קצת נמאס לי מהכל....
מחפשת רעיון לתיבול לעוף...משו מעניין..שולמית שלי
עוף בייןפודינג11
מטגנים 2-3 בצלים עד שנהיה שקוף
מוסיפים: סוכר וממיסים מעט
מניחים בסיר חלקי עוף מפוקרקים הפוך ולאחר זמן מה הופכים החזרה
שופכים פחות מכוס יין אדום מתוק משובח
סוגרים תסיר. ומחכים.....
אש נמוכה הרבה זמן
אהה יש לי עוד אחד מיוחד. האמת אפעם לא עשיתיפודינג11
אבל שמעתי שהוא יוצא מדהים.
אגב, בריאות זה לא הצד החזק שלו.........
עוף באננס:
בסיר:
א. מרק בצל(הרבה)
מיץ של אננס
להוסיף את העופות לבשל הרבה זמן אש נמוכה
הכנתי לשבת עוף עםשיר 1
דבש וסויה-
פורסים 2 בצלים
מוסיפים קצת שמן, סויה וכמה כפות דבש,
משרים את העוף בפנוכו (לא חובה)
ומכניסים לתנור 15 דק' על חום גבוה ומורידים ל 180 לעוד 45 דק' בערך...
אנחנו מכינים עוף באננס קצת אחר>>נדנדה כתומה.
שמים ת'עוף בתבנית [פיירקס..]
מטבלים בתיבול רגיל- פפריקה, מלח, שום גבישי..
מעל כל חלק של עוף שמים טבעת של אננס משומר [פרוסות]
ושופכים מעל ת'סירופ..
אופים כמו כל עוף [לאידעת כמה זמן, יש לנו תנור מטומטם..] ובסוף מורידים ת'נייר כסף לכמה דק' השחמה..
אגב, אפשר להכין אתזה גם עם אפרסקים/משמשים משומרים..
וזה טעיםם!!
אכן בריא יותר...פודינג11אחרונה
לבשל אותו ולצפות כמו שניצל ואז לטגן |משמין או-|דינה ל.
לטבל ב-
סילאן, חרדל ושום כתוש- הרבה חרדל וסילאן, שיהיה הרבה רוטב לציפוי העוף, "לערבב" את העוף בקערה עם הרוטב, שיהיה מצופה מכל הכיוונים, ולתנור.
עוף בקולהדניאל!!
לא חייב לטגן לפני...אביה*
אנחנו שוטפים את העוף, בקערה שמים פירורי לחם מתובלים כמו לשניצל, מצפים טוב טוב מכל הצדדים את העוף, בתבנית אפיה שמים פרוסות בצל [ןאם בא גם תפו"א ובטטות..] שמים את חתיכות העוף מעל, אופים בתנור בלי נייר כסף איזה שעה, שעה וחצי/ורבע...
יוצא טעים ב-ט-י-ר-ו-ף!!! 
עוף בקורנפלקס, עוף בביסלי גריל- מספיק מעניין?
פלספנית
בעזהי"ת
[מבטיחה לכם שאני רצינית. מבטיחה.
אמא מכינה אותם^^ לפעמים. רק שאני לא יודעת מתכון, פעם ניסיתי להכין את הזה עם הביסלי, יצא טעים ממש אבל שמתי יותר מידי נוזלים אז הביסלי קצת התרכך לי, ולאמא הוא יוצא קראנצ'י. אז נברר לכם אם תרצו.
]
שאלה על אפיה בטוסטר אובןסתם.אחת
יש לי לבחור 4 אופציות:
1. ציור של חום מלמעלה ומלמטה
2. ציור של חום רק מלמעלה
3. ציור של חום רק מלמטה
4. KEEP WARM
בכל אחת מהאופציות יש גם אפשרות לטורבו.
כשאני בוחרת באופציה 1 על 180 מעלות - זה שורף לי את העוגות.
באופציה מס' 4 זה מייבש את העוגה.
הצלחתי לאפות רק עוגות בחושות - 10 דקות באופציה מס' 1, ואז עוד חצי שעה באופציה מס' 4.
שאר הדברים אני לא מצליחה לאפות, לא עוגות קצף, לא עוגות שמרים, לא עוגיות ![]()
היש עצה? ![]()
יש לי 2 תבניות מאפינס בפריזר עם סופגניות מותפחות. את התבנית הראשונה די הרסתי - יצא קשה מבחוץ, שרוף מלמטה, וטעים מבפנים... אני לא יודעת איך לאפות כדי שיצא טוב - והאם לשים בתנור ישר מהפריזר, או קודם להפשיר? (אני מפחדת שאם אפשיר אז ההתפחה תהרס, עכשיו זה תפוח...)
תודה מראש!
![]()
הסבר קצר והמלצהמוריה בשמחה
אני לא כל כך מבינה הטוסטר אובנים אבל באופן כללי בתנורים זה כך
:
עוגות ועוגיות אופים בטורבו (זה מפזר את החום באופן אחיד בתנור).
ולכן אם את יכולה להפעיל את התנור על טורבו +הטמפרטורה הרצויה - זה הכי טוב,
במידה ואת חייבת לבחור אפשריות חימום אז הסבר קצר על כל אחת מהאופציות:
1. חימום גם מלמעלה וגם מלמטה- הייתי מנסה לאפות עם זה עוגות, עוגיות בחום של 170 ואולי אפילו פחות (ולא לשכוח להפעיל גם את הטורבו) בכללי זה מיועד לאפיה של תבניות סגורות כמו עוף, ירקות וכו', ולכן אולי את יכולה לנסות לכסות באופן לא מהודק את התבנית.
2.חום רק מלמעלה- בעצם זה מצב גריל- כאשר את רוצה לצלות דברים.
3. חום רק מלמטה- זה מיועד לאפיית לחמים, פיצות, תבשילים עם הרבה רוטב, אני הייתי מנסה לאפות במצב זה עוגיות שטוחות יחסית(עם טורבו).
4. זה מצב שומר חום- הכנת אוכל ואת רוצה לשמור על זה חם , להפשרה , חימום עדין וכו'. אני לא בטוחה שניתן לאפות עם זה.
לגבי הסופגניות- אני חושבת שכדאי מאוד להפשיר אתם קודם - כדאי שכל הסופגניה תהיה מוכנה ולא רק חלקים ממנה (נראה לי שזה מה שקרה לך בתבנית הראשונה), לגבי ההתפחה שלהם- השמרים חוזרים לעבודה רק כאשר הבצק מופשר (בקור הם כמעט ולא עובדים), ואם את ממש רוצה תפשירי במקרר.
בהצלחה גדולה ובתאבון.
לחם אופים רק עם חום תחתון???פודינג11אחרונה
זה יצא נטול צבע
תכיני בצק רגיל של חלות עם קצת יותר סוכרשביב
אני הוספתי גם 2 פקקי עראק
וחצי מכמות המים החלפתי בחלב
שימי לב שהבצק צריך טיפה דביק, כדי שהסופגניות יצאו רכות כמו שצריך..
אחרי התפחה תעשי כדורים [מעוכים טיפה]
במקום להזריק ריבה את יכולה להחביא בפנים קובית שוקולד
מתפיחה שוב
מרתיחה שמן ומטגנת, זה מוכן נורא מהר דקה-שתיים אם השמן באמת חם
את הנגלה הראשונה את נותנת לפיים שלך לחסל ואז ממשיכה לטגן בלי שהם יפריעו.. 
ועם אבקת סוכר למעלה
להזריק את הריבה אפשר עם מזרק פשוט של אקמול ילדים
אייכה!
אפשר גם עם צנתר דק ושקית זילוף-משה ר-
אפשר גם עם שקיות יומולדת ריקות
~א.ל
נראה לי קשה למלא סופגניה בריבהיהודיה מא"י
עם שקית בלבד. צריך את הקצה הקשה.
למרות שבאופן כללי, באמת אפשר להשתמש גם בשקיות רגילות לקרם. ואפשר אפילו בסתם שקיות סנדביץ', למה שקיות יום הולדת?
האמת ששמעתי את זה ממישהי~א.לאחרונה
ועכשיו כשאת מזכירה את זה,
היא העלתה את העניין של עיטורים על עוגות וכו'
פחות כמילוי
תודה על הסבת תשומת הלב 
מה שכן- זה יכול להיות טוב, כי הצורה כבר מובנית בשקית עצמה
ולדעתי הן גם מאוד זולות. כך זכור לי..
אפשר ליצור חיתוך קל בסופגניה, ולהשתמש בהן.
מתחשק לי להכין מרק עגבניות אבל עם גריסים..נוצה ברוח
זה הולך ביחד??
אם כן, אז אשמח מאוד לדעת איך?
יש לי מתכון למרק עגבניות אבל צריך בסוף לרסק את הכל הרי, וגריסים עד כמה שידוע לי צריכות להתבשל יחד עם המרק..
אז אם יש לכם רעיונות פלא לשידוך בין השניים, אני מאוד אודה לכם..
תוסיפי עגבניות מגורדות ורסק במקום לרסק אחרי הבישולכלנית1
אם אינך רוצה לרסק את העגבניות, תכיני מרק ירקות, למשל, בצל מאודה עם קוביות גזר , חצי קופסא של שעועית לבנה מבושלת מקופסא, חצי כוס גריסים ותוסיפי רסק עגבניות או 3 עגבניות שגירדת אותן מראש לתוך המרק . לי נראה הרבה יותר קל ופחות בלגן לרסק 3 -4 עגבניות במגרדת מאשר לטחון במעבד מזון ולהוסיף את הגריסים מאוחר יותר כדי שלא יתפרקו.
כבר העמדתי את המרק על האש..נוצה ברוח
והוא מתבשל עכשיו.. אז מאוחר מידי לגרד וכו..
יש דרך אולי לבשל את הגריסים בנפרד במים ואז להוסיף או שזה סתם יוצא חסר טעם?
כמה זמן בערך צריך לבשל גריסים?
אולי אני פשוט אמשיך לבשל את המרק אחרי הריסוק? זה הולך?
אפשר בהחלט לבשל אותם בנפרד, ולהוסיף אח"כיהודיה מא"י
לבשל אותם כמו אורז, אבל לשים 3.5 כוסות מים לכל כוס גריסים ולבשל יותר זמן.
עדיף גריסי פנינה
ד"א מרק עגבניות הולך מעולה עם אורז..דניאל!!אחרונה
יש למישו מתכון לעוגיות?סמיילית

לרגע ראיתי-"יש למישהו מתכון לעוגיות סמייליות?"
~א.ל
עוגיות חלבה- פשוטות מאוד!!פודינג11
200 גר' מחמאה
1.25 כוס סוכר
1 שקיק א. אפיה
3 כוסות קמח
1 כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
הכל לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף:
200 גר' שקדים מולבנים\ צנוברים\אגוזים וכו' (מה שיש בבית)
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית עם מרווחים בינהם.
אופים 180 מעלות כ15 דקות.
יוצאות מ ע ו ל ה !
בתאבון.
תודה
נשמע קל להכנה אבלסמיילית

עוגיות שוקולד צ'יפס..אסור להתייאש
2 וחצי כוסות קמח
כוס סוכר חום
200 גר' מרגרינה
חצי כוס סוכר לבן
2 ביצים (אפשר גם 3)
2 כפיות וניל
כפית סודה לשתייה
כפית מלח
לערבב
ולהוסיף חבילת שוקולד צ'יפס
לאפות על חום 190 למשך בערך 10 דק'
יש לי מתכון דומה...סמייליתאחרונה

מתכונים כבוד שבת קודשיהודיה מא"י
אחרי כמה שבועות שהשרשור הנ"ל נזנח, אני שמחה לפתוח שוב שרשור של מתכונים לכבוד שבת
ולנו השבת יש המון אוכל טעים, עם מרק כתום, דג נסיכה בעגבניות ובצל, וירקות אנטיפסטי לסעודה ראשונה.
ולכבוד מזג האויר הקר לסעודה שניה אני מכינה צלי בשר (שנשאר מערב שבת על הפלטה) ביחד עם קוסקוס.
לסעודה שלישית כנראה סמבוסק במילוי פטריות
מתכונים אח"כ לפי בקשה
וספרו בבקשה מה אתם מכינים לכבוד שבת קודש?
ואולי משהו מיוחד למלווה מלכה (להדלקת נרות?)
אפשר בבקשה מתכון לסמבוסק?רות.
ואיזה עוד מילויים אפשר לעשות לו?
תודה! 
סמבוסקיהודיה מא"י
מכינים בצק שמרים (כל בצק שמרים בסיסי יהיה טוב, זה המתכון שלי)
כוס מים
כפית מלח
מען שמן
3 כוסות קמח
שום כתוש (לא חובה)
3/4 כף שמרים
מעט סוכר
(לשים באופה לחם, ולהפעיל על התוכנית של בצק בלבד)
ללוש, לכסות, להתפיח
למילוי:
קוצצים בצל
מטגנים אותו עד שיתחיל להזהיב
בנתיים, קוצצים היטב את הפטריות
מוסיפים את הפטריות ומתבלים קלות (התיבול שלי הפעם הוא רק זנגוויל ומלח)
ממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים
מרדדים את הבצק (לצערי לא מדדתי את העובי, לא מידי דק, ולא מידי עבה)
קורצים עיגולים בגודל המתאים (לי יש מכשיר יעודי להכנת מאפים ממולאים כדוגמת סמבוסק, בורקס וכו')
מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב את הקצוות
מושחים בשמן, ואופים בתנור במשך כ20 דקות, עד שישחים
מילוים נוספים
גבינה וזיתים (אפשר עם רסק עגבניות)
ביצה קשה וטונה
בשר טחון
ירקות - מוקפץ
כרוב
ואם רוצים בצד החיצוני משהו כמו שומשם או קצח וכו', הכי טוב לפזר על משטח העבודה לפני הרידוד, כך שידבק בזמן הרידוד.
אצלנו סמבוסק זה עם חומוס ודווקא מטוגן,פלפלתי
אבל מעניין המתכון שלך. בא לי לנסות אותו.
צריך רק סיבה למסיבה. 
איזה גודל?בת-שבע
מה בערך הקוטר של העיגולים?
איזה שמתחשק לךיהודיה מא"י
באופן עקרוני, סמבוסק אמור להיות גדול למדי - כך שסמבוסק אחד הוא מנה משביעה למדי - קוטר של 15+
אבל לכבוד שבת עשיתי אותם גם קטנים (וגם לכבוד זה שפחדתי שלא יספיק לי המילוי, כ"כ שהם קטנים יותר יש פחות מילוי ביחס לכמות הבצק) אז השתמשתי בקוטר של בערך 10 ס"מ, אולי אפילו קצת פחות
הכנתי את הסמבוסקעיני לה'אחרונה
ויצא מדהים!!!תודה רבה לך..
הכנתי לסעודה 3, מקווה שישאר משהו עד אז...
ואצלנו..ח.צ.גנט
בס"ד
שבת חורפית וטעימה
מרק עוף שניצלים חריימה אורז לבן עכשיו אני מכינה גם אנטיפסטי
כמובן חלות פיצות אשיות עוגת שיש
למוצ"ש-ערב חג
בע"ה לביבות והבננות ביקשו כדורי שוקולד אז הכנו ביחד
מתכון לדונאטס תפוחים
(קרין גורן)שירה שירים
אז אחרי שניסיתי אני יכולה להמליץ על דונאטס תפוחים של קרין גורן.
(הכנתי את זה לאישי שלא אוכל סוכר ושמרים, וזה יצא ממש טעים אז כולנו אוכלים בכיף
)
|
||||||||||
|
אני הורדתי את הסוכר מהבלילה וכמובן שויתרתי על התוספות בסוף, יצא טעים מאוד גם ככה ![]()
והנה התוצאה-
אוךך לא רואים את התמונה!!פלפלתי
מנסה שוב-שירה שירים
איזה מגניב!בין השורותאחרונה
בהזדמנות הראשונה אני מנסה את זה 
יש צנזורה על תצלומי מתכונים עתירי קלוריותכלנית1
סלט פלפלים-קרמבו
אשמח למתכון מוצלח לסלט פלפלים טעים ופשוט להכנה.
תודה!
לטגן רצועות פלפלים במגוון צבעיםפודינג11
לטבל ב:
שום קצוץ
מלח
וחומץ
אצלנו זה הולך ככה:פלפלתי
3 פלפלים
1 בצל בינוני
2 כפות שמן
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
מעט רסק עגבניות
2 כפות עגבניות - קוביות (או עגבניות מרוסקות)
קולים פלפלים על הגז, מקלפים אותם תחת מי ברז, חותכים לרצועות או קוביות סלט - ושומרים בצד.
קוצצים בצל - אפשר לוותר על הבצל ולשים במקומו 2 שיני שום כתושות.
מטגנים את הבצל בסיר, עד שנעשה שקוף, מ וסיפים עליו את הפלפלים החתוכים, מטבלים ב: שום כתוש, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה ומעט מלח - באש נמוכה.
כאשר הפלפלים מגירים את המים מוסיפים עליהם את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מידי פעם בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
כל התורה כולה על שתי רגליים. 
ולי יש מתכון פשוט וקלאדאחרונה
לחתוך פלפלים בכל הצבעים לרצועות דקות.
להוסיף שמן זית, מלח ופלפל שחור ולאפות בתנור.
עשיתי לראשונה לזניית בשר...ניצנית
בתקווה שיצא טעים...
יש למישו רעיון איזה אורז ילך טוב עם הסעודה הזו?
יש-
סלטים
אורז-אשמח לרעיונות
תבשיל בשר עם בטטות וסילאן
לזניית בשר
מנה אחרונה עוגת שוקולד חמה ![]()
צריכה רעיונותא"י לעמ"י
לארוחה קלילה וטעימה
סוג של ארוחת ערב.. אבל זה צריך להיות טבעוני- ז"א בלי בשר, חלב, דגים וביצים..
וגם עדיף בלי אפיה ולא משהו שלוקח יותר מדי זמן הכנה..
יותר מדי דרישות?![]()
מרק אטריות..-משה ר-
פסטה ברסק/בשמן זית +תבליניםאני ירושלמית
לחמניות שמרים ממולאות בשוקולד
פיתות עם בצל (קוראים להן פלעצלאך נדמה לי)
סתם לחמניות פשוטות
פיתות במחבת
לחוח +רסק עגבניות/ריבה
חביתיות ממולאות בירקות/פטריות ובצל
מאפינס למינהם- מתוקים עם גזר ואגוזים- מלוחים עם בצל ופטריות/זיתים
מרקים!! מרקי ירקות, מרקי קטניות, מרקים עם חתיכות מרקים טחונים יש מיליון סוגים.
בקיצ' מבחר לא חסר. רק תבחרי!
אני ירושלמית - אפשר מתכונים?רות.
ללחמניות ששמרים ממולאות בשוקולד, פיתות עם בצל ובמחבת ולמאפינס מלוחים?
תודה!
...רות.
תודה רבה
א"י לעמ"י
שכחתי לציין עוד כמה דברים חשובים.. שזה סוג של אוכל למין פיקניק.. אין באזור מקום שאפשר לחמם את האוכל.. לכן מרקים וחבתיות לא כ"כ באים בחשבון..
אשמח לעוד רעיונות![]()
סלט גדול ולחמניות
שביב
עם גבינות שוות כדי לשדרג
ואבוקדו עם לימון כי זה סוףףףף
לא ידעתי שאפשר להכין חביתיות ללא ביצים...כלנית1
לפיקניק (בלי "על האש"...):
סלט תירס: תירס (גרעינים), גמבה, מלפפון חמוץ, בצל קצוץ, שמן ותבלינים.
סלט קטניות חמצמץ: קופסא של שעועית אפויה + שעועית ירוקה + פלפל ירוק + פלפל אדום + בצל + רבע כוס חומץ + רבע כוס שמן זית + חצי כפית סוכר. להכין ולהשהות לפחות שעתיים לספיגת הטעמים.
סלט פלפלים: טבעות של פלפל אדום, טבעות של פלפל צהוב או ירוק, טבעות בצל, שמן, מעט חומץ ותבלינים. להשהות לספיגת הטעמים.
סלט פירות מפירות העונה.
סלט וולדורף: פרוסות סלרי גבעול, תפוח חתוך דק או מגורר גס, אגוזי פקאן קצוצים גס, חתיכות אננס בתוספת מיונז/ שמן זית , מלח.
סלט תפוחי אדמה: קוביות תפוחי אדמה, קוביות גזר מבושל (אפשר גם לקנות, כדי לחסוך זמן ועבודה), קוביות מלפפון חמוץ, מיונז / שמן זית ותבלינים.
אל תשכחו להביא קנקן ולהשאיר אותו בשטח כדי שיהיו לכם מי שתיה צלולים חינם... ומטריות.
וואי, תודה
א"י לעמ"יאחרונה
מה אתם אוכלים בארוחת צהריים ביום שישי?כרמי
דרושים רעיונות.
כמובן--
לא קשים לביצוע.
יום שישי בצהריים, כזכור.
תודה!
אצלנושושנה29
כשהילדים חוזרים מהלימודים נוטלים ידיים לחלה וכל אחד אם מה שהוא רוצה - חלה מרוחה במיונז ושניצל תירס, או נקניק וכו'.
שעתיים לפני שבת אוכלים קוגל תפו"א ביחד עם פתיתים.
אוכלליםבעיתה אחישנה
פסטה וטבעול. כי יש בשר בערב וזה הכי קל ומהר.
אצל חברים שלנו- פיתה פלאפל וסלט.
סנדביץ!פלפלתי
לפעמים עם חומוס, שניצל תירס וקטשופ.
לפעמים שאריות של פרווה שנשארו. כמו מרק וכו'..
בד"כ לחם. אין זמן להכין כלום.
ועכשיו כל המרוקאיות יעלו עליי-רחלקה
בעזהי"ת.
אצל הורים שלי אנחנו אוכלים קוסקוס 
כן כן, בשישי בצהריים... הכי נח.
^^^ או חלבי או בשרי...-משה ר-
או שאני מכינה לא.צהרים ביום חמישי כמות גדולהמירימי
^^ אצלי צריך אוכל.. ושיהיה משביע. אז או מיום חמישיבת נוגה
או פסטה מהירה כלשהי - בד"כ חלבית
או תפו"א באיזשהו אופן
או כל אילתור כמו לחם ושקשוקה וכיו"ב... אבל עם עוד משהו, כמובן.
ובנוסף בד"כ איזשהם מאפים קנויים.
פעם היינו יותר קונים בורקס וכאלה, כיום אני משתדלת למעט בזה.
זה באמת לא כ"כ מוגדר ומסודר,
אך אם היו לי קצת עודפי ש"ח
הייתי קונה מן הסתם מנות סויה (כאלו של טבעול\זוגלובק) להשלמה
כי כיום מידי פעם אחד הילדים נזעק שלא אכלנו היום ארוחת צהרים.... 
כלום (כמעט)חילזון 123
במיוחד שימי שישי ממש קצרים עכשיו-
פיתה עם משהו (חומוס\גבינה\גבינ"צ וכו' או ביצה\חביתה אם ממש השקעתי)
או מעדן או רוגלך (מאד בריאותי...)
אם בדיוק בישלתי הרבה אורז לשבת או תפו"א מבושלים או משהו כזה אז לוקחים מזה קצת.
^^^^ ממש ככה...לפעמים אני מבשלת חומוס, ואוכליםאני ירושלמית
אותו ככה כנישנוש.
איטריות(מקמח מלא) עם גבינה / קוטג'aima
אצל ההורים שלימרים*
פיצה מוכנה מההקפאה...
או פיתה טוסט עם גבנצ ורסק
ולפעמים אם קונים לחוח
עכשיו אני אוכלת פיתה עם פסטרמה וחרדל..
פיתה עם שניצל..יום בחצריך
אצלנו אוכלים פיתה עם חומוס, מטבוחה שניצל, חצילים וביצה קשה. ממש טעים!!! לילדים שלא אוכלים מטבוחה ניתן לשים קטשופ.
יום שישי- אוכל טעים
פרפר לבן
אצל ההורים שלי- קובה/קוסקוס/חומוס מבושל.
כשמתארחים במקום אחר- מוקפץ/מוקרם/חזה עוף מושקע.
וכשבבית- או שלוקחים מההורים שלי או שמכינים משו קל כמו בורקסים או משו..
גם אצלינו ככה..סמייליתאחרונה
פיתות עם מה שיוצא..נדנדה כתומה.
בעיקרון ממרחים למינהם.. אחיות שלי בד"כ עם גבינ"ץ, לפעמים גבינ"ץ וקטשופ במיקרוגל..
לפעמים עם נקניקיות..
ואני לא אוהבת פיתות [ובכלל, כל סוגשל לחם כמעט...] אז בד"כ אם נשאר משו לאכול מכל השבוע אני יאכל אותו, או קורנפלק עם חלב..
היתה תק' שהיינו קונים חלה מרובעת ואוכלים עם חמאת בוטנים בריבה וכו' [אבל זה רק כי אנחנו חצי אמריקאים..
]
אצל ההורים שלי פעם תמיד היינו אוכלים לחמניה,שירה..!
השתדרג ללחמניה עם טבעול, ואח"כ רק טבעול. לפעמים קצת קורנפלקס או סתם נשנושים..
עקרונית המאכל המסורתי אצלינו במשפחה זה קוסקוס ומרקיעל מהדרום
ממה שמבשלים לשבת... מה הבעיה?דינה ל.
אצלינו זה סנדוויץ' עם ממרח כלשהו וביצה קשה.נחמה בין החוחים =]
בס"ד
ומכינים סלט ירקות. ובסוף למי שרוצה יש מעדן.
פעם היינו קונים גם בורקסים אבל ב"ה הפסקנו מפני שזה לא בריא.
אין פה ספרדים של ממש?? אצלנו...ענת=)
כלומר אצל הורי אוכלים קובה.
(את הקובה מוצאים מההקפאה כי כשמגלגלים אז זה כמוווווווווות!!)
ואת המרק וזה זה לא יותר מ40 ד'+- להכין.
אצלי זה פעם זה פעם זה...
מאלתרים בעיקר
קובה זה עיראקי לא ספרדי<צ>
-משה ר-
אף צד לא עראקי אצלי...ענת=)
ובכל אופן קובה זה מושג עוד בית סבתא.
לכן לא כתבת"אין פה עראקים"
כי קובה כבר מזמממממממממן לא רק של העראקים!
המאכל המסורתי מימים ימימה...ג'ינג'ית מנמשת
גרונות הודו ותפו"א...(אמא שלי בעמדה שכאשר שבעים גם הרבה יותר קל ויש יותר כח לגמור את ההכנות וגם הרבה יותר רגועים(ילד מתפרע=ילד רעב)ואלו גם דברים ממש פשוטים להכנה(גרונות - 20 דקות בסיר לחץ ונגמר הסיפור ותפו"א בסיר זה לא יותר מ-2 דקות עבודה)
או עוף מהמרק שכוון לארוחת צהריים.
פיצה מהבצק של החלות.קצפת
ירקות חתוכים מוצרי חלב ובד"כ אני מכינה מרק גדול בחלבי ביום חמישי כדי שישאר גם לשישי.
ארוחת צהריים לכל דבר רק עם הרבה סלטי שבתשירשור
סופגניות אשלג'וני63
היי!
במתכון שאני מכירה צריך חבילה של קמח תופח (מהספר 'מטעמי הבית היהודי' )....
ויש לי רק קמח רגיל...
איך אני ממירה את הכמות הזו של קמח תופח לקמח רגיל ואבקת אפייה?
יש לך מושג מה משקל החבילה?יהודיה מא"י
לא בטוחה...נראה לי 350 ג'....ג'וני63
אז נראה לי 2 כוסות קמחיהודיה מא"י
ושקית אחת של אבקת אפייה.
תודה רבה!ג'וני63אחרונה
מחפשת רוטב מעניין לפסטה-פרווה.שולמית שלי
רוטב פסטו.הקולה טובה
אין לי מתכון, תחפשי באינטרנט..
מתכון שניסינו והצליח לנו וגרר תגובות טובות..am42אחרונה
בס"ד
מצרכים:
פלפלים ירוקים
פטרוזיליה
שום
בצל
מיץ לימון
כמון
פלפל שחור
מלח
טימין
בזיליקום
לטגן בנפרד את כל הדברים חוץ מפטרוזיליה והתבלינים והלימון
לטחון הכל במעבד מזון ולבשל יחד עם מיץ לימון לפי הטעם ושאר התבלינים [במידה ורוצים חלבי אפשר לשים קצת גבנ"צ מפורר]
לחכות שטיפה יתקרר ולשפוך על הפסטה ולערבב ולאכול
סלט לשבת!פלפלתי
תחצי אותם אם הם קטנים, ואם לא - אז לחתוך לרבעים, להוסיף גרעיני חמניות וטבעות של זיתים (אצלנו הולך ירוקים, אבל מה שבא או יש..) תוסיפי שמן או משהו אם בא לך - וזהו.
אצלנו זה היה טס.
זה יוצא ממש טעים.
אפשר גם להוסיף את זה לסלט חסה...
אפשר גם לעשות מזה מטבוחה, לא?
עוד סלט-יעל מהדרום
לק"י
פורסים את העגבניות, חותכים קוביות בצל, מוסיפים כוסברה/ שמיר/ פטרוזיליה/ כרפס קצוץ, מלח ולימון.
^גם בצל וזעתרנתנאל ואודיה
אפשר להוסיף זרעונים וירק קצוץzmil
עגבניות שרי וזיתיםאביגילי
עגבניות שרי- כמה שרוצים
זיתים מגולענים- חצי קופסאת שימורים
רוטב: 1/2 כוס שמן
1 כף חומץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית תימין
1/2 כפית בזילקום
של אביגילי טעים אבל עם בצל טבעות ולהשאיר מעל 24 שעחלומות נעימים
ות יחד יוצר טעם טעים בהרבה!
לשים בגריל של התנור עם מעט שמן זיתציפור
בתנור עם שוםzmil
לחתוך לסלט
דינה ל.
לרבעים,
ואז- או לחתוך לטבעות בצל סגול, חסה ופלפל צהוב/כתום
או רק עגבניות- בצל ירוק ושום כתוש, שמן מלח פלפל.
איזה כיף לך!
תהני
לחתוך לחצאיםשיר 1
להוסיף- עלי בזיליקום וגרעיני חמניות\ שושום קלוי
לתבל בשום כתוש שמן ומלח טעים טעים טעים
סלמון בעגבניות שרי ועוד מטעמיםמוריה בשמחה
עגבניות שרי זה אחלה דבר וחוץ מסלטים אפשר לעשות עם זה עוד מלא דברים טעימים:
סלמון- מתכון שהמצאתי, אז אשמח לקבל עליו תגובות: משמנים תבנית בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, מפזרים טבעות של בצל (לבן או סגול) וחצאי עגבניות שרי שהחיתוך כלפי מעלה. בנפרד מטבלים את הדג-מערבבים למשחה: חרדל, שום כתוש, עריסה (או פפריקה מתוקה), מלח ופלפל גרוס, ושמן זית . מורחים את הדג ומניחים על העגבניות. אופים מכוסה בתחתית התנור 10 דקות ועוד 10 דקות בלי כיסוי במצב גריל (מעלים את התבנית למרכז התנור), אני מנילחה בתבנית לצד הדגים אשכלות של עגבניות שרי. התוצאה הסופית שצריכה להתקבל זה עגבניות צלויות ובצל שחום ועסיסי.(לא צריך להוסיף מים- העגבניות והבצל עושים את העבודה).
ריבת עבניות שרי- יש מתכונים באינטרנט...
עגבניות מיובשות- חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה שהחיתוך כלפי מעלה, מפזרים מלח גס (ופלפל גרוס וטימין- אם רוצים), אופים בחום נמוך(בערך 120מעלות)עד שהן יבשות(בערך שעה וחצי שעתיים. שומרים בצנצנת עם שמן זית (דוחסים את העגבניות אז זה לא יוצא הרבה שמן).
עגבניות ממולאות- מלא עבודה אבל זה ממש יפה לאירוח. חוצים עגבניות שרי גדולות ובעזרת פית מולאים את לב העגבניה, ממלאים במלית אהובה -ממרח ביצים, ממרח כבד, סלט גבינה (אם יש לך שקית זילוף זה מקל על העבודה והתוצאה מרשימה בהרבה).
הכי הכי פשוט-נדנדה כתומה.
עגבניות שרי חתוכות לחצאים או רבעים.
מערבבים עם שמן זית, מיץ לימון מלח ושום גבישי.
טעים בטירווףף!! ומושלם עם חלה מתוקה
עם בצל ירוק, איך לא אמרו אתזה?!פלספנית
בעזהי"ת
עגבניות,בצל ירוק, אבוקדו, שום אמיתי כתוש [אפשר להסתפק באבקתשום, אבל פחות שאווה!], מלח ושמןזית.
אם עוד אקטואלי- עגבניות מיובשותצוויג^^אחרונה
בייחוד אם יש כמות
חוצים לחצאים ,מסדרים בתבנית ומפזרים מסביב מלח גס
אופים בחום נמוך 80-100 ל6-8 שעות. כשמוציאים מטבילים בחומץ טוב ומסננים(לא חייב)
שומרים בצנצנת זכוכית אטומה עאם שמן זית ושום,עשבי תיבול וכו' לפי הטעם
טעים מאד!
שימושי בסלטים כמו סלט פסטה ובפוקצ'ות,טוסטים וכדו'
בא לי להכין משהו שאפעם לא הכנתי- אשמח לרעיונותשיר 1
בא לי להכין עוף עם בטטות וכוסמת (כמו עוף עם אורז)
רק עם כוסמת וחתיכות בטטה ברוטב סילאן וסויה...
השאלה -איך להכין..??
את הכוסמת לבשל בסיר לבד.
את העוף- לחלוט??
ולבשל את הבטטות קודם?
ואז פשוט לסדר בתבנית לשפוך את הרוטב ולהכניס לתנור רק להשחמה
או לא לבשל את העף והבטטות ולהכניס לתנור ככה..??
תודה! ![]()
לא נראה לי שצריך לבשל את הכוסמת מראשיהודיה מא"י
וגם לא את הבטטות
רק לדאוג שיהיה מספיק נוזלים לכוסמת
אני הייתיפלספניתאחרונה
בעזהי"ת
שמה את הכוסמת, לא מבושלת
מעל זה את הבבטטות ומעל העוף
שופכת את הרוטב
מוסיפה מספיק מים
מכניסה לתנור עם נייר כסף עד שהעוף מוכן- הכוסמת מסתמא תהיה מוכנה גם,
ואז מורידה את הנייר להשחמה עוד 10-15 דק'..
חומוס ביתיddba
אני לא כל כך מרוצה מהטעם יותר נכון אין לזה כל כך טעם.
מה אפשר להוסיף כדי שהחומוס יהיה טעים יותר?
לחומוס טעיםמוריה בשמחה
טעם הוא עניין אישי, אבל בכללי הוא מתחיל בחומוס עצמו, תשתמשי בחומוס יבש ולא מקופסא עדיף מהסוג הספרדי (החומוסים הקטנים והמבאסים למראה- יש להם הרבה יותר טעם והמרקם שלהם אחרי הבישול ממש מוצלח לחומוס).
תבשלי את החומוס עם שום, גרגרי פלפל ועלי דפנה (זה גם עוזר נגד הגזים).
כאשר את טוחנת אותו תשתדלי שהוא יהיה פושר/קר, ותשתמשי בנוזל בו בשלת את החומוס
ולשיפור הטעמים אני מוספיה מעט כמון ומעט כוסברה טחונה, מלח ופלפל לבן וכמובן את כל מה שאת מוסיפה-טחינה, שום ולימון שמן זית אני שמה מלמעלה לפני ההגשה) .
בהצלחה
מומלץ לבשל את החומוסים עם מעט סודה לשתיהפלספנית
בעזהי">
זה משפר מאוד את המרקם..
מוסיפים טחינה בד"כאני ירושלמית
אני מוסיפה בצל ירוקאמא אצבעונית
בעת הטחינה. זה נותן תוספת טעם מיוחד כזה, תיבול עדין
תיבולזמר הפלוגות
מלח פלפל וכל העולה על רוחך, פיטרוזיליה או כוסברה גם יכול להוסיף
יש בידי מתכון סודי לחומוסאלעד
ומי שמכיר חומוסיות (ומאבקים בין חומוסיות) יודע כמה מתכון שכזה יקר ערך.
אבל זו טרחה ועמל של לפחות חצי יום..
שווה לך כל המאמץ?
מוסיפיםבעיתה אחישנהאחרונה
כמון 
מחפשת עוגת טורט לעוגה עם ג'לי (דחוף קצת)ענת=)
אם אפשר שתתאים לתבנית 26 (עוגלה)
נ.ב- תפוחים וגלי ענבים יכולו ביחד?? >על עוגה?
תודה רבה!!
הפרשת חלה השבת הקרובה בע"הנפש חיה
לזכות ליטל בת מרגלית. [ זו בחורה שעברה ניתוח לתפקוד רחם תקין]
מי שיכולה או רוצה להפריש חלה השבת שתרשום פה או באישי [על מנת שנדע- רוצים קבוצת 40 נשים]
וכן להתפלל עליה/ להוסיף זכויות עבורה [שיעוורים, תהילים וכו'...] - יעזור מאוד!!
תבורכו!!
אם תוכל/י [כל מי שצופה פה ] להפיץ למי שמתכננת להפריש חלה

לזכות ליטל בת מרגלית .
תודה רבה!!
==נפש חיהאחרונה
ציפוי ללחםddba
מה אםשר למרוח כדי שהחלות יצאו רכות?
ואולי זה בכלל לא קשור למה שמורחים?
ממה שאני שמתי לב, זה כן קשור..~א.ל
אבל זו דעתי הבלתי מומחית 
שמתי לב שכשאני לא מורחת ביצה נוצר קרום קשה
ואם כן- החלות יוצאות רכות יותר כלפי חוץ..
כך שאם מרחת, ובכ"ז ישנו קרום קשה, אולי זה קשור לאופן השימוש בתנור, בנוגע לאפייה
חלות רכות וטעימותמוריה בשמחה
קרום קשה יכול להיות בגלל מגוון גדול של סיבות,
החל מסוג המתכון שאת משתמשת בו , אדים שיש בתנור ויוצרים את הקורם, סוג הציפוי, מתי את מורחת את הציפוי ועוד.
באופן כללי בחלות מקמח מלא יוצא קרום יותר קשה וחלות מקמח לבן.
לגבי מתכון- אני מניחה שזה המתכון שאתם אוהבים ואת לא רוצה להחליף אותו ולכן מה שאת יכולה לעשות הוא לכסות את החלות כאשר הם יוצאות מהתנור או לחילופין כאשר הם פשרות להכניס אותם לשקית/לצפות בנילון נצמד.
לגבי אדים- יש כאלו שמחממות מים בתחתית התנור או משפריצות מים על הלחם במהלך האפיה - זו שיטה שמתאימה רק ללחם שרוצים בו קרום קריספי, זה מה שיוצר את הקרום הקשה.
סוג הציפוי- אישית אני ממליצה לערבב את הביצה יחד עם שמן או מים- זה מקל על המריחה וגם כאשר הציפוי עם שמן הוא נותן ברק לציפוי, וכמובן משפיע על הקרום.
מתי שמים את הציפוי- אני גילתי שכאשר אני מורחת את הציפוי ממש לפני שאני מכניסה את החלות לתנור, ולא נותנת לציפוי להתיבש על החלות, הן יוצאות הרבה יותר רכות.
חום התנור- גיליתי שכאשר אני אופה את החלות בחום גבוה יחסית (190), הן יוצאות יותר רכות מאשר כאשר הם על חום של 170, אני מניחה שהן פשוט מתיבשות בתנור עד שהם בצבע הרצוי ולכן זה קורה (בדרך כלל החלות שלי גדולות אבל לא גבוהות מאוד 5-7 ס"מ, הן נאפות היטב גם מבפנים).
בהצלחה גדולה
דווקא הטיפ של לשים כלי עם מים רותחים בתחתית התנורבת נוגה
הוא בדיוק בשביל זה, אאל"ט
ומסייע לשמור על קרום שאינו נוקשה מידי
בגלל לחות האדים.
אני חושבת שזה משתנה בהתאם למתכוןמוריה בשמחה
לפי מה שידוע לי זה אמור ליצור קרום עבה וקריספי יותר (כמו של לחם אחיד) אבל אני מניחה שזה תלוי במתכון.
לכן אני מציעה לנסות ואולי באחת מהאפשריות היא תגיע לקרום הרצוי ...
שיטה מעולהos_yael
מיד כשהחלות יוצאות מהתנור לכסות אותן במגבת, זה שומר על הרכות.
^^^^ מניסיון של 3 שניםשירשור
אני מכינה את החלות עם נייר כסף מלמעלה לא מהודק.
יוצא מעולה!
הביצה דווקא מרככת.
תלוי מה את מורחתאלעד
אני מערבב חצי כמות ביצה וחצי כמות מים
(ואם הלחם חלבי אז חלב),
ונזהר שלא להשאיר את הלחם יותר מידע זמן בתנור.
חום נמוך או שהייה מיותרת יוצרים קרום עבה וקשה. לכן את הפיתות לדוגמא מכינים עם חום גבוה מאוד ולזמן קצר מאוד
אני גם מקפיד להשליך בתחילת האפיה קוביות קרח על תחתית התנור, זה תורם ללחות ולרכות, אבל לא תמיד בצורה משמעותית
חברה שלי מוסיפה חומץ לביצהחכחעחילםכ
זה במטרה למנוע ריח של ביצה בלחםשירשוראחרונה
בסיס פשוט לפשטידה חלבית? למי יש?קצפת
הכי פשוטיהודיה מא"י
לערבב קמח, מלח, אבקת אפייה, (תבלינים) ושמן/חמאה מומסת
להדק בתחתית
תודה ,אפשר כמויות לתבנית בינונית?קצפת
אני שמה לתבנית בינונית משהו כמו כוס קמחיהודיה מא"י
קצת מלח, קצת אבקת אפייה. ואני אוהבת לתבל עם שום ואורגנו את התחתית. אפשר לשים שומשום.
ושמן, פשוט עד שמתקבלת תערובת שאפשר להדק לתבנית, אבל נראה לי באזור הרבע-שליש כוס שמן
אם את רוצה לשים חמאה, כדאי לעשות הפוך, להמיס את החמאה, בערך 100 ג', ולהוסיף קמח כמה שצריך.
הכי פשוט בצק אלים או מלאווח..0 יפה 0
כלפי מי הוא אלים?
~א.ל
חחח.. אופס.. אלים כלפי מי שאוכל אותו.. (:0 יפה 0
לי יש בצק טעים ממש לפשטידה חלבית!!ניצניתאחרונה
2 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
לשטח ומעל לשפוך את הבלילה של הפשטידה...
יאמייי![]()
צריכה רעיונותזמר הפלוגות
אני מחפשת משהו טעים לארוחת ערב ושלא דורש יותר מידי התעסקות...
תפו"א אפויים במיקרושרון ח
פורסים תפוחי אדמה,
שמים בקופסא עם קצת שמן (אפשר שמן זית) ותבלינים (אצלנו אוהבים פפריקה, כמון, מלח ומעט פלפל),
סוגרים הקופסא ומנערים היטב שהכל יתערבב.
מכניסים למיקרו עד שנאפה מספיק (כדאי לעצור באמצע, להפוך עם מזלג ולהכניס שוב).
אוכלים לשובע עם גבינות, ירקות ומה שבא ליד..
שקשוקה
~א.ל
תפ"א במיקרו ומעל גבינה צהובה- כמה דקות וזה מוכן..
עם סלט
מרק או דייסהיהודיה מא"י
מתאים במיוחד למזג אויר חורפי שכזה
מתכון?זמר הפלוגות
למישהי יש מתכון למרק טוב? נמאס לי רק לזרוק ירקות למים ולשים אבקת מרק..
היה פה ממש לא ממזמן שרשור שלם על מרקיםיהודיה מא"יאחרונה
ואת יכולה לוותר על האבקת מרק 
