שרשור חדש
תרגום בבקשה. לא לכל אחד יש Gmailכלנית1
מקווה שהפעם יעלה-משה ר-
אנחנו משתמשים בשמן זית אחיהכלנית1אחרונה

אני מקוה שעדיין לא קיים זיוף. הבעיה שלנו תהיה ב"שמן למאור" של חנוכה. שווה לזייף כשמדובר בסכומים אדירים של "חסכון" בזיוף..

איך מכינים בצל ממולא?אביוס
מרוקנים את הבפנים שלו עם כפיתיהודיה מא"י

דואגים להשאיר מספיק דופן

ואז מכינים כמו פלפל מומלא

יש שיטה נוספתאם הבנים12

לחתוך צד אחד של הבצל עד האמצע (לאורך)

לבשל במים רותחים כ10 דק'

להפריד את בצל ולמלא.


אני מכינה מילוי כזה: בצל מטוגן, עגבניה קצוצה, בשר טחון או הודו, תבלינים מו"פ א. מרק קצת כמון, אורז חצי מבושל.


רוטב עגבניות: בצל מטוגן, רסק עגבניות תבלינים ומים.


ממלאים את עיגולי הבצל במילוי ולשים בצפיפות בסיר.

בתאבון!

אוף לא הבנתי...אביוס
סליחה, הנה הסבר מפורט יותר להכנת הבצל.אם הבנים12אחרונה
רעיון מעולה!! ממולא במה??ט'
אורז, בשר, חזה טחון...אביוס
האם ניתן להכין קישים למינהם בלי מרגרינה/חמאה???עוד כינוי

ז"א-עם שמן?

אם מישהו ניסה ויש לו מתכון מוצלח

אשמח!

יש לי מתכון כזה אבל....טוזי

הוא עם בצק עלים צוחק

תודה חמודה אחת! אולי בכל זאת מישהו מכיר???עוד כינוי
מתכון לבצק טארט (ונועד לטארט בצל)כלנית1

לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
1/4 כוס שמן-זית
1/2 כפית מלח
3 כפות מי קרח
אם רוצים: 1 כפית פרג ו-1/2 כפית עלעלי תימין טרי
מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמלח עם מזלג (אם משתמשים- גם פרג ותימין) ומוסיפים את שמן הזית. מערבבים טוב עד לקבלת גושישים ואז מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בחוץ לנוח כחצי שעה.

"הבצק הפריך שמופיע כאן הוא על בסיס של שמן זית. לא, הוא לא ב ד י ו ק אותו הטעם או המרקם כמו בצק פריך אמיתי וחמאתי- אבל הוא בהחלט טעים ומספק. והמלית הזו, המורכבת מעיגולי בצלים רכים ומתקתקים וגבינה, מצליחה להיות עשירה ומשמחת מספיק בכדי למלא את שחסר בו…"

מתוך הבלוג "בִּיסִים".  והעיקר: מעולם לא ניסיתי את המתכון , ואם בע"ה אנסה- רק עם שמן קנולה (אני לא משתמשת בשמן זית לאפיה).

כלנית-ממש תודה!עוד כינויאחרונה

אפשר לסמוך עלייך בכל עניין ונושא!!!

בלי נדר אנסה בקרוב (כנראה כבר לא השבוע) ואספר מה יצא.

פרח

ושאלה-את לא אופה עם שמן זית בגלל המחיר/הטעם/המרקם?

נראה לך שהמרקם יוצא אותו דבר?

שוב תודה.

אזוקי - איך מטפלים בדבר הזה?ט'

אני יודעת שזה טעים ואין לי מושג איך להתחיל להתעסק עם זה ...



תודה



אמא שלי עושה את זה עם אורז וגזר נראה לי..רות.
אני משתמשת בזה כמו שעועיתקצפת

במרק בחמין וכאלה...

אויש יש לי מתכון מעולה לעוגיות שהמצילוי שלהן זהאביוס

ממרח אזוקי..

 אבל זה בבית ולא אהיה בבית שבועיים

מתוק?קצפתאחרונה
למה אין לי ארוחת צהרים להיום?כלנית1

אמש החלטתי להכין קציצות אפויות לארוחת צהרים בקופסא לעבודה (לבעל) ולבי"ס. מצאתי מתכון מתאים לקציצות ת. אדמה אפויות. ואז, גיליתי שנגמרו ת. אדמה שנקנו לשבת. מצאתי 2 בטטות וחזרתי למחשב כדי למצוא מתכון. ואז, לא הצלחתי למצוא את המתכון, כי היתה לי בעיה במחשב. בדקנו את כל האפשרויות וביזבזנו שעה לבדוק הגדרה שגויה במחשב, התקשרנו לבזק ולא היתה עזרה זמינה (אחרי 8). חיפשתי את מס' הטל' של רימון, אבל, כמובן שלא יכולתי כי לא יכולתי לגלוש ולחפש.

התקשרתי לחברה שתמצא את המספר, אך הטלפון שלה היה מקולקל.

סוף סוף השגנו את מס' הטלפון של רימון. אחרי ניסיונות שווא למכור לנו אנטיוירוס/להמליץ לנו להצטרף לשירות הגרוע שהשבית לנו את האינטרנט בחודשים האחרונים פעם לבוקר שלם והפעם לשעתיים, מצאנו הודעה שיש בעיה והיא תטופל.

בקיצור: הבעל והילד נאלצו לקבל טבעול מסכן במקום א.צהרים מושקעת!

אוך איזה רצף אירועים מעצבן!!!טוזי
נו, אבל מצאת בסוף את המתכון? בא לך לשתף?שלה שוב
לפחות המחשב כבר מרגיש טוב וזה הכי חשוב... חילזון 123
אל תדאגי. חילצתי מהספק מחיר טוב לתקופה הבאה...כלנית1אחרונה
קציצות בטטה אפויותכלנית1

סוף סוף האינטרנט מחובר כמו שצריך. הכנתי קציצות בטטה אפויות וטעימות (יוצאות דומה לטבעול, אבל הרבה יותר בריאות וטעימות):

החומרים:
2 בטטות מבושלות
בצל בינוני קצוץ
כוס פירורי לחם (השתמשתי בקמח מצה וזה הוסיף טעם של פסח שלא התאים במיוחד לטבעול...)
כוס גבינה צהובה מגורדת
ביצה טרופה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
לציפוי:
קערה עם פירורי לחם (בחלק הזה השתמשתי בפירורי לחם גסים יותר)

מבשלים את הבטטות ומועכים אותן. מוסיפים את שאר החומרים. משמנים תבנית אפיה (אם משתמשים בנייר אפיה- יש לשמן אותו!). מניחים את הקציצות. מרססים/מברישים בשמן (כדאי להשיג מרסס שמן. למי שלא איכפת אם הוא עשוי זכוכית, ניתן להשיג ב-30 ש"ח בלבד). אופים 20 דקות. הופכים.  מרססים/מברישים במעט שמן ואופים עוד כ-20 דקות עד להזהבה.

נכון, קציצות מטוגנות הרבה יותר טעימות אבל גם הרבה פחות בריאות...

מתכון של המבורגר מהודו?קצפת
באופן עקרונייהודיה מא"י

המבורגר (ולמען הדיוק בורגר, המ זה חזיר...) זה רק בשר ותבלינים

אז מוסיפים לבשר הטחון איזה תבלינים שרוצים, (פפריקה, פלפל, כמון...), מערבבים אותם היטב ויוצרים קציצות שטוחות בידיים

אופים בתנור או שמטגנים. אם רוצים לעשות במנגל צריך להקפיא אותן קודם ולהניח על המנגל קפוא.


מחבת להמבורגרכלנית1

https://www.kleibait.co.il/images/SimCom/products/7541.jpg

מחבת להמבורגר + דוחס (להשטחת ההמבורגר). פשוט לראות ולהנות (מיועד כמובן למי שמכינה המבורגר באופן קבוע). דרך אגב, כעת יש המון מבצעים אז מי שמחפשת כלים מיוחדים, סירים או מחבתות מיוחדים - עכשיו הזמן.

איפה קונים את זה??????קצפת
לקצפת: תכיני הרבה כסף...ליום הולדת/יום נישואיןכלנית1

1.אתר" כלי בית": 240 ש"ח (תבדקי דמי משלוח). חברה טובה.

2.יתכן שבחנויות יוקרתית כמו נחמד (שם קניתי (במבצע כמובן, אחרת זה יקר מדי) מחבת מעולה לפנקייק.              

3.יש אתר שמוכר מחבת המבורגר מאד בזול. לא נראה לי שזו חברה יוקרתית כמו היקר, כי 150 ש"ח זול מדי...

 מחבת בורגר להכנת המבורגרים http://www.minas.co.il

4. תבדקי בחנות של קרין גורן. מצאתי שם מחבת חמוד לסופגניות, אבל אם אני לא אוכל לחשוב מה עוד עושים איתו, זה ביזבוז לפעם אחת בשנה...

 

 

תודה!קצפת

יש לי החודש גם את זה וגם את זה....צוחק

מזל טוב כפול!כלנית1אחרונה

בדקתי ב"נחמד" ויש להם רק מחבת לפנקייק (של נאופלם!!). המבצעים שלהם בכלל נמשכים רק עד 5.11. אם יש שם משהו שמוצא חן בעיניך, עכשיו הזמן. ובכלל, תבדקי עד מתי המבצעים של חנויות כלי בית (עד מחר-1.11 או גם בחודש הבא)

פעם מישהי כתבה כאן מתכון של אצבעות גבינהקצפת

בסיס של פשטידת גבינה שחותכים לרצועות ומצפים בפרורי לחם. אני לא מוצאת את זה...אפשר עזרה?

המממ...האינטרנט הצדיק שלי מצנזר...תוכלי להעתיק לי?קצפת
הנה. אצבעות תירס (מהבלוג של דונה קישוט)חילזון 123
אצבעות תירס...
Naava`s ©

אין מה לדבר (ושינסה מישהו לעצור אותי) האצבעות האלו - גאוותי הגדולה, בסה"כ פינגר-פוד, הכנה פשוטה ומרכיבים זמינים, וכל זה החל, כשיצאה נפשי לגלות איך עושים את ציפוי השוקולד/תפוחים פאי של הבורגר.. אחרי כמה ניסיונות הגעתי לתוצאה המיוחלת שדומה מאד לציפוי אצבעות התירס. (על כך בפרק "שוקולד פאי - יכולתי להם..")


 


הדבר הטעים הזה, לנישנוש או כתוספת למנה בשרית, אפשר להכינו עם מרבית הירקות, טעים למבוגרים וגם דרך מצויינת "לדחוף" לילדים אוכל...

 

להלן גירסה חלבית (גירסת פרווה בהמשך המתכון). אופן הכנתם של מקלוני התירס מאד פשוט ובשני שלבים. ההכנה מורכבת מאפייה של פשטידת תירס נמוכה, צינונה, פריסתם לפסים בגודל הרצוי, טבילתם ב-בלילה, פירורים וטיגון. אפשר להקפיא, רצוי לחמם בטוסטר ולא במיקרו למרות שגם זה אפשרי.

 

טעים, פיקנטי בהתאם לתיבול הנבחר, אפשר לשדרג מבחינה צבעונית וגם טעמים עם פלפל חריף אדום או פיסות גמבה מתוקה ובאופן הזה להכין מכל ירק שרוצים.

 

תבנית 20/20 ס"מ, אפיה 175 מעלות, 20-25 דקות, גובה הבלילה לפי כמות זו בין  1-2 ס"מ. כמות אצבעות 20 יחידות.

 

החומרים לפשטידת התירס:

2 כוסות גרגרי תירס (1.5 מתוכם לטחינה)

1/2 כוס חלב

1 ביצה מס.1

50 ג` גבינה צהובה (בחירה חופשית: עמק, פרמזן, אחר)

150 ג` גבינה בולגרית מכל סוג

1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)

70 ג` קמח

1/2 כפית א. אפיה

מל"פ (פלפל לבן עדיף)

 

להכניס את כל החומרים למעבד מזון לטחינה חלקה - למעט 1/2 כוס גרגרי תירס והבצל. בתום הטחינה להכניס את שארית התירס והבצל לערבוב בכמה פולסים קצרים. המטרה לשמור על צורתם בתוך האצבעות.

 

בתום האפיה רצוי שהפשטידה תהיה מוצקה ובהירה. מצננים היטב, רק לאחר הצינון משחררים מהתבנית. פשטידה דקה כ"כ עם גבינה מותכת בתוכה יכולה בקלות להתפרק כשהיא חמה. לאחר הצינון פורסים לאצבעות בגודל  2X2X10 ס"מ..

 

הציפוי הזה הוא דבר נפלא ומומלץ לשימוש עם כל דבר, הוא מעין טמפורה אבל התוספת של פירורי הלחם עושה פלאים.

 


הבלילה לציפוי האצבעות:

1 ביצה

1 כוס מים

1/2-3/4 כוס קמח

מל"פ או תיבול אחר לפי הטעם

פירורי לחם מכל סוג (מעדיפה פירורית זהב)

 

טובלים את ה"אצבעות" בבלילה, מסירים שאריות טפטוף וטובלים בפירורים,

בעזרת מרית להניח בשמן חם מאד - טבילה קצרה (15 שניות) להזהבה בהירה.

 

הארות והערות:

בגלל עומק תבנית סטנדרטית וגובהה הנמוך של הפשטידה - כדאי לשים בתחתית התבנית נייר אפייה למען יהיה חילוץ נקי  ולא תישבר בעת ההוצאה מהתבנית.

 

אצבעות יותר דקות הן יותר מעודנות - אפשר להקפיא את הפשטידה חלקית, לחתוך יותר דק (עובי 1 ס"מ) ולהמשיך בתהליך הטבילה בפירורים כרגיל. הטיגון יפשיר את האצבעות למצב אכיל.
 
שלב א` אפשר להכין מראש ולהקפיא, ביום ההכנה רק להפשיר, לטבול ולטגן.
 

  

החומרים לפשטידת התירס - גירסת הפרווה, אופן הכנה זהה

2 כוסות גרגרי תירס גדושות (1.5 מתוכם לטחינה)

1/2 כוס מים + 1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף

1 ביצה מס.1

70-100 ג` פירה

1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)

70 ג` קמח

1/2 כפית א. אפיה

מל"פ (פלפל לבן עדיף)

 

תפוח"א קטן שוקל בערך 70 גר`, להשתדל לשקול ולא לעבור

את כמות הפירה, בכדי שלא יהיה טעמו ומרקמו מודגש בתערובת.

אפשר להוסיף עוד מחצית כוס תירס טחונה,

אבל כדאי להתנסות בכמות המצ"ב קודם שמוסיפים.

                                                                                    

זה בדיוק!!!!תודה רבה!!!!קצפת
ואיך אפשר לעשות את זה בפרווה?ט'

ממש בא לי...



תחפשי הכי למטה בהודעה של חילזוןנדנדה כתומה.
אפשר להשתמש במתכון הפרוה לפשטידה בלי לטגן בהמשך?כלנית1
ניסיתי את זה פעם אחתחילזון 123אחרונה

ונדמה לי שאפיתי בתנור עם קצת שמן.

מן הסתם זה יוצא קצת פחות יפה כזה.

מחפשת מתכונים לעוגות תפוחים (ירוקים) שאפשר להקפיא.פלפלתי

ואם אפשר עם שמן - בלי מרגרינה.

 

תודה רבה!

 

[אשמח להרבה סוגים כי יש לנו בררנים במשפחה.]

 

 

קפיץ.פלפלתי
עוגה מתפוחים וקמח מלא~א.ל

3 תפוחי גרנד חתוכים לקוביות

1 כף קינמון

1וחצי כוסות סוכר חום

1 כוס קמח מלא

3 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

1/2 כפית א.אפייה

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

1 כפית תמצית וניל- לא חובה


מערבבים את התפוחים עם הקינמון ו1/2  כוס סוכר חם.

בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמן, יתרת הסוכר, א.אפייה,תמצית וניל וקמח מלא.

יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית עגולה גדולה, מפזרים את תערובת התפוחים, ומעליה את יתר הבלילה והאגוזים


180 מעלות, כ45 דק'.

בהצלחה


תפוחי גרנד זה תפוחים ירוקים?מעפר אני באה
כן החמצמצים האלה..~א.ל
הכנתי עם קמח לבן ותפוחים צהובים.בין השורות

הורדתי מכמות הסוכר ולדעתי אפשר גם להוריד מכמות השמן.

ערבבתי ביד ויצא לי מספיק לתבנית פס.

אבל התוצאה די טעימה

סוכר חום יותר מתוק(לדעתי, לא יודעת אם כך באמת)~א.ל

מסוכר לבן, כך שטוב שהפחתת


שמחה שיצא לך טוב!

לגבי הכמות-אנונימי (פותח)

את מקציפה במיקסר?

איך יוצאת לך כמות גדולה שמספיקה לתבנית עגולה גדולה בעוד של-chayagol זה הספיק רק לתבנית פס?

סבבה. תודה! יש עוד?פלפלתי
ועוד שאלה על הדרך:פלפלתיאחרונה

לפתן תפוחים - יש אפשרות להקפיא אותו או שהוא נהיה סמרטוט וזה בלתי אפשרי?  

מתכון טוב לשייק ירוק?אנונימי (פותח)

קניתי פטרוזיליה, כוסברה, זרעי צ'יה וזרעי פשתן. מה אפשר להוסיף לזה מבחינת בריאות וגם כדי לשפר את הטעם? תודה

קיווי? בננה? תפוח?חילזון 123
לא שייק, אלא מיטבל עם גבינהכלנית1אחרונה

אם גבינה נכנסת לתחום הבריא, את יכולה להוסיף לפטרוזיליה ולכוסברה גבינה לבנה ולהכין מטבל (למריחה על לחם/לטבילת גזר/מלפפון), עם מעט מלח.

זרעי צ'יה לא נמסים בגבינה ומתבלטים בסלט (והורסים כל תערובת) ולכן אני לא ממליצה לעברבב בכמות גדולה של גבינה/סלט, אלא לשים מעט תוספת לזרעים ולאכול.

זרעי פשתן- אפשר סתם בתוך יוגורט ולהוסיף מעט קוואקר, או אם את מקפידה להימנע ממוצרי חלב, להוסיף סלט ושמן זית.

סיגרים ופסטליםאנונימי (פותח)

כאלה שיש במנות ראשונות - קדם ארוחה וכאלה

קניתי עלי סיגר ואין לי מושג איך מקפלים פסטלים  או מגלגלים סיגרים  עם המילוי

 

ממש נשמח לעזרה בציור סרטון או הסבר פשוט (זה לא נראה כזה מסובך)

 

תודה

אני אנסה להסביר איך מגלגלים סיגריםNעלי

העלי סיגר זה בצורת עיגול- אז לנוחיות אני אסביר במילים צפון דרום מזרח מערב

 

שמים את המלית בכיון דרום- ומשאירים שוליים..

 ואז לוקחים את כיון מזרח ומערב "ומקפלים" -על מנת שהמילוי לא יברח מהצדדים..

ואחרי זה פשוט מגלגלים רגיל (לכיון צפון) "ומדביקים" עם מעט מעט תערובת של מים מעורבבים בקמח (יותר קמח-) וככה זה סוג של דבק..

 

מקווה שעזרתי

 

הסברת יפה . תודה!אנונימי (פותח)

שאלתי מבינים מרוקאים והסבירו לי בערך כמוך רק שאמרו לי שמשתמשים בחצי מהעיגול ולא בכולו כי אחרת יהיה יותר מידי בצק.

 

מה עם פסטלים? יש מתנדבים להסביר?

 

רמז:

אמרו לי שזה כמו פילאס

 

זה עוזר הרמז הזה? (לי לא)

 

תודה

עיגול שלם טוב לאגרול שהוא יותר גדול...-משה ר-אחרונה


פסטושמחות

התגלגלה לידי קופסת פסטו.

 

אין לי מושג מה עושים עם זה.

 

 

אשמח לקבל  רעיונות. תודה.

על פסטה, אלא מה?אלעד
זה טעים לאכול ככהיהודיה מא"י

על לחם או כרוטב לסלט. נחשב מאוד בריא

אפשר גם לשים על דג ולאפות בתנור

או להוסיף כתיבול למאכלים שונים

בטוסט זה מצויןאם הבנים12
לחמניות (שבלולים) פסטוכלנית1

נזכרתי שלקארין גורן יש מתכון ללחמניות (שבלול) עם מילוי פסטו. בזמנו העדפתי להכין עם מילוי אחר, אז בדקתי והבאתי לך: 

לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
2 כפות דבש
2 כפות מלח
2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
עוד מעט קמח, לקימוח
למלית:
ממרח פסטו
גבינה מגוררת
אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל חומרי הבצק (אפשר גם בידיים) עד לקבלת בצק חלק ומבריק (בערך 10 דקות בידיים, 7-8 דקות במיקסר).
משמנים את הבצק בספריי שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד להכפלת הנפח.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ.
מורחים פסטו על הבצק ומפזרים גבינה. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות.
מניחים את הפרוסות על תבנית עם ניייר אפיה מקומח עם רווחים קטנים בין הפרוסות.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים עד להזהבה. מגישים חם

תודה..שמחות
ועל הדרך - איך מכינים רוטב פסטו כזה?פלפלתי

 

בזיליקום, שמן, צנוברים, ושום- לא יודע את הכמויות..-משה ר-אחרונה
רעיונות בדחיפות!המוזרה

אני צריכה להביא משהו למסיבת סיום קורס שכולן שם שפיות שמביאות דברים גרדניוזים ואני בקושי מכינה עוגת שוקלד..

קיצר או שיש למישהי רעיון למשהו שיכול לצאת טוב או שתגידו מה פחות פדאיחה להביא משו פשוט או פשוט לקנות משו מוכן?

אני הייתי קונה~א.ל

סופגניות! יאמי


אולי סלט חסה שווה? מה התפריט?אם הבנים12
חלבי או פרווה?יהודיה מא"י

ומה התקציב?

יש כמה דברים מאוד פשוטים, ומאוד מרשימים, אבל המחיר שלהם בהתאם...

אל תשאלו מה היה בסוף...המוזרהאחרונה

הכנתי עוגה פשוטה יחסית, כי החלטתי שזה יותר זול מלקנות, אבל כשחתכתי אותה רגע לפני שיצאתי מהבית, גיליתי שהיא יצאה זועעה, לא יודעת למה אפילו, אז רצתי מהר למכולת ובכל זאת קניתי עוגה מוכנה

וכמובן שכולן הביאו פשטידות והשקעות ...והיה קצת פדיחות כי כזה "ציפו ממני" אבל לא נורא מילא זו היתה הפעם האחרונה שפגשתי אותן. לשון אדומה

לא יותר פשוט להכנס ל"פנאי"-"אוכל"?יעלולית=]

יש שם מתכונים בשפע.

ולא צריך לחכות עד שיגיבו לשירוש!

אהם... זו שאלה עצמית רטורית, אני מניחה...?חן עדי
פה את יכולה לישאול שאלות על המתכון,מעפר אני באה

אם משו לא ברור לך,

שם זה הלכתחילא,אלעד
כאן זה הפורום הבדיעבדי, יעני מה קורה כשהמתכון מ"שם" לא הצליח..
מוחה על כבוד הפורוםיהודיה מא"י

שקיים פה הרבה יותר זמן מדור אוכל בערוץצוחק

זה בכלל לא לכתחילה כשהוא לא עובד כמו שצריך....פלפלתיאחרונה
מה עושים עם חציל קלוי [לא המתכונים הרגילים]קצפת

טחינה\מיונז ?

מרסקים במזלג ו..פפריקה--

מוסיפים עגבניה חתוכה דק דק, בצל ירוק ושום כתוש

ומתבלים במלח ולימון.

 

 

="בבא גנוש" בעיברית, אגבאלעדאחרונה
מי יודע? איך מכינים חלבה?????????ספגטי מוקרם

דנו על זה בשבת.. לא ממרח אל חלבה אמיתית..


אני לא בטוחהיהודיה מא"י

אבל נראה לי שזה ערבוב של טחינה גולמית, דבש, סוכר בלישה ארוכה, ונראה לי שעם חימום.

אבל את יכולה לערבב רק טחינה גולמית ודבש, זה לא נהיה ממש קשה כמו חלווה קנויה, אבל כן די מתקשה ומקבל טעם כמו של חלווה.

מה עושים עם 2 קופסאות קורנפלקס?!?!באהבה ובאמונה..

שלום.

בדרך לא דרך התגלגל אלינו הביתה 2 חבילות קלוגס (סוג של קורנפלקס..)-

תזרימו מתכונים עם קורנפלקס ,שיהיו שווים=) ותוסיפו אם זה קורנפלקס מיוחד כאילו אם הטעם ישתנה אם אני ישים את הקלוגס ולא תלמה..

להמיס שוקולד, לערבב עם הקורנפלקס ולשים במנג'טים.חרישית
^^^ יוצא שיא הטעים וממכר ברמות!!!!!!!!!!!!מישהי חמודית
להוסיף לשוקולד חמאת בוטנים או טחינהצוויג^^אחרונה

יוצא טעם הרבה יותר מיוחד וטעים (בתנאי שאוהבים כמובן..)

 

כמובן שאפשר להסתפק בנס קפה או א. נוגט...

יש למישהי מתכון לעוגה לבנה בלי להפריד ביצים?רות.
יש לייהודיה מא"י

זה קצת בערך, כי זאת עוגה קצת מאולתרת שלי

חצי כוס שמן (ויותר טעים 100 ג' מרגרינה רכה)

כוס סוכר

להקציף ביחד

להוסיף 3 ביצים, להקציף אחרי כל ביצה

2 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

תמצית וניל

קליפת תפוז/לימון מגוררת - לא חובה

2/3 כוס נוזלים (מים, מיץ, חלב וכו') - בערך, לא זוכרת כמה אני שמה בדיוק

אבקת אפייה

לערבב הכל עם המיקסר לתערובת חלקה, להעביר לתבנית עם נייר אפייה ולאפות 35 דקות בתנור

ואצלי העוגה הזאת הולכת בתור בסיס לעוגת אננס

תודה! זה טוב גם בתור עוגה רגילה?רות.

ואפשר להפוך אותה לשיש או שזה לא מתאים?


כן, וכןיהודיה מא"י

אבל כדי שלא תצא יבשה כדאי לשים מיץ ולא מים, ואולי גם להוסיף משהו כמו שוקולד ציפס או צימוקים או משהו כזה

איזה גודל זה תבנית 26 בתבנית חד פעמית?רות.
2 מתכונים מצוינים מהאתר של ניקי בheh

מתכון - עוגת תפוזים שוקולד וקינמון

גודל תבנית: אינגליש קייק 2

מצרכים

4 ביצים גדולות מספר 1
200 ג' סוכר (כוס)
300 ג' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3/4 כוס שמן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כף שוקולית
כפית קינמון
כף סוכר חום דמררה
 

אופן ההכנה

 1. לערבב ביצים, סוכר, מיץ, שמן, קמח, מלח, וניל לתערובת אחידה ולהוציא כחצי כוס מהבלילה ולשמור בצד.
 
2. לערבב שוקולית, קינמון וסוכר חום ולהוסיף לבלילה שהשארנו בצד.
 
3. לצקת קצת יותר ממחצית הכמות של הבלילה הבהירה. מעל לצקת את הבלילה הכהה ומעל להוסיף את שארית הבלילה הבהירה, לערבב מעט בשביל יצירת צורות.
 
4. חום בינוני 180 מעלות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי, לצנן

מתכון - עוגת תפוזים רכה ונהדרת

גודל תבנית: 24"

מצרכים

4 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
3/4 כוס מיץ תפוזים פריגת
(לא צריך לעבוד קשה ולסחוט מיץ)
חצי כוס שמן
350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה
כפית תמצית וניל
מעט סוכר

אופן ההכנה

1. להתחיל להקציף את הביצים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח ואוורירי, לפחות כמה דקות הקצפה טובה במהירות גבוהה.

2. להוסיף את שאר המצרכים תוך כדי הקצפה, בסוף להוסיף את הקמח ולהקציף עד שהבלילה אחידה וללא גושים במינימום הקצפה

3. לפני הכניסה לתנור לפזר מעט סוכר למעלה. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן

תבנית מלבנית בינוניתיהודיה מא"יאחרונה
איך מתפיחים בצק שמרים במזג אויר חורפי?אם הבנים12
יוצרים 'תא חום' בתנור.אני ירושלמית

מחממים את התנור על חום נמוך של 50 מעלות. כשהתנור חם, מכבים אותו ומכניסים את הבצק לתפיחה, כשהוא מכוסה במגבת (כדי שלא יתייבש).

 

במקרים קיצוניים (של קוצר זמן קור במקביל...) אני מכניסה כשהתנור פועל בחום הנ"ל...

תלוי בזמן שיש לך, אפשר להתפיח גם בקירור..-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ז חשון תשע"ב 16:09
תודה ירושלמית, תפח מקסים!אם הבנים12אחרונה

פשוט בפעם הקודמת זה תפח ממש לאט...

אפשר לשים מים יותר חמים בלישהחרישית

(בזהירות לא מידי חם ישירות על השמרים)


ואז הבצק מראש קצת חמים...

אפשר בבקשה מתכון לסופלה שוקולד..?חייכנית.

 

קלי קלות:חרישית

שמים בקערה  200 ג' שוקולד מריר עם 3/4 כוס שמן, וממיסים במיקרוגל.

מוסיפים: 1 כוס קורנפלור, 1 כוס סוכר, 2-3 כפות קקאו ו-5 ביצים.

שמים בתבנית מאפינס (אפשר לשים בתוך כל אחד קובית שוקולד, או חצי). מספיק לבערך 12-18, תלוי כמה שמים בכל אחד...

אופים 11 דקות (תלוי בתנור) ומוציאים כשנראה שזה עוד לא אפוי.

אפשר בשבת לחמם על הפלטה עד שקובית השוקולד רואים שהיא נמסה, ולהגיש עם גלידה.


יאמי


טיפ קטן - כשאני מכניסה לתנור אני עושה בפלאפון סטופר על 11 דקות, אחרת אין סיכוי לזכור להוציא על הדקה...


וגם - אני תמיד מכינה ישר כמות כפולה...

תודה לך..חייכנית.
שאלונת-יום השביעי

ניתן להקפיא את זה?

או שזה לא יוצא טוב בהקפאה?

בנתיים לא ניסיתי..אבל לדעתי אפשר להקפיא..חייכנית.

אין בזה כל בעייה.

אפשר להקפיא!חרישית

(ולהחביא טוב טוב במקפיא, כי זה טעים גם קפוא...)

שאלה הלכתית לגבי החימום של הסופלה בשבת,פאתחתותח

חשבנו על זה באחת מהשבתות, בעודנו מלקקים את שאריות הסופלה מהצלחת, ומחכים ליום שישי הבא כדי להכין עוד פעם לשבת.
הקטע של הסופלה זה שהוא לא אפוי מבפנים, נותנים מכת חום ורק הבחוץ נאפה. אם נחמם את זה בשבת, הרינו בעצם אופים את הבפנוכו של הסופלה, לא?! כלי שני לא עוזר בעניין ה'לא אפוי', ולכן לא יעזור לחמם את זה על גבי משהו.

זה לא ממשיך להאפות על הפלטה.חרישית

אם שמים יותר מידי זמן זה נחרך טיפה מלמטה, אבל הנוזלי נשאר נוזלי.

חרישית, הסופלה יצא סוף!!! תודה!אני ירושלמית

יאמי

 

תמיד הכנתי לפי מתכון מעט שונה (עם 2 ביצים וחצי כוס קמח, ומרגרינה/חמאה) ויצא פחות מוצלח...

 

המתכון שלך מעולה!

 

תודה! חיוך

 

 

כ"כ קל וכ"כ הרבה מחמאותחנדבוש

תודה. כולם התלהבו כולל כמובן אני

הרב צבי פרבשטיין אוסר לחמם את זה בשבתרחלקה

בעזהי"ת.


שאלתי אותו בסמס אם מותר לחמם סופלה שוקולד שהתוך שלו נוזלי,

ותשובתו היתה שלילית...

[והוא בד"כ ממש מקל ]

זה לא ממש נוזלי, זה יוצא מרקם קצת כמו מוסחרישית

גם לפני האפיה זה לא בדיוק נוזלי... וגם אחרי - האמצע קצת יותר מוצק מהתערובת לפני האפיה.

שאלה על המתכוןחילזון 123

מערבבים סתם הכל ביחד?

לא מפרידים את הביצים ומקציפים??

לא מפרידים.חרישית
תודה! יצא מעולה, והחצי היה מאושר!יום השביעי

 

ואם אין לי קורנפולר- יש תחליף? רחלקה
כןחרישית

אפשר קמח תפו"א (אבל אז צריך כל הזמן לערבב כי יש לו נטיה לשקוע)


או קמח רגיל - אבל פחות בכמות, משהו כמו 2/3 כוס במקום כוס קורנפלו. לדעתי, יוצא פחות טוב...

אחרי כאלה תשבחותאם הבנים12אחרונה

גם אנחנו הכנו לשבת ויצא ממש טעים

תודה רבה!

סתם לידיעה כלליתיהודיה מא"י

ומבלי לגרוע במוצלחותם וטעימות של המתכונים בשרשור הנ"ל

סופלה שוקולד זה מעין עוגה תפוחה ואוורירית עד מאוד שמוגש ברגע בו היא יוצאת מהתנור לפני שהיא נופלת.

סופלה שוקולד אמיתי אי אפשר להקפיא, ואפילו לא לחמם שוב.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%97%D7%94


צודקת, למעשה השם של מה שאנחנו מכנים סופלה שוקולדאני ירושלמית

הוא : פונדנט שוקולד...יאמי

 

אף פעם לא היה לי את האומץ להכין סופלה אמיתי... גם ציך להגיש אותו מיד לשולחן, שזה בד"כ גם בעייתי לי...

לי דווקא היה חילזון 123

אבל כמובן שהוא לא תפח ועלה יפה כ"כ כמו בתמונות...

אבל זה עדיין טעים (מה יכול להיות כבר לא טעים במלא ביצים, שוקולד, ושמנת?)

נכוןיהודיה מא"י

כי אם לא לכבוד שבת, מתי נכין קינוחים מושחתים שכאלה? (כלכלית וקלורית)

אבל בשבת המזונות הם מחוץ לחשבון, וגם לא משמינים מהאוכל של שבת...

הפתרון - להכין לכבוד חג, ואז אפשר להכין בחג

פשטידה פרווהאנונימי (פותח)

לאירוע במוצ"אש זקוקה לפשטידה פרווה,

לא בצל (בקשת המארחת......צוחק, )

ולא ברוקולי(ממנה לא אוכל לטעום...מוציא לשון)

ולא קישואים (את זאת אני כבר מכינה.....חושף שיניים)

תודה ובשורות טובות.

פשטידת תירס? פטריות? אטריות? תפו"א?קרמבו
מרכיבים שלהם...אנונימי (פותח)אחרונה

כן ,

אבל המרכיבים???

ציפוי לעוגת שוקולית- דחוף!קרמבו
עבר עריכה על ידי קרמבו בתאריך כ"ו חשון תשע"ב 23:40

אני רגילה לעשות לעוגה ציפוי משוקולד וריצ'.

כרגע אין לי ריצ', ואני צריכה לצפות את העוגה דחוף...

יש תחליף?

אפשר עם קקאו וסוכריהודיה מא"י

מערבבים 1 קקאו, 1 סוכר וחצי מים/יין/מיץ. מוסיפים מעט שמן או מרגרינה שעושה את הציפוי מבריק.

מחממים במיקרו/בסיר קטן עד שהכל נמס, ומורחים על העוגה כשזה עוד חם

לעוגה רגילה נראה לי שיספיק חצי כוס קקאו וחצי כוס סוכר.


או שאפשר להמיס שוקולד עם שמן (כדי שלא יתקשה מידי) ולמרוח את זה על העוגה

תודה רבה!קרמבואחרונה