שרשור חדש
שאלת אפיה או לא אפיה של אלה:פלפלתי

ניסיתי היום להכין את אלה, מהמתכון הזה שמצאתי. (כי כמובן שהיו לנו  ועדיין יש, פריכיות די ישנות שכבר לא כיף לאכול אותן),

 

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-desserts/Recipe-dd27fe049942c11004.htm

 

הבעיה:

 

הם אומרים שם שצריך לאפות אותם חצי שעה בתנור וכל 7 דקות להפוך כדי שזה יתבשל מכל הכיוונים.

היה נשמע לי טיפה מוזר, אבל .... זה המתכון, לא?

 

אז אחרי  7 דקות פתחתי את התנור וגיליתי ש- - כל הלמטה שחור, שרוף, זה מסריח בגלל שנשרף ודי התבאסתי על החומרים שנשרפו.  הוצאתי את זה ונתתי לזה להתקרר.

 

במחשבה שניה -

למה צריך לאפות כזה דבר? אין בזה ביצים... 

מישהו יכול להסביר לי את הענין?

 

ואיך אפשר לעשות את זה פעם הבאה כדי שיצא טוב? כי כשזה היה בסיר זה היה נראה ממש סבבה!

(לכן התבאסתי כשזה נהרס אח"כ באפיה...)

אם שמים את זה במקרר כמו פצפוצי אורז עם שוקולד זה יוצא טוב?

אוף, איזה באסה, הלוואי ויהיו לכם רעיונות ולנו פתרונות לענין.

 

תודה רבה!!

אני גם לא מבינה למה דחוף לאפות את זהשרבוב

תכלס אפשר גם להקפיא, לא?

 

ואם לאפות דווקא אז אולי פחות זמן.

 

 

אבל אני לא יותר מידי מומחית.

 

(ותביאי לי לטעום

יאמי )

את שמת לב לחום האפייה?יהודיה מא"י

זה חום נמוך בהרבה מחום רגיל של אפיית עוגות?

התנור של טורבו? אם כן תורידי עוד 10 מעלות, וגם תקצרי את הזמן.

האמת? שאחרי שאני קוראת מה שכתבתםפלפלתיאחרונה

אני שמה לב שבאמת החום היה גדול יותר משצריך וגם היה על טורבו.

אבל אני לא מבינה בכלל למה צריך לאפות את זה ולמה כ"כ הרבה זמן?

ואם זה עשוי עם דבש וכו' - זה משתטח, לא? ככה זה אמור להיות... ?

כי לי נהיה פיתות כאלה..

 

צריכה מתכון לעוגה...דיי דחוף..שיר 1

למטה זה בצק

על זה שוקולד

על זה פודינג 

ועוד קצת בצק מהלמטה...

 

יש למישי את המתכון..??

 

תודה!!

מצאתי תודה!!שיר 1אחרונה
שבת שלום!קארין92
עבר עריכה על ידי קארין92 בתאריך א' כסלו תשע"ג 13:47

 

שימו לב- גם ריסוס וגם תולעים בירקות עליםכלנית1

'חסלט' בהכשר הרב קמינצקי, 'עלים ירוקים' - רק אלה שיש עליהם הכשר העדה החרדית, 'ירוק מן הטבע', 'ירוק למהדרין' בהכשר העדה החרדית, 'עלי בודק', 'עלי גלאט' - עם הכשר העדה החרדית, 'חסה גלאט' - בהכשר הרב רובין.

בכושרות ציינו כי חברות אלו נבדקו במעבדה מוסמכת ונמצא שהתוצרת שלהן נקייה משאריות של חומרי הדברה, בהתאם לתקן.

כרגיל, החסלט המקורי נקי מתולעים ועובר בדיקות מעבדה לכמות הריסוס. החיקויים, אלו שלימדו את הפלשתינים איך להעתיק מגוש קטיף ירקות עלים "כאילו" נקיים מחרקים (ובזה פגעו קשות בפרנסת אנשי גוש קטיף שעמלו קשה על פיתוח החממות והרעיון הגאוני), רובם לא עברו לא את ביקורת החרקים ולא ביקורת הריסוס.

מחפשת רעיונות לתוספות ללחמניות מלאותאממה

אני אופה מידי פעם לילדים , הם אוהבים, אבל כנראה עשיתי יותר מידי פעמים, ומתחיל להימאס להם

אני מוסיפה טבעות זיתים, חמוציות, צימוקים כל פעם משהו אחר. שבבי בצל-אבל אחת מהן לא נוגעת בכלל בבצל.

יש למישהו עוד רעיונות לגוון?

 

 

כן, יש לי כמהme and i

אתם יכולה לשים להם מלית גבינות: גבינה לבנה, קוטג', צהובה, צפתית וכו'

את יכולה לעשות גם מלית ירקות מוקפצים כן כן פשוט מקפיצים ירקות שרוצים למשל: גזר, גמבה, פטריות בצל, נבטים - מה שאתם אוהבים עם מעט חוויאג' רוטב סויה מלח ופלפל ופשוט ממלאים בזה את הלחמניות.

ויש גם מלית פשוטה של בצל ופטריות שפשוט מאדים במחבת וממלאים.

 

 

 

                                           בתאבון

פטריות קצוצותיהודיה מא"י

זעתר ושמן זית

שום (לחמניות שום), אפשר גם עם אורגנו

עגבניות ובזילקום

פלפלים קלויים

תודה, צריכה רעיונות נוספיםאממה

חשבתי על גבינות, אבל אני מעדיפה לא חלבי(מגבלות תנור)

ירקות אולי יתאימו לגדולים יותר, לצעירים זה יהיה אפקט הפוך נראה לי

פטריות מקופסה אפשר פשוט לערבב בבצק? זה לא רטוב מידי? כי זה הם דווקא יאהבו נראה לי...

לקצוץ אותן ולטגןיהודיה מא"י

הטיגון יעשה אותן יבשות יותר

אפשר גם טריות.

ואם את לא רוצה לטגן, אז נראה לי שזה יהיה בסדר, רק לסנן אותם היטב

הצעות למילוי הלחמניותאנונימי (פותח)
אפשר למלא את הלחמניות בטונה או בשוקולד או בחמאת בוטנים
שוקולד הם בטוח יהנו..דינה ל.אחרונה

סתם, אולי תאפי אותן עם נקנקיה בפנים?

או עם גבינ"צ ועגבניה (במתכונת פיצה)

 

 

 

עזרה תתקבל בברכה!שיר 1

אז חמי וחמותי מגיעים פעם ראשונה לשבת (אנחנו נשואים שנה וחצי)...

ואני לא יודעת למה אבל פשוט הסתבכתי עם התפריט... זה מה שעלה לי..אשמח להצעות ושיפורים..

אנחנו סה"כ 8..

 

ערב שבת:

מנה 1: מרק (כנראה כתום)

עיקרי2 סוגי בשרים:  כנראה 1קציצות עם קישואים ן2עוף מתוק

תוספת פחמימה: אורז לבן

תוספת ירק: שעועית

 

מנה אחרונה:

 

בוקר

2 סוגי בשרים: 1חזה הודו מתוק  

                   2--????

תוספת: מוקפץ עם אורז

תוספת: תפו"א או אנטי פסטי

 

מנה אחרונה- פירות הדר..

 

וכמובן סלטים כיד המלך...

 

 

 

 

 

 

 

נשמע מצוייןיהודיה מא"י

לערב אני מציעה לך גלידה, או תפוחים אפויים, או גם וגם

 

בשרי נוסף לבוקר - אולי בורקס בשר או פשטידת בשר (פשטידת רועים)

ואפשר גם עוף בתנור או עם פטריות או משהו כזה.

שניצלים

 

נוסף לסלטים כיד המלך, כדאי לדאוג שתהיה מספיק חלה לאכול איתם

 

וממליצה גם להכין עוגה גדולה שיהיה אפשר לקח חופשי במהלך השבת

 

בהצלחה

נשמע מעולה, בהצלחה~א.ל


תכנון יפה, אבל הרבה עבודה. כדאי להקל עליךכלנית1

התכנון מצויין, כי יש גם פחמימות וגם ירק ואפילו מנה אחרונה. אבל, כדי להקל על עצמך, אולי תפחיתי בגיוון. לא צריך 2 אפשרויות שונות של בשרי ו-2 אפשרויות שונות של אורז/ת. אדמה בבוקר ובערב. מתי תספיקי את כל זה?

שימי לב להשאיר סלטים או תוספת פרווה גם לסעודה שלישית, ולדאוג לדג כלשהו (אפשר גם געפילטע מצנצנת) בנוסף.

 

אם את חייבת גיוון נוסף, תוכלי להכין שניצלים לבוקר.

 

מנה אחרונה לערב: אפשר גם סתם ג'לי, או בערב סלט פירות ובבוקר עוגת תפוזים עם ג'לי כתום מעל.

ואיך מכינים עוגת תפוזים עם ג'לי? תודה!עין צופיה
עוגת תפוזים עם ג'לי או סירופ תפוזיםכלנית1

 

עוגת מיץ(תפוזים)/ ניקי

גודל תבנית: 24"

מצרכים:

3 ביצים מופרדות
300 ג' כוס סוכר (כוס וחצי)
210 ג` קמח תופח (כוס וחצי)
קורט מלח
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כוס מיץ קלמטינות / מיץ תפוזים

סירופ:
חצי כוס מיץ קלמנטינות / תפוזים
כף א. סוכר

אופן ההכנה:

1. להקציף חלבונים וסוכר, להוסיף חלמונים, להוסיף את שאר המצרכים.

2. חום בינוני, בסביבות 45 דקות.

אחרי שהעוגה מתקררת, אפשר להכין ג'לי כתום מעל העוגה, או סירופ:

לערבב מיץ ואבקת סוכר, לסנן. לצקת על העוגה.

 

התפריט נשמע טוב ובהצלחה בהכנותאנונימי (פותח)
איזה יופי. יישר כוחפודינג11אחרונה

הכי חשוב זו אוירה נעימה!!

בהצלחה!

 

 

אגב, לא הייתי ממליצה להכין דברים חדשים לאורחים שבאים.

עדיף להכין תבשיל יותר פשוט ושאת יודעת שהוא יוצא לך טוב.

 

סתם טיפ .

אני ממש רוצה להכין עוגיות..אבל יש לי תנאי!!!פזוזי

בלי מרגרינה!!!יש לי מין ג'וק כזה...שאצלי בבית אין מרגרינה!!

ותמיד העוגיות יוצאות מפוררות/מוזרות/ מגעילות..כי אני מחליפה את המרגרינה/חמאה בשמן..

ונמאס לי...

יש לכם אולי מתכונים של עוגיות שמלכתכילה לא שמים מרגרינה??

תודה!!

אני תמיד שמה שמן ויוצא בסדר גמור!אנונימי (פותח)

אולי זה טיפה פחות פריך, אבל יוצא טוב.

מצחיק- אבל אני פשוט מדמיינת כמה מרגרינה/ חמאה נכנס בכמות של כוס...

ככה אני עושה...

שבת שלום!

בגלל שאני עצלנית אני אשלח אותך לחפש לבד. אבל הי!בין השורות
אני אתן לך כתובת לאן ללכת.
כנסי לניקי ב. יש שם כל מיני עוגיות וחלק עם שמן.
תהני!
גם אנחנו בלי מרגרינה.פיתה פיתה

ואין שום בעיות.

אולי כדאי לחכות שהם יתקררו..

 

יש למעלה המרות,בהצלחה..
 

חיפשתי לך כמה-אנונימי (פותח)
אם לא אכפת לךפלפלתי

שהעוגיות שקולד צ'יפס שלך יהיו שטוחות - אז תעשי את המתכון שמאחורי החבילה, ואני אישית מחליפה שם לחצי כוס שמן, ובמקום קמח רגיל - לקמח תופח.

זה רץ אצלנו מעולה.  כמה שלא מכינים זה נגמר.

 

ויש גם עוגיות מושלגות של בישול בזול שזה גם עם שמן, אם מתאים לך לנסות את זה. 

 

ומה שמצליח לך - תודיעי גם לי!! אנחנו גם לא מכניסים מרגרינה ויש לנו את אותו ענין בדבר.

קיצר, שתפי.

 

כשממירים מרגרינה בשמן צריך להוסיףאנונימי (פותח)

קצת מים. עדיף פושרים.מנסיון, זה משנה את המרקם מאד. זה בגלל שבמרגרינה יש הרבה מאד מים

 

^^^^ נניח כתוב כוס שמן- אז שמים חצי כוס שמן ועודחמסה עלינו

חצי- כוס מים וזה יוצא מצויין. לא שומני מידי ולא מתפורר. (בבצקים של בצק פריך כמובן)

יש בלוג אוכל נחמדהממ
ב"ה

שהכותבת שלו מפרסמת מתכונים לעוגות/עוגיות ללא מרגרינה.
מניסיון המתכונים ממש מוצלחים.
קוראים לבלוג: "בישול בזול" חפשי בגוגל
(מצטערת שאני לא שמה קישור, זה קצת מסובך לי עכשיו)
יש לי מתכונים אדירים מחמותי לעוגיות שוקולד ציפסרסיסי לילה..
בשתי וריאציות שונות, בלי טיפת מרגרינה. ויוצא קראנצ׳י וטעים! מי שמעוניינת שתשלח לי מייל בשמחה!!!
יש לי מתכונים אדירים לעוגיות בלי מרגרינהme and i

 

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא מרגרינה


מרכיבים: 
2 ביצים 
1/2 כוס סוכר לבן   - 
1/2 כוס סוכר חום (כהה רגיל. לא דמררה) 
¾ כוס שמן 
כפית וניל 
2 וחצי כוסות קמח 
¾ כפית אבקת אפייה 
¾ כפית סודה לשתיה 
כפית מלח 
1/2 חבילת שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה: 

לחמם את התנור ל-180 מעלות ולשמן או לרפד בנייר אפייה תבנית אפייה שטוחה. 
לטרוף את הביצים ו-2 סוגי הסוכר בקערה (אפשר במיקסר או ביד, עם כף גדולה). 
להוסיף את השמן והווניל ולערבב עד שהתערובת אחידה לגמרי (זה יראה שמנוני וג'יפה בהתחלה אבל אל דאגה, התערובת תתאחד). 
להוסיף את יתר המרכיבים חוץ מהשוקולד ולערבב רק עד שהתערובת אחידה. 
לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס (התערובת תהיה די סמיכה ועשויה להעמיס על המיקסר). 
בשלב זה יש לכם שלוש אופציות: להכין מיד, לקרר במקרר כשעה כדי שתוכלו ליצור כדורים אחידים ואסטטיים, אוו לתרגל דחיית סיפוקים ולהכניס את הבצק למקפיא עטוף היטב 
ליצור כדורי בצק בידיים (אם הבצק קורר), או גושישי בצק עם כף (אם הבצק בטמפ' החדר) ולהניח בתבנית במרווחים של 2 ס"מ לפחות. אין צורך לשטח את הבצק, הוא ישתטח במהלך האפייה.
לאפות במשך כ-8 דקות, או עד שהעוגיות זהובות.
 
עוד מתכון לעוגיות שוקולד

 

עוגיות שוקולד עם צ'אנקס שוקולד ללא מרגרינה

כמות: כ-50 עוגיות 


מרכיבים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס קקאו
2 ביצים
1 כפית וניל
כוס וחצי קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 חבילת שוקולד מריר קצוצה (100 גרם)


הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני- 180 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים למעט השוקולד עד שהתערובת חלקה, במיקסר או ביד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
מסדרים כפות גדושות מהבצק בתבנית משומנת קלות ואופים בחום בינוני 7-10 דקות עד שהן אפויות מבחוץ אבל עדיין רכות מבפנים (כלומר, לא שחומות מדי. זה קצת עניין של ניסוי וטעייה עד שמזהים את הזמן המדוייק שמתאים לתנור ולטעם שלכם)

 

 

ועוד מתכון לעוגיות טחינה מתכון - עוגיות טחינה נחטפות

מצרכים

 180ג` קמח תופח (כוס + 4 כפות)
 ג` אבקת סוכר (שקית) 100
כפית סוכר וניל
כוס שמן1/4
כוס טחינה גולמית1/4
 כפות סירופ מייפל2
ביצה
כף ברנדי
שקדים פרוסים לעיטור

אופן ההכנה

.1. לערבב  את כל המצרכים, ליצור כדורים קטנים, לשטח מעט, לסדר בתבנית עם רווח בין עוגיה לעוגיה. לנעוץ שקד במרכז כל עוגיה.

. 2.לאפות בחום בינוני, עד שתחתית העוגיות מזהיבה מעט, לצנן. לפזר אבקת סוכר

הערות:
הבצק דביק שתי אפשרויות
ליצור כדורים עם ידיים מקומחות
להמתין קצת ואז יותר נוח ליצור כדורים

 

 

בהנאה

מצוין, תודה. נראה לי שאנסה שניים מפה...פלפלתי
יש לי מתכון לבצק שמרים קריעל מהדרום

לק"י

 

שבמקור יש בו מרגרינה, אבל מי שנתנה לי אותו שמה שמן, וזה יוצא טוב.

אני אשמח... מחפשת מתכון
בבקשה-יעל מהדרום

לק"י

 

בצק שמרים קר

 

1. כוס שמן

2. חצי כוס סוכר

3. כף שחוקה שמרים

4. כוס מיים/ כוס מיץ תפוזים

-מערבבים את כל החומרים, ומוסיפים:

5. 4+ כוסות קמח- לפי הצורך.

 

לשים את הבצק, מחלקים לארבעה כדורים, מרדדים דק ומורחים איזה מילוי שרוצים.

אפשר ליצור קורוסונים/ עוגה.

 

נראה לי שאופים בחום של 200 מעלות (אני לא בטוחה- מה שבטוח שאופים בחום שבו אופים כל בצק שמרים אחר).

 

לא צריך להתפיח!!

תודה!!! זה בלי ביצים?מחפשת מתכון
הלוואי עלינו בלי מרגרינה.. שני מתכונים טובים:כוכבית*

עוגת אגוזים ושוקולד:

1. בצק:
כוס ורבע קמח
כף סוכר
1 ביצה
2 כפות יין
1 אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
 
- ללוש ולשטוח בתבנית, לאפות 5 דק' בחום 200.
2. לפזר 1/2 חבילת שוקולד צ'יפס (אפשר אפילו פחות..)
3. לערבב את החומרים הבאים ולשפוך מעל השוקולד צ'יפס:
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 ביצים
1 כוס אגוזים קצוצים
 
- לאפות עוד חצי שעה..

 


עוגת אגוזים בחושה (מקבלת המון מחמאותקורץ)


כוס קמח

כוס קוקוס

כוס סוכר

כוס אגוזים טחונים

כוס שמן

אבקת אפיה

סוכר וניל

5 ביצים.

לגרד קוביית צימקאו.

 

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור,
להמיס: מים עם סוכר ומעט לימון ולשפוך על העוגה.

לא חסר בכלל...זמר הפלוגותאחרונה

לי יש שתי מתכונים לעוגיות קווקר:

 

2 כוסות קווקר

2 כוסות קמח

אבקת אפיה 

אפשר קצת שוקולד ציפס או צימוקים לפי הטעם

כוס סוכר

לערבב

3 ביצים

חצי כוס שמן (אפשר יותר אם צריך)

 

לאפות עד שנראה מוכן

 

2 וחצי כוסות קווקר

כוס קמח

כוס סוכר

כוס שמן

ביצה

אבקת אפיה 

2 כפות דבש

אפשר צימוקים

 

לשים בתבנית ולחתוך כשמוכן

 

מעבר לזה תכתבי באינטרנט מתכונים לעוגיות ללא מרגרינה ולא בעיה בכלל למצוא...

לזניה מפסטה רגילהמישהי123

יש מצב שזה ילך?

 

ואם כן, צריך לבשל לפני כן את העלים? ואיך עושים את זה בכלל??

 

תודה

זהלא יוצא לזניה עם שכבות, אלאמודדת כובעים

מערבבים הכל יחד.

אבל יוצא גם טעים!

תודה!! ושאלה בפנים-מישהי123

מבשלים קודם את הפסטה?

כןמודדת כובעים

פסטה בנפרד, והרוטב בנפרד ואז מערבבים יחד עם הקוטג' והרוטב ושופכים לתבנית.

אני מפזרת למעלה גבנ"צ

 

לרות סירקיס יש מתכון לפסטה מאטריות רחבותאני ירושלמית

שיוצאת יפה ובשכבות. מתכון טעים טעים!

 

אני אשמח למתכון אם יש לך מישהי123
לזניה עם אטריות רחבות של רות סירקיס מהמטבח באהבהאני ירושלמיתאחרונה

לזניה עם אטריות
מתאים לתבנית בגודל 20X25
המצרכים

200 גרם איטריות רחבות,
מבושלות שטופות ומנוקזות.

קערה מס.1

2 קופ' קטנות - רסק עגבניות
חצי כוס מים
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1 כפית אורגנו

קערה מס.2

2 גביעי קוטג'
2 ביצים
1 כף פטרוזיליה קצוצה

200 גרם, פרוסות- גבינה קשה צהובה

מערבבים את תכולת קערה מס. 1 -

מערבבים את תכולת קערה מס. 2

משמנים תבנית, תחתית ודפנות
מניחים מחצית מהאטריות המבושלות - ומשטחים.
על האטריות מניחים מחצית מתערובת גבינת הקוטג'
על גבינת הקוטג' יוצקים מחצית מתערובת רסק העגבניות
על רסק העגבניות מניחים מחצית מפרוסות הגבינה הצהובה

חוזרים על התהליך.... מחדש,
מחצית שניה של אטריות
מחצית שניה של תערובת הקוטג'
מחצית שניה של רוטב העגבניות ופרוסות גבינה.

עד לשלב זה ניתן להכין מראש, ולהעביר למקרר.

האפיה - בחום בינוני גבוה למשך כחצי שעה.

להוציא מהתנור.... להמתים 10 דקות... לחתוף למנות ולהגיש חם.

 

אמא שלי היתה עושה כך-בעיתה אחישנה

(וסבתא של בעלי עושה ממצות שנשארו מפסח.. מעשן)

 

המתכון הוא משהו בסגנון הבא-

מבשלים איטריות צהובות דקיקות במים עד שהם מוכנים ומסננים. 

 

מערבבים קוטג רסק תבלינים ואת האטריות בתבנית. 

מפזרים מעל גבנ"צ ולתנור. 

 

זה אחת הארוחות ערב הכי קלות שיש

מרק תירס-יש למישו מתכון טוב..?שיר 1

אם אני שמה במקום חמאה שמן- בשביל שיהיה פרווה זה עדיין טעייים?

כןיהודיה מא"י

קוצצים בצל

מטגנים אותו עדיף עם חמאה, אבל אפשר עם שמן

בנתיים מגרדים גר במגרדת, מוסיפים לבצל

מוסיפים תירס קפוא, מערבבים ומאדים דקה שתיים

מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך רבע שעה

מרסקים את המרק, ומוסיפים עוד תירס קפוא

מביאים לרתיחה שוב

מוסיפים שמנת לבישול או תחליף פרווה (ואפשר לוותר)

 

ועוד מתכון, קליל וטעים

חותכים חזה עוף לקוביות, משרים אותו בחלבון ביצה

קוצצים בצל, מאדים אותו עם שמן עד שיהיה שקוף

מוסיפים קופסאת שימורים של תירס, כולל המים

מוסיפים עוד מים ורוטב סויה לתיבול

מביאים לרתיחה, מוסיפים את החזה עוף ומבשלים עוד דקה

סליחה על הקטנוניות..א.א.ק

אבל הפעם זה באמת קשה לי להבין..

מה זה "מגרדים גר במגרדת"?

את מה?

ומה זה "גר"?

 (אני בד"כ מצליחה להשלים לבד מילים.. הפעם לא הלך לי..)

זאת שגיאת הקלדהיהודיה מא"י


לשון אדומה

מגרדים גזר במגרדת...
תודה שהפנת את תשומת ליבי

יש לי מתכון בשרי- גם טוב? טעים לאללה...דינה ל.אחרונה

אם בא לך, תזכירי לי לכתוב לך שבוע הבא, כי המתכון של אמא שלי, והיא יושבת שבעה כרגע... והראש שלה לא בזה.

 

 

כבישת זיתים סורים בביתam42

בס"ד

 

עשיתי בדיוק מה שרשום באתרי אינטרנט השונים לגבי כבישת זיתים

 

החלפתי מים יום יום למשך שבועיים ואז שמתי אותם בצנצת עם לימון,שום,מלח,עלי דפנה,פלפל אנגלי וחריף וטיפה חומץ ובכל זאת יצא לי הכל מר מאוד..מה זה יכול להיות?מה לעשות?

מישו מבין?

דפקת אותם כך שיתבקעו?יהודיה מא"י

אני יודעת שזה משמעותי לטעם

זה היה זן מתאים?

 

וחוץ מזה אני יודעת שזיתים שמכינים בבית תמיד יוצאים מרי יותר, ואין לי מושג למה.

בטח!am42

בס"ד

 

[אחרי שאמרת לי הלכתי בשושו ודפקתי אותם...]

 

יש לך מתכון להביא לי או למישו שעשה את זה פעם חוץ מאחרי שמחליפים להם מים לשים אותם עם שום,לימון,מלח,פלפל חריף ואנגלי ועלי דפנה ושמן זית?

זה המתכון הקלאסיחסדים

לזיתים כבושים

יש זיתים מומלחים ומיובשים - אלה שנראים כמו צימוקים שחורים

 

יש מקום למשחק  בכמויות. יותר או פחות פלפל שום וכאלה

והם באמת יוצאים יותר מרים מהחנות גם כי הם סורים וזה יותר מר מהמוכר וגם כי אין לנו כימיקלים שמכבסים זיתים בבית

 

השאלה העיקרית היא אם אתה אוהב את זה בכלל או לא???

יתכן  שיצא מוצלח אבל זה פשוט לא לטעמך 

אם יצא מוצלח ואתה לא אוהב אז הפיתרון האידיאלי הוא לשמור למשלוח מנות ביתי ומקורי

 

אה ואולי סתם צריך עוד זמן המתנה אחרי שכבשת כדי שיהיו מוכנים

צריך לדפוק אותם לפני שכובשים...יהודיה מא"יאחרונה

לא בטוחה שזה מועיל אחרי

אז מה מכינים עם פודינג וניל?!נוצה ברוח

אשמח לעצותיכם חבריי..

 

יש לי בבית בערך 3 חב' של פודינג וניל שבא לי לעשות איתם כבר משו...

 

יש רק מגבלה אחת חשובה-

 

שזה לא יהיה חלבי!

 

אז אשמח מאוד לרעיונות מעניינים כולל צירוף מתכונים (מפורטים ככל האפשר..)

 

* זה לא חייב להיות דווקא משו מעניין לשבת, אני אלרגית לחלב גם במשך השבוע..קורץ

 

 

בתוך בצק לעוגיות. זה יוצא מעולה!שונמית
אפשר לשים את זהפלפלתי

כמילוי או כחלק מהמילוי של עוגות שמרים...

 

אפשר להפוך מתכונים חלביים לפרוהאד

ע"י ערבוב של הפודינג עם חלב סויה/ חלב אורז.

גם בעלי אלגרי לחלב אז ככה המליצו לי , אך עוד לא ניסיתי...

עוגת קרמבווופלספנית

בעזהי"ת

 

ויש שם גם פודינג שוקולד אחד- תמירי אותו בפודינג וניל ושוקולית/קקאו..

במילוי שוקולד לעוגת שמריםme and i

זה עוזר שהמילוי לא "יברח" מהעוגה

וגם כמובן לשים בגלידה (אם את מכינה לבד) פשוט להקציף עם הקצפת

מה עם רולדות? יש לי מתכון פרווה..כוכבית*
תודה רבה על כל הרעיונות...נוצה ברוחאחרונה

אבל אשמח מאוד למתכונים...

 

לעוגת קרמבו מצאתי איזה מתכון מעניין שנראה טעים, אבל לשאר הדברים אשמח מאוד למתכונים מכוונים...

 

 

תודה רבה!

שרשור מתכונים שבת חיי שרהאיזה טוב ה'!!!!

שבת מלאה באורחים ב"ה

 

הטלתי על חלק מהאורחים להביא דברים ובאופן כללי השבת די סטנדרטית מבחינת התפריט. כשיש כ"כ הרבה אורחים אי אפשר להשתגע עם תפריטים מורכבים.

 

ואני עוד משתדלת לבשל פשוטיהודיה מא"י

כי סכ"ה אני עדין אחרי לידה

 

אז מתכון לדג נסיכה מקלי קלות

מסירים את העור, חותכים אז הדג ומסדרים בתבנית

מערבבים בקערה שמן, תבלינים לפי הטעם ואפשר גם רוטב סויה

מורחים את הדג בתערובת התבלינים

אופים בתנור בחום בינוני גבוה במשך כרבע שעה.

וביחד עם זה הולך ירקות אנטיפסטי, ומרק כתום

לא לשבת אבל בסדר..פיתה פיתה

הכנתי לחמניות ופוקאצה...

סוף סוף מעיזה לגעת בבצק שמרים...

 

אולי מחר אני יכין דג או עוף...נראה מה יהיה לנו...
 

לא משו מיוחד, אבל יצא טעים הקולה טובה

ערב-

דג ברוטב אדום עם המון ירקות

חזה עוף בפטריות

אורז

לקינוח- עוגת אננס הפוכה

 

בוקר-

בשר 

פירה עם בטטה

אורז

לקינוח קניתי קרמבו והקפאתי..

 

סד"ש-

פשטידת טריות

 

ולקראת השבת הבאה...עין צופיה

אשמח למתכונים:

חזה עוף בפטריות

עוגת אננס הפוכה.

תודה!

שבת שלום הממ
ב"ה

עוף מבושל

2 עופות מחולקים

3 כפות דבש

כף חרדל

פלפל שחור, פפריקה ואבקת שום בנדיבות.

3 כפות מיונז

מערבבים את הדבש,חרדל,מיונז ותבלינים, מורחים על העופות מבשלים על אש גבוהה חצי שעה+- מנמיכים את האש ומבשלים עוד רבע שעה/עד שהעוף רך ומבושל לגמרי.
שבת מלאה באורחים ב"השיר 1

 

ערב שבת:

מנה 1: מרק (כנראה כתום)

קציצות עם קישואים

עוף מתוק

אורז לבן

שעועית

 

מנה אחרונה: עוגה

 

בוקר

חזה הודו מתוק  (חמותי מביאה)

      עוף (גחסתי מביאה)

מוקפץ עם אורז

תפו"א או אנטי פסטי

 

מנה אחרונה- פירות הדר..

 

וכמובן סלטים כיד המלך...

 

|נמחק|דינה ל.אחרונה
למישהי יש מתכון לשניצלונים עם שומשום של קורוסיןme and i

אכלתי שם כאלה שניצלונים קטנים שמצופים שומשום אבל ממש כאילו במקום פירורי לחם שמו שומשום וזה היה ממש טעים!!!!!!!!!!יאמי

מישהי אולי יכולה לעזור ויש לה במקרה מתכון לזה?

שזה קצת מתוק כזה?פודינג11
לא. ממש לא אולי אכלת את זה עם רוטב חמוץ מתוקme and iאחרונה

זה פשוט עומד להם שם ליד השניצלונים עם הטמפורה זה כאילו נראה שניצלון שבמקום לצפות בפרורי לחם ציפו אותו בשומשום

חטיפי גרנולה (מתכון)יעלי_א

 

מתכון:

 

1 כוס קוואר [שיבולת שועל]

3/4 כוס קמח מלא

1/2 כפית סודה לשתיה

2 כוסות תוספות: (אגוזים, צימוקים, גרעיני חמניה/דלעת, שוקולדצ'יפס [זהירות! הדבר היחיד שלא בריא..=]], פירות יבשים, חמוציות, קוקוס, שומשום)

1/2 כוס סוכר חום

50 גר' חמאה/ מרגרינה [טוב, גם זה=]

1/2 כוס דבש

3/4 כוס טחינה גולמית

 

 

לערבב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה [בלי הסוכר]

לחמם בסיר את הטחינה, הדבש, החמאה, הסוכר, 

כשנמס ומתאחד לנוזל- לשפוך על היבשים ולערבב היטב (אם התערובת מתפוררת- כדאי להוסיף מעט טחינה)

לשטוח על תבנית על נייר אפיה ולהדק היטב!

לאפות כ-20 דק' בחום של 160 מעלות.

 

כשכמעט קר לגמרי- לחתוך לקוביות..

 

 

בתאבון!!

אמור להיות משהו משהו!

 

תודה לננשמה המתוקה.

וכמובן לאתר: http://www.bamixer.co.il/

ננסה. נשמע מצוין. תודה.אדאחרונה
יש למישהו מתכון ללחמניות מקמח מלא שיוצאות טוב?פלפלתי

תודה רבה!

(ויש לי קמח 70% אם הז משנה משהו..)

 

כן!הביצה שהתחפשה

בס"ד

 

מעולה!

1 קילו קמח

2 כפות שמרים

3-4 כפות סוכר [תלוי במתיקות הרצויה]

3\1 כוס שמן

3~ כוסות מים

אחרי שנהיה בצק להוסיף כף מלח וללוש היטב

 

יוצאות חלות מ ע ו ל ו ת ! ! !

 

קרדיט לספר "לקראת חלה"

 

אה, טיפ- כדאי להוציא את השמרים מהמקרר איזה חצי שעה לפני שמתחילים- שלא יהיו קרים מידי
 

זה צריך התפחה שניה אחרי שהם בתבניתפלפלתי

או שאפשר ישר לתנור?  איך זה עובד?

 

תודה! יצא טוב עד כדי כך שנשארו רק חצי... פלפלתי

 

זה פיצוי מה' על העוגות שלך איזה טוב ה'!!!!
לגמרי. פלפלתיאחרונה

למרות שהתגובה על השמרים היתה (לפחות בינתיים כי הם יצאו שבלולים נמוכים) שזה לא כ"כ נורא ורק הלמעלה יבש...

מעניין באמת מה יצא עם העוגות.

אבל בכל מקרה - צודק לגמרי.

  ב"ה.

 

כן~א.ל

- להתסיס שמרים: כלומר לשים שמרים מהקוביה-(רבע קוביה), יחד עם מים פושרים וכף סוכר. לערבב היטב ולסגור עד שהשמרים מתסיסים

- חצי כוס סוכר ( אני יודעת שזה נשמע הרבה אבל קמח מלא לדעתי זקוק לזה)

- חצי כף מלח

- חצי כוס שמן זית המותאם לבישול, אפיה וכו'.

-ביצה אחת

 

( עוד דבר שמצאתי כעוזר לקמח המלא להיות רך: דבש)

 

ומים פושרים בעת הצורך

טיפ נחמדודודי לי

עשיתי עוף לתנור ןרציתי לכסות בנייר כסף ולהוריד שישחים אבל לא היה לי נייר כסף אז שמתי נייר אפייה

ויצא מעולה גם שחום וגם רטוב וגם לא צריך להתעסק עם זה באמצע האפייה.

זה טוב גם לתפוא ולדגים.

נייר אפיה יותר בריא, אבל פחות מסנן את החום של גרילכלנית1אחרונה
חייבת את עזרתכם!שונמית

אנחנו מארחים הרבה בשבת. 

לאמא שלי אין זמן השבוע בקושי לבשל, אז אנחנו עוזרות לה. אני בונה את הארוחות. רציתי לבקש עזרה בבניחת תפריט- מה לדעתכן כדאי להוסיף:

ארוחת ליל  שבת- סלטים; מנה ראשונה? ; עוף בסילאן עם תפו"א, קציצות הודו, אורז ??,  מוקפצים/ אנטיפסטי, צמחוני??

         בוקר שבת: סלטים; חמין; אורז, פולקע (איזה?), צמחוני??, ...

 

חייבת רעיונות דחוף... הדגשתי איפה אני לא יודעת. אני צריכה עוד רעיונות (ואם אפשר מתכונים), לכל אחת מן הארוחות.

תודה רבה!

 

*אני אשמח גם לרעיונות לעוגות ועוגיות פשוטות וטעימות, ולקינוחים.

מנסה---פלספנית

 

בעזהי"ת

 

קודם כל, אם אתם מארחים הרבה אנשים השבת- תנסו להוריד ממכם כמה שיותר.

סלטים; מנה ראשונה- בעיני מרק זה מעולה: סיר אחד גדול, ירקות חתוכים, עצמות/הודו אחד בשביל הטעם, זה תמיד טעים ומחמם וזה! ; עוף בסילאן עם תפו"א, קציצות הודו- למה צריך גם קציצות אם יש עוף? בעיני מיותר, אורז כנ"ל, למה צריך? יש תפו"א, שמת כבר אורז למחר.. מיותר,  מוקפצים/ אנטיפסטי- זה כן הייתי עושה, זה בא טוב, צמחוני- יש אנשים מוגדרים כצמחוניים שמגיעים? כי בעיקרון- יש ירקות, יש תפו"א.. אם יש מישו ספציפי- אפשר לחמם לו איזה שניצל תירס או משהו בסגנון. או/ו להכין מראש מרק 'נמס בכוס' כזה משודרג טיפה, לא יותר מזה..

 

         בוקר שבת: סלטים; חמין; אורז, פולקע (ההמלצה שלי- עם בטטות, בצל והרבה שום), כדאי להכין איזה ירק- אפונה וגזר נגיד הולך מעולה עם אורז! צמחוני- מיותר; יש אורז, יש חמין [אא"כ החמין בשרי- ועדיין. יש אורז, יש סלטים..]

 

עוגות ועוגיות פשוטות- תכינו עוגיות שוקולד צ'יפס, זה רץ בכל מקום, בכל זמן ובכל גיל! 
 

לקינוחים מושקעים: לבוקר- סלט פירות שווה שמכינים מראש, עם קצת מיץ ענבים/תפוזים עליו, זה מעולה
לערב- מספיק לקנות גלידה שווה ולחלק לכולם.. אפשר להכין 'קסטות', זה מעולה: מרצפים תבנית גדולה בביסקוויטים, מכינים גלידה כלשהי במתכון הכי פשוט, שופכים, ומניחים ביסקוויטים באותה צורה ככה שיצאו אחד מעל השני. 
אפשר להכין את הגלידה בשתי טעמים [שוקו-וניל נגיד- מכינים את הבלילה כוניל, מחלקים לחצי, מוסיפים לחצי קקאו/שוקולית בשביל הטעם והצבע], ואז לשפוך את זה בפסים-פסים ככה שכל ביסקוויט ייצא 'חצי חצי'. מקפיאים, אחרי שזה קפוא חותכים לפי הקווים של הביסקוויטים..

 

אני אנסה..יעל מהדרום

לק"י

 

לבוקר אפשר לעשות חמין ופשוט לשים בו הכל: קטניות, בשר/ עוף, תפו"א, קציצות (אפשר מסולת).

ואם יש מישו צמחוני אפשר להכין לו חמין צמחוני.

 

לקינוח אפשר להכין עוגת שוקולד טעימה- יש לי מתכון לעוגה ממש פשוטה להכנה וטעימה מאוד.

ממש תודה לכן...שונמית

כשכתבתי צמחוני התכוונתי לירקות באיזושהי צורה- בטטות מטוגנות, אנטיפסטי...  משהו שיעשיר קצת את הארוחה.

ואני אשמח לקבל את המתכון לעוגת שוקולד...

בכיף..יעל מהדרום

לק"י

 

עוגת שוקולד- המצרכים: (תבנית בינונית)

1. כוס קמח

2. כוס סוכר

3. 4 כפות קקאו

4. 4 כפות שוקולית

5. 1 א. אפיה

6. 1 סוכר וניל

- מערבבים את כל החומרים הנ"ל.

 

7. 2 ביצים

8. כוס שמן

9. כוס מיים

- מוסיפים ומערבבים.

 

- אופים בחום בינוני.

אפשר לאפות במיקרוגל במשך 11 קות בתבנית זכוכית.

 

 

צמחוני-

1. תפו"א ובטטות בתנור

2. ירקות מאודים.

דעתי בענין: פלפלתי

מנה ראשונה - אופציות: מרק, בורקסים עם רוטב,  אגרולים.

 

אני כן הייתי מוסיפה אורז בערב שבת במידה ויש קצייצות גם, כי לא כולם מתים על תפוחי אדמה, ומקסימום את מעבירה את זה שוב לבוקר. לא מתים מלראות את זה פעמיים.

ועל הירקות הייתי הולכת על משהו הרבה יותר פשוט - אפונה, שעועית ירוקה או צהובה, משהו כזה. זה ירק, זה הולך עם האורס והקציצות במידה ומישהו אוכל  ומהר מהר להכין. 

סלט נוסף את יכולה סלטים חיים כמו שומר וכד'.... (סלטים אפשריים: שומר, סלק...)

 

צמחוני לבוקר הייתי הולכת על סלט חסה עם או בלי תוספות (כשאני מתכוונת תוספות זה לחמוציות וגרעינים בנוסף, או גרגרי רימון וגרעינים מעורבים בזה... )

 

עוגיות שוקולד ציפס - הולך תמיד.

יש מתכון של עוגיות מושלגות, אם את רוצה תגידי אתן לך את המתכון.

 

אם יש לך תפוחים שאת רוצה להשתמש בהם - יש לי מתכון לעוגת תחוחים אם את רוצה.. (כאלה שחותכים אותם לקוביות ולא ממש מרגישים אותם בפנים...)

 

קיצר - תני כיוונים יהיה יותר קל לתת מתכונים.

 

ובהצלחה!!

 

בהצלחה!~א.ל

ליל שבת: סלטים, דג (קל מאוד להכין בתנור וגם מאוד טוב), מרק (מנקה את הגוף, ושוב- כפי שהכי מתאים לכם הדבר קל להכנה), עוף עם אורז ותוספת נוספת: בטטה, תפ"א, אפונה , שעועית ירוקה/צהובה.

בוקר: סלטים, חמין והייתי מציעה אורז, אך מגוון. למשל: אורז משולב עם אפונה וגזר, או אורז צהוב עם כוסברה, או אורז עם צימוקים וכו'.

 

לקינוח: עוגה

 

 

 

מה שאוכלים אצלי בבית- תקחי מזה מה שנוח לךלימורשרה

ערב:

מרק (עוף או ירקות טחון)

עוףמתוק: מבשלים אורז עם חצי כמות מים (1כוס אורז 1כוס מים). שמים בתבנית. שמים מסביב פרוסות תפוא. אפשר גם בטטה או שעועית ירוקה.

עושים רוטב קטשופ+סילן+סויה+מה שרוצים. מורחים את העוף. שמים עוף הפוך על הורז. שופכים מלמעלה שאריות הרוטב.

שעה וחצי 180 מעלות.

קינוח- אין מקום בבטן. לכן גם אין מנה ראשונה.

 

אחרי שחרית:

סלט ירקות, תירס מקופסא, טוהנ, סלט מיונז, מנה ראשונה- ביצה רוסית (ביצים קשות חצויות, ממולאות בטונה עם מיונז והצהוב של הביצים), בורקס

שניצלים, שאריות העוף מאתמול

גלידוניות

 

בהצלחה!

אני ממש בעד התפריט של פלספנית.נערת טבע

נשמע לי אחלה.וכמובן שאת תמיד יכולה להוסיף/ להוריד מנות מכל מה שהציעו לך,הציעו פה מנות מצויינות לדעתי.

 

ברמת העיקרון אני חושבת שהשיקול המרכזי צריך להיות אוכל פשוט ומהיר הכנה. לא להתפתות ללכת עכשיו על דברים מסובכים ומטורפים,שסתם יקחו ממך זמן וכוחות. לכי על הדברים הפשוטים שכולם יאהבו לאכול. בהצלחה!יאמי

המתכונים הקבועים שלי שאני מארחת הרבה אנשיםמוריה בשמחה

בדרך כלל אני אוהבת לפנק באוכל מושקע ובמגוון ולכן תמיד כאשר יש אצלי הרבה אנשים אני מכינה הרבה סוגים אבל עושה דברים פשוטים יחסית...

 

סלטים במהלך כל השבת- כל פעם מקבץ אחר: מבושלים: מבשלת סלק, גזר-טבעות, לפת, תפו"א+ביצים (כל דבר בנפרד) ובערב שבת מתבלת לסלטים שונים.

סלטים חיים: ירקות חתוכים לטבעות או למקלות ומבטבלת כל אחד קצת אחר: מלפפון+בצל, עגבניות+שום ופלפן חריף.+גמבות בכל מני צבעים+בצל, גזר+שום וכוסברה. קולרבי, שומר, כרוב, חסה. לפעמים אני מערבבת כמה סוגים של ירקות (ככה יש ליערב שבת:הרבה מגוון ולא בהרבה זמן הכנה).זיתים מכל מני סוגים בכוסות זכוכית שקופות (זה עם הרגל-של יין)

 

ערב שבת- דגים(אני לא תמיד מכינה, בכמות גדולה אני עושה דג פילה בתנור ברוטב מרוקאי. מרק קוסקוס פרווה (זה גם מרק, גם ירקות), ולידו קוסקוס (משקית), עוף בתנור(עם הרבה בצל ותבלינים-אופים שעתיים ב170 יוצא מעדן), וקציצות ברוטב לפעמים אני מכינה את הקציצות עם ירק (שעועית, אפונה,זיתים), 

לפעמים במקום הקציצות אני מכינה פשטידת בשר (בצק עלים, בשר טחון עם בצל ועשבי תיבול ושוב בצק עלים) ומגישה עם רוטב פטריות. 

בבצק עלים שנשאר לי (ותמיד נשאר), אני מכינה עוגת נפוליון כקינוח- (אופה 2 מלבנים של בצק עלים ושהם קרים אני חוצה באמצע וממלא בריץ מוקצף עם 4 כפות אינסטנט וניל- ומעל הכל אבקת סוכר- יוצא עוגה טעימה מרשימה ומאוד פשוטה).

 

שבת בבוקר: חמין בסיר גדול, אני שמה בו גם בשר וגם עוף ואם אני מכינה קציצות לערב אני מערבבת כמות קטנה של בשר עם לחם ואגוזים ומכינה קציצות גם לחמין, בתוך החמין יש גם חומוס,תפוא, בטטות, ביצים, ובשני שקיות- אורז וחיטה

אחרי זה אין מקום לכלום, אז אני מגישה פירות- בעונה הזה קערה גדולה של פירות הדר.

 

סעודה שלישית: בדרך כלל אני מכינה פשטידה גדולה, ואופה מיני גחנון( בצק גחנון שאני חותחת לגודל של שני אצבעות -הרבה יותר יפה ונוח לאכול).

בהצלחה ושבת שלום.

 

2 תוספות מהירות ומשדרגות כל ארוחה:אפצ'י

1. אטריות אורז:

קונים בכל מכולת אטריות אורז סיניות, (לוודא שזה מאורז ולא שעועיות למיניהן....)

שמים את האטריות בכלי גדול, מכסים במים רותחים,ו...זהו!

אחרי 5 דקות זה מוכן!מוציאים עם מזלג כדי לסנן את המים, אני מעבירה לכלי קטן יותר, ושמה עלהפלטה - אבל לא ישירות, שלא יתייבש, אלא מעל סיר אחר.

מגישה עם רוטב מאחד התבשילים האחרים - טעים ומזין.

 

2. ירקות בתנור:

חותכים ירקות לרצועות או חתיכות גדולות: גזר / קישואים / בצל / גמבות,

מסדרים שטוח על תבנית, את הגמבות עם הקליפה כלפי מעלה, מתבלים בשמן זית - מעט, מלח, פלפל ובזיליקום יבש. מספיק מעט.

שמים בתנור עד שיתרכך / ישחים, אצלי זה כ-40 דקות.

מגישים חם.

 

שבת שלום!

מתכון לעוף שנראה מדהים וקל מאודתמר..

עוף בסילאן:

 

פורסים לטבעות בערך 3 בצלים

מניחים בסיר מעליו שמים את חתיכות העוץ

ממליחים ומפלפלים אפשר לשים גם קצת א. מרק עוף (אני לא שמה)

שופכים מעל סילאן בנדיבות מכסים ונותנים לו להתבשל לו בכיף (שעה שעתיים )

יוצא מדהים וכמעט ללא עבודה.

 

כנפיים בצילי מתוק :

אופים את הכנפיים בתבנית מכוסה בערך 3/4 שעה

מוציאים ושופכים מעל:

קטשופ שמעורבב עם צ'ילי מתוק וקצת מים

אופים עוד בערך רבע שעה על 200 מעלות.

 

זהה מתכונים פשוטים ומאד מרשימים שכיף להגיש .

 

ובתאכלס כשיש אורחים כיף להשקיע בהצלחה.

 

 

 

אני מהניק של אחותי- זאת שונמית-אנונימי (פותח)

ממש תודה לכן! שה' יברך אתכן בהכל.

מתכונים מסתבריעקב רובין

 

אפשר למצוא באתר של מקו

[השאלה אם יש לכם אפשרות להיכנס לשם בלי כל הבבלת שבאתר]

 

http://www.mako.co.il/food-recipes

גם ג'חנון לא מזיק בכלל עם רסק עגבניות ואולי ביציםmozaikaאחרונה

לכל מי שחשקה בטנו

 

מרק תימני גם תופס

 

:0)

עזרה במציאת מתכון אבודתות

שלום, אני מחפשת מתכון לעוגה מאוד אהובה שהיינו מכינים בבית לפני שנים. המתכון אבד וכל הניסיונות לשחזר אותו כשלו.

הרעיון היה - בסיס של בצק פריך, מעליו קצף שמקציפים עם קוקוס, ושכבה של שוקולד.

אם מישהי/ו מכיר/ה מתכון כזה (וטעים), אשמח ממש לקבל!

אני אשתדל לבדוק לך בימים הקרובים בלנ"ד..יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

אני מכירה משו דומה.

יש דרך לבשל פתיתים יום קודם?משפחתית

במק רר הכל הופך להיות גוש...

לשבת?-משה ר-

בכללי לא מומלץ...

אבל אם זה מיום חול ליום חול ניתן להוסיף מים, ואפשר לשפר את הטעם ולהוסיף רוטב עגבניות, ולתת בישול קצר...

פעם משהי אמרה לי להוסיף כף שמןמירימי
בגמר הבישול כשזה עדין חם ולערבב הייטב. היא אמרה לי את זה לגבי איטריות/ פסטה (באיטריות-אחרי סינון המים) ונראה לי יתאים גם לפתיתים.
כשאני מבשלתשושנה29

אני מכבה את הלהבה כשיש עוד קצת מים ואז משאירה לאיזה חצי שעה בלי פתיחת המכסה, ואז לא נהיה גוש.

אפשר לבשל יום קודםשושנה29

לשבת אני שמה את הפתיתים בתוך קופסאת פלסטיק ושמה אותו על הסיר שנמצא על הפלטה, יוצא מעולה.

אבל למה? זה בישול כ"כ קצר..פלספניתאחרונה
הי שאלה דחופה על גלידהגליה...

האם שמנת מתוקה חלבית + פודינג, הקצפה של שניהם תתן גלידה במרקם נעים?

 

יש לי הרגשה שכבר ענו לך... מה עשית בסוף?בת נוגהאחרונה
חמאת שקדים ושקדיה זה אותו דבר?רק טוב!

ומה אפשר לעשות עם זה?

 

הממ לא יודעת.. וטעמתי משניהם אבל פעם המרתיבת נוגהאחרונה

ממתכון אחד חמאת בוטנים - בחמאת שקדים (שמתי את זה במקום)

וזה יצא חבל"ז!!!

 

המתכון הוא של גלידה ביתית בהירה (על בסיס קצפת פרווה ונראה לי גם ביצים מוקצפות)

שמגררים לתוכה באופן גס

שוקולד מריר שהומס והוקפא עם חמאת בוטנים.

 

בקיצור - המרתי (כי זה מה שהיה לי)

וזה יצא טעיםםםםםם!!

עדין יותר ובטעם חלבי כזה...

 

בקיצור - תיהני מהמוצר!!!