מתחשק לי להכין חלה לשבת, אז אני מחפשת מתכונים כבר מעכשיו. אני צריכה משהו בלי מרגרינה/חמאה, אבל שיהיה טעים.
יש?
תודה!
מתחשק לי להכין חלה לשבת, אז אני מחפשת מתכונים כבר מעכשיו. אני צריכה משהו בלי מרגרינה/חמאה, אבל שיהיה טעים.
יש?
תודה!
חלות מקמח לבן:
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 - 2 וחצי כוסות מים לפי מצב הבצק.
חצי כוס סוכר (אפשר פחות)
ביצה אחת
מערבבים הכל לעיסה מוסיפים כף מלח
מערבבים עוד מעט ומוסיפים חצי כוס שמן.
לשים לבצק אחיד ונעים, מתפיחים ויוצאים חלות מעולות.
אין הנחתום מעיד על עיסתו- אבל על שלי יעידו השכנים שבאים לקחת ![]()
כמה זמן להתפיח?רוצה מהכלאבל כשרואים שזה מכפיל את עצמו בערך.
יש לי כלי של טאפרוור שמתפיח בטיל, אז חצי שעה זה מספיק.
אבל בקור הזה אולי אפילו יותר.
תעדכני איך יצא 
שלום לכולם!
אני צריכה עזרה כיצד להפוך את הבצק של הפשטידה הזו http://www.mevashlim.com/Recipe/7827001.asp לפרווה....
תודה!
להחליף את היוגורט בגבינת סויה או משהו כזה.
מה זה גבינת סויה?
קונים את זה בסופר?
רציתי לשתף במתכון לדג זהבון שהכנתי שיצא ממש טעים. בכלל לא חשבתי שדג זהבון יכול לצאת טעים כ"כ.
קילו דג זהבון.
שמים את הדג בתבנית, 2-3 כפיות מלח, ומים. אפשר גם מיץ לימון.
נותנים לו להפשיר בתוך המים עם המלח.
שוטפים כל חתיכת דג, וסוחטים מהמים שיש בה (כן, ממש סוחטים)
מסדרים בתבנית שמתאימה להגשה. משתדלים שיהיה פחות או יותר בשכבה אחת (אפשר שיהיה קצת חופף).
חותכים גזר-שניים בעזרת קולפן (כך שיוצא רצועות דקות כאלו) מפזרים באופן אחיד על הדג
חותכים פלפל אדום לרצועות דקיקות, מפזרים גם כן
פורסים שום דק-דק, מסדרים מעל הדג.
מערבבים בקערית 2-3 כפות רסק עגבניות, 4-5 כפות שמן, פפריקה, פלפל שחור ומים
שופכים על הדג, הגבוה של הרוטב צריך להיות פחות מהגובה של הדג, אבל קרוב לכך, וכששופכים צריך לשפוך כל שכל הדג והירקות ירטבו מהרוטב.
אופים בתנור ב180 30-40 דקות.
כדי להגיש עם משהו שיתפוס את הרוטב (כמו אורז, קוסקוס או פירה, ואפילו סתם לחם טרי)
בישול ירקות נשמע כמו מלאכה פשוטה. מחממים סיר מים, זורקים את הירקות פנימה, מחכים כמה דקות וזהו - הירקות מבושלים! אבל למעשה, זה לא כל כך פשוט... אם לא מבשלים את הירקות כמו שצריך, הם מאבדים את המרקם והצבע, סופגים טעמי לוואי והופכים לרכיכות חסרות ערך תזונתי. מה עושים? למדו את היסודות לבישול נכון של ירקות. המפתח בבישול ירקות הוא - מקסימום טמפרטורה במינימום זמן. ככל שהירקות יתבשלו יותר זמן במים, כך הם יאבדו טעם, צבע וערך תזונתי.
שלב ראשון - הכנת הירקות לא משנה באילו ירקות אתם משתמשים, יש כמה דברים שאתם צריכים לעשות לפני שאתם מבשלים אותם:
שלב שני - הרתחת המים זכרו, המטרה היא לבשל את הירקות מהר ככל האפשר; ככל שהם יבלו פחות זמן במים, כך הרכיבים התזונתיים והטעם שלהם יישמרו. לא משנה איזה ירקות אתם מבשלים, ודאו שאתם מביאים את המים לרתיחה, לפני שאתם מכניסים אותם לסיר:
בתאבון! |
מצרכים-
חבילת ביסקוויטים
חבילת שמנת לקצפת
בננות
שוקולד מריר
קצת שמן
כוסות חד"פ שקופות
הכנה:
מערבבים את הביסקוויטים (בטעם שוקו) עם מים (בעצם יוצרים כדור שוקולד)
שמים בתור שכבה תחתונה בכוסות
מועכים בננות, מוסיפים מעט מים
זאת השכבה מעל.
ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם טיפונת שמן
זאת השכבה שמעל הבננות
מצננים במקרר
מכינים קצפת מהשמנת- זאת השכבה הבאה
ועל הכל בסוף מפזרים שכבת ביסקוויטים מפוררים
פשוט להכנה, נראה מושקע, ולא דורש אפיה
תהנו!
יעל מהדרוםנראלי שזה 'קלקול קיבה'. (כאבי בטן, שלשולים וכו'..)
אפשר רעיונות למאכלים שמונעים את זה?? משו בסגנון של אורז. משהו משביע, קל ומהיר להכנה.
תודה רבה!!
מקסימום סלרי שיש לו תכונות שמנקות את הגוף.
קליל ולא מכביד על הגוף בזמן הבראתו.
לא כ"כ יודעת, אז זה לא יהיה לי קל..
רגיל.,לדברים אחרים פשוט אין חשק.כשיש קיילקול קיבה.תרגישי טוב
כמובן אורז לבן פשוט, בלי טיפת שמן
ורימון (כן, עוד אפשר לקנות רימונים) ושוקולד מריר
קחי לך איזה שורה-שתיים, תהני
וזה בדוק שזה עוזר (את העצה הזאת קיבלתי מהאחות במרפאה, ניסיתי וראיתי כי טוב. הידד לא עוד רק אורז וצנימים יבשים וסרי טעם בזמן קלקול קיבה)
לק"י
סלט סלק מבושל:
1. מבשלים קוביות סלק.
2. מוציאים את הקוביות מהמים ומוסיפים: מלח, קצת סוכר, מיץ לימון, קצת ממי הבישול ואפשר שמיר קצוץ.
סלט סלק חי:
מגרדים סלק ומוסיפים מלח, מיץ לימון, שום כתוש ופטרוזיליה/ כוסברה קצוצה.
לוקח לסלק זמן לספוג את הטעמים, אז כדאי לטעום אחרי זמן מסויים, ואם צריך- אז לתקן את התיבול.
לק"י
זה סלט שאני עושה עם גזר מגורד, ולא סלק..
יכול להיות שזה גם טעים, אבל אני לא מתחייבת![]()
מה שאני עושה זה- מגרדת סלק ומוסיפה מלח ולימון (אפשר גם שמיר קצוץ).
אפשר לשים אותם בעוגה? כי בד"כ אומרים להשתמש בתפוחים ירוקים...
יש לזה משמעות?
לקלף (או לא-איך שרוצים)
להוציא חרצנים
לחתוך בערך לרבעים*
לשים בסיר עם מים רק עד שהתפוחים בתוך מים
ולבשל
אפשר להוסיף טיפל'ה מיץ לימון סחוט ו/או קינמון ו/או סוכר-שלדעתי מיותר.
לבשל כחצי שעה או עד שהתפוחים ממש רכים
אפשר לרסק בבלנדר למחית.
*אפשר גם לא להכין מחית ואז רצוי לפרוס את התפוחים לפני הבישול
וגם בקארמבל/קומפוט /מאפינס/שטרודל/ריבה
בקיצ' כל דבר הדורש תפו"ע מבושלים/אפויים..
זה הכי כייף! ![]()
את מרגישה שגם 'הצלת' את התפוחים ![]()
וגם זכית בקינוח מדהים...![]()
ואז את מרגישה אשת חיל, ממש ככתוב! ![]()
שיהיה פשוט להכנה, בלי מרגרינה או חמאה, שיהיה פרווה בקיצור. משהו עם שמן, יש?
וואו יש לי דרישות, אבל אם תמצאו לי משהו כזה אני אודה לכם מאוד, ובעיקר בעלי.. ! 
תודה רבה!!
חותכים את התפוחים לקוביות אחרי קילוף והוצאת החרצנים
מערבבים עם מיץ לימון סוכר וקינמון
ומעל שמים פירורים שעשויים מקמח סוכר חום ושמן...
ובתנור...
בהצלחה
אסור להתייאשפאי תפוחים זה לא זה שיש לו בצק למטה שטוח, על זה תפוחים חתוכים או לא - לא חשוב, ומעל יש אפשרות לעוד בצק עם רצועות או משהו כזה? (או פירורים או לא יודעת מה?)

וואי.. מרגישה מה זה בורה.. 
עד שהחלטתי לנסות לעשות פאי תפוחים אני מבינה שאני ממש לא יודעת כלום.. 
קיצר, אשמח להסברים - וגם למתכונים 
תודה רבה!!
מה ש"אסור להתייאש" הביאה זה לא פאי תפוחים, אלא קרמבל תפוחים
ירושלמית, היכן את? לך בטוח יש מתכון לפאי תפוחים
אבל את יכולה לקחת מתכון של בצק פריך מתוק שיש לך, להשתמש בו לתחתית ולרצועות למעלה.
למילוי - לחתוך את התפוחים, לבשל עם קצת סוכר וקינמון, ואז לשים בפאי.
ועל 180 מעלות?
אבל עד שמזהיב, משהו כמו 20-30 דקות
פשוט נסענו לשבת ולא הספקתי.
יש אפשרות להקפיא פאי תפוחים אם חתכתי את התפוחים לריבועים קטנים כאלה ולא חתיכות גדולות או שהכל ממש נהיה סמרטוט ולא קשור לגודל החתיכות?
(רציתי לעשות מעל התפוחים רצועות בצק כאלה שלא יראו ממש ממש מה יש בפנים, ככה שזה עצים לי את השאלה..
)
אם כי זה לא נראה לי מתאים להקפאה
עדיף להכי את הבצק, ולהקפיא אותו לא אפוי ככה בכדור, להכין את המלית, ולהקפיא גם אותה, ואז להרכיב את הפאי כשתרצי, וזה לא יהיה כ"כ הרבה עבודה.
שירשורלקחלי כמה שניות להבין איזה עוגת פירה/ צ'יפס אפשר להכין 
שיבולת שועל\קווקר ויצא טעים ממש!!!! ויש ריח מזה טוב בכל הבית
*כוס וחצי שמן
*3 ביצים
*3 כפיות תמצית וניל
*2.5 כוסות קמח
*3 כוסות קוואקר
*1.5 כוסות סוכר חום
*חצי כוס סוכר לבן
*שקית א. אפיה
*חצי כפית סודה לשתייה או מלח
*שוקולד צ'יפס...
לערבב אחרי כל שלב (לא צריך אחרי השמן
בהצלחה
שבת שלום
עריכה:
שכחתי להוסיף..
לשטח בתבנית ולחתך לריבעים אחרי האפייה מיד כשיוצא מהתנור..
בערך 20 דק' בתנור על 180 מעלות..
עשיתי את זה כעוגיות ולא שיטחתי בתבנית.
נראה לי שניתן להפחית מעט את השמן.
זהירות - ממכר!!!
אבל בגלל שאין לי קווקר עשיתי את המתכון של אופנהיימר עם שמן..
עכשיו יצא מהתנור,
קצת מתפורר כזה,
מקווה שיתקרר ויתקשה
עדכון: זה התקשה,
אבל זה מתוק מידי![]()
לא נורא, זה אכיל
וטעים ![]()
אני רוצה להכין לבנות שלי אבל אני לא נותנת להן סוכר..
והשבוע זה הפעם ראשונה שהכנתי.. ולא נסיתי להמיר דברים..אני יכולה אולי לשאול אותה.. אז בעזרת ה' בקרוב...
לאחר כמה וכמה ניסיונות, רציתי לשתף בנוסחה שלי לבצק ללא מרגרינה ומקמח 80% מלא.
אני חייבת להדגיש שהעוגות נשמרות טריות גם ביומיים לאחר האפיה, אבל זה רק על פי ניסיוני עם המילוי שאני מכינה, שהוא עשיר במיוחד. יתכן שבמילוי פשוט יותר הבצק יתייבש יותר מהר.
כמובן שניתן וכדאי להקפיא מיד לאחר האפיה את העוגות שלא משתמשים בהן במיידי, ולהפשיר לפני האכילה, אז מובטח שהן תהינה ממש כמו טריות.
בצק:
1 ק"ג קמח 80% מהסוג שאתם אוהבים.
2 כפות שמרים יבשים, בחורף אני ווסיפה עוד רבע כף.
לערבב את הקמח + השמרים.
להוסיף:
1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 כוס שמן
1 1/4 כוסות מים חמימים
5 חלמונים (מהחלבונים תכינו מרנגים, נשיקות קצפת)
ללוש היטב את הבצק, אם צריך והבצק יבש מדי כדאי להוסיף בהדרגה עוד מים, יובש הבצק תלוי במזג האויר בסוג הקמח ועוד. לכן כמות המים במתכון זה תמיד בגדר המלצה לא מחייבת (לפעמים צריך להפחית את כמות המים, לא במתכון הזה!)
ללוש את הבצק כמה שיותר, אני לשה במיקסר כ10 דק'.
להניח את הבצק לתפיחה במקום חמים. בחורף כדאי ב'תא חום' בתנור, מחממים את התנור לחום נמוך של 50 מעלות, מכניסים את קערת הבצק כשהיא מוכסה, לאחר רבע שעה בערך מכבים את התנור לגמרי, משאירים את הבצק לתפיחה בפנים. כדאי למשוח את פני הבצק בשמן לפני ההתפחה.
מכמות כזאת של בצק יוצאות 4 תבניות של קראנץ', אם מכימים גלילות רגילות ולא קראנץ' יוצאות 5 גלילות.
מילוי: ל 4 קראנץ'
3 חבילות שוקולד מריר
חצי כוס קקאו
כוס סוכר (או מעט יותר לפי טעמכם)
תמצית וניל
2 כפות שמן
רבע כוס מים רותחים
מבשלים את החומרים למילוי בסיר, על אש קטנה מאד, עד שהכל נמס לגמרי (לא להשאיר גבישי סוכר!)
מחלקים את הבצק ל4, מרדדים כל רבע לעלה ענק,, אני מרדדת על נייר אפיה, ככה זה לא מלכלך וזה נוח מאד, אז אם מרדדים על נייר אפיה, הגודל של העלה הוא כמו הנייר.
מורחים בנדיבות רבע מהמילוי.
מגלגלים לגלילה מהצד המאורך של הבצק, (כדי שיהיה מספיק ארוך כשנחלק לשניים ונלפף)
חותכים את הגלילה באמצע לשני חלקים, (אפשר אם רוצים לקרר את הבצק קודם, כדי שהמילוי לא ישפך בחיתוך), מלפפים את שני החלקים זה על זה כמו בורג,
מניחים בתבנית אינגליש קייק (האורך הארוך יותר בח"פ).
מניחים בתנור להתפחה שניה.
אופים בחום בינוני כ40 דק'.
לאחר האפיה אפשר למרוח את העוגות בסירופ סוכר כדי להאריך את חיי המדף שלהן. בקראנץ' אני מותרת על זה, הוא מספיק עסיסי גם ככה, ובגלל העושר של המילוי כאמור, הוא נשמר מעולה יומיים.
אבל אם אתם חותכים את הבצק לשושנים, אז כדאי למרוח בל זאת את הסירופ, כי שטח הפנים של השושנים גדול יותר, והן נוטות יותר להייבש.
יצא ארוך, אבל אני מקוה שזה יועיל למישהו. 
אם הכנתם, אשמח לשמוע תגובות.
מקמח מלא, והם יצאו בעך כזה.. טעים אבל לא להיט..
ובאמת רציתי לחפש מתכון לשמרים מקמח מלא..
אז באת לי בדיוק בזמן!
תודה..
אני אנסה בעז"ה ונראה איך ייצא...
משהו קליל לילדים ![]()
(עדיף בלי אגוזים, שקדים, קוקוס, וכדו'
אנחנו משפחה של בררנים).
תודה!
יעלולית=]אחרונה![]()
יש בבית עודף של פקאנים - העץ השנה הניב מלא פירות, ועדיין נשאר חצי מהעונה שעברה.. 
אז הוחלט לעשות פקאנים מסוכרים..
השאלה היא איך?
גיגול קצר של המושג העלה מס' אופציות-
*קלייה של האגוזים ל10 דק' בתנור ואז בישול עם שמן, סוכר ודבש.
*בישול בסיר איטי במשך שעה עם סוכר ושמן
*בישול של האגוזים במים עם סוכר, ואח"כ טיגון שלהם בשמן עמוק.
לא נראה לי שכולם מקבלים את אותה תוצאה- מה התוצאה הכי קרובה לפקאנים המסוכרים שנמכרים בחנות?
יש לכם מתכון בדוק? אשמח לשמוע..
שבוע טוב!! 
בעזהי"ת
הוצאת לי את החשק מלאכול אותם..]
אכלתי אצל חברה עוגת גבינה שהייתה ממש טובה.
במתכון כתוב- 750 גר גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה.
יש לי רק 500 גר' גבינה לבנה.
אפשר להחליף את ה250 גר' הנוספים בשמנת 20% בטעם טבעי?
ואז עדיין להוסיף גם שמנת חמוצה או משו אחר?
(זאת עוגה אפויה בתנור...)
תודה רבה לעונים
במשך יותר מ 5 שנים אני אופה חלות ועוד כהנה וכהנה..באופן קבוע ובחיים לא עשיתי עוגות שמרים..
בא לי...
יש למישי מתכון טוב??
ובא לי להשקיע שהשוקולד בפנים יהיה טעים..(לא קקאו כזה..)..
תודה!
ואיך עושים שזה יהיה מבריק מלמעלה? (א. סוכר+מים? ) ובאיזה שלב...??
הוראות מדוייקות יתקבלו בשמחה!
אגב -שמרים זאת האהבה שלי!!
[כשאגיע הביתה אכתוב לך, אני עושה בלי מרגרינה או חמאה ומחליפה אותן בשמן..]
המבריק מלמעלה- נקרא סירופ סוכר..
הוא מורכב מיחס שווה של מים וסוכר (לפחות זה מה שענה לי קונדיטור ברולדין, אני אוהבת להוסיף קצת דבש, כפית בערך)..
חצי כוס סוכר - חצי כוס מים חמים.. ומברישים אותו לאחר האפייה למראה מבריק..
לא צריך להספיג את העוגה, אלא אם כן היא לא מספיק מתוקה וטעימה לך..
טיפים אחרים לגבי שמרים..
ככל שתלושי את הבצק ותתני לו יותר אהבה - הוא יחזיר לך..
התפחה - עדיף שלא בטמפרטורת החדר, אלא לילה במקרר... ככה הוא מפתח גלוטן בריא יותר ולא מעלה ריחות שמרים שלא תמיד נעימים..
התפחה צריכה להיות (בניגוד לאימרה הרווחת) יותר מהכפלת הכמות, אלא 80% מהכמות.. באפייה עצמה הבצק תופח עוד 20%...
תני לו לתפוח ותהיי סבלנית גם אחרי שאת יוצרת את הצורות וממלאת..
עוגת שמרים אוורירית, היא כזו שרוצים לקחת ממנה עוד חתיכה, הדחוסות משביעות אחרי פרוסה.
למילוי שוקולדי טעים - אני אוהבת למרוח ממרח שוקולד השחר (פרווה)
לדעתי הוא עושה אחלה עבודה.
את יכולה גם נוטלה, או שוקולד רגיל ולהוסיף אבקת נוגט - זה טעים בטירוף!
כדי שהמילוי יורגש מצד אחד, ומצד שני לא יקרע את הבצק או יכביד - יש למרוח עד 60% ממשקל הבצק..
האינטרנט עמוס במתכוני שמרים מכל הסוגים, תתבונני בכמה ותחליטי מה הכי מתאים לך, גם מבחינת החומרים..
ובשביל להבריק הוא מורח ביצה בלמעלה ישר אחרי ששמים את העיגולים
שמחתי לשמוע שאפשר לקרר כי הכנתי עכשיו בצק וממש לא היה לי כח לחכות להתפחה.
אבל מחר בבוקר אני אצטרך להתפיח אותו גם בטמ' החדר? כי הרי אין מצב שהוא יתפח בקור.לא?
אמן ותעני עד הבוקר
איזה טוב ה'!!!!אז יעידו חברות הפורום שהשתתפו בסדנא שאין כמו העוגות שמרים שלי ![]()
צר לי שאין לי מתכון. (צריך להרגיש את הבצק) אבל זה בעיקר הטכניקות.
וכן, הדבר הלא בריא הזה שקוראים ל מרגרינה עושה פלאים לעוגה. אפשר כמובן לעשות עם שמן אבל זה לא אותו דבר.
אני משתמש בשמן ואבקת שוקו למילוי. אפשר להשתמש בממרח שוקולד כמו שאלירז אמרה. לפעמים אני מוסיף שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר מגורד.
הסירופ כמו שאלירז כתבה (ויש הנוהגים להוסיף מעט קליפת לימון מגורדת והמיקל יש לו על מי לסמוך
)
חוץ מזה אני חותם על כל מה שאלירז כתבה. (אלירז - אני מתכוון רק לשרשור הזה. אל תסיקי מזה מסקנות להסכמתי או אי הסכמתי עם דברייך במקומות אחרים
)
מה אתם שותקים? טיפים זה אחרי שמביאים את הבסיס של מה שמים בקערה וכמה...
(ואני לא נגד טיפ ם, אבל בואו נתחיל מהתחלה כדי שזה גם יהיה יעיל...
)
ואח"כ אני אומר לכם גם אם זה עובד. 
ואה, עקיבא, שכחת לומר שאפשר לשים פודינג בתור המילוי או בתוספת למילוי שבפנים ואז זה לא בורח החוצה...
אין כמו הטיפ הזה...! 
1/2 קילו קמח
2 כפות שמרים
1/2 כוס שמן{קצת פחות}
2/3 כוס מיים{פחות שתי כפות
6 כפות סוכר
2 ביצים
1/2 כפית מלח מחוקה
אנחנו מתפיחים בנפרד קצת מהסוכר עם המים והשמרים אחרי שתופח בערך 10 דק שופכים את זה לשאר החומרים
אם יש עוד שאלות בשמחה
שאפשר למרוח כף או שתיים של מייפל בשביל הברק.
וזאת עוגה מעולה....
איזה טוב ה'!!!!וכמדומני שאת כתבת בשעתו את הבערך מתכון שלי אז את יכולה להעלות את זה לפורום 
ת
צריך להכניסו למקרר לפני התפחה..
בהצלחה!
קניתי דג סול ולא בא לי לטגן אותו.
יש לכם רעיונות יצרתיים יותר?
ואגב-מצאתי הערב תולעת בחציל....כן כן. כדאי לבדוק טוב כל דבר
אפשר ירקות בסגנון מוקפץ
אפשר רוטב עגבניות
אפשר פטריות ובשמל (אם אתם אוכלים דג וחלב)
אולי גם מיונז יתאים, לא יודעת, אף פעם לא ניסיתי את הדג הזה עם מיונז.
ואם רוצים יותר להשקיע, אפשר לעשות את הדג ממולא, מכינים מילוי כמו ירקות או אגוזים או משהו
מניחים מעט על כל דג ומגלגלים. מניחים עם הצד הפתוח למטה
מעל רוטב מתאים למילוי, ולתנור
אני רוצה להכין או לנסות להכין למסיבת אירוסין עוגה בצורת כלה.
משהו כזה:
???
(טוב לא כזה יפה כמובן אבל שזה יהיה בצורה "תלת ממדית כזו"..)
אפפעם לא הכנתי אז יש לי כמה שאלות אם מישהי\ו יודע\ת:
א. האם משתמשים בשביל זה בתבנית סיליקון כזו:
??
ב. אם כן אז איך אופים איתה בתנור? כלומר איך היא נשארת בצורה שלה ולא מתכוצץ הלמטה והעוגה נשפכת?
ג. אני צריכה רעיון ממה להכין לבובה זר פרחים, שגם יהיה קטן וגם יהיה אפשר להדביק ליד שלה..?
ואם יש למישהו עוד עצות מחכימות בנושא אשמח לקרוא,תודה!
תכיני עוגה גבוהה עגולה.
ומעליה עוד אחת עגולה גבוהה, אך יותר קטנה
ואז תעטרי את הכל בקצפת
וזה יראה כמו שמלה נפוחה..
יש לי כרגע רק תבניות רגילות.
תודה שדרותי כבר ראיתי תסרטונים האלה אבל הם לא מראים שם תאפיה של העוגה עצמה!
שהן יוצאות גבוהות באפייה, רק שאחת טיפה יותר קטנה מהשניה. ושתיהן עגולות
וככה הן ישבו אחת על השניה: עיגול קטן על עיגול גדול..
ואז "תעטפי" את שתיהן בקרם אחיד וזה ייתן תחושה של שמלה נפוחה..
לגבי איך לחבר בין שתי העוגות- אני מאמינה שיש יותר מבינים ממני
אבל אני הייתי עושה בקצפת..
אבל כדאי לשאול ממי שהתנסה 



בחנויות כלי בית אפשר לקנות קערות מנירוסטה שמתאימות גם לאפייה. קערה כזאת תהיה הכי מתאימה לעוגה שכזאת (ולעוד רבות אחרות)
אפשרות מתאימה אחרת, זה להשתמש בתבנית קפיצית, ואז הכלה תראה יותר יושבת מאשר עומדת אבל זה עדין יהיה יפה מאוד
אפשר להשתמש גם בתבנית קוגלהוף או בסיר פלא, רק קחי בחשבון שבשימוש בתבנית סילקון עם בלילת עוגה נוזלית הלמטה של התבנית קצת נמעך, כך שהתחתית נהיית שטוחה יותר, והעוגה קצת נמוכה יותר.
הכנתי עוגה בכמות גדולה (אני עשיתי שוקולד פשוטה, אפשר גם טורט או מה שבא לך) ואפיתי בשתי תבניות עגולות שאפשר להוריד את הדפנות.
לאחר שהעוגה מתקררת (כך פחות מתפרקת), הקטנתי עוגה אחת באופן שווה מכל הצדדים והנחתי מעל העוגה הגדולה יותר (אם את רוצה להשקיע יותר- כדאי לעשות גם קומה שלישית).
באמצע הנחתי מן בובה כזאת פיצית (היתה לי בבית...) ואז מורחים קצפת משמנת מתוקה בשפע כדי שיתקבל צורה של שמלה.
מכאן- אם את רוצה להשקיע יותר, אפשר להשאיר חלק מהקצפת בצד ולערבב עם צבע מאכל כלשהוא ולהוסיף עיטורים...
בהצלחה!