שרשור חדש
מחפשת מתכון לפשטידת בטטהפפריקה--

תודה

מתכון מאולתר קצת.. טוזי

בטטות, קמח, אבקת אפיה, 2-3 ביצים, שמן (חצי כוס אולי יותר), מלח ופלפל את יכולה גם להוסיף קינמון לטעם מתקתק יותר.

 

זה המתכון הבסיסי שלי לכל פשטידות הירקות. אני משנה את הירקות ושאר המצרכים נכנסים אצלי לגמרי בערך...

 

פעם- מזמן מזמן הכנתי פשטידת בטטות בערך כזאת והיא יצאה כמעט עוגה ולא נשאר ממנה פירור..

 

בהצלחה

פשטידת בטטה מעולה:אני ירושלמית

המתכון המקורי הוא של פסח, עם קמח תפו"א, לי נשארה שקית של קמח תפו"א מפסח, ולכן עדיין לא ניסתי את הפשטידה עם קמח רגיל. אבל אני בטוחה שהיא תצא טוב גם עם קמח, כדאי להמעיט את הכמות של הקמח:

 

1.5 ק"ג בטטה (אני לא שוקלת, אלא משתמשת בכמות שנראית לפי העין מספיקה לתבנית שבה אני משתמשת, אם הכמות גדולה להערכתי אני מגדילה קצת את הכמויות של שאר החומרים)

 

פורסים את הבטטה לפרוסות לא עבות, שמים בקערה.

 

מטגנים לטיגון יפה:

4-5 בצלים בינונים , פרוסים לסהרונים.

 

בקערה נפרדת או במעבד מזון, מערבבים:

 

4 ביצים

1 כוס קמח תפו"א (קמח רגיל נראה לי 3/4 כוס)

3/4 כוס שמן

מלח, פלפל לפי הטעם.

 

 

מערבבים את הבטטות, הבצל המטוגן והעיסה. יוצקים לתבנית בינונית. אופים עד להזהבה יפה והתרככות הבטטות כ45 דק'.

 

פשטידה מעולה!

יצאה מעולה!פפריקה--

עשיתי כמות כפולה, תבנית אחת-- חוסלה!

 

 

תודה לך!

תודה על העידכון! שאלה: השתמשת בקמח רגיל?אני ירושלמית
קמח רגיל ביותרפפריקה--אחרונה

ואל תשאלי אותי לכמות מדוייקת  צוחק

 

נראה לי משהו כמו כוס חד פעמית.

לחם ביתימישהי123

מתכון ללחם ביתי מקמח לבן ושיוצא טעים יאמי. יש למישהו??

כן כן כן!!!א.א.ק

1 קילו קמח

1כף מלח

1 וחצי כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר (בעצם קצת פחות..)

פחות מחצי כוס שמן

ומים - כמה שנכנס - בין 2 ל3 וחצי כוסות מים פושרים(!)

 

 

קודם לערבב את היבשים,

(להקפיד שהמלח לא יגע בשמרים.)

להוסיף מים - לערבב היטב,

בסוף בסוף לשים את השמן..

בהצלחה רבה!

 

 

מוכנה לעזור באישי גם בטלפון וגם בשיחה אישית..

תודה רבה!!מישהי123

אני עוד יקרצץ לך אם ירשמו הסתבכויות...

יצא טעים טעים!מישהי123

תודה א.א.ק!!  חיוך

כמה זמן אופים? באיזה חום?נדנדה כתומה.
מישהי123> אפשר תג'?נדנדה כתומה.
אוי סליחה!מישהי123

בערך עשרים דקות בחום 180, ואם לא מספיק הזמן תוסיפי עוד עד שישחים.

בהצלחה...

תודה..נדנדה כתומה.אחרונה

אולי אני ינסה בקרוב..

 

למרות שהתנור שלנו עושה בעיות, אז לא בטוחה שילך לי..

ואני מחפשת מתכון ללחם מקמח מלא....עוד כינוי

או 70%.

אבל שיצא לחם ולא חלות....

יש למישהו??

ומישהי123, יצא לך לחם ??? או חלות?

אני עוד לא הצלחתי לאפות לחם ואשמח לשמוע.

תודה

לא יודעת להגדירמישהי123

ולא בא לי להטעות אותך,

אז אולי תנסי זה ממש קל וטעים...

רעיון גדול שראיתי איפהשהו (לא זוכרת איפה)חנצ'ו

רוגלעך שדה – חבר של איילה


קינוח לילדים (ולא רק) כשהולכים למנגל בדר"כ חסר קינוח.

חומרים:

  • 1 ק"ג קמח
  • קצת מים - בכמות שמספיקה ליצירת בצק לא נוזלי
  • 3 כפות שמן
  • שוקולד למריחה / ריבה / חלבה / חמאת שום או כל מילוי אחר
  • נייר כסף


איך מכינים:
מערבבים את החומרים לבצק (קמח, שמן, מים). חותכים ממנו חתיכות בגודל תפוז (גם הילדים יכולים, ואפילו רצוי). את החתיכות מרדדים לפיסות שטוחות. על הבצק מורחים את המלית, מגלגלים לרולדה ועוטפים בנייר כסף. שמים את הרולדה העטופה בין הגחלים של המנגל ומדליקים את האש. אחרי שאכלנו את כל הבשר מהמנגל, מסירים ממנו את הרשת ומוציאים ממנו את הקינוח. מחכים טיפה שיתקרר, פותחים וטורפים.

נ.ב - המתכון מתאים גם לל"ג בעומר בתוך המדורה.


צר לי-- אבל כדי להריץ כזו פעילות עם ילדיםפפריקה--

צריך דודה מיוחדת כמו חנצ'ו..

 

תודה בכל אופן צוחק

יוו.. הכנו את זה לפני שנתיים..נדנדה כתומה.אחרונה

זה ממש טעיםם

 

(הכנו את זה בשבועיים עבודה של הנוער ביישוב)

 

זה בעצם מבצק כמו של פיתות (שמכינים על הסאז'/ טאבון..)

 

אה.. ועוד רעיון להכנה מבצק כזה>> משה בתיבה.. כמו שמכינים מבצק עלים> רק יותר בריא (אין מרגרינה) וטעם יותר של שטח.. מכינים ת'בצק, לוקחים ממנו חתיכה לא גדולה, מרדדים ועוטפים את הנקניקיות.. מכינים על סאז'..

עוד שאלה, אם יש מישהיחנצ'ו

קרם וניל למילוי בצק עלים, ללא שמנת מתוקה או ריץ, יש דבר כזה? יש לי אניסטנט וניל.

יש כמה אפשרויות:אני ירושלמית

1. להקציף חלבונים וסוכר, להוסיף כשהקצף כבר נוקשה, את האינסטנט פודינג בזהירות שהקצף לא ישבר. למלא בצק עלים מרודד, לגלגל לגלילה, לחותך לשושנים או לחרוץ סימנים לחיתוך הגלילה ולאפות בשלמות.

 

2. קרם וניל מושקע יותר- קרם פטיסייר.

 

4 חלמונים

2 כוסות חלב/חלב סויה

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל/או גרגרים מתרמיל וניל

4 כפות קורנפלור

 

הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה להקציף את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת צבע בהיר
ואז להוסיף את הקונפלור.
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
כדי לא לקבל חביתה..לחזור על הפעולה כמה פעמים...
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב לערבב עד
לקבלת תערובת סמיכה [על אש קטנה כמובן] ולקרר

 

 

הוראות ההכנה של הקרם, הן ההוראות הקלאסיות, אישית אני מעבדת את כל החומרים לקרם במעבד מזון ידני, ואז הכל ביחד על האש, על אש קטנה, תוך כדי ערבוב די מתמיד, עד לקבלת קרם סמיך.

 

 

ממלאים את הבצק כנ"ל ואופים...

 

אגב את יכולה הלניח על הקרם פרוסות תפו"ע דקות, או לפזר שוקולד שבור לפיסות קטנות (בדומה לשוקולד צ'יפס שבט אין לך...)
 

 

תודה, והקרם השני לא ילך גם עם מים. נכון?חנצ'ו
מים יתנו לזה טעם מיימי...אני ירושלמית

אבל אם את לא רוצה חלבי, את יכולה לטחון שקדים עם מים ולהשתמש בנוזל הזה במקום חלב.

זה רעיון טוב. תודה!חנצ'ואחרונה
יש תחליף לביצה במתכון?מאחורי הקו

נגמרו הביצים ואני רוצה להכין עוגיות!! מצוקה

עוגיות ללא ביצים...חנצ'ו

5 כוסות קמח, 3\4 כוס אבקת סוכר ושמן, בערך כוס עד שנהיה בצק רך לעיבוד...

 

לבריאות

 

להחליף מתכוןיהודיה מא"י

או לקחת בהשאלה מהשכנים.

כמדומני שפה בפורום לפני הרבה זמן היה מתכון לעוגיות ללא ביצים נסה לחפש

 

קישור מהאתר של ניקי בחנצ'ו

ונראה לי שיש שם עודhttp://www.nikib.co.il/recipe-1483.aspx

במתכון שבקישור יש ביצהיהודיה מא"י
אופס, אני רואה שיש שם בכל זאת חלמוןחנצ'ו
תודה!מאחורי הקואחרונה

אוו אני רואה אצלה הרבה מתכונים נחמדים!

קוגל ירושלמי חריף מתוק... איך מכינים?חנצ'ו
שיפודים לסעודת יום העצמאות!קרמבו

קניתי שיפודים, הוצאתי חזה עוף מההקפאה, ומה הלאה?

 

יש מתכון מוצלח לשיפודי חזה עוף עסיסיים וטעימים- בתנור?

 

תודה מראש!

להשרות כבר מעכשיויהודיה מא"י

ברוטב ברביקיו ביתי:

רסק עגבניות

דבש/סילאן/תרכיז תפוחים טבעי

רוטב סויה

חרדל

יין אדום

שמן זית

שמן בישול רגיל (קנולה או משהו כזה) חשוב את שני סוגי השמן!

מיץ לימון

תבלינים: שום, פפריקה, פלפל צ'ילי גרוס, ועוד תבלינים שאוהבים

לא לשים מלח!

מערבבים את הכל, מוסיפים מים לדילול. לא חייבים לשים את כל מה שמופיע ברשימה. הכרחיים הם רסק עגבניות, שמן ומים. אבל בלי תבלינים לא יהיה לזה טעם טוב.

משרים את חתיכות החזה עוף, משפדים על שיפודים עם בצל ועגבניה בין כל חתיכות עוף (אפשר בצל-עוף-עגבניה-עוף-בצל וכו') אם רוצים גם פלפל, משתמשים בפלפל ירוק בהיר.

אופים בתנור. הכי טוב אם חום גם מלמעלה וגם מלמטה, חום גבוה, במשך משהו כמו 10 דקות, עד שנראה מוכן.

להגיש מיד, לא לחמם שוב!

 

ועוד עצה לשיפודים לפעם אחרת. לא להשתמש בחזה עוף, אלא בשישליק הודו (מגיע קפוא, של הוד חפר בשקית עגולה כזאת) זה פחות יבש, ומגיע בחתיכות שמתאימות לשיפודים, וגם יש בו יותר ברזל... וזה מספיק לשים שמן ותבלינים, ויוצא יופי.

את השיפודים עצמם- להשרות במים ללפחות חצי שעה..נדנדה כתומה.

(הכוונה את המקלות, כן?)

זה עושה שהבשר יהיה יותר עסיסי ומוכן מבפנים, ויש פחות סיכוי שהשיפוד יישרף והבשר שעליו ייפול פנימה וילךך..

 

 

אף פעם לא נשרפו לי שיפודיםיהודיה מא"י

לא בתנור, ולא על המנגל.

פעם ראשונה שאני שומעת שזה עושה את הבשר עצמו טעים יותר, אנסה בעז"ה בפעם הבאה שאני מכינה שיפודים.

 

ואם כבר שיפודים - מישהו יודע איפה אפשר לקנות שיפודי מתכת במחיר סביר?

וגם - שיפודים זאת הפעלה נהדרת לילדים. מפתח את המוטוריקה העדינה, וגם מלמד רצפים.

תודה רבה. תזכו למצוות!קרמבו
ורק הבהרה-קרמבו

השיפודים מיועדים למחר- להשרות את העוף מעכשיו?

לא יזיק בכלליהודיה מא"יאחרונה
התפחת חלות..עידודים

ביום שישי האחרון לקח לי ש-ע-ו-ת להתפיח את הבצק (מתחת לשמיכת פוך... לפעמים זה מצליח, אי אפשר לחזות מראש..) ובסוף מיאוש הכנסתי לתנור לחום הכי נמוך ולצערי הקערה נמסה ואיתה כל הבצק....עצבני

יש הצעות להתפחה מהירה ומוצלחת?

יש כמה אפשרויותיהודיה מא"י

בתוך שקית (עם הקערה) בשמש

בתנור - להפעיל אותו על חום הכי הכי נמוך, לכבות, ורק אז להכניס את הקערה עם הבצק

להשתמש במים חמימים

להכין מספיק זמן מראש כדי שיהיה אפשר לחכות בסבלנות. זאת השיטה הכי טובה, הבצק יוצא טוב יותר

לשים קצת יותר מים, שמרים צריכים לחות כדי לתפוח.

ליד מקור חימום (רלוונטי יותר לחורף) כמו מזגן או רדיאטור

חבילת גפרורים שהצד השחור מופנה לבצקlila317

 

בתוך שקית ניילוןקצפת

אם תשתמשי במים חמימים ותסגרי את הבצק בשקית, הוא יתפח מעולה ודי מהר.

לא טוב להתפיח בתנורים הביתיים מכיוון שהחום-משה ר-

הוא גבוה מדי להתפחה (צריך 40 מעלות) התנורים שלנו מתחילים מ-50 

יכול להיות מאד שהבעייה היא ב"הריגת" השמרים-משה ר-

כנראה ששמת מים חמים מדי שביטלו את פעולת השמרים...

תודה על התשובות...עידודים

 איישם בעז"ה לכבוד השבת הקרובה...

ד.א שמתי כרגיל מים חמימים ולא חמים מדי... תמיד זה תופח טוב ורק הפעם הוא החליט לשבות.

תודה!

חמש- חם ,מלח,שמןlila317

צריכים להרחיק אותם מהשמרים שמוסיפים כי אחרת זה לא תופח. אני תמיד מערבבת את המלח עם הקמח  והשמן הוא ביכלל לקראת סוף הלישה .

אז רגע, מים רותחים מהקומקום זה לא טוב לשמרים?נחשונית

רק ודווקא מים חמימים? כי ברוב המתכונים לחלות באמת כתוב "מים חמימים". אבל יש לי מתכון אחד ממישהי ברת סמכא באפייה, וכתוב שם: "מים חמים, כמה שיותר חמים, ככה יותר טוב."  אתמהה.   מבולבל

לא.. מים רותחים הורסים אותם ומנטרלים-משה ר-

את הפעילות שלהם רק מים פושרים

שף קונדיטור אמר לי את זה-משה ר-
ויותר מכךיהודיה מא"י

קונדיטור שמתמחה בלחמים אמר לי פעם שהתפחה איטית טובה יותר לבצק, לכן עדיף לשים מים קרים, ואם יש מספיק זמן, אפילו להתפיח במקרר (אף פעם לא ניסיתי במקרר, אבל במשך כל החורף הייתי מכינה את הבצק ביום חמישי בערב, ואופה את החלות רק ביום שישי בבוצר

אני מכינה בכל עונה את הבצק ביום חמישיקצפת

ומתפיחה [בתוך שקית גדולה] במקרר. בדקות הראשונות הבצק תפוח אבל קר ונוקשה. אבל אח"כ הוא ממש רגיל, ומאוד נח לעבודה.

ישר אחרי שאת מכינה את הבצק את שמה במקרר?ספגטי מוקרם

איך זה הגיוני?

מה הבעייה לשים ישר במקרר??-משה ר-

עושים את זה גם בבצקים פריכים..

כעקרון, שמרים צריכים חום כדי לתפוחיהודיה מא"י
לא ממש חייב ההיפך התפיחה במקרר אמנם איטית-משה ר-

יותר אבל הטעמים מתמזגים יותר טוב והוא גם יותר נוח לעבודה (לא מתכווץ וכ"ו) 

זה גם מה שלי אמרויהודיה מא"י

שתפיחה איטית דווקא טובה יותר לבצק.

אבל לא תמיד יש אפשרות לחכות כמה שעות טובות שהבצק יתפח

להכיס את ערת הבצק לשקית אשפה ולהניח ראש שוםדבי חיה

ולעטוף במגבת. בדוק!

 

וגם להשתמש במיים חמימים ולא קרים

משהו חשובקרב יום

מומלץ ללוש את הבצק לישה ארוכה מאד (10 דק' לפחות) זה עוזר לשמרים "להיפתח" וגורם להתפחה מהירה יותר (גם המרקם של הבצק יוצא יותר אוורירי)

עוד פעם התפנצ'רו לי החלות...נחשונית
לממהרות - משפר אפיהכלנית1

אפשר לקנות משפר אפיה ולהוסיף 1-2 כפיות לקמח. ניתן להשיג משפר אפיה גם בחנויות בהן מוכרים מוצרים נטולי גלוטן (סופר או בית טבע). יש משפר שמכיל רכיבים טבעיים בלבד.

מה זה בעצם משפר אפייה? ממה זה עשוי ובמה הוא משפר?נחשונית
יש כל מיני משפרי אפייה-משה ר-

הרבה מהם עשויים מחומרי מלאכותיים (כימיים) הוא תורם בהתפחת הבצק ביציבות שלו בקיצור משלים כל מה שחסר כדי שהבצק יצא טוב....

תכונות משפר האפיהכלנית1אחרונה

תכונות משפר האפיה:

1.משפר את פיתוח הבצק בזמן הלישה.

2.מקל על עיבוד הבצק (רידוד, קליעה)

3.משפר את אחידות המרקם הפנימי.

4.משפר את יציבות הבצק בתפיחה.

הרכיבים (המשפר העשוי מחומרים טבעיים בלבד): לתת, עמילן, קמח סויה, אנזימים, ויטמין C, גלוטן.

חוסר הגלוטן בקמח שנועד לבעלי צליאק מקשה על עיבודו, כי הגלוטן מאפשר הדבקה של מרכיבי הקמח והפיכתם לבצק (עפ"י ויקיפדיה). הרבה ממשפרי האפיה הנמכרים בבתי טבע ובסופרמרקטים נועדו לשפר את הבצק הנ"ל שחסר את דבק הגלוטן, או כתוספת לשמרית לשיפור מרקם החלות.  יש משפרים שמוסיפים להם חומרים לא טבעיים.

משהו קצת נדוששיפקה

אני רוצה להכין מנה אחרונה לשבת, ונמאס כבר מהדברים הרגילים! בא

לי גלידה מיוחדת, אוט עוגה מגניבה. פרווה.

הלוואי ותעזרו לי. חיפשתי באינטרנט(גוגל) ווהיה רק דברים מיוחדים ממש ׁ(עלי גפן במילוי גבינת חרמון מוקרמת עם פטריות... סתם קישקשתי אבל היו דברים בסגנון)

קיצור, צכה  עזרה במלוא המהירות! אפשר גם דברים לא פושטים(כאילו, לא צריך רק להקציף ריץ, להקציף חלבונים ולערבב, אפשר יותר מאגניבים)

תודה!

שיפקה

 

סופלה עם גלידה (פרווה כמובן)-משה ר-
שזה אומר?קצפת
חלבי או פרווה?יהודיה מא"י
זאת עוגת שוקולד-משה ר-

ל-4 מנות זוגיות ענקיות: 
300 גרם שוקולד מריר 
250 גרם חמאה 
חצי כוס סוכר (100 גרם) 
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים 
2 כפיות ברנדי (10 מ";ל) 
חצי כוס קמח (70 גרם) 

להחביא בפנים (לא חובה): 
8-12 קוביות שוקולד לבן 

לקישוט
אבקת סוכר 

להגשה
4 כדורי גלידה 

אופן ההכנה: 
מחממים תנור ל-200 מעלות.  ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.  מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם). 
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים. מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן. 
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי. 
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי). 
 כמובן שלמתכון פרווה מחליפים את החמאה עם מרגרינה 

קבלי ח"חיהודיה מא"י

זה הסופלה האמיתי

איך אפשר לאכול סופלה כמו שצריך בשבת?מים רבים

בס"ד

 

מנסיוני צריך לאכול את הסופלה כשהוא יוצא מהתנור כי אחרת הוא נופל...

וגם אם הוא לא חם אז השוקולד בפנים לא נוזלי..ואז מה הרעיון?

 

קיצור יש פטנט איך ליצב ולאכול בשבת קודש??

תודה!

כן,פלספנית

בעזהי"ת

 

לאפות פחות זמן מהרגיל- ממש טיפה זמן, רק שהלמעלה ייאפה טיפה- ו-10 דק' לפני ההגשה לשים על הפלטה, שם זה ייקבל את ההתייצבות הסופית ויישאר חם ונוזלי.

פלספנית לגבי שבתאם הבנים12אחרונה

אם מדובר שהסופלה לא נאפה בפועל אלא רק הלמעלה שבו אז אם אינני טועה יש בעיה של אפייה בשבת. מה שאני עושה זה אופה את הסופלה רגיל ובשבת שמה אותו על הפלטה נכון שהסופלה נפול, אבל הסופלה עצמו חם והשוקולד שבתוכו נמס.

לצערנו יש מאכלים שפשוט לא יוצאים אותו דבר בין כשהם יוצאים מהתנור [סופלה] ומהמחבת [שניצל] לכשאוכלים אותם בשבת.

את האתר של קרין גורן את מכירה?מאמע צאדיקה

ועלי גפן על מילוי גינת חרמון ופטריות- ז-ה מקורי.. במיוחד בתור קינוח

תמצית וניל איכותית ביתיתיהודיה מא"י

במתכון הזה נתקלתי כבר לפני בערך שנה, ואחרי שניסיתי ונהניתי אני שמחה להמליץ לכם על תמצית וניל ביתית ופשוטה להכנה.

כמעט ולא יוצא יקר יותר מהדבר הסנטטי שמוכרים לנו, והרבה, הרבה (הרבה...) יותר טעים

אז זה המקור : http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1422727&r=1 ויש שם גם תמונות של השלבים.

ואני במקום וודקה השתמשתי בכהל נקי 95% ומהלתי אותו חצי חצי במים (כדי לקבל ריכוז אלכהול דומה לזה של הוודקה) עשיתי את זה משתי סיבות

א. כשרות לפסח. מאחר וזה לוקח 3 חודשי הכנה, והכמות גדולה מאוד, סביר ביותר להשאר עם תמצית וניל בפסח. אנחנו משתדלים שלא למכור חמץ גמור, וודקה לעיתים קרובות היא חמץ. הכהל לעומתו היה כשר לפסח

ב. זה יוצא כמעט חצי מחיר...\

אז לוקחים בקבוק של אלכהול נקי, ו10 מקלות וניל. (ל750 מ"ל תמצית וניל). לוקחים גם בקבוק ריק ונקי של 750 מ"ל, אני ליתר בטחון גם הרתחתי אותו. שופכים לפנים חצי כהל נקי, חצי מים. את מקלות הוניל חוצים לאורכם, ואת הגרגרים שלהם מגרדים עם סכין לתוך הבקבוק. מכניסים גם את המקלות עצמם, סוגרים ומדביקים פתק עם תאריך, שמים בארון. כל פעם שנזכרים מערבבים את הבקבוק.

אחרי 3 חודשים פותחים ונהנים מתמצית וניל איכותית בשפע.

וכבר אמרו לי יודעי דבר שאפשר להשתמש רק בכהל נקי ולשים יותר מקלות וניל לתמצית מרוכזת יותר.

תמיד עדיף את הביתי ולא תעשייתיlila317

כל הכבוד "יהודיה מאי" על שיתוף במתכון שיכול להביא הרבה תועלת.חיוך גדול

תודה! מה תפקיד הכוהל? 'לשאוב' את הוניל?בת נוגה

זה נשאר בסוף אלכוהולי ? 'משכר'? מורגש בטעם?

 

תודה על הרעיון והמתכון.

הכהל מקבל את הטעם של הוניליהודיה מא"י

זה נשאר בסוף אלכוהלי בהחלט, אבל מאחר ושמים כמויות קטנות, כל האלכוהל מתנדף באפייה/בישול ולא מורגש בכלל.

גם תמצית וניל אמתית קנויה מכילה אחוזים גבוהים של אלכוהל, ולמעשה שמתי לב שהיום אפילו התמצית הסנטטית מכילה אלכוהל.

תודה על ההסבר! נשמע שווה לגמרי.בת נוגה
אם אני אמצא פה זה יהיה באמת צ'ופר... חנצ'ו
תודה יהודיה! כבר מזמן רציתי לעשות את זהאני ירושלמית

אבל זה יוצא כהוצאה ח"פ מאד יקר... בקבוק כהל 56 ש"ח, מקלות וניל: כל אחד 7-8 ש"ח... נכון?

 

אז גם אם זה משתלם בטווח הארוך בכ"ז זאת הוצאה בטווח הקצר...

 

טוב אולי בכ"ז אני אפרגן לעצמי...

אם ההוצאה החד פעמית יקרה לךיהודיה מא"י

 אפשר לעשות בשותף עם אימא/אחות/שכנה.

מקלות וניל ב-6.5 ש"ח למקלכלנית1

למי שמגיעה לירושלים, מאחורי שוק מחנה יהודה, ברח' אגריפס מעט לכיוון מרכז העיר לבאות מהרחוב הראשי של השוק, יש חנות תבלינים שבה יש סוגי תה, פירות יבשים לתה מעניין ועוד. מקל וניל עולה 6.5 ש"ח. היא גם טוענת שצריך לקנות אלכוהול או וודקה ולהשרות כ-40 יום בבקבוק סגור וזהו. 4 מקלות לתמצית, או 6-8 לתמצית מרוכזת יותר.

תודה. אוסיף לשרשרת ההתנסויות שלי...כלנית1

לפני כמה שנים קניתי תמצית "טבעית" שהכילה וניל ואלכוהול. התמצית היתה יקרה מאד.

תקופה אחרת נסיתי לקחת סוכר (חום עדין) בצנצנת קטנה ולשים בו מקלות וניל. זה היה מוצלח אבל לא מרוכז.

ואז, קניתי בחנות למוצרי אפיה סוכר וניל בצנצנת שבה רואים חלק מהוניל הכהה מעורב בסוכר הלבן. ריח טוב. מחיר יקר, אבל, שוב לא מספיק מרוכז.

אז, התחלתי להשתמש רק בסוכר וניל. בלי צבע ובלי אלכוהול.

ובזמן הקרוב מקווה בע"ה לנסות לקנות מקלות וניל ולהכין תמצית.

דרך אגב, שמנה לב שמדובר באלכוהול 95% שקונים בסופר ולא בבית מרקחת!!!!!!!!!!

תודה על ההדגשהיהודיה מא"י

 בעניין האלכהול

ואם רוצים סוכר וניל בבית:

לוקחים מקל וניל אחד, שוברים לחתיכות ושמים במעבד מזון (לא הבלנדר של השייקים, המעבד מזון עם הסכינים הרחבות)

מוסיפים סוכר, כמה שנכנס (בערך שליש קילו) אפשר להתשמש בסוכר חום

מרסקים היטב עד שלא רואים חתיכות גדולות של מקל וניל.

הסוכר מוכן לשימוש, אבל זה הרבה פחות טעים מהתמצית.

10 מקלות?!?!?!מאמע צאדיקה

אמא שלי- וכן גם אני עושה- מכניסה 2 מקלות לבקבוק אלכוהול.

פשוט חוצים- מכניסים- נותנים לזה לשהות עם עצמו בחושך כמה חודשים- ויאללה לעוגה

 

 

אמנם זה נראה כמו השקעה גדולה במיידי- אבל זה כמות מאוד גדולה!!

 

חשוב וכדאי לשמור חלק מהתמצית- שיהיה כשל"פ (בבקבוק נפרד או לשמור לע הבקבוק נקי- כל אחד כפי מנהגו וחומרותיו ורגישויותיו.)

2 מקלות ?!?!?!יהודיה מא"יאחרונה

לאיזו כמות של אלכוהל? כמה טעם יוצא לה? כי בדיוק חשבתי לעצמי שאומנם התמצית שלי מאוד טעימה, אבל טיפטיפה חלשה. וזה עם 10 מקלות

אני בהחלט מתכוונת בפעם הבאה להשתמש רק באלכהול נקי ולראות אם ככה היא יוצאת חזקה יותר.

אתן יודעות אם אפשר לקנות מקלות וניל מ איבייreal story

מבחינת כשרות?

 

כי לכאורה זה רק מקל וניל ולא עושים לו כלום...

 

מצד שני אולי אני פשוט לא יודעת מה עושים לו.

מענייני דיומא- "על האש"כלנית1

אנחנו מתכוונים לנסוע עם חברים מחוץ לעיר. בתלבטנו אם להכין בשרי או לא, וכנראה שהגברים יאכלו בשרי, והנשים תוותרנה כדי לא להשבית את שאר היום (איך אפשר לבי קפה-יוגורט ועוד..?)

חיפשתי בשרי לשים על המנגל, אך היחיד שמצאתי (בחנות "מהדרין".... שלא ערוכה ל"חג" הזה), היה פילה עוף (נראה לי שזה חזה עוף חתוך קטן יותר (בערך רבע של שניצל).

אני מחפשת רוטב שאפשר להשרות בו את העוף (בשום אופן לא רוטב סויה, כי בעלי לא אוהב). תהיתי אם להשרות בקטשופ וגריל עוף (אי אפשר לסחוב את כל הבית לשם). אשמח לעצות בתחום הרוטב וכן, איך לוודא שהעוף יצא אפוי כל צרכו ולא שרוף (אני לא בטוחה אם אני אעיז לאכול אותו, כך שאולי אביא תחליף בדמוי טבעול למקרה הצורך)

בקשר לעוף במיוחד חזה עוף-משה ר-

לא לצלות יותר מדי..(יוצא יבש מאד) רק שיתפוס צבע אפשר ליצור חתכים באמצע כדי לבדוק אם הוא צלוי

אפשר להשרות בדבש אם רוצים את זה מתוק-משה ר-

או בגירסה חריפה עם פפריקה ושמן 

לרוטב אפשר בקטשופ וחרדל/בגריל עוף/צ'ילי וכיו"ב-שלום 22

ולהשאיר על המנגל מעט מעט, כיון שהוא מתייבש בקלות.

שבוע טוב!

סילאן וצ'ילי,פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

שילוב מעולה.

 

ואפשר לחתוך את זה לקוביות, שיראה יענו כמו פרגיות- ואז להשרות, גם הרוטב נספג יותר טוב, וגם אפשר לשפד עם תוספות, עגבניות שרי, חתיכות בצלצל, שומים, וכו'.

אם משפדים, המלצה מאבא: להשרות את השיפודים הלא משופדים לילה לפני במים [אנחנו פשוט תוקעים המון שיפודים בבקבוק מלא מים.]

מקטין את האפשרות שהשיפוד יישרף ויישבר באמצע הצליה.

 

עוד הצעות-
למרוח בצל על הרשת [יענו, חצי בצל- להעביר כל הזמן, לפני שמניחים בשרים.] זה עושה טעם טוב.

מה ההבדל בין סוגי השמרים? מה מוצלח יותר?קצפת
שמרים טריים יותר טובים(בקובייה)-משה ר-

מה שכן צריך לפורר אותם לפני הלישה (גם שלשים במיקסר)

טריים טובים יותר, אבל יבשים זולים ונוחים לאחסוןכלנית1

אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אבל להכניס למים פושרים עם סוכר, גם כדי לבדוק שהם תקינים וגם כדי לזרז את התהליך. כך את יכולה לעבוד "כאילו" היו אלו שמרים טריים, שהחסרון שלהם הגדול הוא בחוסר זמינות (תאריך תפוגה קצר) ובמחיר (אפשר לקנות חב' שמרים יבשים שתספיק לך להרבה מאד זמן).

דווקאחשבשבת

אנחנו עברנו ליבשים

הם הרבה יותר יעילים לדעתי

 

אבל כנראה זה תלוי בסוג הדברים שאת אופה

טריים זה שימרית בשקית?קצפת

לי יש הרגשה ששמרים יבשים מתפיחים פחות טוב, חשבתי שאולי זה מיקרי...

הטריים זה הקובייה לא בשקית-משה ר-
יש טריים גם בשקית, לא?שלום 22
נראה לי שיש גם טריים בשקית (גרגירים)-משה ר-אחרונה
קמח מלאlila317

בס"ד

 

הכנתי לחמניות מקמח מלא מקילו, שהתכוונתי שיהיו מתוקות (מזונות) שמתי 3 כפות סוכר במתכון ו2 כפות בערך סילאן

אבל מה שאתה אוכל אותם יש לך טעם מריר בפה שנישאר לך הרבה זמן. אולי יש דרך לימנוע את זה אולי מישהי יודעת?מבולבל

שמן זית לפתרון בעיית המרירותכלנית1

כנראה שזה סוג הקמח, ואולי לסילאן האמיתי יש קצת מרירות (כך הרגשתי בסילאן הטבעי של פסח). כשאני קונה קמח 70% מניצת, התוצאה מעולה. מתנהג כמעט כמו ק. לבן. לפני פסח התעוררה שאלה לגבי הקמח שלהם אם הוא באמת נקי מתולעים אז קניתי קמח רובינפלד וגם קמח של טעמן (הכי גרוע שיש, ממש לא מוצלח) והרגתי כמה עוגות ועוגיות מחוסר ברירה (אני עדיין מחכה לתשובה שיכתבו שוב שזה קמח מאותו יום, וזה הסימן שנקי מתולעים, כי התעוררה בעיה לגבי ההובלה).

ולגבי הקמח הבעייתי: במאפיית ברמן יש חלות קמח מלא שמוסיפים להן שמן זית דווקא להפיג את המרירות!

תודה אנסהlila317

הקמח שלי היה של שופרסל. שמן זית זה במקום שמן רגיל? איפה קונים את הקמח שציינת 70%?

תודה

בניצת הדובדבן. יש טרי ויש ארוז ללא תולעיםכלנית1אחרונה
פשוט מאוד.פרח לב הזהב

לא שמת מספיק סוכר...

וכמו שאמרו הסילאן עצמו מריר. והקמח גם מעט מריר.

עדיף להמתיק עם דבש. ובקמח מלא צריך יותר סוכר מקמח לבן.

ובכלל אם את רוצה מתוק ברמה של "מזונות" את צריכה כוס סוכר לפחות.

או חצי סוכר חצי סילאן. משהו כזה אבל מה זה 5 כפות? זה כלום.

תודה על ההסבר אנסה ליישםlila317
פשטידה חייבת קמח?איזה יום שמח

אלתרתי מתכון לפסטה בתנור ואין לי קמח (קמח מצות/תפו"א )

מה לעשות?

הסתדרתי איזה יום שמח

עשיתי בלי קמח, נראה מה יצא,

 

בנתיים זה ממש טעים יאמי

זה בטח יצא טעים.real storyאחרונה

הרבה פעמים הכנתי פשטידות (ירקות בעיקר) בלי קמח בכלל, ויצא מצוין.

 

אם נגמר לי הנודלס, אפשר לשים אטריות דקות במקום?א.א.ק

(הרגילות.. לא אטריות ביצים..)

בבקשה תשובה!!א.א.ק
לצורך מה את משתמשת בזה?איזה טוב ה'!!!!
תודה,הסתדרתי..א.א.ק
 
סליחה, קפץ..א.א.קאחרונה

לצורך מוקפץ (ירקות + שניצלים קטנים).

בסוף עשיתי פסטה ספגטי...

סלומון נורבגיאיזה יום שמח

צריך לכסות באפיה?

 

כמה זמן אפיה?

 

תודה,

היום עשיתי!א.א.ק

אני לא כיסיתי, למשך כ20 דקות.

בהצלחה@

דווקא כדאי מאוד לכסותיהודיה מא"יאחרונה

ולאפות אפייה קצרה  - 10-15 דקות, בחום בינוני גבוה.

זה דג שמתייבש מאוד בקלות, לכן כדאי גם למשוח אותו בשמן, או לשים עליו מיונז באפייה.

איך לאחסן עוגה...קרמבו

אפיתי עוגת יום הולדת (עוגת שוקולד עם קרם וסוכריות, כמובן...) ואני מתלבטת-

 

עדיף להכניס אותה למקרר ללילה, או אפשר להשאיר מחוצה לו עד הבוקר?

עם קרם- במקרר, ולא להסתכן, למרות שמשפיע על הטעםשלום 22
מה הכוונה - לא להסתכן?קרמבו

זה קרם משוקולד מומס עם סוכר ומעט מרגרינה. אין בו ביצים...

 

תודה.

אם את לא גרה במקום חםיהודיה מא"י

מחוץ למקרר

אם כן, במקרר אבל סגור היטב

תודה רבה!קרמבואחרונה

בסוף השארתי בחוץ (לא חם אצלנו).

 

 

טוסטר אובן~א.ל

אין לנו עדיין תנור אלא טוסטר אובן

האם יש אפשרות להכין איתו בטטות עם בצל?? מישהי ניסתה- איך זה יוצא?


אם כן אפשר- איך עושים את זה,

ואם פחות עדיף- יש לכן רעיונות אחרים??


תודה ושבת מלאה בשמחה!

לנו יש כזה מיוחד לפסח, ומכינים בו הכל.שלום 22
יש לנו כל השנה. רק להוריד מעט טמפ'.כלנית1
מז"א? אני לא יודעת איך מתפעלים את המכשיר~א.ל

הזה ואיך הוא משפיע על האוכל..

 

כמה זמן- מעלות צריך לשים?

תלוי מה את שמה..שלום 22
אפשר ויוצא מעולהkrnאחרונה

אני שמה פרוסות של בטטות ביניהן פרוסות של בצל (עדיף סגול) מעל הכל מלח (עדיף גס) ופלפל גרוס.

לגרסה החלבית: שמים חמאה במקפיא לחצי שעה ואז מגרדים בפומפיה מעל לבטטות.

לגרסה פרווה: שמים מעל שמן זית.

כדאי לכסות בתחילת האפיה כדי שהבטטות יתרככו ואחר כך להוריד את הנייר כסף כדי שהכל ישחים.

יוצא מעולה!

לגבי חום התנור - חום בינוני, 180 מעלות או בד"כ מספר 5-6

שלום!דרוש מתכון לפשטידת תירס>>אביה*

לא חלבית, ובלי בצק עלים, ואם אפשר גם בלי יותר מדי קמח.. יש דבר כזה? תודה מראש!!

 

(לסעודה שלישית..)

מה עושים עם פסטה שהתבשלה יותר מידי??מישהי123

שכחתי אותה על האש... עצבני

מניחים לה להתייבשיהודיה מא"י

פרוסה בתבנית בשכבה אחת אחידה

לא יותר מידי, שלא יהיה צריך לבשל שוב

משתמשים לפשטידה.

קוגל -משה ר-


ויש לך מתכון לפשטידה?מישהי123

וקוגל אני לא אוהבת, אבל תודה!

פשטידה חלבית זה טוב לך?יהודיה מא"י
מעולה מישהי123
פשטידת אטריות חלביתיהודיה מא"י

מערבבים חבילת אטריות מבושלות עם 4 ביצים, כ500 ג' גבינה, שמנת, קוטג' וכו', גבנ"ץ (בבחינת כל המרבה הרי זה משובח, אבל לא חובה), תבלינים ומלח לפי הטעם

אם רוצים מוסיפים זיתים, נקניקיות/שניצל סויה חתוכים לחתיכות, פטריות פרוסות, תירס וכו'.

משטחים בתבנית, לציפוי קריספי מורחים שמן, ואפשר גם לפזר פסים של זעתר ופפריקה לקישוט

אופים בתנור בחום גבוה עד שמזהיב.

תודה רבה!מישהי123

הצלת את כבוד הפסטה. חיוך

יהודיה, יצא טעים!!מישהי123

בעלי ממש התלהב ואפילו לקח את מה שנשאר לעבודה היום...

לפעמים מפשלות יוצאים דברים טובים יאמי

ארוחת ערב מיוחדת לכבוד ר"חשירשור

אני מעוניינת להפתיע את בעלי בארוחת טעימה ומיוחדת לר"ח.

חשבתי על הקונכיה הזו שממלאים בכבד או מעורב ירושלמי.

אבל אין לי מושג איך מכינים את הקונכיה.

אפשר להכין את זה מבצק של בוריקה או שזה חייב להיות מבצק עלים?

איך מכינים את הצורה?

 

איזה מילוי מעניין ניתן להכין?

 

תודה רבה רבה רבה!

קונים את הקונכיות מוכנות יהודיה מא"י

כלומר, לא אפויות, אבל כבר חתוכות בצורה הנכונה.

אם רוצים להכין בבית, קורצים עיגולים מבצק עלים, ובמרכז כל עיגול קורצים עיגול נוסף, קטן יותר, אבל לא עד הסוף. כלומר עושים סימן עגול עד בערך לחצי העובי של הבצק.

אחרי האפייה, מורידים את האמצע - המכסה, ממלאים, ואפשר גם לסגור בחזרה.

מה זה בוריקה?

אפשר לעשות גם פחזניות, אם את אוהבת...חנצ'ו
אני בעד לקנות. יותר מדי עבודה להכין לבד....כלנית1
מה זה בוריקה????שירשור

בוריקה זה בצק של סיגרים שממלאים בפירה עם בצל מטוגן ופטרוזיליה ומטגנים יאמי יאמי

כשיעברו לי הבחילות ואני אעיז לטעום מהמשמין המשמין הזה, אני אולי אצלם לך אחד כזה (אבל בלי נדר ואם עד אז לא אשכח..)

 

האמת שזה רעיון מעולה!שירשור

ממש חסתי על כמויות השמן..

אני אעדכן אותך אם זה הצליח.

 

(אם כי, נראה לי מסובך להכניס את זה לתבנית עם שקעים.

זה לא בצק שנוח לעבוד איתו.

לאחר התייעצות ארוכה עם מומחית המטבח- אמאלה:שירשור

היא הסבירה לי.

קונכיה שאליה התכוונתי זה הכמו כוכב כזה שעושים מבצק של סיגרים.

בד"כ רואים את זה באולמות מוגש כמנה ראשונה עם מילוי בשרי.

הסבירו לי שככה מכינים (לחיי השחיתות והבריאות):

ממלאים סיר עם שמן עמוק במיוחד (גובה של חצי כוס בערך.

מרתיחים,

מניחים עלה סיגר אחד ומשקיעים את האמצע בעזרת מצקת.

תוך כמה שניות זה מטגן ומוציאים מהר שלא יישרף.

מקררים ויוצקים את המילוי "בכוס" שנוצרה באמצע.

אז במקום זהיהודיה מא"י

את יכולה לקחת תבנית שקעים, לשים בה את הבצק, לשמן אותו והכניס לתנור חם.

תוכלי להכין רוטב פטריות וקורקבנים.. כיף לבעלך....שלום 22
מתכון בבקשה נישמע טובlila317
מתכון לרוטב:שלום 22

מים, שמן, א. מרק עוף/ א. מרק בצל, הרבה בצל מטוגן, יין לבן, פטריות, קורקבנים, ניתן להוסיף בסוף הבישול מעט קמח (לפני שמוסיפים אותו לערבב עם מים קרים- שלא יהיו גושים).

תשחקי עם הכמויות לפי הצרכים שלך. תתחילי בבישול המים השמן והאבקה עם הבצל והיין להוסיף הקורקבנים, ואחכ"כ הפטריות, ודקה לפני סוף הבישול קמח.

אנחנו עושים את זה לחגים (חוץ מפסח), והילדים לא מוותרים על זה. 

קורקבנים מבושלים ?lila317אחרונה

המתכון ניראה 10 אני חייבת לנסות בקרוב.

בדרך כלל אני מכינה את הקורקבנים עם בצל מטוגן וחיוואז' אבל זה חידוש לא נורמלי.

תודה רבהמנפנף

איך איך איך???? את מספיקה ויכולה הכל.........בת נוגה

גם לעבוד

גם להיות בהיריון ולרוץ לכיור אן לשירותים כל היום

גם לתפקד בית כביסות וקניות

וגם....

 

להיות צמודה לחלוטין לשתי בנות קטנטנות פצפונות, שרוצות על הידיים וצריכות ורוצות בלי סוף, ברוך השם....

 

וגם

 

להכין ארוחות מושקעות הדורשות מלא מלא עבודה?????

 

 

איך??????????????

 

 

נשגב מבינתי....

 

 

 

זה דוקא לא כזה מורכב...שלום 22
אה, באמת? יש לך ניסיון כזה? (השאלה לשרשור, בעקרון)בת נוגה