שרשור חדש
ממתי אפשר להכין עוגת גבינה? עוגה כמו שמשתדלת כתבה.רומי**
אני כבר הכנתי והכנסתי למקפיא...משתדלת
תודה! ואם אני לא רוצה להקפיא, אפשר להכין ביום ד'?רומי**אחרונה
יש למישהו מתכון לבצק פסטה?? -תודה-דניאל!!
ולנו יש פלאפליהודיה מא"י



אומנם קצת באיחור (כי צריך להשרות את החומוס לילה במים) אבל לכבוד יום העצמאות מתכון לפלאפל

להשרות גרגרי חומוס במים לילה

(אם רוצים אפשר לקלף את החומוס, יוצא יותר טוב אבל לא משמעותי)

במעבד מזון לרסק בצל בינוני, שיני שום שלמות ופטרוזליה/כוסברה (לא חובה השום והירק)

להוסיף את גרגרי החומוס, כמה שיש מקום ולרסק היטב

להעביר לקערה, להוסיף פפריקה, פלפל שחור, כמון ומלח (ותבלינים נוספים לפי הטעם)

להוסיף מעט פרורי לחם/קמח מצה/סולת/קמח וכו' לייצוב התערובות

לצור כדורים ולטגן בשמן עמוק


ואם לא רוצים לטגן, אפשר בהחלט לאפות בתנור. במקרה כזה מוסיפים שמן לתערובת וגם בדר"כ אין צורך להוסיף פרורי לחם, משום שלאפייה התערובת יכולה להיות רכה יותר מאשר לטיגון.

לאפות בחום גבוה, עד שמזהיב

והנסיון שלי בענין, שאומנם זה לא בדיוק אותו דבר כמו פלאפל מטוגן, ועדין התוצאה טובה מאוד

תודה. לא ידעתי שפלאפל אפוי יכול להיות בטעם סביר!כלנית1

כמה גרגרי חומוס על בצל אחד? אפשר כמויות מדוייקות יותר?

אין לי כמויות מדויקותיהודיה מא"י

לא במתכון כפי שקיבלתי אותו, וזה גם לא ממש משנה אם יש קצת יותר או קצת פחות.

אבל אני משתמשת במעבד מזון סטנדרטי כזה של קנווד, אבל מהפשוטים, לא מהמקצועיים, עם קערה בנפח של משהו כמו 1-1.2 ליטר, וחבילה של קילו חומס יבש מספיקה לי למשהו כמו 6-8 נגלות של פלאפל. (נראה לי משהו כמו 1/3 כוס חומוס יבש על בצל אחד)

מתכון שמצאתי פה והוא ממש נחמדקצפת

חצי ק"ג פולי חומוס שלמים

2 פרוסות לחם

2 בצלים בינוניים

3 שיני שום

חופן עלי פטרוזליה או כוסברה

1 ביצה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כף מלח

1 כף כמון

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה חריפה

שמן לטיגון עמוק

 

- לברור חומוס ולהשרות למשך לילה במים (אני משרה גם בוקר לבד במיים רותחים והכל בסדר) ולסנן

- להרטיב את פרוסות הלחם וליסחוט

- לטחון את החומוס, בצלים, שום, לחם והתבלינים

- להוסיף ביצה וללוש לעיסה נעימה

- להרתיח שמן (לבדוק בקיסם אם רוקדות סביבו כדוריות- וז הוא רותח

- לטגן על להבה בינונית עד להשחמה (זהירות לא לשרוף)

- להוציא למסננת ולבריאות

 

מהכמות הזאת יוצאים לי בערך 100 כדורים, אני מוסיפה לעיסה קצת שמן מחלקת את הבצק לפי הצורך ומקפיאה את המיותר. אחרי ההפשרה אני יוצרת כדורים בידים משומנות עם קצת פפריקה[צלחת מוכנה שלידי] לתבנית ובתנור, יוצא נהדר ולא מכביד

 

בדקתי כמויות במיוחד בשבילךיהודיה מא"יאחרונה

אז לבצל אחד בינוני-גדול ו3-4 שיני שום אני שמה כ4 כוסות חומוס מושרה

4 כוסות חומוס מושרה זה בערך כוס וחצי של חומוס יבש

וסליחה על הקפצה של שרשור ישן

אם עשיתי כמות - אפשר להקפיא?פלפלתי

ואיך מוציאים את זה אח"כ בלי שיהיה סמרטוטי כזה? (או שהוא לא נהיה סמרטוטי...?)

 

אפשר להקפיאיהודיה מא"י

לי אישית עוד לא יצא להקפיא, כי אף לא נשאר כמות הראויה להקפאה...

אבל חמותי (שממנה קיבלתי את המתכון) מקפיאה כל הזמן

כדי שלא יהיה סמרטוטי - לחמם בתנור או במחבת (או בטיגון חוזר...) ולא במיקרו, למרות שגם במיקרו יוצא סביר בהחלט

ונראה אפשר להקפיא גם לא מוכנים - להקפיא בתבנית ואחרי שקפוא להעביר לקופסא. ממש אוכל מהיר

מצויין! אנסה בלנ"ד. תודה רבה!פלפלתי
אני שמהחנדבוש

רק שום, בלי בצל ויוצא לי ממש אמיתי

 

בערך ראש שום לק"ג חומוס, הרבה פטרוזיליה, 2 כפיות מלח, כפית כמון, פלפל שחור, 4 כפות קמחו- כוס מים רותחים

 

ואני מוסיפה גם קצת סודה לשתיה כדי לאוורר את העיסה

 

 

סוכר חום.קצפת

אני רוצה להכין ריבת חלב, אפשר מסוכר חום? יש בכלל ערך עדיף לסוכר חום? [מבחינת נזקי סוכר]

לדעתי אפשר, ואולי אפילו יעמיק את טעם הקרמלאני ירושלמית

האם כדאי? לדעתי חבל על הסוכר חום שעולה יותר מכפול מסוכר רגיל. כי לגבי התועלת מסופקני אם יש כזאת, כשמדובר בבישול שהורס ממילא את הויטמינים אם ישנם בסוכר החום, ומבחינה של קלוריות, וכן מבחינת שאר נזקי הסוכר- כמו התאמצות ללבלב, הרי שממילא סוכר חום הוא בדיוק אותו הדבר כמו סוכר לבן.

 

נכון שלסוכר לבן אומרים שמוסיפים חומרים מלבינים, שאותם אין בסוכר חום, אבל בכל מקרה ריבת חלב, היא לא מזון בריאות.. חושף שיניים

 

לדעתי, חבל על הכסף.

באופן עקרונייהודיה מא"י

לא אמורה להיות בעיה לעשות סוכר חום מסוכר חום

אם כי גיסי ניסה פעם לעשות, וזה פשוט לא יצא לו, אבל יתכן בהחלט שזה לא יצא מסיבות אחרות, ולא קשור לסוכר החום

 

ומבחינה בריאותית - סוכר חום גורם לגוף את אותם נזקים שגורם סוכר לבן, אלא שבסוכר חום יש אי אלו ויטמינים ומינרלים. בכמויות מזעריות ביותר בסוכר חום בהיר, קצת יותר בסוכר חום כהה, אבל גם בו לא מדובר בכמויות גדולות במיוחד,

וכן - סוכר חום נחשב לדעת רבים בתור אחד מהבלופים הגדולים של האוכל הבריא

 

בכל מקרה לא נראה לי שכדאי להשתמש בסוכר חום לריבת חלב כי יש לו טעם די דומננטי שיאפיל על הטעם של הריבת חלב.

יהודיה, את בטוחהבת נוגה

ש "לא אמורה להיות בעיה לעשות סוכר חום מסוכר חום" ?????

זה ממש מהפכני!!!

אוהב

אופסיהודיה מא"י

לא אמורה להיות בעיה לעשות ריבת חלב עם סוכר חום

כן! נסיון אישי:תולעת השני

היה לי מתכון של חלב, סוכר, תמצית וניל וסודה לשתיה, אבל לא היה לי תמצית וניל אלא סוכר וניל (בשקית) אז כדי לקבל את הצבע החום החלטתי להשתמש בסוכר חום ויצא עשר!

תמצית הוניל לא אמורה לעשות צבע חום לריבהיהודיה מא"י

את הצבע החום יוצר הקרמל שנוצר תוך כדי הבישול

ביינתיים היא כבר 3 שעות על האשקצפת

מסוכר לבן [זה אמור למלא אלפחורס אז ממש אין טעם לנסות לצמצם נזקים עם חום] היא קיבלה צבע חלוד אבל היא עדיין נוזלית, איך אני אמורה לדעת שהיא מוכנה?

שאלת השאלות בהכנה של ריבת חלביהודיה מא"י

מתי יודעים שריבת החלב מוכנה?

באופן אישי הייתי צריכה לצבור לא מעט נסיון עד שלמדתי לזהות בקלות מתי היא מוכנה.

סימן ראשון - הכמות. מ2 ליטר חלב אמור לצאת כמות של בערך ספל וחצי - משהו שנכנס בקופסא של 500 ג' גבינה. (ואפילו קצת פחות)

ועוד סימן - (ככה זה מתואר בספר מתכונים) - כשמרימים מהריבה בעזרת כף ושופכים בחזרה לסיר - אז היא נשפכת כמו חוט ובסוף בטיפות מתמשכות.

חוץ מזה, שכשהריבה כבר מוכנה, כל הסיר מתחיל לבעבע ולהקציף, אבל ככה בעדינות

ועם הנסיון לומדים גם לזהות את הצבע של הריבה המוכנה גם כשהיא חמה.

אבל 3 שעות זה המון, נסי להגביר קצת את האש. בישלת בסיר פתוח? (צריך להיות פתוח)

הסיר סגור.... לא אמרו לי...קצפת

 

אז בגלל זה עוד לא מוכןיהודיה מא"י

הסיר צריך להיות פתוח, כי זה מאפשר למים להתאדות יותר בקלות.

מנחשת שיקח לך עוד שעה בערך

שמת גולות? מומלץ ביותר

שמתי גולות[ שהבן שלי לא ימצא] פתחתי את הסיר.קצפת

וחיפשתי את האקדח [לא מצאתי, מזלה של השכנה...]

וצריך לשים לב שהאש תהיהחילזון 123

בגובה כזה שהגולות יקרקשו קלות כל הזמן.

טוב, זה היה נראה מוכן אז כיביתי וקיררתי לילה בחוץקצפת

בבוקר גיליתי שיצא לי סירופ חלב... הרתחתי שוב, הפעם זה באמת נראה יותר סמיך , נראה מה יצא...

שאלה אחרונה לשרשורקצפת

שומרים את זה במקרר.? זה לא יצא מוצק כמו בחנות.

שומרים את זה במקרריהודיה מא"י

ואם זה לא יצא מוצק כמו ריבה קנויה, אז כנראה שהיה צריך אפילו עוד קצת בישול

לא נורא, באמת לפי דעתי זה החלק הכי קשה (ובעצם היחיד הקשה) בהכנה של ריבת חלב. לדעת מתי היא מוכנה.

בפעם הבאה יצא לך מוצלח יותר

אולי אני טועהחילזון 123אחרונה

אבל לדעתי זה אף פעם לא יצא ממש כמו המרקם של הקנוי.

אני הכנתי ויצא מספיק ריבתי ומוצק (וטעים מאד יאמי) אבל זה פשוט מרקם אחר לגמרי.

הקנוי הוא כזה חלק מאד מאד ומבריק מאד וגמיש כזה. מן הסתם הם עושים את זה עם עוד חומרים.

פרגיות מכרעייםאביגיל25

יהודיה מא"י אמרת לי בשבוע שעבר שאפשר להוציא פרגית מהכרעיים..

איך עושים את זה??

 

מישהו עוד יודע? צריך עוף שלם או כרעיים?

הסבר מפורט יתקבל בברכה!

רקיהודיה מא"י

שבסרטון הנל מדגימים איך להוציא את העצמות מכרעיים בזמן שפרגיות אמתיות עשויות רק מירכיים, שזה חלק איכותי יותר של העוף מאשר השוקיים (כרעיים =  ירכיים + שוקיים)

אבל אני לא מכירה סרטון שמדגים איך להוציא את העצמות רק מירכיים, ולהסביר זה די מסובך

באופן עקרוני אני מחזיקה את הירך כשהצד של העור לכיוון מטה, ושוברת את העצם העגולה לכיוון מעלה, כך שהקצה שלה יוצא החוצה. ואז בעזרת הסכין מגרדים את העוף מהעצם ומחלצים אותה, באותו אופן מגרדים את העוף גם מהעצם השטוחה, ונשארים עם הסטייק פרגיות.

ולתשומת הלב - בירכיים יש כ45% עצם וגם זה בתנאי שעושים את זה בצורה שלא משאירה עוף מיותר על העצמות (בדקתי את זה פעם שעשיתי בבית סטיק פרגיות) כך שכדאי בהחלט לשקול האם שווה את הטירחה להכין את הסטייק בבית. תלוי כמובן במחיר של הירכיים, במחיר של הסטייק פרגיות, וגם בזמן שיש.

צודקת-משה ר-

הנה סרטון יותר מפורט, על כל חלקי העוף...

 

פרגית-דקה 8:45

אחרי שמשחיזים סכין כדאי לשטוף אותו לפני שהוא נוגעaima

באוכל.

יש נסורת מתכת.

נסורת מתכת? פעם ראשונה שאני שומע על זה-משה ר-אחרונה

אני יודע שצריך לשטוף כל כלי שנוגע בעוף חי בגלל סלמונלה...

רוטב עגבניות חלבי לפסטהיוסלה קמצן (קדוש?)

העיקון הוא לבשל אתת העגבניות עם בצל מטוגן גבינת שמנת וחלב וקצת גבינה בולגרית עשיתי אתמול יצא מפחיד (במובן החיובי)

נראה לכם שאפשר להקפיא פשטידת פטריות חלבית?ככה סתם
כן.שייטתאחרונה
בורגולמישהי123

הי אנשים,

סוף סוף הצלחתי לשכנע את בעלי להוסיף בורגול לתפריט השבועי שלנו כתוספת לעוף ובשר חוץ מאורז ותפ"א.

אז כדי שההישג ישאר על כנו ולא יתנפץ לרסיסים אני צריכה מתכונים טעימים לבורגול שיגרמו לו לרצות עוד והרבה

 

חוץ מזה אני צריכה עוד רעיונות לתוספות לארוחה בשרית, כי לבינתיים זה רק אורז לבן ותפ"א ועכשיו גם בורגול בעז"ה ובהשתדלותכם...  (ולא קוסקוס כי הוא לא אוהב עצבני)

 

תודה

טבולה (סלט בורגול קר)כלנית1

טבולה :
1 כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה (לדעתי אפשר להסתפק בחצי חבילה)
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות (אני מעדיפה 30 דק' כדי שיתרכך). מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.

^^ אכן. וגם -בת נוגה

אני אוהבת את הבורגול שמכינים כמו אורז - על בסיס הרבה בצל מטוגן היטב, עם מלח פלפל כמון וקצת גריל עוף...

לתת לו לאדות את הנוזלים ככה טוב לאחר הבישול - יוצא מעולה!!

 

אגה, לבעלי שונא העגבניות הכנתי פעם מעין טאבולה, ללא עגבניות, אאל"ט בתוספת מלפפון חי , בצל וגם מלפפון חמוץ קצוץ, ו... טונה.

זה היה טעים!!

תודה חמודותמישהי123
כלנית - הכנתי את הסלט, יצא טעים!!
בת נוגה - ננסה את המתכון  שלך ומקווה שהשבוע...
ושאלה - היחס של המים הוא כמו באורז? 

 

בת נוגה - תודה!!מישהי123

הוא אכל!

 

עדיין לא מעכלת...

יא איזה כיף!בת נוגה

גם אני הגבתי כשבעלי אמר הכי בטבעיות - מה זה ממש טעים - כך המום

 

מוציא לשון

 

תודה על הפידבק!

 

יווו ר-ג-ע! גם אני רוצה לנסות את זה!!פלפלתי

אבל לא הבנתי אי מכינים את זה כמו אורז...

כלנית אמרה שמשרים את זה.... את אומרת שלא משרים את זה אלא ישר שמים בסיר כמו אורז? כמה זמן מחכים איתו?  כמו אורז, רבע שעה עם אש ורבע שעה בסיר סגור עם אש כבויה?

מתי את זמה את הבצל? את מטגנת אותו קודם?  ואז מוסיפה את הבורגול?

סליחה על ים השאלות, פשוט עשית לי חשק לנסות גם...

 

 

היי פלפלתי!בת נוגה

יו, בטח החשק שלך כבר חלף -עבר...

סליחה שלא הגבתי עד עכשיו!

 

לשאלותייך -

 

לא, אינני משרה, כי בורגול מבושל אינו זקוק לכך.

כן, שמים בסיר לאחר ברירה, שטיפה וסינון ממש כמו אורז.

 

את הבצל אני מטגנת קודם עד הזהבה \ השחמה, מוסיפה את הבורגול, מערבבת היטב היטב ונותנת דקה טיגון.

 

אח"כ מוסיפים מים - לצערי אין לי יחס מדויק להגיד לך (אני יכולה לברר אצל דייקניות לשון אדומה)

אני פשוט מכסה במים 'לפי העין',

לדעתי זה יחס שווה פחות או יותר - כמה בורגול ככה מים (כמובן שגם רוטב או ציר עוף וכאלה הולכים מצוין).

 

מביאים לרתיחה, מתבלים כיד הדמיון, מערבבים, מקטינים את האש לנמוכה מאד, מכסים ומבשלים עוד כ10 דקות. הבורגול מתרכך מאד מהר - יותר מהר מאורז (ולכן יש לו גרסאות בהן אינו זקוק כלל לבישול, אלא להשריה במים בלבד).

 

מכבים ומשאירים מכוסה עוד 5-10 דקות, כמה שיש, עד שהנוזלים נספגים לגמרי

והבורגול  מוכן לאכילה!

 

סבבה לגמרי! אנסה בע"ה מתישהו! תודה רבה!!!!פלפלתיאחרונה
מה עם פתיתים?נדנדה כתומה.

פסטות למינהם?

 

איטריות אורז (מקלות אורז סיניים..)>> בעיקרון חסרות טעם בפני עצמן. אנחנו מכינים עם בצל, גזר, פטריות ורוטב סויה.. אם את רוצה מתכון מדויק אז בשמחה..

פתיתים הוא לא ממש אוהב עם בשרימישהי123

ופסטה רק עם רוטב חלבי...

בעל אנין טעם

עור רעיונות לתוספותבעיתה אחישנה

אנטיפסטי- ירקות בתנור עם שמן ותבלינים. (נגיד רצועות גזר, פלפלים צבעונים, בצל, תפו"א ועוד)

 

בטטות.

 

אפשר לגוון במתכוני תפו"א.

 

אורז יש מלא מתכונים מגוונים (אמא שלי מכינה אורז עם שווארמה וזה אחד הטובים!)

 

פשטידות לא חלביות- כמו פשטידת בצל או פטריות. 

 

קינואה (גם בריא!)

 

בהצלחה

מתכון של אורז ושווארמה לכאן בקשה מישהי123

כי לבינתיים האורז היחיד שהבחור מסכים לאכול, הוא אורז לבן פשוט למדי...

 

ירקות בתנור - הוא אוכל רק תפ"א ובטטה ופשטידות הוא לא אוהב עצבני

נתחי עוף עם אורזכלנית1

חיפשתי גיוון לשבת בבוקר ובדיוק נתקלתי במתכון שיתאים לשווארמה שביקשתי מבעלי לקנות. נראה לי שיתאים גם לך.

מצרכים

חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
משרה:
כף פפריקה
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז
כוס וחצי מים
3 כפות שמן
א. מרק
מלח, פלפל שחור
1 כוס אפונה וגזר

אופן ההכנה

1. לתבל את נתחי החזה ולהשרות כשעה.
2. במחבת חמה לשים את השמן והאורז לערבב שכל האורז יצופה, להוסיף מים ירקות ותבלינים, להרתיח ולהנמיך ולכסות לבשל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
3. לטגן את נתחי העוף טיגון קצר משני הצדדים, להוסיף את האורז לאותה מחבת שטיגנו את החזה עוף ולבדוק טעמים.
אפשר להשתמש ב 2 כוסות אורז מבושל ואז לדלג על השלב של האורז
את הירקות לחלוט כמה דקות ולהוסיף לעוף.

 

תודה מקווה לנסות השבוע בעז"ה...מישהי123
תוספות לבשר ועוף: ירקות אפוים או מבושלים.תולעת השני
לא מפריע לכםaima

שפורום בישול ומתכונים נמצא תחת "פנאי"?

באיזה קטגוריה רצית שזה יהיה?איזה טוב ה'!!!!

טכנולוגיה?

 

 

aimaאחרונה

סתם צוחקת אבל אני ממש לא מבשלת בשעות הפנאי.

אם זה היה כך אנשים היו מורעבים פה.

רעיונות לטוסטים שווווויםמשתדלת

אני עושה יומולדת לבת שלי עם משפחה

וחשבתי על תפריט פשוט של טוסטים להרכבה עצמית ו2 סלטים חייים גדולים.

 

חסר לי רעיונות מה להגיש להרכבת טוסטים.

חשבתי על-

גבנ"צ,

קטשופ

גבינת שמנת

זיתים, פטריות, בצל, עגבניות, פלפל

חמאה

לחמניות בייגל

 

יש לכם עוד רעיונות לשדרוג??

 

תודה רבה.

מזל טוב!!!!!חסידית.נט

רעיונות:

 

1. לשים בתוך הלחניה נקניק פרווה בלי שום מריחה.

 

2. גבינה אדומה - גבינה ולערבב פפריקה אדומה, ובצל וגמבה מגורדים...

 

3. חמאה עם גבינה צהובה.

 

4. גבינה ולערבב בצל ירוק..

 

בהצלחה

 

הרבה נחת..

חצילים מטוגנים-משה ר-

גבינה בולגרית, רוטב שום...

מה הכוונה?חילזון 123

טוסטים שעושים בטוסטר?

אם כן אז גבינת שמנת נראה לי פחות מתאים. צריך משהו שיימס לא? עדיף אולי פרוסות גבינה צפתית או בולגרית.

 

חוץ מזה אפשר -

פטריות טריות. פלפלים קלויים בתנור. אולי גם בטטה קלויה יכול להיות נחמד.

זיתים אפשר בשני צבעים.

 

אם זה למבוגרים במקום קטשופ יותר מתאים לדעתי רוטב עגבניות (נגיד רסק, מים ותבלינים. כמו- פלפל, מלח, אורגנו, טימין, פפריקה, אבקת שום). (ואפשר גם כמובן רוטב מעגבניות אמיתיות מרוסקות.)

תודה רבה לכולם. בשמחות תמיד.משתדלת
טונה למי שאוכל דג עם גבינה,פלספנית

בעזהי"ת

 

וכמו שאמרו- חצילים מטוגנים, בטטות, פלפלים קלויים,

 

ביצה קשה יכול להכנס סבבה,

תירס גם, 

רטבים שונים- רוטב שום זה מעולה!, גם אלף האיים נכנס, גם רוטב צ'ילי, פסטו וכאלה..

 

העיקרון בטוסטים שווים כאלה זה לא לחשוב על 'מה מתאים בטוסט נורמלי', אלא 'מה יכול לשדרג ולהפתיע בלי לתפוס את כל הטעם'.

 

ולגבי הגבינת שמנת- יש לידינו 'טוסט בר' כזה, כשהבסיס כמעט לכל הטוסטים זה גבינות שמנת שונות. ככה ש-כן, זה טוב. 

ושתדעו, קוטג' נמס בטוסט ויוצא מעולה. [ולמי ששואל מי בדק את זה- התשובה: פנימיסטיות שרצו טוסט ביום שאין גבינה צהובה, ותכלס' זה חתיכת תחליף.]

ת'תטוסט שלי אני אוהבת ככה:דניאל!!אחרונה

בצל

עגבניות

זיתים

פסטו

רסק עגבניות עם אורגנו

המונמון גבנ"צ

 

נאבד לי מתכון אהוב מאוד! צריכה את עזרתכן...משתדלת

היה לי מתכון לעוגת שמנת,

שאהבתי הכי בעולם.

 

מאז שום מתכון לא עונה על החסר...

 

זה מהעוגות הפשוטות עם פירורים...

 

הבסיס - אני לא זוכרת ממה היה עשוי,

אבל חומרים מאוד פשוטים (ולא מבסקוויטים)

 

העוגה- 750/500 גר' גבינה 9%.

להקציף שמנת מתוקה

בלי פודינג וניל...

ואני לא זוכרת מה עוד.

 

(את החלק הזה לא אופים, רק מכניסים למקרר...)

 

מישהי יכולה לעזור??

פירורים של ביסקויט או ממשהו אחר?חסידית.נט
לא פירורים של בסקוויט.משתדלת
מצאתי בגוגל - אולי את מתכוונת לזה?חסידית.נט

 

מצרכים לצורך הכנת המתכון:

לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה

למלית הגבינה:
2 גביעים (250 גרם) גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה 5%
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
כפית ברנדי
כפית תמצית וניל


 

אופן ההכנה:

להכנת הבצק:

  1. לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומשטחים 2/3 לתוך תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26.
  2. את ה-1/3 הנותר משטחים על נייר אפייה בצורה לא מסודרת.
  3. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב. אם אופים את השניים ביחד, יש לאפות בטורבו.
  4. מכניסים למקרר את הבצק עד שיתקרר לגמריי.

להכנת מלית הגבינה:

  1. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה, הגבינות, הברנדי והוניל ומקציפים עד לתערובת אחידה.
  2. שופכים את מלית הגבינה מעל הבצק הקר ומיישרים בעזרת לקקן.
  3. מפוררים את ה-1/3 בצק הנותר מעל העוגה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר מינימום ל-24 שעות.

 

זה באמת מאוד דומה לזה...משתדלתאחרונה

נראה לי שאסתפק במאוד דומה,

ואכין את המתכון הנ"ל.

 

תודה רבה יקרה על העזרה וההשקעה,

ותודה רבה לכולם.

יש בספר עוגות לכל עת מתכון אולי דומהב"ה!אם בישראל!

אנחנו אוהבים אותו.

אני לא מכינה אותו הרבה כי הוא ממש שחיתותי...

אם אין לך את הספר אעתיק את המתכון לכאן.

יכול להיות שהבסיס היה מבצק פריך??-משה ר-

בצק פריך-קמח,אבקת סוכר,חמאה/מרגרינה, חלמונים, מלח..

יש לי את המתכון הזה, אני חושבתרומי**

הבצק:

150 גרם חמאה

כוס וחצי קמח תופח

-לערבב עם כף

להוסיף 3 חלמונים

ו- 1/3 כוס סוכר

 

לרדד

2/3 לתנור כתחתית לעוגה

1 1/3 לפירורים מעל

 

בהצלחה! יאמי גם אני רוצה להכין אותה.

ממתי אפשר להכין בשביל החג?

 

ואגב, אצלי במתכון כן יש להוסיף פודינג וניל..

מדיח כליםפפריקה--

אנחנו בדרך לקניית מדיח.

על מה מסתכלים? מה אמור להיות משמעותי? מה לבדוק?

למישהו יש מתכון לבייגלה גדול מלוחפלפלתי

כמו שקונים בחנויות?

אשמח לקבל כזה...

עוגיות בייגלה?אם הבנים12
בייגלה של פעם (כמו בקיוסקים)/בני סיידאכלנית1
 
לה קשה עם מלח   


 
 
 

 

ניסיתי פעם מאתר שאינני זוכרת, בתוספת וידאו ויצא מזעזע ונזרק אחר כבוד לפח, למרות שבאתר זה נראה מקסים..

אם יש לך אומץ, מתכון של ב.סיידא:

 
 החומרים הדרושים
  4 כוסות קמח
25 גרם שמרים מגורענים ("שמרית")
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 ביצה טרופה
50 גרם חמאה מומסת
כ-1 כוס מים פושרים
להברשה:
2 חלמונים
2 כפות חלב
 
 אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצה והחמאה. מוסיפים בדרגה את המים ולשים כ- 10 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
2. שמים את כדור הבצק בקערה משומנת, מכניסים במגבת ומניחים במקום חמים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לשים את הבצק שוב ומחלקים ל- 14 כדורים שווים. מגלגלים כל כדור לגליל באורך 15 ס"מ ובקוטר 1.5 ס"מ. מהדקים את הקצוות לצורת טבעת ומניחים על משטח משומן לחצי שעה לתפיחה נוספת.
4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
5. מרתיחים בסיר גדול מים ומעט מלח. מכניסים בכל פעם 3-4 יחידות למים הרותחים וכשטבעות הבצק צפות למעלה, הופכים ומבשלים עוד שלוש דקות. מוציאים מהמים בכף מחוררת ומסדרים בתבנית אפייה.
6. טורפים את החלמונים עם החלב ומורחים על הבייגלס. אם רוצים זורים מלמעלה פרג או מלח גס. אופים כ- 20 דקות עד שהבייגלס מזהיבים. מגישים חם וטרי.
 

 

 
 

 
 

 

ווואי, תודה כלנית! רק חיפשתי משהו פרווה,פלפלתי

חבל שלא רשמתי את זה. אני כ"כ לא בראש של מאפים חלביים, ששכחתי לרשום את זה..

חשבתי שזה משה ופשוט כזה, של שמרים, מלח, משהו, אולי לבשל ואז אולי לאפות (אין לי מושג אני די ממציאה), ובא לציון גואל. אבל אני רואה שזה יותר מורכב ואפילו מתכון אין פה בשלוף, אז לא נורא. נחכה לזמן אחר, אולי אני אמצא את זה איפושהו...

תודה רבה בכל אופן!

פרח

את יכולה להחליף חמאה במרגרינה או שמןיהודיה מא"י

וגם אני זכרתי שראיתי מתכונים לבייגלה כאלה, והם תמיד כללו בישול של הבצק לפני האפייה.

למרות שנראה לי שבאחד מספרי המתכונים שלי יש לי מתכון שלא כולל בישול, אני אסתכל אח"כ בלי נדר וארשום לך.

מצוין. ואם יש עם שמרים יבשים - יעזור.פלפלתי

ואם יש משהו אפילו עם בישול, אבל פרווה, ופשוט יחסית - גם אשמח.

תודה לכולם!

 

שקית שמרית=כף שמרים יבשיםכלנית1
מתכון לבייגלה מלוח - מגוגלחסידית.נט

 

המצרכים
כף מחלב שטוחה
מים לפי הצורך
קוביית שמרים
קילו קמח
כף מלח שטוחה
לקישוט: שומשום וחלמון ביצה
100 גרם שומשום קלוי
רבע כוס שמן
2 מרגרינות
אבקת אפיה

 

 

 

הוראות הכנה
ממיסים את השמרים עם קצת קמח, מוסיפים כף סוכר, ומעט מים. מחכים לתפיחה
מערבבים את שאר החומרים, מלבד המים: הקמח, המרגרינה, השמן, אבקת האפיה, המלח והמחלב ומאה גרם שומשום, מערבבים את הכל יחד.
מוסיפים את השמרים המומסים, לשים בצק אחיד וגמיש תוך הוספה הדרגתית של מים לפי הצורך.
נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו.

אחרי התפיחה מחלקים את כל הבצק לעיגולים בגודל כדור פינגפונג
כל כדור מגלגלים לחבל באורך כעשרים סמ
מחברים את שני קצוות החבל בהידוק קל לצורת הבייגלה
מניחים את כל הבייגלח מסדורים במגש, על נייר אפיה, ובמרווחים זה מזה
מניחים לתפוח פעם נוספת
מורחים במברשת את חלמון הביצה מדולל בקצת מים, על כל שטח הפנים של הבייגלה
וזורים שומשום בשפע.
 

בצק רגיל של חלותא..ש

את מכינה בצק:קמח, שמרים, שמן, סוכר, מים ומלח. אחרי התפיחה את מחלקת לכדורים מגלגלת לנחשים, עושה צורת בייגל, שמה בסיר עם מים רותחים למשך 3-4 דקות, מפזרת מעל מה שבא ולתנור כחצי שעה עד 40 ד'

תודה!פלפלתיאחרונה
דחוף!!שבלולון

מתכון לדג נסיכת הנילוס.. תודה!

הנה מתכון מגוגלחסידית.נט

מצרכים

דג נסיכת הנילוס
2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
3 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
1 גמבה אדומה רצועות
1 עגבנייה מגורדת
2 פלפלים חריפים חתוכים לרצועות
חופן כוסברה קצוצה דק
7 שיני שום קלופים
חצי כוס שמן
כף שטוחה פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
כף מלח
כוס וחצי מים

 

אופן ההכנה

מסדרים במחבת או סיר רחב את הפרוסות הגזר ומעל את פרוסות התפוחי אדמה והגמבה האדומה והפלפלים החריפים מעל זה מסדרים רצועות בינוניות של הדג ומעל זה מפזרים את שיני השום והכוסברה הקצוצה.
בקערית גדולה שמים את כל התבלינים והעגבנייה המגורדת והחצי כוס השמן מערבבים טוב ויוצקים את הרוטב מעל הדגים שמים על אש גבוהה ונותנים לזה לרתוח ותוך כדי מוסיפים את המים בצידי הסיר (לא ישירות על הדג) ממניחים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה מדי פעם פותחים את המכסה שייצאו האדים מהסיר. בתיאבון

 

שמיםשומשום אחר2

מיץ לימון, שמן זית, בצל חתוך, א. שום ומלח.

 

מכסים, מכניסים לתנור בום בינוני. כשהדג רך מורידים את הנייר כסף ונותנים קצת להשחים.

עוד מתכון מגוגלחסידית.נטאחרונה

 

מעדן נסיכת הנילוס

 

מצרכים

אחד וחצי ק"ג דג הנסיכה מחולק למנות.
לרוטב.
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה.
חצי חבילת קוסברה קצוצה.
5 שיני שום חתוכות לפרוסות.
לימון פרוס.
חצי כוס יין לבן יבש.
חצי כוס מים.
חצי כוס שמן זית.
כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית פפריקה חריפה.
מלח.

אופן ההכנה

להשרות את הדגים ברוטב לשעתיים.
לסדר את מנות הדג בתבנית ולפזר את הרוטב על הדגים.
לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור ל40 דקות בחום 190 מעלות צ.
להסיר את נייר הכסף ולהמשיך עוד15 דקות.
בתאבון.

עזרה מהירה- הקפאה של בורקס בשר...shoosh

שלום,

ברצוני להכין לשבת בורקס בשר, האם ניתן להכין מראש כמות גדולה יותר (יש לי הרבה בשר טחון) ולהקפיא חלק לפני האפיה? (ע"מ לאכול טרי במהלך השבוע)?... או שזה לא ישרוד את ההקפאה?.. ואם כן, כשאופים צריך לתת לזה להפשיר בחוץ?....

תודה למגיבים שבת שלום..

אפשר (רק אם בבשר לא מעורב תפו"א..)רות.
תודה! וגבי ההפשרה..shoosh

צריך להפשיר מראש לפני שאופים את מה שהקפאתי או שזה ישר לתנור?..

נראה לי ישר לתנוראפרתולהאחרונה

כמו בורקסים קנויים

עם החום הכי גבוה במדף הכי גבוה..

אבד לי מתכוןאביגיל25

זאת פשטידה מתוקה עם בטטה ועוד כל מיני דברים לא זוכרת... אוף היא ממש טעימה ואני רוצה לס.שלישית

מישהו יודע איזה פשטידה עם בטטה ??? מכירים?? 

 

יהודיה מא"י..אולי את יודעת?

מצאתי איזה מתכון בגוגלחסידית.נט

ומרים

3/4 ק"ג תפו"א מקולף
3/4 ק"ג בטטה מתוקה ומקולפת
6 ביצים
1 כוס קמח תופח
בצל גדול מטוגן בשמן
כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית קינמון לבטטה
2 כפות סוכר חום
מעט מלח דק
נייר פרגמנט
2-3 תבניות מאורכות
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה

לקלף את התפו"א והבטטה ולחלוט במים רותחים כ – 2 דקות ולסנן את המים.
לגרד את תפו"א בעובי דק ולהוסיף 3 ביצים + 1/2 כוס קמח, מלח, פלפל לבן, בצל מטוגן, 1/4 כוס שמן ולערבב.
לצקת לתוך התבניות.
לגרד את הבטטה המתוקה שחלטנו במים כ – 2 דקות ולהוסיף את הסוכר החום, קינמון, 1/2 כוס קמח, שמן, 3 ביצים ומעט מלח.
לצקת את תערובת הבטטה על תערובת תפו"א.
לאפות בחום 180 מעות כ – 3/4 שעה.
 

את מחפשת מתכון פרווה או חלבי?חסידית.נט
תודהאביגיל25

פרווה אבל בגלל שאני לא זוכרת מה היה בפשטידה אז נראה לי שהכל רלוונטי..

אוקיי, בהצלחהחסידית.נט
האם התכוונת ל-Curious
מאפה בטטות ומיץ מתוך סודות מן המטבח של נירה רוסו
 
 (מאפה בטטות מתוך סודות מן המטבל של נירה רוסו)
3 בטטות בינוניות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
1 מיכל תרכיז תפוזים(כמו של פריגת) לא מהול במים
1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר
2 ביצים
1/2 כפית מלח
 
מבשלים את הבטטות מוסיפים את השאר ואופים בתבנית 24.
מנסיון - אפשר להחליף את התרכיז בחצי כוס מיץ תפוזים. (זו הגרסה שאני אימצתי)
 
 
 
כןןןןןן נראה לי שכן!אביגיל25אחרונה

אבל אני ידע רק אחרי שאני יטעם...זכור לי משהו כזה עכשיו..

 

טוב תודה רבה רבה

רצה להכין!

קמח 70%א..ש

מישהו מכיר את הקמח 70% של על המשקל? לא לגבי המרקם של הבצק אלא לגבי הטיב של הקמח. אמרו לי דברים רעים אבל אני לא יודעת אם הם ממקור ראשון.

איזה דברים רעים?אד

אני משתמשת קבועה וממש מרוצה...

שזה לא באמת קמח מלא אלא לבן בתוספת סיביםא..שאחרונה
מחפשת מתכון לעוגת שוקולד פשוטה להכנהפונצ'י

אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד הכי פשוטה שבעולם,

מאחר ומאותגרת-אפיה שכמותי נאלצת להכין כזו לכבוד יום ההולדת של הילדה.

בבקשה תנו לי רעיון למתכון באמת! פשוט,

אתם לא רוצים לדעת כמה עוגות הרסתי במגוון דרכים...

 

תודה מראש...

הנהיהודיה מא"י

/Forum/Forum.aspx/t322270#4011713

שימי לב שהמתכון הנ"ל הוא לתבנית ענקית, סביר להניח שתצטרכי רק חצי כמות

 

ואם זה גם נראה לך מסובך מידי, לכי על התערובות המוכנות האלו, שרק צריך להוסיף ביצים...

מתכון פשוט, קליל וטעים מאוד!!רות.

3 ביצים

1.5 כוסות קמח

1 א. אפיה

1.5 כוסות סוכר

2.5 כפות א. שוקולית

2 כפות קקאו

1 כוס שמן

 

לערבב את כל החומרים ולהוסיף בהדרגה חצי כוס אם את מערבבת במערבל

אם את מערבבת ביד (מה שאני עושה בד"כ) להוסיף כוס מים.

 

 

עוגה מעולה מעולה!!

 

(נתתי את המתכון פעם לDDBA והיא גם ממליצה עליו...)

 

 

בהצלחה ומזל טוב!! בלון

^^^ ממליצה בהחלט ^^^^ddba

זו עוגת השוקולד הקבועה שלנו בשבת

 

תודה רות פרח

בכיף!רות.
גם לי יש..אמא חדשה..אחרונה

טעימה וקלה ביותר!

 

3 ביצים

כוס סוכר

כוס שוקולית

כוס שמן

2 כוסות קמח תופח (אני שמה קמח רגיל+שקית אבקת אפיה)

2 סוכר וניל

כוס מים פושרים.

 

בהצלחה!

עוגת בננה עם שוקולד צ'יפס מעוולההה!!! אפשר גם תפוחahr

פשוט... נידלקתי על המתכון הזה..

 

 

 

מצרכים:

2 כווסת קמח מלא

1 שקית אבקת אפיה

חצי כוס שמן (100 ג')

3 ביצים

1 כוס בננות מרוסקות \ תפוחים מרוסקים

חצי כוס שוקולד צ'יפס

 

 

קרם מעל:

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 ח'ב)

1 חב' שוקולד 

 

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים עש שיוצאת בלילה אחיזה..

לשפוך לתבנית ולשים על חום 180 בערך 15 ד'ק עד שהעוגה מוכנה

 

קרם:

להמיס שוקולד בסיר ואז להוסיף אליו את השמנת...

 

אחרי שהעוגה מתקררת לשים עליה את הקרם 

בתאבון!

פאדיחה..אמא חדשה..

באתי להכין פיצה וגיליתי שאין לי שמרים...

 

וכבר ערבבתי שמן עם קמח בערך חצי קילו עם 3/4 כוס שמן.

 

אז בסוף נהייתי יצירתית והכנתי פנקייק... יצא טעים מאד! יאמי

 

השאלה שלי היא: נשאר לי קצת קמח עם שמן. בערך 3 כוסות. מותר לדעתכם לשמור אותו במקרר או שכדאי ליזרוק??..

 

תודה רבה!!!

 

יש בצק שמכינים עם א. אפיה ולא שמרים-תחפשי מתכון..מאמע צאדיקה
אימא שלי מכינה פיצהיהודיה מא"י

על בסיס בצק של פנקייק

 

ונראה שאפשר לשמור במקרר לפחות יום

להבא- מתכון מנצח ב2 דקות:שירשור

קמח תופח קטן

2 לבן או גיל

מעט מלח

מעט שמן

 

מערבבים הכל, הבצק יוצא דליל מאוד.

משטחים בתבנית.

 

מעל מוסיפים מה שרוצים ולתנור.

 

הבצק יוצא אוורירי וממש טעים.

לכמה זמן אופים ועל כמה מעלות?חסידית.נט

זה נראה באמת משהו קליל.

 

שווה לנסות פעם

לפי העין כשזה נראה אפוי היטבשירשור

בערך חצי שעה נראה לי אולי מעט יותר.

ועל 180 מעלות.

(אני היסטרית באפיה, אז אני גם מכסה את התבנית

כדי שהגבינה מעל לא תישרף והבצק יתבשל מהאדים של עצמו. אבל לא חייב.

וזה באמת מתכון מעולה, יעידו על כך התבניות הריקות יאמי

הכנתי אתמול - יצא מעולה, תודה!!!!בתי-ה.אחרונה
אני חייבת עזרה!!=]

אני חייבת מתכון לקרם שוקולד לבן/חום..

 

ומתכון לקצפת!!

 

פליייז תעזרו לי! זה להיום!!

 

את מתכוונת לקרם שיהיה גם חום וגם לבן?יהודיה מא"י

או אחד מהם?

קרם שוקולד שווה - 2 חבילות שוקולד מריר/חלב + מיכל של שמנת מתוקה. לשבור את השוקולד לקוביות, להביא את השמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד.

לחכות 2-3 דקות ולערבב היטב לקרם חלק

לקרר

ולקרם שוקולד לבן, אותו דבר, אבל עם 3 חבילות שוקולד לבן, במקום שוקולד חום

 

קרם קקאו פשוט - חצי כוס קקאו, חצי כוס סוכר, רבע כוס מים/יין, שתי כפות שמן/25 ג' מרגרינה

לבשל בסיר קטן עד לקבלת קרם חלק, או לחמם במיקרו ולערבב (זהירות, כי א מחממים יותר מידי זה נשרף וגם הורס את הקערה)

 

ובאשר לקצפת - קונים חבילה של שמנת לקצפת, מקציפים, בהתחלה במהירות נמוכה, ולאט לאט מגבירים מהירות. מוסיפים סוכר ותמצית וניל לפי הטעם. לקצפת חומה מוסיפים קקאו

תודה!!!=]אחרונה