שרשור חדש
מחפשת מתכון ללחם מוזר שירשור

אני צריכה להכין כמות גדולה של לחם (אולי פיתה?)

מהחומרים: קמח שיפון, מים ומלח.

 

מישהו יודע להגיד לי כמויות כדי שיצא אכיל?
 

לגבי קמח שיפוןכלנית1

  קמח שיפון כבד מאד ולכן כמעט ולא תמצאי שמוכרים לחם עשוי מ-100% קמח שיפון. ניסיתי בעבר לאפות ממנו, אבל אם את לא מקפידה שהוא יהווה לא יותר מ-50% מהקמחים, מובטח לך לחם כבד וודחוס. לכן, תבררי אם יש אפשרות שחלק מהקמח יהיה קמח כוסמין, או קמח מיוחד ללא גלוטן, אחרת את לוקחת סיכון להיווצרות פצצה לא אכילה.

ואם את מחפשת ללא שמרים, הקושי עוד יותר גדול. את צריכה להכין שאור כך שהאפיה אורכת יותר מיום אחד.

אם את חייבת 100% שיפון ועם שאור כתחליף לשמרים, אז האתר היחיד בו מויע השילוב הנ"ל והתוצאה נראית אכילה הוא באנגלית. נסי לתרגם ע"י בבילון או למצוא מישהי נחמדה שתתרגם לך. בהצלחה!

 

http://angiesrecipes.blogspot.co.il/2010/04/sour-100-rye-bread.html

 

האתר הזה חסום לי, ועוד שאלה-שירשור

שאור הוא אכן תחליף לשמרים? הוא מבצע התפחה?

תודה רבה, כלנית.
 

את רצינית שאת שואלת כאן??שירה שירים
כתבתי בנשואות כבר מלא פעמים את המתכון לפיתות שאני מכינה.
אני מכימה מקמח כוסמין אבל, תנסי גם משיפון יש מצב שיצא סביר.
קמח, מים, קצת מלח- ללוש לבצק, ליצור צורת פיתה ולטגן במחבת על האש (אני שמה קצת שמן רק בתחילת הטיגון, אח"כ אצלי אין צורך להוסיף שמן)
אפשר גם למרוח על זה שמן זית וזעתר משפר קצת את העסק.
וזה גם טעים נראה לי רק באותו יום מקסימום יומייםשרבוב
בשביל זה נועד המקפיא.שירה שירים
אני מקפיאה אותם מייד אחרי ומפשירים לפני האכילה.
סביר בהחלט.
נשמע לי מצוין. ממש חיפשתי מתכון כזה הרבה זמן...אד

יש לך כמויות מדוייקות? ואולי טיפים נוספים כדי שיצא מוצלח וטעים?

אין לי כמויות מדויקות.שירה שירים
אני עובדת לפי איך שהבצק נראה.
ואיך הבצק נראה? |בורה לגמרי|שירשור

קמח כוסמין זה גם חיטה, לא?

אני אנסה שיפון ואראה איך זה יוצא.

 

הבצק צריך לצאת עיסתי? דביק? אחיד?

 

 

תודה שירה.

כוסמין זה כוסמין ולא חיטה.אד

מבחינה בריאותית קמח כוסמין נחשב יותר טוב כי הוא יותר קל לעיכול מהשיפון,

ואם רק אסור חיטה, אז מותר כוסמין.

וכוסמין נוח לאפיה הרבה יותר משיפוןכלנית1
נראה בצק לכל דבר.שירה שירים

רק אולי קצת יותר קשה, כי לא מתפיחים אותו.

בפעם הראשונה שהכנתי יצא לי ממש דביק, אבל, לומדים.

אח"כ כבר הצלחתי להכין בצק שניתן לעבוד איתו והפיתות נראות באמת פיתות.

טוב הכנתי אותם,שירשור

נראה לי אחרי אכילה של פיתה אחת כזו, הקיבה שלי יכולה לעכל גם ברזלים ולוחות מתכת.

שיהיה לבריאות מת
 

מותר לך להשתמש בסודה לשתיה או אבקת אפיה?אביגיליאחרונה

כי אם כן, הם יאווררו קצת את הלחם
 

הכנתי בבית צבעי מאכל- כל כך פשוט!!!משצאיד

החלטתי לשתף אתכן/ם

 

לכבוד חנוכה הכנתי פעילות לילדים-

הכנתי עוגיות פשוטות, מרבעות וקישטנו אותם.

 

כיוון שני מנסה כמה שיותר להצמד לבריא ולטבעי החלטתי לנסות להכין לבד

צבעי מאכל!

 

אחרי  חיפוש באינטרנט ומס' נסיונות הגעתי לכמה צבעים שמאד קל להכין:

 

חשוב לי להדגיש -שממש אין טעם של הצבעים

 

מצרכים:

קערות

סיר אחד קטן

חיתול מבד / שקית בד

מים

ירקות- כרוב סגול, סלק, גזר, עלי סלק

 

סגול-חתכתי כרוב סגול לרצועות קטנות - כמו  לסלט כרוב- הוספתי מעט מים והרתחתי. כשהמים רתחו, הורדתי מהאש והנחתי בצד

        לקרור. כשהכרוב התקרר הכנסתי לחיתול מבד וסחטתי  את הצבע.

אדום- ורוד- (תלוי בכמות הצבע ששמים). מגרדים סלק במגרדת קטנה, מוסיפים מאט מאד מים, מחכים מאט וסוחטים דרך חיתול בד.

כתום - (או צבע גוף- שוב תלוי בכמות) גזר מגורד כמו בסלק, להוסיף מים ולסחוט דרך בד.

ירוק- לקחתי עלי סלק של חסלט, השרתי במי סבון , שטפתי , חתכתי לרצועות דקות , וסחטתי (לא הוספתי מים על השטיפות) גם 

        אותו סיננתי בד כדי שלא יהיו חתיכות .

חום- אבקת קקאו עם קצת מים

צבע חרדלי- אבקת קפה עם קצת מים.

 

(לא היה לי זמן לנסות עוד צבעים אבל ראיתי שאפשר לנסות לעשות  צהוב עם קליפות תפוז או לימון)

 

את כל אלו הרבבתי עם אבקת סוכר, ואם צריך מוסיפים מים עד שמתקבל מרקם סמיך אפשר לקשת איתו והוא לא נוזל.

אגב - כך הכנתי לבן,- פשוט אבקת סוכר ומים...

 

לילדים הכנתי צלחות עם מעט מכל צבע וקיסמי שיניים- היה מאד מוצלח

 

בהצלחה

יפה מאוד! +שאלהשרבוב

מה עשית אח"כ עם כל הירקות?

נגיד העלים של חסלט?

והכרטב הסגול?

כל הכבוד!הדס ואור

זה לא היה המון עבודה?

והאם אפשר לעשות ולשמור (אולי להקפיא ) לפעם אחרת? מה אתם חושבים?

מעלי הסלק הכנתי קציצותמשצאידאחרונה

הם פשוט יוצאים קצת יותר מצומקים אבל אח"כ בישלתי אותם במים, והכנתי קציצות/ לביבות .

 

הסלק היה כמות של חופן בערך והגזר כמות של גזר בינוני - זה ישב אצלי יום וחצי עד שממש הגעתי להחלטה איך ליצור את הצבע ולכן זרקתי אותם אח"כ, אבל בעתיד אני הוסיף אותם ב"ה למרק/ סלט, כי הם ממש לא התקלקלו.

 

הכרוב השתמשתי בכרוב לא של גוש קטיף ולכן התחלתי לסנן עם בד (כדי שלא תהיה בעיה של חרקים) אותו זרקתי אח"כ כי אין לי איך לבדוק אותו אחרי בישול, אבל גם אותו השתמשתי בפחות מרבע כרוב (מה שנשאר הלך לארנבות שלנו...)

 

הדס ואור- כל התהליך לקח לי הרבה זמן כי לא ידעתי מה לעשות - עכשיו אם אני רוצה להכין עוד פעם כל מה שנשאר לחשב זה כמה זמן לוקח לגרד ירק, או לקצוץ אותו, זמן המתנה של אולי חצי שעה , וסחיטה. לא נראה שלי שכולל ההמתנה זה צריך לקחת יותר מ40 דקות

לא נסיתי לשמור אותם, זה כנראה מתקלקל כמו הירק אבל שוב לא יודעת - גם לא נסיתי להקפיא ,

 

איזה תיבול מתאים לסלט כרוב עם גרגירי רימון?מחפשת מתכון

בלי חומץ ...

תודה!

מיץ לימון בסדר?יהודיה מא"י

מיץ לימון + דבש + שמן זית + שום כתוש.

לערבב היטב ולשפוך מיד על הסלט.

מיץ לימון זה מעולה! תודה ושאלה בפניםמחפשת מתכון

זה טוב רק טרי או שגם אחרי יום יומיים זה טעים?

את רוצה להכין מראשיהודיה מא"י

או שנראה לך שישאר גם ליומיים אח"כ?

אם את רוצה להכין מראש, תכיני בנפרד את הסלט, ובנפרד את הרוטב ותערבבי לפני הגשה

אם זה כי נראה לך שישאר, אז זה יהיה בסדר גמור גם יומיים אחרי. (ואפילו 3-4 ימים)

תודה-יצא טעים!מחפשת מתכוןאחרונה

והשאלה היתה לגבי מה שישאר...

נשאר לשבת בבוקר, היה פחות טעים אבל נאכל.

איך להחיות סופלה שהתייבשחנדבוש

השארתי אותם בתנור מכובה והם התייבשו למצב של עוגת שוקולד רגילה

 

יש איהו דרך להחזיר להם רטיבות.? 

תודה

לא נראה לי.. אבל אני לא מומחית..יעל מהדרום
סופלה זה כבר לא יהיה, אבל אפשר ליצוק מעל רוטב-משה ר-

שוקולד...

^^ותנסי לעשות קצת חורים בעוגה שיכנס השוקולד..ניצנית
לא ניסיתי אבל-בשעה טובה =)

פעם מישהי אמרה לי שהיא שמה קוביית שוקולד בפנים ואז כשמחממים את זה זה נהיה קצת נוזלי...

הייתי מנסה עם 2 קוביות..

^ אנחנו עושים ככה.עכבר הכפראחרונה

אופים את הסופלה עם קובית שוקולד / שתיים..

כשמחממים זה נהיה נוזלי וטעיםיאמי

 

אבל סופלה שהתייבש.. נראלי אין לו סיכוי. אפשר ליצוק עליו רוטב שוקולד או משהו...

יש למישהי מתכון של בורקס בשר?רעבצן
לא מסובךיהודיה מא"י

קוצצים בצל

מטגנים

כשמתחיל להיות שקוף מוסיפים בשר טחון

מערבבים-מפוררים עם מזלג

כשכל הבשר משנה את הצבע, מוסיפים תבלינים, אפשר גם רסק עגבניות, מערבבים, מורידים מהאש

לוקחים בצק עלים, חותכים לריבועים די גדולים

מניחים בשר על כל ריבוע בצק, סוגרים היטב

אופים בתנור.

 

אם לא רוצים בצק עלים, אפשר עם בצק שמרים מרודד

תודה, על איזה תבלינים את ממליצה?רעבצן
שום, פפריקה, פלפל שחור, פלפל אנגלי, כמוןיהודיה מא"י
אפשר לעשות גם עם פילו..-משה ר-
האמת תיכננתי להכין עם פילורעבצן

 רק לא ברור לי בדיוק איך לעבוד איתו. פתחתי את החבילה ויש מלא דפים של בצק, אני אמורה למרוח כל עלה בשמן ולהניח אותם אחד על השני ואז בסוף לשים את המילוי?

לבורקס בשריהודיה מא"י

צריך לשים 3-4 עלים, תלוי בעובי שלהם. אבל חותכים אותם ל4 בדר"כ (או אולי ש2 כי ברוקס בשר בדר"כ עושים גדול)

 

והמלצה שלי - לערבב שמן עם קצת תבלינים - שום פפריקה פלפל וכו', ובזה למשוח את העלים. להשתמש במברשת של החלות, ולמשוח רק מעט שמן, א צריך הרבה, במיוחד לא לבורקס בשר.

ולכסות את שאר הדפים (חוץ מהאחד שאת עובדת עליו) במגבת מעט לחה, כדי שלא ייתיבשו.

בהצלחה.

תודה רבה על העזרה!רעבצןאחרונה
אפשר לרדד בצק עלים?~א.ל


כןיהודיה מא"י

אבל לעשות אז זה ישר, בלי להתחיל לקפל, ולעשות כדורים וכו'

לקמח את המשטח לפני כן?~א.ל

באיזה מצב צבירה הוא אמור להיות כדי שהוא ירודד כראוי?

תודה רבה

לקמח לפני..-משה ר-

ולהפשיר מס' שעות במקרר, או לילה לפני...

אבל שיהיה קר מהמקרריהודיה מא"יאחרונה

ולא בטמפ' החדר (טוב במזג אוויר קר שכזנה זה לא הבדל גדול...)

יש לי אורחים בשבת בבוקר,צריכה רעיונות מה להכין רות.

דברים שקל להכין ושמתאים גם לילדים.

 

צריכה להכין מנה עיקרית ומנה אחרונה.

נראה לי מנה ראשונה רק סלטים עם חלה אולי אני יעשה קציצות טונה.

 

תודה!

בשרי או חלבי?חילזון 123

שניצלים נראה לי שרוב הילדים אוהבים לא?

הילדים שלי אוכלים גם עוף רגיל וזה הכי קל להכנה לדעתי. מתבלים מכניסים לתנור וזהו...

 

בשרירות.

עוף הילדים שלי לא כ"כ אוכלים.

 

מה אפשר לשים ליד השניצלים שיראה טוב ויהיה קל להכנה?

 

וגם אני עוד צריכה רעיון למנה אחרונה יאמי

מוסקה?שביב

ומנה אחרונה.. אולי סלט פירות?

פסטה?חמניה

לא צריך רוטב, וילדים חולים על זה,

וקל להכנה קורץ

 

לקינוח:

סלט פירות

עוגה/כדורי שוקולד

קרמבו? (ילדים אוהבים ודורש כלום הכנה)

שניצל ונודלס! כייפי ושילוב מנצחשרבוב
שיפודי חזה עוף ותפוחי אדמה אפויים- קלי קלות ומרשיםאלירז

שיפודי חזה עוף -

הכמות תלויה בכמות האורחים שלך..

מכל פרפר חזה עוף יוצאים 6-5 שיפודים יפים 

(בכל קילו/מגש יש בד"כ 2 פרפרי חזה)

 

משרים שיפודי עץ במים לחצי שעה.

חותכים את חזה העוף לרצועות עבות יחסית ושמים בקערה

מתבלים ברוטב סויה

טיפונת טריאקי/ דבש

תבלין גריל עוף

טיפה פלפל שחור

(אין צורך במלח, הסויה מספק את המליחות בד"כ)

 

משפדים את רצועות החזה על שיפודי העץ..

 

לחמם מחבת פסים רחבה עם קצת שמן על להבה גבוהה

צולים את השיפודים במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהם מוכנים מבפנים וטיפה חרוכים מבחוץ.

 

[במידה והשיפוד לא מצליח כולו להכנס למחבת הפסים ואת רואה שהוא לא מתבשל בחלקים שלא נוגעים במתכת-אני מכניסה

 לתנור גריל 200 מעלות לכמה דקות עד שאני רואה שהחזה בושל מספיק - 

רק צריך להיזהר לא לייבש אותו.

 

להלן תמונה:

 

 

 

תפוחי אדמה אפויים -

כדי שייראו מרשימים אני ממליצה לקנות תפוחי אדמה ננסיים

וחוץ מפגמים וניצנים לא להוריד להם  גם את הקליפה.

לשטוף היטב - להניח במגש

כורכום (טיפה)

מלח (הרבה - כיון שהם יקבלו את המליחות רק מבחוץ כדאי שהנוזלים יקבלו את המליחות)

שמן (שייגע בכולם)

פלפל חריף

טיפה עלי רוזמרין

טיפונת פפריקה מתוקה (שלא תשלט על הצבע)

אם את אוהבת גריל עוף אפשר להחליף את הפפריקה בו..

 

לערבב אותם עם היד שייעטפו בשמן ובתבלינים שווה בשווה..

להכניס לתנור מכוסה 200 מעלות כשעה ורבע

ועוד רבע שעה השחמה.

 

[אם אין תפוחי אדמה ננסיים - פשוט לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות (כמו של סלט מיונז)

בטטות בהתאם ורצועות בצל - שמשדרגות את הטעם בטירוף.

וזה גם נראה צבעוני וכיפי..

(נזלל, אז להכין כמות גדולה..)

איך מכינים מוס שוקולד? (עם ריצ', לא ביצים)רות.

תודה על מה שנתתם, הסעודה מוכנה לי בראש..

עכשיו נשאר רק לבצע..

יש לי מוס שוקולד מוטרף על בסיס מרשמלו.אלירז
העלתי פה מתישהוא מתכון למוס שוקולד.. אחלה מוס!דניאל!!
אלירז את יכולה בבקשה להעלות את המתכון עצמו?אני ירושלמית

רימון חוסם לי....

 

תודה מראש!!!

הדבקתי מהאתר שאלירז הביאהממוחשבתאחרונה

 

150 גרם (קצת פחות משקית) מרשמלו, חתוכים לשניים

50 גרם חמאה, רכה

250 גרם (שתיים וחצי חבילות) שוקולד מריר, מינימום 70% מוצקי קקאו

60 מ"ל (1/4 כוס) מים חמים

1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את המרשמלו, החמאה, השוקולד והמים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) ומערבבים עד שהתערובת נמסה ואחידה לחלוטין. 
 
2. מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד לקבל קצף רך ומערבבים בתנועות קיפול את הקצף אל תוך קערת השוקולד המומס, עד לקבלת תערובת אחידה. 
 
3. מעבירים את המוס אל 6 כוסות (אפשר גם ל-4 יותר גדולות) ומקררים עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר גם לאכול חם.
שאלות לגבי מרק כתום:אהבה של אימא

חיפשתי פה בשרשורים ישנים... והבנתי איך מכינים בגדול.. אבל כמה דברים לא הבנתי:

1. אני רוצה להכין כמות שתספיק לשלושה אנשים ליומיים... אז מה הכמויות של הדלעת וכו'?

2. איך טוחנים את הירקות? אני צריכה לבשל הכל, לשים תבלינים וכו', ואז לטחון? ואז מה? להחזיר לסיר?! זה נשמע לי מוזר... או שאני קודם טוחנת ורק אז מבשלת? אם ככה אז איך מרככים אותם בלי לבשל?!

3. הבנתי שסלרי מאוד מוסיף, ואני מתה על סלרי... אבל הבנתי שאם טוחנים אותו הטעם שלו נהרס לגמרי... אז איך משתמשים בו במרק כזה? אם אני טוחנת את הירקות מראש אז זו לא בעיה, אבל אם קודם מבשלים, מה עושים עם הסלרי?

4. שאלה אחרונה....... הבנתי שכמון מאוד מתאים למרק כתום, והבנתי שגם אגוז מוסקט... השאלה - זה או זה או זה? או ששניהם מתאימים יחד?

 

עד כאן לבינתיים........... תודה פרח

תשובותיהודיה מא"י

1. תלוי כמה אתם אוכלים אבל תחשבי שקערת מרק זה משהו כמו כוס וחצי-שתיים.

2.מבשלים את הירקות ואז טוחנים. אפשר עם בלנדר מוט בתוך הסיר, ואם אין, אז כן, מעבירים למעבד מזון, מרסקים ומחזירים לסיר

3. את הסלרי שמי במרק בחתיות גדולות ותוציאי לפני שאת מרסקת.

4. אין לי מושג, אני שמה רק אגוז מוסקט.

באמת יש ליאהבה של אימא

בלנדר מוט כזה, וכל הזמן אני שואלת את עצמי למה קנינו את זה, זה מלכלך ומעצבן... עכשיו אולי אני אמצא לו שימוש מועיל

מה, באמת זה לא בעיה להכניס אותו לסיר רותח?!!

לגבי הסלרי - אני אוהבת שהוא קצוץ ואז אני לא אוכל להוציא אותו....... זה אפשרי פשוט להכניס אותו רק אחרי שטוחנים? או שטוחנים רק אחרי הבישול?

כדאי לחכות שהמרק יתקרר קצתיהודיה מא"י

כי כשהוא ממש חם הוא עלול להשפריץ

אבל לא חובה.

את הסלרי תבשלי בחתיכות גדולות, אחרי הבישול תוציאי לקרש החיתוך, תרסקי את המרק, תקצצי את הסלרי ותחזירי חזרה

או, אם את מכינה את המרק מראש, ואח"כ מחממת אותו אפשר להוסיף אותו אחרי הבישול והריסוק, והחימום בטח יספיק לו.

 

ומה איתך בלנדר מוט זה כזה דבר נוח, לכל דבר שגם מבשלים וגם מרסקים כי אפשר לרסק פשוט בתוך הסיר, בעיניי זה אחד מכלי המטבח שהם ממש "מאסט"

אני שמה גם סלרי קצוץ - וטוחנת גם אותו.פלפלתי

אני שמה את כל הירקות שבא לי, שמה הרבה פפריקה מתוקה, קצת חריפה,  פלח ופלפל - וזהו.

וטוחנת עם בלנדר מוט כשזה עוד חם. בעדינות ובזהירות - אבל כשזה חם. לא קורה לזה כלום.

 

לא שמתי לב שמישהו התלונן על הסלרי. אפילו לא ידעו על קיומו.

כמה אגוז מוסקט את שמה במרק?התנערי מעפר

הבנתי שהטעם שלו מאד חזק.

 

לגבי התיבולכלנית1

כמון מאד מתאים ומוסיף טעם למרק כתום. אגוז מוסקט גם אפשרי, אלא שהוא יקר מאד וגם צריך להיזהר מאד כשמוסיפים אותו למרק או לתבשיל כלשהו. קורט אגוז מוסקט מוסיף טעם, אבל אם מוסיפים כמות גדולה מדי הטעם שלו מאד דומיננטי ולא כל אחד יאהב, כך שכדי לא להרוס את המרק אני ממליצה לך לפזר אגוז מוסקט טחון על כפית וממנה למרק ולא ישירות, כדי שתהיה לך שליטה על הכמות.

לגבי סלרי: אני שמה גבעול סלרי, אם הסלרי מתחיל להזדקן, ואם לא- אני מוסיפה חתיכות קטנות של סלרי וטוחנת עם כל השאר. כשמדובר בכמות לא גדולה, אין השפעה הרסנית על המרק.

וגםיהודיה מא"י

אגוז מוסקט בכמויות גדולות גורם להזיותצוחק

 

 

 

 

אבל נראה לי שמדובר בכמויות ממש גדולות של כמה וכמה אגוזים שלמים

חחחחחחחחחחחח מגניב אהבה של אימא

אממ, טוב, אז את המרק אני מכינה היום בע"ה.. אני אלך על הכמון

אני רוצה לנסות את זה לשבת, מקווה שלא נתבאס... בעלי אוהב את זה, אני אף פעם לא טעמתי.....

אבל שכחתי שאלה חשובה - שייך לשים בזה עוף? ואם כן, אז איך עושים את זה? באיזה שלב? (בהתחשב בזה שצריך לטחון את הירקות קודם..)

בטח ששייך לשים עוףיהודיה מא"י

תבשלי חלקי עוף ביחד עם הירקות

תוציאי את העוף לפני שאת מרסקת

ואז, או להשתמש בעוף למשהו אחר, או לפרק אותו מהעצמות ולהחזיר למרק

יאמי

 

 

אם כי, אם לעשות עם עוף, הייתי חותכת את כל הירקות לקוביות קטנות, ולא מרסקת בכלל, או מרסקת רק חלק מהירקות

וכמובן גם אז לפרק את העוף מהעצמות ולחתיכות קטנות. זה ממש מרק כייפי

אחלה, אני אחזור לעדכן תודה רבה!!אהבה של אימא
אפשר גם לבשלחילזון 123

את הירקות ולטחון. ואז להוסיף קוביות קטנות של חזה עוף לשבישול קצר.

נראה לי שיכול להיות גם נחמד.

ההזיות עוזרות להרדם או להתרכז בלימודים?כלנית1
אז ככה...אהבה של אימא

יצא לא רע......... אבל הגענו למסקנה שאין לנו מושג למה אומרים שכמון מתאים למרק הזה - הוא פשוט לא התאים לנו בכלל.......

התבאסתי ששמתי

בדגים זה מעולה, במרק זה לא התאים לנו....

 

לא נורא

אם אני אכין את זה שוב, אני אוותר על הכמון בע"ה...

בכל מקרה, תודה רבה!!! למדתי להכין מרק כתום, המרקם יצא מצוין, והכל טוב, חוץ מהכמוןןן..... קורץ

את יכולה לנסותאנונימי (פותח)

לשים ממש קצת קינמון טחון. אצלי זה הולך יופי!

לדעתי יותר טעים מכמון..

במקום קינמון הייתי שמה אגוז מוסקטתות
תלוי כמה כמון שמת. בתבלין לא מוכר שמים בזהירות!כלנית1אחרונה

אני שמה כמות קטנה של כמון ומרגישים אותו, אבל הוא לא דומיננטי. יתכן ששמת כמות גדולה מדי ולכן טעם המרק לא יצא מעודן

ספינג'יםיהיה טוב

זה משנה באיזה סיר מטגנים אותם?

כי התחלתי לטגן בסיר אחד והוא עשה קולות מוזרים.

חח.. תוך כדי שאני קוראת את זה אני אוכלת ספינג'דניאל!!אחרונה

ו..לא ניראלי משנה..

אולי זה סיר מיוחד עם ציפוי או משו..

שאלה דחופה על קמחיהיה טוב

 

קמח שהיה במקפיא ועבר לו התאריך לפני 4 חודשים- 

אפשר עדיין להשתמש בו?

 

זה דחוף,כי תיכננתי להכין עם זה משהו..

לדעתי כן.זמר הפלוגות
כןדניאל!!אחרונה
ס ו פ ג נ י ו ת ! עכבר הכפר

מתכונים ? תוספות מיוחדות ? [חוץ מריבת חלב, ריבת תות ושוקולד !מבולבל]

 

תודה

אני משתמשת במתכון של בצק שמרים בסיסייהודיה מא"י

3 כוסות קמח

כוס מים או חלב, או חצי-חצי

קצת שמן

כפית מלח

כף שמרים (לא ביחד עם המלח!)

קצת סוכר (ולספגניות - חצי כוס)

ללוש טוב טוב

להתפיח

לצור מעין פיתות שמנות (כי שימו לב שסופגניה היא לא בצורת כדור, היא רחבה יותר ממה שהיא גבוה)

אם רוצים מילוי שוקולד או טופי חלב, מכניסים באמצע כבר בשלב זה

לחכות שיתפחו היטב

לטגן

למלא בעזרת מזרק

לפזר אבקת סוכר

 

מילוים שווים אז קודם כל, בעיני אין על ריבת חלב

גנאש שוקולד - חלב, לבן או מריר

קרם פטיסייר

חמאת בוטנים (לאמריקאים בלבד!)

נוטלה (וראיתי שעכשיו גם לשוקולד שחר יש ממרח אגוזים וממרח נוגט)

ממרח חלב (של עלית, לבן כזה)

דבש

ממרח מרשמלו (או, אם עושים סופגניות גדולות, להכניס באמצע מרשמלו)

קרם מרשמלו ושוקולד לבן

 

תודה רבה ! עכבר הכפר
וספינג'?דניאל!!
מתכון לספינג'?אלירז
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
3 ושליש כוסות מים פושרים (800 מ"ל)
יש כאלו שאומרים גם שלוק ברנדי או ערק, כי האלכוהול דוחה את השמן מלחדור לבצק.

לשים.
אמור לצאת בצק מאוד רך ודביק, שלא יודעים איך להוציא את היד.
מתפיחים מכוסה להכפלת הנפח, מורידים נפח ומתפיחים שוב. מורידים נפח ומתפיחים שוב.
(3 התפחות, בערך בין 20 ל40 דקות)
בסוף הפעם השלישית לא להוריד את הנפח!

מחממים שמן במחבת שירתח טוב.
מרטיבים את היד במים (או בשמן מי שמעדיפה שלא יקפוץ לה השמן שבא במגע עם מים)
חופנים כדור בצק (שימשוך אחריו את שאר הבצק הדביק ) ביד השניה - לוחצים על הבצק שנמשך וקוטמים את החיבור ביניהם.
יוצרים בעדינות חור בכדור ושולחים למחבת.
בערך 2 דקות כל צד, עד שמזהיב יפה, ולהוציא.
בתיאבון.
ציפוי פררו רושה-משה ר-

אחת הקונדיטוריות פרסמה מתכון של סופגניות עם כל מיני ציפויים, וזה נראהיאמי
איך מכינים??
250 שמנת מתוקה
300 שוקולד חלב 

ברס..
ממיסים, מערבבים את הברס, וטובלים את הסופגניהיאמי

מה זה ברס?!אביה*

|בורות|

זה כמו הפירורים של הטילון..~א.ל
אגוזים מקורמלים גרוסים..-משה ר-
ומתכון להכנת ברס-משה ר-

http://www.matkonim.net/forum/2005/viewmsg.asp?msg=74896

זה אחד ה-דברים, אפשר לשלב את זה בהמון עוגות, וקינוחים, זה טעים ומוסיף קראנץ'יאמי

תודה!טל..

זה נשמע מצויין, מקווה לנסות בהזדמנות קרובה

 

הכנת פעם? אם כן אשמח לדעת איך יוצא....

 

לא, אני קונה מוכן...-משה ר-אחרונה
הכנתי היום לפי המתכון באתר בישולים (אסם)הממ
ב"ה

עם כמה שינויים קלים
הכפלתי כמות
החלפתי את החלב במים וויתרתי על גרידת לימון
ויצא מצוין!

שמריםדאש

כתוב לי במתכון קובית שמרים טריים או שקית שמרית, יש לי בבית שמרים יבשים- כמה זה???

אנחנו ממש רוצים להכין ספינג'ים אז נשמח אם תענו מהר, תודה!!

2 כפות שמרים יבשיםאייכה!אחרונה
מתכונים לדונאטס פרווה למי יש?פרפר לבן
עכשיו זה קצת נהיה דחוף..פרפר לבן
בד"כ מחליפים חלב במתכון, במיץ תפוזים או מיםאלירזאחרונה
מכיון שלתחליפים בד"כ אין את התכונות של חלב, אני מעדיפה להחליף בחלב סויה, שמשמר התנהגות של חלב פרה כמעט בכל מתכון.
שמנת מתוקה אפשר להחליף בפרווה
אני פשוט לא יודעת מה הבעיה במתכון כי מעולם לא הכנתי דונאטס.
עזרה בהבנת מתכון...ענת=)

כשכותבים במתכון אגוז מוסקט לכמה כמות מתכונים??????????
 

זה: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=772094

הקישור שבור. אבל אגוז מוסקט זה סוג של תבלין.הממ
אופס. לא קראתי נכון את השאלה שלך.הממ
הכנה הקישור שוב. בבקשה תענווווווענת=)

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=772094

 

מופיע במתכון 'אגוז מוסקט'
אבל לא מופיע כמה הכמות, אז כמה לשים? חצי כפית??

 

ומתי טוב להוסיף את הטבלין הזה למרק?? לפני הבישול האחרון? כלומר אחרי שאני טוחנת/מרסקת את המרק או עוד כשהירקות חתוכים??

שמים מעט מאד, כי זה תבלין חזק..-משה ר-
תשימי בערך קורט.
^^ ממש מעט!אלירז
תודה! ענת=)אחרונה
שלום וחג שמח!מתחזקתתת

אתם מכירים מתכון טוב

של פסטה עם בשר ועגבניות?

תודה רבה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בולונז?פרפר לבןאחרונה

מטגנים בצל ומוסיפים בשר טחון ומטגנים ותוך כדי מערבבים שיהיה פרורי כזה..

 

מרתיחים פסטה.

 

בסיר אחר לוקחים את מה שטיגנו ומוסיפים רסק עגבניות פפריקה קצת מלח ותבלינים לפי הטעם.. (אני מוסיפה א.מרק עגבניות וזה נותן טעם של עגבניות עשיר יותר.)

 

מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים

 

בתאבון!!!

זוכרים את זה?יהודיה מא"י

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t476854#5522370

ניסיתי לכבוד חנוכה ויצא מקסים וטעים

רעיון נחמד למסיבת חנוכה

וואו, יפה לך!ממוחשבתאחרונה

זה הרבה עבודה?

איך מכינים סופגניות רכות מבחוץ? ואפוי בפנים?aima

תמיד יוצא לי פריך בטיגון.

 

תודה!

מישהו?aima
חום טיגון נמוך יותריהודיה מא"י

או לעשות אותן קטנות יותר

צריכים להיות מדויקים~א.ל

עובי השמן צריך להגיע לפחות ל3 סנטימטרים

צריך שיהיה חום שלא יגיע לכדי העלאת עשן אבל גם לא כזה שלא יהיה מספיק חם

אם מודדים זה:

170 עד 180 מעלות,

ועוד דרך- לשים כף מעץ ואם סביבה מצטברות בועות קטנות סימן שהוא מספיק חם

 

אם אלו סופגניות "מיני" זה גג דקה אחת מכל צד

ואם אלו הגדולות הן לא אמורות להיות בשמן יותר מ3 דקות

תודה רבה!! לשתיכן.aima

אם כבר שמעתי פעם משהו על 150 מעלות לטיגון. משהו יודע באיזה הקשר?  האם 170 זה לא מידי הרבה?

זה לא הרבה..~א.ל
נדמה ליחילזון 123

פעם שמעתי משהו כזה אבל לא ניסיתי בעצמי

שאפשר לתת להן טיגון קצר בישביל הצבע ואז לאפות כדי שהפנים יהיה מוכן.

תודה לשואלת ולעונות. עזרתן לי!מירימיאחרונה
יש למישו מתכון למעמול?עיני לה'

עם שמן, בלי חמאה\מרגרינה..

יש דבר כזה?

למישהי יש מתכון טוב ללביבות?זמר הפלוגות
יש ב"עוגות לכל עת" אחלה מתכוןתותאחרונה

אאל"ט-

קילו תפו"א

בצל 1

רבע כוס קמח

2 ביצים

מלח, פלפל

 

לגרד את התפו"א - הכי חשוב זה לסחוט אותם חזק! או לשים במסננת שכל הנוזלים ייצאו

גם את העיסה עצמה, לפני הטיגון, אני סוחטת חזק

את הבצל לקצוץ דק

לערבב עם שאר החומרים, לטגן

 

יוצא מעולה

זה ממש יהרס אם אני אשים מחמאה במקום חמאה? :להשליך את השכל=]
לא, זה בסדר..-משה ר-
מעולה, תודה... להשליך את השכל=]אחרונה
יש למישהו מתכון דחוף לעוגת יומולדת?טום וגרי