הכנתי עוגיות טחינה ויצא לי מתפורר אחושילינג..
אי אפשר אפילו להרים את העוגיה מהנייר אפייה..
יש למישהו רעיון מה לעשות איתן?
אולי כדורי טחינה על בסיס כדורי שוקולד?
מה להוסיף???
תודה רבה!
הכנתי עוגיות טחינה ויצא לי מתפורר אחושילינג..
אי אפשר אפילו להרים את העוגיה מהנייר אפייה..
יש למישהו רעיון מה לעשות איתן?
אולי כדורי טחינה על בסיס כדורי שוקולד?
מה להוסיף???
תודה רבה!
אם כן, וזה בכל זאת מתפרק
אז כדורי שוקולד זה רעיון מצויין
הכי פשוט להמיס שוקולד, לערבב ולעשות כדורים
אם את לא רוצה עם שוקולד ממש, אז קקאו, סוכר, קצת שמן, קצת יין, לחמם קצת, ואז לערבב עם הפירורים ולעשות כדורים
תודה רבה!
והתנור שלי חלבי...
נכין תפו"א מוקרמים?
ורצוי שהכמות של הקמח תהיה לפי כוסות ולא לפי קילו..
אה.. ובא לי דיי מהר.. שיהיה מוכן לארוחת ערב.. [7 בערך..]
תודה!
נדנדה כתומה.אפשר להכין בלי? או מתכון אחר?
נדנדה כתומה.יצא מצוין..
[הכנתי עם מלא תוספות מגניבות.. ובערך נגמר תוכדי שחתכתי..
]
שנלמד משהו... 
שיש אותה בעוגות של קישוט של בצק סוכר?זה מתכון של עוגה שתמיד מכינים עליה בצק סוכר...לא ידעת להסביר...
מישהו הבין למה היתכונתי?
היי בנות,
רציתי לשאול יש הקמח החדש הזה של אוסם שמעורב בו כבר השמרים - וכתוב עליו שהוא מנופה, וגם כתוב השגחת הבד"ץ
אז מישהי יודעת אם זה מספיק ואין צורך בניפוי נוסף ?
מכיון שאני רוצה לעשות הפרשת חלה בע"ה בלי כל נדר
לגבי הכמויות אני יוסיף עוד איזה כוס קמח רגיל כדי שיהיה לי 2 ק"ג קמח כי הרי הקמח באריזה מחושב עם השמרים .
שבוע שעבר אחותי ניפתה קמח כזה וכל השמרים נשארו בנפה....
כמה טירחה זה להוסיף כף של שמרים יבשים?
הקמח הזה נראה לי מתאים למי שבשבילו שימוש בשמרים זה ממש אירוע חד פעמי, שלא שווה לקנות שמרים.
לא נראה לי שצריך להוסיף
מבחינת נפח, הכמות של השמרים אמורה להיות זניחה
חוץ ממרק ירקות...
משו עם נסיכת הנילוס.?
מצרכים:
8תפו"א בנונים
4 כפות שמן זית
4 נתחי דג במשקל כ200 גרם חתוכים לרצועות
5 כפות קמח
כפית מלח
1 ביצה
1.5 כוסות פירורי לחם מוזהבים
תרסיס שמן
הכנה:
קולפים וחותכים את תפו"א לצ'יפס, מערבבים עם השמן, שמים בתבנית ואופים 20 דקות.
מכינים 3 קערות: אחת עם קמח ומלח, אחת עם ביצה טרופה, ואחת עם פירורי הלחם.
טובלים את הדג בקמח ומנערים, טובלים בביצה ומנערים ןאח"כ טובלים בפרורים.
מורחים מעט שמן בתבנית, מסדרים את הדג ומרססים מעט שמן.
מוציאים את הצ'יפס, הופכים מעט, אופים עוד כעשרים דקות, בעשר דקות האחרונות מוסיפים את דג ואופים.
מגישים יחד, ניתן להוסיף קטשוף, רוטב צ'ילי וכו..... בהצלחה
נראה לי אני אלך על זה,רק במקום צ'יפס-פירה.
ומרק כלשהו גם...אולי עדשים או אפונה..
ועוגיות אוזני פיל...
או עוגת תפוזים...[יש למישהו מתכון טוב פרווה..?]
הכי טעים לאכול חביתת או קציצות ירק עם מרק ירקות ...
אני מכינה פסטה ברוטב שמנת-בטטה.
וסלט.
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
בצל
שמנת לבישול
ממש טיפה אבקת מרק (אני לא משתמשת)
מלח
פלפל
רוזמרין
מטגנת בצל, וכשהוא משקיף מוסיפה את הבטטות ותבלינים. מטגנת טוב טוב עד שהן רכות מעט.
מוסיפה את השמנת ומביאה לרתיחה.
כשרותח מנמיכה את האש ונותנת לזה עוד בישול של כמה דקות.
זהו 
הכנתי קציצות (לביבות) יפהפיות והן נשרפו לגמרי . מתאימות רק לחתולים...
ואם יהיה לי כוח ללכת למכולת יהיה גם מרק כתום,
אם לא- אז מרק עדשים או מרק אפונה.
ותפו"א בתנור..
למרות שבעיקרון את האוכל שמיד אחרי הצום, הוא יעשה באונ' עם שאריות משבת..
צום עשרה בטבת יחול השנה ב יום א', י' טבת ה'תשע"ג
(23/12/2012)
| ירושלים | תל אביב | חיפה | באר שבע | ||
| כניסת הצום | 05:00 | 05:02 | 05:02 | 05:01 | |
| צאת הצום | 17:03 | 17:00 | 16:59 |
17:04 |
התנדבתי להכין לברית של אחי 80!! מנות קינוח פרווה. רעיונות לא מסובכים יתקבלו בתודה!!
חשבתי אולי לנסות קעריות משוקולד ולמלא בגלידה פרווה.
יש למישהו מתכון מוצלח לגלידה? כולל טיפים לעיצוב וכו'.
וגם-יש סיכוי שגלידה לא תימס במהלך כשעה נסיעה עד לאולם?
תודה!
אפשר להכין מלבי על בסיס מים בלבד אך אפשר גם להשתמש בחלב קוקוס, המוסיף טעם נחמד למאכל.
חומרים (4-6 מנות):
1 קופסה (כ-400 מ"ל) חלב קוקוס
1/3 כוס סוכר
4 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
3 כפות שקדים גרוסים
להגשה:
שקדים, אגוזים, או פיסטוקים גרוסים, או סירופ
הכנה:
1. מעבירים את תכולת קופסת חלב הקוקוס לסיר ומודדים מים בכמות של קופסה נוספת. מוסיפים לסיר יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה.
2. בוללים את העמילן בחצי כוס מים ומוסיפים תוך כדי בחישה לחלב הרותח. מוסיפים את השקדים הגרוסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בחישה עוד 1-2 דקות.
3. מסירים מהאש ומעבירים לצלוחיות או גביעים. מצננים היטב.
4. לפני ההגשה בוזקים אגוזים, שקדים או פיסטוקים, או יוצקים מהסירופ

~א.לזה המון עבודה להכין 80 כאלה
ולא, גלידה לא תחזיק שעה נסיעה, אלא אם כן יש לך ציידנית טובה
אם יש לך אפשרות לגייס עזרה, הייתי הולכת על סלט פירות (לא לבד כי זה המון עבודה)
או מוס שוקולד, אפשר עם קצפת מעל
איך להגיש יפה?
מה דעתכן על גלילי וופל?
אפשר לקחת גליליות- שקונים בסופר, מוכנות
ולמלא אותן בקצפת עם שבבי שוקולד מריר.
אך לדעתי במצב כזה תצטרכי להכין יותר מ80..
כי אדם אחד בוודאי יקח יותר
אך מאידך העבודה מאוד פשוטה.
לשים מעט סירופ שוקולד בתחתית כל כוס, לשים על זה את המוס, לזלף עוד טיפה סירופ מעל ולפזר ברס..
איך מגישים מרשים?
סופלה זה משמעותי אם מכינים בתבניות אלומיניום או נייר?
לא מבושלות?
ואפשר גם בספלים...
תקני כוסות חד"פ שקופות,תשימי שםשוקולד,אגוזים מסוכרים,אם תמצאי דרך-כך גלידה,גלילית ומעל הכל עוד קצת אגוזים וסירופ מייפל.
אם את ממש משקיענית פונדו סופגניות (לא עם שוקולד,עם כל מיני דברים נחמדים..
)
בהצלחה!!
אממה
הוא נאטם או משהו... לא זוכרת בדיוק, אבל גם אני חושבת על זה בכל טיגון..
בעזהי"ת
בגלל שהשמן מגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד, הוא נותן 'מכת חום' למאכל, ככה שכל מה שבא במגע עם השמן 'נאטם' לשמן.
ה'קרום הזהוב' הזה שאנחנו מכירים.. ואז השמן לא נכנס לתוך המאכל.
מה שכן, צריך לעשות את המאכל קטן יחסית אחרת הבפנוכו לא מתבשל טוב..
להם את הכשרות, ואני חושב שלא מספיק להוריד את הכשרות אלא צריך לסגור מקומות כאלה...
האמת שהדגש בסרטון הוא אחר,
וכדאי להסתכל
למעוניינים
עוד סרטון חשוב על הדגים:
חלק א
חלק ב
כלובטק, עובדה וכו'
שבלי שום סמכות הן חוקרות, שופטות ואפילו מוציאות להורג אנשים.
רמת האמינות של התוכניות האלו בעיניי היא אפס אחד גדול.
וזה מבלי להתייחס ספציפית לאמור בשתי הכתבות הנ"ל.
אז ספציפית על הדגים, אני חייבת לציין שדווקא ידוע לי שהדגים שקונים קפואים הם מעובדים, וזה דווקא כתוב בצורה מאוד ברורה על האריזה, כך שלא ברור לי מה ה"חשיפה" הגדולה.
ומותר לכל אדם לחקור. רק שלאדם הפשוט לא תמיד יש אמצעים,
ולהם יש.
לטעמי הן מוציאות וחושפות דברים ששמורים מתחת לפני השטח.
במקום שאין בעיה- לא תימצא כזו
לעניין הדגים:
הרי דגים, בניגוד לבשר ועוף אינם סופחים מים
ובכל זאת הם מלאים בכאלה.
מתברר שמוחדרת בהם התרכובת stpp שהיא בעצם החומר המיצב e452
המשמשת לייצור של תכשירי ניקוי והלבנה (כמו תכשירים לניקוי אסלה!)
ולאותה תרכובת יש תכונה של ספיחת מים כך ש:
א. אנחנו משלמים על דג קטן סכום גדול, כי המים המוחדרים בתוכו מגדילים את נפחו. וכן- בזמן הבישול מגלים שקנינו דג שקטן בהרבה משנראה לעינינו
ב. אנחנו אוכלים דגים קפואים שבהם יש חומרים כימקליים ברמות גבוהות
ג. כתוצאה מב': אנחנו אוכלים יותר כימקלים, מאשר דג אע"פ שהדברים לא מצויינים
אם כי זה קצת מגוחך - הסוכנת האמיצה עשתה עבודת תחקיר, (שיקרה ורימתה) וטסה לסין, סיכנה את חייה בשביל לגלות לנו את מה שכתוב בפירוש על גבי כל אריזה של דג קפוא...
בכל מקרה, כאמור רמת האמינות של התוכנית הזאת נמוכה מאוד בעיניי.
בדקת בעצמך מה זה STPP? מה ההשפעות שלו על הגוף שלנו?
יופי שהוא משמש לייצור תכשירי ניקוי (זה נכון, בדקת? או שאת סומכת על מה שהם אומרים?) גם שמן זית משמש לייצור חומרי ניקוי...
דגים באמת לא סופחים מים? לא יודעת, לא בדקתי את זה, אני בכל מקרה יודעת שכשכתוב לי 80% דג, כנראה שאין שם 100% דג.
ושוב, אני לא טוענת שצריך פשוט להתעלם ממה שהם אומרים. אפשר לבדוק, אבל צריך לבדוק, ולהטיל ספק בכל עובדה שהם מציגים, כי לא כל מה שהם מציגים הם באמת עובדות.
ואני אביא שתי דוגמאות. אחת מפורסמת למדי מהתוכנית עובדה, כשהאשימו קצין צה"ל בביצוע וידוא הריגה בילדה בת 7.
בחקירה הרישמית נמצא כי הוא פעל ללא דופי, זה לא מנע מהתחקירנית בתוכנית להכפיש את שמו (הם בדוק, החליטו שהוא אשם, ובפירסום התוכנית בעצם גם נתנו עונש)
דוגמא נוספת: נראה לי דווקא מהתוכנית כלבוטק, אבל יתכן שמתוכנית אחרת דומה.
זה היה משהו על הדלק, הראו איך במשאבות תדלוק עצמי כשמרימים את הידית עוד לפני שמתחילים לתדלק המונה מתחיל לרוץ, עד עלות של בערך חצי ש"ח. הם הציגו את זה כקונספירציה של תחנות הדלק לגזול את כספנו. אבל מי שהיה צופה בתוכנית בעין ביקורתית, היה בהחלט מעלה כמה שאלות על הממצאים ואמינותם. (למשל לא נבדק האם יש או אין התאמה בין כמות הדלק שמקבלים בתדלוק אמיתי, לבין זה שמופיע במונה וכו'.
אה, ובדקתי את זה בהמון תחנות דלק מאז ולא נתקלתי בתופעה שהם הציגו.
והתוכניות האלו, לא מעניין אותם טובת הציבור, אלא רק הכיס שלהם, כך שאם אין בעיה, אל תדאגי הם ימציאו אחת.
תסתכלי בקישור הזה, שמראה איך אפשר בדמגוגיה לעשות בעיות מכלום
בהחלט צריך לבדוק את אמינותם של הנתונים שהם נותנים..
למען האמת- כן בדקתי מהו STPP וראיתי שהדברים שהם ציינו נכונים
על כל פנים- גם בבדיקה פשוטה רגילה
אפשר לראות שהדגים סופחים כמויות עצומות של מים
היו לי אפילו כאלו שלא הצלחתי "לעבוד" איתם בגלל כמויות המים העצומות שהם ספחו
כמדומני היה פעם שרשור שלי על דג הזהבון שספח המון מים ולא הצליח להטגן 
לא בדקתי את אמינות המידע, אבל מה שבטוח, זה הוציא לי את החשק לשים בשר בחמין, שלא לדבר על העוף שהכנתי בעל כורחי.
לפחות ביצים, אני משתדלת לקנות ביצי חופש או אורגניות, כדי לוודא שהתרנגולות מקבלות תנאים טובים.
עצם העובדה שמצליחים לתפוס ולצלם דברים כאלו מזעזעים כמו שקרו במפעל תנובה אדום אדום באיזור בית שאן- אצלי זה כבר הדליק נורה בקשר לכשרות- והרי כשרות מושגחת היטב דואגת לצער בעלי חיים במלוא מובן המילה. ואיך יתכן דבר כזה בדרך לשחיטה???
גילוי נאות: התקשרתי לתנובה, למפעל המדובר כדי לבדוק את הדברים מקרוב עד כמה שביכולתי, אך באותו זמן לא קבלתי מענה אנושי (יש להם מערכת ששומרת את מס' הטלפון של הלקוח וחוזרת אליו, אך השלב של החזרה לא התבצע..). בלנ"ד אתקשר שוב.
חח
אבל בעלי לא ..............
אותי הטריד ההוצאה של התולעים בעע
תודה
פצפוצי אורז עם שוקולד
גלידה קלה
יש לי מתכון לסופלה מהיר הכנה
עוגיות...
אני בדר"כ מכינה מטבוחה עם פלפל סודני מיובש, ושמה בערך אחד וחצי
הפעם קניתי פלפל חריף טרי, וחשבתי לעצמי שאם בדר"כ אני שמה פלפל וחצי מיובש, אז בטח פלפל אחד יהיה בסדר
וזה חריף אש![]()
והמטבוחה עוד רק בתחילת הבישול שלה, וכמדומני שהחריפות רק אמורה לעלות
מה אפשר לעשות?

איזה טוב ה'!!!!ב. תוסיפי מעט סוכר...
והוספתי כבר יותר מרבע כוס סוכר ועדין אפשר לירוק אש עם המטבוחה הזאת
תודה בכל מקרה
תמיד נראה לנו שיצא ממש חריף, ואז יש אכזבה....
אבל זה תמיד טעים...
זה עדיין יהיה חריף, אבל בכ"ז זה יהיה אכיל.
וזה גם לא יהיה בדיוק מטבוחה, אבל מי סופר?... 
(אגב, את יכולה להשתמש בזה כרוטב מעולה לדגים... סוג של חריימה...)
כלומר, רק תבלין יבש.
בכל מקרה הסוכר עשה את שלו, אז היא עדין חריפה,אבל בהחלט אכילה וטעימה
תודה לכל העונים
ומוסיפה למטבוחה אחרת שאני עושה, זה יהיה החריף שלה.
מחלקת למנות - כותבת "חריף אש!", שמה בפריזר, ואת זה מוסיפה למטבוחות של הפעמים הבאות.
אולי מישהו יגלה לי את הקסם...
מכירים את זה שמערבבים קורנפלקס או פיצפוצי אורז עם שוקולד, נכון?
אז מה צריך לעשות כדי להמנע מזה שאחרי שעתיים הם נהיים רכים ולא קריספיים כמו שהיו בהתחלה?
אני שומרת אותם בקירור וזה לא ממש עוזר..
אולי אחד החומרים מרכך יותר? או שיש משו שאפשר להוסיף שישמור שישמור עליהם קריספי?
בעקרון צריך לבשל את השוקולד עד שימס, ולהוריד מהגז.
ואח"כ להוסיף את הדבש, חמאת הבוטנים ופיצפוצי האורז
אולי הם יוצאים לך רכים כי את עושה את כל התהליך בסיר כשהוא עוד על הגז?
נשמע טעים ![]()
אנחנו עושים רק עם שוקולד..ממיסים, מחכים קצת - שלא יתקשה אבל שיתקרר מעט, ושומרים בהקפאה..
בהצלחה !
אני מוסיפה לו מעט קצפת צמחית ומייפל וטיפ טיפונת שמן..
ורק אחרי שהכל נמס אני שופכת את זה על הקורנפלקס בקערה בנפרד..
אולי כי אני שומרת אותם במקרר ולא בהקפאה?
מיד אחרי ההכנה הם עדיין בסדר, אבל שעה-שעתיים אחרי הם נהיים רכים וקשים ללעיסה כאלה...
אבל זה נשמע שהנוזלים גורמים להם להיות רכים..
רוצה מתכון אחר?
להמיס שקולד, ולערבב הרבה כדי שלא ישרף.
להוריד מהגז
להוסיף חמאת בוטנים, דבש, ופצפוצי אורז
להניח במקפיא עם חיתוך עדין כדי שתוכלי להפריד אותו לאחר מכן..
ואם אני אפזר אותם מראש במנג'טים זה גם בסדר, נכון?
או שדווקא זה ששמים אותם דחוסים בתבנית זה טוב?
וכן- גם לשים ישר במנג'ט זה טוב,
כל עוד זה נשאר בהקפאה
אנחנו עושים כמוך- שוקולד , מרגרינה (שמן במקום..) , וחלבה. ממיסים ומערבבים עם הקונפלקס.
לגבי הרכות- זה תלוי בקורנפלקס.. גילינו שהחיקויים כמו של טעמן וכאלה יוצאים ממש מושי..
והשאר יוצאים מעולה. ותשמרי במקפיא 
נוצה ברוחאז ניסיתי למצוא מילים אחרות שיתארו את המושי שנוצר לו...
תודה רבה לכל המגיבות..
אנסה בעז"ה את הצעותיכן..
בהצלחה
פרפר לבןהכי טעים להמיס שוקולד ושמן ולזה להוסיף את הקרונפלקס
אגב שוגי יוצא יותר טוב..
שדרוג אדיר למתכון- להוסיף אבקת נוגט
יוצא סוף!!
עשית לי חשק..![]()
בס"ד
לפני שאתחיל,רק אציין שאני גבר נשוי שאוהב מאד לבשל ולנסות דברים חדשים אז לכל מי שמתכוון/ת לכתוב לי בלשון נקבה תקראו את השורה הזאת..
אני רוצה לנסות להכין עוף ממולא ולפני שכולם קופצים להכין אותו בצורה מיוחדת לא רק עם האורז והירקות כמו בלג בעומר..
אני רוצה לנסות לערבב:אורז,כוסמת,בקר טחון,פלפלים בכל הצבעים,ואולי פטרוזיליה או שמיר או כוסברה ותבלינים [חצי מבושלים]
ולמרוח על העוף:סילאן,מיץ לימון,יין אדום,וטיפה מלח ופלפל שחור.
וכמובן להוציא מבפנים את העצם וה"לבן"
מה אומרים?זה יכול להיות טעים?
אני מפחד לנסות וסתם לזרוק אבל מה דעתכם?
למה שלא יצליח?
ואם אתה מוציא את העצמות קודם זה אפילו עוד יותר שווה.
אם אתה חושש אפשר לנסות להכין לאמצע שבוע, ורק אם יהיה מוצלח להכין לשבת.
איך מוציאים את העצם והלבן? העוף נשאר שלם?
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t399059#4765299
יותר פשוט ממה שזה נראה
במקרר? במקפיא? בתנור ריק?
שמתי אותה אתמול בלילה במקרר ואני מקווה שהיא לא תמות עד שבת...
(הייתי חייבת)..נפשי ישובבבד"כ במקפיא- היא נשמרת טריה, אך צריך להכניסה לשם ממש באותו יום כך שזה לא רלוונטי.
במקרר נראלי הכי טוב כרגע.
בתנור ריק- יכול להיות שזה יותר יחזיק בחורף מבחינת המזג אויר, אבל בקיץ- לא..
בכל מקרה- אין לי הרבה ניסיון- רק חוש טעם מפותח..![]()
התנור כבר לא ריק.. והיא במקרר 
משהו כמו שתי שכבות, בלי קצפת .
מיועד לבר מצווה.
תודה רבה!
הכי כדאי עם קצפת
עוגה בחושה, פשוטה אבל טעימה (אולי עם שוקולד, או לחתוך באמצע ולמרוח ריבה) מצפים בקצפת ומקשטים
זה יוצא מרשים וטעים, וקל מאוד להכנה.
זה מיועד לנסיעה ארוכה.
אבל תודה על הרעיון!
מכינים עוגה, בחושה פשוטה (אפשר שיש...)
מוציאים אותה מהתנור 5 דקות לפני הזמן
מפזרים שוקולד צ'יפס שחור ולבן (בנדיבות)
מחזירים לתנור ל5 דקות אחרונות. השוקולד נמס, מורחים אותו לשכבה חלקה בעזרת מרית משומנת.
עוד רעיון זה להשתמש בבצק סוכר, ולעשות עוגה בצורת ספר תורה או משהו כזה.
(ולדאוג שהעוגה בפנים תהיה איכותית וטעימה)
moriayiאחרונהבמידה ואני מעוניינת להכין בצק כדי להשתמש בו ביום שלמחרת
האם אפשר להניח אותו במקרר?
אם כן- האם זה רק אחרי תפיחה?
תודה
ותשאירי אותו מחוץ למקרר, עד מחר בבוקר
אל תשתמשי במים חמים
הוא יתפח לאט ובנחת
זה נכון לגבי החורף, בקיץ כדאי לשים במקרר
תופח יופי!
אם-פי-7אחרונהשלום,
היום זה התאריך האחרון של הריצ', האם ניתן להקפיא??
תודה..
נראה לי עדיף פשוט להכין משו טעים היום.. אולי זה יספיק עד שבת...
הכנתי עוגה לפני יומיים,
בסיס ספוג וקצפת ריץ' עם פודינג.
אני רוצה להקפיא.
יצא טוב בהקפאה?
באיזור החגים הכנתי עוגה דומה לחגיגת יום הולדת והקפאתי אותה
אכלנו אותה חצי קפואה, וזה היה כמו עוגה עם גלידה
אבל השאריות הפשירו לגמרי ואני זוכרת שממש ליקקו עד הסוף..
ממה שאני זוכרת על עוגה שאכלתי..