שרשור חדש
בא לי משו טעים לסוף הצום..שבלולון

לא אוכל ממש אלא קינוח או משו כזה (שאפשר להשקיע ולא עוגת שוקולד פשוטה..) ובלי חומרים מוזרים.. תודה רבה, וצום מועיל

סופגניות אלזאסיותלארוצהלהגיד


שלום, לא מפעילות הפורום אבל אולי תוכלו לעזור לי
אני מחפשת מתכון לסופגניות אלזאסיות. (אלזאס זה חבל ארץ בין צרפת לגרמניה)
הן פשוט מדהימות, היו מכינים אותם במשפחה שלי כשהייתי קטנה יותר והמתכון ביחד עם יודעיו, איננו.
אם מישהו מכיר, הוא פשוט יצא צדיק!

תקישי בגוגל...דניאל!!אחרונה
קובה. יש מתכונים?פלפלתי

ואת הבצק יש אפשרות לעשות מקמח או משהו פשוט שיש בבית?  (ושזה לא יהיה אורז כי זה לא עובד אצלנו..)

 

ואשמח שיהיו תשובות כמה שיותר מהר כדי שזה יהיה יעיל לשבת...

 

תודה מראש!

קובה עושים מסולת-משה ר-
תודה על השירשור, אבל אני רוצה כזה לא של מרק...פלפלתי

ואין אפשרות לבלי סולת ברמת העיקרון?

ועם סולת זה יוצא כבד כמו עם אורז או יחסית קל כמו במסעדות וכו'...?

שאלה נוספת -פלפלתי

קןבה שטיגנתי ויצא יותר מידי - אפשר להקפיא ולהוציא אח"כ ולחמם? 

זה יוצא טוב?

 

הסתדרתי. תודה.פלפלתיאחרונה
מחפשת רעינות לעוגיות/ עוגות/ כל דבר אחר נחמד..~moriya~

לבוקר בחופש,

או סתם כשרעבים..

מתכונים קלילים וטעימים!!!

תומ"ר!

הפעלתיים או מהירים?אם הבנים12

מהירים - פנקייק, דיסות, גילה עם פירות חתוכים, טוסטים שווים , חביתות עם תוספות.

 

הפעלתיים - פיתות זעתר, פוקצ'ות, פיצות, עוגיות בייגלה, עוגיות צורות, עוגיות שחור לבן, סלטים מושקעים ומעניינים.

 

ממש ריפוי בעיסוק צוחק

מהירים וטעימים- תודה על הרעיונות..!~moriya~

התכוונתי יותר בקטע של מתוקים- שווים אך מהירים!! תודה רבה!!

פינוק פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולדבת מלךאחרונה

 

להמיס יחד 3/4 כוס דבש עם 3/4 כוס סוכר (הכי קל במיקרו')

לערבב ולהוסיף כוס חמאת בוטנים.

 

לשפוך אל תוך קערה גדולה 5-6 כוסות פצפוצי אורז (לא המסוכרים)

ולהוסיף מעליהם את תערובת הדבש-סוכר-ח. בוטנים, לערבב לתערובת אחידה.

 

להעביר לתבנית 9*13 ולמחוץ למשטח חלק (בעזרת תחתית של כוס)

להוסיף למעלה שוקולד מומס (בערך חצי חבילת שוקולדצ'יפס או 1-2 חפיסות שוקולד מריר איכותי)

 

לחתוך לקוביות רק אחרי קירור *קצר*

ניתן לשמור במקרר/ במקפיא בכלי סגור.

 

בתיאבון 

 
דחוף..~א.ל

אני צריכה בשעה הקרובה להכין את זה (אני מעתיקה):

 

שבלולי פיצה 
מבוסס עלמתכון מהבלוג טלטולים (עם שינויים קלים שלי)
עלות: כ-11 ש"ח (לפני תוספות)
כמות: כ-20 מאפים

מרכיבים:
1/2 כוס שמן
1 כף חומץ
3/4 כוס חלב
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
2.5 כוסות קמח

6-8 כפות רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, או רוטב עגבניות מוכן
גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי ב-150 גרם בערך. אפשר גם להשתמש בכמה פרוסות גבינה צהובה)
תוספות - תירס, פלפל קצוץ, זיתים פרוסים, טונה... (רק לא אנשובי!!)

הוראות הכנהטורפים בקערה את השמן החומץ החלב והמלח (החומץ יגרום לחלב להתפרק קצת, זה בסדר).
מערבבים פנימה את אבקת האפייה והקמח עד לקבלת בצק נוח לעבודה (הוסיפו עוד כף או שתיים קמח אם הבצק דביק מדי).
מחלקים את הבצק לשתיים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני דק.
מורחים על כל עלה 3-4 כפות רסק או רוטב, מפזרים מעל גבינה, ותוספות אם רוצים.
מגלגלים כל עלה לרולדה (מגלגלים מהצד הרחב), פורסים כל רולדה לכעשרה פרוסות, ומעבירים את הפרוסות בזהירות לתבנית אפייה משומנת. אם השתמשתם בעגבניות מרוסקות או ברוטב מימי הפרוסות שלכם יגירו קצת נוזלים בשעת החיתוך. לא נורא.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהמאפים מזהיבים והגבינה נמסה ומבעבעת

 

ולשאלות:

1. האם לדעתכם ניתן לוותר על החומץ ובמקום החלב- לשים מים באותה כמות?

2. לא יצא לי להפגש עם מתכון לשבלולי פיצה\ פיצה ללא שמרים.

נשמע לכם הגיוני שזה יעבוד?

הגיוני שזה יעבודבת מלך

א. יש כמות קטנה יחסית של קמח ומוסיפים א. אפיה.

 

ב. במקום חלב אפשר ערבוב של גבינה לבנה ומים...

 

ג. אין לך חומץ? נ"ל לא נורא בלי.

 

 

בתיאבון שיהיה לכםחיוך

תודה..~א.ל

לגבי א-

התכוונת שא. האפיה היא זו שתסייע לבצק לתפוח?

ב. אנחנו לא כ"כ צורכים מוצרי חלב, לכן שאלתי

 

תודה רבה.. הן כבר בדרך החוצה..בלון

תעדכני איך יצא... שנדע אם שווה להכיןבת מלך
אז ככה~א.לאחרונה

קצת שיניתי מהמתכון:

בלי כוס חלב

שמן זית וקמח מלא.

גם הכמויות שונו קצת, בהתאם למה שהיה נראה לי מתאים,

אלא שאני חושבת שלפעם הבאה, אני אכין רוטב ורק אח"כ אמרח אותו על הבצק ולא אמרח ברסק מן הקופסא..

 

יצא פריך. ונחמד

פסטו~adi~

קניתי בחנות תבלינים תערובת יבשה לפסטו.

מה צריך להוסיף/ איך מכינים?

(על בסיס חלב)

למישהו יש דחוף מתכון לפנקיק???הודה גולדה=)
פנקייק אורגינליהודיה מא"י

2 שמנת חמוצה

3 ביצים

רבע כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם)

כוס-כוס וחצי קמח

אבקת אפייה

מעט חלב

קורט מלח

 

טורפים את הביצים עם מטרף

מוסיפים את השמנת ומערבבים שוב עם המטרף

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סוכר, וניל, מלח

מערבבים, ומוסיפים חלב עד למידת הסמיכות הרצויה של התערובת

 

מטגנים על אש קטנה משני הצדדים

אצלינו פרווהאם הבנים12

מתכון אחד ואפשר להכפיל:

 

1 כוס קמח

1 כפית א. אפיה

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס מיץ (מה שיש)

1 ביצה

1 כפית ת. וניל

 

לערבב יחד את כל החומרים

לטגןב2 הצדדים

אני מכינה אותם קטנים וחמודים בד"כ 4 במחבת.

 

 

תודה רבה לשתיכם!!!עזרתם מאוד!!הודה גולדה=)אחרונה
מטבלשירשור

אני מחפשת מטבל או רוטב סמיך להטביל בו לביבות תפו"א ובטטה לארוחת פיקניק.

רק שהוא לא יהיה חלבי.

 

ועדיף עם כמה שיותר מצרכים מהבית .

 

תודה רבה, דחוף לי לשעות הקרובות.

אולי טחינה ביתית עם כל מני דברים בפנים?חילזון 123אחרונה

או משהו על בסיס מיונז. כמו רוטב אלף האיים או שום וחרדל וכו'

פסטה ברוטב פסטו בזיליקוםע*נ2!ש

אני צריכה מתכון ! שלא יהיה כבד מידי ,ואם אפשר לשלב פטריות זה עוד יותר טוב (:

תודה אהובים

פשוט לערבב את הפסטה המבושלת עם רוטב ופסטו ולהגיש.קצפת
אני עושה על בסיס בשמל...טוזי

ממסיסה בסיר: 2 כפות חמאה ומוסיפה 2 כפות קמח (אפשר גם מלא)

 

כשאין גושים מוסיפה כוס חלב ונותנת לזה להסמיך, לקראת הסוף מוסיפה מלח, פלפל, אגוז מוסקט וטיפה שום כתוש.

 

ולזה מוסיפה רוטב פסטו ומבשלת עוד 2-3 דקות

 

מכבה את האש ומוסיפה את הפסטה..

 

יאמי!!

 

(רוטב פטריות מוקרם אני עושה אותו הדבר רק שבמקום פסטו שמה פטריות ובצל מוקפצים)

שווה נסיון!!! תודה על הרעיון!קצפת
אבל אני רוצה מתכון של הרוטב פסטו (:ע*נ2!ש
ותודה בכ"מ (:ע*נ2!ש
גם אני אשמח לקבל מתכון לרוטב פסטור.א.
נראה לי שפשוטחילזון 123

מרסקים במעבד מזון:

בזיליקום, צנוברים, שמן זית ושום.

(אם לא רוצים ממש את הרוטב המקורי אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך

ואפילו את הבזיליקום בפטרוזיליה).

אפשר גם להוסיף נענעאנונימי (פותח)
זה לא אמור להיות גם אם איזה גבינה או משהו ? >ע*נ2!ש

ואיך מוסיפים את זה אח"כ לפסטה ?

 אני צריכה מתכון מדויק (:

אפ (:ע*נ2!ש
לא שידוע ליחילזון 123אחרונה

שיש בזה גבינה אבל אני לא כ"כ מומחית...

בכל מקרה פשוט לוקחים צלחת פסטה ושמים איזה כפית או שתיים של הפסטו (זה אמור להיות במרקם כמו ממרח כזה) ומערבבים.

מלמעלה אפשר לפזר גבינה מגורדת (או פרמזן וכאלה אם ממש משקיעים).

 

אם רוצים שזה יהיה רוטב חלבי כזה אפשר לחמם קצת שמנת מתוקה ולהוסיף את הפסטו, לערבב, ורק אז לשפוך הכל על הפסטה.

עוגיות קוואקר~א.ל

בטח שאלו על זה המון

אשמח למתכון מהסוג הפשוט ביותר (בלי המסה..-אם קיים)

ואם אפשר גם טיפים להכנה מתאימה

למשל, זמן מקסימלי לשהייה בתנור,

האם אפשר להמיר מרכיב אחד באחר

האם ניתן להקפיא

וכו'.

 

תודה רבה!

תודה..~א.ל

כמה שאלות:

א. האם ניתן להוסיף למתכון דבש, צימוקים ושקדים?

ב. פשוט מערבבים הכל ביחד ויוצרים כדורים?

עוגיות קווקר זה דבר עצובאלעד
אין בהם חיות ושמחה כמו בבצק שמרים פריך או עלים
אבל בריא וטעים..~א.ל
טעים מאד אבל לא יודעת אם כ"כ בריאaima


למה?~א.ל
כי לא בריא להיות עצובאלעד
מש"ל
טוב אז רק לעדכן~א.לאחרונה

ולהפריך תיאוריות קורץ

יצא ב"ה מצוין! לאחת כמוני שלא מבינה באפייה זה היה בהחלט גורם מדרבן חושף שיניים

תודה לאל..

ולכם

מחפשת מתכון בדוק ומנוסה של עוף עם בירהבת מלך

יש לכם?

תודה רבה מראשכוכב

הכנתי ולא היה טעם מיוחד, אז לא הבאתי אותוכלנית1אחרונה
מחפשת מתכוןאנונימי (פותח)

לעוגה טובה עם הרבה שוקולד!!!!
 

אפשר גם עוגות מוס, עוגות משולבות וכד' כיד הדמיון....

 

תודה רבה רבה!!

אין לאף אחד? עוגה עם המון שוקולד??אנונימי (פותח)
בראוניז גם טוב?בין השורות

אם כן, אני אעתיק לך את המתכון המשודרג של קארין גורן, (משודרג= עוד שוקולד)

אצלה לא חסר שוקולד... 

באתר של קרין גורןמאמע צאדיקה
מלח אטלנטידינה ל.

שמעתי שהוא טוב יותר. מישהו יודע מה יתרונותיו על פני מלח רגיל?

אאל"ט יש במלח הזה יוד שהוא בריא לאנשים מסויימים...-משה ר-
או שאני מתבלבל עם מלח אחר..
כיום בכל חברה מוסיפים מעט יודאלעדאחרונה
דג זהבון~א.ל

האם הוא טוב לבישול בסיר?

אשמח למתכון..

 

ועוד שאלה- יש משהו נוסף שצריך לדעת עליו?

כגון: שיש בו המון עצמות וכו'.

 

תודה רבה

הכי טוב לעשות ממנו שניצליםאיזה טוב ה'!!!!

אם את מתעקשת על בישול אז אפשר להכין אותו כמו דג מרוקאי

 

לפעמים יש בו עצמות. נדרשת זהירות.

 

 

וקציצות?~א.ל
אני מאמין שאפשרי. לא ניסיתיאיזה טוב ה'!!!!

בעיקרון אם תרסקי את הדג ותוסיפי ביצה ותבלינים ותטגני אמורים לצאת קציצות טעימות.

 

דווחי לנו איך יצא

 

~א.ל

אני חושבת שאלך על אופצית הטיגון..

 

איך מטגנים את הדג?

שמן עמוק?

מחבת עמוקה?

 

 

שמן רגיל מחבת רגילהאיזה טוב ה'!!!!
לדעתי יותר מתאים קציצותאם הבנים12

כי הוא דג מאד ספוגי ובטיגון הוא סופג הרבה שמן.

אוף..~א.ל

אכן ניסיתי לטגן אותו ובסוף ויתרתי על זה

הוא אכן מאד ספוגי וקשה לטיגון..

כמה מאכזב

אפשר לטגן אותויהודיה מא"י

אבל צריך לעשות אותו ממש שניצלים

לטבול בקמח

ואז בביצה

ואז בפרורי לחם, ולדאוג שפרורי הלחם יכסו אותו היטב

ואז הוא יוצא טוב

למעשה שניצל דג שכזה הוא הדבר הכי טעים שמצאתי שאפשר לעשות עם דג כזה, אבל עוד לא ניסיתי קציצות

הוא ספח לי המון מים~א.ל

אחרי ששטפתי אותו למרות שהנחתי אותו להתייבש

כך שלא הצלחתי לטגן אותו וויתרתי על זה..

 

ולמען האמת, אני גם לא מצליחה לגלות את הסוד

כך שהוא יצא גם יפה למראה אחרי טיגון

וגם לא יתפורר או יתפרק תוך כדי..

הסודאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

חוץ מהטיפים המעולים שיהודיה הביאה פשוט לטגן על חום מאוד גבוה ואז הציפוי מתקשה מהר ומונע את התפרקות השניצל

 

למשהי יש מתכון לזיתים מרוקאים מבושלים?*תות בננה*

 

מתכוןמשרת אם

תטגני  2-3 בצלים בינוניים עד להשחמה .

הוסיפי 2 קופסאות  זיתים מבוקעים ..

והמשיכי בבישול.

לאחר 10 דקות בערך תוסיפי 2 עגבניות אדומות ( עדיף מזן תמר )

חתוכות לקוביות דקות לתבשיל והמשיכי בבישול.

ניתן להוסיף קצת תבלינים לפי הטעם - כורכום ( מעט ), פפריקה מרוקאית , כמון.

כשהזיתים מתחילים להשחים מעט ולהיות רכים ניתן להפסיק את הבישול.

בתאבון.

 

זיתים מרוקאים ברוטב עגבניותכלנית1אחרונה

סלט זיתים מרוקאי: קופסא זיתים (מגולענים), קופסא רסק עגבניות, בצל קצוץ, 1-2 שיני שום, כפית סוכר, פפריקה.

להרתיח את הזיתים עם מים ולשפוך את המים (להפגת המרירות). יש ששוטפים ומשרים במים כדי להיפטר מעודפי המלח.

לטגן בצל עד לריכוך, לטגן מעט את השום. להוסיף זיתים, רסק עגבניות,פפריקה וסוכר. לבשל כ-20 דקות עד לריכוך.

עוגה קרה לקינוח~א.ל

אני מחפשת עוגה קרה 

שלצורך הכנתה אין צורך במיקסר או בהקצפה

 

ישנן רעיונות?

פאי שוקולד לשוקוהוליסטיםאני ירושלמית
זה מסובך? איך מכינים? וזה קר..?~א.ל
זה פשוט מאד, וקר.אני ירושלמית
למה בלי הקצפה?חילזון 123

כי אין לך את המכשיר?

פשוט לא מזמן עשיתי עוגת יום הולדת והתקלקל לי המקציף החשמלי,

אז ניסיתי להקציף גנאש שוקולד (שמנת אחת וקצת פחות מחבילת שוקולד) במקציף הידני (זה שנראה כמו קפיץ כזה)

ולהפתעתי זה התקצף מצויין אחרי כמה דקות של "התעמלות" לידיים....

כן, אין לי אותו..~א.ל

ואין לי גם ידני..

כדורי שוקולד, עוגת ג'לייהודיה מא"י
כנאפה..-משה ר-
עוגת בסקויטיםאד

המתכון המקורי הוא עם שמנת מתוקה, אבל כשאין לי או שאני רוצה שהילדים יכינו אני משנה והוא יוצא נהדר:

שקית איסטנט פודינג+ כוס חלב. לערבב היטב עד שמתקשה ונעלמים כל הגושים.

להוסיף כ- 500 גרם גבינה וסוכר לפי הטעם.

לסדר בתבנית בסקויטים טבולים בשוקו או קפה קר. לשפוך את תערובת הגבינה ולסדר מעל שכבה נוספת של בסקויטים. נשאר מעולה במקפיא. כדאי להוציא מהמקפיא מעט לפני ההגשה שלא יהיה קשה מידי...

ברעיון הכללי...עוגות גבינה ללא אפייהדניאל!!
אפשר מתכונים?תודה..~א.ל
מתכון לכנאפה-משה ר-

120 גר' אטריות קדאיף

250 גר' גבינת טוב טעם

100 גר' חמאה

 

לסירופ

כוס מים

כוס סוכר

כפית תמצית וניל

 

ממיסים את החמאה

מפרידים את האטריות ומערבבים את החמאה באטריות ולאחר מכן משטחים מחצית מהאטריות

על מחבת, מפזרים את הגבינה מעל, ואת יתר האטריות שמים מעל טמגנים עד שז נהיה קריספי

והופכים כנ"ל בצד השני...

אחרי שזה השחים יפה, מוציאים, מכינים את הסירופ ומזלפים על הכנאפה...

אם רוצים אפשר ללפזר קצת קינמון מעל...

נשמע יאמי!דניאל!!אחרונה
מחפשת רעיון לארוחת צהרייםר.א.

מחפשת רעיון לארוחת צהריים קלה ומהירת הכנה.

 

יש למישהו רעיון לתוספת לנודלס -משהו שמכינים מהר?

תודה!

גרונות הודו ..דודה שוקו
חה, חה, חה.. גרונות- שעתיים של בישולכלנית1
..דודה שוקו
עבר עריכה על ידי אפרתי !! בתאריך י"א תמוז תשע"ב 19:52
מוקפץדניאל!!
חזה עוף בנוסח כלשהו-דינה ל.

לדפוק ולנקות את החזה עוף,

תשרי  אותו במיץ לימון, חרדל ושום (מומלץ לגרד קצת קליפת לימון) וענף רוזמרין-

להשרות זמן מה- אפשר שלוש קדות אך כל המרבה הרי זמ משובל ולטגן.

אם יש מחבת גלילית כזאת מיוחדת אז עדיף, אבל אפשר גם במחבת רגילה.

 

אם גם למשרה אין לך כוח- תמרחי אותו ברוטב ליצ'י או רוטב מוכן כלשהו ותטגני.

 

בתאבון יאמי

חזה מוקפץאלעדאחרונה

בשר טחון (כמו בולונז)

נקנקיות טבעול חתוכות

50 גרם שמרים=כף שמרים ????למינת
שמרית (50 גרם)=2 כפות שמרים יבשיםכלנית1אחרונה
ראיתי שחיפשו אז אני מעלה- בצק פריך מקמח מלא ושמןג26

 

4 כוסות קמח מלא (70% האוורירי בוואקום)

שקית אבקת אפיה

כוס ושליש שמן

חצי כוס מים

4 כפות סוכר

 

 

ללוש הכל       אמור להיות גושי וקצת מתפורר לפירורים לחים... אם לא מספיק לח להוסיף קצת שמן ומים (עד כוס וחצי שמן ו 3/4 מים גג סה"כ למתכון כולו)

 

הבהרה- קשה לעבוד עם הבצק (לא ניסיתי לשים במקרר) לכן אני עושה את הרולדות מכדורים קטנים יחסית לא מחלקת לגושים גדולים כמו בדר"כ. עם מרגרינה..

 

הולך עם מילוי של ממרח תמרים+טיפה יין+קוקוס+אגוזים מעוכים+קינמון ומעט ציפורן או ריבה ואגוזים או שוקולד ואגוזים... בהצלחה!!!

 

שאלה חשוובה..שווגי =)

כשאני חותכת בצל אני דומעת.. איזה פתרונות יש ?

אבישג

תשימי משקפי צלילה-משה ר-
תלעסי מסטיק !!דודה שוקו


תנצלי לאמירת תהיליםבת נוגה

 

יש אומרים שלשים במקרר מונע.

לא ניסיתי.

אסור לאכול בצל מגולה שהיה במקרר לילה שלםיוסלה קמצן (קדוש?)

יצאתי קצת ביני"ש אבל למנוע מכשול

אם אני לא טועה - במקרר מותר.איש ירושלים.
אאל"ט, מותר רק אם לא הורידו את השורש של הבצל..רות.
תחתכי ליד להבת הכיריים בוערתאני ירושלמית
שמעתי שאם משרים במים זה מוריד מהחריפות-משה ר-
כשמשרים במים החריפות יורדת אבל הטעם המתוק של הבצלאנונימי (פותח)
פתרון חלקיאיזה טוב ה'!!!!

אפשר להשתמש בסכין שחתכו בה תפו"א קודם. העמילן של התפו"א מחליש את החריפות של הבצל.

 

זה יעיל רק קצת בהתחלה.

 

 

לחתוך בסכין חלקה, בלי שינייםחנדבוש

 

להחזיק גפרור בפהבת-שבע

משמועה, לא ניסיתי...

אבל אם את כבר בוכה תנסי לתקוע את הראש במקפיא - בדוק.

לא יעיל, בדוק!!-משה ר-
הבעיה איננה ה"דמעות" אלאהצריבה בעיניים. לי זה ממשעדינה

לי זה גורם לצריבה ממשחחזקה..כך שאני מפסיקה באמצע

פתרון ודאי הוא משקפי צלילהדינה ל.

כי האדים שנכנסים לעיניים- זה מה שגורם לדמוע.

להחזיק חתיכת לחם בפה. דווקא פעם ניסיתי ודי עזר.בת 30
אממ..אמונה אמונה

החריפות של הבצל בא לידי ביטוי בריח שלו..

אם נושמים מהפה אז בכלל לא בוכים

מנסיון..
בישול מהנה (:

 

לחתוך את הבצל כשהפה מלא מים.עוד חוזר הניגון

בס"ד

 לי ולאחי זה עובד

וואיי.. ממש תודה רבה.. =]שווגי =)

חציי מהדבריים כאן ניסית ולא עבדוו.. אנ אנסה ת'משקפי צליילה.. =]

ממש ממש תודה רבה. =]

לשמור במקרר בצל עם שורשכלנית1

מאחר שאסור שבצל ישהה בלילה בלי שורש, את יכולה לחתוך חלק מהחלק העליון ולשמור במקרר, והעיקר שהשורש ישאר. החריפות פוחתת כשהוא קר, ואני חושבת שעוד יותר כשהוא כבר חתוך.

ניסיתי בעבר משקפי צלילה והם פעלו מצויין (רק שמצאתי שבצל קר יותר זמין מאשר לחפש בכל פעם אחר משקפי צלילה).

אחי פעם ניסהיוסלה קמצן (קדוש?)

לחתוך בצל וכדי שלא ידמע הוא גלגל נילון נצמד על הפרצוף שלו, וזה לא היה רעיון כ"כ טוב

אז לפחות את יודעת מה לא לעשות

לחתוך עם עדשות פשוט~באמונה~
לי אישית לא תמיד שורףahr
עבר עריכה על ידי ahr בתאריך י' תמוז תשע"ב 23:06

אבל כששורף אני יוצאת לבחוץ לאוויר 

ואם אין אוויר.. תמיד יש מזגן או משהו

בקיצור ייכנס לך אוויר לעיניים

 

אם לא רוצים שזה ישרוף הרבה (קצת כן, אבל לא הרבה)

 

לחתוך את כללללל השורש

משקפי ים - עובד תמיד! מנסיון!תולעת השני
לקלף את הבצל ולהשים דקה במקפיא ואז לחתוך.ח.צ.גנט
אני שמה כוס מים ליד וכל כמה זמן טובלת את הסכיןמתו"ש

יעני סוג של "לנקות" אותה. (ואם יש הרבה בצל לחתוך אז מחליפה את המים כל כמה זמן)

אין לי מושג מה ההיגיון אבל זה עובד לי.. (וסתם ככה אני דומעת מבצל אפילו אם מישו לידי חותך)

לקלף ליד מאוררמושיקו

המאורר שולח את כל האדים הלאה...

איזה פתרונות יציירתים.פשוט שוטפת במים את הבצל קודםאנונימי (פותח)

 

לא כל כך מתאים לטיגון. השמן יקפוץ!כלנית1
באמת פתרונות יצירתיים!! למה לא לנצל את זה לתפילה~באמונה~

עמוקה עד דמעות??

 

להרטיב את הבצל במים תוך כדי הקילוף והחיתוךאריאל דל"תאחרונה
בצק לעוגת שמרים-קרמבו

אני מחפשת מתכון לבצק שמרים לעוגה,

 

שאפשר להכין מהיום להיום, כלומר, לא צריך התפחה ארוכה במקרר.

 

ושיהיה פשוט ונוח לעבודה.....

 

תודה רבה!

 

מרגינה או שמן?קצפת
עדיף שמן, כמובן.קרמבו
הנה אחד.קצפת

יש לי אחת עם שמן מעולה ואני לא מוצאת את המתכון אם יש לך זמן ישלחו לי אותו יותר מאוחר.

וזה עם מרגרינה:

קילו קמח

4 בייצים

1 שימרית

כוס מים פושרים

חצי כוס סוכר

מרגרינה

חצי כוס שמן

בצק נח וטעים אבל זה עם השמן גם מאוד מוצלח...

הנה עם השמן.קצפת

קילו קמח

שימרית

4 בייצים

כוס  סוכר

כוס וחצי מים פושרים

כפית ת. וניל

חצי עד 3\4 כוס שמן

כפית מלח

בצק נהדר.

 

מצאתי מילוי שהילדים שלי התלהבו. טחינה גולמית מלאה עם סילאן. מזכיר חלווה.

נשמע מצוין, ושאלות:קרמבו

פשוט ללוש הכל לבצק אחיד? צריך להתפיח את הבצק? כמה זמן?

 

תודה רבה!

תשובותקצפת

כן, אני אוהבת להתסיס קצת את השמרים עם המים והסוכר, [זה קצת מקציף] ואז להוסיף לאט את הקמח [הגלוטן נפתח טוב ככה] ולקראת סוף הלישה להוסיף את השמן לאט [הבצק פחות נדבק]

את הבצק צריך להתפיח אבל בחם היום זה ילך מהר ובגלל הסוכר[ נראה לי] זה בצק שתופח יותר מהר מחלות.

תזכי למצוות!!קרמבו

הולכת לנסות, בע"ה.

יישר כח, קצפת, העוגות יצאו טעימות, ב"ה.קרמבו

 

ולי יצאו קרשים כי ניסיתי להכין בצק פריך עם קמח מלאקצפת

ושמן... יותר מידי דרישות.

יש קמח מלא ויש קמח מלא מדיכלנית1

אני משתמשת בקמח המלא 70% בוואקום (ללא תולעים) של ניצת הדובדבן והוא דומה מאד לקמח רגיל. עדין מאד. אני משתמשת באותם מתכונים.

בשבוע שעבר בטעות קניתי חבילה אחת של 100% ותחתית עוגת הגבינה נראתה שחורה ומחרידה. בכל שימוש אני מוסיפה קצת מהקמח הגס הזה, עד שיגמר.

ניסיתי בצק פריך עם 2 הדרישות שלך. ממש לא מוצלח. הפתרון שלי: להשתמש בחצי מכמות המרגרינה ולהוסיף חצי כמות שמן. אי אפשר בצק פריך נטול מרגרינה/חמאה לגמרי.

אם יש לי שמרים יבשים - כמה שמים במקום השמרית?פלפלתי
שימרית= 2 כפות [20 גר' שמרים יבשים]קצפת

אין לי מושג למה במתכון של העוגה הזו יש לי או שימרית או כף וחצי.

וכמה קוביות שמרים צריך לק"ג קמח?ארלט

ומה המקבילה לקובית שמרים בשמרית או שמרים יבשים?

אפשר בבקשה גם מתכון טוב למילוי??משתדלת

אשמח לשוקולד, קינמון

ועוד רעיונות טעימים יתקבלו בשמחה.

 

תודה רבה.

אני עשיתי לשבתמודדת כובעים

יצא טעים מאוד המילוי:

 

שוקולד מריר מגורר

3 כפות קקאו

כפית קינמון

3/4 כוס סוכר

 

לערבב

 

לשפוך קצת שמן על העלה המרודד ואז לפזר בנדיבות את המילוי.

 

גם שוקולד, גם קינמון תופים

 

הקינמון כמעט לא מורגש

לי יש מתכון למילוי ממש טעיםיהודיה מא"יאחרונה

אבל בלי כמויות מדויקות

לערבב חמאת בוטנים טבעית ביחד עם קקאו וסוכר עד לקבלת ממרח סמיך במיוחד.