במקום גבינה עושים "רו" (roux), שנותן לכל הקיש טעם קרמי מדהים.
אז ככה:
קודם שמים בתנור (350 מעלות) ראש שום שלם, וצולים עד שמתרכך.
בנתיים, מחממים במחבת 2 כפות שמן קנולה
מוסיפים 2 בצלים, מוסיפים מלח+ פלפל
מטגנים עד שמתרכך
מוסיפים בערך 2 כפות קמח מלא, ומערבבים עד שמשחים קצת ( 2-3 דקות)
אח"כ, שופכים לאט למחבת 2 כוסות חלב סויה/ חלב אורז/ כל חלב אחר פרווה.
חשוב מאוד לשפוך את החלב לאט- כל פעם קצת- כדי לתת לקמח זמן להתאחד עם החלב ולהעשות קרמי.
אם שופכים את החלב מהר מידי, הקמח פשוט ייעשה גושים-גושים בתוך התערובת.
אח"כ מוסיפים בערך 2 כוסות בטטה חתוכה
מוסיפים 2 עלי דפנה
נותנים להכל להתבשל עד שהבבטה מתרככת (בערך 20 דקות)
אם צריך- מוסיפים תוך כדי בישול קצת מים (אם חסרים נוזלים)
אח"כ מוציאים את עלי הדפנה
מוחצים את שיני השום הצלוי לתוך התבשיל
מועכים את התבשיל למרקם הרצוי, מוסיפים מלח/ פלפל לפי הטעם.
מוסיפים 2-3 ביצים. מערבבים.
שופכים לתבנית
אופים את הקיש בתנור -350 מעלות (כבר התחמם כשצלינו את ראש השום)
בערך חצי שעה, עד שמשחים
בהצלחה ובתאבון!