אני רוצה להכין חמין לשבת
ויש לי רק בשר טחון...
אפשר לשים אותו בחמין?
ואם כן- איך??
(אני בונה רק על החמין לשבת בבוקר...
אז צריך משהו טוב..
)
ממש תודה!!
אני רוצה להכין חמין לשבת
ויש לי רק בשר טחון...
אפשר לשים אותו בחמין?
ואם כן- איך??
(אני בונה רק על החמין לשבת בבוקר...
אז צריך משהו טוב..
)
ממש תודה!!
יהודיה מא"יאימא שלי מכינה ככה לפעמים
ביחד עם גריסים, חיטה וכל מיני קטניות
תפו"א, גזר בצל ושאר ירקות (לא כדאי קישוא וקולרובי, לא מתאים להם חימום ארוך כ"כ)
ואני חושבת שהיא אפילו היתה עושה את זה בשטיה של לזרוק הכל לסיר ודי
לא הבנתי מה לעשות עם הבשר טחון,
פשוט לשים בסיר יחד עם הכל, שיתערבב?
אם את רוצה להשקיע יותר תתחילי בלטגן בצל, ואז תוסיפי את הבשר ותפוררי אותו עם מזלג עד שיעשה פרורים פרורים. אחרי זה יבאו מני הדגנים והקטניות, ובסוף הירקות
אבל לא מזמן שמתי על הפלטה לשבת סיר עם תבשיל כזה של עוף ואורז ותפו"א
והטבעתי בתוך האורז קציצות שעשיתי מבשר טחון+פטרוזיליה+בצל+תבלינים(בהרט, פפריקה וכו')
וזה יצא ממש עסיסי וטעים.
לא קציצות מבושלות/מטוגנות/אפויות
ולא פשטידה.
יש דבר כזה?
אה, ושלא יהיה דברים מוזרים כי אז הילדים המפונקים שלי לא יאכלו... ![]()
איך מכינים? ![]()
זה הולך טוב עם אורז, נכון?
הילדים שלי מתים על זה.
מטגנים בצל, שום ופלפל קצוצים.
מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן וכל הזמן מערבבים ומפוררים את הבשר.
מוסיפים רסק עגבניות ושעועית ברוטב אדום, מתבלים: פפריקה, אורגנו, כמון ועוד לפי מה שאתם אוהבים. מוסיפים מים ונותנים להתבשל.
אצלנו כולם אוהבים.
אין לי עוד רעיונות
בהצלחה
בורקסים בשר/עלי פילו במילוי בשר/סמבוסק בשר
ואפשר גם סלופי ג'ו (נראה לי שככה קוראים לזה) - תבשיל של בשר טחון ותפו"א
אפשר גם לשים במרק/חמין
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t351066#4288171
נראה לי שאני הולכת להוסיף את זה לקישור הנעוץ... מרוב שמחפשים מתכון כזה הרבה
רות.אחרונהשאפשר לשים על הפלטה וזה לא חמין.....?
עוף בשלל תיבולים, שניצלים, קציצות
אורז, קוסקוס, תפו"א, פירה
ירקות מבושלים - בכלל לא חייבים להיות עם מים
פשטידות למיניהן
איך מכינים פירה ליום שבת ?
אם הם בלי מים מותר לשים על הפלטה גם בשבת, לא?
או שאולי אתם נוהגים במנהג שלא מוכר לי?
ולגבי פירה - מכינים רגיל, רק צריך להקפיד לסנן, למעוך, ולהוסיף שמן מיד כשמכבים את האש, כדי שהשמן יחשב למבושל ולא תהיה בעיה לשים על הפלטה
ואז מסננת
ולפעמים אני עושה כל מיני דברים מורכבים יותר שכוללים טיגון קל/הקפצה של הירקות
ואפשר גם אנטיפסטי - ירקות בתנור
(שאו שאולי בעצם התכוונת שאיך הירקות יחזיקו במקרר עד לבוקר? למה שלא?)
אביוסדג ובטטה בתנור
מחממים תנור ל180
חותכים 2-3 בטטות גדולות לפרוסות בעובי1-1.5 ס"מ
מפזרים בתבנית, מורחים בשמן זית ומפזרים מלח גס
בינתיים מכינים בקערה: בזיליקום קצוץ, כוזברה קצוצה, 1/2 כפית אבקת שום, 1/2 כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם, חצי כוס שמן זית (אני שמתי גם טיפה מים)
אחרי 15-20 דק' מוציאים ושמים את הדגים על הבטטות כשהעור כלפי מטה,
מורחים את הדג בתיבול שהכנו
מה שנשאר שופכים על התבנית
מכניסים לעוד 20 דקות
יוצא מעדן!!!
היה לי פילה במקפיא,אביוסאז הכנתי, בלי להסתכל...
דג אמנון זה נהדר בתור אוכל מהיר
עזבו אותכן מטבעול או נקנקיות, רוצות שיהיה במקפיא משהו שאפשר להכין ברגע?
לכו על פילה דג אמנון, אלו שבאים בודדים
להוציא מהאריזה לשים בתנור עם תבלינים (או בלי, טעים גם ככה) או לטגן, לא יותר טירחה מטבעול, הרבה יותר טעים, הרבה יותר בריא, ולא הרבה יותר יקר
אביוסאין מה לעשות
[חוץ מטונה וסרדינים
)
כלומר תלוי איזה דגים, אפשר לקנות דגים גם ב200 ש"ח לקילו, אבל יש מגוון בהחלט מכובד של דגים עד טווח של 30-40 ש"ח לקילו.
אם תשווה את זה לעוף תגלה שזה לא בהרבה יותר יקר, כי הרי בעוף יש עצמות, ובדג אין (הידעתם שבירכיים-משולשים יש 45% עצם?)
ובטח שאם משווים את זה לאוכל מהיר הכנה, כלומר טבעול ודומיו אז ההבדל במחיר הוא בכלל לא משמעותי
חוץ מזה שטונה וסרדינים לא באמת זולים יותר, תבדוק את המחיר לקילו, לא לקופסא...
רחלקהאחרונההגעתי למסקנה שכאשר כל בישול מתחיל בבצל מטוגן, וחלק מהמאכלים הטעימים של שבת כמו שניצל, מכילים כמות בלתי מבוטלת של שמן (ועוד מטוגן). מצאתי קצת פרטים על סיר טיגון ללא טיגון. הבעיה: המוצר די חדש בשוק ואני מחפשת בעלי ניסיון. המחיר די גבוה, אבל אם אכן יוצא שניצל נורמלי, או עוף אפוי עם ת. אדמה ומעט מאד שמן, יהיה לי שווה להשקיע (כמובן שהסיר יוכל להיות בשרי בלבד ולא אוכל לטגן בו סופגניות ומה שאטגן יהיה בחזקת בשרי, גם לביבות כי אני בקושי יכולה לחשוב על מקום לסיר אחד כזה, שלא לדבר על המחיר)
הי
הכנתי לחמניות מחצי קג' קמח ושמתי בהם 200 גר' דלעת מעוכה. האם זה מזונות או המוציא?
ועוד שאלה. כשאופים לחם מ1 קג' קמח, כמה כפות סוכר אפשר לשים מקסימום כדי שזה לא יהיה מזונות?
תודה
בכל אופן אם את קובעת עליהן סעודה- הן המוציא..
ולגבי השאלה השניה- שאלה טובה, כשיהיה לך תשובה אשמח לשמוע
ומוריה
באמת?
מה ההבדל בין העדות?
אם קבעת על זה סעודה, זה יכול להיות מזונות?
אחת עם בטן- תמיד עדיף לשאול רב
בהצלחה!
על מזונות זה עדיין מזונות גם אצל ספרדים...
וכדי לברך ברכת המזון צריך לאכול 200 ומשהו גרם כמדומני
לפחות לפי הרב עובדיה.
אין כזה דבר לחמניית מזונות.
כל הלחמניות המוציא!!
כל עוד זה לחם, והרי על לחם קובעים סעודה, זה המוציא
גם אם זה מתוק באופן ניכר..
אני יכולה לעשות מקילו בצק חצי ספינג' וחצי פריקסה(ראיתי שהמתכונים דומים מאוד)??
ולשמור בצק לאחר שתפח במקרר?
דחוף לי תודה!
גם הבצק של ספינג' הוא בד"כ יותר נוזלי ושל פריקסה כמו ללחם

כמות הביצים בספינג' יותר גדולה וכך גם כמות הסוכר
בפריקסה ניתן לשלב גם חומץ בבצק..
1 ק"ג קמח
2 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
כף גדושה שמרים
חצי כוס ברנדי
קורט מלח
אפשר לשים על זה אבקת סוכר או
לטבול בסירופ
המתכון היה אותו הדבר חוץ מכמות המלח.
הפריקסה היו מעולים וטעימים.
מחר נראה איך יצאו הספינג'.
ובכללי אני בעד מתכוני בצק ללא ביצים, גם כי לא מרגישים את ההבדל וגם כי חבל על הביצים, שיתבזבזו..
ומונעת התפוררות והתפרקות, אמנם לפריקסה (מטוגן) זה פחות חיוני אבל זה עדיין משביח... (אפשר בלי)
לגבי החומץ- הוא מחזק את הטעם, והוא מעקב עובש, (מאריך קצת את חיי המדף)
טוב, זה לא בדיוק עוגת שוקולד אלא עוגה כושית. אבל אם אני רוצה לצפות אותה ואין לי שוקולד בבית אלא רק שוקולד למריחה אז אפשר לצפות עם שוקולד למריחה? זה יוצא אכיל?
אבל אפשר גם לערבב קקאו, סוכר ומים/יין, ולחמם לקבלת ציפוי לעוגה
לירזוששלקחתי 2 כפות שוקולד למריחה, ערבבתי עם מעט מים וחיממתי במיקרוגל. מצויין!
יש לי חיבילת שוקולד למריחה וכן חמאת בוטנים באוטוטו פג תוקפן
יש לכם רעיון לקינוח, מהה כדאי להוסיף???
תודה
או מפוררים וליצור שכבת ביסקוויטים עם שוקולד קפואה ומעליה ח. בוטנים
או לערבב הכל ביחד לכדורי שוקולד
או בשכבות...
לפצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד
אלעדלהמיס יחד 3/4 כוס דבש עם 3/4 כוס סוכר (הכי קל במיקרו')
לערבב ולהוסיף כוס חמאת בוטנים.
לשפוך אל תוך קערה גדולה 5-6 כוסות פצפוצי אורז (לא המסוכרים)
ולהוסיף מעליהם את תערובת הדבש-סוכר-ח. בוטנים, לערבב לתערובת אחידה.
להעביר לתבנית 9*13 ולמחוץ למשטח חלק (בעזרת תחתית של כוס)
להוסיף למעלה שוקולד מומס (בערך חצי חבילת שוקולדצ'יפס או 1-2 חפיסות שוקולד מריר איכותי)
לחתוך לקוביות רק אחרי קירור *קצר*
ניתן לשמור במקרר/ במקפיא בכלי סגור.
בתיאבון 
ואני ממשפחה אמריקאית....
ממשפחה אמריקאית ולא רוצה חמאת בוטנים ודבש? ![]()
אפשר להחליף בסוכר חום/סוכר לבן/ריבה
ערב אחד השבוע, ישבה בביתה אשה וקראה את השרשור הזה.
האשה החליטה להפתיע את המארחים שלה לשבת ולהכין את המתכון הזה למנה אחרונה.
האשה היא אחותי. המארחים זה אנחנו 
אז תודה אלעד ותודה אחותי. 
ניסיתי להכין למרות הזמן הקצר ביום שישי, וזה אכן ממכר...
אז תודה רבה.
נ.ב. אני די חדשה בפורום הזה, אבל הצלחתם בגדול לאתגר אותי עם המתכון הזה...
או שזה מחלה מדבקת 








מבלי לחשוף עלייך פרטים מזהים - שם המשפחה שלך לא בדיוק מצוי בארה"ב
לכן שאלתי אם זה מחלה מדבקת.
תוכלי להכין פצפוצי אורז. מומלץ!
1 ביצה
1 כוס סוכר [או קצת פחות]
כוס חמאת בוטנים.
מערבבים,ויוצרים עוגיות.
10 דקות בתנור [שלא ישרף!] וזה מוכן ..
טעים ממש
גם חמאת בוטנים שזה מפוצץ שומנים, גם סוכר ועוד להוסיף חטא על פשע ולהשים דבש?? רק לחשוב על זה...
זה יהיה מוכן לשבת
ויוצאים מיזה בסביבות ה25-30 עוגיות.
מערבבים ממרח עם מעט מים רותחים ויש לך ציפוי נחמד לעוגה
אני לא יודעת מתכון מדויק
פעם הכנתי עוגה מ שוקולד ופצפוצי אורז ומעל זה חמאת בוטנים...
בטוח יש מתכון של זה באינטרנט.
יוצא מעדן מנסיון...מתכון בלית-ברירה-של גיסתי
יש שם קישור לשרשור מרקים, יש שם גם מתכון למרק בצל טעים
האורז המלא שהכנתי יצא מלוח מידי...
באסה...
יש רעינות לשיפור המצב??
תודה!!
אני הייתי שוטפת במים ומטגנת אותו טיגון קל עם בצל וירקות
אורז לבן אני לא חושבת שייהרס...)
בסוף הכנתי עוד אורז וערבבתי ביחד...
תודה!!!
אני רוצה להכין רוגעלכים ובמתכון שהביאו לי אמרו לי לשים משפר אפיה
אבל אין לי, זה חובה? זה עושה מרקם אחר?
מה דעתכם?
ועוד שאלה, באותו מתכון יש גם חמאה אבל אני רוצה שזה יהיה פרווה
אז מה לשים במקום מרגרינה או מחמאה?
ואם אני אמיר את זה בשמן בכלל זה יצא טוב?
אם יש פה למישהי מתכון מוצלח אחר אני אשמח לקבל 
אם כן לדעתי לא צריך משפר אפייה.
אני אף פעם לא משתמשת ויוצא מצויין.
מה שכן רצוי ללוש את הבצק כמה שיותר (לישה ראשונית)
תודה רבה!
מה עושים אם אני רוצה שזה יהיה פרווה ובלי מרגרינה?
הולך טוב עם שמן? ואיך וכמה וכו'...
ותודה על הקישור! נראה אחלה!
עוגות פשוטות להכנה, ללא ביצים.
איך אפשר להכין אורז בלי שמן?
הבנתי שהשמן לא טוב...
אה, מדובר בילד בן שנה וחצי +, אז רק דברים טעימים... ![]()
תפוח גם טוב?
תפוח מצוין, מרק עוף עם חזה עוף או קציצות מחזה עוף, אורז (לא נראה לי שמעט השמן שיש בו משמעותי...)
צנימים.
ובאופן כללי פחות חשוב האוכל- העיקר שהילד ישתה הרבה: תה קמומיל או רגיל, מיץ תפוחים, מי אורז.
רפואה שלמה!
כן, כן, שוקולד מריר טוב נגד שילשולים, וזה גם טעים מאוד![]()
וגם אורז לבן (לא מלא!) שמבושל רק במים
וגזר מבושל
וצנימים של לחם לבן
וכמובן - רימון מעולה לאכול בזמן שילשולים. את יכולה לסחוט לו למיץ.
שיהיה רפואה שלמה
תכיני כמו שאת רגילה רק אל תשימי שמן...
אני הרבה פעמים מכינה בלי שמן.
רות.לערבב כף גדושה של אבקת חרובים עם מחית תפוחים ודבש.
מרק אורז...
כוס וחצי אורז
בצל קצוץ
רסק עגבניות
פפריקה,כמון,מלח
לבשל הכל יחד עד שהאורז מאוד נפוח
רפו"ש ![]()
השבוע בעלי החליט (על דעת עצמו) לקנות כבד צלוי לכבוד האורחים. בד"כ אני מכינה כבד קצוץ. הפעם מאחר שמדובר בליל שבת, תהיתי איך הטעם של כבד מטוגן עם בצל (ואולי פטריות?) שמגישים לאחר חימום מכניסת שבת, האם הכבד לא מתייבש?
מינימום צלייה ובישול...
שזה אגוזי לוז מקורמלים וטחונים...
להשיג בחנויות שמוכרות ציוד למטבח מקצועי
אם אין לך אפשרות לקנות אבקת נוגט (נמכר בעיקר בחנויות מקצועיות לחומרי אפיה ואביזרים למטבח), תוכלי לקנות ממרח אגוזים (נמכר בכל חנות טבע, ואולי גם בפינת טבע של סופרים). בהצלחה!
לא יודעת מה עם האחרים.
(אגב, יש בו א. חלב נוכרי. אז שימי לב..)
זה לא מאד זול אבל זה לא באמת יותר יקר מקקאו טוב / שוקולד
אני מכינה פשטידת בצל
אורז מלא עם פטריות
מהעוד אפשר להכין?
אנחנו משתלדים לאכול רק בריא (אחרי הלידה התפקששנו קצ ועכשיו חזרנו לזה..)
חורף - אז מרק... 
תפוחי אדמה
לביבות של קישואים או ירקות
מאפים כל מיני (כדוגמת הפוקאצ'ות הידועות.. .
)
חלות
והרבה סלטים. חיים, מבושלים..
חומוס
מטבוחה
חצילים
סלט ירקות חיים
חסה
כרוב
מה שאתם אוהבים...
האוכל דג ביום דג ניצל מד"ג...
ועכשיו באמת, ארוחה חלבית/פרווה עם דג היא הרבה יותר משביעה, מלאה ו'סעודתית' מאשר ארוחה בלי.
החיסרון - יקר
יתרון - יש המון מתכונים קלי קלות וממש טעימים (למשל דג אמנון בתנור עם תבלינים)
ואפשר להכין עוד כל מיני ירקות מבושלים.
וחייבת לציין - תפו"א , ממש לא בריא. בערך כמו לאכול סוכר לבן ככה ישר מהשקית...
אני מכינה קוגל/פשטידת אטריות חלבית/לזניה מאטריות מקמח מלא ופיצה- מקמח מלא, כל זה כשאני משתמשת במתכונים המצויים.
קציצות טונה אפויות/פשטידת טונה/סלמון אפוי.
ירקות מאודים
קינואה
שעועית ירוקה
- דג זה רעיון מעולה. אפשר גם קציצות דגים. ממליצה על דג בקלה לקציצות,פשוט טעים!
- מרק
- קונכיות בצק למילוי( קונים מוכן ואם את רוצה ממש בריא,אפשר גם להכין פחזנית מקמח מלא-טעמתי את זה פעם וזה ממש טוב), ולמלא אותן בבצל, גמבה אדומה קצוצה דק ופטריות, או בורקס עם רוטב כזה..
לפי דעתי כדאי איזשהו תוסף בשרי, אבל איך שתרצו 
בעלי לא אוכל דג וחלב, כך שדג יורד מהפרק.
א-ב-ל-
אני אנסה להכין פטריות ממולאות
ואכין גם משהו שהכנתי פעם בשבועות ויצא ממש טעים אני לא יודעת איפה זרקתי את המתכון
אני צריכה למצוא אותו, זה בצל חצוי לשניים ששמים עליו כפית מתערובת של גבינת עיזים ועוד כל מיני דברים (כשאמצא את המתכון אכתוב, אם זה יעניין מישהו..) ושמים בתנור.
אגסים ממולאים אפויים (תודו שזה להיט!!!)
עוגת גבינה
לחם שיבולת שועל חלבי
ירקות בתנור
אהמ... מה עוד שכחתי??
אה, רציתי להכין דייסת אורז אבל.. לא יודעת. נראה
מחר נראה במה יבוא לי לגוון
אולי נכין מרק, לערב.. קפואאאאאאאאא פה!
ויהודיה, באמת?!?! ממש לא ידעתי!
זה תקף גם לבטטה?
מתקופת ההריון וזה נמשך גם אחרי הלידה-
אני לא מסוגלת להכין בשרי
כלומר-יכולה, אבל נמנעת.
אם מישהו אחר מכין אז עוד מילא, אני יכולה לאכול
אבל גם אם אני מכינה אני לא אוכלת את הבשרי שאני מכינה
כך שבשרי לא כ"כ בא בחשבון..
ואח"כ לאכול את החלבי.
זה לא חייב להיות ביחד
אצלנו האשכנזים שנוהגים כנ"ל לגבי דג ובשר עושים כך.
אני לא פוסק אבל כמדומני שהעניין הוא רק לא לאכול ביחד (מפני הסכנה) אבל אחד אחרי השני מותר.
כך לפחות ידוע לי, שמי שלא אוכל דג וחלב לא אוכל אותם ביחד, אבל מותר אחד אחרי השני
ואביוס, חשבתי בהתחלה שכתבת שבעלך לא אוכל דג וגם לא חלב...
חוץ מזה שאפשר (בטח שבת זו הכל כבר מבושל לך) לעשות דג ווששאר האוכל יהיה פרווה,
(למשל
מרק ירקות
דג מרוקאי
קוסוקס
ירקות מבושלים)
ולגבי בטטה - עד כמה שידוע לי הבטטה דווקא כן טובה.
שהכנתי לו עוגת גבינה ליומולדת (גאון שכמותי..)
אז לא נורא,
הכנתי כל מיני דברים ואני מקווה שהם יתחברו יחד 
יהיה בסדר, אנחנו נסתדר, אני רק מקוהו שהאורחים יסתדרו...
שיש שאסרו לאכול דג עם חלב או גבינה משום סכנה וכך נהגו הספרדים פרט לחמאה שמותרת (לא לכל השיטות רוב הפוסקים כותבים להימנע גם מזה) האשכנזים לא נהגו כלל באיסור הזה טבזה אחר זה מותר לכל הדעות לאכול גם אם זה באותה ארוחה... לאחר קינוח הפה והדחת הידיים..
איך הם שרדו עד עכשיו????
ו
את חותכת את השזיפים לחתיכות (לא קטנות מידי), מוסיפה מים, סוכר, ויאללה לאש..
רותח, את טועמת שזה בסדר וטעים, יש כאלה שמוסיפים קצת קינמון - וזהו.
זה מוכן.
ריבה זה הרבה זמן, - חתיכות פרי, הרבה סוכר, והרבה זמן על האש. לא נראה לי להיט ליום שישי קצר..
SimplePlanאבל בתכלס- ירקות (בצל, תפו"א,גזרים, בטטות), אורז\פתיתים(אישית מעדיפה פתיתים), עוף, נקנקיות, רוטב צ'ילי, קולה, וכל דבר שמתחשק...
ורוטב צ'ילי!נדנדה כתומה.אחרונהועוף, ותפו"א, ובטטה, וגזר ובצל.
כל אלה שמים בהתחלה, עם דיי הרבה מים, וכמיני תבלינים (מה שיוצא- מלח, פלפל (לא להגזים בכמויות כע?) על האש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה...
מבשלים ככה איזה שעה וחצי, ולקראת סוף הבישול (מידי פעם לערבב ולבדוק אם צריך עוד נוזלים) מוסיפים פתיתים (לפחות חבילה, אפשר גם יותר.. תלוי בכמויות) ונקניקיות חתוכות.
מבשלים עד שהפתיתים מוכנים והתפו"א והגזר רכים.
דברים יצירתיים? אין. אבל תשתמש בשכל. תכנס למטבח שלך, או למכולת, ותחפש דברים שיכולים להתאים. כמעט כל דבר יכול להיות טוב
לכל מי ששייך ורלוונטי לו - יש פורום שנקרא משפחות החולים בצוותא.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/f163
הפורום כרגע בנסיונות החייאה.
אנא מכל מי שקשור לנושא - תיכנסו ותגיבו לשרשורים שם.
תודה מעומקא דליבא.
עם תמרים, מקמח מלא ואולי גם בלי מרגרינה?