שרשור חדש
א. צוהריםבדרך

מחפשת רעיונות לא.צוהרים שאני יכולה לשלוח עם בעלי  לעבודה.

הבעיה:

אין איך לחמם אוכל

לא רוצה שיאכל סנדוויציים כל היום....

 

רעיונות לאוכל קר ומזין וטעים יתקבלו בשמחה

תודה

אולי סלטי פסטה.בתי-ה.

עם טונה, עם ירקות וכו'.

שניצל- אפשר לאכול אותו גם כשהוא קר, דג מטוגן~א.ל

 

 

תלוי כמה הוא מפונק ומה הוא מוכן לאכול קרכלנית1

 מטבוחה, סלט סלק (של שבת...), סלט טונה, קציצות טונה, סלט כרוב חי או מבושל, סלט תפוחי אדמה, סלט קטניות קר, סלט תירס,...

בעלי מעדיף לא לחמם את האוכל שהוא לוקח במיקרוגל (מטעמי כשרות), כך שלא איכפת לו לאכול גם אורז קר, קציצות בשר ועוד. במקרה כזה אפשר גם לשלוח מידי פעם טבעול.

יש סיר שמשמש כמו תרמוס (להשיג בחנויות הכלים המובחרות...) ואפשר לשמור אוכל למספר שעות, כך שלפחות לא יהיה קר ממש.

קודם כל תודה לכל העונותבדרך

אחרי שבפרויקט הקודם שלו הוא אכל בעבודה הוא נהיה קצת יותר מפונק (לפני כן לא היה אכפת לו לאכול אורז וקר וכו')

סלט פסטה- יש מתכון?

סלט תפו"א- מכירה רק עם מיונז, אשמח למתכון בלי....

 

חשבתי על סלט עם עוף אבל אין לי מושג איך מכינים...ובד קשה והרבה שעותעצוב

 

חשוב לי שתהיה לו ארוחה טובה ולא סתם ירקות-הוא ע

 

כלנית1- יש סיר כזה גם בקטן? מכירה רק בגדול...

יש סלט פסטה חלבי/ בשרי.בת מלך

בחלבי מוסיפים לפסטה ירקות חתוכים(פטריות, עגבניות, מלפפונים, זיתים), בצל אם אוהבים, שמנת וגבינה.

מתבלים במלח ופלפל. 

 

בבשרי מוסיפים לפסטה חתיכות של פסטרמה ומיונז (אבל שמתי לב שאת לא אוהבת להשתמש, אז אולי אפשר בלי)

מוסיפים גם ירקות, ותיבול מה שאוהבים. כאן מתאים לענ"ד קצת מיץ לימון ובזיליקום.

 

*יש גם סלט בורגול עם ירקות, או סלט קינואה (אפשר לשדרג עם חמוציות ואגוזים למיניהם)

 

*סלט חסה וירקות, עם חזה עוף מוקפץ מעל זה ממש טעים.

 

*אפשר פיצות אישיות עם תוספות למיניהן.

 

רק מזכירה שבחום הזה, ממש צריך להיזהר שאוכל חלבי/רגיש לא ישאר ללא קירור ליותר ממס' שעות. 

תבדקי ברשת "נחמד" את הגודל המתאיםכלנית1

סלט ת. אדמה- אני לא חסידה של מיונז, כך שאני מכינה כרגיל, אבל מוסיפה שמן זית, שמיר טרי (אם יש לי משבת או לקראת שבת), בצל קצוץ, מעט חומץ ומלח.

 

יש לי מתכון לסלט קטניות שמומלץ לאכול דווקא אחרי כמה שעות (שעועית ירוקה, שעועית יבשה ועוד- 3-4 קופסאות שימורים והסלט נשמר כמה ימים במקרר, לך בבית ולו- בעבוד נאכל דווקא קר).

 

סלט עוף- פעם טעמתי סלט עוף שהיה עשוי מעוף מבושל, ביצים קשות מגורדות, בצל ומיונז (שוב, אפשר שמן במקום מיונז). אין לי מתכון, אבל את יכולה להכין בדיקו כמו שמכינים סלט טונה. הוא נראה ממש כמו סלט טונה.

 

סלט טבולה (מבוסס על בורגול- חיטה קצוצה, שעובר בישול קצרצר, עלי נענע, עגבניה).

אפשר מתכון יותר מדויק לסלט קטניותבדרך
סלט קטניות חמצמץכלנית1אחרונה

1 קופסא שעועית ירוקה                  1/2 כוס סוכר

1 קופסא שעועית במיץ עגבניות        1/2 כפית מלח

1 קופסא גרגרי חומוס                    קורט פלפל שחור/פפריקה/חצי שן שום מגוררת

1 פלפל ירוק, 1 גמבה                   1/2 כוס שמן זית

2 בצל בינוני                               1/2 כוס חומץ הדרים

 

לסנן את הנוזלים. לקצץ את הירקות. לשים שמן ותבלינים בצנצנת. לסגור ולנער. לצקת את התחמיץ מעל הירקות והקטניות. לשים בכלי מכוסה במקרר לפחות 6 שעות (אחרת טעם הבצל והחומץ עדיין יהיה חזק). אפשר להכין יום קודם ולהשתמש אחרי 3 ימים.

שמנה לב: לא חייבים להשתמש בכל הרכיבים. וכן, אפשר להפחית בחומץ או בשמן לפי הטעם. לא מדובר בעוגה ולכן השינויים לא יהרסו את המרקם.

אפשר גםשושנה29

פירות וירקות.

 

אני לפעמים מכינה לו שניצל ובטטות והוא אוכל את זה גם כשזה קר. הבטטות אני חותכת לעיגולים ומכניסה לתנור, ואת זה אני שמה לו בשקית ולפעמים אוכל את זה בדרך.

 

גם תירס, אפונה וגזר מהשימורים אפשר לאכול כשקר.

 

גם אטריות עם פירורי לחם אפשר לאכול קר.

 

 

איזה מילוי אפשר לשים בקובה?יעל מהדרום

עשיתי פטריות עם בצל ולא כ"כ הרגישו את זה..

יש למישו רעיון אחר? אפילו עם  פטריות..
 

בשר טחון.בין השורות
אפשר למלא בבשר בתפו"א או אפילו לעשות אותו חלבי-משה ר-

עם גבינות

קובה חלבית?! חילול הקודש!רחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

 

בעיקרון שמים חזה עוף טחון (עם עוד כמה תוספות- פטורזיליה ובצל, מלח ופלפל), ואפשר גם בשר טחון.

מה לעשות לסוף הצום??תפוזית

משו שאווה כזה מדברים שיש בבית..

ושיהיה דיי קל להכין..

תודה

 

אצלנו תמיד מכינים בלינצ'ס עם גבינהדינה ל.
ואצלנו סלט פירות ברוטב ייןיוסלה קמצן (קדוש?)
בסוף אנחנו מכינים-תפוזית

בליצנסים עם כל המילואים שיש

תפו"א בטטות וגזר בתנור..

ולחמניות..

אה.. וגם עוגה!!

מלא אוכל!!יאמייאמיי!!

*מילויים-משה ר-
אצלינו אבטיח קבועאילה שלוחה

אבטיח שלם.. בד"כ יש תלונות שלא נשאר מספיק...

בסוף השקעתי -אילה שלוחה

אמא הכינה אבטיח - אז זה היה מיד בצאת הצום

 

ואח"כ אוכל שלי -

פתיתים

מרק עגבניות

ועדשים

 

 

היה ממש טעים..

היום לאור העובדה שהייתי צריך גם להעסיק את הילדיםאיזה טוב ה'!!!!

השקענו ממש -

 

מרק

דג מושט

תפו"א בשמן זית ורוזמרין

ברוקולי + כרובית מאודה עם גבנ"צ.

 

למנה אחרונה (או אולי ראשונה ) עוגיות חלבה.

 

הכל כבר מוכן ומגרה

 

נשמע ממש שווה!!אילה שלוחה

מה מתוך כל זה הילדים עזרו?

אני הכנתי-אמת ואמונה

פירות חתוכים לקוביות ושמתי את זה בתוך לבן.

 

זה טוב לשבור עם זה את הצום.

 

האוכל העיקרי הוא שאריות משבת קודש.

אתה גם צם וגם מבשל? כל ה כ ב ו ד !כלנית1

מרק בצל, פשטידת גבינה וזיתים (שמתי יותר מדי ג. צהובה, כך שלצערי היא לא תתאים לבעלי) ועוגת קינמון ריחנית.

אפשר בבקשה מתכון לעוגת קינמון?1289

ממש מרגישים טעם של קינמון?

קינמון מאוד בריא... (:

עוגת קינמוןכלנית1

עוגת שוקולד וקינמון

תבנית מס' 24

מצרכים:

4 ביצים גדולות
200 ג' סוכר (כוס)
300 ג' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
3/4 כוס מים או מיץ
3/4 כוס שמן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כף שוקולית
כפית קינמון
כף סוכר חום

אופן ההכנה:

1. לערבב ביצים, סוכר, מיץ, שמן, קמח, מלח, וניל לתערובת אחידה ולהוציא כחצי כוס מהבלילה ולשמור בצד.

2. לערבב שוקולית, קינמון וסוכר חום ולהוסיף לבלילה שהשארנו בצד.

3. לצקת קצת יותר ממחצית הכמות של הבלילה הבהירה. מעל לצקת את הבלילה הכהה ומעל להוסיף את שארית הבלילה הבהירה, לערבב מעט בשביל יצירת צורות.

4. חום בינוני 180 מעלות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי, לצנן.

 

(אין טעם דומיננטי של קינמון, ואם את רוצה, תוסיפי לבלילה עצמה במקום וניל כפית קינמון)

ולהמיר את הקמח תופח1289

בקמח רגיל+א. אפיה

איך?

 

ותודה

אם אני לא טועהאד

לכמות כזו אפשר להוסיף שקית אחת של אבקת אפיה.

בהצלחה!

עם שקית א. אפיה העוגה תצא כמו הר געש!כלנית1

ל-2 כוסות קמח יש להוסיף 2 כפיות א. אפיה. כך אני תמיד עושה (אפשר עוד 1/4 כפית בשביל 2 הכפות).

שקית מכילה 31/2 כפיות א. אפיה, העוגה תצא כמו הר געש. אם היועצת מוכנה לנסות, בבקשה, אבל לא להרוס את המתכון עם הר געש!

לא יודעת איזה שקיות יש לךאד

אך אצלי שקית היא בדיוק 2 כפיות...

אני הכנתי מרק בצל..נדנדה כתומה.

ובעיקרון יש לנו דברים קבועים לסוף הצום..

 

מרק [בצל, פטריות או עגבניות..]

תבשיל כזה של תפו"א וטונה

פשטידת אטריות עם טונה כזו..

אנחנו הכנו-נץ1אחרונה

מרק פטריות ובצל(עם שמנת מתוקה וכו'.)

מללללא פיצות טעימות

וכלמיני סלטים מיוחדים(_סלט עגבניות ופטרוזיליה, טחינה ועוד..)

אני רוצה מתכון ללזניה בשריתנאוה24

ואני לא ממש מוצאת משהו שאני מתחברת אליו באינטרנט...

הצעות מישו??

מתכון של "יהודיה" ללזניה בשריתכלנית1אחרונה

לא מזמן היה שרשור בנושא. המתכון הוא:
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t92901#891273

שאלה לגבי רסק תפוחיםos_yael

מכירות את קופסת רסק התפוחים בשימורים?

אז רציתי לשאול מה קורה כאשר יש לי רסק תפוחים ממותק ואילו כתוב במתכון שדרוש רסק לא ממותק.
במתכון כתוב עוד 1 כוס סוכר.
כמה עלי להפחית בסוכר על מנת שהמתיקות במתכון תתאזן?
(מדובר על מאפין תפוחים)

תודה

יעל

ניראלי שתשימי רבע כוס כזה ואז תטעמי...דניאל!!
כדי באמת להפחית את כמות הסוכריהודיה מא"י

למרות שבאופן אישי הייתי מורידה משהו כמו רבע כוס סוכר, כי גם הרסק תפוחים המתוק הזה הוא בדר"כ לא מאוד מתוק.

תודה לכן!os_yael
תזרמי עם זהאלעד

בכל מקרה- הכלל "להוסיף אפשר תמיד" נכון גם כאן

אם מדובר בעוגה בחושה, אין חובה לכמויות מדוייקותכלנית1אחרונה

ולכן את יכולה להפחית בכמות הסוכר ללא חשש. שימי חצי כוס סוכר. תטעמי (אני תמיד שמה פחות סוכר ממה שרשום). את מן הסתם מכירה טעם של בלילת עוגה. אם חסר, תוסיפי עוד רבע כוס.

כשמדובר בעוגות בהן מפרידים ביצים ומקציפים אותן, שינוי עלול לגרום לצניחת הקצף. כאן מדובר בעוגה בחושה ולכן גם אם תוסיפי פחות סוכר זה לא מה שיפר את האיזון.

מחפשים המלצה למקום טוב וכשר לנגב חומוס באזור המרכזאנונימי (פותח)

יש למישהו ניסיון טוב עם מקום כלשהו?

תודה מראש

מה מכינים בחום הזה לארוחות צהריים?בעזרת ה' יתברך
תדפדפי אחורה, היו לא מזמן כמה שירשורים בנושא.דינה ל.
אבטיח אלעדאחרונה
שניצל דג זהבון, בתנוריהודיה מא"י

היה פה לא כ"כ ממזמן שירשור על מה לעשות עם דג זהבון, ומאחר ובדיוק יצא לי להכין באופן מוצלח ביותר שניצל דג זהבון בתנור, חשבתי לשתף פה לטובת כולם

 

אז דבר ראשון צריך להפטר מעודפי המים שבדג זהבון

לוקחים כל חתיכה של דג, וסוחטים אותה בעדינות בין שתי כפות ידיים שטוחות, כדי להפטר מעודפי המים.

כעת מכינים את מה שצריך לשניצלים

צלחת עם קמח

צלחת עם פירורי לחם (ותבלינים)

קערית עם ביצה (ותבלינים) (באופן אישי לחבילה של קילו דג שתי ביצים הספיקו בקושי)

תבנית גדולה עם נייר אפיה

 

חותכים את הדג לפי הגודל של השניצלים שרוצים

טובלים כל חתיכה בקמח (מנערים את עודפי הקמח)

בביצה (נותנים לעודפי הביצה לטפטף)

בפירורי לחם, ומהדקים את פירורי הלחם

מסדרים בתבנית בשכבה אחת

מושחים את השניצלים בשמן, בעזרת המברשת של החלות

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה במשך 15-20 דקות

תודה ששיתפת!~א.ל
רעיון מצוין לאפות במקום לטגן!דינה ל.
איך אפשר למשוח בשמן אחרי הציפוי, אולי לרסס?כלנית1
אני משחתי בעדינות עם מברשתיהודיה מא"י

ולא הוריד את הציפוי

אפשר גם עם תרסיס שמן, אבל לי היה נראה שתכאב לי היד עד שאני אסיים לרסס את התבנית הגדולה שהיתה לי. ובמיוחד שמעט מידי שמן יוביל לתוצאות לא טובות.

תקני מיכל רב פעמי של שמן לריסוס ולא תכאב לך הידכלנית1
יש לי מיכל רב פעמי יהודיה מא"יאחרונה

אבל הוא מרסס בשיכבה ממש דקה, הרבה יותר דקה ממה שמתאים לשניצלים האלו.

מי שנוח לה, כמובן יכולה להשתמש בתרסיס, לי היה נראה נוח יותר עם מברשת.

עשיתי לזניה-לא יצא כ"כ מוצלח ):מחפשת מתכון

אפשר בבקשה מכון מדוייק?

תודה

וואו תודה! את זה חיפשתי ולא מצאתי!!!מחפשת מתכון

(למה לא מצליח לי לעשות חיפוש בפורומים???עצבני)

פשוט לעלות לתחילת ההעמוד, ויש לך שם "חיפוש בפורום"בין השורות

את רושמת מילות מפתח וזה נותן לך תוצאות רלוונטיות.

מתכון ללזניה חלבית שהועלה ע"י חיהכלנית1
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך כ"א תמוז תשע"ב 11:15

חומרים:
עלי לזניה.
2 קוטג׳ של 250 גרם.
2 גבינה של 250 גרם.
גבנ״צ ואיזה גבינות שרוצים לשים למעלה (פרמז׳ן למשל).
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות.
קטשופ ורסק עגבניות. (לא חובה)
פלפל, מלח, אורגנו, שום, סוכר, מיץ לימון, פטרוזיליה.
הכנה:
בתוך סיר שמים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, קצת מיץ לימון (לא חובה) וכף סוכר בערך (לאיזון טעמים). את יכולה לשים גם קטשופ ורסק, כמה שנראלך שצריך.
מערבבת עד שזה עושה מתחיל לרתוח ומורידה מהאש.
לוקחת תבנית ושופכת קצת מהרוטב, (כדי שהלזניה לא תדבק לתבנית) ושמה עלי לזניה.
עכשיו פשוט עושה שכבות של עלים, רוטב, עלים, גבינה, עלים, רוטב, עלים, קוטג׳, עלים, רוטב, עלים רוטב וגבנ״צ מעל הכל.

(אני אישית מעדיפה מתכון שבו המילוי מבוסס על קוטג' וביצים, כדי שיהיה יותר סמיך. מקווה למצוא את המתכון שלי)
בתנור של 180 שחומם מראש ל45 דקות בערך.

מתכון ללזניהכלנית1אחרונה

לזניה
מצרכים:
 1
חבילת אטריות לזניה רחבות (ללא בישול מוקדם(
למלית

2  קוטג,' 2 ביצים טרופות
לרוטב

  2קופסאות רסק עגבניות (קטנות)/ בצל מטוגן ועגבניות מרוסקות
רבע כוס מים
כף שמן
שן שום
 אורגנו

50-100 גרם ג. צהובה מגוררת

מלח , פלפל
להכנת המלית:  בוחשים בקערה את הקוטג’, הביצים הטרופות והתבלינים.
להכנת הרוטב: בוחשים בקערה נוספת רסק עגבניות, מים, שום, תבלינים ושמן.. (ללזניה יותר מושקעת אפשר להשתמש ברוטב עגבניות אמיתיות שמבשלים, או לבשל את רסק העגבניות לפני המריחה).
אופן ההכנה:
לשמן את התבנית.  לסדר את  עלי הפסטה בתבנית. לאחר שהסידור הושלם מתחילים במריחת המלית.
תחילה מורחים על העלים שכבה של רוטב. שכבה  ממלית הקוטג', לפזר ג. צהובה.  דפי לזניה נוספים.  רוטב ומעליו מלית קוטג' וגבינה צהובה  וחוזר חלילה. מעל השכבה העליונה של הקוטג' מפזרים ג. צהובה.  מכניסים לתנור לחצי שעה בחום בינוני (170 מעלות לערך) .

אפשר לעשות בצק שמרים עם קמח תופח?לירזושש
זה מה שיש לי בבית.ואם כן,צריך עוד לשים שמרים?
אפשר לעשות, לא צריך להוסיף שמרים יותר מהרגיליהודיה מא"י
תודה!לירזוששאחרונה
האמת שכוונתי הייתה אם צריך בכלל לשים שמרים (כי כבר יש בקמח חומרי התפחה).אבל נדמה שענית לי זה..
חברים, עוצו עצה:רומי**

יש לי בשר טחון מטוגן עם בצל.(מוכן)

 

מה אפשר לעשות עם זה?

אשמח לרעיונות טעימים יאמי

 

(נשאר לי כמות די יפה מתבשיל אחר שהכנתי)

 

תודה רבה!

 

בלינצ'ס ממולא בשר..שירה שירים
תודה חברה ;) בלינצ'ס זה כמו פנקייק?רומי**
לא בדיוקיהודיה מא"י

פנקייק זה עבה על בסיס שמנת או שמן בדר"כ, ולא ממש מתאים למלא אותו

בלינצ'ס זה דק-דקיק על בסיס ביצים +חלב/מים, ודווקא כן מתאים למילוי

(צריכה מתכון? יש לי אחד מוצלח)

 

אפשר גם לזניה בשרית, בורקס במילוי בשר, סמבוסק במילוי בשר (שזה בעצם כמו בורקס, אבל עם בצק שמרים) או להוסיף רסק עגבניות כדי להפוך לבולונז

יופי! תודה על הרעיונות יהודיה!רומי**

אשמח למתכון מוצלח של בלינצ'ס.

 

לגבי שאר הרעיונות, אלו דברים טעימים ושווים שחשבתי עליהם, אבל לא עלולה להיווצר בעיה שהבשר יתייבש מכיוון שהוא כבר משובל? 

תודה!

מתכון לבלינצ'סיהודיה מא"י

כוס ורבע קמח

כוס ורובע חלב (תחליפי כמובן במים)

2 ביצים

קורט מלח

2 כפות שמן/חמאה מומסת

(רבע כוס סוכר, תמצית וניל. כדאי לוותר כשרוצים למלא בבשר)

 

לערבב היטב בעזרת מטרף את הכל חוץ מהשמן, ואז להוסיף את השמן ולערבב עוד קצת

להשהות רבע שעה (ואם אין זמן אפשר לוותר על ההשהיה, אבל כדאי להשהות)

 

לשמן קלות מחבת טפלון, אפשר בעזרת ספריי שמן.

לחמם את המחבת

להרים את המחבת מהכיריים, ולשפוך כמות קטנה מהבלילה למחבת, ואז להטות ולסובב את המחבת כך שהתערובת תתפרש בשיכבה דקה על כל המחבת

לטגן עד שהבלינצס מתייצב, להפוך ולטגן עוד חצי דקה על הצד השני

להחליק לצלחת.

 

קחי בחשבון שלהכין בלינצס מצריך מיומנות מסוימת, ואם לא הכנת מעולם את עשויה להצטרך לכמה נסיונות עד שיצאו לך בלינצ'ס עגולים, יפים ודקים.

 

ובאשר לבשר שעשוי להתייבש - בלזניה בורקס בשר וכו' בהרבה מתכונים עושים לבשר בישול מקדים. בולונז - התכוונתי להוסיף רסק עגבניות, ורק לחמם להגשה.

ובכל מקרה במיוחד אם הכוונה לבשר בקר/כבש, אז לא סביר להניח שהבשר יתייבש, הוא לא מתייבש כ"כ מהר

 

ואני חושבת שהרעיון הכי מוצלח פה הוא של פלפלתי - לשים במקפיא ולהוציא בשעת הצורך

בדיוק אשתי (=בת מלך) הכינה כזה- סוף הדרך!אלעד

בחיים לא יצא לי לאכול כזה טעים

 

את המתכון המדוייק שהיא המציאה תוך כדי היא תכתוב במוצא"ש ואז ארשום אעלה אותו לכאן.

והרי המתכון המדוייק:אלעד

לבלילה:

 

2 כוסות קמח

2.5 כוסות מים פושרים

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כפית אגוז מוסקט.

 

מטגנים במחבת המתאימה לבלינצ'ס בעובי די דק.

(יצא לנו מכמות זו 8 בלינצ'ס מכובדים ויפים)

 

 

למילוי בשר:

 

מקפיצים בצל גדול עם קישוא מגורר במעט שמן, עד להזהבה.

שמים בצד.

מניחים במחבת בשר טחון שווארמה/בקר מופשר

מערבבים תוך כדי הוספת:

תבלין על האש, רוטב בנוסח תאילנדי ומעט כמון.

מוסיפים מים לפי הצורך, עד שהבשר מוכן.

 

מכניסים חזרה את הירקות ומקפיצים יחד.

 

*

באמצע כל חביתיה מניחים כ2 כפות מתערובת הבשר
ומגלגלים להכנת בלינצ'ס.

אחרי שכולם ממולאים, מחזירים למחבת ל2 דק' כדי להקשות את תחתית הבלינצ'ס.

 

הכי טעים טרי טרי מהאש!

אבל גם טעים אח"כ.

תודה רבה לך ולאשתך! רומי**אחרונה
עוד רעיונות ועוד משהו אחד מעבר:פלפלתי

קודם כל את יכולה לשים את השארית בפריזר ולהוציא כשאת צריכה. ככה אני עושה ויוצא מצוין.

 

מה עוד אפשר לעשות עם זה?

 

פסטל

סיגרים

פשטידת רועים

לזניה בשרית

קובה

פתיתים מעורבבים עם זה.. (ועם רוטב עגבניות עם הכל... )

 

אמממ עוד רעיונות?

אפשר לשים את זה על סלט חומוס... כתוספת לצלחת הגשה.  (לא?)

תודה רבה רבה לכולכן!!רומי**
כמה נורא להשתמש בשמנת חמוצה.................ספגטי מוקרם

שעבר התאריך בחודשיים???

מבולבל (איך יכול להיות שכ"כ הרבה זמן לא הכנתי ספגטי מוקרם??)

תריחייהודיה מא"י

אם הריח בסדר, אפשר להשתמש

חודשיים?? אני הייתי זורקת בלי לפתוחאם הבנים12
נראה לי ששמנת חמוצה יכולה להחזיק מעמד.קרמבו

כן הייתי מנסה. (או ליתר דיוק, בעלי היה מנסה....צוחק)

הריח סבבה..ספגטי מוקרם

בסוף עשיתי משו אחר..

אם זה יצא אכיל- אספר לכם..

אז יצא ממש טעים!!ספגטי מוקרםאחרונה

בישלתי אטריות ביצים

ושמתי בקערה- רסק עגבניות, מים, אורגנו, מלח שום כתוש, גבינה לבנה וחתיכות גבנ"צ

סיננתי את המים ועירבבתי את הכל, שמתי בתבנית ולתנור..

יצא ממש טעים!!

ובטח ייצא עוד יותר טעים אם הייתי אופה יותר זמן..

 

התייעצותדניאל!!

קיבלתי מכונת פסטה ובא לי לצ'פר את עצמי

ולהכין לסוף הצום רביולי ממולא בבשר טחון 

ברוטב עגבניות יאמי

 

בהוראות הכנה כתוב שצריך קמח דורום או משו כזה ,וכרגע אין לי...

נראה לכם שאפשר להכין עם קמח לבן?

אפשר עם קמח לבןיהודיה מא"י

התוצאה אומנם תהיה פחות טובה, וכדאי להוסיף קצת שמן למים בזמן הבישול כדי שלא ידבקו, אבל אפשרי בהחלט להשתמש בקמח לבן

תודה!! ו...כמה זמן זה לוקח?דניאל!!
אם תצליח-תגלה לנו איך יצא...מחפשת מתכון

יאמי

אני בת...יצא טעים אבל זה פשוט סיוטי!!דניאל!!

מלאמלא זמן |מותש|

sorry....מחפשת מתכוןאחרונה
שלום לכולםא.גולד

למישהי יש מתכון לעוגיות עם ממרח ריבת חלב? 

אם כן-אשמח שתכתבו כאן

תודה

פיתות-~moriya~

לפני כמה זמן היה כאן מתכון לפיתות, 

אבל אני לא מוצאת אותו.. 

אשמח מאוד אם מישהי תוכל לכתוב לי אותו שוב..

ורציתי לשאול אם אפשר לאפות אותן על טאבון?

תודה רבה!!!

אורז מיוחדon

למישהו יש מתכון /רעיון לאורז שהוא לא רק לבן?

אדום, צהוב, כתום, ירוק, מנומר חום-לבן >>חרישית

אדום: להוסיף עגבניות מרוסקות / רסק עגבניות

 

צהוב: לתבל בכורכום

 

כתום: לטגן בצל ושום, להוסיף גזר מגורד ואז את האורז, להמשיך לבשל כרגיל.

 

ירוק: להוסיף כל מיני עשבי תיבול קצוצים

 

מנומר חום-לבן: קוראים לזה מג'דרה, אורז לבן עם עדשים חומים/ירוקים

 

סגול (לא ניסיתי, אבל בשוונג של הצבעים): להוסיף סלק מגורד (דווקא נשמע טעים, אולי לבשל בנפרד ולערבב אח"כ)

 

 

 

טוב, לכחול אין לי רעיון, אולי צבע מאכל צוחק

 

 

 

כמה רעיונותיוסלה קמצן (קדוש?)

לירוק - עם אפונה ופולים

ויש אורז פרסי (מאודה) עם בצל מטוגן שקדים צנוברים וגזר ותפוחי אדמה מטוגנים בתחתית

אפשר אורז עם ירקותיהודיה מא"יאחרונה

קוביות גזר, אפונה ותירס

זה יוצא אורז צבעוני ויפה

כששמים את הירקות לזכור שהאורז מתנפח בהרבה אחרי הבישול, כך שעל כוס של אורז לפני הבישול, כאי לשים לכל הפחות כוס של ירקות, וכדאי אפילו כוס וחצי+

 

אפשר אורז עם פטריות

אפשר אורז לבן עם בצל מטוגן, צימוקים ושקדים (מכינים ונפרד ושמים על האורז לפני ההגשה

מוסקהעטרה12

אז השבת הכנתי מוסקה ויצא ממש חוויה מתקנת 

שהיתה לפני 3-4 שנים מלאה שמן וגועל...

 

רק מה?

 

הבשר יצא כזה קצת קשה...

 

איך עשיתי?

טיבלתי אותו בפפריקה מלח פלפל וקצת שמן,

ושמתי אותו בין החצילים (שטוגנו לפני כן), ושפכתי מעל את הרוטב,

 

20 דק' בתנור,

 

נראה לי שהוא היה מוכן (לא היה צמיגי)

אבל פשוט קשה כזה...

 

יש למישהו עצות או תובנות?? תודה!!

אני קודם מטגנת את הבשר הטחוןל.ד

והמקביל אופה את פרוסות החצילים

אחרי שאני מסדרת הכל אני אופה בערך 20-30 דקות ויוצא שיגעון!

צריך להוסיף לו בצל קצוץ, ביצה, פטרוזיליה ופירוריאנונימי (פותח)

לחם

וואלה, תודה.עטרה12אחרונה

החכמתי....

רעיונות בבקשה...שירה22

בס"ד

 

שלום לכולן,

אני נשואה טריה אני אוהבת לבשל אבל ניגמרו לי הרעיונות לארוחת צהריים וערב...אני כבר משתגעת!!!

מכיון שאנחנו זוג צעיר אנחנו לא קונים עוף ובשר לכל ארוחת צהריים אז אני מכינה חלבי או פרווה.

יש גם דברים שבעלי לא אוהב לאכול, פתיתים,קוסקוס, פסטה ברוטב עגבניות, דגים....

נמאס לי לאכול אורז ותפוחי אדמה...

 

בקיצור נשים יקרות אשמח לכמה מתכונים יצירתיים...

 

תודה רבה

המשך יום מעולה

אורז מלא וירקות בתנור~א.ל

קציצות ירק

בורקסים

פלפלים ממולאים

אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, אפונה וגזר כתוספת לאורז

מרקים- אם זה מתאים לכם

פירה

 

מג'דרה (אורז עם עדשים)חילזון 123

ואפשר לגוון בסלטים גם אם התוספת, שזה אורז או תפו"א, קבועה יחסית.

(סלט חסה, כרוב, להוסיף לסלט ירקות רגיל כל מני ירקות קצת שונים כמו גזר מגורד או סלק לא מבושל או קולרבי. גם שומשום משדרג סלטים וגם לא יקר, היה פה פעם איזה שירשור סלטים נדמה לי)

ירקות בתנור זה רעיון טוב. כי אפשר לשים כל פעם ירקות קצת אחרים לפי מה שיותר זול. (נגיד פלפלים, דלעת, בטטה, בצל, עגבניה, קישואים, קולרבי, סלק, תפו"א, גזר וכו').

את יכולה אולי להכין כמה סוגי פשטידות קטנות בתבניות כמו של מאפינס. ולהקפיא. ולהוציא מדי פעם 1-2 בתור תוספת לגיוון הארוחה.

אם לא אכפת לכם שחם, אז כמו שכתבה מי שמעלי מרקים מירקות לצהריים זה רעיון מצויין ואז אפשר באמת די לגוון.

לפעמים גם האוכל נראה משעמם וחוזר על עצמו אבל קצת שינוי בצורה של ההגשה וזה נראה אחרת... אז אולי כדאי לחשוב גם על זה.

לארוחת ערב אפשר פנקייק אולי לפעמים.

 

חוץ מזה תכתבי מה בעלך כן אוכל ואז נחשוב מה אפשר לעשות מזה...

כמה רעיונות:בת מלך

בלינצ'ס פטריות/ גבינה מתוקה

פנקייקס

אומלט מושקע

מוקפץ ירקות ונודלס

טוסט עם מלא ירקות ורטבים/ טונה

 

מזל טוב! אם תכווני יותר יהיו יותר רעיונות

אני מזמין מראש אלעד

הסדר לא משנה..

יאמי

שקשוקה, קציצות טונה, פשטידת ת.אדמהכלנית1

קציצות טונה- משביעות, משמשות כמנה עיקרית, ויחד עם זאת, בדרך כלל, גם אניני הטעם יסכימו לאכול אותן.

פשטידת ת. אדמה יכולה להאפות בתבנית, בתנור, או במחבת, כמו לביבה גדולה, ואז אפשר להכין כמות כפולה, לטגן אחת אחת ולהקפיא את השניה.

ספגטיר.א.

להכין ספגטי עם עגבניות מגורדות וגבינה מלוחה.

יוצא ממש טעים..

שימי לב: לא אוהב:פתיתים,קוסקוס, פסטה ברוטב עגבניותכלנית1

יש גם דברים שבעלי לא אוהב לאכול, פתיתים,קוסקוס, פסטה ברוטב עגבניות,

פלפלים! ועוד כמה רעיונות...דינה ל.

- דוד שלי הכין פלפלים קלויים בתנור- משהו סוף הדרך! ופשוט לאללה:

פרס אותם לרצועות עבות- נגיד לחצי ואז לשלישים, טפטף שמן זית, פרס הרבה שום מעל, מלח פלפל... ולתנור עד שנהיה קריספי!

מצוין עם חלה בשבת, אבל גם מתקבל כגיוון ותוספת עם לחם באמצע שבוע.

 

- אמא שלי הכינה פעם תבשיל פלפלים:

פרסה הרבה פלפלים מכל הצבעים והמינים, יחד עם מקלות גזר, והרבה בצל ושום, טיגנה קצת, הוסיפה מעט מים, ונתנה לזה להתבשל עד התרככות. (כמובן לטבל בתיבול קלאסי)

 

- ובכל זאת- לגבי תפו"א...

תוכלי לגוון פעם, אם תוסיפי בטטה! תחתכי את התפו"א והבטטה לקוביות קטנות יחסית, תערבבי אותם ביחד, בתיבול שמן זיתמלח פלפל פפריקה, וכן תוסיפי רוזמרין (מתה על העשב הזה!) מוסיף ארומה מיוחדת לסיפור. תאפי טובטוב גם בגריל. (בגלל שהם לא מבושלים יקח זמן רב- אבל זה הכי טוב ככה!)

 

- איך אתם בקט של פשטידות? יש כאלה ממש פשוטות שמגוונות את הארוחות.

יש לאמא שלי מתכון פשוט ממש לפשטידת כרוב, בערב אבקש ממנה.

וכן יש לי בבית פשטידת קישואי ובצל. את בענין? אם כן- גם אותה אביא בערב.

כן אני ממש אשמחתודהשירה22
סליחה על הדיליי- הנה מתכון אחד:דינה ל.אחרונה

פשטידת קישואים ובצל

 

6 קישואים

3 בצל

1.5 כוס קמח

1 אבקת אפיה

מלח פלפל אבקת מרק עוף

לערבב הכל עם 3/4 כוס שמן, 3/4 כוס מים, 3 ביצים

 

180 מעלות, שעה וחצי בתנור.

 

בפעם האחרונה שהכנתי את המתכון הזה, כעבור זמן רב שלא הכנתי אותו, נוכחתי לגלות שזה כמות מאוד גדולה, וזה מיועד לתבנית ענקית. אז אם אתם רק זוג, כדאי להכין חצי מהכמות.

מתכון מהסרטים!דינה ל.
עבר עריכה על ידי דינה. ל. בתאריך י"ט תמוז תשע"ב 08:10

זה ישמע מפוצץ- וזה אכן פצצות... יאמי

 

חזה עוף ממולא בפסטו

 

לפסטו:

מארז בזיליקום מנוקה מגבעולים

2 כפות צנוברים קלויים במעט שמן זית

2 שיני שום

גרידה מחצי לימון, מיץ מחצי לימון ,מלח פלפל

1 כף דבש

צ'ילי בהתאם לטעם

 מעבדים את כל החומרים במעבד מזון, ותוך כדי פעולה מזליפים את זמן זית

 

4 חזות עוף, פתוחים באמצע לא עד הסוף:

לכל חזה לוקחים כף וחצי מילוי עם שתי כפות פרורי לחם, וסוגרים כמו כיס

 

ציפוי- פנקו (פרורי לחם סינים) או פרורי לחם רגילים- לצפות כמו שניצל ולטגן היטב-

 

ב-ת-א-ב-ו-ן!!!

מתכונים לכבוד שבת קודש - פרשת בלקיהודיה מא"י

אז ספרו, מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת קודש?

מתכונים מיוחדים ו/או תפריטים יתקבלו בברכה

 

והמתכון המיוחד שלי לשבוע זה - תפו"א ברוטב עגבניות

קוצצים בצל

חותכים תפו"א לקוביות

מטגנים את הבצל עד שיתחיל להזהיב

מוסיפים את התפו"א

מערבבים ומאדים במשך כחצי דקה-דקה

מוסיפים מים עד לגובה של התופ"א, ומלח

מבשלים עד לריכוך של התפו"א

מוסיפים רסק עגבניות, שום, פפריקה, פלפל, פטרוזליה ומעט סוכר

מערבבים וממשיכים לבשל בסיר פתוח, עד שהמים מתאדים והרוטב מסמיך

מומלץ לחמם בכלי פתוח (כלומר, בלי מכסה)

נשמע טעים!בת מלך

אני מנסה מתכון חדש, התעקשתי על עוף בבירה בתקווה שזה יצא מוצלח

(בנתיים הריח משגע)

 

והנה המתכון:

 

 

מרכיבים:
 
    שוקיים עוף - ארבעה רבעי עוף תחתונים מופרדים לשוקיים ולירכיים
 
0.5 ליטר   בירה - בהירה
 
    קמח
 
1   סלרי - קצוץ גס
 
1   גזר - קצוץ גס
 
1   בצל - פרוס דק
 
0.5 כפית/ות   רוזמרין - מחטי רוזמרין טריות
 
1 כפית/ות   גרגירי כוסברה
 
    מלח
 
    פלפל
 
    שמן זית
 
   
 

אופן ההכנה:
מקמחים את חלקי העוף ומשחימים אותם בשמן זית בסיר בינוני. לא משחימים את כל החלקים בבת אחת כדי לא לקרר את השמן. את הנתחים המושחמים שומרים בצד.

מכניסים לסיר את הסלרי, הגזר והבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את הרוזמרין, גרגרי הכוסברה ואת נתחי העוף השחומים. ממליחים ומפלפלים. מערבבים ומוסיפים הבירה. בעזרת כף עץ משפשפים את קרקעית הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה בסיר מכוסה.
מורידים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.

 

 

מתכון של חיים כהן מתוך אתר "מבשלים"

 

*אין לי רוזמרין טרי, אז זה בלי

והוספתי כמות גדולה יותר של ירקות...

עוגת שוקולד מטורפת!! ממש כאילו חלבי..אפרתולה

ממיסים 2 חבילות שוקולד עם 3/4 חבילת מרגרינה במיקרו או בבן מארי

מקציפים ארבע חלבונים עם חצי כוס סוכר.

מוסיפים את ארבעת החלמונים לשוקולד אחרי שמצננים אותו מעט,

מוסיפים לתערובת השוקולד 4 כפות קמח וחצי כפית אבקת אפיה.

 

מערבבים את שתי התערובות בתנועות קיפול

ומכניסים לתנור שחומם לחום של 160 מעלות,

להוציא את העוגה כשהיא לא אפויה עד הסוף(כשהקיסם לא יצא יבש לגמרי..)

ועושים בעוגה חורים עם מזלג.

 

ממיסים ריצ עם 100 גרם שוקולד מריר

ושופכים 1/2 מהכמות על העוגה כשהיא עוד חמה (אני מכינה את הקרם כשהעוגה כבר 10 דקות בתנור)

ואת החצי השני לאחר רבע שעה,

מקפיאים ומוציאים 10 דקות לפני ההגשה!

מעולה! יאמי!

מהעוגות שמיישרים...חיוך גדול

וואו שווה! נראה לי שאני הולכת לנסות. ושאלה:פלפלתי

כתבת ש"מומלץ לחמם בכלי פתוח (כלומר, בלי מכסה)" - אז איך את מחממת את זה לערב שבת נגיד?

הרי את מכינה את זה מראש, איך את מחממת את זה לארוחה?

 

אני מחממת ליל שבת בתנוריהודיה מא"י

עם טיימר

בתבנית פיירקס, שכבר מתאימה להגשה

אבל אפשר גם על הפלטה, כמובן שצריך לשים מספיק זמן כדי שיתחמם

ובאופן כללי - כשאני רוצה לחמם משהו בכלי פתוח על הפלטה, אני מכינה מראש נייר סופג חתוך, מכסה איתו את הכלי, מעל שמה מגבת נקייה, ומעל את הכיסוי הרגיל של הפלטה, באופן כזה מתאפשר לאדים לצאת, אבל הכלי עדין מכוסה ולכן מתחמם טוב.

אבל הנייר סופג הזה לא נטבל בתוך האוכל?פלפלתי

איך את שומרת עליו שישאר מעל האוכל ולא יצנח לתוכו? 

 

מניחה בעדינותיהודיה מא"י

וגם מקפלת אותו כך שהוא קצת יותר גדול ממידות הכלי שאני מכסה.

 

ואת האמת, במחשבה שנייה, אולי על הפלטה לא כדאי לחמם את התבשיל הנ"ל בכלי פתוח מהסיבה שבאמת יש לו די הרבה רוטב, והשיטה הזאת עם הנייר הסופג מתאימה יותר לדברים יבשים (שניצלים, בורקסים וכו')

סבבה, אז ננסה להשאיר תנור כפלטה.... יישר כח!!!פלפלתי
עוף בסילאןכלנית1

החלטתי לנסות מתכון מקורי של עוף ואם הוא יצליח אוכל להשתמש בו בעוד מספר שבועות בארוע משפחתי קטן.

מאדים חצי בצל. משרים ירכיים של עוף ב1/2 כוס סילאן+פפריקה+שום כתוש למי שיש (לצקת את הרוטב ולדאוג שכל פיסה תהיה מכוסה מעט). המהדרין מוסיפים כף קטשופ.

מקלפים ופורסים ת. אדמה ומניחים בתחתית התבנית.

מניחים את העופות מעל. אופים 40 דקות מכוסה. צוברים רוטב ומכסים את נתחי העוף ואופים עוד  20 דקות מגולה (לא היה לי מכסה מתאים לתבנית, אז אפיתי 40 דקות עם העור למעלה ועוד 20 דקות אחרי שהפכתי וטבלתי ברוטב.

העוף נראה יפהפה. מבחני הטעימה של תפוחי האדמה הוכיחו את עצמם (ואני מתארת לעצמי שגם העוף, לפי הריח).

 

מה עם נייר כסף? אחלה מכסה לתנור...אפרתולה
אני מעדיפה שלא להשתמש בו, כי הוא רעילכלנית1

חיפשתי תבניות עם מכסה, אבל היחידות שמצאתי היו בגודל של עוגה שמתאימה לטוסטר אובן. לא מתאים לעוף, כי הוא מצריך תבנית יותר גדולה. יש לי תבנית אובלית גדולה שמשמשת אותי רק כשיש אורחים, אחרת היא גדולה מדי והרוטב מתאדה.

אם תמצאי תבנית עם מכסה (אולי אובלית גבוהה אבל יותר קטנה) אשמח מאד.

יש תבניות עם מכסה שמתאימות לעוףיהודיה מא"י

ראיתי כאלו פחות או יותר בכל חנות כלי בית

יש מה שנקרא סיר לצלי - שזה בעצם תבנית אובלית/מלבנית ממתכת, עם מכסה שהוא גם די עמוק ויכול לשמש ככלי הגשה.

ויש גם כלי פיירקס שמתאימים לעוף, עם מכסה

ובדר"כ גם במדף של הקדרות יש קדרות בגודל שמתאים לעוף

אפשר גם לקנות סיר עם מכסה מתכת, וידיות מתכת, ואז אפשר לאפות איתו בתנור.

 

נייר כסף זה כ"כ משנה, גם כשהוא רק מכסה, בלי לגעת בכלל באוכל?

נייר אפיה מתחת לנייר כסף עוזר?קצפת

איך יצא העוף?

מי ישטוף את כלי הפיירקס?כלנית1

הפיירקס קשה לניקוי. בעלי לא יסכים לשטוף אותו (ויתרתי על 2 תבניות פיירקס מעולות לאפיה לפני כמה שנים, כי לא היה שווה לי להחזיק אותן ולשטוף, כשיש מישהו שמוכן לשטוף, אבל רק סירי נירוסטה, סכו"ם, צלחות או תבניות נורמליות).

החרסינה שהבאת יותר מתאים, אבל יש לי פחדים מכלים שבירים. לכן, הייתי רוצה עוד תבנית כמו האובלית שיש לי שמיועדת לעוף, אבל יותר קטנה. בגודל כמו סיר פלא. וכמובן, לא מאלומיניום, או שאצטרך להגדיל את המשפחה מהר מאד, אבל זה בלתי אפשרי. מאוחר מדי...

חילזון 123

1. אני משרה במים ושוטפת עם ברזלית (סקוץ' שעשוי כמו מקפיץ מתכתי כזה) וזה מתנקה מצויין.

2. חוץ מזה זה לא חייב להיות מבריק לדעתי. אז מה אם יש לכלוכים שלא יורדים. ככה זה תבניות.

 

ולאיזה חרסינה התכוונת? התמונה שהבאתי היא של פיירקס לא חרסינה.

זאת לא בדיחה. כל מילה כאן אמת...כלנית1

בין היתר, היו גם תבניות מחרסינה (הלא שקופות).

בעלי שוטף את הכלים לקראת שבת ואחרי שבת ולכן הוא הקובע. אם אינו מוכן לתבניות פיירקס כי נשארים כתמים וגם בגלל שלא רואים מאיזה צד הכתם, אני מעדיפה לוותר בנושא מאשר לשטוף בעצמי את התבניות. אני גם מפחדת מתבניות שבירות וכבדות. מפחדת שתישברנה בכיור, בדרך לשולחן ובכלל...

יהודיה, תודה על המתכון. נהננו מאוד שירה שירים
מצטרפת. פלפלתי
עוגיות!!!אנונימי (פותח)

אני רוצה מתכון לעוגיות שוות ומושקעות.. אפשר גם עם הרבה עבודה (להעביר את הצום)

עדיף לא עם חומרים יקרים מידי

תודה רבה!!!

עוגיות חלבהאיזה טוב ה'!!!!

אנחנו מכינים לקראת סוף הצום מתכון שהבת שלי מצאה בספר ירושלים הסיפור הקולינרי (טלי פרידמן ואלינוער רבין)

 

אני עדיין לא יודע איך זה יצא אבל התמונות בספר נראים טוב יאמי

 

החומרים:

3 כוסות קמח מנופה

1 שקית א. אפייה

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1 כוס טחינה גולמית

1 כפית סוכר וניל

שקדים

 

ההכנה:

מערבבים את המרכיבים (חוץ מהשקדים) עד לקבלת בצק אחיד

בידיים לחות יוצרים כדורים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מעל כל כדור בצק מניחים שקד.

אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות.

 

אלפחורסיהודיה מא"י

(אם אייתתי נכון את השם של העוגיות האלו)

ולא חייב לעשות אתן דווקא עם ריבת חלב, אפשר גם מילויים אחרים

היו פה כמה שירשורים על העוגיות האלו, תעשי חיפוש.

 

אפשר גם רוגלך, גריסיני (אפשר מלוח, אבל אפשר גם מתוק, עם ציפוי שוקולד על הקצה של כל אחד)

נשיקות ממולאות

כדורי שוקולד

עוגיות בצק פריך בצורות/מילוי שוקולד

עוגיות שוקולד מושלגותכלנית1אחרונה

                                         עוגיות שוקולד מושלגות

כמות: כ-50 עוגיות

חומרים

 


 350 גרם שוקולד מריר(אני מסתפקת ב- 200 גרם בלבד
  50 גרם חמאה
3
 ביצים
 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
 3 כפות ליקר או חלב
 3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים- ויתרתי. הוספתי חצי כוס קמח.
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי

 

 

 

 

אופן ההכנה

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר