שרשור חדש
חמין ובשר טחוןח.צ.י.ל

אני רוצה להכין חמין לשבת

ויש לי רק בשר טחון...

 

אפשר לשים אותו בחמין?

ואם כן- איך??

 

(אני בונה רק על החמין לשבת בבוקר...

אז צריך משהו טוב..מגניב)

 

ממש תודה!!

כן, זה טעים מאוד יהודיה מא"י

אימא שלי מכינה ככה לפעמים

ביחד עם גריסים, חיטה וכל מיני קטניות

תפו"א, גזר בצל ושאר ירקות (לא כדאי קישוא וקולרובי, לא מתאים להם חימום ארוך כ"כ)

ואני חושבת שהיא אפילו היתה עושה את זה בשטיה של לזרוק הכל לסיר ודי

תודה רבה ושאלה-ח.צ.י.ל

לא הבנתי מה לעשות עם הבשר טחון,

פשוט לשים בסיר יחד עם הכל, שיתערבב?

כןיהודיה מא"יאחרונה

אם את רוצה להשקיע יותר תתחילי בלטגן בצל, ואז תוסיפי את הבשר ותפוררי אותו עם מזלג עד שיעשה פרורים פרורים. אחרי זה יבאו מני הדגנים והקטניות, ובסוף הירקות

אני לא מבינה הרבה בחמיניםחילזון 123

אבל לא מזמן שמתי על הפלטה לשבת סיר עם תבשיל כזה של עוף ואורז ותפו"א

והטבעתי בתוך האורז קציצות שעשיתי מבשר טחון+פטרוזיליה+בצל+תבלינים(בהרט, פפריקה וכו')

וזה יצא ממש עסיסי וטעים.

צריכה רעיונות מה להכין מבשר הודו טחוןרות.

לא קציצות מבושלות/מטוגנות/אפויות

ולא פשטידה.


יש דבר כזה?


אה, ושלא יהיה דברים מוזרים כי אז הילדים המפונקים שלי לא יאכלו... חושף שיניים

בולונז?חילזון 123
בולונז נשמע לי טוב!רות.

איך מכינים? לשון אדומה


זה הולך טוב עם אורז, נכון?

בשר צ'יליתְכלת

הילדים שלי מתים על זה.

מטגנים בצל, שום ופלפל קצוצים.

מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן וכל הזמן מערבבים ומפוררים את הבשר.

מוסיפים רסק עגבניות ושעועית ברוטב אדום, מתבלים: פפריקה, אורגנו, כמון ועוד לפי מה שאתם אוהבים. מוסיפים מים ונותנים להתבשל.


אצלנו כולם אוהבים. 

גם אני חשבתי על בולונז,אמא מסורה

אין לי עוד רעיונות

 

בהצלחה

אפשר גםיהודיה מא"י

בורקסים בשר/עלי פילו במילוי בשר/סמבוסק בשר


ואפשר גם סלופי ג'ו (נראה לי שככה קוראים לזה) - תבשיל של בשר טחון ותפו"א


אפשר גם לשים במרק/חמין



איך מכינים בולונז?רות.
הנהיהודיה מא"י

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t351066#4288171

נראה לי שאני הולכת להוסיף את זה לקישור הנעוץ... מרוב שמחפשים מתכון כזה הרבה

מעולה! תודה רבה! רות.אחרונה
מה מכינים ליום שבת?קצפת

שאפשר לשים על הפלטה וזה לא חמין.....?

יש המוןיהודיה מא"י

עוף בשלל תיבולים, שניצלים, קציצות

אורז, קוסקוס, תפו"א, פירה

ירקות מבושלים - בכלל לא חייבים להיות עם מים

פשטידות למיניהן

פירה נראה לי שיאכל...קצפת

איך מכינים פירה ליום שבת ?

ואיך מכינים ירקות בלי מים שיחזיקו עד הבוקר?קצפת
למה שיחזיק עד הבוקר?יהודיה מא"י

אם הם בלי מים מותר לשים על הפלטה גם בשבת, לא?

או שאולי אתם נוהגים במנהג שלא מוכר לי?

ולגבי פירה - מכינים רגיל, רק צריך להקפיד לסנן, למעוך, ולהוסיף שמן מיד כשמכבים את האש, כדי שהשמן יחשב למבושל ולא תהיה בעיה לשים על הפלטה

איך את מבשלת את הירקות?קצפת
בדר"כ במעט מיםיהודיה מא"י

ואז מסננת

ולפעמים אני עושה כל מיני דברים מורכבים יותר שכוללים טיגון קל/הקפצה של הירקות

ואפשר גם אנטיפסטי - ירקות בתנור


(שאו שאולי בעצם התכוונת שאיך הירקות יחזיקו במקרר עד לבוקר? למה שלא?)

תודה...ננסה אולי מישהו יתעניין בזה...קצפתאחרונה
הכנתי משהו טעים, קל ומהיר ובא לי לשתף אביוס

דג ובטטה בתנור

 

מחממים תנור ל180

חותכים 2-3 בטטות גדולות לפרוסות בעובי1-1.5 ס"מ

מפזרים בתבנית, מורחים בשמן זית ומפזרים מלח גס

בינתיים מכינים בקערה: בזיליקום קצוץ, כוזברה קצוצה, 1/2 כפית אבקת שום, 1/2 כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם, חצי כוס שמן זית (אני שמתי גם טיפה מים)

 

אחרי 15-20 דק' מוציאים ושמים את הדגים על הבטטות  כשהעור כלפי מטה,

מורחים את הדג בתיבול שהכנו

מה שנשאר שופכים על התבנית

מכניסים לעוד 20 דקות

יוצא מעדן!!!

רגע. איזה דג?אלעד
נראה לי שאמנון.. לא יודעת היה לי פילה במקפיא,אביוס

אז הכנתי, בלי להסתכל...

מנצלש"תיהודיה מא"י

דג אמנון זה נהדר בתור אוכל מהיר

עזבו אותכן מטבעול או נקנקיות, רוצות שיהיה במקפיא משהו שאפשר להכין ברגע?

לכו על פילה דג אמנון, אלו שבאים בודדים

להוציא מהאריזה לשים בתנור עם תבלינים (או בלי, טעים גם ככה) או לטגן, לא יותר טירחה מטבעול, הרבה יותר טעים, הרבה יותר בריא, ולא הרבה יותר יקר

נכון, בד"כ יש לי פילטים כאלה במקפיא אביוס
דגים זה מצרך יקר..אלעד

אין מה לעשות


[חוץ מטונה וסרדינים)

זה אולי לא מצרך זול, אבל גם לא עד כדי כך יקריהודיה מא"י

כלומר תלוי איזה דגים, אפשר לקנות דגים גם ב200 ש"ח לקילו, אבל יש מגוון בהחלט מכובד של דגים  עד טווח של 30-40 ש"ח לקילו.

אם תשווה את זה לעוף תגלה שזה לא בהרבה יותר יקר, כי הרי בעוף יש עצמות, ובדג אין (הידעתם שבירכיים-משולשים יש 45% עצם?)

ובטח שאם משווים את זה לאוכל מהיר הכנה, כלומר טבעול ודומיו אז ההבדל במחיר הוא בכלל לא משמעותי

חוץ מזה שטונה וסרדינים לא באמת זולים יותר, תבדוק את המחיר לקילו, לא לקופסא...

יש דגים גם ב20 ש"ח לקילו...אביוס
ישר כח. מתכון לדג טעים של אמצע שבוע לעולם לא מיותרכלנית1
תודהרבה על הטיפ...חשובמה'
יו נשמע טעים! רחלקהאחרונה
מישהו מכיר סיר לטיגון במעט שמן ואוויר- AIRFRY?כלנית1

הגעתי למסקנה שכאשר כל בישול מתחיל בבצל מטוגן, וחלק מהמאכלים הטעימים של שבת כמו שניצל, מכילים כמות בלתי מבוטלת של שמן (ועוד מטוגן). מצאתי קצת פרטים על סיר טיגון ללא טיגון. הבעיה: המוצר די חדש בשוק ואני מחפשת בעלי ניסיון. המחיר די גבוה, אבל אם אכן יוצא שניצל נורמלי, או עוף אפוי עם ת. אדמה ומעט מאד שמן, יהיה לי שווה להשקיע (כמובן שהסיר יוכל להיות בשרי בלבד ולא אוכל לטגן בו סופגניות ומה שאטגן יהיה בחזקת בשרי, גם לביבות כי אני בקושי יכולה לחשוב על מקום לסיר אחד כזה, שלא לדבר על המחיר)

לחמניות דלעת. המוציא או מזונות?אחתעם_בטן

הי

הכנתי לחמניות מחצי קג' קמח ושמתי בהם 200 גר' דלעת מעוכה. האם זה מזונות או המוציא?


ועוד שאלה. כשאופים לחם מ1 קג' קמח, כמה כפות סוכר אפשר לשים מקסימום כדי שזה לא יהיה מזונות?


תודה

למה שיהיו מזונות?~א.ל

בכל אופן אם את קובעת עליהן סעודה- הן המוציא..


ולגבי השאלה השניה- שאלה טובה, כשיהיה לך תשובה אשמח לשמוע

תלוי לפי איזה עדה.מוריה
הנושא הזה בעייתי כאן.
צריך לשאול רב.
זה תלוי בעדה ובעוד גורמים.
את יודעת מה נהוג אצל ספרדים?אחתעם_בטן
אצל ספרדים, אם קבעת סעודה- זה המוציא..~א.ל

ומוריה

באמת?

מה ההבדל בין העדות?


אם קבעת על זה סעודה, זה יכול להיות מזונות?

אממ..מוריה
בתור ספרדיה מהבית: אם זה מתוק (ככוס סוכר על קילו קמח), אז זה מזונות בכל מצב.

לאשכנזים זה יותר מסובך. לא ממש יודעת את ההלכה.
אם זה לא 'עוגיה' זה המוציא בכל מצב. ולא ידוע לי שזה משנה רמת המתיקות..
מענין.. חידוש..~א.ל

אחת עם בטן- תמיד עדיף לשאול רב

בהצלחה!

מצטרפת למוריה,זה גם מה שידוע לי...אביוס
זה ממש תלוי גם במנהגים של כל משפחה..נדנדה כתומה.

 

אם את קובעת סעודהעמית-טליה

על מזונות זה עדיין מזונות גם אצל ספרדים...

וכדי לברך ברכת המזון צריך לאכול 200 ומשהו גרם כמדומני 


לפחות לפי הרב עובדיה.


היי גמני הכנתי אותם! מאיפה המתכון?אביוס
אם הם בצורת לחם או קובעים עליהם סעודה- המוציא.אלעד
לפי דעת הרב דב ליאוררות.

אין כזה דבר לחמניית מזונות.


כל הלחמניות המוציא!!

נכון- לאשכנזים.אלעד
הספרדים יברכו עליהם מזונות אם הן מתוקות באופן ניכר
אצלנו הרב לא פוסק כך~א.לאחרונה

כל עוד זה לחם, והרי על לחם קובעים סעודה,  זה המוציא

גם אם זה מתוק באופן ניכר..

ספינג' ופריקסהאמהונת

אני יכולה לעשות מקילו בצק חצי ספינג' וחצי פריקסה(ראיתי שהמתכונים דומים מאוד)??

 

ולשמור בצק לאחר שתפח במקרר?

 

דחוף לי תודה!

לפי היידוע לי-זה אותו מתכון.מוריה
ואפשר לשמור בצק במקרר.
רק קחי בחשבון שגם שם הוא תופח..

נ.ב. אם מישו יצליח ללמד אותי לטגן ספינג'ות בלי שהם יצאו קשות, אני אודה לו מאוד.
זה לא בדיוק אותו מתכון יש הבדל בינהם-משה ר-


מה ההבדל?מוריה
ספינג' מתוק ופריקסה מלוח...מה'

גם הבצק של ספינג' הוא בד"כ יותר נוזלי ושל פריקסה כמו ללחם

אצלנו זה אותו מתכון..מוריה
כשביקשתי מתכון של ספינג' ההבדל היחידי היה כמות השמרים..
כמה הבדלים-משה ר-

כמות הביצים בספינג' יותר גדולה וכך גם כמות הסוכר 

בפריקסה ניתן לשלב גם חומץ בבצק..

ביצים בספינג'?מוריה
זה חדש לי!
לא שמעתי שיש כאלה ששמים ביצים בספינג'..
אפשר מתכון כזה?
מתכון...-משה ר-

1 ק"ג קמח

2 ביצים

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

כף גדושה שמרים

חצי כוס ברנדי

קורט מלח 


אפשר לשים על זה אבקת סוכר או

לטבול בסירופ

שדרותי נראה לי שאתה הכתובת...אנונימי (פותח)

אבל כולם יכולים לענות....

 

א.  מה הביצים מוסיפות בבצק ? במרקם? או בטריות? או במשהו אחר?

 

מתי מוסיפים ביצים ומתי כדאי להימנע? יש בזה כללים?

 

ב. כנ"ל חומץ. "בפריקסה ניתן לשלב חומץ" מה הוא נותן ?

 

 

מהמתכונים שהיו ליאמהונת

המתכון היה אותו הדבר חוץ מכמות המלח.

הפריקסה היו מעולים וטעימים.

 

מחר נראה איך יצאו הספינג'.

 

ובכללי אני בעד מתכוני בצק ללא ביצים, גם כי לא מרגישים את ההבדל וגם כי חבל על הביצים, שיתבזבזו..

הביצים מעשירות את הבצק ונותנות מרקם קטיפתי-משה ר-

ומונעת התפוררות והתפרקות, אמנם לפריקסה (מטוגן) זה פחות חיוני אבל זה עדיין משביח... (אפשר בלי)
לגבי החומץ- הוא מחזק את הטעם, והוא מעקב עובש, (מאריך קצת את חיי המדף)


אז למה לא מוסיפים את שניהם בכל בצק?אנונימי (פותח)אחרונה

ואז יהיה גם מרקם קטיפתי  לא מתפורר, וגם מאריך את חיי המדף עם טעם מודגש.

או ש.....

בקיצור מה האותיות הקטנות?

מה  החסרונות שלהם?

 

והכי חשוב .

 

תודה !

שאלה דחופה בנוגע לציפוי עוגת שוקולדלירזושש

טוב, זה לא בדיוק עוגת שוקולד אלא עוגה כושית. אבל אם אני רוצה לצפות אותה ואין לי שוקולד בבית אלא רק שוקולד למריחה  אז אפשר לצפות עם שוקולד למריחה? זה יוצא אכיל?

בטח שיוצא אכיליהודיה מא"י

אבל אפשר גם לערבב קקאו, סוכר ומים/יין, ולחמם לקבלת ציפוי לעוגה

וואי תודה. רצתי לנסות לירזושש
יצא משו משו!!!לירזוששאחרונה

לקחתי 2 כפות שוקולד למריחה, ערבבתי עם מעט מים וחיממתי במיקרוגל. מצויין!

מחפשת קינוח- המורכב מחמאת בוטנים ושוקולד למריחהmp4

יש לי חיבילת שוקולד למריחה וכן חמאת בוטנים באוטוטו פג תוקפן

יש לכם רעיון לקינוח, מהה כדאי להוסיף???


תודה

ביסקוויטים!!צוויג^^

או מפוררים וליצור שכבת ביסקוויטים עם שוקולד קפואה ומעליה ח. בוטנים

 

או לערבב הכל ביחד לכדורי שוקולד

או בשכבות...

בארה"ב והאזור נהוג להכין מהם איזה חטאאלעד
קוראים אותו Rice crispy squeres

בתיאבון!
אפשר בבקשה מתכון מדוייקs83

לפצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד

הנה מתכון.. אזהרה: ממכר אלעד

להמיס יחד 3/4 כוס דבש עם 3/4 כוס סוכר (הכי קל במיקרו')

לערבב ולהוסיף כוס חמאת בוטנים.


לשפוך אל תוך קערה גדולה 5-6 כוסות פצפוצי אורז (לא המסוכרים)

ולהוסיף מעליהם את תערובת הדבש-סוכר-ח. בוטנים, לערבב לתערובת אחידה.


להעביר לתבנית 9*13 ולמחוץ למשטח חלק (בעזרת תחתית של כוס)

להוסיף למעלה שוקולד מומס (בערך חצי חבילת שוקולדצ'יפס או 1-2 חפיסות שוקולד מריר איכותי)


לחתוך לקוביות רק אחרי קירור *קצר*

ניתן לשמור במקרר/ במקפיא בכלי סגור.


בתיאבון

אפשר להמיר את הדבש ????mp4

ואני ממשפחה אמריקאית.... 

לא יכול להיות...יהודיה מא"י

ממשפחה אמריקאית ולא רוצה חמאת בוטנים ודבש? צוחק

אפשר להחליף בסוכר חום/סוכר לבן/ריבה

סיפור למוצ"שאיזה טוב ה'!!!!

ערב אחד השבוע, ישבה בביתה אשה וקראה את השרשור הזה.

 

האשה החליטה להפתיע את המארחים שלה לשבת ולהכין את המתכון הזה למנה אחרונה.

 

האשה היא אחותי. המארחים זה אנחנו

 

אז תודה אלעד ותודה אחותי.

 

 

טעים מאודפנינה מרים

ניסיתי להכין למרות הזמן הקצר ביום שישי, וזה אכן ממכר...

אז תודה רבה.

נ.ב. אני די חדשה בפורום הזה, אבל הצלחתם בגדול לאתגר אותי עם המתכון הזה...

לא ידעתי שאתה אמריקאי...איזה טוב ה'!!!!

או שזה מחלה מדבקת

 

 

אשתיאלעד
אה.. באמת? לא ידעתי.איזה טוב ה'!!!!

 

מבלי לחשוף עלייך פרטים מזהים - שם המשפחה שלך לא בדיוק מצוי בארה"ב לכן שאלתי אם זה מחלה מדבקת.

 

 

 

אין על אוכל של אמריקאים...צה"ל בנשמה...
אם תוסיפי גם אורז תופחגאוה יהודית

תוכלי להכין פצפוצי אורז. מומלץ!

עוגיות חמאת בוטנים - קל להכנה,וטעים.טובי =][=

1 ביצה

1 כוס סוכר [או קצת פחות]

כוס חמאת בוטנים.

 

מערבבים,ויוצרים עוגיות.

10 דקות בתנור [שלא ישרף!] וזה מוכן ..

 

טעים ממש

לא מזמן היה פה שרשור על זהמה'
לא שכחת קמח?...אלעד
כמה שומנים!!!מעפר אני באה

גם חמאת בוטנים שזה מפוצץ שומנים, גם סוכר ועוד להוסיף חטא על פשע ולהשים דבש?? רק לחשוב על זה...

עשיתם לי חשק להכין ריסס פיססת-ה-י-ל-ה

זה יהיה מוכן לשבת

איך את מכינה ריסס פיסס?aima
לא שכחתי,זהו המתכון.טובי =][=

ויוצאים מיזה בסביבות ה25-30 עוגיות.

אפשר גם להשתמש בהם לצפות עוגותמה'

מערבבים ממרח עם מעט מים רותחים ויש לך ציפוי נחמד לעוגה

כןבתאל1

אני לא יודעת מתכון מדויק

פעם הכנתי עוגה מ שוקולד ופצפוצי אורז ומעל זה חמאת בוטנים...

בטוח יש מתכון של זה באינטרנט.

 

והיא היתה טעימה מאוד!אמהונת
קורנפלקס צהוב..לערבב עם השוקולד למריחה.dvorayoאחרונה

יוצא מעדן מנסיון...מתכון בלית-ברירה-של גיסתי

אני צריך מתכון למרק בצל, תודהאמיר1
תסתכל בהודעה הנעוצה בראשיהודיה מא"יאחרונה

יש שם קישור לשרשור מרקים, יש שם גם מתכון למרק בצל טעים

יצא מלוח מידי...ח.צ.י.ל

האורז המלא שהכנתי יצא מלוח מידי...

באסה...

יש רעינות לשיפור המצב??

 

תודה!!

מכניסים תפוחי אדמה הם סופגים את המלח..-משה ר-
מה עשית בסוף?אביוס

אני הייתי שוטפת במים ומטגנת אותו טיגון קל עם בצל וירקות

לשטוף אחרי שזה מבושל? זה לא נהרס??-משה ר-
לא, למה שייהרס? זה לא אורז לבן...(שגםאביוסאחרונה

אורז לבן אני לא חושבת שייהרס...)

 

תודה על ההתעניינות..ח.צ.י.ל

בסוף הכנתי עוד אורז וערבבתי ביחד...

תודה!!!

רוגעלךעמית-טליה

אני רוצה להכין רוגעלכים ובמתכון שהביאו לי אמרו לי לשים משפר אפיה

אבל אין לי, זה חובה? זה עושה מרקם אחר?


מה דעתכם?


ועוד שאלה, באותו מתכון יש גם חמאה אבל אני רוצה שזה יהיה פרווה

אז מה לשים במקום מרגרינה או מחמאה? 

ואם אני אמיר את זה בשמן בכלל זה יצא טוב?



אם יש פה למישהי מתכון מוצלח אחר אני אשמח לקבל

יש בזה שמרים?אחתעם_בטן

אם כן לדעתי לא צריך משפר אפייה.

אני אף פעם לא משתמשת ויוצא מצויין.

מה שכן רצוי ללוש את הבצק כמה שיותר (לישה ראשונית)


יש בזה שמריםעמית-טליה

תודה רבה!

מה המתכון?? גם אני רוצה להכין!!~א.ל
אפשר להכין גם מבצק עלים (פחות בריא)-משה ר-
הנהעמית-טליה

http://food.walla.co.il/?w=/903/646622


מוזמנת לנסות לפניי ולהגיד איך יצא אני אתפנה לזה רק בסופ"ש...

רגע! אבל מה עושים עם החמאה או המרגרינה?פלפלתיאחרונה

מה עושים אם אני רוצה שזה יהיה פרווה ובלי מרגרינה?

הולך טוב עם שמן? ואיך וכמה וכו'...

 

ותודה על הקישור! נראה אחלה!

 

דחווווףףף!!!גפן36

עוגות פשוטות להכנה, ללא ביצים.

איזה אוכל טוב נגד שילשולים? (מחילה...)רות.

איך אפשר להכין אורז בלי שמן?

הבנתי שהשמן לא טוב...


אה, מדובר בילד בן שנה וחצי +, אז רק דברים טעימים... חושף שיניים


תפוח גם טוב?

מה שאני מכירה-קרמבו

תפוח מצוין, מרק עוף עם חזה עוף או קציצות מחזה עוף, אורז (לא נראה לי שמעט השמן שיש בו משמעותי...)

 

צנימים.

 

ובאופן כללי פחות חשוב האוכל- העיקר שהילד ישתה הרבה: תה קמומיל או רגיל, מיץ תפוחים, מי אורז.

 

רפואה שלמה!

שוקולד מריריהודיה מא"י

כן, כן, שוקולד מריר טוב נגד שילשולים, וזה גם טעים מאודיאמי

וגם אורז לבן (לא מלא!) שמבושל רק במים

וגזר מבושל

וצנימים של לחם לבן

וכמובן - רימון מעולה לאכול בזמן שילשולים. את יכולה לסחוט לו למיץ.

שיהיה רפואה שלמה

אורזחילזון 123

תכיני כמו שאת רגילה רק אל תשימי שמן...

אני הרבה פעמים מכינה בלי שמן.

בננה..~א.ל
תודה לכולכן!!! בשורות טובות! רות.
אבקת חרוביםddba

לערבב כף גדושה של אבקת חרובים עם מחית תפוחים ודבש.

קולה,תה שחור (רגיל),כף זעתר,מרק אורז:מה'

מרק אורז...


כוס וחצי אורז

בצל קצוץ

רסק עגבניות

פפריקה,כמון,מלח


לבשל הכל יחד עד שהאורז מאוד נפוח



רפו"ש בלון




תה טימיןאם הבנים12אחרונה
מישהו ניסה להגיש כבד מטוגן בליל שבת? איך מחממים?כלנית1

השבוע בעלי החליט (על דעת עצמו) לקנות כבד צלוי לכבוד האורחים. בד"כ אני מכינה כבד קצוץ. הפעם מאחר שמדובר בליל שבת, תהיתי איך הטעם של כבד מטוגן עם בצל (ואולי פטריות?) שמגישים לאחר חימום מכניסת שבת, האם הכבד לא מתייבש?

יוצא טוב-משה ר-

מינימום צלייה ובישול...

תודה. בסוף החלטתי להכין ממרח בלי סיכון התיבשותכלנית1אחרונה
איך מכינים קרם נוגט?אנונימי (פותח)

הפתעה לקטנטנים שהולכים לפקוד את ביתי.


תכננתי למלא בצק עוגיות בקרם נוגט ולאפות.


תודה

מאבקת נוגט...יהודיה מא"י

שזה אגוזי לוז מקורמלים וטחונים...

להשיג בחנויות שמוכרות ציוד למטבח מקצועי

אם אין אפשרות לקנותכלנית1

אם אין לך אפשרות לקנות אבקת נוגט (נמכר בעיקר בחנויות מקצועיות לחומרי אפיה ואביזרים למטבח), תוכלי לקנות ממרח אגוזים (נמכר בכל חנות טבע, ואולי גם בפינת טבע של סופרים). בהצלחה!

אבקת נוגט נשמע ממש יקר..ושאלה-אנונימי (פותח)

ממרח אגוזים באמת יש לו טעם של נוגט?


תודה רבה

זה באמת יקר-משה ר-
לנוטלה יש טעם של נוגט.נדנדה כתומה.

לא יודעת מה עם האחרים.

 

(אגב, יש בו א. חלב נוכרי. אז שימי לב..)

זאת בדיוק הבעיה.. א. חלב נוכריאנונימי (פותח)


תלוי למי...-משה ר-
להבנתי אפשר להכין ממרחמוריה
בסגנון של נוטלה פרוה.
תחפשי באינטרנט.
א. נוגט זה לא בהכרח יקר..תלוי איפה קוניםצוויג^^אחרונה

זה לא מאד זול אבל זה לא באמת יותר יקר מקקאו טוב / שוקולד

שבת לא בשרית-מה עוששים?אביוס

אני מכינה פשטידת בצל 

אורז מלא עם פטריות


מהעוד אפשר להכין?

אנחנו משתלדים לאכול רק בריא (אחרי הלידה התפקששנו קצ ועכשיו חזרנו לזה..)

כל מיני..:פלפלתי

חורף - אז מרק...

תפוחי אדמה

לביבות של קישואים או ירקות

מאפים כל מיני (כדוגמת הפוקאצ'ות הידועות.. .)

חלות

והרבה סלטים.  חיים, מבושלים..

חומוס

מטבוחה

חצילים

סלט ירקות חיים

חסה

כרוב

מה שאתם אוהבים...

דגיהודיה מא"י

האוכל דג ביום דג ניצל מד"ג...

ועכשיו באמת, ארוחה חלבית/פרווה עם דג היא הרבה יותר משביעה, מלאה ו'סעודתית' מאשר ארוחה בלי.

החיסרון - יקר

יתרון - יש המון מתכונים קלי קלות וממש טעימים (למשל דג אמנון בתנור עם תבלינים)

ואפשר להכין עוד כל מיני ירקות מבושלים.


וחייבת לציין - תפו"א , ממש לא בריא. בערך כמו לאכול סוכר לבן ככה ישר מהשקית...

בלינצ'ס, פיציות, לזניה, פשטידת טונה, סלמון אפוי,..כלנית1

אני מכינה קוגל/פשטידת אטריות חלבית/לזניה מאטריות מקמח מלא ופיצה- מקמח מלא, כל זה כשאני משתמשת במתכונים המצויים.

קציצות טונה אפויות/פשטידת טונה/סלמון אפוי.

מצטרף לכל קודמיי (בעיקר לדג שכתבה יהודיה) ומוסיף:איזה טוב ה'!!!!

ירקות מאודים

 

קינואה

 

שעועית ירוקה

 

 

..~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"ב כסלו תשע"ב 20:37

- דג זה רעיון מעולה.  אפשר גם קציצות דגים. ממליצה על דג בקלה לקציצות,פשוט טעים! 

- מרק

-  קונכיות בצק למילוי( קונים מוכן ואם את רוצה ממש בריא,אפשר גם להכין פחזנית מקמח מלא-טעמתי את זה פעם וזה ממש טוב), ולמלא אותן בבצל, גמבה אדומה קצוצה דק ופטריות, או בורקס עם רוטב כזה..

לפי דעתי כדאי איזשהו תוסף בשרי, אבל איך שתרצו

אוללה תודה עלך העזרה! אז ככה-אביוס

בעלי לא אוכל דג וחלב, כך שדג יורד מהפרק.

א-ב-ל-

אני אנסה להכין פטריות ממולאות

ואכין גם משהו שהכנתי פעם בשבועות ויצא ממש טעים אני לא יודעת איפה זרקתי את המתכון אני צריכה למצוא אותו, זה בצל חצוי לשניים ששמים עליו כפית מתערובת של גבינת עיזים ועוד כל מיני דברים (כשאמצא את המתכון אכתוב, אם זה יעניין מישהו..) ושמים בתנור.

אגסים ממולאים אפויים (תודו שזה להיט!!!)

עוגת גבינה

לחם שיבולת שועל חלבי

ירקות בתנור

 

אהמ... מה עוד שכחתי??

אה, רציתי להכין דייסת אורז אבל.. לא יודעת. נראה

מחר נראה במה יבוא לי לגוון

אולי נכין מרק, לערב.. קפואאאאאאאאא פה!

 

ויהודיה, באמת?!?! ממש לא ידעתי!

זה תקף גם לבטטה?

 

 

אה, ולעולם חסדו-אביוס

מתקופת ההריון וזה נמשך גם אחרי הלידה-

אני לא מסוגלת להכין בשרי

כלומר-יכולה, אבל נמנעת.

 

אם מישהו אחר מכין אז עוד מילא, אני יכולה לאכול

אבל גם אם אני מכינה אני לא אוכלת את הבשרי שאני מכינה

כך שבשרי לא כ"כ בא בחשבון..

אפשר לאכול דג כמנה ראשונהאיזה טוב ה'!!!!

ואח"כ לאכול את החלבי.

 

זה לא חייב להיות ביחד

 

 

זה מותר? (|בורה שכמוני)אביוס
מצאתי באינטרנט את המתכון של הבצלאביוס
אני מקווהאיזה טוב ה'!!!!

אצלנו האשכנזים שנוהגים כנ"ל לגבי דג ובשר עושים כך.

 

אני לא פוסק אבל כמדומני שהעניין הוא רק לא לאכול ביחד (מפני הסכנה) אבל אחד אחרי השני מותר.

 

 

אכןיהודיה מא"י

כך לפחות ידוע לי, שמי שלא אוכל דג וחלב לא אוכל אותם ביחד, אבל מותר אחד אחרי השני

ואביוס, חשבתי בהתחלה שכתבת שבעלך לא אוכל דג וגם לא חלב...

חוץ מזה שאפשר (בטח שבת זו הכל כבר מבושל לך) לעשות דג ווששאר האוכל יהיה פרווה,

(למשל

מרק ירקות

דג מרוקאי

קוסוקס

ירקות מבושלים)

ולגבי בטטה - עד כמה שידוע לי הבטטה דווקא כן טובה.

השבת היא לא בשרית בין היתר בגללאביוס

שהכנתי לו עוגת גבינה ליומולדת (גאון שכמותי..)

אז לא נורא,

הכנתי כל מיני דברים ואני מקווה שהם יתחברו יחד

יהיה בסדר, אנחנו נסתדר, אני רק מקוהו שהאורחים יסתדרו...

ככה: ההלכה אומרת-משה ר-אחרונה

שיש שאסרו לאכול דג עם חלב או גבינה משום סכנה וכך נהגו הספרדים פרט לחמאה שמותרת (לא לכל השיטות רוב הפוסקים כותבים להימנע גם מזה) האשכנזים לא נהגו כלל באיסור הזה טבזה אחר זה מותר לכל הדעות לאכול גם אם זה באותה ארוחה... לאחר קינוח הפה והדחת הידיים..

מה עושים עם שזיפים מסכנים?קצפת

איך הם שרדו עד עכשיו????

עוגת פירות...טוזי

 

לפתן, ריבהיהודיה מא"י
איך מכינים אותם?קצפת

ו

ליפתן -פלפלתיאחרונה

את חותכת את השזיפים לחתיכות (לא קטנות מידי),  מוסיפה מים, סוכר, ויאללה לאש..

רותח, את טועמת שזה בסדר וטעים, יש כאלה שמוסיפים קצת קינמון - וזהו.

זה מוכן.

 

ריבה זה הרבה זמן,  - חתיכות פרי, הרבה סוכר, והרבה זמן על האש.  לא נראה לי להיט ליום שישי קצר..

 

אני צריך גם רעיונות לדברים שאפשר להכניס לפויקע.אמיר1
תתחיל עם רעיונות לדברים שאי אפשר להכניס לפוייקהSimplePlan

אבל בתכלס- ירקות (בצל, תפו"א,גזרים, בטטות), אורז\פתיתים(אישית מעדיפה פתיתים), עוף, נקנקיות, רוטב צ'ילי, קולה, וכל דבר שמתחשק...

אבלם ומגניבים בא לי דברים מקורייאמיר1
עדשים אדומות (זה טעים)מאמע צאדיקה
חייבים קולה.. ורוטב צ'ילי!נדנדה כתומה.אחרונה

ועוף, ותפו"א, ובטטה, וגזר ובצל.

 

כל אלה שמים בהתחלה, עם דיי הרבה מים, וכמיני תבלינים (מה שיוצא- מלח, פלפל (לא להגזים בכמויות כע?) על האש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה...

 

מבשלים ככה איזה שעה וחצי, ולקראת סוף הבישול (מידי פעם לערבב ולבדוק אם צריך עוד נוזלים) מוסיפים פתיתים (לפחות חבילה, אפשר גם יותר.. תלוי בכמויות) ונקניקיות חתוכות.

 

מבשלים עד שהפתיתים מוכנים והתפו"א והגזר רכים.

 

דברים יצירתיים? אין. אבל תשתמש בשכל. תכנס למטבח שלך, או למכולת, ותחפש דברים שיכולים להתאים. כמעט כל דבר יכול להיות טוב

לא קשור לפורום!!!!!!!!!איזה טוב ה'!!!!

לכל מי ששייך ורלוונטי לו - יש פורום שנקרא משפחות החולים בצוותא.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/f163

הפורום כרגע בנסיונות החייאה.

אנא מכל מי שקשור לנושא - תיכנסו ותגיבו לשרשורים שם.

תודה מעומקא דליבא.

 

נדמה לי שמישהי נתנה פה מתכון לגליליות בצק פריךקצפת

עם תמרים, מקמח מלא ואולי גם בלי מרגרינה?