הי נשים,
אני מחפשת מתכון טוב ומהיר,
לארוחת ערב חמה וחורפית...
עדיפות בלי מרק.
יש למישהו רעיון??
תודה! 
הי נשים,
אני מחפשת מתכון טוב ומהיר,
לארוחת ערב חמה וחורפית...
עדיפות בלי מרק.
יש למישהו רעיון??
תודה! 
צ'יפס ובטטות בתנור - לאכול ביחד אם שניצל תירס מסויה.
לחם מטוגן.
מלאווח.
ביצה אם נקניק סויה.
תודה בנות! =)
נראה לי אני אכין ציפס ובטטה בתנור,
ומחר דייסה עם לחם מטוגן.. =)
בא לי להכין משהו טעים וחם. יש לכם רעיונות?
חוץ ממרקים..
תודה!
יהיה טובקישואים/תפו"א/לפת/ירקות מעורבים עם עוף..
למישהו יש מתכון?
כדורי בשר עם רוטב עגבניות ואורז.. מצוןי למזג אויר..
תבשילי תפוחי אדמה
מרק מכינים בסיר גדול שמספיק לכל השבוע
וקוסקוס משקית 
הוא היה ענק מלא רעיונות. שווה את החיפוש.
ובינתיים -
לעשות ערימה של שניצלים מטוגנים, לשים בפריזר, לחמם כל פעם שניצל אחד ולבשל פסטה לידו. מהיר ביותר.
אפשר להכין גם אורז או תפו"א כתחליף וגיוון.. 
קציצות אפשר גם בכמות וכנ"ל.
בקיצור -
יש הרבה מאכלים שאת יכולה להכין בפעם אחת כמות - לחלק למנות, ופשוט להוציא כל פעם קופסא, לחמם ולאכול.
אורז, קציצות, שניצלים, עוף, שעועית ירוקה/צהובה/לבנה.. מרקים....
המון דברים שאפשר להקפיא ולהוציא. תוציאי ערב לפני או בבוקר - ורק תחממי בצהרים.
שיא הפשוט.
הצחקת אותי עכשיו.

מרב.אני משמינה. אני רזה, אני יודעת. ואני רוצה להישאר רזה. אז נמאס לי כבר מכל הלחמניות והקפה והשוקולד והפופקורן שאני טוחנת!
מממ תודה... ת'אמת זה דברים שאני גם ככה מביאה מהבית 
אם ישלכם עוד רעיונות אני אשמח 
[גם אפיה זה טוב! ישלי תנור
אפילו אחד חלבי ואחד בשרי 
]
מרוב פסטה וזבל כימי,
יש לי רעיונות משביעים:
פשטידת גבינה ולבן/אשל/יוגורט/קוטג'/כל דבר חלבי לבן ולא מתוק בסיגנון עם פסטה.
לתבנית גדולה:
קופסא גדולה (500 גרם) גבינה לבנה, או אותה כמות קוטג'
3 גביעים אשל/יוגורט לא מתוק/לבן/שמנת9% אם בא להתפרע...אפשר גם גביע אחד מסוג X ואחר מסוג Y.
(אפשר גם פגי תוקף יומיים-שלושה-ארבעה עם ריח טוב, לא עבשים ולא מסריחים ובלי משקעים מוזרים בפנים, רק מה שנראה נורמלי ב1000000%) ניתן להוסיף גבנצ מגורדת, ממש לא חובה.
4 ביצים
חצי חבילה סטנדרטית של פסטה מבושלת לפי ההוראות, מסוננת,
אפשר גם פסטה שישבה במקרר ומחכה לחידוש וריענון... אבל לא מקולקלת!!!
הרבה שיני שום חתוכות קטן, 7-8.
קורט מלח.
לערבב את הכל , לשים בתבנית, לאפות ב180 מעלות עד שמתקשה ומזהיב, לא מיימי, לבדוק עם מזלג או סכין. אצלי זה 20 דקות, תלוי בתנור.
את אותו מתכנון למעוניינות לא להשמין, אפשר לעשות בלי פסטה בכלל, או עם פסטה "לקישוט" נניח שמינית חבילה.
אנטי-פסטי בתנור:
תקלפו קישואים,פלפלים, חצילים, קולורבי (כן!כן!), המון דלעת ודלורית, משביע ולא משמין... כפית-כף שמן זית על הכל
וקצת מלח, ולתנור.
חיקוי לזנייה ללא פסטה, תבנית גדולה:
לאדות עם טיפונת שמן 6 עגבניות עד שיהיו רכות ולמעוך, לממהרות אפשר גם קופסא 250 גרם רסק, פחות מוצלח.
2 חבילות 500 גרם גבינה חצי אחוז , או 3% , (אפשר גם 5... פחות דיאטטי).
1 לבן/לבנייה/אשל. האשל יותר משמין
הרבה שום, 8 שיניים , קלופות חתוכות קטן.
אפשר לשדרג עם גבנ"צ 5 או 9 אחוז מגוררת, לא חובה.
לערבב, ולתנור, כמו במתכון הקודם...
אפשר לקצוץ שמיר פנימה, לא חובה אבל מוסיף.
אפשר גם להכין עם פסטה כמו במתכון הקודם, ואפשר גם פסטה "לקישוט" (שמינית חבילה..).
חזה עוף זריז וטעים.
לשטוף טוב טוב במים חמים חזה עוף ולפרוס אותו, (או לקנות פרוס..).
לערבב עם רוטב צ'ילי של אוסם, לא המון, קצת כזה...
לא צריך מלח, החזה עוף מלוח בברירת מחדל מההכשרה..
לא צריך שמן.
לתנור,180 מעלות. לבדוק כל כמה דקות ולא לייבש אותו כי אז זה יהיה מגעיל.
לבדוק כל כמה דקות אם הוא מוכן בדרגה שהוא לא "חי" ולא יבש.
שעועית צהובה / ירוקה
לקנות סנפרוסט או חיקוי שלו קפוא, להפשיר במיקרו או בסיר לפי מה שכתוב מאחורה.
לקצוץ 2 בצלים לחבילה , אפשר גם טבעות או חתיכות גדולות, לטגן במעט שמן, אפשר גם שום, לא חובה אבל מוסיף.
2 קופסאות קטנות (הכי קטנות), ולא הרבה מים, שלא יהיה דליל, אבל גם לא יציקה סמיכה.
קצת אבקת מרק עוף, חצי כפית מחוקה, קצת פפריקה, מלח לפי הטעם.
לבשל את זה 3-4 דקות על אש קטנה, אחרי שזה כבר רתח.
להוסיף לזה את השעועית המופשרת ולבשל דקה ביחד.
דלורית בתנור:
לקלף כמה דלוריות, לחתוך, לשים בתבנית, קצת קינמון מלמעלה, קצת מלח,
ולאפות. משביע, מתוק, טעים ודל קלוריות.
ואם עושים סנוויצ'ים לגוון באבוקדו פסטרמה,ביצים קשות,שקשוקות
חביתות ירק,תירס וכו'
דינה ל./Forum/Forum.aspx/t403762#4814269
ככה זה כשמעלים קישורים מהאתר, בעיקרון כדי שהקישור יעלה, צריך להדביק אותו
פה
אבל זה בהחלט בעיה במחשב 
בוקר: דגנים פשוים וזולים ללא סוכר:
בחורף תנסי שיבולת שועל לבישול מהיר-עם מים או חלב דקה במיקרוגל, (כמה פעמים את שתדעי כמה נוזלים את אוהבת וכמה זמן לחמם). גם אם את מוסיפה כפית סוכר, צימוקים או כו' זה לא מלא סוכר כמו דגנים עם סוכר.
פצפוצי אורז
קרקר מסוג פתי/לחמית/פריכית אורז עם גבינה לבנה/גבנ"ץ דל שומן
קחי למשך היום:
כריך עם טונה/חביתה/גבינה לבנה/אבוקדו/טחינה, ככה לארוחה הבאה לא תגיעה מורעבת...
יוגורט טבעי -אפילו אם את מוסיפה מעט סוכר זה פחות ממה שהם מוסיפים... זה בריא!
אני הייתי מוסיפה לזה גרנולה ואז זה יותר ממלא.
מותר לפעמים עם פירות (שיש בהם סוכר) או דיאט אם דוקא בא לך,
פירות!!
קחי ירקות-אני מכירה את העצלנות בלחתוך.. אבל גזר/מלפפון אפשר לנשנש שלם, היום מוכרים שקית גזר גמדי מוכן לאכילה, אם בא לך להשקיע טיפה כסף את יכולה לקנות סלטים מוכנים בשקית ולקחת עם רוטב.
ארוחות ערב: חביתות/שקשוקות הן לא מלאות שומן ומאוד מזין, אם את בריאה אז ביצה אחת כל יום זה בסדר גמור.
מרק זה קל להכין וחם-מלא ירקות לזרוק לסיר ולבשל (אפשר לגוון: עם גריסים/אורז ואז זה ממלא יותר, רסק עגבניות מעשיר את הטעם...)
"פסטרמה" מהודו-דל שומן זה גם סבבה-לערב או לסנדוויץ'
פעם-פעמיים בשבוע פסטה זה סבבה-יחד עם סלט שימלא אותך ולא תתמלאי על 4 צלחות פסטה.
תשתי הרבה מים! לפני כל ארוחה ובין ארוחות. גם בחורף!
לבריאות בהצלחה!
קטניות, בייחוד עדשים:
מג'דרה זה קל להכין
אפשר עדשים עם בורגול.
קטניות להעשיר מרקים.
אפשר לפעמים גם משימורים (לא כל יום, בגלל שזה מלא במלח)
פשוט הרבה דירות שירות לא מבשלות בשרי, אני אכלתי בשר רק בבית בשבת וב"ה לא היתה בעיה של ברזל
אך בהחלט צריך לשים לב לזה!
בעזהי"ת
אכלתי את רוב ארוחותי במשפחתון, אבל עדיין לצהריים וללילה דאגנו לאוכל, ונמצא שיש דיי הרבה פתרונות:
-טבעולים כמובן, זה הכי זריז שיש
-שניצלים בשריים כאלה של עוף טוב וכל האלה
-נקנקיות, נקנקיות סויה
-כל ירק שהוא בערך, חתוך מתובל ובתנור [כולל בטטה, תפו"א, דלעת, קישואים, חצילים, דלורית, גמבה]
-טונה, טונה מעושנת, דגים כאלה מעושנים שקונים בקופסת שימורים
-לאפות בבית לחמניות שוות, להקפיא בדירה ולהפשיר כל פעם
-חביתות, שקשוקות, חביתות עם תוספות
-דגנים עם חלב, קורנפלקסים, כל האלה
-יש לטבעול מוצר שנקרא 'תבשיל כפרי'- זריז ומרגיש ביתי, של תפוחי אדמה וסויה
-סלטים שווים- אפשר לעשות ממש ארוחה של סלט: מלפפון, עגבניה,כרוב/חסה/כל ירק שבא, ותוספות: תירס, טונה,ביצה קשה, גבינה/קוטג' וכו'
-מוזלי: יוגורט, גרנולה ופרי חתוך
-קוסקוס משקית
-מרקים ונמס בכוסים- שהם לא כ"כ בריאים אבל מעולים לאמצע הלילה של לילה קפוא.. ואפשר להוסיף להם תיבול ואז אין להם טעם תעשייתי כ"כ 
-לקטים קפואים מכל סוג, שמים במיקרו עם קצת מים וקצת תבלינים ויאמי
עוד תגלית מהשירות:
לוקחים קופסא קטנה של מיקרו, שמים קצת אורז, שמים קצת מים [בערך פי 2.5 מהאורז- לאורז מלא], קצת תבלינים, מכניסים לעשר דק' למיקרו וזה מוכן.
ואין, השאלה של בנו"ש זה:
מה אוכלים בבית?!?! ולא, לא תמצאו לזה תשובה.. ![]()
עוד רעיון, סלט גדול עם כל סוגי הירקות (גזר, קולורבי, מלפפון, עגבניה, גמבה, בצל וכו'....)
בריא וטעים!!
בעיקרון מג'דרה זה חלבון מלא וקל להכנה תחליף טוב לעוף.
אורז - מן הסתם אתן יודעות להכין [ למי שלא לטגן קצת בצל בסיר להוסיף את האורז ולטגן אותו חצי דקה ואחר כך להוסיף מים ולהרתיח בסיר לא מכוסה אחרי הרתיחה להנמיך את האש ולבשל רבע שעה]
אז כשמוסיפים את המים פשוט להוסיף אותם עם העדשים.
מלח ותבלינים לפי הטעם .
ירקות בסיר רגיל - קצת לטגן בצל להוסיף לטיגון תפו"א וגזר חתוכים, כשהם מטוגנים להוסיף מים שליש גובה ומלח 20 -30 דקות .
אפשר להוסיף לשם כם חלקי עוף אבל זה כשעה בישול.
עם הרבה מים זה נהפך למרק עשיר וטוב וחם ונחמד לחורף הקר.
הילדים שלי מחסלים את זה מהר.
אנשים אוכלים יותר מדי פחמימות ומשמינים וגם שומנים ורעלים אחרים ולא מספיק ויטמינים ומינרלים ויש הרבה ריסוס באוכל.
הייתי ממליץ על תוספי מזון של חברת herbalife. לפרטים- 0546-324-157
בסוף שבת מרוקנים את המקרר מכל האוכל שנשאר לתוך קופסאות, מוצאים טרמפ שלא תצטרכי לסחוב את כל הכובדה, מכניסים להקפאה ויש לך אוכל מהיר (מקרוגל וזה), בריא ומשביע לכל השבוע 
מלבד זה יש עוד הצעות, נכתוב בהזדמנות בעז"ה בל"נ
מרב.חחחח אני ממש בעייתית. אבל פשוט בכללי חסר לי ברזל וB12 [או שזה אותו דבר? נשבעת לכם שמרוב אנשים שאומרים לי דברים אני כבר לא סגורה על עצמי...]
תודה על הרעיונות
ננסה!
[ולהקפיא לא ממש ילך לי, כי המקפיא קטן מידי בשביל 5 בנות רעבות שרק מביאות אוכל מהבית לחודש...
]
כל פעם שאין לאפחד כח להכין משו לארוחת ערב,אנחנו מכינים סלט טונה..
השקעה קצרה אבל טעימה ממש 
חותכים מלפפון,עגבניה,מלפפון חמוץ,מוסיפים קופסת טונה אחת ובערך חצי קופסת תירס..
מוסיפים לזה בערך כף שטוחה של מיונז,ומטבלים כמו סלט..
מערבבים טוב טוב טוב ואוכלים או עם לחם או קרקר או כל דבר בסגנון...
טעים ממש 
יש לי בבית כמעט 500 ג' גבינה לבנה, אשל וגבנ"צ.
וכמובן עלי לזניה.
צריכה הוראות הכנה מדוייקות...
תודה!
נראה לי שהמתכון מהאתר כיפה, זה שמור לי כבר כמה שנים, אז אני לא זוכרת.
רכיבים בלילת הגבינות:
טוב טעם או כנען
1 קוטג´
1 גביע קטן (250 גרם) גבינה לבנה
יוגורט
חלב
גביצה צהובה מגוררת
רוטב שום
תערובת תבלינים לפיצה (או: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זעתר, אורגנו)
1-2 ביצים, כמה כפות קמח.
רוטב עגבניות:
בצל
עגבניות
2 רסק עגבניות
רוטב שום
עשבי תיבול
תערובת תבלינים לפיצה
מים למהילה לפי צורך
אקסטרות:
טבעות זיתים
פטריות חתוכות טריות/מקופסה
גבינה צהובה מגורדת
וכמובן - עלי לזניה. הכנה מערבבים את רכיבי בלילת הגבינות בקערה אחת.
רוטב עגבניות:
קוצצים דק בצל ומטגנים.
מוסיפים קוביות עגבניות.
מוסיפים רסק עגבניות (2 קטנים)
אם יש רוטב שום - זה גם מבורך.
מוהלים במים לפי הצורך.
ניתן כמובן להוסיף עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה).ושוב, תערובת תבלינים לפיצה.
משמנים קלות תבנית.
שכבה עלי לזניה.
שכבה גבינה (1/3-1/2 כמות, תלוי כמה "קומות" רוצים, לדעתי 1/2 כמות)
מוסיפים טבעות זיתים או פטריות חתוכות (אפשר גם וגם)
1/3 מכמות הרוטב.
עלי לזניה.
שארית הגבינה.
פטריות/זיתים
1/3 מכמות הרוטב
עלי לזניה
גבינה צהובה מגורדת
ועוד רוטב (לא חובה, אופציונלי).
ולתנור. 180 מעלות. בערך 45 דקות.
הערות נוספותאחרי שעושים את הלזניה הזאת מבינים שזה שווה את ההשקעה. עם זאת, מכיוון שלא תמיד יש לנו כח, הנה כמה קיצורי דרך: 1. אפשר לוותר על הרוטב המושקע ולערבב רסק עגבניות, מים ותבלינים. להוסיף עגבניה או שתיים חתוכות לקוביות - בלי לטגן. 2. רוטב שום אינו חובה. 3. את תערובת הגבינות אפשר לשנות, לא חייבים גם טוב טעם וגם קוטג´ וגם יוגורט וכו´. אני ממליצה לפחות שיהיה קוטג´ וגבינה לבנה. 4. אפשר לוותר לחלוטין על הגבינה הצהובה. 5. מי שאוהב את עלי הלזניה "רטובים" מלמעלה יכול להרטיב אותם בקטשופ במקום להכין הרבה רוטב עגבניות
רסק עגבניות
2 קוטג' (לרוב אני ממירה באיזה גבינות שיש לי בבית שהתאריך עוד שניה עובר להן- אשל, שמנת, גילה, גבינה לבנה וכו
2 ביצים
תבלינים
שמן זית
גבינ"צ
מערבבת הכל חוץ מהגבינה הצהובה והשמן זית בקערה.
שמה שמן זית בתחתית התבנית, מרטיבה את עלי הלזניה ופורסת שכבה ראשונה, עליה 1/3 מהרוטב.
שוב מרטיבה עלים ופורסת ומעליהם שליש רוטב
ושוב אותו הדבר.
מעל מפזרת גבינה צהובה.
מכסה בנייר כסף ולתנור על 180 לבערך 5 דקות ואח"כ עוד 20 לא מכוסה.
טעים אבל לא כמו המושקעים...
היה לנו אינטרנט לרגעונים קצרים, אז לא יכולתי לומר לכן תודה..
בזמן האחרון הבצק שלי לחלות לא תופח..
תהיתי אולי זה בגלל שאני שומרת את השמרים היבשים בהקפאה..
מה אתם אומרים? יכול להיות שזה הסיבה?
בטח בגלל שקר
אפילו עטפתי אותו בפוך שלי..
רק שומר על חום קיים
נסי לחמם את התנור לחום נמוך, ולהתפיח בתנור
את ההתפחה הראשונה (לפני שעושים צורות) אפשר אפילו להתפיח פשוט לילה שלם
תוך כשעה זה תופח מצויין. אפילו פחות משעה..
מומלץ ללוש פעם נוספת כדי לווסת את החום.
כהמשך לאתגר שנתתי כאן שבוע שעבר (שאגב כל המתכונים כמעט נוסו והיה טעים
)
אני זקוקה למתכון לדג סלומון שיבושל בעיקר על ירקות חוץ מעגבניה.
מותר לתבל רק במלח.
אפשר חומוס, אורז מלא, שעועית מש.
אסור רסק, חומץ, שמן וכו'.
הניסיון האחרון לשבת הניב תוצאה מביכה ![]()
שלמען האמת לא חייב תוספת תבלינים
למרות שבלי שמן הוא עשוי להיות קצת יבש
באופן אישי הייתי עושה אותו או פשוט בלי תבלינים בכלל (שום נחשב תבלין או ירק? ומה לגבי דבש? ופטריות?)
או עם ירקות - לגרד גזר, קישוא, לחתוך דק בצל ופלפל אדום
לאדות את הירקות בסיר רחב, לסדר את הדג בפנים ולבשל עוד כמה דקות
שירשורכעיקרון מותר כפית דבש אבל עדיף להימנע.
בינתיים לא השתמשתי בבונוס הזה ..
איך לשים דבש?
אבל אני לא בטוחה שכפית תספיק
בעזהי"ת
אם כן, זה סופני עם סלמון.
שירשוראני עשיתי במחבת ככה- (ולא רק סלמון)
ירקות מה שיש (בצל\שום\בטטה\קישוא\שעועית ירוקה\גזר\אפילו קצת סלק\קולרבי\כרוב)
אפשר את הירקות חתוכים למקלות או מגורדים קטן או בעיגולים
באמצע המחבת מזיזים קצת את הירקות שלא תהיה שכבה עבה מדי ומניחים את הדג:
אפשר רצועה של סלמון או עדיף פרוסה כזאת עגולה עם העצמות.
אם מותר לך בזיליקום טחון זה ממש מוסיף מלמעלה. או פטרוזיליה\כוסברה טריות.
טיפה מים שלא ידבק לתחתית ולכסות. מדי פעם לראות שלא נשרף. ואם כן להוסיף עוד טיפה מים.
אפשר להפוך את הדג באמצע הבישול.
בסוף לאדות קצת פתוח כדי להפטר מהנוזלים העודפים.
ואז הדג או הכל במקביל?
זה מתבשל מספיק ללא נוזלים?
זה "מתכון" לעצלנים...
הכל ביחד.
אני שמה ממש מעט מים (נגיד בערך 1-2 ס"מ בגובה) . מכסה. ואם אני רואה שמתחיל להשרף אז מוסיפה עוד קצת מים.
אם המכסה סגור אז יש מספיק אדים כדי שיתבשל. עם הרבה מים זה יצא יותר "מבושל" כזה ולא מאודה ופחות טעים לדעתי.
אולי תאפי אותו בתנור עם כוסברה פטרוזיליה ובצל? רק לא לאפות הרבה זמן כי הוא מתייבש מהר.
אם מותר לך אפשר לעטוף בנייר כסף שלא יתייבש מדי למרות שאני אישית לא מתלהבת מנייר כסף כ"כ.
לא היה בו שמן. עוטפים כל חתיכה בנייר כסף בנפרד ומכניסים לתנור.
אפשר להוסיף גמבה אם מותר ובצל.
ט'
בעזהי"ת
להוציא את הגלעין,
לטפטף לימון, לפזר אבקת שום ולאכול עם כפית. 
יאמיי!
הם גם ממש מוסיפים לו טעם, וגם גורמים לו לא להשחיר!! הוא ממש לא משחיר אפילו אחרי כמה שעות!!
ממליצה על סלט אבוקדו- לימון, שם זית, מלח, פלפל שחור ושום גבישי.. אפשר גם קצת בצל..
יוצא מעולה ממש!!


במקום מרגרינה לבצק פריך.
אם יש לך אבוקדו שאת ממש לא יודעת מה לעשות איתו, נראה לי הזדמנות נהדרת לנסות. בצק פריך לתחתית של פשטידה, או אפילו עוגיות אבוקדו (מי שנתנה את הרעיון טענה שזה מתאים גם למאפים מתוקים)
אם את מנסה, ספרי לנו איך זה
יש למישו רעיון???
בעזהי"ת
גרעינים שונים- מפוצחים, קלויים, אגוזים, בוטנים,
פירות יבשים, פירות חיים חתוכים, רטבים מושקעים,
חטיפים!! כן כן, דוריטוסים הולכים בזה מעולה!
ירקות קלויים/מטוגנים, חציל, קישוא, ציפס' בטטה,
גבינות שונות- מגוררת, מותכת, לא רק גב"צ- גם גבינה מלוחה [צפתית] במחבת נמסה ונעשית שווה ממש [להמיס בחתיכות קטנות כמובן], יוגורט ביו לבן רגיל [לא ממותק!] זה רוטב מעולה לסלט ירקות!
דגנים- אמרנט קלוי בסלט זה מעולה, בורגול, קינואה, כאלה
ביצה קשה חתוכה
דגים שונים: סלמון מעושן, טונה וכו' [אפילו משימורים]
לצהריים- פסטרמה חתוכה לרצועות קטנות, עוף קר מפורק, חזה עוף מטוגן, שניצלונים קטנים- כן, חתוך קטן בתוך הסלט! זה מעולה.
אני רוצה להכין מנה של כבד יפה,
משהו כמו כבד ופטריות מוקפצות, עם רוטב שחום, אולי טיפה מתוק, או שלא.
יש למשהי משהו? שהיא\הוא יודע\ת שיוצא מעולה?
תודה!
מטגנים בצל (עם קצת סוכר- זה עושה אותו שחום.)
מוסיפים את הכבד ומטגנים את שתיהם
מוסיפים קצת מים
רוטב טריאקי
סילאן
ותבלינים שנראלים לך מתאימים (אני לא זוכרת איזה..
)
יוצא מעולה ממש ממש!
תזהרי, עד הארוחה כבר לא ישאר ממנו כלום..
מנסיון! 
שואפת למעלה..!אפשר להסתפק רק בסילאן, כי הבצל כשלעצמו הוא מתקרמל בבישול...
תודה,
נראה לי אשחים בצל ופטריות, ואז אוסיף את הכבד ואעשה
רוטב כל שהוא, אולי סילאן באמת.
תודה!
נזכרתי שיש דבר כזה נכון?
להכיון במיקרו עוגה?
מי שיודע אשמח לשמוע איך, וגם איך זה יוצא באמת,
שאוכל לנסות להכין כשאין זמן..
תודה לכם!
של קרין גורן-
אחותי אומרת שהיא מעולה מעולה!!
בהצלחה!!
כמות: ספל גדול לקפה שמתאים למיקרוגל (350 מ"ל) |
|||||||||
|
|||||||||
|
רק שימי לב שזה לא יצא יותר מחצי גג גג 3/4
כי זה תופח ממש וגולש מהכוס.
בזמנו שידרגנו את זה עם קוביות שוקולד לבן שבורות בפנים, ממש טעים וקליל.
(אמא שלי זרקה את הכוס אחר כך כי היא לא מוכנה שלכוס יהיה ריח של ביצים
)
איך זה יוצא בפנים? כמו עוגת סופלה?
לח כזה ממש?
והאם יש עוד מתכונים יותר פשוטים?
קיבלתי במתנה סט של "כוסות" סיליקון לאפיה- מין כלי לקאפקייקס קצת גדול יותר, בערך בגודל של כוס אספרסו. הן ממש חמודות ומיועדות בדיוק לדברים כאלו... כמה מהכמות להוריד, והאם אפשר לשים סיליקון במיקרו?
ובאמת דקה וחצי מספיק?
ואין מתכון יותר פשוט מזה^^^
10 דקות ויש לך עוגה בספל.
מה גם שיש את הסופלה של חרישית, שהוא גם נחמד מאוד.
אני מאד רוצה להכין את זה עכשיו אך אסור לי ביצים נאות..
כי גם אני ממליצה על המתכון שהביאו כאן של קרין גורן, ממש טעים!
וחוצמזה יש לי מתכון לעוגה ממש, הוא נוסה אצלי לפני שנים, אז אני לא זוכרת ממש איך יצא.
עוגת שוקולד למיקרוגל:
1/2 כוס שוקולית
1/2 כוס קקאו
כף קפה נמס
כוס סוכר
כוס קמח
כפית א. אפיה
כוס מים/חלב
3 ביצים
1/2 כוס שמן
לערבב הכל יחד, לשפוך לכלי מתאים למיקרוגל, לאפות 15 דקות במיקורגל.
(נתקלתי לא מזמן בעוגה שהכינו אותה במיקרוגל בתוך תבנית חד"פ עגולה מנייר (זאת עם החור אמצע).
אז שמתי מים במקום,
ויצא לי ממש דוחה!
בכלל לא תפח!
חשבתי אולי כי האבקת אפייה לא התערבבה טוב, וכלן לא תפח.
היה לזה טעם של חביתה עם קקאו, בצבע שחור!
לק"י
אני באופן אישי לא הכנתי אותה במיקרוגל, אבל זה אפשרי.
עוגת שוקולד:
מערבבים:
1. כוס קמח
2. כוס סוכר
3. 4 כפות קקאו
4. 4 כפות שוקולית
5. 1 אבקת אפיה
6. 1 סוכר וניל
מוסיפים ומערבבים:
1. 2 ביצים
2. כוס שמן
3. כוס מים
אופים במיקרוגל בתבנית זכוכית למשך 11 דקות.
אני צריכה להכין כמה ארוחות מחומרים בודדים ואני זקוקה לעזרתכם.
חשוב שתנסו שזה יהיה כמה שיותר טעים.
החומרים: אורז מלא, גזר, דלעת, בטטה, כוסברה, פטרוזיליה, סלק, כרוב, שעועית מש, בצל ושום.
מותר להוסיף רק: לימון, מלח, מים.
המתכונים לא יכולים להכיל שום תיבול מלבד מלח ולימון, ללא שמן, לא חלבי, בלי קמח, בלי סוכר או כל דבר שלא כתוב למעלה.
וזה חייב להיות למחר.
מי מסוגל להתמודד לארגן מתכון? ![]()
בצל ממולא באורז
אלו שני הרעיונות שעולים לי בנתיים,
אם יהיו עוד רעיונות אעלה 
בכמה ארוחות מדובר?
איך יוצא הבצל ממולא באורז? כמו ממולאים? זה פשוט בעיה בליח הרסק או כל תבלין שייתן לזה צבע..
אורז וכרוב- ניסית? הולך טוב?
אבל במסגרת הרשימה שהצגת,
אפשר להכין את זה..
לגבי כרוב מאודה- לא ניסיתי
אך שמעתי שהוא מאוד טעים
דינה ל.לק"י
שעועית מבושלת במים ומלח זה ממש טעים..
סלט גזר מגורד עם פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה, שום כתוש, מלח ולימון.
אורז עם שעועית.
ולא, הסלק דווקא נאכל הבוקר ללא סוכר, לא מאוד נורא 

לק"י
רצועות בטטה אפויות בתנור עם מלח- השאלה אם זה יצא טעים בלי שמן בכלל..
אפשר לעשות פירה בטטה.
אורז עם ירקות מגורדים.
-אורז עם גזר מגורד זה מאוד טעים.
-מרק כתום מדלעת,בטטה. השאלה אם זה יוצא טוב בלי תבלינים של מרק..
-להכין סלט כרוב עם כוסברה ותיבול של מלח ולימון.
גזר, סלק חי מגורד, כרוב, פטרוזיליה, כוסברה, נבטי שעועית, בצל, מלח, לימון (אפשר גם דלעת חיה מגוררת)
(גם אורז אפשר להוסיף לסלט הזה, אם הוא לא מבושל רך מדי).
או אולי סלט כזה בסגנון של סלט בורגול-
אורז, קוביות בטטה ודלעת אפויות, כוסברה, פטרוזיליה, קוביות\רצועות בצל אפויות, שום כתוש, לימון (גם סלק חי או גזר חי מגורד נראה לי מתאים פה).
שומשום מותר לך?
מכירה את הדלעת הזו שאפשר למלא אותה?
אז את יכולה למלא אותה באורז מלא, פטרוזיליה קצוצה, גזר מגורר ושום כתוש.
כמובן את יכולה מרק מדלעת, בטטה,גזר, בצל ושום,
ניסיתי להיות ממש יצירתית אבל לא עלו לי רעיונות שלא עלו פה כבר 
בהצלחה! ותספרי לנו מה הכנת 
אולי נגמרה העונה?
אז אין לי מושג 
לגבי הבצל- שמעתי פעם שאם מבשלים את הבצל הקצוץ עם מעט מאוד מים- זה יוצא בטעם של מטוגן, שווה לנסות
לפעמים אני מכינה מרק ירקות רק עם מלח והרבה ירקות ואז מוסיפה לתוכו את האורז וזה יוצא תבשיל נחמד וטעים.
(וחוץ מזה אני מתבלת כמעט תמיד רק במלח כשמתרגלים מגלים שהירקות יודעים לתת טעם נפלא בלי כל התבלינים)
כרוב- סלט כרוב עם מלח ולימון- טעים
סלק- אני מתבלת רק עם לימון- יוצא מצוין. ואני מכירה כאלו ששמים גם פטרוזיליה/כוסברה קצוצה על הסלק.
אורז עם בצל מאודה יוצא מעולה!
בהצלחה...
אפילו המרק בלי המלח עבד יופי ואף אחד לא שם לב 
שאת יכולה להשתמש בכל המרכיבים בארוחה אחת ולא כל מרכיב בבודד
אז רק שאלה לפני, לא אמרת שמותר בשר? כי אם כן זה מוסיף כמובן אופציות...
ואיך זה שאין סלרי ברשימה?
מאכל פרסי מעולה!-טורושי על מצע אורז
(עם שינויים של ללא שמן וכדו')
מאדים בצל (מאדים אותו עם מלח שמפריש נוזלים. אם מתחיל להתייבש אפשר להוסיף מים)
מוסיפים שום.
בשלב הזה אפשר להוסיף בשר (הודו שווארמה נקבה מומלץ)
מוסיפים המון מלא מלא ירק. כתבת פטרוזיליה וכוסברה אז לכי על זה...
פורסים גזר ומוסיפים לסיר
מוסיפים לימון.
מים לפי הצורך
לוקח לזה קצת זמן עד שהירק מבושל היטב
זה סוג של תבשיל קדרה על בישול איטי אבל יוצא ממש טעים.
מגישים על אורז או כמרק.
סלק לא חייב סוכר בכלל אני מוסיפה שום וכוסברה ולימוןומלח
אפשר מרק בצל על אותו בסיס של אידוי כמויות גדולות של בצל. להוסיף בסוף שום. ואז קצת שעועית מש שתסמיך את המרק
בסיר נפרד לבשל ירק עם גזר ואז לחבר בינם.
יש עוד רעיונות אבל בהמשך הלילה...
הגלגלים זזים פה לאט
יש כאן למישהי מתכון טעים לפלפל ממולא באורז - פרווה.
כמו שיש לפעמים בחתונות, או במסעדות.
תודה
של חמותי, יוצא טעים מאוד בלי מלא עבודה
אורז:
מטגנים מלא בצל, מוסיפים אורז (אני משתמשת באורז מלא, הכי טוב למילוי - עגול) ומבשלים רגיל, בתיבול שאוהבים (אצלי מלח פלפל קצת כמון קצת כורכום/חוויאג').
מוסיפים הרבה שמיר קצוץ לאורז (לא חובה)
מטגנים בצל במחבת, מוסיפים עגבניות חתוכות ו"משחימים" אותן. מוסיפים רסק, טיפה מים ותבלינים ומבשלים עוד קצת.
לוקחים פלפלים אדומים (יפים, לא קטנים מדי ולא גדולים מדי), מסדרים בתבנית (הכי טוב פיירקס, ישר מוכן יפה להגשה). ממלאים באורז ויוצקים למעלה מהרוטב. את הרוטב שנשאר אפשר לשפוך מסביב.
אופים מכוסה בתנור
אל תשאלי אותי כמויות וזמנים - תעשי עם הלב...
תודה רבה!!
כמות השומנים שבתוכו מספיקה בהחלט ![]()
לשפוך מעל העוף
רוטב צי'לי מתוק
בצל טבעות
שום פרוס..
ולתנור
לערבב בקערה קטנה רסק עגבניות עם מים רותחים ותבלינים
זה אמור להיות יותר דליל מרסק אבל לא בהרבה.
לשים את העוף על מצע תפו"א/בטטות/בצלים/אורז/הכל..
ועל הכל את הרוטב
בתנור יוצא מעולה!
יש למישהו?
קצת דחוף לי..
הגירסה הקצרה :
מטגנים בצל ושום (לפי הטעם אפשר בצל אחד גדול ומעלה) עד להזהבה,
מוסיפים קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות ,
עוד קצת מים (אולי חצי מהקופסה המקורית),
מוסיפים תבלינים : מלח, פלפל, בזיליקום, אולי אפשר גם טיפלה כמון,
מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה בערך... אולי אפילו פחות...
זהו. זה הבסיסי ביותר.
על זה אפשר להוסיף : פטריות, כרוב, תפוחי אדמה, יין לבן (את זה לא ניסיתי אבל שמעתי)
אפשר להוסיף לקראת הסוף רסק עגניות כדי להסמיך ושמעתי שיש מוסיפים קמח לאותה מטרה.
בהצלחה !!
סוף הדרך עם גבנ"צ וקרוטונים ! 
בסופלה, מותר להחליף את הקורנפלור בקמח??
פתאום גילינו שאין מספיק קורנפלור...
תודה מראש!!
לק"י
אבל אני לא מתחייבת.
מקסימום קפצי למכולת ותקני.
אני אחת שממש מחרטטת מתכונים
אבל עם דברים כאלה אני לא מתעסקת..
בעזהי"ת
כבר יצא לי להמציא מאפס מתכון של לחם שיפון 75% שיפון
ושלא יורגש שהוא משיפון..
[שזה נדיר!]
הכנתי כמות גדולה של תפוחי אדמה מוקרמים,
אבל בישלתי אותם מעט מידי לפני שהכנתי אותם לתנור, ומשם - הם פשוט לא התרככו.
בסוף - בשתיים לפנות בוקר הוצאנו אותם מהתנור,
ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו.
יש טעם להכניס אותם שוב לתנור? זה יכול להרוס?
מה זה מוקרמים? מה שמת?
בשלתי אותם לפני כן במים, עד לרתיחה ועוד טיפה,
טיגנתי בנפרד את הפטריות בחמאה, הוספתי שמנת
ערבבתי - ולתנור.
ושימי 30-45 ד' על חום גבוהה (אפילו 200)
זה אמור לרכך אותם יופי!
ואז עוד איזה 10 ד' פתוח על חום בינוני כדי ליבש קצת את כל העסק..
קצת יהרוס את ההקרמה, אבל עדיין יהיה טעים.
יש למישהו?
כמויות משהו?
(מעדיפה מתכון מנוסה ולא משהו מהרשת...)
מתכון פשוט ומעולה שאני מכינה כל שבת -אי אפשר בלי:
בערך חבילה של כוסברה - יותר טעים עם בזיליקום אבל קשה להשיג של גוש קטיף
כחצי כוס שמן זית
2 כפות אגוזי מלך
4 שיני שום
מלח
הבעסה זה שצריך רק את העלים, בלי הגבעולים. בכוסברה זה לוקח זמן... אבל מתרגלים. בבזיליקום זה ציק צק.
מרסקים הכל בבלנדר, בודקים אם צריך להוסיף שמן.
מחזיק מעמד הרבה זמן במקרר