בהתחלה- להעיף את כל הממתקים מהבית. גם את השוקולד למריחה.
ללכת לקנות פירות יבשים ולהכין מהם גליליות שוקולד (גם עם קקאו ביסקוויטים), עוגיות קוואקר, לקנות וופלי םמקמח מלא (יש של מן..) ולקבוע כמה נשנושים מותר לאכול ביום.
לקנות קמח מלא- 100% ולערב בכל עוגה או מה שאת אופה בבית- חצי חצי- מלא ולבן. ככה הם לא מרגישים בכלל בצבע ובמרקם. לאט לאט לעבור ל70%. הכי טוב- לנפות קילו קמח לבן ולערבב עם קילו מלא 100% ולשים הכל בקפסא גדולה במקרר או מקפיא.
לגבי בשרי- לנסות אולי להכין כל מני דברים מבשר טחון (כדורי בשר, לערבב עם אורז ולמלא בתוך משהו שהיא אוהבת (תפו"א?)
לנסות לתת לה לטעום דברים.
להכין לכל ארוחת ערב פלטת ירקות חיים- בשביל כל השאר ואולי היא גם תיקח פעם.. כדאי גם להכין מטבלים- גבינה עם כל מני דברים מענינים, טחינה עם תבלינים שיעשו צבע (פפריקה- אדום. פטרוזיליה\בזיליקום- ירוק. כורכום- כתום) ואז טובלים בפנים את הירקות וזה ממש טעים.
ולא לרדוף אחריה, לא לעשות מזה אישו. לדאוג שיהיה לה אוכל טוב וזמין, ושלא יהיו דברים זמינים וגרועים (סוכריות, טופי, גומים למינהם, ממרחי שוקולד מבוססי מרגרינה וכו')
ועוד משהו לסיום- יש לי אחות בדיוק כזו, וגם גיסה. שתיהן לאט לאט מתחילות עם הזמן להעז ולאכול דברים מעבר.
שתיהן חכמות, נבונות, אולי קצת חסרות ברזל אבל ילדות לתפארת..