שרשור חדש
שלום שאלה על עוגיותגליה...

האם משהו ניסה להחליף את חלק מכמות השמן לעוגיות ברסק תפוחים ויצא לו טוב?

שמעתי שאומרים שזה מתנהג כמו מרגרינה, באמת מענייןמשתדלת

לשמוע נסיון של אחרים..

בדיוק. אני רוצה לשמוע מאחרים אם זה מוצלח.גליה...

או אולי חצי שמן וחצי מים.

אני בכל מקרה עושה עם שמן ויוצא ממש טוב וקריספי לפי דעתי,

אבל אני רוצה לחסוך גם בשמן.

ניסיתי פעם.הממ
ב"ה

זה יוצא במרקם דומה יותר לעוגה מאשר לעוגיה.
זה נחמד, למי שאוהב, אבל שונה משמן או מרגרינה.

החלפתי את הסוכר ברכז תפוחים.שירה שיריםאחרונה

יצא אכיל וטעים.

בצק שקצת קשה לעבוד איתו, אבל הסתדרתי, יצאו גם צורות יפות וגם עוגיות טעימות.

מישהי יכולה להמליץ לי על פשטידת בטטה פרווה טעימהפופקוו

 

וקלה ..בבקשה, בא לי פשוט משהו שיילך עם האורז והשניצל 

כן, מעולהתות

תמיד קוצרת מחמאות

 

פשטידת בצל ובטטות - פרווה - מבוסס על מתכון של ליהיא לפיד

מרכיבים:

4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס קמח תופח 
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח בנדיבות- ולטעום...
פלפל  שחור

1 בטטה פרוסה לרצועות ע"י קולפן

צרור פטרוזיליה קצוצה (אני שמתי בפעם שעברה בצל ירוק, אפשר לגוון או לוותר על זה)

אופן הכנה:
לשמן תבנית -בקוטר 28 לפשטידה נמוכה או 26 לפשטידה גבוהה,  או תבנית פיירקס מלבנית.

לערבב את כל מרכיבי הפשטידה (כולל הבטטה והפטרוזיליה) לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לשטח בעזרת גב של כף.

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את הפשטידה ולאפות במשך כ-50 דק`, עד שהיא מזהיבה.

לא פשטידה, אבל בטטה טעימה..אביה*

סתם בא לי לשתף במתכון טעים ממש!!

מניחים בתבנית אפייה/פיירקס טבעות בצל, חותכים בטטות ואפשר גם תפו"א לקוביות בינוניות, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, סוכר חום [הרבה, בנדיבות, כמה שתשימו-תוסיפו עוד...] ושמן זית [אפשר גם מ-ע-ט סילאן] לכסות בנייר כסף למשך בערך 30 דק' בתנור, להסיר את הנייר כסף ולאפות עוד כ15-20 דק' עד שמשחים יפה.

 

בטטות מתוקות וטעימות ממש ממש, תוספת לער"ש-הולך אצלינו יופי!

תודה, נשמע נהדר. איך זה יהיה בחימום בבוקר?עוד כינוי
האמת שאף פעם לא ניסינו,אביה*

 אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה, לא?

זה יוצא עם מעט נוזל ממש...

 

[אם משאירים את זה מספיק זמן בתנור...]

תודה תות על המתכון וגם לאביה תודה על השיתוףפופקוו
לגבי פשטידת בטטותדיסנילנד

ראיתי פעם את המתכון הזה, אבל חששתי שהבצל הלא מאודה יהיה קשה. הטוסטר אובן שלי אופה הרבה יותר מהר כך שהיא תהיה אפויה בתוך כ-35 דקות. נראה לך שהבצל יצא מספיק רך?

אף פעם לא יצא לי קשהתות

וניסיתי גם בטוסטר אובן.

אמא שלי טוענת שבטוסטר אובן צריך תמיד לשים על פחות מעלות, אז אולי תנסי

תמיד יוצא לי רך מאוד

תודה רבה! הכנתי לשבת, יצא טעים ביותר שירה שירים
איך מכינים קוסקוס עבה בבית?בתיה4

הכנתי קוסקוס ויצא לי קוסקוס דק כמו בשקית המוכנה ,ולא אהבנו ..אשמח אם יש למישהו  מתכון להכנת קוסקוס עבה  שמכינים עם הסיר עידוי ולא השקיות המוכנות..תודה וושבוע טוב לכולם

כמו שהכנת רק אל תעבירי במסננת בסוףפופקוו
נראה לי שכשמוציאים את הקוסקוס בשלב האחרון כשהוא כבר התבשל,אז פשוט לא מכניסים אותו למסננת הזו של הקוסקוס..ואז הוא נשאר עבה יותר.
תודה רבה!בתיה4אחרונה
בטח אתם מבינים בזה- הודו.ספגטי מוקרם

יש לי תרנגול הודו בבית על כל חלקיו..

כרגע האיברים הפנימיים מגעילים אותי אז אני מחפשת מתכונים ל:

חזה הודו

כרעיים הודו

כנפיים הודו..

את הגרון כבר שמתי בחמין..

מה שדחוף לי עכשיו זה להכין מאחד מהם אוכל לליל שבת עם רוטב שיהיה טעים עם קוסקוס..

אני צריכה מתכונים עם תוספות לא מסובכות שאין בבית..

חיפשתי הרבה באינטרנט אבל אני גם מפחדת שלא יצא טוב וגם אין לי מושג אם איזה חלק להשתמש..

תודה רבה!!!!!!!!

הכי טעים שאני יכולה לחשוב עליויהודיה מא"י

להוציא את העצמות מהכרעיים, לחתוך לקוביות ולהשתמש בזה למוקפץ, או להכין רוטב אדום. שני הדברים האלו הולכים טוב על קוסקוס

אם את לא יודעת איך להוציא את העצמות, אפשר פשוט לעשות עם רוטב אדום, ולבשל במשך משהו כמו שעה, צריך לצאת טעים מאוד.

 

מחזה הודו אפשר להכין צלי טעים מאוד, שמתאים גם לאכול קר ואפשר לפרוס ולשים בסנדוויץ, כמו פסטרמה

 

לכנפיים אין לי רעיון

איזה חלק זה שווארמה הודו?אני ירושלמית

אני קונה את החלק הזה כשהוא חתוך לקוביות, והוא נורא טעים עם המון שום ובצל קצוצים, כמו גולש. זה מעולה לקוסקוס.

 

יכול להיות שזה הכרעים? סליחה על הבורות... אני קונה פשוט 'שווארמה הודו' ולא מכירה משהו אחר.

 

בכל מקרה תמיד אפשר להכין מרק עוף מהכנפים ושאר טפלי ההודו/עוף שיש בבית. נדמה לי שכנפים של הודו מאד קשות ולא טעימות. (פעם כמדומני קניתי בלי לדעת שזה של הודו, ובישלתי בחמין ויצא בלתי אכיל, אם כי זה נתן טעם...)

אני משתמשת ב"הודו אדום"הדס ואור

אני גם לא בטוחה איזה חלק זה בהודו, אבל כשאני מוצאת אני  קונה ועושה עם זה גולש- יוצא מצויין.

הוא גם מאוד מתאים לחמין

(אני חשבתי שזה הכרעיים של ההודו, אבל יתכן שלא, בכל אופן זה חלק שהבשר כהה יותר מבשר עוף)

עשיתי כנפיים של הודו בגריל פעם, והיה בסדר (עם רוטב שמורחים מעל- רסק והרבה תבלינים)

לפי מה שאני יודעת שווארמה הודוחילזון 123

זה הפרגית של ההודו = כלומר הבשר של המשולש  (כרעיים נכון?) רק בלי העצם.

שווארמה הודו זה הירכייםיהודיה מא"י

בלי עצם

יפה לך! סמכתי עלייך שתדעי את התשובה....אני ירושלמית
יופי! תודה!ספגטי מוקרם

הכרע השני יהפוך לשאוורמה!!

תודה על התשובות!! אז מי יודע מהם החלקים??ספגטי מוקרם

נראלי אני יפשיר את הכרעיים.. יספיק ל4 סועדים??

מה בדיוק לעשות איתם?????????

רעיון:הדס ואור

אחרי שזה מופשר תורידי כמה שאת יכולה מהעצמות

ותכיני גולש:

לטגן כמה בצלים חתוכים קטן

להוסיף את הבשר ולטגן / לסגור אותו

להוסיף 2-3 גזרים חתוכים לחתיכות בינוניות

אפשר להוסיף עגבניות, פטריות, סלרי- מה שאתם אוהבים

להוסיף תבלינים בשפע - הרבה פפריקה - מתאים לגולש

ומים בערך לחצי כגובה הירקות ובשר.

להרתיח, ואז לבשל בערך 2-3 שעות.

תבדקי מידי פעם אם צריך להוסיף מים.

יצא לך בשר רך והמון רוטב

ונראה לי בהחלט מספיק ל- 4 סועדים.

לגבי העצמות- אפשר להוסיף אותם לחמין, או להוסיף לגולש ולהוציא לפני ההגשה.

בהצלחה!

טוב.. התבשיל על האש..ספגטי מוקרם

נראה מעולה!!

הוספתי גם יין אדום

ועשיתי רק כרע אחד ויצא מלא.. זה ענק!!!

סקרנותחסדים
איך זה קורה?
 
מוכרים הודו שלם?  שחיטה פרטית?  אחר? כל התשובות נכונות? אף תשובה אינה נכונה?
 
את ממש לא חייבת לענות 
זה שחיטה פרטית של חבר'ה עם רב שאנחנו סומכים עליו..ספגטי מוקרם
טוב.. עכשיו יש לי עוד 4 חלקים של חזה..ספגטי מוקרם

יש לכם מתכונים לעשות איתם??

וכנפיים? מה לעשות איתם?

מהחזה עוף הכי פשוט להכין שניצליםיהודיה מא"יאחרונה

לפרוס לפרוסות, ולהכין שניצלים/בגריל וכו'

או לקוביות, ושיפודים על המנגל

 

את מתכוונת לחזה הודו אחד שלם, מחולק ל4, נכון? כי יש לי גם מתכון של צלי חזה הודו, אבל עושים אותו מחצי חזה הודו (כלומר, חצי "פרפר")

למישהו/י יש המלצה לסיר בישול לחמין איכותי?מחשבה טובה

בס"ד

למישהו/י יש המלצה לסיר בישול לחמין לשבת שלא נהרס אחרי שנה/שנתיים?

הידיות של הסיר של החמין נמסו...

השירות  למכשיר אמרו שלא שווה להחליף ידיות ויותר זול לקנות חדש..

אז המלצות חמות יתקבלו בברכה!

אנחנו מבשלים בסיר רגיל,ננשמה!

ואז מעבירים ל"slow-kooker" למשך השבת, על עצמה בינונית...

הבהרה לשאלה התכוונתי לסיר שבו שומרים את החמין בשבתמחשבה טובה

....

אתה מתכוון לסיר חשמלי?חילזון 123
כן... למה נראה לי ששאלה פשוטה הפכה למסובכת?...מחשבה טובה
אצלנו משאירים את החמין בסיר שהוא בושל בו.אביוס

אולי בגלל זה השאלה הסתבכה

 

מבשלים את החמין בסיר רגיל, משאירים אותו על הפלטה כל השבת וזהו.'

בדיוק, ואם את מחפשת שיצא טוב, אין צורך~א.ל

בהכרח בסיר מיוחד

פשוט לכסות אותו טוב כדי שהחום ישאר

ולבשל אותו טוב לפני ההנחה על הפלטה.

גם אצלינו. אף פעם לא היה לי סיר חשמלי.חילזון 123
סיר לחץ. הפקק סגור הרמטית.נוןןאחרונה
עזרה בענייני עוגותתות

שלום

אני רוצה להכין עוגת גזר (החומרים הם רגילים - קמח שמן מים סוכר ביצים א. אפיה גזר אגוזים, משהו כזה) אבל מקום ביצים - לשים רק חלמונים (בעיות בריאות). מה דעתכם, איך ייצא?

לפי דעתי סבבה.גליה...
את רוצה לשים רק את החלמונים?יהודיה מא"י

העוגה עשויה לצאת כבדה יותר, כי החלבונים תורמים לאוריריות של העוגה.

להקלת הכובד מהעוגהדיסנילנדאחרונה

1. תוסיפי עוד מעט אבקת אפיה (לקמח, כמובן ולא סתם).

2. כמה ביצים יש במקור, וכמה חלמונים את שמה במקום הביצים? אפשר להוסיף מעט מים ולבחוש יחד עם החלמונים.

מתכון לעוגת לימון מהר יש??נץ1
קינוח לימוני~א.ל

מכירות מתכון לקינוח שהוא לימוני (כלול בו לימון)

ובלי שימוש בתנור?

 

ממש אשמח..

תודה רבה.

יאפ! דינה ל.

סורבה לימון (אין כמו משהו קררר ביום סגריר )

 

ממיסים בסיר כוס סוכר עם כוס מים רותחים,

מוסיפים לימונענע של פריגת (בקרטון)

אפשר חצי קרטון ^ ולסחוט לימון [לפי הטעם]

להוסיף גרידת קליפת לימון

 

להקפיא

אח"כ להעביר בסכין הבמג'מיקס

 

יאמי

 

 

תודה! זה יוצא כמו גלידה?~א.ל

ואיזו סכין?

סורבה = כמו ברד. ועם הלהב של שני הסכיניםדינה ל.
תודה, אשמח לרעיונות למשהו ,חם" יותר..~א.ל
יש לי רעיון למוס לימון, מעניין?אני ירושלמית
מעניין זה תמיד ~א.ל
נראה לי שכל משהו חם יצריך תנור, לא?אביוס

יש לך אפשרות לבקש מאחד השכנים אולי לאפות אצלו?

קודם כל צריך שיהיו שכנים בשביל לבקש מהם ~א.ל


אנחנו לא נחשבים? ;)בעיתה אחישנה
אז הנה מוס לימון עם שוס:אני ירושלמית

להכין קרם פטיסייר לימוני :

 

4 חלמונים טרופים היטב

 

 3/4 כוס סוכר

 

שליש כוס מיץ לימון, או יותר (עד חצי כוס לטעמי) לפי הטעם,

 

כוס + 3 כפות בערך (להשלים לחצי כוס את השליש כוס מיץ לימון) חלב או תחליף חלב פרווה, (חלב סויה, ריץ' ריץ' קפה)

 

לטרוף  היטב את כל החומרים הנ"ל בסיר קטן. עדיף, אם יש בבלנדר ידני.

 

לערבב בחצי כוס חלב/תחליף חלב 4 כפות של קורנפלור. כפות מעט גדושות אבל לא יותר מדי. לערבב היטב עד הקורנפלור נמס.

 

להוסיף את הקורנפלור לתערבת שבלינדרנו קודם.

 

לבשל על אש קטנה, תוך כדי בחישה (חשוב!) מתמדת עד שמסמיך.

 

כשזה מסמיך (קצת פחות סמיך מפודינג) להוריד מהאש, זה ממשיך להסמיך אח"כ.

 

 

אם מכינים את הקרם החלבי טעים מאד הוסיף בשלב הזה חמאה. כמה? כמה שאתם מרשים לעצמכם. בכל מקרה זה לא יזיק. החמאה מתמצקת...

 

 

להקציף קצפת אחת חלבית או פרווה .

 

לקרר את הקרם.

 

מיש רוצה ויש לו כח לנקות לימון מכנימות, טעים מאד להוסיף קליפת לימון מגוררת.

 

להוסיף בעדינות את הקרם הקר(!).

 

(מניסיון  כדאי להעביר כמה  כפות של קצפת לתוך הקרם ולאחד,  ורק אח"כ  לאחד את התערובות לגמרי, ככה הקרם ה'כבד' לא שובר את הקצפת...)

 

 זה המוס הלימוני הטעים!

 

השוס: לכתוש וופלים בטעם לימון לפירורים. להוסיף לפירורים חמאה/מרגרינה כמו  שמוסיפים לבסקויטים כדי להכין תחתית מבסקויטים טחונים.

 

אפשר לשטח 2/3  פירורים עם השומן בתבנית עוגה, ועל זה את  המוס, על זה את שארית הפירורים.

 

כעת זאת עוגת מוס...  (כדאי להקפיא כדי שתתמצק, להוציא  ולהפשיר כמעט לגמרי לפני ההגשה)

 

אפשר להגיש בכוסיות אישיות ולפזר  פירורים בתחתיות הכוסות ומעל למוס, בהגשה.

נצלו"שוןהממ
ב"ה

איך מנקים לימון/תפוז מכנימות?
בשפשוף עם סקווטש וסבון. ואח"כ לבדוק היטב היטבאני ירושלמית

 

תודה הממ
אני לא מכירה כזה מתכון!חחחחחח....See the pain
אז יופי, עכשיו הכרת משהו חדש. בין השורות
לימונענע [:zmilאחרונה
מתכון חדש!!בואו תגידו מה דעתכם..[חלבי]am42

בס"ד

 

אחים של אשתי באים אלינו לארוחת שבת בערב [גרים חלק בקומה מעלינו וחלק יחסית קרוב אנחנו גרים ביחידת דיור אצל ההורים של אשתי] והחלטתי שאני חייבים להמציא משו חדש..[הדבר נעשה אצלי כבר הבוקר ולטעמנו יצא פיצוץ!!]

 

עושים מרק כתום רגיל טחון רק שמוסיפים לו עדשים כתומות וגבנ"צ מפוררת.

 

ואז מגיע השוס של המנה..

 

עושים בצק סולת של קובה ושמים בפנים גבנ"צ וגבינת עיזים ומבשלים את הכל יחד...

 

 

זה יצא משו מ-ט-ו-ר-ף-! [אבל כמובן אין הנחתום מעיד על עיסתו [תרתי משמע..]

 

להמשך הארוחה אני עושה פסטה מוקרמת,בלינצ'ס עם רוטב פטריות וגבינה ולקינוח מוס חלבה עם רכז רימונים למטה וחמוציות

 

לי זה נשמע די טוב.בין השורות

אבל נשמע שפוצצתם את הארוחה בגבינה צהובה ושמנת, דברים כבדים כאלה.

אולי זה בסדר ורק לי זה נשמע קצת פחות טוב כי אני פחות אוהבת את כל זה ולא יכולה לסבול כמות גדולה של זה.

במרק למשל, הייתי מוותרת על הגבנ"צ המפוררת. ככה הקובה יהיה עוד יותר שוס.

ואת הפסטה הייתי מערבבת בסלט לצבעוניות ורעננות בלי המוקרם.

אבל שוב, זה אולי הטעם שלי שפחות מתחבר לכל זה.

ואפשר מתכון למוס חלבה עם רכז רימונים ולמטה חמוציות? נשמע מעניין!

 

אפשר לשלוח את בעלי להשתלמות במטבח?רסיסי לילה..
לי נשמע מאוד כבדפודינג111

אבל אם נהנתם- סבבה

מתכון למוס חלבה ברכז רימוניםam42

בס"ד

 

מקציפים כרגיל קצפת עם סוכר וממש כמה זמן לפני שהיא מוכנה לשים טחינה גולמית בכמות שאוהבים את החלבה ומוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף.

 

בקעריות שמים רכז רימונים וחמוציות ושמים טיפה בהקפאה שיתחיל לקפוא אבל לא לגמרי[אפשר גם נקטר פירות טרופים] ואז יוצקים את הקצפת עם שקית זילוף ושמים בקירור או הקפאה ולמעלה אפשר לשים קצת זילוף של סילאן וקוקוס..

 

לגבי השתלמות לבעל שלחי אותו אליי או שנעשה פה מפגש "גברים בסינר" [כמו גברים בשחור] ואז שלחי אותו אלינו..

 

בתיאבון!

תיקון מתכון!!!am42אחרונה

 

במקום להגיע לכמעט מצב של הקפאה ניתן לבשל אותו עם ג'לי חסר טעם ולעשות ממנו שכבה בתחתית הקערה ולא כמו שכתבתי..

מתכונים לכבוד שבת קודשאני ירושלמית

שבוע שעבר הכנתי  פילה סלמון בתיפוי אטריות קדאיף, יצא מעולה! אז ב"ה השבוע אכין שוב.

 

זה 2 דק' עבודה והתוצאה מרשימה מאד וטעימה.

 

מורחים את  נתחי הדג בתערבת תבלינים בשמן זית (פטרוזליה+ שום כתוש+כמון+פפריקה מתוקה+פלפל שחור גרוס+ כפית מיונז)

 

מפשירים אטריות קדאיף, אם אין לכם,אז גם עלי פילו יכולים להיות מצוינים.

 

משטחים כמות של אטירות למלבן. מניחים פרוסת דג, ועוטפים במלבן הקדאיף.

 

אם משתמשים בעלי פילו אז מורחים שני עלים בשמן זית, מניחים  את העלים זה ע"ג זה, חותכים למלבנים ועוטפים כל נתח ביריעה כזאת.

 

אופים בחום גבוה כ20-30 דק'.

 

העטיפה של הבצק נותנת קריספיות לדג, וגם שומרת עליו עסיסי יותר באפיה.

 

 

נשמע מושחת ומגרה.. יאמי!רסיסי לילה..
עוף עם שומר/ כרפס~א.ל

קוצצים בצל דק, ומחכים עד להזהבה

מוסיפים את רצועות השומר, או הכרפס

(השומר צריך להיות בעל שטח פנים גדול יותר לעומת הכרפס שצריך להיות בגודל בינוני)

ואת העוף

משחימים אותם מעט.

 

 

מתבלים: מלח, פלפל שחור, כורכום, כוסברה

 

בתאבון ושבת שלום!

ועוד מתכון לדג קל להכנהיהודיה מא"יאחרונה

שהכנתי לשבת זאת

דג אמנון במיונז

מערבבים בקערה מיונז, חרדל, מיץ לימון, שום כתוש ופלפל שחור

מסדרים את האמנון בתבנית

מורחים בתערובת

אופים 7-10 דקות בתנור

מומלץ להגיש עם שעועית ירוקה עדינה.

איך מרככים מרגרינה מהר?ט'

אין לי מיקרוגל ואני צריכה את המרגרינה רכה ולא מומסת, השאלה אם יש הבדל או שזה לא נורא בשביל עוגה בחושה להמיס בסיר?!

נונקומפרימיסטית שכמוני, תמיד ממיסה בסיר!אני ירושלמית

גם בשביל בצק פריך, כשכתוב לשים קר מאד.... למרבה הפלא זה גם מצליח...

 

מה שמראה שלפעמים עצלנים  נהנים פעמיים!

תודה ט'


תשימי בקערת זכוכית קטנה בתנור כמה דקרסיסי לילה..
מעל מים חמיםטל..אחרונה

להרתיח מים בקומקום

לשפוף לכוס,

להניח את חבילת המרגרינה מעל

 

אחרי כמה דקות מתרכך.

כנ"ל נראה לי אפשרי עם קערת מים רוצחים מוכסה בצלחת ועליה המרגרינה.

 

ו-אפשר גם במיקרו ל20 שניות.

 

בתיאבון

יאללה, מי מביא לי מתכון לסלמון?דינה ל.

מהר אמא רוצה להכין...

 

משהו טעים, יש?

יש!בין השורות

מערבבים:

 חצי כוס שמן זית עם

רבע כוס דבש 

ורבע כוס חרדל דיז'ון. (אני עושה 3/4 שמן וחצי חרדל ודבש כדי שיהיה יותר רוטב)

מל"פ ושום.

אפשר להוסיף עלים לפי הטעם- טימין וכ'ו.

שופכים על הדג ומצפים מלמעלה ומלמטה ומכניסים למקרר לשעתיים.

 

מחממים תנור, מכניסים את הדג ל-12 דקות עם נייר כסף עליו,

מורידים את הנייר וממשיכים לאפות עוד איזה 15-20 דקות. (בשר הדג אמור להיות בצבע ורוד כזה).

 

המתכון הוא מהספר של "על השולחן" אאל"ט.

תודה, אך אצלי סלמון וחרדל- לא יחד!דינה ל.

בסוף הכנתי משהו שדליתי מהאינטנרט:

 

כל פרוסת סלמון מצפים בנייר כסף, אחרי שתיבלתי ב: מלח גס, פלפל, פפריקה, רוזמרין ופרוסות לימון מעל.

נשמע אחלה לגמרי, עוד רגע נדע איך יצא... יאמי

 

תודה לך בכולופן

באסה. לא יצא טעים בכלל דינה ל.
מדי חמוץ.
וכנראה מדי הרבה פלפל...

אחי אפילו לא גמר ...
לא נורא, פעם הבאה יצא יותר טוב, ככה לומדים-משה ר-אחרונה
כן~א.ל

בתנור או בסיר?

ממליצה על סיר שטוח ורחב.

 

להניח 2 שיני שום קצוצות עם מעט עגבניות טריות מגורדות ( ניתן להוסיף קצת רסק כדי להסמיך את התערובת)

ורצועות פלפל גמבה קצוצות דק

להניח את הדגים עם מעט שמן זית

ולתבל: מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה- מעט, כוסברה- בשפע .

להוסיף מים לפי הצורך

 

זקוקה לעזרתכם...נועם ה'

אני צריכה להכין לשבת 2 עוגות לברית של שכנים.

מה הדרישות?

-שיהיה יחסית מהיר הכנה

-מרשים מספיק להיות מוגש בברית

-לא מלכלך מדי לאכול את זה (מכירים את העוגות האלה שאתה מת לאכול אבל אתה יודע שתתפדח כי זה מלכלך נורא? אז לא זה )

 

תודה

2 עוגות ממש פשוטותרות.

עוגת שוקולד עם פירורים

ועוגת בראוניז עם א. סוכר.

 

 

אם את רוצה, אני אכתוב את המתכונים

אשמח למתכון של העוגת שוקולד פירורים..נועם ה'
עוגת שוקולד עם פירורים:רות.

מתאים לתבנית חד פעמית בגודל הסטנדרטי.

 

בצק:

1/2 2 כוסות קמח

1 א. אפיה

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1 ביצה

 

לערבב הכל עדיף במיקסר (אני עושה ביד).

לשטח על תבנית בערך 80% מהבצק.

 

שוקולד:

1 כוס קקאו

1/2 כוס שמן

1/2 1 כוסות סוכר

3 ביצים

 

לערבב את כל החומרים, לשפוך על הבצק ולפורר את הבצק שנשאר על השוקולד.

 

לאפות ב180  מעלות בערך חצי שעה.

(העוגה צריכה להיות לחה במרכז, נראית כאילו עוד לא לגמרי מוכנה)

 

 

בהצלחה!! יאמי

 

תותחית.תודה. אני הולכת על זה. אעדכן אותך איך יצאנועם ה'

נראה לכם שיפה להביא עוגיות שוקולד צ'יפס בסלסלה יפה במקום אחת העוגות?

תכל'ס, אנשים מתים על עוגיות שוקולד צ'יפס, לא? 

הרעיון של העוגיות שוקולד צ'יפס מקסים...עוד כינוי

לבר מצוה של הבן שלי הביאו לי

וזה היה יפה על השולחן ונגמר ברגע כמובן....יאמי

(ואולי הם יחליטו להשאיר את זה לעצמם בבית ולהתפנק מזה לבד-וזה מצויין כשלעצמו)

תודה על העידוד נראה לי שאלך על זה..נועם ה'


אני גם הייתי הולכת על העוגיות.פלפלתי

גם מבחינה פרקטית שעוגות יש מליונים שיכולים להביא  - אבל עוגיות זה יותר השקעה, ואום זה בסלסלה מיוחדת ויפה זה בכלל משדרג להם את הארוע ונותן גיוון...

יפה לך על ההשקעה!

רות תודה!!אייכה!
המתכון היה ניראה לי!הכנתי ויצא ט-ע-י-ם !!

מומלץ!

באגב אני הכפלתי את הכמות כדי שיהיה לי לתבנית גדולה ויצא מצויין.
רות.אחרונה
אפשר להכין פצפוצי שוקולדצוויג^^

או במנז'טים

או אפשרות יפה להכין כמשטח (עם חמאת בוטנים-יאממי) ולחתוך עם חותכנים לצורות יפות

 

מזל טוב!

מה אפשר להכין ל-א.ערב????פיתה פיתה

טעים וכמהשיותר מהר

 

 

תודה מראש.

תחיה.

מקרונים עם תפו"א ורוטב עגבניותיעל מהדרום

לק"י

 

טוסט, לחמניה עם כל טוב, סלט ירקות..

מקרונים-יצא מכל החורים.לחמים-יש מספיק בבית ספר.פיתה פיתה
שקשוקה? מלוואח? צ'יפס בתנור וירקות?~א.לאחרונה
עוגה קלה שווה יפה...עניים כחולות
חיייבת עוגה מתוקה שנראת טווב! וקלה לאפיה...
חיבת עזרה!!! פליז :/
??????? בבקשה!!!!!!עניים כחולות
תראי למטה, כתבתי פאי שוקולד סופני.אני ירושלמיתאחרונה
חמין לשבתערןקטן

שלום,

סופ"ש הולך להיות קריר ורציתי לדעת איזה בשר אתם מכניסים לחמין?בכלל מה נכון צ'ולנט או חמין?

צ'ולנט או חמין? תלוי מה אתה, אשכנזי או ספרדי?-משה ר-

לגבי בשר, גולש, גרונות הודו...

לפעמים עוףחילזון 123אחרונה

כרעיים\ירכיים

ולפעמים בקר (יש בקפואים גושים כאלו של בשר לחמין)

קוטג' וגבינה בתאריך אחרון -פלפלתי

יש לנו גביע של קוטג' שהתאריך שלו נראה לי היום, וגבינה שגם במצב דומה.

ישלכם רעיון מה עושים איתם כדי שלא יזרקו?

משהו שאפשר לעשות איתם בטוסטר?

[יש לנו טוסטר קטן, שאין לו מעלות, אבל יש לו חימום עליון, תחתון או שניהם ביחד..] עם עד 15 דק' פעילות רצוף.

 

אולי משהו עם פסטה?

אבל בלי גבינה צהובה - כי אין לנו..

 

יש רעיונות למישהו?

 

 

אני מציע להריח לפני שזורקיםאלעד

איכות האיחסון יכולה לקצר או להאריך פלאים את חיי המדף של מוצרים סגורים.

 

אם יש ספק, אפשר להכניס לפשטידות, לחביתות, להקרמת פסטות, לטוסטים וכד'

העיקר לגרום לחימום הגבינה ברמה של פיסטור, כדי לעקר תהליכים וחיידקים אם ישנם.

ארוחת ערב לילדים אביוס

הבת שלי אוכלת אותם ככה!!!

 

חביתות, ירקות חתוכים, וגבינה וקוטג' בצד.

עם סלט וזה אנחנו מכירים...פלפלתי

יש מתכונים למשהו מעניין שאפשר לעשות עם זה?

פשטידה זה נקרא גם בלי ירקות בתנור? (זה לא עובד אצלנו ירקות שם..)

 

בקיצור - אשמח לרעיונות, כדי שנוכל לנצל אותם עד לפני שבת.

קציצות קוטג' / גבינההדס ואור

אני מכינה קציצות קוטג', ולפעמים עם גבינה, וזה בדרך כלל כשאני מגלה שיש לי מהנ"ל שהם "פג תוקף"

מכל קוט'ג

3 ביצים

פירורי לחם או קווקר או שניהם- כמות ש"תתפוס" את הבלילה

מלח, פלפל, וקצת סוכר

לערבב ולהניח במחבת חמה עם כף

להיזהר לא לנסות להפוך עד שזה חום למטה (רואים בצדדים) אחרת זה מתפורר.

אפשר להכין  גם עם גבינה לבנה.

אפשר לעשות לפני שבת ולחמם אם יש לכם ארוחה חלבית.

 

אצלי  זה הולך טוב.

 

דבר נוסף שאני מכינה זה לחמניות גבינה- ממתכון שהיה פה מזמן. אם את רוצה אחפש לך

ופשטידה (שלא ניסיתי):הדס ואוראחרונה

נזכרתי שחברה ראתה אותי מטגנת את הקציצות הנ"ל , ואמרה שאפשר לשים את הבלילה בתבנית ולעושת מזה פשטידה.

אז נראה לי שאם הייתי מכינה פשטידה הייתי שמה פחות פירורי לחם, אבל חוץ מזה אותו דבר.

אפשר להכין מזה טוסטיהיה טוב

במקום גבינה צהובה לשים קוט'ג.

מתכונים לסלט כבד יתקבלו בברכה...עוד כינוי

ובמה רצוי לטחון אותו???

האם בלנדר יעשה את העבודה?

תודה ויום מבורך!

מה שאני עושהיהודיה מא"י

כשאני מכשירה את הכבד, אני צולה אותו עד הסוף, שיהיה מוכן היטב

מטגנת כמות גדולה של בצל, עד להזהבה

קוצצת את הכבד עם סכין, ומערבבת ביחד

להגיש חם (שימי לב שיש מצבים שבהם אסור לחמם את הכבד אחרי הצליה, מבחינה הלכתית)

אפשר במקום לרסק ביחד במעבד מזון, אפשר גם להוסיף ביצה

 

ועוד משהו שנראה לי ממש טעים, אבל לא יצא לי לנסות - נוסף לבצל לטגן גם פטריות חורש קצוצות דק, ולערבב גם את זה עם הכבד הקצוץ

אני מטגנת הרבה הרבה בצל-קרמבו

על אש קטנה, עד שיזהיב.

 

מוסיפה ביצים קשות (אפשר לוותר, כמובן) ואת הכבדים.

 

מתבלת במלח, פלפל וטיפטיפת סוכר,

 

ממשיכה לבשל הכל ביחד כמה דקות, ומערבבת תוך כדי.

 

הכי טוב לטחון במטחנת בשר.

 

יום טוב!

במקום דבש..שימי סילאןמרים*

בריא וטעים..

אפשר לנצלש לך?אביגיל25
יש לי כבד צלוי קפוא.
איך מכינים את זה?
את רוצה להכין ממנו סלט כבד או כבד מטוגן?אביוס

את יכולה לטגן בצל ופטריות, לתבל במלח ופלפל, להוסיף את הכבד הצלוי (אפשר לחתוך ואפשר שלא)

 

וזהו

תודה לעונים - ושאלות בפניםעוד כינוי

יהודיה-מתי אסור לחמם כבד צלוי לאחר הצליה?

(אני רוצה דווקא כבד קצוץ קר כמו ממרח)

קרמבו-לבשל את הכבד הצלוי? כמה זמן?

ואני יודעת שמטחנת בשר זה הכי טוב אבל הסכין שלה נעלם לי 

ולכן שאלתי אם אפשר בבלנדר כי יש לי בלנדר בשרי...

תודה!

אני מבשלת הכל ביחד בערך 10 דקות, משהו כזה.קרמבו

אני לא כ"כ יודעת לגבי הבלנדר.

 

אם את רוצה שזה יצא ממש כמו ממרח אז נשמע לי שזה יכול להתאים, אבל לא ניסיתי אף פעם.

 

בהצלחה!

 

סלט כבד קרהדס ואוראחרונה

פעם הייתי טוחנת את הכבד, ביצים קשות ובצל במטחנת בשר

אבל פעם ניסינו אחרת- חתכתי את הכבד קטן, ואת הבצלים טיגנתי חתוך קטן, ואת הביצים במגררת (לא דוקא הקטנה).

זה היה בעקבות שראיתי כך אצל אחרים.

אהבנו יותר, ומאז אני עושה ככה.

זה יוצא יותר סלט ופחות ממרח.

אם לא מתכוונים למרוח על הלחם / חלה, אלא כאחד מהסלטים, את יכולה לנסות .

 

 

בצק לפיצה-קרמבו

אני מחפשת מתכון מוצלח לבצק שמרים לפיצה.

 

תודה!

אני מכינה מבצק של חלותs83

 

^ גם אנחנוכוכבית*אחרונה

קילו קמח
2 וחצי כפות סוכר

כף ורבע מלח

2 כפות שמרים

רבע כוס שמן

2 ורבע-וחצי כוסות מים חמים

איזה תנורים יש ברשותכן? על מה אתן ממליצות ולמה?~א.ל

אשמח לשמוע גם על טווח מחירים..

תודה רבה

תמקדי יותרמנור סרור

מה הצרכים שלכם?

תנור בנוי או תנור עם כיריים?

תא אחד או שניים?

עקרוני ששני התאים יעבדו יחד או לא?

מעוניינת בניקוי עצמי?

וכו'

 

כך ההמלצות יהיו ממוקדות יותר.

בהצלחה!

ככה-~א.ל

תנור משולב- עדיף.

אפשר תא אחד, לא מחייב שניים

לא חייבת ניקוי עצמי

 

לגבי המחיר: לאו דווקא מחפשת משהו זול..

אם את לא מחפשת דווקא זוליהודיה מא"י

אמרו לי שעדיף לקנות תנור בילד אין, ולשים מעל כירים רגילות כי תנורי בילד אין הם אכותיים יותר

 

ובאופן אישי, לנו יש תנור רוזייר, בן 20 בערך שקיבלנו יד שנייה קצת אחרי שהתחתנו, וגם תנור משולב של סופרגז שעובד אך ורק על גז, אבל לא נראה לי שאפשר לקנות דברים כאלו היום

איך התנור שםועל רק על גז? הוא טוב? חסכוני באמת כמו~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"א בטבת תשע"ג 15:43

שהם אומרים? ודווקא יש את זה!

וכן- אני לא רוצה משהו מאוד זול

אבל גם לא יקר מאוד..

יותר טוב מחסכונימשה

לא מעמיס על מע' החשמל בבית.

התנור הזה עתיקיהודיה מא"י

היה שייך לסבתא הגדולה של בעלי או משהו כזה....

כשמכרו את הדירה שלה ההורים של בעלי שמו את התנור אצלם במחסן.

כשהתחתנו רצינו לקחת את התנור, לפחות לבנתיים

בעלי רצה לבדוק אם הוא עובד, ולא מצא כבל חשמל...

אם הוא חסכוני? אין לי מושג, אבל באמת שהוא נהדר לעוף. נראה לי שקשה יותר לאפות בו עוגות (למזלי לא הצטרכתי לנסות) כי אי אפשר לכוון אותו לפי טמפרטורה, אלא פשוט לפי עוצמת אש, כמו בכיריים

חוץ מזה אי אפשר לאפות בו על חום נמוך לאורך זמן, וכמובן שלא להשאיר אותו דולק כשיוצאים מהבית (כי בניגוד לתנור, מדובר באש גלויה של ממש)

לא יודעת איך תנור הגז החדשים, אבל תנור גז כמו שיש לי, לא הייתי רוצה במקום תנור חשמלי. (אבל גם לא הייתי מוותרת עליו בשום אופן)

דלונגי. משולב, שני תאים. מעולה!אני ירושלמית

בן 11.5. ב"ה מתפקד מצוין!

 

נזקק רק פעם אחת לטכנאי, בחצי שנה האחרונה.

 

נדמה לי שמחירו עומד בערך על 3500 ש"ח.

לנו יש דלונגי - וממש לא ממליצה.פלפלתי

סאוטר הבנתי שהוא הרבה הרבה יותר טוב - ובנוסף יש לו ניקוי עצמי. מה יותר טוב מזה?

אם הייתי קונה - נראה לי שהייתי הולכת על זה.  כבר שמעתי כמה שיש להם את זה ולא היו בעיות בשונה מהדלונגי שלנו ששבוע אחרי החתונה כבר יצאה לו גומיה.....

 

חוץ מהגומיה הוא היה טוב?~א.ל
לא כ"כ. למה? כיפלפלתי

אם אחרי איזה שנתיים באמצע אפיה את נשארת עם ידית תנור ביד כי פתחת את התנור - אז זה תנור ממש לא משהו מבחינתי.

והבעיה היא שצריך לפרק את כל הדלת, ואז לפתוח את כל הברגים כדי לראות אם יש מצב איכשהו להחזיר את הידית, כי היא פלסטיק אז היא נדפקה גם בחורים.

בקיצור - התנור שלי נפתח רק עם מברג. 

דבילי לחלוטין מבחינתי ומאוד מתיש.

עוד משהו די מעצבן בתנור הזה, זה שהחלק התחתון שלו נפתח (והוא החלק העיקרי מבחינתי כי יש לו טורבו), אבל הוא לא נפתח ממש עד הסוף אלא כמעט עד הסוף, אז יצא שהרבה פעמים קיבלתי כויות בזרוע בגלל זה. צריך ממש להיזהר עם זה.

וגם בגלל שזה קרוב לרצפה הנגישות יותר קשה (בעיקר בהריון) וזה די סיוט. אז קחי את זה בחשבון.

תמיד הייתי צריכה עזרה בלקום מהרצפה...

 

גם הידיות שלנו ז"לאני ירושלמית

וטכנאי אמר שאי אפשר להחזיר אותן. זאת באמת פאשלה רצינית.

 

אבל כששואלים אתי על תנור, אני עונה בעיקר על טיב האפיה שלו. ודלונגי ב"ה בתחום הזה לא זייף אף פעם! ב"ה.

 

תמיד אופה מצוין בכל הכיוונים, בפנים כמו בחוץ, מלמעלה ולמטה וכו'.

 

 

אזפלפלתי

עדיף כבר תנור שגם אופה טוב וגם משאיר ידיות במקום, לא?

אם היו שואלים אותי בחנות אם אני רוצה תנור שאופה טוב אבל בלי ידיות, לא נראהל י שהייתי הולכת על זה...

זה לא נוח בעיקר כשיש לך ילדים קטנים מטיילים. מה שחסר זה מברגים מסתובבים ותנור משוגע.

 

ועוד משהו שממש התבאסתי פעם, אבל אני לא יודעת אם להאשים את התנור - ניסיתי לאפות תפוחי אדמה בתא העליון שלו, זה עם הגריל, וזה ישב שם שעתיים לפחות ולא אפה כלום כלום.  בחצי שעה לפני שבת העברתי מהר לתא התחתון כדי שיהיה משהו לשבת. באסה רצינית.

 

דווקא עם ילדים בביתיהודיה מא"י

תנור בלי ידיות יכול להיות חתיכת יתרון...

תלוי איזה ילדים יש לך.. פלפלתי
תודה על הארת העיניים, אשמח לעוד הצעות~א.ל

ואם אפשר לציין את הדגם אשמח עוד יותר..

 

 

ממליצה מאוד על סאוטר דו תאיתות
תודה- תוכלי לומר איזה דגם זה?~א.ל
? סאוטר דו תאי, נראה לי יש רק אחד כזה...תות

כמובן לא מובנה. הסתכלתי - כתוב sauter multifunction

סליחה על ההקפצה... שאלות בפניםעוד כינוי

גם אנחנו מחפשים תנור...

דו תאי - מאושר הלכתית.

מובנה.

ניסיתי לחפש בגוגל לגבי הסאוטר דו תאי מובנה.

ראיתי שהתא העליון הרבה יותר קטן מהתחתון - זה נוח?

יש סאוטר דו תאי שהתאים אותו גודל.מוריה

בס"ד

כזה-

 

תנור אפיה Sauter TSD680B

 

תודה מוריה, אבל אני שואלת על תנור מובנה ולא משולב.עוד כינויאחרונה
לנו יש דו תאי של סאוטר שווה ממש!פרפר לבן
לנו יש בלרסמרים*
מאוד מרוצה!!
קונסטרוקטה מעולה זה תנור משולב אבלפופקוו
על בלרס שמעתי תגובות לא ממש טובות
האמת שגם אני, הדעות חלוקות לגביו~א.ל

אולי יש הבדל בין הדגמים החדשים לישנים..

 

יש לי תנור של בקו דו תאישירשור

מרוצה ממנו עד השמיים ב"ה 4 שנים בפעולה כמעט יום יומית מעולם לא אכזב.

עם טיימר, עם חום טוב, גריל וכו'.

והיידיות לא נופלות

כדאי שיהיה אופציה של טיימר *שמכבה* את התנורaima
לבלרס יש טיימרמרים*
לתא התחתון
כמה כוסות יש בקילו קמח?זמר הפלוגות
נדמה לי 7- 7.5.אני ירושלמית
תלוי איזה כוס..מוריהאחרונה

בס"ד

כוס 180 מ"ל חד פעמית - 8-9 כוסות.

מתכון עם שוקולד למנה אחרונהעיצובית

ללא אפיה למישהו יש?

 

שוקולד? במיקרו, לא?פלספנית

בעזהי"ת

 

היום יש סופלה במיקרו, יש הכל..

 

עם שוקולד או שהשוקולד הוא העיקר?

 

אפשר קסטה מצופה שוקולד,

כדורי שוקולד כמובן- אם משקיעים הם יכולים להיות ממש שווים ולא ילדותיים!

עוגת זברה של קרין גורן שזה עוגה מעולה בפני עצמה עם שוקולד מגורר מעל,

כל דבר בעצם..

 

תכוונתי קצת יותר..

יש לך מתכון של הקסטה???עיצוביתאחרונה

ואם יש לך עוד מתכונים שהשוקולד הוא העיקר .......