אם יש, אשמח למתכון בלי הפרדת ביצים 
פונדנט: עוגת שוקולד חמה

אני תמיד אומרת: אל תביאו לי פרחים, תביאו לי אוכל. אני לא בנאדם של שוקולד בדרך כלל, אבל העוגה הזו המיסה את ליבי. משהו במעטה העוגתי הרך שעוטף את הקרם החם והשוקולדי שגועש ומתפרץ החוצה עם כל ביס – עשה לי משהו. אפשר לאפות בתבנית מאפינס ואפשר לאפות בתוך תבניות אישיות או פשוט מאגים (של קפה! זה מעולה!). העוגה מורכבת מחמישה מוצרי מזווה (בערך… שוקולד מריר זה נחשב מוצר מזווה? הוא יכול להחזיק שם שנה, אז כן) ומוכנה בקלי קלות תוך כמה דקות. החלק הכי קשה פה זה הדיוק בזמן האפייה – שהוא קריטי להצלחת המתכון. אפשר להכין מראש ולשמור בתבניות במקרר עד רגע ההגשה, ואז פשוט לאפות ולטרוף (זה יוצא פחות טוב כשמחממים עוגה מוכנה במיקרו). אז בוולנטיינ'ס הזה (שחל היום!) אני מרשה לכם לשנס מותניים ולהבקיע עם הקינוח המושקע והמרשים הזה, שיגרום לחברים שלכם לאהוב אתכם באמת. המתכון המקורי הוא של רוני ונציה. הכמות: 6 עוגות בתבנית מאפינס או בערך 4 מאגים בינוניים אישיים.
- לעוגה:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2 חלמונים (רק הצהוב של הביצה)
- 4 וחצי כפות סוכר
- 2 וחצי כפות קמח
- אופציות להגשה:
- קצפת משמנת מתוקה עם קצת סוכר
- גלידת וניל
- חמאת בוטנים
- רוטב פירות חמצמץ כלשהו
- גנאש שוקולד
-
–
ההכנה

אם בא לך בלי מרגרינה, אז חרישית הביאה מתכון דומה עם שמן. תחפשי בפורום.
בהצלחה!
ולגבי מרק שוקולד, את יכולה להעשות מקלות כאלה של בצק עלים עם סוכר וקינמון או קקאו. אפשר קנויים כמובן, ואפשר גם עם גליליות קנויות (אפשר לחתוך אותן ולשים כמו שקדי מרק...)

