שרשור חדש
שאלה על בצק שמרים שתפח זמן רב מדי...טריונת

שאלה חשובה לי אליכם:

הכנתי בצק לעוגת שמרים בערך בשעה 14:00.

השארתי אותו לתפוח בתנור (המכובה) ויצאתי להביא את בתי מהמעון...

הזמן חלף, השתעשענו ביחד, השכבתי אותה לישון,

ונזכרתי בעוגה רק בשעה 19:00 בערב.

כרגע הבצק נמצא במקרר עד שאחליט מה גורלו...

השאלה שלי היא- האם הבצק החמיץ והתקלקל?

(הוא היה 5 שעות בתנור בערך... למרות שהבית היה ממוזג)

לזרוק את הבצק או לנסות בכל זאת לאפות את העוגה?

תודה רבה ולילה טוב!

בשורות טובות לכל עמ"י הזקוק לרחמי שמיים.

תחליטי לפי הריחיהודיה מא"י

אם יש לו ריח קל+ של שמרים (או לא בכלל) אפשר בהחלט להשתמש. 5 שעות זה לא כ"כ הרבה.

אם הבצק ממש חמוץ ומסריח, אז אולי כדאי לוותר.

אני רק אוסיף, לא קשור לקילקול, אבל שמתי לב שאם הבצק תופח הרבה מאוד, בתפיחה אח"כ הוא תופח קצת פחות, לעומת בצק שלא תפח יותר מידי בתפיחה הראשונית.

 

תודה רבה! אני הולכת להריח...טריונת
רק רוצה לעדכן שהעוגות יצאו מצוין! תודה על העזרה!טריונתאחרונה
שלום, מה אפשר לעשות עם מנגו זקן?גליה...

שיספיק לשניים? יש דבר כזה בכלל?

אם לא אכין מזה משהו, אצטרך לאכול הכל לבד, כי בעלי לא נוגע בזה סתם ככה..

שייק/ פרוזן/ גלידה/ להוסיף לסלט אם זה אפשרי.בין השורות


מוס מנגוכלנית1

רסק מנגו

2 כפות אינסטנט וניל
250 ג' שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
1/4-1/2 כוס סוכר

להקציף 1 ריצ' או שמנת מתוקה עם הסוכר. להוסיף א. פודינג ולהקציף. להוסיף  רסק מנגו ולבחוש בעדינות. להקפיא.

וואי תודה כלנית. וcayagol איך עושים פרוזן\גלידה?גליה...
שימי לב לשרשור מאתמול- "פרוזן יוגורט"כלנית1אחרונה
יש דבר כזה קיש פרווה?אביוס

או שזה מצחיק מדיי???

 

ואם כן, אז יש  לכם רעיון לקיש בטטה פרווה?

 

תודה

יש לי מתכון מדהים ובריא (שהמצאתי) לקיש בטטה פרווהאנונימי (פותח)

במקום גבינה עושים "רו" (roux), שנותן לכל הקיש טעם קרמי מדהים.

 

אז ככה:

 

קודם שמים בתנור (350 מעלות) ראש שום שלם, וצולים עד שמתרכך.

בנתיים, מחממים במחבת 2 כפות שמן קנולה

מוסיפים 2 בצלים, מוסיפים מלח+ פלפל

מטגנים עד שמתרכך

מוסיפים בערך 2 כפות קמח מלא, ומערבבים עד שמשחים קצת ( 2-3 דקות)

אח"כ, שופכים לאט למחבת 2 כוסות חלב סויה/ חלב אורז/ כל חלב אחר פרווה.

חשוב מאוד לשפוך את החלב לאט- כל פעם קצת- כדי לתת לקמח זמן להתאחד עם החלב ולהעשות קרמי.

אם שופכים את החלב מהר מידי, הקמח פשוט ייעשה גושים-גושים בתוך התערובת.

אח"כ מוסיפים בערך 2 כוסות בטטה חתוכה

מוסיפים 2 עלי דפנה

נותנים להכל להתבשל עד שהבבטה מתרככת (בערך 20 דקות)

אם צריך- מוסיפים תוך כדי בישול קצת מים (אם חסרים נוזלים)

אח"כ מוציאים את עלי הדפנה

מוחצים את שיני השום הצלוי לתוך התבשיל

מועכים את התבשיל למרקם הרצוי, מוסיפים מלח/ פלפל לפי הטעם.

מוסיפים 2-3 ביצים. מערבבים.

שופכים לתבנית

אופים את הקיש בתנור -350 מעלות (כבר התחמם כשצלינו את ראש השום)

בערך חצי שעה, עד שמשחים

 

בהצלחה ובתאבון!

 

נשמע טוב!!~א.לאחרונה
פרוזן יוגורטרימה ותולעה

קראתי שרשורים קודמים וראיתי הצעה להכנת פרוזן יוגורט ביתי..

יש למישו מתכון?

מישו ניסה פעם?

 

 

גלידת יוגורט מנגוכלנית1

אם אינך רוצה להכין גלידת פרוזן יוגורט עם שמנת מתוקה (יוגורט בריא עם שמנת מתוקה, באתר השף הלבן), או עם וודקה (לזירוז ההקפאה, באתר NRG), את יכולה להכין גלידה על בסיס פרי:

מצרכים:
=======
200 מ"ל יוגורט
1 מנגו רך
6 כפות סוכר
1.5 כפות מיץ לימון

לרסק את המנגו במעבד מזון. להוסיף יוגורט, סוכר ומיץ לימון ולהקפיא. בד"כ ממליצים במשך 3 שעות להוציא, לערבב ולהקפיא שוב (אם אין מכונת גלידה), אבל יתכן שהפרי חוסך את הבעיה הזאת. לא ניסיתי אבל זה נשמע טוב (מתוך אתר של טיפים STIPS).

 

העתקתי את החומרים אבל עדיין לא יצא לי להכין. אני מחכה ל-9 הימים שלא תהיה בעיה שאנחנו בשריים...

אני ניסיתי.. יוצא טעים.. מקווה שלא מאוחר מידי..תמונה...

4  בננות קפואות (יוצא טעם של ממש בננה...אני ממליצה לשים קצת פחות\לחלופין יותר גלידה..)

100 גר' חלבה(כנ"ל,אנחנו השתמשנו בערך ב-/75 65)

100 גר שוקולד חלב\לבן(אפשר לערבב)

1/2 ליטק גלידת וניל\בטעם שמנת.

4 כפות ממרח תמרים(אנחנו ויתרנו)

150 גר'  אגוזי פקאן

כוס וחצי חלב לפעמים צריך קצת יותר..לפי המראה..

 

אפשר להחליף את הבננות בפרי קייצי אחר..מה שנראה לך מתאים...

--------------------------------------------------------------------------------------------

שמים את כל החומרים בבלנדר למס' דקות,מתחילים בבננות,הגלידה,החלב,ואח"כ התוספות..עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים לכוסות ושומרים במקרר(כדאי להקפיא לחצי שעה מיד,זה יוצא יותר טעים)

 

בהצלחה

ושכחתי לומר.. יוצא לא מעט...תמונה...
תודה רבה על הרעיונות..רימה ותולעה

יש אולי מתכון לגלידה הבסיסית, אליה אפשר להוסיף פירות וכו'?

גלידה בסיסיתאנונימי (פותח)אחרונה

יש בקישור הבא 2 מתכונים של גלידה בטעמים.

אם את רוצה רק גלידה בסיסית, תכיני לפי המתכונים עד לקטע שמוסיפים תוספות...

 

http://www.dkatom.co.il/arutz7.1

מה עושים עם תמרים לא כ"כ טריים?מחפשת מתכון

יש לי המון תמרים, 

לא כ"כ טריים (לא טעימים למאכל רגיל...)

יש רעיון מה אפשר לעשות איתם?

תודה!

 

להכין מהם ממרח תמרים ולהכין איתו עוגיות...יעל מהדרום

לקי

 

לא יודעת איך מכינים ממרח תמרים, אולי טוחנים אותם?

ואז אפשר להכין בצק פריך, לשטח אותו, למרוח את ממרח התמרים, לגלגל ולאפות..

שייק?רחלקה
^^^real story

שייק, עוגה, עוגיות

 

אולי סילאן?איזה_טוב_ה'_
לא יודעת אם זה יעבוד~א.ל

אני יודעת שיוצא ממש טעים להכין קומפוט תפוחים

עם סילאן.

אז אולי אפשר לעשות זאת עם תמרים במקום..

אם את רוצה מתכון תאמרי לי ואכתוב..

הכנת ממרח תמרים:חרישיתאחרונה

להשרות אותם במים רותחים לפחות 10 דקות, ואז לטחון (עם המים. כמובן שלפני כן לגלען ולבדוק...)

 

יוצא אחלה ממרח תמרים.

 

 

 

אייס שוקו - למישו יש מתכון מוצלח ..?דודה שוקו
כןיהודיה מא"י

להכין שוקו עם חלב ואבקת שוקו, לפי הטעם.

לשים את הכוס במקפיא לאיזה שעה בערך, עד שהשוקו קופא חצי

לערבב היטב

יאמי

נראה לי שבאייסאד

כדי להוסיף גם סוכר לאבקת שוקו ולא לסמוך על המתיקות של האבקה.

אבל לא אומרת את זה מניסיון...

אייס קפה וניל. אפשר לשנות מעט לשוקוכלנית1

אייס קפה וניל /ניקי ב

המצרכים
2 כפיות אבקת נס קפה
חצי כוס מים רותחים
3 כוסות חלב
4 כדורי גלידת וניל
3 - 4 כפות סוכר (לפי הטעם)
קוביות קרח
אופן ההכנה
1. בבלנדר לשים את הנס קפה והמים הרותחים ולהוסיף את שאר המצרכים, לבלנדר כמה פעמים בסוף להוסיף קוביות קרח ולכתוש מעט.
2. להגיש קר בכוסות גבוהות.

 

אפשר גם סתם להכין שוקו קר על בסיס חלב ולהוסיף 1-2 כפות גלידת וניל ולהקציף מעט.

ואם אני רוצה להכין רק אייס וניל,יהיה טוב

בלי קפה,מורידים את הקפה וכדאי לשים משהו אחר במקום?

כדאי לשים סוכר וניל או תמצית וניליהודיה מא"יאחרונה

ואם רוצים להשקיע - מבשלים את החלב במקל וניל חצוי לאורכו

מגרדת ידנית משוכללת. זה רעיון!כלנית1

שימו לב לסבתא הבשלנית עם המטבח הפשוט והמגרדת החצי "מודרנית". מישהו מכיר מגרדת דומה? איפה קונים? (מקוה שרימון יאפשר גם לכם לצפות בסבתא- לי הוא נתן)

יש אם אני לא טועה לחברת סליסרממוחשבת
תודה, אבל זה לחיתוך ולא לגירודכלנית1
איזה מדליק! איךזה ישן ואין את זה השוק בטונות? מוזרפלפלתי

 

סרטון חמודחילזון 123

המגרדת- זה פשוט מעבד מזון ידני לא?...

אכןאלעד
התלהבתי מהמטבח הצנוע והכלים הישניםכלנית1

התלהבתי במיוחד לראות איך הסבתא מבשלת שנים באותו מטבח ישן, בלי לחשוב שצריך להחליף את הארונות, הסירים אותם סירים ששירתו אותה במשך 40 השנים האחרונות. הכל בשיא הצניעות, פרט לשמן- השמן נשפך שם בכמויות...צוחק

לגבי המגרדת, היא לא טוענת שזה נמצא אצלה שנים, אלא שהיא קנתה לפני כמה שנים ולכן חשבתי שאולי עדיין אפשר להשיג את זה, כי זה די דומה למעבד המזון "מולינקס" הידני, שיש לו חיקוי גרוע איטלקי, ובכל זאת נאלצתי להיכנע לפני כמה שנים ולקנות את האמיתי, היקר, שאין כמוהו בטחינת ירקות ובהכנת מיץ ענבים סחוט טרי, או מרק עגבניות מעגבניות מבושלות, כשהמכשיר מסנן את הקליפות.

סרטון יפה שראיתי-משה ר-
מגניב.. נראה גם שהוא מספר סיפור או משו כזה..יעל מהדרום
ישלי משו דומה ממש לשוקולד.פלספנית

בעזהי"ת

 

הרבה יותר קטן, ומושלםםם לגירוד שוקולד וכו'.

קניתי פעם באיזה חנות נוסח מקס סטוק, בפתח תקווה [ליד כיכר המייסדים] בחמש שקל.

 

יעיל מאוד!!

אצלם לכם פעם.

פטנטים חמודים- שדרוג בכייף של הירקות!כלנית1אחרונה

יתכן שחלק מהפטנטים כבר נמכרים בקניונים (קניון הדסה, קניון ת. מרכזית ירושלים). יש שם בד"כ דוכנים לפטנטים. הם בהחלט משדרגים את הירקות

גלידה שווה ביותראנונימי (פותח)

אתמול העלינו למדור של דפי כתום 2 מתכוני גלידה שווים ביותר (עם תמונות מדהימות) מבית "האופה הקטנה".

לכל המתים מחום ורוצים פינוק מתוק- שווה להציץ..

 

http://www.dkatom.co.il/arutz7.1

יש לי שני יוגורט ביו שאין להם דורש....מחפשת מתכון

מה אפשר לעשות איתם???

סלט פירות קיץ עם יוגורטאם הבנים12
לאכול עם גרנולהאילה שלוחה

 

לשים כחלק מבלילת פנקייקסבת מלך
זה רעיון! תודה, יש אולי מתכון?מחפשת מתכון
אני עושה תמיד אחרת לפי העיןבת מלך

2 כוסות קמח

יוגורט/2

כוס מים (ותראי כמה צריך עוד להוסיף)

2/3 ביצים

רבע כוס סוכר

חצי חבילת א. אפיה

מעט קינמון ווניל אם אתם אוהבים

 

תראי אם הבלילה נוזלית מידי לטעמך תוסיפי קמח, אם מוצקה מידי תוסיפי מים ויוגורט.

 

אחרי שהראשון מוכן כדאי לטעום ולהוסיף סוכר לפי הטעם.

אפשר להוסיף קקאו אם מעניין אותך, קחי בחשבון שקקאו לבד מר אז אולי להוסיף עוד סוכר.

 

זה לא תורה מסיני, אם תרצי שייתפחו יותר תוסיפי עוד א. אפיה, פשוט לכי לפי האינסטינקט..

 

תקשיבו לה^אלעד

היא מבשלת נפלא

 

אוהב

לתרום אחד לעוגת גבינה, בתנאי שהוא טרי!כלנית1
רעיון:רחלקה

בעזהי"ת.

 

אולי להקפיא ולהכין פרוזן?

מישהו ניסה פעם?

תודה! אין להם דורש כי לא אוהבים....מחפשת מתכון

ולכן אני צריכה רעיונות שהטעם שלהם לא יהיה דומיננטי

לדוגמא-

אם מתאים להכניס אותם לעוגות? פשטידות?

תודה

קצת חבלבת-שבע

יוגורט ביו מכיל חיידקים ידידותיים, שמתים בטמפ' גבוהות.

עדיף להשתמש בו למתכונים שאינם כוללים חימום.

(מצטערת שאני מדברת סתם, אין לי רעיון ספציפי כרגע חוץ ממוזלי - אבל שם מרגישים טוב טוב את הטעם..)

אפשר לעשות עם זה בסיס לקיש חלבי.תמונה...
תודה לכולם! הם נכנסו לעוגת גבינה שהתחסלה מיד!!!מחפשת מתכוןאחרונה
עוגיות מזל - יש למישהו מתכון?תמר ב

עדיף כמה שיותר פשוט כי אני צריכה להכין מלא ואין לי זמן להקפאות, אפיה משני צדדים וכו'..

איך מכינים עוגיות מזל. וידאו!כלנית1

וידאו לצפיה לעוגיות מזל. המתכון- יש טעות בכתוב: בטעות 400 גרם במקום 200 גרם בוידאו. המתכון עצמו לא מיוחד.

ויש מתכונים עם קורנפלור שנראים לי יותר עדינים.

הכנתי לפני כמה זמן:~moriya~

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t427374#5058603

המתכון עצמו היה נחמד, הפתקים יצאו מעולים

(השתמשתי בדף רגיל חתוך לרצועות שכתוב עליו בטוש של ילדים- לא רעיל),

העוגיות עצמם לא היו משהו, אולי כדאי להוסיף עוד סוכר, היה להם טעם נטרלי מדי...

וכדאי לעשות חצי כמות- פשוט יוצאות המון עוגיות וחבל לזרוק...

בהצלחה!!!

אם יש לך עוד שאלות- אז בכיף!

בצק פריך טוב לזה?יעל מהדרום

אם כן:

4 כוסות קמח

חצי מרגרינה+חצי כוס שמן (אני שמה רבע מרגרינה ושלוש רבעי כוס שמן)

חצי- שלוש רבעי כוס סוכר

1 אבקת אפיה

1 אבקת וניל

1-2 כוסות מיץ תפוזים לפי הצורך

 

מערבבים הכל (כדאי להמיס את המרגרינה/ לפורר אותה בתוך הקמח).

אופים בחום של 180 מעלות.

תיקון טעות ^^יעל מהדרום

לק"י

 

פעם זכרתי את המתכון בע"פ..

זה המתכון הנכון:

4 כוסות קמח

חצי מרגרינה+3/4 כוס שמן (אני שמה רבע מרגרינה וכוס שמן)

1/2-3/4 כוס סוכר

1/2-1 כוס מיץ תפוזים

1 אבקת אפיה

1 אבקת וניל

הנהרחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

 

מערבבים-

כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום

2 ביצים

כפית ת. וניל

מוסיפים-

כוס ורבע קמח

כפית א. אפיה

1/2 כפית מלח

כפית קינמון

ובסוף-

3 כוסות שיבולת שועל

1/2 שקית צ'וקולד צ'יפס

 

קרדיט לחברה שלי

גריסים ובורגול!דינה ל.

קניתי היום, בלי להסס, שקית בורגול ושקית גריסים. נחה עלי המוזה לקטניות בריאות!  חיוך גדול

אה, ו.. בחיים לא בישלתי בורגול. פעם אכלתי באיזה מסעדה בורגול עם ירקות וופטריות וגבינת חלומי וכל מני כאלה, והיה טעים ממש.

 

למישהו יש מתכון עבורי?

אני אוהבת שילוב של בצל וגזר למשל. או משהו שאפשר להוסיף לסלט ירקות .

 

ומה אפשר לעשות בגריסים?

 

בורגול- הכי פשוט שישאד

מטגנים מעט בצל ומחכים להזהבה (כאן כמובן שאת יכולה להוסיף עוד ירקות כרצונך- למשל גזר)

מוסיפים 2 כוסות בורגול ותבלינים (גם כאן: לפי מה שאת אוהבת- הבסיס הוא מלח ומעבר לזה לפי מה שמתחשק)

מערבבים מעט ומוסיפים 4 כוסות מים רוחתים ומכאן ממשיכים לבשל כמו אורז.

 

לסלט ירקות- ללא בישול: משרים את הבורגול במים קרים למשך כחצי שעה.

חותכים סלט ירקות: עגבניות, גמבות, פטרוזיליה, מלפפונים.

מסננים את הבורגול מהמים- מוסיפים לסלט ומתבלים בלימון סחוט ומלח.

רק תיקון- גריסים ובורגול הם דגנים, לא קטניותקרמבו
תודה על הרעיון, וגם על תיקון הטעות ^ דינה ל.
אשמח לעוד רעיונות למתכונים לגריסים ובורגול, וגם-דינה ל.

רעיונות ל-מה לעשות עם חבילה וחצי של נבטים סינים- הלבנים העבים.

סלט טבולה (מבורגול)כלנית1

טבולה :
1 כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה (לדעתי אפשר להסתפק בחצי חבילה)
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות (אני מעדיפה 30 דק' כדי שיתרכך ואם קנית עבה, תבשלי 10 דקות). מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.


תגובהעריכה

תבשיל גזר, ת. אדמה וגריסיםכלנית1

לטגן בצל. להוסיף קוביות קטנות של 2 גזרים ותפוח אדמה, להוסיף חצי כוס גריסים, 2 כפות רסק עגבניות, מלח, פפריקה. לכסות במים מעבר לירקות ולבשל עד לריכוך. אפשר להוסיף קוביות בשר כדי להפוך את התבשיל למנה עיקרית (גולש).

נשמע טוב, תודה!דינה ל.אחרונה
מתכונים לכבוד שבתיהודיה מא"י

אז ספרו, איזה מתכונים מיוחדים יש לכם השבוע לכבוד שבת קודש?

קובה ~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך כ"ב תמוז תשע"ב 19:46

אני רוצה לנסות את המתכון הזה:

 

 

½ ק"ג אורז (3 כוסות)
6 כוסות מים
מעט שמן
1 כוס קמח
1 ביצה
למילוי:
2 בצלים קצוצים דק מאוד
½ ק"ג בשר טחון גס (אפשר ורצוי מעורב כבש ובקר)
1/3 כוס צנוברים
פלפל שחור טחון
מלח
פפריקה
בהרט

 

קובה מטוגן
יפות ושזופות - קובה חאלב
 

 


אופן ההכנה:
1. הבצק: מבשלים את האורז עם המים ומעט שמן (2 כוסות מים על כל כוס אורז).
2. מצננים ומוסיפים לאורז קמח וביצה.
3. לשים היטב ומניחים בצד מכוסה במגבת רטובה.
4. הכנת המילוי: מטגנים בצל עד שהוא הופך שקוף (לא משחים), מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ עד שהנוזלים מתאדים והבשר מופרד ומפורר.
5. מוסיפים תבלינים וצנוברים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 3-4 דקות.
4. ההרכבה: יוצרים מהבצק כדורים ומסדרים על מגש.
5. יוצרים גומה בבסיס כל כדור ומרחיבים אותה בזהירות, כדי לא לחורר את הבצק.
6. ממלאים כל גומה בבשר, סוגרים עליו את קצוות הבצק, ומעצבים מהקובה צורה מוארכת שהולכת ונעשית דקה בקצוות.
7. מטגנים את הקובה בשמן עמוק עד שהיא משחימה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיחת עודפי שמן.

מתכונים לשבת:תמונה...

תפוחי אדמה בשמנת.

עוגת שוקולד פשוטה.

מרק ירקות(למרות שקיץ )

עוגיות קינמון.

קיש בצל.

פשטידת פסטה ברוטב בולונז.

שעועית ירוקה(1 ברוטב אדום ו1 בחמאה).

אמא שלי אחראית על הבשרים, בעיקרון, אבל...

קציצות ברוטב אדום.

עוף ותפוחי אדמה בפפריקה אדומה\ סילאן. עדיין לא החלטנו

עוף, לזניה בשרית וכל השארכלנית1

עוף ותפוחי אדמה עם סילאן, רוטב סויה ומעט קטשופ.

פשטידת ת. אדמה.

לזניה בשרית (יש לי במקפיא רוטב בולונז בכמות גדולה, כך שחכיתי להזדמנות לפנות מקום במקפיא).

אם יהיה לי כח בחום הזה, אולי גם מטבוחה.

סלטים (חסה-כרוב-גזר, סלק, טחינה, מלפפון).

עוגת גבינה לסעודה שלישית.

משבת שעברה-פרגית עם דבש ושוםחילזון 123

שמתי דבש,שום כתוש, קצת פלפל לבן ויין לבן (או מים) והשרתי בזה את הפרגיות.

השחמתי הרבה בצל (אני משחימה בלי שמן) ושמתי אותו בצד.

באותה מחבת שמתי את הפרגיות פרושות עם חלק מהרוטב. כיסיתי קצת והפכתי אח"כ לצד השני.

טיגנתי ככה עד שהן נהיו מוכנות.

העברתי לקערה עם הבצל ואת שאר הרוטב שמתי במחבת ואידיתי אותו קצת.

החזרתי את הבצל והפרגיות למחבת.

 

נשמע טעים!- יש תוכן בפנים..~א.ל

ואיך את מטגנת בלי שמן? הבצל לא נדבק?

זה הולך ככהחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ד תמוז תשע"ב 23:40

למדתי את זה מספר של פיליס גלזר. ולוקח קצת זמן לקלוט איך לעשות את זה טוב.

חוץ מזה זה דורש טיפה סבלנות. זה לוקח קצת יותר זמן מסתם לטגן בצל.

ועוד משהו, זה יוצא בצל שחום ויפה וטעים אבל לא בדיוק הטעם של בצל מטוגן.

אני עושה את זה על מחבת נירוסטה או בסיר נמוך ורחב כזה שהוא גם מנירוסטה אבל אולי זה ילך עם כל מחבת. לא יודעת.

אז בקיצור-

פורסים בצל. שמים במחבת על אש גבוהה. לא צריך לערבב יותר מדי.

בהתחלה הוא מוציא קצת נוזלים אבל לאט לאט המחבת מתחילה להתייבש וזה כאילו מתחיל קצת להדבק.

זה הזמן לקחת כוס מים ולשפוך טיפה טיפה מים, רק ככה שהתחתית תתרטב אבל לא שהבצל יהיה מבושל במים.

מערבבים טיפה (אחרי המים זה אמור להיות קל לערבב ולא להיות דבוק. אם זה לא הולך צריך עוד טיפה מים) ושוב מחכים כמו קודם ושופכים שוב פעם טיפה מים כשהתחתית מתחילה להיות חומה וכו'. חוזרים על זה הרבה פעמים.

העניין הוא שהבצל מוציא קצת מיץ כזה וכשהמחבת מתייבשת זה נהיה חום כזה וכששופכים את המים אז כל ה"חום" הזה צובע בעצם את הבצל.

וזהו ממשיכים עד שהבצל בצבע שרוצים ומספיק מוכן.

 

נשמע מסובך אבל זה לא כ"כ נורא אחרי שקולטים את העניין. וטעים.

עוגת שוקולד פירורים.שירה שירים

הרבה עבודה (גם בצק, גם לבשל את תעורבת השוקולד וגם להקציף)

אבל, שווה את העבודה!

 

(אני ממירה את המרגרינה שבמתכון בשמן)

 

בסיר על הגז:

 

100 ג'ר שוקולד מריר

4 כפות קקאו

1/4 כוס מים

1 כף שוקולית

1 כף נס קפה

1/4 כוס סוכר

1/4 מרגרינה

לבחוש על אש נמוכה, להשתדל שלא ירתח, לערבב עד להמסה. להוריד מהאש לקרר מעט ולהוסיף 2 חלמונים. לערבב היטב. את שני החלבונים לשמור בקערה.

 

לבצק:

 

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 מרגרינה רכה (לא נמסה)

1/2 כוס סוכר

3 חלמונים

ללוש עד שמתאחד, ללא גושי מרגרינה.

 

3/4 מהבצק לשטח על תבנית משומנת, מלבנית/מרובעת. לא גדולה מידי.

רבע הבצק הנותר להקפיא.

 

להקצפה:

 

5 חלבונים (שניים של השוקולד ו-3 של הבצק) + 1/2 כוס סוכר, להקציף היטב לקצף נוקשה. לערבב בתנועות עטיפה עם תערובת השוקולד.

לשטח על הבצק שבתבנית, לגרר מעל את הבצק שהקפאנו.

לאפות 40 דק' בערך בחום בינוני.

 

בתאבון.

שבת שלום!

וואהו!! עוגה שווה וממש טעימה!רומי**

גיסתי מכינה את זה לפעמים וזה ממש יאמי!! יאמי

 

שאלה: הבצק שלמטה נאפה יפה?

פשוט פעם עשיתי אותה ולא יצא טוב למטה וחשבתי שזה בגלל השוקולד שאוטם..

אצלי הבצק נאפה מעולה.שירה שירים
נשמע טוב טל..

את מחליפה את כל המרגרינה בשמן? גם בבצק וגם במילוי?

טוב עכשיו את צריכה לגלות כמה שמן את שמהחילזון 123

בכל שלב במקום המרגרינה.

אני ממש אוהבת את העוגה הזאת...

אז ככה-שירה שיריםאחרונה

בשוקולד- במקום 1/4 חבילת מרגרינה,

משהו כמו 1/8 כוס שמן (ממש אין צורך בהרבה שמן)

 

בבצק- במקום חבילת מרגרינה,

3/4 כוס שמן.

עוגת גבינה ומילקי של קרין גורן..יעל מהדרום

לק"י

 

הכנתי את העוגה עם מילקי לבן ואינסטנט פודינג וניל, ויש לזה יותר מידי טעם של קצפת.

נראה לי עם מילקי שוקולד זה יהיה יותר טעיםאוהב

ועוד המלצה- במתכון המקורי כתוב רק קופסת גבינה אחת, אז למי שרוצה טעם יותר חזק של גבינה כדאי לשים 2 קופסאות (500 מ"ל), אבל אז אולי צריך גם להוסיף סוכר..

 

שבוע טוב ומבורך!!

תפוחי אדמה בתנור מעולים!!! ללא אבקת מרקאנונימי (פותח)

לחתוך תפו"א,

ולהויסף:

שום כתוש

פפריקה

שמן

מלח

מים

 

ולתנור.

 

יוצא מדהים

אני שמה גם קצת כמון ותבלין לקציצותיעל מהדרום

ולפעמים גם בצל, עגבניות חתוכות...

זה באמת אחד הדברים הטעימיםיאמי

אגב, תביאו מתכונים לבשרים וכו...אנונימי (פותח)
מה עדיף מבחינת בריאות- מרגרינה או מחמאה?צופיה 3
כמעט אותו דבר, מרגרינה אולי פחות בריאה-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ה תמוז תשע"ב 02:03
אבל לא הבדל משמעותי...

 

הכי טוב להשתמש בשמן זית....

 

דווקא מבחינת מבריאותיהודיה מא"י

עדיף מרגרינה על פני מחמאה (לא על פני חמאה)

מחמאה זה מרגרינה בתוספת חומרי טעם מלאכותיים כדי לגרום לטעם שלה להדמות יותר לחמאה

 

שמן זית לא מתאים לכל דבר

אפשר להחליף גם בשמן (לפחות בחלק מהדברים)יעל מהדרוםאחרונה
יאו חברה...באש ובמים

איזה אוכל הכנתי לשבת....

עוף עם רוטב צ'ילי....

ירקות אפויים

עוגת בריאות כזאת

ג'לי

סלטים

פשטידת בטטה

חלה....

 

קיצר חבל"ז נראה משו! מחכה כבר לטעום!

אולי נבוא להתארח אצלך? יוסלה קמצן (קדוש?)
יפה שאתה מזמין את עצמךאלעד
כן , זו נטייה של בייניש"יםיוסלה קמצן (קדוש?)אחרונה
אני מחפשת מתכון לדג סלמון .. תודה הודי'ה
הנה שרשור עם כמה רעיונות טוביםאיזה טוב ה'!!!!

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t433406#5115319

 

ואפשר גם סתם לשים תבלין גריל דג וקצת שמן

 

אין על דג סלמון...דינה ל.

אפשר למרוח מעליו סלט טורקי

אפשר לטפטף מיץ לימון והרבה שום

 

 

והכי הכי:

סלמון מצופה

~ לטגן מספר דקות:

*כוס וחצי פירורי לחם וסומסום

* רבע מרגרינה (אפשר להמיר בשמן)

* מלח, פלפל, אבקת מרק

 את כל העסק ^ לשטח מעל לדג (או שהוא יחידה אחת או פרוס לפרוסות) ולאפות.

אחד ה-דברים!!!

המתכון שלישושנה29

אני משרה את הסלמון במים עם לימון כל הלילה במקרר, בבוקר מוציאה שוטפת את המנות.

 

בתוך תבנית אלומיניום אני מסדרת את הסלמון ובקופסא אני מכינה את התבלינים: מים, שמן, קצת מלח פלפל שחור

 

ופפריקה מתוקה. את כל זה אני מערבבת ושופכת על הסלמון ומוסיפה גזר ובצל חתוכים.

 

מכניסה לתנור על 180 מעלות, ועל חצי שעה, ובודקת אם כבר מוכן ואם לא אני אופה על עוד איזה 10-20 דקות

 

ולפעמים אני גם מכסה את התבנית עם נייר כסף.

 

יוצא מה זה טעים, שהילדים מבקשים עוד ועוד.

 

 

 

בהצלחה

כששוקולד מריר אוורירי עובר המסה, הוא נהיה כמוSimplePlan

שוקולד מריר רגיל שעבר המסה? או שהבועות נשארת?...

לא ניסיתי, אבל ההבדל הוא בקצת אוויר ומשקלכלנית1

לא יודעת בבירור, אבל זה נשמע כמו בזבוז משווע, כי שוקולד מריר פשוט אפשר להשיג בחבילות בזול, כ-3 ש"ח לשוקולד.

 

כן, ברור, פשוט גיליתי 3 חבילות אווריריות מיותמות..SimplePlan

תודה

זה נהיה כמו שוקולד רגיל.. לא נשאר בועותאורושקוש
חח אהבתי ת'שאלהמעפר אני באה

למה שהוא יישאר עם בועות??

הוא נהיה רגיל.. אני מלא עמים עושה עם אורירי..

חח בכל אופן שיעשעת אותי

^^ לא באמת חשבתי שהבועות ישארו...SimplePlan

מטרת השאלה הייתה אם הוא נהיה כמו שוקולד רגיל, או שהוא נהיה קצת מוזר. העניין של הבועות היה סתם לשעשע את עצמי, וכמו שאני רואה - גם אותך

חחמעפר אני באהאחרונה
אני צריכה עזרה...תמונה...

1.יש לי תערובת מומסת של שוקולד ומים. איך הופכים אותה לזיגוג שמתקשה,ואפשר ליצור ממנו צורות על העוגה?

2.למישהו יש רעיון לפשטידת ירק כלשהיא לסעודה בשרית? יקרות מועדפים:גזר,תפו"א,קישוא,בצל,אולי בטטה.

תודה רבה רבה.

בעיקרון לא מערבבים שוקולד ומים-משה ר-

אם כבר שוקולד ושמן..

המים הורסים את השוקולד

too late...תמונה...

יש משו שכן אפשרלעשות עם זה עכשיו?

^^ גם אני שמעתי כך~א.ל

אני אפילו שמעתי ששוקולד לא אוהב שום נוזל

חוץ מאלכוהול, למשל בליקר.

 

למה שלא תנסי עם שקית זילוף להשתמש במה שקיים ופשוט לבדוק אם זה עובד?

 

ספרי איך יצא..

כנראה שיש שם יותר מדי מים..תמונה...

כי זה נוזלי ממש!! וזה "בורח" לצדדים ולא נשאר כצורה..

מה עפ סוכר ביצים קמח- ותעשי עוגה?מאמע צאדיקה
אז תוסיפי עוד שוקולדיהודיה מא"י

או סוכר וקקאו, ולחמם להמסה

שימי בהקפאה עד שמתקשה מעטon
תודה כולם!תמונה...אחרונה

בסוף זרקו את זה מאחורי הגב שלי...

במה מחליפים חב' מרגרינה לעוגה?בת שמש
שמןיהודיה מא"י

כמה? זה תלוי במתכון

חבילה= 200 גרםבת שמש
3/4 כוס זה 100 גר'...אז כוס וחצי לחבילה...דניאל!!
ממש לאיהודיה מא"יאחרונה

חבילה מרגרינה שווה ל3/4 עד כוס שמן

אבל הרבה פעמים כשמשתמשים בשמן במקום מרגרינה צריך לשים פחות שמן מאשר הכמות המקבילה של מרגרינה, וזה כבר תלוי במתכון.

איך עושים פונדו??ספגטי מוקרם

כשאני רוצה להשתמש בשמנת חלבית וחבילת שוקלד חלב..

(אין מריר) (יש חלב)

תודה!!!!!!

פשוט ממיסים אותם ביחדיהודיה מא"יאחרונה

אבל צריך כלי שמתאים לפונדו, איזה כלי שאפשר לשים נר מתחתיו או משהו כזה שישמור על זה כל הזמן חם, אבל בלי לשרוף

אפשר כמובן להוסיף ליקר/יין, וניל קליפות תפוז/לימון, מנטה ועוד כל מיני חומרים אחרים שיוסיפו טעם, כיד הדמיון הטובה.

ולא לשכוח להכין קערה ע דברים לטבול בפנים

החלפת חמאה במחמאהשירה 21

היי, אם אני רוצה לעשות עוגת בראוניז כזאת:

http://www.bazekalim.com/2007/04/23/fudge-brownies/

שפעם עשיתי אותה כמו שהיא עם חמאה ויצא סוף הדרך,

ובא לי להכין אותה לשבת אבל פרווה.

נרא לכם שזה יצא אותו טעם ורך, עם מחמאה במקום חמאה???

אנחנו בדר"כ מחליפים את החמאה במרגרינהיעל מהדרוםאחרונה
א. צוהריםבדרך

מחפשת רעיונות לא.צוהרים שאני יכולה לשלוח עם בעלי  לעבודה.

הבעיה:

אין איך לחמם אוכל

לא רוצה שיאכל סנדוויציים כל היום....

 

רעיונות לאוכל קר ומזין וטעים יתקבלו בשמחה

תודה

אולי סלטי פסטה.בתי-ה.

עם טונה, עם ירקות וכו'.

שניצל- אפשר לאכול אותו גם כשהוא קר, דג מטוגן~א.ל

 

 

תלוי כמה הוא מפונק ומה הוא מוכן לאכול קרכלנית1

 מטבוחה, סלט סלק (של שבת...), סלט טונה, קציצות טונה, סלט כרוב חי או מבושל, סלט תפוחי אדמה, סלט קטניות קר, סלט תירס,...

בעלי מעדיף לא לחמם את האוכל שהוא לוקח במיקרוגל (מטעמי כשרות), כך שלא איכפת לו לאכול גם אורז קר, קציצות בשר ועוד. במקרה כזה אפשר גם לשלוח מידי פעם טבעול.

יש סיר שמשמש כמו תרמוס (להשיג בחנויות הכלים המובחרות...) ואפשר לשמור אוכל למספר שעות, כך שלפחות לא יהיה קר ממש.

קודם כל תודה לכל העונותבדרך

אחרי שבפרויקט הקודם שלו הוא אכל בעבודה הוא נהיה קצת יותר מפונק (לפני כן לא היה אכפת לו לאכול אורז וקר וכו')

סלט פסטה- יש מתכון?

סלט תפו"א- מכירה רק עם מיונז, אשמח למתכון בלי....

 

חשבתי על סלט עם עוף אבל אין לי מושג איך מכינים...ובד קשה והרבה שעותעצוב

 

חשוב לי שתהיה לו ארוחה טובה ולא סתם ירקות-הוא ע

 

כלנית1- יש סיר כזה גם בקטן? מכירה רק בגדול...

יש סלט פסטה חלבי/ בשרי.בת מלך

בחלבי מוסיפים לפסטה ירקות חתוכים(פטריות, עגבניות, מלפפונים, זיתים), בצל אם אוהבים, שמנת וגבינה.

מתבלים במלח ופלפל. 

 

בבשרי מוסיפים לפסטה חתיכות של פסטרמה ומיונז (אבל שמתי לב שאת לא אוהבת להשתמש, אז אולי אפשר בלי)

מוסיפים גם ירקות, ותיבול מה שאוהבים. כאן מתאים לענ"ד קצת מיץ לימון ובזיליקום.

 

*יש גם סלט בורגול עם ירקות, או סלט קינואה (אפשר לשדרג עם חמוציות ואגוזים למיניהם)

 

*סלט חסה וירקות, עם חזה עוף מוקפץ מעל זה ממש טעים.

 

*אפשר פיצות אישיות עם תוספות למיניהן.

 

רק מזכירה שבחום הזה, ממש צריך להיזהר שאוכל חלבי/רגיש לא ישאר ללא קירור ליותר ממס' שעות. 

תבדקי ברשת "נחמד" את הגודל המתאיםכלנית1

סלט ת. אדמה- אני לא חסידה של מיונז, כך שאני מכינה כרגיל, אבל מוסיפה שמן זית, שמיר טרי (אם יש לי משבת או לקראת שבת), בצל קצוץ, מעט חומץ ומלח.

 

יש לי מתכון לסלט קטניות שמומלץ לאכול דווקא אחרי כמה שעות (שעועית ירוקה, שעועית יבשה ועוד- 3-4 קופסאות שימורים והסלט נשמר כמה ימים במקרר, לך בבית ולו- בעבוד נאכל דווקא קר).

 

סלט עוף- פעם טעמתי סלט עוף שהיה עשוי מעוף מבושל, ביצים קשות מגורדות, בצל ומיונז (שוב, אפשר שמן במקום מיונז). אין לי מתכון, אבל את יכולה להכין בדיקו כמו שמכינים סלט טונה. הוא נראה ממש כמו סלט טונה.

 

סלט טבולה (מבוסס על בורגול- חיטה קצוצה, שעובר בישול קצרצר, עלי נענע, עגבניה).

אפשר מתכון יותר מדויק לסלט קטניותבדרך
סלט קטניות חמצמץכלנית1אחרונה

1 קופסא שעועית ירוקה                  1/2 כוס סוכר

1 קופסא שעועית במיץ עגבניות        1/2 כפית מלח

1 קופסא גרגרי חומוס                    קורט פלפל שחור/פפריקה/חצי שן שום מגוררת

1 פלפל ירוק, 1 גמבה                   1/2 כוס שמן זית

2 בצל בינוני                               1/2 כוס חומץ הדרים

 

לסנן את הנוזלים. לקצץ את הירקות. לשים שמן ותבלינים בצנצנת. לסגור ולנער. לצקת את התחמיץ מעל הירקות והקטניות. לשים בכלי מכוסה במקרר לפחות 6 שעות (אחרת טעם הבצל והחומץ עדיין יהיה חזק). אפשר להכין יום קודם ולהשתמש אחרי 3 ימים.

שמנה לב: לא חייבים להשתמש בכל הרכיבים. וכן, אפשר להפחית בחומץ או בשמן לפי הטעם. לא מדובר בעוגה ולכן השינויים לא יהרסו את המרקם.

אפשר גםשושנה29

פירות וירקות.

 

אני לפעמים מכינה לו שניצל ובטטות והוא אוכל את זה גם כשזה קר. הבטטות אני חותכת לעיגולים ומכניסה לתנור, ואת זה אני שמה לו בשקית ולפעמים אוכל את זה בדרך.

 

גם תירס, אפונה וגזר מהשימורים אפשר לאכול כשקר.

 

גם אטריות עם פירורי לחם אפשר לאכול קר.