שרשור חדש
רעיונות לבישול ה"סימנים" של ראש השנהכלנית1

מי שמחפש איך לבשל סימנים מיוחדים, מוזמן (לקוח מתוך בית מדרש של "כיפה"):

רוביא: מטגנים במעט שמן בסיר עמוק ראש בצל קצוץ, עד להזהבה. מוסיפים את הרוביא הנקייה, מתבלים בכף דבש ובמלח (כדאי להוסיף גם מעט כרכום וכמון), מוסיפים מים (לרוביא יבשה יש צורך בהרבה מים), מביאים לרתיחה ומבשלים הרבה זמן על אש נמוכה עד לייבוש המים והזהבת התבשיל.

כרתי: לחתוך את הגלדים (נגד כיוון הסיבים) לחתיכות באורך 3-4 ס"מ, להכניס לסיר עם מים, להביא לרתיחה ולבשל כ - 5 דקות. לסנן ולצנן (בַּמסננת).

כאשר הירק מתקרר, לסחוט אותו בידיים ולטחון במעבד מזון או במטחנת בשר. להוסיף ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור וכן תפוח אדמה מבושל ומעוך. ליצור קציצות ולטגן על אש בינונית עד להשחמה.

קרא: את הדלעת מאדים על אש נמוכה מאוד בסיר, עד שכל הנוזלים מתאדים (מידי פעם מועכים את הדלעת עד למיצוי הנוזלים שבתוכה), ומצננים היטב. ממש לפני ההכנה מוסיפים לדלעת סוכר ומעט קינמון (אם התערובת עומדת היא מתחילה להפריש שוב נוזלים וזה מפריע להכנה).

פורשים ומרדדים בצק עלים, מורחים במחית הדלעת, מגלגלים לרולדה ופורסים "חלזונות" בעובי של כ 2-3 ס"מ. מעמידים בתבנית ואופים לאט בחום של 170-180 מעלות. אפשר לבזוק לסיום אבקת סוכר, או לחמם לפני ההגשה במחבת שבו סירופ סוכר (סוכר מומס במים).

(מאחר שעדיין לא ניסיתי אין לי שמץ של מושג איך יוצאים ה"סימנים" המושקעים הללו...)

שאלה קשורה- דלעת קרעא ירוקה כזומאמע צאדיקה

יש אותה עכשיו בשווקים ובירקות

מה עושים איתה?

איך מבשלים\ אוכלים אותה?

קרא שנראית כמו קישוא- מתייחסים כאילו היתה קישואכלנית1

זיהוי הקרא מתאים ל-2 סוגים: האחד- דלעת קטנה כתומה. השני- סוג של קישוא שמן.

אם הקרא שלך דומה לקישוא, תתייחסים אליה כמו קישוא. בישול כמו קישוא (למשל ברסק עגבניות) או פשטידת קישואים.

אם היא דומה לדלעת, תתייחסי כמו לדלעת (מרק, פשטידה וכד').

נדמה לי שיש כאלה (לא אני...) שמכינים מזה ריבהחילזון 123
אנחנו עושים ממנה לפתן!!!אחותו

מקלפים, מבשלים במים, לימון, סוכר, מעט רום ויין

בישול ארוך.

מגישים קר כלפתן...

 

רעיונות נוספים?

הנה:

רוביא: מקטניה יבשה. מכינים קרמל משמן וסוכר, מוסיפים לרוביא המתבשלת במים רותחים.

בישול ארוך כמובן.

 

כרתי:

ערב ראשון- לביבות כרישה.

ערב שני- מרק כרישה.

 

סילקא:

ערב ראשון- לביבות עלי סלק

ערב שני- עלי סלק ממולאים ( על משקל "עלי גפן ממולאים") ועל כך יש לי שאלה לשרשור אחר.

 

מה עוד? דג, ראש, גזר, תפוח בדבש,תמרים רימונים.

שכחתי משהו?

 

 

 

 

קציצות..!!!dvorayo

סורי אין לי מרשם אבל משהו בסגנון קציצות קישואים

אחותו, אלו סימנים בסגנון ירושלמי... נכון?אני ירושלמית

המתוקים אני מתכוונת... סבתי ע"ה, היתה מכינה ככה...

 

אני המרתי את המתוקים במלוחים (לפחות ב'ירקות'... )כי זה לא הלך אצלנו...(פוי אמא.. לפתן מקישוא...)

חשבתי לקחת קקא- מהמקרר למרק העוףכלנית1

קניתי קרא שמנמנה (כנראה שהן שתו הרבה, או קיבלו טיפול לא אלטרנטיבי). חשבתי להוסיף למרק העוף פרוסות כמו קישואים.

שירק!!!??????כלנית1
כן. כי במקור גם אני ירושלמית אחותואחרונה
גוליבר: הבשר לצלי עובר את רוחב הסירים שלי!כלנית1

בעלי קנה בשר מס' 5. הוא נראה יפה, אבל ארוך מאד. חשבתי להתחיל בבישול כשהוא על הרוחב שלו,  בתקוה שיתרכך מעט אחרי ההפשרה ויכנס לסיר מרק עמוק על הרוחב שלו. האם אפשר לחתוך אותו אחרי שיפשיר מעט, ואז להקפיא, או שאפילו אחרי ההפשרה המלאה תהיה אפשרות לחתוך אותו?

הסתדרתי עם גוליברכלנית1

נתתי לבשר להפשיר מעט ואז, חציתי אותו לשתים. חציו לראש השנה וחציו לסוכות... פלא שלא שברתי את הסכין (סכין חיתוך זולה עם ידית פלסטיק צבעונית.

היית כבר מבשלת את שניהם אחד ליד השני בסירחילזון 123

ואז מקפיאה אחרי שזה מוכן

חבל שהרעיון שלך הגיע מאוחר מדי...כלנית1

אין לי מושג כמה זמן לבשל את הבשר. בינתיים הוא התבשל למעלה משעה. היה חסכוני לבשל 2 נתחים בסיר אחד, לפרוס ולהקפיא.

וכעת לשלב הרוטב. יש לכם רוטב מעניין שאוכל לבשל בו את הפרוסות לאחר ההפשרה (בתקוה שלא ישרף אחרי בישול כה ממושך).

בהתאם לראש השנה:אחותואחרונה

דבש וצ'ילי.

חומץ וסילאן ( ובזיל טרי),

קטשופ צימוקים ויין ( ובזיל טרי)

 

מחפשת מתכון לעלי פילו ממולאים בירקות מוקפציםשומשום אחר2
את יודעת להכין ירקות מוקפצים?יהודיה מא"י

מכינים ירקות מוקפצים לפי המתכון שיש לך, אבל חותכים את הירקות קטן יותר

(אם אין לך מתכון אני אכתוב

חותכים את עלי הפילו ל4 חתיכות כל עלה (זה תלי מה הגודל שלהם כמובןאבל זה מה שבדר"כ)

מכסים את כל העלים במגבת לחה, שלא יתיבשו

לוקחים עלה אחד, מורחים אותו בחמאה מומסת/מרגרינה מומסת/שמן.

מניחים עליו עוד עלה בזווית של 45 מעלות, מורחים גם אותו

אני אוהב לפזר תבלינים על השולים של העלים, לתוספת טעם, לא חובה.

מניחים מעט מילוי באמצע

אוספים את כל הפינות לשקיק. קושרים בעזרת חוט כותנה לבן, או בעזרת בצל ירוק/עירית.

אופים בתנור כ20 דקות, עד שהם מזהיבים

אם לא מגישים מיד, לחכות עד שיתקר לגמרי ואז לסגור בקופסא אטומה.

לחמם בתבנית פתוחה כדי לשמור על הפריכות.

שאלות:שומשום אחר2

למה להניח בזוית של 45 ולא 90?

למרוח על כל העלה את השמן? משני הצדדים.

 

זהו כרגע... ותודה על התשובה.

חשוב לא להפריז במריחה בשמן...-משה ר-
כייהודיה מא"יאחרונה

90 מעלות זה רבע סיבוב, מה שאומר שאם העלים הם ריבוע בעצם לא עשית שום דבר.

45 מעלות יצור לך מן כוכב כזה של 8 פינות.

מחפשת מתכון לעוגת דבש פשוטה וטעימה.. תודה!רוני ושמחי
עוגת דבש גבוהה וטעימהכלנית1אחרונה

עוגת דבש גבוהה / מתוך הספר "עוגות לכל עת"

 

3 חלמונים

להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולבחוש היטב

3/4 כוס סוכר

1 כוס דבש (או ריבה)

(אני מסתפקת ב-3/4)

1 כוס שמן

 

1 כוס קפה חריף/תה מוכן

 

1 כפית קנמון

 

1/2 כפית ציפורן

(לא הוספתי כי אין לי בבית)

קורט מלח

 

 

 

31/2 כוס קמח

לערבב את החומרים היבשים בנפרד, להוסיפם לתערובת ולבחוש עד שמתקבל בצק חלק.

1 כפית א. אפיה

1 כפית סודה לשתיה

 

1/2 כוס אגוזים/שקדים קצוצים גס

לדעתי מיותר

 

 

3 חלבונים

להקציף חלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת לתבנית משומנת.

לאפות בחום בינוני כ-60-70 דק' (אם יש תנור טוב, העוגה תהיה מוכנה יותר מהר)

 
פשטידה פרווה טעימהקיפי.

מדברים שיש בבית

 

רעיונות?

(אולי תירס? אבל פרווה..)

אוף, אין לי בבית כלום,

ואני לא הולכת לעמוד שוב בתורים של הסופר לפני ר"ה עצבני

אולי גזר?

יש לי חבילה

מישהו מכיר את המתכון של פשטידת גזר מתוקה? (האמת- זה סוג של עוגה)

אורזs83

יש הבדל בין אורז קלאסי לאורז תאילנדי???

 

(היה מבצע אז הבעל קנה בלי לשים לב כ"כ...)

בעיקרון לא.עמית-טליהאחרונה

לשניהם אין טעם

ריבת חבושיםאנונימי (פותח)

אשמח לקבל ריבת חבושים טעימה ומהירת הכנה. בברכת שנה טובה ומתוקה

תיקון:אנונימי (פותח)

אשמח לקבל מתכון של ריבת חבושים טעימה ומהירת הכנה.

דווקא נחמד לקבל מוכן...)dvorayo
לא בדיוק ריבה, אבל אנחנו (מרוקאים) מכיניםשלום 22אחרונה

כדלהלן:

א- מקלפים החבושים בקולפן.

ב- חותכים החבושים, כך שמכל חבוש יצאו כשמונה חתיכות, דהיינו ארבע חתיכות מהצדדים, וכל אחת מאותן חתיכות חותכים לשתים. לא כדאי לחתוך כמו תפוחים (לשני חצאים ואז לרבעים ואז להוציא הגרעינים), כיון שהתוך של החבוש קשה מאוד..

ג- שורים החתיכות הנ"ל במים שמכסים החתיכות, כשבמים מערבים כפית מלח. השרייה למשך שעתיים (לפני השרייה כדאי לנקות החתיכות מכל מיני מרעין בישין שיש בחבוש לעתים).

ד- מרתיחים מים בסיר, במידה שיכסו החבושים.

ה- סוחטים לימון במים, ומערבים בתוכו קליפת לימון/תפוז מגורדת, מעט ציפורן, ואם אוהבים מעט קינמון.

ו- שופכים סוכר. אנו עשינו השנה שמונה חבושים גדולים, והשתמשנו בכמעט קילו סוכר.

ז- מערבבים את הסוכר במים עד שנמס.

ח- שוטפים היטב את חתיכות החבוש, ומכניסים לסיר הרותח. 

ט- מבשלים על אש בינונית כשעה, ואז מרימים המכסה ומאדים המים, עד שנשארים מים מעטים. בשלב זה החבוש מקבל צבע אדום יפה.

י- יש ליזהר לא להשאיר פחות מדי מים (לא לבשל ולאדות יותר מדי), כי אז כל החתיכות יהיו גוש אחד, ואחרי שהמים יתקררו יהיה להם מרקם של זכוכית (כמו סוכריה). במצב כזה קשה לאכול החבושים, וגם אינם טעימים כך.

 

אנו אוכלים החבוש ליד התפוח (שגם את התפוח מבשלים בסוכר, כמנהג הרבה מאחינו הספרדים שלא אוכלים דבש דבורים בראה"ש כמובא באחרונים), ומכוונים לפטור שהחיינו שלו בקידוש (ויש ששומרים אותו לליל שני ואז מכוונים בברכת שהחיינו עליו. אנו מכוונים בשהחיינו דליל שני על הרימון שלא אכלנוהו בלילה הראשון).

למי שמחפש הפוגה מבישוליםכלנית1

למי שמחפשת הפוגה מהבישולים והקניות לחג. סתם לראות ולהנות (לא תמיד צריך לקנות כדי להנות):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4120832,00.html

מתכון למאפינס דבש למישהי יש?ענת=)

לק"י

אשמח לקבל
אני רוצה להכין ולשלוח עם שנה טובה לשכנות...

שנה טובה!

מתכון של קרין גורן - מומלץבת מלך

כמות: 24 מאפינס בתבנית שקעים בנפח 1/2 כוס (או 3 עוגות בתבניות אינגליש קייק, או עוגה אחת בתבנית קוגלהוף)

 

 

חומרים
 
למאפינס:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (320 גרם) דבש 
1 כוס (240 מ"ל) שמן 
1 כוס (240 מ"ל) תה מוכן, פושר
6 ביצים
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף גדושה קינמון
קמצוץ ציפורן

 

 

אופן ההכנה
 
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים.
יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז'טים) ואופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
 
 
סוד מתוק 1:
כדי להפוך את המאפינס האלה למאפינס תפוח בדבש חגיגיים לכבוד ראש השנה- קולפים 3 תפוחים ירוקים חמוצים (מסוג גרני סמית) וחותכים לקוביות. מקפיצים במחבת עם 30 גרם חמאה, 3 כפות סוכר ו- 1/2 כפית קינמון במשך 5 דקות. מסירים מהאש, מסננים מנוזלים ומצננים. מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילת המאפינס ומערבבים היטב. מרכיבים ואופים כרגיל.
 
סוד מתוק 2:
את מאפינס הדבש (או מאפינס הדבש והתפוחים) ניתן לאפות גם כעוגה רגילה. כמות הבלילה תמלא 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף אחת. זמן האפייה יתארך לכ- 40-45 דקות במקרה של עוגות אינגליש קייק, או כשעה ורבע במקרה של עוגת קוגלהוף. 

 

תודה מותק!ענת=)
המתכון היה בזמן אני באמת מחפשת מתכון לעוגת דבשlila317

 

6 ביצים? ידוע לך מבחינת הכמות כמה זה יוצא?~א.ל

נשמע המון...

אפשר בקלות להכין 3/4 כמות. זה מתחלק יופי!כלנית1

במתכון מופיע שהוא מתאים ל-24 מאפינס גדולים (תבנית שקעים!!) או ל-3 עוגות בגודל English Cake . זה באמת המון!

אם את מעוניינת בפחות, תוכלי לעשות 3/4 מכל רכיב. זה מתחלק בקלות ותהיינה לך 2 עוגות או 16 מאפינס.

תודה לך ~א.ל
2ביצים לעוגת איינגליש לא נשמע לי המון.בת מלךאחרונה

וכפי שאמרו ניתן להפחית בהתאמה.

קניתי פסטו, אבל אין לי מושג איפה שמים את זה..*רעות*

רעיונות למאכלים טעימים לשבת או סתם ביום חול, עם פסטו..

פסטונחשונית

פסטו זה קודם כל רוטב לפסטה     חוץ מזה זה מצויין לכריכים, עם או בלי גבינה לבנה, לתיבול חביתות, סלטים, ובגרסת הפרווה שלו גם על עוף ודגים - לפני ואחרי הצלייה / אפייה.

 

לטחון עם צנוברים שמן ומלחdvorayoאחרונה

ממרח פסטו פשוט...

אצלינו הילדים בגיל 0 מתלקקים על זה.

 

בצק שלא תפחאנונימי (פותח)

יש לי בצק שחצי ממנו הכנתי חלות לשבת שעברה וחצי הקפאתי. החלות יצאו דחוסות ויבשות.

אני חייבת להוציא את הבצק מההקפאה מבעיות מקום. מה אפשר לעשות איתו? לא חלבי...

תודה רבה!

באיזה שמרים השתמשת טריים או יבשים??-משה ר-

כי לכל אחד יש יחס שונה.. פעם הבאה אפשר לשים משפרי אפייה שונים (סודה לשתייה, אבקת אפייה)

 

יבשים...אנונימי (פותח)

להכין רולדה ולפרוס (שבלולים) יצא טוב?

אין פיתרון?=\ חבל לי לזרוק חצי קילו בצק..אנונימי (פותח)
לא בטוח שזה ילך. אבל הייתי מנסה כך:אני ירושלמית

לקנות שמרים אחרים. אולי עדיף טריים, או שמרית... להתסיס את השמרים בקערה כמו שצריךך לעשות איתם.

 

ואז לקחת את הבצק (המופשר) להכניס ביחד עם ראש העיסה (התסיסה של השמרים כך זה נקרא) למיקסר, לעבד היטב היטב, אולי להוסיף קצת קמח כדי לאזן מבחינת נוזלים... אם זה הרבה להוסיף גם קצת סוכר וכו'...

 

לעבד היטב לבצק נוח.

 

להתפיח. אם הבצק תופח- סבבה! הצלחת!

 

אם לאו.. לפח וחלסל... חבל...

 

אם את עושה את זה.. תדווחי איך יצא...

 

בהצלחה!

איך יצא?dvorayoאחרונה
שאלת הקפאה..ספגטי מוקרם

הכנתי רוטב מוקרם לספגטי.. עם פטריות ושמנת חמוצה..

חיממתי אותו שוב.

ונשאר מלא.. בוכה כי שכחו להביא את הספגטימבולבל

מותר להקפיא או שזה יהיה מגעיל??? 

תודה רבה!!

לדעתיקיווי

הלא מקצועית

לא כדאי להקפיא נראה לי המרקם של ההקרמה יהרס

אולי תשמרי למחר במקרר ותעשי 5 דקות ספגטי וקדימה -

ספגטי מוקרם היקרה-  תזללי את הספגטי עם תום

לשים על תפוחי אדמה מכוסה בנייר כסף ובתנורתאנה.

כשזה כמעט מוכן להציא את הנייר כסף, שישחים - 

 

ת  ע  נ  ו  ג  !  !

 

זהו, גם אני לא בעד להקפיא..*קומי אורי*

זה לא יישמר טוב במקרר?

ולי דווקא נראה שזה לא יהיה נורא להקפיא אותויהודיה מא"י
רק לתת לו חימום רציני, רצוי בתנור אחרי ההפשרה.
ולהוסיף קצת חלב לפני החימום
רוצה לשמוע מה שרוצה לעשות..ספגטי מוקרם

יהודיה- נראה בסכות מה יצא.. 

אני צכה להכין תפוחי אדמה מוקרים- ודווקא מתאים לי שיש רוטב מוכן..

תהי מוכנה רק לאופציה שתצטרכי להכין רטוב חדשdvorayo

אם ההקפאה לא תהיה מוצלחת.

מנסיוני...(ושל בעלי) העשיר בפסטות וטבים מוקרמים..

אין תשובה מוחלטת אבל משו מרגיש לי שלא טוב להקפיא.

בהצלחה..אולי תוכלי לפקסס לי קצת? אני גוועת ..

תבואי.. אני יכין לך..ספגטי מוקרם
בכיף..מזמינה עם ספגנטי מוקרם.dvorayoאחרונה

מנת הדגל והבית אצלינו,

עם רוטב אלפדו 

איך גורמים לאבוקדו להתרכך??ענת=)

לק"י

הזמן לשבת הולך וקטן..

תודה!

עוטפים בעיתון..נדנדה כתומה.

ונראלי שמים באיזשהו מקום דיי חמים..

ליד הגז/ תנור?!ענת=)

לק"י

קורץאפשרי?!

קושרים בשקית סופר עם תפוח עץאנונימי (פותח)
לא נראלי כ"כ שייך.נדנדה כתומה.

אפ'פעם לא ניסיתי.. אבל ישלי מין הרגשה כזו שהוא יתקלקל שם...

 

אולי מתחת לחלון או משו כזה.. אבל לא בטוחה.

לעטוף בעיתון במקום חשוך, או בשקית ניר עם תפוחכלנית1

לעטוף בעיתון (לא בשמש!). אפשר לשים בשקית ניר יחד עם תפוח (גז אתילן שנפלט ע"י התפוח מסייע להבשלה מהירה).

דרך אגב, מוכרים בסופרים כדור ובתוכו שקית לספיגת הגז ממגירת הפירות והירקות במקרר, כדי לעכב את הרקבת הפירות. קניתי אבל לא ראיתי נסים...

פטנט שמשמשים בו להזהיב אתרוגיםdvorayoאחרונה

להניח מעל לתפוחים,ם מפריים גז שגורם להבשלה.

בקיצור תקני איזה קילו תפוחים זהוב מעולה לזה.

באתרוגים משתמשים גם בחרמון

האם מישהו/י ניסה/תה להקפיא פעם עלי גפן ממולאים?אחותו

ממולאים באורז, אם יש לזה משמעות.

 

לא זוכרת מי, אבל המליצו לא להקפיאבת מלך

אורז/ תפו"א/ ופחמימות שאינן בצק.

אורז? הקפאתי מליון פעמים ויצא בסדר.חילזון 123
גם אני הקפאתי אורז ויצא בסדר, אבלאחותו

לממולאים הללו יש גם מעט רוטב. ( מעט מאד)

נראה שיסתדר?

מישהו ניסה?

 

אצלנו במשפחה תמיד מקפיאים!!!!ענת=)

לק"י


במיוחד שאם מכינים עלי גפן זה כמות מכובדת!! 
(חג שיש הרבה אנשים, שבת משפחתית גדולה! שבע ברכות וכד'...)

ב"הצלחה!
ומי שבא לו לטעום את ה!!!עלי גפן מוזמן לסבתא שלי (לפני שבאה המשפחהיאמי)

עלי סלק אני מקפיאה תמיד, אין סיבה שגפן לא יעבודאנונימי (פותח)
תודה! בזכותכן הכנתי עוד משהו לקראת החג!אחותו
ניצלו"ש - מילוי עלי סלקחילזון 123

איך ממלאים ומקפלים אותם?

יש להם מן שדרה כזאת די עבה באמצע לא? מורידים אותה?

מקפלים מעלה שלם או מחצי?

 

בקיצור הסבר לפעם ראשונה בתחום

איפה אפשר להשיג עלי גפן נקיים מתולעים??s83

מתגעגעת לטעם...



מזמן לא עשיתיקצפתאחרונה

אם אני זוכרת טוב, חציתי את העלה ל2 הוצאתי את השידרה וחציתי לעוד 2 [אם הגודל איפשר] ואז גילגלתי כמו סיגרים.

מחפשת לקנות משקל וכוס מדידהאורה*

משהו יודע איפה בירושלים ניתן להשיג (אני יודעת שבהום סנטר- אבל בטח יקר. אז אם למישי עוד רעיונות למקום )

משקל רגיש לגרמים בודדים וגם מעל ק"ג

איזה חברה. בקיצור פרטים יתקבלו בברכה

(לדוגמא אם אני רוצה לפרוס חלה שיהיה באותו משקל של פרוסת לחם (30גרם...))

 

thank youיאמי

 

כלי מדידה בטח יש בחנויות חד פעמי..רחלקה

בעזהי"ת.

 

אני מניחה שיש בחנות "חד פעמית" ברחוב בית הדפוס 7 גבעת שאול ירושלים.

ואולי אולי אולי יש להם גם משקל.

חנויות כלי ביתיהודיה מא"י

לא יודעת איפה יש כאלה בירושלים, אבל אני בטוחה שיש

וכמדומני שיש בשוק איזה חנות שמוכרת כל מיני דברים כאלה.

משקל דיגטלי אפשר לקנות גם בחנות של מוצרי חשמל.

נסי בששת או ב"הסטוק"כלנית1

יש רשת חנויות ששת: ת. מרכזית או בדוידקה.

יש חנות של מוצרים לבית במחיר מוזל (לא אחראית לטיב. לבדוק כל מוצר)- הסטוק, ברח' כנפי נשרים לפני מש' החינוך.

אני קניתי בששת דוידקה בדיוק את מה שהשואלת חיפשהמאמע צאדיקה
תודה !!!!!אורה*אחרונה
יודעים איך מכינים את הכבד~א.ל

בכמין קונכיות בצק פילו?

 

 

את רוצה מתכון לכונכיות או לכבד?הדס ואור
כונכיות= קונכיותהדס ואור
נראה לי שלכבד, קונכיות קונים, לא?אביוס

בכל מקרה,

אין לי מתכון אבל אני הייתי עושה ככה:

צולה את הכבד

מטגנת בצל, כשהוא מזהיב מוסיפה את הכבד, אם אתם אוהבים אז אפשר להוסיף פטריות, ומתבלים במלח ופלפל.

כשזה מוכן, הייתי מוסיפה גם פטרוזיליה קצוצה (סתם כי אני אוהבת להוסיף את זה לכל דבר...)

 

בהצלחה

דווקא התכוונתי לקונכיות עצמן..~א.ל

קונים אותן?? אין לי מושג..

לי הסבירו ששמים את הבצק במחבת, ועם מצקת נוגעים בו וכך יוצרים את הצורה העגולה

ומצד אחר שצריך כמו תבנית סיליקון מובנית לזה..

 

 

 אז- איך באמת זה עובד?

אפשר מטוגן, ואפשר בתנוריהודיה מא"י
בתנור זה יותר קל - חותכים את עלי הפילו ל4. (או אולי אפילו 6, תלוי בגודל שלהם ובגודל של תבנית השקעים שלך)
מורחים ריבוע אחד בשמן/מרגרינה מומסת מניחים בשקע של תבנית שקעים (ואפשר לקנות גם חד פעמי אבל זה לא עסק יקר. ממליצה על תבנית שקעים מסילקון) ועוד אחד וכו'. ככה 3-4 עלים לכל שקע.
אופים בחום גבוה, להכניס לתנור חם למשך משהו כמו 15 דקות, עד שמזהיבים קלות. תעקבי אחריהם כי אני ממש לא בטוחה כמה זמן צריך.
מטוכן - שזה מה שמגישים בחתונות בדר"כ.
מחממים שמן לטיגון עמוק
חותכים את העלים כנ"ל. בלי לשמן מסדרים 3-4 שכבות של עלים בתוך מצקת.
מכניסים את המצקת לתוך השמן החם, על מנת לגן את העלים בצורת קערה.
מומלץ להניח אחרי שמוציאים על נייר סופג או רשת.
את יכולה לקנות, כמו בורקס בהצלחה!אביוס
את בטוחה?יהודיה מא"י
אני יודעת שאפשר לקנות קונכיות בצק עלים, אבל עוד לא ראיתי קונכיות בצק פילו מוכנות
וזה משנה משהו אם זה בצק עלים או פילו?~א.ל
לבצק עלים אין את הקרספיות שיש לפילו..-משה ר-
ובצק פילו יותר בריא מבצק עלים,אביוס

אם אני לא טועה, ראיתי בשופרסל קונכיות פילו..

אם אני לא טועה

אבל בצק עלים הרבה יותר טעיםיהודיה מא"י
לפחות לדעתי.
לבצק פילו יש טעם בערך של קרטון...
בצק עלים זה בצק שעשוי שכבות דקות של בצק בסיסי מאוד ומרגרינה/חמאה. בזמן האפייה מבנה השכבות של הבצק גורם לו להתנפח מאוד, ומתקבל מאפה עשוי עלים-עלים של בצק, אוורירי מאוד, ושמן מאוד
בצק פילו אלו עלים של בצק, דקים מאוד, מצריכים עבודה זהירה מאוד. ללא שומן בכלל בבצק עצמו בדר"כ
בדר"כ מורחים את העלים בחמאה מומסת/מרגרינה מומסת או שמן. (כמובן שאין צורך אם מטגנים אותו) אני מפזרת גם תבלינים בין השכבות של הפילו כדי לתת טעם.
בבצק פילו עובדים כל פעם על עלה אחד ושאר העלים צריכים להיות מכוסים במגבת לחה כדי שלא יתיבשו
קונים קונכיות מוכנותכלנית1


עושים את זה עם עלי סיגר שירשור

ממלאים סיר עם כמות גדולה מאוד של שמן.

מכניסים במהירות בצק סיגר משקיעים את האמצע עם מצקת ע"מ ליצור את השקע למילוי.

מוציאים במהירות כי זה נשרף מהר

 

ומכינים את זה באותו יום כי אח"כ העלה נעשה רך ולא טעים.

 

וכמובן, לשמור את השמן, ממש בל תשחית.

בל תשחית חשוב יותר הוא של גוף האדם.בת מלךאחרונה

שמן שהשתמשו בו לטיגון עמוק, ראוי לזרוק ולא לשמור כדי להשתמש הלאה.

אם מכינים מיד עוד תבשיל בטיגון עמוק ניתן להשתש, אך ממש לא לשמור לימים אחרים.

 

 

לשים לב מבחינת ההלכה:שלום 22

א- אם רק צולים את הכבד ולא מבשלים אותו אח"כ, למנהג האשכנזים יש לשטפו אחר הצלייה.

ב- אם צולים הכבד ומבשלים אותו אח"כ, הן למנהג הספרדים (כולל המרוקאים) והן למנהג האשכנזים יש לשטוף הכבד אחר הצלייה וקודם הבישול.

ג- למנהג התמנים (לפחות הבלאדים), אין כלל צורך לשטוף הכבד אחר הצלייה בשום מקרה.

 

כתבתי כ"ז, מפני שראיתי שהרבה לא מודעים לזה.

 

ולמי שמתלונן על הטעם אחר השטיפה, עצה: שטוף הכבד אחר שנצלה קצת יותר מחצי צלייתו, החזר אותו לאש, צלהו שוב כמה שאתה רוצה, ואח"כ אכול/בשל/טגן, או מה שרוצים...

למי שחיפשה מיכל רב-פעמי של תרסיס שמןכלנית1

מצאתי מיכל בגודל 250 סמ"ק, עשוי זכוכית ב-30 ש"ח. החנות נקראת "הסטוק". רח' כנפי נשרים בצד של משרד החינוך, חנות פינתית של כלי בית וצעצועים מוזלים (וזולים )

עם מה להגיש סלומון מתוק?איזה יום שמח

מחפשת רעיונות לתוספות...

אורז מעט מתוק?בת מלך

או דוקא תבשיל לא מתוק כדי לנטרל את הטעם. ידוע שהפכים משתלבים.

איטריות אורזחילזון 123
אורז ברוטב צ'ילי חריף מתוקאנונימי (פותח)
צ'יפס בטטה...אפוי או מטוגן...אני ירושלמית
סלומון מתוק? מתכון......?! ואולי להגישאחותו

חצאי בבטה אפויים בשמן זית ועשתי תיבול .

( מממ... )

 

ת. אדמה אפוייםכלנית1אחרונה
שאלה קצת דחופהשיפקה

מישו פה עשה פעם כדורי שוקולחד עם שמן במקום מרגרינה? איך זה יוצא? זה מצליח להדבק? זה יוצא טוב בטעם? וכו'...

אני צכה את זה דחוף!!!

היה פה פעם כזה מתכון...קצפת
אני ניסיתי ויצא בסדרחילזון 123

אבל אין לי מתכון מדוייק.

כן!! זה יוצא ממש פסדר!! אנחנו תמיד עושים ככה...רעות!!!אחרונה

וזה יוצא אחלה!!

בהצלחה!!

ה-מ-ד-ר-י-כ-ה-!-! חח...

בשר בקר.קרמבו

יש לי נתח בקר  (מס. 6) ואני מחפשת מתכון חדש לחג...

 

(המתכון שאני מכירה- הרבה בצל, שום פפריקה עלי דפנה ופלפל אנגלי...)

 

אשמח לרעיונות!

תעשי אותו דבר עם יין אדום ופריותאיזה טוב ה'!!!!
תודה, ועוד שאלה-קרמבו

קורה לי לפעמים שהבשר בחלק הפנימי שלו- נשאר תפל.

 

מרגיש כאילו הוא לא סופג את הטעמים. יש פתרון?

 

ועוד שאלה- זה משנה אם מוסיפים פטריות טריות או משומרות?

 

תודה.

אפשר לחתוך לפרוסות אחרי הבישול ולחמם ברוטבכלנית1

אם תפרסי את הבשר כשהוא מתקרר ותבשלי עם הרוטב הטעם יחדור גם לחלק הפנימי של הבשר.

ברור שפטריות טריות יותר טובאיזה טוב ה'!!!!

אבל בד"כ אני עושה עם משומרות מחוסר זמן וכוח. זה גם יוצא בסדר.

 

 

בשר בבירה ( לבנה כמובן)אחותו
נצל"ש- אני מחפשת גם מתכון לבשר. לא עם פטריות.אנונימי (פותח)

יש עוד רעיונות?

העתקתי עבורך משרשור קודם בנושאאם הבנים12

אם יש ברשותך סיר בישול איטי אז שמים בצל בתחתית ואז את הבשר, תפוח חתוך, שזיפים יבשים, מים, דבש ויין מחכים כ7 שעות ומוכן.

 

אם אין סיר בישול איטי ניתן לצלות טיפה את הבשר בסיר רגיל [על מנת לסגור את הבשר], לאחר מכן לבשל במים 3-4 שעות באש קטנה לריכוך הבשר, כאשר הבשר מוכן ניתן לחתוך אותו לחתיכות ולהוסיף את הבשר לכל רוטב.

ניתן גם להוסיף את הבשר חי [לא מבושל] לרוטב כאשר הרוטב מתחיל להתבשל, ואז הבשר מתבשל עם הרוטב.

תודה! עוד רעיונות?אנונימי (פותח)אחרונה
עוגת תפוחים בדבש- קלי קלותקצפת

חומרים:

2 כוסות קמח מלא

4\3 כוס דבש

4\3 סוכר חום [אני שמה פחות]

1 וחצי כוסות שמן

חצי כוס מיץ תפוזים [אפשר לשים תרכיז טבעי ולהפחית בסוכר, מדגיש את טעם התפוזים]

4 בייצים

אבקת אפיה

2 כוסות תפוחים מגורדים גס

כפית קינמון

כפית הל

אפשר לשדרג עם חצי כוס אגוזים קצוצים [לר"ה אני אחליף בשקדים]

 

עירבול טוב ויסודי במיקסר 2 אינגלישקייק ולתנור.

 

למי יש קינוחים מעניינים לר"ה????

אה.. שחכתי...קצפתאחרונה

אפשר להחליף את התפוחים בגזר מגורד דק....