שרשור חדש
משהו נחמד לקיץ-משה ר-

 

 

עוגת אבטיח - הקינוח המרענן של הקיץ!

מאת: טל עזר


עוגת אבטיחעוגת אבטיח היא קינוח קיץ מרענן ומדליק שיהפוך את הגלידה להרבה יותר מפתה. לא רק שזה קינוח טעים אלא שגם ממש קל להכין אותו...

העוגה מבוססת על גלידת שרבט (גלידה קרמית בטעמי פירות).

מה צריך?

- שרבט ליים
- גלידת וניל או שרבט אננס
- שרבט אבטיח או שרבט בצבע אדום/ורוד (פטל, תפוז, תות, דובדבן...)
- שבבי שוקולד
- מחבת או תבנית עגולה עם דפנות בגובה 2 ס"מ לפחות.

מה עושים?

לפני ההכנה, שימו לב כי עבור כל שכבת טעם, תצטרכו לתת לשרבט לשבת כמה דקות כדי שיתרכך. ככל שהגלידה תהיה רכה יותר, כך תוכלו לעצב אותה ביתר קלות. אך שימו לב שלא תימס לכם הגלידה.

אם אתם מתכננים להעביר את העוגה אל כלי הגשה, מוטב שתרפדו את התבנית או המחבת בנייר אפייה. אך אם אתם מתכוונים להגיש ישר מהמקפיא, אין צורך לרפד את התבנית.

כדי ליצור את השיכבה החיצונית והירוקה, עצבו עם שרבט הליים צמוד לדפנות התבנית כך שתיווצר טבעת בגובה 2 ס"מ ובעובי 4 ס"מ.

הכניסו את התבנית למקפיא עד שהשיכבה החיצונית תתקשה.

הוציאו את התבנית וכעת צרו טבעת דקה יותר, צמודה לשיכבה הירוקה עם גלידת הוניל או שרבט האננס. עובי השכבה צריך להיות דק, לא יותר מ-1 ס"מ. השתמשו בסכין חמאה כדי להשטיח את החלק העליון.

הכניסו את התבנית למקפיא עד שהשיכבה הדקה תתקשה אף היא.

הוציאו את התבנית. ערבבו את השרבט האדום עם שבבי שוקולד ואז מלאו את פנים התבנית בשיכבה האדומה.

הכניסו את התבנית למקפיא עד שגם השיכבה האדומה תתקשה.

לפני ההגשה, פרסו את עוגת האבטיח למשולשים והגישו עם כפית.

 

נראה משגע, טעים ו.. מלא קלוריות כרימון!כלנית1
אפשר לעשות את זה עם גלידות 0%-משה ר-
איזה נחמד!! שמרתי לעצמי לעת הצורך..~א.ל
האם אפשר לעשות כמו סורבה?אם הבנים12

סורבה קיווי, סורבה אננס, סורבה תות או פטל

זה יצא טוב?

למה לא?~א.ל
סליחה על הבורותעלמא1234

בס"ד 

מה זה אומר שרבט ליים/ אננס / אדום..

 

למה התכוון המשורר??

שרבט- גלידה קרמית בטעם פירות..~א.ל

כך כתוב 

הכוונה לגלידה מקופסא? משפחתית?עלמא1234
כן, בקופסא עם הצבעים הנ"ל..~א.לאחרונה
האם יש למשהו מתכון של עוגת שוקולד חמה?בתותי

זה קצת דחוף

תודה

אם זה עדיין רלוונטי....אד

 

כוס קמח

שקית אבקת אפיה

כוס שוקולית

כוס סוכר

לערבב בכל ולהוסיף:

3 כפות מים

4 ביצים

3/4 כוס שמן

1/2 חבילת ריץ' (לא מוקצף)

לערבב היטב ולאפות בתנור

 

להמיס 100 גרם שוקולד מריר

ולבשל עם 1/2 ריץ

ולשפוך מעל העוגה המוכנה.

בתאבון!!

3 שאלות.קצפת

1] איזה גודל תבנית?

2] במקום שוקולית אפשר קקאו?

3] אם אני רוצה אותה לערב שבת אחרי הסעודה, לשמור על הפלטה או לחמם עליה?

בעצם עוד שאלה, חצי ריץ גדול או קטן?

4 תשובותבת-שבע

1. 2 תבניות אינגליש קייק

2. אפשר - אני שמתי חצי כוס קקאו וחצי כוס סוכר. אפשר יחסים שונים - תלוי עד כמה אתם אוהבים מתוק.

3. לא בטוחה שהבנתי... שימי את זה על הפלטה באמצע הסעודה ככה, שיתחמם קצת. זה לא צריך להיות רותח.

4. ריץ' רגיל (קטן).

לגבי הציפוי בסוףבת-שבע

אני מכניסה את הריץ' עם השוקולד למיקרוגל וממיסה כך, בלי בישול (יותר נח, לא?)

תודה אחת!!!!קצפת
מקפיצה...אני יכין את זה מחר...תודה רבה!!הודה גולדה=)אחרונה
מה הסוד בחלות?-shira123

מה הסוד בחלות שמשאיר אותן רכות?

 

פעם אחת החלות יוצאות לי רכות וטעימות ופעם אחרת יבשות ודי קשות. המתכון נשאר אותו מתכון.

 

....

אם תעשי 2 סבבים של לישה והתפחה זה יכול לעזור.אמת ואמונה

גם סוג השמרים לפי דעתי משפיע.

 

התנור- יש אומרים שבתחילת האפייה לעשות על 200 מעלות ורק אחרי כמה דקות להנמיך, זה גורם לחלות להתקבע בהתחלה ולהמשיך את האפייה מבפנים בחום יותר נמוך.

 

ואם לשים ביד עם הרבה אהבה ותפילה, אין החלות יוצאות מושלמות!

לדעתי~א.ל

כשהבצק לא קשה בזמן הלישה- אלא ממש רך, ואפילו טיפה נדבק לידיים (כפתרון לזה אפשר לקמח הרבה)

אז החלות יצאו רכות.

וכשהבצק בזמן הלישה לא נדבק כלל לידיים אלא מוצק וקשה- הן יצאו קשות

זה מנסיון..

ועוד השערה, שלא מנסיון- לא לשים המון זמן בתנור יעשה אותן רכות

וגם לא להוסיף הרבה מדי קמחכלנית1
תודה רבה לכולם!shira123

יצאו חלות 10!!
 

באלו טיפים השתמשת?כלנית1
סוג שונה של שמרים-shira123
ואחרי זמן קצר בתנור על 200 הורדתי ל180.
יצאו רכות וטעימות
איזה סוג?קצפתאחרונה
מתכונים לכבוד שבת - שבת פרשת קרחיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך א' תמוז תשע"ב 20:15

איזה מתכונים מיוחדים יש לכם השבוע לכבוד שבת קודש?

 

לי השבוע יש מתכון לעוגה ממש מעניינת - עוגת שוקולד-סלק

http://www.bigoven.com/recipe/158743/Chocolate-Beet-Cake

 

מממ...נשמע מעניין. אשמח לתרגום...קרמבו
רגע, ננסהיהודיה מא"י

2 כוסות של סלק מבושל ומעוך

4 ביצים

2.5 כוסות סוכר

כפית תמצית וניל

2.5 כוסות קמח

2/3 כוס קקאו

2.5 מקלות חמאה - אני לא בטוחה, אבל נראה לי שמקל חמאה זה 50 ג'. בכל מקרה אם אני זוכרת נכון פעם שעברה שמתי חצי כוס שמן ויצא טוב

1/2 כפית מלח

2 כפיות סודה לשתייה

(בציפוי יש כמה דברים שלא מובנים לי, ובכל מקרה אני עושה את העוגה בלי הציפוי)

 

מחממים תנור ל180 מעלות

מקציפה חמאה וסוכר ביחד עד לקבלת לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מקציפה אחרי כל הוספה.

מוסיפים את מחית הסלק ומערבבים היטב.

מנפים יחד קמח, קקאו, סודה לשתיה. (מוותרת על הניפוי) מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית קפיצית 22 (כאן אני אציין, הגודל הזה לא נראה לי מתאים לכמות של הבלילה)

אופים 50-60 דקות עד שקיסים הננעץ יוצא יבש. אם הסלק היה לח מאוד יתכן שיהיה צורך לאפות יותר זמן.

 

תודה יהודיה. אולי אאזור אומץ לנסות.קרמבו

איזה תבנית נראית לך מתאימה? אינגליש קייק?

דווקא נראה לי תבנית גדולה יותריהודיה מא"י

והרעיון של העוגה הזאת דרך אגב זה שהיא בסכ"ה יוצאת עוגת שוקולד טובה (לא מרגישים את הטעם של הסלק), ועל הדרך להכניס כמה ערכים תזונתיים חיוביים לעוגה.

נשמע מענין! איך יצא?אם הבנים12
סתם עוגת שוקולדיהודיה מא"י

אולי קצת יותר עסיסית מסתם עוגה פושטית.

 

אולי עוד אנשים מוכנים בבקשה לשתף במתכונים לכבוד שבת? זה לא שרשור עוגת סלק...

תודה

שווארמה הודו אדום- מתכון מקוריכלנית1

אם מישהו רוצה לצאת מהשיגרה של עוף אפוי ומחפש מתכונים לליל שבת (עם רוטב!), אשמח לתת מתכון.

נשמח למתכוןאיזה טוב ה'!!!!

כבר לא יהיה רלוונטי להשבת אבל אולי שבת הבאה

 

בלי קשר - הבת שלי החליטה שהיא רוצה עוף עם דבש להשבת אז אשמח למתכונים.

 

 

מכירה מתכון של עוף מצופה דבש ופירורי לחםבת מלך

לא יודעת בדיוק, אבל אם מעניין אותך אברר מחר בעז"ה

 

ונשמע לי טעים פשוט להשרות את העוף בדבש וקצת תבלינים, אולי קצת סויה ואז לשים בתנור

מאוד פשוטיהודיה מא"י

מורחים עוף בדבש

מפזרים תבלינים מתאימים

אופים בתנור עד שעוף מוכן. (אם אלו חלקים שצריכים אפייה ארוכה כמו ירכיים, כדאי להרטיב מידי פעם בנוזלי הצלייה)

זה הולך טוב במיוחד עם סטייק פרגיות. אפייה מהירה ויאמי

 

אפשרות אחרת, שמתאימה יותר לירכיים וכו'

להכין רוטב - דבש, תרכיז תפוחים, סילאן, רוטב סויה, חרדל, שום כתוש, תבלינים, יין לבן

לסדר את העוף בתבנית, מומלץ ביותר להסיר את העור (ואז מוסיפים גם קצת שמן לרוטב) לצקת את הרוטב מעל ולאפות.

עוף בדבש בסיר-מחבתארלט

הרבה בצל והעןף מרוח ברוטב של דבש-חרדל , מבשלים על אש קטנה והופכים כשנצרב, עד שהרוטב מסמיך ונעשה חום.

מתכון מקורי- שווארמה הודו אדום ברוטבכלנית1

החומרים: 1 ק"ג שווארמה אדום, בצל, פלפל צהוב (מומלץ צהוב או כתום, אם אין, אפשר אדום), חצי כוס סילאן, תבלין גריל עוף (אם אין- פפריקה מתוקה).

להפשיר את השווארמה כל הלילה. לסנן את המים. כאן מגיע הסוד: להשרות בסילאן ותבלין גריל עוף לחתוך לנתחים קטנים יותר (להשתדל נתחים בגודל אחיד, כדי שלא יווצר מצב שחלק מהנתחים מבושלים מדי וחלק קשים).

לטגן בצל (לא לחרוך!). להוסיף פסים של פלפל ולאדות מעט. אם יש פלפל כתום או צהוב, הטעם שלו משתלב מקסים עם השווארמה. לאדות מעט את הנתחים (אם מתעצלים או חסים על השמן, יוצא קצת פחות עסיסי וטעים).

להוסיף מים מעבר לכיסוי הבשר. לבשל בערך שעה (לפי גודל הסיר, הלהבה וגודל הנתחים).

 

הראשון שיכין את המתכון לקראת השבת הבאה מתבקש להודיע. הרוטב מחפש שם...(תהיתי אם לקרוא לו רוטב מתקתק, כי לסילאן יש מעט מרירות)צוחק

הכנתי ונושעתי - הבטחתי לפרסםאיזה טוב ה'!!!!אחרונה

 

יצא טעים מאוד הילדים ליקקו את האצבעות (בהשפעת הטור של אסתי רמתי בבשבע )

 

מצטער אבל אין לי שם לרוטב.

 

 

אצלנו בבית הכנו:דינה ל.

~ קציצות- יבות ורטובות

 

~ פטידת כרוב- הכי פוט וטעים בעולם

 

~ דג אלתית עם רוטב אדום (פלפלים, עגבניות שום ובצל) טעים בטירוף ביחד עם הפטידת כרוב

 

~ אדממה / פולי סויה

 

~ עוגיות שוקו-צ'יפס

 

~שבת שלום~

הכנתי תפו"א בדבש,פלספנית

בעזהי"ת

 

פשטידת קישואים חלבית 

ופאי שוקולד- לערב,

ואמא הכינה לערב דג ומרק כתום.

 

ולבוקר יש צ'ולנט שאני הכנתי

ומוקפץ שאני הכנתי.

צריכה מתכון דחוף לאייס קפההמתחזקתת
המתכון לליטראנונימי (פותח)

בכוס לשים 6 כפיות נס קפה

+ 9 כפיות סור

להוסיף מעט מאוד מים רותחים(שזה ינמס כזה..)

לשפוך לתוך בקבוק של ליטר וכמובן להוסיף חלב...

לסגור היטב ולנער

לשים במקפיא בערך שעתיים

ויש לך אייס קפה  טעים(לדעתי)

אייס קפה ונילכלנית1

אייס קפה וניל /ניקי ב (אתמול נתקלתי במתכון, אבל לא היה שימושי)

המצרכים
2 כפיות אבקת נס קפה
חצי כוס מים רותחים
3 כוסות חלב
4 כדורי גלידת וניל
3 - 4 כפות סוכר (לפי הטעם)

קוביות קרח

אופן ההכנה

1. בבלנדר לשים את הנס קפה והמים הרותחים ולהוסיף את שאר המצרכים, לבלנדר כמה פעמים בסוף להוסיף קוביות קרח ולכתוש מעט.

2. להגיש קר בכוסות גבוהות.

אני מקפיאה חלבמעפר אני באהאחרונה

(לא ממש ממש קפוא)

מוסיפה נס קפה וסוכר ומערבלת עם בלנד מוט..

שלום!! רציתי להכין לשבת את עוגת "עוקץ הדבורה"מוחין דקטנות

(משהו כזה...)

יש המלצות? שווה?!

תודה רבה

לשבת הבאה, כנראה...(אשמח לטעימה וירטואלית)כלנית1אחרונה
עוגת עוקץ הדבורה       

(צחי בוקששתר עם עודד פלג באתר טעמים)
מצרכים:
8 מנות
תבנית בקוטר 26 ס

למלית:
2 מיכל שמנת מתוקה
50 גר' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
לציפוי:
50 גר' חמאה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמנת מתוקה
 ¾ כוס סוכר
400  גר' שקדים פרוסים
1 כפית נס קפה מעורבבת עם 1 כף מים 

להרכבת העוגה:
עוגת טורט מוכנה, בקוטר 26 ס"מ, פרוסה לרוחבה לשתי פרוסות.

אופן ההכנה:
הציפוי:  שמים בסיר את החמאה, הדבש, השמנת והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השקדים והקפה. 

המלית:    במיקסר שמים את השמנת, אינסטנט פודינג והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת נוקשה.  

הרכבת העוגה:
מניחים שכבת עוגה אחת בתבנית ומורחים מתערובת השקדים. אופים כ- 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. 
מוציאים ומשהים לצינון.

מניחים את שכבת העוגה השנייה בתבנית נוספת.
מורחים עליה ועל דפנות התבנית את המלית.
מניחים מעל את שכבת העוגה האפויה, כשהציפוי כלפי מעלה, מהדקים.

מאחסנים במקרר כשעתיים.

למישהו יש רעיון איך אפשר להכין~א.ל

לחמניות בצורת דג?

לחמניה עגולהחילזון 123

בצורת כדור או אליפסה ונחש קטן מקופל לשניים מהצד בתור הזנב.

משהו כזה-

>O

 

או פשוט לעשות נחש ארוך ולהצליב.אפרתולה
תודה חמודות ~א.ל
חלה בצורת דג (תמונה)כלנית1אחרונה

מתוך המטבח של איה:

לחץ להגדלהלחץ להגדלה

איך מכינים כבש?אמת ואמונה

יש לי אבא חולה בשר וכל כמה זמן הוא מתקיל אותי עם איזה חתיכה של כבש לבשל,

הפעם יש את החלק של המשולש, מה עושים איתו?

רק בעמוד הקודם היה שירשור על כבשחילזון 123אחרונה
למישהו יש מתכון לפשטידת טונה פרווה?ציפור
פשטידת טונהאנונימי (פותח)אחרונה

פשוט פשוט..

4 ביצים

שמן

תפוחי אדמה / גזר/ קישוא/.. מה שבא לך - מגורדים

מלח פלפל

קמח

2 קופסאות טונה

אבקת אפייה או סודה

לערבב הכל

טעים טעים

שאלה חשובה קטנה:~moriya~

למישהו יש מושג כמה גרם דבש יש בקופסא? (אחת, בגודל רגיל)

תודה רבה!!!

בד"כ כתוב, לא ??דודה שוקו
מה זה רגיל?חילזון 123

יש של 350, יש 500, יש קילו, יש קילו וחצי

500 גר'-משה ר-
בסדר, תודה רבה!!~moriya~אחרונה
עוגת שיש שלא הלכה....קטנטנה=)

יש למישו רעיון 

מה לעשות עם עוגת שיש שלא יצאה טעימה?

(אבל בכל זאת סבירה....)

להכין כדורי שוקולד=]] בהצלחה.!~moriya~אחרונה
שמנת מתוקהשלומית12345

שלום! אשמח לרעיונות מה לעשות עם שמנת מתוקה שיש לי בהקפאה...

אשמח אם אפשר לא רק עוגות...

תודה!

גלידה זה טוב?מעפר אני באה
"גנאש"~א.לאחרונה

שזה שוקולד עם שמנת מתוקה(לא מוקצפת)

אפשר לעשות את זה בתור כדור שוקולד

או לשים בתבנית סיליקון, להקפיא ולהוציא בתור חטיפי שוקולד..

סלט בצלשני 22

במסעדות יש סלט של בצל לבן ועליו הם שמים איזשהו תבלין או ירק יבש לא יודעת מה אבל זה בצבע סגול מישהו יודע מזה התבלין?

סומק..אפרתולה
הוו' עם שורוק והמ' עם פתח...אפרתולה
אה... חח נבהלתי ... חשבתי סומק של איפור דודה שוקואחרונה
צריכה מתכונים לכמה מוסים מיוחדים [בלי בייצים חיות]קצפת
תעשי חיפוש, היו פה כמה שרשורים על זה..-משה ר-אחרונה
מחפשת מתכונים מעניינים לשבתר.א.

בס"ד

 

שלום!

אני מחפשת מתכונים מעניינים לשבת,

אני רוצה קצת לגוון באוכל.

(כל שבת יוצא לי בערך אותו תפריט:

ערב- דגים+עוף ותפו"א,

בוקר: קציצות/חזה עוף+ירקות מוקפצים+אורז)

אשמח לרעיונות אחרים ומעניינים,של דברים שלא מסובך להכין.

 

תודה רבה!

יש רעיונות?ר.א.
כן ~א.ל

- קציצות דגים

- פשטידה

- רולדת בשר בקר עם בצל ושמן זית

- פחזניה ממולאת פטריות ובצל

- מרקים

- ירקות בתנור

- שנצלונים קטנים מצופים שומשום

- פלפלים ממולאים

תודה רבה!ר.א.

כעיקרון אסור לי קמח רגיל אז אם יש  מתכונים לדברים מקמח מלא אשמח.

 

תודה על הרעיונות!

כמעט כל שבועיהודיה מא"י

נפתח פה שרשור של מתכונים לכבוד שבת, את יכולה לחפש את השרשורים האלו ולהסתכל בהם, יש שם כל מיני רעיונות

והשבוע לא פותחים שירשור,ר.א.אחרונה

אני ממש צריכה רעיונות.

ואני מתחילה לבשל מהיום..

אז אשמח לשמוע בכל זאת על עוד מתכונים.

הפתעה לבעלי האהוב!אוהבת את אבא

בס"ד לק"י.

 

אז כן, גם לי מותר מדי פעם לעשות לו ארוחות מעניינות..

ולא רק הוא לי (;

 

למישהו יש רעיון לסגנון בישול מסוים?

אני מדברת על משהו כמו:

סגנון מערבי - פלאפל, ציפס, שווארמה, פרגיות..

או

סגנון חלבי - אתם יודעים כבר מה..

 

או שיש רעיון אחר?

כל רעיון או סתם מתכון יעזור מאוד!

 

בדיוק רציתי לפתוח שרשור דומה!- יותר בעניין של..shoosh

קינוח או משהו מתוק (עדיף פרווה) אבל לא חובה, אפשר גם ממש ארוחה מעניינת... כמו בבקשה שמעליי.

רק מחילה, שילוב של העדר יכולת בישול מדהימה (קצת קשה לי לדייק עם מתכונים) והעדר זמן (תקופת מבחנים), אז בבקשה דברים פשוטים יחסית....

 

תודה גם בשמי

לכי על זה ילדה!!!דינה ל.

מלאך

כל הכבוד לך על היוזמה!

 

~ ארוחת ערב כזאת זה דבר אדיר! ומה רע ברעיון של פלאפל וצ'יפס וכו'?

או שתקני שקית צ'יפס מוכן ותטגני/תאפי בבית, או שתכיני לבד ותטגני, תלכי לחנות פלאפל ביישוב ותקני 10-15 כדורים, טחינה/חומוס, פיתות, תקצצי סלט... ועופו על זה! יאמי

 

~ על אותו רעיון אפשר להכין פיצה-פיתה,

 

~ או להכין פסטה מוקרמת שווה כזאת...

 

ושוב כל הכבוד חיוך

אפשר גם להכין בביתיהודיה מא"יאחרונה

לא כזה מסובך, רק צריך להערך מראש, כי החומוס צריך השריה לילה (8 שעות בערך)

פשטידת בצלממוחשבת

באתי להכין פשטידת בצל, אבל יש לי רק ביצה אחת (ל6 בצלים), יש סיכוי לזה?

לדעתי כן.אד

אני לא יודעת מה המתכון, אבל במתכון שלי צריך רק 2 ביצים. תנסי לחפות על הביצים עם דברים אחרים- קצת יותר שמן או גבינה או מה שנאה לך מתאים מהמתכון... אני הייתי מנסה אך לא לוקחת אחריות על הפשטידה שלך...

זה בסדר, כבר קניתי ממוחשבתאחרונה
כרוב כבושדינה ל.

יש מתכונים מומלצים?

 

תודה רבה מראש!

לא כולם ביחד...דינה ל.

חיוך

 

למישהו יש מתכון בטוח ומנוסה?

מקידוש בית הכנסתמושיקו

שימורים של כרוב כבוש ופלפלים אדומים כבושים/מלוחי יוצא סלט נהדר עם טעם ביתי

 

ממש תודה...דינה ל.אחרונה

מוציא לשון

בחנות ליד הבית מוכרים אותם מצוין- טעים ממש קורץ

בא לי מתכון מנוסה ומומלץ, להכין לבד בבית.

נשאר לנו כמות די חביבה של רוטב שמנתפלפלתי

שהיה על רביולי - זה מאתמול, ונשאר במקרר.

יש מה לעשות איתו היום לארוחת ערב?  ואם כן- איך ומה?

תודה.

 

טעים עם תפו"א מבושליםאם הבנים12
אפשר לשים אותו על טוסטיםיהודיה מא"י

רצוי - טוסטים פתוחים בתנור.

למרוח קצת רסק עגבניות (או שלא) ואז את הרוטב ולאפות

 

אפשר להכין שקשוקה ואחרי שמוסיפים את הביצים לפזר את הרוטב מעל

והכנתי פעם משהו חביב עם תפו"א וביצים, ורוטב שמנת שנשאר לי מאטריות

 

לחתוך תפו"א לקוביות קטנות, לבשבל במים עם מלח שיתרככו

במחבת עם מכסה לאדות בצל בשמן (חשוב לא להתקמצן על השמן)

להוסיף את התפו"א לערבב, ולטגן-לאדות כמה דקות נוספות. לתבל לפי הטעם

בעזרת כף לצור גומות בתערובת, ולשפוך לכל גומה ביצה שלמה (עין)

מעל לפזר את הרוטב שמנת

לסגור ולבשל על אש קטנה עד שהביצים מבושלות

תודה. את הטוסטים נראה לי שננסה להכין...פלפלתי

כי שקשוקה לא הולך אצלנו, ות"א כבר אכלנו היום, אז לא יהיו קונים...

כמה זמן זה צריך להיות בתנור?  ואיך זה אמור לצאת? כמו איזה חביתת לחם כזאת?

זה אמור לצאת טוסט טעיםיהודיה מא"יאחרונה
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך ה' תמוז תשע"ב 20:24

וזה אמור להיות בתנור עד שמתחיל להזהיב.

כמה זמן? זה תלוי אם בתנור או בטוסטר אובן

בתנור זה יכול לקחת אפילו 20 דקות +. טוסטר אובן הולך מהר יותר וצריך להיות מוכן תוך 10 דקות גג.

 

כמובן, לאפות על חום גבוה 200-220 מעלות

ואפשר להוסיף גם גבנ"ץ, או שאר תוספות כגון פטריות, זיתים וכו'.

 

אה, ואם נשאר לך עוד חלה משבת, אז זה אפילו עוד יותר מומלץ

קישואיםעין צופיה

שבוע טוב!

אני מחפשת מתכונים קלים, טעימים ובריאים לקישואים (כמנת ירק ליד הפחממה).

אשמח להצעות!

סלט קישואיםאמא למתוקים

מטגנת בצל, מוסיפה לטיגון קוביות גמבה אדומה

מוסיפה קוביות קישואים

מתבלת ברסק עגבניות (אם את רוצה בריא תכיני לבד..) סוכר, מלח.

יוצא מעדן!!!

ומתכון מחמותי: החומרים: קישואים, בצל, שמיר, פטרוזיליה, רסק עגבניות/ קטשופ, ½ כפית מלח, ½ כפית סוכר, חצי כוס מים. אפשר להוסיף- חתיכות קטנות פלפל או גזר.

אופן ההכנה: קישואים: טבעות/ חתוך כמו סלט/ מרוסק. לטגן את הבצל: טבעות/  קוביות, להוסיף את הגמבה ואת העגבנייה. לבשל את הכל יחד.

חביתה שכזאת...פלפלתי

או חביתיות כאלו.

מגרדים אותם בפומפיה, סוחטים (!!!), מוזיפים, מלח, פלפל, וקמח או קמח מצה, מוסיפים ביצה אם צריך להדביק את הכל, ויאללה למחבת.  

 

פשוט וזריז.

 

תודה לשתיכן! אשמח לעוד רעיונות!עין צופיה
(ממרח) קישואים בטעם כבדכלנית1

קישואים בטעם כבד (מתוך תפוז, מתכון של פירגוש)

לטגן 2 בצלים קצוצים גס ולהזהיב. להוסיף חצי קילו קישואים מגוררים.

לבחוש עד שכל הנוזלים יתאדו.
להמשיך לטגן עוד 2 דקות. שיהיה מטוגן טוב --צבע חום.
לקרר ולהוסיף 2-3 ביצים קשות מגוררות על פומפייה .
להעביר במג'ימקס כמה פולסים למירקם הרצוי.
ניתן להוסיף  כף מיונז + מלח+פלפל שחור.

אפשר להשאיר את הסלט ללא טחינה במג'ימיקס במרקם גס יותר.

עוף עם קישואים ודלעת .. מ-ע-ד-ן-!-!דודה שוקו


לי יש..אמא חדשה..

קוצצים בצל ומטגנים קצת.

מקלפים קישואים וחותכים לקוביות בינוניות, מערבבים עם הבצל.

מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, פפריקה ומערבבים, מוסיפים מים.

ומבשלים עד שהקישואים מתרככים..

טעים מאד עם אורז!..יאמי

 

בהצלחה!

ואיך עושים את זה? תודה!עין צופיה
הכנתי לשבת, יצא מעולה, תודה!עין צופיה
סלט קישואים אחר-פלספנית

בעזהי"ת

 

חותכים לריבועים, שמים במחבת גדולה עם קצת מים עד שיתרכך, שופכים את המים, מוסיפים קצת שמן ומטגנים קצת, מוסיפים מעל ביצה [תלוי בכמות, אם מרגישים שצריך אפשר שתיים] ומערבבים מהר מהר שלא יהפוך לחביתה, אני בד"כ מועכת תוכדי עירבוב את הקישואים שיצא יותר סלט-ממרח ופחות 'קוביות', וזהו. לתבל במלח.

 

קציצות קישואים

קישואים מטוגנים- לפרוס את הקישואים לפרוסות, אפשר בלי כלום [פשוט לטגן, או לתבל ולטגן] ואפשר כמו של שניצל [קערה של ביצה עם תבלינים, וקערה של פירורי לחם, לטבול על פרוסה בביצה ואח"כ בפירורי לחם ולטגן- נא להכין כמות גדולה, יתחסל תוכדי הטיגון!!]

מי מכיר מתכון לסלט קישואים מגורר קר?כלנית1

טעמתי פעם סלט קישואים קר, שכלל קישואים מגוררים וביצה קשה. אשמח לקבל מתכון, כי זה נראה לי מאד מתאים לשבתות החמות הקרבות אלינו (אתם בטוחים שחלפו רק 4 ימים מהשבת הקודמת? אני מספיקה בקושי להתאושש מבישולים ושאריות של שבת אחת וכבר מגיעה השניה).

את מה שאני אמרתי עם הקוביותפלספנית

בעזהי
ת

 

אפשר לעשות מגורר ויוצא אותו עיקרון, אולי קצת יותר נוזלי. וגם, כמו שאמרתי, בגלל שאני מועכת את הקוביות תוכדי עירבוב, זה יוצא יותר דומה לסלט קישואים מגורר מאשר חתוך.. 

 

ימות המשיחארלט

אומרים שבימות המשיח הזמן עובר מהר ובאמת אני מרגישה ששבת רודפת שבת..

הכי טעים!אנונימי (פותח)

לשים בתבנית בתנור חם:.קישואים,עגבניות חתוכות אוט עגבניות שרי. לזלף שמן בנדיבות .להוסיף זרעי כוסברה טחונים ןלחכות בסבלנות עד שמשחים.

אפשר גם לטגן יוצא מעדן!

קישואים חמוץ מתוק, וגם קישקואים חמיםלימורשרהאחרונה

קישואים חמוץ מתוק:

לגרד קישואים. לבשל במעט מים. לסחוט עם הידיים.

לערבב עם לימון, סוכר, המון שמיר טרי.

לאכול קר או בטמפרטורת החדר.

טעים ם ם ם ם !

 

קישקואים:

לרוקן קישואים קטנים מהבפנוכו.

לערבב קמח, שמן, פפריקה, מלח, פלפל. (זו המלית צהפרווה של קישקעס. מכאן שם המתכון)

למלא את הקישואים.

לערבב רוטב צלי מוכן. לשים בתוכו את הקישקואים. לבשל.

אפשר לשים על הפלטה לשבת.

שאלות דחופות לגבי כתף כבש/טלה:אני ירושלמית

בע"ה לשבת הבעל"ט יש לי אורחים חשובים מאד, הורי שיחיו..

 

לכבודם אני רוצה להכין כתף כבש.

 

אבא שלי שיהיה בריא, מזכיר בגעגועים מנה שאכל פעם שהוכנה מהבשר הזה...

 

אממה? הבשר הזה מעולם מעולם לא עלה על שולחננו. בכשרות שאנו נוהגים לאכול אין כ"כ שחיטה של כבשים.

 

בשעה טובה קניתי.

 

ועכשיו מה?

 

איך הכי מומלץ להכין?

 

מה ההבדל בין אסאדו לבין אוסבוקו או כתף?

 

ראיתי את המתכון הזה:

 

מתכון קל להכנה, עשיר וטעים מאין כמוהו - מכינה בחגים

*המתכון זיכה אותי בפרס בתוכנית של גיל חובב "מצעד האוכל הישראלי"

ניתחי אוסובוקו כבש טרי ו/או צלעות טלה בפירות יבשים בשכבות..חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה


כ2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר....]
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, ת”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].
להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!
 

 

נראה לכם שכתף תתאים?

 

ועוד שאלה:

 

מה עושים כנגד לריח וטעם 'הדיר' שיש לבשר הזה? או שככה זה(בדומה לגבינת עיזים, שיש לה טעם מובהק...)?
 

לא יודע לענותאיזה טוב ה'!!!!

אבל אני מוכן בשמחה לבוא לטעום ולתת חוות דעת

 

 

נראה לי שחסרים נוזליםץ לא מתמצאת בכבש!כלנית1

נראה לי שחסרים נוזלים (מים, שמן וכד). בדקתי והמתכון נראה דומה מאד למתכון שלו שמובא באתר אחר. כדאי שתבדקי את ההבדלים ותקבעי אם לשנות משהו.

אין לי מושג לגבי סוג הבשר, כי אני מבשלת אך ורק בשר שישליק לחמין של שבת, או בשר איכותי לחגים בלבד, בסיר ולא אפוי, כשאני מטגנת אותו  קלות לפני הבישול.

אני לא בטוחהיהודיה מא"י

אבל נראה לי שנתחי אוסבוקו או הם רכים יותר מכתף. בכל מקרה בפרה זה ככה.

מצד שני, התבשיל הזה נעשה באפייה איטית וארוכה, כך שצריך להתאים גם לנתח קשה יותר.

אבל מעולם לא ניסיתי להכין בשר כבש, כך שאני באמת לא יודעת.

איך החלק שיש לך נראה?חילזון 123

זה גוש כזה גדול עם עצם?

אם כן נדמה לי שצריך לזה בישול ארוך יחסית ועם נוזלים.

ואז אפשר לאפות בתבנית מכוסה עם יין.

 

יש לי ספר בשר של אהרוני אז אם תגדירי איך בדיוק נקרא מה שיש לך ואם זה כבש או טלה או עגל וכו'

אז לא אכפת לי לחפש לך איזה מתכון.

תודה לכם! אני רואה שאנחנו לא 'המוזרים' היחידיםאני ירושלמית

שאף פעם לא בישלו את הדבר הזה...

 

חילזון החלק הזה נראה, גם חלקים חתוכים לרצועות כאלה, עם קצת עצמות, וגם נתח גדול כזה עם עור..(מה זה, עוף???מבולבל)  בקיצור אין צורה אחידה...

 

ואני עדיין אשמח לשמוע שהכין את זה פעם במו ידיו...ואכל במו פיו...

 

 

לפחות תגידי איך בדיוק קוראים לזה... (כבש או טלה?)חילזון 123

אני קניתי כמה פעמים כתף

אבל אני לא זוכרת אם זה היה טלה או עגל או כבש...

נדמה לי שזה היה טלה. אבל אני אשאל מחר את בעלי.

זה היה גוש בשר עם עצם כל החתיכה היתה משהו כמו 30 ס"מ או קצת יותר אולי.

חתכו לי את זה בקצביה לפרוסות אבל לא עד הסוף ככה שזה היה עדיין קצת שלם.

הכנתי לפי ההוראות שקיבלתי בחנות...

שמתי את זה בתבנית עם הרבה יין אדום. כיסיתי בנייר כסף. אפיתי איזה שעתיים ומשהו נראה לי. לקראת הסוף בלי הנייר כסף. וזהו. זה היה מאד רך ומאד טעים.

 

המתכון שהבאת נראה טעים. אולי זה יתאים באמת. נדמה לי שחסר קצת נוזלים. אולי יין?

זה כבש. טלה זה כבש צעיר...(בעעעעעעע)אני ירושלמית

לדבר על זה, זה די מגעיל האמת...(חילזון את לא צמחונית?)

 

כנראה טלה יותר רך מכבש... אבל כמה שידוע לי, בד"כ כבש זה טלה, כי שוחטים את הכבשים בצעירותם...

 

בכל מקרה זה היה מאד יקר...(אז לפי זה זה אמור להיות טלה... אבל אולי זה בגלל הכשרות והמחסור בבשר הזה..)

 

בכל מקרה אני באמת אוסיף יין למתכון ההוא...ואני אופה את זה סגור (יש לי סיר שמתאים לתנור) לקראת הסוף אפתח.. תודה!

 

וכיף לשמוע סוף סוף שזה היה טעים, ממישהו שאכל את זה!

 

זה לא בעעעעע זה מהההההאיזה טוב ה'!!!!

 

וחשבתי פתאום שאולי כדאי לך להתייעץ עם לילך דוידי (אשתו של) היא נראה לי המומחית מס' אחת בארץ לבשר טלה אי יכול להביא לך באישי את הטלפון / מייל שלהם

 

 

מה אתה אומר? ככה היא מוכנה שתחלק את המספראני ירושלמית

שלה???

 

יפה!!

 

אני אשמח...

 

איך אני אציג ת'עצמי... עקיבא, (איזה?) שאני מכירה (?) מהפורומים של ערוץ 7... שלח אותי אלייך....

 

אם אתה חושב שזה יעבוד, אז אני ממש אשמח...

 

תודה!

למען הסר ספקאיזה טוב ה'!!!!

מעבר למה ששלחתי לך באישי - http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t440556#5178003

 

 

תודה! נראה מה יצא מזה...אני ירושלמית
ועכשיו שמתי לב גם לזהאיזה טוב ה'!!!!
ואגב, רק היה חסר המממההההה בשביל הבעעעע....אני ירושלמית

אוף מלדמיין את זה, זה עושה לי רע...

מצחיקהחילזון 123

אני יודעת שטלה הוא הבן של הכבש רק שנראה לי שמתכונים לאחד זה לא תמיד המתכונים לשני.

ואני ממש לא צימחונית... למרות הניק שלי

 

ושאלתי את בעלי והוא כמובן לא זוכר מה זה היה מה שקנינו.

בכל מקרה ספרי איך יצא בסוף. זה אמור להיות מאד טעים.

אה והסתכלתי במתכון שלך ואולי לא כדאי לשים כ"כ הרבה שמן אם את שמה יין כי הבשר הזה גם ככה מאד שומני.

 

בהצלחה. נחזיק לך אצבעות...

הזכרתם לי.קצפת

פעם בעלי אמר שהוא אוהב כבש, כשמצאתי בכשרות שלנו התלהבתי וקניתי, חוץ  מריח של דיר בכל הבית לא יצא מזה כלום, ומאז לא קניתי.

עכשיו עשיתן לי חשק להיות אשה טובה ולנסות שוב.

איזה חלק לקנות שיהיה טעים ? [ושיהיה סביר לעבודה, בלי עצמות ורמזים לעובדה שהדבר הזה היה פעם בעל חיים שהסתובב בדיר] על המחיר אני לא שואלת...

 

נו אז איך יצא בסוף?חילזון 123

מה אבא שלך אמר?

טוב, אז ב"ה יצא מצוין!! טעים, עדין למדי,אני ירושלמית

ובלי טעם מודגש של דיר...

 

הכנתי לפי המתכון שהבאתי בהודעה הראשונה, והוספתי חצי כוס יין. הבשר עצמו הפריש כנראה המון נוזלים, כי יצא המון רוטב.

 

עקיבא, בסוף לא הספקתי ליצור קשר עם לילך דוידי... נראה אולי בפעם הבאה...(נשארה לי חצי כמות שלא הכנתי...)

 

בכל מקרה הטעם של הבשר טעים ונמצא איפשהו על הסקאלה בין בשר עוף, לבשר בקר...

 

ואבא שלי שיהיה בריא, היה מבסוט. וזה העיקר! חיוך גדול

איזה חלק קנית?קצפת
כתף, לא ברור לי אם של טלה או של כבש בוגראני ירושלמית
הטעם שציינת מזכיר לי ריח של דיר מפעםכלנית1

בעלי נהג ללבוש ציצית צמר מהסוג הישן . הריח ממש הציק לי ולא יכולתי לסבול את ריח הציצית. אחרי כמה שנים התחילו לייצר ציציות מצמר מעודן יותר והסיוט חלף!

מסיבה זו אני לא מעיזה לקנות לעצמי חלב עזים או גבינת עזים (אם יש מבצע אני קונה לאחד מבני המשפחה, אבל לא נוגעת בהם).

כלנית, זה בהחלט הטעם! בגבינת עזים הוא מורגש מאדאני ירושלמיתאחרונה

אבל למרות זאת אני מחובבות מוצרי חלב עזים...