רעיונות ועיצות יתקבלו בברכה!!
תודה!
רעיונות ועיצות יתקבלו בברכה!!
תודה!
סלט ירקות, דברי חלב - גבינה, שמנת, לבן.
אפשר גם פירות - אבטיח, ענבים, מילון.
אורז, תפו"א.
כן, כן לסעודה שלישית.
ואם לא בשרי, נראה לי שכדאי להכין דג.
וכדאי שתהיה תוספת ממשפחת הדגנים, ובכל מקרה לא תפו"א, ולא שום אוכל שעלול להקשות על הבטן. (כל אחד, ומה שמתאים לו)
נראה לי שאכין סלט בורגול- כלומר בורגול קר בתוספת של גמבה משני צבעים, בצל ירוק וגזר מגורד בפומפיה
ושניצלים.
ובמקביל פירות כמו אבטיח וענבים.
תודה רבה! תבורכו!
את כל הירקות הכתומים שאת רוצה (גזר, בטטה , דלעת וכו')
אפשר להוסיף בצל-מוסיף טעם
ותפו"א-להסמכה.
מלח, פלפל
אחרי שהירקות מבושלים - למעוך בבלנדר עד שנהיה טחון 
בהצלחה ובתאבון!
אני חושבת שמרק כתום יוצא מוצלח יותר בלי תפו"א וקישוא, אלא רק עם ירקות כתומים ובצל
ואם רוצים יותר להשקיע - חותכים את הירקות לקוביות קטנות, ומתחילים בטיגון קל של הירקות, קודם הבצל, אחרי זה השאר.
ואז לפני שמרסקים מוציאים חלק מהירקות, כך שנשארות גם קוביות של ירקות במרק.
ואם רוצים בשרי ולא חלבי - מומלץ להשתמש בציר מרק עוף, או להוסיף חלקי עוף, ואז להוציא אותם לפני הטחינה, לפרק את העוף מהעצמות, ולהחזיר למרק אחרי שטוחנים אותו.
מישהו יכול להסביר לי למה כל פעם שאני מנסה לעשות גלידה היא יוצאת קפואה בלי המרקם של הגלידה?
למרות שאני מקציפה כמה פעמים במהלך ההקפאה?
הצילו!
מה המתכון המנצח?
שגלידה שמכינים בלי מכונה, אף פעם לא יוצאת אותו דבר כמו גלידה שמכינים עם מכונה, ולא משנה כמה פעמים תערבבי אותה באמצע.
הפתרון להכנת גלידה בלי מכונה זה לגלידת מוס, שיוצאת רכה גם בלי המכונה.
או לקנות מכונת גלידה, אם רוצים להשקיע, כמדומני שאפשר לקנות אפילו בפחות מ300 ש"ח.
מה זה גלידת מוס?
בעצם מן מוס כזה, יותר מאשר סתם גלידה
פשוט מתכונים שיוצאים גלידה גם בלי הערבוב תוך כדי הקפאה.
למשל
גלידת שוקולד
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד חלב
כ120 מ"ל חלב (קצת יותר מחצי כוס)
להמיס ביחד בבן מרי לתערובת חלקה
לקרר היטב
להקציף חבילה של שמנת לקצפת יציבה
להקציף גם את תערובת השוקולד (היא לא אמורה ממש להקציף, זה בשביל להקל על הערבוב)
לאחד את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות,
להקפיא.
בעזהי"ת.
וזה לא יוצא עשיר מדי?
סיר בתוך סיר
מניחים סיר בתוך סיר, ובסיר התחתון שמים מים, בסיר העליון את השוקולד להמסה
הרעיון הוא שככה השוקולד מתחמם מהאדים של המים, ולא ישירות מהאש, כי שוקולד נשרף מאוד בקלות, וככה מבטיחים שהוא לא יתחמם יותר מידי.
לא זה לא יוצא עשיר מידי, זאת גלידה טעימה מאוד, למעשה הסיבה היחידה שאני לא מכינה אותה בלי סוף זאת העלייה הגדולה של מחיר השמנת והשוקולד, שהופכים את הגלידה הזאת לתענוג לא זול בכלל (במיוחד שהיא כ"כ טעימה, שכולם רוצים לאכול עוד ועוד...)
רחלקהבעזהי"ת.
ויש לי ניסיון רע עם גלידות עשירות..
פעם אחותי ואני שיא ההשקענו והכנו גלידה שווה מחומרים ממש יקרים. ואף אחד לא יכל לאכול יותר מ2 כפיות, למרות שזה באמת היה טעים...
אילה שלוחהאחרונהאני אף פעם לא כותבת כאן בפורום..
וזה גם לא מעניין אותי.. כי אני ילדה בת 14 וחצי..
אבל אני מאוד אוהבת לעבוד במטבח...
זה התחיל בזה שרציתי להכין משהו לא מסובך.. ושיהיה משקה..
אז פשוט הכנתי את המתכון הבא ויצא לי פשוט טעים לוקח להכין- 2דקות על השעון..
המתכון-
זה סוג של אייס קפה טעים בטירוף.. בלי קרחים וקל להכנה:
המצרכים: (מתאים לשלוש מנות)
-חלבון של ביצה
-2 כפיות סוכר
-2כפיות .א. קפה נמס
-1 וחצי כוסות חלב
אופן ההכנה:
מערבבים את החלבון במקסר ומוסיפים את החלב בהדרגה
מוסיפים את הסוכר והקפה וממשיכים לערבב במהירות גבוהה
עד שנהיה משקה אחיד..
מוזגים לכוסות ושותים!!
בהצלחה!
אשמח לשמוע תגובות..
אלירז ישר אימייל-alirz@inn.co.il
יומקסים!!
לא נראלי..
גם לא אוכלים את זה כל הזמן אוכלים פעם ב..
תנסו ממש שווה!!
אפשר לפזר מעל כל מיני דברים כמו--אגוזים שבורים,שקדים שבורים,ביסקויטים שבורים ועוד כאלה בסיגנון...
לרוויה
זה לא טוב בגלל חיידקים שיכולים להיות בביצה לא מבושלת.
וגם רק בפעם אחת הם יכולים להיות.
כי היא זולה יותר מקצפת רגילה, וגם משמינה פחות
במוסים הטובים באמת, אין קצפת ביצים.
ואני לא חושבת שיש מוס כלשהו שיכול לענות על ההגדרה "מוס שוקולד מקורי"
תודה רבה רבה!!!
במיוחד אם משתמשים בחמאה![]()
~moriya~הריח מעולה!!![]()
עוגיות שוקלד-ציפס
280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה מאוד
240 גרם (1 כוס) סוכר חום
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
1 ביצה + 1 חלמון
200 גרם (2 כוסות) שוקולד צ'יפס
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מערבבים קמח, סודה ומלח בקערה.
- מקציפים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן במיקסר עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים וניל, ביצה וחלמון ומקציפים למרקם חלק. מורדים את המהירות, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוציאים מהמיקסר.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס לתערובת תוך כדי ערבוב בכף עץ בתנועות קיפול.
- מניחים כפית מן התערובת בתבניות המרופדות במרווחים ליצירת עוגיות קטנות ואחידות בגודלן.
- אופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומעט מזהיבות.
בעזהי"ת.
מערבבים-
כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים
כפית ת. וניל
מוסיפים-
כוס ורבע קמח
כפית א. אפיה
1/2 כפית מלח
כפית קינמון
ובסוף-
3 כוסות שיבולת שועל
1/2 שקית צ'וקולד צ'יפס
תודה!
רחלקהכל מתכון לבצק פריך שיש לך בבית
מילוי - אם זה חלבי זה הכי קל
ירק שאוהבים - אם הוא צריך בישול ארוך, לבשל אותו קודם במים
לערבב עם גבינה/שמנת, ביצים, תבלינים וקצת קמח
מחפשת מתכון קליל.
ביצים,ומה עוד להוסיף(חוץ מתפו"א וטונה-רעיונות אחרים)
תודה!
חמוצים וטונה..
אפשר גם חצילים עם רוטב אדום.
תזהרי בחום הזה שלא יתקלקל.
מיונז פלפל שחור וטיפה סוכר.
מדגיש תטעם ויוצא נהדר.
שמן זית ומעט תבלינים (פלפל שחור, שמיר, מלח, או כל שליוב תיבול אחר שאוהבים)
ואם זה לארוחה חלבית - אפשר עם גבינה, במקום מיונז בכל סלט ביצים ששמים מיונז.
(מיונז, מלח ופלפל שחור כמובן)
גם בגירסה עם המיונז וגם בגירסת השמן זית.
משו טעים ופשוט שאפשר להכין עם ילדות בנות 11 (יש רק גזיה..) תודה רבה! (ולא פנקיקים.)
שוקולד או חלבי פקנטי, או או אפילו בשרי, אם זה לא בתשעת הימים
תמיד בס"ד.
באלי להכין טוסטים עם תוספות שוות.. יש רעיונות?
אגב, משיהו יודע כמה זה בכוסות 100 מ"ל חלב?
תודה!!
עגבנייה, פטריות, זיתים, גבינה בולגרית, זעתר, רוטב שום, חמאה, רוטב אלף האיים
וכוס חד פעמית פלסטיק מכילה לפעמים 200 ולפעמים 180 כתוב בתחתית ולפי"ז החשבון
לדג סול
אמרו לי שאפשר להכין מהדג שניצל.
מה עוד אפשר להכין מהדג חוץ משניצל.
אולי יש לכם עוד סוגי דגים שאפשר להכין דברים טעימים.
רעיונות התקבלו בברכה.
מכינים ירקות מוקפצים:
חותכים לרצועות בצל, גזר, פלפל, קישוא. פורסים פטריות
מחממים בווק או במחבת גדולה מעט שמן
מתחילים עם הבצל,\ אחרי שהוא מתחיל להיות שקוף מוסיפים את הגזר והפלפל, אחרי עוד כמה דקות את הקישוא ושעועית ירוקה עדינה, אחרי עוד כמה דקות את הפטריות.\
מתבלים ברוטב סויה.
מסדרים את הדג בתבנית
שמים את הירקות על הדג. אם הדג לא נכנס בשכבה אחת, את שמים שכבה של דג ושכבה של ירקות, אז עוד דג ועוד ירקות.
אופים בתנור במשך 15 דקות.
אפשר גם למשוח את הדג בשמן מעורבב עם תבלינים, ולאפות בתנור.
אאל"ט, זה הרעיון:
אחרי שמצפים אותו בפירורי לחם ומטגנים,
מטגנים פרטיות ובצל, יוצרים רוטב פטריות, שמים על כל דג סול כף מהרוטב, מגלגלים ותופסים עם קיסם, מסדרים בתבנית, את היתר שופכים מעל, ואז אופים.
אני אוודא את אמיתות הפרטים כשאגיע הביתה, בלנ"ד. ![]()
יש לנו בבית בקבוק זכוכית מעוצב ויפה לשמן זית, ולאחרונה אבד לו הפקק לפיה (פיה צרה וארוכה ממתכת)
שאלתי היא: האם שמן זית מתקלקל? האם טוב להמשיך להשתמש בבקבוק אם הוא לא אטום?
המגע של השמן עם האוויר בוודאי פוגם בו, אבל שמן זית לא מתקלקל כל כך מהר, אם הוא במקום קריר. בינתיים, שימי ניילון ועליו גומיה לאיטום זמני.
תוכלי לחפש בחנויות בהם מוכרים כלים וכל מיני דברים לבית כמו הסטוק, מקס סטוק וכד', או בחנויות 2 ש"ח פקק חלופי.
בעזהי"ת
כמו הפקקים של היין.
זה נקרא פקק ואקום, נוח מעוד וטוב.
זאת פיה מאוד קטנה וצרה, שעם או פקק של בקבוק יין לא מתאים.
אני די שוברת ת'ראש בנושא מה לעשות. בינתיים מה שהציעו למעל, לגבי שקית וגומיה זה הפתרון הזמני.
אבל תודה בכולופן ![]()
ביחד עם הבקבוק
צריך להיות אפשר לקנות שם פקקי שעם קטנים כאלו, ואם לא, בטח יהיה להם רעיון אחר לאיך אפשר להתאים פקק.
יש חיה כזאת?
תודה!
ולהכין עוגה שיש בה ביצים אבל להכניס רק את החלמונים, זה הגיוני? יצא אותו דבר? יש בזה כללים?
תודה!
קמח מלא? אם את משתמשת בקמח 70%, את יכולה להמיר במדוייק במקום קמח לבן. אם את משתמשת בקמח 100% מלא, יש שמפחיתים כף קמח על כל כוס ויש שמוסיפים עוד שמן או מים.
בצק עם חלמונים בלבד? בצק פריך.
את יכולה להכין שטרודל (במילוי תפוחים, משמש וכד') מבצק ללא ביצים כלל. יש לי מתכון בסיסי.
יש לי מתכון לעוגיות ממולאות תמרים, בצק פריך ללא ביצים (המרגרינה מהווה תחליף נפלא...).
בצק פריך לעוגיות- הרבה מתכונים דורשים דווקא חלמונים.
בצק לפאי- עלי פילו או בצק פאי ללא ביצים (פאי תפוחים, פאי דובדבנים)
(אשמח לקבל את החלבונים המיותרים באימייל)
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t322270#4011713
זאת מתכון לעוגת שוקולד ללא ביצים, אפשר להחליף את הקקאו באבקת חרובים, או וותר ולשים חומרי טעם אחרים - קינמון (ותבלינים נוספים), אגוזים טחונים, מיץ תפוזים במקום מים וכו'.
אימא שלי מכינה ככה את העוגה הנ"ל עם קמח מלא, בלי קקאו ולפעמים אפילו בלי סוכר, ויוצא בהחלט מוצלח.
בעוגה שיש ביצים שלמות לא כדאי להחליף בחלמונים בלבד.
יש לנו הרבה חברים טבעוניים, אז למדתי כמה טריקים לתחליפי ביצים.
כל תחליף שווה לביצה אחת:
1. כף זרעי פשתן טחונים+ 2 כפות מים. מבשלים במחבת על אש בינונית לכמה דקות, עד שמסמיך ודומה במרקם לביצה.
2. 1/4 כוס רסק תפוחי-עץ. מתאים במאפים
3. כף עמילן תירס+ 2 כפות מים. פשוט מערבבים ומוסיפים.
4. האהוב עלי: כפית שמן+ כפית אבקת אפייה+ כפית חלב/ חלב סויה/ חלב אורז. מעבבים יחד לדקה בערך, עד שדומה לביצה טרופה. עובד מעולה במתכוני חלות!
בהצלחה, ובתאבון...
נדנדה כתומה.אחרונהעוגה בחושה לבנה רגילה.. אבל רק עם חלמונים..
והיא גם בלי קקאו.
[רק שהמחברת שלי בתוך קרטון איפשהו.. אז אם את רוצה אני יכולה לנסות לחפש..]
והיא עוגה ממש טעימה..
ואפשר להכין אותה גם עם קמח מלא [אישית הכנתי עם קמח 70 אחוז.. אבל אפשר גם 100 אני חושבת]
אז שתפו, מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת?
ואני מזכירה, לפחות לאשכנזים אסור לאכול בשרי בהמשך השבוע לכן כדאי שהבשרי שמכינים יהיה מתאים להקפאה, או בכמות שתגמר בשבת.
עוף עם סילאן, פפריקה ושום מעל מצע של תפוחי אדמה.
מרק עוף, עם נגיעות עוף (הכוונה עם כנפי הודו שהן דלות שומן יחסית ולא נותנות טעם חזק כמו גרונות הודו).
סלטים.
והאורח החדש: פשטידת אורז מתוקה מאורז מלא. לפני כמה שנים הכנתי והפסקתי להכין. אני מקווה למצוא את המתכון ולחדש או מתכון מתאים (לא חלבי!).
הבצק המסכן של החלות תפח בלי שום פרופורציה (החום שיבש לא רק אותי, אלא גם אותו) ונראה לי שמהשארית גם לא תצאנה חלות מדהימות.
ולמנה אחרונה, איך אפשר בלי מוס מנגו (המנגו בסופר כל הזמן קורץ לי ומזמין את עצמו כבר שבועיים, אז נכנעתי)
אלו המיוחדים.
יש לי מתכון פיצוץ לקינוח פבלובה במילוי קרם קרמל קוקוס, מהאתר בצק אלים, בכל הפעמים שהכנתי אותו, אנשים 'התעלפו' מעונג... נראה אם יהיה לי כח להכין...
דגים-בתכנון סלמון קראנצי ברוטב סויה.
ולגבי בשרי, אני אכין כרע אחד לבעלי עם תפו"א בתנור.
ועוד כרע בחמין.
לס. שלישית נלך להורים בע"ה.
יש מתכון???
במחיר שפוי, לעוגה.
לכן אין לי מתכון, כי בד"כ אני מאלתרת בכאלה מתכונים.
אבל אם תגגלי מן הסתם תגלי.
הפבלובה הזאת שציינתי לעיל, היא פרווה עם קרם מעין קרם פטיסייר מקרם קוקוס.
כמובן שמומלץ כמה קילו..
1 קילו קמח
כף שמרים
כף מלח
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 1/2 כוסות מיים פושרים
(אני מכינה לפעמים ברוטב סויה, מעניין אותי איך את עושה ומה זה ה'קראנצ'י' שבזה
).
פשטידת בצל - על בסיס בצק? ואיזה, פריך?
אנחנו נתארח בעז"ה בלילה, נשונרר (
) אוכל לבוקר |מבחניםםםםםםם|
וגם אני מקווה ללכת לסד"ש להורים....
ולכבוד מה הפבלובה?? הכנת בסוף?
זה במנות אישיות?
לפי המתכון שכתוב על האריזה של הנבטים הסיניים! ![]()
[אלא שבגלל שאסור לאכול עוף עדיין- אז לא טעמתי איך יצא לי...]
טיגנתי 4 שיני שום, הוספתי רצועות חזה עוף, אחרי שהם הטגנו הוספתי רצועות פלפל ירוק, מקלות גזר, כרוב ירוק (טוב, למעשה הייתי צריכה להוסיף אותו- שכחתי
), בצל ירוק, רבע כוס יין לבן, זנגוויל, רוטב סויה (שלא היה לי - אז הוספתי צ'ילי חריף- מקוה שילך טוב...) מלח פלפל.
הכל במחבת ווק ענקית, ולהקפיץ.
למה תמיד יוצא לי שבפשטידה אין מספיק תיבול??
אני רגילה לבשל בלי מלח- אבל להרגשתי פשטידה לא מסתדרת בלי... אז שמתי (גם הכנסתי פלפל שחור ומוסקט)
אולי שאלה של כמויות
איזה תיבול אתם הייתם שמים לפשטידה כזו? ובאיזה כמויות?
לגבי כמויות- קשה להסביר
אבל אני נוהגת לפזר כמות מסוימת,
לערבב את החומרים
ולזתבל עוד פעם עם אותם תבלינים בכמות קטנה יותר
כך אני מניחה שכל התערובת נתבלה כפי שצריך
(אם כך כותבים..)
אשמח למתכונים
דייסה-
על כל כוס סולת 2 כוסות חלב. סוכר לפי טעם אישי.
|
|||||
|
|
|||||
| 3 ביצים | |||||
| 2 אבקת אפיה | |||||
| 2 סוכר וניל | |||||
| כוס סולת | |||||
| כוס סוכר | |||||
| כוס שמן | |||||
| כוס מיץ תפוזים | |||||
| כוס קוקוס | |||||
| כוס קמח רגיל | |||||
| מים חמים +קצת דבש ורבע לימון סחוט | |||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
המתכון באדיבות YNET
פשוט תגגלי... |
|||||
משהו יותר קליל שאפשר להכיו מהסולת?
ויש לי לטגן שניצלים.
נראה לכם שאפשר להשתמש באותו שמן או להחליף לחדש?..
תודה ושבת שלום!
שזה ישפיע על הטעם של השניצלים
אם כולם אצלכם אוהבים חצילים, אז אין בעיה, זה אפילו יכול לצאת מוצלח. אבל אם חלק מהאנשים לא אוהבים חצילים, אולי כדאי להחליף את השמן.
גם, כמו שיהודיה אמרה- הטעם יכול להשאר
וגם בגלל ששניצלים זקוקים לכמות שמן מכובדת
ואולי זה לא ייטגן כמו שצריך, אחרי שטיגנת משהו לפני כן..
ואני יוסיף עוד שמן אם צריך....
תודה!
טוב אז ככה: הכנתי לזניה פעם ראשונה (כן, כן) והיא יצאה לא יציבה וגם טעמו את הטעם של העלים בטעם פסטה.
שמתי רוטב, מעל את העלי הלזניה מעל תערובת גבינות (קוטג', גבינה צהובה וקצת גבינה לבנה) שוב רוטב, עלים וגבינה ואז עלים ורוטב..
למה זה יצא ככה?
העמסת יתר.
העלים עצמם הם פסטה- לכן זה בסדר להרגיש טעם של פסטה.
חוסר היציבות נגרמה לדעתי בגלל שלא היה מספיק שכבות.
כשאני מכינה לזניה אני שמה מעט רוטב בתחתית כדי שהלזניה לא תידבק. ואז שכבה של עלים-רוטב. עלים-גבינה. עלים-רוטב. עלים- קוטג'. עלים-רוטב. עלים-רוטב ומעל גבנ"צ.
מה שקורה זה שהעלים נותנים בסיס לדברים וגורמים ליציבות ובין כל שכבה יש כמות קטנה יותר של רכיבים ולכן זה לא מתפרק.
למשל- להתחיל עם רוטב- עלים. גבינה+קטג'- עלים. רוטב- עלים. רוטב- גבנ"צ.
רק תקפידי לא להעמיס יותר מידי.
נגיד בגבינות- שימי 300 גרם גבינה ו300 גרם קוטג'. או משהו באזור אבל שלא יהיה יותר מידי.
עכבר הכפראני לא בדיוק זוכרת את המתכון.. בעיקרון את השכבות סידרנו ככה:
עלים, מעל רוטב ושמנת, עלים, רוטב וקוטג', עלים, רוטב וגבינה צהובה.. וקצת שמנת בצדדים.. יצא ממש טעים! (:
אבל לא כמות מטורפת של נוזלים שתעשה ים
אפשר להשתמש בשמרים טריים בשקית (פתוחה במקרר) שעבר להם התוקף לפני יומיים?
תקחי מהם קצת- שימי בקערה עם מים חמימים וסוכר- אם זה תוסס היטב- תשתמשי
אם לא- תזרקי, השמרים מתו וחבל להרוס בצק על זה...
אני אוהבת שיש לי שקית שמרים יבשים בפריזר- מחזיק הרבה יותר זמן..
בת מלךחוץ מאשר אורז/ תפו"א/ אנטיפסטי.
יותר בכיוון של תבשילי ירקות למיניהם(אפשר גם פשטידות מוצלחות במיוחד, מיני מאפים וכו'). אשמח לקבל מתכונים מנסיונכם..
תודה רבה!
פתיתים, פשטידה תפו"א, תירס, בטטות חתוך לעיגולים ואופים בתנור, גזר מתוק.
אפשר להכין ירקות מוקפצים.
אטריות עם פירורי לחם, אטריות עם כרוב
על זה נאמר - "those who can not do - teach"
(מי שלא יכול לעשות- מלמד, או נותן רעיונות מקרה שלנו...)

תבשיל קישואים
לטגן הרבה בצל, להוסיף קוביות בינוניות של קישואים (אפשר עם קליפה)
לאדות ביחד ולערבב מידי פעם
לתבל במלח פלפל ואורגנו, אפשר להוסיף גם קצת שמן זית ו\או רוטב סויה
לטרוף 2-3 ביצים בכלי, לצקת לסיר תוך כדי ערבוב
ולבשל ביחד עוד כמה דקות עד שהנוזלים מתמעטים.
טעים מאד!
חצילים ממולאים
לחתוך חצילים לאורכם, לחתוך בחלק הפנימי פסי שתי וערב (לא עמוק מידי כדי שהקלפיה לא תפצע)
לצלות כמה דקות מכל צד במחבת חמה עם מעט שמן זית
להוציא
לרוקן את בשר החצילים בכף (החיתוך המוקדם מאד מסייע לזה)
*לערבב עם מה שאוהבים:
פלפל אדום קצוץ דק
פלפל ירוק חריף קטן קצוץ דק
אם יש תקציב - צנוברים
אם יש פחות תקציב - גרעיני דלעת או חמניה
בצל רגיל או סגול, קצוץ דק
זיתים קצוץ כנ"ל
עגבניה כנ"ל
קישוא כנ"ל
*להוסיף ביצה אחת טרופה
מלח ופלפל
פירורי לחם (או קורנפלור לדגנתיים) להסמכה
למלאת בסירות החצילים
לאפות בתנור עד הזהבה וריכוך.
יפהפה וטעים!
הערות - זה לא קשה בכלל, למרות האורך היחסי 
- לארוחה חלבית - הוספת גבנ"צ או קוטג' מוסיפה טעם בהחלט.
ו-פשטידת כרוב
לטגן בסיר בצל קצוץ, להוסיף בערך 500-600 גרם כרוב קצוץ (הכי קל מהחבילות המוכנות לשימוש) ומלח
(אפשר להוסיף גזר מגורד או להשתמש בחבילה של כרוב וגזר)
(אפשר להוסיף פטריות חתוכות)
(בכל הוורסיות זה מאד טעים ואהוב על כולם!)
לאדות ביחד עד כמעט ריכוך
להוסיף ביצים, מלח פלפל וקמח
(אין לי כאן מידות מדויקות - בערך 2-3 ביצים, וכמה כפות קמח)
דגנתיים יכולים בכיף להמיר לקמח תפו"א - זה הולך אצלנו מעולה בפסח
להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק
לבזוק מלמעלה פירורי לחם או שקדים\אגוזים טחונים (לסטייליסטים או דגנתיים, כאמור
)
לאפות עד התייצבות והזהבה.
ו..נו - ברור
טעים מאד!!
שבת שלום לכולם ובהצלחה!
קוצצים בצל
מגרדים גזר
מחממים בסיר מעט שמן, ומאדים את הבצל עד שיתחיל להיות שקוף
מוסיפים את הגזר, ומאדים עוד דקה שתיים
מוסיפים את התירס מתבלים קלות בפלפל שחור ואגוז מוסקט, ומלח.
מוסיפים מעט מים ומבשלים עוד 5-10 דקות (לשים לב שלא ישרף)
(סכ"ה הכמות של הגזר והתירס אמורות להיות די שוות, והבצל חצי מזה.)
לא אמורים להשאר מים בסוף, כך שאין בעיה לשים על הפלטה בשבת.
ויותר פשוט - לשים את כל הירקות בסיר, להוסיף מים עד לכיסוי ומלח, לבשל עד שמתרכך, לסנן ואז לתבל.
ואנחנו באמצע איזה שבתת......
שלום לבשלניות ולאפות,
אולי חלקיכן מכירות כבר את יצירות האמנות לפרשת השבוע
שמעניקות לנושא בפרשה פרשנות מזוויות אמנתיות
במגוון סוגים סוגות וסיגנונות אמנותיים רחבים ככל האפשר...
אז השבוע הנושא הנבחר הוא - בנות צלופחד
שבסוף פרשת מסעי נישאות במזל טוב לבני דודיהן.
חשבתי שגם כל אחת מהאהבות לאפות ולעטר עוגות
יכולה לתרום רעיון פרשני משלה ביצירה מתוקה או מלוחה...

עוגה מקישוטי סוכר - הלילה האחרון לפני כניסתן לחופה...?
בנות צלופחד פונות למשה בפתח אוהל מועד
בנות צלופחד מתייעצות איך לפעול בחוכמה נשית
חז"ל אומרים שהצעירה מבנות צלופחד כבר עברה את גיל 40
את היצירות מבר-בצק הכינו ראשית נמדר ואחותה חירות נמדר מר"ג


לצורך עוגת יום הולדת חגיגית, אני מחפשת רעיונות לצבעי מאכל טבעיים
אז יש קקאו לצבע חום
ויש תמצית סלק לצבע סגלגל
מישהי פה מכירה איך אפשר לעשות צבעים נוספים?
את יכולה להכין לבד חלק מהצבעים, אבל אם תרצי מיוחדים, אפשר לקנות צבעי מאכל טבעיים, רק שזה כדאי אם תשתמשי כמה פעמים, כי מן הסתם יש כמות יותר מאשר חד פעמית.
ראיתי צבעים כאלו בחנות "לה שף" בתלפיות (ירושלים). יתכן שיש גם בחנויות חד פעמיות בהן מוכרים בצק סוכר וכד'.
כתום- מיצוי גזר.
אדום- פירות יער (נשמע די יקר אז אולי תנסי דובדבן).
אם מכינים לבד, כדי שתהיה לזה השפעה כדאי לסחוט גזר, פירות יער או דובדבן ואם אין מספיק צבע (ואת לא רוחצה לדלל את החומר ביותר מדי נוזל), כדאי להרתיח את הנוזל עד שיהיה מרוכז יותר.
אז לצערי לקנות צבעי מאכל טבעיים ממש לא באופציה, כי זה לא זמין
גם דובדבנים/פירות יער לא זמין לי כרגע
כלנית הצעת מיצוי גזר - הכוונה לסחוט גזר, או לבשל אותו במים ולהשתמש במים?
וריבה מנסיון שלי לא ממש צובעת את הקרם, אולי נותנת גוון קליל ובהיר ביותר.
אם כי גם הוא לא רלוונטי לעוגה הנוכחית
אבל אולי לעוגה הבאה אני אנסה, תודה רבה
יש חטיפים בהם כתוב "מיצוי גזר שחור" ולכן חשבתי על מיצוי של גזר חי כתום. מיצוי, כי יתכן שהמיץ לא מספיק מרוכז. צריך לנסות.
תכיני מיץ גזר להנאת המשפחה ותקחי מעט בשביל הניסוי.
לפני כמה שנים נסעתי לחו"ל (ליוויתי את אמי הקשישה). היה שם בחור חרדי שקנה משקה מוגז אדום וטען שאין בו חומר בעייתי (סוכר, ]חמן דו חמצני ועוד). באותה תקופה התפרסמה רשימה של קודים של צבעי מאכל, חומרים משמרים ועוד והסבירו שחלק מהם מסוכנים (מסרטנים). לקחתי איתי את הרשימה, כדי לעבור עליה בעיון, גם אם אקנה מוצר עם הכשר, כדי שאדע ממה להיזהר.
ואז, באיזה סופר ראיתי את המשקה שהבחור קנה. הצצתי ברכיבים וראיתי E ומס' מסויים. בערב לקחתי את דף המידע שלי והתברר לי שהמשקה האדום הכיל צבע מאכל "טבעי" בהחלט, מיוצר מנמלים אדומות!
ועל הצבע מאכל הספיציפי הזה, E120 (המיוצר מזבובים מיובשים שנטחנו)
ניתן לעיין כאן,
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/emunat/01/00107.htm
יש על הנושא הנ"ל הרבה שו"תים
לא חייב להכיר את כולם, אבל כדאי להבין את המושגים הבסיסיים שמדברים שם.
"סתם יינם", ליתר דיוק.
לפחות גדולה ככל שהעזתי לשים בקרם של עוגה.
בסופו של דבר היתה עוגת רכבת עם קרונות בחום וורוד, והילד היה שמח בהחלט.
שירה שיריםאבל לא היו בטריות במצלמה
ומאחר וזה היה כבר קרוב לכניסת השבת, לא ממש היה לי זמן להטעין את הבטריות בשביל לצלם 
בעז"ה אני אוכל לצלם את עוגת יום ההולדת הבאה שאני אכין, שבטח תהיה אפילו יותר צבעונית בזכות הרעיונות פה
שירה שיריםאחרונהוהעיקר שהיה טעים והילדון היה מרוצה..
יש לנו הרבה במקפיא,אני יודעת שזה לא מתקלקל אבל אם יש למישהו רעיון לגיוון מה לעשות איתם...
עם גריסים וירקות או תפו"א וירקות
בדר"כ בסיר לחץ. 30-40 דקות עם לחץ, (גרונות הודו, לא עוף) והבשר ממש מתפרק מהם.
לקצוץ את העופות, לקצוץ גם בצל לטגן אותם קצת ביחד, מוסיפים מלח - פלפל ולעשות מזה מילויים לפסטלים, או כמו בלינצ'ס בשרי שכזה... אפשר להוסיף לזה רוטב פטריות - יוצא סבבה לגמרי.