אשמח לרעיונות להכנת משהו קל הכנה אך קצת חגגיגי שיבוא ליד פוקאצ'ה.
יש רעיונות. אה וזה צריך להיות פרווה או חלבי.
תודה רבה
אשמח לרעיונות להכנת משהו קל הכנה אך קצת חגגיגי שיבוא ליד פוקאצ'ה.
יש רעיונות. אה וזה צריך להיות פרווה או חלבי.
תודה רבה
מטבלים? שקשוקה? תני כיוון...
המרקים האלה בלי אבקת מרק? אפשר הפניה למתכונים?
מרק בצל:
חותכים כמות גדולה של בצל
מטגנים את הבצל בחמאה (אפשר גם סתם שמן, אבל עדיף חמאה) עד שמתחיל להזהיב (צריך סבלנות)
מפזרים קצת קמח או קוואקר
מוסיפים מים, מבשלים
מתבלים בשום פלפל לבן ואגוז מוסקט
אם יש בבית - מוסיפים יין לבן
מרסקים את המרק חלקית (או לא מרסקים בכלל)
מוסיפים שמנת מתוקה/לבישול או חלב ומביאים שוב לרתיחה
מרק פטריות (כמעט אותו דבר)
חותכים בצל, מאדים אותו בחמאה
מוסיפים פטריות פרוסות. הכי טוב להשתמש בפטריות טריות מסוגים שונים. למשל חורש ושמפניון ביחד. אבל גם פטריות מקופסאת שימורים יעשו את העבודה.
מוסיפים קצת קמח, מים ומלח
מתבלים כנ"ל
מבשלים
מרסקים את המרק ומוסיפים שמנת/חלב
אם יש פטריות שמפניון טריות מוסיפים כעת פרוסות דקות ויפות
מביאים לרתיחה
לפרוס פקפקלים בשלל צבעים, לרצועות בינוניות, לסדר על תבנית בשכבה אחת, לטפטף שמן זית, לפרוס שומים מעל, מלח פלפל, ולתנור עד לחריכה.
טעים מאוד, ועל גבינה ופוקצ'ה- יהיה סוף ![]()
[יש לי קמח שמרים.. וממש בא לי להכין איתו משו כייפי..]
1 כוס מים, 2 כפות שמן זית, 2 כפות סוכר חום, 1 כפית מלח, 1 כפית שמרים יבשים,
2 ו 3/4 כוסות קמח (זה ל5 פוקצות בינוניות בערך).
לשים את כל החומרים לישה ארוכה (זה יוצא בצק די דביק לא להבהל)
מתפיחים שעה וחצי.
לשטח את הבצק על נייר אפיה ולעשות עם האצבעות שקעים. להתפיח עוד עשרים דקות.
לטגן בצל עם שמן זית ולמרוח על הבצק. אפשר לשים תוספות שונות כמו:זיתים, פטריות, עגבניות וכו'...
לאפות במשך 20 דק' על חום 200 מעלות.
מפזרים מלח גס מעל הפוקאצה המוכנה. נין לזלף גם שמן זית (אנחנו מוותרים על שני השלבים האלה).
בתאבון!
גבינת זיתים, גבינת בצל [עם טבעות בצל ירוק וטיפטיפה א.מרק בצל] גבינת פטוריות[א.מרק פטריות], זעתר, תבלינים...
כלומר, שיש בו יותר נוזלים מאשר בצק של חלה/לחם. מה ישוצר בצק עם בועות תפיחה גדולות ולא צפופות כמו בלחם/חלה.
שוטחים את הבצק במלבנים קטנים/בינונים, של בערך 2 ס"מ, וע"ז שמים תוספות של ירקות /גבינות כיד הדימיון, אפשר גם לטפטף שמן זית ולפזר מלח גס, ועשבי תיבול.
שווה לנסות להכין?
הקוסקוס, וזה אחד הדברים![]()
אני מניח שגם מרק של שומר לבד ייצא טעים, שווה לנסות...
הוא שונה לגמרי מהטעם שלו כשהוא חי...
בתור מרק? לא יודעת!!
שלום! אשמח ממש לעזרתכם!
אחד מבני המשפחה שלנו רגיש לביצים. אשמח אם תתנו לי מתכונים למאפים- עוגות/עוגיות /פשטידות בלי ביצים. כל פעם שאני רוצה לאפות אני מתבאסת מהביצים האלה! תודה רבה!
בפשטידות/קציצות קמח חומוס, הוא מדביק את העיסה כמו ביצים.
בעוגיות בטח שלא צריך ביצים! בצק פריך הולך בד"כ רק קמח +סוכר+ שומן/חמאה/מרגרינה או במקרה שרוצים בריא יותר שמן. לכל זה אפשר להוסיף כיד הטעם והדימיון, טחינה לטעם חלבה- קוואקר לעוגיות קוואקר אגוזים/חמוציות/שוקולד צ'יפס, לשחק בכמויות והטעמים כדי ליצור כל פעם סוג שונה של עוגיות.
בעוגות זה כבר יותר בעיה, למרות שגם בגזרה הזאת, ניתן להכין בצק שמרים בלי ביצים, (אבל עם הרבה שמן/מרגרינה/חמאה, כדי שיהיה גם טעים וגם מזונות) ולמלא בכל מילוי שאת רוצה, בלי ביצים כמובן.
יש גם עוגת שוקולד שיהודיה מא"י הביאה שהיא בלי ביצים בכלל.
וזכור לי שראיתי גם ברשת מתכון לעוגת בננות בלי ביצים.
את יכולה גם להכין בצק פריך, ולמלא אותו בקצפת/קצפת +פירות/מוס שוקולד/גנאש שוקולד/פירות +ג'לי, וככה ליצור עוגות רושם טעימות ביותר.
בקיצור, לא נעים לא נורא.
(ניצת הדובדבן, על המשקל ועוד...)
בהצלחה!!
את המתכון הזה כדאי לכם לשמור לאירועים מיוחדים, כשתרצו להרשים את האורחים או שהמאורע המכובד יחייב. הסיבה לכך היא לא בגלל שמדובר במתכון מסובך, אלא פשוט כי זה כזה מן מתכון שיוצר רושם מתוחכם, מקורי ובכלל נראה כמו מנת גורמה.
המתכון מתאים ל-4 מנות.
מצרכים:
5-6 תפוחים ירוקים מזן גראני סמית'
כפית קינמון
1/4 כוס סוכר
כף סוכר חום
רצועות פאי - ניתן לקנות מוכנות מראש
לחלופין, הנה מתכון להכנת בצק הפאי:
מצרכים:
1/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ו-2/3 כוסות קמח
קורט מלח
חלמון ביצה אחד
כף וחצי מים קרים
להכנת הבצק:
מעבדים את הקמח, הסוכר, קוביות החמאה וקורט המלח במעבד מזון עד לקבלת פירורי בצק קטנים. את החלמון טורפים עם המים ומוסיפים בהדרגתיות לפירורי הבצק בזמן שמעבד המזון פועל, עד שנוצרים גושי בצק גדולים. מאחדים את הבצק ויוצרים עיגול שטוח, עוטפים את העיגול ושמים במקרר לחצי שעה.
הבסיס:
ראשית, לוקחים 4 תפוחים וחותכים את חלקם העליון. מסירים את תוכן התפוח בזהירות, כך שהקליפה לא תיפגע. ניתן להשתמש בכף וסכין.
שמרו את בשר התפוח שהוצאתם, הוא ישמש אתכם בהמשך.

המילוי:
אם לא הצלחתם להוציא את הבשר בחתיכות אחידות, השתמשו בתפוחים נוספים. קלפו אותם וחתכו לקוביות קטנות. ערבבו את קוביות התפוח עם סוכר וקינמון בקערה. את כמויות הסוכר והקינמון ניתן לשנות לפי הטעם. כעת מלאו את התפוחים הריקים בתערובת שהכנתם.

אפייה:
צרו רצועות של 6 ס"מ מבצק הפאי וכסו את התפוח מלמעלה ברצועות שתי וערב.
מזגו מים לתבנית, מספיק רק כדי לכסות את התחתית בשכבה דקה. הניחו בפנים את התפוחים כסו בנייר כסף והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות. אפו במשך 20-25 דקות. לאחר מכן, הסירו את נייר הכסף והמשיכו באפייה למשך 20 דקות נוספות, עד להשחמת בצק הפאי.

מומלץ להגיש לצד כדור גלידת וניל ולעטר בעלה נענע.

זהו, כל שנותר לכם הוא לקצור את המחמאות, שיהיה בתיאבון!
נלקח מבא במייל
תודה
ננסה.
קינמון במתכונים האלו - חובה?
אני מתעבת קינמון ולא מסוגלת להריח ובטח לא לטעום... מה יקרה אם אוותר עליו?
אין לי רעיונות..
אשמח לשמוע.
לבשל בסיר קטן כוס חלק עם השמנת
במקביל לטגן בצל קצוץ עם פטריות,
לאחד, ולשפוך על התפו"א (רצוי לבשל לפני, עד שהם קצת רכים)
ולאפות ! ![]()
אשמח לעוד רעיונות-בעיקר קינוחים או עוגות.
לזריזים שרוצים לאפות כבר בתחילת חודש כסלו:
מספר מנות: 40 סופגניות ביס
600 ג' קמח
כף שמרים יבשים
100 ג' סוכר (חצי כוס)
3 חלמונים
80 ג' חמאה רכה
כפית שטוחה מלח
כוס ורבע חלב פושר
כפית תמצית וניל
80 ג' חמאה מומסת בנוסף
1. לעבד את המצרכים לבצק רך ודביק, לשמן קערה ולהתפיח במקום חמים כשהבצק מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.
2. לקמח את משטח העבודה ללוש מעט את הבצק.
3. לשמן תבנית ליצור כדורים בגודל כדורי פינג פונג להתפיח כ 30 – 40 דקות להבריש את הכדורים בשמן, לחמם תנור ל 190 מעלות לאפות כ 12 דקות או עד שהסופגניות מזהיבות להבריש אותן בחמאה מומסת ולכסות עם מגבת נקיה 10 דקות.
3. למלא בריבה ולבזוק א. סוכר בנדיבות
אהלן!
צריכה רעיון לקינוח פשוט, עם ריבה.
יש לי כמות די גדולה של ריבת תפוחים, לא מתוקה מדי כך שאפשר לשים גם הרבה.
מה אפשר לעשות איתה?
אולי אני אכין עוגות עם ריבה, אבל אני צריכה מתכון לבצק שמרים..
ומקמח מלא בבקשה..
עוגת שמרים על בסיס קמח מלא 80% עם שמן.
ק"ג קמח 80% מלא
2 כפות שמרים יבשים
לערבב יחד.
להוסיף:
1 כוס סוכר (אם אוהבים לא מתוק מאד אפשר לשים רק 3/4 כוס)
3/4 עד 1 כוס מים תלוי בסוג הקמח, צריך להתחיל עם 3/4 כוס ואז להוסיף אם צריך
4 חלמונים
1+1/4 כוס שמן.
קורט מלח
ללוש היטב לבצק אחיד וגמיש.
ניתון להתפיח בחוץ עד להכפלת הנפח ואז לרדד ולמלא, או להשתמש כבצק שמרים קר, להכניס למקרר לכמה שעות, או לשים במקפיא לשעה, ואז לרדד ולמלא.
התוצאה שונה שני האופנים ותלוי בטעם שלכם.
קינוח עם ריבת תפוחים (אילתור זריז בשבילך...)
להכין מוס וניל, להקציף שמנת מתוקה/קצפת פרווה, +תמצית וניל. (אם את הולכת על חלבי, תוספי גבינה אחת +סוכר לשמנת המתוקה...עוד יותר טעים)
ללכתוש בסקויטים לפירורים, לערבב עם חמאה/מרגרינה מומסת,
לשים בכוסיות אישיות, מעט ריבת תפוחים, על זה קצפת וניל, ועל זה פירורים.
או להיפך, פירורים בתחתית וריבה לחלק העליון.
ותשלחי לי גם...![]()
למרות שהיום כבר אין לי כוח ללוש או לאפות..
תעשי חיפוש בגוגל (למשל זה: http://www.matkonim.net/cookies/linzer.html)
ובלי שמות מקוריים - אפשר בצק פריך למטה, ריבה, ולמעלה עוד שכבת בצק/ רצועות שתי וערב/ פירורים.
אין לי מתכון מסודר, אבל אם את מסתבכת - אני אחשוב מה הייתי עושה ואכתוב לך 
מה עוד?
עוגה מבצק עלים עם מילוי של ריבת תפוחים (שהבצק עלים קלוע יפה למעלה).
אחרי שכתבתי ראיתי שרצית קינוח ולא עוגות, לא נורא....
הרעיון של "אני ירושלמית" נשמע לי מצויין!
אם זו ריבה טעימה, תכיני רולדה ותמלאי - זה יכול להיות מצויין!
סיגרים כאלו מבצק פילו ממולאים בריבה...
בסוף היום זה כבר לא יקרה, אבל אולי בפעם אחרת..
לחתוך למשולשים, לשים כפית מהריבה בבסיס הרחב של המשולש, לגלגל (כמו רוגלעך) ולאפות.
אח"כ לפזר מעל אבקת סוכר.
מערבבים בקערית, שמן (לטעמי עדיף שמן זית, לשיקולך) תבלינים כיד הטעם הטובה עלייך, אבקת שום, פפריקה מתוקה/חריפה/פלפל שחור/בזיליקום/אורגנו/פטרוזליה יבשה/כמון
יוצקים את השמן המתובלן על קוביות החלה, מפזרים מעט מלח, מערבבים היטב עד שכל הקוביות מצופות, אופים בתנור בחום נמוך (150) עד שהקוביות יבשות ופריכות. שומרים בקופסה אטומה.
בדיוק חיפשתי כזה מתכון..תודה!
זקוקה לעזרתכןנועם ה'ביקשתי מבעלי מיקסר טוב ליומולדת. היה לי אחד של בוש שהתקלקל לפני כמה שנים ומאז אני לשה בידיים.
אני יודעת ש2 החברות הטובות הן קנווד וקיטצ'ן-אייד.
האם הן שוות את הפער במחיר?
יש המלצות?
מבחינת גודל קערה- איזה גודל הוא אידיאלי לדעתכן?
(חשוב לציין שאני לא רוצה שנוציא על זה יותר מ1000 ש"ח, גג 1000 וקצת).
תודה
הוא קצת יקר מהמחיר שציינת אבל הוא מעולה וזאת הוצאה חד פעמית ככה שלדעתי זה משתלם מאד..
חשוב לקנות מיקסר טוב, עם מנוע חזק....
גם הקערה שלו דיי גדולה..
הקערה של הקיטצ'ן אייד קטנה יותר והביצועים שלו פחות טובים..
את יכולה לקנות (כמעט) במחיר הזה את המייג'ור של קנווד. עולה 1250.
אמנם אי אפשר ללוש בו 2.5 ק"ג בצק, אבל עם 1.5 ק"ג הוא מסתדר מצוין. וגם בהקצפה הוא מעולה!!
את שלי אמנם קצת הרסתי בלישת 2.5 ק"ג. אבל ב"ה הוא שרד את זה. נקוה שימשיך לעבוד לאורך ימים טובים אמן!
לגבי הקיצ'ן אייד- אמרה לימוכרת בחנות שהם כבר ממש לא מה שהיו פעם...והיא לא ממליצה- לשיקולך.
לשתי בו כמות יותר מדי גדולה.
אני ירושלמית - איזה גודל קערה זה? כמה ליטרים? לא מצאתי בזאפ דגם שנקרא מייג'ור...
לא חבל לקנות אחד שלא נכנס בו 2 ק"ג קמח? מתלבטת, אולי זה שווה את ההשקעה?
שדרותי- מה זה אומר מנוע חזק? 500 וואט זה מספיק חזק או שללכת רק על ה1000?
עדיף ללכת על מנוע חזק..
את צריכה מיקסר ענק, כדי להכניס בצק של 2 ק"ג קמח.
ראיתי לא מזמן מיקסר חדש, לא זוכרת את השם, שעולה 3000 ש"ח, והוא יכול להתמודד עם כזאת כמות.
לגבי המקיסר ההוא ששאלת, אני לא מכירה.
א"א יותר מקילו.
אמנם שקט, אבל לא מצאתי משהו מעבר לזה.
לכי על ה-KMIX.
אם אי פעם אני אקנה מיקסר זה יהיה רק אחד כזה שמסוגל להתמודד עם כמות בצק גדולה. המיקסרים האלו מאוד יקרים
ביצים, שמנת וכו'?
(או שאתה מתכוון לידני באמת? שבכלל לא עובד עם חשמל?)
גם אני משתמשת במיקסר ידני, של פילפיס שעושה עבודה טובה מאוד בהקצפה, ולהכנת בצק אני משתמשת באופה לחם (לכמויות קטנות) או לשה בידיים.
יש לי את המיקסר הגדול של קנווד ובאופן קבוע אני לשה בו כמות של לפחות שני ק"ג בצק (בד"כ של חלות) והוא עושה את העבודה מצויין!!
עד שלאחר תקופה הוא התחיל להשמיע קולות וגם התחמם מאד (הצ'פצ'יק של קרס הלישה, זה שבעזרתו הקרס נתקע בראש המיקסר, נמס לגמרי...) למזלי עצרתי אותו ונתתי לו לנוח, אבל הוא לא חזר לעצמו מעולם. אם כי בהקצפות הוא עדיין מעולה, ובלישת בצק קטן של עד ק"ג הוא מסוגל לעמוד.
ט'לאחרונה קיבלתי חלקי חילוף (קערה ושות') ממיקסר דומה ששימש את דודה שלי הרבה מאוד שנים והיא תמיד לשה בו כמויות גדולות.
אז אזהר, אבל עדיין הוא סוס עבודה מצויין ![]()
יכול להיות שהוא ישן יותר משלי. הדגמים הישנים, כמו של דודה שלך מן הסתם, יוצרו באנגליה. והיו חזקים בהתאם. בשנים האחרונות העבירו את הייצור לסין... והאיכות כמובן ירדה בהתאם.
את זה אמר לי מוכר בחנות למוצרי חשמל. ואמר לי שלא ללוש איתו 2.5 ק"ג בצק.אבל אני התחכמתי...
שמים בשקית קוקי או שקית חזקה אחרת פירורי לחם, תבלינים קצת שמן זית ומערבבים הכל.
מבשלים תפו"א ובטטות עד שהם רכים, אבל לא יותר מדי.
חותכים לפרוסות ומכניסים כל פעם כמה פרוסות לשקית, מנערים שיהיו פירורים מכל הכיוונים ושמים בתבנית
מקלפים את העור מהעוף, וגם אותו מכניסים לשקית ומנערים עד שידבקו הפירורים מכל הכיוונים, ומסדרים בתבנית.
את שאר הפירורים מפזרים מלמעלה
אפשר לשפוך עוד קצת שמן זית או לרסס,
לכסות בנייר כסף והופ לתנור..
תפו"א בתנור עם שמן מלח פפריקה וכורכום [או בעיגולים דקים או בריבועים קטנים או ציפסים או איך שבא לך]
עוף בסיר עם: מה שיש מהרשימה הבאה- יין אדום מתוק. רוטב צ'ילי מתוק. סילאן. סוכר. מלח. פלפל. פפריקה. שום. בצל מטוגן. [לפעמים ריך להוסיף מים]. מרתיחים, מנמיכים את האש עד שהעוף רך [שעה- שעה וחי]
כרגע בתנור שלי עוף עם תפו"א, יין לבן ואבקת מרק פטריות.
לא בריא כ"כ אבל טעים.
למשקיענים שרוצים את זה יותר בריא אפשר לטגן בצל ופטריות, להוסיף מעט תבלינים ואת היין ואח"כ לערבב עם העוף והתפו"א ולאפות.
להשתמש בהם במוצש? בפריזר או בשקית בחוץ?
מכינים רוטב אלפרדו, כמו שאתם אוהבים (שמנת מתוקה +גבנ"צ מגוררת דק+יין לבן+ מלח/פלפל שחור גרוס/אגוז מוסקט, או בדרך זולה יותר:2 כפות קמח +50 גר' חמאה להמיס ולערבב עד לקבלת ריח של אפיה כזה, להוסיף 1.5 כוסות חלב ביציקה איטית, תוך כדי בחישה מתמדת, עד לקבלת רוטב סמיך+גבנ"צ מגוררת +תבלינים כמו שלעיל, )
אופים לחוד בטטה בשלמותה עם קליפה, או למשקיענים, מקלפים חותכים ואופים/מבשלים.
מוסיפים את הבטטה פרוסה לרוטב השמנת המוכן, מערבבים תוך כדי חימום כ5 דק' (לא להרתיח!!!)
יחוצקים על הפסטה ונהנים.
או שכשמערבבים זה אמור להתפרק ולהפוך לעיסה כזאת?
תמיד בטטה יוצאת לי נורא רכה בבישול.
שתשאר קצת אל דנטה כזה.
ואז בבישול עם הרוטב היא תתרכך למידה הנכונה בלי להתפרק לגמרי.
אגב, הוספתי לרוטב גם אבקת מרק..
ממש תודה!!
מרק כתום סמיך סמיך וטעים טעים?
תודה
4-5 בטטות
1 גזר
1 בצל.
לטגן עד להזהבה את הבצל הקצוץ,
לקלף הבטטות לחתוך הבטטות ולאדות יחד עם הבצל,
להוסיף חתיכות הגזר ולערבב הכל לקבלת פיזור האידוי .
כאשר כל הירקות מכוסים בבצל ובשמן להוסיף מים רותחים,
לבשל כשעה לתבל במלח פלפל שחור מעט א. מרק לבשל עוד 10 דקות.
(אפשר להוסיף שמנת\ כוס חלב)
בעזרת מוט הריסוק או בבלנדר לטחון את כל תערובת המרק.
המרק יוצא סמיך ומעולה לבשל עוד 5 דקות ואיכלו בתיאבון.
יש לכם מתכונים?
תודה רבה!
מערבבים
קופסאת שימורים תירס
קופסאת קוטג'
קצת גבנ"ץ מגוררת
2 ביצים
קמח ופירורי לחם
תבלינים שאוהבים
מטגנים במחבת על אש בינונית
אז אם אפשר מתכון ללביבות תפו"א
תודה!
שמים במג'ימיקס תפו"א ובצל
מערבבים עם ביצים קמח ותבלינים עד שנהיה בלילה
ומטגנים..
לא במגי'מיקס.
או כל דבר אחר שמגרד..
עלה לי בראש כדורי שוקולד/פנקייק אבל זה קצת משעמם..
יש למישהו רעיון יותר מעניין מאלה?
תודה רבה 
מכינים איזה מוס שרוצים ולפי זה מתאימים את סוג הפירורים.
לדוג' מוס שוקולד ילך מצוין עם פירורים מעוגיות שוקולד צ'יפס (אפשר לאפות בצק כזה במיוחד ולפורר) מפוררים עוגיות מערבבים בחמאה/מרגרינה מומסת- לא חובה!, שמים בכל כוס מעט פירורים בתחתית, על זה מוס שוקולד, ועל זה שוב פירורים, נראה מקסים וטעים פחד!
מוס וניל/גבינה, ילך מצוין עם פירורים מבסקוטים+ חמאה, או מפירורי עוגיות בטעם חמאה.
מוס פירות/לימון, ילך מצוין עם פירורים מופל לימון+ חמאה. שוס!
וכן הלאה כיד הדימיון הטובה עלייך.
כמובן שתמיד ניתן לאפות את הבצק במיוחד לפירורים, ולשדרג אותו, באגוזים/שקדים/שוקולד צ'יפס/חמוציות/פקאנים מסוכרים וכו'.
אפשר להכין גם תערבת של פירורים שתהיה לך בבית בקופסה אטומה, ונשאר רק לפזר לפני ההגשה.
מכינים תערבת מחבילה פצפוצי אורז+ כוס סוכר חום+חצי כוס סוכר רגיל+וניל+100 גר' אגוזים קצוצים. מערבבים יוצקים את התערבת לתבנית .
על התערבת מפזרים חתיכות של 200 גר' חמאה או מרגרינה, אופים בחום בינוני, ותוך כדי מערבבים מדי פעם, כדי שכל התערבת תתערבב בצורה אחידה.
נשמר בקופסה אטומה (אם מצליח לשרוד ...חה!) הרבה זמן.
ככלל, כל קינוח שמוגש בכוסית אישית, על רגל או סתם כוסית יפה, נראה אלגנטי פי מיליון.
אפשר גם על אותו רעיון לפזר פירות חתוכים בתחתית, ועל זה מוס וניל/גבינה
ולמעלה שוב פירות או רק אגוזים קצוצים.
בקיצור להיות יצירתיים...
כמה זמן צריך לשהות במקרר? או אולי כדאי להקפיא לפני?
פטיפור שוקולד ופצפוצי אורז/דגנים, מוס שוקולד עם ברס וסירופ, מילפיי, קונוסים(קורנה) פחזניות...
עוד רעיונות??
פטיפורים זה מהיר הכנה???
וכן הלאה, מילפיי/קונוסים נקראים אצלך מהירי הכנה??![]()
לק"י
אופים את הבצק עלים ומכינים קצפת, ואז מרכיבים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
פטיפור שוקולד עם תערובת דגנים/פיצוחים זה גג 10 דק' עבודה
פחזניות מעט יותר בגלל האפייה..
מילפיי אופים בצק עלים ומכינים קרם עניין של רבע שעה סה"כ..
בקיצור, לא רציני..
פחזניות זה מלאאאא עבודה!!! מניסיון אישי!
פטיפור, ההתפצ'קנות עם השוקולד והתבנית וכו', גם לוקחת הרבה הרבה יותר זמן מ10 דק'.
מילפיי, אמורים לאפות את הבצק עלים שכבה על שכבה על שכבה כשזה חתוך כבר לגודל המנה, שוב, לא מהיר בכלל!!
הייתי גם יכול להוכיח לך את זה..
ואגב לא חייב לחתוך את המילפיי לפני האפייה, מנסיון!!
אני ירושלמיתתאמין לי שיחסית לרוב חברי הפורום פה, יש לי מידע וניסיון רב באפיה ובישול (אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל יעיד מי שמכיר אותי פה).
אבל קונדיטורית מקצועית אני לא.
בכל מקרה בפעם האחורנה שהכנתי פחזניות זה היה סיוט שארך כמה שעות! וחלשוב לזכור שגם חייבים להקפיד על כללי ההכנה, אחרת הכל מתפקשש! זה לא נקרא מתכון קל! עם כל הכבוד...
אני באמת חושב שזה לא ממש מסובך, כמו שזה נראה, ולמעט האפייה (כ-30 דק') ההכנה עצמה לוקחת מקס' 5 דקות..
מס' פעולות פשוטות הרתחת נוזל+חמאה עד המסה הוספת קמח, עד לקבלת בצק..
העברה למיקסר, הוספת בייצים וזילוף..
מחילה אם נשמע שזלזלתי..
לק"י
ואפשר לעשות עוגה חמה.. או סופלה.
עוד משו נחמד- ביסקוויטים בשכבות של קצפת וקרם שוקולד (ביסקוויט, קצפת בטעם 1, פרורי ביסקוויטים, קצפת בטעם 2, קרם שוקולד).
סלט פירות, עם קצפת..
שכחתי להגיד שאני צריכה להיסחב עם זה אח"כ בנסיעות באוטובוס.. וזה לא יוצא ישר מהמקרר..
ויש לי עד שעתיים להכין את זה. (מתכון שלא יסבך אותי יותר מידי)
אתם מדברים בשפה גבוהה
- אני לא מכירה את השמות המפוצצים האלה, ככה שאין לי מושג מזה כל דבר ![]()
(אהמ שדרותי ;) )
לפני שאחזור הבייתה..
ככה שזאת לא תהיה בעיה..
כי זה כ"כ קלאסי, ורוב האנשים אוהבים מוס שוקולד.
אפשר גם לקחת אותו בנסיעה בתוך קופסה אטומה, ורק לפני ההגשה לשדרג, בפצפוצים כמו שכתבתי למעלה,
או בברס+סירופ קנויים כמו שכתבו לך.
מזה ברס?
נראה לי שאלך על מוס שוקולד..
יש מתכון מומלץ?
מצטערת שאני משגעת אתכם 
איפה משיגים את זה?
שניתן לקנות בחנות למוצרי אפיה.
אם אין לך באזור, פקאנים מסוכרים קצוצים, יעשו את העבודה לא פחות טוב, ואולי יותר...![]()
לק"י
1. ממיסים שוקולד מריר 1 עם קצפת צמחית קטנה, ומכניסים למקרר לכמה שעות (במקפיא זה נראה לי פחות זמן).
2. מקציפים קצפת צמחית קטנה, ומוסיפים את השוקולד המומס- מקציפים ביחד!
שמים בהקפאה.
אם יש למישו מתכון יותר מדוייק- עדיף לך..
כל מי שטעם ביקש ת'מתכון לאירוע חגיגי...וזה פשוט מאד:
ממיסים 250-300 גר' שוקולד מריר (על סיר עם מים חמים)
מוסיפים4 חלמונים
כף ברנדי
קצת מים (לא זוכרת בין כף ל3 נראה לי)
מקציפים את 4 החלבונים עם חצי כוס סוכר
מקציפים ריצ' קטן
מערבבים את הקצפות בעדינות ואז מאחדים עם תערובת השוקולד. ומקפיאים.
לי זה מספיק לשתי תבניות אנגליש קייק.
כדאי לרפד בניילוןנצמד כדי שיהיה קל להוציא ולפרוס.
אני אוהבת להגיש עם בראוניז ליד, וליקר שוקולד מוזלף מעל למי שאוהב!לטעמי זה ממש משדרג (כנ"ל הברנדי במתכון)
מזל טוב?
לק"י
פצפוצי אורז עם שוקולד, חלווה וכדו'..
כנ"ל עם קורנפלקס.
אפשר לשדרג כדורי שוקולד ולצפות אותם בשוקולד ממוס עם קצת שמן, ואז לגלגל בקוקוס, סוכריות, פרורי ביסקוויטים.
סופלה שוקולד חם
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה או מרגרינה
כוס ורבע סוכר
5 כפות קורנפלור
2 כפות קקאו
5 ביצים
להמיס את השוקולד והחמאה.(במיקרוגל)
בקערה נפרדת לערבב את שאר החומרים להוסיף את תערובת השוקולד והחמאה.
למלא חצי ממנג'ט נייר בתערובת להוסיף באמצע קוביית שוקולד לבן או חום ולמלא מעל את שארית המנג'ט אבל לא עד הסוף.
לאפות על חום של 180 מעלות בין 15 – 18 דקות עד שמוכן מסביב ובאמצע עדיין רטוב.
לפני ההגשה צריך לחמם ואז הקוביית שוקולד נמסה וזה מעדן...
אני רגישה לזה.מה לעשות? 
תודה!
גס, מעולה!
אפשר גם לימון/מנגו/פירות יער. טחונים כמובן, כל אחד מאלה יתן לך מוס בטעם שונה.
1 קצפת מוקצפת
1 ג'לי מוכן,
לערבב את הגלי החם עם 1 קופסה רסק תפו"ע משימורים, או שימורי פירות אחרים מרוסקים.
לערבב את הקצפת עם הג'לי והמחית, יוצא חבל"Z!
~א.לאחרונהמיני מלוואח מתוקים
400 גר' (1 חבילה) מיני מלאווח
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
5-4 חצאי אפרסק משומרים, חתוכים לקוביות או פרוסות
לקישוט:
100 גר' אבקת סוכר
דבש או סירופ מייפל
מסדרים את עיגולי המלאווח ברווחים בתבנית משומנת ואופים 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מצננים.
מפרקים כל מלאווח לשניים, לקבלת "בסיס" ו"מכסה".
מערבלים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב במהירות גבוהה במשך כמה דקות לקרם אחיד ויציב. מעבירים לשקית זילוף.
מניחים את חצאי המלאווח על משטח עבודה בשני טורים. מזלפים על חצי מהעיגולים תלולית קרם, ומניחים מעל קוביות אפרסק.
מניחים על האפרסק עיגול מלאווח נוסף, בוזקים מעל אבקת סוכר (ומזלפים מעט סירופ מייפל- לאוהבים. לא חייב).
החומרים לכ-20 יחידות.
יש אפשרות להכין בורקס- לא מבצק עלים?
אם יש למישהי מתכון כזה, אשמח... (בגוגל יש בעיקר מכונים למילוי או מתכונים של בורקסים מעניינים..)
עלים. צריך לעבוד איתו ממש בזהירות ואפשר למלות בו כל מה שרוצים. מורחים עליו קצת שמן וזה מספיק ! אבל זה יותר קרוב למשהו כמו סיגרים.יוצא טעים.
(אנחנו מלאנו בבשר טחון (מאודה עם בצל שום ותבלינים ויצא מעולה וטעים.אחותי עושה את זה גם עם פירה ולדעתי אפשר לעשות גם עם ירקות. )
בהצלחה
~א.למישהי מכירה מתכון ללביבה בריאה- ככל האפשר..?
אשמח להשכיל ולשמוע..
שימנתי תבנית תנור, הנחתי את הלביבות (מתכון רגיל- מה שמצאתי באינטרנט) וריססתי מעל תרסיס שמן.
יצא מצוין!
ואם רוצים ממש בריא, אפשר לשים בטטות במקום תפוחי אדמה.
כדאי להסתכל
יש לה לביבות / קציצות מכל הירקות, אפויות בתנור
ניסיתי כמה, וכולם יצאו טובים: לביבות בטטה במילוי גבינה בולגרית (אני חושבת, אולי צפתית)- מעולה!
לביבות של ירקות, לביבות פיצה, הכול מצויין, ממש ממליצה!
פעם שלחו לי למייל חוברת מתכונים שלה והיו שם כל מיני מתכוני לביבות הנראות מעולה! לא ניסיתי, אך נראלי שכדאי לנסות.
אבל נראה לי שאמא שלי עשתה פעם בפסח עם קמח תפוחי אדמה ויצא טוב.
אבל אני לא בטוחה... לא לוקחת אחריות...
אני מערבבת תפו"א, בצל, ביצה. מלח פלפל.
העמילן שבתפו"א גורם להכל להדבק. הבעיה שצריך ללבב ממש מהר,ולטגן הכל בנגלה אחת (מחבת ענקית או שתי מחבתות)
לטגן על אש בינונית, מכוסה. עד שהצד העליון נראה יבש ואז להפוך.
בתנור אפילו לא צריך ביצה אבל כדאי להוסיף לתערובת קצת שמן.
לסדר את הלביבות על תבנית משומנת ולאפות חצי שעה בחום 200 מעלות
זה יוצא טעים ??
אני זוכרת שאימא שלי היתה מכינה סופגניות בתנור
היא היתה משתמשת בבצק לחלות, עושה כדורים, מורחת בשמן ואופה בתנור.
אח"כ כשהיינו אוכלים אותן היינו חותכים כדי להכניס ריבה
לפעמים היא אפילו מכינה מראש, מקפיאה ומוציאה לחג
ובסוף היא לא הבינה למה אנחנו מתעקשים שצריך ליטול עליהן ידיים...
סופגניות עשויות לרוב מבצק שמרים. כשאופים אותן בתנור זה לא סופגניות, זה לחמניות
בחנוכה כזכור נהגו לאכול מאכלי שמן, זכר לנס פח השמן
אז לביבות בתנור זה נחמד, אבל זה לא מאכל חנוכה
~א.להחלטתי לאזור אומץ ולעשות את הצעד- להכין סופגניה מטוגנת! 
ראיתי כמה מתכונים באינטרנט, אך בכל אחד יש פזילות לכאן או לכאן
אשמח לשמוע ממי שיש לו מתכון וודאי ומנוסה שיכול להמליץ לי עליו
כולל הוראות וכמויות מדויקות
אפשר להשתמש באותו מתכון, רק להוסיף סוכר
לצור כדורים קטנים, ולמעוך אותם למן פיתות שמנמנות
לחכות שיתפחו היטב
לחמם שמן לחום בינוני, אבל לחכות שיתחמם (לשים גזר בשמן, שלא ישרף)
להרים בעדינות בעזרת כף שטוחה סופגניה מהמשטח, ולהניח אותה בשמן הפוך, כך שהצד שנגע בשולחן יהיה למעלה
לטגן ולהפוך
כשהסופגניה מוכנה מהצד התחתון היא תתהפך בעזרת דחיפה קלה בלבד.
להוציא, להניח על נייר סופג
למלא בריבה בעזרת מזרק מתאים
(ואפשר ממולאות שוקולד, ואז מטמינים קוביה במרכז כל סופגניה עוד בשלב הראשון)
לקרין גורן יש מלא מתכונים די מוצלחים לסופגניות ואפילו פטנט לשים כל עיגול על ריבוע של נייר אפיה ולהכניס אותו ככה לשמן החם- ככה הסופגניה לא מתפנצרת.
אני ממליצה להסתכל באתר שלה.
בהצלחה.
5 תפו"א גדולים-לגרד גס
1 בצל-לגרד גס
4 כפות קמח (אפשר קמח מלא)
3-4 כפות טחינה
קצת מלח
לחמם תנור ל-200 מעלות
-לערבב את כל המצרכים להכין לביבות
לשים בתבנית נייר אפייה לשמן מעט (אני משמנת עם שמן זית)
(חשוב לדעת-כשמנסים לעשות את הלביבות אז יש הרגשה שהכל מתפרק-אני פשוט שמה עם כפית ערמות ערמות
ומעט מועכת עם הכפית- זה נדבק באפיה- אל דאגה!!!!)
כשמשחים להפוך צד
אני נותנת לזה אפילו מעט להשרף- ככה שזה ממש נראה מטוגן
גיוונים: אפשר להוסיף גזר מגורד גס, פטרוזיליה/כוסברה...
הילדים שלי ממש טורפים את זה....
רק טוב וחסד שנזכה לראות המון ניסים ונפלאות בזה החודש
גאולה שלמה במהרה
השגרתיות האלה? שמופיעות בכל יום הולדת של ילד?
האלה עם הקרם שוקולד מלמעלה שבד"כ מלווה בסוכריות צבעוניות?
אז אני צריכה מתכון פשוט לקרם כזה... שיצא נוזלי מספיק בשביל לשפוך על העוגה בצורה נורמלית...
תודה!
לערבב בסיר
6 כפות סוכר
4 כפות קקאו
4 כפות נס קפה עם מים
50 גר שוקולד מריר
אחרי שהסוכר נמס לכבות את האש ולהוסיף 100 ג' מרגרינה
קיתי גריסי פנינה כדי לנסות ולראות איך זה הולך.
איך מבשלים אותם? צריך שהם ינבטו? הם נובטים בכלל? איך זה עובד?
צריך להשרות או לא?
הבנתי שאפשר להוסיף אותם למרק, נכון? איך וכמה ולמה וכמה זמן בישול הם צריכים?
(וזה מתקלקל אם זה יושב כמה ימים במקרר בתוך מרק רגיל? או יותר נכון - זה מקלקל את המרק יותר מהר משהוא מתקלקל לבד?)
סליחה על מבול השאלות, אבל באמת שאין לי שום מושג בזה...
אשמח להסברים והדרכות.
תודה רבה!!
גריסי פנינה בעיקרון זה כמו כל הקטניות אבל לא צריך להשרות לפני הבישול וזמן הבישול קצת יותר קצר משאר הקטניות.
הוספה למרק- אצלנו מאד אוהבים. כמות- כמה שבא לך, אין כללים. רק חשוב לקחת בחשבון שהגריסים מכפילים את נפחם בבישול והופכים את המרק לסמיך (וגם שואבים הרבה מים- בדר"כ צריך להוסיף במהלך הבישול). מרק עם גריסים צריך לבשל יותר זמן (בערך שעתיים וחצי נראה לי- אף פעם לא מדדתי על השעון- אבל משתבח ככל שמתבשל יותר) ואצלנו מחזיק מצוין כמה ימים במקרר- לא מתקלקל יותר מהר.
אפשר גם בתבשיל בנפרד- אצלנו קצר הצלחה- לטגן בצל. להוסיף שום (אפשר גם פטריות) ואז להוסיף גריסים.
לתבל במלח ופלפל שחור (אפשר להוסיף עוד תבלינים לפי מה שאוהבים- כורכום, קארי, חוויג' וכו') ומוסיפים מים רותחים.
כמה? הרבה. מבשלים על אש נמוכה עד שהגריסים רכים וטעימים. חשוב לשים לב לבשל בסיר מספיק גדול כי גם כאן הגריסים מכפילים את נפחם.
איך זה עובד בדיוק?
לא חייבים לעשות זאת, אך זה מקצר משמעותית את זמן הבישול, ואז הם דורשים פחות מים.
אני עושה אותם בתור תוספת עם כל מיני ירקות חתוכים דק/מגורדים בפומפיה
לעניות דעתי, צריך לברור אותם, תוך כדי חיפוש חרקים בין הגריסים
כמה זמן את משרה אותם במים? לילה? פחות?
ואני אשמח למתכון לירקות עם הפומפיה.. אולי זה ילך אצלנו. מי יודע?
ואת בוררת אותם אחרי ההשריה ולפני הבישול, הבנתי נכון?
ובכלל, אם יש לכם מתכונים לגריסי פנינה - אשמח מאוד.
אפילו נראה לי קל יותר
ואני רוצה לציין - גריסים, גם גריסי פנינה זה דגן, לא קטניות
אני מבשלת אותם בלי השריה, כמו אורז במשך כ40 דקות, ואז משאירה סגור במשך עוד 20-30 דקות, וזה מספיק בהחלט
רק שצריך הרבה יותר מים מאורז, לפחות 3 כוסות מים לכוס גריסים, אפילו 4 כוסות מים.
זה הולך טוב מאוד בתבשיל קדירה עם קורקבנים או גרונות הודו - פשוט לשים בסיר קורקבנים, גריסים, ירקות חתוכים לחתיכות גדולות ותבלינים לפי הטעם, להוסיף מים ולבשל. 20-30 דקות בסיר לחץ (מתחילת הלחץ, ולתת לו להשתחרר לבד) או סיר בישול איטי במשך כמה שעות. (ההרבה זמן זה לקורקבנים או לגרונות, לא לגריסים)
נועם ה'וחוצמזה- מתכון של חמותי- עוף על גריסים.
שמים 2 כוסות גריסים בתחתית של תבנית, מים בערך בכמות כפולה, מלח ופלפל ומערבבים קצת.
מעללזה שמים את העוף, מפזרים מעליו תבלינים (גריל עוף, מלח, פלפל, פפריקה- בקיצור, כל מה שבא לך).
מכסים ומכניסים לאפיה לשעה בערך, מורידים את הכיסוי ומשחימים והגריסים יוצאים טעימים בטירוף.
זה בעצם אותו פרנציפ של עוף על אורז אבל עם גריסים.
אני משרה פחות מלילה, בערך 3-4 שעות, תלוי כמה זמן יש לי![]()
אין לי ממש מתכון, בדרך כלל אני מוסיפה בצל יבש ודלעת או בצל, גזר ופלפלים מתוקים. את הגזר אני מגרדת, את הבצל חותכת דק, את הדלעת חותכת לקוביות (גודל הקוביות תלוי במידת אהבת הדלעת במשפחתך: קוביות גדולות נשארות שלמות ואז טעמן ניכר, ואילו קוביות קטנות פחות או יותר נמרחות). את הפלפל אפשר לחתוך לפסים דקים. אפשר לטגן קצת את הבצל והגזר לפני הוספתם לסיר, או להוסיף אותם ישירות לגריסים, כחצי שעה לפי סוף הבישול. מומלץ גם להוסיף תבלינים או עשבי תיבול שאתם אוהבים (לדוגמא, זעתר, כמון)
בעזהי"ת
גריסי פנינה ממש בריאים, בעיקר כי הם מתפרקים מאוד מאוד לאט ולכן משאירים תחושת שובע לאורך זמן.
מומללצים מאוד בסעודות מפסקות לפני צומות וכאלה..
ואז לא צריך לברור.. הם גם מעולים בחמין
מישהי יודעת עד כמה יש בהם ערך תזונתי?? או שעדיף גריסים רגילים?
חשוב לציין שגריסים מתליעים ממש בקולת, ככה שחשוב לברור אותם היטב
ועדיף לשמור אותם (גם יבשים) בקירור. לקנות במקומות שיש תחלופה גבוה..
יש גם "גריסים גרוסים" זה כמו גריסים רגילות שכאילו ריסקו אותן לחתיכות קטנות.
הן יותר עדינות ומעולות במרקים- פשוט במקום הגריסים השלמים.
הן הופכות את המרק לקטיפתי בלי להיות דומיננטיות ולהשתלט...
אם יש לו ריח חמוץ מאוד כדאי לוותר
אם לא אפשר להשתמש בהחלט
לק"י
אני שמה לפחות שתי כפות שמרים על קילו קמח..
אם יש טעם מר לדעתי לזרוק..
