שרשור חדש
ריצ' פרווהקיווי

יש לי ריצ' פרווה שלא השתמשתי בו למשהו שתננתי חשבתי לעשות איתו עוגת שוקלד

למישהו יש מתכון לעוגת שוקלד עם ריצ'? אבל שהריצ' בתוך העוגה כי אין לי כח לעשות ציפוי

תודה חברים

אני שמה ריצ' במקום יין או חלב וזה מעדן מאוד!!ט'
או במקום מים?קיווי

למישהו יש מתכון יותר מדוייק?

הנה!!!רחלקה

בעזהי"ת.

 

כוס קמח

כוס סוכר

כוס שוקולית

רבע כוס שמן

4 ביצים

חצי חב' שמנת [מתוקה או פרווה]

 

מערבבים את הכל ויאלה לתנור

לדעתי אפשר גם לשים חבילה שלמה, לא נראלי יהיה בלאגן מזה...

תודה ממש ננסהקיוויאחרונה
טבולהמישהי123

הי,

הלוואי ויש למישהו מתכון לסלט טבולה

 

ממש בא לי להכין ולאכול כמובן...

הנה מתכון אחד מיני רבים:אני ירושלמית

סלט טבולה גלילי עם שקדים וצנוברים / פסקל פרץ-רובין

6-4 מנות

100 גרם בורגול דק
1 צרור עלי נענע
1 צרור עלי פטרוזיליה
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
100 גרם צנוברים
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

מניחים את גרגרי הבורגול בקערה, יוצקים מים כדי כיסוי ומשרים עד לספיגת הנוזלים.
בעזרת מזלג מערבבים ומאווררים את גרגרי הבורגול.
קוצצים דק את הנענע והפטרוזיליה. קולים את השקדים והצנוברים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
מוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, השקדים והצנוברים הקלויים לבורגול. מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

 

תעשי חיפוש בגוגל, בטח תמצאי עוד מתכונים.

תודה!!מישהי123אחרונה
מחפשת את המתכון של האפונה והארטישוקlila317

לפני כמה זמן אני לא זוכרת מתיעצוב (ולא הספקתי לירשום) היה מתכון של אפונה וארטישוק לא זוכרת מי כתב ניסתי בחיפוש ולא מצאתי . מבולבל מי עוזר לי????????????????

כן,כן ! תודה רבה ! שנה טובה!lila317אחרונה
טורטיהאנונימי (פותח)

אשמח לקבל מתכון של טורטיה ברור וקל להכנה שנה טובה ומבורכת

יש לי מתכון שהעתקתי פעם ברשתחילזון 123

אבל אף פעם לא ניסיתי בעצמי-

 

טורטייה מקסיקנית מתוך "לא על הלחם לבדו" סמדר זורע-ברמך
ל8 יחידות:
1/2 כוס קמח תירס (לא קורונפלור)
1 1/2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
3 כפות שמן
לעבד לבצק (צריך להיות בצק נעים מאוד לעבודה, תקנו עם מים או קמח לפי הצורך) לחלק לשמונה עיגולים שווים בגודלם ולתת להם לנוח זמן מה (אצלי זה בין 5 דקות לחמש שעות, תלוי בקריזה והפניות והתזמון)
לפזר קמח על משטח העבודה ולרדד את הכדור לעיגול דק, צריך לצאת בערך בגודל של צלחת מנה עיקרית.
טורטייה- על מחבת טפלון יבשה ומחוממת ל15 שניות בכל צד, שלא תתייבש. להוציא ולכסות במגבת עד לאכילה, שלא יתייבשו.

 

מוכרים בסופרים..-משה ר-אחרונה
ארוחת הצהרים להיום: עוגת דבש מושקעת שהתייבשהכלנית1

הבוקר שמרתי על תינוק של חברה והא רצה לישון בידיים בלבד. ארגנתי במטבח מצרכים לעוגת דבש (התכוונתי לאפות ולהקפיא לראש השנה). סגרתי את הדלת כדי שאוכל להפעיל מיקסר ל-3 דקות להקציף. התכוננתי נפשית, ורגע לפני ההקצפה הוא התעורר ונרדם שוב- איך לא, רק בידיים (ההעברה לא הצליחה...).

אחרי שהוא הלך הביתה המשכתי בהכנת העוגה. כיוונתי טיימר ל-35 דקות (במקור-60 דקות לתבנית גדולה אבל השתמשתי ב-2 תבניות עוגה-אנגלית) והעוגה נאפתה יותר מדי. 

ברגע זה אנחנו נהנים לאכול את העוגה היבשה שטעימה רק כשהיא טריה. מלא דבש, קמח מלא, סוכר חום. 

וואי כלנית את צדיקה אמיתית!!בת נוגה

שתזכי בזכות זה לשנה מתוקה מדבש!!!! 

א מ ן. הלואי שיהיה לי כח להכין אותה שובכלנית1
אפשר את המתכון????קצפת
בע"ה מחר. עלי להקליד את המתכון הארוך וההוראותכלנית1
עוגת דבש גבוהה מושקעתכלנית1

 

עוגת דבש גבוהה / מתוך הספר "עוגות לכל עת"

 

3 חלמונים

להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולבחוש היטב

3/4 כוס סוכר

1 כוס דבש (או ריבה)

(אני מסתפקת ב-3/4)

1 כוס שמן

 

1 כוס קפה חריף/תה מוכן

 

1 כפית קנמון

 

1/2 כפית ציפורן

(לא הוספתי כי אין לי בבית)

קורט מלח

 

 

 

31/2 כוס קמח

לערבב את החומרים היבשים בנפרד, להוסיפם לתערובת ולבחוש עד שמתקבל בצק חלק.

1 כפית א. אפיה

1 כפית סודה לשתיה

 

1/2 כוס אגוזים/שקדים קצוצים גס

לדעתי מיותר

 

 

3 חלבונים

להקציף חלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת לתבנית משומנת.

לאפות בחום בינוני כ-60-70 דק' (אם יש תנור טוב, העוגה תהיה מוכנה יותר מהר)

 
נראה טעים תודהחילזון 123
מי שמכינה מוזמנת לשלוח לנו פרוסה!כלנית1אחרונה
מילוי עלי סיגריםקיפי.

קניתי עלי סיגרים, ואני רוצה למלא אותם, לגלגל ולאפות (לא לטגן..)

אני רוצה למלא בתפו"א (כי בעלי לא אוכל בשר, לא נוגע בפטריות, וגם ירקות מוקפצים יהיה מעבר למה שהוא מסוגל להכיל...) אבל לא בא לי שזה יצא דחוס כזה..

יש למישהי רעיון איך "מאווררים" קצת את המילוי? פירה תפו"א זה דבר דחוס, כבד, ודי טפל- כמה מלח שמוסיפים...

 

תודה (:

אפשר למעוך עם המלית חמאה-משה ר-

נותנת טעם יותר טוב ומרקם יותר טוב..

אגב אפשר לעשות עלי סיגר ממולאים בגבינות עם רוטב שמנת זה אחד הדברים הטעימים...

צריכה לארוחה בשרית...קיפי.

(ולא בגללנו, אנחנו אוהבים חלבי. בגלל האורחים...)

אז אפשר שמן זיתיהודיה מא"י
ואפשר להוסיף בצל מטוגן/פטריות וכו'
אולי במילוי תפו"א ובטטה, עם מעט שמן ובצל מטוגן?בת מלך

אם אתם בקטע של מתוק - זה נפלא.

תודה בנות! הסתדרתי.. (:קיפי.
שדרותי לא בתמעפר אני באה
חחח ~א.ל
טיפ לתפו"א אווריריקיווי

זה לפירה אבל מתאים גם פה - 

להוסיף כפית של אבקת סודה לשתייה

מומלץ

כללי הדקדוק השתנו- הולכים לפי הרוב!כלנית1

לדוגמא: אם יש השתלמות מורים ויש 30 מורות ו-2 מורים, אפשר לומר אתן!!!

תודה על הסנגוריה כלנית D:קיפי.אחרונה

אני רגילה לפורום נשואות, אפילו לא שמתי לב..

סליחה (:

 

ועכשיו אני מרגישה צורך לנסות גם את הטיפ עם הסודה לשתיה (זה לא מוסיף טעם?) וגם את זה עם המיקסר..

בפעם הבאה..

 

תודה!

יש לך מיקסר?אביגילי

אם כן תכיני את הפירה במיקסר. בלי חמאה או מרגרינה רק נוזל מבישול תפוחי האדמה.

הפירה יוצא אורירי עם טעם כאילו היה בו מרגרינה

 

בהצלחה

בשר למתחיליםאנונימי (פותח)

השנה החלטתי לאזור אומץ ולהכין בפעם הראשונה בשר לחג- בשר אמיתי, לא עוף ולא טחון. עד עכשיו חמותי או אמא שלי היו מכינות את הבשר אבל השנה אנחנו לא באזור, והגיע הזמן להתמודד!

אני זקוקה לעזרתכם מההתחלה- איזה בשר לקנות? שיהיה לא קשה לבישול וייצא רך וטעים? מתכון טוב לחג?

 

תודה!

אני משתמשת בבשר 8יהודיה מא"י
שהוא סכ"ה די זול, אבל במתכון שלי יוצא נהדר. (ובשר זול זה גם סוג של יתרון, כי אם לא יצא מוצלח אז לא כואב הלב על בשר שנקנה בכסף רב ונזרק בסופו של דבר)
מבשלים את הבשר במעט מים על אש קטנה-קטנטנה למשך שעה-שעתיים.
(אפשר לתת לו להתקרר לפני שממשיכים)
בסיר רחב מטגנים בצל עד שיתחיל להיות שקוף
מוסיפים גזר מגורד, מערבבים ומאדים עוד דקה שתיים
מוסיפים קוביות עגבניה, ומערבבים כנ"ל
מתבלים - שום, פפריקה, פלפל, פלפל אנגלי, עלי דפנה, כמון.
מוסיפים את המים שנשארו מהבישול של הבשר, רוטב סויה, יין (הכי טוב אדום מתוק), סילאן. לשים יין בנדיבות, הוא מרכך מאוד את הבשר.
פורסים את הבשר לפרוסות ומסדרים בסיר, בתחתית שלו, כך שהירקות והרוטב יכסו לגמרי את הבשר. (אפשר להכין את הרוטב בסיר אחר, לסדר את הבשר בסיר רחב או תבנית ולשפוך מעל את הרוטב.) אפשר ומומלץ לפזר פטרוזליה וכוסברה טריים מעל הכול.
שמים על הפלטה כל הלילה עד לסעודה למחרת.
תודה יהודיהקיווי

אני ינסה

סליחה על הבורות

אבל איך אני יודעת שזה בשר 8? כתוב על האריזה או משהו?

אכן, כתוב על האריזהיהודיה מא"י
ולמען האמת אני חושבת שאפשר לעשות את המתכון הזה גם עם סוגים אחרים, טובים יותר, ובלבד שיתאימו לצלי/תבשיל קדירה (בדר"כ כתוב על הבשר גם למה הוא מתאים)
אבל היי, אם הבשר הכי זול יוצא טוב, למה לקנות בשר יקר? ובפרט עכשיו שאפשר להשיג בשר 8 ב20 ש"ח לקילו במבצעים שונים לקראת החגים.
חשבתי שבמחיר כזה א"א להוציא צלי טעים...כלנית1

דוקא ראיתי בשר זול במחיר דומה ברמי לוי וחשבתי שהוא לא איכותי וחשבתי שחבל על הזמן והכוחות להשקיע בו.

כאמוריהודיה מא"י
עשיתי זאת כבר כמה וכמה פעמים ויצא מצויין. רק חשוב להקפיד על הבישול האיטי ועל היין. (ובאמת קניתי עכשיו את הבשר ברמי לוי)
אודה, אין מה להשוות את הצלי-חמין בקר הזה לצלי בקר שנעשה מחלק טוב יותר של בשר. ועדין הבשר יוצא טעים ורך, ובלי לעשות חור בכיס. ומה שנשאר טעים מאוד אפילו קר.
נצל"ש- איך את יודעת שהחלק שאת קונה הוא לא מעובדאנונימי (פותח)

אלא סתם מוקפא?

כי יש כאלה שמוסיפים להם חומרים כימים ומים

אני סומכת על הגורמים הרלוונטיםיהודיה מא"י
(משרד הבריאות, משרד התמ"ת, רבנות וכו')
שבודקים ותופסים רמאויות.
ונכון, אי אפשר לדעת, אבל לקנות ביוקר לא מבטיח לאף אחד שלא ירמו אותו.
קניתי בשר לחג שנראה בסדר, אני מקוה שהוא באמת כךאנונימי (פותח)
בבשר מס' 8 אין חתיכות לבנות?אם הבנים12

לא יודעת מה הם [גידים/שומן/?] אבל אצלי לא נוגעים בהם.

אכן יש בו עורקים של שומןיהודיה מא"י
אבל בבישול הם נמסים כמעט כולם ועושים את הבשר עסיסי יותר.
ואת מיעוט החתיכות שנשארות לבנות אפשר להוציא.
אני משתמשת בבשר מס' 6אם הבנים12

הוא נחשב כחלק האיכותי בבישול ויוצא ממש רך. אנחנו קנינו אותו במבצע 30 ש"ח לקילו [בדר"כ עולה הרבה יותר].

אם יש ברשותך סיר בישול איטי אז שמים בצל בתחתית ואז את הבשר, תפוח חתוך, שזיפים יבשים, מים, דבש ויין מחכים כ7 שעות ומוכן.

מתכון נוסף ניתן להכין רוטב פטריות [כמו של בורקסים], כאשר הוא מוכן לשים את הבשר בתוך הסיר בישול איטי עליו את הרוטב שוב מחכים כ7 שעות ומוכן. לשתי המתכונים מומלץ להפוך את הבשר פעם בשעתיים.

 

אם אין סיר בישול איטי ניתן לצלות טיפה את הבשר בסיר רגיל [על מנת לסגור את הבשר], לאחר מכן לבשל במים 3-4 שעות באש קטנה לריכוך הבשר, כאשר הבשר מוכן ניתן לחתוך אותו לחתיכות ולהוסיף את הבשר לכל רוטב.

ניתן גם להוסיף את הבשר חי [לא מבושל] לרוטב כאשר הרוטב מתחיל להתבשל, ואז הבשר מתבשל עם הרוטב. 

איך משתמשים במס' 5?כלנית1

בעלי זכר שבעבר ביקשתי מס' 5 או 6 (אני מבשלת נתח בשר פעם-פעמיים בשנה בלבד). הוא ראה שכתוב על מס' 5 צלי והוא נראה לו איכותי יותר. אני מקוה שאפשר  באמת לבשל אותו שלם, אחרי טיגון חלקי ואז לפרוס ולבשל ברוטב.

כמה זמן לבשל בסיר רגיל?

מס' 5 קצת איכותי יותראם הבנים12

צורת הבישול הינה אותו דבר [זה חלק ממש זהה למס' 6]

תודה!כלנית1אחרונה
טורטיהתהילת ד'

אשמח לדעת היכן אפשר להשיג  דפי טורטיה באיזור בת ים כדי שנוכל להכין בבית לראש השנה. תודה ובברכת שנה טובה

נראה לי שיש את זה בכל סופר באזור של הלחם בד"כחילזון 123אחרונה

 

שלום>>-=talia=-

הוטל עליי להכין לחג ארוחה חלבית... למישהו יש רעיונות למאכלים [לאו דווקא חלביים, אפשר גם פרווה] רצוי ללא גבנ"צ?? זה מאד יעזור לי!!

תודה!! =]

מקפיצה-=talia=-
מה הבעיה?אלעד

תכיני רוקט-קרומפלי

אוקיי תודה יש למישהו עוד רעיון בסגנון של מרקים או-=talia=-

פשטידות למיניהם?

מאפינס,סמבוסק,בורקיטס,ממולאים,שבלולים,לזניה...מה'אחרונה

 

דחוף- מתכון לסלטעטרת!!!

בס"ד

יש לי הערב אירוע וביקשו ממני להכין סלט.

הבעיה היא שמה שיש בבית (בכמות לסלט) זה בערך רק חסה וענבים [אם יש למישהי מתכון כזה] או פלפלים....

אשמח לקבל מתכונים בדחיפות....

תודה!

חסה ופלפלים זה אחלה סלטיהודיה מא"י
ואפשר להוסיף קרוטונים/אגוזים/גרעיני חמנייה אם יש לך בבית, זה ממש שדרוג (להוסיף אותם רק ממש לפני ההגשה)
להוסיף רוטב חרדל ודבש/רוטב אלף האיים שהכנתם פשוטה למדי
יש לי קרוטוניםעטרת!!!

אבל אין לי אלף האיים או חרדל (יש דבש ורוטב סויה)

בכל מקרה- את יכולה לכתוב מתכון קצת יותר מדוייק???

תודה!!!

יש עוד רעיונות?עטרת!!!

אולי אני אסיג חרדל -אז אשמח למתכון מדוייק...

אה ויש לי גם רוטב צילי מתוק..

רטבים לסלטיהודיה מא"י
חרדל ודבש - 2 כפות חרדל, כף דבש, 3-4 כפות מיונז, מעט מיץ לימון, שמן זית, שום, פלפל שחור, מלח, שמיר. לערבב טוב טוב, להוסיף מה שצריך לפי הטעם, להוסיף מים עד לדרגת הסמיכות המתאימה.
אלף האיים - מיונז ורסק עגבניות/קטשופ. אפשר להוסיף תבלינים ומלפפון חמוץ קצוץ דק-דק (מומלץ)
אפשר לעשות רוטב עם רוטב סויה (איזה יש לך?) שמן, וחומץ/מיץ לימון

בכל מקרה לא מערבבים את הרוטב עם הסלט מראש. הכי טוב לשים בקבוק שכל אחד ישים על המנה שלו.
אלף האייםחילזון 123

אני עושה ככה-

מיונז, סוכר, קצת מלח ופלפל ופפריקה אדומה לצבע, מלפפון בחומץ קצוץ או סתם קצת חומץ

מערבבים הכל עם מים למרקם הרצוי.

רוטב לחסהכלנית1

אם יש לך גזר, אפשר להוסיף גזר מגורר בפומפיה גסה (אם אין את יכולה להגדיל את כמות הסלט בהוספת גפרורים דקים של פלפל).

רוטב וינגרט: 2 כפות חומץ, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפיות חרדל, 1/2 כפית שום כתוש, 1/2 כפית סוכר, 2 כפות פטרוזיליה/שמיר קצוץ, 1/2 כוס שמן, מלח ופלפל (לטעמי יותר מדי חומץ ולימון אז אני מפחיתה).

אם אין לך/לשכנה חרדל, אז:

רוטב אלף האיים: 1/4 כוס מיונז+1/4 כוס קטשופ. אפשר לעשות רוטב לייט ולדלל ב-1-2 כפות שמן או מים.

לבחוש בכלי נפרד ולצקת לא יותר משעה לפני הארוע (חסה נוטה לכמוש לאחר שהיה ברוטב)

 

חסה עם ענבים!אם הבנים12

אפשר עם עוד פירות העונה: אפרסק, נקטרינה

או לראש השנה: רימונים וחמוציות.

 

מתכון:

שוטפים היטב את החסה מייבשים קלות וחותכים.

מוסיפים פירות חתוכים.

 

רוטב: סוכר חום, מיץ לימון, קצת מים, קצת שמן. לערבב היטב להמסת הסוכר ולשפוך על הסלט.

 

יוצא ממש טעים!

מאוחר מדי. היא היתה צריכה מתכון אתמולכלנית1אחרונה
אני צריך מתכונים לראש של דגאלעד

[ושאשתי לא תראה]

אם אתה רוצה אני אסביר לך בשבת איזה טוב ה'!!!!
אסור בשבת!טל..

אסור בשבת ללמד מתכונים - כי זו הכנה מקודש לחול

(הלכו כל השיחות נשים בגינה בשבת אחר"צ?..)

לכל שבת יש מוצאי שבת איזה טוב ה'!!!!אחרונה
שאלות על עוגותט'

מה ההבדל בין שמנת להקצפה ובין ריצ' רגיל?

 

כמה זה גרוע להחליף חמאה במרגרינה או במחמאה?

 

יש הבדל במרקם הבצק אם מחליפים חלב במיץ/מים?

 

ליקר וניל אפשר 'לתקוע' בכל עוגה? רעיון אחר?

 

לא נורא להכין לר"ה רק עוגות שוקולד מסוגים שונים נכון?

 

 

 

 

 

 

 

תשובות-משה ר-

1. שמנת חלבית ריצ' פרווה הבדל אחד הבדל שני האורך חיי מדף שלהם שונה.

2.ממש לא משנה חמאה או מרגרינה מלבד הטעם והערך התזונתי. (יש דברים מסויימים שעדיף מרגרינה כמו בצק עלים)

3.חלב נותן יותר רכות לבצק..

4. ליקר וניל משמש כחומר טעם ולכן זה עניין של טעם בלבד אם להוסיף או לא... אפשר לשלב דברים אחרים כמו ליקר שוקולד/דובדבנים וכ"ו. או אם רוצים לשבור את המתיקות משלבים גרידת לימון.

 

5. אפשר להכין מה שרוצים כל עוד זה יהיה טעיםיאמי

התכוונתיט'

יש הבדל במרקם של השמנת לריצ'? בין המרגרינה לחמאה?

 

אני מכינה רק פרווה אבל רוצה להשקיע שיצא הכי טוב ומדוייק שאפשר - איך?

 

 

אה.. מבחינת מרקם אין הבדל-משה ר-

ובין מרגרינה לחמאה גם לא....

בלי קשר - החתימה שלך מיוחדת, מרגשת ומעוררת.בת נוגה
תודה ועוד שאלה באותו הקשר -ט'אחרונה

יש לי חבילה של דובשניות זולות ומאוד לא טעימות - חוץ מלדחוף לכדורי שוקולד - למה עוד אפשר למחזר אותן?

 

 

 

מה עושים עם אפרסקים זקנים?קצפת

 

עוגת אפרסקים הפוכה! או אפרסקים עם חמוציותאנונימי (פותח)
אפשר מתכון לעוגת אפרסקים הפוכה? תודה בת מלך
מה זה אפרסקים עם חמוציות???קצפת
שמבשלים אפרסקים עם חמצויות וסוכר.. יאמאנונימי (פותח)אחרונה
מאוד פשוט.. עוגת שזיפים הפוכהאנונימי (פותח)

מכינים בלילה לעוגה לבנה פשוטה רגילה (אם אין לך תגידי ואני אכתוב..)

מבשלים את האפרסקים אחרי שהם קצת, אחרי שהם מגולענים וחצויים ואפילו חצוים לארבע, עם מים וסוכר, כדי שיתרככו קצת, מסננים

מפזרים בתחתית התבנית בערך שליש כוס סוכר, מסדרים את השזיפים יפה שיכסו את התבנית, שופכים את הבלילה של העוגה ואופים בהתאם להוראות העוגה

מוציאים ומחכים שיתקרר קצת קצת

הופכים על צלחת הגשה

*מבשלים את האפרסקים קצת, אחרי..אנונימי (פותח)
דחוף!רעיון למתנה קטנה עם המושג "קרין גורן" יש לכן?אנונימי (פותח)

התבקשנו להביא מתנה לשבע ברכות לפי מושג שנקבל-

המושג: "קרין גורן"

יש לכן רעיון למתנה קטנה נחמדה עם רעיון לברכה/ ות מקורית לזוג הטרי....?

הכלה אוהבת לאפות מהמתכונים של קרין גורן וכל אחד קיבל מושג הקשור לכלה.

תודה

יש ספר מתכונים שלה...-משה ר-
ודיסק ויומן....עמית-טליה

או סתם לקנות ספר מתכונים שהיא תמלא בעצמה...

 

לי קנו אחד יפיפיה ואני ממש אוהבת אותו.

אוליNעלי

תכיני כל מיני עוגות שלה-ואז תביאי לזוג בתוספת המתכון וברכה

אני מקווה שמישהו זכר להתייחס גם לחתן...נחשונית


פשלה שלי... המושגים קשורים לשניהם- אל דאגהאנונימי (פותח)

קורץ

יש עוד רעיונות??אנונימי (פותח)
להזמין אותה לסדנת אפיה בשבע ברכות?????בת נוגה

לארוז אותה בתוך קופסה עם קפיץ שתקפוץ ותאמר 'היי מזל טוב'  ??

 

לתפוס אותה מתחת לביתה ולהכריח אותה לצלם ברכת מזל טוב בוידאו???

לוח שנה של קרין גורןכלנית1

מוכרים לוח שנה עם מתכונים של קרין גורן (ראיתי ב"תמיר ספרים").

כמה עולה לוח שנה? בכא"פ החלפנו בסוף מושג..תודה לכןאנונימי (פותח)

 

בת נוגה הצחקת אותי, וזה בא לי בול בזמן!!!עוד כינוי

וסליחה על העברית הקלוקלת....קורץ

עדיין רלוונטי?מאמע צאדיקהאחרונה

אני הייתי שמה דברים כמו-

קערה\תבנית עגולה ממתכת

5 חבילות חמאה (כמתנה... כן כן. זה יגמר תוך מתכון וחצי ככה...)

צנצנת מלאה בעוגיות ממתכון שלה (יש לה אתר- עם מלא מתכונים)
אגב האתר של קרין- אולי משו מהטיפים שלה- לכלי מטבח
 
זה אחד הקלים
אולי כי לא ידעת שיש לקרין גורן אתר מלא כל טוב |תגגלי|
חידה חידתית- סעודה שלישית!בעיתה אחישנה

בס"ד

 

אז ב"ה התפריט לשבת כמעט מוכן אבל שוב נתקעתי עם הסעודה שלישית!

 

חוץ מחלות ביתיות

סלט ביצים

סלט ירקות

וסלט מטבוחה עבודת יד

 

מה עוד אפשר להוסיף? 

יש לכם רעיון מענין?

 

אה- והקאץ של הכל הוא כזה-

בעלי לא אוהב אוכל עם הרבה שמן

ואני אלרגית ב"ה לחלב- כך שמותר ממש, אבל ממש מעט

מצד שני- הקשר שלי לירקות הוא לא כל כך אי אי אי אי אי ...

 

נראה אותכם! חושף שינייםמגניב

 

חן חן!

2 רעיונות שעלו ליהדס ואור

פשיטת תירס- אפשר חלבית או פרווה

אולי סלט טונה טוב? מוסיפים לטונה מלפופונים חמוצים, סלרי (אם אוהבים) גמבה ומיונז או מעט שמן זית.

תחליף חלב לפשטידותכלנית1

אפשר לקנות "טוב מגבינה" או "טוב משמנת" תוצרת ארה"ב (קצת יקר, אבל מתאים לחגים/ארועים/אורחים) כדי להוסיף תחליף גבינה/שמנת לפשטידות (פעם אפילו אפיתי עוגת גבינה על טהרת אלו, כי התארח מישהו שאסור היה לו חלב באותה תקופה, אבל זה ממש מוגזם). זה נשמר הרבה זמן במקרר סגור (כחצי שנה) ואם פותחים ומקפידים להשתמש בכפית יבשה ונקיה, אפשר לשמור זמן לא קצר כשזה פתוח או להקפיא.

מתכונים פרווה: בלינצ'ס ממולא ת. אדמה/רסק תפוחים, בורקס ת. אדמה/פטריות.

אם את רוצה להימנע ממסות של מרגרינה, אפשר לקנות עלי פילו ולהכין בורקס בקלי קלות לפי האיורים שעל האריזה. הבצק עצמו אינו מכיל שומן. מרססים שמן בין השכבות של הדפים (אפשר לקנות מיכל למילוי שמן וריסוס רב פעמי!!). ממלאים ואופים.

פשטידת בצל (לפי המתכון של עקיבא ויעל), פשטידת ת. אדמה.

סלט חסה /סלט כרוב עם שמן זית ותבלינים במקום מיונז.

 

כלנית- איפה קונים מיכל לריסוס שמן רב פעמי?הדס ואור
ראיתי בסולתם רדד, אני תוהה איך מנקים את זה...?קצפת
בכל חנות כלי ביתיהודיה מא"י
צריך להיות. אני בדיוק קניתי (ושכחתי את השקית אצל ההורים...)
אפשר גם באינטרנט, אבל הרבה יותר יקר (אני קניתי ב35, באינטרנט מצאתי בטווח מחירים של 60-80)
הם עשויים בדר"כ מזכוכית, כך שלא קשה לנקות אותם - שמים מים עם סבון, מנערים, אם רוצים אפשר להשתמש גם במברשת של בקבוקים.
35 זה באמת זול...קצפת

מותר לשאול איפה קנית?

קניתי מיכל יקר מנירוסטה, אבל אפשר למצוא יותר בזולכלנית1

קניתי מיכל יקר, אבל מנירוסטה, כי אני חוששת שמיכל זכוכית עלול ליפול ולהישבר. עלה לי בסביבות ה-80-90 בחנות יחודית בתלפיות (לה שף). כשקניתי לפני שנתיים גם אחרי שידעתי מה אני מחפשת שאלתי בחנויות רבות ולא מצאתי. היום המיכל יותר מצוי.

דיברתי פעם עם מוכרת של ששת בקניון והיא אמרה שאולי היא תביא. לא בדקתי מאז.

בכל אופן המיכל הרב פעמי הרבה יותר כדאי מאשר לקנות בסופר מיכל עם מילוי מסכן שנגמר כל שבועיים. עכשיו שאת יודעת שזה קיים, את יכולה לנסות לשאול גם בחנויות זולות יותר כמו בשוק. הניקוי: ממלאים במי סבון ושוטפים. אבל, לא צריך לשטוף באופן קבוע כמו שבקבוק שמן פתוח מחזיק מעמד הרבה זמן. תשטפי לקראת ר"ה ולקראת פסח.

ולמיכל הזהעמית-טליה

את פשוט שופכת שמן רגיל?

 

ואי זה גאוני תמיד רציתי דבר כזה..

ממלאים בשמן ולוחצים כדי שיהיה לחץכלנית1

ממלאים באיזה שמן שאת רוצה (בערך חצי מיכל). ואז, מפעילים לחץ כמה פעמים על המשאבה ומרססים. צריך להקפיד לרסס על סיר קר. פעם ריססתי שוב על מחבת חמה ופתאום קפצו לי להבות!

בחנות כלי בית ברחובותיהודיה מא"י
אבל זה היה האחרון
אבל היה להם עוד סוג, קצת יותר יקר (נראה לי 40), קצת יותר קטן וקצת יותר משוכלל
תודה על המידע.קצפת

אני צפונית, ננסה לחפש...

אממ יהודיה-אפשר נ"צ מדוייקת יותר?חילזון 123
פשטידות למינו למינה למינהו..רחלקה
כמו שאמרועמית-טליה

פשטידות לרוב...

 

אפשר גם להכין נשנושי גבינה כאלה מבצק עלים (ולמקלים אפשר גם מבצק מלוואח מעובד היטב)

פיצות קטנות סמבוסק וכאלה...

 

פעם אחת הכנתי 'פריקסה' הספרדים בטוח יודעים מזה

זה כמו בצק מטוגן שנהיה לחמניה קטנה וטעימה ממש

ועושים לה תוספות מגוונות של ביצה, טונה, קוביות תפ"א. וכדומה...

זה ממש טעים וחוויתי. 

 

 

מנסה...אילה שלוחה

סלט חומוס (ביתי)

פוקאצ'ות

דג מתאים לכם?

סלט כלשהו עם תפו"א? (אולי סלט תפו"א וסלק?)

 

 

 

מתכון לפוקאצה יש? ואיזה דגים למשל?בעיתה אחישנה

כאילו- זה צריך להיות משו קל כזה... 

אחרי הכל הכנתי מלווה מלכה לתפארת!

ואי את מכינה גם מלוה מלכה?אנונימי (פותח)

איזה השקעות..

אצלנו שותים את המרק משבת..

כן..זו ההלכה..בעיתה אחישנה

צריך לאכול מלווה מלכה...

וצריך שזו תהיה סעודה עם שולחן של שבת ובגדים של שבת ואוכ טוב כמו לשבת...

 

הבעיה הקטנטנה היא להשאיר מקום בבטן משבת.. ;)

כל הכבודאילה שלוחה

אפשר דוגמא לתפריט של מלווה מלכה?

 

 

(וכן - זו בהחלט בעיה להשאיר מקום)

מתכון לפוקצ'האנונימי (פותח)

זאת כמות ענקית שקיבלתי מטבח בבית קפה אחרי שאמרתי לו שהפוקצ'ה שהוא הכין היתה נפלאה. אז אני בדר"כ מכינה חצי או הכל בצק ומקפיאה את הבצק.. כי אנחנו רק שניים. אבל תלוי בך.


קילו קמח רגיל

600 מ"ל מים מהברז

שליש כוס שמן זית

50 גרם שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח


א. לערבב את כל היבשים בקערה שהשמרים יגעו בסוכר...

לערבב את הקמח עם היבשים

ב. במכה אחת את כל המים, מערבבת ויוצרת בצק, לא לפחד אם הבצק יבש!

ג. להוסיף שמ"ז

לעבד כדי שיכנס לבצק...

ד. ליצור כדור גדול

לשים בקערה ולעטוף בשמן זית

ה. לסגור בנילון/מגבת לחה

נותנת לזה לתפוח בנחת עד שזה מכפיל את כמותו.


ואז לשה, עושה כדור ופותחת את הבצק.

אפשר עם פלפלים ושום ושמ"ז ותבלינים למעלה, אפשר עם בצל ועגבניות, אפשר מה שרוצים כיד הדמיון הטובה


אני לא אלופת הבישול.. ובטח לא בדגיםאילה שלוחה

ובכל מקרה זה מה שעושים אצלינו

 

לוקחים דג (סלמון או פורל, אולי אפשר גם דג אחר...)

מתבלים בשמן זית,  שום, כוסברה ולימון - כשהיה לנו פורל שלם אז חצינו לחצי ושמנו חלק מהתיבול בפנים וחלק מלמעלה, וכשהיה סלמון אז שמנו על הפרוסות שלו..

 

ולתנור - אבל אני לא זוכרת לכמה זמן. בע"ה כשאמא שלי תהיה פה נברר...

 

 

 

(לפוקאצ'ה אין לי מתכון - אבל אני רואה שכבר עזרו לך.. )

רעיון מעולה בשבילךאנונימי (פותח)

חומוס! תכיני לבד, או אם את לא מהבשלניות הגדולות יש את החומוס החדש של יכין, בסיס להכנה יותר נכון, בכל אופן אני לא ניסיתי אותו כי אני כן אוהבת להכין לבד ויש לי את הזמן ואני גם עושה את זה שנים אבל האחיות שלי שתמיד לחוצות בזמן מכינות אותו ומנסות כל הזמן לשכנע אותי גם, הן אומרות שאין הבדל בטעם בין החומוס שאני מכינה לבין החומוס של יכין...חוצמזה יש כל כך הרבה סלטים טעימים שאפשר להכין מה עם חצילים?< אדומים? לבנים? סלט פטריות עירית או בצל ירוק ופקאנים?

אני מבחינתי לעשות את כל הארוחות רק עם סלטים..

מה זה "החומוס של יכין"הדס ואור

ראיתי שדיברו עליו פה כמה פעמים

מישהו / מישהי יכול לפרט? האם זה בקופסת שימורים או במקרר?

תודה!

זה נראה ככהחילזון 123

וזה נמצא מחוץ למקרר נראה לי.

זה פשוט חומוס מבושל ומרוסק בלי כל התוספות.

בסיס להכנה ביתיתאנונימי (פותח)אחרונה

הם בעצם עושים את כל התהליך הכי מעצבן ניקרא לזה בהכנת החומוס של ההשריה, הטחינה וכ"ו- וזה בעצם הבסיס, את רק צריכה לתבל איך שאת אוהבת. שוב, אני לא בדיוק יודעת כי עדיין לא ניסיתי אני רק יודעת שהן ממש מרוצות...

לזניה-בלהבלה123

שימי רוטב עגבניות פרווה בין העלים, ורק את השכבה העליונה עושים חלבית, ואז אפשר להסיר אותה אם אלרגים לחלבי  

יש פה מישו שעושה הפרשת חלה השבוע?אנונימי (פותח)

אם כן אשמח אם תוכלי להקדיש את זה לזרע של קיימא לטובה בת רוזה.

אודה לכם אם תודיעו לי כדי שאדע כמה בדיוק יש..

 

תודה ובשורות טובות!!

בצק עליםT.B

אני רוצה להכין חזה עוף ברוטב בצל ופטריות ולשים בתוך בצק עלים בצורת פרח.
יש למישהו מושג איך עושים צורות מהבצק עלים? אפילו לא פרח...צורה כלשהי שיהיה אפשר למלא אותה....

תודה רבה!

נדמה ליעמית-טליה

שקל לעבוד עם בצק עלים... מפשירים קצת וחותכים כמה שנראה לך וסה"כ זה נוח.

 

את יכולה לשים בתבניות מאפינס למינהם וליצור איזה צורה שבא לך.

 

אמא שלי עושה שופרות מבצק עלים אז זה לא נראה לי אמור להיות קשה...

רק שיופשר מעט.

נראה לי שקורצים כמה עיגוליםחילזון 123

עיגול אחד שלם,ושאר העיגולים- עושים בהם חור באמצע עם כוס קטנה יותר.

ואז מניחים את העיגול השלם ועליו כמה מאלה עם החורים (אולי מדביקים את זה עם שמן או קצת ביצה) ואופים את זה ככה. ויש לך קערית.

ממש פשוט... מים רביםאחרונה

קורצים לכל מנה שני עיגולים/פרחים באותו גודל- בערך גודל של כוס

ושמים אותם אחד על השני.

במרכז קורצים עוד עיגול/פרח יותר קטנים כמעט עד התחתית אבל לא עד התחתית (כדי שזה לא יפרד לך באפיה)

מורחים ביצה ואופים בחום גבוהה בערך רבע שעה

הבצק מתנפח ונוצרת מעין כוס

לאחר שמוציאים מהתנור דוחפים את העיגול הפנימי פנימה

וממלאים במה שרוצים.

 

בהצלחה

אויש... ראש של דג....קצפת

שמסתכל עליך מהסיר במבט אומלל שאחריו אתה עובר הרבה לילות בלי שינה...איך מבשלים בעצימת עיניים?????

מנהגים לא נועדו כדי לגרום סבלאיזה טוב ה'!!!!

אם זה לא מתאים לך אל תעשי - ישנם מספיק סימנים אחרים בראש השנה.

 

(האמור אינו מהווה פסיקת הלכה ועל כל אחת להתייעץ עם רבותיה)

 

 

אפשר ראש כבש (יותר חמוד‏-משה ר-
בגלל זה אצלנו עברנו לראש שום : )מה'
ראש שום! מעולה חחחחאם הבנים12
יותר חמוד??מעפר אני באה

 

אפשר גם ראש כרוב..נדנדה כתומה.
גדול!! ראש שום!מאמע צאדיקה
זה בסדר גמור!!! לצורך העניין אתה יכול להיות הפוסק!קצפתאחרונה

אני רק מקווה שהילדים לא יזכרו שצריך להיות ראש של דג....כי גם על השולחן עם המבטים שלו ....

יש דרך להכין מוקפץ בלי נוזלים?רות.

אני תמיד מכינה בסיר ואז יוצאים נוזלים מהירקות.

 

אפשר לעשות את הכל מטוגן? זה יוצא טוב?

 

תודה!

כן!!גיברת

אני מטגנת את הירקות בסיר פתוח, ובסוף מוסיפה את העוף, ויוצא כמעט בלי נוזלים!

גם אם מוסיפים רוטב סויה הוא נותן טעם, והרוב מתאדה!

בהצלחה לך!!

אז הסוד הוארות.

לבשל את הכל בלי מכסה כל הזמן של הבישול?

בהחלט פתוח ולא מכוסההדס ואור

כאשר מכסים  האדים יוצרים את הרוטב. זה מצויין על האורז הלבן למשל, אבל לא טוב לחימום בשבת בבוקר...

אבל לגבי מוקפצים-

תנסי במחבת פתוחה- ולהתחיל עם הירקות הקשים(גזר, בצל וכו') ולהוסיף את הרכים יותר אח"כ.(קישואים, פטריות)

ואת העוף אפשר אחרי הירקות הקשים או בסוף

בהצלחה!

אני עושה מוקפצים עם סיר פתוחאמת ואמונה

ועדיין יש לי נוזלים,

כל פעם בכמות אחרת...

 

מוקפץ צריך לעשות בווקיהודיה מא"יאחרונה
ואם אין אז מחבת גדולה, זה מאפשר יותר אידוי נוזלים.
חוץ מזה שבמוקפץ לא אמורים לבשל את הירקות עד לריכוך מלא, הם אמורים להשאר חצי-חצי כאלה, ואז הם עוד לא מוציאים מים.
מתכון לעוגת דבש, לא פשוטה, אלא מושקעת~א.ל

יש למישהי?

 

 

ואם העוגה פשוטה להכנה אך נראית מושקעת?בת מלך

מצאתי מתכון שנראה נחמד ממש, תלוי אם זה הסגנון שחיפשת.

יש כ"כ הרבה סוגים לעוגת דבש (עם תפוחים, צימוקים, קקאו, קפה, תפוז, לימון...)

 

עוגת דבש ותפוחים הפוכה
מקור המתכון: עידית חייט - עוגת השבוע "לאשה"

לשכבת התפוחים:
2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר, קלופים, חצויים ופרוסים דק
1 כף קמח
2 כפיות קליפת לימון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס דבש
לבצק:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס דבש
1 ביצה גדולה
3 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
3 כפות מיץ תפוזים

אופן הכנה:
1. התפוחים: משמנים את התבנית ומסדרים את פרוסות התפוחים במעגלים. זורים על התפוחים את הקמח דרך מסננת , בשכבה אחידה ומפזרים מלמעלה את הקינמון וקליפת הלימון. יוצקים מלמעלה את הדבש.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

3. הבצק: שמים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה והמלח בקערה ומערבבים היטב. שמים את הדבש, הביצה, החמאה (או המרגרינה) ומיץ התפוזים בקערה המערבל ומערבלים במהירות בינונית 2-3 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. יוצקים את העיסה על התפוחים שבתבנית ואופים כ 30 דקות עד הזהבה. מצננים כ 5 דקות בתבנית, מעבירים בעדינות סכין בין העוגה לדפנות התבנית והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

הערות:
פרווה
מתאים לראש השנה
תבנית 20-22 **אני השתמשתי בתבנית פאי בעלת דפנות גבוהות 24**
זמן הכנה:שעה וארבעים דקות כולל אפיה
דרגת קושי:קל
איך שומרים:כשבוע במקרר. אפשר לחמם בתנור בחום בינוני נמוך (150 מעלות)


 

הידעתם שכמעט כל עוגה רוויית סוכראלעד

יכולה להחשב בקלות לעוגת דבש?

 

[פינת "הידעת"]

הפחתת כמות הסוכר בעוגת דבשכלנית1

יש עוגות דבש אמיתיות ויש עוגות דבש שעשויות מקרמל וסוכר ונותנות תחושה של עוגה דמויית דבש. מי שמזדעזע מכמות הסוכר שיש בעוגת דבש (בנוסף לדבש) יכול להמיר לפחות את הקטע של הדבש או חלקו בתחליף דמוי דבש שעשוי מרב כהלים ואינו מעלה את רמת הסוכר.

לדוגמא: Good for me עשוי ממלטיליטול וסיבים תזונתיים. שימו לב לא לקנות תחליף זול של דבש שעשוי מסוכר... זול במחיר וגם באיכות ועדיין מלא סוכר.

בשנה שעברה לקחתי מתכון של עוגת דבש ושמתי חצי מדמוי הדבש. יצא טעים.

מתכון לעוגת דבש עם דבש אמיתי-מאמע צאדיקה

לא מתוק מידי בלי קישקושי פירות שוקולדים (את זה נשאיר לעוגות שוקולד\פירות..)

יש?

יש- ומצוין! הנה הואאנונימי (פותח)אחרונה

7 ביצים גדולות

3/4 כוס סוכר

1 כף גדושה נס קפה

1 כוס מים

1/2 כוס שמן

1 כוס דבש

1/2 כפית סודה לשתיה

כפית אבקת אפיה

כפית שטוחה ציפורן טחונה

כפית שטוחה קינמון

31/2 כוסות קמח

 

להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם סוכר

להקציף חלמונים עם נוזלים ולהוסיף את שאר החומרים

לערבב בזהירות עם הקצף

בסוף להוסיף את הקמח בתנועות קיפול

 

יוצאת עיסה גדולה אז צריך קערה גדולה לבלילה (הקערה של המיקסר לא מספיקה לי)

 

לצקת בתבנית  גדולה מרופדת ניר אפיה / 4 תבניות אינגליש קיק גדולות/ תבניות אישיות קטנות/ גביעי ניר בגדלים שונים-- לפי הצורך (ממליצה על 3 תבניות מאורכות ושאר העיסה בגביעי נייר)

להכניס לתנור מחומם בחום בינוני כ 40 דקות.

 

ככל שהתבנית קטנה משך זמן האפיה מתקצר , כך שצריך לשים לב על גביעי הנייר והתבניות האישיות.

 

לבריאות!!

מה דינם של בייצים קפואות....?קצפת

[לא מבושלות] המקרר קפא ....

חח תעשי ניסיון על ביצה אחת ותחליטי ~א.ל
תתקשרי לחברת הביצים, הגיוני שהם ידעובת מלך
לא נראה לי שיש בעיה להפשיר ולהשתמשחילזון 123

נדמה לי ששמעתי פעם הצעות להקפיא חלבונים מביצה מופרדת ולהשתמש מאוחר יותר.

לא הייתי מנסה לעשות משהו רגיש כמו מרנג וכו אבל סתם עוגה בחושה או חביתה לא נראה לי שיש בעיה.

אני בקביעות מקפיאה חלבונים עם סוכראני ירושלמית

כשנשארים לי ממתכונים בהם נצרכים רק החלמונים, אני מקפיאה את החלבונים בתוספת סוכר (כי אסור להשהות ביצים שאינן תערבת לילה) ואח"כ משתמשת למרנג.

 

יוצא מעולה!

 

חלמונים אני לא מקפיאה, אבל קרה לי כבר שקפאו לי ביצים במקרר, והשתמשתי בהם לחביתות, ויצאו מצוין.

תודה רבה!!!קצפת
נצל"ש- איך מכינים מרנג? אנונימי (פותח)
מרנג פשוט- מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר-משה ר-אחרונה

עד לקבלת מסה תפוחה ויציבה