אני צריכה להכין כמות גדולה של לחם (אולי פיתה?)
מהחומרים: קמח שיפון, מים ומלח.
מישהו יודע להגיד לי כמויות כדי שיצא אכיל?
שירשוראני צריכה להכין כמות גדולה של לחם (אולי פיתה?)
מהחומרים: קמח שיפון, מים ומלח.
מישהו יודע להגיד לי כמויות כדי שיצא אכיל?
קמח שיפון כבד מאד ולכן כמעט ולא תמצאי שמוכרים לחם עשוי מ-100% קמח שיפון. ניסיתי בעבר לאפות ממנו, אבל אם את לא מקפידה שהוא יהווה לא יותר מ-50% מהקמחים, מובטח לך לחם כבד וודחוס. לכן, תבררי אם יש אפשרות שחלק מהקמח יהיה קמח כוסמין, או קמח מיוחד ללא גלוטן, אחרת את לוקחת סיכון להיווצרות פצצה לא אכילה.
ואם את מחפשת ללא שמרים, הקושי עוד יותר גדול. את צריכה להכין שאור כך שהאפיה אורכת יותר מיום אחד.
אם את חייבת 100% שיפון ועם שאור כתחליף לשמרים, אז האתר היחיד בו מויע השילוב הנ"ל והתוצאה נראית אכילה הוא באנגלית. נסי לתרגם ע"י בבילון או למצוא מישהי נחמדה שתתרגם לך. בהצלחה!
http://angiesrecipes.blogspot.co.il/2010/04/sour-100-rye-bread.html
שאור הוא אכן תחליף לשמרים? הוא מבצע התפחה?
תודה רבה, כלנית.
יש לך כמויות מדוייקות? ואולי טיפים נוספים כדי שיצא מוצלח וטעים?
קמח כוסמין זה גם חיטה, לא?
אני אנסה שיפון ואראה איך זה יוצא.
הבצק צריך לצאת עיסתי? דביק? אחיד?
תודה שירה.
מבחינה בריאותית קמח כוסמין נחשב יותר טוב כי הוא יותר קל לעיכול מהשיפון,
ואם רק אסור חיטה, אז מותר כוסמין.
רק אולי קצת יותר קשה, כי לא מתפיחים אותו.
בפעם הראשונה שהכנתי יצא לי ממש דביק, אבל, לומדים.
אח"כ כבר הצלחתי להכין בצק שניתן לעבוד איתו והפיתות נראות באמת פיתות.
נראה לי אחרי אכילה של פיתה אחת כזו, הקיבה שלי יכולה לעכל גם ברזלים ולוחות מתכת.
שיהיה לבריאות ![]()
כי אם כן, הם יאווררו קצת את הלחם
החלטתי לשתף אתכן/ם
לכבוד חנוכה הכנתי פעילות לילדים-
הכנתי עוגיות פשוטות, מרבעות וקישטנו אותם.
כיוון שני מנסה כמה שיותר להצמד לבריא ולטבעי החלטתי לנסות להכין לבד
צבעי מאכל!
אחרי חיפוש באינטרנט ומס' נסיונות הגעתי לכמה צבעים שמאד קל להכין:
חשוב לי להדגיש -שממש אין טעם של הצבעים
מצרכים:
קערות
סיר אחד קטן
חיתול מבד / שקית בד
מים
ירקות- כרוב סגול, סלק, גזר, עלי סלק
סגול-חתכתי כרוב סגול לרצועות קטנות - כמו לסלט כרוב- הוספתי מעט מים והרתחתי. כשהמים רתחו, הורדתי מהאש והנחתי בצד
לקרור. כשהכרוב התקרר הכנסתי לחיתול מבד וסחטתי את הצבע.
אדום- ורוד- (תלוי בכמות הצבע ששמים). מגרדים סלק במגרדת קטנה, מוסיפים מאט מאד מים, מחכים מאט וסוחטים דרך חיתול בד.
כתום - (או צבע גוף- שוב תלוי בכמות) גזר מגורד כמו בסלק, להוסיף מים ולסחוט דרך בד.
ירוק- לקחתי עלי סלק של חסלט, השרתי במי סבון , שטפתי , חתכתי לרצועות דקות , וסחטתי (לא הוספתי מים על השטיפות) גם
אותו סיננתי בד כדי שלא יהיו חתיכות .
חום- אבקת קקאו עם קצת מים
צבע חרדלי- אבקת קפה עם קצת מים.
(לא היה לי זמן לנסות עוד צבעים אבל ראיתי שאפשר לנסות לעשות צהוב עם קליפות תפוז או לימון)
את כל אלו הרבבתי עם אבקת סוכר, ואם צריך מוסיפים מים עד שמתקבל מרקם סמיך אפשר לקשת איתו והוא לא נוזל.
אגב - כך הכנתי לבן,- פשוט אבקת סוכר ומים...
לילדים הכנתי צלחות עם מעט מכל צבע וקיסמי שיניים- היה מאד מוצלח
בהצלחה
מה עשית אח"כ עם כל הירקות?
נגיד העלים של חסלט?
והכרטב הסגול?
זה לא היה המון עבודה?
והאם אפשר לעשות ולשמור (אולי להקפיא ) לפעם אחרת? מה אתם חושבים?
הם פשוט יוצאים קצת יותר מצומקים אבל אח"כ בישלתי אותם במים, והכנתי קציצות/ לביבות .
הסלק היה כמות של חופן בערך והגזר כמות של גזר בינוני - זה ישב אצלי יום וחצי עד שממש הגעתי להחלטה איך ליצור את הצבע ולכן זרקתי אותם אח"כ, אבל בעתיד אני הוסיף אותם ב"ה למרק/ סלט, כי הם ממש לא התקלקלו.
הכרוב השתמשתי בכרוב לא של גוש קטיף ולכן התחלתי לסנן עם בד (כדי שלא תהיה בעיה של חרקים) אותו זרקתי אח"כ כי אין לי איך לבדוק אותו אחרי בישול, אבל גם אותו השתמשתי בפחות מרבע כרוב (מה שנשאר הלך לארנבות שלנו...)
הדס ואור- כל התהליך לקח לי הרבה זמן כי לא ידעתי מה לעשות - עכשיו אם אני רוצה להכין עוד פעם כל מה שנשאר לחשב זה כמה זמן לוקח לגרד ירק, או לקצוץ אותו, זמן המתנה של אולי חצי שעה , וסחיטה. לא נראה שלי שכולל ההמתנה זה צריך לקחת יותר מ40 דקות
לא נסיתי לשמור אותם, זה כנראה מתקלקל כמו הירק אבל שוב לא יודעת - גם לא נסיתי להקפיא ,
בלי חומץ ...
תודה!
מיץ לימון + דבש + שמן זית + שום כתוש.
לערבב היטב ולשפוך מיד על הסלט.
זה טוב רק טרי או שגם אחרי יום יומיים זה טעים?
או שנראה לך שישאר גם ליומיים אח"כ?
אם את רוצה להכין מראש, תכיני בנפרד את הסלט, ובנפרד את הרוטב ותערבבי לפני הגשה
אם זה כי נראה לך שישאר, אז זה יהיה בסדר גמור גם יומיים אחרי. (ואפילו 3-4 ימים)
והשאלה היתה לגבי מה שישאר...
נשאר לשבת בבוקר, היה פחות טעים אבל נאכל.
השארתי אותם בתנור מכובה והם התייבשו למצב של עוגת שוקולד רגילה
יש איהו דרך להחזיר להם רטיבות.?
תודה
שוקולד...
פעם מישהי אמרה לי שהיא שמה קוביית שוקולד בפנים ואז כשמחממים את זה זה נהיה קצת נוזלי...
הייתי מנסה עם 2 קוביות..
אופים את הסופלה עם קובית שוקולד / שתיים..
כשמחממים זה נהיה נוזלי וטעים![]()
אבל סופלה שהתייבש.. נראלי אין לו סיכוי. אפשר ליצוק עליו רוטב שוקולד או משהו...
קוצצים בצל
מטגנים
כשמתחיל להיות שקוף מוסיפים בשר טחון
מערבבים-מפוררים עם מזלג
כשכל הבשר משנה את הצבע, מוסיפים תבלינים, אפשר גם רסק עגבניות, מערבבים, מורידים מהאש
לוקחים בצק עלים, חותכים לריבועים די גדולים
מניחים בשר על כל ריבוע בצק, סוגרים היטב
אופים בתנור.
אם לא רוצים בצק עלים, אפשר עם בצק שמרים מרודד
רק לא ברור לי בדיוק איך לעבוד איתו. פתחתי את החבילה ויש מלא דפים של בצק, אני אמורה למרוח כל עלה בשמן ולהניח אותם אחד על השני ואז בסוף לשים את המילוי?
צריך לשים 3-4 עלים, תלוי בעובי שלהם. אבל חותכים אותם ל4 בדר"כ (או אולי ש2 כי ברוקס בשר בדר"כ עושים גדול)
והמלצה שלי - לערבב שמן עם קצת תבלינים - שום פפריקה פלפל וכו', ובזה למשוח את העלים. להשתמש במברשת של החלות, ולמשוח רק מעט שמן, א צריך הרבה, במיוחד לא לבורקס בשר.
ולכסות את שאר הדפים (חוץ מהאחד שאת עובדת עליו) במגבת מעט לחה, כדי שלא ייתיבשו.
בהצלחה.
אבל לעשות אז זה ישר, בלי להתחיל לקפל, ולעשות כדורים וכו'
באיזה מצב צבירה הוא אמור להיות כדי שהוא ירודד כראוי?
תודה רבה 
ולהפשיר מס' שעות במקרר, או לילה לפני...
ולא בטמפ' החדר (טוב במזג אוויר קר שכזנה זה לא הבדל גדול...)
רות.דברים שקל להכין ושמתאים גם לילדים.
צריכה להכין מנה עיקרית ומנה אחרונה.
נראה לי מנה ראשונה רק סלטים עם חלה אולי אני יעשה קציצות טונה.
תודה!

שניצלים נראה לי שרוב הילדים אוהבים לא?
הילדים שלי אוכלים גם עוף רגיל וזה הכי קל להכנה לדעתי. מתבלים מכניסים לתנור וזהו...
עוף הילדים שלי לא כ"כ אוכלים.
מה אפשר לשים ליד השניצלים שיראה טוב ויהיה קל להכנה?
וגם אני עוד צריכה רעיון למנה אחרונה ![]()
ומנה אחרונה.. אולי סלט פירות?
לא צריך רוטב, וילדים חולים על זה,
וקל להכנה ![]()
לקינוח:
סלט פירות
עוגה/כדורי שוקולד
קרמבו? (ילדים אוהבים ודורש כלום הכנה)
שיפודי חזה עוף -
הכמות תלויה בכמות האורחים שלך..
מכל פרפר חזה עוף יוצאים 6-5 שיפודים יפים
(בכל קילו/מגש יש בד"כ 2 פרפרי חזה)
משרים שיפודי עץ במים לחצי שעה.
חותכים את חזה העוף לרצועות עבות יחסית ושמים בקערה
מתבלים ברוטב סויה
טיפונת טריאקי/ דבש
תבלין גריל עוף
טיפה פלפל שחור
(אין צורך במלח, הסויה מספק את המליחות בד"כ)
משפדים את רצועות החזה על שיפודי העץ..
לחמם מחבת פסים רחבה עם קצת שמן על להבה גבוהה
צולים את השיפודים במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהם מוכנים מבפנים וטיפה חרוכים מבחוץ.
[במידה והשיפוד לא מצליח כולו להכנס למחבת הפסים ואת רואה שהוא לא מתבשל בחלקים שלא נוגעים במתכת-אני מכניסה
לתנור גריל 200 מעלות לכמה דקות עד שאני רואה שהחזה בושל מספיק -
רק צריך להיזהר לא לייבש אותו.
להלן תמונה:
תפוחי אדמה אפויים -
כדי שייראו מרשימים אני ממליצה לקנות תפוחי אדמה ננסיים
וחוץ מפגמים וניצנים לא להוריד להם גם את הקליפה.
לשטוף היטב - להניח במגש
כורכום (טיפה)
מלח (הרבה - כיון שהם יקבלו את המליחות רק מבחוץ כדאי שהנוזלים יקבלו את המליחות)
שמן (שייגע בכולם)
פלפל חריף
טיפה עלי רוזמרין
טיפונת פפריקה מתוקה (שלא תשלט על הצבע)
אם את אוהבת גריל עוף אפשר להחליף את הפפריקה בו..
לערבב אותם עם היד שייעטפו בשמן ובתבלינים שווה בשווה..
להכניס לתנור מכוסה 200 מעלות כשעה ורבע
ועוד רבע שעה השחמה.
[אם אין תפוחי אדמה ננסיים - פשוט לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות (כמו של סלט מיונז)
בטטות בהתאם ורצועות בצל - שמשדרגות את הטעם בטירוף.
וזה גם נראה צבעוני וכיפי..
(נזלל, אז להכין כמות גדולה..)
תודה על מה שנתתם, הסעודה מוכנה לי בראש..
עכשיו נשאר רק לבצע.. 
רימון חוסם לי....
תודה מראש!!!
150 גרם (קצת פחות משקית) מרשמלו, חתוכים לשניים
50 גרם חמאה, רכה
250 גרם (שתיים וחצי חבילות) שוקולד מריר, מינימום 70% מוצקי קקאו
60 מ"ל (1/4 כוס) מים חמים
1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה
1 כפית תמצית וניל
חיפשתי פה בשרשורים ישנים... והבנתי איך מכינים בגדול.. אבל כמה דברים לא הבנתי:
1. אני רוצה להכין כמות שתספיק לשלושה אנשים ליומיים... אז מה הכמויות של הדלעת וכו'?
2. איך טוחנים את הירקות? אני צריכה לבשל הכל, לשים תבלינים וכו', ואז לטחון? ואז מה? להחזיר לסיר?! זה נשמע לי מוזר... או שאני קודם טוחנת ורק אז מבשלת? אם ככה אז איך מרככים אותם בלי לבשל?!
3. הבנתי שסלרי מאוד מוסיף, ואני מתה על סלרי... אבל הבנתי שאם טוחנים אותו הטעם שלו נהרס לגמרי... אז איך משתמשים בו במרק כזה? אם אני טוחנת את הירקות מראש אז זו לא בעיה, אבל אם קודם מבשלים, מה עושים עם הסלרי?
4. שאלה אחרונה....... הבנתי שכמון מאוד מתאים למרק כתום, והבנתי שגם אגוז מוסקט... השאלה - זה או זה או זה? או ששניהם מתאימים יחד?
עד כאן לבינתיים........... תודה ![]()
1. תלוי כמה אתם אוכלים אבל תחשבי שקערת מרק זה משהו כמו כוס וחצי-שתיים.
2.מבשלים את הירקות ואז טוחנים. אפשר עם בלנדר מוט בתוך הסיר, ואם אין, אז כן, מעבירים למעבד מזון, מרסקים ומחזירים לסיר
3. את הסלרי שמי במרק בחתיות גדולות ותוציאי לפני שאת מרסקת.
4. אין לי מושג, אני שמה רק אגוז מוסקט.
בלנדר מוט כזה, וכל הזמן אני שואלת את עצמי למה קנינו את זה, זה מלכלך ומעצבן... עכשיו אולי אני אמצא לו שימוש מועיל 
מה, באמת זה לא בעיה להכניס אותו לסיר רותח?!!
לגבי הסלרי - אני אוהבת שהוא קצוץ
ואז אני לא אוכל להוציא אותו....... זה אפשרי פשוט להכניס אותו רק אחרי שטוחנים? או שטוחנים רק אחרי הבישול?
כי כשהוא ממש חם הוא עלול להשפריץ
אבל לא חובה.
את הסלרי תבשלי בחתיכות גדולות, אחרי הבישול תוציאי לקרש החיתוך, תרסקי את המרק, תקצצי את הסלרי ותחזירי חזרה
או, אם את מכינה את המרק מראש, ואח"כ מחממת אותו אפשר להוסיף אותו אחרי הבישול והריסוק, והחימום בטח יספיק לו.
ומה איתך בלנדר מוט זה כזה דבר נוח, לכל דבר שגם מבשלים וגם מרסקים כי אפשר לרסק פשוט בתוך הסיר, בעיניי זה אחד מכלי המטבח שהם ממש "מאסט"
אני שמה את כל הירקות שבא לי, שמה הרבה פפריקה מתוקה, קצת חריפה, פלח ופלפל - וזהו.
וטוחנת עם בלנדר מוט כשזה עוד חם. בעדינות ובזהירות - אבל כשזה חם. לא קורה לזה כלום.
לא שמתי לב שמישהו התלונן על הסלרי. אפילו לא ידעו על קיומו. 
הבנתי שהטעם שלו מאד חזק.
כמון מאד מתאים ומוסיף טעם למרק כתום. אגוז מוסקט גם אפשרי, אלא שהוא יקר מאד וגם צריך להיזהר מאד כשמוסיפים אותו למרק או לתבשיל כלשהו. קורט אגוז מוסקט מוסיף טעם, אבל אם מוסיפים כמות גדולה מדי הטעם שלו מאד דומיננטי ולא כל אחד יאהב, כך שכדי לא להרוס את המרק אני ממליצה לך לפזר אגוז מוסקט טחון על כפית וממנה למרק ולא ישירות, כדי שתהיה לך שליטה על הכמות.
לגבי סלרי: אני שמה גבעול סלרי, אם הסלרי מתחיל להזדקן, ואם לא- אני מוסיפה חתיכות קטנות של סלרי וטוחנת עם כל השאר. כשמדובר בכמות לא גדולה, אין השפעה הרסנית על המרק.
אגוז מוסקט בכמויות גדולות גורם להזיות![]()
אבל נראה לי שמדובר בכמויות ממש גדולות של כמה וכמה אגוזים שלמים
אהבה של אימאאממ, טוב, אז את המרק אני מכינה היום בע"ה.. אני אלך על הכמון 
אני רוצה לנסות את זה לשבת, מקווה שלא נתבאס... בעלי אוהב את זה, אני אף פעם לא טעמתי.....
אבל שכחתי שאלה חשובה - שייך לשים בזה עוף? ואם כן, אז איך עושים את זה? באיזה שלב? (בהתחשב בזה שצריך לטחון את הירקות קודם..)
תבשלי חלקי עוף ביחד עם הירקות
תוציאי את העוף לפני שאת מרסקת
ואז, או להשתמש בעוף למשהו אחר, או לפרק אותו מהעצמות ולהחזיר למרק
יאמי
אם כי, אם לעשות עם עוף, הייתי חותכת את כל הירקות לקוביות קטנות, ולא מרסקת בכלל, או מרסקת רק חלק מהירקות
וכמובן גם אז לפרק את העוף מהעצמות ולחתיכות קטנות. זה ממש מרק כייפי
תודה רבה!!אהבה של אימאאת הירקות ולטחון. ואז להוסיף קוביות קטנות של חזה עוף לשבישול קצר.
נראה לי שיכול להיות גם נחמד.
יצא לא רע......... אבל הגענו למסקנה שאין לנו מושג למה אומרים שכמון מתאים למרק הזה - הוא פשוט לא התאים לנו בכלל.......
התבאסתי ששמתי 
בדגים זה מעולה, במרק זה לא התאים לנו....
לא נורא 
אם אני אכין את זה שוב, אני אוותר על הכמון בע"ה...
בכל מקרה, תודה רבה!!! למדתי להכין מרק כתום, המרקם יצא מצוין, והכל טוב, חוץ מהכמוןןן..... ![]()
אני שמה כמות קטנה של כמון ומרגישים אותו, אבל הוא לא דומיננטי. יתכן ששמת כמות גדולה מדי ולכן טעם המרק לא יצא מעודן
קמח שהיה במקפיא ועבר לו התאריך לפני 4 חודשים-
אפשר עדיין להשתמש בו?
זה דחוף,כי תיכננתי להכין עם זה משהו..
עכבר הכפרמתכונים ? תוספות מיוחדות ? [חוץ מריבת חלב, ריבת תות ושוקולד !
]
תודה 
3 כוסות קמח
כוס מים או חלב, או חצי-חצי
קצת שמן
כפית מלח
כף שמרים (לא ביחד עם המלח!)
קצת סוכר (ולספגניות - חצי כוס)
ללוש טוב טוב
להתפיח
לצור מעין פיתות שמנות (כי שימו לב שסופגניה היא לא בצורת כדור, היא רחבה יותר ממה שהיא גבוה)
אם רוצים מילוי שוקולד או טופי חלב, מכניסים באמצע כבר בשלב זה
לחכות שיתפחו היטב
לטגן
למלא בעזרת מזרק
לפזר אבקת סוכר
מילוים שווים אז קודם כל, בעיני אין על ריבת חלב
גנאש שוקולד - חלב, לבן או מריר
קרם פטיסייר
חמאת בוטנים (לאמריקאים בלבד!)
נוטלה (וראיתי שעכשיו גם לשוקולד שחר יש ממרח אגוזים וממרח נוגט)
ממרח חלב (של עלית, לבן כזה)
דבש
ממרח מרשמלו (או, אם עושים סופגניות גדולות, להכניס באמצע מרשמלו)
קרם מרשמלו ושוקולד לבן
עכבר הכפראחת הקונדיטוריות פרסמה מתכון של סופגניות עם כל מיני ציפויים, וזה נראה![]()
איך מכינים??
250 שמנת מתוקה
300 שוקולד חלב
ברס..
ממיסים, מערבבים את הברס, וטובלים את הסופגניה![]()
|בורות|
~א.לhttp://www.matkonim.net/forum/2005/viewmsg.asp?msg=74896
זה אחד ה-דברים, אפשר לשלב את זה בהמון עוגות, וקינוחים, זה טעים ומוסיף קראנץ'![]()
זה נשמע מצויין, מקווה לנסות בהזדמנות קרובה 
הכנת פעם? אם כן אשמח לדעת איך יוצא....

למי יש?פרפר לבןכשכותבים במתכון אגוז מוסקט לכמה כמות מתכונים??????????
זה: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=772094
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=772094
מופיע במתכון 'אגוז מוסקט'
אבל לא מופיע כמה הכמות, אז כמה לשים? חצי כפית??
ומתי טוב להוסיף את הטבלין הזה למרק?? לפני הבישול האחרון? כלומר אחרי שאני טוחנת/מרסקת את המרק או עוד כשהירקות חתוכים??
ענת=)אחרונהאתם מכירים מתכון טוב
של פסטה עם בשר ועגבניות?
תודה רבה
מטגנים בצל ומוסיפים בשר טחון ומטגנים ותוך כדי מערבבים שיהיה פרורי כזה..
מרתיחים פסטה.
בסיר אחר לוקחים את מה שטיגנו ומוסיפים רסק עגבניות פפריקה קצת מלח ותבלינים לפי הטעם.. (אני מוסיפה א.מרק עגבניות וזה נותן טעם של עגבניות עשיר יותר.)
מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים 
בתאבון!!!
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t476854#5522370
ניסיתי לכבוד חנוכה ויצא מקסים וטעים
רעיון נחמד למסיבת חנוכה
זה הרבה עבודה?
תמיד יוצא לי פריך בטיגון.
תודה!
או לעשות אותן קטנות יותר
עובי השמן צריך להגיע לפחות ל3 סנטימטרים
צריך שיהיה חום שלא יגיע לכדי העלאת עשן אבל גם לא כזה שלא יהיה מספיק חם
אם מודדים זה:
170 עד 180 מעלות,
ועוד דרך- לשים כף מעץ ואם סביבה מצטברות בועות קטנות סימן שהוא מספיק חם
אם אלו סופגניות "מיני" זה גג דקה אחת מכל צד
ואם אלו הגדולות הן לא אמורות להיות בשמן יותר מ3 דקות
אם כבר שמעתי פעם משהו על 150 מעלות לטיגון. משהו יודע באיזה הקשר? האם 170 זה לא מידי הרבה?
פעם שמעתי משהו כזה אבל לא ניסיתי בעצמי
שאפשר לתת להן טיגון קצר בישביל הצבע ואז לאפות כדי שהפנים יהיה מוכן.
עם שמן, בלי חמאה\מרגרינה..
יש דבר כזה?
אאל"ט-
קילו תפו"א
בצל 1
רבע כוס קמח
2 ביצים
מלח, פלפל
לגרד את התפו"א - הכי חשוב זה לסחוט אותם חזק! או לשים במסננת שכל הנוזלים ייצאו
גם את העיסה עצמה, לפני הטיגון, אני סוחטת חזק
את הבצל לקצוץ דק
לערבב עם שאר החומרים, לטגן
יוצא מעולה
להשליך את השכל=]אחרונה
טום וגרי