שרשור חדש
תפו"א מוקרמים ועוד....*sapir*

שלום בנות,

אני מחפשת מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים.

עכשיו, אני צריכה מתכון טעים, לא נחמד ולא סביר. שבאמת יהיה מטורף, שילקקו ת'אצבעות...

 

אם אפשר- יעזור מאוד כמויות מדוייקות (כמה תפוחי אדמה, מלח, זמן אפייה, איך אמור להיראות כשמוכן...) כי אני ממש לא בשלנית מנוסה

 

ד"א- מגישים קר או חם?

 

שאלה נוספת:

בנתיים, זה התפריט שלנו לשבועות:

פיצה ביתית, פשטידת זיתים, פשטידת פטריות, לזניה. (כמובן שיש גם סלטים, בגטים, מעדנים, עוגת גבינה וכו'..)

אנחנו רוצים להוסיף עוד משהו, אבל כל הבצקים כבר חופרים... יש למישהי רעיון לגיוון? משהו טעים במיוחד?

 

תודה רבה, וסליחה על החפירות

טוב נשתדל לדייקיהודיה מא"י

6 תפו"א גדולים

לפרוס לפרוסות עבות, לבשל במים עם מלח עד לרתיחה ולכבות.

להשהות 10 דקות

לשמן תבנית יפה

לסדר את התפו"א

לפזר 200 ג' גבינה צהובה

לשפוך באופן אחיד חבילה של שמנת מתוקה לקצפת (ללא תוספת סוכר) או שמנת לבישול.

לפזר מעל תבלינים: שום, פלפל לבן, אורגנו, אגוז מוסקט (מעט מאוד אגוז מוסקט, אחרת זה מקלקל)

לאפות בתנור ב200 מעלות, כחצי שעה.

 

 

ולגבי מה להוסיף - מה לגבי מרק חלבי טוב? אטריות מוקרמות? (תפו"א מוקרמים?) ואם אתם אשכנזים אז כמובן דג בשמנת.

אפשר לוותר על הקטע של הבישול?רות.

לשים ישר את התפו"א בתנור?

מניסיוני כן, בתנאי שהתפו"א חתוכים לפרוסות דקותאני ירושלמית

יחסית, והרוטב חם, אז האפיה ממש מהירה!

ולפי דעתי ממש לאיהודיה מא"י

אפילו אם הפרוסות דקות, זה יוצא הרבה פחות טעים.

מה גם שבמתכון לעיל הרוטב לא חם בכלל

אה, חשבתי שזה המתכון עם הרוטב בשמל שלך...אני ירושלמית

אז במתכון ההוא זה עובד מעולה!! (למי שלא יודע, בשמל הוא רוטב חלבי מחלב/שמנת מתוקה מבושל)

 

רות, אם את רוצה את המתכון לבשמל תגידי.

אני רוצה!רות.

גיליתי שבטעות קניתי שמנת מתוקה עמידה לקצפת. זה גם טוב למוקרם?

 

אם לא, מה לקנות?

 

תודה!

רוטב בשמל:אני ירושלמית

25 גר'  חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב

מלח ופלפל

חצי כפית אגוז מוסקט (לבחירה)
100 ג' גבינת קשקבל או פרמזן /או גבינה צהובה רגילה

 

להכנת רוטב הבשמל:
ממיסים בסיר גדול את החמאה זורים את הקמח ובוחשים עד שהחמאה תיספג בו. מוסיפים את החלב
בקילוח דק תוך בחישה רצופה מוסיפים כפית מלח, פלפל ואגוז מוסקט.מוסיפים מחצית מהגבנ"צ

 

ומבשלים על אש נמוכה רבע שעה תוך ערבוב לעיתים תכופות.

 

רות אם יש לך שמנת את יכולה לשים חצי שמנת חצי חלב, יצא לך יותר עשיר וטעים. לדעתי את גפ יכולה לותר על החמאה ולהזהיב את הקמח בשמן.

 

וכמובן שמנת לבישול זה מעולה.

 

תחתכי 5-6 תפו"א בגודל בינוני, לפרוסות דקות (לא דקיקות ממש אבל דקות יחסית) שימי בתבנית בינונית, ושפכי עליהם את הרוטב כשהוא חם.

 

תאפי בתנור כחצי שעה בחום של 200 מעלות, ואז תבדקי אם זה כבר רך, אם עדיין לא תנמיכי ל180 ותאפי עוד רבע שעה ואז תבדקי.

 

ברבע שעה האחרונה את יכולה גם לשים גבנ"צ על התפו"א ולהקרים.

 

טעים משהו!

 

אה, ואת כמובן יכולה לשחק עם התיבול, את יכולה לשים פטרוזליה נגיד אם בא לך, או אבקת מרק פטריות לטעם של פטריות, במקום מלח (כן כן, אני יודעת שזה לא בריא... אבל אם את משתמשת בכל מקרה...) וכו'...

 

בהצלחה!

 

 

תודה רבה!!רות.
שמנת להקצפה זה גם טוב או שחייב שמנת לבישול??רות.
שמנת להקצפה זה אפילו יותר טוביהודיה מא"יאחרונה

כלומר, מבחינת הטעם, שמנת לבישול מכילה פחות שומן.

רק שימי לב שאין תוספת סוכר

*ממש לא לוותר על הבישול המוקדםיהודיה מא"י
מחפשת מתכון ללזניה עם רוטב בשמלשירק

שיהיה כמה שיותר קלאסי ובטוח,

תודה!

 

סקר לכבוד חג השבועות!אנונימי (פותח)

אז איזה מאכלי חלב מיוחדים (ולא מיוחדים) הכנתם-תכינו השנה לחג???

ואם זה נשמע טוב-תלמדו אותנו איך מכיניםחיוך גדול

בלינצ'סים פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

כמובןן.

וגלילות חצילים במילוי גבינות ולאבנה, חצי דקה עבודה..

 

ולא ממש חלבי, אבל- פתאום חשקה נפשו של אבא בעלי גפן ממולאים אורז. אז הגרלנו מתכון, הימרנו, אני הוספתי כמה שיפוצים והורדתי כמה דברים שלא היו בבית, ו- עוד 20 דק' נראה מה ייצא.

 

 

אשמח לעזרה (במיוחד ממרוקאים)Nעלי

יש מנהג כזה אצל מרוקאים להכין בשבועות קוסקוס חלבי..(עם חלב והרים של חמאה..חח)

 

יש למישהו מתכון..????

זה לא בדיוק הרים של חמאה-משה ר-

זה פשוט מא דואפשר להכין גם במיקרוגל (יוצא מעולה) 

אופן הכנה:

שמים בתוך קופסה שקית קוסקוס- מוכן 

כפית חמאה או מרגרינה וכפית מלח ממלאים מים עד שזה עומר את הקוסקוס ושמים במיקרוגל ל5 דקות ומדי פעם בודקיםשהקוסקוס מתרכך ושהוא לא מתייבש...

 

אפשר להכין גם באידוי בסיר..

*עובר..-משה ר-
את הקוסקוס מכינים כרגילפרח לב הזהב

מגישים חם, עם חמאה, סוכר, וריוויון.

ככה לפחות היה אצל ההורים שלי. אבל גילוי נאות- אנחנו לא מרוקאים...

כפירה!!!איזה טוב ה'!!!!אחרונה

במרוקו לא היו מתכונים חלביים. חיוך

 

אולי זה מנהג שהמציאו פה בארץ.

 

 

אני צרכה עזרהדיסה

יש לי גבנות כנען בבית אני רוצה רעיונות מה לעשות

ועם יש אפשרות לכדורי גבינה

או פשטדות

גבינות רכות או קשות??-משה ר-אחרונה
שאלה חשובה האם אפשר להקפיא עוגות לפני אפיהמחשבה טובה

בס"ד

שלום,

מקוווה שתוכלו לענות לי במהרה..

הכנתי עוגות והכנסתי אותם כבר לתבניות אבל פתאום..

התנור החליט להפסיק לפעול ונותרתי עם עגות לא אפויות..

האם אפשר להקפיא אותם עד שיגיע אלי טכנאי ואחר ההקפאה לאפות אותם?

האם זה לא יהרוס את העוגות?

 

איזה בצק?קצפת
עוגות בחושותמחשבה טובה

זה עוגות שיש בחושות שמוכנות כבר עם כל התערובות להיכנס לתנור ששבק חיים...

 

לא כדאי.. אם שמת אבקת אפיה/סודה לשתיהאני ירושלמית

או קמח תופח...

 

אולי תלכי לאפות אצל שכנה?

מה זה יעשה לעוגה אם זה קמח תופח?מחשבה טובה

אני גרה בעיר..לא ביישוב..

השכנים היחידים שנסמוך עליהם נסעו לחופשה בצפון...

כל המתפיחים הללו מתחילים לפעול מיד עם מגעאני ירושלמית

במים/ רטיבות... ואח"כ הם מפסיקים לפעול.

 

לכן יש סיכוי גדול שכשתאפי את העוגה היא לא תתפח...

 

אבל אם אין לך ברירה, אז אין לך ברירה ממילא קורץ

 

תקפיאי ומקסימום אם העוגה תצא נמוכה תצפי אותה בקצפת או ג'לי או משהו...

 

בהצלחה! ותדווחי על התוצאות.

תודה על התגובות המהירותמחשבה טובה

נקפיא ונקווה לטוב.

 

האם אחרי שאוציא מהמקפיא ואאפה אותן אוכל להקפיא אותן שוב? אני לא צריכה שש עוגות בבת אחת..

כן, עם זה לא נראה לי שתהיה בעיה...אני ירושלמית
דווקא שמעתי על מישהי שהקפיאה עוגות כאלו ללא בעיהחנצ'ו
זה תלוי באיזה אבקת אפייה משתמשיםיהודיה מא"י

אם משתמשים באבקת אפייה הרגילה, העוגה דווקא כן צריכה לתפוח אח"כ, כי באבקת אפייה הזאת יש עוד תגובה משמעותית לחום. באבקת אפייה ה'בריאותית' ללא אלומניום, יש רק תגובה כימית אחת, כתוצאה מהרטיבות, ואז העוגה תתפח מעט או לא בכלל אם משהים אותה יותר מידי זמן לפני האפייה.

ספרי לנואות והדר

על אבקת אפיה בריאותית!

יעילה כמו הרגילה?

מה הבעיה ברגילה, בעצם?

איפה משיגים את הבריאותית?

אלומיניום??????קצפת
נו זה ידועיהודיה מא"י

כמה זה באמת מזיק? לא יודעת...

כעקרון אפשר להשיג בארצות הברית צוחק  ואפשר להכין בבית - במקום אבקת אפייה שמים סודה  לשתיה וקרם טרטר ביחס של 1:1 או כפית סודה לשתיה וכף חומץ.

אבל זה תופח פחות טוב, ואני פושטקית שכמוני מחליפה גם מתכונים של סודה וחומץ לאבקת אפייה.קורץ

 

כלנית היכן את? את בטח יודעת היכן אפשר להשיג אבקת אפייה ללא אלומיניום

יהודיה, הנני! (וגם אזהרה באשר לא. אפיה המופלאה)כלנית1

לאחר שנתיים בהן ביקשתי מאחי שנסע לארה"ב והוא לא מצא (למרות שהיה כתוב שניתן להשיג בכל חנות מכולת שם...), ונאלצתי להכין א. אפיה לבד (עד שמצאתי סופר שמוכר א. קרם טרטר), מצאתי סוף סוף את אבקת האפיה המופלאה.

בירושלים: ניצת הדובדבן בתחילת רח' כנפי נשרים, צ'יפרכל- סוף כנפי נשרים.

והמלצה חמה: לא להתייחס להערה המעצבנת שמופיעה שם- dubble acting (חוזק כפול).

כשאפיתי עוגיות שושנים מלוחות (מתכון פשוט, בלי שמרים, ונראה שזאת שהכינה אותו לא יודעת שום דבר, ובכל זאת הוציאה את העוגיות בשיא הקלילות), החלטתי לראשונה מאז התחלתי בשימוש בא. אפיה הנ"ל, להתייחס להערה. ובמקום חב' א. אפיה, השתמשתי ב-2 כפיות. והתוצאה היתה הרת אסון: השושנים החמודות לא תפחו!!  (ופשטידת התירס היפהפיה היתה לא אפויה במרכזה, בגלל הט. אובן שעדיין אינני בקיאה בו)

אולי הכוונה לחוזק כפול לעומת אבקות ללא אלומניוםיהודיה מא"י

מה שאומר, אותו חוזק של אבקת אפייה רגילה... שהרי אבקת אפייה ללא אלומניום נותנת רק חצי מהתפיחה של אבקת אפייה רגילה  - מגיבה כימית רק למים, ולא פעם נוספת לחום בתנור אח"כ.

בכל מקרה תודה על האזהרה.

כמה עולה התענוג הבריא הנ"ל?

113 ג'- 8 ש"ח. 230 ג'- 15.5.כלנית1
מעדכנת בשמחה שבלי עין הרע ההקפאה לא מנעה אתההתפחהמחשבה טובה

 

הפשרת אותן קודם?פפריקה--

פשוט נשמע מעניין

הפשרתי אותן כשעה לפני שהכנסתי אותן לתנורמחשבה טובהאחרונה

 

דרוש: מתכון לפשטידת בצל פרווהרחלקה

בעזהי"ת.

 

תזכו למצוות

פשוט ביותררעיה ואם

הבסיס הוא בצק עלים או בצק של פאי (קמח מעט מים ושמן/מרגרינה)

והמלית- לטגן בצל קצוץ, להוסיף פטריות קצוצות

אחרי כמה דקות להעביר לקערה, לערבב עם ביצה, מלח פלפל

 

לסדר בתבנית- בצק מילוי ומעל עוד שכבה של בצק ולאפות

אני מכינה בתבנית אינגליש קייק ולפני האפיה חורצת "סימנים" בבצק

ואז קל מאד לחתוך לפרוסות אחרי האפיה

 

מאד טעיםיאמי

לחברה שלי יש מתכון מדהים+mp8

אני צריכה לברר אצלה בדיוק. היא נתנה לי ואבד לי.

יותר פשוט...אנונימי (פותח)אחרונה

רעיה ואם- זה מתכון די מורכב...

אני מטגנת המון בצל,

מוסיפה כ- 1/2 כוס קמח תפו"א

(לא יודעת אם זה בריא, אבל הפשטידה יוצאת כ"כ קלילה איתו!)

שמן, ביצים, מלח ופלפל, וכפית (בערך ) של א. אפיה.

מומלץ...

גבינת שמנת ביתית- כמה זמן מחזיקה במקרר?shoosh

ואם כבר פתחתם את ההודעה ע"מ להגיב- זה לא בעייתי להשאיר אותה תלויה למשך הלילה מחוץ למקרר בשלבי ההכנה??... (אם גרים בבית ללא מזגן...)...?

 

תודה לעונים

לפחות שבועאיזה טוב ה'!!!!

ואין בעיה להשאיר מחוץ למקרר ללילה אלא אם כן אתם גרים באילת חיוך

 

 

לא קורה לזה כלום, מניסיון. ללא מזגן+mp8
וגם חם כמעט כמו אילת...אחותו
מומלץ להוסיף מלח לשימורכלנית1אחרונה
האם אפשר להקפיא את הבלינצ'ס עם מילוי הגבינה??+mp8
נראה לי שלאיהודיה מא"י

אבל אולי תבוא חכמה, ותגיד שהיא ניסתה וזה דווקא כן מחזיק טוב.

אני מקפיאה את החביתיות ומכינה את המילוי בערב החגכלנית1

מוכרים בסופר בלינצ'ס קפוא עם מילוי גבינה. כנראה שזה אפשרי.

אני בכל אופן, מכינה את החביתיות, שזו עיקר העבודה ומקפיאה אותן (שטוחות בערימה). בערב החג אני מתכוונת להפשיר ולהוסיף רק מילוי (מחית ת. אדמה לסעודה הבשרית וגבינה מתוקה לסעודה החלבית).

אצלינו מקפיאים-קרמבו

בלינצ'עס במילוי גבינה, תפו"א או פטריות, ויוצא מעולה.

 

(אני אוהבת להפשיר אותם ואז לחמם מעט במחבת עם טיפת שמן. אפשר גם על הפלטה.)

אפשר בבקשה מתכון לבלינצ'ס? וגם לסוגי מילואים שוניםמשתדלת
*מילואים=מילוי.משתדלת
מילויים -משה ר-
אפשר עם גבינה פטריות בשר תפו"א-משה ר-
אפשר, כדאי לטגן בחמאה אחרי ההפשרהאני ירושלמיתאחרונה

בשביל לתת להם טעם טרי.

שאלה של מתחילים-עוגות שמריםשירשור

למה הכוונה "להכין ראש עיסה מהשמרים +1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון
להתסיס כ-10 דקות"

 

מה זה ראש עיסה?

איך מתסיסים שמרים?

תודה רבה!

עוד שאלהשירשור

אם שמתי חצי כוס חלב+ 2 כפיות סוכר וקוביית שמרית

וערבבתי ולא קרה כלום...

 

זה אומר שהלו לי השמרים??? בוכה

לפעמים עוזר שהנוזל (חלב) לא קר, אלא חמים (לא רותח)בת מלך

וסוכר אמור לעזוז להתסיס את השמרים. תערבבי יחד ותני לזה כמה דק', אולי יקרה משהו.

בהצלחה! (וכיף, הלוואי שאמצא זמן להכין עוגת שמרים)

עשיתי, מקווה שזה יזוזשירשור

עוד שאלה- איך יודעים שזה תוסס?

השמרים צריכים לפרוץ במחול עליז של "נגילה"??

(מתוסכלת..)

הנפח של העיסה הזאת צריך לפחות להכפיל נפחיהודיה מא"י

זה סימן שזה תוסס.

אם זה לא תוסס בהחליט סביר שהשמרים לא טובים. אבל אם שמת חלב קר זה צריך לקחת זמן.

בהצלחה

עידכוניישן-שירשור

השכנה שלי (בת ה-83 התימניה האלופה ) יעצה לי לבזוק מעל 2-3 כפות קמח.

התוצאה הייתה שתוך 10 דקות זה היה נראה כמו בועות של בקטריות..

הוספתי את החומרים הנוספים והנחתי במקרר להתפחה.

כרגע לאחר שעתיים אני מתלבטת אם להוריד את המדף מעל המדף עליו מונחת העיסה.

 

הלוואי ובעז"ה אצליח, בינתיים כל הנסיונות שלי עם שמרים כשלו..

נשמע מצוין! איך יצא?אם הבנים12אחרונה
מחפשת מתכונים לבעלישירשור

לאוכל שמחזק את הגוף, אך במקביל נשאר בבטן ולא יוצא החוצה.

(נוטל אנטיביוטיקה 850 מ"ג, סובל מהקאות ובחילות כתופעות לוואי).

תודה רבה ושבוע טוב!

chicken soupאיזה טוב ה'!!!!

צוחק

האנטיביוטיקה הכי טובה.

 

מעבר לזה: צנימים, אורז, ירקות.

 

רפו"ש

 

 

דבר ראשון ביויהודיה מא"י

ואם לא ביוגורט, אז בכדורים.

ואת האמת שחוץ מזה אין לי מושג, נסי לחשוב מה אכלת כשהיו לך בחילות...

ומנסה לחשוב מה עשוי להיות מתאים, אבל קחי את הרעיונות האלו בערבון מוגבל, אילו סתם ניחושים, על דברים שלי היו טובים כשקיבלתי כמויות דומות של אנטיביוטיקה, או סתם דברים שאני מכירה בתור מחזקים, ונראה לי שגם נשארים בבטן.

*מרק עוף אשכנזי (דווקא אשכנזי כי יש בו פחות שמן, והוא פחות מתובל, לכן קל יותר לעיכול. ולהוריד את העוף מהעוף לפני הבישול)

*קציצות בשר ברוטב עגבניות (לא מטוגן)

אורז לבן

קוואקר בכל מיני צורות - עוגיות, חטיפי אנרגייה, ואולי אפילו דייסה.

ביצים קשות

ולמרות שזה לא מחזק - שוקולד, שוקולד, ועוד שוקולד...

והכי חשוב - מנות קטנות - 5-6 ארוחות ביום לפחות, ושתייה מרובה. ואפשר להרבות בשתיית מרקים דווקא שגם מזינים.

שתהיה רפואה שלמה במהרה

* להוריד את העור מהעוףאילה שלוחה
נכון, תודהיהודיה מא"י
 
תודה על התיקוןשירשור

באמת התלבטתי אם להוריד את העור או להוציא לגמרי את העוף..

נראה לי נלך על מרק.

איך מתבלים אותו?

תבלינים לא עושים גירוי להקאה?

מתבלים בשום וזהויהודיה מא"י

בריא במצבי מחלה.

לעוף ולירקות יש מספיק טעם מעצמם, מנסיון

הכנתי לבסוף מרק ירקותשירשוראחרונה

עם המון ירקות, עופות ועלים למיניהם.

טחנתי בבלנדר וזה מריח טוב (בת החצי שנה שלי ממש נהנתה   )

 

ובינתיים מתבשלים ירקות מאודים

ומרק העדשים שהמליצה עליו אני ירושלמית.

אני מקווה שזה יצליח.

 

תודה עם ישראל היקרים.

כמה רעיונות:אני ירושלמית

מרק עוף,

 

ובכלל מרקים קלילים עם הרבה עלים ירוקים... כדאי גם לשים במרק שעועית יבשה, ושיאכל רק את המרק בלי השעועית, זה יותר קל, אבל המים של המרק יקבלו את כל הויטמין B  שבשעועית... גם מרק גזר עם עדשים, הוא קל יחסית ומלא ויטמינים!

 

תפוזים אם את מוצאת טריים, חתוכים לפיסות קטנות, בשביך ויטמין C. או לחילופין מיץ תפוזים.

 

מיצים ככלל. מיץ גזר, מיץ תפוחים (טרי) מיץ סלק (עם תפוחים בשביל הטעם, )מאד מחזק! לשתות את המיצים כשהם טריים!

 

מחית בטטות, או בטטה אפויה, קל ועם ויטמין A.

 

אורז מלא (מטגנים הרבה בצל, מוסיפים 2 כוסות מים לכוס אורז, מביאים לרתיחה, מוסיפים את האורז, מתבלים, מבשלים על אש קטנה מכוסה במכסה ועל זה מגבת, כחצי שעה לכוס אורז, וקצת יותר לכל חצי כוס נוספת)

 

דייסת קוואקר על בסיס מים ומעט חלב לטעם+ דבש וקינמון- לטעם וחיזוק.

 

וכמה שיותר פירות וירקות טריים! תחתכי לו את זה יפה ודק, ותני לו איזה מטבל ליד... נגיד יוגורט מומתק לטבילת הפירות ומטבל יוגורט חמצמץ לירקות! מלא מלא ויטמנים!

 

רפואה שלמה!!!

 

אה, עוד משהו, כדאי לתת לו תוספי תזונה לחיזוק. נגיד חיידיקים פרוביוטיים, קומפלקס B ויטמין C, ואולי גם ויטמין D ו E תתיעצי עם טבעוני/ת...

 

ושוב רפואה שלמה במהרה!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שלום! צריכה עזרה..ה!ד*ה=)

אני צריכה רעיונות לבישולים בשילוב יצירה או רק בישולים, עוגות מיוחדות אבל קלילות, מתכונים,

 

אני עושה קייטנה לבנות הגילאים א'-ג', אם למישהו\י יש רעיונות נחמדים אני אשמח!

 

תודה מראש!

הודיה=)

 

אני עשיתי עם החניכות שלי--רחלקה

בעזהי"ת.

 

כדורי שוקולד, עוגיות מבצק פריך, חלות [לא חייבים להכין את הבצק ביחד], ואפילו פסטה ורוטב עגבניות.

איך מכינים איתם פסטה ברוטב עגבניות?ה!ד*ה=)

כאילו, מה הם עושים? מה הם יכולים לעשות?

>>רחלקה

בעזהי"ת.

 

זה היה ממש מסובך, האמת..

עשיתי להן ערב בקייטנה, אז השקעתי.

 

בעיקרון נותנים להן לחתוך [בסכין לא חדה!!] את הבצל, ואת העגבניות.

ומדי פעם קוראים למישהי לערבב, או להוסיף מים, או רסק ותבלינים וכו'..

לאיזה גילאים עשית?ה!ד*ה=)
גן חובה-א'רחלקה
תודה רבה=]]ה!ד*ה=)אחרונה
די דחוף לי..שבלולון

עוגה פרוה לשבת עם קצפת צמחית.. משהו טעים.. תודה רבה

עוגת שוקולד טעימה..?Nעלי
עוגת שיש מצוינתהדס ואור

1 וחצי כוסות קמח תופח

1 וחצי כוסות קמח רגיל

2 סוכר וניל

3/4 כוס שמן

1 וחצי כוסות סוכר

לערבב , לשים בצד כוס מהתערובת (פירורים)

להוסיף לשאר:

3 ביצים

1 קצפת ריצ' (אפשר להחליף את הקצפת בכוס מיץ תפוזים)

לערבב לשים בתבנית

להמיס במיקרו:

3 כפות קקאו

6 כפות סוכר

50 גר' מרגרינה (אצלי כבר אין בבית מרגרינה אז אני שמה רבע כוס שמן במקום וזה בסדר גמור)

לשפוך את התערובת "בגלים" על העוגה, להכניס עם סכין שיוצא את "השיש".

לשים את הפירורים למעלה.

לאפות עד שזה יבש.

בתאבון!

לא בא לי עוגה כבדה, עם הרבה קמח..שבלולון

אני רוצה עוגה שטעים לאכול אותה, כמו מוס..

עוגת רולדה טעימהיהודיה מא"י

3 ביצים

קצת יותר מחצי כוס סוכר

סוכר וניל/תמצית וניל

2 כפות שמן

4 כפות קמח

מחממים תנור ל180

מרפדים תבנית בגודל 25*30 בנייר אפייה ומשמנים אותו

מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר והוניל במשך 8-10 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מקפלים פנימה את השמן והקמח

אופים בתנור במשך כשמונה דקות, עד שהעוגה זהובה קלות וקפיצית למגע.

מוציאים מהתנור

מניחים מגבת על העוגה ומגלגלים אותה, מהצד הצר

משאירים סגור כמה דקות, ופותחים

משאירים פתוח כמה דקות, מגלגלים שוב ושמים במקרר שיתקרר היטב

בנתיים מקציפים את הקצפת

כשהקצפת מתחילה להתייצב מוסיפים , כף אחרי כף מעט סוכר ו4-5 כפות קקאו. כמות הסוכר- לפי הטעם.

כשהרולדה קרה לגמרי, פורסים אותה, מורחים בקצפת, מגלגלים, ומצפים בקצפת הנותרת

הדס ואור, זה נשמע טוב!נווה מדבר

ננסה השבת בע"ה.

 

תודה רבה!

נשמח לשמוע איך יצא לך!הדס ואור
מעולה חבל"ז!!!כבר הספקתי להמליץ עליה לכמה חברות...נווה מדבראחרונה

שוב תודה!!!

 

ושבת שלום!!   חיוך

תחרות מתכונים לשבועות.יהודיה מא"י
אני שמחה להכריז על תחרות מתכונים לשבועות.
התחרות תחולק ל 3 קטגוריות. עוגות, פשטידות, וכל השאר.
אתם מוזמנים להעלות מתכונים עד לשבועות, לאחר שבועות תערך הצבעה ויבחרו 3 המתכונים הזוכים. חוץ מזה יוכתר   "בעל/ת המתכונים הגדול/ה" מי יעלה הכי הרבה מתכונים.

כללים
אסור להביא מתכון מאתר אחר.
אסור להצביע בעד המתכון של עצמך, גם לא בשם משתמש חדש. (סומכת על היושר...)
מותר להשתתף עם כמה מתכונים שרוצים.

שרשרו בבקשה מתכונים
אכן..עמית-טליה

אני מוסיפה קצת כורכום (יותר בשביל צבע שמנת שזה ממש יפה)
מלח פלפל

ואם את ממש בקטע של פינוק טיפה אגוז מוסקט

 

ותמיד בסוף אני מוסיפה כף קונפלור כי השמנת מאוד נוזלית ולהסמיך אותה טיפה...

השבוע שילבתי פטריות וקוביות בטטה (אחרי שאכלנו את זה במסעדה כולשהי)

 

יוצא מדהים..

איך אפשר "לרכך" קצפת שיצאה קשה מידי?ט'

אולי שמתי יותר מידי פודינג או שהקצפתי מידי חזק - כרגע שתי חב' ריצ' הפכו לקצפת קשה מידי וזה לא טוב לי.

 

רעיונות?

 

 

האינטואיציה שלי אומרת להוסיף חלב..רחלקה

בעזהי"ת.

 

אבל זה רק אינטואיציה

באמת היה צריך להוסיף חלב אבל אני רוצה את זה פרווהט'

רעיון אחר?

 

אז כל נוזל שמתאים לך לטעם..רחלקה

בעזהי"ת.

 

אפשר גם יין לבן

אמא שלי מוסיפהאות והדר

קצת (כף או שתיים) מים ומערבבת בעדינות (כמובן בתנועות עטיפה)

זה עוזר

אם לא יהיה רעיון אחר כנראה שזה מה שאנסה. תודה!!ט'
אני מוסיפה כמעט חצי כוס מים וכף דבששירשור

ראיתי את זה במתכון

וזה יוצא מעולה.

ט', מה עשית לבסוף? מעניין לשמוע..שירשוראחרונה
פשטידת גבינה ופטריות.. התוכל להיות בהקפאה?יום השביעי

אם אני אקפיא פשטידה כזו, היא תצא טוב משם..?

כן, רק להפשיר בתנוראני ירושלמיתאחרונה
שאלה לגבי עוגות אפויותddba

למה העוגות נופלות לאחר שמוציאים אותן מהתנור?  זה קורה לי כל פעם.

 

כל עוגה מושקעת נהפכת לפיתה מתוקה...מוציא לשון

צריך לכסות אותן אחרי שמוציאים..ספגטי מוקרם
כדאי לקרר בתנור סגוראני ירושלמיתאחרונה

לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור הכבוי עד שהיא מתקררת. הקרור ההדרגתי ימנע  בעז"ה את הנפילה.

יש לך סלט ירקות להציע? תחרות מתכוניםכלנית1

למי שמעוניינת, מצ"ב פרטים לגבי תחרות התואר בלעבוסטע (העתקתי מ "תכל'ס")

"יש לך סלט ירקות חי או מבושל להציע? המתכון המוצלח ביותר יזכה את שולחו ב-300 שח... מתכונים יתקבלו לא יאוחר מ-י"ד סיוון".

עם המתכון חובה לציין :

פרטי השולחת: שם מלא.......

טלפון.......          כתובת.........

שם הספר ממנו המתכון (אם נלקח מספר)..........

השולחת מאשרת את פרסום המתכון בכל צורה שהיא ללא תמורה. במקרה שתהיה יותר משולחת אחת למתכון המנצח, הפרס ינתן לשולחת הראשונה.

מייל grafmatkon@gmail.com פקס. 050-8971965 או בכתובת ת.ד. 34083 ירושלים

 

 

נהדר יאלה לעבודהlila317אחרונה
פשטידות חלביות+mp8

לפני כחצי שנה, בעקבות בקשה שלי- התגלגל כאן שרשור נפלא של פשטידות חלביות מעולות וקלות.

 

איך מוצאים דבר כזה? מישהי יכולה לאתר ולהקפיץ לטובת כולנו??

 

תודה מראש!!

שניהם!! תודה רבה רבה!!+mp8אחרונה
למישו יש את המתכון של העוגת גבינה הפשוטה?טל אוריה

זאתי שללא אפייה,עם הביסקוויטים...

אני צריכה מתכון כמה שיותר בהקדם..

תבורכו!

המתכון של סבתא שליאנונימי (פותח)

לא יודעת אם לזה התכוונת, אבל זו עוגה מוצלחת שנגמרת בערך עם מהירות האור...:

1) לערבב בקערה: 1/2 ק"ג גבינה לבנה 9%

כוס סוכר

1 סוכר וניל

2) להקציף במיקסר: 1 שמנת מתוקה,

1/2 כוס חלב ,

ח' אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

אחרי ההקצפה לערבב בעדינות את 2 הקערות יחד,

ולסדר שכבה בסקויטים ומעל את הבלילה.

(אמא שלי אוהבת לשחק עם זה- פעם לשים אינסטנט שוקו, פעם וניל עם פיצפוצי שוקולד, לפעמים היא מוסיפה קצת נס-קפה להקצפה, וכיו"ב...)

מומלץ במיוחד עם ביסקויטים בטעם שוקו. 

בהצלחה!

וואו שלנו ממש פשוט-פזושאחרונה

מקציפים שמנת מתוקה ו2 גבינות או 2 שמנת ואחד גבינה [קופסא קטנה 250 גרם ב2 המקרים] עם אינסנט פודינג.

שמים בסקוויטים רטובים בחלב עליהם קצת מהתערובת כמה שכבות שרוצים  בסוף סוגרים עם קרם שוקולג ונגמר הסיפור- בתיאבון....

תהיה לגבי מרקיםמתנסה

מתי אתם מתבלים?

 

בהתחלה?

 

אחרי רתיחה?

 

בסוף?

 

תודה

בחום הזה מרק?lila317

לדעתי תבלינים בהתחלה א.מרק ברתיחהחיוך

אבקת מרק ממש לקראת הסוף (רבע שעה קודם)שירשור

כי זה גורם לירקות לשקוע ולהידבק לתחתית.

ותיבול מומלץ אחרי שהירקות כבר רכים, וזאת משום שבמהלך הבישול המים מתאדים וצריך להוסיף,

ואם תיבלת בתחילה והוספת מים אז צריך להוסיף לתיבול.

לקראת הסוף, 10 דקות אחרונותרעיה ואםאחרונה