יש המלצות? יש סיכוי שקציצות אפויות תהיינה טעימות (עם ריסוס שמן קל מעל)?
טונה מהקופסא כמנה עיקריתכלנית1
יש המלצות? יש סיכוי שקציצות אפויות תהיינה טעימות (עם ריסוס שמן קל מעל)?
אני מכינה כל הזמן קציצות טונה אפויות,יהודיה מא"י
יוצא טעים מאוד
עם או בלי ירקות
רוצה מתכון?
קציצות טונה אפויותכלנית1
(ניקי ב)
מצרכים:
קופסת טונה מפוררת
2 בצלים קצוצים מטוגנים
ביצה
2 כפות קטשופ
כף דבש
5 כפות גדושות פירורי לחם
א. מרק, מל"פ
אופן ההכנה:
לחמם תנור בחום בינוני, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן , לערבב את כל המצרכים, ליצור קציצות , לשטח אותן, להניח את הקציצות על נייר האפיה, 20 דקות בתנור, להפוך את הקציצות אחרי 10 דקות. הקציצות מזהיבות - משחימות מעט
ליהודיה: נראה לך דומה, או שאת ממליצה על שינוי? הדבש נראה קצת לא במקום ואני חושבת לוותר עליו לטובת הקטשופ. אשמח לראות גם את המתכון שלך.
אמממיהודיה מא"י
המתכון שלי
קופסאת טונה במים, כולל המים
ביצה אחת
תבלינים (פלפל, פפריקה, שום, מלח, שמיר)
מעט מיץ לימון
פירורי לחם עד שמקבלים תערובת נוחה ליצירת קציצות
ועם אני רוצה עם ירקות - אפונה, תירס, קוביות גזר, בצל קצוץ, ומוסיפה לשתי קופסאות טונה עוד ביצה (כלומר שתי קופסאות טונה + ירקות, 3 ביצים)
מורחת את התבנית בשמן, מרססת ספריי שמן מעל, אופה בתנור איזה 15-20 דקות, פשוט עדג שהן נראות מוכנות.
גם לי הדבש נראה לא במקום, והבצל המטוגן, נראה לי סתם טרחה
ושכחתייהודיה מא"י
שימי לב, מדובר בכמות קטנה, כזאת שמספיקה לסועד-שניים (תלוי מה עוד יש)
בטיגון/אפיה אותו מתכון, או שאפיה דורשת עוד ביצה?כלנית1
זה המתכון שלי לאפייהיהודיה מא"י
לא יוצא יבש.
אין לי מושג איך הוא יוצא בטיגון.
אם את חוששת שיהיה יבש מוטב להוסיף רוטב או קטשופ בהגשה, זה יועיל יותר.
על איזה גודל קופסא מדובר?יום השביעי
קופסת שימורים גדולה, קטנה, בינונית?
שאלתי אותי? קטנהיהודיה מא"יאחרונה
הדבש קשור לרוטב עגבניות שלתוכו היא מכניסה ת'קציצותבין השורות
אבא שלי פעם הכין תבשיל טונהרחלקה
בעזהי"ת.
זה בעצם רוטב עגבניות [תאלתרי, זה הכי כיף!
] ובסוף מוסיפים טונה מהקופסא..
ולגיוון, באופן כללי, אפשר לעשן את הטונה... מכירה? 
מעושן? לא ילך אצלנוכלנית1
יצא מעולה. הוספתי בצל קצוץ, מעט קטשופ ואפונה קפואהכלנית1
מתכון מעולה למנה עקרית עם טונהאנונימי (פותח)
לחתוך בצל ולאדות עד שמתחיל להשחים.
להוסיף גלגלי גזר, מעט מלח ולאדות בסיר סגור מספר דקות.
להוסיף רצועות גמבה ולאדות עד שהירקות מתרככים.
לערבב מדי פעם.
להוסיף טונה (מסוננת), מלח, שום גבישי (או אבקת שום) ופפריקה מתוקה.
לבשל עוד 5-10 דקות .
לערבב מדי פעם.
הערות: הכמויות כמובן משתנות לפי הצורך והטעם ואינן קריטיות.
במידה ונראה יבש ניתן להוסיף מעט מים אך בד"כ אין צורך -
בעיקר אם דואגים לערבב מדי פעם ולבשל על אש נמוכה!!
טונה לפי הגירסה של סי + שעועית ויש ארוחה מושלמתכלנית1
המתכון הנחמד מזכיר לי תקופה שבה מכרו שימורים מעולים שהתאימו לארוחת צהרים ללימודים/עבודה: טונה עם שעועית (יבשה) וירקות. אם מוסיפים למתכון קופסא של שעועית במיץ עגבניות, יש כאן ארוחה שלימה לכל אוהבי הארוחות המוכנות לדרך. טעים גם קר.
סוף סוף השגתי אבקת חלבון ביצה. מתכונים???כלנית1
סוף סוף השגתי אבקת חלבון ביצה (=אלבומין). בלשוננו: אפשרות להקצפת חלבונים למוס/גלידה וכד' מביצים מפוסטרות!!
אודה למי שיש לו טיפים איך להשתמש בזה. הבנתי שהכמויות וההסבר של היבואן על גבי האריזה קצת הזויות, ונראה לי שאצטרך לקנות משקל עדין מאד בשביל לשקול 21/5 גרם אבקה.... דרוש מישהו עם ניסיון- כמה אבקה במקום ביצה.
וואו! איזה יופי! יגעת ומצאת!אני ירושלמית
אם יותר לי לשאול, איפה מצאת? באיזו כשרות?
מתכונים???
חחח............ את מוזמנת להתפרע!
מוסים,
עוגות מוס,
גלידות,
בואריות,
עוגת טירמיסו,
רק תגידי מה בא לך!![]()
צר לי לומראיזה טוב ה'!!!!
אבל כבר אמרתי את זה פה פעם.
אפשר להשיג בכל בית מרקחת.
בערך 200 ש"ח לקופסה גדולה שכשאוכלים 4 כפות ביום מספיקה לבערך 4 חודשים....
והכשרות? לא באמת מעניינת אותי. מוכן לבדוק.
בתיאבון.................
למה הכשרות לא מעניינת אותך? הרי זה עובר פיסטור...אני ירושלמית
זה יכול להיות בישול עכו"ם...
או שהתכוונת שלא אכפת לך מבישול עכו"ם?
אה, וכמובן שהביצים נקיות מדם...
כשזה לצורך רפואהאיזה טוב ה'!!!!
ובמיוחד כאשר זה לא נאכל דרך הפה אין הרבה משמעות לכשרות.
אני לא מתכונן לנסות לאכול את זה...
ולגבי נקיון הביצים מדם אני מבטיח לך שאפילו בכשרות בד"צ לא בודקים את זה וסומכים על הרוב.
מי מדבר לצורך רפואה? רוצים לקינוחים שווים!
אני ירושלמית
מה אתה אומר? לא בודקים דם בביצים בכשרויות מהדרין? ![]()
טוב, הסתכלתי בכל זאת על ההכשר
איזה טוב ה'!!!!
זה בהשגחת ה- OU ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
משקל האריזה 2 ק"ג ואין צורך במרשם רופא 
סודי- רק למי שתיתן לי הוראות מדוייקותכלנית1
מדובר בקופסא במשקל 50 גרם. "מיוצר תחת פיקוח וטרינרי, כשר בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים" (בביצים לא הייתי לוקחת סיכון לא מבחינת ההכשר ולא מבחינת ההשגחה הוטרנירית!). המחיר: 19 ש"ח (יותר מזה לא הייתי מוציאה כשמדובר במשהו ניסויי).
"מתאים להכנת רויאל אייסינג, מרנג, תוספות לעוגות גבינה ועוד".
ההוראות: לרויאל אייסינג יש להוסיף לכל 3.75 א. אלבומין כמות של 240 גרם א. סוכר ואת המים לפי מידת הסמיכות בה מעוניינים.
יש להשתמש בכמות השווה למספר הביצים המופיעות במרשם???!!! אבל, כמה אבקה להמיר בביצה אחת?
1. עלי לקנות כנראה משקל מאד עדין לשקילת 1-10 גרם.
2. הוראות יותר נורמליות ומדוייקות לביצה ולא למתכון מאד מסויים (כפיות/כפות)
אחרי שתנסי תספרי לי אם אין לזה...קצפת
טעם של ביצה לא מבושלת...
אין לי אפשרות לדעת לפני שאדע כמה אבקה במקום ביצהכלנית1
ליבי- שאלת המאה: כמה אבקה במקום חלבון?כלנית1
לעקיבא ויעל/ליבי וכל השאר. כמה אבקה במקום חלבון?כלנית1
אולי תגידו לי סוף סוף כמה אבקה צריך במקום חלבון? אני כבר מחכה לעשות מוס או משהו שווה עם חלבונים מפוסטרים.
חשבתי על משהוחילזון 123אחרונה
את יודעת שיש בקופסא 50 גרם נכון?
(תמדדי כמה כפות יש בזה על ידי שתעבירי לקערה עם כף תספרי...)
תעשי 50 חלקי מספר הכפות ותדעי כמה שוקלת כל כף.
ראיתי באתר הזה -
http://www.suchef.co.il/קישוט-עוגות/חומרי-גלם/אבקות-וחומרים-1/אבקת-חלבון-אלבומין-.html
הוראות של להוסיף רק מים ולא אבקת סוכר (לכל 25 גרם אבקה יש להוסיף 175 גרם מים)
תחשבי כמה מים את מוסיפה לכף אבקה לפי הנ"ל וכמה בערך זה יוצא סה"כ
ותראי כמה שוקל חלבון של ביצה ממוצעת
וככה תדעי לכמה ביצים זה שווה.
חוץ מזה מצאתי טבלת המרה נחמדה-
מותק, הקניידלעך התכווצוכלנית1
הכנתי קניידלעך לתפארת מדינת ישראל. יצאו ענקיים בסיר עם מים רותחים. ואז, כיביתי את האש ויצאתי מהמטבח כשחזרתי, לא האמנתי למראה עיני- הם התכווצו לגודל קצת יותר מהמקור. מה יכולה להיות הסיבה? אולי לא היו מספיק מים בסיר אחרי הבישול?
תופעה מענינתט'

אין לי עיצה אבל אני נהנית כל פעם לקרוא אותך 
הכותרת שלך מעולה 
בעלך היה שם בסביבה?אלעד
חח
אולי זה בגלל שאת משאירה אותם במים?בין השורות
אחותי שמכינה קניידלעך אמרה לי שהיא שופכת אותם למסננת כשהם מוכנים ושוטפת במים קרים,לא משאירה במים.
והגודל שלה נשאר ענק!
אז אולי פה טמונה (טבועה)
הבעיה?
יכול להיות שהם פשוט התפוררו בסיר??תפוזית
לאלעד-בעלי לא מתלהב מקניידלעך, אולי עשה עין רעה...כלנית1
לחיה- אני לא אוהבת להשאיר מחוץ למים כי הם מקבלים משום מה צבע עכור... אצל אחותך הם לא מקבלים צבע חום במקום אפור?
שמתי לב שאלו ששמתי במרק לרתיחה נוספת גדלו ותפחו מעט. אולי הפתרון הוא להרתיח. מקוה לנסות בפעם הבאה.
יש לסרט חיקוי?בין השורות
כי אני ראיתי את המקורי נראלי,משנת 1994 בערך,אולי אחרי..
ואכן,אחלה כותרת!
והצבע שלהם נשאר אפור,ממש לא חום.
לפני שבת מרתיחים את המרק וכשהוא רותח זורקים אותם פנימה וזהו.
הו קניידלך!!!קצפת
אכלתי פעם אצל חברה אשכנזיה, דווקא זכור לטוב...אפשר מתכון?
בטח שאפשר מתכון!בין השורות
חומרים: (16-20 מנות)
5 ביצים.
2/3 כוס מים/מרק עוף.
2/3 כוס שמן.
1 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל.
1.5 כוס קמח מצה.
שלבי ההכנה:
הקציפי ביצים בעזרת מזלג. הוסיפי את כל הנוזלים והתבלינים וערבבי.
הוסיפי קמח מצה,והמשיכי לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
השהי את התערובת (עדיף במקרר) ל20 -30 דקות.
צרי כדורים בינוניים בידיים לחות, והחליקי לתוך סיר עם מים רותחים.
בשלי כ-20 -30 דקות וקררי.
סנני את הקניידעלך ושימי בתוך המרק לפני ההגשה.
הערה: תוכלי לבשל את הקניידעלך מיד בתוך המרק כשהוא רותח. (לא נוסה).
בהצלחה ובתאבון!
הסרט המקורי: מותק, הילדים התכווצוכלנית1
ויש לסרט הנחמד הזה המשךיהודיה מא"י
מותק, הילד התנפח
וגם (למרות שלא יודעת אם יצא לו תרגום לעברית) מותק, התכווצנו
לגבי הקניידלך, אין לי מושג
קצת סודה לשתייה יכול לעזורlila317
^^^ או הקצפת הביצים הופכים אותם לקלילים יותרכלנית1
תודה רבה!!!קצפת
הקנוי האינסטנט יוצא בסדר גמורמה'
מי שלא טעם קניידלעך אמיתי, לא טעם קניידלעך מימיוכלנית1
אמתlila317
2כפות שמן או 2 כפות ממרק עוףlila317
בצק ללחם שהיה לילה במקרר- (דחוף לעכשיו)ח.צ.י.ל
ותפח במקרר,
איך לאפות אותו?
צריך שיתחמם?
להתפיח שוב?
תודה רבה!!
הוא תפוח? (פ' רפה)יהודיה מא"יאחרונה
אם כן, אפשר לאפות מייד
אם את מורידה אותו בשביל לעשות את הצורה צריך להתפיח שוב לפני האפייה
לא לבריאים....פטרוזיליה1
יש לי ריץ' מיותר.
ש לכם מתכון מגניב ללא צורך כל מיני דברים שיש רק במכולת?
תודה.![]()
נסי לצמצם את הבקשה: תבשיל/מאפה/עוגה...כלנית1
אהמ...טל..
אילתורים כגון
גלידה - להקציף עם יאנסטנט פודינג ולשים תוספות כמו ביסקוויטים/ עוגיות. טעמים: קפה, וניל, שוקולד מגורר או מומס, פירות - מרוסקים, אגוזים וכו' וכו'.
אפשר לעשות תחתית מביסקוויטים טבולים בנוזל קשור - מיץ תפוזים, יין, חלב, קפה וכו'.
עוגת קרמבו - מתכון באינטרנט. הרעיון הוא בסיס של טורק שוקולד, מעל זה קצפת ומעל קרם שוקולד (גנאש)
פונדו - להמיס עם שוקולד ולטבול כל דבר אפשרי.
אולי אפשר גם מוקרמים..
בעיקרון - (כמעט) כל דבר שיש בו שמנת מתוקה - את יכולה להכין עם ריצק כדי שיהיה פרווה.
ציפויים לעוגות, גנאשים.
קרמבו ביתי - יש מתכון לדוגמא באתר של קרין גורן.
תהני!!!
תודה צדיקה ומתוקהפטרוזיליה1אחרונה
פאי שוקולד.aima
שתי שאלות לי אליכם:פלפלתי
אחת - איך שומרים גזר בצורה שתשמור על אורך חיים הכי ארוך שאפשר? הוא מתקלקל לי אחרי כלום זמן..! זה מתסכל!
בשקיות זה לא טוב, לא הצליח לי לשמור עליו גם מחוץ לשקית.. יש עוד שיטה? שמתי במקרר...
שאלה שניה - אני צריכה לקנות מטחנה שיכולה לטחון אורז לא מבושל. אתם מכירים או יכולים להמליץ על משהו טוב? איזה חברה וכו'..?
תודה רבה!
קראתי שכדאיאות והדר
להוריד להם את הראשים (מקום צמיחת הגבעולים) לפני האחסון, זה שומר על טריותם
<אשתו של>
אני שומרת גזר במקרר, במגרה התחתונה, בתוך השקיתחילזון 123
האדומה שהם באים איתה מהסופר.
מחזיק לפחות שבוע.
בקשר למטחנה לא מכירה אבל מן הסתם מטחנת תבלינים או קפה תעשה את העבודה לא?
אם זה לכמות גדולה יותר, פעם ראיתי גם שיש מטחנה ביתית לטחינת חיטה לקמח. מן הסתם זה משהו די יקר.
אנחנו שומרים אותם בקופסא של טאפרוור-קרמבו
והם יכולים להחזיק הרבה זמן כמו חדשים. (רק יכולים, כי בד"כ הם פשוט נאכלים...)
1. גזר. 2. מטחנה.כלנית1
2. מטחנה- מטחנה לחיטה ואורז צריכה להיות בעלת מנוע חזק במיוחד. בנוסף, אחת הבעיות ברוב המטחנות היא הניקוי. נתקלתי בפרסומת של מטחנה שנראית טובה מצד הניקיון ומצד החוזק (מנוע אדיר של 1,700 ואט.
אבל כשאני שמה אותו עם השקית במקרר הוא מתעפש..!פלפלתי
ולגבי המטחנה, אין משהו יותר פשוט ממשהו יקר וענק? או שרק כאלה דברים יש שאתם מכירים?
מטחנה-לא יודעת.בין השורות
גזר-אולי את מכניסה אותם בשקית אבל הם רטובים?
תראי שם יבשים ואז תכניסי.
http://www.karaim.net/DATA/pirsom/Kitchen_Mill/Kitכלנית1
מטחנת תבלינים פשוטה -לא יקרהמה'
עולה בערך 100 שקל,חמותי אומרת שבשוק אפשר למצוא ב50 והיא גם טוחנת בה אורז.
אם יש לך במקרה מיקסר גדול,יש כאלה (קיטשןאייד ידוע לי שיש לו) שאפשר להוסיף להם חלק שטוחן חיטה וכד'
ואפשר גם לקנות טחון בחנויות טבע.
איך הניקוי שלה? נראה לך שתתאים לשיבולת שועל?כלנית1
את יודעת איזה חברה יש לה?פלפלתיאחרונה
זה עובד טוב? לא מתקלקל תוך שניה..?
אם תוכלי לברר לי את זה אני אשמח.
למה הלזניה יוצאת לי יבשה??ב"ה!אם בישראל!
יש למישהי עיצה?
תודה!
אמא שלי שמה על השכבה העליונה מים...ליבה
ואז מכסה בנייר כסף וזה מבשל את הלזניה יותר
אני שמה נייר אפיה צמוד למעלה (נייר כסף לא בריא)כלנית1
אני עושה עם הרבה הרבה רוטב אדוםמה'אחרונה
מה עושים עם כבד צלוי?קצפת
אוכלים
איזה טוב ה'!!!!
עקיבא חחחח-משה ר-
לקצפת אפשר להכין ריבת בצל ולהגיש בתוך עלי פילו למנה ראשונה
אוכלים?קצפת
זה נורא!!! זה ממש נראה כמו כבד של עוף!!! קניתי את זה כי ההמוגלובין של הילדים לא היה משהו...בישלתי אותו עם בצל ופיטריות [בעצימת עיינים ] והם לא אהבו... מה עושים עם עוד חבילה וחצי...[ידידותי לילדים..]
ושדרותי, ריבת בצל? נשמע מעניין, אפשר מתכון מדוייק ושימושים אפשריים?
תשובה מוחצתlila317
בורקס בשר וכבדאני ירושלמית
או מלווח ממולא בכבד.
את יכולה לטחון את הכבדים להוסף ביצה, ולמלא גלילת בצק עלים, כמו בהכנת כל בורקס אחר.
אבל קחי בחשבון, שהטעם 'הכבדי' מאד מודגש, ולכן ילדים שלא אהבו את זה, לא יאהבו את זה בכל צור שתכיני... (מניסיון).
באותו האופן את יכולה למלא חביתיות (בלי ביצה, או עם ביצה קשה מרוסקת).
עלי פילו,
ואפילו ירקות למילוי.
אבל כמו שכתבתי, הטעם הכבדי לא יעלם בשום אופן...
(יש גם מתכונים לפטה כבד... אם זה מעניין אותך אביא לך קישור...)
ממרח כבדכלנית1
נשמח למתכון של הממרח-משה ר-
וכמה הוא יכול להחזיק??
מצטרפת לכלניתקיווי
זה יוצא מעולה ובלי טעם מודגש של כבד
דברים טעימים מעושרים בברזל זה כל השקדים אגוזים
אצלינו זה להיט: תמר - מוצאים את הגלעים ומכנסים שקדיה
בפיסטוקים (לא קלויים) יש המון ברזל
בתאנים גם יש
בכבד יש לצד הברזל יש גם חומרים מזיקים
לנו סלט ציבולקה לא ממולץ לשונאי הבצלlila317
עם ביצים קשות וכבד קצוץ בצל שמן מלח ופלפל.
כבד קצוץ- טעים במיוחדכלנית1
2 בצלים גדולים קצוצים
1/2 ק"ג כבד עוף צלוי (אני קונה מוכשר שדורש בישול/צליה נוספים ואז מטגנת אותו לפני הטחינה)
3 ביצים קשות
מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה: לטגן את הבצלים ב-2-3 כפות שמן. לטגן את הכבד מעט (אלא א"כ הוא מגיע כבד צלוי מעבר להכשרה- כשאני קונה כבד כתוב על הקופסא שיש צורך בבישול/טיגון נוסף). לטחון את הביצים, הבצל והכבד במטחנה (אני משתמשת במטחנה ידנית, די זולה ולא במטחנה חשמלית כבדיה ויקרה).
אגלה לכם סוד: טחינת הכבד דורשת ידע המצוי אצל גברים דוקא (מעט כח והרבה סבלנות) ולכן מומלץ לתת לבעל לטחון. במטחנה הידנית חובה לנגב את חלקי המתכת מיד אחרי השימוש כדי שלא יעלו חלודה.
כבד מכיל אחוז גבוה יחסית של כולסטרול, וגם ביצים..אני ירושלמית
תעשי את החשבון בעצמך...
אגב, כבד אורגני, מן הסתם, יכיל כולסטרול 'בריא' יותר...
תודה רבה!-משה ר-
מה עם מתכון ושימושים לריבת בצלקצפת
?קצפת
אני כרגע עם הפלאפון, כשאהיה בבית בעז"ה..-משה ר-אחרונה
מסחטת מיציםקיווי
למי יש נסיון עם מסחטת פירות קשים (שיסחטו גם גזר תפוחים וכדו')?
יש לי בעקרון מג'מיקס כדאי לקנות את המסחטה שלהם שמתלבשת על המכשיר?
היא טובה?
אני צריכה שייצא ברמה של מיץ צלול מאוד שיעבור בבקבוק של תינוק בן 4 חודשים
כדאי לקנות בחנות אמינה בלבד ולחשוב על גרברכלנית1
כאשר מלון בעונה, אפשר לסחוט אותו על מסחטת הדרים פשוטה. יוצא 10.
תבדקי שהמנוע מספיק חזק (לפי העצמה של חברה אחת בחנות יחסית לאחרת). שימי לב שיש חברות שהמיץ נסחט ישירות לתוך כל כוס שתרצי ויש שהמיץ נשאר במיכל. דרך אגב, למיץ גזר יש קצת מרירות ולכן מומלץ לשלב עם תפוח.
אם כבר את נותנת תוספת, עדיף גרבר (ובהמשך אם יש לך סבלנות למחית שתכיני בעצמך). עדיף להתחיל בבטטה/גזר ולא פירות מתוקים, כי אז התינוק לא ירצה לגעת בירקות.
לי יש חלק כזה במעבד מזון של קנוודחילזון 123אחרונה
וזה די מעצבן לשטוף ולא יוצא המון מיץ. זה מן מסננת כזאת עגולה שמסתובבת מהר ומוציאה את המיץ.
מיץ תפוחים הכנתי כמה פעמים בלי החלק הזה.
טחנתי בבלנדר תפוח חתוך עם קצת מים עד שנהיה לי מן "גרבר" כזה. שמתי בתוך חיתול בד מעל מסננת במקרר.
אחרי שהרוב יצא חלבתי עוד קצת את החיתול בד...
לילה במקרר עם קינמון וכמה גרגרי ציפורן - יוצא מעדן ![]()
למה? למה כל המתכונים עם בצל?!המוזרה
ולמה אני שונאאאאת בצל ולא מסוגלת אפילו לקלף אותו ?!
ולמה בעלי לא מוכן לאכול שומדבר בלי בצל ?!
(וזה לא דווקא הוא באמת אוהב את הגועל נפש הזה)
הי...למה לבדוק את הבצל??אמא קטנה
בגלל שאת כתבת את זה אני מרשה לעצמי לשאול =]...
בחיי לא חשבתי שגם בצל צריך לבדוק יסודי, אם יש "גוקים" רואים את זה די מייד לא?
בצל ירוק ולא הרגיל דרכו להתליע וחייב בדיקה...-משה ר-
שב בצל ואכול בצל,...כלנית1
אם את שונאת לקלף ולחתוך בצל, יש לי כמה פתרונות יצירתיים עבורך.
1. לחתוך מעט מהחלק העליון של הבצל ולשמור במקרר (אסור להשאיר בצל בלי שורש בלילה, מבחינה קבלית, כי זה מביא למחלות ולכן להשאיר תמיד שורש!).
אחרי שהבצל יושב בקירור החריפות פוחתת בהרבה.
2. לחבוש משקפי צלילה כשאת מקצצת בצל (כן, ניסיתי וזה עזר).
3. לטגן כמה בצלים ולשמור בשקיות הקפאה לפי מנות של בצל בינוני במקפיא. אם תצטרכי להשתמש בבצל מטוגן תוכלי להוציא מהמקפיא.
4. בעלך יכול לסייע לך לקצץ? אם כן, תוכלי לגייס אותו לצורך העניין להכנת פשטידה, בצל מטוגן להקפאה ועוד. יש אנשים שרגישים מאד לבצל (כמו העיניים שלי) ויש שפחות רגישים.
אני קוצצת במעבד מזוןתְכלת
(בלעז: מג'י מיקס) ותוך שנייה זה מוכן!
ה"שכן" שלכם, הרב כץ מכושרות אומר שחייבים...אנונימי (פותח)
והבנתי שגם הרב וויא בספר שלו.
כשהרב כץ היה כאן בשיחה על חרקים במזון (לפני כשנתיים בערך?) הוא אמר שחובה לחתוך לרבעים ולבדוק פלח -פלח שאין טריפסים ושאר מרעין בישין,
(ושימי לב, חלקם לבנים- שקופים כאלה..., חלקם כמו חוט דק חום מהלך... וחלקם פשוט תולעים...
סליחה על הפירוט!!!!!!!!)![]()
היום באתר שלו (של כושרות ) הוא כבר אומר שלא מספיק לבדוק בעיניים, כי אנחנו לא בקיאים בבדיקה. אלא צריך לפרק את כל הפלחים, לשטוף תחת זרם מים ורק אז להשתמש.
בקיצור- בלאגן מייגע!!!... אבל מתרגלים.
לא יודעת אם זה נכון, אבל גם בעלי אומר כמו שאמרת- שאם הבצל נגוע-אז כולו נגוע, ולכן מספיק לבדוק רק רבע אחד.
אני יודעת?
שנזכה לבשל אוכל כשר ולא להכשיל ח"ו...
יש מצב שאת בודקת את העניין שוב?איזה טוב ה'!!!!
(תרתי משמע
)
באתר של כושרות אין זכר לבדיקת בצל יבש.
בתקציר של הרב ויא גם לא מופיע בצל יבש.
בחיפוש מעמיק ברב גוגל שליט"א ראיתי רק אתר אחד שכתב שאם הבצל לא לגמרי יבש ונראה קצת סוג ב' בעיקר אם יצאו עלים ירוקים אז צריך בדיקה כמו שכתבת. אבל אם הבצל יבש לגמרי ונראה טוב אין צורך בבדיקה.
למדנו עם הרב כץ שצריך לחתוך קודם את הראשיערית נ
אם יש רווח בין הגלדים חותכים לרבעים ובודקים אם יש כל מני...
לא כל עונה בעייתית.
עוד מעט מתחילה ה- עונה של הבלאגן.
בצל מוסיף טעם ואצלנו הפולנים זה חובה!lila317
תודה אתר טובlila317אחרונה
פשטידת תירס חלביתכלנית1
פשטידת תירס חלבית
1קופסה תירס מסוננת
2 כפות שמן
1 שמנת מתוקה (השתמשתי בחצי כוס חלב במקום ש. מתוקה)
1 שמנת חמוצה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת או קוביות קטנטנות
1 כוס קמח + כפית וחצי א. אפיה או קמח תופח
5 ביצים
מעט מלח
לערבב את כל החומרים, לצקת לתבנית ח"פ בינונית או ל שתיים מאורכות לאפות עד הזהבה והתייצבות בחום בינוני 30-40 דק'.
שאלת מוס שוקולד - נוספת. איך מתקנים אותו??ט'
אולי התיקון שלו הוא בברכת שהכל
אבל תכל'ס - יצא גרוע ובכלל לא קפא...
יש אפשרות להמיס מחדש ולתקן? ממש חבל על תבנית שלימה שתיזרק.
2 חב' שוקולד + 50 גר' מרגרינה (בטעות!!!) + סוכר שלא נמס + קצף מ3 חלבונים +1 חב' ריצ' + מעט יין לטעם.
לא הוספתי מים - אולי לכן זה לא קפא?
שבוע טוב 
למה זה בעיה שזה לא קפא? תאכלו את זה כמוס בסבבה!אני ירושלמית
הכי טעים גלידה במרקם 'מוסי'...![]()
זה לא יצא טעים!!ט'
עדיין מרגישים את הסוכר כגרגרים ולצערי גם את המרגרינה שממש תקועה בלי קשר...
בקיצור - נצרך שדרוג כלשהו
אולי תמלאי בזה רולדהדבי חיה
אני עוד זוכרת שלדעתך זו עוגה הכי קלה להכנה.![]()
אם הסוכר לא נמס, וזה מורגש ומעצבן אותך, זה הפתרון.
או להכין דבר נחמד קינוחי שבא בקומות, וברח לי שמו: בתוך כלי יפה או כלים אישיים שקופים:
ואז ככה: פירורי עוגה עם רוטב כלשהו (מי סוכר, או יין), מוס, פירות חיים או משימורים, אפשר גם ג'לי ואפשר גם פודינג)
אוף. לא נזכרתי איך קןראים לקינוח הזה!
לקינוח קוראים טריפל...
ולט'..אני ירושלמית
דוקא לפי מה שאת כותבת המרגרינה דוקא כן קשורה. מאד מקובל להוסיף לסוג מתכון כזה חמאה/מרגרינה.
אם אתם לא אוהבים את הטעם שלה, זה כבר עניין אחר, אני מדברת רק על העיקרון.
מעניין שזה לא קפא.. כי בד"כ קינוחים עם ביצים כן קופאים. קינוחים רק על בסיס ריץ' קופאים פחות, בגלל תכולת השומן הגבוהה.
בכל מקרה מצטרפת לדבי חיה, תעשי עם זה משהו טעים. טריפל נשמע מצוין, בעיקר כי הוא מאד רטוב, ונראה לי שזה יעזור להמסת הסוכר...
וכמובן תזמיני אותי כשיהיה מוכן! ![]()
אולי להפוך את זה לסופלה?אם הבנים12
אולי. איך?ט'

הרעיון של הרולדה מעולה. איך לא חשבתי לבד?
תודה!!
וטריפל אין לי סבלנות עכשיו לעשות...
אם את יצירתיתאם הבנים12אחרונה
להפשיר את המוס לשים בתוך מנג'טים בתבנית שקעים ולאפות בחום בינוני 10-12 דק'.
אמור לצאת ממש טעים.
היייי זה דווקא טעים!!!
רחלקה
בעזהי"ת.
חוצמזה שאני יכולה למות משוקולד... :X
מתכון למוס- שאלות לי, די דחוף..אמא קטנה
יש דרך להכין מוס עם קצפת ריצ' ולא ביצים?
זה יצא לי טוב???
אם לא יש למישהי מתכון טוב שבטוח יצליח לעמוד לי- למוס שוקולד??
אלפי תודות!
מוס שוקולד בלי ביציםהדס ואור
אני מכינה משוקולד ומחלב קוקוס או קרם קוקוס- מגיע בפחית ואפשר להשיג בהרבה סופרמקטים
ממיסים 200 גר' שוקולד מריר בסיר כפול, ומוסיפים את הקרם. אפשר לחלק לצלוחיות אישיות או לקרר בקערה אחת. זה מתגבש במקרר אחרי כמה שעות.
יוצא כמות לבערך 8-10 מנות.
פשוט וטעים!
אפשר להכין גם מריצ' ושוקולד מומס, או מריצ' ופודינג שוקולד. אם לא מוסיפים ביצים, זה יצא יותר "כבד" אבל טעים.
אם את רוצה חלבי, אפשר כמובן קצפת אמיתית חלבית!
אפשר להחליף את הקצף ביציםיהודיה מא"י
בריצ'
אם יש גם חלמונים במתכון אז זה יותר בעיה
רק קחי בחשבון שגם זה ממש לא בריא. (הרבה יותר גרוע ממרגרינה לצורך השוואה)
ומוס בקלי קלות - להמיס 2 חבילות שוקולד מריר קצפת צמחית בבן מרי עד לתערובת חלקה
לקרר לילה
להקציף חבילה של ריצ' לקצפת, ולערבב עם השוקולד בתנועות קיפול.
ואם אפשר חלבי - אז חבילה של שוקולד חלב וחבילה של שוקולד מריר, ביחד עם קצת יותר מחצי כוס חלב (120-130 מ"ל), וכמובן עם קצפת משמנת ולא קצפת צמחית
מקווה שהבנתי, בקיצור מספיק לי רק ריצ ושוקולד.אמא קטנה
יהודיה את מערבבת חבילה שלמה עם השוקולד המומס וחבילה אחת את מקציפה?
מה הכמויות שצריך לקנות (לשוקולד ולריצ') בשביל 25 מנות מוס?
נניח 3 חבילות ריצ' ו4 חבילות שוקולד יספיקו לי?
מוס שוקולד עשיר-משה ר-
75 גר' סוכר
40 גר' מים ליצור סירופ
50 גר' חלמונים
75 גר' ביצים- לחמם חלמונים וביצים מעל סיר הסירופ.(בן מרי)
300 גר' שוקולד מומס
4 גר' ג'לטין מומס במים.
390 גר' שמנת לקצפת (לחלבי)
לפרווה- 300 ריצ' +90 מל' מים...
..-משה ר-
אני לא!!!יהודיה מא"י
אני עושה את זה חלבי, ומערבבת קצת יותר מחצי כוס חלב עם שתי חבילות שוקולד, ומקציפה עוד חבילה של שמנת...
לפני בערך שנה וחצי הסתכלתי בעיון ברכיבים של הקצפת צמחית, ומאז, תודה רבה, לא נכנס אלי הביתה...
הכמות הזאת אמורה להספיק ל6-8 מנות, והפרווה (כי יש שם בעצם קצת יותר, אולי אפילו ל10
כך שאת צריכה לפחות פי שתיים וחצי
אוף איבדתי אותך בכמויות.אמא קטנה
יש מצב שתגידי לי בפשטות בלי המוס החלבי, (כי אני צריכה פרווה)...מה לעשות?
אם הבנתי נכון, את אומרת לי שאני צריכה להכפיל זתומרת לקנות 6 ריצ'????
בעלי מחר יקנה לי , עד אז אני צריכה לדעת כמה...
אשמח ממש לעזרה
אם את רוצה שיהיה בשפע, אז כןיהודיה מא"י
6 ריצ', 6 חבילות שוקולד.
3 חבילות ריצ' להמיס עם השוקולד, 3 להקציף
שימי לב לקרר היטב את תערובת השוקולד לפני שאת מערבבת אותה עם הריצ', ואת יכולה גם להקציף אותה לפני הערבוב, זה יקל עליך את הערבוב.
ושכחתי - אפשר להוסיף וניל (בתמצית או בסוכר)
ולשדרוג מטורף (וגם יקר) לפזר מעל אגוזים ושקדים מקורמלים![]()
ובעצםיהודיה מא"י
הכמות הנ"ל לא תהיה בשפע, אבל יהיה מספיק בהחלט לכל אחד, רק שלא בטוח שישאר למי שירצה תוספתא
או מעולה!!! יו תודה רבה!אמא קטנה
ושאלה אחרונה , אחרי שהשווקולד קר, אפשר פשוט לערבב אותם יחד ע"י הקצפה או שזה יהרוס את הקצפת שהוקצפה קודם?
אני מחפשת שיטה קצרה יותר מאשר ה"קיפולים" של הקצפת...
אם לא אכפת לך להפוך את זה לגלידהיהודיה מא"י
כי להקציף ביחד עלול לפגוע ביציבות של הקצפת, ואז אפשר להקפיא לגלידה
אבל כדי להקל על הערבוב
מקציפים את הקצפת לקצפת יציבה
מקציפים את תערובת השוקולד לתערובת אורירית יותר
מעבירים בערך רבע, אפילו פחות מהקצפת לתערובת השוקולד, ומערבבים (לא מקפלים, מערבבים,)
ועכשיו מערבבים בקיפול את הכל ביחד, אבל זה כבר הולך ממש בקלות, כי תערובת השוקלד כבר הפכה ממש אורירית.
ואם לא אכפת לך שתצטרכי להקפיא - קודם מקציפים את הקצפת, ואז תוך כדי הקצפה מוסיפים את השוקולד.
מתכון מוצלח למוס שוקולד בלי ביצים- פרווה-קרמבו
להמיס בסיר-
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות ליקר או יין
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
כפית קפה נמס
חצי כוס מים.
לחכות שיתקרר מעט, להקציף שני ריצ, ולערבב את שתי התערובות. (לא חייבים בעדינות...)
קל, טעים ומומלץ...
2 ריצ' גדול או קטן?קצפת
במתכון הזה- שני ריצ' קטנים.קרמבו
את יכולה לשים בכוסות קטנות עם מכסהאם הבנים12
זה יוצא ממש חמוד, כל אחד מקבל מנה אישית וזה לא נראה קצת מידי.
תודה לכולכן, יצא טעים סוף הדרך!אמא קטנה
קרמבו ,הלכתי לפני התוספות שלך לשוקולד, ועשיתי לפי הקמויות שיהודיה מא"י נתנה, והקצפתי כמו שצריך בלי להתעצל ויצא לי בסט!
ד"א עשיתי מ6 חבילות ויצא כמות של 35 מנות וגם זה ברווח.
כיף לשמוע!קרמבו
אם נשאר מיותר, את מוזמנת לשלוח אלינו
המוס הקל בעולםדבי חיה
להמיס שוקולד (נגיד 100 גר')
להקציף ריצ'
את רוב הריצ' לערבב בעדינות עם השוקולד
למלא בתבנית (אם יש תחתית פאי או פירורי ביסקוויטים זה משדרג ונחמד מאוד)
למרוח מעל את הריצ' הלבן שנותר
אפשר לפזר כל דבר מלמעלה, החל משוקולד מגורר, אגוזים טחונים...
לבריאות!
אגב ריצ', בעיני קצפת הפרווה הכי מוצלחת היא של קפולסקי.
ואם אני רוצה להכניס במוס אפרסקים משומרים,אמהונת
מה לעשות?
יש אבקות מוס...פזושאחרונה
רוטב לבלינצ'סשפרלה
יש למישו רעיון איך אפשר להכין רוטב לבלינצ'ס,
כשאין לי בבית רוטב פטריות וא. מרק פטריות?
פטריות בקופסת שימורים יש לנו..
נשמח לכל רעיון. גם לא פטריות..
תודה רבה!
רוטב פטריות "ביתי"הדס ואור
אני לא אוהבת להשתמש באבקות מרק או אבקות רוטב (זה אותו דבר)
אז הרוטב פטריות שלי:
לטגן בצל לצבע חום בהיר
להוסיף פטריות מקופסא או טריות ולהמשך לטגן
להוסיף כף או 2 כפות קמח לבן או קונפלור, לערבב בחוזקה, לטבל במלח, אבקת שום, פפריקה, או תבלינים אחרים שאתם אוהבים
להוסיף כוס מים תוך בחישה, לבשל כמה דקות עד שזה נהיה עבה.
הקמח או הקונפלור זה מה שמעבה את הרוטב.
בהצלחה!
הי, שלחנו כמעט ביחד, קטעים...חרישית
שפרלה - תעשי "מצא את ההבדלים"...
רוטב פטריות "טבעי":חרישית
מטגנים בצל, מוסיפים את הפטריות חתוכות, מטגנים עוד קצת, מוסיפים קצת קמח לבן / קורנפלור, ולאחר חצי דקה בערך מוסיפים מים. מוסיפים מלח, וזהו. (אפשר גם עוד תבלינים, אני מוסיפה לפעמים קצת פלפל וזהו).
הכמויות של הקמח והמים תלויים ברמת הסמיכות הרצויה.
דרך אגב - אפשר לעשות יחסית נוזלי, ואז אפשר להשאיר על הפלטה מערב שבת עד הבוקר (להרתיח לפני ששמים, כי אחרת זה מתקלקל).
תודה רבה! אז נכין ככה.שפרלה
באמת מצחיק, וכמעט בדיוק אותו דבר...
הדס ואוראחרונה
איך מכינם "נשיקות"?בצ
מקציפים חלבונים וסוכר-משה ר-
עד שזה מתייצב
ומכניסים לייבוש בטמפ' של 60- 100
עד שרואים זה מתנתק מהנייר אפייה..
תודה. כמויות?בצ
250 גר' חלבון-משה ר-
80 גר' סוכר..
ואפשר להוסיף גם שקדים טחונים או קוקוס..
כמובן שאפשר לשלב צבעי מאכל
ואם רוצים נשיקות בטעם קפה אז אפשר להוסיף כף עד 2 של נס קפה לתערובת..
בשביל זה יש משקל מפרידים את החלבונים ושוקלים-משה ר-
לרוב זה המתכונים שיש לי-משה ר-
כי התחום הזה הוא מאד מדוייק והעניין של הכוסות לא הכי טוב..
זה יוצא ביחס של אחד לשתיים כוס חלבונים ו2 סוכר (עד כמה שזכור לי)...
שבוע טוב! עזרה!הדר!ש=)
אני צריכה לעשות לכתיה ביום שני עוגה..
ואני לא רוצה כמו כולם עוגת שוקולד או ביסקוויטים.. אני רוצה משהו קל..
ובלי מרגרינה כי אנחנו לא מחזיקים את זה בבית...
תודה רבה!
איזה עוגה כן?אמא מסורה
עוגת תפוזים?
עוגת וניל?
עוגת תפוחים? יש לי שתי גרסאות, אחת עם יותר זמן עבודה
עוגת שיש?
עוגה לבנה עם שוקלוד צ'יפס?
תבחרי מה את רוצה ובל"נ אכתוב מתכון למה שתרצי.
ומה את מגדירה משהו קל- הקצפת ביצים נחשב למסובך?
ליומולדת?מה'
אפשר רכבת (אפשר להכין מ"עוגת הבית")
אפשר בצורת המשכן או בית המקדש (יותר מסובךאבל שווה)
אם זה לא ליומולדת,אולי אפשר לשנות לצורת מאפינס,רולדה,או לעוגת גבינה או ריבת חלב..
אפשר על עוגה לבנה פשוטה להוסיף ג'לי.
יש מלאנתה דברים לא קשים,אם תרצי אעתיק לך מתכון.
אולי עוגת פיצפוצי אורז בלי אפיה?חילזון 123
עוגת מייפל מהירה?אם הבנים12
אני תמיד מכינה עוגת סוכר חום.נדנדה כתומה.
אוקיי, יש לה שם מסובך באנגלית.. אבל בתכל'ס מה שמיוחד בה הוא שהיא עם סוכער חום ככה (לא דמררה, אלא סוכר כהה, זה הדחוס.)
קיצער, זאת עוגה ממש טעימה וקלה, והיא בלי מרגרינה, אז אם בא לך רק תגידי..
ניצלו"ש- חילזון, אפשר ת'מתכון?נץ1
וגם רתם, אם לא קשה לך..
הנה המתכון שלי..
נדנדה כתומה.
butter scotch cake
(לא, היא לא עם חמאה.. והיא גם לא עוגת סקוצ' ברייט..
)
7/8 2 כוסות קמח (אם אין לכם כוסות מדידה מדויוקות, אפשר גם להוריד בערך 2-3 כפות קמת מהכוס השלישית) אני הרבה פ]עמים משתמשת בקמח מלא 70 אחוז וזה יוצא מצוין.
3/4 3 כפיות א. אפיה (אאל"ט ז"א חב' אחת..)
1 כפית מלח
לערבב.
להוסיף:
1/4 2 כוסות סוכר חום כהה (לא דמררה!)
1/2 כוס שמן (ועוד טיפה)
1/4 1 כוס מים
1/2 1 כפית תמצית וניל.
לערבב טוב (אני עושה במיקסר)
להוסיף 2/3 כוס ביצים (בערך 3, תלוי בגודל שלהם)
לערבב.
לאפות בחום בינוני בתבנית משומנת כ30-40 דק' בחום בינוני, עד שכשמכניסים קיסם הוא יוצא יבש.
בתאבון..
והכמויות הזויות כי סבתא שלי שינתה ת'כמויות מסטנדרט אמריקאי הזוי של פעם..
נשמע כמו קפה ללא קפאין...ואולי Sugar scotch cakeכלנית1
ככה קוראים לה.. לא אשמתי..
נדנדה כתומה.אחרונה
האמריקאיים האלה..
צריכה עזרה בהכנות ליומולדת...ליבה
אני עושה מסיבת יומולדת לבעלי, עם כל החברים שלו...
לא בא לי שנעשה על-האש גם כי בשר זה יקר וגם כי זה במוצאי שבת.
יש לכם רעיונות ?
חשבתי על איזה מרק אולי...
ומה עוד?
סלטים, לביבות, פיתות, חמוצים, ממרחיםכלנית1
אפשר פיתות וממרחים.
אפשר לחמם בתנור צ'יפס (תפוגן מרוסס במעט שמן), סלטים חיים שמתאימים לפיתות, או אם את רוצה מבושל- לביבות, שעועית ירוקה פריכה מעט, גרעיני תירס. אם חייבים מנה עיקרית אז חבילת טבעול אחת (לדעתי לא שווה את הכסף ואין בה ערך תזונתי)
מרק מנה ראשונה- רעיון נהדר ומחמםפפריקה--אחרונה
משהו מושקע כמ מרק פיטריות או עדשים- זה סמיך, מחמם ומעורר תאבון לעוד.
אפשר פשטידות וסלטים חיים כהמשך ולסיים בקינוח של עוגת שוקולד חמה.
וכשתחליטי על הבסיס כולנו כאן בטח נתגייס למתכונים
שיהיו קלים ומהירים.
וישר כח על היוזמה!
יש למישהו מתכון לפופקורן מתוק?יהודיה מא"י
זוכר לי שמישהי הביאה פעם איזה מתכון עם סודה לשתיה או משהו כזה
ואשמח במיוחד למתכון שלא מכיל כמויות גדולות של דבש, בגלל המחיר.
תודה
אההמ אההמחילזון 123
כן תודהיהודיה מא"יאחרונה
מחפשת מתכון לקיגל.רק משהו טוב ומנוסה!מיכאל פירר
ניסיתי כמה מתכונים ולא הצליח לי...
יצא לי עם שכבת ביצים למטה... בעעע.
חוצמזה- בעלי קנה בטעות כמה חב' של אטריות צהובות כאלה (שטוחות ודקות).
מה עוד אפשר לעשות איתם?
אשמח למתכונים!
תודה.
מתכון מעולה לקוגעל ירושלמיאנונימי (פותח)
- 1/3 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן - לערבב בסיר על אש בינונית עד שמופיעות בועות והצבע נהיה חום - כתום. (לא לתת להישרף!) לכבות ולחכות שהתערובת תתקרר מעט.
- שבע כוסות מים - להכניס לסיר עם תערובת השמן והסוכר. להרתיח עד שהמים רותחים ממש.
- 3 כפות סוכר לבן, 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור - להכניס למים הרותחים.
- 400 גרם אטריות (לא חשוב הרוחב, תלוי בהעדפה אישית) להכניס למים הרותחים, לבשל ללא מכסה עד שהאטריות מתרככות.
שימי לב! אין צורך לסנן ולשטוף את האטריות. הכמות של שבע כוסות מים היא בדיוק הכמות שהאטריות סופגות.
- להשאיר את התערובת שתתקרר. ניתן לטעום ולתקן את התיבול.
- 3 ביצים - להבליע בתערובת.
להעביר לתבנית (הכמות מספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק) ולאפות כשעה בחום בינוני - חם (מעט יותר מחום של עוגה)
בהצלחה!
אטריות דקותכלנית1אחרונה
אפשר לבשל לפי ההוראות ולסנן ולהוסיף למרק העוף בליל שבת (אפשר להגיש קר כדי לקרר את המרק, או לחמם בתוך המרק, אלא שאם יש כמות גדולה של מרק, האטריות תלכנה לאיבוד.
אפשר להכין ירקות מוקפצים (מטוגנים קלות תוך כדי ערבוב עד למעט ריכוך עם מעט מאד שמן) ולצקת עם רוטב מעל אטריות דקות מבושלות ומסוננות.
מחפשת מתכון לעוגיות קווקר פריכותmoriayi
לא כאלה שרכות מבפנים.
תודה רבה!
עוגיות פריכות- חום גבוה יותרכלנית1
המרכיבים (40 עוגיות):
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
2/3כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר רגיל
1 כף תמצית וניל
3 כפות חלב/מיץ
2 ביצים
2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
1/4 1 כוס צימוקים
אפיית עוגיות קוואקר בחום נמוך מ-180 מעלות הופכת אותן ליותר רכות. העלאת הטמפרטורה הופכת את האפיה לקצרה יותר ואת העוגיות לפריכות יותר
את רצינית? מי זה? כנראה שהשרשור נמחק...כלנית1אחרונה
אם צריך איש, יש קרצן עוגיות בצורת איש (במקור נועד לעוגיות זנגוויל). אם את רוצה צבע ודיוק- בצק סוכר. קחי תמונה דו מימדית של היצור ונסי להעתיק. אם לא, אולי אפשר לקנות דף לקישוט עוגה שלו
