יש למישהי מתכון לעוגת תפוחים חמה?ב"ה!אם בישראל!
כל עוגת תפוחים יכולה להיות חמהיהודיה מא"יאחרונה
עוגות תפוחים הן עוגות שבמיוחד מתאימות להיות מוגשות חמות
רק צריך לחמם לפני ההגשה
אפשר קרמבל תפוחים (למרות שזה לא ממש עוגה) הופיע כמה פעמים בפורום בעבר, תעשי חיפוש
עוף שלם בתנוראמיר1
אני צריך מתקון לעוף שלם בתנור, אני ממש ישמח עם יביאו לי.
תודה
מלח גס בלבדעמית-טליה
ובכמות נכבדת...
יוצא טעים ממש!
אפשר גםהמוזרה
לפזר עליו המון פפריקה ווגריל עוף.
זה משדרג.
אפשר למלא בכל מיני דברים טעימיםיהודיה מא"יאחרונה
ירקות, אורז, פירורי לחם ותבלינים, תפוחים, אגוזים, צימוקים, זיתים, פטריות, משמשים... כיד הדמיון הטובה
למרוח מעל (וגם בפנים) רוטב טעים (מצורפים שניים לדוגמא) או סתם לפזר תבלינים
מה שחשוב לשים לב
קודם כל בלי מלח ישירות על העוף או ברוטב שלו - העוף מלוח דיו גם ככה
גם בלי שמן ברוטב - יש לעוף מספיק שומן
להניח את העוף עם החזה למטה, כך הוא יוצא עסיסי יותר
משך אפייה של עוף שלם הוא בדר"כ משהו כמו שעתיים +
דוגמאות לרטבים
רוטב ברבקיו (לעוף עם עור) (אין צורך לשים את כל המרכיבים, אבל הרסק עגבניות הכרחי)
הרוטב מתאים בעיקר לעוף שממולא במילוי פחמימתי כגון אורז, פירורי לחם וכו', או כמובן עוף ללא מילוי
רסק עגבניות, סילאן, רוטב סויה/דבש, חרדל, יין (רצוי אדום מתוק) שום (עדיף כתוש), פפריקה, צ'ילי גרוס, פלפל שחור, פלפל אנגלי, מעט מיץ לימון. למהול במים עד לסמיכות הרצויה
רוטב חרדל ודבש
חרדל, דבש, שום כתוש, תרכיז תפוחים, מעט רוטב סויה, זנגוויל, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, פלפל לבן.
זה מתאים יותר למילויים מתוקים לעוף תפוחים, משמשים, צימוקים, אננס...
יין אדום מתוקהמוזרה
במה אפשר להחליף חצי כוס שלו בעוגת שוקולד? (לא בגלל משו נגד היין אלא פשוט שאין)
ותודה מראש לכל העונים\עונות!
ועוד שאלההמוזרה
איך אמורים "לערבב מרגרינה" בלי להמיס אותה קודם?
זה הרי קשה ונדבק...
או מגרדים בפומפיה או מועכים עם מזלגשלום לאמונות
מים-ליקר-מיץ תפוזים~א.ל
יין אדום חצי יבש זה טוב?המוזרה
היה כתוב במתכוןהמוזרה
שזה 40 דקות אפיה והעוגה בתנור כבר שעה ולא מוכנה...מה זה אומר?
על כל שאלה תשובהכלנית1אחרונה
1. בד"כ בעוגות שמים יין מתוק ולא יבש, ומן הסתם יש סיבה שהוא מתאים לבישול ולא לאפיה ולכן באמת עדיף להמיר במים/מיץ תפוזים/ מיץ לימון (בעוגה לבנה!)
2.בדרך כלל אני ממיסה מרגרינה במיקרוגל במקום לערבב (בקיץ אפשר להשאיר אותה לריכוך בטמפ' החדר).
3.זמן האפיה משתנה מעט מתנור לתנור. אני אופה בטוסטר אובן (כבר שנה אצלי ועדיין לא למדתי היכן בדיוק להניח עוגה/חלה/עוגיות) ובמתכון שכתוב 45-60 דק' העוגה מוכנה אחרי 25-30 דק'!
לכן, נסי להעלות את הטמפ' (או אם יש לך מספרים בלבד, להעלות למס' הבא), כי כפי הנראה או שאת שמה במדף נמוך מדי, או בטמפ' נמוכה מדי.
פנקיקים, דחוף!המוזרה
איך עדיף לשמור אותם למחר...במקרר או בפריזר?
מה פחות יהרוס להם תטעם?
ומה עדיף עם חלב או בלי חלב?
ומה עושים אם יש בבלילההמוזרה
יותר מידי סוכר? מה אפשר להוסיף כדי לתקן אותה?
תשובותכלנית1
אם הוספת מדי הרבה סוכר, תכפילי את הכמות של שאר הרכיבים. אני שומרת את המיותרים במקרר, בתוך שקית ניילון (צמוד ככל האפשר) והם נשארים טובים גם למחרת. אני משתמשת בחלב וזה מה שמוסיף את הטעם המיוחד והצבע (החלבי נשרף קצת יותר מהר מגירסה פרווה)
במקרר! עום חלב. ברור!
פלפלתי
פשש איזה משקיענית
~א.ל
תודההמוזרהאחרונה
בסוף התקשרתי לאחותי שתכין לי...ואני אבוא לקחת.
אזה מזל שיש דבר כזה.
שלום!שלום לאמונות
יש למישהו מתכון מיוחד לפסטה אבל עם מרכיבים שיש בד"כ בבית?
חיפשתי באינטרנט וכולם או רגילים או עם מצרכים מוזרים...
תודה רבה.
תודה רבה! כבר מצאתי מתכון מעולה באינטרנט...שלום לאמונות
פסטה-פיצהרחלקה
בעזהי"ת.
הרעיון- מכינים פסטה עם רוטב עגבניות רגיל, מתבלים בטיפה כמון (זהירות, הוא נוראאאא דומיננטי!) ובאורגנו.
בסוף הבישול ממש מוסיפים גבנ"צ.
יוצא סופהדרך!
תודה רבה! אני אשמור לפעם הבאה...שלום לאמונותאחרונה
לקחתי בסוף מתכון עם בשר ופטריות... אני באמצע להכין, נראה מטורףף..!
(יומולדת 30 לאחשלי...)
כדורי שוקולדטל-טל
מצטערת על הבורות-
אבל יש למישהו מתכון מוצלח ביותר לכדורי שוקולד??
(אני צריכה בסביבות 30-40 כדורים..,)
ושאלה נוספת:
מישהו ניסה\מכיר את המוצר הזה?http://www.l-s.co.il/Modules/Main/ProductInner.aspx?ProductID=137
ומה צריך להוסיף לזה? (איזה עוד חומרים)
תודה!
אני..צה"ל בנשמה...
לא עובדת עם מתכון, בכדור שוקולד..
מניסיון, מקריצים, ויוצמא מעולה!@!!
שמים שוקולד שוקולד? או קקאו?טל-טל
חברים-זה לצורך מחק באוניברסיטהטל-טל
וזה חייב לצאת מתכון מוצלח- ולא בא לי לקנות כדור שוקולד באיזה קונדטוריה שעולה איזה שקל שתיים כל כדור...
שאני צריכה מלא
ממש תודה!
אם את רוצה ממש איכותיאיזה טוב ה'!!!!
אז תקני בסקוויטים מסוג טוב, תטחני אותם טוב, תערבבי עם ממרח שוקולד טוב, קצת ריבה, ויין / רום.
המתכון הזה יוצא יקר מאוד יחסית. אז אם לא בא לך להשקיע עד כדי כך, אפשר להשתמש בקצת מרגרינה וקקאו במקום הממרח שוקולד.
כדי לתת לזה מראה משובח תצפי חלק מהם בקוקוס, חלק בסוכריות צבעוניות, חלק בפירורי שוקולד.
תסתכלי פהיהודיה מא"יאחרונה
http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=2037
אני עושה בדר"כ את המתכון הראשון, והוא יוצא אחלה. וכמובן, חומרי גלם טובים יותר (בסקוויטים, קקאו וכו') = תוצר טוב יותר
ויש שם עוד מתכונים שווים ומושקעים יותר, שבטח יוצאים טוב יותר.
לחמניות שיצאו כמעט בלתי אכילות - ??ט'
הכנתי השבוע קילו לחמניות שיצאו יבשות וממש לא טעימות וממש חבל עליהן.
אשמח לרעיונות מענינים לשיפצור 
ואגב - בפעם הבאה שאכין, כמה זה הזוי להכניס לבצק רגיל בצל מטוגן ושות'? (לא לפזר מלמעלה! בפנים)
להכין קרוטונים-משה ר-
ובכלל לא הזוי לשים בצל מטוגןיהודיה מא"י
ממש טעים
לאחר שתתיבשנה- לטחון לפירורי לחםכלנית1
טוסטיםטל..
לחם מטוגןאלעדאחרונה
מה אפשר להוסיף מעל עוגת תפוזים...?ענת=)
ב"ה
אני רוצה להכין עוגה מיוחדת ליום ההולדת של אימי לשבת.
ומכיון שיש לי מיץ תפוזים שצריך לגמור אותו חשבתי ללכת על זה..
אבל אני רוצה לעשות משהו שהיה מיוחד כמו ג'לי עם פרות על.
איזה טעם של ג'לי ילך עם תפוזים? ויתאים גם וקויי, או פרות העונה...
ג'לי בטעם משמש ואפשר גם קרם מילי/ציפוי בטעם תפוזכלנית1
רוצה להכין ג'לי, או מילוי/ציפוי בטעם תפוז?
קרם תפוז
להביא לרתיחה 11/2 כוס מיץ תפוזים +1/2 כוס סוכר
לדלל 2 כפות קורנפלור עם 1/4 כוס מיץ תפוזים/מים. להכניס לסיר קטן ולבחוש תוך בישול עד שיסמיך , לכבות ולהוסיף 50 גר מרגרינה.
נראה לי אני קנה ג'לי.ענת=)אחרונה
ב"ה
תודה על העזרה בעטם.
לגבי הקרם תפוזים, אפשר להחליף את המרגרינה בשמן(לא מכניסה לבית מרגרינה ב"ה)
תלוי בגודלאיזה טוב ה'!!!!
לקטנים מספיק 40 דקות - שעה לגדולים מאוד זה יכול לקחת אפילו 3 שעות.
עד שהם רכיםעמית-טליה
תנעצי מזלג ותבדקי...
^~א.ל
ועוד המלצה- כדאי לחצות אותם לשניים לפני הבישול, כדי שיתבשלו מהר. ללא קליפה
ובכלל- לטעמי כל דבר כדאי לחצות לשניים כדי לבדוק את תוכנו בטרם הוא מוכן לאכילה
לגבי לחצות לשנייםאיזה טוב ה'!!!!
הסלק מאבד מהצבע שלו כשהוא חתוך ולכן ההמלצה הזאת לא כדאית לסלק.
לגבי כל מאכל אחר אני מצטרף להמלצה.
לא ידעתי, אצלי זה דווקא בסדר
תודה על החידוש!~א.ל
אמא שלי - ובעקבותה גם אני..א.א.ק
.לא מבשלות את הסלק עם מים, אלא מקלפת, חותכת, ואז מבשלת בלי מים,
ככה כל הויטמנים נשארים, והסלט מוכן ברגע שזה יוצא מהסיר (רק צריך להוסיף מלח, לימון וטיפה שמן), וגם לוקח פחות זמן לבשל...
איך מבשלים בלי מים?..~א.ל
אולי אידוי?-משה ר-
בערך..א.א.קאחרונה
מבשלים עם מעט מעט מים, וקצת שמן גם.
ככה הצבע לגמרי נשאר, ואיתו גם הויטמינים...
הסלק בעצמו גם מוציא קצת נוזלים
בד"כ מה שראיתי אצליחילזון 123
אם זה סלק מקולף אז מיד אחרי שמסיימים את הבישול הם נראים קצת חיוורים.
אבל אחרי שזה מתקרר ומוציאים מהמים הם שוב נראים סגולים.
ואפשר לבשל בלי לקלף ולקלף רק אח"כ.
חלה לכבוד שבת
אלעד
נראה מקצועי. איך הטעם?כלנית1
חלומיאלעד
מתכון מיוחד
תמיד יוצא מעולה..
אמממט'
זה http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t396853#4744844 אותו מתכון והפעם לא יצא מעולה בכלל...
מה לא עשיתי טוב?
חח זה לא אותו מתכון בכלל!אלעד
לנו יש טיפ קטן, שמשדרג הכל 
טיפ: מוסיפים אבקת קסם בנוסחה הסודית (של א')כלנית1
בליל הנוסחה הסודית זה ממש לא אותו הדבר...
אולי- משפר אפיה?
אולי עוד זמן לתפיחה?
אולי קמח ריק (ההיפך ממלא...)?
אולי תבלין של שבת?
ואולי אבקת קסם או מילת קסם (מתוך "הארי פוטר" חלק ג, עמ' 333)?
%כלנית1
המתכון תלוי לי על המקרר כתוב בכתי"ק של אישתך!ט'
זה לא הוגן ככה!!
עכשיו נתקעתי עם כמות של לחמניות יבשות שלפורר אותם זה בלאגן וכנ"ל קורטונים ![]()
לט'- הן יבשות בגלל אפיית יתר, או מרשם גרוע?כלנית1
.רות.
היא אף פעם לא כותבת הכלאלעד
אולי תכתבי לנו מה המתכוןs83אחרונה
ונוכל לעזור
(בהנחה שחסר משהו או כמויות שונות)
ממש סוד
~א.ל
מרק עם בשר/הודו טחון??שירק
אני רוצה להכין מרק בשרי ואין עוף בבית,
רק בשר בקר טחון / הודו טחון,
איך אפשר לשלב אותם במרק עם ירקות?
תכיני מרק ירקות/עגבניות עם כדורי בשראני ירושלמית
מאד טעים!
אני אוהבת בעיקר עם מרק עגבניות עשיר... אם את רוצה מתכון אעלה לך בל"נ.
הכנתי לאחרונה כדורי בשר ברוטב אדוםשירק
לכן אני רוצה דווקא עם מרק ירקות.
אפשר פשוט את אותם כדורים לזרוק למרק ירקות? איך זה יוצא?
אפשר ויוצא מעולה!למענך
אני חותכת ירקות גדולים
קציצות הודו
והרבה פטרוזליה.
כדורי הודואם הבנים12
אני הכנתי פעם מרק עם עוף טחוןיהודיה מא"י
ואת האמת, יצא טעים, אבל חסרונן של העצמות הורגש בבירור
אני לא שמה אף פעם עצמותשירק
אלא אם כן העצמות של העוף עצמו נותנות את הטעם, כן?
אגב,שירק
איזה מגעיל זה נשמע פתאום כשכותבים את זה - עצמות ![]()
רוב הזמן אני חיה בהכחשה לגבי זה אבל לפעמים זה צץ.
חחח... שירק, את מזכירה לי את בעליאני ירושלמית
גם הוא מזדעזע כשהוא נתקל בשם הזה... וגם הוא חי די טוב בהכחשה, עד לפעם הבאה...
בכל מקרה בשר טחון זה הכי סטרילי! ![]()
הנה לך מתכון למרק עם כופתאות בשר-שפטה מהמטבח הכורדאני ירושלמית
שֶׁפְטֶה" - כופתאות בשר מהמטבח הכּוּרדי/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, אמא
"אמי המנוחה בישלה כל דבר שמצא חן בעיניה, היא הייתה ממוצא תורכי, אבל בישלה מגוון רחב של מתכוני עדות - אחד המתכונים החביבים עליה היו הכופתאות הנפלאות האלה. הן הוגשו או בתוך מרק חם (שבו בושלו הכופתאות), או שלאחר הבישול הן הוצאו מהמרק קוררו, נחו במקרר עד להגשה והוגשו קרות כתוספת לאורז ומאכלי ירקות כמו גיבץ' תורכי ועוד – מאוד טעים..." (נירה)
החומרים למרק:
3-2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
5-6 תפוחי אדמה (או יותר – תלוי לכמה אנשים מגישים)
2 בצלים גדול שחותכים אותם בצורת צלב בערך עד לאמצע
צרור קטן של פטרוזיליה + שורש
סלרי שורש + עלים (אני קונה בשוק שורש שעליו יש עלים ומורידה מהם קצת)
5-4 קישואים קטנים מקולפים וחתוכים
1 כוס גריסים שטופים ומושרים במים עד הכנת המרק (תוספת שלי – במקור היו שמים מעט אורז מוכן במרק בצלחת בה הוגשה המרק – אני אוהבת גריסים בכל מרק)
2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור 1/2 כפית כורכום וגם מעט כמון (תוספת שלי)
החומרים לכופתאות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי, או בשר עוף טחון טרי – או שילוב של שניהם
4 ביצים גדולות
1 בצל גדול מגורר דק
שקית קטנה של סולת, או קמח מצה (ואם אין סולת או קמח מצה אפשר עם פירורי לחם) – שמים כמה שתופס (נירה)
הכנת המרק:
- ממלאים מים בסיר גדול (לא עד הסוף כדי שיכיל גם את הירקות וגם את הכופתאות)
- מוסיפים את הירקות, הגריסים והתבלינים של המרק ומביאים לרתיחה, מסירים את הקצף מדי פעם.
- נותנים למרק להתבשל עד שמכינים את תערובת הכופתאות.
הכנת הכופתאות:
- מערבבים את כל החומרים לכופתאות, אם הן יבשות מדי מוסיפים מעט מים.
- בכפות ידיים רטובות יוצרים כופתאות בצורה אובאלית (צורת ביצה) ומשליכים לתוך המרק המבעבע.
- מבשלים כ-50 דקות, או עד שמבושל.
בתיאבון!
נירה
התמונה והמתכון, פורסמו באתר המטבח של איה, הנה לינק:
http://www.ayaskitchen.com/forum/viewmsg.asp?msg=54802
נראה מעולה, תודה רבה!שירק
איך מנקים סולת?קצפת
לשטח אותה ולבדוק שאין תולעים....-משה ר-
הכנתי לא מזמן משהו שמזכיר קצת את מה שירושלמית נתנהחילזון 123אחרונה
ויצא טעים למרות שדי המצאתי את המתכון.
בישלתי מרק עם רסק עגבניות, וירקות בחתיכות גדולות כי הילדים לא אוהבים את הירקות. (תפו"א, גזר, דלורית, בצל, בטטה, מקלות סלרי, גמבה כתומה).
הוספתי עדשים כתומות וירוקות.
ועשיתי כדורי בשר קטנטנים (רק מבקר טחון ותבלינים כמו פפריקה וכורכום וכו', בלי ביצה וסולת וכד') והוספתי לסיר.
בסוף הוספתי גם פטרוזיליה.
יצא ממש טעים וחורפי.
כן. יש.פלפלתי
פוקאצ'ות.
אנחנו עושים יענו פיצה, רק בלי גבנ"צ. זה רץ מעולה.
פעם עשינו עם תוספת בצל למעלה, גם רץ, אפשר גם שמן זית וזעתר. זה פחות הלך אצלנו.
אתם יכולים גם פטריות אם אוהבים אצלכם (אצלנו זה לא "המאכל"..)
ואם את רוצה מתכון - אתן לך אותו בשמחה.
בורקס לא הולך? מאפים כל מיני?
מאפים:פלפלתי
יש את כל מה שיש בפריזרים של המאפים במכולות... פסטלים עם ת"א למשל, תחתיות בצק כאלה שאפשר למלא עם פטריות או משהו אחר... הבצק המגולגל הזה.. איך קוראים לו? ברח לי מהראש.. 
משה בתיבה..
לא חסר.
וסלט פסטה? הכי קל זה -
להכין פסטה, מסולסלים או משהו, להוסיף לזה חתיכות עגבניות, טבעות זיתים, גרעיני חמניות - ולערבב הכל.
כשהיה לנו כזה - זה רץ. ואה, אפשר להוסיף לזה גם קוביות גבינה בולגרית, אבל זה כשיש חלבי... בפרווה עשינו בלי.
ואה, יש לי עוד רעיון:פלפלתי
מישהי הביאה פה פעם מתכון של לחמניות מזונות. אני פעם עשיתי אותו והחבאתי בתוך כל לחמניה שתי קוביות שוקולד. תכלס - זה יצא לחמניה עם שוקולד.
אבל השמחה רבה..
כי זה עם הפתעה..
מנסה...איזה טוב ה'!!!!
סלט פסטה
ג'חנון
ביצים קשות
קינואה
אורז
תפו"א (בהנחה שזה לא נכלל בירקות שהילדים לא אוכלים)
אצלנו גם הולך כל מיני דברים מקופסאות שימורים - תירס גמדי, לבבות דקל וכו'
הרבה חלה 
ואולי דגים לילדים וירקות לבעל? 
יש לי רעיון מקורייהודיה מא"י
להחליף בין סעודה שניה לשלישיתכלומר את מה שאוכלים בדר"כ בסעודה שלישית - פשטידות וכו' לאכול בסעודה שניה, ובסעודה שלישית לעשות בשרי כמו שעושים בדר"כ בסעודה שניה
ואז אין שום בעיה להכין חלבי...
היי זה לא מקורי!איזה טוב ה'!!!!
כתבתי את זה פה לפני שבוע 
אבל זה יוצא כבד נורא לאכול אוכלפלפלתי
שנשאר כ"כ הרבה זמן על הפלטה, לא? ועוד לפני שינה..
זה לא כבד יוצא בסוף?
למה כ"כ הרבה זמן?יהודיה מא"י
לא חייבים לאכול דווקא חמין/רק חמין אפשר להכין אוכל שאפשר לשים על הפלטה בשבת, ולשים בערך בשתיים...
וכששבת יוצאת בחמש וחצי, אז זה לא בדיוק לפני השינה
פוקאצ'האם הבנים12
סליחה, ראיתי שכבר כתבו.אם הבנים12
לביבות. הם יזללו למרות שת.אדמה נחשב לירק...כלנית1אחרונה
אפשר גם פאנקייקס, קציצות טונה (אולי הבעל יאכל ואפילו אם רק הילדים- שווה את המאמץ)
שאלה למכיני הסלטים לשבת: איך זה משתלם לכם???אני ירושלמית
אנחנו מאד מחבבים סלטים ביתיים. אבל בד"כ אני נוהגת להכין שני סלטים חיים, והשאר, המבושלים/מטוגנים וכו', לקנות מוכן.
אמנם אין השוואה בטעם לסלטים בייתים, אבל העבודה והמאמץ בהכנת הסלטים עצומים!!!
השבת לדוג', אנחנו מארחים. לכבוד האורחים טרחתי אתמול בהכנת סלטים, שעתיים וחצי, על השעון!
ומה יצא בסוף?
שלושה סלטים מוכנים (חצילים מטוגנים בתחמיץ, פלפלים קלויים בתחמיץ, וסלט קישואים מטוגנים ופלפלים)
ועוד סלט אחד כמעט מוכן (חצילים קלויים).
והיום קירצפתי את המטבח עוד כשעה וחצי מכל הלכלוך שהותירו בו, הטיגונים והקליות!!
אל תדאגו, הסלטים יצאו טעימים מאד ב"ה.
אבל אפילו החיסכון הכספי איננו!! הירקות יקרים. הגז והחשמל כנ"ל.
ואנחנו אפילו לא צורכים את כל כמות הסלטים המתקבלת... כי מספיקה לנו קופסה קטנה... ואני כשאני מכינה, מכינה בכ"ז כמות יותר גדולה. שנשארת במקרר, עד שפג תוקפה, ולבסוף נזרקת.
חוץ מזה נותרו לי להכין עוד שלושה סלטים חיים, שאותם ניתן להכין רק סמוך לסעודה (חסה, כרוב ואבוקדו)
אה, וגם טחינה ירוקה...
וואי, וואי וואי, כמה עבודה!!!
אז עכשיו בואו תסבירו לי,
א. איך אתם עומדים בזה כל שבוע???
ב. למה זה משתלם לכם??
בחישוב כלכלי את צודקתאיזה טוב ה'!!!!
אבל כמו שהיית משלמת יותר על אוכל איכותי במסעדה לעומת סתם אוכל מוכן אנשים מוכנים להשקיע יותר כדי לקבל תוצאה איכותית יותר.
אני אישית, רוב הזמן לא משקיע בסלטים אבל כשיש אורחים אז זה שווה את המאמץ. (בייחוד לאור העובדה שהילדים שלי גם ככה לא חובבי סלטים)
ירושלמית- את נשמעת ממש שפיתכלנית1
אם את לא מתכוונת למכור סלטים או תבשילים, אז באמת חבל על הכסף והזמן.
מי אמר שצריך כ"כ הרבה סלטים? בצורה כזאת הארוח מאד מכביד ובטח לא תרצי לחזור עליו בזמן הקרוב...
אפשר ליצור קשר עם חברה טובה/שכנה שאת תכיני 2 סלטים והיא 2 סלטים ושתיכן תחצו את הכמות ביניכן.
אפשר לנצל את הבסיס של הירקות/החציל ולהשתמש בו ל-2 סוגי סלטים. למשל, קולים חציל ומשתמשים בחלק בתוספת טחינה (שאת מכינה כרוטב ומשתמשת בה בלאו הכי) ובחלק בתוספת מיונז.
אפשר לטגן חציל ולהקפיא חצי לשבת הבאה (בלי השלב הסופי של התחמיץ) ובכך לחסוך עבודה וגם כסף (הטיגון).
אפשר לשמור חלק מהסלטים/תבשילים בצד (לא לחמם שוב ושוב ולא להגיש, כדי שלא יתקלקלו) ולקחת לעבודה/לימודים ביום ראשון-שני, כך שלפחות תרויחי מהעבודה הקשה שלך.
אם את מכינה חסה, אפשר לוותר על הכרוב היקר (של חסלט...). צריך לזכור שלא כל סועד חייב לאכול מכל הסלטים במקרה של גיוון ולכן חבל להכין כמות עצומה ולזרוק חצי.
ובאשר לכל שבת, מי אמר שזוג צעיר צריך את הגיוון? אי אפשר בשבת שנשארים בבית לאכול רק שניצלים או רק עוף?
כלנית תודה על הפרגון! ולכולם:אני ירושלמית
אז בעצם, אני רואה שאלה שמכינים המון סלטים לשבת.. כל שבת.. הם כנראה מיעוט...(למרות כל בני העדות המזרח שמסתובבים פה...
)
רק פפריקה בעצם ענתה שהיא מכינה הרבה סלטים כל שבת... והיא גם נתנה תשובה, הילדים עוזרים. טוב, אז אצלי זאת עדיין לא אופציה... 
יהודיה, איך יכול להיות שיוצא כלכלי לבשל מטבוחה, מעגבניות שעולות 7-8 ש"ח??
מק"ג עגבניות יוצאת לך קופסה בינונית. הגז גם עולה. הבצל/שום/שמן גם עולים. יוצא בערך 10 ש"ח. לקנות עולה בערך אותו הדבר... טוב הטעם לא אותו טעם, אבל זה כבר שיקול אחר...
וכשאת מוסיפה לחישוב העלות את זמן העבודהאיזה טוב ה'!!!!
אז בכלל זה יותר יקר בבית כמו שכתוב בספרים הקדושים: "time is money" (שם, שם)
אפילו אם נחשב מבחינה כספית את זמן העבודה כשכר מינימום עדיין נגלה שמחיר הסלטים הביתיים (ובכלל בישול ביתי) עולה פלאים.
ולכן, כפי שכתבתי כבר השיקול הוא לא רק כלכלי אלא גם של איכות, גם של הכיף בלבשל, ועוד.
שקלתייהודיה מא"י
כמה עגבניות ופלפל אני שמה, וכמה יוצא לי בסוף
מטבוחה הכי זולה עולה בערך 7-8 ש"ח, ומקילו עגבניות יוצא 500 ג' מטבוחה
אני לא מקלפת את העגבניות, זה חוסך זמן, וזה אומנם הרבה זמן בישול, אבל לא הרבה עבודה.
אתם מדברים על סלטים קנויים של מעדניות,שירק
או של החנויות - צבר, אחלה?
כי של מעדניות בוודאי עולה הרבה יותר יקר (נדמה לי שבפעם האחרונה שילמתי איזה 40 ש"ח על 2 קופסאות לא גדולות).
למה לזרוק??עמית-טליה
תחלקי לקופסאות קטנות ותקפיאי. את לא תחושי בהבדל ובטח שלא האורחים הבאים!
קשה מאוד לעמוד בזה כל שבוע... זה המון זמן ואנרגיה..
משתלם-- ביותרפפריקה--
רק שלא יבוא על חשבון דברים מהותיים יותר.
אצלנו הילדים התרגלו לסלטי בית ולא מוכנים לאכול קנויים
כך שעכשיו הם יודעים שאם רוצים סלטים אהובים- כולם מסייעים.
זה בריא יותר, פחות חומרים משמרים ולא צריך להכין כמויות גדולות.
את יכולה להחליט לא לטגן (ויש המון כאלו) ולהנות מהם כל השבוע בתוספת פשטידות.
לבריאות ושבת שלום.
כלכלית זה בהחלט משתלםיהודיה מא"י
אני למשל חישבתי שעד מחיר של 7-8 ש"ח לק"ג עגבניות זה עדין זול יותר להכין את מטבוחה מאשר לקנות
סלט כרוב גם הוא יוצא זול בהרבה כשמכינים בבית
סלטים שהיו בסוף מתקלקלים ונזרקים (סלט קישואים...) הפסקתי להכין
ובאופן כללי אני משתדלת לא לעשות יותר מסלט אחד שצריך השקעה רבה - למשל יהיה לנו או מטבוחה, או ירקות על האש, (או שנשאר לי משבוע שעבר ואז יהיה שניהם)
וחוץ מזה בלי טיגון, בלי קליה איטית על האש וכל מיני דברים כאלו של הרבה עבודה
למרות שאני גם קונה חלק מהסלטים - חומוס ומלפפונים חמוצים. אבל גם אלו - חומוס אני לא מכינה כי זה פשוט מגעיל אותי. למעשה חומוס עומד בראש הרשימה של המאכלים שאני לא סובלת. מה שכן, כשאני מכינה פלאפל אני אוהבת להשאיר חלק מגרגרי החומוס השלם, ולבשל במים כדי להוסיף לחומוס הקנוי
מלפפונים חמוצים - אני מכינה פעם-פעמים בשנה, כשיש אצלנו במכולת מלפפונים שמתאימים לכך, במחיר שמתאים לכך.
ויש הרבסה סלטים טעימים שאפשר להכין בקלות - פלפלים קלויים אפשר למשל לעשות בתנור במעט מאוד עבודה, חצילים (שאני מכינה כשההורים שלי/של בעלי נמצאים, גם הם נמצאים ברשימת המאכלים שאני לא סובלת) גם כן בתנור, טחינה לוקחת בדיוק רגע, פסטו וממרח זיתים גם כן הולך מאוד מהר. הם אומנם יוצאים יקרים, אבל גם לקנות אותם יוצא יקר...
וסלט חי יכול להפוך להרבה מאוד סלטים
סלט עגבניות עם נענע
סלט מלפפונים עם שום-שמיר
סלט חסה
סלט אבוקדו
סלט כרוב (לבן וסגול, זה שניים)
אני אומר לך מה אנחנו עושים:פלפלתי
בקיץ אנחנו מגדלים עגבניות בגינה, כן, מהשאריות של הסלט... יש שם זרעים, אתם יודעים.
גדלות הרבה עגבניות, קוטפים אותם, מארגנים אותם כשיש זמן, בלי קליפה וכו'... אני מבשלת אותם בישול ראשוני שיהיו לי עגבניות להקפאה - וחלאס, כשצריך אני מוציאה קופסא של עגבניות מרוסקות (תכלס יש כאלה גם בשימורים),
מארגנים רק את התוספות, ואם צריך גמבות גם אותם לא בעיה לגדל. ולא צריך גינה בשביל זה, מספיק לו איזה דלי...
חומוס - בישלתי פעם אחת כמות יחסית גדולה כשהיו אורחים, טחנתי, חילקתי לשקיות - וכשאני צריכה לשבת כמות - אני מוציאה שקית אחת, מפשירה אותה ורק נשאר לי להוסיף את הטחינה עם התיבול...
וזהו. יש סלטים. [וסלטים חיים זה לא בעיה, וזה גם נגמר, לא?]
אפשר באמת רעיונות לסלטיםקצפתאחרונה
שאפשר איתם לקצר תהליכים בהקפאה?
לדוגמא :חציל על האש [לא מתובל] נהדר בהקפאה.
גם חומוס [כבר כתבו...]
שלום וברכה (:אביה14
יש כאן למישהו מתכון לעוגת שוקולד חמה?
בתבנית אחת- חד"פ רגילה כזאת?
בא לי להכין 2 לשבת, ולקחת אחת לאולפנא (ז"א שהיא תצטרך להיות מוכנה מחר בבוקר בערך.. אז הלוואי שתענו מהר!
)
תודה רבה, ושבת שלום!
בבקשה:אם הבנים12
אופס...
אביה14
אפשר שוב בבקשה? ![]()
בבקשה:אם הבנים12
עוגת שוקולד חמה
המצרכים:
100 ג' שוקולד
5 כפות קקאו
200 ג' מרגרינה (אפשר כוס שמן במקום)
1/2 כוס קפה (מים עם נס קפה)
1/2 1 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 חב' אבקת אפיה
5 ביצים מופרדות
אופן ההכנה:
לבשל שוקולד, קקאו, כוס סוכר, קפה עד שהסוכר נמס
לכבות את האש ולהוסיף מרגרינה
וחלמונים.
להוציא כוס מהבלילה לציפוי
להוסיף לתערובת את הקמח וא. אפיה
להקציף חלבונים לקצף להוסיף סוכר
לקפל יחד את 2 התערובות.
לאפות 1/2 שעה בחום בינוני
לשפוך מעל את השוקולד
בהצלחה! שבת שלום
תודה רבה.
אביה14אחרונה
יש אפשרות להכין פופקורן במיקרוגל?ddba
מגרעינים רגילים לא מהשקיות המוכנות
אני עשיתי את זה פעםיהודיה מא"י
בקערת פלסטיק, וזה השאיר סימנים על הקערה
אבל בקערת זכוכית לא נראה לי שצריכה להיות שום בעיה.
לשים בקערה עם שמן/חמאה/מרגרינה, לכסות עם מכסה של מיקרו, להפעיל, ולהקשיב לפצפוצים
כשמספיקים לספור עד 3 בעין פצפוץ לפצפוץ כדאי לעצור את המיקרו.
מכסה של מיקרו מפלסטיק?ddba
אפשר לכסות עם צלחת זכוכית?
אני מכינה בסיר פיירקס עם מכסהחילזון 123
בלי שום שמן.
בד"כ הנגלה הראשונה יוצאת פחות טוב ואח"כ כשהסיר יותר חם מתפוצצים יותר.
אבל בסיר על הגז זה הולך הרבה יותר מהר (אפשר לעשות בסיר גדול)
גם על הגז הכנתי כמה פעמים בלי שמן ויצא בסדר. (מובן שעם שמן יותר טעים
)
בלי שמן?? זה יוצא יבש ומגעיל!מעפר אני באה
איך עושים בלי שמן?אילה שלוחה
לא נעים לי להגיד אבל...ddba
את השאלה שלי שלחתי אחרי ששרפתי שני סירים של פופקורן. אחד אחרי השני.
פשוט הגרעינים החליטו שהם לא רוצים להתפוצץ אז הם נשארו ככה ורק החלק הקטן, שכן התפוצף בעוד חבריו נחים להם בנחת בתחתית הסיר, החל להישרף.![]()
כי צריך לערבב כל הזמןלמענךאחרונה
עד שזה מתחיל להתפוצץ (ותמיד נבהלים מחדש!)
ואז שמים מכסה.
מורידים מהגז מהר כשהפצפוצים מתמעטים.
כדאי לעשות סיר מיוחד לזה כי קורה הרבה שנשרף...
אפשר בסיר על הגז....יעלולית=]
(עם שמן,יוצא מצוין.
רק שכדי להוסיף מלח אחרי שזה מוכן)
מתאים לשים כרוב במרק?ב"ה!אם בישראל!
מה עוד מתאים וקשור בטעם?
קטניות? איזה ירקות?
תודה.
איזה מרק?חילזון 123
אני מוסיפה כרוב למרק עוף וגם למרק ירקות לפעמים.
ואפשר כמובן מרק כרוב ואז הרוב זה כרוב...
כרוב ואיזה עוד ירקות?לא בשרי.ב"ה!אם בישראל!
והילדים אוהבים מרק שהוא כרוב ברובו?
לא.חילזון 123
הילדים שלי אוהבים את המים של המרק (לא משנה איזה) ותפו"א (ועוף עם יש)...
במרק ירקות את יכולה לשים כמעט כל ירק שיש.
בטטה, דלעת, דלורית, תפו"א, בצל, קישוא, קולרבי, סלרי, פטרוזיליה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר, קצת שום
קטניות אפשר אורז מלא או עדשים כתומות.
אם רוצה תיבול אדום אפשר גם עגבניה, גמבה ורסק עגבניות. (אז מתאים גם עדשים ירוקות או כתומות לדעתי).
לא הייתי מנסה לשים כרוב..~א.ל
מרק ירקות- כן!רחלקה
בעזהי"ת.
זה אפילו מאוד טעים.
קטניות- אנחנו בקביעות מוסיפים עדשים אדומים, אפשר גם גריסים, חיטה, שעועית לבנה.. בטח יש עוד, אך לא עולה לי לראש.
ירקות- גזר, תפו"א, בצל, קישואים, כרוב
, קצת שום- מוסיף המון!, בטטה..
וכדאי מאוד להוסיף סלרי/פטרוזיליה/שמיר, זה יוצא סופני!!!
עשית לי חשק למרק!!! 
אם את מכינה מרק כרוב- אפשר...כלנית1
הכרוב עצמו לא משהו, אבל מוסיף טעם מעולה...שטוזי...=)
מרק בלי כרוב כגוף בלי נשמה
)דבי חיה
זה רוסי לחלוטין אבל טעים.
גריסי פנינהלמענךאחרונה
טעים ומשביע! ![]()
קניתי ירקות כתומים למרק כתוםקצפת
להרתיח לתבל ולטחון, או שיש איזה משהו שאני לא יודעת עליו?
בדיוק כךיהודיה מא"י
למרות שאם נורא מתחשק לך להשקיע יותר - אז אפשר לטגן אותם קלות לפני הבישול
ואם המרק הולך להיות חלבי, אז מומלץ להוסיף שמנת או חלב
הוא יכול להיות חלבי, כמה חלב להוסיף?קצפת
על סיר של 4 ליטר?
משהו כמו כוס-כוס וחצייהודיה מא"יאחרונה
אפשר לצלות עטוף בנייר כסף על הגז.אם הבנים12
לגבי בישול לא יודעת.
אפשר ואפשר!עוד כינוי
אני מבשלת חציל בסיר לחץ
ואח"כ מועכת עם הקליפה
מוסיפה מיונז, מלח, פלפל, שום וביצה קשה.
מעולה!!!
אפשר במיקרוגלאמת ואמונהאחרונה
רצוי בתוך כופסא מיוחדת למיקרו אבל לא מחייב.
זה בערך 20 דקות תלוי כמה חצילים שמים.
שלוםםםמצפה לגאולה!!
אני צריכה מתכון לעוגה עם קינמון ואגוזים עוגה בחושה (כמו עוגת תפוזים רק עם מרכיבים אחרים של קינמון ואגוזים)
תודה
אשמח לקבל עוד מתכונים לעוגות בחושות
תודה ויום טוב!!!
עוגת תפוזים ועודכלנית1
העתקתי לעצמי מתכון דומה ואני מקוה אחה"צ בע"ה והטוסטר אובן לאפות). תוכלי לשנות ולהוסיף סוכר מעורב בקינמון ואגוזים למעלה, וגם להוסיף אגוזים בתוך החלק החום.
עוגת תפוזים שוקולית וקינמון
(בשבילך- עוגת תפוזים, שוקולית קינמון ואגוזים)
(עוגה בחושה מהירה ללא צורך במיקסר)
גודל תבנית: 2 תבניות English Cake
החומרים:
4 ביצים גדולות מספר 1
200 ג' סוכר (כוס)
300 ג' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3/4 כוס שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
כף שוקולית
כפית קינמון
1 כף סוכר חום דמררה
אופן ההכנה
1. לערבב ביצים, סוכר, מיץ, שמן, קמח, מלח, וניל לתערובת אחידה ולהוציא כחצי כוס מהבלילה ולשמור בצד.
2. לערבב שוקולית, קינמון וסוכר חום ולהוסיף לבלילה שהשארנו בצד.
3. לצקת קצת יותר ממחצית הכמות של הבלילה הבהירה. מעל לצקת את הבלילה הכהה ומעל להוסיף את שארית הבלילה הבהירה, לערבב מעט בשביל יצירת צורות.
4.אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי, לצנן.
את יכולה לקחת את מתכון העוגה הבחושה שלךפפריקה--אחרונה
להוסיף לה אגוזים טחונים ומלמעלה לפזר לפני האפיה שכבת סוכר דקיקה ועליה קינמון
זה יוצא נהדר!
האם אפשר להשתמש עם שמן סויה לאפיה?אם הבנים12
אני חושבת שכן.רחלקהאחרונה
