שרשור חדש
עוגיות שוקולד צ'יפסאיזה יום שמח

אפשר להשתמש בשוקולד למריחה במקום בצ'יפס?

 

זה מה שיש לי

נראה לי שיצא עוגיות טעימותיהודיה מא"י

אבל הן לא יהיו שוקולד ציפס

 

אפשר לגוון- עוגיות שישכלנית1

את יכולה להוסיף לחלק מהבצק ולהניח את הבצק החום על הלבן, לגלגל ולחתוך כך שיצאו עוגיות עגולות עם חום באמצע.

כמובן, שלא יהיה זכר לטעם של השוקולד צ'יפס, אבל תהיינה עוגיות מגוונות.

תודה!איזה יום שמח

נזכור לפעם הבאה

אפשר כמילויאם הבנים12אחרונה

יוצא טעים מאד אבל דורש התעסקות

לזניה...מחפשת מתכון

קניתי את ה"עלים" ללזניה (איך קוראים לזה?)

מה עושים עכשיו?

אשמח למתכון מדוייק והסבר

(מבשלים/לא מבשלים את העלים? גבנ"צ רק מלמעלה או יותר? וכו')

תבורכו!!!

אנחנו בבית רק אופים והרוטב מרכך אותה-משה ר-

וזה יוצא מצויין...

בקשר לגבנ"ץ לפי הטעם, אפשר לשים בין העלים ואפשר רק למעלה...

תודה! יש מתכון מדוייק לרוטב? קוטג'? מה שמים?מחפשת מתכון
תעשי פה חיפוש בפורוםיהודיה מא"י

היו המון שרשורים בענין

לא מבשלים קודם האפיה. עצה לגבי ג. צהובהכלנית1

כתבתי תשובה מושקעת בצהרים והיא נעלמה. שיחזור מקוצר:

  • את יכולה להכין את הלזניה יום קודם, לכסות ולאפות ולמחרת להוסיף פירורי ג. צהובה ולאפות לזמן קצר רק עד שהגב"צ תימס.
  • רוטב- הרוטב צריך להיות יותר נוזלי משל פסטה, כדי שהעלים של הלזניה לא יהיו יבשים, ומאחר שהרוטב דליל, כדאי לתבל מעט יותר כדי שלא יהיה חסר טעם.

ברוב המתכונים לא מבשלים את העלים קודם.

ועכשיו, קדימה, תמצאי מתכון (השקעתי יותר מדי בחיפוש המתכון ובינתיים הכל נמחק לי...)

 

ישלי מתכון ((:כפרוני עלי

חומרים :

-  2 קוטג' 

- עלי לזניה

-2 ביצים

-רסק עגבניות (חבילה)

-פלפל, מלח, אורגנו (אם אוהבים)

- גבנ"צ

- 6-5 עגבניות מגורדות

- בצל קצוץ (אם אוהבים ,מוסיף הרבה )

 

אופן ההכנה:

לוקחים קערה ושמים בה את הקוטג' + ביצים ומערבבים. שמים בצד ומטגנים : בצל, עד שמזהיב. שמזהיב מוסיפים את העגבניות המרוסקות ,הרסק, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים ושמים על הגז 7 דקות.

 

שמים בתבנית : עלים (אין צורך בבישול) אח"כ חצי כמות קוטג'+ ביצים ,ואח"כ את שכבת העגבניות ,גבנ"צ (אפשר לפזר קצת לא חובה שורה שלימה) ושוב :עלים, קוטג' ,עגבניות וגבינה צהובה ולמעלה אוגנו .

25 דקות על חום בינוני(180) לא לכסות את התבנית .

 

בהצלחה ובתיאבון ~! 

 

מתכון ללזניה:בין השורותאחרונה
חומרים:
עלי לזניה.
2 קוטג׳ של 250 גרם.
2 גבינה של 250 גרם.
גבנ״צ ואיזה גבינות שרוצים לשים למעלה (פרמז׳ן למשל).
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות.
קטשופ ורסק עגבניות. (לא חובה)
פלפל, מלח, אורגנו, שום, סוכר, מיץ לימון, פטרוזיליה.
הכנה:
בתוך סיר שמים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, קצת מיץ לימון (לא חובה) וכף סוכר בערך (לאיזון טעמים). אם באלך את יכולה לשים גם קטשופ ורסק, כמה שנראלך שצריך.
מערבבת עד שזה עושה מתחיל לרתוח ומורידה מהאש.
לוקחת תבנית ושופכת קצת מהרוטב, (כדי שהלזניה לא תדבק לתבנית) ושמה עלי לזניה.
עכשיו פשוט עושה שכבות של עלים, רוטב, עלים, גבינה, עלים, רוטב, עלים, קוטג׳, עלים, רוטב, עלים רוטב וגבנ״צ מעל הכל.
בתנור של 180 שחומם מראש ל45 דקות בערך.
יוצא אחלה!
בהצלחה!
אני צריכה להשתמש בשמנת מתוקה לתפו"א מוקרמיםshira1210

זה בסדר להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה?

תודה..

כן זה בסדר גמור!גליה...

אבל פחות מומלץ כי זה עם % שומן מאוד גבוה..

אבל הרבה יותר טעים...יהודיה מא"י
אפשר גם בשמנת חמוצה רגילה.הקולה טובהאחרונה

אני תמיד עושה עם שמנת חמוצה 15% או אם בא לי להתפנק 28% ויוצא מעולה יאמי

רק צריך לשים פחות קמח\אבקת מרק כי זה גם ככה סמיך יותר..

 

איך אני מקשטת עוגה שתראה כמו אוטו?רות.

למתוק הגדול שלי היה יומולדת 3 ומחרתיים אנחנו חוגגים לו במעון.

מחר אני בעיר, אז אני אוכל לקנות דברים לקישוט..

מנסה..רות22

אף פעם לא עשיתי אבל לפי מה שראיתי בקישור הבא: 

 

http://www.google.co.il/search?q=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA+%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95&hl=iw&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=R8SvT-CYAszJ8gO89bitCQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBEQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653

 

קישוט של קרם לבן מצופה.

אפשר עם סוכריות עדשים.

ואת גלגלי הרכב עם עוגיות (פרצפונים)

ולחלונות לצייר ע"י שוקולד סירופ.. 

 

בהצלחה. 

בצק סוכר-משה ר-
אולי במבליק שחור לגלגלים?פאז

בהצלחה!!

אם הרכבת דו מימדיתחילזון 123

הייתי מצפה בסירופ שוקולד, וסוכריות עדשים במסגרת.

אפשר כמו שכתבו עוגיות עגולות לגלגלים.

ממליצה בחוםיהודיה מא"י

על הספר "עוגות יום הולדת"

אין לי מושג מי חיבר, ספר אדום כזה, עם המון רעיונות, מוסברים היטב איך לעשות עוגות בצורות שונות

חתול, כלב, דובי, ארנבון, אוטו, רכבת, משאית, בית, נעל בית, כדור פורח, נסיכה... ועוד המון, המון רעיונות.

לכל עוגה מוסבר איך להכין את הצורה מעוגות בסיס (וכמובן, איזה עוגות צריך) וגם רעיון לקישוט.

 

ואני זוכרת את עצמי, בתור ילדה, ביחד עם אחי הקטן סתם יושבים ומדפדפים, ומדמיינים לעצמנו שאנחנו מטיילים בין כל העוגות האלו. אפילו המצאנו ממש עלילה לענין.

 

ובכל מקרה, אני די מצטרפת לרעיונות הקודמים. קרם חמאה/קצפת אם העוגה תלת מימדית, אם היא דו מימדית אפשר גם ציפוי שוקולד, אבל לא לנסות ציפוי שוקולד אם צריך למרוח אותו באופן מאונך (מנסיון מר)

עוגיות עגולות לגלגלים, דשדשים/במבליק לקווי מתאר, סוכריות גומי אדומות/צהובות לפנסים (או פאפיה/אננס). במבליק למגבים

תודה לכולם!!רות.אחרונה
ממש ממש דחוף!!!! מי פה?אביגיל25

רוצה לעשות הפתעה לבעלי...ארוחת ערב!!

אז יש עוף..ואני רוצה שזה יהיה בתנור משהו זריר בלי יותר מידי עבודה...יש לי סויה דבש סילאן ...יש רעיון????

משהו ממש בזריז...תודה ענקית!!!

תערבבי את הסויה עם הדבש וסילאןיהודיה מא"י

תמרחי על העוף ולתנור...

אפשר להוסיף תבלינים, להוריד את העור (ואז להוסיף גם קצת שמן) וכו'

תודה יהודיה..!אביגיל25

ירקות אפשר לזרוק הכל??? זה צריך להיות עם הרבה רוטב ??? כמה זמן?

תודה רבה !

איזה חלק של עוף יש לך?יהודיה מא"י

ואיזה ירקות?

הייתי עושה את העוף בנפרד, ותוספת בנפרד

אולי נגיד קוסקוס, שזה ממש מהיר הכנה או אטריות

היאביגיל25

יש לי כרעיים אני רוצה רק לשטוף ולהכניס לתבנית ולתבל בלי הרבה כלים...ואני יכין אורז...אז אתהירקות אני יכניס לתבנית בנפרד וגם אותו תיבול או שזה כבר לא משנה?

 

כרעיים כדאי לפחות חצי שעה בתנוריהודיה מא"י

אלא אם כן את יודעת להוציא להם את העצמות, ואז זה דקות ספורות (סטייק פרגיותיאמי))

אפשר לשים את הירקות ביחד עם העוף, בהחלט

 

אוףףףאביגיל25אחרונה

עכשיו אמרת פרגית בא לי להכין עם רוטב חרדל ודבש...

ולא אני לא יודעת להוציא עצמות..אני ילמד אולי לשבת..בנתיים נסתפק בזה...תודה!!!

צריכה עזרה....באהבה ובאמונה..

אמא שלי מכינה עם הילדים בגן שלה ארוחה חלבית לסוכות וזה.. קיצר הם מכינים פיצות אזז הטוסטר תפוס והם מכינים גם עוגת ביסקוויטים, אני צריכה רעיון לעוד מאכל משביע ונחמד(חלבי כמובןן) שיתאים להכנה עם ילדי הגן... לא מצאתי.. 

תודה לכולן=)

התכוונת לשבועות-משה ר-

אולי פשטידה חלבית??

פסטה מוקרמתיהודיה מא"י
כדורי שוקולד חלביים~א.ל
אולי בלינצעס' ממולאות גבינהחסידית.נט
קצת נדוש..אביגיל25אחרונה

כדורי שוקולד?????? תנסי למצוא מתכון שאפשר אולי להוסיף לזה גבינה לא יודעת...ילדים בדרכ אוהבים את ההתעסקות הזאת ולהכין צורות..אז בלי אפיה שיערבבו ויעשו צורות...

לא קשור לשבועות סתם כך...אנונימי (פותח)

הילדים אוהבים מאוד פתיתים ופסטות למינהם

אשמח לקבל רעיונות לרטבים, תיבולים, הוספות, תוספות...

פתיתים חלביים טוב??-משה ר-
הילדים אצלי מאד אוהבים פסטהחסידית.נטאחרונה

לערבב ביחד עם פירורי לחם וליד זה שניצל תירס של זוגלובק

 

פתיתים ביחד עם נקניקיות וליד זה קטשופ.

 

 

איך ממסים שוקולד כדי לעשות בתבנית שקעים פלסטיק?רות.

צריך להוסיף משהו לצימקאו?

 

מה את רוצה לעשות??-משה ר-
יש לי תבנית פלסטיק עם שקעים בצורותרות.

ואני רוצה לעשות שוקולדים מהצורות שבתבנית.

 

מקווה שהצלחתי להסביר...

אז אפשר לעשות סתם שוקולדיהודיה מא"י

ואפשר שוקולד עם תוספות

אם את רוצה סתם, לא צריך להוסיף כלום.

אם את רוצה עם תוספות, חפשי שרשורים מפורים על המשלוחי מנות, היה שם כל מיני מתכונים ורעיונות.

 

ובכל מקה ממיסים את השוקולד בבן מרי - שמים בסיר מים, ובתוכו סיר קטן יותר עם השוקולד, וממיסים תוך כדי ערבוב

אני ממיסה במיקרואם הבנים12
תודה רבה! רות.
אבל לא ממיסים רק צמקאו-משה ר-
לבד, את צריכה להוסיף לו שוקולד חלב.. וכשאת ממיסה אז בזהירות שלא ישרף.
אני צריכה שזה יהיה פרווה...רות.
סבבה, אז עם שוקולד מריר (פרווה)-משה ר-

ואפשרי להוסיף חמאת בוטנים... 

וגם קורט מלח, להדגשת הטעם...

ואני רוצה לדייקיהודיה מא"י

אפשר להשתמש רק בצמקאו, אבל זה הרבה פחות טעים משוקולד.

לטעמי, עדיף לעשות בלי צמקאו בכלל רק עם שוקולד, אבל כמובן המחיר בהתאם

ת'כלס מה ההבדל בין צימיקאו לשוקולד מריר?מאמע צאדיקה
השוקולד מריר שנמכר בחנויות- נקרא שוקולד חצי מתוק-משה ר-

ויש בו סוכר וחמאת קקאו והוא טעים כשלעצמו

הצימקאו הוא יותר זול ,ולא אכיל (כשאוכלים אותו לבד)

והוא גם עמיד בטמ' גבוהות מה ששוקולד רגיל לא...

חמאת קקאויהודיה מא"יאחרונה

בצמקאו יש אבקת קקאו, סוכר ומרגרינה ובאופן כללי הרבה פחות מוצקי קקאו.

בשוקולד יש קקאו, חמאת קקאו וסוכר. וכדי שיהיה מותר לכתוב על משהו "שוקולד מריר" הוא צריך להכיל לפחות 27% מוצקי קקאו (אם אני לא טועה, 24 לשוקולד חלב, 27 לשוקולד מריר) כשמקובל כיום על שוקולדים פשוטים (עלית ורד וכו') שיש להם בערך 40% מוצקי קקאו

חוץ מזה נראה לי שתהליך ההכנה של השוקולד הוא מושקע יותר. אני יודעת שלפחות חלק ממה שגורם לשוקולד להיות איכותי זה תהליך ארוך של ערבוב תוך כדי חימום קל. אז בשוקולד עושים את זה, ובצמקאו כמדומני שלא.

ובשורה הסופית, בטעם אי אפשר להתבלבל.

סדנת שמרים - התמונות!אם הבנים12
עבר עריכה על ידי אם הבנים12 בתאריך י"ז אייר תשע"ב 14:59

קודם כל תודה רבה לעקיבא על ההשקעה הגדולה!!!

ליהודיה על הארגון!

היה ממש נחמד ומועיל ו..טעים כמובן

 

















 

הרוגלעך נראים פריכים וטעימים!כלנית1

נראה מקסים. כל הכבוד לעקיבא ולצלמת! 

הרוגלעך נראים פריכים וטעימים. יאמי!

וואי וואי!!! איזה מגרה!!! תשתפו לפחות במתכונים...אני ירושלמית
אם היית מגיעה לסדנה היית יודעת שאין מתכונים איזה טוב ה'!!!!

אני ממש נהניתי. תודה לכל המשתתפות.

 

וגם יצא טעים (אבל אין הנחתום מעיד על עיסתו )

 

 

למה אין מתכונים??אני ירושלמית
כי אני פשוט לא עובד עם מתכוןאיזה טוב ה'!!!!

העיקר בסדנה היה לימוד הטכניקות.

 

יש הרבה מתכונים מוצלחים בספרים וברשת מה שחשוב זה לדעת לעבוד איתם נכון.

 

 

הבנתי. טוב הפסדתי...חבלאני ירושלמית
היה פשוט מעולה!! תודה רבה!רומי**

יצא טעים מאוד יאמי

ונהנו גם אלה שבבית ..

 

תודה לעקיבא, החכמתי!

ותודה למארחת!

 

 

מי מתנדב/ת לעשות את הסדנה הבאה? הנושא: חלבי, כמובןכלנית1


נראה נהדר!!מאמע צאדיקהאחרונה

(עקיבא- גם הריח נהדר.... תודה )

 

 

אני בעד שאת הסדנא הבאה נעשה כשאני לא בלימודים ויכולה לבוא...

מתכונים לכבוד שבתיהודיה מא"י

אז מה אתם מכינים השבוע לכבוד שבת קודש?

 

אני הפעם עוד לא הספקתי להכין שום דבר

מכין מחר שטרודל בשר-משה ר-

מכין בצק פילו

מילוי של בשר טחון (את זה אמא שלי עושה)

הכנתי לזניהכלנית1

הכנתי לזניה בשרית, לפי מתכון לרוטב בולונז. הרוטב יצא מקסים, אבל כששמתי על עלי לזניה ואפיתי, הוא התייבש ויצאה לזניה עלובה.

אולי תוסיפי עוד רוטביהודיה מא"י

מעל הלזניה, שיהיה סמיך ומבושל (כדי שיהיה אפשר לשים על הפלטה) וזה ישפר את התוצאה הסופית

אני חושבת לשים עוד רוטב ולנסות להציל את הלזניהכלנית1

יהודיה, יש לך את המתכוןחנדבוש

של הקולורבי בפרורי לחם?

תודה מראש

מצטערת לא ראיתי ביום שישייהודיה מא"י
סופסוף אפיתי..נדנדה כתומה.

התנור שלנו מעפ-עפן.. (הוא חצי מקולקל בערך..) אבל החלטתי שלא אכפצת לי.. ומלא זמן לא אפיתי..

 

אז הכנתי עוןגת חלמונים ומוס וניל... יצא ממש טעים..

 

 

 

ומה שאני הכנתייהודיה מא"י

לא הספקתי לכתוב ביום שישי

קורקבנים עם פטריות

אז קודם כל מנקים היטב את הקורקבנים, וגם מורידים לה את השומן שדבוק עליהם

מבשלים עם מים בסיר לחץ. 20 דקות בערך מאז שמתחיל הלחץ, ולהשאיר ללחץ להשתחרר לבד (אם אין סיר לחץ, לבשל עד שהם רכים)

בסיר שנוח לערבב לטגן בצל עד שיתחיל להזהיב, להוסיף את הקורקבנים ושתי קופסאות של פטריות (אני השתמשתי בפטריות משימורים כי זה מה שהיה לי, אבל נראה לי שהכי כדאי זה דווקא פטריות חורש טריות. סלסלה-סלסלה וחצי צריך להספיק)

לפזר על הכל קמח, להוסיף מים. (לא להוסיף יותר מידי מים, כי אז ישאר רוטב נוזלי ויהיה אי אפשר לשים על הפלטה)

לתבל בשום, פלפל ובזילקום. מלח להוסיף ממש בזהירות, כי קורקבנים הם מלוחים מאוד מעצמם, ובכלל לא בטוח שצריך מלח.

להמשיך לבשל עוד כמה דקות עד להסמכה של הרוטב.

איזה כיף היה, הילדון שלי שבקושי אוכל בדר"כ אכל עוד ועוד ועוד...

אני הכנתיחילזון 123

עוף בחמאת בוטנים ודבש בתנור.

יצא נחמד אבל רוב ברוטב התייבש לי.

בני המשפחה טענו שזה טעים

זה נשמע ממש מעניןיהודיה מא"י

במיוחד לחובבת חמאת בוטנים שכמוני

אפשר את המתכון בבקשה?

חילזון 123

בעקרון הסתכלתי במתכון הזה-

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=771799

אבל זו רק היתה ההשראה...

 

לא היה לי רוטב סויה וגם לא צ'ילי אז שמתי מים, חמאת בוטנים, דבש, פלפל לבן, זנגביל טחון ופפריקה גרוסה ושום טרי. ואפיתי בתנור ולא בישלתי. אה וגם עשיתי עם כרעיים ולא שוקיים...

 

זה פרוט המתכון המקורי- 

מצרכים לרוטב: 

1/2 כוס חמאת בוטנים

2 כפות רוטב סויה

2 כפות דבש

מעט שבבי צ'ילי

1 כוס מים

מלח

פלפל

מצרכים לשאר המתכון:

3 כפות שמן

2 שיני שום

1 כף ג'ינג'ר

12 שוקיים ללא העצם

בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה: 

  • מטגנים את השום והג'ינג'ר כשתי דקות.
  • מוסיפים את השוקיים ומשחימים. ממליחים ומפלפלים.
  • מערבבים את חומרי הרוטב.
  • מוסיפים לסיר עם השוקיים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
  • מפזרים בצל ירוק ומגישים.
בחמישי אני לא יודעת מה בדיוק אכין,מוריה
ובשישי אין זמן.
אז עכשיו:
הכנתי עלי בצק פילו (שבשמן שמתי כוסברה ופיטרוזיליה קצוצים) כמעין סלסלה (חתכתי כוסות קרטון, והושבתי את זה שם) עם חזה עוף, פיטריות ובצל (שטוגנו ובושלו לפני כן עם מלח וכמון). יצא טעים.

אגב, אם עושים בתוך כוס קרטון סלסלאות, כדאי שלא להשאיר את החלק המגולגל שנמצא בשפת הכוס, אחרת קשה מאוד להוציא. וכן לדעתי כדאי קודם לאפות 5-10 דקות ריק הפוך, ואח"כ להפוך ולאפות עוד 5-10 דקות ללא מילוי. להוסיף את המילוי ולאפות עד הזהבה.
אני רוצה מתכון לעוגיות טחינהמתחזקתת

אין לי משקל מדידה

אם אני צריכה 200 גרם טחינה כמה זה נכנס בכוס פלסטיק?

תודה

הקפצה דחוףףמתחזקתת
תענו ליייי פלייזזמתחזקתת
אין לי מתכון כזה.. מחילה.פלפלתי
עוגיות טחינה על בסיס שמןכלנית1אחרונה

(אם לא לשבת זאת, לפחות לשבת הבאה)

עוגיות טחינה נחטפות / ניקי ב
מצרכים
180 ג` קמח תופח (כוס + 4 כפות)
100 ג` אבקת סוכר (שקית)
כפית סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות סירופ מייפל
ביצה
כף ברנדי
שקדים פרוסים לעיטור

אופן ההכנה
1. לערבב את כל המצרכים, ליצור כדורים קטנים, לשטח מעט, לסדר בתבנית עם רווח בין עוגיה לעוגיה. לנעוץ שקד במרכז כל עוגיה.

2. חום בינוני, לאפות עד שתחתית העוגיות מזהיבה מעט, לצנן. לפזר אבקת סוכר.

הערות:
הבצק דביק שתי אפשרויות
ליצור כדורים עם ידיים מקומחות
להמתין קצת ואז יותר נוח ליצור כדורים

איפה אפשר למצואNעלי

מתכון לעוגות\עוגיות ללא תוספת סוכר?

בטח יש משהו איזה אתר לסוכרתים....פלפלתי
מתכונים ללא סוכרכלנית1אחרונה
למישו יש מתכון לאפל קראמבל?!?דניאל!!

זה עוגת תפוחים עם שיבולת שועל... יאמימוציא לשון

קראמבל תפוחיםכלנית1אחרונה

שכבת התפוחים/ לפי ניקי ב:
50 ג` חמאה
6 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות.

2 כפות סירופ מייפל
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
40 ג` סוכר (2 כפות)

ממיסים חמאה +סירופ מייפל + מים ומקפיצים לכמה דקות את התפוחים.

לבצק:

1 כוס קמח, 1/2 כוס סוכר (עדיף חום), 1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר), 100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות – לבחוש בידיים עד לקבלת פירורים. להיזהר מבחישת יתר.

להניח את התפוחים על התבנית ומעליהם לפזר את הפירורים ולאפות בחום בינוני עד שהפירורים יזהיבו.

** העדפתי לא להשתמש בבצק של ניקי או בדומים לו שמכילים גם ביצה, כי הכנתי את הבצק הנ"ל והוא יצא פריך ומאד טעים. יש כאלו שמשתמשים בבצק על בסיס ביצה ושמים חצי ממנו מתחת לתפוחים. אצלנו מעדיפים את פריכות הבצק שלמעלה ולפזר את כל הכמות מעל התפוחים.

** יש מתכונים שבהם לא מבשלים את התפוחים כלל, אבל אני מעדיפה לבשל אותם עד לריכוך ואז פשוט להוסיף מעט מיץ לימון או גרידת לימון, כפית קינמון (או יותר לפי הטעם), 1/4-1/2 כוס סוכר (לפי חמיצות התפוחים ולפי הטעם שלכם)

צריכה הוראות מדייקות מה לעשות עם גוש בשרמשתדלת

הזמנתי מהאטליז בשר ,כתף מרכזי,

ותכננתי שיגיע חתוך לקוביות ולהשתמש לצולנט.

אבל קיבלתי גוש שלם קפוא.

 

רציתי לדעת מה אפשר לעשות איתו...

אני צריכה מתכון מדוייק עם הוראות מדוייקות,

חוץ מצולנט אני אף פעם לא משתמשת בבשר.

 

(זה יכול להתאים לגולש??)

 

זו תהיה עזרה אמיתית,

תודה מראש

קצת טיפיםכלנית1אחרונה

להפשיר את נתח הבשר. לטגן מעט מכל צד, עד לשינוי הצבע (4 צדדים ולפעמים אפילו 6, תלוי בצורה שלו). הטיגון שומר על העסיסיות של הבשר, אבל אם את ממהרת, או רוצה להמעיט בטיגון, אפשר לוותר.

להוסיף מים לכיסוי, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.  לבשל כשעתיים מכוסה עד לריכוך, לפי גודל הבשר (לפעמים צריך להפוך אותו או לשחרר את התחתית שלא תידבק).

אחרי שהבשר מתקרר, לפרוס אותו: לליל שבת- לבשל רוטב בנפרד ולהביא לרתיחה לפני שבת בתוך הרוטב. לשבת בבוקר- אפשר להגיש קר.

לא מזמן היה שרשור עם מתכון שמתאים גם לשבת בבוקר:

 

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t417044#4964479

עוגת שוקולד ששכחתי לשים בה סוכר לואיזה

שלום לכולם! מכירים את הסיפור על עוגת גזר? אז קרה לי אותו דבר... יש לכם רעיונות מה לעשות עם זה?

להכין סירופ סוכר ולשפוך על העוגהיהודיה מא"יאחרונה

או לפורר אותה, ולהשתמש בפירורים בשביל להכין כדורי שוקולד, אולי אם יותר סוכר מהרגיל, כי אין סוכר בעוגה

על איזה חום אופים סופלה??מישהי123
תודה מישהי123
אבל לא הרבה זמן כדי שלא יאפה לגמרי-משה ר-אחרונה


אהלן שאלה לגבי התפוא של המדורהח.צ.גנט
צריך להכין אותם לפני?
לאיהודיה מא"י

רק לקחת בחשבון שזה לוקח די הרבה זמן עד שהם מוכנים

אפשר לבשל אותם לפני, ולשים במדורה רק קצת שיתן כאילו טעם של תפו"א במדורה, זה לא אותו דבר, אבל הרבה יותר מהר

תודהח.צ.גנט
עדיף לבשל, אפילו חצי בישולכלנית1

עדיף לבשל אפילו חצי בישול (ולשים כמה בתוך נייר כסף, שלא יתפרקו), אחרת לפעמים יוצאים שרופים ולא מבושלים. לקטנים, עדיף לתת ת. אדמה מבושל כל צרכו עם טיפת טעם מהמדורה ולא להפגיז אותם בת. אדמה מעושן.

עוד טיפ קטן-משה ר-אחרונה

לחתוך את התפו"א לחצי.. לשים מעט שמן זית ותבלין, לסגור לעטוף בנייר כסף ולשים במדורה...

שימו לב, שימו לב סדנת אפייה בשמריםיהודיה מא"י

בעזרת ה' הסדנא תתקיים ביום שלישי, ט"ז אייר (בעוד שבועיים בדיוק), בשעה 18:00, בקריית משה, ירושלים.

עלות השתתפות בסדנא - כ20-25 ש"ח. (מחיר סופי יקבע בהמשך) העלות היא לכיסוי החומרים, וכוללת גם עוגה שווה הביתהיאמי

אז שריינו לעצמכם את היום

מי שמעוניין להשתתף צריך להרשם אצלי. במסר בלבד (לא, לא בשיחה אישית). בבקשה לרשום בכותרת המסר שמדובר בהרשמה לסדנא

קפיץיהודיה מא"י

מוזמנים גם לשרשר פה דברים שמעניין אותכם שיהיו בסדנא

מתחילה לשרשר:פלפלתי

ביגלה מלוח כזה (מהגדולים) שקונים בחוץ ואינלי מושג איך עושים אותו בבית...
רוגלך

שבלולי קינמון כאלה, אבל ככה שיצא יפה וטוב ויחזיק מעמד בלי להתייבש יותר מדקה וחצי.. .. ואשמח עם שמן

 

אממ זה מה שעולה לי כרגע בראש.. אם יש עוד אפשרות להשתולל בבקשות אז אמשיך אח"כ..

 

תודה רבה ויישר כח על כל הארגון והיוזמה!!!

 

שבלולים, קליעת עוגת קראנץ', מילוי שוקולד לא יבשכלנית1

קנינו פעם עוגת שמרים שוקולד צ'יפס של "ברמן" והיא היתה מלאה במילוי שוקולדי טעים. הייתי שמחה לשמוע על מילוי מוצלח ולא יבש, כמו רוב רולדות השמרים הקנויות.

בתור אחד שעבד פעם בברמןאיזה טוב ה'!!!!

אני אחסוך ממך את התיאורים איך זה יוצא כזה טעים ורך.....

 

אני רק אציין שזה רחוק מלהיות בריא

 

 

עוגות בהגדרתן לא אמורות להיות בריאותיהודיה מא"י

כי אם טעימות. אם אני רוצה לאכול משהו בריא, אז אני אוכל פרי או ירק או איזה אוכל של ממש.

אין לי מושג מה הם שמו שם, אבל קשה לי להאמין שזה יכול להיות יותר גרוע מעוגת קצפת ביתית פרווה, ומגוון נוסף של קינוחים שווים שמכינים בבית.

תתפלאי איזה טוב ה'!!!!

לא התכוונתי שעוגות אמורות להיות בריאות חלילה וחס אבל אחוזי המרגרינה שמשמשים בברמן הם מעל ומעבר לכל נורמה. (ואני מתכוון גם ביחס לקונדיטוריות אחרות)

 

הייתרון העיקרי בשימוש היתר במרגרינה זה בעיקר חיי מדף ארוכים יותר למוצר

 

 

ולשם ההגינותאיזה טוב ה'!!!!

יש עוד אמצעים שגורמים לעוגות לצאת רכות בין היתר שימוש בתנור מיוחד שיש בו גם אדים.

 

 

הבנתי למה אחת שמבינה לא ממליצה לקנות לחםכלנית1

שמעתי פעם בסדנא של בישול בריא שאם אופים לחם בייתי, גם אם תשימו מעט מרגרינה, או תשתמשו בקמח לבן, הלחם עדיין יהיה הרבה יותר בריא מאשר הלחם ה"מלא" שאופים במאפיות הגדולות...

היא מאד המליצה לאפות לחמים מקמח מלא בבית ולא לקנות.

היא גם טענה שיש מאפיות שבהן לוקחים נתח של בצק לבן ומוסיפים לו קמח מלא כדי לשוות אשליית טעם וצבע של קמח מלא. 

אם רק הייתם עושים את זה ב19:30נקודה למחשבה

גם אני הייתי מצטרפת אחרי הלימודים..

קל וחומר שזה קל"ב..



פעם הבאה..... שורק

תמצאי בייביסיטרים לכולם בחינם ואז נאחר את זה איזה טוב ה'!!!!
ואוו בא לי!עמית-טליה

וזה קל"ב..



ממש עושה חשק!!ענת=)

וגם בירושלים ולא בחור!!!

עמית טליה וענתיהודיה מא"י

זאת הרשמות לסדנא?

בנתיים אין מספיק נרשמים

אני גם רוצה!שירה שירים

צריכה לברר אם זה אפשרי.

 

איזה כיף, הלוואי! יאמי

מדליק! וזה יעבוד עם שמן או מרגרינה?פלפלתי
מרגרינהאיזה טוב ה'!!!!

מי שתרצה הסברים על שמן תקבל בנפרד

 

אני אשמח. בעיקר על שמן,פלפלתי

כי מרגרינה לא נכנסת אלינו הביתה..

אבדוק את התאריך ואם יש לי איפה לשים את הדרדסת -  ואם אוכל בע"ה ארשם.

אפשר להביא איתי חברה או משהו ?

[זה חייב להיות אנשים דווקא מהפורום?]

אפשר להביא חברהיהודיה מא"י

עקרונית זה לחברי הפורום, אבל מותר בשמחה להביא חברים...

מצוין! תודה!פלפלתי
אני מבקשת מכל מי שרוצה להגיעיהודיה מא"י

להרשם אצלי באופן ברור במסר אישי, כדי שיהיה אפשר לדעת כמויות שצריך להכין לסדנא,

ולעשות את זה בהקדם האפשרי

לכתוב פה שרוצים להגיע לא נקרא הרשמה

אשמח להגיע! אפשר השערה עד איזה שעה? תודה!רומי**
שלחתי מסרנקודה למחשבה

ובדרך גם הקפצתי

האם יש אפשרותבעיתה אחישנה

לצלם את הסדנא ולהעלות ליוטיוב

לטובת חברי הפורום הרחוקים מאוד מירושלים? ;)

תשלחי לנו מצלמה וחצובה איזה טוב ה'!!!!
מגמת תקשורת לשלטון*חזרזיר*

כבר הייתי צלמת פעם בקורס..

מצטרפת לדברי עקיבא..

היה ממש נחמדאיזה טוב ה'!!!!

מישהי הבטיחה להעלות תמונות. אני מחכה

 

 

היה ממש כיף, מועיל ומחכים!!פלפלתי

מי שלא בא יצא חומוס!!!!!

 

תודה רבה רבה לכל המארגנים ולבעלת הבית היקרה שאפשר ללמוד ממנה הכנסת אורחים מה היא.

יישר כח!

מלך

 

כל מילה בסלע!!*חזרזיר*אחרונה

^^^^

תודה רבה!

ושה' יברך אתכם!!

מחפשת מתכון לעוגת דבש והמצלות לקישוט בצורת ציציתdvorayo

עוגת דבש טעימה לילדים בגיל גן3-4,

וההתלבטות שלי אם לקשט עם קרם, בצק סוכר או משהו אחר??

אגב האם למישהי יש ניסיון עם בצק סוכר של קשת??

ציפוי לעוגת דבשכלנית1

השאלה למה את מכינה דווקא עוגת דבש. אם אתם לומדים על נושא הדבש ואת מצפה את העוגה בשוקולד וכד', לא ירגישו כמעט את טעם הדבש. אם את מתכוונת לשלוח להם לבית, את יכולה להכין עוגות אישות בעטרות נייר.

עליך לזכור שעוגת דבש מטבעה יבשה ולכן לא לשים את מלוא כמות הדבש, או להפחית בכמות הקמח.

אם תרצי, אוכל לתת לך מתכון לדובשניות (עוגיות דבש בלי צורך לרדד, אלא כמו עוגיות שוקולד צ'יפס וכד').

ציפוי לעוגיות דבש:

2 חלבונים, 2 כוסות א. סוכר, 4 כפות מיץ לימון.

להקציף את החלבונים ומיץ הלימון ולהוסיף את א. הסוכר עד לקבלת קצף רך ומבריק. לטבול את העוגיות בעודן חמות, בקצף ולהניח ליבוש למשך שעה. 

ציפוי לעוגת דבש (אולי אפשר להשתמש בו גם לעוגת דבש, בלי שוקולד שיסווה את הטעם הדבשי ויטעה בגלל צבעו):

1 כוס א. סוכר, 3 כפות מים חמים, 1 כף מיץ לימון.

לערבב את החומרים ולצקת על העוגה האפויה.

עוגות בצורת ציציתכלנית1

http://upload-community.kipa.co.il/228201218236.jpg

 

http://upload-community.kipa.co.il/228201213882.JPGhttp://upload-

 

community.kipa.co.il/228201239984.JPG

(מתוך פורום הורים לפעוטות בכיפה. בתוך הפורום תוכלי לבדוק איך הכינו את הקישוטים) 

 

תודה כלנית.dvorayo

זה נראה מצוין,

אני רוצה עוגת דבש בגלל החלקה והכנסה לחיידר,

יש פה-טל..

לפני כמה חודשים היה פה בפורום קישור לעוגה יפה...

/Forum/Forum.aspx/t386777#4647090

 

אני עשיתי לפיה - אותו רעיון.

בלנ"ד אחפש תמונה ואעלה אותה..

 

מה עדיף - קרם/בצק סוכר אני לא יודעת כי לא ניסיתי עם בצק סוכר.

אבל הסבר על הקישוט שאנחנו עשינו-בשמחה (:

 

בלי תמונהטל..
עבר עריכה על ידי ארצישראל בתאריך ט"ו אייר תשע"ב 23:33

לא מצאתי תמונה...

מה שעשיתי זה לאפות עוגה בחושה בגודל מתאים. (אני מניחה שזה היה שוקולד, אבל גם כל בחושה מוצקה אחרת תתאים),

חתכנו לצורת ציצית (כמו בתמונה בקישור 

/Forum/Forum.aspx/t386777#4647090)

מפה אני לא בטוחה בדיוק מה היה, אבל משערת הרטבתי את העוגה בסירופ סוכר (מבשלים או מערבבים מים וסוכר ביחס של 1:1 או 1:2, כדי להרטיב את העוגה, לא חובה..)

ציפינו בקצפת ריצ' (יכול להיות שבהקצפה הוספתי לה מים ואינסטנט פודינג וניל, היא מצד אחד צריכה להיות יציבה, מצד שני ברמה שאפשר למרוח אותה)

את כל קוי המתאר של הציצית מסגרנו בפירורי ביסקווטים (זה גם מדגיש את הכנף השלישית של הציצית שכביכול מאחורה).

אותיות "מזל טוב" משוקולד בתבנית אותיות (אפשר גם גל דבר אחר, ואפשר גם לעשות כיתוב עם עדשים או עם קצפת בצבע אחר)

בכנפות הציצית - סימנו ריבוע עם ממרח שוקולד חרובים...

ושמנו פתילי ציצית לבן ותכלת - מחוט בלתי אכיל..

 

 

 

נ.ב. 

/Forum/Forum.aspx/t386777#4647090

הנה הקישור - מקווה שעכשיו באמת עובד.

ותודה לכלנית1 שהביאה אותו שם (:

 

 

בהצלחה! ומזל טוב!

שתזכו לגדלו וכו'..

(:

 

בצק סוכר לילדי הגן? וואו, השקעה!אני קישטתי באותיותבת נוגה
 
 
 
את פרוסות עוגת הדבש (שאר האותיות בתבנית השניה )  והחתן המתוק נהנה לחלק לכל אחד אות!
לא להילחץ, היתה גם עוגת גבינה מדהימה של אגוזים בבסיס הפריך ושמנת מלמעלה, לקיים מה שנאמר - דבש וחלב תחת לשונך
והיה נחמד מאד
אגב, אם את צריכה מתכון אמרי לי - המתכון הזה טעים בטירוף, הטורט יוצא גבוה, אוורירי ועסיסייאמי
הוא גם מתאים מאד לילדים כי אין בו הרבה דבש, ולכן גם אין את הטעם המעט מריר האופייני. 
נשמע מעולה! אני רק לא בטוחהdvorayo

לגבי עניין אחד...

נהוג לכתוב על העוגה פסוק בכניסה לחידר ולכן חשבתי על עוגה..מה עדיף?

 

אגב למתענינות הנה קישור עם הפרוט של הכנסה לחידר.

http://www.k-alef.co.il/articles/11-2010-01-28-22-26-11.html

וואו בת נוגה זה נראה כל כל יפה!ddbaאחרונה

ובטח גם טעים...

 

תוכלי לצרף את המתכונים לשתי העוגות

 

גם אני מתכוננת לחלאקה של בני בסיוון בע"ה

מרק חריף ומחצלת אידוי.אור היום

יש לנו מרק ירקות משבת שיצא קצת חריף מהרגיל (ואני רגישה במיוחד לאוכל חריף), בגלל עודף פפריקה. יש דרך למתן את החריפות שלו?

 

ועוד שאלה- יש לנו מחצלת אידוי (למאכלים כמו וון-טון, לחמניות באו, וכו'). לא השתמשנו בה הרבה מאוד זמן, וכשהשתמשנו בה לאחרונה, ראינו חרקים קטנטנים שיוצאים בזמן האידוי. מוכר למישהו כאן? יש דרך להשמיד את החרקים האלו כך שלא נצטרך לזרוק את המחצלת?

 

רוב תודות

אולי פשוט לדלל את המרק עם עוד מים?חילזון 123

ובקשר לסיר אידוי אין לי מושג אבל נראה לי שהייתי אינסטנקטיבית זורקת (אלא אם כן זה משהו נורא נורא יקר)

אני לא כ"כ אמיצה כשמדובר בענייני חרקים...

ביום שלישי אוכלים מרק משבת?כלנית1

תנועת "יש גבול" מתעקשת שיש גבול כמה ימים אוכלים מרק משבת... (אני מאלו שאוהבים אוכל טרי, מקסימום יומיים).

נסי לשפוך כמה שיותר מהנוזל ולהוסיף מים במקום אלו שהוצאו.

 

תנועת "תנו לאנושות לחיות" בעד,dvorayo

בעלי,שף במקצועו לא מוכן להכניס לפה למקרר ולבית אוכל מעבר ליומיים-שלושה גג,אחכ גם אם האוכל נראה טוב מריח טוב והיה במקרר כל הזמן-הוא מובל אחר הכבוד לזבל או לחתולים..

איזה כייף לחתולים שלכםכלנית1

מאז ששמו פחים עם סגירה כמעט הרמטית, לפני כמה שנים, ממש רחמנות על החתולים, אז ישר כח למי ששם את שאריות הבשרי משבת מחוץ לפח, כדי שהחתולים לא יאלצו להפוך לחתולי אשפתות כדי למצוא אוכל וכך לא יעבירו ידבקו מבני אדם ולא יעבירו מחלות חזרה באמצעות החול בגינה.

היי, אתמול היה יום אל"ף,לא? )בת נוגה
תודה לכולכן...אור היום

הוספתי למרק מים, אבל ללא הועיל . נו טוב, אכלנו כמה שאכלנו, והיתר יילך כדרך כל... אוכל שלא רוצים. והיום רק יום שני!

(המממ, בשבוע שעבר אכלתי ביום חמישי מרק משבת, ולא הפריע לי בכלל. זה עניין מאוד אישי.)

 

ומה לגבי המחצלת? אין אפשרות לנקות אותה מחרקים למיטב ידיעתכם/ן?

אם מוסיפים למרק תפו"א זה סופג את החריפות/מליחותחנדבושאחרונה
למה העוגה יוצאת כמו הר?תחשוב טוב

תמיד העוגות שאני אופה עולות באמצע. זה בעיה בתנור? ברמת החום?

טורטים??-משה ר-
לא- עוגה בחושה רגילהתחשוב טוב
א. זה לא נורא (תלוי כמובן כמה זה הר) אבל בעיקרון-משה ר-

העוגות מהסוג הזה וגם טורטים  אמורות לתפוח קצת..

ב. כנראה ששמת יותר מדי אבקת אפייה??

ג. יכול להיות בעייה בתנור..

^^^ תלוי כמובן איזה הר D:בת נוגה

"על איזה הר

השם בחר

לתת תורה ידידי....?"

(אריאלה סביר, שם, שם)

אם זה ההר הזה-משה ר-אחרונה

אז זה לא נוראצוחק

חום גבוה מדיכלנית1

כשחום התנור גבוה, פני העוגה נאפים מהר בעוד פנים העוגה ממשך לתפוח. התוצאה היא "מראה של הר געש"- המרכז הנוזלי ממשיך לתפוח ופורץ את הקרום החיצוני של העוגה שכבר הספיק להתקשות. אם מוציאים את העוגה מהתנור לפני סיום האפייה המרכז ישקע שוב. אם מחכים שקיסם שננעץ יוצא יבש או עם פירורים יבשים- המרכז ישאר גבוה (וסדוק) גם אחרי האפייה.

תנסי להנמיך את הטמפ' (תבדקי בהוראות של התנור באיזה מדף מומלץ לשים עוגה, כי אם היא במדף גבוה מדי, החום עלול להיות גבוה מדי, בעיקר בטוסטר אובן)