מחפשת מתכון לבלינצ'ס למנה עיקרית ולא אחרונה,
אשמח להחכים ![]()
מחפשת מתכון לבלינצ'ס למנה עיקרית ולא אחרונה,
אשמח להחכים ![]()
בלינצ'סים ממולאים בגבינת טוב טעם, מכינים את הבלינצ'סים ממלאים אותם
ואחרי זה מטגנים אותם שוב בשמן, סוף הדרך!!(גם די משמין)
אם את רוצה מתכון יותר מפורט, רק תגידי...
של הבלינצ'ס ושל המלית
תודה אפרת.
לבלינצ'ס:
כוס קמח
2-3 ביצים תלוי בגודל
2 כפות שמן
טיפונת מלח
חלב/מים להתחיל עם 1/2 כוס
לערבב שלא יהיה סמיך מדי ולא דליל מדי.
לחמם מחבת טפלון למרוח שמן עם נייר סופג ואז לשפוך מצקת עם הבלילה לפזר לכל הצדדים ולשפוך את מה שנשאר בחזרה לקערה. הזנב שיוצא מעולה בשביל המילוי... אין צורך להפוך
למלית:
2 גבינת טוב טעם
מלח ופלפל
(בגלל שהטוב טעם קצת יקרה אני קונה חלק טוב טעם וחלק גבינה לבנה שאני מוציאה ממנה את הנוזלים עם חיתול בד לכמה שעות אפשר גם להוסיף בולגרית שמנת חמוצה וכן הלאה...)
פורסים את הבלינצ'ס ועל הצד המטוגן שמים איפה שהזנב שיצא בגלל שפיכת הבלילה בחזרה לקערה כף וחצי מהמלית ומקפלים קיפול אחד ואז קיפול מכל צד ומגלגלים עד הסוף, בשלב הזה אפשר להקפיא
לפני ההגשה מטגנים אותם במחבת משתי הצדדים ומגישים חם. יאמי!!!
בהצלחה ממש!
שווה וטעים,
מתלבטת אם חלבי אז אשמח גם לרעיון פרווה.
בעזהי"ת.
פטריות? שמנת? עגבניות?
יש מלאן אילתורים [להוסיף טונה\זיתים]..
בסוף לא הייתי בסופר, אז זה צריך לכלול מה שיש לי בבית. וזה לא הרבה..
יש לי ריץ'
וחצי שמנת חמוצה...
ויוגורט במתיקות מעודנת
ועגבניות/ רסק עגבניות
ואם זה קשור איכשהו- אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שומשום, פקאן מסוכר- אולי אפשר ליצור מזה סלט פסטה איכשהו?
אין לי פטריות.
ולא הולך בשרי, גם לא טונה.
וואי, סיבכתי.
תודה!
צריכה הוראות..
אם לא זה ולא זה אפשר להסתפק בשמן, אבל זה פחות מוצלח
חלב יש?
וואי, את כזו מקסימה!
פשוט תענוג הפורום הזה..
כבר הצלת אותי יותר מפעם אחת ![]()
מחממים חמאה בסיר - בנדיבות 100 ג' משהו כזה.
כשהיא נמסה מוסיפים קמח - משהו כמו 4 כפות שטוחות
מערבבים, ומחכים שיקציף
מוסיפים חלב. להתחיל עם שתי כוסות, ולהוסיף עוד אח"כ עם יש צורך, מערבבים
מתבלים בשום, פלפל לבן ומלח
ממשיכים לבשל תוך ערבוב בהתמדה עד שמסמיך. אם הסמיך מידי, מוסיפים עוד חלב.
כדי שהרוטב לא יעלם לא מערבבים לתוכו את כל האטריות, אלא שמים אטריות בצלחת ומעליהן יוצקים רוטב.
אם לא מגישים מיד, להוסיף עוד חלב לחימום, ולחמם תוך כדי ערבוב
וכדי שיהיה עוד יותר שווה - מכינים לאטריות רוטב עגבניות הכי פשוט שיש - רסק, תבלינים, מים, ועל זה יוצקים את הרוטב בשמל בצלחת.
ואם יש גבינה צהובה - מפזרים על האטריות לפני שיוצקים את הרוטב.
ואם לא מתאים הגשה אישית כזאת, שמים את האטריות בתבנית, מעליהן את הרוטב ומחממים בתנור
לערבב את כל האטריות מיד אחרי הבישול עם רסק-מים-תבלינים,
שהכל יהיה עם רוטב,
(את מבשלת את הרוטב עגבניות לפני זה או סתם מערבבת אותו עם הפסטה??)
ואת הרוטב (זה רוטב בשמל, נכון?) לשפוך אחרי זה מעל הכל ולחמם את התבנית לפני ההגשה?
לא צריך לבשל את רוטב העגבניות לפני
ברכות לראשך..
באמת שאין עליך!
בעיניי אחד הרטבים הכי טעימים שיש זה בולונז
ואפשר גם צמחוני http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t362319#4396806
וכמובן - מוקרם, עם או בלי פטריות
פשוט וקל להכנה - עם שמנת. מוסיפים לאטריות המבושלות שתי חבילות של שמנת חמוצה (או גבינה, או אשל, או יוגורט או קוטג', מה שיש/ בבית ואוהבים) כף של רסק עגבניות, תבלינים, מעט שמן זית.
ואם מוסיפים לזה גם גבינה צהובה, אז זה כבר ממש רוטב שווה.
ואפשר גם מוקפץ - עם או בלי עוף וזה בכלל צבעוני וחגיגי
למישהו יש מתכון לפסטה שמנת ופיטריות?
תודה רבה!!!
תטגני 2 בצלים בינוניים ובצל ירוק אחד (אם לא אוהבים אפשר להוריד|)
אם זה פטריות טריות תטגני אותם לפני הבצל אם זה מקופסאת שימורים אז אחרי.
כשזה משחים תוסיפי שמנת מתוקה ותמיסי כפית וחצי קורנפלור בתוך חצי כוס חלב ואז תוסיפי תוך כדי עירבוב
לרוטב שבסיר, כשזה רותח תנמיכי את האש ותבשלי עוד כחמש דקות, אפשר להוסיף
גם שמנת חמוצה.
בתיאבון!!!
תיזכי למיצוות!!!!!!!!!!
20120126224909.pdf-מצגת כושרות
20120126224938.pdf- פרוספקט ט"ו בשבט הרב לנדאו
20120126225019.pdf-הרב ויא
ממש באלי .....
חיפשתי הרבה באינטרנט, מצאתי כמה אבל המתכונים הטובים דורשים טיגון אח"כ עם
פירורי לחם. הבעיה היא שממש לא באלי על הריח שיש אח"כ מהטיגון ..(תסביכי הריון...
)
אם יש למישהו מתכון או רעיון אני ממש אשמח!!
תודה רבה!
צריך למלא את החזה עוף - לדפוק אותו שיהיה שטוח שטוח, למלא ולגלגל
לסדר בתבנית , כשהקצה למטה, שלא יפתח באפייה. רצוי שיהיה צפוף בתבנית, ורצוי שהתבנית תהיה עמוקה.
מכינים רוטב שאוהבים, בעיניי הכי טוב רוטב דבש - דבש, סילאן, תרכיז תפוחים וכו', רוטב סויה, שום (רצוי כתוש), פלפל לבן, זנגוויל, אקוז מוסקט, חרדל, יין לבן שמן זית ושמן קנולה (או סויה) בנדיבות (חשוב לא להתקמצן על השמן אחרת יצא יבש)
מערבבים את כל המצרכים של הרוטב היטב (לא חייב הכל, אם משהו אין אפשר להשמיט), שופכים על העוף שיכסה את כולו ואופים בתנור בכלי סגור
10 דקות על חום גבוה מאוד
20 דקות על חום בינוני, ולהשאיר אח"כ עוד בתנור
הכנתי לשבת האחרונה כמות מטבוחה של גדוד,
ונשאר-
מלא.
מה אתם אומרים- אפשר להקפיא חלק?
נראה לי זה הסלט היחיד שטוב בהקפאה,
אני מחלקת את זה לקופסאות קטנות וכל סעודה מוציאה קופסא אחת..
אף פעם לא ניסיתי אבל חמותי משתמשת בזה כמו פירורי לחם:
מוסיפה לתערובת פירורי הלחם של השניצלים (או הדגים) לטיגון
וגם לחצילים (אותם היא לא מטגנת אלא אופה, וזה יוצא אותו הדבר!! אל תשאלו אותי איך..)
זה יוצא כמו מרק סולת
מה אפשר לעשות איתו?
לקחת כפית
לאכול...
![]()
להמיס בסיר שוקולד עם מים (או חלב אם לא איכפת לך שיהיה חלבי)
לקרר, לערבב בתנועות קיפול עם הקצפת ולשים במקפיא, על תקן גלידה
לרסק תותים ולערבב ולשים במקפיא על תקן גלידה
להכין פנקייק/לחם מטוגן
להוסיף לקצפת שוקולד מגורר
ולהגיש ביחד
![]()
אם הבנים12אחרונהאני חייבת רעיונות לארוחת ערב חלבית להיום.
רצוי דברים קלילים ומהירים עם מרכיבים שיש בבית בדר"כ ![]()
אנחנו חוגגים יומולדת בפורום משפחתי ![]()
תודה מראש!
רחלקהבעזהי"ת.
פשטידות למיניהן [תירס\קישואים\בצל\פטריות]. בהכל להוסיף קוטג' וגבנ"צ..
פיצה.
פסטה מוקרמת- קלי קלות!!! כמו פסטה רגילה, רק שמוסיפים בסוף גבנ"צ ויאללה לתנור!! 
לחם שום.
גבינות מתובלות. [גבינה לבנה רגילה, שמוסיפים לה בצל\שום כתושים, ופפריקה וכו']
אפשר גם לאפות פיתות או לחמים מעניינים ושווים...
השאלה מה בא לך..
פיצה או פיצות קטנות אשיות
מרק ולחמניות שום
סמבוסק
בתור עוגה - עוגת בלינצ'ס, ולמען האמת אם אתם רגילים לארוחת ערב של ביצה וסלט זה אפילו מספיק בתור ארוחת ערב.
יותר פרווה מחלבי - פלאפל עם פיתות תוצרת בית
לגרד גזר, בצל, תפו"א
להוסיף ביצים, פירורי לחם, תבלינים, טיפה שמן
לשמן קלות תבנית מרופדת בנייר פרגמנט
ליצור לביבות שטוחות ולהניח בתבנית
לאפות רבע שעה, להפוך ולאפות 10 דקות נוספות.
טעים ובריא
הולך מצויין עם מטבלי גבינות למינהן.
אפשר להגיש אותם מחוממים עם עגבניות קצוצות וגבינה צהובה נמסה.אפשר לסדר מהם מגש יפה וצבעוני ולהגיש ביחד עם דיפים מעניינים מגבינה,חומוס ,סלטים (חסה,תירס,עגבניות שרי) ,קוביות גבינות,חמוצים,תפוחי אדמה מוקרמים או בטטות.פשטידה קלילה או מאפה.אפשר לארגן ככה שולחן ציבעוני ונחמד.
רחלקהאחרונה90 גרם חמאה
1קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר לבן
1 ביצה
3\2 כוס קמח לבן רגיל
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס גרעיני דלעת קלופים לא קלויים
רבע כוס ריבת משמש
2 כפות שומשום, קלוי.
שמים בקערה קטנה את החמאה, קלפית הלימון, סוכר והביצה וטורפים במיקסר. מנפים לתערובת את שני סוגי הקמח, מוסיפים את גרעיני הדלעת ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 23 ס"מ ומשטחים בידיים לשכבה חידה. מורחים מעל את הריבה וזורים את השומשום. אופים כ20 דק' עד שמזהיב מעט. מציאים מהתנור ומצננים בתנית לפני שחותכים.
החלטתי לאפות שבלולי בצק שמרים, כמו במאפיות. חיפשתי מתכון לבצק עם שמן ולא חמאה/מרגרינה. מצאתי מתכון מתאים.
במקום לעבוד קשה על מילוי, נכנסתי לחנות חמודה של מוצרים לאפיה. מצאתי מילוי מתאים פרווה. שאלתי את המוכרת לגבי טיפים לבצק לשבלול והיא הציעה לי להגיע לסדנה שלהם להכנת בצק שמרים (כמובן שלא כל הסוגים). ואז, גיליתי שסדנה חד פעמית לבצק שמרים עולה 200 ש"ח. עניתי לה שאני יכולה להאפות לבד, וגם אם לא אצליח, מקסימום הפסדתי 15 ש"ח...ה
כנתי את הבצק. נתתי לו לתפוח. הבצק יצא דביק. הוספתי קמח והכנתי כדורים שרידדתי. משום מה הבצק לא נראה משהו לפני האפיה (היא לא כותבת להשאיר במקרר). השארתי שבלולים מוכנים עם מילוי ללילה (במקרר) כי הלכתי לישון. בבוקר הבצק נראה אסון.
מחפשת מתכון מוצלח או טיפים .
יש לי מתכון שהגיע מערוץ 7, אבל החיפוש פה לא עובד, אני אני אעתיק לך אותו מהתחלה.
אני עשיתי אותו כמה פעמים ויצא סבבה.
תנסי אותו.
אולי הוא ילך לך יותר טוב.
קרואסונים (אני עשיתי שבלולים עם קינמון)
לבצק -
1 כוס שמן
5 כוסות קמח
4 כפות סוכר
2 ביצים
1.5 כפות שמרים
1 כוס מים
קורט מלח
מערבבים את כל החומרים, שמים במקרר שעתיים, מחלקים את הבצק ל-6, מרדדים כל כדור ומחלקים לשמונה.
מגלגלים ושמים בתנור. מרתיחים חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר ומורחים על הקרואסונים המוכנים.
גיליתי עכשיו שחלק מהפלפלים נרקבו ואי אפשר למלא אותם.
??
אולי סלט חי?
אולי מוקפץ? למרות שאני לא יודעת אם פלפל ירוק לא יהיה מר מידי
בשביל חי הם קצת מצ'וקמקים 
מתאים להודו-תחתון?
אני מחפשת רעיונות כיפיים (לאנשים שאוהבים)ולא יקרים (יש הרבה משלוחים) למשלוחי מנות. לא אכפת לי להתקשקש.
_
עוד שרשורים בנושא:
משלוח מנות - פורום בישול
לא 40 






אין לי רעיון קונקרטי כרגע אבל אם את בקטע של להכין משהו אמיתי תנסי לחשוב על משהו ששורד יחסית להרבה זמן ולא מתקלקל מהר.
הרבה אנשים מקבלים כל מיני משלוחים שכוללים לחמים שמתייבשים מהר, סלטים טריים שמתקלקלים מהר וכו' ואח"כ אין מה לעשות עם כ"כ הרבה וזה נזרק לפח.
אם מכינים משהו שנשמר להרבה זמן ו/או אפשר להקפיא זה יכול להציל הרבה מזון מללכת לאיבוד.
בגדול אני תמיד מכינה דברים אפויים, שווים.
לחמניות מתוקות עם הפתעות שוקולד בפנים+ממרח רוזמרי בייתי/ריבה בייתית
לחמניות זיתים/אגוזים/גרעינים +חמאה בטעמים/ממרח זיתים/ממרח פלפלים וכו'.
מקלות שום/זעתר/פרג/גרעינים, אגודים בסרט רפיה, עם שניים שלושה ממרחים כנ"ל.
עוגיות סנדוויץ עם חור באמצע (כמו עוגיות ריבה, אם את מבינה מה אני מתכוונת) בטעם שוקולד ממולאות בשוקולד לבן, וכן להפך, עוגיות בהירות ממולאות שוקולד חום. אורזים יחד ויוצא נורא יפה.
ליקר בייתי בטעם שוקולד/קפה/לימון- אגב ליקרים זה די יקר, אלא אם כן שולחים בקבוקון פיצי לכל אחד.
פחזניות בייתיות ארוזות יפה, אפשר במילוי מתוק או מלוח.
אפשר לאפות עוגת גבינה גדולה ולחלק לכמה 'פסים', לשים בקופסה שקופה ולשלוח.
אפשר לאפות 'זר' שמרים, באמצע לשים בקבוק של משקה כלשהו.
כמובן אפשר גם מאכלים ממש.
דג שלם בעשבי תיבול, על מצע חסה, ואם רוצים ממש להפציץ, אז ליד הדג אפשר לשלוח רביולי ברוטב...
גרנולה בייתית עם יוגורט שווה.
שכנה שלי חיפשה את כל הילדים לסינים/יפנים,
ושלחה אורז סיני עם מתבלי סויה וכו', וסלט סיני.
בקיצור, יש המון המון רעיונות, תנסי להתמקד במה את אוהבת ויודעת להכין...
הבעיה המרכזית שלי היא שאני אופה/ מבשלת לא רע. אבל 2 ידי השמאליות גורמות למראה לא מלהיב. לכן אני מעוניינת ברעיונות שהצד שנראות טוב ללא צורך בחיתוך מיוחד וכאלה.
יש עוד רעונות?
כי רוב מה שכתבתי לא צריך לחתוך וכו'... (עוגיות, לחמניות וכו'...)
יקירתי, נסי להתמקד במה שאת רוצה להכין... מה שבה את ליבך במשלוחים שאת קיבלת?
מה היית רוצה שיהיה בשלך וכו'?
אגב, מה שיהודיה כתבה, לשלוח משלוחים שקשורים לתחפושות, יש המון המון רעיונות.
לדוג' אותה שכנה, חיפשה שנה אחת את כל ילדיה לאנגלים..(חחח.. כנראה היא אוהבת את נושא 'עמים'..)
ואז היא שלחה משלוח בצבעי הדגל הבריטי, כחול אדום לבן. קופסת תה קטנה בצבע כחול, סוכריות אדומות.. וכד' לא זוכרת מה עוד. הכל היה ארוז בשקית שדגל אנגליה מודבק אליה.
נראה לי שזה אחד מנקודות המחלוקת בינינו
מה נחשב למשלוח מנות לא יקר...
אני גם ממליצה על משלוח מנות בצורה שמתאימה לתחפושת של הילדים
שנה שעברה הגדול שלי התחפש לארנב. את משלוחי המנות עצבתי בצורה של גזר גדול, בפנים היה סלט גזר מתוק, עוגיות גרנולה ביתית ונראה לי שגם שוקולדים קטנים
את הרעיון קיבלתי ממישהי פה שכתבה שהבת שלה התחפשה לפרה, ומשלוחי המנות היו בטוח שקית ריקה של חלב - מעדנים וכו'
במשלוחי מנות השווים והמיוחדים יש לי סלט פירות ע-נ-ק-י (למשפחה של בעלי, משפחה גדולה) עם בקבוק יין (אבל אפשר משהו אחר)
הם כבר הזמינו עוד אחד כזה לפורים השנה...
עוד רעיונות - (גם מדברים שקיבלנו, גם מדברים שעשינו)
משלוח מנות לארוחת בוקר (רק לאנשים שגרים ממש קרוב, ובתנאי שקמים מוקדם, פינוק אמיתי לאנשים שאוהבים)
לחמניות טריות טריות שזה עתה נאפו (כן, שנה אחת השתגעתי לעשות את זה) + ירקות חתוכים + רוטב לסלט (אני שמתי בכוסית חד פעמית כזאת של יין, וסגרתי עם ניילון נצמד)
פנקייק + סירופ
אייס קפה (בייתי) + עוגית שמרים גדולה
ואם את בענין של להשקיע, אז אפשר לעשות לכל אחד משלוח מנות אישי, לפי ההיכרות מה אנשים אוהבים, וכשמקבלים משלוח מנות כזה, שמרגישים שנעשה מתוך מחשבה מיוחדת עליך אז זה גם כן פינוק גדול
א.פיצה אוזן המן.מבצק פיצה,להכין בצורת אוזן המן עם מילוי של פיצה (רוטב עגבניות וגבינה צהובה)
ב.בשילוב התחפושות...אפשר לחפש את הילד/הבעל המחלק למקסיקני (סומבררו,שפם ופונצ'ו -למהדרים).ולחלק טורטיות עם סלט אבוקדו וסלט עגבניות.(יש לי מתכון טוב,אם בא לך)
ג.עוגה מקושטת בצורה פורימית,רבע בשוקולד,רבע בסוכריות,רבע באגוזים...
ד.עוגיות לב בתוך לב
http://www.carine.co.il/htmls/page_306.aspx?c0=13248&bsp=13090
ה.חמגשית מלאה בארוחה אמיתית-קוסקוס,קציצות וכד'.או מלאה בארוחת ממתקים : )
ו.גלידה ביתית,תמיד טעים ונשמר במקפיא לאורך זמן.החיסרון..שצריך לחלק לפני שינמס (לשכנים קרובים) ואי אפשר להשאיר להם ליד הדלת...
צו השעה- חיסכון!
עד שתחליטי מה לשים במשלוחים, אני ממליצה לך לאסוף אריזות ריקות של קרטון מיץ, אריזת דגני בוקר, קנקלים, אריזות של פירות, עגבניותועוד. תוכלי לנצל את האריזות הריקות כדי למלא בתוכן שתרצי ולחסוך ברכישת קערות וסלסלות יקרות.
אפשר להשתמש בנייר אריזת מתנות או בצלופן כדי ליפות את האריזות. אפשר לתלות מבחוץ חבילת סוכריות סודה זולה, או 2 טופים. המשלוח יכול להיות כל כך מרשים מבחוץ שלא כל כך ישנה מה תשימי בפנים...
~א.להבנתי שאת מחפשת יותר את סגנון האריזה..
אז יש כמה רעיונות מאוד פשוטים ונחמדים:
א. לקחת 2 קערות חד"פ שקופות, למלא אחת מהן, ולסגור עם השניה כך שנוצר עיגול. להדביק בדבק כדי שלא יפתח
את העיגול לעטוף בנייר צלופן צבעוני ולהוסיף קצוות, כך שיוצאת סוכריה
אפשר לקשט במדבקות צבעוניות או מגזרות של פרחים או שאר דברים מבחוץ..
ב.גוזרים משני גליונות סול שתי צורות זהות: ליצן, לב, אוזן המן וכו'. משדכים את שתי החתיכות הזהות אך לא לגמרי, כך שיוצאת צורה של כיס, ממלאים אותו ואז סוגרים עד הסוף
ג. הכי פשוט, ואפשר להעזר בילדים
: לקחת צלחת חד"פ( ממליצה על משהו מנייר, ופחות פלסטיק). לבקש מהם לקשט במדבקות ולכתוב משהו יפה. את כל הקישוטים הללו לקשט מלמטה, ומעל להניח את המשלוח ולעטוף בנייר נצמד שקוף
זה לדעתי רעיון נחמד למשפחות..
בהצלחה!! שרשור כייפי
זה מה שאנחנו בעז"ה נכין
שטרודל תפוחים
סוכריות תפוחים
משקה תפוחים
תפוח
ואפשר חטיף תפוחים אפויים.
ואני כבר מחפשת איזה מחזיק מפיות אם ס
תודה לכל התגובות
(אבל די מוכרים)
-מהודו ועד כוש : צלחת עם הודו / שיפודי הודו +עוגה כושית
-משלוח "זיתים": קופסת שימורי זיתים, שמן זית, ממרח זיתים ביתי
-קורנפלקס עם חלב :סוגי קורנפלקס שונים בצלחת כזו של פיצוחים +בקבוק חלב שמודפסת עליו תמונת המשפחה במקום המדבקה של תנובה
- אני הבאתי שנה שעברה לחמותי כוסות זכוכית שקופים (גדולים רבועיים) סלט פירות הכולל: קיווי תות ובננה +חתיכות מרשמלו
דקה לפני שהגשתי שפכתי על הכל ריצ' יצא מהמם וטעים בטירוף
רעיונות נוספים על כל הכתוב פה, אין לי,
אבל רעיונות לעיצוב יהיה לי יותר קל לדמיין,
תנסי לחשוב מה עומד בתקציב שלך, (להכניס סכום של חומרי אריזה בתקציב)
לומר מה את רוצה להכין, ואז נחשוב על רעיונות לעיצוב יפה (:
ורעיונות נוספים מפורום מתכונים בכיפה
http://www.kipa.co.il/community/show/8282511
*משלוח מנות צבעוני: הכלי ומה שבתוכו באותו צבע. ירוק: כלי ירוק ובו תפוח, אגס, אבוקדו, ופל באריזה ירוקה, סוכריות ירוקות, אפונה יבשה בשקית קטנה וכו`.
*משלוח לפי נושאים: דגים ( מזל חודש אדר) קופסת טונה, קערה עם ציורי דגים, סוכריות בצורת דגים, חטיף דגנים בצורת דגים וכו`.
*ארוחת בוקר- בקבוק מיץ טבעי או שקית שוקו, לחמניות קטנות, מעדן או יוגורט קורנפלקס בשקית אטומה.
משלוח בריא: גרנולה תוצרת בית, או גרנולה שפרקתם למנות אישיות בשקית אטומה (די יקר לקנות מארז), שקית חלב,...
* סלטים קנויים בקופסאות קטנות אישיות, גבינה (תוצרת בית, אם מדובר בחברים טובים), ולחם בייתי (אפשר גם מקמח מלא).
*ספיישל לפורום הזה, משלוח מותאם למתכון, לאנשים מיוחדים (קצת מוגזם לשלוח כזה משלוח לכל השכונה): רכיבים לפיצה (פיתה/בסיס לבצק, שקית זיתים, ג. צהובה), לפשטידת ירק או גבינה או לעוגה בחושה? קנו את המצרכים, סדרו יפה בסלסלה, צרפו את המתכון כתוב יפה על נייר מעוטר ויהיה לכם משלוח יפהפה.
על הרעיון האחרון שלך - במשלוח מנות צריך להיות מאכלים המוכנים לאכילה.
את הרעיון בהחלט כן אפשר לנצל - כך שחלק מהרכיבים יהיו דברים שיכולים להאכל כמות שהם, או בתור משהו שהוא לא המשלוח מנות של המצווה
צנצנת זכוכית (של ריבה) שבתוכה כל המצרכים היבשים לעוגה (קמח,קקאו,שוקולית..) מסודרים בשכבות,כמו הבקבוקים של החול הציבעוני. יחד עם דף הוראות-להוסיף ביצים וכו'.
אגב אריזות,הכי נוח נראה לי להשתמש בשקיות צלופן מוכנות או לחפש בזול שקיות נייר שרק צריך להניח בפנים את המצרכים וזהו,זה מכובד ונוח לאירגון ולנשיאה.
הבהרה (בעקבות הערתה של יהודיה):
בסיס לפיצה- אכיל. גבינה- אכילה. שוקולד לציפוי עוגה או תפוז לסחיטה לעוגה בחושה- אכיל.
כמו כן, כשאני מכינה 30 משלוחי מנות ומתוכם 3-4 בסגנון הזה, מזמן כבר קיימתי את המצוה.
המתכון איננו מתאים למי ששולח רק משלוח מנות אחד או שמכין את המשלוחים כולם בסגנון הזה. לכן, כתבתי לאנשים מיוחדים (כלומר, לא לכל אחד שאת שולחת לו). ואפשר בנוסף להוסיף 2 וופלים פשוטים לצאת ידי חובת משלוח מנות וחובת קשקושים שנזרקים לפח או למערכת העיכול של המסכנם שמקבלים אותם...
פרווה,
בלי ביצים חיות
בלי מרגרינה (לא שריצ' בריא יותר אבל בכ"ז..)
רעיונות מהירים???
לא חובה דווקא את כל המרכיבים, ואפשר להוסיף עוד, זה הכיוון בגדול..
להכין עוגיות חמאת בוטנים ( חפשי מתכון באינטרנט)
לעשות אותן שטוחות
מעל לשים קצפת, ולצפות בשוקולד מומס ![]()
או להמיס את השוקולד ביחד עם חמאת הבוטנים, להוסיף גם קצת מים, וכשמתקרר להקציף אצת הקצפת ולערבב למוס שוקולד-בוטנים
ולשים בתחתית כוסות גבוהים ושקופים [ ורצוי קטנים ] להקציף ריץ' ולהזליף על הביקוויטים [אפשר להקציף עם פודינג] ולשפוף מעל גנש שוקולד עם חמאת בוטנים . אפשר לפזר מלמעלה קרוקנטים\שוקולד מגורד\לתקוע גלילית וכל מה שבא לך.
כמה חומרים יש לך ולכמה לאנשים?
אני יכולה להוסיף מצרכים עם צריך.. קופצת עוד מעט לסופר..
אם כן> הכי שאווהה פצפוצי אורז עם החמאת בוטנים ומעליהם שוקולד.
לא זוכרת מתכון במדויק.. אבל זה מפנק..
שאלה לי-
כשאתם מכינים ארוחה עיקרית, צהריים/ ערב
אתם מכינים אותה עם שלושה מרכיבים: פחמימה, חלבון וירק?
אני ממש משתדלת,
אבל אין לי מספיק רעיונות לתוספת של ירק לארוחה.
מה שאני מכינה זה או מרק של קוסקוס או מוקפץ עם ירקות.
יש לכם עוד רעיונות? ומתכונים??
אשמח לכל פיסת רעיון...
תודה רבה!!!
לאדות [עם קצת שמן] בצל כרוב גזר קולורבי קישוא וכל מה שבא לך עם קצת מלח וקצת חוואג' או רסק עגבניות . [וזה לא צריך להיות מאוד מבושל]
בחורף סיר מרק ירקות קטן כתוספת או מנת פתיחה. אפשר לגוון עם הירקות החיתוך והתיבול.
סלטים חיים.
ירקות קפואים למינהם.
קישואים- לאדות בצל קצוץ, להוסיף קישואים חתוכים לקוביות בינוניות ולאדות אותם קצת. להוסיף מים, אבקת מרק מלח, פלפל(או תבלינים לפי טעמך) לתת לזה להתבשל עד שהקעישואים רכים. לא לוקח הרבה זמן.
אפונה- אפשר מקופסא, להוסיף בצל אם אוהבים ותבלינים (מל"פ, אבקת שום, פפריקה וכו') לטגן קלות וזה מוכן.
כנ"ל לשעועית ירוקה/צהובה מקופסא.
אפשר להכין גיבץ'- מחצילים, עגבניות, גמבה, בצל - אין לי מתכון מדויק.
בתיאבון.
1. אני מכינה תפו"א עם בטטה -אני יודעת, תפו"א הוא פחמימה, אבל אני מוסיפה הרבה פעמים קוביות קישוא, גזר וכד'. בתיבול אדום יוצא מעולה (פפריקה, אפשר גם חריפה, מל"פ, כורכום, קצת א.מרק, שום גבישי ושמן זית).
2. קוביות דלעת (או דלורית אבל פחות טעים) עם שום כתוש מלמעלה, פלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית בתנור..
3. שומר מבושל (מצוין למניקות שבינינו) אם תרצו אעלה את המתכון, מבית אמא..
4. אנחנו לא כ"כ אוהבים את הירקות מהשימורים, אבל אם יש מבצע אנחנו קונים את הקפואים והם כמעט לא צריכים שום דבר מלבד חליטה מהירה ותיבול עדין. ( אפונה, שעועית, פולי סויה..), אולי אפשר עדיין למצוא שעועית ירוקה במחיר סביר..
5. אנטיפסטי (בטטה, קישואים, בצל, פלפלים, חצילים)
6. תחתיות ארטישוק מבושלות היטב, גם מתכון מבית אמא, אם תרצו..
אני נורא אוהבת את זה,
אבל אין לי מושג איך לשבל אותם כך שיצאו טעימים 
בעזהי"ת.
ז"א סלט ירקות. כל פעם מגוונת לפי המרגש 
ואיזה מילוי זה המילוי של הגבינות ששמים בפנים?
ואם יש איזה מילוי אחר שווה, אשמח גם אותו לדעת איך מכינים.
תודה!
מגיע גם עם המילוי? ואיך הוא נראה וכמה בערך עולה?
איך זה עובד בדיוק?
בדר"כ במקרר של דברי החלב, פסטה טרייה. (של שטראוס עם כל מיני מילוים שנראים טעימים ביותר), אבל ראיתי גם במקפיא בסופר באגף של המזון המוכן (לא זוכרת איזה חברה ולא זוכרת איזה סופר. אני רק זוכרת שזה היה במילוי בטטה.
קחי בחשבון שהם בדר"כ גם חלביים, אבל בטוח אפשר למצוא גם פרווה ואפילו בשרי.
המחיר - לא ממש זול ואפילו יקר מאוד אם רוצים להכין למשפחה שלמה, אבל בכלל לא נורא אם מכינים לזוג...
(אני ממש לא זוכרת כמה עולה אבל נראה לי סדר גודל של 10 ש"ח לחבילה שמספיקה ל2-4 מנות, אלו של שטראוס)
פשוט תחפשי בחנות ותראי אם זה הגיוני לך המחיר
ומכינים את זה למעשה כמו פסטה רגילה - מבשלים במים רותחים (אבל אם היא טרייה אז פחות זמן) ואז מוסיפים רוטב
ולפחות בפסטה עצמה אין מרגרינה, לא יודעת לגבי המילוי
יש למישהו מתכון טוב ופשוט? אשמח לתגובות.
פשוט מאוד, לשכבת עגבניות את יכולה להשתמש ברוטב שתכיני בעצמך (עגבניות, בצל, עשבי תיבול ותבלינים)- כמו של פסטה, או ברסק עגבניות ובנוסף תכיני רוטב בשאמל, על כל שכבה תמרחי גם מהעגבניות וגם מהבשאמל 3 שכבות לזניה ותסיימי עם מילוי למעלה.. אפשר להוסיף גבינות, אנחנו שמים רק צהובה מלמעלה.. יוצא מעולה.
הבשאמל פשוט לכנה ומאוד מעשיר את הטעם (נראה לי שיהודיה כבר העלתה הוראות לבשאמל, תחפשי כאן בפורום)
בהצלחה
שמעוניין...