לראשונה מזה חמש שנות בישול ואפיה סדירים פחות או יותר,
בהם התמודדתי בגבורה עם תנור חד-תאי בשרי בלבד ועם עוגות גבינה קרות כאופציה חלבית יחידה כמעט,
יש לי סוף סוף תנור נוסף (משהו מסובך כזה, משולב במיקרוגל ) אמנם לא חדש אבל תקין ופועל,
ו- חלבייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי ! ! !
(ובערב שבועות - תזמון מושלם!)
איזה כיף, אתם לא מדמיינים....
* המעלה:
מעתה אוכל להשתעשע במעדנים וגם לגוון לנו את ההיצע!!
תודו שזה מוסיף המממון אפשרויות!!
* החיסרון:
המדפים של מוצרי החלב זועקים לעומתי כל אימת שאני קופצת למכולת!!
גבינות ושמנות וקצפות וחמאות קוראים בקול, אני חייבת ללמוד איך משתיקים אותם!!
הם כ---------ל כך יקרים, ו----- כ---ל כך מלאי שומן וטעם...
טוב,
אז היום, אחרי ניקיון היסטרי של התנור (בכפוף להזהרותיו ההיסטריות לא פחות של בעלי, שחרד איך ישרוד התנור שאך תוקן מתקפת ניקיון..
)
החלטתי לחגוג את החידוש בארוחת צהרים חלבית, וזה מה שיצא:
לחמניות גבינה קטנות, מלוחות ומטריפות
פשטידת תירס וגבינה מהממת (לא אני ירושלמית, לא מהמתכון שנתת פה פעם... רק מלקרא אותו השמנתי!!!!
)
עיגולי בטטות אפויים ומתובלים
וירקות טריים חתוכים בצד...
היה - מה זה טעים!!
פרסתי מפה כזו חמודה, משובצת וצבעונית,
סדרנו הכל על השולחן ונהנינו מאד!!
אם מישהו מעונין במתכונים של הלחמניות או הפשטידה - בכיף.
וזהו!!
מקווה שלא אתפח!! ושתזהו אותי גם עוד חודשיים, כי בקצב של המאכלים החלביים - השם ירחם!!
![]()

]