שרשור חדש
קילוף שום ע"י סכין מתכת פוגם בערכים התזונתיים שלו?-משה ר-

אני רוצה לדעת סוף סוף אם הדבר הזה נכון או שזה הנפצה??מבולבל

אומרים שעדיף לקלף ביד או ע"י סכין פלסטיק... הבעייה שזה לא נוח כי פלסטיק לא חותך ממש טוב, במיוחד אם רוצים לקצוץ..

אומרים זאת גם על חסה. מצטרפת לשאלה..בת מלך
סבא שלי טוען כך,דינה ל.

ושמעתי את זה מדי פעם.

 

זה לא ענין מדעי כמו שזה מיסטי, לדעתי.

אומרים שיש בו סגולות שנעלמות במגע סכין.

מאמין? תחתוך בפלסטיק. לא? אז לא.

 

מצחיק, הרגע פרסתי כמות גדולה של שומים, ובדיוק חשבתי על הענין [אני- מתמודדת עם בריחת הסגולות בגבורה ]

 

ועל חסה לא שמעתי את זה פטיש [ולא בא לי לקנות את הענין]

ממה ששמעתי עד היום זה מדעי-משה ר-

אבל ראיתי דעות סותרות בעניין, ואני יבאמת רוצה לדעת מה נכון...

לא מסטיבת-שבע

המגע של המתכת מזרז חימצון של חלק מהמרכיבים של השום (או של כל ירק אחר), כך טוענים המדענים.

אתם מוזמנים לפסטיבל השוםכלנית1
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך י"א בכסלו תשע"ג 21:07

קודם כל, אתם מוזמנים לפסטיבל השום

גם אני שמעתי על הפגיעה בסגולות השום ע"י מגע הסכין. לכן, אפשר לקלף ע"י מכשיר פשוט מגומי שמניחים בו את שן השום ומגלגלים. קניתי כזה ואכן השתמשתי בו כמה חודשים. ומאז, הוא מונח כאבן שאין לה הופכין. אני חותכת משני צידי השן ומקלפת ביד מטעמי עצלות.

אפשר לכתוש את השן ע"י מערוך (לא ניסיתי, אבל עץ יותר טבעי ממתכת...).

אז איך נאכל?פודינג11אחרונה
אנסה את מזלי כאן.... גלידה משמנת לבישול עטרה12

ברוב כישרוני הכנתי יום שישי גלידה,יאמי

 

רק שבטעות הכנתי עם שמנת לבישול ורק כשהקצפתי שמתי לב לטעות....מת

לא יכולתי לתקן כי ל היה לי שמנת להקצפה בבית...עצוב

 

אז ערבבתי עם הביצים, עם השוקולד המומס ועם החמוציות וקיוויתי שייצא משו נומאלי....מלאך

 

אז זהן שלא...

 

נוצר שכבה של הביצים המוקצפים למעלה,

ולמטה השמנת שקעה וקפואה כמו קרח (אי אפשר לאכול כמו גלידה...)המום

 

חשבתי להמיס את זה חזרה ולעשות מזה משהו....

 

אז מי שהגיעה עד הלום,

 

מה אפשר לעשות מתערובת של: 3 ביצים, שמנת לבישול, חמוציות ושוקולד מומס בתוך???

 

תודה צדיקות!!!פרח

יש לי רעיוןאני ירושלמית

לא ניסיתי אותו כמובן, אבל הוא יכול לעבוד, לפי ההגיון.

 

תפשירי את העסק, שימי את כל החומרים במיקסר/מעבד מזון, תערבבי לבלילה אחידה, תוסיפי חצי כוס קמח, ותאפי בתנור, אמורה לצאת לך עוגת שוקולד נימוחה וטעימה.

 

(לפי הכמות שתארת, נשמע לי  שזה מתאים לתבנית קטנה)

 

שוב, לא ניסיתי, אבל מה יש לך להפסיד??

נשמע טוב....עטרה12אחרונה

אנסה לכבוד שבייס!! יאמי

קמח שמרים-איך עובדים איתו?נדנדה כתומה.

יש לי קמח שמרים.

 

אז אני פשוט מדלגת על השלב של השמרים כשאני אופה?

 

יש דברים שכדאי לשים לב?

הוא מתאים לכל הדברים או שיש דברים שהוא פשוט לא יצליח בהם?

 

 

[אני רוצה להכין פוקאצ'ות.. ילך? ומה עוד מתאים?]

קפיצצ. אשמח לתש'..נדנדה כתומה.

בא לי להשתמש בו מחר..

 

חלות יצאו איתו טוב? או שלא כדאי?

הוא מתאים למתכונים שיש בהם שמריםאייכה!אחרונה
ובמתכון עצמו את מדלגת על המרכיב שמרים כי יש אותו כבר בקמח.
תפריטים לארוחות צהריים-אשמח לרעיונות.יהיה טוב

לדוג' : ספגטי עם רוטב+עוף

       

 

אשמח לשמוע רעיונות,כדי לגוון את התפריט.

         

 

כמה:פלפלתי

פירה עם קציצות מבושלות או מטוגנות

ארוז +אפונה / שעועית צהובה או ירוקה עם עוף

צ'יפס בתנור עם קציצות

אטריות עם בולונז (בשר עם עגבניות מעורבב)

אורז עם שעועית לבנה

פירה עם שניצל

אורז עם מוקפץ

פסטה עם נקניקיות

 

מספיק בינתיים?

 

אורז בתוספת חומוסאתיס

מכינים סיר אורז,

דואגים שיהי-ה במקפיא חומוס מושרה ומבושל היטב,

מטגנים בצל, מעט שום ואח"כ פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות, מס דקות.

מוסיפים רסק, מעט מים רתוחים, תבלינים ואת החומוס המבושל,

מבשלים כ-10 דק על להבה נמוכה,

ניתן להוסיף מעט לימון סחוט ופטרוזיליה קצוצה.

להגיש כתוספת לאורז,

מזין וטעים!!

תודה! אשמח לעוד רעיונות.יהיה טוב
הנה כמה:אני ירושלמית

לחורף דוקא : מרק סמיך שמכיל חלבון (או מרק חלבי, או מרק עם קטניות)+מאפה אישי- פוקאצ'ה אצבעות שום, לחמניות בצל, פיתות זעתר.

 

אצלנו בחורף זאת ארוחת צהרים חמה ומשביעה, רצה המון. (זה נולד מכך שממילא לא אכלו כלום לאחר המנה הזאת, אז זה הפך להיות מנה עיקרית).

 

גם לחורף וגם לקיץ:

 

פשטידה, בד"כ חלבית כך שיש בה חלבון +סלט שווה,+לחמניות/מאפה אישי.

 

פעם הייתי מכינה גם פעם פעמיים בשבוע דגים, קציצות דגים/פילטים בתנור/מטוגנים (בחמאה...יאמי...)  יחד עם פסטה חלבית שווה, ארוחת גורמה...:9 (כיום בגלל הילדים זה ממש לא אופציה)

 

פסטה שמכילה ארוחה שלמה- פסטה עם בטטה וגבינות/פסטה עם ירקות וגבינות . פסטה עם טונה וגבנ"צ.

 

לביבות מכל הסוגים+ סלט+ לחמניות או ירק מבושל

 

בקיצור האפשרויות הן אינסופיות כמעט...

 

 

מה זה פסטה עם ירקות וגבינות?אילה שלוחה

נשמע טוב. אפשר מתכון?

לא ממש מתכון, אני מאלתרת אבל הנה כמה:אני ירושלמיתאחרונה

פסטה עם קישואים וחמאה:

 

פורסים קישואים (אם זוקיני אז רק שוטפים ולא מקלפים) לפרוסות דקות יחסית,

 

ממיסים 50-100 גר' חמאה  (הכמות תלויה בכמות הקישואים ובקלוריות שאתם מרשים לעצמכם) בסיר עם תחתית עבה, מטגנים את הקישואים בחמאה, כשהקישואים כבר קריספיים ומוכנים, מוסיפים די הרבה שיני שום פרוסות דקדק. ממליחים ומפלפלים קלות(!), מוסיפים את הפסטה. מעדן!

 

פסטה עם פלפלים קלויים:

 

קולים כמה פלפלים (שוב הכמות תלויה בכמות הפסטה) בתנור גריל/הכי חם

 

נותנים לפלפלים 'להזיע' בשקית, מקלפים את הקליפה כשהפלפלים התקררו.

 

חותכים לרצועות, שמים בסיר, עם שמן זית, וכמה שיני שום פרוסות, מוסיפים את הפסטה,מערבבים תוך כדי חימום, לקראת סוף החימום, מוסיפים קוביות גבינה בולגרית/ גבינה בולגרית מפוררת/גבינת עיזים מפוררת/מטוגנת או אפילו קוטג'.

 

אפשר כמובן להוסיף גם קוביות חצילים מטוגנות או אפויות/פרוסות בטטה צלויות בתנור, וכו'.

 

 

שאלת הקפאת בצקמחפשת מתכון

אני אוהבת לאפות חלות לשבת דווקא ביום שישי (אוהבת את הריח השבתי שזה מפיץ בבית)

נוכח שעון החורף וימי השישי הקצרים:

האם ניתן להכין בצק באמצע שבוע ולהקפיאו כבר קלוע לחלות, להוציא ביום שישי ולאפות?

אם כן, 

יש להתפיח את הבצק כרגיל ואז לקלוע ולהקפיא או מיד לקלוע ולהקפיא?

תודה לעונים!

באופן עקרוני אפשריהודיה מא"י

אבל צריך לתת לו להפשיר, ואז לתפוח היטב, וזה יכול לקחת כמה שעות טובות...

אבל אפשר להכין את הבצק ביום חמישי בערב, ולהכין את החלות ביום שישי בבוקר.

אפשרמנור סרור

להתפיח התפחה ראשונה, לקלוע ומיד להקפיא.

להפשיר הייטב ולהתפיח.

תלוי במזג האויר אבל אפשר להוציא מההקפאה בשישי בבוקר ואחרי שתופח כמו שצריך להכניס לתנור.

אני עושה את זה בחגים- מקפיאה חלות לפני האפיה, משאירה תנור בחג ואופה בחג. 

זה ממש משדרג...

אפשרי מאוד, רק צריך לבדוק עם רב לגבי הפרשת חלהנווה מדבראחרונה

יש רבנים שאומרים שיש עם זה בעיה

עדשיםddba
אני רוצה לבשל עדשים לא בתור מרק אלא כבודדים כמו אורז ואולי עם בצל.
אפשרי?
וגם כמה זמן הבישול צריך לקחת? כמה מים?
להשרות לפני?

מישהו ניסה? 
אני ניסיתי. יוצא מצוין.אד

איזה עדשים?

עדשים כתומים: לא צריך להשרות. מטגנים בצל, מוסיפים עדשים, תבלינים ומים. כמה? הרבה. לא יודעת בדיוק. זמן בישול: בערך 3/4 שעה. יוצא טעים מאד אם מוסיפים גם עוד פחמימה למשל: קינואה, כוסמת וכו'.

עדשים חומים: צריך להשרות לילה קודם.

מבשלים אותו דבר רק הרבה יותר זמן. נראה לי שצריך בערך שעה וחצי- שעתיים כמו מרק, רק שכמות המים היא כזו שבסוף מתאדים כל המים וזה נשאר תבשיל כזה. גם כאן אפשר לשדרג למג'דרה עם אורז ותפ"א (או רק אחד מהם). 

ואיזה תבלינים מתאימים לעדשים הכתומים ואיזה לחומים?ddba
אני סתם זורקת מהמלאי לפי מה שמתחשקאד

מכל הסוגים ומכל המינים, כל פעם שילוב אחר.

אולי יש כללים והמלצות, אני לא מכירה...

לעדשים כתומות- כמון. יותר מתאימות למרקכלנית1

למג'דרה (אורז+עדשים) או סתם לאכילה כמו אורז- עדשים חומות.

מג'דרה: בשלי 1 כוס עדשים חומות כ-20 דקות (להוסיף כוס מים מעבר לכיסוי העדשים). הוסיפי 1 כוס אורז + המים הדרושים לו (אם האורז לא מבושל- 11/2 כוס מים), בצל מטוגן, מלח וכמון והמשיכי לבשל עד לריכוך.

 

לא לשכוח לבדוק מחרקיםמאמע צאדיקה
יש בואקום. שווה כל גרושאורין

חוסך זמן ברירה ואת הפחד שנשארו תולעים

עם תפו"איראתאחרונה

אני עושה את זה עם אורז מאודה הילדים מלקקים תאצבעות וכמובן עם בצל 

איזה תבלין מוסיפים למרק כתום?ב"ה!אם בישראל!

ואיזה ירקות מכניסים למרק כזה?

 

תודה!

מעט כורכום מלח פלפל...-משה ר-
אני מכניסה הכל, והרבה כתום.פלפלתי

מכניסה זה כל מה שיש - ואז טוחנת הכל. הצבע הכתום משתלט על הכל.

 ותבלינים - מלח, פלפל והרבה פפריקה.

אבל יש איזה תבלין מיוחד שעושה טעם מיוחד למרקב"ה!אם בישראל!

אולי זנגוויל?

מעט כמון או קמצוץ אגוז מוסקט/זנגוויל (טעמם חזק)כלנית1
המתכון שאנחנו עושים:טוב בבית

לסיר של 5 ליטר:

מטגנים 2 בצלים 

מוסיפים המון בטטה מקולפת וחתוכה, ומים בגובה הבטטה.

מבשלים כשעה עד שרך. 

מוסיפים: תבלינים - מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט. עלים - הרבה שמיר ופטרוזיליה

טועמים כדי לבדוק את הטעמים

ואז מרסקים הכל.. 

יוצא משהו משהו... 

 

אני שמעתי על תבלין טובשושנה29

למרק - חוואיג' משהו כזה שזה נותן טעם טוב

כמון מאד מוסיף למרק כתום!מירימי
והירקות שאני שמה: דלעת (הרוב, זה עושה את המרקם המיוחד של המרק), גזר ובצל. בטטה אני אישית לא אוהבת כי לפעמים יש לה שערות כאלה שהורסות הכל ואין לי מושג איך לזהות שיש שערות. אם יש כאן מי שיודע איך להינצל משערות הבטטה אשמח, כי הטעם שלה מצויין. אקיצר, אני מבשלת את הירקות עם מלח, מים,פלפל וכמון עד שהירקות מתרככים ומרסקת עם בלנדר מקל (אפשר גם להעביר לבלנדר/ מעבד מזון). אצלנו אוהבים סמיך אז אני מרסקת עם מעט מים. בהצלחה!
זה טעים לשים במרק כתום גם סלריme and i

רק לא לטחון אותו יחד עם הירקות כי אז זה יהיה מר וחריף

איך את מוסיפה?מירימי
שמה בבישול ומוציאה לפני הריסוק? מבשלת את זה אחרי הריסוק? אני אשמח לדעת. תמיד רציתי להוסיף ירוקים למרק הזה ולא ידעתי איך.
שמה בבישול ומוציאה לפני הריסוקme and i

לפעמים אני משאירה טיפה עלים

תודה!מירימי
עשיתי כמו שאמרת וזה שדרג מאד את המרק. תודה רבה!מירימיאחרונה
זנגוויל וקינמון- אם יש בטטה במרקמאמע צאדיקה

מירימי- תנסי לקנות רק את הבטטות הקטנות\רזות

אומרים שבהם יש פחות סיבים

 

 

תוסיפו גם עדשים כתומות

מעשיר וטעים

מי יענה לי חיש מהר? דינה ל.

1) אני מכינה עכשיו תפו"א מוקרמים. האם בטטה לצידם תלך...? אף פעם לא אכלתי בטטה מוקרמת מבולבל

 

2) מכירים את הצ'יפס בטטה שמפזרים במסעדות מעל הסלט? מישהו יודע איך מכינים אותה?

 

תודה אנשים

1. כןיהודיה מא"י

אפשר בהחלט לעשות גם בטטה מוקרמת

אם את מבשלת את התפו"א בישול מקדים - הבטטה לא צריכה

 

2. נראה לי שחותכים את הבטטה לצ'יפסים, מורחים שמן זית ואופים בתנור.

תודה לך דינה ל.

לגבי הצ'יפסים, פעם ראיתי מתכון (עיתון נשים שאבד לו) שכתבו לטגן, ואת ממליצה על אפיה.

לכן אני אבדוק הפעם, אני אעשה חצי חצי, ונראה מה יהיה יותר טוב

[כמובן שהמטוגן ניצח ]דינה ל.אחרונה
שירשור מרקיםיהיה טוב

אז לכבוד החורף חשבתי לפתוח שרשור מרקים,

כל אחד/ת כותב/ת את סוג המרק,לדוג': מרק ירקות

וכותב/ת את המתכון שלו.

 

 

מרק אפונה/ עדשיםיעל מהדרום

לק"י

 

מרק אפונה/ עדשים

 

1. בצל קצוץ 1- מטגנים.

 

מוסיפים:

2. כוסברה

3. כרפס

4. שמיר

5. שעועית

6. אפונה/ עדשים

7. חומוס

 

מכסים במיים, ומוסיפים:

8. מלח

9. פפריקה

10. כמון

11. הרבה שום

 

- אפשר לטחון חלק מהמרק, ואז זה יוצא עוד יותר רבוך.


 

נשמע מרק מצוין. יש לי שאלות:מירימי
איזו שועית לשים? שום- איזה? קצוץ/ שיניים שלמות? אבקת שום גם טוב?
נראה לי שלא משנה איזו שעועית-יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

רק שכל שעועית מתבשלת זמן אחר..

אני חושבת שעדיף שום קצוץ, אלא אם כן אתם אוהבים שיני שום שלמות (יש אנשים כאלה..).

 

אגב, אפשר לבשל בסיר לחץ, ואז זה מתבשל יותר מהר.

מרקים לימות החורף המבוששים לבוא...עיצובית

למי יש מתכונים טעימים?

מרקים לשבתאנונימי (פותח)

בס"ד

צהריים טובים לכולם, אני חדשה כאן בפורום ומאוד אוהבת לבשל ולאפות!

אני גם מעונינת במתכונים למרקים טובים לשבת שיתאימו לילידים? תודה והמשך יום טוב!חיוך

מרק כתום:קשורה=]]

שמים בסיר- דלעת, בטטה, גזר, בצל, קישוא, תפוח אדמה, סלרי.

מרתיחים, מטבלים ומנמיכים.

מוציאים את הסלרי ומרסקים הכל בבלנדר.

בתאבון!!!

אפשר גם להקרים- להוסיף שמנת ולהגיש!!יאמי

מרק ירקות:קשורה=]]

מטגנים בצל. מוסיפים ירקות חתוכים לטבעות: גזר, קישוא, תפו"א, דלעת, אפונה ותירס!
(לא חייבים את שניהם ואפשר לוותר בכלל)

מוסיפים מים ומרתיחים..

מטבלים ב: אבקת מרק עוף, אבקת מרק פטריות, מעט מלח ופלפל שחור!

מנמיכים ומבשלים עד להתרככות! בתאבון!

מרק עדשים:שביב

מטגנים בצל

מגררים קישוא/גזר ומוסיפים

מוסיפים עדשים כתומים

רסק עגבניות

אחרי 2 דקות בערך מוסיפים מים רותחים

מתבלים ב- מלח פלפל פפריקה כמון

ומבשלים עד שטועמים וזה מוכן

מרק ירקות 2מוריה בשמחה

 

ירקות חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ (בצל, גזר, תפו"א, פטריות, קישוא, שומר, קולרבי, גמבה, אפונה - הכל או חלק, בקיצור כל מה שיש בבית...) עלי דפנה או סלרי וגריסי פנינה.

מוסיפה לסיר שמן זית ומאדה 5 דקות בערך- עד שיש בבית ריח של ירקות מבושלים.

מוסיפה מים רותחים, פלפל, מלח, אבקת מרק ירקות/ פטריות, כמון ומעט כורכום .

מבשלת כ40 דקות עד שהגריסים רכות ומסמיכות את המרק מעט.

גם עדשים כתומותמוריה בשמחה

אני מוסיפה למרק הכתוב גם עדשים כתומות, מה שנותן תוספת חלבון למרק...

כבר פרסמתי פה- אבל אכתוב גם בשרשור הזה..יעל מהדרום

לק"י

 

מרק אפונה/ עדשים

 

1. בצל קצוץ 1- מטגנים.

 

מוסיפים:

2. כוסברה

3. כרפס

4. שמיר

5. שעועית

6. אפונה/ עדשים

7. חומוס

 

מכסים במיים, ומוסיפים:

8. מלח

9. פפריקה

10. כמון

11. הרבה שום

 

- אפשר לטחון חלק מהמרק, ואז זה יוצא עוד יותר רבוך.

היי אני כבר פתחתי שירשור כזה!!יהיה טוב

/Forum/Forum.aspx/t489329#5615545

אפשר בבקשה מתכון למרק פטריות? תודה רבה!קשורה=]]
ומרק בצל חלבי..?? תודה!שיר 1
יש לי מעולה..הקולה טובה

חותכים 5-6 בצלים גדולים לטבעות\רצועות ומטגנים עם 50 גר' חמאה על אש נמוכה עד שנהיה שקוף

מוסיפים 2 כפות קמח ו2 כפות אבקת מרק או קורנפלור ותבלינים (ממליצה ממש על אגוז מוסקט) ומערבבים מהר טוב טוב.

מוסיפים חצי ליטר מים רותחים ומערבבים מהר טוב שלא יהיו גושים

מוסיפים עוד 3 ליטר בערך, ומערבבים.

מרתיחים הכל (חשוב שירתח, אחרת לא יהיה סמיך)

ואז מונמיכים את האש ומוסיפים שמנת לבישול (או שמנת רגילה כמו שיש לטרה- לבישול) ומערבבים.

שמים בצלחת גבנ"ץ מגוררת ושופכים עליה את המרק הרותח

 

זהירות לא לקבל כוויה!

 

כמו המרק בצל שכתבתי למטה..הקולה טובה

רק שאת מוסיפה בטיגון- פטריות (הכי טוב- שלמות טריות)



ועוד אופציה- לשים בצל חתוך גס עם פטריות על אש קטנה, וקצת שמן ותבלינים לחצי שעה בערך עד שהכל נהיה רך וחום כהה, ואז מוסיפים את הקמח וכו' 

זה לא אמור ליהות סמיך יותר? אולי לרסק בבלנדר ידני?פודינג11
אפשר.. בעיקרון הקמח מסמיך.הקולה טובה

או הכי טוב- לשפוך חצי מהכמות לקערה, לעשות בבלנדר ולערבב שוב, ככה יש גם סמיכות, וגם את הפטריות והבצל..

ועוד כמה מרקיםמוריה בשמחה

המרק של ערב שבת: בסיס: בצל קוביות קטנות, מלא עשבי תיבול (פטרוזליה, כוסברה, שמיר, סלרי ), ואז יש גוונים שונים- עוף, גרונות הודו שאני מרתיחה לפני פעמים ומוסיפה לירקות, קוביות בשר בלי הרבה שומן.

מבשלת המון זמן- בערך שעה וחצי, לקראת הסוף מוסיפה: אורז/ אטריות/ גריסי פנינה (ואז אני מוסיפה גם קוביות קטנות של קישוא), או ביצה שאני מערבבת מהר מהר במרק החם. 

אם יש לי זמן לפני שבת אני מפרקת את העוף/בשר/הודו לחוטים ארוכים.

מרק שעועית: משרים לילה לפני שעועית יבשה (בדרך כלל אני משרה כמות גדולה ומקפיאה בלי לבשל ואם מתחשק לי ממש בספונטניות אני עושה עם שעועית צהובה (טריה/קפואה)), בסיר מאדים בצל, קוביות גזר, מלא שום, ועלי דפנה, מוסיפים את השעועית  ורסק עגבנית, מבשלים בערך שעתיים. רצוי להוסיף גרונות הודו או בשר למרק (הוא משתדרג פלאים). לפעמים אני מכינה לשבת בבוקר ואז הוא משתבח על הפלטה כל הלילה.

הכי טעים לאכול עם אורז לבן יאמי

 

בתאבון ושבת שלום

ביצה??????????????????????????פודינג11
ביצה!מוריה בשמחה

ואז יוצאים נטיפי ביצים- זה מקובל מאוד במרקים מהמזרחח הרחוק, ואצלי זה מהמזרח הקרוב- "המרק של סבתא" ז"ל. 

אצלינו זה מקובל מאוד במרק תירס.פלספנית
מרק העוף שליאנונימי (פותח)

מרתיחים את חלקי העוף כדי להוציא את הלכלוך / שומן, שוטפים ושמים בסיר עם מים קרים. מרתיחים על אש בינונית ואז מבשלים 3 שעות על אש קטנה. מוסיפים מלח וכורכום או חוויג' למרק. מוסיפים גזרים ובצל (שלם), אחרי 15-20 דקות מוסיפים תפוחי אדמה.

עוד 15 דקות ואז קישואים, פטרוזיליה,שמיר,כוסברה סלרי - 15 דקות ומכבים.

יש לכם מתכון לקרפלאך?אורין
מרק תירס מישהו??שיר 1
מרק עדשים עם בטטהפודינג11

לטגן בצל

להוסיף לו גם קוביות בטטה

וכוס עדשים שטופה- מושרת

 

להוסיף:

כמון

חוואג'

כורכום

מלח

אבקת מרק

כף סוכר

4-5 כוסות מים רותחיפ

 

להשאיר על אש נמוכה למשך כשעה.

יוצא סמיך וטעים מאוד!!!!

ממולץ

מי יודע איפה אפשר לקנות קערה גדולה עם מכסה לבצק??לוני טוונס
נראה לי בכל חנות של כלי מטבחיעל מהדרום
לטפרוור יש קערה מעולה כזאת.פלפלתי

בטח בכל חנות אפיה... או כלי מטבח (גדולה)

או במכירות של טפרוור ברחבי הארץ..

יש אשה מקסימה וצדיקה שמוכרת באלעדדינה ל.

אם את מהאזור וזה רלוונטי דברי איתי באישי

לנו יש כזאת קערה של טפרוור!מעפר אני באהאחרונה

היא ממש גדולה וטובה!

מרק מחומוס ושעועית קפואיםדןדן2

יש לי את הנ"ל, ואין לי יצירתיות באוכל.

מה? איך? כמה זמן?

תודה 

כל ירק שורש אפשרימאמע צאדיקהאחרונה

בצל\ בטטה\ תפו"א\ שורש סלרי\ שורש פטרוזליה\ קולרבי\\

עשבי טיבול- פרטרוזיליה\ כוסברה\

אם אוהבים אפשר להוסיף רצועות גמבה

מוסיפים חומוס\ שעועית (כמה? שיהיה משמעותי אבל לא יותר מידי...)

תבלינים: פפריקה חוויג' שום כורכום כמון

הרבה מים

 

כמה זמן? עד שהירקות רכים (שעה? תלוי בגודל שחתוך) והחומוסים מאוד רכים

אשמח לעזרה..מורצ'

אפשר בבקשה הסבר ברור ומפורט איך מכינים מרק כתום ומרק ירקות טעימים?

 

תודה רבה! תבורכו!

ממש למעלה יש שרשור כזה:נפשי ישובבאחרונה

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t489329#5615545

 

שעוסק במרקים מגוונים, ובפנים שני המרקים שרצית.

 

לבריאות!

צריכה עזרה דחופהדודת השמחות

אני צריכה להכין קינוחי כוסות חלביים לחינה של אחיינית שלי בל

ככה שאני צריכה שזה יהיה מושקע

אבל אני מחפשת גם מצרכים זולים...

וכמובן שיהיה יפה

חשבתי על עוגת גבינה פרורים בכוסות מה עוד???.

 

רוצה רעיונות פליז עזרו לי...מלאך

מוס חלבי?יעל מהדרום
במיוחד בשבילךנפשי ישובב

שרשור שהיה לא מזמן לקינוחים מהירי הכנה..

 

 http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t490076#5620085

מצאתינפשי ישובבאחרונה

עוד אחד מעניין

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t491376#5629136

 

בהצלחה!

 

ביצים שהיו מחוץ למקרריהיה טוב

ביצים שהיו מאתמול בלילה עד עכשו מחוץ למקרר(בטעות)

אפשר עדיין להשתמש בהן?

 

או שאולי התקלקלו?

חיות או מבושלות??-משה ר-
לא מבושלותיהיה טוב
אז אין בעייה...-משה ר-
שלמות?איזה_טוב_ה'_

אין בעיה, וגם בכלל לא חם בחוץ אז אין ממה לפחד

כןיהודיה מא"י

ביצים מחזיקות מחוץ למקרר שבועיים

תודה רבה!יהיה טובאחרונה
שאלה לגבי רכז רימוניםרעבצן

אני רוצה לעשות מתכון של שעועית ירוקה עם רכז רימונים חמוציות ושקדים, יש רעיונות במה אני יכולה להחליף את הרכז רימונים פשוט אין בנמצא. תודה לכם!

אממיערול

אני לא יודעת במה את יכולה להחליף את הרכז רימונים, אבל אני יכולה להגיד לך איפה למצוא אחד אם זה עוזר...

אני קניתי כמה בקבוקים בFOX HOME...

סילאן או יין אדום מתוקכלנית1

דרך אגב, ניתן להשיג רכז רימונים כמעט בכל סופר גדול (הבעיה היא שהרכז בד"כ מכיל מעט רכז והרבה סוכר. ועוד רכיבים.

אפשר להשתמש בסילאן או ביין אדום מתוק

תודה על התגובותרעבצןאחרונה

בסוף מצאתי מיץ רימונים טיבעי אז השתמשתי בזה ויצא סבבה! תודה רבה.

ערמונים! איך מכינים אותם לאכילה?דינה ל.
קונים אותם מוכנים...-משה ר-
חורצים אותם ואז קולים אותםיהודיה מא"י

בחום בינוני נמוך

תיבול? משהו? כמה זמן? איך יודעים שהם מוכנים?דינה ל.

ושדרותי- קורה שקונים במטרה להכין בבית...

נראה לי שאפשר ככה בלי תיבוליהודיה מא"י

אבל אין לי מושג כמה זמן צריך לאפות אותם, אבל בטח הריח יגלה לך מתי הם מוכנים
אני רק יודעת שבאופן עקרוני ערמונים מכינים בכלל באח.

חורצים וישר למחבת חם על אש בינונית.בת מלך

כמה דק' וזה מוכן. אפשר באמצע לבדוק 1 כדי לקבל מושג של זמן..

אפשר וקל מאד, במיקרו!אני ירושלמית
וואו, כמה רעיונות תודה לכל העונים! בת מלך-דינה ל.

במחבת- בשמן עמוק?

 

במחבת בלי שמן בכללאני ירושלמית
^^^בת מלךאחרונה
אנחנו מבשלים אותם במים.. אינלי שמצ כמה זמן..נדנדה כתומה.

אני רק ודעת שאפשר [ורצוי?] להשאיר אותם ככה על הפלטה.. ובשבת אחרי הסעודה בערב לפתוח אותם..

ככה גם אצלנו עושים...פלפלתי

וזה טעים גם בלי קליה אפילו.

מחפשת רוטב טעים לספגטי-יהיה טוב

שיהיו בו שום ורסק עגבניות.

 

תודה רבה!

מהסוג "הנדבק" לספגטי- קליל וטעיםדינה ל.

טגני שום ובצל

 

בסיר של הספגטי המבושל- תוסיפי רסק עגבניות

תוסיפי לזה את השום והבצל

הרבה הרבה פפריקה, פלפל שחור ומלח

 

בתאבון יאמי

אפשר להכין את זה גם בלי בצל?יהיה טוב

רק עם שום?

כן, אבל-רחלקה

בעזהי"ת.

 

שימי לב לא לטגן יותר מדי את השום, זה לא עושה לו טוב..

מישו פה שמע ששום מטוגם לא טוב לבריאות??.......פודינג11
אז תאכליאותו חי וחריף וכולם יברחו ממך... כלנית1
חחח התכוונתי למבושל...פודינג11אחרונה
פיצהשני 22
אשמח לקבל מתכון לבצק וכן לרוטב עגיף משו שניסתם והצליח כמו כן טיפים וכאלה יעזור ד"א לפחות שיצא 4 5 מגשים זה ליומולדת תודה
יש לי מתכון טוב לפיצה-יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

אם את צריכה 4-5 מגשים, אז נראה לי ש2.5-3 ק"ג קמח זה יהיה טוב..

 

החומרים

1. 1 ק"ג קמח

2. 2 כפות שמרים

3. חצי כוס שמן

4. 2 כפות סוכר

5. 2.5+ כוסות מיים פושרים

6. כף מלח

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח עם השמרים.

2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים (אם יבש מיד י מוסיפים עוד מיים).

3. מתפיחים שעה.

4. מרדדים למשטחים, מתפיחים עוד קצת.

 

עכשיו יש 2 אפשרויות:

1. למרוח רוטב+תוספות ולאפות.

2. לאפות קצת, ואז להוסיף רוטב ותוספות.

- האפיה בחום של 200 מעלות

 

רוטב

1. קטשופ.

2. רסק עגבניות עם תבלינים: מלח, פפריקה, תבלין לפיצה.

3. לגרד בצל ועבניות ולבשל אותן עם שמן, ואז להוסיף פפריקה, מלח, רסק עגבניות. ואם צריך גם מיים ולבשל.

 

בהצלחה!

 

 

אתם צריכות להיות ממש יצרתיות לעזור לי -Rעות-

בס"ד

 

אז כך..

 

נתחיל? יאמי

 

אני צריכה מתכון טוב ואכיל לבצק בלי שמרים וגם בלי א.אפיה  מת [נראלי זה יצא דוחה אבל אין בררה]

 

אני צריכה מתכון לדברים שאפשר להכין מטונה אבל שזה לא יהיה עם פלפל שחור או תירס או מטוגן..[ורק עם שמן זית]

 

אני צריכה מתכון לדג פורל,סול,סלומון, --כמובן בלי פלפל שחור ובלי שמן רגיל רק זית .

 

ואיך למען ה' הטוב מכינים קינואה,כוסמת,בורגול? מבולבל שכמובן לא יהיה בזה פלפל שחור ושמן רגיל רק זית.

 

אה,וכול מיני סוגים של קטניות [מה הם כוללים באמת? ]

 

 

הלואי ויהיה לכן מתכונים בשבילי

 

זה פשוט חסד עצום!!!!!

 

נשיקה

 

 

 

 

פשטידת טונהפרח לב הזהב

3 ביצים

2 בצלים גדולים

1 תפו"א 

1 גזר

1 קישוא

3/4 כוס קמח

1/2 כוס מים

כף א. מרק עוף

כף א. מרק בצל 

מלח לפי הטעם

קופסה טונה עם השמן

(אם את משתמשת בטונה עם שמן זית אז 2 קופסאות)

 

 

להכין את התבנית- לשמן ולפזר בצורה אחידה 2 כפות פירורי לחם (לא לוותר על זה זה ממש "עושה" את הפשטידה.

לערבב את כל החמרים ולאפות 40 דקות ב200 מעלות 

בהצלחה!!

 

בצק-

לאיזה צורך את צריכה בצק?

האם מחמצת יכולה להיות תחליף טוב לשמרים?

 

 

 

 

תודה ואני צריכה גם בלי אבקת אפיה וגם בלי פירורי לח-Rעות-

בס"ד

 

לחם..

 

סיוטמבולבל

אז תעשי בלי הפירוריםפרח לב הזהב

גם יצא טעים.

המתכון בלי א. אפיה ואת יכולה לשנות לקמח מלא.

אם מותר לך שומשום תפזרי מלמעלה.

 

 

מכל המוצרי אימה אני יודעת להשיב רק לגבי הבורגול...פודינג11

להשרות אותו במים רותחים כ20 דקות

לחתוך דק דק:

חסה

כוסברה

שמיר

(ושאר עלים)

מלפפון

גמבה

גזר (מגורד)

וכו

 

לסחוט- כמה שיותר לימון!!!!!!!

מלח שמן זית.

זהו.

מעדן.

ובריא מאוד!

 

תודה רבה אשמח לעוד זה הצלה-Rעות-
את ממש מאתגרת אותנו...מוריה בשמחה

טוב אז נתחילגולש

לבצק : מופלטה- המתכונים האמתיים הם בלי שמרים (מאוד אכיל אבל לא ממש משביע), מאפנס חלביים- יש באינטרנט מלא (טעים,משביע וניתן להכין גם מתוק וגם מלוח), באופן כללי בחלק מהמתכונים ניתן להחליף את א. האפיה בסודה לשתיה, או להשתמש ברוויין כמתפיח טבעי, תערכי ניסויים ותבדקי).

טונה: סלט טונה- טונה, זיתים(אפשר ורצוי גם שחור וגם ירוק), בצל לבן/ירוק, קוביות גמבה(לא חובה), כף רסק עגבניות (לא חובה),לימון, מלח, שמן זית וזעתר (אני מכינה את זה גם כסלט וגם כמילוי ללחמניות ).

פסטה עם טונה (המתכון הקודם יחד עם פסטה מבושלת (ויש עוד מתכונים באינטרנט).

קציצות טונה (אני מערבבת סללט טונה(מקופסא)עם טונה רגילה מוסיפה ביצים, בצל, קמח מצה ותבלינים ומטגנת (נראה לי שאפשר להכין את זה בתנור עם מעט שמן.

באופן כללי ניתן להתיחס לטונה כמו חזה עוף טחון ולהכין ממנו כמעט כל דבר- קציצות ברוטב, פלפל ממולא באורז(הכנתי פעם לתשעת הימים ובעלי היה בטוח שזה בשרי) וכו'.

דגנים מבושלים (בורגול, כוסמת, קינואה)- בעיקרון על כל החבילות יש הוראות הכנה מאוד מדוייקות ודי מוצלחות. אישית אני מכינה רק בורגול- מאדה בצל קצוץ דק בשמן זית מוסיפה את הבורגול ומטגנת 10 דקות, מוסיפה כמות מים של פי 1 וחצי, ותבלינים:מלח, בהרט, הל, כמון וטיפה קינמון. מבשלת 15 דקות על האש הכי נמוכה ובסוף סוגרת את המכסה מבפנים עם מגבת ומניחה לעוד 10 דקות.יאמי

קטניות- הכוונה לכל הירקות התרמיליים: חומוס,שעועית(טריה-ירוק וצהוב,יבשה), אפונה (טריה ויבשה), פול. לגבי עדשים וסויה אני לא סגורה. יש מליון מתכונים- שונים ומגוונים, מה את מחפשת?

מוריה תודה נשמה -Rעות-

בס"ד

 

המתכונים אסור להם גם להכיל מוצרי חלב

וכמובן לא סודה לשתיה ק.לבן ח"ו.. ובטח שלא פסטה אבל תודה ענקית!!! כ"כ עזרת!נשיקה

יש לי -פלפלתי
עבר עריכה על ידי פלפלתי בתאריך ה' כסלו תשע"ג 22:22

רעיון לטונה -

 

סלט טונה. אני מכינה אותו בערב שבת כשנתקעים ואין זמן להכין כלום.

מכניסים - טונה, מיץ לימון קצת, חותכים כמו לסלט ירקות -גמבה, עדיף אדומה, (אפשר לעשות גמבה חמוצה אבל זה לא חובה), ומלפפונים חמוצים, מוסיפים סלרי קצוץ - מערבבים הכל - וזה מוכן.

כדי שזה יראה יפה אני פורסת עוד גמבה אחת לפרוסות עגולות כאלה, וממלאה את החור בסלט הזה.  מעל אפשר לשים עלי פטרוזיליה לקישוט או זית או מה שיש...

שיא הפשוט.

 

ותנסי לעשות משהו כזה במחבת - (ד"א - את יכולה להשתמש בקמח מצה או שגם זה לא?)

טונה, ביצים, בצל (אפשר עם ואפשר בלי), עגבניות חתוכות לקוביות, תבלינים מה שבא לך - לערבב את הכל ביחד, אם יש לך אפשרות להוסיף קמח מצה - אז סבבה, ואם לא - תנסי לשפוך את הכל לתוך מחבת טפלון עם טיפה שמן זית (כמו של חביתה).

אמור לצאת סבבה.

 

וקטניות זה לא בעיה - שימי אפונה/שעועית ירוקה/שעועית צהובה  בתוך סיר, תוסיפי מים, רסק עגבניות, כמה שיני שום שלמות, מלח, תני לזה איזה רתיחה עד שזה מתרכך (בערך 10 דק') - ובא לציון גואל!

 

זה לא נורא כ"כ.  תחשבי שכל מתכון שאת רואה פלפל - תמירי אותו במשהו אחר או שפשוט לא תשימי. תוך רגע תמצאי מלא מתכונים...  (וגם תירס לא מגיע בכל מתכון, אז זה באמת לא נורא...)

אולי להכין בצק כמו בטיולים?!יעל מהדרום

לק"י

 

נראה לי זה בלי שמרים.. אבל אני לא בטוחה.

 

ואז אפשר ל"לטגן" פיתות על מחבת רגילה או מחבת פסים (מורחים קצת שמן, שמים את הפיתה ומכסים במכסה- אני חושבת שצריך גם להפוך אותה.. וזה אמור להיות מוכן מהר).

משו מטונה-יעל מהדרום

לק"י

 

את יכולה להכין מילוי של פריקסה, זה מאוד טעים גם ככה:

תפו"א וביצים מבושלים פרוסים לקוביות, קוביות מלפפון חמוץ/ טבעות זיתים, טונה, מלח- לערבב הכל! אפשר להוסיף גם פפריקה.

אם את שמה טונה במיים- אז להוסיף גם שמן.

 

אפשר להפוך את זה לפשטידת טונה- למעוך תפו"א מבושלים, זיתים חתוכים, טונה, ביצים, מלח, פפריקה ולתנור.

שאלה לי:פלפלתי

מצות מפסח - הולך? (זה בלי שמרים, ובלי א. אפיה ועושים מזה המו ןדברים מעולים).

 

יצא קצת ארוך...חילזון 123

בצק- אין לי מתכון מדוייק אבל הכנתי כמה פעמים כמו פיתות כאלו. מים וקמח ואולי טיפה טיפה שמן. מוסיפים מים עד שזה מתגבש לבצק. לוקחים כדור משטחים לשכבה דקה ומחממים במחבת יבשה והופכים. כשזה טרי זה יכול להיות נחמד.

 נדמה לי ששירה שירים נתנה פה פעם מתישהו את הרעיון הזה.

 

אם את רוצה בצק שהוא כמו בסיס לפשטידה אז בצק "פריך" עם שמן אפשר לעשות ולא צריך בזה אבקת אפיה.

 

שאור מותר לך? כי יש לחמים של דר' מארק שזה רק שיפון ושאור וכמעט בלי מלח. בעלי לא אוכל מלח ואנחנו קונים לו את הלחם הזה.

 

ודרך אגב איטריות זה בצק, וזה בלי מלח ואבקת אפיה או שמרים אז אולי זה גם עונה להגדרה שחיפשת? יש גם איטריות מאורז\כוסמת\תירס וכו'

 

סלמון- ממש לא חייב מלח ופלפל. אפשר לעשות את זה אפוי בתנור. אפילו בלי כלום זה טעים אם הדג הוא מסוג טוב.

אפשר עם ירקות לידו כמו בצל, פטרוזיליה, דלעת, פלפלים וכו'. פשוט לאפות עד שזה מוכן (נגיד משהו כמו חצי שעה). אני מעדיפה פתוח שיהיה קצת קרום כזה.

ואפשר, אם מותר לך מתוק, לשים עליו קצת סילאן בלי סוכר ושמן זית.

 

אם את רוצה במחבת זה גם ממש לא בעיה- את שמה במחבת רחבה בצל פרוס, מעליו חתיכת דג, ומסביב ירקות שונים לפי גודל המחבת (לא חייב את כולם יחד...: פטרוזיליה, סלרי, שעועית ירוקה, גזר חתוך דק, מקלות קישואים, בטטה, דלעת, אפונה, גזר, רצועות פלפל וכו'). שמה כמה כפות מים. ומכסה במכסה. מדליקה את האש ומדי פעם מסתכלת, אם זה מתחיל להשרף מוסיפה עוד טיפה מים. ככה איזה רבע שעה-20 דקות. בסוף משאירה קצת פתוח שהנוזלים יתאדו. גם אם הירקות קצת נדבקים זה יוצא טעים.

 

סול- אף פעם לא יצא לי טוב לא מטוגן ובלי פרורי לחם.

 

פורל- את מתכוונת לפילה או לדג שלם? פילה לא ראיתי אף פעם אבל אם זה פילה אז הייתי מתנהגת איתו כמו עם הסלמון.

אם זה הדג השלם אז כל המתכונים של זה זה בתנור. אז לא בעיה למצוא מתכון. אם את רוצה אפשר לחפש.

 

ובקשר לדגים אפשר גם לקנות דג טונה אדומה בפרוסה. במקרר של הדגים הקפואים. אפשר להכין בדומה לסלמון. ואז יש לך טונה בלי מלח וחומרים שונים.

 

קינואה- אני מכינה כמו אורז רק עם פחות מים. כוס קינואה+כוס מים (אולי כוס ורבע). להרתיח, לסגור את המכסה ולבשל על אש קטנה איזה 15-20 דקות.

 

אפשר בתחילת הבישול להוסיף לקינואה גזר וקישוא מגורדים. ובצל. או גרעיני תירס.

 

לא מזמן אכלנו אצל חברים והיה אצלהם סלט קינואה טעים. זה היה כמו מתכון של סלט חיטה שראיתי מתכון שלו ברשת איפושהו פעם אבל עם קינואה. זה בערך ככה- הרבה קינואה+פלפלים אדומים וכתומים טריים חתוכים לקוביות+בצל ירוק קצוץ+פטרוזיליה או כוסברה נדמה לי+אפשר מלפפון בקוביות+אפשר אגוזי קשיו או פרוסות שקדים או פקאן+חמוציות+שמן+חומץ\לימון+דבש. אוכלים את זה קר.

 

כוסמת- כמו אורז אבל עם יותר מים ויותר זמן בישול... כוס כוסמת ושתיים וחצי כוסות מים לפחות. גם מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה. לפחות 3/4 שעה. צריך לבדוק אם זה רך כבר.

אנחנו אוכלים את זה ככה. אבל אפשר גם כאן להקפיץ אח"כ במחבת גזר מגורד ובצל ולהוסיף מלמעלה.

 

קטניות- חומוס, שעועית יבשה בצבעים שונים עדשים מסוגים שונים. אפשר להנביט ואז זה פחות כבד לקיבה ומתבשל מהר יותר. אם תירצי אסביר איך.

יש גם את אלו (אני לא סגורה במאה אחוז אם זה דגנים או קטניות) - אמרנט, דוחן, גריסים.

אמרנט ודוחן, לדעתי זה לא מאד טעים ככה סתם, אבל מתאים לעשיית דייסה נגיד, אם את אוהבת, או להסמכת מרקים.

כאן יש משהו נחמד שעוד לא ניסיתי- http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t476368#5526037

 

ויש שיבולת שועל כמובן. מותר לך?

 

לא שאלת על "קינוחים" אבל - דבש או סילאן בלי סוכר או סירופ תפוחים טבעי מותר לך? אם כן אני מכינה עוגת חרובים בלי אבקת אפיה שיוצאת סבירה בהחלט.

ואפשר להכין כמו קראמבל תפוחים בלי סוכר וזה עדיין יוצא טעים לדעתי.

 

אה- ודרך אגב אפשר להשחים יפה בצל בלי שמן בכלל. ואז זה מוסיף הרבה טעם לתבשילים שונים.

יש מתכון כאן...- http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t447946#5261058

 

בתאבון וסליחה על האורך...

סליחה על האורך?תודה על ההשקעה!!! -Rעות-

בס"ד

 

הציאו לי את הלחם של דקטור מארק איך הוא באמת אכיל ? 

אנחנו אוהבים חילזון 123

אבל זה עניין של טעם והרגל נראה לי. אני אוהבת באופן כללי את הלחמים השחורים והחמוצים האלה...

יש לו כמה סוגים, אנחנו קונים בד"כ אחד שהוא בעטיפה אדומה שזה רק שיפון ובלי מלח כמעט. ויש אחד בעטיפה כתומה כזאת שזה משיבולת שועל.

מה שכן כשקונים כדאי די מהר להכניס להקפאה (לפני זה לעבור ולבדוק עם סכין שזה פרוס כמו שצריך אחרת אח"כ כשזה קפוא נורא קשה להפריד את החתיכות). הוא מתקלקל מהר.

אם את קולה את זה בתנור או במצנם זה יותר טעים לדעתי. 

ואפשר לחתוך לריבועים ולקלות בתנור ויש לך כמו קרוטונים.

תודה צדיקה! אמא שלי הכינה לי לחם ללא שמרים בשבת-Rעות-

בס"ד

 

כ"כ שמחתי עד שפתאום קלטתי שהוא מקמח לבן ומכיל א.אפיה

 

טוב ב"ה שיש תחליפים

יכולה לעזור בטונה וסלמוןמנור סרור

טונה:

יש פשטידת טונה עם בסיס של בצק עלים. פשטידה מעולה.

אם בצק עלים זה לא טוב אז אני יודעת שאפשר להכין רק את המילוי בתור פשטידה וזה גם טעים מאוד

או לנסות במקום זה בסיס של תפו"א או עלי לזניה. אם תרצי את המתכון המדוייק תגידי. זה פשוט לא ליידי ואני צריכה להיזכר.

אני מכינה גם קציצות טונה מעולות וקלות ממש בתנור:

2 קופ' טונה מסוננות

בצל מטוגן (אפשר גם שניים אם אוהבים ואפשר להוסיף קצת שום)

3/4 כוס פירורי לחם 

2 ביצים (אני חושבת שזה 2, אני כותבת מהזיכרון אבדוק בבית בע"ה)

תבלינים שאוהבים

אפשר להסתפק בזה אבל אם רוצים לשדרג, אז בפעם האחרונה ניסיתי וזה ממש הוסיף-

בישלתי בסיר 2-3 גזרים וקישוא עד שהתרככו. שפכתי את המים ומעכתי עם מועך פירה והוספתי לקציצות. ממש מוסיף. אפשר מן הסתם להוסיף גם תפו"א ועוד ירקות שאוהבים.

מכינים קציצות קטנות על תבנית עם נייר אפיה ואופים על חום בינוני 15 דק' לכל צד עד שמשחים מעט.

אפשר לעשות ככה המון סוגים של קציצות וזה כמובן הרבה יותר בריא, קל ונקי מטיגון.

דג:

(אני מכינה רק סלמון אבל זה לא מתכונים ספציפיים לסלמון)

אני רושמת בכותרות ומה שמעניין אותך אפרט.

דג מבושל ברוטב אדום (זה רוטב של בצל, עגבניות, רסק ותבלינים) קל וטעים תמיד האורחים מלקקים את האצבעות.

דג אפוי עם ירקות / עם לימון מיונז ותבלינים / עם לימון וביצה / עם מיץ תפוחים / עם חרדל ומיונז

סה"כ הסלמון צריך ממש מעט בישול / אפיה ויש לו טעם טעים בפני עצמו אז אפשר לנסות עם כל מה שאוהבים- יין, פטריות, ירקות שונים, תבלינים שונים.

אפשר אפילו לעשות חתיכות עם תיבולים שונים ואז להחליט מה הכי מוצלח.

בהצלחה!

 

לגבי כל הקטניות- אני ניסיתי להכניס דברים כאלה הביתה בלי שום הצלחה.

אם תמצאי משהו ממש מוצלח שגם בררנים אוהבים אשמח לשמוע.

תודה רבה!! -Rעות-
לגבי הקינואה והכוסמת-הקולה טובה

קינואה-

את מטגנת בצל קצוץ דק עם שמן זית, מוסיפה גזר מגורר בפומפיה דקה (נראה כמו גרבר בערך ) ואת הקינואה.

מים כמו באורז= 2:1

ומבשלת כמו אורז.

 

כוסמת- גם, מבשלים כמו אורז. אצלנו אוכלים את זה עם חמאה וחלב וזה טעים בטירוף. בעלי טוען שזה יותר טעים עם רוטב עגבניות של פיצה. 

 

בורגול- אפשר לבשל ואפשר סתם לשים בכלי סגור עם מים רותחים (כמו מנה חמה..)

אצלנו עושים סלט- עם עגבניה, כוסברה, מיץ לימון, ואפשר גם להוסיף זיתים.

לחם ללא שמריםצריינדל מיינדל

בעיקרון אפשר להתפיח לחם ללא שמרים על ידי הכנת שאור (זה למעשה איך שהיו עושים פעם, זה גם מופיע בהלכות פסח נראה לי בר מהגמרא).

אני אף פעם לא הכנתי (סבתא שלי מכינה ואמא שלי הכינה פעם מזמן), אבל יש הרבה הסברים באינטרנט למתכונים שונים להכנת שאור. באמצעותו אפשר להכין בצק שיתפח כמו בצק רגיל (אני לא בטוחה אבל נראה לי שהוא יוצא יותר נוזלי- אפשר לאפות אותו בתוך תבנית שתיצור את הצורה שאת רוצה).

ההכנה הראשונה לוקחת כמה ימים עד שהשאור מוכן ומסוגל להתפיח את הלחם, אבל אפשר לשמור כל פעם חלק מהשאור, להוסיף לו עוד קמח ומים ולשמור במקרר עד הפעם הבאה שרוצים להשתמש (יש הסברים באינטרנט, איפה שמסבירים על איך להכין שאור סבירים גם איך לשמר אותו).

הלחם שיוצא מכזה בצק הוא קצת חמוץ (אולי לכן זה מכונה גם 'מחמצת'), אבל לדעתי די טעים, ואפשר להתרגל.

הנה מתכון שאור לדוג': 

http://cookeat.xnet.co.il/%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%91%D7%9C%D7%A1/%D7%9E%D7%97%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%AA-%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%91%D7%9C%D7%A1

תודה רבה!!! -Rעות-
מה עם מרקים?אממה

יש מלא סוגים, גם קטניות: מרק אפונה, מרק שעועית, עדשים וכו'. מרקים עם חומוס.

 

דג סלמון יוצא נהדר הכי פשוט בתנור (פילה יותר מוצלח מפרוסות, אבל גם אותן אפשר) כשהו משוח בשמן זית. אני אמנם מוסיפה פלפל שחור גרוס אבל אפשר גם בלי. מכניסים לתנור על חום גבוה, העור כלפי מעלה. בערך אחרי 10-15 דק' נוצרות בועות בעור-זה סימן שהדג מוכן

תודה!!!-Rעות-
אז ככה: יש לי עוד מתכון לבורגול יותר משביעפודינג11אחרונה

להשרות בורגול

 

בנפרד:

לטגן:

בצל

עדשים אדומות

קצת אפונה

להוסיף קצת מים

 

לחתוך:

חסה

גמבה

גזר

פטרוזליה

סלרי

וכו וכו וכו

 

לתיבול:

לימון

מלח

שמן

לפני שאני זורקת...שרבוב

קנינו בייגלה שטוחים- ויש להם קצת טעם לוואי, וקצת טעם לא טרי

(למרות שהתאריך סבבה.. :-/)

 

קיצור, יש משהו שאני יכולה לעשות איתם?

בא לי להתעלל בהם ולנסות דבים אבל אין לי רעיונות למלוח..

 

תודה!

לכתוש אותם, ולצפות בהם שניצלים. או להשתמש סתםאני ירושלמית

במקום פירורי לחם כשצריך.

תודה!שרבוב

זה יהיה טוב גם לפשטידות או שזה לא יתרכך מספיק?

נראה לי שכן, אבל תכתשי אותם דק.אני ירושלמיתאחרונה
כשהם טריים הם מלאים במלח ולכן אינני קונה אותם!כלנית1
איזה עגמת נפש. דינה ל.

כל היום חלמתי על פלפלים קלויים (ככה זה כשלא לוקחים שמעט שום דבר לאכול בלימודים, אבל נכנסים לפורום כאן ונותנים מתכון לפלפלים האלה )

 

הלכתי לקנות 6 פלפלים לקלייה בדרךה ביתה, נחמדים ויפים למראה.

כ-ו-ל-ם, ללא יוצא מן הכלל, נגועים מבפנים! מת

למה??? זה מבאס. ישב לפח.

וא"א היה לראות מבחוץ!

לרוב התולעים בוחרות ביפים ביותר. יש להן טעם טוב!כלנית1אחרונה