שרשור חדש
אז תגידו לי 'תתחדשי' - יש לי תנור חלבי!! יוהו!!!בת נוגה

לראשונה מזה חמש שנות בישול ואפיה סדירים פחות או יותר,

בהם התמודדתי בגבורה עם תנור חד-תאי בשרי בלבד ועם עוגות גבינה קרות כאופציה חלבית יחידה כמעט,

יש לי סוף סוף תנור נוסף (משהו מסובך כזה, משולב במיקרוגל )  אמנם לא חדש אבל תקין ופועל,

ו- חלבייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי ! ! !

(ובערב שבועות - תזמון מושלם!)

איזה כיף, אתם לא מדמיינים....

* המעלה:

מעתה אוכל להשתעשע במעדנים וגם לגוון לנו את ההיצע!!

תודו שזה מוסיף המממון אפשרויות!!

* החיסרון:

המדפים של מוצרי החלב זועקים לעומתי כל אימת שאני קופצת למכולת!!

גבינות ושמנות וקצפות וחמאות קוראים בקול, אני חייבת ללמוד איך משתיקים אותם!!

הם כ---------ל כך יקרים, ו----- כ---ל כך מלאי שומן וטעם...

טוב,

אז היום, אחרי ניקיון היסטרי של התנור  (בכפוף להזהרותיו ההיסטריות לא פחות של בעלי, שחרד איך ישרוד התנור שאך תוקן מתקפת ניקיון.. )

החלטתי לחגוג את החידוש בארוחת צהרים חלבית, וזה מה שיצא:

לחמניות גבינה קטנות, מלוחות ומטריפות

פשטידת תירס וגבינה מהממת   (לא אני ירושלמית, לא מהמתכון שנתת פה פעם... רק מלקרא אותו השמנתי!!!! צוחק )

עיגולי בטטות אפויים ומתובלים

וירקות טריים חתוכים בצד...

 

היה - מה זה טעים!!

פרסתי מפה כזו חמודה, משובצת וצבעונית,

סדרנו הכל על השולחן ונהנינו מאד!!

 

אם מישהו מעונין במתכונים של הלחמניות או הפשטידה - בכיף.

 

וזהו!!

מקווה שלא אתפח!! ושתזהו אותי גם עוד חודשיים, כי בקצב של המאכלים החלביים - השם ירחם!!

צוחק

 

 

 

 

 

 

תתחדשיאיזה טוב ה'!!!!

ואל תדאגי - הניק שלך בכל מקרה לא משמין אז נמשיך לזהות אותך צוחק

 

 

וואי איזה כיף זה!! תתחדשייי!!רחלקה
ממממ....תתחדשי בת נוגה!!!קרמבו

נראה לך שהלחמניות הללו יתאימו להקפאה ולחימום על הפלטה?

(מחפשת משהו נחמד לסעודה שלישית...)

בואי נתייעץ עם יהודיה ושאר המומחים לי נשמע שכןבת נוגה

אלו בעצם סוג של בואיקוס, מאפים בולגריים במקור (טוב, יש כאלו שטענו שזה מטורקיה, אם נהיה קטנוניים לגמרי)

שהן לחמניות קטנטנות, פיקנטיות, ללא שמרים, ששמים בהן גבינות למיניהן...

באחד האתרים בהחלט כתבו שאפשר להקפיא

וחימום על הפלטה הוא די מתאים, כי אינו לח ומאבד פריכות כמו במיקרו,

אז יש מצב שיעבוד, לגמרי!

 

טוב, אני מצרפת מתכונים למטה, ותחליטי אם בא לך

 

 

תתחדשייהודיה מא"י

ואל תמהרי להספיד את המשקל שלך. נמצא כי אנשים הצורכים מוצרי חלב רבים רזים יותר (באופן ממוצע, שמנים יש בכל מקום) מאלו שלא.

אפשר לעשות שפע של דברים טעימים, עם גבינה, קוטג' וחלב. לא כל דבר חלבי חייב להיות עם גבנ"ץ ושמנת.

תתחדשי ולגבי מוצרי החלבlila317

"משרד הבריאות ממליץ על 3 ביום" לפחות את מיישמתצוחק

בטח שרוצים מתכונים! תתחדשי.עוד כינוי
וואי אתם חמודים!! ומפרגנים!! כיף!! ומתכון לחמניות:בת נוגה

בואיקוס - לחמניות גבינה מלוחות וקטנות

של שף קונדיטור אורן בקר 

 

אני בחרתי במתכון שהיה יחסית שפוי עם הגבינות

(היו כאלו עם מיכל שמנת מתוקה וכמות גבנ"צ מטורפת!!של יותר מ300 גרם....)

זה כמובן תלוי גם בכמות שעושים, אבל בכל זאת, לא צריך להשתגע...

 

 

לחמניות גבינה מלוחות

המרכיבים (לכ-30 לחמניות):

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1 כפית (5 גרם) מלח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

100 גרם גבינה קשה מגוררת (צ'דר, קשקבל, עמק, פרמזן וכו') - אני שמתי גבנ"צ!!

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%

2 ביצים (110 גרם) + 1 ביצה טרופה, להברשה

לקישוט:

שומשום/ קצח/פפריקה 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במיקסר, בעזרת וו גיטרה, קמח, אבקת אפייה, מלח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים גבינות וביצים ומעבדים מספר שניות עד לקבלת בצק אחיד. בשלב הזה אפשר להוסיף גם פפריקה לתערובת, אם רוצים.
  3. עוטפים בניילון ומקררים 20 דקות.
  4. יוצרים מהבצק כדורים עגולים בגודל של כ-5 ס"מ.
  5.  מברישים בביצה ומקשטים בשומשום או בכל קישוט אחר רצוי. אופים כ-15-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות.

 

טעים מאאאאאאד,

תיהנו!!!

 

אני יודעת מה זה!יהודיה מא"י

אימא שלי מכינה את זה. היא פשוט מכינה את זה מ'שאריות של גבינה' שיש בבית. מה שיש מכניסה לבפנים. גבינה, קוטג', שמנת חמוצה, רווין, יוגורט וכמובן גבנ"ץ, עם ביצים קומח

זה באמת ממש יאמי

אפשר להחליף חמאה בשמן?אנונימי (פותח)

נשמע טעים..

לא הייתה לי תשובה... אבל ל'עוד כינוי' היתה!! : )בת נוגה

 

תרבחו ותסעדו! איזה כייף!אני ירושלמית

ולגבי המתכונים, אני רוצה אוכל ממשי... לא מילים כתובות..קורץ

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^+mp8

ותתחדשו!!

 

זה כ"כ כיף תנור חלבי!!

(מאז החתונה אני עם דו תאי- לא יכולה לדמיין משהו אחר!!)

 

שלחי דוגמיות!!

ירושלמית ואמפי - מפנה ל'גף טכני' של האתר.. ; )בת נוגה

תיכף כשיוסיפו קישור 'העלה דוגמית' - אני אעשה זאת,

ואתן תהיינה הראשונות לטעום,

עשינו עסק?

 

תתחדשי!!!aima
ממש בזמן לחג השבועות. אפשר להקפיא את הלחמניות שלך?כלנית1
עשיתי את הלחמניות, עם שמן ובלי גבנ"צעוד כינוי

יצא מצויין!

כלנית-גם אחרי הקפאה מצויין (חיממנו על הפלטה).

תודה לבת נוגה!!

ומתכון לפשטידה???אמהונת

ותתחדשי יקירה.

הנה:בת נוגה

- פשטידת תירס קלה וטעימה -

 

[אני הוספתי קמח כי לא היה נראה לי מספיק, אפשר להפחית קצת בחלב, וכן לאפות עד התייצבות!]

מרכיבים:

1.5 קופסאות תירס (שימורים)
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן
3 כפות קמח תופח
מלח+פלפל
1 קופסת קוטג'
גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בקערה (מלבד הגבינה הצהובה), שופכים לתבנית משומנת (תבנית פאי מסולסלת).

מפוררים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות.

אופים כ 30 דק' בחום של 175 מעלות עד להשחמה. 

ד------י!!! שערורייתי כמעט!!בת נוגה

עם שמן ובלי גבנ"צ?? ויצא טעים??

צוחק

ז----ה מחיייייייייייייייייייב פירוט מדוקדק, של איך ומה וכמה שמת.

מחכה לתשובה מלאה קורץ

את (ואנשים כמוך) עוד עלולה להציל בת ישראל מתפיחה

ולדרדר את תנובה לשפל מכירות חסר תקדים!!!

 

בטח פחות טעים מאשר עם גבנ"צ....עוד כינוי

שמתי חצי כוס שמן

וקוביית גבינה בולגרית, פחות מחבילת גבינה לבנה וקצת גילה (זה מה שהיה בבית....)

והחברה אמרו שיצא קצת מלוח.... אבל טעים...

אה, ועירבבתי במיקסר את הכל בלי הגבינות, ואת הגבינות עירבבי ביד...

בקיצור-תודה לך בת נוגה!

(ואת זו שרצית מלוואח לפני פסח???)

כן, אני... (סומק קל) למה? ובטח שלא צריך מיקסר!בת נוגה

לי אין בכלל מיקסר, ובחשתי הכל ביד לפי סדר ההכנה, וזה בסדר גמור כך.

ואגב, כמה אחוזי שומן היו בבולגרית?

(נראה לי שיש כמה סוגים ואפשרויות)

9% בבולגריתעוד כינוי
תתחדשיונסי
בת נוגה תודה!הכנתי יצא מעולה!!!אני ירושלמית

לא היתה לי ארוחת צהריים היום, אז בצ'יק צ'אק הכנתי את הלחמניות המעולות הללו, והופ! יש ארוחה!!

 

הכנתי עם שמן, הוספתי כף ממרח עגבניות מיובשות ולא מרחתי בביצה. הכנתי כדורים יותר גדולים ויצאו לי 20 לחמניות בגודל בינוני, כמו שאמרתי מצוינות!!

 

תודה לך! נכנסות ישר למזווה המתכונים שלי...(אולי אשלח לך בתמורה לדוגמיות שלך  דוגמית...קורץ)

הכנתי את הבצק, ונראה נוזלי מידי , כך צריך לצאת???mp4

לא חסר מרכיבים?

רק 2 כוסות קמח?

 

תודה מראש שאתם עונים מהר.....

אולי תנסי לשים קצת במקרר ליציבותשירשור

 

סורי, לא ראיתי... בטח כבר לא רלוונטי, אבל -בת נוגהאחרונה

בעיקרון אני הלכתי לםי המתכון: 2 כוסות קמח + 2 כפות,

כמובן אפשר קצת להוסיף אם חסר (אולי זה מושפע מכמוות הנוזלים בגבינה הלבנה)

אבל בכל מקרה זה ל-א יוצא בצק יציב ומוצק בכלל, אלא רך למדי,

ונראה לי שזה בסדר כך, כי יצא מצוין.

 

מלבד זאת, באמת כדאי לייצב קצת במקרר, כמו שכתוב במתכון והציעה שרשור.

 

בתאבון!  מקווה שלא נהרס לך!

דג טונהlila317

האם יש למישהו מתכון לדג טונה? אלא שמוכרים בוואקום גוש דג טונה...

מתכון עם רוטב יתקבל בשימחהנשיקה

 

דג טונה ברוטב עגבניותיהודיה מא"י

זה מתכון כללי, כי אני לא זוכרת במדיוק, אבל בכל מקרה לא צריך לדייק.

חותכים בצל, מתטגנים בשמן

מוסיפים פלפל חתוך לקוביות קטנות, ממשיכים לטגן.

מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות, ומטגנים עוד.

מוסיפים תבלינים, ויין.

וכעת יש שתי אפשרויות - אחת להוסיף את הטונה לסיר, ולבשל עוד 5-10 דקות.

שנייה - לשים את הטונה בתבנית, לשפוך את הרוטב מעל ולאפות בתנור.

 

לתשומת הלב - דג טונה לא מומלץ לחימום חוזר, כי הוא דג שאמורים לאכול אותו כשהוא עדין טיפה נא. הוא יוצא טעים גם בחימום חוזר, אבל די יבש.

תודה רבה את תותחית-רק שאלהlila317

לגבי היין יין לבן נכון? בתור פולניה לא צריך שום? ורסק גם לא?

לדגים יין לבןיהודיה מא"י

אבל זה לא חובה בכלל.

שום כלול בתבלינים, ובהחלט מומלץ

ונכון, אפשר לשים רסק עגבניות למי שאוהבת רוטב סמיך עם טעם מרוכז יותר של עגבניות.

יין לבןlila317

אני תמיד שמה בדגים חשבתי לגוון אבל אם את אומרת  יש לך יותר נסיון מימני

תודהנשיקה

אמא שלי עושה דג טונה והוא לא יוצא יבש בכלל-משה ר-אחרונה

צריך לדעת לבשל אותו בצורה נכונה ולרכך אותו..

נראה לי שאני מנצחת בתחרות חג השבועות לצריכת שמנתאני ירושלמית

מתוקה!!!

 

אז ככה:

 

לעוגות השונות ושאר מאכלי החג אני משתמשת ב:

 

7!!!!

 

שמנת מתוקה!!!

 

המום

 

(וזה לא כולל חמאה ושמנת חמוצה...)

 

 

אם יש מישהו שמתחרה בי, אני ממש ממש אשמח לשמוע!!! Iמצפון נוקףI

יבשנים אתם!!! יאלה תגיבו!! אז סקר- בכמה שמנת מתוקהאני ירושלמית

השתמשתם בחג השבועות הבעל"ט?

טוב, אז יש לי שלוש כאלו במקרר...קרמבו

אבל רק אחרי שאני אתחיל (ואסיים, בע"ה) לבשל ולאפות לחג,

 

אוכל לומר בוודאות בכמה השתמשתי....חיוך גדול

ירושלמית, את חושבת שכולם חרוצים כמוך???עוד כינוי

מחר, רגע לפני החג, נדע סופית....צוחק

אבל בסוד אגלה לך שקניתי רק 2....

כולסטרול!!!

כן כן, כולסטרול... לכן שאלתי.... אני ירושלמית
בינתים רק 4+mp8

ונראה לי 12 שמנת חמוצה....

גם לי יש 3שירק

נראה כבר מה לעשות איתם...

אני כמעט וניצחתי לכיוון השנייהודיה מא"י

כי לפי התכנון המקורי לא הייתי אמורה להשתמש אפילו לא בשמנת אחת.

אבל קניתי, כי לטרה יש מבצע ממש משתלם (2 ב12, כמעט שקל פחות מהמחיר הרגיל של שמנת מתוקה אצלנו) ובעוד שבועיים יש לבעלי יום הולדת, ורציתי להכין לו עוגת קצפת.

ויודעות מה - עכשיו גיליתי שהתאריך של השמנת במקום להיות לחודש לפחות כמו בדר"כ הוא רק לשבוע וחצי! והיא לא תחזיק לי עד ליום הולדת.

אם כך אני משתמשת כנראה בשמנת אחת + חמאה משמנת שלפני שבועיים במקום להתקצף הפכה לחמאה מתוקה. (וגם זה לא היה בתכנון המקורי)

יהודיה, אז מה הכנת?? איך זה שלא נזקקת לשמנת?אני ירושלמית
זה לא כ"כ קשהיהודיה מא"י

מרק בצל - נהדר גם עם חלב ולא עם שמנת. מוגש עם גבנ"ץ

בויאקוס - עם קוטג' ושמנת חמוצה (וקצת גבנ"ץ, וטעמתי אחד ויצא ממש טעים)

תפו"א מוקרמים -  בדר"כ אני עושה עם בשמל פשוט, השנה הם יזכו לשמנת שתאריכה קצר מידי

והולך עם זה איזה ירק מבושל, שאולי יהיה בו חמאה, אבל שמנת בטח שלא.

 

עוגת גבינה - שבאמת ולא צריכה תוספת של קצפת (וגם נשארתי עם תבנית אחת לעשות בה, כזאת שהעוגה עצמה תופסת את כל המקום, אין מקום לקצפת למעלה)

 

ויש לי עוד המון מתכונים חלביים טעימים מאוד בלי שמנת מתוקה...

אהה, הבעיה שכל המתכונים האלה כבר מוכרים אצלנואני ירושלמית

ובכלל כל המתכונים החלביים 'השפויים' מככהים אצלנו כל השנה, בשבתות ובחול... כך שלכבוד שבועות רציתי להפתיע ולהכין מאכלים חגיגיים שאינם מוכרים ואינם עולים על שולחננו בשל היותם תפצוצת קלוריות ושומנים!!

 

המום

אני מסתפקת בארוחה אחתיהודיה מא"י

שכל כולה חלבית לחלוטין, גבנ"ץ יותר בשפע מבדר"כ, וכמובן עוגת גבינה, שהיא בכלל לא רגילה אצלנו.

שמנת של טרה היה 2 ב-10+mp8
אפס.aima
את מוכנה לשתף מה הכנת?aima

נשמע שממש השקעת!!


והתוצאה עם תום הבישולים והאפיה-קרמבו

מיכל וחצי של שמנת מתוקה! יאמי

אפסאיזה טוב ה'!!!!

אבל זה לא חכמה אני לא בבית לחג צוחק

 

איפה שאני נמצא שתי הארוחות המרכזיות הן בשריות. יאמי

 

 

אפסאמא מסורה

בסוד אגלה שזה בגלל המחיר, השנה השתמשתי לחג רק בגבינה לבנה (שהייתה במבצע), קוטג' ושמנת חמוצה

מכל החומרים הנ"ל הצלחתי להכין אוכל טעים לא פחות ממאכלים מוקרמים בשמנת.

אמא מסורה-יישר כח!עוד כינוי

ואפשר רעיונות למאכלים?

נראה לי אנחנו השתמשנו ב-8...מה הפרס?בין השורות

מנוי לחדר כושר?|מקווה|

בא לי להקיא מהרעלת שמנת......+mp8

השמנת עלתה לי למח...........  יאמי

השתמשתי ב 3אנונימי (פותח)

כי היה מארז של תנובה, 3 ב 22 ש"ח בערך...

ובלי שמנת חמוצה בכלל ובלי גבינה לבנה.

אבל עם גבינ"צ בשפע רב... וחלב כנ"ל...

2 שמנת חמוצה..טוזי

 

ואני הכנתי את השמנת מהמתכון הביתי שנתנו כאןAvrechit

100 גרם חמאה + כוס חלב רותח בבלנדר.

 

למרק היא היתה מצויינת, אבל... לעוגה, היא לא התקצפה כלל וכלל! נשארה נוזלית כביום היוולדה.

חיחיחי.. אברכית, אני עשיתי וזה הקציף אבלחנצ'ואחרונה

התפרק לי מהר לחמאה וחלב...

יש כאן עוד מישהו היום??? (כרוב)קרמבו

איך מתבלים סלט כרוב שיהיה חמוץ מתוק? תודה!

אין לי מושג, אולי שמן סוכר עם רוטב סויה ולימון?aima
אני חושב שזה עונה להגדרהאיזה טוב ה'!!!!

אבל ייתכן שאין לך את כל המרכיבים

 

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t317542#3960790

 

חוץ מזה אפשר לעשות עם מיונז, מיץ לימון וסוכר.

 

 

ושתדעי להבאיהודיה מא"י

חומץ/מיץ לימון וסוכר.

ואפשר להוסיף גם פלפל שחור, מלח, שום, מיונז.

אבל החמוץ מתוק בסלט כרוב הוא מסוכר+חומץ/מיץ לימון.

תודה רבה לכולכם.קרמבו

יהודיה- נראה לי שאת השילוב שהצעת חיפשתי.

 

אנסה בע"ה.

נראלי כבר לא אקטואלי אבל להבא- אפשרות אחרת:צוויג^^אחרונה

כמות שווה של חומץ, שמן, ורוטב סויה קנוי

(ומפזרים מעל שומשום ושקדים קלויים, יאמי)

בא לי עוגיות!אחותו

ולא בא לי להשמין ( רק מנחת)

יש דבר כזה?

 

כן!איזה טוב ה'!!!!

קבצי cookie הם נטולי קלוריות צוחק

 

וברצינות - אפשר להכין עוגיות ללא סוכר. יש את תחליפי הסוכר הרגילים שלא כ"כ בריאים אבל יש תחליף שנקרא splenda שהוא יותר בריא ויותר טעים מהתחליפים האחרים (וכמובן גם יותר יקר חיוך) אני לא יודע אם אפשר להשיג אותו בארץ ואם כן איפה.

 

בכל מקרה, קחי בחשבון שגם עוגיה ללא סוכר מכילה קמח שגם הוא לא נטול קלוריות.

 

 

חח אהבתי!שירשור
הכנתי לפני שבועיים עוגיותפשוטת העם

מקמח מלא ודבש.

להשמין זה בלתי נמנע, את יודעת, יש רק פחות מזיק...

כשתמצאי עוגיות כאלושירשוראחרונה

תשלחי לכאן 5 ק"ג מהם

עזרה בהצלת פשטידה מוזרה מאוד משבועות!shoosh

האם יש דרך לעשות משהו סביר מפשטידה שיצאה לא טעימה לכל הדעות?.... מה שיש בה- (הכל כמובן אפוי):

גבינה לבנה, עגבניות, עגבניות מיובשות, תפו"א, ביצים... ומלמטה שכבת בצק לא אפוי מספיקעצוב... חשבתי לנסות לזרוק את כל המלית למחבת ולראות מה ייצא מזה, כי זה קצת מזכיר במרכיבים סוג של רוטב, אבל אולי יש רעיונות מוצלחים יותר?... או שעדיף פשוט לזרוק?...

אני הייתי זורקת. במיוחד כי עבר המון זמן מאז...בת מלך
לדעתי כדאי לזרוק.. בעיקר בגלל הגבינות והביצים~א.לאחרונה

שעבר זמנם...

לזניה.טל אוריה

יש לי מתכון פשוט וחמוד ללזניה,רק שצריך בו קוטג' ובבית אין.. יש הצעות לחלופות?(אשל זה טוב?)

הכל אפשרי בעיקרוןאנונימי (פותח)אחרונה

אשל זה מצוין וגם גבינה ושמנת חמוצה,

רק שימי לב שלא יהיה לזה אותו אפקט כמו של הקוטג'..

מתכונים חלביים וטעימים לשבועות, יש?רות.
שרשור משמין רק מקריאה....+mp8
^^^^ אחרי שכתבתי את ההודעה ראיתי שכבר יש....רות.
איך מכינים לבד שמנת מתוקה?כלנית1

בשירשור של שבועות תשע מופיעה האפשרות לעשיית שמנת מתוקה מחמאה וחלב. חיפשתי ומצאתי מתכון מדוייק. למישהו יש ניסיון בהכנתה? האם המתכון נראה סביר?

שמנת מתוקה ביתית  (מתוך "באופן טבעי")
שמים בבלנדר 100 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר). שופכים עליה 1 כוס חלב רותח, מערבלים כמו שזה, לא יותר מדקה - ויש שמנת מתוקה.
אם רוצים להשתמש להקצפה מאפסנים 24 שעות במקרר או חצי שעה בפריזר. להכנת רטבים על בסיס שמנת אפשר להשתמש מיד. ניתן גם להקפיא ולהשתמש במועד אחר.

זה המתכון שרשמתי שם... אין לי ניסיון בשימושאני ירושלמית

בשמנת כזאת, אבל חברה שלי טוענת שאמא שלה, תמיד השתמשה בשמנת תוצרת בית כזאת...

 

אם יש לך איזו פשטידה עם שמנת על הכוונת, תכיני, ומקסימום היא תשמש אותך לפשטידה ולא לעוגה...

 

בהצלחה! ותעדכני איך יצא...

אני מתכוונת לנסות. אעדכן אתכןחנצ'ו
חנצ'ו הכנת חמאה? או שהיתה לך מוכנה מהחנות?אני ירושלמית
מביאים לי ממיאמי... חנצ'ו
אם אין לי בלנדר ?קצפת
אופס...קצפת

יש לי מקצפה [נו, איך קוראים לזה?] הולך???

נראה שכן, אבל למה לא לקנות מוכן?חנצ'ו
כי אין באיזור שאני גרה שמנת בד"ץ....קצפת

ו

התכוונת למיקסר???-משה ר-
או מטרפה?? (לקצפת)-משה ר-
מיקסר עם החלק שמקציף בייצים [או כל חלק אחר...]קצפת
אוף זה לא הלך עם מיקסר!!!!קצפת

מישהי הצליחה עם בלנדר?????

עוד לא ניסיתי. אגיד לך...חנצ'ו
הבטחתי לעדכן...חנצ'ואחרונה

עם בלנדר הצלחתי, וזה גם התקצף יחסית, אבל התפרק לי בסוף, כנראה כי לא ידעתי מתי להפסיק להקציף.

עידכון: הכנת שמנת מתוקהכלנית1

חיממתי חמאה במיקרוגל. הרתחתי חלב ועירבלתי אותו עם החמאה. לא ידעתי כמה, אז אולי קצת יותר מדי. בכל אופן, למחרת מצאתי במקרר את הכלי השקוף ובו נוזל לבן ומעליו שומן רך יותר מחמאה, אבל לא אחיד. בחשתי, הכנתי את הפשטידה והיא יצאה כמעט מוצלחת. למה כמעט? כי לפני כשנה קניתי טוסור אובן של מרפי ריצ'ארדס ועד היום אינני מסתדרת איתו. יש 5 מדפים ו-5 תוכניות. אני מניחה את התבנית באמצע ומשום מה עוגות נאפות מהר מדי. הנמכתי מעט את הטמפ' וזה הועיל, אבל לפני כשבוע הנמכתי יותר מדי וזה גם לא היה טוב.

אז, יצאה פשטידה יפהפיה שהמרכז שלה לא אפוי!!!

דרך אגב הכנתי פשטידת תירס שמובאת בשירשור, אבל המרתי מרגרינה בשמן וקמח בקמח מלא. החלק האפוי יצא טעים מאד!

אבל, אני לא מעיזה להכין שמנת מתוקה לבד בשביל הקצפה, כי לבישול!

כהמשך לשרשור השמנתaima

מה הכנתן/ם ומה היה הכי מוצלח?

 

אני יכולה להתחיל בזה שאצלי כמעט לא אהבו את האוכל.

אני הכנתי :lila317

הכנתי עוגת גבינה עם שוקלד ונישאר פירורים ופשטידת תירס ונישאר טיפה אני חושבת שלפני שמכינים צריך לעשות סקר מישפחתי ואז נהיה הרבה יותר קל ונישארים בלי עודפיפצוחקיאמי

באסה... מה הכנת? ומי זה לא אהבו? הילדים?אני ירושלמית

אצלי בד"כ הילדים לא אוהבים את מה שאני מכינה.. חלבי או בשרי... הם אוהבים אוכל הכי פשוט שיש... כל דבר קצת יותר מושקע ממש לא בשבילם...

 

אז תמיד אני מבשלת בשבילם את הבסיס, ולבעלי ולי אני מוסיפה פשטידות ממולאים וכו'...

 

גם החג הזה היה אותו הדבר, אבל אני מתכוננת לזה מראש ולכן לא מתאכזבת.

 

הכנתי למבוגרים:

מנה ראשונה:

חצאי חציל ממולאים בירקות, גבינת עיזים ומעט שמנת מתוקה. אפויים בתנור (מהחוברת של תנובה)- מעדן! בעלי ואני אהבנו מאד!

כדורי גבינת שמנת בייתית, בשמן זית ותבלינים.

סלט עלים ירוקים בטטות גבינת כבשים ו-דוריטוס!

לילדים:

פיצה בייתית עם תוספות. יודעים מה? הם לא אכלו אותה! פיצה צריך לאכול כשהיא טריה, אח"כ היא כבר לא טעימה.

מנה עיקרית:

סלמון אפוי בשמנת ופטריות

קוביות סלמון מטוגנות לשניצל ברוטב טריאקי- לילדים. נחשו מה? כנ"ל...(הבכור עוד טעם שתיים שלוש קוביות...)

לזניה סלמון מעושן גבינות וקישואים

כיסני גבינה ברוטב חמאה ושמנת חמוצה (קרפלאך בלע"ז, אמא שלי מכינה בקביעות ומחלקת לכולם...)

מנה אחרונה:

טריקולד

לילדים טילונים...

 

חוץ מזה הכנתי עוגבת גבינה ושמנת, קרה, עם דובדבנים.

עוגת גבינה (ושמנת...) ביסקויטים לילדים

דניש חמאה וצימוקים, שזה בעצם שושני שמרים עם צימוקים ברוטב חלומי....

 

וזהו!

 

סעודה שניה בשרית, היינו אצל ההורים.

 

וכמובן המקרר עדיין מלא.....................לפחות לשבת לא אצטרך להכין כל כך הרבה...

 

 

 

 

אני ירושלמית, אני כשירשור
כ"כ הולכת להזמין את עצמי לחג בשנה הבאה שירשור
אפשר מתכון של הקוביות סלמון מטוגנות?איזה טוב ה'!!!!

נשמע טעים ומעניין.

 

ונראה לי חג הבא אני מצטרף לשירשור ומזמין את עצמי אליכם יאמי

 

 

אפשר מפגש פורום בשבועות אצלה בבית...?אחותו

 

חח מצחיקים אתם! נשמח לארח אתכם... רק תודיעואני ירושלמית

בזמן! שנשכור את אולם ביהכ"ס...חושף שיניים

 

עקיבא, קוביות הסלמון זה לא ממש מתכון..

 

חותכים את פילה הסלמון הנקי מעור לקוביות גדולות יחסית (3 ס"מ), מתבלים במה שאוהבים, מפזרים פירורי לחם מהסוג הפריך,טובלים בביצה- אם רוצים מתובלת ברוטב טריאקי ושום, טובלים  שוב, בפירורי לחם היטב מכל הצדדים. מטגנים בשמן חצי עמוק כשתי דקות.

 

מגישים לילדים עם שיפודי עץ בליווית רוטב טריאקי קנוי לטבול בו. 

אני נהית רעבה רק מלקרוא אותך...חנצ'ו

ואני מוכנה להודיע מראש, אם זה כל מה שנדרש... צוחק

 

ולנו היה בערב השני פיצה טריה כי התנור שלי על גז אז יכולתי להדליק אותו...

 

(עוד יתרון קטן לחור הנידח... קורץ)

 

אבל ביום השני הייתי צריכה להחליף בלון גז כי לא היה מי שיכבה את האש...המום

 

זהו להחלבי פה לא ממש הלך לי עם כל הגבינה שלא הייתה לי...

תודה על המתכון ותזמינו אולם כבר מעכשיו לרה"ש איזה טוב ה'!!!!אחרונה
אני ראשונה להגיעlila317
האם יש כזה דבר גלידה פרווה בלי ביצים לא מבושלות?א.א.ק

???

 

 

זה ממש מגעיל אותי, ביצים לא מבושלות..

תהיתי אם יש אפשרות לעשות גלידה אחרת?

תודה

כןיהודיה מא"י

אפשר להכין גלידת שוקולד

2 חבילות שוקולד מריר

חצי כוס קצפת צמחית

להמיס בבן מרי

לתת לזה להתקרר כמה שעות במקרר

להקציף חבילה של קצפת צמחית, לערבב בתנועות קיפול עדינות.

 

גלידת פירות

בוחרים פירות שאוהבים.

מקלפים, מגלענים, וחתוכים

מוסיפים סוכר. בערך שליש מהכמות של הפירות

מבשלים על אש קטנה במשך משהו כמו חצי שעה- שעה

מחכים שיתקרר היטב

מרסקים בבלנדר

מקצפים חבילה של קצפת צמחית

מערבבים...

ובעצם כל מתכון עם חלבונים מוקצפים, אפשר להחליף את החלבונים בכמות נוספת של קצפת צמחית

 

(אם כי, בעיניי הקצפת הצמחית לא טובה יותר)

הקצפת הצמחית (ריצ'?) לא טובה יותרא.א.ק

מהביצים הלא מבושלות???

כנראה שזה משהו שאמא שלי הכניסה לי לוריד...

טוב. מעניין..

תודה

אני אסביריהודיה מא"י

ביצים לא מבושלות, עלולות להכיל חיידקים מסוכנים מאוד. אבל מעבר לכך הן אפילו בריאות יותר מביצים מבושלות (וויטמינים). כלומר, הן עלולות לגרום לנזקים, אפילו נזקים קשים מאוד, אבל אם לא, אז לא בכלל. דרך אגב, גם אני לא משתמשת בביצים לא מבושלות, בפדנטיות כזאת שאני אפילו לא נותנת לילדים שלי ללקק את הבלילה שנשארה בקערה של העוגה, אם זו מכילה ביצים.

 

קצפת צימחית לעומת זאת היא בערך זבל טהור. לפני שנתיים בערך קניתי, הסתכלתי ברכיבים, הזדעזתי, ומאז עוגות קצפת אצלנו זה רק חלבי.

קצפת צמחית מכילה את השומנים הירודים ביותר שקיימים, וגם אלו מוקשים, גם אם היא לא עלולה לגרום למחלות קשות בטווח הקצר, ברור שהיא מזיקה ביותר.

ובגלידה חלבית?אילה שלוחה
קצפת אמתיתיהודיה מא"י

אז נכון שהיום, גם השמנת לקצפת עוברת איזשהו עיבוד, אבל הוא ממש מינורי לעומת הקצפת הצימחית.

וכן, אני יודעת, זה גם לא שיא הבריאות, אבל אנחנו לא אוכלים את זה כי זה בריא אלא כי זה טעים, וגם זה לא בכמויות גדולות.

אז איך את מכינה גלידה פרוהaima

מאז החתונה לא הכנתי. בגגל הבייצים החיות ובגלל הקצפת הלא בריאה.

 

מישהיא נסתה להקציף בייצים על סיר כפול?? 

אני לא מכינה גלידה פרווהיהודיה מא"י

לסעודה הבשרית אצלנו בשבתות יש בדר"כ סלט פירות בחורף, ומלון/מנגו בקיץ, בנוסף לעוגה כמובן.

ואני גם מכינה לפעמים קרטיבים ממיץ תפוחים טבעי לשבתות חמות במיוחד

 

ואפשר כמובן להכין סורבה.

בקונדיטוריות משתמשים בביצים מפוסטרות.איזה טוב ה'!!!!

אני מניח שזה יגיע בשלב כלשהו גם לשוק הפרטי ואז נוכל להכין גלידות מביצים לא מבושלות אבל נטולות סיכון לחיידקים.

 

 

כדאי ללחוץ על מנהלי בתי טבע בנושאכלנית1אחרונה

צריך לנסות ללחוץ, אולי על בתי טבע. היתה תקופה שחיפשתי בצורה נואשת א. אפיה ללא אלומיניום ונידנדתי ליועצת של ניצת הדובדבן שתבדוק אפשרות לייבא אותה. ואכן, כנראה שהנידנוד עזר (אין לי מושג מי היבואן ואם זה אכן קשור גם אלי, אבל אם יש דרישה יש סיכוי שיביאו).

היתה תקופה שראיתי בבית מרקחת מסויים אבקת חלבונים (כמובן מפוסטרים, אחרת א"א לשמר אותם בצורה זאת). הרעיון היה לאנשים שאסור להם משום מה חלמונים (אולי כולסטרול). אני מכירה אמריקאית מבוגרת שבכל פעם שהיא טסה לבקר את הילדים היא חוזרת עם אבקה כזאת, מוסיפה לה מים ומכינה יופי של קצף.

אז, בואו נעשה מבצע שכולנו ננדנד לבתי טבע בערים השונות ונראה מה יצא.

קרה לכם פעם?310

ששברתם ביצה ויצא ממנה שני חלמונים(הצהוב) תאומים כאלה?

זה היה כ"כ מגניב! הם היו ממש חמודים!חיוך גדול

כן [ויותר מגניב]פלספנית

בעזהי"ת

 

בנדודשלי עובד במדגרה, ונותנים לו לפעמים את הביצים האלה.

הביא קצת לסבתא, והיא הכינה מזה ביצים קשות.

 

ואנחנו באנו לשבת, קילפנו את הביצים לסעודה שלישית, רצינו לחצות, ו-- רק אז גילינו את זה..

חחח וואו ניצחת310

זה ממש מגניב.

אבל האבסורד זה שממש בכיתי בזמן שטרפתי אותם בוכה

זה היה ממש מרגשחיוך

אין מה לבכות.. לא היה להם פוטנציאל לחיות..באג2000

ביצה כשרה היא ביצה לא מופרית, אתה יכול לאכול אותם בהנאה שלמה וללא יסורי מצפון.. יאמי
[לא שכשאני אוכלת בשר יש לי איזשהם ייסורי מצפון..אבל נשמע שלך כן.. ]

אה לא מבחינת לאכול310

אלא שדבר כזה לא קורה כל יום!חיוך

אהה..באג2000

אם ככה אז יש אישור חושף שיניים

כעע.. קרה לי.. זה היה קוול..נדנדה כתומה.
בפסח היו לנו מלא ביצים משולשות!אני ירושלמית

כלומר עם שלושה חלמונים...יעני שלישיה....קורץ

 

זה באמת היה מגניב! בפרט לעשות ביצה עין, מכזו ביצה!

חחח זה היה יכול להיות ביצת חיסכון מהדורת שבועותשירשור

ומה עושים כשרוצים להשתמש בביצים כאלו לעוגה??

חלבון 1 על 2 חלמונים?

מממ.. קושיא!

לשלישיה שכזאת הייתי מתייחסת כמו חלמון אחדיהודיה מא"י

כי סביר להניח שהגודל של שלושתם ביחד הוא בערך כמו גודל של חלמון אחד רגיל.

אבל הנפח שלהם יותר גדול=)310
אני מתגעגעת לתקופה שבה זכינו לביצים ענקיותכלנית1אחרונה

אנחנו קונים ביצים אורגניות בשיווק ישיר מהמגדל. פעם-פעמיים בשנה הם מחליפים את המטילות ואז יש גם ביצים קטנטנות (בעלי קורא להן ביצי יונה...) ואפשר לקנות אותן בזול יותר. ובשיא ההטלה שלהן לפני שמחליפים אותן- יוצאות ביצים ענקיות. לצערי, המשווקים מתחלפים, כי היתה תקופה שהיה לנו קשר טוב עם המשווק והוא דאג לתת לנו ביצים ענקיות שבכל אחת היו 2 חלמונים! ההנאה היתה כפולה כי ידעתי שהמקור לכך הוא לא בהורמונים שניתנים לתרנגולת. אני מתגעגעת לתקופה הזאת!

דרך אגב, בעלי טוען שאסור לבעלי משקים לשווק את הביצים הכפולות הללו בשוק (כנראה בגלל שכולם ירצו אותן...).

מה אתם אוכלים לארוחת צהריים?אות והדר

כל יום בשרי?

כל יום מושקע?

איזו תוספת ירק אפשר להוסיף?

 

עזרו לאמא אובדת עצות

אצלנו:אני ירושלמית

יום ראשון בשרי, שאריות משבת. (לילדים בד"כ עוף עם תפו"א, למבוגרים גם פשטידות/תוספות אחרות)

 

יום שני שלישי, אוכלים אותו האוכל (אני מבשלת ליומיים)

 

אם יש לי בבית, חזה עוף או בשר טחון, אוכלים בשרי שניצלים או קציצות עם אורז מלא, פירה, פסטה... תוספת פחממתית כל שהיא. תוספת ירק מבושל לא תמיד, ורק למבוגרים... מבולבל זה משהו כמו קישואים מאודים ברסק עגבניות, או קישואים עם בצל מטוגן וביצה מקושקשת.. או שעועית ירוקה מוקפצת.. וכד'

 

אבל בד"כ אין לי במקפיא מנת חלבון... אז אוכלים פרווה/חלבי

 

בד"כ זה מרק ירקות כלשהו- פרווה עם קטניות- עדשים, גריסים...או מרק חלבי, שאז זה המון ירקות מבושלים יחד וטחונים. (מרק כתום, מרק לבן, מרק ירוק וכו'...)

 

לפעמים אני מכינה ליד המרק איזה סוג של לחם לטבול.. אצבעות שום, לחמניות מזונות, או בעיקר בחורף, ממש לחם.

 

וחוץ מזה אני מכינה גם איזה סוג של מנה עיקרית צמחונית, פרוה או חלבית. לדוג' פשטידה חלבית טובה, שמוגשת עם סלט (למבוגרים בלבד..) לזניה, או אפילו כמו היום למשל, חצילים בבלילה, מטוגנים ומבושלים ברוטב עגבניות.

 

בימים שאוכלים פרוה או חלבי, אני הרבה פעמים נותנת לילדים לנשנש חומוס מבושל בין הארוחות. וגם מאפשרת לאכול שתי ביצים ביום.

 

בימים רביעי וחמישי, בד"כ לא אוכלים אצלנו בשרי (גם אם המקפיא עמוס בעופות...) כי לא מוכנים כאן לזה...

 

אז שוב כנ"ל, מרק/לחמניות/פשטידה כשביום חמישי הילדים שלי מקבלים ארוחת צהריים מצ'וםרת של פסטה בגבינה (לבנה) שזה מבחינתם שיא השיאים...

 

אני חייבת לומר, שמבחינתי כשיש מנת חלבון בשרית בארוחה, קל לי יותר. ההכנה יותר ברורה ופחות מחשבות מה להכין... ועם זאת זה יותר יקר...לכן כשהפריזר מתרוקן, למרות הכל, אני לא רצה למלא אותו... אלא בד"כ יש תקופה של הרבה חלבי/פרוה עד נמאס לי.. (ונמאס לבעלי לקנות כל פעם לפני שבת כרעיים) ואז אני מזמינה הזמנה של עופות מחולקים ושוב יש תקופת שניצל/קציצה...

וואו משקעניתיהודיה מא"י

לזניה באמצע שבוע? מרק עם אצבעות שום? איזה השקעה

 

אצלנו ראשון שני בדר"כ שאריות משבת, אחד בשרי ואחד חלבי

ובהמשך השבוע אני מכינה בדר"כ עוד פעם אחת בשרי, אבל בסיר אחד עוף + תוספות. כמו עוף עם תפו"א וירקות או קורקבנים עם גריסים בסיר לחץ (התכנון לארוחה הבשרית הנוספת של השבועיאמי) או אורז עם רצועות חזה עוף וכו'

חוץ מזה אני מכינה בדר"כ בפעם בשבוע מנת חלבון על בסיס סויה - בדר"כ רוטב בולנז משבבים יבשים, ביחד עם אטריות, או אורז מלא, או פירה. (אבל אף פעם לא טבעול ודומיו, זה לא נכנס אלינו הביתה)

זה כבר סוגר לי ארוחות של 4 ימים בשבוע, ויום חמישי בדר"כ אוכלים אטריות עם שמנת, שזה הכי מהיר וקל, כי באמת שאין לי זמן וכוח לבשל נוסף לבישולים לשבת

 

חוץ מזה לפעמים אני הופכת את הארוחה לפעילות עבור הילדים ומכינה איתם  שיפודים ולאפות, או סמבוסק במילוי ביצה קשה וטונה.

מה ההבדל בין שבבי סויה לטיבעולים מוכנים?קצפת

 

שבבי סויה עשויים מ100% סויהיהודיה מא"י

קיטניה טבעית ובריאה.

טבעולים למניהם מכילים שפע של חומרים מעובדים ברמות על, כימיקלים , חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וכו'.

אה, הם גם מכילים בדר"כ כמויות גבוהות של לחם (ואני הרי רוצה חלבון, אם אני ארצה לתת לילדים שלי לחם, אני אתן להם לחם) וגם בדר"כ מטוגנים. מאותה סיבה אני גם לא קונה שניצילים עוף מוכנים ונקנקיות.

אה, כן שבבי הסויה זולים, והטבעול יקר. זה בהחלט עוזר לי לא להתפתות לנוחות של שניצל מוכן

האם האסטרוגן שטוענים שיש בסויה זה בכל סויה?קצפת

מעצם היותה סויה...או רק במעובדים?

בסויה אין אסטרוגןיהודיה מא"י

יש פיטואסטרוגן, שזה דומה אבל שונה לגמרי.

במחקרים גדולים ומקיפים שנערכו על בני אדם לא נמצאה השפעה כלל על קצב הגדילה. גם בצריכה גבוהה ויומיומית.

הפיטואסטרוגנים מצויים בסויה מעצם היותה סויה, וסביר להניח שאף בקטניות אחרות (למרות ששמעתי רק על סויה, ולא חקרתי את הנושא בקטניות אחרות) אף על פי שבשמן סויה (אם אני זוכרת נכון) הם מצויים בכמות קטנה מאוד.

בכלל אם ננסה ל המנע מכל מאכל שיש בו איזשהו משהו כלשהו שלא אופטימילי לגוף שלנו נמצא את עצמנו גוועים ברעב... (הידעתם שבשקדים יש ציאניד? ושאגוזי ברזיל פולטים קרינה רדיואקטיבית משום שהם מכילים רודיום? ואלו שני דוגמאות שעולות לי בשלוף למזונות שנחשבים למזונות בריאות, אבל בכל זאת מכילים חומרים מזיקים עד למאוד.)

טוב... איפה קונים שבבי סויה?קצפת
אמממ אצלנו במכולת?יהודיה מא"י

בדר"כ יש בסופרים, באגף של המוצרי טבע. מגיע בחבילות של B&D

אפשר לקנות בדר"כ גם בחנויות התבלינים, ושם לפעמים אפשר לקנות גם במשקל.

אם כי באמת שמעתי שאת השבבים קשה יותר להשיג מאשר את ה"גולש"

שבבי סויה במשקל או בחבילה- בניצת הדובדבןכלנית1
ציאניד ורודיום?! רחמנא ליצלן, אני מזועזעצבת נוגה
*מזועזעת, כמובן... איזה פחד.בת נוגה
אל דאגהיהודיה מא"י

הם נמצאים שם בכמויות מזעריות, וכמדומני שיש משהו בשקדים שמונע מהציאניד להזיק.

הרודיום באגוזים נמצא גם הוא בכמויות מזעריות, וגם ככה אסור לאכול יותר מ4 אגוזים ביום, בגלל הסלניום, שאומנם נחוץ לנו מאוד, אבל רק בכמויות קטנות.

ובלי שום קשר אני ממליצה לקרוא קצת על אגוזי הברזיל, זה צמח ממש מרתק.

ליהודיה - האם הסויה לא יוצאת לך "ספוגית"?הדס ואור

ניסיתי להכין שבבי סויה, אמרו לי שכדאי עם הרבה רוטב מתובל. הכנתי עם בצל מטוגן ורוטב עגבניות לשים על ספגטי. בעלי וחלק מהילדים לא היו מוכנים לאכול. אמרו שקילקלתי את הרוטב...

איך את מכינה?

רוטב בולנז צמחונייהודיה מא"י

משרים את הסויה במים במשך 5-10 דקות

בנתיים מגרדים גזר במגרדת דקה

מעבירים למסננת דקה, שוטפים היטב וסוחטים בעזרת הכף

שמים בסיר שמן ותבלינים - שום, פפריקה (הרבה) פלפל שחור, פלפל אנגלי, שמיר, זנגוויל וכמון.

מדליקים את האש, וכשהסיר מתחיל 'לרחוש' - כלומר כשהשמן מתחיל להתחמם מוסיפים את שבבי הסויה.

מערבבים במשך דקה שתיים

מוסיפים את הגזר המגורד

מערבבים במשך עוד חצי דקה

מוסיפים רסק עגבניות בכמות גדולה, אני משתמשת בכרבע קופסאת שימורים בריכוז גבוה לשליש חבילת סויה (כ70 ג' סויה יבש) בסכ"ה זה אמור להיות רוטב עגבניות סמיך

מוסיפים מים עד לכיסוי, מיץ לימון, מלח וסוכר (הסוכר לא חובה, אבל חצי כפית סוכר מחדדת את המתיקות של הגזר והעגבניות והופכת את הרוטב לאהוב יותר על הילדים)

מבשלים במשך 5-10 דקות נוספות.

אצלנו ממש אוהבים את הרוטב הזה, טוב אולי חוץ מהגדול שקצת מעקם את האף, אבל אוכל בכל זאת

 

ואם נשאר מהרוטב אחרי שנגמרו האטריות/אורז/פירה...

מוסיפים ביצה ופרורי לחם, ומטגנים לקציצה טעימה

תודה! אני חושבת שאנסה שובהדס ואור

אולי לא טיבלתי מספיק

צריך לברור את הסויה?אנונימי (פותח)

את השבבים אפשר לבדוק כמו בורגול?

ותגידי, ניסית להכין מהם קציצות בתנור?

עד כמה שידוע לי לא צריך לברוריהודיה מא"י

במיוחד שההשריה היא סוג של ברירה, כי ג'וקים צפים במים.

אף  פעם לא ניסיתי להכין מהסויה קציצות בתנור, למרות שאני מניחה שקציצות כפי שאני מכינה מהשאריות של הרוטב אפשר בהחלט לעשות בתנור. ואולי גם קציצות בלי לבשל קודם, אפשר לנסות כמות קטנה ולראות איך יוצא.

נהדר, נתת לי רעיונותאות והדר

וגם השרשור הארוך על אופן ההכנה הוא חשוב מאד.

 

עכשיו אני צריכה בעיקר רעיונות לתוספות ירק.

אני מכינה (ואוכלים אצלינו יפה) בעיקר תוספות של ירקות קפואים, בבישול פשוט, קצר עם מלח ושמן אחרי הבישול. ירקות קפואים זה אחלה, אבל די יקר לשימוש יומיומי.

יש לכן רעיונות לתוספות מזינות וטעימות, שלא דורשות הרבה השקעה?

 

ואגב, אנסה להוסיף את תרומתי לשרשור:

אחרי שכבר יומיים הקניות השבועיות / חודשיות נדחות והבית ריק כמעט ממוצרי בסיס, אלתרתי היום משהו שיצא ממש טעים, משביע ומזין (אני חושבת...)

תבשיל תפו"א וגרגרי חומוס (זה די מה שהיה בבית...)

שני בצלים - לקצוץ ולאדות קצת בשמן

שלוש שיני שום - לחתוך גס ולאדות כנ"ל

להוסיף קוביות תפו"א לא גדולות, לערבב שיצופו בשמן ותבלינים (כורכום, פפריקה, פל"ש, מלח, ועוד איזה תבלין טוניסאי מעורב), וקופסת שימורים אחת של חומוס מבושל

שלוש עגבניות בשלות - לחלוט, לקלף ולהוסיף חתוכות לתבשיל

לא היה לי רסק, אז הוספתי קצת קטשופ

ומים כדי כיסוי. לבשל עד שכמעט אין מים.

 

היה פשוט טעים!!

 

 

אם יש לכם רעיונות לתבשילים של סיר אחד, אשמח לשמוע!!

יש פה ^^ שאלהאות והדר
אצלנו כל יום בשריddba

כך שאני מחלקת את סוגי הבשר שיש ולפי זה מכינה - עוף, בשר טחון, שניצלים...

 

יום ראשון  מזל ששבת באה לפניו.

יום שני - שלישי אני מכינה את התערובת שלהבשר טחון - חצי אני מכינה קציצות מטוגנות או בגריל חשמלי וחצי מהתערובת קציצות מבושלות.

 

יוםרביעי - כרעיים מבושלים. אם אפשר לבשל כמות כפולה ולהקפיא לשבוע לאחר מכן זה חוסך יום בישולים.

 

יום חמישי - מכינה את השניצלים יחד עם הביצה והפירורי לחם, חצי מהכמות אני מטגן לאותו היום והחצי השני ליום שישי. זה הכי כיף לאכול ישר מהטיגון וגם ביום שישי אין לי זמן להתעסק יותר מידי עם ניקוי וטיבול השניצלים.

 

 

אצלי הבעיה היא בארוחות הערב, אין לי מושג מה להכין!! מה גםשזה צריך להיות פרווה כי לא עוברות 6 שעות מארוחת הצהריים.

אצלנו אוכלים בשרי כל יוםשירשור

ביום ראשון אוכלים בד"כ שאריות משבת

במשך שאר השבוע כולל שישי בצהריים אני מכינה ארוחות המורכבות ממנה בשרית, פחמימות ותוספת.

לדוגמא: עוף כלשהו+ אורז/ פתיתים וכדו' וגזר ואפונה/ תירס/ פטריות/ ירקות מאודים וכו' וכו'.

יש לי רשימה נחמדה שתלויה לי במטבח עוד מעט אתפנה ואעתיק אותה לכאן.

שרשור, גם אני מחכה לרשימה. זה יעזור מאודמשתדלת
עבר עלינו קצת שבוע מטורף, אני מתפנה לכתוב כעת-שירשור

אכדאי שאציין שאת עניין הבריאות הכנסתי הבייתה רק לאחרונה, ולמרות ההפגנות והפרצופים החמוצים אנחנו בשיפור.

התפריט שאכתוב הוא על בסיס אוכל מושחת. תהנו לגוון ולשנות.

רעיונות לארוחת צהריים-

-פירה, שניצל וסלט חי

-מקרוני והמבוגר

-ספגטי ואצבעות שניצל

-עוף צהוב, אורז ואפונה וגזר

-נקניקיות עם תפו"א בטעם כמון (יאמי!!)

-כנפיים עם תפו"א בתנור

-חזה עוף עם בצל ואורז ממותק קל

-נקניוקיות ופירה

-מוקפץ ואורז עם קוביות שניצל

-קבב וספגטי וצהוב ותירס

-קוסקוס ורוטב לקוסקוס

--רצועות חזה עוף עם פתיתים.

-פירה עם דג מצופה פירורי לחם.

-פלפל ממולא עם ירקות מאודים

-קציצות ברוטב אדום/ צהוב וקינואה

-עוף מבושל עם תפו"א

-כופתאופ ירק עם ירקות מאודים או פירה

-פירה, קבב וירקות בתנור

-קוביות תפו"א ורוזמרין עם פשטידה

-עוף שלם ממולא

-טבעות דג, ספגטי וסלט חי

-עוף מצופה פירורי לחם, אורז צהוב ופטריות

כרוב ממולא

-פשטידת בשר עם סלט ירקות שווה

-דג בתנור עם ירקות.

-שניצל ממולא עם אנטיפסטי

-קישואים ממולאים בשר ואורז

-אורז ירקות

-עוף מבושל עם עגבניות על אורז או פתיתים

מפרום

-בסטיל

 

מקווה שהועלתי, אשמח לשמוע עוד עיונות (בעיקר בריאים   )

 

חג שמח ובשורות טובות.

ואוי וואי, זה נראה טעים!חנצ'ו

רק מלקרוא אני נהיית רעבה...

 

אפשר להזמין ארוחה?

 

יאמי

אין בעיה, בתנאי שתשלחי כמה מהעוזרים הישראליםשירשור

שיעזרו לי..

הם לא באים גם לכאן... חנצ'ואחרונה
פשטידת קישואים חלבית...טוזי

יש דבר כזה? חשבתי להכין עם אטריות או משהו...

 

תודה!

מקפיצה.. צריכה עזרה.. תודה!טוזי
אז תודה לכל מי שעזר...טוזי

הכנתי פשטידה והיא נראית סוף הדרך...

 

כנראה שאין לאף אחד מתכון אז אחרי שנטעם את מה שכרגע בתנור בכיף אני אחלק את המתכון שלי..

 

חג שמייח!

חמודה את!עוד כינוי

באמת אין לי....

ונשמח לשמוע מה יצא.

חג שמח

אני מכירה פשטידת קישואים חלבית..נדנדה כתומה.

טעימה מאוד.. עם קמח מצה וקוטג'.. אבל אינלי ת'מתכון..

טדדם.. הנה המתכון:טוזי

4 קישואים מגורדים

חצי חבילת איטריות

קוטג'

שמנת חמוצה

3 ביצים

שמן

תבלינים

גבינ"צ

 

מערבבים הכל יפה יפה חוץ מהגבינ"צ שאותו מפזרים למעלה. מכניסים לתנור לכשעה עד שמשחים.

 

יוצא יאמי יאמי ממש בלי הרבה עבודה! ממולץ.

 

האמת שהכמות כאן היא די גדולה זה יצא לי 2 תבניות חד"פ בינוניות...

 

אם מישהו מנסה אני אשמח לשמוע איך יצא ואם יש עוד הצעות לשיפור...

 

 

האטריות אמורות להיות מבושלות?יהודיה מא"י

איזה סוג מתאים?

קוטג ושמנת חמוצה, חבילה אחת כל אחד?

אופס, כן איטריות מבושלות...טוזיאחרונה

אני השתמשתי בסוג של איטריות קטנטנות שדומות לקישוא המגורד וכנשאלתי ע"י בעלי השונא ירקות ובפרט קישואים איזה פשטידה זו עניתי פשטידת איטריות. ואחרי שאכל אמר שזה מאוד טעים...

 

שמתי אחד מכל אחד אבל נראה לי שאפשר לשים יותר כדי להעשיר את הטעם...

דחוף דחוף דחוף!! מה עושיםטל-טל

עם חלות שנאפו יותר מידי..והם יצאו קשות..??

(יש דרך לרכך??)

אם הם חלות מתוקותאיזה טוב ה'!!!!

אז אפשר למרוח סירופ חם מלמעלה כמו בעוגות שמרים וגם זה לא יעזור ממש.

 

לחלות רגילות אין מה לעשות (ככל הידוע לי..)

 

 

לפעם אחרת...לכסות מיד כשיוצאות מהתנור עם מגבת לחהנווה מדבראחרונה

 

אוקיי.. אני צריכה להכין מנה אחרונה לשבועות...נדנדה כתומה.

אני יודעת שזה שרשור נדוש.. אבל אני חייבת מתכונים לא יותר מידי מסובכים, שיוצאים מאוווד טעימים

 

אולי משו בסגנון של עוגת בסקויטים? או קסטות? או משו כזה.. לא יודעת..

 

בכ"מ> אנחנו אוהבים יותר ת'עוגות שרכות מבפנים..

ואני מעדיפה משו' בלי אפיה, כי התנור שלנו עושה בעיות.. (עוגיות אולי אפשר.. עוגות יוצאות לא אפויות מבפנים הרבה פעמים..)

 

ואני חייבת את ה דחוף להיום, כדי שאבא שלי יקנה ת'מצרכים..

 

תודה רבה!

הכי פשוטיםאנונימי (פותח)

עוגת בסקוויטים-

בסקוויטים

2 קןפסאות גדולות של גבינה (500 גר' כל אחת)

חבילה אינסטנט פודינג

חצי כוס סוכר

מערבבים את הגבינה הפודינג והסוכר

ומניחים שכבות- בסקוויטים (אפשר לטבול בחלב, לא חובה)

ושכבה גבינה, וכך הלאה..

כדי לעצב את השכבה העליונה של הגבינה אפשר לעשות "פסים" באלכסון עם מזלג

ואפשר גם לגרד מלמעלה עם פומפיה גסה, שוקולד.

 

דבר נוסף, אמנם לא חלבי, זה כדורי שוקולד או נקניק שוקולד

כמויות לפי הצורך-

בסקוויטים מרוסקים

קקאו

מעט סוכר (הבסקוויטים מתוקים, אז לא צריך הרבה)

מעט שמן

מעט תמצית רום ו/או וניל

יין מתוק

לערבב עם הידיים לעיסה, אם חסר נוזלים אפשר להוסיף יין או מים, לפי הטעם

וליצור כדורים או נקניק

לקרר לפני השימוש

 

חג שמח

קפיץ..נדנדה כתומה.

קפוץץ..

רוצה מתכון לעוגת טריקולד קלה?אני ירושלמית
אני רוצה... (לא שיש הרבה שוקולד אבל נבזבז... )חנצ'ו
בסוף הכנתי איזושהי עוגת גבינה עם בסקויטים ושוקולד.נדנדה כתומה.אחרונה

שהסתבכה לי בהכנה.. אבל נראלי שיצא בסדר בסוף..

 

אבל אשמח מאוד למתכון.. נשמע טעיםם

רעיונות למאכלים לשבועות..שמרית999

חוץ מפיצה ולזניה..

יש למישהו רעיונות??

(קצת לחוצה)

תודה ושב"ש!

פשטידה?lila317
מוקרמים: תפו"א או פסטה, (או גם וגם)+mp8

פלטות גבינות, כדורים מגבינת שמנת, מטבלי גבינות, סלט יווני (עם קוביות גבינה מלוחה, זיתים שחורים ועוד) בלינצ'ס, מרקים חלביים (פטריות, בצל)

 

בשרשור שלעיל על מתכוני שבועות- יש מלא מתכונים שווים.

 

בהצלחה!!

בליצ'ס במילויים שונים- מתוק או מלוחהדס ואור

מילויים מלוחים של גבינה צפתית ו/ או צהובה יוצא מיוחד

אם את צריכה מתכון תגידי.

יש גם מלא מתכונים מענינים בשרשור שבועות

רביולי/ניוקי ברוטב שמנת או עגבניות...-משה ר-
אפשר לקבל מתכון של בלינצ'ס מלוחים עם גבינהאנונימי (פותח)

צפתית/צהובה?

 

תודה מראש.

אנחנו מעדיפים להשים פלטה ולא לבשל בחג..שמרית999

ואני מפחדת שהפסטות יצאו יבשות..

 

 

אפשר לשים את הרוטב בפלטה בנפרד-משה ר-

ואז לצקת אותו על הספטה.... 

אני לא מבשלת בחג והפסטות לא יבשותאמא מסורה

שנה שעברה עשיתי פסטה מוקרמת (לבוקר), דאגתי שיהיה מספיק רוטב שיכסה את כל הפסטה, היא לא התייבשה במקרר ועם חימום טוב על הפלטה זה היה כאילו היא יצאה מהתנור.

ואייי באמת אני בבעיה!!!טל-טל

אני רוצה להכין סעודה חלבית..אבל רוב המשפחה שומרת על הגזרה..ולכן חצי מהדברים לא יאכלו...

 

 

יש רעיונות???

=]אין עליכם! תודה!

סלטיםחילזון 123

סלט חסה גדול עם קוביות של גבינה בולגרית (עם אחוז שומן נמוך)

מרק בצל\פטריות או אחר (אבל בלי שמנת מתוקה כמובן)

אפשר בטטות בתנור

סלט פסטה מקמח מלא

פלפלים ממולאים בגבינות (רזות) בתנור

 

אם אתם אוהבים אפשר גם דגים בתנור

 

לא כל דבר חלבי הוא משמין...

בחלק מהדברים אפשר להחליף גבינה צהובה בקוטג'אילה שלוחה

וכמו שכבר כתבו לך - הרבה ירקות וסלטים.

 

יש גם פשטידות בלי דברים משמינים. גם תוספות ירק "רגילות" אפשר להכניס לסעודה.

בטטות מוקרמות- ממש מעולה!רק תפילה

צריך ירק מבושל- (חוץ מהרבה סלטים חיים)

 

לפרוס בטטות- דק (1/2 ס"מ)

לסדר בתבנית כרעפים.

לטבל בפלפל ומלח, (לא הרבה)

לסדר עוד קומת "רעפים".

 

לשפוך מעל הכל, תערובת של:

מיכל שמנת (בישול/רגילה)

פפריקה מתוקה

פלפל , מלח,

1/4 כפית אגוז מוסקט.

 

לעטוף בנייר כסף, 180 מעלות, כשעה. עד שמתרכך.

 

ממש טעים יאמי

 

בהצלחה!

ותודה לכולן על שלל הרעיונות.

אני לא מאמינה...ענת=)

לק"י

שאת תכיני מאכלים טעימים, והם לא יאכלוחושף שיניים

 

קרפ צרפתי! המממ....sasad52אחרונה
בקר בפטריות-קרמבו

אני צריכה בבקשה מתכון לבקר ברוטב פטריות- מהיר ופשוט...

 

יש לי נתח בקר פרוס- הוא מתאים לעניין? (נראה לי מספר חמש או שש)

 

תודה רבה!

אז ככה:~nhykb~

המצרכים: בשביל 2 קילו בשר:

 

1 כוס יין אדום יבש

 

2 בצלים קצוצים

 

3-4 גזרים מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות

 

5 שיני שום פרוסות

 

חצי קילו פטריות שמפניון טריות (אפשרי גם מקופסת שימורים)

 

ההכנה: 

 

1. משחימים את הבשר בשמן ע"י טיגון 

 

2. שמים את הבשר בתבנית יחד עם כל המצרכים הנ"ל

 

מבשלים בין שעתיים ל-3 על חום של 180 מעלות

 

3. לאחר הבישול, מצננים פורסים את הבשר לפרוסות דקות

 

4. ואם רוצים להסמיך את הרוטב אפשר להכניס מעט קמח

 

5. לאחר הפריסה מחזירים את הבשר לרוטב ומבשלים עוד כ-40 דקות או עד שהבשר מתרכך... 

 

מתכון מעולה!!! אמנם לא רק פטריות אבל ממש ממש טעים! 

 

בהצלחה =) וחג שמח! 

תודה, אשמח למתכון נוסף, ללא יין.קרמבו
פשוט תותרי על היין,aima

ואת יכולה לשים רסק ותבלינים במקום אם את רוצה.

 

ושימי נוזל אחר כמובן במקום (כוס מהמרק. מים מיץ וכ)aimaאחרונה
האם אפשר להקפיא מרק כרוב??aima

תודה!

אפשר או אי אפשר?aima
לא מכירה מרק כרוב.אני ירושלמית

אבל נראה לי שאפשר כי כרוב ככלל הוא ירק ששורד יפה הקפאה.

תודה רבה!aimaאחרונה
מרק חלבי-קרמבו

טוב, בניתי על מרק כרובית, אך לא מצאנו אחת כזו...מגניב

 

יש רעיונות למרק חלבי טעים, מוצלח וקל להכנה, אבל לא כבד מידי?

 

(בכל זאת יש שאיפה ללמוד בלילה...דוס)

מרק בצלאיזה טוב ה'!!!!

לא מזמן היה שרשור כזה

מרק ברוקולי מוקרםחלקלקה
יש המוןיהודיה מא"י

מרק לבן - אפילו מזכיר קצת מרק כרובית

מרק כתום

מרק תירס

מרק אפונה

מרק בצל

מרק פטריות

...

מרק בצל- אני לא מוצאת את המתכון...קרמבו

יש אפשרות לכתוב לי אותו, בבקשה? או לתת קישור?

 

תודה רבה!

תודה רבה! נראה פשוט וקל...קרמבואחרונה
עוגות ועוגיותעמית-טליה

קנו לי מיקסר אז הגיע הזמן להתחיל לאפות ברצינות

 

יש למישהי מתכון טוב לעוגת שמרים ולקוראסונים רכים?

 

עשיתי כבר מתכון עם בצק שלא יורד בגרון בלי כוס מים בצד...

ואם אפשר מתכון עם שמן לקוראסונים...

"הכה את המומחה". עמית- טליה, הגעת למקום הנכוןאחותו

בהצלחה לך.

גם אם זה המקום הנכון- צריך גם מזל כנראה ( או אולי נסיון)

אני התייאשתי סופית, ומשתדלת לטפח את הקונדיטור השכונתי שלנו...

אה, טוב, גם את גיסתי הטריה.

היה פה מתכון של gila ממש טוב ורך של עוגת שמריםlila317

אני הכנתי את זה ממש מעולה רק אני לא ייודעת איך להעתיק את זה בטח "יהודיה " יודעת

^^^חנצ'ואחרונה

אני גם עשיתי ורק תשבחות.

 

אבל אני גם אוהבת להתעסק עם בצק... צוחק

יצירה טעימה לחג שבועותmp4

מכינים עיסת כדורי שוקולד

יוצרים צורה של הר על צלחת חד פעמית

מקשטים את ההר בסוכריות צבעוניות וקוקוס

ומניחים לוחות הברית - 2 קוביות שוקולד לבן

 

ועכשיו לשאלה- אפשר להכין כדורי שוקולד בלי מרגרינה/חמאה?

 

חג שמח!

אוליאנונימי (פותח)

זה ייצא יקר יותר-

להמיס בסיר:

ח' שוקולד מריר,

4 כפות מים,

3 כפות סוכר

3 כפות קקאו.

(אם יש הרבה בסקויטים- להכפיל את הכמות).

(למתכון הזה אמורים להוסיף מרגרינה בסוף, אני לא מוסיפה וזה יוצא מצוין, רק פחות מבריק).

 

איזה רעיון מתוק רשמת!

עכשיו אולי אוכל להעסיק אותם מחר כשאין גן/בי"ס...

תודה!מנפנף

כתבתי בתגובה לשאלה אחרתאנונימי (פותח)

ואחזור שנית...

 

אני לא משתמשת במרגרינה

מעט שמן, כדי לצאת ידי חובה וזהו

יוצא מצוין!

 

והרעיון שלך מקסים

הכדורי שוקולד שהכנו לר"ח כמעט נגמרו, אולי נעשה את זה היום

אם לאמא יהיה כח....

מה שלומך גברת? הרבה זמן לא ראינו אותך... חנצ'ואחרונה

בפורום נשואות... והרעיון שלך מקסים!!!