יש לי ריצ' פרווה שלא השתמשתי בו למשהו שתננתי חשבתי לעשות איתו עוגת שוקלד
למישהו יש מתכון לעוגת שוקלד עם ריצ'? אבל שהריצ' בתוך העוגה כי אין לי כח לעשות ציפוי
תודה חברים
יש לי ריצ' פרווה שלא השתמשתי בו למשהו שתננתי חשבתי לעשות איתו עוגת שוקלד
למישהו יש מתכון לעוגת שוקלד עם ריצ'? אבל שהריצ' בתוך העוגה כי אין לי כח לעשות ציפוי
תודה חברים
למישהו יש מתכון יותר מדוייק?
בעזהי"ת.
כוס קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית
רבע כוס שמן
4 ביצים
חצי חב' שמנת [מתוקה או פרווה]
מערבבים את הכל ויאלה לתנור 
לדעתי אפשר גם לשים חבילה שלמה, לא נראלי יהיה בלאגן מזה... 
הי,
הלוואי ויש למישהו מתכון לסלט טבולה 
ממש בא לי להכין ולאכול כמובן...
סלט טבולה גלילי עם שקדים וצנוברים / פסקל פרץ-רובין
6-4 מנות
100 גרם בורגול דק
1 צרור עלי נענע
1 צרור עלי פטרוזיליה
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
100 גרם צנוברים
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מניחים את גרגרי הבורגול בקערה, יוצקים מים כדי כיסוי ומשרים עד לספיגת הנוזלים.
בעזרת מזלג מערבבים ומאווררים את גרגרי הבורגול.
קוצצים דק את הנענע והפטרוזיליה. קולים את השקדים והצנוברים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
מוסיפים את הנענע, הפטרוזיליה, השקדים והצנוברים הקלויים לבורגול. מתבלים בשמן, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
תעשי חיפוש בגוגל, בטח תמצאי עוד מתכונים.
אבל אף פעם לא ניסיתי בעצמי-
טורטייה מקסיקנית מתוך "לא על הלחם לבדו" סמדר זורע-ברמך
ל8 יחידות:
1/2 כוס קמח תירס (לא קורונפלור)
1 1/2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
3 כפות שמן
לעבד לבצק (צריך להיות בצק נעים מאוד לעבודה, תקנו עם מים או קמח לפי הצורך) לחלק לשמונה עיגולים שווים בגודלם ולתת להם לנוח זמן מה (אצלי זה בין 5 דקות לחמש שעות, תלוי בקריזה והפניות והתזמון)
לפזר קמח על משטח העבודה ולרדד את הכדור לעיגול דק, צריך לצאת בערך בגודל של צלחת מנה עיקרית.
טורטייה- על מחבת טפלון יבשה ומחוממת ל15 שניות בכל צד, שלא תתייבש. להוציא ולכסות במגבת עד לאכילה, שלא יתייבשו.
הבוקר שמרתי על תינוק של חברה והא רצה לישון בידיים בלבד. ארגנתי במטבח מצרכים לעוגת דבש (התכוונתי לאפות ולהקפיא לראש השנה). סגרתי את הדלת כדי שאוכל להפעיל מיקסר ל-3 דקות להקציף. התכוננתי נפשית, ורגע לפני ההקצפה הוא התעורר ונרדם שוב- איך לא, רק בידיים (ההעברה לא הצליחה...).
אחרי שהוא הלך הביתה המשכתי בהכנת העוגה. כיוונתי טיימר ל-35 דקות (במקור-60 דקות לתבנית גדולה אבל השתמשתי ב-2 תבניות עוגה-אנגלית) והעוגה נאפתה יותר מדי.
ברגע זה אנחנו נהנים לאכול את העוגה היבשה שטעימה רק כשהיא טריה. מלא דבש, קמח מלא, סוכר חום.
שתזכי בזכות זה לשנה מתוקה מדבש!!!! 
עוגת דבש גבוהה / מתוך הספר "עוגות לכל עת"
|
3 חלמונים |
להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולבחוש היטב |
|
3/4 כוס סוכר |
|
|
1 כוס דבש (או ריבה) |
(אני מסתפקת ב-3/4) |
|
1 כוס שמן |
|
|
1 כוס קפה חריף/תה מוכן |
|
|
1 כפית קנמון |
|
|
1/2 כפית ציפורן |
(לא הוספתי כי אין לי בבית) |
|
קורט מלח |
|
|
|
|
|
31/2 כוס קמח |
לערבב את החומרים היבשים בנפרד, להוסיפם לתערובת ולבחוש עד שמתקבל בצק חלק. |
|
1 כפית א. אפיה |
|
|
1 כפית סודה לשתיה |
|
|
1/2 כוס אגוזים/שקדים קצוצים גס |
לדעתי מיותר |
|
|
|
|
3 חלבונים |
להקציף חלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת לתבנית משומנת. לאפות בחום בינוני כ-60-70 דק' (אם יש תנור טוב, העוגה תהיה מוכנה יותר מהר) |
תודהחילזון 123קניתי עלי סיגרים, ואני רוצה למלא אותם, לגלגל ולאפות (לא לטגן..)
אני רוצה למלא בתפו"א (כי בעלי לא אוכל בשר, לא נוגע בפטריות, וגם ירקות מוקפצים יהיה מעבר למה שהוא מסוגל להכיל...) אבל לא בא לי שזה יצא דחוס כזה..
יש למישהי רעיון איך "מאווררים" קצת את המילוי? פירה תפו"א זה דבר דחוס, כבד, ודי טפל- כמה מלח שמוסיפים...
תודה (:
נותנת טעם יותר טוב ומרקם יותר טוב..
אגב אפשר לעשות עלי סיגר ממולאים בגבינות עם רוטב שמנת זה אחד הדברים הטעימים...
(ולא בגללנו, אנחנו אוהבים חלבי. בגלל האורחים...)
אם אתם בקטע של מתוק - זה נפלא.
מעפר אני באה
~א.לזה לפירה אבל מתאים גם פה -
להוסיף כפית של אבקת סודה לשתייה
מומלץ
לדוגמא: אם יש השתלמות מורים ויש 30 מורות ו-2 מורים, אפשר לומר אתן!!!
אני רגילה לפורום נשואות, אפילו לא שמתי לב..
סליחה (:
ועכשיו אני מרגישה צורך לנסות גם את הטיפ עם הסודה לשתיה (זה לא מוסיף טעם?) וגם את זה עם המיקסר..
בפעם הבאה..
תודה!
אם כן תכיני את הפירה במיקסר. בלי חמאה או מרגרינה רק נוזל מבישול תפוחי האדמה.
הפירה יוצא אורירי עם טעם כאילו היה בו מרגרינה
בהצלחה
אני ינסה
סליחה על הבורות
אבל איך אני יודעת שזה בשר 8? כתוב על האריזה או משהו?
דוקא ראיתי בשר זול במחיר דומה ברמי לוי וחשבתי שהוא לא איכותי וחשבתי שחבל על הזמן והכוחות להשקיע בו.
לא יודעת מה הם [גידים/שומן/?] אבל אצלי לא נוגעים בהם.
הוא נחשב כחלק האיכותי בבישול ויוצא ממש רך. אנחנו קנינו אותו במבצע 30 ש"ח לקילו [בדר"כ עולה הרבה יותר].
אם יש ברשותך סיר בישול איטי אז שמים בצל בתחתית ואז את הבשר, תפוח חתוך, שזיפים יבשים, מים, דבש ויין מחכים כ7 שעות ומוכן.
מתכון נוסף ניתן להכין רוטב פטריות [כמו של בורקסים], כאשר הוא מוכן לשים את הבשר בתוך הסיר בישול איטי עליו את הרוטב שוב מחכים כ7 שעות ומוכן. לשתי המתכונים מומלץ להפוך את הבשר פעם בשעתיים.
אם אין סיר בישול איטי ניתן לצלות טיפה את הבשר בסיר רגיל [על מנת לסגור את הבשר], לאחר מכן לבשל במים 3-4 שעות באש קטנה לריכוך הבשר, כאשר הבשר מוכן ניתן לחתוך אותו לחתיכות ולהוסיף את הבשר לכל רוטב.
ניתן גם להוסיף את הבשר חי [לא מבושל] לרוטב כאשר הרוטב מתחיל להתבשל, ואז הבשר מתבשל עם הרוטב.
בעלי זכר שבעבר ביקשתי מס' 5 או 6 (אני מבשלת נתח בשר פעם-פעמיים בשנה בלבד). הוא ראה שכתוב על מס' 5 צלי והוא נראה לו איכותי יותר. אני מקוה שאפשר באמת לבשל אותו שלם, אחרי טיגון חלקי ואז לפרוס ולבשל ברוטב.
כמה זמן לבשל בסיר רגיל?
צורת הבישול הינה אותו דבר [זה חלק ממש זהה למס' 6]
אשמח לדעת היכן אפשר להשיג דפי טורטיה באיזור בת ים כדי שנוכל להכין בבית לראש השנה. תודה ובברכת שנה טובה
הוטל עליי להכין לחג ארוחה חלבית... למישהו יש רעיונות למאכלים [לאו דווקא חלביים, אפשר גם פרווה] רצוי ללא גבנ"צ?? זה מאד יעזור לי!!
תודה!! =]
תכיני רוקט-קרומפלי
פשטידות למיניהם?
בס"ד
יש לי הערב אירוע וביקשו ממני להכין סלט.
הבעיה היא שמה שיש בבית (בכמות לסלט) זה בערך רק חסה וענבים [אם יש למישהי מתכון כזה] או פלפלים....
אשמח לקבל מתכונים בדחיפות....
תודה!
אבל אין לי אלף האיים או חרדל (יש דבש ורוטב סויה)
בכל מקרה- את יכולה לכתוב מתכון קצת יותר מדוייק???
תודה!!!
אולי אני אסיג חרדל -אז אשמח למתכון מדוייק...
אה ויש לי גם רוטב צילי מתוק..
אני עושה ככה-
מיונז, סוכר, קצת מלח ופלפל ופפריקה אדומה לצבע, מלפפון בחומץ קצוץ או סתם קצת חומץ
מערבבים הכל עם מים למרקם הרצוי.
אם יש לך גזר, אפשר להוסיף גזר מגורר בפומפיה גסה (אם אין את יכולה להגדיל את כמות הסלט בהוספת גפרורים דקים של פלפל).
רוטב וינגרט: 2 כפות חומץ, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפיות חרדל, 1/2 כפית שום כתוש, 1/2 כפית סוכר, 2 כפות פטרוזיליה/שמיר קצוץ, 1/2 כוס שמן, מלח ופלפל (לטעמי יותר מדי חומץ ולימון אז אני מפחיתה).
אם אין לך/לשכנה חרדל, אז:
רוטב אלף האיים: 1/4 כוס מיונז+1/4 כוס קטשופ. אפשר לעשות רוטב לייט ולדלל ב-1-2 כפות שמן או מים.
לבחוש בכלי נפרד ולצקת לא יותר משעה לפני הארוע (חסה נוטה לכמוש לאחר שהיה ברוטב)
אפשר עם עוד פירות העונה: אפרסק, נקטרינה
או לראש השנה: רימונים וחמוציות.
מתכון:
שוטפים היטב את החסה מייבשים קלות וחותכים.
מוסיפים פירות חתוכים.
רוטב: סוכר חום, מיץ לימון, קצת מים, קצת שמן. לערבב היטב להמסת הסוכר ולשפוך על הסלט.
יוצא ממש טעים!
[ושאשתי לא תראה]
איזה טוב ה'!!!!אסור בשבת ללמד מתכונים - כי זו הכנה מקודש לחול
(הלכו כל השיחות נשים בגינה בשבת אחר"צ?..)
איזה טוב ה'!!!!אחרונהמה ההבדל בין שמנת להקצפה ובין ריצ' רגיל?
כמה זה גרוע להחליף חמאה במרגרינה או במחמאה?
יש הבדל במרקם הבצק אם מחליפים חלב במיץ/מים?
ליקר וניל אפשר 'לתקוע' בכל עוגה? רעיון אחר?
לא נורא להכין לר"ה רק עוגות שוקולד מסוגים שונים
נכון?
1. שמנת חלבית ריצ' פרווה הבדל אחד הבדל שני האורך חיי מדף שלהם שונה.
2.ממש לא משנה חמאה או מרגרינה מלבד הטעם והערך התזונתי. (יש דברים מסויימים שעדיף מרגרינה כמו בצק עלים)
3.חלב נותן יותר רכות לבצק..
4. ליקר וניל משמש כחומר טעם ולכן זה עניין של טעם בלבד אם להוסיף או לא... אפשר לשלב דברים אחרים כמו ליקר שוקולד/דובדבנים וכ"ו. או אם רוצים לשבור את המתיקות משלבים גרידת לימון.
5. אפשר להכין מה שרוצים כל עוד זה יהיה טעים![]()
יש הבדל במרקם של השמנת לריצ'? בין המרגרינה לחמאה?
אני מכינה רק פרווה אבל רוצה להשקיע שיצא הכי טוב ומדוייק שאפשר - איך?
ובין מרגרינה לחמאה גם לא....
ועוד שאלה באותו הקשר -ט'אחרונהיש לי חבילה של דובשניות זולות ומאוד לא טעימות - חוץ מלדחוף לכדורי שוקולד - למה עוד אפשר למחזר אותן?
בת מלךמכינים בלילה לעוגה לבנה פשוטה רגילה (אם אין לך תגידי ואני אכתוב..)
מבשלים את האפרסקים אחרי שהם קצת, אחרי שהם מגולענים וחצויים ואפילו חצוים לארבע, עם מים וסוכר, כדי שיתרככו קצת, מסננים
מפזרים בתחתית התבנית בערך שליש כוס סוכר, מסדרים את השזיפים יפה שיכסו את התבנית, שופכים את הבלילה של העוגה ואופים בהתאם להוראות העוגה
מוציאים ומחכים שיתקרר קצת קצת
הופכים על צלחת הגשה
או סתם לקנות ספר מתכונים שהיא תמלא בעצמה...
לי קנו אחד יפיפיה ואני ממש אוהבת אותו.
תכיני כל מיני עוגות שלה-ואז תביאי לזוג בתוספת המתכון וברכה
לארוז אותה בתוך קופסה עם קפיץ שתקפוץ ותאמר 'היי מזל טוב' ??
לתפוס אותה מתחת לביתה ולהכריח אותה לצלם ברכת מזל טוב בוידאו???
מוכרים לוח שנה עם מתכונים של קרין גורן (ראיתי ב"תמיר ספרים").
וסליחה על העברית הקלוקלת....![]()
אני הייתי שמה דברים כמו-
קערה\תבנית עגולה ממתכת
5 חבילות חמאה (כמתנה... כן כן. זה יגמר תוך מתכון וחצי ככה...
)
בס"ד
אז ב"ה התפריט לשבת כמעט מוכן אבל שוב נתקעתי עם הסעודה שלישית!
חוץ מחלות ביתיות
סלט ביצים
סלט ירקות
וסלט מטבוחה עבודת יד
מה עוד אפשר להוסיף?
יש לכם רעיון מענין?
אה- והקאץ של הכל הוא כזה-
בעלי לא אוהב אוכל עם הרבה שמן
ואני אלרגית ב"ה לחלב- כך שמותר ממש, אבל ממש מעט
מצד שני- הקשר שלי לירקות הוא לא כל כך אי אי אי אי אי ...
נראה אותכם! ![]()
![]()
חן חן!

פשיטת תירס- אפשר חלבית או פרווה
אולי סלט טונה טוב? מוסיפים לטונה מלפופונים חמוצים, סלרי (אם אוהבים) גמבה ומיונז או מעט שמן זית.
אפשר לקנות "טוב מגבינה" או "טוב משמנת" תוצרת ארה"ב (קצת יקר, אבל מתאים לחגים/ארועים/אורחים) כדי להוסיף תחליף גבינה/שמנת לפשטידות (פעם אפילו אפיתי עוגת גבינה על טהרת אלו, כי התארח מישהו שאסור היה לו חלב באותה תקופה, אבל זה ממש מוגזם). זה נשמר הרבה זמן במקרר סגור (כחצי שנה) ואם פותחים ומקפידים להשתמש בכפית יבשה ונקיה, אפשר לשמור זמן לא קצר כשזה פתוח או להקפיא.
מתכונים פרווה: בלינצ'ס ממולא ת. אדמה/רסק תפוחים, בורקס ת. אדמה/פטריות.
אם את רוצה להימנע ממסות של מרגרינה, אפשר לקנות עלי פילו ולהכין בורקס בקלי קלות לפי האיורים שעל האריזה. הבצק עצמו אינו מכיל שומן. מרססים שמן בין השכבות של הדפים (אפשר לקנות מיכל למילוי שמן וריסוס רב פעמי!!). ממלאים ואופים.
פשטידת בצל (לפי המתכון של עקיבא ויעל), פשטידת ת. אדמה.
סלט חסה /סלט כרוב עם שמן זית ותבלינים במקום מיונז.
מותר לשאול איפה קנית?
קניתי מיכל יקר, אבל מנירוסטה, כי אני חוששת שמיכל זכוכית עלול ליפול ולהישבר. עלה לי בסביבות ה-80-90 בחנות יחודית בתלפיות (לה שף). כשקניתי לפני שנתיים גם אחרי שידעתי מה אני מחפשת שאלתי בחנויות רבות ולא מצאתי. היום המיכל יותר מצוי.
דיברתי פעם עם מוכרת של ששת בקניון והיא אמרה שאולי היא תביא. לא בדקתי מאז.
בכל אופן המיכל הרב פעמי הרבה יותר כדאי מאשר לקנות בסופר מיכל עם מילוי מסכן שנגמר כל שבועיים. עכשיו שאת יודעת שזה קיים, את יכולה לנסות לשאול גם בחנויות זולות יותר כמו בשוק. הניקוי: ממלאים במי סבון ושוטפים. אבל, לא צריך לשטוף באופן קבוע כמו שבקבוק שמן פתוח מחזיק מעמד הרבה זמן. תשטפי לקראת ר"ה ולקראת פסח.
את פשוט שופכת שמן רגיל?
ואי זה גאוני תמיד רציתי דבר כזה..
ממלאים באיזה שמן שאת רוצה (בערך חצי מיכל). ואז, מפעילים לחץ כמה פעמים על המשאבה ומרססים. צריך להקפיד לרסס על סיר קר. פעם ריססתי שוב על מחבת חמה ופתאום קפצו לי להבות!
אני צפונית, ננסה לחפש...
פשטידות לרוב...
אפשר גם להכין נשנושי גבינה כאלה מבצק עלים (ולמקלים אפשר גם מבצק מלוואח מעובד היטב)
פיצות קטנות סמבוסק וכאלה...
פעם אחת הכנתי 'פריקסה' הספרדים בטוח יודעים מזה
זה כמו בצק מטוגן שנהיה לחמניה קטנה וטעימה ממש
ועושים לה תוספות מגוונות של ביצה, טונה, קוביות תפ"א. וכדומה...
זה ממש טעים וחוויתי.
סלט חומוס (ביתי)
פוקאצ'ות
דג מתאים לכם?
סלט כלשהו עם תפו"א? (אולי סלט תפו"א וסלק?)
כאילו- זה צריך להיות משו קל כזה...
אחרי הכל הכנתי מלווה מלכה לתפארת!

צריך לאכול מלווה מלכה...
וצריך שזו תהיה סעודה עם שולחן של שבת ובגדים של שבת ואוכ טוב כמו לשבת...
הבעיה הקטנטנה היא להשאיר מקום בבטן משבת.. ;)
אפשר דוגמא לתפריט של מלווה מלכה?
(וכן - זו בהחלט בעיה להשאיר מקום)
זאת כמות ענקית שקיבלתי מטבח בבית קפה אחרי שאמרתי לו שהפוקצ'ה שהוא הכין היתה נפלאה. אז אני בדר"כ מכינה חצי או הכל בצק ומקפיאה את הבצק.. כי אנחנו רק שניים. אבל תלוי בך.
קילו קמח רגיל
600 מ"ל מים מהברז
שליש כוס שמן זית
50 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
א. לערבב את כל היבשים בקערה שהשמרים יגעו בסוכר...
לערבב את הקמח עם היבשים
ב. במכה אחת את כל המים, מערבבת ויוצרת בצק, לא לפחד אם הבצק יבש!
ג. להוסיף שמ"ז
לעבד כדי שיכנס לבצק...
ד. ליצור כדור גדול
לשים בקערה ולעטוף בשמן זית
ה. לסגור בנילון/מגבת לחה
נותנת לזה לתפוח בנחת עד שזה מכפיל את כמותו.
ואז לשה, עושה כדור ופותחת את הבצק.
אפשר עם פלפלים ושום ושמ"ז ותבלינים למעלה, אפשר עם בצל ועגבניות, אפשר מה שרוצים כיד הדמיון הטובה
ובכל מקרה זה מה שעושים אצלינו
לוקחים דג (סלמון או פורל, אולי אפשר גם דג אחר...)
מתבלים בשמן זית, שום, כוסברה ולימון - כשהיה לנו פורל שלם אז חצינו לחצי ושמנו חלק מהתיבול בפנים וחלק מלמעלה, וכשהיה סלמון אז שמנו על הפרוסות שלו..
ולתנור - אבל אני לא זוכרת לכמה זמן. בע"ה כשאמא שלי תהיה פה נברר... 
(לפוקאצ'ה אין לי מתכון - אבל אני רואה שכבר עזרו לך..
)
חומוס! תכיני לבד, או אם את לא מהבשלניות הגדולות יש את החומוס החדש של יכין, בסיס להכנה יותר נכון, בכל אופן אני לא ניסיתי אותו כי אני כן אוהבת להכין לבד ויש לי את הזמן ואני גם עושה את זה שנים אבל האחיות שלי שתמיד לחוצות בזמן מכינות אותו ומנסות כל הזמן לשכנע אותי גם, הן אומרות שאין הבדל בטעם בין החומוס שאני מכינה לבין החומוס של יכין...חוצמזה יש כל כך הרבה סלטים טעימים שאפשר להכין מה עם חצילים?< אדומים? לבנים? סלט פטריות עירית או בצל ירוק ופקאנים?
אני מבחינתי לעשות את כל הארוחות רק עם סלטים..
ראיתי שדיברו עליו פה כמה פעמים
מישהו / מישהי יכול לפרט? האם זה בקופסת שימורים או במקרר?
תודה!
שימי רוטב עגבניות פרווה בין העלים, ורק את השכבה העליונה עושים חלבית, ואז אפשר להסיר אותה אם אלרגים לחלבי
אני רוצה להכין חזה עוף ברוטב בצל ופטריות ולשים בתוך בצק עלים בצורת פרח.
יש למישהו מושג איך עושים צורות מהבצק עלים? אפילו לא פרח...צורה כלשהי שיהיה אפשר למלא אותה....
תודה רבה!
שקל לעבוד עם בצק עלים... מפשירים קצת וחותכים כמה שנראה לך וסה"כ זה נוח.
את יכולה לשים בתבניות מאפינס למינהם וליצור איזה צורה שבא לך.
אמא שלי עושה שופרות מבצק עלים אז זה לא נראה לי אמור להיות קשה...
רק שיופשר מעט.
עיגול אחד שלם,ושאר העיגולים- עושים בהם חור באמצע עם כוס קטנה יותר.
ואז מניחים את העיגול השלם ועליו כמה מאלה עם החורים (אולי מדביקים את זה עם שמן או קצת ביצה) ואופים את זה ככה. ויש לך קערית.
מים רביםאחרונהקורצים לכל מנה שני עיגולים/פרחים באותו גודל- בערך גודל של כוס
ושמים אותם אחד על השני.
במרכז קורצים עוד עיגול/פרח יותר קטנים כמעט עד התחתית אבל לא עד התחתית (כדי שזה לא יפרד לך באפיה)
מורחים ביצה ואופים בחום גבוהה בערך רבע שעה
הבצק מתנפח ונוצרת מעין כוס
לאחר שמוציאים מהתנור דוחפים את העיגול הפנימי פנימה
וממלאים במה שרוצים.
בהצלחה 
שמסתכל עליך מהסיר במבט אומלל שאחריו אתה עובר הרבה לילות בלי שינה...איך מבשלים בעצימת עיניים?????
אם זה לא מתאים לך אל תעשי - ישנם מספיק סימנים אחרים בראש השנה.
(האמור אינו מהווה פסיקת הלכה ועל כל אחת להתייעץ עם רבותיה)
-משה ר-
נדנדה כתומה.אני רק מקווה שהילדים לא יזכרו שצריך להיות ראש של דג....כי גם על השולחן עם המבטים שלו ....
אני תמיד מכינה בסיר ואז יוצאים נוזלים מהירקות.
אפשר לעשות את הכל מטוגן? זה יוצא טוב?
תודה!
אני מטגנת את הירקות בסיר פתוח, ובסוף מוסיפה את העוף, ויוצא כמעט בלי נוזלים!
גם אם מוסיפים רוטב סויה הוא נותן טעם, והרוב מתאדה!
בהצלחה לך!!
לבשל את הכל בלי מכסה כל הזמן של הבישול?
כאשר מכסים האדים יוצרים את הרוטב. זה מצויין על האורז הלבן למשל, אבל לא טוב לחימום בשבת בבוקר...
אבל לגבי מוקפצים-
תנסי במחבת פתוחה- ולהתחיל עם הירקות הקשים(גזר, בצל וכו') ולהוסיף את הרכים יותר אח"כ.(קישואים, פטריות)
ואת העוף אפשר אחרי הירקות הקשים או בסוף
בהצלחה!
ועדיין יש לי נוזלים,
כל פעם בכמות אחרת...

יש למישהי?
מצאתי מתכון שנראה נחמד ממש, תלוי אם זה הסגנון שחיפשת.
יש כ"כ הרבה סוגים לעוגת דבש (עם תפוחים, צימוקים, קקאו, קפה, תפוז, לימון...)
עוגת דבש ותפוחים הפוכה
מקור המתכון: עידית חייט - עוגת השבוע "לאשה"
לשכבת התפוחים:
2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר, קלופים, חצויים ופרוסים דק
1 כף קמח
2 כפיות קליפת לימון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס דבש
לבצק:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס דבש
1 ביצה גדולה
3 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
3 כפות מיץ תפוזים
אופן הכנה:
1. התפוחים: משמנים את התבנית ומסדרים את פרוסות התפוחים במעגלים. זורים על התפוחים את הקמח דרך מסננת , בשכבה אחידה ומפזרים מלמעלה את הקינמון וקליפת הלימון. יוצקים מלמעלה את הדבש.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
3. הבצק: שמים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה והמלח בקערה ומערבבים היטב. שמים את הדבש, הביצה, החמאה (או המרגרינה) ומיץ התפוזים בקערה המערבל ומערבלים במהירות בינונית 2-3 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. יוצקים את העיסה על התפוחים שבתבנית ואופים כ 30 דקות עד הזהבה. מצננים כ 5 דקות בתבנית, מעבירים בעדינות סכין בין העוגה לדפנות התבנית והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערות:
פרווה
מתאים לראש השנה
תבנית 20-22 **אני השתמשתי בתבנית פאי בעלת דפנות גבוהות 24**
זמן הכנה:שעה וארבעים דקות כולל אפיה
דרגת קושי:קל
איך שומרים:כשבוע במקרר. אפשר לחמם בתנור בחום בינוני נמוך (150 מעלות)
יכולה להחשב בקלות לעוגת דבש?
[פינת "הידעת"]
יש עוגות דבש אמיתיות ויש עוגות דבש שעשויות מקרמל וסוכר ונותנות תחושה של עוגה דמויית דבש. מי שמזדעזע מכמות הסוכר שיש בעוגת דבש (בנוסף לדבש) יכול להמיר לפחות את הקטע של הדבש או חלקו בתחליף דמוי דבש שעשוי מרב כהלים ואינו מעלה את רמת הסוכר.
לדוגמא: Good for me עשוי ממלטיליטול וסיבים תזונתיים. שימו לב לא לקנות תחליף זול של דבש שעשוי מסוכר... זול במחיר וגם באיכות ועדיין מלא סוכר.
בשנה שעברה לקחתי מתכון של עוגת דבש ושמתי חצי מדמוי הדבש. יצא טעים.
לא מתוק מידי בלי קישקושי פירות שוקולדים (את זה נשאיר לעוגות שוקולד\פירות..)
יש?
7 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
1 כף גדושה נס קפה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כוס דבש
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה ציפורן טחונה
כפית שטוחה קינמון
31/2 כוסות קמח
להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם סוכר
להקציף חלמונים עם נוזלים ולהוסיף את שאר החומרים
לערבב בזהירות עם הקצף
בסוף להוסיף את הקמח בתנועות קיפול
יוצאת עיסה גדולה אז צריך קערה גדולה לבלילה (הקערה של המיקסר לא מספיקה לי)
לצקת בתבנית גדולה מרופדת ניר אפיה / 4 תבניות אינגליש קיק גדולות/ תבניות אישיות קטנות/ גביעי ניר בגדלים שונים-- לפי הצורך (ממליצה על 3 תבניות מאורכות ושאר העיסה בגביעי נייר)
להכניס לתנור מחומם בחום בינוני כ 40 דקות.
ככל שהתבנית קטנה משך זמן האפיה מתקצר , כך שצריך לשים לב על גביעי הנייר והתבניות האישיות.
לבריאות!!
[לא מבושלות] המקרר קפא ....
~א.לנדמה לי ששמעתי פעם הצעות להקפיא חלבונים מביצה מופרדת ולהשתמש מאוחר יותר.
לא הייתי מנסה לעשות משהו רגיש כמו מרנג וכו אבל סתם עוגה בחושה או חביתה לא נראה לי שיש בעיה.
כשנשארים לי ממתכונים בהם נצרכים רק החלמונים, אני מקפיאה את החלבונים בתוספת סוכר (כי אסור להשהות ביצים שאינן תערבת לילה) ואח"כ משתמשת למרנג.
יוצא מעולה!
חלמונים אני לא מקפיאה, אבל קרה לי כבר שקפאו לי ביצים במקרר, והשתמשתי בהם לחביתות, ויצאו מצוין.
עד לקבלת מסה תפוחה ויציבה