למשהו יש מתכון של אוכל שהוא מסביע וטעים![]()
ולא לוקח המון זמן להכין בערך 20 דק' משהו כזה...
צריכה מתכון לשניהם....
בעזהי"ת
טעם יותר עדין נראלי.
לק"י
מרק אפונה/ עדשים
1. בצל קצוץ 1- מטגנים.
מוסיפים:
2. כוסברה
3. כרפס
4. שמיר
5. שעועית
6. אפונה/ עדשים
7. חומוס
מכסים במיים, ומוסיפים:
8. מלח
9. פפריקה
10. כמון
11. הרבה שום
- אפשר לטחון חלק מהמרק, ואז זה יוצא עוד יותר רבוך.
פפריקה--עם כיסוני בצק.
נטו קמח ומים, ללוש ולזרוק רקיקים (לא קטנטנים, משהו כמו כפית +) למרק, שתי דקות וזה הופך לבצקיות קטנות ומוסיפות ממש למרק.
ובאיזה שלב מכניסים אותם למרק?
האם זה לא הופך לעיסה?
ותודה ל"לעולם חסדו" שהאירה את עיני 
זה לא נטו קמח ומים, אלא- 4 כפות קמח, 2 ביצים ומלח. כמובן שאפשר להכפיל ולשלש את הכמות.
יחסית ל4 כפות קמח, זה באמת המון.
לא רק זה, שזה נשמע לי לא עיסתי. במידה כזו שלא מאפשרת ליצור כיסון... (אשמח אם יעמידו אותי על טעותי)
אני הייתי שמה 2 כוסות קמח לשתי הביצים,
וחצי כוס של מים,
עד שזה הופך למאוד רך, כך שבמרק ממש תורגש הבצקיות הזו- כנדרש
וגם "יציב" כלומר שכל החומרים מוחזקים כעיסה אחת
אם יש למישהו מתכון לרוטב-שקל להכין אותו,אשמח לקבל.
תודה רבה!
או שאת שניהם את מכירה?
לא עם שמנת,כי אני לא אוהבת.
שיהיה פרווה..
תודה רבה!
תקצצי בצל, טגני אותו עד שיהיה שקוף, בינתיים תערבבי טוב טוב בכוס נפרדת או כלי אחר (תלוי בכמות שאת רוצה) אבקת מרק פטריות, ואחרי שזה מעורבב טוב טוב תשפכי הכל לתוך הסיר עם הבצל.
היחס הוא (אני חושבת) כף לכוס מים. מקסימום תוסיפי עוד מים אם את רואה שזה מידי סמיך.
תוסיפי תבלינים שאת אוהבת מיד אחרי ששפכת לתוך הסיר את המים עם האבקה, (אני מוסיפה פלפל, פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה) - וזהו.
עכשיו יש לך איזה כמה דקות שזה יהיה מוכן.
לוקח לו איזה דקותיים אחרי רתיחה עד שזה מוכן.
כדי לחסוך בזמן אני מבשלת את הפסטה בסיר אחר ואז כשהרוטב מוכן אניפשוט מעבירה מסיר לסיר את הכמות הנצרכת
בעזהי"ת
מרק עוף.
איזה חלקי עוף שמים בו? וכמה צריך, אם אנחנו 8-10 אנשים והמרק הוא לא המוטיב המרכזי?
אני מתלבטת אם לשלב את המרק כמנה בשרית או לא, אז תביאו את 2 האופציות 
ירקות מוקפצים.
איזה ירקות שמים בפנים? אני מחפשת את הקלאסיים והזולים.
תודה רבה חמודים!
אבל הכי טוב כנפיים או גרונות (רצוי הודו)
ירקות מוקפצים..
גזר,גמבה, נבטים, קישואים..
ממליצה על כנפיים, אפשר גם שאר חלקים אבל אם הכמות היא גדולה לדעתי כנפיים יותר מתאימים
ירקות: בצל, גמבה אדומה, קישוא, פטריות, נבטים
אם זה במטרה שיהיה טעם במרק- הייתי שמה שישה..
ואם זה במטרה לאכול- אז כמנין היושבים 
בהצלחה!
אז 4-5 כנפיים מספיק בהחלט
אם הוא חלק מהבשרי אז כדאי שיהיה משהו כמו 15 כנפיים
ואפשר גם להשתמש בשוקיים (אפילו סוג ב')
וכדי שיהיה יותר משודרג, אחרי הבישול מוציאים את העוף, מפרקים אותו מהעצמות, ולחתיכות קטנות ומחזירים לסיר.
במיוחד לשבת, זה הרבה יותר כיף כשאין עצמות באוכל
ואם משתמשים בכנפיים, אפשר להוציא את עודפי השומן אחרי שהמרק מתקרר
ועוד אפשרות מוצלחת כשהמרק לא מהווה חלק מהמנה הבשרית של הארוחה - להשתמש בגבות (רבים של גב) של עוף
בכנפיים יש נוצות והרבה שומן.
כמעט בלתי אפשרי לנקות את הכנפיים מכל ה-תרנגולת...
אם המרק הוא מנת פתיחה (ולא עיקרית) אני מכניסה רק עצמות חזה לטעם לאיזה חצי שעה בישול במים, ואז מסננת או מעבירה כמעט את כל מים (חוץ מהמשקע) לסיר אחר ואז מוסיפה ירקות.
איזה טוב ה'!!!!
רחלקהבעזהי"ת.
סוג של שבת כלה
וסתם התנדבתי לעזור לחברה להכין...
בסוף היו מלא אוכל מאירוסין של מישהי אחרת שהיו ביום חמישי. תודה חברים 
1.אם את קונה עוף מחולק (או שלם ומחלקת בעצמך), את יכולה לשים במרק כל חלק שאינך משתמשת בו, כגון: כנפיים, גרון, קצוות של הירכיים ועוד. חזה פחות מוצלח, כי הוא די יבש ולא יהיה לו טעם והוא גם לא יתרום כל שומן למרק (הטעם הוא בשומן).
אם את רוצה לקנות עוף לצורך המרק בלבד, ולא כדי לחלק לכל הסועדים, אני ממליצה על 2 כנפי הודו. (צעיר, או נקבה, בגלל הגודל) למה? המרק לאי יוצא שמנוני (שימי לב לקנות מחברה שמשאירה מעט עור על הכנף, אחרת לא יהיה שומן בכלל). אפשר לחלק חלקיקים מהכנף כתוספת למרק (הטעם דומה מאד לעוף), והמחיר זול, כמעט כמו כנפי עוף. את גם יכולה אחרי הבישול לקלף את הכנפיים ולהכין סלט דמוי עוף קר, או לפורר ולהכין סלט בדיוק כמו סלט טונה (ביצים, מיונז/שמן, מלפפון חמוץ).
גרונות הודו הם בעלי טעם מאד חזק ולא כל אחד עומד בפני הריח והטעם הדומיננטי שלהם. ולא הייתי מסכנת מרק שנועד לאורחים.
אם את מוסיפה כופתאות למרק, המרק כולל הירקות שבו והכופתאות מאד משביעים ומפחיתים את הכמות הנצרכת לשאר הסעודה.
2.ירקות זולים למוקפצים? גזר, בצל, קישואים (גמבה- 1-2 בלבד בגלל המחיר), פטריות- רק כשיש מבצע 2 ב-10 ש"ח. ואם המנה מיועדת גם לכמה ילדים, תשכחי מפטריות.
רציתי מתכון עם קמח רגיל. משהו כמו קרפלאך
האם שמרים שעבר להם התאריך ביומיים (קוביה)
אפשריים לשימוש?
אני יודעת שבמרבית המקרים התאריך לא משקף את זמן התוקף האמיתי של המוצר,
אבל בשמרים אין לי עדיין נסיון..
תודה!!
ובהם ממש לא מומלץ להשתמש בשמרים שעבר להם התאריך, התפיחה הרבה פחות טובות והלחם- בהתאם.
לא יודעת אם זה אותו דבר גם בשמרים קוביות...
בדרך כלל החברה נותנת תאריך תפוגה רחוק יותר ממה שצריך, כי תאריך אחרון לשיווק אינו יכול לדרוש ממך להשתמש ביום שאת קונה את המוצר.
אם אין לך אפשרות לקנות שמרים חדשים ולכן את חסה על הישנים, נסי לבדוק אותם. כלומר, המיסי את קוביית השמרים שלך במים פושרים ומעט סוכר, בהתאם למתכון, אבל בכוס או קערה קטנה מכוסה. תני לשמרים זמן לתסוס ותבדקי שאכן הם תססו והריח דומה לריח המוכר לך. אם הצלחת בשלב זה, תוכלי להמשיך הלאה ולשלב את השמרים במתכון. כך, במקרה שהשמרים לא טובים, תזרקי אותם בלבד ולא עיסה שלימה ויקרה.
למשהו לא. צהרים
משהו מהיר ...
תודה ובשורות טובת...
פשטידת אטריות חלבית?
קציצות טונה?
עוף ותוספת?
בעזהי"ת.
יש ביקוש למתכון?
-Rעות-בעזהי"ת.
2 קופסאות טונה
1 קופסת תירס
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
קצת עלי סלרי קצוצים
שן שום אחת קצוצה
שמתי גם קצת זיתים בשביל הסקרנות
תיבלתי במלח, פלפל, כמון וכורכום.
הוספתי ביצים (נראלי משהו כמו 8) וקצת פירורי לחם בשביל לייצב.
מערבבים את הכל טוב טוב, ומטגנים.
אם לא רוצים לטגן אפשר לאפות בתנור...
וכמובן אפשר להוסיף גיוונים- מה שאתם אוהבים. נגיד במקום סלרי אפשר לשים פטרוזיליה, וכו'.
לרסק תפו"א
בצל
לסחוט את הנוזלים
להוסיף: 2 ביצים
פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
א. מרק
לערבב היטב וטגן כעיגולים בשמן
בעזהי"ת
אמא הייתה מכינה לנו בזה ארוחת צהריים:
שמה פסטה ומים ועוף ותבלינים וכאלה,
מפעילה בבוקר לפני שיוצאת מהעבודה,
וכשהיינו חוזרים בהפסקת צהריים הביתה לאכול היינו מכבים את זה וזה היה הכיי טעיים. 
עם גבנ"צ (שמוסיפים מלמעלה..)? ולא יותר מידי מסובך.. תודה רבה!
שמים בסיר דלעת, בטטה, גזר, בצל, שום (ואפשר אפילו רק דלעת ובצל)
מוסיפים מים, פלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט.
מבשלים עד לריכוך
מרסקים בבלנדר
מוסיפים שמנת מתוקה/לבישול
מביאים שוב לרתיחה
מגישים עם גבנ"ץ
ואם רוצים יותר להשקיע:
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ואחידות
מתחילים בטיגון הבצל.
כשהוא שקוף מוסיפים את שאר הירקות
מאדים כמה דקות
מוסיפים מים וכו'
מוציאים עם כף חלק מהקוביות של הירקות
מרסקים, מחזירים את הקוביות שהוצאנו, מוסיפים שמנת וכו'
זה זה שמטגנים בצל, מוסיפים לו בשר, מטגנים את שניהם יחד ומוסיפים רסק עגבניות, נכון? (או שבילבלתי?)
אם זה זה - אפשר לערבב עם הבשר הודו? או שזה לא שייך?
וכן, אפשר להשתמש גם בבשר הודו טחון, למרות שהכי טעים רק בשר בקר![]()
אפשר גם להוסיף גזר מגורד דק זה מוסיף גם בטעם גם בבריאות
וכשאין זמן אפשר לוותר על הטיגון, ופשוט לשים הכל בסיר ולבשל
אפשר עם תפו"א/ספגטי/אורז
ועדיף לא משהו מסובך..
תודה רבה!
לק"י
1. אורז עם ירקות: בצל, אפונה, גזר. אפשר גם שמיר/ כורכום.
2. תפו"א עם עגבניות חתוכות, בצל, שום, פפריקה, קצת כמון, תבלין של קציצות, מלח ושמן- ולתנור.
מכינים אורז
בנפרד מטגנים בצל, גזר וגמבה בכל הצבעים
מוסיפים רוטב צ'ילי פיקנטי, קצת מים, מלח, פלפל, פפריקה, שום
מאדים הכל לרוטב סמיך
שופכים על האורז
[אם רוצים פחות חריף אז לשים פחות רוטב צ'ילי, או להחליף אותו ברוטב סויה]
שום כתוש
מלח
שמן
פפריקה
ולתנור.
תפוא, גזר, בטטה, קשוא, בצל גדול, עגבניות שרי גמבות חצילים וכו וכו וכו
תיבול:
בזילקום
מלח
שמן
אז סוף סוף בעלי החליט שהוא מתחיל לעשות דיאטה.
הבעיה היא שהוא חייב משהו לנשנש (במקום הופלים והעוגיות...) ושלא יהיה פירות או סתם ירקות, כי הוא לא בקטע.
אני חייבת רעיונות לנשנושים בריאים וזמינים.
פליזז!! רעיונות!!! לפני שהוא נשבר לי...
לא להאמין אבל אם חותכים אותם בצורה אסטטית ויפה עם רוטב הם ממש נותנים חשק.
וכמובן פירות ועוגיות דיאטטיות (לפעמים)
נראה לי שמומלץ לו ללכת לדיאטנית שתתן לו תפריט מדויק
א. שקדים אגוזים והכי הרבה תמרים... אומנם הם רוויי קלוריות, אבל הם עושים את העבודה, ואינם ממכרים, בהתחלה אוכלים אפילו שלושה תמרים ברצף (לאלה שבילדותם קמו בלילה לנגב שוקולד השחר..) ואפילו אני התרגלתי לרדת לאחד ולפעמים אפילו לחצי.
ב. העניין של הנישנושים, זה שיש תמיד משהו שאפשר לאכול, מעיין תחושת ביטחון באוכל, שימי לב, שתמיד האוכל מוכן, גם אם מה שמוכן זה הדבר שהוא הכי פחות אוהב, אבל שיראה שיש משהו מוכן.
ג. ראיתי שמכינים פולים בבית, ומטבלים אותם באופן שהם נהיים נשנוש כזה, מאוד בריא.
ד. אני מכינה לבית הרבה אוכל בריא (בנוסף לאוכל שלו) ולפעמים הוא אפילו מסכים להחליף אורז עם עוף, במרק.
ה. מרק מרק מרק--- שתמיד יהיה, על הגז, או לפחות יומיים בשבוע, זה נישנוש מעולה...(כמובן שבלי מרק עוף).
ו. תסתכלי באתר של ניקי ב.
שעועית ירוקה סנפרוסט ודומיו, אין צורך לבשל, בריא בטרוף וטעים.
אין לי כאן אריזה כדי לומר את החברה, אבל יש 3 סוגים, אריזה אדום/כחול, חום/כחול, צהוב/כחול
טעים לנישנוש או כחלק מארוחה
(אני ממליצה על סלט טונה {טונה, ביצה, מלפפון חמוצ + תוסיפי חרדל דיז'ון ובצל סגול=סוף הדרך!} וגבינה- על הפתית הזה.)
יש הרבה דברים שהם טעימים לנו
אך לא "בריאים" והתנור מבריא אותם
למשל:
- שניצלים: אומנם בתנור זה יהיה ללא פרורי לחם, אך אלו יהיו חזות עוף טעימים מאוד
- ירקות בתנור
-תפוחי אדמה
- סלטים למינהם כמו: חצילים משוחים במעט שמן, פלפלים בצבעים
- עוגיות קוואקר
וכך הלאה.
עוד רעיון: לקחת יוגורט להוסיף לו תמר, שקד, פרי חתוך כמו תפוח או אגס, וכפית דבש ויוצא נישנוש מצוין..
וגם מאוד טעים!
אפשר לקחת תפוחי עץ להניח אותם בסיר על אש קטנה עם מעט סילאן, ולהכין ליפתן.
הוא יכול להשמר במקרר ובעת הצורך ניתן לטעום.
--- אני יודעת שלא כל מה שכתבתי הוא נישנוש, אך לדעתי דיאטה זה מערך כללי שצריך ליצור בבית.
הדברים שמניתי הם קלי הכנה, ויכולים לשמש גם כנישנוש, וגם כאוכל של ממש..
בהצלחה
קווקר, קמח מלא וכאלה... יותר משביע ולא צריך לאכול איזה 12 עוגיות כמו שעושים עם וופלים...
ולאכול אותן עם גבינה צפתית/בולגרית עם כמה שפחות אחוזי שומן/טונה מסוננת.
יוגורט וגרנולה לבוקר
במקום פריקסה לאכול בגט ממולא
להשתדל להתרחק ממאפיות בעונה הזו של הסופגניות
אפשר לערבב מעט שמ ןבתבלינים כגון פפריקה וכמון ומלח ולטבול רוסות החציל משני צידיהם
אני שמעתי שזה גם בריא לרגליים זה מסייע להעלמת דליות. תאכלו את זה זה בריא וגם טעים! תכנסו לכאן ותקראו קצת אולי תבינו כמה זה חשוב לשמור על הבריאות. www.medictal.co.il
~א.לרוב הרעיונות לא ענו להגדרת נישנושים! מי מנשנש מרק?? אם יש חשק להכניס משהו מתוק לפה בין הארוחות ועדיף שיהיה מקמח, התפוח הכי עסיסי לא יעזור...
אם יש רעיונות גם אנחנ ונהנה מהם.....
תודה
מתכון לתפוחים אפויים דלי קלוריות : לרוקן את התפוח מתוכנו (אבל להשאיר את המעטפת שלמה ) ולרסק , לערבב את תוכן התפוח עם שקית סוכרזית וקנמון ולהחזיר לתפוח. ככה לעשות ל כל התפוחים . לעשות כוס תה צמחים (בטעם פירות יער , תות או כל טעם טעים ) ולשפוך על התפוחים - לאפות בתנור כ- 1/2 שעה . לאכסן במקרר ולאכל כל פעם שמתחשקנישנוש.
מחזיק שבועיים במקרר.
סלט סלרי : חותכים רק את הגבעולים של הסלרי - לחתיכות קטנות, חותכים תפו"ע לחתיכות קטנות, וחותכים אננס משומר ללא סוכר - מערבבים את הכל - ואוכלים , למי שזה לא מתוק מספיק - אפשר להוסיף אבקת זוכרזית.
עוגת גבינה דיאטטית : מקציפים 6 חלבוני ביצים עם 3 שקיות אבקת סוכרזית לקצף יציב , מערבבים 750 גר' גבינה לבנה 5% עם הצהובים של הביצה ועוד 2 שקיות סוכרזית מאחדים את שתי התערובות ואופים בתנור כמו שאופים עוגות גבינה.
חוץ מזה- יש המוווון ספרים לאפיה ובישול דיאטטי
בהצלחה!
אבל נישנושים זה משמין!!!
ולא משנה מה, כי הנישונשים בין הארוחות, זאת אכילה ללא שליטה, ולרוב גם ללא תשומת לב של ממש, ומכניסים ככה הרבה מאוד קלוריות. (טוב אולי חוץ ממקלות סלרי)
מי שבאמת רוצה לעשות דיאטה להרזיה, צריך ללמוד לוותר על הנישנושים. אפשר להוסיף שתי ארוחת ביניים, כדי שהמרחק בין הארוחות לא יהיה גדול כ"כ.
ובכל זאת שני סוגים של דברים שכן. אחד - מאפים מלא מתוקים מקמח מלא או שעשירים בסיבים תזונתיים. כמו לחמית, (שגם אי אפשר לאכול ממנה יותר מידי כי זה חונק) גריסיני מקמח מלא תוצרת בית, בגיילה מקמח מלא, ואפילו ברנפלקס.
וכיוון נוסף לנישנושים - אגוזים ושקדים, אבל לא מקולפים. שמי שרוצה לאכול, שיצטרך לטרוח לפצח אותם. אז מצד אחד יש הרגשה שמנשנשים, אבל מהצד השני לא אוכלים יותר מידי, כי זאת טירחה, וגם לוקח זמן לפצח.
בעלי בדיוק באותו המצב....
אני משקיעה במרקים ובסלטים ...
קניתי לחם קל , קינואה שאין בה קלוריות כמעט...- יש מתכונים לסלט קינואה טעים עם חמוציות וסיליאן...
גזר לסוגיו- בגזר אין הרבה קלוריות.... סלט גזר מבושל, גזר חי מגורד עם שום ולימון ושמן זית, תבלינים זה ממש טעיים !
אורז של סוגת מעורב- אורז אום, מלא ושחור- נשמע לא טוב אבל ממש ממש טעים! זמן בישול ארוך יחסית, אבל שווה את המאמץ וגם כמובן לא משמין... בעלי שהוא אנטי כל המאכלים הבריאים אהב זאת מאוד!
מה עוד??
פולי סויה (בשקיות קפואים, כמו אפונה, שעועית וכ'...) מבושלים במים עם מלח.. זה ה- נשנוש ! זה פשוט ממכר.... טעים .... ונראה לי (טרם בדקתי זאת..) שגם הוא ללא קלוריות רבות מידי...
כל האגוזים למיניהם נורא משמינים, בריאים אבל משמינים ! גם חלבה וטחינה כנ"ל.....
מישהי כתבה כאן שאפשר לאפות חצילים במקום לטגן, זה נכון ויוצא טוב אם את מברישה אותם בשמן... אין הבדל בטעם בין האפיה לטיגון וכמובן שיש הבדל בכמות השמ ובכך בכמות הקלוריות והשומנים שבחצילים !
ואם עסקינן בתנור, באמת עדיף לאפות בתנור במקום לטגן. ראיתי מתכונים לקציצות שבמקום לטגן אותם אז אופים...
ואם עסקינן בקציצות אז קציצות טונה בתנור או מבושלות ברוטב בסיר זה מצויין. לעבורלטונה עם מים ולטבל אותו טיפה, אפילו עם מיונז קל 5%, ממש כפית מיונז והטעם משתפר....
כנסי לאינטרנט וחפשי מתכונים בסגנון....
באמת נשנושים זה בעיה כי רוב הנשנושים הם משמינים.... אח... עוגות, עוגיות, ופלים, מטוגנים, ממתקים , חטיפים.....
בהצלחה לכולנו !!
סוכריות ללא סוכר במידה
היכ פשוט טעים וקל-
גוש תמרים (או שאפשר לקחת תמרים, לבדוק, להוציא את הגרעינים ולבשל- אבל זה כבר הרבה עבודה)
אגוזים ושקדים לפי כמה שבא לך- אפשר גם פיסטוקים וכו'
לחתוך קטן את האגוזים והשקדים (במטחנה/בלנדר- אם יש)
להוסיף את התמרים, אפשר עם קצת מים חמים שהבלנדר לא יהרס ולערבב (אפשר גם עם הידים, אבל זה מאוד דביק)
ולהכין את הכדורים- שווה ביותר...
וחוצמזה- אני מכינה לחם מטוגן בטוסטר של הטוסטים-
מורחת מעט שמן על 2 צידי הטוסטר, טובלת את הלחם בביצה, שמה בטוסטר וסוגרת עד שזה מוכן- טעים כמו לחם מטוגן אבל קצת יותר בריא..
בהצלחה!
*שניצלים אפויים (ללא פירורי לחם)
*מטבלים לירקות חתוכים.. פעם הייתי באיזה מקום והם הכינו רוטב לסלט ששמים מעל (לא סמיך..) היה פשוט טעים!!! יש לכם רעינות לכאלו?
תודה רבה! שבוע טוב!
לק"י
הכנתי עוגת גבינה אפויה, ובהתחלה היא הייתה גבוהה ויפה, ואז מרגע שכיביתי את התנור היא התחילה לצנוח לאיטה, ונהייתה אולי שליש ממה שהיא הייתה..
ומה הקטע?! שהחלק העליון שלה נשרף קצת, אבל היא יצאה רטובה כזאת (למען האמת שויתרתי על הכנת התחתית- שהיא מן בצק פריך כזה).
תובנות, עצות ורעיונות יתקבלו בברכה!!![]()
1. בחו"ל ניתן להשיג גבינה מיוחדת לאפיה (בארץ, לפעמים אפשר להשיג לקראת שבועות). בארץ, הגבינה פחות מתאימה לאפיה ויותר לאכילה, מאחר שהיא מכילה יותר נוזל. הפתרון: לסנן את הגבינה לפני השימוש (מסננת עדינה, אפשר לשים בתוך חיתול, נייר מגבת רב פעמי וכד').
2. עצה שמיועדת לעוגות גבינה בלבד: לאפות 10 דקות ראשונות בחום של 180 מעלות ("מכת חום"). ואח"כ להוריד את הטמפרטורה ל-160 מעלות עד סוף האפיה.
3. בסוף האפיה, לאחר כיבוי התנור, השאירי את העוגה בתנור הכבוי ל-10 דקות.
היא טוענת שאסור להוציא אותה מיד מהתנור, והיא משאירה אותה בה זמן רב (למעשה- היא מאחסנת אותה בתנור. פשוט לא מוציאה אותה משם עד שאוכלים ממנה.)
תנסי מתכון של עוגת גבינה ללא בצק מלכתחילה.
הנה לך דוגמה:
(הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה חלומית) בכל מקרה את צריכה לקחת בחשבון שרוב עוגות הגבינה יורדות מעט לאחר האפיה, בפרט אלה שיש בהן חלבונים מוקצפים. להבדיל מעוגות הגבינה עם ביצים שלמות.
המתכון הזה נלקח מכאן (הביאה איה גולן)ן:
http://www.ayaskitchen.com/AyaRecipes/AyaRecipes_31.html
שוקולד!
אני תמיד מסתבכת איתו ומפחדת שאם אעשה צעד- הוא לא יצא טוב כי אני לא מכירה אותו מספיק..
~ איזה דברים חשובים צריך לדעת לפני שניגשים להמסת שוקולד?
~ האם יש שוקולד שהוא טעים לקישוט מבלי טימפרור, חוץ מהצימקאו?
~ הבנתי שצריך עבורו סיר מיוחד, והבנתי שיש כאלה שעושים בסיר תחת סיר נוסף ומאידך- יש שאומרים שהוא לא נמס כלל..
איך אפשר להמיס אותו בצורה טובה במיוחד לאלו המעדיפים להמנע ממקרוגל?
~ האם יש הבדלים בין סוגי השוקולדים לעניין מה שרוצים לעשות איתם?
וכמובן:
רעיונות לקינוחים קטנים ופשוטים משוקולד- אשמח לשמוע..
רוב תודות ![]()
השוקולדים הנמכרים בחנויות כממתק( חלב, לבן ) הם מאד בעייתיים מבחינת היחס אליהם וצריך להיזהר בעבודה איתם..
גם בתהליך ההמסה שלא יישרפו וגם שלא יבואו במגע עם מים..
יש שוקולד שמאד נוח לעבודה, שזה שוקולד לציפוי ואפייה, השוקולד הזה לא מכיל חמאת קקאו, אלא שומנים מהצומח, הוא לא צריך עבודה בטמפ' מדוייקת..
החיסרון שלו- שהוא לא מומלץ למוצרים משובחים..
לגבי המסה אם עובדים נכון, המסה במיקרוגל יכולה לחסוך גם זמן וגם כלים..
צריך לעבוד במיקרוגל בפולסים קצרים, זה אומר להכניס את השוקולד בקערה, להפעיל ל-10-15 שניות להוציא ולבדוק, לא נמס? להחזיר ושוב 10 שניות עד שרואים שהשוקלד מתחיל לימס ואז בעזרת מרית ממשיכים את ההמסה ביד..
לדעתי זה הרבה יותר קל מבן מארי...
לא לערבב עם מים.
אני ממיסה לא ממש בבן מארי ,אלא סיר בתוך סיר.
הסיר הראשון עם מים רותחים על אש קטנה ובתוכו סיר קטן יותר עם השוקולד.
נמס יחסית מהר ולא נשרף.
לשים בקערה מזכוכית, להרתיח קומקום, לפתוח ולשים מעל.
עם מעט שמן, על האש הכי הכי נמוכה ולא מפסיקה לערבב. כשאני רואה שהרוב הומס אני מורידה מהאש וממשיכה לערבב שימס מהחום..
וקינוח טעים וקליל...
שוקולד מריר מומס + קורנפלקס.... לערבב ולשים במנג'טים ולמקרר- קלי קלות!! ואי אפשר להפסיק לנשנש!!!
עם שמנת מתוקה ולפרווה- ריצ'.... מקווה שעזרתי (:
באן מארי = האמבטיה של מארי (בצרפתית)
את לוקחת סיר קטן ושמה בו מים, שמה מעליו סיר גדול יותר ושמה בו את השוקולד. מפעילה את הגז וכשהמים רותחים החום שלהם ממיס את השוקולד.
בגלל השיטה של ההמסה לא ישירות על אש אלא באמצעות אדי המים השוקולד נמס באופן אחיד ולא נשרף.
את יכולה ממש "לשכוח" אותו על הגז ולא יקרה כלום (אלא אם כן ייגמרו כל המים למטה...)
אני לא מצאתי שיטה טובה יותר.
עברתי קורס קונדטוריה ושם בפירוש ממליצים על באן מארי.
לגבי סוגי השוקולדים השונים: שוקולד מריר נמס הכי טוב, שוקולד חלב ולבן נמסים באופן פחות אחיד, אבל בבאן מארי גם הם נמסים בסדר.
לגבי צימקאו - אני פחות אוהבת להשתמש בו כחומר גלם, השימוש היחידי שאני עושה בו זה כשאני רוצה להשתמש בכמות גדולה מאד של שוקולד בצורות (כמו למשל צורות מיוחדות של פורים למשלוחי מנות) ואני רוצה לחסוך בעלויות, ואז אני ממיסה אותו (בבאן מארי כמובן...) יחד עם חמאת בוטנים, וזה יוצא מדהים.
גם להכנת פרלינים אני משתמשת בבאן מארי. (לשוקולד בלבד. לגנאש אני מרתיחה שמנת מתוקה ואז שופכת אותה על השוקולד ומערבבת מהר).
בהצלחה רבה!
זה שורף את השוקולד ומפרק אותו לגמרי..
בעזהי"ת
שלום
בתור מכורה לשוקולד...
אם את רוצה להמיס שוקולד בלי תוספות, לקישוט או לשימוש אז הנה הצעה:
שוברים חב' שוקולד מריר לקוביות(הכי טעים)
, מניחים בתוך שקית אוכל קטנה וסגורה.
את השקית מניחים בתוך כוס עם מים רותחים. שהמים לא יכנסו לשקית.
אחרי כמה דקות השוקולד נמס, אפשר לפתוח פתח קטן בשקית ולקשט, לכתוב, לצייר.
השוקולד מתקשה בחזרה. מאוד נח ומעולה!
אם את רוצה להכין קרם אז כדאי להמיס קצת ריצ' או לחמם שמן ולשים בתוכו את השוקולד ולערבב.כמו שכתבו לפני.
את מה שכתבו פה עם קורנפלקס אנחנו עושים עם פצפוצי אורז מלא, ושוקולד מומס עם קצת שמן ויוצא מעולה! מערבבים ומניחים במנג'טים.
שבוע מבורך ובשורות טובות ומתוקות לעמ"י.![]()
כמות שמתאימה לציפוי של עוגה בתבנית רגילה של תנור.
ניתן ליתר ביטחון להכניס לשקית נוספת.
מכניסים את העוגה המצופה למקרר כדי שהשוקולד יתקשה.
לאחר מכן אין צורך לשמור את העוגה במקרר.
מתקבל ציפוי חלק ומבריק.
שווה לנסות!
ב"ה
.... באותיות
טמון=טמפרטורה.
להכניס= להיכנס.
שח=של
יחס=ימס
המתכון הוא להכנת פרלינים. ללא הקפדה על הנ"ל, הפרלין לא ישתחרר מהתבנית ו/או שיתפורר.
לגבי ציפוי של עוגה אינני חושב שצריך את כל הנ"ל.
ממיסים בסיר על גבי סיר, ומורחים.
סוג המסה כזה מכונה טמפרור, שזאת המסה של שוקולד תוך כדי הקפדה על טמפ' שתגיע ל34 מעלות (זה מה שאני למדתי, ולא 32 כמו שכתבת).
תהליך זה של המסה גורם לפרודות השומן בחמאת הקקאו להתקשות בסדר 'יציב' כמו שהחברות בשוקולד גרמו בתהליך ההכנה המקורי. כך שהשוקולד מתקבל באמת פציח יותר, מבריק יותר, וגם לא מקבל כתמים לבנים (כמו שקורה בשוקולד שלא אוחסן נכון, בחום וכו') וגם כמובן אפשר להחזיק את השווקלד מחוץלמקרר לאורך זמן. (בימים רגילים ולא חמים במיוחד כמובן).
אלא מה? טמפרור זאת מיומנות קצת מסובכת.
לדעתי בשביל פרלינים בייתים אין בתהליך זה שום צורך.
אפשר להמיס שוקולד בכמה דרכים, בלי לשמור על טמפרטורה ועדיין תתקבל תוצאה טובה.
אפשר כמו שכתבו:
להמיס בפולסים קצרים במיקרו. שיטה מעולה שגם קונדיטורים עובדים איתה. דורשת זהירות רבה. לכן כדאי כמו שכתבתי לשים על פולסים קצרים.
להמיס בבין מארי, השיטה הותיקה והזהירה מכולן.
להמיס בתוך שקית/בלי שקית בקוביות גדולות, ע"י יציקת מים רותחים ושפיכתם לאחר מכן. מומלץ להוסיף מעט שמן, כדי שבמידה ותשאר טיפת מים היא לא תפגע בשוקולד.
לאחר המסה ניתן ליצוק את השוקולד המומס לתבנית הפרלינם כרגיל. למלא אם רוצים וכו'. ולאחסן במקפיא! באחסון כזה, השוקולד ישלף נהדר וגם ישמור על צורתו זמן נכבד מחוץ לפריזר, בעת ההגשה.
יש הטוענים כי שוקולד שלא עבר טמפרור טעים אפילו יותר, משום שהמרקם שלו נימוח יותר והטעם השוקולדי יותר מודגש.
בקיצור, אם אתם לא חושבים לשווק פרלינים למסחר, אין לדעתי כל צורך להשקיע אנרגיות בטמפרור השוקולד.
משהו יודע מה היחס הנכון שבין סוכר לסירופ אגבה?
כלומר במקום כוס סוכר כמה סירופ אגבה לשים?
סירופ אגבה- סירופ טבעי שעשוי מאגבה (צמח דומה קצת לאלווורה).
היתרונות: 1. האינדקס הגליקמי שלו נמוך. כלומר, בעקבות אכילתו עליית רמת הסוכר בדם איטית ומתונה מאוד, וזו תופעה חיובית לסוכרתיים וללא סוכרתיים. 2. המתיקות שלו גבוהה בהרבה מאשר סוכר לבן, כך שניתן לשים כמות הרבה יותר קטנה מאשר סוכר. 3. טבעי וללא בעייתיות כמו ממתיקים מלאכותיים (כמו סוכרזית וכד').
החסרונות: 1.המחיר. 2. באפיה- המרקם אינו דומה לסוכר, אלא לדבש ולכן לא כל מתכון ניתן להמרה בהצלחה.
אפשר להשתמש בזה בכייף לקפה/תה.
בעוגיות בהן נדרש רידוד לא הייתי משתמשת בזה במקום סוכר, כי המרקם שונה. אבל אני משתמשת בסירופ לעוגות. בעוגה שבה במתכון נדרשה כוס סוכר, שמתי חצי כוס סוכר קנים + 1/4 כוס סירופ אגבה והעוגה יצאה כרגיל. שימי לב שהסירופ מקנה לעוגה טעם דומה לדבש.
לא ניסיתי להמיר ב-100%, אבל אם את בכל זאת מחליטה, הייתי שמה אפילו 1/2- 2/3 מהכמות הנדרשת של סוכר (בהתאם לסוג העוגה, אם יש בה פירות, צימוקים וכד' והטעם האישי).
והעיקר- לקנות עד כמה שאפשר רק כשיש מבצע, אחרת הסירופ מאד יקר (גם במבצע זה עדיין יקר מכדי לשים כתחליף מלא לסוכר בכל עוגה)
אשמח לשמוע תוצאות. בהצלחה!
רעיונות יצירתיים ופתרונות חכמים במטבח!אספנו עבורכם מבחר פתרונות אחסון, הגשה ובישול, |
![]() |
|
קלפו את הבצל לרצועות דקות בהרבה, בעזרת קולפן... |
|
|
![]() |
|
במקום לבזבז רסק עגבניות. הקפיאו אותו בתוך כלי אלומיניום ובכל פעם שאתם צריכים מעט רסק בבישול, פרסו את הכמות הרצויה... |
|
|
![]() |
|
במקום להעביר את המילוי לשקית זילוף בעזרת כף - ולהתלכלך, |
|
|
![]() |
|
חתכו את הראש של התפוח, הוציאו את תכולתו |
|
|
![]() |
|
הסירו את הראש של התות, הוציאו את תכולתו ומלאו אותו בגבינה |
|
|
![]() |
|
הסירו את חלקו העליון של התפוח, הוציאו את תכולתו ומזגו פנימה סיידר תפוחים. אפשר להגיש עם מקל קנמון ופרוסות לימון... |
|
|
![]() |
|
אפו עוגיות שוקולד צ'יפס בצורת פרח. |
|
|
![]() |
|
הקפיאו בצל ירוק קצוץ בתוך בקבוק פלסטיק, כך שבכל פעם שתצטרכו כמות קטנה לבישול, תוכלו "למזוג" מהבקבוק בצל טרי... |
|
|
|
|
בתבנית קרח, הקפיאו ענבים, תותים, פירות יער, אננס, נענע... בכל פעם שתרצו להגיש כוס מים מרעננת, הוסיפו לה קוביית קרח עסיסית. |
|
|
![]() |
|
נפחו בלון לגודל הרצוי, טבלו את קצהו בשוקולד מומס והניחו על מגש עם נייר אפייה. הכניסו את המגש לקירור, כשהשוקולד מתקשה, פוצצו את הבלון והנה לכם - קעריות הגשה משוקולד! |
|
|
![]() |
|
תיבוליות ביתיות. הניחו במגש קרח עלי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין, נענע, בזיליקום... הוסיפו שמן זית והכניסו להקפאה. |
|
|
![]() |
|
הכינו תבשיל ספגטי ונקניקיות בדרך יצירתית. נעצו את הספגטים בתוך הנקניקיות ובשלו את שניהם במים חמים... |
|
|
![]() |
|
קינוח מפנק של שוקולד ותותים. מלאו מגש קרח בשוקולד מומס |
|
|
![]() |
|
נעצו שוקולד צ'יפס במרכזו של פטל, כדי להוסיף טעמים מפתיעים... |
|
|
![]() |
|
אבטיח בצורות! כמה מקסים... |
נלקח מבא במייל
ט'
פלפלתיתודה 
את זה: [מה הקשר לתבנית האפיה?]
אפו עוגיות שוקולד צ'יפס בצורת פרח.
לשם כך, השתמשו בצד האחורי של תבנית אפייה...
דינה ל.וכשיוצקים עליה בצורה הזו, נוצרת הצורה של הפרח 
לנו על התבנית (אלומניום?) יש עיגול ובתוכו כתוב "בד"ץ".
מה לחלק התחתון של התבנית ולצורת פרח???
או שאני מפספסת משהו כאן...? ![]()
משתמשים שם בתבנית של מאפינס בצורת פרחים. ואז יוצאת כמו עוגיה בצורת קערית יפה כזאת.
יש מצב שאת פשוט לא רואה את התמונות? : )
הנה התמונה הרלוונטית:

טוב אז עכשיו זה לא כזה מלהיב...
אני חייבת להודות שאני התלהבתי במיוחד על הקערות משוקולד בעזרת בלונים
ועל הספגטי עם נקנקיות (שבלי לראות את זה, לא נראה לי שאפשר להבין במה מדובר)
למעשה את שני הרעיונות אני מקווה לנסות. (ואפילו שברמת העיקרון נקנקיות זה מוקצה מחמת מיאוס אצלנו בבית) מה גם ששניהם מתאימים כהפעלה לילדים במטבח
יפה 
יופי של דברים.
וענין התבנית הובן
(חשבתי על תבנית אלומניום חד"פ)
לא רואים את התמונות..
הקטע עם העוגיות לא תמיד יוצא כ"כ יפה...
מניסיון....
רק עוגיות על בסיס מרגרינה או חמאה יכולות לתת מרקם מתאים לקעריות היפות שעשויות מעוגיות.
הכנתי לשבת-
ערב-
מרק כתום+קרוטונים ביתיים
עוף ממלוא באורז ובשר,אפונה ירוקה.
סלט ירקות,
בוקר-
תבשיל בקר
פול עם בשר
אורז לבן בסמטי
רעיון לקינוח קליל.?
רעיון לשידרוגים..?
רעיון לסעודה שלישית?
תודה..
למנה אחרונה אפשר להכין עוגת שוקולד חמה (מעט עבודה ותמיד כיפי במיוחד בחורף) או סלט פירות (אפשר לשדרג בריץ' ושוקולד צ'יפס למלעלה). או סתם עוגת בראוניז.
לסעודה שלישית- פשטידה פרוה כלשהיא- אני מכירה כרוב או קישואים או גזר (מן הסתם יש עוד).
אפשר גם להכין קציצות טונה אם אתם אוהבים.
זה מה שעולה לי בינתיים.
יש לי כרוב, או קישואים או בטטה.
קינוח- לקנות קרמבו ולהקפיא. זה יוצא כמו מוס וזה טעיייים!
לערב נראלי יש לך מספק דברים.
לבוקר אפשר להכין מג'דרה- עדשים ירוקות עם בצל מטוגן לאורז.
ואם את רוצה ירקות- אז אפשר לקלף המון ירקות שאוהבים, לחתוך גדול, לשים בקוקי עם שמן זית, תבלינים, וחצי כוס מים ל45 ד'.
לסד"ש- אפשר להכין פשטידת פטריות- מטגנים בצל ופטריות, מקררים קצת ומערבבים עם ביצים קמח ותבלינים, לתבנית ולתנור עד שזה מתקשה.
אפשר גם להכין פשטידת ירקות- מגרדים תפו"א, בטטות, גזר, קישואים ביצה קמח ותבלינים וכנ"ל..
עוד רעיון לשדרוג- למעוך אבוקדו, לחתוך בצל דק דק דק, וגם גמבה דק דק דק, לערבב הכל עם מיץ לימון, מלח, פלפל. פפריקה וזה טעים.. (אפשר גם לעשות חריף עם צ'ילי)
4 ביצים
2 כוסות סוכר
להקציף ביחד (בלי להפריד ביצים)
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מיץ תפוזים (או כל נוזל אחר, אבל מיץ תפוזים הכי טעים)
1/2 כוס שמן.
לשפוך לתבנית 3/4 מהכמות
למה שנשאר להוסיף:
2 כפות קקאו
1 כף נס קפה
לערבב היטב שלא יהיו גושים
להוסיף לתבנית וליצור שיש.
לפזר מלמעלה על הכל חבילת סוכר וניל ולאפות.
בהצלחה.
מה אפשר להכין לסעודת שבת יחד עם פלפלים ממולאים?
אם זאת המנה העיקרית, אפשר להוסיף קישואים/שעועית ירוקה ברוטב עגבניות.
אשמח עד מאוד לקבל מתכון פשוט של מאפינס קאווקר ואם אפשר לא חלבי... (כל מה שמצאתי היה חלבי)
תודה רבה רבה!!!
מתכון למאפינס קוואקר לא חלבי...
במקום מתכון למאפינס, חפשי מתכון לעוגת ש. שועל ותשימי את התערובת בתבנית של מאפינס, למשל המתכון (אף פעם לא ניסיתי), אבל הוא נראה מוצלח:

אז היום בסופר חיפשתי גויבות,
וקניתי בהתלהבות משהו שהיה נראה כמו גויבות
וגם שלמתי על גויבות
אבל כשהגעית הביתה בעלי הפנה את תשומת ליבי שזה לא מריח כמו גויבות!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה
חבושים!!!!
וקניתי הרבה!!!!
מה עושים עם זה?
לעזרתכם אודה

בדיקת החבוש מתולעים (לפי הרב ויא) : חוצים את הפרי ובודקים אם מצוי זחל או מחילה עם פירורים כהים ומסירים את האזור הנגוע.
לפתן חבושים: אני מציעה לך להוסיף גם תפוחים כדי להסוות מעט את טעם החבושים.
חתכי כל חבוש ל-8. בשלי את החתיכות בערך 20 דקות (זמן הבישול של החבושים ארוך יותר). בינתיים, חתכי כל תפוח ל-4-8 חלקים (לפי הגודל). שימי מים לכיסוי. הוסיפי חצי כוס סוכר או פחות, לפי מתיקות התפוחים (לאחר הבישול תטעמי ותראי אם צריך להוסיף עוד).
את יכולה להוסיף מעט קינמון, אם אתם אוהבים את הטעם.
חשוב לזכור: אחרי קילוף החבושים יש לשים אותם במים עם מעט מיץ לימון עד הבישול (אפשר גם יותר, לפי הטעם), כדי שלא ישחירו.