אפשר להשתמש בשוקולד למריחה במקום בצ'יפס?
זה מה שיש לי 
אפשר להשתמש בשוקולד למריחה במקום בצ'יפס?
זה מה שיש לי 
אבל הן לא יהיו שוקולד ציפס
את יכולה להוסיף לחלק מהבצק ולהניח את הבצק החום על הלבן, לגלגל ולחתוך כך שיצאו עוגיות עגולות עם חום באמצע.
כמובן, שלא יהיה זכר לטעם של השוקולד צ'יפס, אבל תהיינה עוגיות מגוונות.
נזכור לפעם הבאה
יוצא טעים מאד אבל דורש התעסקות
קניתי את ה"עלים" ללזניה (איך קוראים לזה?)
מה עושים עכשיו?
אשמח למתכון מדוייק והסבר
(מבשלים/לא מבשלים את העלים? גבנ"צ רק מלמעלה או יותר? וכו')
תבורכו!!!
וזה יוצא מצויין...
בקשר לגבנ"ץ לפי הטעם, אפשר לשים בין העלים ואפשר רק למעלה...
היו המון שרשורים בענין
כתבתי תשובה מושקעת בצהרים והיא נעלמה. שיחזור מקוצר:
ברוב המתכונים לא מבשלים את העלים קודם.
ועכשיו, קדימה, תמצאי מתכון (השקעתי יותר מדי בחיפוש המתכון ובינתיים הכל נמחק לי...)
חומרים :
- 2 קוטג'
- עלי לזניה
-2 ביצים
-רסק עגבניות (חבילה)
-פלפל, מלח, אורגנו (אם אוהבים)
- גבנ"צ
- 6-5 עגבניות מגורדות
- בצל קצוץ (אם אוהבים ,מוסיף הרבה )
אופן ההכנה:
לוקחים קערה ושמים בה את הקוטג' + ביצים ומערבבים. שמים בצד ומטגנים : בצל, עד שמזהיב. שמזהיב מוסיפים את העגבניות המרוסקות ,הרסק, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים ושמים על הגז 7 דקות.
שמים בתבנית : עלים (אין צורך בבישול) אח"כ חצי כמות קוטג'+ ביצים ,ואח"כ את שכבת העגבניות ,גבנ"צ (אפשר לפזר קצת לא חובה שורה שלימה) ושוב :עלים, קוטג' ,עגבניות וגבינה צהובה ולמעלה אוגנו .
25 דקות על חום בינוני(180) לא לכסות את התבנית .
בהצלחה ובתיאבון ~!
זה בסדר להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה?
תודה..
אבל פחות מומלץ כי זה עם % שומן מאוד גבוה..
אני תמיד עושה עם שמנת חמוצה 15% או אם בא לי להתפנק 28% ויוצא מעולה ![]()
רק צריך לשים פחות קמח\אבקת מרק כי זה גם ככה סמיך יותר..
למתוק הגדול שלי היה יומולדת 3 ומחרתיים אנחנו חוגגים לו במעון.
מחר אני בעיר, אז אני אוכל לקנות דברים לקישוט..
אף פעם לא עשיתי אבל לפי מה שראיתי בקישור הבא:
קישוט של קרם לבן מצופה.
אפשר עם סוכריות עדשים.
ואת גלגלי הרכב עם עוגיות (פרצפונים)
ולחלונות לצייר ע"י שוקולד סירופ..
בהצלחה.
בהצלחה!!
הייתי מצפה בסירופ שוקולד, וסוכריות עדשים במסגרת.
אפשר כמו שכתבו עוגיות עגולות לגלגלים.
על הספר "עוגות יום הולדת"
אין לי מושג מי חיבר, ספר אדום כזה, עם המון רעיונות, מוסברים היטב איך לעשות עוגות בצורות שונות
חתול, כלב, דובי, ארנבון, אוטו, רכבת, משאית, בית, נעל בית, כדור פורח, נסיכה... ועוד המון, המון רעיונות.
לכל עוגה מוסבר איך להכין את הצורה מעוגות בסיס (וכמובן, איזה עוגות צריך) וגם רעיון לקישוט.
ואני זוכרת את עצמי, בתור ילדה, ביחד עם אחי הקטן סתם יושבים ומדפדפים, ומדמיינים לעצמנו שאנחנו מטיילים בין כל העוגות האלו. אפילו המצאנו ממש עלילה לענין.
ובכל מקרה, אני די מצטרפת לרעיונות הקודמים. קרם חמאה/קצפת אם העוגה תלת מימדית, אם היא דו מימדית אפשר גם ציפוי שוקולד, אבל לא לנסות ציפוי שוקולד אם צריך למרוח אותו באופן מאונך (מנסיון מר)
עוגיות עגולות לגלגלים, דשדשים/במבליק לקווי מתאר, סוכריות גומי אדומות/צהובות לפנסים (או פאפיה/אננס). במבליק למגבים
רוצה לעשות הפתעה לבעלי...ארוחת ערב!!
אז יש עוף..ואני רוצה שזה יהיה בתנור משהו זריר בלי יותר מידי עבודה...יש לי סויה דבש סילאן ...יש רעיון????
משהו ממש בזריז...תודה ענקית!!!
תמרחי על העוף ולתנור...
אפשר להוסיף תבלינים, להוריד את העור (ואז להוסיף גם קצת שמן) וכו'
ירקות אפשר לזרוק הכל??? זה צריך להיות עם הרבה רוטב ??? כמה זמן?
תודה רבה !
ואיזה ירקות?
הייתי עושה את העוף בנפרד, ותוספת בנפרד
אולי נגיד קוסקוס, שזה ממש מהיר הכנה או אטריות
יש לי כרעיים אני רוצה רק לשטוף ולהכניס לתבנית ולתבל בלי הרבה כלים...ואני יכין אורז...אז אתהירקות אני יכניס לתבנית בנפרד וגם אותו תיבול או שזה כבר לא משנה?
אלא אם כן את יודעת להוציא להם את העצמות, ואז זה דקות ספורות (סטייק פרגיות
))
אפשר לשים את הירקות ביחד עם העוף, בהחלט
עכשיו אמרת פרגית בא לי להכין עם רוטב חרדל ודבש...
ולא אני לא יודעת להוציא עצמות..אני ילמד אולי לשבת..בנתיים נסתפק בזה...תודה!!!
אמא שלי מכינה עם הילדים בגן שלה ארוחה חלבית לסוכות וזה.. קיצר הם מכינים פיצות אזז הטוסטר תפוס והם מכינים גם עוגת ביסקוויטים, אני צריכה רעיון לעוד מאכל משביע ונחמד(חלבי כמובןן) שיתאים להכנה עם ילדי הגן... לא מצאתי..
תודה לכולן=)
-משה ר-אולי פשטידה חלבית??
כדורי שוקולד?????? תנסי למצוא מתכון שאפשר אולי להוסיף לזה גבינה לא יודעת...ילדים בדרכ אוהבים את ההתעסקות הזאת ולהכין צורות..אז בלי אפיה שיערבבו ויעשו צורות...
צריך להוסיף משהו לצימקאו?
ואני רוצה לעשות שוקולדים מהצורות שבתבנית.
מקווה שהצלחתי להסביר...
ואפשר שוקולד עם תוספות
אם את רוצה סתם, לא צריך להוסיף כלום.
אם את רוצה עם תוספות, חפשי שרשורים מפורים על המשלוחי מנות, היה שם כל מיני מתכונים ורעיונות.
ובכל מקה ממיסים את השוקולד בבן מרי - שמים בסיר מים, ובתוכו סיר קטן יותר עם השוקולד, וממיסים תוך כדי ערבוב
רות.ואפשרי להוסיף חמאת בוטנים...
וגם קורט מלח, להדגשת הטעם...
אפשר להשתמש רק בצמקאו, אבל זה הרבה פחות טעים משוקולד.
לטעמי, עדיף לעשות בלי צמקאו בכלל רק עם שוקולד, אבל כמובן המחיר בהתאם
ויש בו סוכר וחמאת קקאו והוא טעים כשלעצמו
הצימקאו הוא יותר זול ,ולא אכיל (כשאוכלים אותו לבד)
והוא גם עמיד בטמ' גבוהות מה ששוקולד רגיל לא...
בצמקאו יש אבקת קקאו, סוכר ומרגרינה ובאופן כללי הרבה פחות מוצקי קקאו.
בשוקולד יש קקאו, חמאת קקאו וסוכר. וכדי שיהיה מותר לכתוב על משהו "שוקולד מריר" הוא צריך להכיל לפחות 27% מוצקי קקאו (אם אני לא טועה, 24 לשוקולד חלב, 27 לשוקולד מריר) כשמקובל כיום על שוקולדים פשוטים (עלית ורד וכו') שיש להם בערך 40% מוצקי קקאו
חוץ מזה נראה לי שתהליך ההכנה של השוקולד הוא מושקע יותר. אני יודעת שלפחות חלק ממה שגורם לשוקולד להיות איכותי זה תהליך ארוך של ערבוב תוך כדי חימום קל. אז בשוקולד עושים את זה, ובצמקאו כמדומני שלא.
ובשורה הסופית, בטעם אי אפשר להתבלבל.
נראה מקסים. כל הכבוד לעקיבא ולצלמת!
הרוגלעך נראים פריכים וטעימים. יאמי!
איזה טוב ה'!!!!אני ממש נהניתי. תודה לכל המשתתפות.
וגם יצא טעים (אבל אין הנחתום מעיד על עיסתו
)
העיקר בסדנה היה לימוד הטכניקות.
יש הרבה מתכונים מוצלחים בספרים וברשת מה שחשוב זה לדעת לעבוד איתם נכון.
יצא טעים מאוד ![]()
ונהנו גם אלה שבבית ..
תודה לעקיבא, החכמתי!
ותודה למארחת!
(עקיבא- גם הריח נהדר.... תודה )
אני בעד שאת הסדנא הבאה נעשה כשאני לא בלימודים ויכולה לבוא...
אז מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת קודש?
אני הפעם עוד לא הספקתי להכין שום דבר 
מכין בצק פילו
מילוי של בשר טחון (את זה אמא שלי עושה)
הכנתי לזניה בשרית, לפי מתכון לרוטב בולונז. הרוטב יצא מקסים, אבל כששמתי על עלי לזניה ואפיתי, הוא התייבש ויצאה לזניה עלובה.
מעל הלזניה, שיהיה סמיך ומבושל (כדי שיהיה אפשר לשים על הפלטה) וזה ישפר את התוצאה הסופית
של הקולורבי בפרורי לחם?
תודה מראש
נדנדה כתומה.התנור שלנו מעפ-עפן.. (הוא חצי מקולקל בערך..) אבל החלטתי שלא אכפצת לי.. ומלא זמן לא אפיתי..
אז הכנתי עוןגת חלמונים ומוס וניל...
יצא ממש טעים..
לא הספקתי לכתוב ביום שישי
קורקבנים עם פטריות
אז קודם כל מנקים היטב את הקורקבנים, וגם מורידים לה את השומן שדבוק עליהם
מבשלים עם מים בסיר לחץ. 20 דקות בערך מאז שמתחיל הלחץ, ולהשאיר ללחץ להשתחרר לבד (אם אין סיר לחץ, לבשל עד שהם רכים)
בסיר שנוח לערבב לטגן בצל עד שיתחיל להזהיב, להוסיף את הקורקבנים ושתי קופסאות של פטריות (אני השתמשתי בפטריות משימורים כי זה מה שהיה לי, אבל נראה לי שהכי כדאי זה דווקא פטריות חורש טריות. סלסלה-סלסלה וחצי צריך להספיק)
לפזר על הכל קמח, להוסיף מים. (לא להוסיף יותר מידי מים, כי אז ישאר רוטב נוזלי ויהיה אי אפשר לשים על הפלטה)
לתבל בשום, פלפל ובזילקום. מלח להוסיף ממש בזהירות, כי קורקבנים הם מלוחים מאוד מעצמם, ובכלל לא בטוח שצריך מלח.
להמשיך לבשל עוד כמה דקות עד להסמכה של הרוטב.
איזה כיף היה, הילדון שלי שבקושי אוכל בדר"כ אכל עוד ועוד ועוד...
עוף בחמאת בוטנים ודבש בתנור.
יצא נחמד אבל רוב ברוטב התייבש לי.
בני המשפחה טענו שזה טעים 
במיוחד לחובבת חמאת בוטנים שכמוני
אפשר את המתכון בבקשה?
חילזון 123בעקרון הסתכלתי במתכון הזה-
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=771799
אבל זו רק היתה ההשראה...
לא היה לי רוטב סויה וגם לא צ'ילי אז שמתי מים, חמאת בוטנים, דבש, פלפל לבן, זנגביל טחון ופפריקה גרוסה ושום טרי. ואפיתי בתנור ולא בישלתי. אה וגם עשיתי עם כרעיים ולא שוקיים...
זה פרוט המתכון המקורי-
מצרכים לרוטב:
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
מעט שבבי צ'ילי
1 כוס מים
מלח
פלפל
מצרכים לשאר המתכון:
3 כפות שמן
2 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר
12 שוקיים ללא העצם
בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה:
אין לי משקל מדידה
אם אני צריכה 200 גרם טחינה כמה זה נכנס בכוס פלסטיק?
תודה
(אם לא לשבת זאת, לפחות לשבת הבאה)
עוגיות טחינה נחטפות / ניקי ב
מצרכים
180 ג` קמח תופח (כוס + 4 כפות)
100 ג` אבקת סוכר (שקית)
כפית סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות סירופ מייפל
ביצה
כף ברנדי
שקדים פרוסים לעיטור
אופן ההכנה
1. לערבב את כל המצרכים, ליצור כדורים קטנים, לשטח מעט, לסדר בתבנית עם רווח בין עוגיה לעוגיה. לנעוץ שקד במרכז כל עוגיה.
2. חום בינוני, לאפות עד שתחתית העוגיות מזהיבה מעט, לצנן. לפזר אבקת סוכר.
הערות:
הבצק דביק שתי אפשרויות
ליצור כדורים עם ידיים מקומחות
להמתין קצת ואז יותר נוח ליצור כדורים
מתכון לעוגות\עוגיות ללא תוספת סוכר?
זה עוגת תפוחים עם שיבולת שועל... יאמי![]()
שכבת התפוחים/ לפי ניקי ב:
50 ג` חמאה
6 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות.
2 כפות סירופ מייפל
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
40 ג` סוכר (2 כפות)
ממיסים חמאה +סירופ מייפל + מים ומקפיצים לכמה דקות את התפוחים.
לבצק:
1 כוס קמח, 1/2 כוס סוכר (עדיף חום), 1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר), 100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות – לבחוש בידיים עד לקבלת פירורים. להיזהר מבחישת יתר.
להניח את התפוחים על התבנית ומעליהם לפזר את הפירורים ולאפות בחום בינוני עד שהפירורים יזהיבו.
** העדפתי לא להשתמש בבצק של ניקי או בדומים לו שמכילים גם ביצה, כי הכנתי את הבצק הנ"ל והוא יצא פריך ומאד טעים. יש כאלו שמשתמשים בבצק על בסיס ביצה ושמים חצי ממנו מתחת לתפוחים. אצלנו מעדיפים את פריכות הבצק שלמעלה ולפזר את כל הכמות מעל התפוחים.
** יש מתכונים שבהם לא מבשלים את התפוחים כלל, אבל אני מעדיפה לבשל אותם עד לריכוך ואז פשוט להוסיף מעט מיץ לימון או גרידת לימון, כפית קינמון (או יותר לפי הטעם), 1/4-1/2 כוס סוכר (לפי חמיצות התפוחים ולפי הטעם שלכם)
הזמנתי מהאטליז בשר ,כתף מרכזי,
ותכננתי שיגיע חתוך לקוביות ולהשתמש לצולנט.
אבל קיבלתי גוש שלם קפוא.
רציתי לדעת מה אפשר לעשות איתו...
אני צריכה מתכון מדוייק עם הוראות מדוייקות,
חוץ מצולנט אני אף פעם לא משתמשת בבשר.
(זה יכול להתאים לגולש??)
זו תהיה עזרה אמיתית,
תודה מראש 
להפשיר את נתח הבשר. לטגן מעט מכל צד, עד לשינוי הצבע (4 צדדים ולפעמים אפילו 6, תלוי בצורה שלו). הטיגון שומר על העסיסיות של הבשר, אבל אם את ממהרת, או רוצה להמעיט בטיגון, אפשר לוותר.
להוסיף מים לכיסוי, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה. לבשל כשעתיים מכוסה עד לריכוך, לפי גודל הבשר (לפעמים צריך להפוך אותו או לשחרר את התחתית שלא תידבק).
אחרי שהבשר מתקרר, לפרוס אותו: לליל שבת- לבשל רוטב בנפרד ולהביא לרתיחה לפני שבת בתוך הרוטב. לשבת בבוקר- אפשר להגיש קר.
לא מזמן היה שרשור עם מתכון שמתאים גם לשבת בבוקר:
לואיזהשלום לכולם! מכירים את הסיפור על עוגת גזר? אז קרה לי אותו דבר... יש לכם רעיונות מה לעשות עם זה?
או לפורר אותה, ולהשתמש בפירורים בשביל להכין כדורי שוקולד, אולי אם יותר סוכר מהרגיל, כי אין סוכר בעוגה
רק לקחת בחשבון שזה לוקח די הרבה זמן עד שהם מוכנים
אפשר לבשל אותם לפני, ולשים במדורה רק קצת שיתן כאילו טעם של תפו"א במדורה, זה לא אותו דבר, אבל הרבה יותר מהר
ח.צ.גנטעדיף לבשל אפילו חצי בישול (ולשים כמה בתוך נייר כסף, שלא יתפרקו), אחרת לפעמים יוצאים שרופים ולא מבושלים. לקטנים, עדיף לתת ת. אדמה מבושל כל צרכו עם טיפת טעם מהמדורה ולא להפגיז אותם בת. אדמה מעושן.
לחתוך את התפו"א לחצי.. לשים מעט שמן זית ותבלין, לסגור לעטוף בנייר כסף ולשים במדורה...
בעזרת ה' הסדנא תתקיים ביום שלישי, ט"ז אייר (בעוד שבועיים בדיוק), בשעה 18:00, בקריית משה, ירושלים.
עלות השתתפות בסדנא - כ20-25 ש"ח. (מחיר סופי יקבע בהמשך) העלות היא לכיסוי החומרים, וכוללת גם עוגה שווה הביתה![]()
אז שריינו לעצמכם את היום
מי שמעוניין להשתתף צריך להרשם אצלי. במסר בלבד (לא, לא בשיחה אישית). בבקשה לרשום בכותרת המסר שמדובר בהרשמה לסדנא
מוזמנים גם לשרשר פה דברים שמעניין אותכם שיהיו בסדנא
ביגלה מלוח כזה (מהגדולים) שקונים בחוץ ואינלי מושג איך עושים אותו בבית...
רוגלך
שבלולי קינמון כאלה, אבל ככה שיצא יפה וטוב ויחזיק מעמד בלי להתייבש יותר מדקה וחצי.. ..
ואשמח עם שמן 
אממ זה מה שעולה לי כרגע בראש.. אם יש עוד אפשרות להשתולל בבקשות אז אמשיך אח"כ.. 
תודה רבה ויישר כח על כל הארגון והיוזמה!!!
קנינו פעם עוגת שמרים שוקולד צ'יפס של "ברמן" והיא היתה מלאה במילוי שוקולדי טעים. הייתי שמחה לשמוע על מילוי מוצלח ולא יבש, כמו רוב רולדות השמרים הקנויות.
אני אחסוך ממך את התיאורים איך זה יוצא כזה טעים ורך.....
אני רק אציין שזה רחוק מלהיות בריא 
כי אם טעימות. אם אני רוצה לאכול משהו בריא, אז אני אוכל פרי או ירק או איזה אוכל של ממש.
אין לי מושג מה הם שמו שם, אבל קשה לי להאמין שזה יכול להיות יותר גרוע מעוגת קצפת ביתית פרווה, ומגוון נוסף של קינוחים שווים שמכינים בבית.
איזה טוב ה'!!!!לא התכוונתי שעוגות אמורות להיות בריאות חלילה וחס אבל אחוזי המרגרינה שמשמשים בברמן הם מעל ומעבר לכל נורמה. (ואני מתכוון גם ביחס לקונדיטוריות אחרות)
הייתרון העיקרי בשימוש היתר במרגרינה זה בעיקר חיי מדף ארוכים יותר למוצר
יש עוד אמצעים שגורמים לעוגות לצאת רכות בין היתר שימוש בתנור מיוחד שיש בו גם אדים.
שמעתי פעם בסדנא של בישול בריא שאם אופים לחם בייתי, גם אם תשימו מעט מרגרינה, או תשתמשו בקמח לבן, הלחם עדיין יהיה הרבה יותר בריא מאשר הלחם ה"מלא" שאופים במאפיות הגדולות...
היא מאד המליצה לאפות לחמים מקמח מלא בבית ולא לקנות.
היא גם טענה שיש מאפיות שבהן לוקחים נתח של בצק לבן ומוסיפים לו קמח מלא כדי לשוות אשליית טעם וצבע של קמח מלא.
גם אני הייתי מצטרפת אחרי הלימודים..
קל וחומר שזה קל"ב..
פעם הבאה..... ![]()
איזה טוב ה'!!!!וזה קל"ב..
וגם בירושלים ולא בחור!!!
זאת הרשמות לסדנא?
בנתיים אין מספיק נרשמים
צריכה לברר אם זה אפשרי.
איזה כיף, הלוואי! ![]()
מי שתרצה הסברים על שמן תקבל בנפרד 
כי מרגרינה לא נכנסת אלינו הביתה..
אבדוק את התאריך ואם יש לי איפה לשים את הדרדסת - ואם אוכל בע"ה ארשם.
אפשר להביא איתי חברה או משהו ?
[זה חייב להיות אנשים דווקא מהפורום?]
עקרונית זה לחברי הפורום, אבל מותר בשמחה להביא חברים...
להרשם אצלי באופן ברור במסר אישי, כדי שיהיה אפשר לדעת כמויות שצריך להכין לסדנא,
ולעשות את זה בהקדם האפשרי
לכתוב פה שרוצים להגיע לא נקרא הרשמה
ובדרך גם הקפצתי 
לצלם את הסדנא ולהעלות ליוטיוב
לטובת חברי הפורום הרחוקים מאוד מירושלים? ;)
איזה טוב ה'!!!!
*חזרזיר*כבר הייתי צלמת פעם בקורס..
מצטרפת לדברי עקיבא..
מישהי הבטיחה להעלות תמונות. אני מחכה 
מי שלא בא יצא חומוס!!!!!
תודה רבה רבה לכל המארגנים ולבעלת הבית היקרה שאפשר ללמוד ממנה הכנסת אורחים מה היא.
יישר כח!
![]()
^^^^




תודה רבה!
ושה' יברך אתכם!!
עוגת דבש טעימה לילדים בגיל גן3-4,
וההתלבטות שלי אם לקשט עם קרם, בצק סוכר או משהו אחר??
אגב האם למישהי יש ניסיון עם בצק סוכר של קשת??
השאלה למה את מכינה דווקא עוגת דבש. אם אתם לומדים על נושא הדבש ואת מצפה את העוגה בשוקולד וכד', לא ירגישו כמעט את טעם הדבש. אם את מתכוונת לשלוח להם לבית, את יכולה להכין עוגות אישות בעטרות נייר.
עליך לזכור שעוגת דבש מטבעה יבשה ולכן לא לשים את מלוא כמות הדבש, או להפחית בכמות הקמח.
אם תרצי, אוכל לתת לך מתכון לדובשניות (עוגיות דבש בלי צורך לרדד, אלא כמו עוגיות שוקולד צ'יפס וכד').
ציפוי לעוגיות דבש:
2 חלבונים, 2 כוסות א. סוכר, 4 כפות מיץ לימון.
להקציף את החלבונים ומיץ הלימון ולהוסיף את א. הסוכר עד לקבלת קצף רך ומבריק. לטבול את העוגיות בעודן חמות, בקצף ולהניח ליבוש למשך שעה.
ציפוי לעוגת דבש (אולי אפשר להשתמש בו גם לעוגת דבש, בלי שוקולד שיסווה את הטעם הדבשי ויטעה בגלל צבעו):
1 כוס א. סוכר, 3 כפות מים חמים, 1 כף מיץ לימון.
לערבב את החומרים ולצקת על העוגה האפויה.
http://upload-community.kipa.co.il/228201218236.jpg
http://upload-community.kipa.co.il/228201213882.JPGhttp://upload-
community.kipa.co.il/228201239984.JPG
(מתוך פורום הורים לפעוטות בכיפה. בתוך הפורום תוכלי לבדוק איך הכינו את הקישוטים)
זה נראה מצוין,
אני רוצה עוגת דבש בגלל החלקה והכנסה לחיידר,
לפני כמה חודשים היה פה בפורום קישור לעוגה יפה...
/Forum/Forum.aspx/t386777#4647090
אני עשיתי לפיה - אותו רעיון.
בלנ"ד אחפש תמונה ואעלה אותה..
מה עדיף - קרם/בצק סוכר אני לא יודעת כי לא ניסיתי עם בצק סוכר.
אבל הסבר על הקישוט שאנחנו עשינו-בשמחה (:
לא מצאתי תמונה...
מה שעשיתי זה לאפות עוגה בחושה בגודל מתאים. (אני מניחה שזה היה שוקולד, אבל גם כל בחושה מוצקה אחרת תתאים),
חתכנו לצורת ציצית (כמו בתמונה בקישור
/Forum/Forum.aspx/t386777#4647090)
מפה אני לא בטוחה בדיוק מה היה, אבל משערת הרטבתי את העוגה בסירופ סוכר (מבשלים או מערבבים מים וסוכר ביחס של 1:1 או 1:2, כדי להרטיב את העוגה, לא חובה..)
ציפינו בקצפת ריצ' (יכול להיות שבהקצפה הוספתי לה מים ואינסטנט פודינג וניל, היא מצד אחד צריכה להיות יציבה, מצד שני ברמה שאפשר למרוח אותה)
את כל קוי המתאר של הציצית מסגרנו בפירורי ביסקווטים (זה גם מדגיש את הכנף השלישית של הציצית שכביכול מאחורה).
אותיות "מזל טוב" משוקולד בתבנית אותיות (אפשר גם גל דבר אחר, ואפשר גם לעשות כיתוב עם עדשים או עם קצפת בצבע אחר)
בכנפות הציצית - סימנו ריבוע עם ממרח שוקולד חרובים...
ושמנו פתילי ציצית לבן ותכלת - מחוט בלתי אכיל..
נ.ב.
/Forum/Forum.aspx/t386777#4647090
הנה הקישור - מקווה שעכשיו באמת עובד.
ותודה לכלנית1 שהביאה אותו שם (:
בהצלחה! ומזל טוב!
שתזכו לגדלו וכו'..
(:
) והחתן המתוק נהנה לחלק לכל אחד אות!
לגבי עניין אחד...
נהוג לכתוב על העוגה פסוק בכניסה לחידר ולכן חשבתי על עוגה..מה עדיף?
אגב למתענינות הנה קישור עם הפרוט של הכנסה לחידר.
http://www.k-alef.co.il/articles/11-2010-01-28-22-26-11.html
ובטח גם טעים...
תוכלי לצרף את המתכונים לשתי העוגות
גם אני מתכוננת לחלאקה של בני בסיוון בע"ה
יש לנו מרק ירקות משבת שיצא קצת חריף מהרגיל (ואני רגישה במיוחד לאוכל חריף), בגלל עודף פפריקה. יש דרך למתן את החריפות שלו?
ועוד שאלה- יש לנו מחצלת אידוי (למאכלים כמו וון-טון, לחמניות באו, וכו'). לא השתמשנו בה הרבה מאוד זמן, וכשהשתמשנו בה לאחרונה, ראינו חרקים קטנטנים שיוצאים בזמן האידוי. מוכר למישהו כאן? יש דרך להשמיד את החרקים האלו כך שלא נצטרך לזרוק את המחצלת?
רוב תודות 
ובקשר לסיר אידוי אין לי מושג אבל נראה לי שהייתי אינסטנקטיבית זורקת (אלא אם כן זה משהו נורא נורא יקר)
אני לא כ"כ אמיצה כשמדובר בענייני חרקים...
תנועת "יש גבול" מתעקשת שיש גבול כמה ימים אוכלים מרק משבת... (אני מאלו שאוהבים אוכל טרי, מקסימום יומיים).
נסי לשפוך כמה שיותר מהנוזל ולהוסיף מים במקום אלו שהוצאו.
בעלי,שף במקצועו לא מוכן להכניס לפה למקרר ולבית אוכל מעבר ליומיים-שלושה גג,אחכ גם אם האוכל נראה טוב מריח טוב והיה במקרר כל הזמן-הוא מובל אחר הכבוד לזבל או לחתולים..
מאז ששמו פחים עם סגירה כמעט הרמטית, לפני כמה שנים, ממש רחמנות על החתולים, אז ישר כח למי ששם את שאריות הבשרי משבת מחוץ לפח, כדי שהחתולים לא יאלצו להפוך לחתולי אשפתות כדי למצוא אוכל וכך לא יעבירו ידבקו מבני אדם ולא יעבירו מחלות חזרה באמצעות החול בגינה.
)בת נוגההוספתי למרק מים, אבל ללא הועיל
. נו טוב, אכלנו כמה שאכלנו, והיתר יילך כדרך כל... אוכל שלא רוצים. והיום רק יום שני!
(המממ, בשבוע שעבר אכלתי ביום חמישי מרק משבת, ולא הפריע לי בכלל. זה עניין מאוד אישי.)
ומה לגבי המחצלת? אין אפשרות לנקות אותה מחרקים למיטב ידיעתכם/ן?
תמיד העוגות שאני אופה עולות באמצע. זה בעיה בתנור? ברמת החום?
העוגות מהסוג הזה וגם טורטים אמורות לתפוח קצת..
ב. כנראה ששמת יותר מדי אבקת אפייה??
ג. יכול להיות בעייה בתנור..
"על איזה הר
השם בחר
לתת תורה ידידי....?"
(אריאלה סביר, שם, שם)

אז זה לא נורא![]()
כשחום התנור גבוה, פני העוגה נאפים מהר בעוד פנים העוגה ממשך לתפוח. התוצאה היא "מראה של הר געש"- המרכז הנוזלי ממשיך לתפוח ופורץ את הקרום החיצוני של העוגה שכבר הספיק להתקשות. אם מוציאים את העוגה מהתנור לפני סיום האפייה המרכז ישקע שוב. אם מחכים שקיסם שננעץ יוצא יבש או עם פירורים יבשים- המרכז ישאר גבוה (וסדוק) גם אחרי האפייה.
תנסי להנמיך את הטמפ' (תבדקי בהוראות של התנור באיזה מדף מומלץ לשים עוגה, כי אם היא במדף גבוה מדי, החום עלול להיות גבוה מדי, בעיקר בטוסטר אובן)