שכחתי לשים בבצק לחלות שמן, שמתי רק מים, מה יהיו תוצאות?
הן יהיו פחות רכות ועשירות, ואולי גם יותר מתפוררותיהודיה מא"י
בטח זה היה לשבת, התבלין של שבת תמיד עובד..
נפשי ישובבאחרונה
שבת שלום. יש למישהו מתכון מוצלח לחלה עם קמח תירס?אלעד
קמח תירס גס, או קורנפלור?כלנית1אחרונה
האם מדובר בקמח תירס גס, או בקורנפלור? אם מדובר בקורנפלור, אפשר למצוא מתכונים בפורום של צליאקים. אם מדובר בקמח תירס גס, הוא מתאים לממליגה ולא לחלה... ולכן, אפשר להמיר חלק מהקמח של מתכון רגיל (למשל 1/4 ואם אתה אמיץ במיוחד עד 1/2... כמו שאני עושה בקמח כוסמין שיש לו טעם הרבה פחות דומיננטי).
אם אכן מדובר בקמח תירס גס, מצורף מתכון ללחם תירס חלבי ללא שמרים (אני מתארת לעצמי שאפשר להמיר את החלב בחלב קוקוס/סויה/מים/מיץ)
לחם תירס/רות סירקיס
1 כוס קמח תירס
1/2 כוס קמח חיטה
3 כפיות א. אפיה
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים
75 גרם מרגרינה מומסת
1 כוס חלב
לערבב קמח, קמח תירס, א. אפיה, סוכר ומלח. לטרוף ביצים ולהוסיף. להוסיף מרגרינה וחלב. לבחוש רק עד שהחומרים מתמזגים. לא לבחוש יותר מדי.
לשמן תבנית מלבנית ולהעביר את הבלילה. לאפות בחום בינוני כ-30 דק' עד שהלחם תופח ומזהיב.
לחתוך למנות מרובעות בגודל 5X6 בערך (מתאים ל-12 מנות) ולהגיש חם עם חמאה.
לגבי להכין רביוליאנש
אני לא ממש מתמצאת..
אבל יש חנות פסטות ביתיות איטלקית כזאת באגריפס במחנה יהודה.
הם מוכרים רביולי ביתי משובח ביותר ואולי יש גם מקמח מלא..
איפה בדיוק ואיך קוראים להם?פלפלתי
יש שם כשרויות? זה באריזות? איך זה מגיע?
את מתכוונת להכין את הרביולי עצמו?יהודיה מא"י
כדורי תמריםיעל מהדרום
עשינו ביחד עם התלמידים שלנו כדורי תמרים:
לחתוך תמרים, לעבד אותם ביחד וליצור כדורים.
אפשר לגלגל בקוקוס.
נשמע לי טעים לערבב ביחד עם התמרים- שקדים, בוטנים ואגוזים קצוצים/ טחונים.
י רביולי מוכן בדכ לקניה ברמי לויdvorayoאחרונה
לא קמח מלא כמובן..
המלצה לכלי שימושי במטבח ואפילו זול+ שאלהתחשוב טוב
יש לי קוצץ מיני של חברת קנווד- זה דבר הכי יעיל שקניתי (חוץ מהקנווד הגדול). זה חוסך לי שעות של קיצוצים ועינים שורפות מהבצל. בעיקרון זה מיועד לדברים רכים יחסית (בצל, ביצים וכו') אבל אני מקצצת בו הכל קישואים, גזר, תפו"א בקיצור מומלץ בחום
עכשיו לשאלה אני מחפשת מכשיר המשך שיקל על חיי בהכנת פשטידות שיכול לחתוך ירקות וכו' לפסים (לקיגל) סלט (לריבועים) קיים כזה דבר בעולם???
אנא המלצותיכם
את מתכוונת למעבד מזון כשאת אומרת קוצץ מיני?חנצ'ו
כי אם כן זה מגיע בד"כ עם דיסקית דו"צ שמצד אחד פורסת לפרוסות, עיגולים, ומצד שני זה בעצם מגרדת. וזה עונה לתאור הפשטידות שלך...
תשובהתחשוב טובאחרונה
לא מה שיש לי זה mini chopper. זה בא עם סכין אחת בלבד
מיקסרממוחשבת
התחתנתי לפני חודשים ספורים ואני רוצה לקנות מקסר טוב (ולהשקיע גם במחיר), שישמש להקצפה ולבצקים.
יש פה מישהי (או מישהוא) שקנתה לאחרונה מקסר טוב ויכולה להמליץ לי? תודה
לי יש של kmix, מיקסר מעולה...-משה ר-
פריטים נלווים
וו לישה-לבצקים
וו גיטרה-עוגות בחושות, בצקים פריכים, בצק רבוך ועוד...
מקצף{בלון}- קצפות, חלבונים....
ועוד התקן בטיחות מפלסטיק, שיש לו 2 מטרות אחת שלא יכניסו ידיים בזמן הפעולה, והשנייה שבזמן
הפעלה במהירות גבוהה החומרים לא יעופו החוצה...
ויש גם מרית..
אני אישית מאד מרוצה ממנו...
לי יש קנווד מייג'ור (הגדול שלהם)אני ירושלמית
אני ב"ה מאד מרוצה.
הוא מעולה להקצפות, וטוב גם לבצקים.
המחיר שלו בערך 1200 ש"ח.
פיליפס. קל, חזק, קומפקטי ואמיןכלנית1
אם את מחפשת מיקסר עמיד ענק מתכתי שתופס את כל השיש, מקצועי מאד, ממש לא כאן.
אם את מחפשת מיקסר עם מנוע חזק ואמין, קערה שניתן להחליף אם היא נשברת, מיקסר שמתפרק למיקסר+קערה+מעמד ואפשר כשמתעצלים להשתמש במיקסר בצורה ידנית בלבד עם קערה או שתיים רגילות, זה המקום.
לפני כמה שנים קניתי קנווד (פלסטי, הזול שלהם) והוא ממש לא היה שווה את המחיר. חיכיתי לרגע שהוא יתקלקל. אין כל קשר בין המיקסר הענק והיקר שלהם לזה.
ואז, קניתי פיליפס ואני מאד מרוצה. ולפני כשנתיים קניתי פיליפס נוסף לפסח, למרות שעד אז התקמצנתי והשתמשתי בקערה עם מקצף ידני לחלוטין.
המחיר בזאפ בין 280-380 ש"ח. לא בכל מקום ניתן להשיג אותו, אז צריך קצת סבלנות.
קנוודתחשוב טוב
מומלץבחום
אגב כשקונים אותו זה בא עם העזרים לבצק, לבצק עם שמרים, להקצפה
+ בלנדר לטחון פירות וכו'
+ מטחנת בשר
ואפשר להוסיף כל מיני דברים נוספים
קיצ'ן אייד- עדיין בקרטון, לא נפתח מעולם.שירשוראחרונה
אם את לא באמת תשתמשי עדיף מקציף ידני.
כל הגודל הזה, והבלאגן לנקות אותו..
אני בעד ידני, ככה גם אפשר לעבור בין קערות בלי צורך לשטוף את הקערה מחדש כל פעם.
בצק לפאי מתוק, על בסיס שמן. האם יש לו סיכוי?כלנית1
לכבוד שבת אני רוצה לאפות פאי שוקולד. אבל, כדי לאזן את המתכון המאד-לא-בריא אבל מאד-טעים, חיפשתי מתכון לבצק פאי עם שמן. מצאתי מתכון ואני מעוניינת לשמוע את דעתכם, האם יש לבצק סיכוי לשרוד?
לבצק פריך:
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
110 גרם (כ 10 כפות) מי קרח
הוראות
לחמם תנור לחום בינוני גבוה – 175 מעלות.
להכנת בצק פריך: לערבב את 2 סוגי הקמח עם הסוכר, להוסיף תמצית וניל ושמן ולערבב באצבעות עד למרקם פירורי. להוסיף את המים בהדרגה, עד שמתהווה כדור בצק .לחלק את הבצק לשניים, ולרפד 2 תבניות בחצאי הבצק.
לאפות 15 דקות עד שהבצק מתקשה ומזהיב מעט בשוליים.
בוודאי!!!יונלולה
אני אמנם קוראת שקטה פה ונראה לי זו פעם ראשונה שאני מגיבה להודעה...
אבל בדיוק השבת הכנתי פאי שוקולד מטורף על בסיס מתכון של קרין גורן שהפכתי אותו לפרווה (עם שמן) וזה גם מקמח מלא.
בואי נגיד העוגה לא שרדה 24 שעות.... (=
אם תרצי את המתכון המלא - תגידי ואביא לך בשמחה!
אני אשמח למתכון...
עוד כינוי
המרת את פאי השוקולד הסודי שלה לשמן בלבד?כלנית1
בדיוק התכוונתי לאפות את פאי השוקולד הסודי של קארין גורן, שפרט למרגרינה/חמאה בבסיס, מצריך מרגרינה/חמאה וגם שוקולד בחלק השוקולדי. אשמח לשמוע איזה תחליף יש לך (כולל כמויות), כי אני רוצה לאפות את הבצק היום (ואולי אספיק גם את הפאי עצמו) ולהקפיא, כי יש לנו אורחים לשבת ואני רוצה קצת פחות לחץ בהמשך השבוע.
אפיתי אותו בעבר, עם קמח מלא (70%) וסוכר קנים, אבל לא העזתי להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן.
מחכה למתכון הפאי הסודי שלך...
מתכון לפאי השוקולד הסודי המומר (=יונלולה
זה המתכון לאחר ההמרה שעשיתי, יוצא מוצלח מאין כמוהו!!
אני מוסיפה בסוף לאחר האפיה רוטב שוקולד (1/2 ריצ' + חבילת שוקולד מריר מומסים במיקרו), מורחת מעל העוגה ומעטרת בפרוסות תותים מעל - זה משדרג את העוגה פי מאה.... (=
פאי שוקולד
בצק:
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
חבילת אבקת סוכר
1/2 כוס שמן
1 ביצה
(אם צריך, מוסיפים מעט מים לפי הצורך)
לשים לבצק חלק ואחיד ומשטחים בתבנית עגולה
למלית השוקולד:
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
2/1/2 חב' שוקולד מריר
1/4 כוס שמן
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים וסוכר
- ממיסים במיקרו שמן, שוקולד ומלח
- מערבבים שת שניהם ביחד ויוצקים על הבצק
- אופים עד שהחלק העליון נסדק (בערך 1/2 שעה)
תודה! אני מקוה לנסות את הבצק עוד מעט...כלנית1
חשבתי שרק אני שמה ביצה שלימה במילוי במקום 2 חלמונים (בזבוז גמור).
נראה לי שכמות השמן קטנה ביחס לחמאה המקורית. ... אני מקוה שזה מספיק.
זה יוצא ממש טוב (= באחריות...יונלולה
אני תמיד מורידה כמעט בחצי את כמות החמאה שקרין גורן שמה וזה יוצא מצוין! (=
(אבל אולי זו שריטה שלי שיש לי 'אלרגיה' לכמויות חמאה/שמן מופרזות.....)
תודה יונלולה!שירה שירים
הכנתי את הבצק לפי המתכון שלך ויצא מעולה,
הפאי חוסל לחלוטין..
כבר הכנתי בעבר את המתכון המקורי של קרין גורן אז ידעתי שהמקור טעים בהרבה,
אבל, כל שאר הסועדים נהנו לגמרי 
שבוע טוב!
^^^. טעים אבל פחות מהמקורי שהכנתי פעםכלנית1
בשמחה רבה! (=יונלולהאחרונה
אין ספק שהמקורי רבה יותר טוב (תמיד הגרסא החלבית והשמנה הרבה יותר מוצלחת.... (= )
אבל בנסיבות, זו בהחלט עוגה מוצלחת מאוד !
אני ממש שמחה לשמוע שיצא לך טוב (=
יש לי טונות גזר - אשמח לרעיונות מה לעשות איתוהכל מאיתו ית'
גם מבושל , גם אפוי , גם סלטים
כל רעיון יתקבל בשמחה
עוגה גם טוב?איזה_טוב_ה'_
רולדת גזר...-משה ר-
אשמח שכל דבר ייגע עם מתכוןהכל מאיתו ית'
קודם כל, גזר מחזיק לא מעטיהודיה מא"י
כך שאלא אם כן המצב שלו כבר די מסכן, לא חייבים לחסל תכף ומייד. כבר קרה לי שקניתי יותר מידי גזר, והחזיק לי בלי בעיה קרוב לחודש במקרר
ונכנס אצלי כמעט לכל תבשיל של אמצע שבוע
עם פירה, במרק ירקות, עם אורז, עם בולונז,בתבשילי קדרה (מצויין לתבשילי קדרה), ברוטב עגבניות
חוץ מזה סלט גזר מתוק לשבת, מרק גזר או מרק תירס וגזר, בירקות בתנור, בצלי בשר.
חוץ מזה הילדים שלי אוהבים לאכול גזר ככה, מקולף ושלם.
פשטידת גזר טעימההדס ואור
זו פשטידה קלה שאני עושה כשיש לי הרבה גזר:
3/4 עד 1 קילו גזר
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
2-3 כפות לימון
קצת מלח
אפשר להוסיף צימוקים (אני לא מוסיפה כי לא כולם אוהבים ואני לא רוצה "לקלקל" להם)
לרסק את הגזר- אפשר במגררת דקה או במעבד מזון
לערבב בכף עם שאר החומרים
הכמות הזאת היא ל- 2 תבניות מאורכות (אינגליש קייק)
לאפות בערך 3/4 שעה בחום בינוני עד שזה מתייצב.
והערה חשובה: אני יודעת שירקות בדרך כלל לא טובים בהקפאה- אבל את הפשטידה הזאת אפשר להקפיא, וזה יוצא מצויין אח"כ.
בהצלחה ושבת שלום
יהודיה מא"יהכל מאיתו ית'
תודה על מגוון הרב של הרעיונות
הגזר אצלי כבר שבועיים...
איך את מכינה את זה בתנור?
וברוטב עגבניות ?
ירקות בתנוריהודיה מא"י
מקלפים וחותכים תפו"א, מבשלים במים עם מלח עד לרתיחה
מעברים לתבנית, מוסיפים עוד ירקות שרוצים - קישוא, גזר (לפרוס אותם לפרוסות) בצל (הכי טוב לחפש קטנים מאוד, ולשים שלמים) שום, קולורבי (אותו אני בדר"כ מבשלת בבישול המקדים ביחד עם התפו"א)
מוסיפים שמן ותיבול לפי הטעם (אפשר תערובת תבלינים, אפשר רק רוטב סויה, או רק רוזמרין עם שמן זית/חמאה וכל מיני תיבולים אחרים שעולים על הדעת)
אופים בחום גבוה במשך כ 25-30 דקות, עד שהתפו"א זהובים
אם לא אוכלים מיד - לחמם בכלי פתוח ולא סגור, כדי לשמר את הפריכות של הירקות
עם רוטב עגבניות - בפשטות כשאני מכינה רוטב עגבניות כלשהו אני מוסיפה לו גזר מגורד דק.
זה מזכיר לי שפעם הכנתי רוטב גזר לפסטה - לטגן בצל, להוסיף גזר מגורד, תבלינים ומעט מים. לבשל כמה דקות ולהוסיף לפסטה המוכנה
ובמיוחד בשבילך בשרשור מתכונים לכבוד שבת כתבתי את המתכון לצלי בשר. על בשר במשקל של בערך קילו אני שמה בדר"כ איזה 2-3 גזרים גדולים.
אם את רוצה מתכונים של דברים נוספים במה שהצעתי, אז בכיף.
ונזכרתי בעוד תבשיל עם גזר - ירקות מוקפצים
תודה רבה לכולם !!!הכל מאיתו ית'
בנתיים הכנתי עוף עם אורז גזר ודבש
ועכשיו שעועית מאש עם גזר ונראה לי מאד שבא לי להכין ירקות בתנור לפי המתכון של יהודיה מא"י
תודה רבה !!!
קוגל בטטה, גזר ותפוחי עץכלנית1
קוגל בטטה, גזר ותפוח עץ/ אביגייל מייזליק
1 כוס תפוח עץ מגורר (רצוי ג. סמיט), 1 כוס בטטה מגוררת, 1 כוס גזר מגורר
1 כוס קמח מצה
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח, 1 כפית סודה לשתיה, 1כפית קינמון, (1/2 כוס סוכר- לא הכרחי)
תבנית בגודל 26, או 2 תבניות עוגה אנגלית
הוראות: לחמם תנור לחום בינוני. לבחוש את כל הרכיבים לבלילה אחידה. להכניס לתבנית. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות 45 דקות. להסיר נייר אלומיניום ולאפות כרבע שעה עד שהקוגל מזהיב בחום בינוני-גבוה (190).
לדעתי, הסוכר מיותר ואם מורידים אותו, אפשר להפחית את המלח לחצי כפית.
את יכולה להשתמש בכוס נוספת של גזר במקום בטטה (הטעם ישתנה בהתאם)
עוגת גזר נהדרת עם קמח מלא וסוכר חום...קצפת
במיוחד בשבילך:אלעד
והנה משהו יותר נוסטלגי לזקנים...חילזון 123
עוגת גזר/מיריק שנירכלנית1אחרונה

מה עושים בגן כשהגזרים מבשילים? עוגת גזר, כמובן. מי מכין אותה? הילדים. הגננת כמעט שלא מתערבת (פרט להכנסת העוגה לתנור). מה קורה כששוכחים להוסיף סוכר למתכון? מכינים עוגה חדשה, טעימה טעימה, אבל טעם העוגה הראשונה לא חולף במהרה...
ספר חמוד!
אני מחפשת מתכון טעים ופשוט לפשטידת בצל פרווה.שייר
יש למישהו?
קצת דחוף - רוצה להספיק להכין הבוקר..
בבקשה...זמר הפלוגות
טעם הטיגון לא חסר? כשעשיתי פאי בצל טיגנתי קודם...כלנית1אחרונה
תקשיבו אני צריכה מתכון של עוגת שוקולד>>>הודה גולדה=)
אולי אתם מכירים יש את העוגות האלה שלמעלה יש קצפת או בצק סוכר
אז נכון שהלמטה שלהם זו עוגה שוקולד מיוחדת כזו...יותר טעימה...אז מי שהבינה....יש לכם אולי את המתכון?
ועם לא יש לכם מתכון טוב לעוגה?
נ.ב
סליחה על החפירות...=)
אוף אתם לא מכירים...=(הודה גולדה=)
פשוט חפשי מתכון של עוגה עם הרבה שוקולדיהודיה מא"יאחרונה
וגם יין/ליקר
מתכון עוף מוצלח לשבתהדס ואור
נראה לי שלא פתחו השבוע שרשור לשבת, אבל אני רוצה לשתף
שבת שעברה הכנתי מתכון שמצאתי במקרה באתר שקוראים לו "מבסוטה"
ויצא ממש מוצלח, אני אעתיק לכם אותו (ובסוף ההערות שלי):
אז הנה המתכון:
ל4 כרעיים
כוס וחצי פירורים (פירורי לחם, קורנפלקס או שניהם)
כף אבקת מרק בטעם עוף,
שן וחצי שום כתוש
פפריקה
תערובת המיונז:
3 כפות מיונז,
כף מיץ לימון
מעט מלח
תפ"א קלופים וחתוכים לפרוסות.
תערבות לשים על העוף אחרי חצי שעה:
3/4 כוס מים,
רבע כוס שמן,
מעט אבקת מרק בטעם עוף
להניח את תפ"א בתבנית. למרוח את העוף בתערובת המיונז, לטבול בפירורים. להניח על התפוחי אדמה. להכניס לתנור חם. אחרי חצי שעה לשפוך את תערובת הנוזלים על העוף ולאפות עוד חצי שעה עד שעה עד שהכול מוכן.
אני ויתרתי על המיונז, היה נראה לי מיותר.
כשאני עושה עוף עם פירורי לחם בד"כ אני מרטיבה את העוף במרק או במים עם תבלינים, וכך עשיתי הפעם.
אנחנו אוהבים עוף בפירורי לחם, אבל אף פעם לא ניסיתי לשים מתחת תפ"א. והם יצאו ממש טובים!
אני מצרפת קישור לסרטון הכנה:
תודה. מאוחר מדי לשבת זו, אבל בע"ה לשבת הבאהכלנית1
אפיתי בעבר "Shake @ Bake" לפי השיטה הזאת מרטיבים את העוף וטובלים בפירורים בלי מיונז ובלי שמן, אבל אם רוצים להסיר את העור, העוף יוצא יבש למדי ולכן, אני חושבת שבפע הבאה אנסה להשלים את השומן החסר בשמן, כפי שהזכרת, כי חבל לבזבז את הפירורים הטעימים על העור.
אפשר מתכון טוב לעוף עם פרורי לחם?חנדבוש
חייבים שקיות מיוחדות?
עוף אפוי בפירורי לחם Shake @ Bakeכלנית1
לציפוי: 1 כף קמח 1/2 כף קורנפלור, 7 כפות פירורי לחם, 1/4 כפית א. שום, 1/2 כפית א. בצל, 3/4 כפית פפריקה, 1/4 כפית סוכר, 1/4 כפית מלח.
מתאים לכרעיים/שוקיים/ירכיים במשקל 11/2 קילו.
לבחוש בקערה את חומרי הציפוי. לשים בשקית ניילון 1/3 מהתערובת. להרטיב 2-3 חלקים במים, לנער את עודף המים, להכניס לשקית ולנער עד שהחלקים יתמלאו בפירורים. להניח את החלקים המצופים בתבנית אפיה שטוחה.
לאפות בתנור בחום בינוני-גבוה במשך 40-50 דקות (ללא כיסוי).
**המתכון נלקח מהספר של ר. סירקיס**
אזהרה: לא להשתמש בחזה עוף, כי הנתחים יצאו יבשים
תודה רבה שפתחת שרשור מתכונים לכבוד שבתיהודיה מא"י
ודרך אגב - את השרשור של מתכונים לכבוד שבת כל אחד מוזמן לפתוח.
התפריט שלי לשבת
מרק פטריות
דג נסיכה מוקרם
תפו"א וקולרבי בתנור
שעועית ירוקה
צלי בשר
אורז לבן (שהולך מצויין עם הרוטב של הבשר)
עוד ירק שלא החלטתי מה הוא
פשטידת אטריות
גבינת שמנת ביתית
וכמובן שבכל ארוחה יש סלטים, וגם עוגה לקינוח.
והמתכון הנבחר לשבוע זה - צלי בשר (מס' 8)
אהוב ביותר אצלנו בבית, ומאז שיש לי סיר לבישול איטי אני בלי היסוס מכינה גם לשבתות קיץ
מבשלים את הבשר 8 עם מעט מים על אש קטנטנה במשך כשעתיים. אם צריך מוסיפים עוד מים, הופכים לפחות פעם אחת במשך הבישול.
מוציאים מסיר, ושומרים את הנוזלים בצד
קוצצים בצל, מגרדים גזר גס, חותכים עגבניות לקוביות (הפעם אני הולכת לוותר על העגבניה ולשים רסק, בשל מחירן המופקע של העגבניות אצלנו עכשיו)
מטגנים את הבצל עד שיתחיל להיות שקוף, מוסיפים את הגזר והעגבניה.
מערבבים, מוסיפים תבלינים - שום, פפריקה, פלפל שחור, כמון, חרדל
מוסיפים רוטב סויה, סילאן ויין אדום, ואת המים שנשארו מהבישול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים
פורסים את הבשר לפרוסות (זה בשר 8 אז הן לא תמיד יוצאות כ"כ יפות)
מסדרים בסיר לבישול איטי (או בסיר שהולך להיות על הפלטה) בשכבות
מפעילים את הסיר/שמים על הפלטה עד לסעודה
והשבוע ברשימת הסלטים יש לי גם מלפפונים חמוצים תוצרת בית, פשוט כי היו מלפפונים מתאימים להחמצה אצלנו במכולת, וזה לא קורה הרבה
לצורך הענין צריך מלפפונים קטנים, דקים, צנומים ומוצקים. אם הם לא קטנים ודקים, פשוט חבל על הטירחה
שוטפים היטב, מסדרים בצנצנת אטומה היטב. כדאי שהם יהיו תקועים בצנצנת
מוסיפים פרוסות שום
פלפל אנגלי שלם
פלפל שחור שלם
עלי דפנה
פלפל חריף שלם
זרעי כוסברה
שמיר טרי
שתי כפיות מלח וחצי כפית סוכר לכל ליטר צנצנת
את הפלפל החריף והשום כדאי לתקוע היטב בין המלפפונים שלא יצפו למעלה.
מוסיפים חומץ עד לשליש מגובה הצנצנצת, ומים רותחים עד למילוי.
סוגרים ומחכים בין יומיים לשבוע, תלוי במזג האויר
אחרי הפתיחה כדאי לשמור בקירור, ומחזיק ככה לא מעט זמן.
כמובן שלא חייבים להוסיף את כל התבלינים הנ"ל, אני שמה בפשטות את מה שיש בבית.
למה את מתכוונת סיר לבישול איטי?אנש
זה חשמלייהודיה מא"י
יש את החלק שמתחבר לחשמל, ובתוכו קדרה שבה שמים את האוכל
בסיר שלי אפשר לבחור בין שתי דרגות עוצה, אבל בכל מקרה זה מבשל על חום נמוך. הענן של זה זה נוחות בבישול תבשילי קדרה, וגם בעובדה שזה מאפשר למשל לאימהות עובדות (או סתם עסוקות) לשים אוכל בסיר בערב, ולמרחת בצהריים יש ארוחה מוכנה, ובניגוד לאש דולקת אפשר להשאיר אותו עובד בלי השגחה.
לוקח פחות חשמל מפלטה, לא מחמם את הבית כמו פלטה דולקת, וגם נותן לאוכל חימום אחיד יותר.
וכבונוס, החלק שבו האוכל נמצא הוא קדרת חרס בהחלט נאה, להגשה לשולחן.
ושלי..~א.לאחרונה
זה חלק מהתפריט. משהו מיוחד שאני מכינה להפעם לשבת ומקווה שיצא טוב 
סירות חצילים ממולאות בשר בקר טחון
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-stuffed/Recipe-06df368f1f7b721004.htm
שבת שלום
שאלה דחופה על המרת חמאה בשמן:אני ירושלמית
עוגת שוקולד ומרנג אגוזי לוז
לתבנית עגולה בגודל 24
לעוגת השוקולד -
150 גר' חמאה רכה
3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר
6 ביצים גדולות מופרדות
350 גר' שוקולד מריר (רצוי בעל 56% מוצקי קקאו)
1.5 כפות אבקת קפה נמס (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל למי שלא אוהב קפה)
1.5 כפות רום (המשקה, לא התמצית)
קורט מלח
למרנג -
120 גר' שוקולד מריר קצוץ גס
1 כוס (120 גר') אגוזי לוז
1 כף קורנפלור
4 חלבונים גדולים
3/4 כוס (150 גר') סוכר
לקליית וקילוף האגוזים -
מחממים תנור ל – 175 מעלות. מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת. קולים בתנור למשך כ – 10 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומיד מעבירים למגבת מטבח נקייה. סוגרים את האגוזים במגבת, ובעזרת הידיים משפשפים במרץ את האגוזים עד להסרה של הקליפה הדקיקה. מעבירים לקערית קטנה ומצננים.
להכנת העוגה -
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום וממסים במיקרוגל (או על גבי בן מארי). מומלץ לחמם מספר שניות, להוציא ולערבב היטב ולחזור על הפעולה הזו עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלמונים, אחד אחר השני ומערבלים היטב לאחר כל הוספה עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השוקולד המומס, אבקת הקפה הנמס, הרום והמלח וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים את הבלילה לקערה אחרת ושוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר. מניחים בקערה את החלבונים ומקציפים עד לקבלת קצף רך (כ – 2 דקות הקצפה). מקפלים כ – 1/4 מכמות הקצף לתוך בלילת השוקולד, ומוסיפים בתנועות קיפול את יתרת הקצף. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים את חלקה העליון. אופים כ – 25 דקות.
להכנת המרנג -
קוצצים את האגוזים הקלויים והקלופים. קוצצים גם את השוקולד. מערבבים היטב את השוקולד הקצוץ והאגוזים יחד עם הקורנפלור.
בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ומתחילים להקציף. ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ונוקשה (כ – 8 דקות הקצפה). מקפלים את תערובת האגוזים והשוקולד לתוך הקצף. מוציאים את שכבת הבסיס מהתנור ומצננים מעט. העוגה תרד קצת בגובה, וזה בסדר. בעזרת מרית או ספטולה מצפים את עוגת השוקולד במרנג ואופים עוד כ – 30 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומצננים כ – 10 דקות. מעבירים סכין חדה בין דפנות העוגה ומשחררים את הקפיץ. ממתינים כ – 30 דקות לפניי שפורסים את העוגה. העוגה נשמרת היטב בקירור כיומיים- שלושה.
מקור המתכון: מרתה סטיוארט
נראה לכם שאפשר להחליף את החמאה בשמן??
אני נורא רוצה להכין לשבת (עוד לא החלטתי אם זאת שחיתות או לא...) אבל בכל מקרה לפחות זה חייב להיות פרווה...
אגב המתכון בגרסה הזאת הוא של 'שרלי נמש' מהאתר: 'סודות מתוקים':
והנה הקישור:
זה נראה פשוט שווה!שירה שירים
אני הייתי מחליפה..
בהצלחה,
שבת שלום 
תודה שירה! בינתים דחיתי את ההחלטה למחר...אני ירושלמית
כי הבטן שלי מלאה כבר בעוגות שמרים שוות... אז החשק קצת ירד...![]()
נראה מפתה!!!עוד כינויאחרונה
תסתכלי שם בתגובות (לא זוכרת איזה מספר וכבר סגרתי...)
מישהי כתבה שהמירה בשמן ויצא מצויין
היא לא כתבה כמה שמן
אבל כתבה שהקציפה את החלמונים והסוכר והוסיפה בזרם דק את השמן (אם אני זוכרת טוב).
אם תעשי-שתפי איך יצא.
שאלה!נשמה שלי!!=]
הכנתי עוגת שוקולד וכל המסביב כבר די נשרף והאמצע היה הר סבבה..
למה זה קרה מישהו יודע???
ממש חבל לי...
ועוד שאלה אמרו לי לשים חומץ מישהי יודעת למה חומץ???
אולי חום גבוה מידי?יהודיה מא"י
אולי אפייה ארוכה מידי?
אבל אני לא בטוחה.
חומץ אמור לעשות תגובה כימית עם אבקת האפייה/סודה לשתייה ששמים בעוגה וכך להתפיח אותה.
אם אמרו לך לשים חומץ כדי שלא תשרף בצדדים - אין לי מושג מה הקשר
לנסות מדף יותר נמוך, או חום יותר נמוךכלנית1אחרונה
1. חום גבוה מדי.
2. האם מדובר בתנור חדש שאת לא רגילה אליו? יתכן שצריך להניח את העוגה במדף יותר נמוך. כדאי לבדוק בהוראות ההפעלה של התנור.
בצק פילומוריה
כמה שמן צריך למרוח בין השכבות?
ואיך דואגים שזה לא יקרע?
א. לא לפדר יותר מדי בזמן הלישה-משה ר-
ב. מתיזים מעט שמן/חמאה מומסת על השטח שנשאר(את המילוי מניחים על פירורי לחם או ביסקויטים)
ג.למתוח את הבצק בעזרת האגרופים, ולשים לב שאין טבעות שלא יקרעו את הבצק..
אופס! התכוונתי לעלי/דפי פילו. סליחה.מוריה
מישו?מוריה
אז כנראה שהשארת אותו הרבה זמן בחוץ והוא-משה ר-
התייבש ובגלל זה הוא גם נקרע...
הוא היה במקרר עד שטיפלתי בו.מוריה
מורחים עליו כל סוג של שומן בין העלים.אני ירושלמית
וגם כשעובדים עם עלה אחד, מכסים את השאר במגבת רטובה (אלו בכל אופן, ההנחיות, אני מחפפת בזה..)
בכל מקרה חובה למרוח בשומן (שמן, מרגרינה, חמאה) כל שהוא, אחרת זה יצא מדי יבש. כי בסה"כ מה שיש בבצק הזה, זה רק מים וקמח.
אני קודם חתכתי, אח"כ שימנתי,מוריה
ומה עושים עם גושי הקמח שיש בין לבין מידי פעם?
זה מצוין, לא משנה מתי משמנים, כל עוד עושים את זהאני ירושלמית
לגבי גושי קמח, אני לא מכירה.
אני מכירה מעט קמח שמפודר על הבצק, ממש שכבה דקה, שנעלמת מהעין כשאני משמנת, ולא מורגשת אח"כ בכלל.
את יודעת מה נראה לייהודיה מא"י
שאת צריכה פשוט לקנות עלי פילו של חברה אחרת....
יש הבדל גדול בין החברות, אני למשל קניתי פעם של 'שחף' והיה בסדר גמור (לא משהו מיוחד, בצק די זול למען האמת), היו 9 עלים בחבילה
ובפעם אחרת קניתי של שלושלת האופים, והיה הרבה יותר עלים באותו גודל של חבילה - משהו כמו 16 (לא זוכרת בדיוק) בעצם היו הרבה יותר דקים. דקים מידי לטעמי כי בקושי הצלחתי להפריד אותם ולעבוד איתם. הם גם היו מקומחים בהמון קורנפלור.
כך שאת יכולה פשוט לנסות לקנות עלי פילו של חברה אחרת
ועוד משהו שאני עושה כדי לשפר את טעם של העלי פילו (שבאופן בסיסי יש להם בערך טעם של קרטון.)
אני מורחת עליהם שמן מתובל, זה מוסיף המון.
ואם כבר - עוד טיפ - נשאר לכם כמה עלי פילו מיותרים? מורחים אותם בחמאה מעורבבת עם קקאו וזורים סוכר. מניחים 3-4 שכבות אחד על השני, ואופים (אפשר גם בטוסטר סנדביץ) יאמי.
אמ.. זה של שופרסל.מוריה
ומה זה שמן מטובל? מה לנסות להוסיף?
שמן מתובל - שמן עם תבליניםיהודיה מא"י
איזה תבלינים? לפי מה שמתאים למילוי, ומה שאוהבים.
אפשר גם נגיד פיטרוזיליה טרייה?מוריה
אולי אם תקצצי אותה דק-דקיהודיה מא"י
עוד שאלה בקשר לעלי/דפי בצק פילו.מוריה
עשיתי את זה פעם, והיה בסדר גמוריהודיה מא"י
אחלה. תודה.מוריהאחרונה
וכמה זמן מותר לו להיות במקרר?
טריקולד*חזרזיר*
ואי, הייתי חייבת לשתף, כי המשפחה לא מצליחה להבין כמה אני מתרגשת!
עשיתי לפני חצי שנה ויצא מזעזע, הבסיס לא היה קשור לעוגה בכלל ויצא דחוס, וכל הצבעים של השוקולד נמרחו אחד על השני. וזה היה נראה כך:
ואז אתמול עשיתי עם רינג נורמלי, שקף ובסיס שונה.
וחוץ מפאשלה אחת במראה זה יצא מושלם והרבה יותר טעים ואוורירי מהפעם הקודמת!
20120501151043.jpg20120501151054.jpg
ישתבח הבורא!!
איזה כיף לךיהודיה מא"י
באת לי במקום!!dvorayo
אני מחפשת מתכון לקינוח מתוק, גלידה ביתית מוס שוקולד וכ'ו
הטריקולד נשמע מצוין אפשר מתכון בבקשה??
ואם אפשר עוד מתכונים לגלידות ביתיות (בלי מכונה..)
ההיצע שאני יכולה לשלב:
פרות-מלון בננה תמרים
(קיווי תותים אבטיח ..)
קינוחים-קוקוס.שוקולד , קפה שוקו, מוקה ,וניל(חייבים מקל וניל??)
תודה מראש..
יפה!...טל..
גם נראה טוב וטעים (:
וגם כיף לתקן חוויות מהעבר (:
אפשר הסבר איך עשית את הלמעלה (עם הקקאו והכיתוב)?
בפעם השנייה זה ממש יפה.....-משה ר-
פעם שלישית גלידה (או מוס) ![]()
ולא להילחץ מטעויות, רק לומדים מזה....
מתכון!!!!!קצפת
תודה רבה! ותשובות לשאלות-*חזרזיר*
ארצישראל - עשיתי עם שבלונה, ומעל פיזרתי קקאו.
שדרותי - כ"כ כ"כ נכון, תמיד בפעם השניה+ יוצא טוב יותר.
מי שרוצה מתכון, בגדול, יש עם זה טיפה בעיה - אבל אשמח באישי.
תודה רבה רבה! זה כ"כ כיף שמתלהבים ושמחים איתך!
ואי נראה מעולהחילזון 123אחרונה
מה עושים עם סלרי?ט'
בד"כ אני שמה במרקים ועכשיו זה לא שייך להכין מרקים בחום הזה.
מה כן?
אשמח לרעיונות ומתכונים 
יש מי שאוהב לאכול ככהיהודיה מא"י
ומשתלב יפה בסלטים שונים - סלט וולדרוף, בסלט כרוב עם תפוחים ירוקים ואגוזים, ואני די בטוחה שיש עוד סלטים עם סלרי
אפשר גם להכין פשטידה, אם כי באופן אישי אני לא אוהבת
מתאים גם להוסיף לאורז, ולמיני תבשילים אחרים
שכחתי לציין - עלי סלרי. לא שורש...ט'
כן, לזה התכוונתייהודיה מא"י
מצוין עם עוף~א.ל
הוא טעים לאכול חי- המקלות, וגם:הדס ואור
אני מוסיפה אותו חתוך קטן- לאורז עם ירקות
ומקלות לא קטנים לעוף ברסק- בסיר או בתבנית בתנור
וגם לבשר שמבשלים בישול ארוך עם בצל ושום, הסלרי מוסיף טעם- וגם טעים אח"כ לאכול אותו לצד הבשר או העוף.
סלט וולדורףכלנית1
סלט וולדורף
4 תפוחי עץ גראנד מקולפים ומגוררים
4 מקלות סלרי אמריקאי
3 פרוסות אננס חתוכות
כמה כפות אגוזי פקאן/מלך
לרוטב:
1-2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס שמן (או 2 כפות מיונז)
מלח
בתוך סלט..אמור לטבל גם.dvorayoאחרונה
שאלה שאלתיתמאחורי הקו
מישהו פעם הצליח לאפות פאי פרווה?
אני אופה כבר הרבה זמן כאלו והם תמיד פרווה (עם שמן, לא מרגרינה חס ושלום), ומקמח מלא וזה, ופשוט יוצא לי בטון...!!
אממ.. אפשר צומי?מאחורי הקו
מצטערתיהודיה מא"י
לא ידועה לי על דרך לעשות פאי עם קמח מלא ושמן ושיצא מוצלח.
אז אולי תהיה פה מישהי שתתן מתכון שדווקא כן יוצא מוצלח, אבל פאי צריך להיות עם חמאה וקמח לבן, ואם רוצים פרווה, אז מרגרינה.
למרות שנראה לי שמה שבעיקר עושה אותו בטון זה הקמח המלא, לא השמן. אם תשתמשי בקמח לבן ושמן סביר להניח שיצא הרבה יותר טוב
תודה,מאחורי הקו
אני אנסה עם קמח לבן ושמן, אבל בלי לוותר בקול על הקמח מלא- אולי ב70% יצא טוב. בכ"א תודה על התגובה
מצאתי משהואמא מסורה
תוך שיטוט קל בגוגל אחרי מתכון לפאי, נראה לי שזה יעזור לך.
לא ניסיתי אז לא לוקחת אחריות
http://mostlyveganfood.blogspot.com/2010/10/blog-post_06.html
פאי מ-70%א..ש
כנראה שאף פעם לא אכלתי פאי חוץ מזה שהכנתי בעצמי מקמח 70%. יוצא לי מעולה, אבל כמו שאמרתי, לא הכרתי את הפאי לפני המטבח האישי שלי..
יותר מפעם אחת טעמתי..dvorayo
פאי תפוחים מקמח מלא עם שמן, והמילוי במקום סוכר-תרכיז תפוחים..
וכמובן הפרי יצא מעולה!
^^מאחורי הקואחרונה
הקטע עם הבננה נשמע מעניין! אני אנסה ואדווח בהזדמנות!
טיפ להכנות לשבתט'
שימו ברקע את הדיסקים של 'יצחק מאיר וחברים' לשבת והבישולים יצאו מעולים!! 
מסתבר שהיתה לי שאלה לשאול ועד שהגעתי למחשב שכחתי מה היא היתה 
שבת שלום ![]()
נזכרתי - מותר להקפיא פחזניות?ט'
בהחלט! תפשירי בעדינות במקרראני ירושלמית
אפשר להקפיא גם עם מילוי של קצפת...יוצאות ממש מעולות, רק מאבדות קצת את הפריכות אם היתה כזאת.
איזה כייף לכם! פחזניות!![]()
תודה! ועם מילוי אחר?ט'
אני עדיין מתלבטת איזה
מותר להקפיץ אותם אליי...dvorayoאחרונה
אחסל אותם בשמחה..
הם לא היו אמורות להגיע כבר??![]()
עוגיות עם פתק !!~moriya~
למישהו יש מתכון? ולא של קרין גורן- אני רוצה שיהיה גם טעים ולא יקר=]]
ואת הפתק- מכינים מנייר אפייה+ צריך עט מיוחד? תודה רבה!!!
חפשי "עוגיות מזל"כלנית1
תבדקי איך מכינים עוגיות מזל בקישור הבא (גם אם המתכון לא יתאים לך, כי יש וידאו שמראה איך להכין):
*אף פעם לא הכנתי עוגיות מזל, אז אין לי ניסיון.
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-1082fe25dcd0a21004.htm
מקפיצה! עדיין רלוונטי אם יש מישהו שהתנסה בזה...~moriya~
כל עוגיות מבצק פריך יתאימו.שמחות
את הפתק מכינים מנייר אפיה.
צריך לעדכן את המקבל בהפתעה?קצפת
יש סיכוי ללעוס את זה בלי כוונה?
צריך להכיר את זה,שמחותאחרונה
כשבעלי עשה מבחן והכנתי לו עוגיות עם פתק בהצלחה,
הוא דן אותי לכף זכות שהפתקים ניכנסו בלי כוונה....
צריכה רעיונות לרוטב לחזה עוף,אביוס
אני מכינה חזות עוף ממולאים ב-2 מילויים:
1. רוטב פסטו ופיסטוק
2. קישואים קלויים
חשבתי על רוטב פטריות אבל בעלי לא מסוגל לראות פטריות זה הדבר היחיד שעוד לא הצלחתי לגרום לו לאכול...
אשמח לרעיונות!
רגע, הוא לא יכול לראות פטריות?יהודיה מא"י
ואם הן יהיו מרוסקות, הוא עדין לא אוכל, או שככה זה יהיה בסדר?
כי אולי אפשר להכין רוטב פטריות, אבל לרסק אותן.
רוטב פסטו יכול להיות גם הרוטב לאפייה של החזה עוף, לא רק למילוי
אפשר לערבב מיונז עם תבלינים, ולמרוח על החזה עוף. זה עושה אותו עסיסי במיוחד.
נראה לי שגם רוטב שום-דבש-חרדל צריך להתאים למילויים הנ"ל שום (כתוש או גבישי, אבל לא אבקה), דבש, חרדל, שמן (זית), רוטב סויה, פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, ועוד תבלינים שאוהבים. מים במידת הצורך.
אין לי חרדל וכבר חזרתי מהסופר... יש ליאביוס
רוטב סויה ונראה לי שגם שום, אפשר לעשות מזה רוטב?
חשבתי אולי להכין 2 רטבים, 1 פטריות ו-1 משהו אחר... מה אתם אומרים?
כן, אפשר גם בלי החרדליהודיה מא"י
אבל שני רטבים? איזו השקעה!
אני אכין כמות קטנה מכל אחד...אביוס
אני מקווה שבעלי יאהב את זה 
לא יודעת אם זה בדיוק רוטב אבל נשמע לי נחמד~א.ל
אולי תכיני עגבניות שרי עם שום בפומפיה יחד עם צנוברים בתנור?
נשמע טוב אבל צנוברים זה מ-מ-ש יקר!!!!אביוס
הבן שלי אוסף צנוברים ישר מהעץ (מתחת לעץ)
א..ש
זה הספורט הלאומי אצלנו בקרית ארבע
איזה טוב ה'!!!!
כמובן חוץ מלקטוף משמשים ישר מהעץ בעונה המתאימה 
אבל זאת עבודה מטורפתיהודיה מא"י
להתחיל לפצח אותם
אנחנו גם היינו קוטפים אצטרובלים (היינו, כי כבר במשך איזה שנתיים עוד לא סיימנו לפצח את הצנוברים של האצטרובלים שקטפנו)
ולפצח אותם כך שתתקבל כמות זה המון עבודה. יושבים שעה, ובסוף מתקבל איזה חופן צנוברים קטן...
אז זה אחלה למי שמפצח ואוכל, אבל די מייגע למי שרוצה כמות להשתמש בה לבישול
בשביל זה יש ילדים
איזה טוב ה'!!!!
חשבתי שהתפקיד שלהם הוא להכין לנו קפה!כלנית1אחרונה
בינתים אנחנו בשלב של קפה וסוכר וכל שעלי לעשות זה להוסיף את המים החמים...
יגעתי ולא מצאתי
חסדים
בטוח שאלו כבר אבל לא מצאתי
אז....
איך מנפים קמח מלא?
לא ארוז בוואקום ולא היה במקפיא במשך כשבועיים
עם נפה של קמח מלאיהודיה מא"יאחרונה
כלומר 50 או 60 מש'
צפוף מספיק בשביל לנפות את התולעים, רחב מספיק בשביל שהקמח יעבור
קונים בחנויות כלי בית, והיא לא אמורה לעלות יותר מנפה רגילה, כך שאם מבקשים עליה מחיר מפוקע, פשוט ללכת לחנות אחרת
הנהפפריקה--
מציעים תבנית עם כוסברה, מעליה פרוסות סלומון.
מכינים תערובת של לימון, שום כתוש, מלח ופלפל גרוס עבה ומפזרים מעל הדג.
מכסים בניר אלומניום 15 דקות בתנור מחומם בחום בינוני 5 דקות נוספות ללא כיסוי.
לבריאות ושבת שלום
קל וטעים-אמת ואמונהאחרונה
מורחים על הדג- חרדל, שום כתוש, מלח ולפזר מעל שמן זית.
יוצא מעולה!
ועוד מתכון- לקצוץ כוסברה פיטרוזיליה סלרי ושום, להוסיף מיץ לימון ושמן זית, ולשפוך על הדג. (המתכון מתאים גם לעוד סוגי דגים ויוצא מעולה)
את המתכונים הנ"ל אני עושה בתבנית, עוטפת בנייר כסף ומכניסה לתנור לאיזה חצי שעה +- על חום ביינוני.