יש לי עופות שנשארו במקרר יום שלם,חשבתי שאשתמש בהם היום ולא הספקתי.
אם אני אשאיר אותם עוד יום במקרר הם יכולים להתקלקל?
פשוט אני רוצה שמחר הם יהיו מופשרים על הבוקר.
אצלי התוספות הן לא ממש בנפרד. אני שמה כל דבר בצד אחר של הסיר אבל זה לא יוצא לגמרי נפרד.
אני ירושלמיתאבל אין לי כמויות מדוייקות...
שימי מה שאת רוצה, ואת התוספות את יכולה לשים בתוך שקיות בד שיושבות בתוך הסיר, ככה זה ביחד ונפרד.. 
קטניות, אורז, תפו"א, עוף... מה שבא לך....
רק- אצל אמא שלי היא שמה כל דבר בשקית ניילון רגילה של סנביצים, ועושה חורים עם מזלג.
ואפשר גם לשים בשקית בד.
ועוד משו- אמרו לי פעם שחמין טוב, עושים בהדרגה. ניסוי ותעיה. כי זה תלוי בסיר, בפלטה, בחורף\קיץ, אנשים וכו'..
(ולא, אני לא עושה חמין בבית שלי..)
אולי שקיות קוקי..
שקיות רגילות לא יחזיקו בבישול..
חלופה טובה מאד לבשר זה גרונות הודו
אז כמות המים הנדרשת היא 5 כוסות מים.
והשאר כרגיל, כמה שתרצי:
תפו"א, בטטה, גריסים, שעועית, קישקע, קניידלך, עוף, בשר
ותבלינים.
אני מוסיפה גם שקית של רוטב צלי של אוסם וזה נותן צבע חום יפה כזה.
שלום,
לאחרונה התחלתי להקפיד על דברים אפויים במקום מטוגנים
במטרה להוריד את מפלס השמן במאכלים שלנו בבית...
למשל לאפות קציצות במקום לטגן
אותן.
ועכשיו אני שואלת:
מה הועילו חכמים אם אני לא מטגנת,
אבל שופכת שמן למה שאני אופה? הרי במקום לטגן קציצות קישואים
אני אופה פשטידה של קישואים ובכל פשטידה יש רכיב של שמן,
ובד"כ לא מעט... לפחות חצי כוס. האם בטיגון גם נכנסת לאוכל כזו כמות גדולה של שמן?
אי תוהה אם לאפות פשטידות זה בריא מי יודע מה
יותר מאשר לטגן....
מי מבין בעניין הבריאות ויודע לענות לשאלתי מה עדיף?
קודם כל בטיגון נכנס הרבה יותר מחצי כוס.
תנסי למדוד פעם כמה זה, 'סיבוב שמן' למחבת.
חוץ מזה השמן יותר בריא באפיה. שמן מטוגן הופך לשמן עם רדיקלים חופשיים.
בשמן מטוגן עלולות להיות מוטציות. בגלל החשיפה הישירה לחום.
בקיצור פשטידה יותר בריאה מקציצות... כמה חבל... ![]()
חוץ ממרק..
בעזהי"ת.
סתם. אפשר לעשות עלהאש, או בצורה הנקייה יותר- בתנור..
תסתכלי פה
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t399059#4765299
בתחילת הסרטון הוא מסביר איך לעשות מהכנפיים סוכריות עוף
ואז טובלים בתערובת ביצה (כדאי עם חרדל ורסק עגבניות ותבלינים), ואז בפירורי לחם, מסדרים בתבנית ואופים בתנור.
ועוד מתכון: מיני שוקיים ברוטב עגבניות מתוק
חוצים כל כנף לשניים, ומסירים את העור במידת האפשר
מסדרים בתבנית בשכבה אחת לא צפופה מידי
מכינים רוטב - רסק עגבניות, שום, פפריקה, פלפל שחור, צ'ילי גרוס, אורגנו, מעט מיץ לימון, סוכר.
מערבבים ומוסיפים עד שמקבלים רוטב נוזלי אבל סמיך.
אופים בתנור עד שהרוטב על הכנפיים מתחיל להשחיר.
קילו כנפיים חצויות
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
כף קמח
2 – 3 כוסות מים
עגבניה מגורדת
כף פפריקה
כפית גריל עוף
מעט סוכר
כף א. מרק
(פלפל שחור גרוס)
מלח
1. לטגן את הבצל, להוסיף את הקמח לערבב עד שכל הגושים נעלמים להוסיף תבלינים ומים לבשל כמה דקות.
2. להוסיף את הכנפיים לכסות חלקית ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי.
בס"ד
בסיר קטן מרתיחים דבש,סילאן,סוכר ומביאים לרתיחה מקררים טיפה ושמים עוד סוכר לפי הטעם
מסדרים את הכנפיים בתבנית שופכים את הרוטב ודואגים שהכל יכוסה ושמים שומשום ומכניסים לתנור עד שהופכים לרכים
ומגישים.
מתכוון שני: מסדרים בתבנית ועליה שמים סלרי קצוץ,שום קצוץ,עגנבניות,בצל,וחקוביות חצילים שהכל מטוגנים יחד עם מלח פלפל וכורכום ולשפוך הכל על הכנפיים ולאפות
אשמח לשמוע איך יצא במסר אישי...
אפשר עם תפו"א,
או עם עגבניות שרי חתוכות לחצאים/רבעים ופלפלים. טעים!

לאפות אותן עם רוטב שמורכב מ:
~ סילאן
~ חרדל
~ שום
אין לי מינונים קבועים, אבל הרבה סילאן, כף וחצי חרדל והרבה שום. לערבב את הכנפיים בקערה עם הרוטב, כך שהן תהיינה מרוחות בו היטב, את העודף של הרוטב לשפוך מעל הכנפיים בתבנית,
ולתנור ![]()
הקליפות של האגוז מוסקט.
כתר הרימוןמשה,
הרבה ברכה!

ולמה שמת בפורום הזה? כדי להזכיר לשדרותי להכין לו עוגה? 


-משה ר-אחרונהאני צריכה להכין לבעלי לעבודה עוגה בחושה די פשוטה הוא ביקש עוגת שוקולד שהכנתי פעם, זאת העוגה: http://www.carine.co.il/htmls/page_1766.aspx?c0=14170&bsp=14162&bss53=13070
היא יוצאת מעולה, לא יקרה ובלי הרבה עבודה אבל עכשיו אין לי שוקולית יש לי רק כוס קקאו, השאלה אם כדאי להוריד בכלל את השוקולית או להחליף את הכמות בקקאו, אולי זה יהיה מר מידי?
אני לא רוצה לקנות שוקולית רק בשביל 1/3 כוס..
מה כדאי לעשות?
תודה!
הם פשוט טוחנים את הסוכר אז לא מרגישים בדיוק, אבל זה מה שיש שם..
אני הייתי משתמשת ביחסים האלה במקום לקנות שוקולית בשביל זה
אני שמה חצי סוכר וחצי קקאו, תלוי אם אתם אוהבים יותר מתוק או להדגיש את הטעם של השוקולד.
וגם ארוחת צוהוריים כשא"א לחמם.
יש רעיונות??
סלט תפוחי אדמה
אורז, אפונה או שעועית עם נקניקיות או שניצל או משהו כזה..
פסטה
קציצות בשר או ירק עם אורז (פשוט אורז מגיע לטמפרטורת חדר די מהר ואז זה די סבבה לאכול אותו...)
פשטידות למיניהן...
קישים
סתם כי נמאס או מסיבה אחרת?
כי אם נמאס לך לחפ אפשר פוקאצ'ה, שזה סוג של לחם עם טעם אחר ואפשר עם תוספות שזה בכלל משנה לו את צורת הלחם הרגילה..
אפשר פירות, עוגות, סלט ירקות גדול עם קוטג', גבינה וכו'...
קרקרים למיניהם..
לארוחות צהריים במקומות שאי אפשר לחמם בהם...
עדיף דברים מזינים ובריאים יותר (לא חייב קינואה וכאלה, אפשר משהו באמצע;)), אבל בכל מקרה כל רעיון יתקבל בברכה...
תודה!
עוגיות, נשנשים, ביגלה, וופלים, קורנפלקס......
בעזהי"ת
סלט עוף /סלט חזה עוף
וכל האלה.
מכינים סלט, מטגנים חזה עוף עם תבלינים, חותכים לרצועות ומערבבים עם הסלט [את התיבול כדאי להביא בקופסה קטנה בצד]
עוד אפשרות- פשוט לחתוך פנימה פסטרמה..
פיתה פיתה
!!שפיצהתפו"א מבושלים חתוכים לקוביות בקליפתם
ביצה קשה
מלפפון חמוץ
טונה
נבטים עבים
שמן זית, מלח ופלפל
טעים מאד מאד, משביע ומזין.
דינה ל.אצלנו, לשולחן השבת:
מקלפים אותו בשלמותו, חוצים לחצי, ופורסים לחצאי עיגולים דקים ויפים. מערבבים בקערה עם לימון ומלח, ועל חלה של ויז'ניץ ![]()
מקלפים, וחותכים את האבוקדו לקוביות.
חותכים בצל קטן דק-דק
מוסיפים שמן זית, חומץ, פלפל שחור ומלח
מערבבים היטב
ועוד משהו שמאוד אוהבים אצלנו
חותכים אבוקדו לחצי, מוציאים את הגרעין
בשקע שנוצר שמים מעט חומץ ושמן זית
אוכלים עם כפית![]()
ונתקלתי פעם בסלט של אבוקודו עם עגבניות שרי, היה טעים מאוד. אבל אין לי מושג מה היה התיבול שלו, אם כי לא זכור לי תיבול דומננטי
חותכים אבוקדו לקוביות, מוסיפים בצל חתוך לדק ורצועות חסה! מתבלים- לימון שמן זית פלפל שחור גרוס ומלח!
ועוד אחד:
אבוקדו וביצה קשה:
מועכים אבוקדו עם ביצה קשה
חותכים לדק דק בצל סגול
שמן זית מלח פלפ שחור גרוס ולימוןן! סוף! ![]()
לפני שנים טעמתי גלידה בייתית טעימה, ורק אחרי שסיימתי לאכול, התברר שהיא היתה עשויה מ... אבוקדו, כי בעלת הבית קיבלה מתנה יקרה- 2 קילו אבוקדו, ישר מהעץ... אפשר להכין גלידת וניל ולהגיש כדורים לבנים וירוקים זה לצד זה.
גלידת אבוקדו:
2 אבוקדו- למעוך למחית.
2 כפות מיץ לימון- להוסיף למחית.
שמנת מתוקה/ריצ'- להקציף ולהוסיף 1/2 כוס סוכר. להוסיף בעדינות את מחית האבוקדו.
להקפיא.
לוקחים אבוקדו, בעזרת מזלג מועכים אותו כליל
מוסיפים מלח שמן זית ומיץ לימון אמיתי..
זהו קל קצר וטעים..
ועוד אחד..
חותכים אבוקדו לקוביות ומוסיפים עגבניות ומלפפונים חתוכים לקוביות קטנות, שמן זית, זעתר, מלח פלפל וזיתים שחורים
מבשלים פסטה לפי ההוראות ומסננים (אני הכי אוהבת את המסולסלים, כמו ביסלי גריל...)
חותכים לקוביות: בצל / בצל ירוק, גמבה אדומה, מלפפון חמוץ, אפשר גם חציל קלוי (או מטוגן) וכמובן - אבוקדו.
ומוסיפים לפסטה.
מתבלים במלח, שמן זית ותערובת תיבול לגבינות ולסלטים של משק אחיה.
למי שאין אז במקום: זעתר, אורגנו, פלפל שחור ומה שאתם אוהבים...
טעים גם יום/יומיים אחרי ההכנה (מתאים מאד לארוחת ערב עשירה לילדים, בלי החצילים... או לסעודה שלישית).
שדרוגים: גבינה מלוחה מפוררת / טונה / גרגירי חומוס.
בתיאבון
מבשלים גרגירי חומוס (אפשרי גם מקופסת שימורים, כמובן שמצריך הרבה פחות זמן בישול ) עם מעט מלח, פלפל שחור בכמות נדיבה, מעט פפריקה אדומה, מעט אגוז מוסקט טחון, מעט קרי ומעט כורכום.
מעבירים את גרגרי החומוס לאחר שהתרככו די הצורך בבישול עם התבלינים, למעבד מזון, מרסקים בתוספת: בצל ירוק, פלפל חריף טרי לפי הטעם, פטרוזיליה, מלפפון חמוץ, זיתים שחורים וירוקים ( לטעמי, עדיף סורי שלם שמגלענים לבד, מכיל טעם טוב יותר לאחר כבישה עם הגרעין ). שיני שום, מעט שורש ג'ינג'ר טרי, מיץ לימון ( עדיף טבעי משומר ) והרבה אבוקדו רך. מתקבל ממרח מטריף בטעמו. ניתן לאכול גם כתוספת למנה עיקרית וכמובן כממרח בפני עצמו ע"ג לחם/בגט/לחמניה/פרוסות צנון או כלרבי.
כדאי להתחיל יום לפני אבל לא חייב.
מקלפים גזר, פורסים לעיגולים דקיקים.
פורסים כרפס (סלרי) לעיגולים דקיקים גם.
מתבלים במלח ולימון ושומרים במקרר.
לפני ההגשה חותכים אבוקדו לקוביות ומוסיפים.
כמויות? לפי היחסים שרוצים.
אפשר להכין כמות גדולה של הגזר+כרפס ורק להוסיף אבוקדו לפני כל ארוחה.
מועכים, לימון, וסוכר. (זה לא טעות). ממש טעים!!! (קינוח)
פשוט כי אכלתי אותו כשהייתי בארה"ב בכל מקום בו התארחתי 
חותכים לקוביות קטנות: אבוקדו + עגבניה + בצל סגול, מוסיפים מלח וכמון ואפשר גם כף מיונז. כשזה קר - הכי טעים!!
אני חולת אבוקדו ומסוגלת לאכול בלי חשבון את הסלט הזה....... ![]()
שמים בסלט אבוקדו שום (אני שמה שום גבישי, יש סיכוי שאפשר שום חי..)
זה גם שומר עליו להשאר טרי, והוא לא הופך לשחור כזה, אחרי שניה,
וגם זה משדרג לו בטירוף את הטעם!!
מומלץ ממש לנסות!![]()
[אני אישית עושה את האבוקדו עם שמן זית, מלח, פלפל שחור, מ-ל-א לימוון, וכמו שאמרתי- שום..
]
בתאבון!
פעם בשנה יוצא לי לקנות רגלעך או דניש, כשנמצאים בדרך וכשמסיבה כלשהי אין ברירה. תמיד יש לי יסורי מצפון על כך. קמח לבן, כמות אדירה של מרגרינה ועוד. כבר שנה שאני חושבת ומהססת אם לאפות משהו דומה, אבל הכמות האדירה של המרגרינה תמיד הרתיעה אותי. קיבלתי מתכון והחלטתי לאפות אבל רק אחרי שהתחלתי להכין את הבצק, שמתי לב ש-100 גרם חמאה זאת רק ההתחלה. בחלק של הבצק שמים 100 גרם חמאה ובהמשך, כמו בבצק עלים מורחים חמאה/מרגרינה, מרדדים ושוב מורחים חמאה/מרגרינה ומרדדים.
התחלתי, אז החלטתי להמשיך. אבל, השתמשתי בקמח מלא (70%), ומאחר שכבר שמתי 100 גרם חמאה בבצק, החלטתצי לנסות להמשיך עם עוד 100 גרם בלבד, ובסה"כ 200 גרם, לא הרבה יותר מאשר באפיית עוגיות. לאמיצים- אפשר לנסות לשים בבצק עצמו שמן במקום חמאה ולהוסיף חמאה רק בזמן הרידוד, כך שנגיע בסה"כ לחצי כוס שמן ו-100 גרם חמאה.
אתמול בבוקר נסעתי, אז הקפאתי את הבצק אחרי רידוד אחד והמשכתי היום אחרי ההפשרה, כך שניתן להכין את הבצק גם בהמשכים ולהצליח.
והרוגלעך יצאו מצויין.
אם מישהו מעוניין, בע"ה אשלח מתכון של מיקי שמו.
בעיתה אחישנה
מכינה בצק מתוק של חלות ואחרי התפחה אני מרדדת שמה מעט שמן במקום מרגרינה ויוצא מעדן... מי שרוצה הינה המתכון:
מתפיחים 2 כפות שמרים יבשים עם מעט סוכר ו1 כוס מים חמימים
אחרי שמתפיחים מוסיפים 2 כפות שמן (סגולה לפרנסה לגלוש קצת...) כוס סוכר וכוס מים חמימים..
מערבבים ומוסיפים 1 קילו קמח ו2 כפיות מלח...
ושמים להתפחה...
אפשר להכין מזה חלות... ואפשר גם רוגלעך... ומי שרוצה לא צריך מרגרינה אלא אפשר לשים שמן....
יוצא מעדן!!!
בתיאבון...
אבל מומלץ..
לבצק: 500 גרם קמח (=31/2 כוסות +כף)- (השתמשתי בקמח מלא)
25 גרם שמרים טריים/חצי קוביה (=חצי חב' או כף שמרים יבשים),
1/2 שקית משפר אפיה
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
160 סמ"ק מים קרים (=2/3 כוס)
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה (אני מתכוונת להחליף בעתיד בע"ה בשמן)
1/2 כפית מלח
הוראות הכנה: לערבל קמח, שמרים, משפר אפיה, סוכר ומים 2 דק' במיקסר (וו לישה) במהירות איטית. להוסיף ביצים, חמאה ומלח ולערבל 10 דק' במהירות בינונית לקבלת בצק רך ומעט דביק. בזמן הלישה לקלף את הבצק מהדפנות. לפזר על הבצק קמח, לכסות במגבת לחה ולהשהות 30 דק' (בחורף- 45 דק'). להוציא את הבצק ולהוריד את הנפח ע"י מכה. לעטוף בניילון נצמד (או שקית) ולהעביר למקרר לפחות לשעה.
לקיפול- 250 גרם חמאה (שמתי 100 בלבד), 2 כפות קמח.
המשך טיפול: לבחוש חמאה וקמח. להניח את התערובת בין 2 ניירות אפיה ולרדד לריבוע של 20 ס"מ. לקרר במקרר לפחות שעה.
לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל 20X30. להניח ריבוע חמאה על 2/3 ולקפל מעליו 1/3. לקפל מעליו את ה1/3 השני שיתקבל בצק 10X20. לעטוף. לקרר חצי שעה במקרר. ( בשלב זה אל הוספתי חמאה כלל).
לרדד ולקפל את הבצק על משטח מקומח פעמיים בלי להוסיף חמאה. לכסות ולשים במקרר שעה. לרדד שוב. לעטוף ולשים במקרר 6-12 שעות.
מתאים לרוגלעך, דניש, מעטפת. (באמצע התהליך הקפאתי את הבצק ל12 שעות והלכתי לישון.... וקיפלתי 2 פעמים במקום 3). מכאן, הוראות רגילות של רוגלעך.
לק"י
אם מישו רוצה- אני אעלה את המתכון בלנ"ד..
לק"י
החומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן או 70% מלא
1/4 1 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר לבן או דמררה
1 שקית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים גודל S
כ- 1/2 1 כוסות מים פושרים (ניתן להחליף 3/4 כוס במיץ תפוזים)
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
לערבב את השמרים בקמח. להוסיף את יתר החומרים היבשים ולערבב. להוסיף את הביצים וכוס נוזלים ולהתחיל ללוש. להוסיף את יתר המים לפי הצורך- הבצק אמור עדיין להיות יבש עם מעט קמח סביב. להוסיף את השמן וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש. להניח לו לתפוח עד שמכפיל את עצמו- בערך שעה וחצי. ללוש אותו שוב ולחלק ל-3 או 4 חלקים.
החומרים למילוי:
קקאו
סוכר לבן טחון או סוכר דמררה טחון (ניתן לטחון המטחנת קפה ביתית)
שמן
(לחילופין ניתן להשתמש בשוקולית וקקאו או בממרח שוקולד וקקאו)
אופן ההכנה:
היחס בין הקקאו לסוכר הוא על כל כף קקאו שתי כפות סוכר טחון. יש לדאוג שיהיה כ-16 כפות מהמלית.
לרדד את כדור הבצק ולמרוח עליו שתי כפות שמן. (אם משתמשים בממרח שוקולד לא צריך למרוח שמן אלא מורחים מהממרח ומפזרים מעל קקאו בשיכבה דקה כדי שייתן טעם ביתי עדין יותר.) על משטח הבצק יש לפזר כ-3 או 4 כפות מהמלית. לקפל את הבצק כמו שמכינים בצק עלים. כלומר: שליש הבצק העליון מתקפל על השליש האמצעי. השליש התחתון מתקפל גם הוא על השליש האמצעי ונוצר מלבן. גם המלבן כאילו חולק ל-3. שליש ימני לאמצע ושליש שמאלי לאמצע.
לשטח את המלבן שנוצר ולרדד לעובי של מקסימום 1/2 ס"מ. לחלק את הבצק השטוח למשולשים כמו שמחלקים פיצה. לגלגל כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר ולהניח בתבנית. להשהות כרבע שעה לתפיחה נוספת. להבריש את העוגיות במים ולפזר שומשום. לאפות בחום של כ 220 מעלות עד שהעוגיות מוכנות.
בתאבון !!!
נ.ב
1. במקום עוגיות ניתן לעשות עוגות שמרים. החומרים זהים וגם אופן ההכנה למעט צורת הקיפול. פשוט מרדדים את הבצק מורחים את השמן והמילוי ומגלגלים לעוגה.
2. ניתן להקפיא את העוגיות וקודם האכילה לחמם מעט בתנור בחום של כ-120- 150 מעלות, כך הן טריות כביום אפייתן. בשבת ניתן לחמם אותן כמו שמחממים את החלות אחרת הן עלולות להיות יבשות.
מצרפת את המתכון כקובץ- יש שם איורים שממחישים את צורת הקיפול.
20121106002106.doc
לא דורש קירור וקל להכנה...
תודה...
יש לנו 3 כאלו של B&D אבל איך שקנינו את זה גילינו שזה לא טעים, יותר לח כזה... קיצר - לא משהו.
כתוב שם שאפשר ליבש במיקרוגל, אבל אין לנו.
יש מה לעשות עם זה חוץ מלייבש במקרוגל?
לשפוך על הפריכיות מעט מים רותחים, לערבב (נמס כמו פצפוצי אורז שכאלה)
להוסיף סוכר וחלב.
מעולה לארוחת ערב לילדים, רך מאד לתינוקות וגם טעים...
שופכים מעל מים רותחים, ואז זה יוצא קצת יותר תבשיל דייסתי שכזה (מתאים לארוחות ערב חורפיות...)
זה יכול להיות אולי איזה בסיס או משהו של תוספת לעוגה או משהו כזה?
(חוץ מכזה של שוקולד כמו של פצפוצי אורז...)
בס"ד
אנחנו אוהבים סתם לשים בתנור עם גבינה\גבנ"צ\קוטג' ופרוסות של עגבניה. אפשר גם אורגנו...
נראה לי שיש בספר "פשטידל" פשטידה עם פצפוצי אורז ואני חושבת שגם עגבניות. מוכנה לחפש לך אם את רוצה
אפשר לשבור ולהשתמש כמו פצפוצי אורז
ננסה לחשוב עוד.. 
פרשת וירא..נדנדה כתומה.עד שיש לי מה לכתוב..
אז הכנו מקלות אורז בסגנון סיני..
ובא לי לשתף כי זה תוספת שמתאימה לחימום על הפלטה, נראית שיא המפוצצת ותכלס שיא הקל להכין אותה..
צריך מקלות אורז, או מקלות שעועית.. זה אותו רעיון.. מין חוטים לבנים כאלה.
גוזרים את המקלות[או שוברים אותם..] לחתיכות קטנות, בערך 4 ס"מ כל אחד. שמים בסיר, ומשרים במים רותחים בערך 4 דק'. מסננים ת'מים. שוטפים במים קרים. [עכשיו יש לנו מקלות רכים.. וחסרי טעם.]
מטגנים בצל [אחד גדול חתוך לקוביות] כשהוא כמעט מטוגן מוסיפים קופסת שימורים של פטריות, וגזר אחד מגורר.
מוסיפים למקלות אורז ומטבלים ברוטב סויה..
בתאבון..
לק"י
גזר מגורד עם שום כתוש, פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, מלח, לימון וקצת שמן..
יהודיה מא"יאני השבוע לא מבשלת
(ולמען האמת גם שבוע שעבר לא בישלתי, ובטח שגם שבוע האה אני לא אבשל. איזה כיף שבסביבתי מודעים לחשיבות המנוחה אחרי לידה, וכך אני יכולה להרשות לעצמי את החופשה הזאת)
אבל הנה מתכון למשהו שחמותי היקרה הכינה לנו לשבוע שעבר
תפו"א ממולאים
לוקחים תפו"א בנוניים, שלמים בקליפתם
אופים בתנור עד שהם רכים
חותכים כל תפו"א לחצי
מרוקנים בזהירות את הקליפה
מועכים לפירה, מתבלים ומוסיפים חמאה, (ונראה לי שגם חלב) לקבלת פירה רך
ממלאים את הקליפות בפירה
לפני ששמים על הפלטה מניחים פרוסות של גבנ"ץ על התפו"א
איזה טוב ה'!!!!להיום בערב:
מרק בצל
דג סלמון
פשטידת פטריות
למחר בבוקר:
בורקס בשר
תפו"א עם רוזמרין
לסעודה שלישית נאכל את מה שיישאר מהסלמון וברוקולי וכרובית.
אם יהיה לי עוד זמן אעלה גם תמונות בלנ"ד 
שפיצה
איזה טוב ה'!!!!אחרונה
אני בד"כ משרה אותם שלמים במים (חמים או קרים לא משנה כ"כ)
ורק אח"כ חותכת לחתיכות באורך הרצוי (הכי נח עם מספריים).
זה חוסך הרבה ליכלוך=מטבח מלא בחתיכות קטנות של מקלות אורז מתעופפות לכל עבר...
דינה ל.בצל,
ירוקים, (פטרוזיליה ובצל ירוק)
גבינה מלוחה
אני הייתי מנסה לשים שם תבלין לפיצה, אבל אין לי מושג באמת איך זה יוצא.. 
אמממממ נראה לי כל מה שבא לך...
פטריות,
ירקות קצוצים
טונה
(זה הופך להיות סוג של פשטידה כזאת, לא?
)
דינה ל.ותודה על הרעיונות.
בצל ירוק, מעט חלב (זהירות, החביתה משחימה מעט יותר), פתיתי ג. צהובה, פטרוזיליה קצוצה,
מקושקשת עם בצל מטוגן ופטריות (טריות!) מאודות, מקושקשת עם פרוסות נקניקיות טבעול.
אפשר גם לגוון עם ביצת עין (תתחילי להתאמן לא לפוצץ ולא לייבש אותה).
גבינות למיניהן...
איטריות\פסטה שנשארה במקרר וכבר לא אכילה לבד..
עגבניות
פיצפוצי אורז
חמאה
אבקת שום ופפריקה זה מה זה עושה טעים [וגם ריח מעלףףף]
תבלין עלהאש, כורכום, תערובת לקציצות, תבלין פיצה...
תוספות מעניינות לחביתה- בצל מטוגן, עגבניות חתוכות לקוביות, בצל ירוק, גבינ"ץ, אטריות/פסטה שנשארו באין דורש, פטריות [טריות או מקופסא.. הכי טעים טריות], תירס, זיתים...
את כולם ניסיתי אני חושבת..
זה יצא מפתיע עד מעניין עד טעים..
[ניסיתי גם שילובים של כמה תוספות בחביתה אחת וכו'..
]
הכנתי ביצת עין, אחת אחרי השניה התפקעו לי ה"עיניים". חשבתי שאולי כדאי לעבור למחבת פיצית, כמו של פנקייק, או שיש אפשרות להשתמש במחבת רגילה ובכל זאת להצליח?
להשתמש בתרווד רחב ונוח
להטות את המחבת בשביל להפוך
אני לפחות לא אוהבת- שהלבל של העין נשאר נע, ולא מטוגן וזה מגעיל אותי... \=
קודם צד אחד ומעל הלבן והצהוב שמה פפריקה מתוקה ואחרי כמה דקות הופכת את זה לצד השני
ומשאירה את החלמון נוזלי, או שלא נוזלי, או באמצע, תלוי איך אוהב מי שהולך לאכול את החביתה
זה ענין של העוצמה של האש, משך הטיגון, וכמובן להפוך בזהירות כדי לא לפוצץ את החלמון
זה יוצא מעולה..
והחביתה האהובה עלי-
מטגנים בצל, אפונה וגזר ופרוסות נקניקית טבעול,
מוסיפים ביצים עם קוטג'
מלח,פלפל, שום גבישי, תבלין לפיצה,
מקשקשים
ואוכלים..
בצל, פלפל חריף, בטטה, תפו"א, פטריות
קוטג' גבינה צהובה
ירק-פטרוזיליה כוזברה שמיר
כרפס בצל ירוק
תיבול-
אישית אני מכינה את החביתות שלי עם ירקות מעניינים ומפחיתה בתיבול-רק מלח, ולפעמים פפריקה.
חביתה עם בצל מטוגן ועגבניות מאודות.
זה בעצם טיגון בצל ואח"כ שופכים עגבניה מגורדת ומעט מלח.
מאדים יחד היטב ושופכים ביצה.
הבנות שלי ממש אוהבות את זה.
במיוחד בעלי.
דינה ל.אחרונהלא חסרים לי רעיונות לגיוון 
תודה לכולם!
יש רעיונות מה לעשות מהם חוץ מקומפוט (שלא הולך כ" טוב כי מתחיל להיות קר וזה בטח ישאר במקרר ויעלה עובש)...
וחוץ מלשים אותם בעוגות שמרים (שאם לא תהיה ברירה נעשה את זה בסוף בשבוע בע"ה..)
יש למישהו במקרה עוד רעיונות ואפשרויות?
ואה, יש קצת שזיפים מקומטים למדי... אם גם להם יהיה פיתרון זה יהיה מעולה.
תודה רבה!
אפשר קרמבל תפוחים/עוגת תפוחים (לא עוגת שמרים, אלא עוגה כזאת עם תחתית פריכה ופרורים למעלה
)
אפשר ריבה, ואם את חוששת שלא יאכלו מספיק - לחלק לקופסאות קטנות ולשמור במקפיא
אפשר לפרוס לפרוסות דקות ולייבש בתנור
קרמבל, עוגה, וריבה אפשר גם עם השזיפים
להכין לחם חלבי ולהכניס את התפוחים המגוררים בפנים (אם תרצי מתכון בכיף)
פרוסות תפוחים מיובשים
ב"ה
תודה
![]()
שוטפים את התפוחים, מוציאים את הליבות, חותכים לחתיכות (צריך שתי כוסות פרי בערך)
מערבבים עם קצת סוכר, קנימון, זנגוויל, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט
שמים בתבנית מתאימה
במעבד מזון מערבבים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית:
כוס אגוזים
כוס גרנולה/קוואקר
חצי כוס סוכר חום
100 ג' חמאה
כוס קמח
מפזרים מעל התפוחים
אופים בתנור
וכמובן לא חייבים להצמד למתכון. אפשר לשים יותר אגוזים, או פחות וכו'.
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס (לערבב עם התפוחים)
מוציאים את הליבה מכל תפוח בעזרת סכין קטנה וחדה, או בעזרת כלי יעודי
דוחסים פנימה תמרים קצוצים, צימוקים, אגוזים ושקדים וכו'
(אפשר להכין את התערובת למילוי בקערה ואז גם להוסיף תבלינים כמו קינמון, זנגוויל וכו')
תוקעים במילוי ככה מלמעלה מקל קינמון קטן, או ציפורן, אם יש.
מסדרים בתבנית. נוח מאוד להשתמש בתבנית שקעים, אם הגודל של התפוחים מתאים לשקעים
שופכים על כל תפוח מעט יין אדום מתוק, וזורים סוכר, עדיף סוכר חום
אופים בתנור כ 40 דקות, עד שהתפוחים רכים
מגישים חם, רצוי עם גלידת וניל
פורסים לפרוסות דקות, ומייבשים בתנור בחום נמוך מאוד במשך כמה שעות
אפשר גם לשים באוטו שחונה סגור בשמש כמה ימים. (אפשר גם לנסוע עם האוטו, העיקר שרוב הזמן הוא חונה בשמש.)
אפשר לעשות ממנו רסק תפוחים.
מהשזיפים אפשר לעשות קומפוט
יין וכאלה..
תפוחים בתנו,אבל חתוכים לעיגולים...כאילו ליב אותם..
חיפשתי מתכונים של זה באינטרנט והבנתי שהם נאפים קודם בתנור.
השאלה שלי היא מתי מוסיפים את השום,שמן וכל שאר הדברים לפני האפיה,
או באמצע האפיה?
אשמח להסברים..
תודה.
קולים אותם בתנור ומכניסים לשקית מרשרשת [כמו שקיות סופר] קושרים את השקית ומחכים שיתקרר, כשאפשר כבר לגעת בזה מוצאים והקליפה ממש נושרת. עכשיו אפשר לחתוך לרצועות או קוביות ולטבל. אפשר גם לטחון לממרח. ואם השתמשת בכמה צבעים אפשר לסדר אותם בכלי שקוף צבע על צבע.
קולים על האש או בתנור
מכניסים לשקית- כדי שהאדים יסייעו להם להתנתק מהקליפה
מקלפים
מתבלים
מכניסים למקרר---
לבריאות
במקום לחכות עם שקיות וכו'.... תוך כדי שטיפה מתחת לברז אפשר לקלף אותם.
ואני קולה אותם על רשת בגז. בלי אפיה ובלי כלום.
שטופים - ומשם לסיר לבישול לסלט...
באמת רציתי להכין כאלה 
דודים שלי מכינים את זה, וזה פשוט... טעים לאללה, במיוחד עם חלה של ויז'ניץ ![]()
אאל"ט, הם פורסים אום לפרוסות, מטפטפים שמן, מלח פלפל ושום כתוש. הכל ביחד בהתחלה ולתנור עד שטיפה משחיר.
הרב הראשי לישראל בהחלטה מהפכנית: מזהיר מפני אכילת ירקות עלים "ללא חרקים", וקובע כי אכילתם מסכנת באופן ודאי את בריאות הציבור, בשל שימוש מוגבר בחומרי הדברה אסורים. ההמלצה: לרכוש ירקות רגילים ולנקותם "כמו פעם"
|
|
הרב הראשי לישראל, שלמה עמאר , קובע כי יש סכנה בריאותית באכילת ירקות עלים המגודלים בשיטות מיוחדות נגד הידבקות חרקים, זאת בגלל שימוש מופרז בחומרי הדברה. בפסק הלכה שפרסם הרב, בעקבות בדיקות מעבדה שביצעו חוקרים בגידולים אלו, הוא ממליץ לציבור לרכוש ירקות עלים רגילים, ולנקותם מחרקים - "כמו פעם".
לפסיקתו של הרב הראשי עשויות להיות השלכות דרמטית במיוחד, שכן היא עלולה להמיט אסון על אחד מהפיתוחים המשמעותיים של הדור האחרון בתחום הכשרות. החידוש החקלאי-הלכתי שנולד בחממות גוש קטיף, חולל שינוי של ממש במטבח הכשר, כאשר ייתר כמעט לחלוטין את ניקוי הירק מחרקים – עבודה הנחשבת לקשה ומתסכלת במיוחד.
אנחנו בד"כ אופים אותם בתנור,אני חושבת שזה יותר בריא כי זה פחות שמן.
איך אתם מכינים-מטגנים או אופים?
פלפלתיאין על חצילים מטוגנים!
שמים את השמן במחבת ואז מטגנים את החצילים?
לא צריך קודם להטביל את החצילים בשמן נכון?
פורסת את החציל (עם או בלי הקליפה), פורסת מגבת ועדיף כזאת שלא מלאה סיבים ושערות כדי שלא ידבקו על החצילים, מפזרת קצת מלח בישול גס, מניחה על המגבת את הפרוסות חצילים, מעליהם עוד קצת מלח גס, ומעל עוד מגבת שתכסה אותם.
אחרי כמה זמן, שעה שעתיים - המלח סופח אליו את המים של החצילים - ומשם הישר למחבת (אחרי ניעור של המלח).
שמה שמן עמק במחבת, מחכה שיתחמם - והופה! 
צד אחד ואז הופכים לצד השני.
זה הולך מעולה עם חלה וחומוס, ועוד יותר טעים אם על החלה מוסיפים גם נענע או משהו כזה..
זה יכול ללכת מעולה כ"סלט", של ארוחת צהרים למשל עם אורז וקציצות... אני יכולה לטחון את זה בלי סוף... בעיה. 
נכון, חציל מטוגן הרבה יותר טעים אבל גם הרבה פחות בריא...
אפשר גם לקחת חצי ולאפות וחצי לטגן טיגון עמוק ולערבב. כך יהיה הטעם הטוב של הטיגון עם חצי מכמות השמן.
1) מטוגן ברסק עגבניות, אבל אחי מכין, לא אני , ולכן אין לי מתכון להביא לך כרגע. אם תבקשי במיוחד- אשאל אותו 
) מטוגן בציפוי פרורי לחם- בדיוק כמו שניצל. רק שקודם תקלפי אותו, תפרסי- לא דק מדי ולא עבה, אח"כ תבזקי מעליו מלח גס, ותנערי אותו ממנו אח"כ. שייספח את המים מהחציל.
3) על האש, עם טחינה מעל- אלגנטי לשבת: לצלות אותו כמו שהוא על האש. אני שורטת אותו 4 שריטות לאורך, שיצאו נוזלים מתוכו, וכל כמה דקות מסובבת מעט, שישרף טוב מכל כיוון. אח"כ פותחת אותו, ושופכת טחינה.
אבל אפשר גם לגרד את החציל מתוך הקליפה, לערבב היטב במיקסר יחד עם שום מלח ופלפל ומיונז- ויש לך יאמי של סלט חצילים ![]()
איך מכינים את החצילים בציפוי פירורי לחם.
אני ממש אוהבת את זה ובא לי לנסות..
תודה רבה!
~ קלפי את החציל
~ פרסי לפרוסות לא דקיקות אבל לא גסות
~ סדרי אותם על קרש חיתוך/נייר מגבת ותמליחי במלח גס
~ אחרי כמה דקות תנערי מהחציל את המלח, אפשר בעזרת נייר מגבת
~ אח"כ תצפי ממש כמו שניצל- קמח, ביצה ופירורי לחם מתובלים
~ תטגני, ובתאבון 
רות.אחרונהואח"כ מכין תחמיץ: חומץ, פלפל שחור, פפריקה, המון שיני שום מעוכות
נפשי ישובבשוטפת היטב, חותכת לפרוסות לא דקות, מניחה בתבנית על נייר אפיה, ובעזרת מברשת מורחת קצת שמן זית על כל החצילים, ואח"כ- הופכת אותם ומורחת צד שני..
מאחלת להם אפייה טובה בתנור- לכבוד שבת קודש![]()
והיידה- לאפיה בתנור שחומם מראש ל200- 210 מעלות, עד שמתרככים ומשחימים אבל לא יותר מדי (ולוקח להם זמן..) ובאמצע גם בודקים משני הצדדים והופכים / מוציאים אם צריך.
יוצא מעולה, ב"ה.
על קינוח מחומרי גלם פשוטים שנמצאים בבית.
משהו שהוא לא יקר- מבחינת קניה
וקל להכנה.
וכמובן- נראה ידידותי למאכל..
ישנם רעיונות? 
יש לי מתכון ממש טוב.
אם יש לך אז אגוזים/שקדים/פירות יבשים +דבש/סוכר מעט יין /קינמון
בקיצור מה שבא ברוך הבא
גם קומפוט תפוחים רץ בעונה הזאת
וכנ"ל מאגסים (הכי טעים לבשל חצי ביין חצי במים +סוכר וקינמון)
לא חובה שתהיה עשויה משוקולד, אפשר עוגה בחושה רגילה
ולשים מלמעלה רוטב שוקולד.
עוגה לבנה עם רוטב פירות.
-קראמבל
-פירות חתוכים יפה:תפוזים, מלון, תפוחים וכו'.
-כדורי שוקולד/גלילה
-עוגת רולדה - נראית יפה, ואפשר לגוון במילוי.
להקציף 5 ביצים שלמות עם כוס סוכר
להוסיף כוס קמח ו2 כפות שמן בתנועות עטיפה.
לשטח בתבנית גדולה ולאפות כ- 10 ד'.
כשיוצא מהתנור- להפריד מהנייר ולגלגל על מגבת יבשה.
כשמתקרר- למלות ולגלגל.
מילוי- ריץ' מוקצף עם שוקולד מומס/ שוקולד למריחה/ קפה/ אבקת נוגט/ אבקת ג'לי ריבת חלב וכו...
אפשר להגיש קפוא בתור עוגת גלידה.
יכול לשמש כ-מוס.
אפשר גם פירות חתוכים(טריים/שימורים) ומעליהם ריץ' מוקצף
או להקציף ריץ' עם פחית רסק תפוחים ולהגיש קר או קפוא. מומלץ להוסיף אגוזים.
אז עם מילוי גבינה ואינסטנט פודינג,
או שכבת פירורי ביסקוויטים+חמאה/מרגרינה/שמן ועליה פודינג
או , עשיתי לשבת שעברה והיה מאוד טעים- פירות שכבר רכים ולא כיף לאכול אותם אך חבל לזרוק כי עדיין טובים- לחתוך לקוביות קטנות, לערבב עם סוכר, יין, קינמון ותמצית וניל
ולפזר על בצק פאי שבסה"כ עשוי מקמח, שמן, סוכר ומים. ולאפות.
ממיסים חב' שוקולד מריר או חלבי
מוסיפים לזה ריץ מוקצף מערבבים ביחד
כדאי להוסיף גם טיפה מים לשוקולד (שלא ישרף)
אפשר להוסיף כף נס קפה ושתי כפות סוכר...
יוצא ממש טוב!
מומלץ בחום!
מניחה שכן...
אם ממיסים נכון את השוקולד שזה אומר בבן מארי, או בפולסים קצרים במיקרוגל, הוא לא יישרף....
שמים קערה חסינת חום (או סיר) על גבי סיר עם מים רותחים. צריךך להיזהר שהמיים לא ייגעו בסיר או בקערב העליונים, כך שרק האדים ימיסו את השוקולד.
שמים סיר קטן מעל סיר גדול יותר, או במחבת
אבל גם שם צריך שהסיר העליון לא יגע בתחתון וכו'?
איך עושים את זה?
אבל אני תמיד שמה פשוט אחד בתוך השני, והשוקולד לא נשרף לי
אפשר ג'לי כתום עם חתיכות אפרסק
זה נקרא מחומרים שיש בבית??
שוקולד מריר/קצפת/שמנת וכו',
האם זה משהו שאתם מחזיקים בבית באופן קבוע??
אני ממש לא.
שוקולד מריר יש בד"כ לנישנוש של הילדים אבל כרגע אני בדיאטה, אז כדי שלא יהיה לי שום פיתוי גם זה אין. ובכל מקרה בכמות שתספיק לאפיה/מוס וכד' אני חייבת להצטייד מראש, כי מה שיש בבית בד"כ מתחסל קודם...
אז השאלה צריכה להיות, מה יש לכם בד"כ בבית?
אצלנו:
פירות
ביצים
קמח
סוכר
קקאו
חומרי אפיה
שאריות של פירות יבשים ואגוזים, בד"כ יש משהו...
מעבר לזה, צריך לתכנן מראש ולקנות.
אה, נזכרתי כרגע יש לי במקפיא כמה קצפות פרווה מוקפאות, שקניתי לחגים ולא עשיתי בהן שימוש אז הקפאתי.. נראה מתי תצאנה לאור...
כי זאת תרופה טובה נגד שלשול
ומאחר וזול יותר לקנות במארזים, אז לרוב יש גם יותר מחפיסה אחת
מצד שני אצלנו דווקא עומדים יפה בפיתוי, והשוקולד נשמר
אוכלים כמה שורות (אם זה מבוגר) או כמה קוביות (אם זה ילד) וזה מאוד עוזר
אני באמת מחפשת צ'ופרים למשלשלים (שלא יהיו כאלה...) שאסור להם לאכול כלום...
נכון שלא תמיד זה עוצר את השלשול מיידית, (לפעמים כן, לפעמים לא, תלוי במה שגרם לזה, בכמה הוא חזק וכו')
אבל בכללי זה דבר שעוצר, ומתאים לאכול בזמן שלשול. כמובן רצוי עם אחוזי קקאו מה שיותר גבוהים, אבל גם השוקולדים הפשוטים בהחלט טובים
(וכן, כדאי להזהר מכמויות גדולות של שוקולד, למי שנוטה לסבול מעצירות)
אני אוהבת להשתמש בשוקולד לצורך הענין, כי באמת מי שסובל משלשול (או גרוע יותר, שלשול והקאות) בדר"כ כ"כ מסכן. גם חולה, וגם לא יכול לאכול שום דבר. אז לפחות דבר אחד טעים אפשר לאכול - שוקולד (בעצם שניים גם רימון)
אני בת 73 ואין חורף ללא סלט פירות. כל פירות שבנמצא,
1מוסיפה אגוזים קצוצים קצוצים
2 סוכר מסוכרזית. קוראים לזה "כמו סוכר".
3. לפי כמות הסלט, מוסיפה או ליקר (שאריות...) או מהיין שאנו משתמשים לקידוש.
אנסה לשבת זו להוסיף ג'ילי צהוב, כנסיון . אם האיש שלי יקנה, טוב. אני בעניני אוכל "קונה" הכל והמשקל הוכחה.......
אצלנו קוראים לזה "אפל מוס" apple mus
לוקחת 5 תפוחי גרנד הכי גדולים שבנמצא, מקלפת ומוציאה את הליבה. קיבלתי 4 חתיכות גדולות מכל תפוח.
כל התפוחים הקלופים והנקיים בסיר שבו מים מכסים את התפוחים. מוסיפה "כמו סוכר" (תחליף מצוין לסוכר, אבל לא זול
כאשר המים רותחים כמה דקות, אולי 10, אני בודקת עם מזלג שהתפוחים רכים דיים. אפשר גם לראות על פי צבעם שהשתנה.
מכבה את הגז
עושה בנפרד חריצים עמוקים בלימון ומוסיפה אותו בשלמותו לסיר החם עם התפוחים, מיד אחרי כיבוי הגז
נותנת להתקרר ומשאירה את הלימון "החרוץ" לשהות בחברת התפוחים.
אני "שוברת" את התפוחים (שהתקררו בינתיים) ושישארו גושים. יש כאלו האוהבים ממש לרסקם והמרקם שיהיה עדין. אני לא בין אלו.
המעדן הזה מתאים למבוגרים וגם להם לא לכולם הוא מעדן. חמיצות הלימון, שאנו מתלהבים ממנו, הדוחים - מסתיגים.
דווקא מסיבה זו
אין חורף ללא אפל מוס - APPEL MUS
תאייתו איך שנראה לכם.
אשרייך שבגיל כזה את מכינה דברים כאלה טובים,
ובכלל שאת יודעת להתעסק עם מחשב..(סבתא שלי בגיל דומה ולא עושה לא את זה לוא זה.)
נכדה יקרה.
אני יודעת שאין לצעירים סבלנות ל"זקנים", אבל אם תרצי "שקט" מסבתא, למדי אותה להיכנס למשל לערוץ 7 . כך אני מרגישה את דופק החיים. אני לא אוהבת לשבת על כוס קפה עם חברות. יש לי חבר אחד ויחיד שאנחנו מאוהבים 51 + ולא נצרכים לחברים. נשמע מתנשא? האיש לומד משעת בקר מוקדמת 4.30 ביחידות ובשעה 5.20 עם חבורה. בשעה 6.00 תפילה וב-7.00 הולך 45 דקות. ואז ארוחת בקר של זקנים אוהבים. יש לי ברוך ה' גם שעות פנויות (עבדתי עד גיל 68 ) ובין המשחקים שאני משחקת מול המחשב אני הכי אוהבת "רמי". חפשי בגוגל והורידי עבור סבתא גם עוד משחקים יותר פשוטים: דמקה, שבץ נא.
במטבח אני קונה בשרים מוכנים, קייטרינג ולשאר יש לי עדיין סבלנות. לא אופה. כשגידלתי את ששת צאצאי, כל שבת על השולחן היו 6 עוגות למשך כל השבוע. שיהיה שמח (עם סמכות)
המשיכי להיות נכדה יקרה
סבתא רבה
לא חייבים אפילו לשים פירות, בעלי אוהב אותה פשוט עם הג'לי.
תראו איך היא נראית משגע: (אם אתם משקיעים עוד כמה דקות בקישוט)
במילוי של קוביות שוקולד _פורסים אותם, ממלאים, מגלגלים ושמים על הפלטה או במיקרו
השוקולד נמס והלשון מלקקת!!!!!!!!!!!1
עבורם
~א.לניסיתי את המתכון הזה כמה פעמים, לפעמים יצא פגז - לא נשאר כלום, ולפעמים הם משום מהיצאו לי כדורים ולא השתתטחו ואז זה הלך הרבה פחות טוב. לא יודעת מההבעיה במה שעשיתי אז.
בכל מקרה - שווה ניסוי.
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_24.html
בהצלחה!
עוגיות בצק פריך ניסית? כאלה של שחור- לבן?
ועוד משהו בשבילך שיתן לך עוד הרבה אפשרויות:
http://bishulbezol.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA