ולא זייתים ומיונז בבלנדר...
תודה.
ולא זייתים ומיונז בבלנדר...
תודה.
זיתים מגולענים- להרתיח פעמיים או שלוש להפגת המרירות. (כל פעם להחליף את המים.)
לבשל בסיר- רסק עגבניות מדולל בכמות שווה של מים,
מעט שמן (אני משתמשת בשמן זית.)
פרוסות שום.
לתבל- פלפל שחור, מעט כורכום ואבקת מרק בטעם עוף. (במתכון המקורי מבשלים את הזיתים עם עוף...)
להוסיף את הזיתים לרוטב ולבשל מעט.
לטעום ולתקן טעמים.
אני לא זוכרת של מי המתכון במקור, סליחה.
אני רוצה להכין פשטידה מושקעת אבל גם לא מורכבת מידי להכנה- קיים דבר כזה??
( לא חלבית).
אשמח למתכון מתאים 
תודה!
לא יותר מ10 דקות הכנה + חצי שעה לערך בתנור.
~א.לבעזהי"ת.
שמים כל מה שיש בערך במקרר..
תפו"א, בטטה, אפונה, גזר, בצל, סלרי, וכו'...
כמובן - מלא ותבלינים, ביצים וקמח/פירורי לחם בשביל הייצוב, ולתנור עד שנראה מוכן...
ומה ביצים?
לכמות של 4 אנשים בערך 
בעזהי"ת.
לדעתי אפשר,
ובכמויות אני לא משו, אני שמה לפי העין- כמה שנראה לי הגיוני.. אולי 4 ביצים? תתחילי מ2-3 ותראי אם צריך להוסיף עוד...
נעשה ניסיון, בתקווה שילך טוב..
תודה מותק!
רחלקהאחרונהנתקלתי במתכון נחמד לסלט כרוב אדום (רומני, למי שדווקא רוצה את המקור) במדור המתכונים ב"מקור ראשון". נסיתי לשבת והוא נחל הצלחה (חיממתי חלק בערב, אבל בבוקר הוא היה טעים קר לא פחות)
כרוב סגול מאודה עם תפוחים
1 כרוב סגול בינוני חתוך ל-4 ללא הקלח ופרוס דק
2 תפוח מוזהב קלוף, מגולען ופרוס
3 כפות חומץ (חומץ יין)- השתמשתי ב-2 כפות חומץ רגיל
1 כף סוכר
2 כפות סוכר חום דק
1 כף מלח גס
2 כפות שמן
1/4-1/2 כוס מים/מרק
אופן ההכנה
מעסים את רצועות הכרוב במלח וסוכר לבן ומניחים במסננת לשעה (אני שטפתי את הכרוב ובהמשך הוספתי מעט מלח, אחרת יוצא מדי מלוח לטעמי)
מאדים את הבצל בשמן עד שיתרכך ויזהיב קלות.
מוסיפים תפוחי עץ וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות.
סוחטים היטב את הנוזל מהכרוב ומוסיפים לסיר. מנמיכים להבה ומאדים בסיר מכוסה כשעה (זהירות שלא ישרף). מידי פעם יש לבחוש ובמידת הצורך להוסיף מעט מרק (אפשר להוסיף מעט יותר כדי לא לבחוש כל כמה דקות). על התבשיל להיות יבש למדי.
מוסיפים חומץ, סוכר חום (30 גרם צימוקים) ומרק ומבשלים עוד רבע שעה.
סוף הבישול.
זה הזמן להתחיל להכין חומוס לבד בבית- בלי מרגרינה ובלי חומרים משמרים!
מוזמנים לקבל מתכון שלקח לי לא מעט זמן להגיע אליו, אני מרוצה ב"ה מהתוצאה.
http://93728.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html
בתאבון
שאלת כפירה. אפשר להשתמש בחומוס משימורים?
בעקבות שאלות שנשאלתי בפורומים ובבלוג, הערה קטנה לגבי חומוס מקופסא- ראשית חומוס מקופסא מצלצל קצת כמו פטריות מקופסא. נראה לי חבל שבמציאות השפע הארצישראלית לא ננצל את החומוס הדס המצוין לטחינה שיש לנו בשפע ובזול.
שנית, חומוס בקופסא מכיל בד"כ חומר משמר ומלח (כפי שהאנונימי האחרון ציין)
המלצה שלי- קנו חומוס, הקפיאו אחרי השלב הראשון (בלי טחינה ובלי מלח!) והוציאו שקית כל כמה ימים.
אשמח לשמוע אם מישהו ניסה להכין את המתכון- איך יצא, האם כדאי להוסיף או להוריד משהו וכדו'...
טוב, אז לקראת יום העצמאות אבא שלי הלך לסופר לקנות בשרים למנגל והוא היה ריק מאנשים. אבא שלי ראה שהמוכר במעדניה די משועמם ושאל אותו 'איך עושים פרגיות?'[בחוצפתו הרבה אם היו שואלים אותי..
].
אין לי שמץ אם זה נוגד את האינטרסים של החנות אבל המוכר הזה הראה לאבא שלי
. הוא ממש התלהב וקנה מלא כרעיים (בשליש מהמחיר של קילו פרגיות) וישר ניגש למלאכה.
ביום העצמאות כל הדודים כבר שמעו וידעו איך מפרקים פרגיות מעוף.. 

אחים שלי הסתלבטו עליו שהצעד הבא הוא לצלם סרטון ולעלות ליוטיוב.. 
הסתלבטות הסתלבטות, אבל זה בהחלט דבר יעיל. וסתם, ערכתי חיפוש ביוטיוב וראיתי המון סרטונים על זה.
מקווה שעזרתי וחסכתי לכם באיזה שקל או שתיים.
הרעיון נפלא, רק שקצת קשה לי לראות במדוייק בגלל זוית הצילום. אני מקוה לצפות עוד כמה פעמים כדי להבין, ואולי עם כרעיים מול המחשב....
וזה נותן לי רעיון, לחפש איך לפרק סתם כרעיים לשוק +ירך, כי בחבילות של הירכיים יש רק 3 חלקים וזה לא תמיד מתאים לי למספר המנות, כך שאם אקנה חבילה אחת של כרעיים זה יעזור גם למי שרוצה שוק. אני מקווה למצוא שם גם את השעור של פירוק לירך+שוק. תודה!
פחות בזבזנית.
אני מכירה שיטה אחרת, שבה משתמשים רק במשולש, ומשאירה פחות שאריות.
רציתי באמת בהזדמנות לצלם ולהעלות לפה, אולי אני עוד אעשה זאת.
ורק לידיעה כללית גם כאשר מוציאים רק את העצמות, בלי להשאיר עליהם בשר בכלל, נשאר לנו רק כ50-55 אחוז ממשקל הכרע (בדקתי) כך שהחיסכון פחות גדול ממה שחשובים (אם כי עדין הבדל של כ15 ש"ח לקילו.)
וכלנית - לפרק ירכים לכרעיים ושוקיים זה דבר פשוט מאוד.
מחזיקים את הירך כך שהזווית שלה פונה למעלה
פותחים את הזווית שבין הכרע לשוק, וחותכים באמצע, במקום החיבור, ממש על המפרק.
אחרי כמה ניסיונות לומדים לזהות את המקום המדויק שבו הירך נחתכת בקלות, ואחרי זה כבר לא צריך להתאמץ
תודה על תשומת הלב, אך תודי בכך שקצת קשה להבין. אפשר פעם לצלם את שני השלבים במצלמה רגילה כדי לזהות יותר טוב את המקום. בעבר, כשנסיתי לפרק כרעיים, לפעמים הצלחתי ולפעמים נעקרה לי כל העצם, ונשארתי עם משולש קצת חסר צורה.......
ואם קונים עוף טרי, יש מקומות בהם מוסיפים 2 שח לקילו והמוכר מחלק את העוף (אין לי מושג מה ההפרש במחיר בין כרעיים/ירכיים, אבל אם זה יותר מ-2 שח, אז זה כדאי.
אני אישית משתמשת במספריים לחיתוך עוף/שניצל וזה מאד נוח (כמובן לפי טיב המספריים)
בעז"ה אני אצלם לך בפעם הבאה שאני אקנה ירכיים.
אני קונה בדר"כ ירכיים כשאני קונה עוף טרי, משתמשת במשולשים, ואת השוקיים מקפיאה, ארוזים בניילון נצמד בזוגות. וכך יש לי עוף מהיר להכנה, שאפשר תמיד להוציא מנה כשצריך.
בדר"כ אין הבדל במחיר בין כרעיים לירכיים, אבל שוקיים יקרים בהרבה.
קצת התמחות..
האמת, שאם המוכרים אצלכם ממש נחמדים אפשר לבקש מהם להראות לכם ואז אין דבר יותר טוב מזה.
אני ראיתי את זה כבר בחנות- ואז בסרטון זה בהחלט היה יותר מובן אחרי 3 פעמים שראיתי מישו' עושה את זה.
בקשר לחלוקה- אצלנו קבוע קונים עוף שלם ואז חותכים- אבל זה בגלל שאבא שלי יודע לחתוך מעולה.
יהודיה- חוששתני שזה הפרש של יותר מ-15 ש"ח לקילו. אנחנו קנינו 3 קילו כרעיים ב-60 ש"ח וקילו פרגיות עלה 65...
חוץ מזה שזה נתן כ"כ הרבה סיפוק לאבא שלי ש... 
חצי מהמשקל של הכרעיים זה עצם. אז אם קניתים 3 קילו ב60 ש"ח זה בעצם קילו וחצי ב60 ש"ח, שזה 40 ש"ח לקילו. מה שכן, 65 ש"ח לפגריות זה יקר מאוד, אני קונה בדר"כ ב55 ש"ח שזה יוצא בדיוק הבדל של 15 ש"ח (ואפילו קצת יותר, כי הכרעיים עולות לי קצת פחות)
למי שיש את הזמן זה בהחלט משתלם, וגם אני מפרקת סטייק פרגיות בבית.
גם אני משתמשת במספריים וגם את הפרדה בין הכרעיים לירכיים עושה עם מספריים. (אם יש לי כח...).
צריך להניח את המספריים על הנקודת חיבור שלהם ללחוץ קצת שהבשר יחתך ואז אם את רואה שהמספריים לא נכנסות בחיבור בין שתי העצמות לשחק עם זה טיפה עד שהן "מתיישבות" במקום הנכון.
זה יותר נח? איפה ואיזה קונים? כמה אמורות לעלות מספריים טובות.
אבל יש גם בחנות לידנו ב18 .... לא חייבים את של ה100 וכו...
יש לי כמה שנים מספריים גדולות רגילות של נייר (כמו של הגננות...) וזה גוזר בסדר.
(לא זוכרת כמה עלה אבל בטח לא הרבה).
אני אוהבת גם לחתוך איתם חזה עוף שלם למוקפץ.
פעם ראיתי שיש (לטאפרוור נדמה לי) מספריים לבשר שמתפרקות בקלות לשתיים כדי לשטוף אותן בקלות. נראה לי פטנט נחמד אבל זה בטח יקר...
אבל לא שוה ללכת בשביל זה לאיקאה
במשך כמה שנים השתמשתי במספרים פשוטים שנועדו לעוף (כ15-10 ש"ח ברוב החנויות). יום אחד הגעתי לחנות "נחמד" בירושלים (יש סניף בכנפי נשרים ויותר נחמד עם יותר מבצעים בקניון בתלפיות). זאת חנות יקרה במיוחד, אבל היה מבצע של 1+1. קניתי זוג מספריים יקר ב-80 ש"ח ועוד פריט שרציתי (השתדלתי כמובן לבחור פריט יקר, כי השני חינם).
מאז, אני לא יכולה להסתכל על המספריים הישנים (יש לי כאלו לפסח, כמובן וקשה לי).
אם יש שותפה לקניה, או סיבה למתנה, כדאי לחכות למבצע שלהם.
שעברה ניסוי ראשוני ומוצלחת
והעלו שם מתכונים ממש טובים...
הוא נמצא בהודעה הנעוצה
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t316243#3946837
כבר חשבתי שאני צריכה ליקנות חלב קוקוס כתחליף לחלב. תודה רבה![]()
הכנתי בצק שלא יצא טוב והפחזניות לא תפחו כמו שצריך ויצאו כמו פיתות קטנות ומלוחות ואי אפשר למלא אותן.
חשבתי לעטר מלמעלה בקצפת וסירופ שוקולד אבל זה נראה לי מוזר. אולי יש מילויים אחרים שמתאימים? לאוו דווקא מתוקים.
חבל לזרוק לפח 30 חתיכות טובות - רעיונות לשיפצור יתקבלו בברכה 
אולי להגיש עם רוטב פטריות?
או אם כבד קצוץ, שיונח פשוט במרכז כל 'פחזניה' שכזאת
או לאכול אותם על תקן לחמניות, מרוחות בגבינה/חומוס/קוטג'.. כל דבר שאתם רגילים למרוח על לחם.
ב-20 דקות הראשונות זאת הסיבה שהם לא תופחות....
זה המתכון שלי לבשר 8, אבל צריך להתאים גם למספר 3.
שמים את הבשר בסיר, מוסיפים קצת מים, ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך שעתיים-שלוש, עד שהוא עשוי כולו.
בסיר רחב מכינים רוטב.
קוצצים דק כמה בצלים גדולים
מגרדים גס כמה גזרים
חותכים עגבניות לקוביות.
מחממים שמן בסיר
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה שקוף
מוסיפים את הגזר המגורד, מערבבים.
מבשלים כמה דקות
מוסיפים את קוביות העגבניות
מבשלים כמה דקות.
מוסיפים תיבול - שום, פפריקה מתוקה בשפע, פלפל שחור, כמון, ירק חי קצוץ (פטרוזליה וכו') אפשר להוסיף עודג תבלינים שאוהבים
מוסיפים יין, עדיפות ראשונה לאדום מתוק, חצי כוס לפחות וכל המרבה הרי זה משובח. אפשר להוסיך גם רוטב סויה, רסק עגבניות, חרדל, סילאן.
מוסיפים גם מים. אם נשאר מים מהבישול של הבשר משתמשים בהם.
פורסים את הבשר לפרוסות.
מסדרים בתוך הרוטב.
לפני שבת מביאים לרתיחה ושמים על הפלטה עד למחרת.
כן, רעיון טוב מאוד.
שזאת העבודה הקשה כמובן.
אז אפשר לעשות קציצות המבורגר (או בורגר ליתר דיוק) פשוט לערבב עם תבלינים, לעשות קציצות שטוחות ועגולות ולאפות בתנור. אם רוצים למנגל - צריך להקפיא אותן ולשים על המנגל קפואות.
קציצות ברוטב עגבניות.
קילו בשר טחון
2-3 ביצים
פירורי לחם או קמח מצה - כמה שצריך כדי לייצב את התערובת
שום, פפריקה, פלפל, כמון, שמיר, שבבי בצל יבש
לערבב הכל היטב, ולעשות בידים קציצות עגולות בגודל שרוצים.
לרוטב
רסק עגבניות
מים
תבלינים של רוטב עגבניות לפסטה (מה שאתם אוהבים בבית)
מיץ לימון
קצת מלח, פחות מרוטב עגבניות רגיל
ואפשר גם קצת סוכר.
בסיר שמתאים להכיל את כל הקציצות מביאים הכל לרתיחה. הרוטב צריך להיות נוזלי אבל מעט סמיך.
כשהוא רותח טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
מוסיפים את הקציצות אחת אחת לתוך הסיר
מביאים שוב לרתיחה
מנמיכים להבה, מבשלים כחצי שעה.
מומלץ להגיש עם אורז, פירה או אטריות.
אני צריכה מתכון לעוגיות פשוטות שקל להכין עם ילדים..
זה דיי דחוף לי להיום בצהריים- תודה!
100 ג' חמאה או מרגרינה
כוס סוכר
כוס וחצי קמח
חצי חבילה אבקת אפייה
תמצית וניל
ביצה אחת.
ואפשר גם בחום לבן - לחלק לשניים ולהוסיף לחלק קצת קקאו.
עם העוגיות האלו אפשר לעשות צורות, ואפילו להכין עוגיות ממולאות בקובית שוקולד
דרך מומלצת לעשיית צורות - להכין גליל שחותכים לפרוסות. ואפשר לעשות ספירלה, משבצות, עיגול בתוך עיגול וכו'. כיד הדמיון הטובה. אפשר גם עם חותכנים, אפשר לפסל בידים
מכניסים אותם למקרר לרבע שעה, ואז אופים 20 דקות בתנור חם, עד שעוגיות מזהיבות קלות.
מוצאים ומחכים שיתקרר, ואז הן מתקשות, ומוכנות לאכילה..
לאיזה כמות המתכון?
אהה ויש אפשרות להוריד את הביצה ולשים משהו אחר במקום?
ובכמות, זה תלוי בגודל שעושים אותם.
אם את רוצה עוגיות בלי ביצה, תחפשי פה, בשבוע האחרון הביאו מתכון לעוגיות חמאה מהאתר של קרין גורן (נראה לי), בלי ביצה. וזה גם צריך להתאים לעוגיות בצורות.
אישית אני לא מוותרת על הביצה בעוגיות, אין אצלנו רגישיות לביצים, וזה אחד החלקים הבריאים יותר בעוגיות.
אני פשוט עושה את זה עם ילדים בצהרונית (בין 15 ל20 ילדים)
ואני חייבת שיספיק לכולם. ![]()
ובקשר לביצים- פשוט התלבטתי אם יש שם, נראה לי שאני אביא איתי שלא יהיו לי פאדיחות...
זה יספיק לעויה לכל אחד, אולי אפילו שתיים, אבל נראה לי שכדי לפחות להכפיל את הכמות.
וגם אמא שלהם...
תודה.
אפשר לעשות אותה עם קמח תפו"א/קמח מצה?
יש למישהיא מתכון שיתאים לי לתבנית צרה ארוכה?(זה מה שנקרא אינגליש קייק??)
לתבנית בגודל כזה אני מעריכה (ורק מעריכה)
2קישואים, 2 ביצים, רבע כוס שמן, תבלינים ותוסיפי קמח מצה עד שאת מרגישה שהתערובת נעימה אבל לא מידי נוקשה.
אם את משתמשת באבקת מרק את יכולה לשים כף מחוקה במקום תבלינים ומלח. ואני מפזרת מעל שומשום.
לבריאות.
הספר היה ואולי עדיין במבצע ב"תמיר ספרים". בספר יש מתכונים וגם עצות.
קמח סויה, לחמניות/ בייגלס וכד'.
אפשר להכין מזה בלינצ'ס, יש גם מתכון ללחמניה שאפשר להכין במיקרוגל.
יש שבבי סויה- טוב לציפוי שניצלים, תערובות קציצות וכד'.
פשטידות על בסיס ירקות- עם קצת קמח סויה לייצוב.
המון סלטים חיים.
מרקים.
בספרי מתכונים של פסח- אפשר למצוא מתכונים שווים-לאלו שלא אוכלים שרויה- שיכולים להתאים.
בהצלחה!!
http://www.carine.co.il/htmls/%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F.aspx?c0=13879&bsp=13070
ב"ה
אני רגישה לגלוטן והיום החלטתי להכין לחם ללא גלוטן מקמח קונדיטור. עשיתי לפי המתכון שקיבלתי (מאמא מנוסה שמכינה את זה כל פעם) ופשוט, כמו בסיפורים שכל הבצק עף על כל הקירות? בדיוק ככה. הקמח לא רצה לזוז, זה נהיה גוש אחד דביק ופשוט.. אוף!! כלום לא יצא טוב.. ממש מעצבן..
ללכת פעם לזאת שנתנה לך את המתכון ופשוט לראות איך היא מכינה.
כשרואים איך הבצק אמור להתנהג יותר קל אח"כ לנסות לבד.
כשחיפשתי ספר בישול במבצעים של "תמיר" ספרים מצאתי ספר שנקרא מותר. בספר יש עצות לילדים בעלי צליאק וגם הרבה מתכונים. נסי לבדוק אם הספר מתאים לך.
יש משפר אפיה (קניתי אותו סתם בשביל להוסיף למאפי שמרים במקום לקנות שמרית+משפר שיש להם תאריך תפוגה קצר). במקור הוא נועד לקמח שאת מתארת ויתכן שיעשה לך נסים ונפלאות.
ויש קוסמת ששמה קרין גורן. באתר שלה יש מתכונים ללא קמח. תוכלי לבחור מתכונים ואולי גם למצוא מתכון עם וידאו מצורף כדי שתראי איך לשים את הבצק ה"נפלא" שלך.......
יש לי חבילה גדולה ואני צריכה לדעת כמה זה.
2 כפות שמרים יבשים ל 1 ק"ג קמח בדר"כ
אולי לא שטפתי אותם טוב מהמלח.
האם אפשר להשתמש בהם למוסקה אם אני לא עושים מלח לשום חלק אחר??
פעם ראשונה שאני מנסה להכין מוסקה.
לא שמים מלח בבישול כי כמו שאמרת יש מספיק מלח מהטיגון. הם ייצאו טוב- בע"ה..
הם ישאבו את הטעם המלוח.
נגיד עוגה פשטידה,עוגיות,גלידה.,גלי..וכלמיני
אבל שלא צריך להקציץ[אינלנו מקצץ..איך שיקראו לזה.!]
צריך לצלות אותו במשך הצלייה המתאים לסוג הבשר.
לשיפודים אני ממליצה בעדיפות ראשונה על שישליק הודו, ובעדיפות שניה על חזה עוף
כזה שמתאים לצלייה מהירה - לסטייק או שניצלים. אני לא ממש מכירה שמות ומספרים אבל על כל סוג של בשר כתוב למה הוא מתאים.
אנטריקוט צריך להתאים, לא יודעת מה עוד.
השרתי עם חומץ בלסמי רוטב בברקיו טימין שמן זית מלח פלפל ויצא פצצה רך וטעים.
יהודיה מא"יצריך להשרות אותו במשרה שכוללת שמן/חלבון ביצה או שניהם כמובן
צריך לדעת לתזמן את זמני הבישול ואת הטמפרטורה הנכונה.
צריך גם לא להתייאש כשהוא כן יוצא יבש
אם תפרטי מה עשית, יתכן ואוכל לתת עצה לפעם הבאה.
בישול/צליית יתר.. במידה ומבשלים אותו מוסיפיםרק לקראת סוף הבישול ואם צולים אז לא יותר מ-2 דקות על הגריל/מנגל...
חילזון 123אחרונהחזה עוף צריך צליה\בישול קצרים כמה שיותר.
ממש לא יותר מזה שהוא מלבין אחרת יוצא באמת יבש.
חזה עוף מבושל זה משהו די יבש בד"כ.
דחוף!
אלף תודות
קרמבולהוסיך לקוביות הסלק בצל חתוך לטבעות,
ולתבל במעט לימון, מיונז, מלח ופלפל.
להגיש קר!
סלק עם: שמיר, בצל ירוק ושמן זית. (מקווה שלא שכחתי משהו)
מוציאים את הבלנדר, ותוך מספר דקות מכינים (רק צריכים לקנות יותר חלות, כי זה סלטים לניגוב...
)
סלט ערבי:
5 עגבניות, 5 שיני שום, חצי פלפל אדום, מעט שמן, מלח פפריקה.
מכניסים לבלנדר לדקה- והרי סלט נפלא, אחד הלהיטים בביתנו.
סלט זיתים:
קופסה זיתים מסוננת, כף מיונז, לשים לדקה בבלנדר- יוצא מטבל/ ממרח נהדר.
סלט חצילים:
קולים חציל בתנור לשעה בערך, עד שתוכו מתרכך, שמים בבלנדר עם מספר שיני שום, וכף מיונז/ טחינה.
חמוצים:
לחתוך כרוב לבן, קולורבי, גזר, פלפל בשני צבעים, שיני שום ומעט פלפל חריף, להכניס לקופסה, להוסיף 4 כפות גדושות מלח ולכסות במיץ לימון. לסגור היטב את הקופסה ולהניח במקרר (משתבח עם הזמן...)
בהצלחה!!!
סלט מטבוחה בדרך הקלה:
חותכים עגבניות לקוביות
מוסיפים שום כתוש, שמן זית, פפריקה מתוקה, מלח
אפשר להוסיף פלפל אדום (בקוביות ולהשאיר או בחתיכות גדולות ולהוציא אם לא אוהבים פלפל)
אפשר לקלף את העגבניות או במקלף או ע"י מים חמים
לבשל הכל ב סיר על אש קטנה כשעתיים או עד שהעגבניות רכות ונמעכות והנוזלים נגמרים
אפשר לטחון אח"כ בבלנדר.
פסטו
לטחון בבלנדר:
2 כוסות בזילקום
1/4 כוס שקדים/ צנוברים/אגוזים טחונים
2 שיני שום גדולות
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
(לחלבי ניתן להוסיף 1/2 כוס גבינת פרמזון)
שימו לב- הפסטו חייב "לשבת" כ1/2 שעה לפני ההגשה על מנת לקבל ערבוב טעמים)
טחינה
לערבב ביד או בבלנדר
טחינה גולמית (טבעי או מלא- רצוי מעורבב)
שום (ביד- אבקת שום)
פטרוזיליה (ביד - תבלין)
לימון (או לימון משומר)
מלח
מים
יש עוד סלטים שדורשים טיגון בצל וכו'
אם את מעונינת תגידי ובלי נדר אכתוב
סלט שומר-
חותכים לאורך שומר מוספים 4 כפות לימון + 2 כפות שנן זית,מלח ופלפל לפי הטעם..ואז מערבבים ביחד..אני עושה את זה כחצי שעה\שעה לפני ההגשה וזה סופג מהרוטב ונהיה טעים..
** יש לציין שזה פחות או יותר הכמות לשומר אחד..ככה שתכפילו לפי מס' השומר שאתם משתמשים..והכי חשוב תטעמו את הרוטב ותשלימו תיבול אם חסר..))
סלט סלק-
חותכים סלק לרצועות מבשלים בסיר עם מים עד שנהיה רך..
ואפשר להגיש ככה (זה פצצה עם טחינה וחלה של שבת)
ואפשר לעשות רוטב- עם 2 כפות שמן זית,1 מיץ לימון,מלח פלפל,חתיכות בצל,ומי שאוהב את גם כוסברה..
לערבב ולהגיש..
סלט כרוב-
חותכים כרוב לבן בצורה הכי דקה וארוכה שאפשר-מוספים מיץ מלמון כף חומץ,שמן זית,מלח ופלפל..
מערבבים ומגישים..
סלט חסה-
חותכים חסה- לרצועות לא ארוכות במיוחד,וגם גזר אחד לרצועות\לגרד גס בלי הנוזלים,ועושים רוטב כמו של סלט השומר\אפשר גם להגיש עם רוטב אללף האייים.
סלט חצילים-דורש קצת יותר עבודה.
מטגנים\צולים בתנור ריבועים קטנים\בנונים של חציל.
מטגנים במחבת\סיר בצל גדול מוספים את החציל וקוביות עגבניות,מוספים רסק עגבניות,שום,מלח פלפל ומשלים איזה
10 דק' עד שהכול מתרכך והופך למן מטבוחה של חציילים..
(אפשר להוסיף מעט מים שלא ישרף,עד שיתבשל..)
סלט גזר מרוקאי-
גזרים קלופים ומבושלים במים עד ריכוך (אבל לא יותר מידי כדי שהגזר ישאר יציב)
** לפרוס את הגזר באלכסון (כדי שיהיה יפה ) 1 ס”מ בערך או עם גלגלת חיתוך עם צורה .
שמן לתחתית הסיר, כפית מלח,-2 כפיות פפריקה1 כפית כמון,3שיני שום כתוש ,מיץ מלימון
1/4 כוס מים חופן פטרוזיליה קצוצה
לשים בסיר את השמן על להבה בינונית להוסיף את התבלינים והשום ולערבב להוסיף את מיץ הלימון ולערבב וכן את המים .להוסיף את הגזר לסיר לערבב בעדינות ממש דקה כדי שיספוג טעמים להוסיף את הירק ולהוריד מהאש .
הערה: יש כאלה שמערבבים את התבלינים בקערה ושופכים על הגזר .
אני אישית אוהבת שהתבלינים דקה על האש .
סלט פלפלים קלויים-
-1 ק"ג פלפלים אדומים גדולים ובשרניים לצלות על האש אפשר לצלות בתנור חם מתחת לגריל
להכניס לשקית ניילון להזעה,לאחר כעשר דקות לקלף לחתוך לרצועות ולהרחיק את הגרעינים.
לתיבול:3 שיני שום גדולות כתושות,מלח,שמן,לימון ,מעט חומץ רגיל(מוסיף טעם ועוזר לשימור הסלט)
לערבב היטב יחד עם הפלפלים לטעום ולהוסיף תיבול לפי הצורך
**כנ"ל לגבי פלפלים החריפים
סלט ביצים-
מבשלים ביצים קשות,שזה מוכן- חותכים לקוביות מוספים מלח פלפל,בצל ירוק חתוך דק,מיונז.
סלט תפוח אדמה-
מבשלים בסיר תפוח אדמה+גזר +אפונה, בסיר אחר מכינים ביצים קשות.
שזה מוכן- חותכים את הגזר תפוח אדמה והביצים,לקוביות ובגודל אחיד,מוספים מלפפון חמוץ,ואת האפונה-
מטבלים במלח פלפל ומיונז.
מקווה שזה יעזור..=]
בתאבון!!=]
גזר ושום
- לקלף גזר להכניס למעבד מזון עד שניה לפתיתים קטנים, לכתוש שום (שן לכל 4 גזרים).
לתבל במלח, שמן זית ולימון.
כרוב וכוסברה
- לקצוץ כרוב דק, לקצוץ כוסברה, לתבל במלח, לימון ושמן זית, לשדרג עם גרעיני חמניות.
כרוב גזר חמוציות וחמניות
- לקצוץ כרוב וגזר, לתבל בשמן זית, לימון, סוכר ומעט מלח ואחר"כ להוסיף את החמניות והחמוציות.
עגבניות ובצל
- לקצוץ ולתבל
מלפפון ובצל
-לפרוס לפרוסות, לתבל בשפע לימון, מעט מלח וטיפת שמן זית ופלפל חריף.
כרוב גזר:
חותכים כרוב לרצועות דקות, מרסקים חצי גזר בפומפיה גסה.
מתבלים: מלח, פלפל, סוכר, מיונז ומיץ לימון.
כרוב חמוץ מתוק:
חותכים כרוב לרצועות דקות. מכינים רוטב מ: סוכר חום, מיץ לימון, רוטב סויה ומעט שמן
יוצקים על הכרוב ומנערים.
אפשר להשביח עם שומשום וצנוברים קלוים
חותכים את החסה לרצועות (או פותחים חבילת חסה קצוצה של חסלט)
שמים בקערה, מפזרים פקאן סיני, קרוטונים ורוטב אלף האיים (= מיונז קטשופ וקצת מים), וזהו.
בדיעבד אפשר גם ביום חול...
לא מקוריים, אבל טעימים. אולי זה יעזור לכם לענג את השבת...
ככתוב: "להתענג בתענוגים, ברבורים וסלט ודגים."
בהצלחה, בתאבון ושבת שלום.
|
סלט תפוחי אדמה וביצים |
|
|
תפוח אדמה מבושל גדול או שני קטנים ביצה קשה גזר מבושל כף אפונה מבושלת בצל ירוק מלפפון כבוש (במלח או חומץ) מלח, פלפל שחור, פפריקה כף מיונז (אפשר יותר לפי הצורך) - כמויות להגדלה לפי התפו"ד ההתחלתי - אפשר לגוון ולהוסיף תירס ופלפל אדום קצוץ, חי או כבוש ) |
(יש להקפיד לקרר את תפו"א במקרר. אחרת הם נמעכים והופכים את הסלט לגוש לא נעים.) קוצצים את תפוחי האדמה, הגזר, הביצה לקוביות של 1 סמ"ר. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ומערבבים. מוסיפים את האפונה, הבצל הירוק והמלפפון הכבוש ומערבבים. מוסיפים מיונז ומערבבים. |
|
סלט ביצים ותפוחי אדמה |
|
|
4 ביצים קשות 1 תפוח אדמה קטן מבושל בצל ירוק קצוץ דק דק מלח, פלפל שחור, פפריקה מיונז |
לגרד את הביצים בפומפיה. את התפו"א יש למעוך בעודו חם. מוסיפים את הבצל קצוץ דק התבלינים וממשיכים למעוך. מסדרים מגש או מנה אישית עם קישוט של פרוסת ביצה קשה, מלפפון חמוץ.
|
|
סלט פלפלים קלויים |
|
|
פלפלים אדומים ובצבעים שונים פטרוזיליה שום מלח, לימון, פלפל שחור גרוס שמן זית |
עושים כמה חריצים בפלפלים כדי לעזור בקילוף הקליפה הדקיקה שלהם. מכניסים את הפלפלים לתנור וקולים אותם בגריל בחום גבוה. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מסירים את הקליפה ומנקים אותם מהגבעול והגרעינים. לאחר הקלייה יש להמנע עד כמה שאפשר משטיפה, גם אם נשארות חתיכות קליפה. חותכים לרצועות ומוסיפים שום, מלח, פלפל גרוס, לימון, שמן זית.
|
|
סלט כרוב וגזר - קולסלו |
|
|
כרוב קטן / קולורבי 3 גזרים 3 צנוניות או צנון / קולורבי פטרוזיליה או שמיר
מלח, פלפל, לימון, מיונז
|
לחתוך את הכרוב לרצועות דקות דקות או במעבד מזון בדיסקית גסה. לגרד את את צנון והגזר במעבד מזון בדיסקית גסה. לקצץ את הפטרוזיליה או את השמיר דק דק.
לתבל בפלפל, לימון ומיונז.
|
|
סלט קלוי טוניסאי (סלטה משוייה) |
|
|
פלפלים אדומים וגם בצבעים שונים עגבניות שן שום אחת לשישה ירקות בערך... מלח, לימון, פלפל שחור רגיל כמויות? - כמה שאפשר יותר. זה מעדן שמחסלים מהר מאוד.
|
קולים את הפלפלים והעגבניות על אש. מקלפים. מסירים גרעינים מהעגבניות והפלפלים. קוצצים את הפלפלים והעגבניות דק דק. מוסיפים שום קצוץ דק דק, מלח, פלפל שחור דק, לימון ושמן זית. |
|
סלט סלק טוניסאי |
|
|
3 סלק (הכמויות לפי גודל הסלט) 1 תפו"א מבושל – זו אפשרות ובכמות קטנה שום (הכמות לפי הטעם) מעט פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, לימון, שמן זית |
מבשלים את הסלק עם הקליפה, מקררים ומקלפים. חותכים את הסלק לפלחים של כחצי סמ'. חותכים את התפו"א לקוביות כשהוא קר. קוצצים את הפטרוזיליה דק דק. מוסיפים שום חתוך או כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים בעדינות.
אם רוצים אפשר לגרד את הסלק בפומפיה או במעבד מזון.
|
|
סלט גזר טוניסאי |
|
|
גזר (הכמויות לפי גודל הסלט) שום (הכמות לפי הטעם) מעט פטרוזיליה אריסה לפי הטעם
מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, לימון, שמן זית
|
שני הסלטים – סלק וגזר - מאוד דומים בהכנתם: מבשלים את הגזר, מקררים. חותכים את הגזר למטבעות. קוצצים את הפטרוזיליה דק דק. מוסיפים שום מגורד או כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים בעדינות.
|
|
סלט תרד טוניסאי |
|
|
גבעולי תרד עבים (הכמויות לפי גודל הסלט) שום (הכמות לפי הטעם) מלח, פלפל שחור גרוס, לימון, שמן זית אפשר להוסיף מעט מאוד אריסה
|
חותכים את הגבעולים למקלות של כ-5-6 סמ' מבשלים את הגבעולים כמה דקות. מוסיפים שום מגורד / כתוש. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
|
סלט קוסקוס של חנה
|
מרכיבים |
אופן ההכנה |
|
1 שקית קוסקוס 2 כוסות מים 2 כפות שמן קורט מלח 5 מלפפונים 5 עגבניות 2 בצל ירוק |
שופכים לקערה את הקוסקוס. מוסיפים את המים, השמן והמלח. מחכים 20-30 דקות עד שהקוסקוס יתרכך. בינתיים: חותכים את הירקות לקוביות קטנות. אחרי שהקוסקוס התרכך, מערבבים את הירקות עם הקוסקוס. |
סלט כרוב עם רוטב סודי (כבר לא) של דבורה
|
מרכיבים |
אופן ההכנה |
|
1 כרוב 1/4 כוס שמן קנולה / שמן שומשום 1 כף מכל אחד מהשלושה: חרדל, סוכר, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם חצי שקית שומשום חצי שקית שבבי שקדים קלופים שמן לטיגון |
לקצוץ את הכרוב. לטגן את זרעי השומשום והשקדים. לערבב את כל המרכיבים יחד. |
סלט גזר של אסתר
|
מצרכים |
אופן ההכנה |
|
6 גזרים מעט מכל המרכיבים הבאים: שמן, מלח, כמון, כורכום לימון שום 1 כפית שטוחה אבקת עמבה כוסברה - רבע שקית גוש קטיף יובב"א |
לרסק את הגזרים גס בפומפיה או בדיסק העבה של מעבד מזון. לקצוץ דק את הכוסברה. להוסיף את כל המרכיבים לקערה ולערבב. |
סלט חצילים של אסתר
|
מצרכים |
אופן ההכנה |
|
3 חצילים בינוניים חצי גמבה חצי פלפל צהוב 3 שיני שום כוסברה 1 כפית פפריקה, עדיף גרוסה 1 כפית כמון 1 כפית מלח 2 כפות שמן |
חצילים: לקלף, לחתוך לקוביות, לבשל עם כפית מלח עד לרתיחה וריכוך. לשים במסננת כחצי שעה עד שיתנקזו המים, למעוך במזלג. למעוך שיני שום, לקצוץ דק כוסברה, לחתוך גמבה ופלפל דק דק. לערבב את כל הרכיבים. |
סלט חצילים של חנה
|
מרכיבים |
אופן ההכנה |
|
2 חצילים 2 גמבות 1 קופסה פטריות צרור פטרוזיליה 3 שיני שום 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה רבע כפית מלח 3 כפות מיץ לימון שמן לטיגון |
לחתוך את החצילים כמו צ'יפס יום קודם. לטגן. לקצוץ: גמבות, שום, פטרוזיליה. להוסיף ולערבב את כל המרכיבים. |
כבר כתבתי את זה פעם ולא חוזרים על בדיחה פעמיים. ובכל זאת למי שלא שמע -





בלי שום כוונה להעליב אף אחד, אני אדייק ואומר שאצל כמה מהאשכנזים זה יותר נכון סלט שניצל בעור שיניו... לא, לא סלט שניצל, סלט ש-ניצל ממוות איטי ובטוח ויגיע לזיקנה בשבת הבאה ובשיבה טובה.
היתה זוג צעיר, וחתכה לבעלה (הרוסי) סלט ירקות לסעודת השבת.
סבא שלי כמעט התעלף, איך לוקחים כזה מאכל של יום חול ומגישים בשולחן השבת, ואמר: עוד מעט גם תגישי לחם שחור עם גבינה.....
(לקח לאמא שלי איזה 30 שנה ללמוד להכין סלטים לסעודת השבת, וגם זה בערבון מוגבל...)
נחשונית- בסלט משוויה, שזה אחד הדברים האהובים עלי ביותר- כתבת שקולים עגבניות ופלפלים על האש.
אנא הסבירי בבירור לאשכנזיה חסרת תקנה כמוני איך עושים את זה.....
אז אם בדיוק במקרה עושים על האש, זה הכי טוב, להניח את הירקות ולקלות קלות על האש. ולקלף.
אפשרות נוספת, בעייתית משהו: עם רשת על הגז. ולקלף. קחי בחשבון שמיצי הירקות נוזלים על האש והשמחה רבה.
עוד אפשרות: בתנור לילה שלם על החום הכי נמוך. בבוקר הירקות מתקלפים בקלי קלות ויש להם קצת מהטעם הקלוי הטעים הזה.
אשמח לקבל רעיונות נוספים. בכל זאת, אני רק חצי ספרדיה, יש לי עוד הרבה מה ללמוד...
אני חותכת את הירקות לקוביות, מערבבת עם שמן,מלח,פפריקה ומכניסה לתנור לצליה על חום בינוני+ למשך שעתיים בערך (תלוי בכמות הירקות בתבנית ובגודל שלה-עד כמה הירקות דחוסים בה).
זה יוצא ממש טוב.
רק צריך לערבב באמצע פעם או פעמיים
אפשר להוסיף לסלט הזה גם: חצילים, קישואים, פלפלים בצבעים שונים.
אישית,אני אוהבת את הסלט הזה מכמה סיבות:
א. הוא קל יחסית להכנה.
ב. הוא מציל ירקות שנגזרו עליהם גזירות קשות ומשונות...
ג. אם כבר מכינים אפשר להכין כמות גדולה , לחלק לקופסאות ולהקפיא-זה נשמר מצויין.
ונראה לי שהשאלה הבאמת מתבקשת היא -
את טוניסאית....?
![]()
) ברור, רואים!בת נוגהאפשר לקנות רשת מיוחדת לצלייה על הכיריים, מיועדת כעיקרון להכשרת כבד.
מדובר בלוח מתכת, עם חורים שבולטים כלפי מעלה, ומעל רשת
וכך אפשר לצלות על הכיריים, ושום דבר לא מטפטף. אני ניסיתי על הרשת כבד החדשה שלי, לפני שאני משתמשת בה לכבד, ויצא יופי.
אני עושה אותם במכה אחת, איזה 4 סוגי סלטים שנראים מושקעים, ואני משקיעה בהם מינימום של זמן....
שמה בתבנית גדולה:
1 חציל שלם
4-5 גמבות צבעוניות
1-2 חציל חתוך לקוביות
2 קישואים חתוכים לפרוסות לאורך.
שמה על גריל עד שמשחים והחציל השלם רך מבפנים. את הגמבות הופכת פעם-פעמיים כדי שייצלו מכל הצדדים.
מוציאה, מחכה שיתקרר- ומתחילה להסתער:
חציל שלם- פותחת באמצע ומוסיפה טחינה. אם בא לי להשקיע אני מקלפת אותו קודם... מרשים וטעים(:ומומלץ להגיש חם!
גמבות- מקלפת (הקליפה יורדת בקלות), מנקה מהגרעינים, פורסת לפרוסות דקות ומתבלת בחומץ, מלח, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה- הכל לפי הטעם.
קוביות חצילים- מגוון תיבולים, גם פה קיבלת מלא רעיונות. אני אוהבת את זה חמוץ- חומץ, מלח, גמבה אדומה קצוצה דק ופטרוזיליה.
וקישואים- יש להם מתיקות טבעית שאני מאד אוהבת. אפשר סתם להוסיף להם מלח, ואפשר לתבל עם מעט רוטב צ'ילי מתוק, ואפשר למרוח אותם במעט שמן זית, מעט סוכר ותבלין בזיליקום מיובש...
וסלטים חיים שווים-
סלט עגבניות שרי עם פטריות חיות, שום (לא חובה. אני אוהבת) ובזיליקום טרי. לקצוץ ולתבל בשמן זית ומלח בלבד!!! אחד הטובים!
סלט חסה מתוק- לקצוץ חסה, להוסיף פקאנים ממותקים/חמוציות ולתבל ב-
1/3 כוס חומץ
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס סוכר.
לערבב היטב את התיבול לפני ששופכים אותו, כמובן....
יוו... נהייתי רעבה מהשרשור הזה!!
![]()
יש לי גם רעיון פורסים חצילים לפרוסות ואחר כך לחצי , מטגנים .
מניחים על נייר סופג את החצילים המטוגנים אחר כך מעבירים אותם לכלי איחסון מפלסטיק מוסיפים כף או יותר צ'לי מתוק מערבבים בעדינות סוגרים את המיכסה ומניחים במקרר קצת וזהו! ט ע י ם!!
למרות שאני אישית לא "מת" על תצילים-
שניצל חצילים -
לתוך את החציל לפרוסות, לצפות בביצה ואח"כ בפירורי לחם עם תבלינים ולמחבת.
חצילים בטעם כבד-
לחתוך חציל לפרוסות ולטגן, לבשל 2 ביצים על כל חציל בינוני, לטגן פרוסות מבצל אחד גדול. להכניס את כל הסיפור הזה למעבד מזון עם קצת מלח ופלפל ולטחון.
בעזהי"ת
לוקחים חציל גדול [אצלינו אני עושה את זה עם שלוש וזה לא מספיק לשבת בערב..], חותכים לקוביות גדולות, שמים במחבת עם קצת שמן, סוגרים ומחכים שיתכהה.
מוסיפים ביצה, ומערבבים מהר שלא תהיה חביתה בפנים, סוגרים ונותנים עוד להתבשל- מערבבים מידי פעם.
אחרי שהחציל רך [אני אוהבת למעוך את זה קצת בתוך המחבת, זה לא כיף לאכול קוביות!], מטבלים, מערבבים עוד קצת ומוציאים..
טעים גם חם וגם קר.
אצלנו תמיד הולך סלט חסה עם פלפלים אדומים ופטריות טריות(ובארוחה חלבית גם גבינה מלוחה וזיתים שחורים).
יחד עם זה אני מכינה רוטב שהולך למעשה על כל סוגי הירקות החיים.
(אין כמויות, אבל תסתדרו)
מיונז
חרדל
דבש
שום
פלפל שחור
מיץ לימון
מלח
שמן זית/שמן קנולה
לערבב את הכל בקערה, לתערובת חלקה, להעביר לבקבוק ואז להוסיף מעט מים (בערך רבע כמות, או פחות) ולנער היטב. אם יש צורך להוסיף עוד מים עד לדרגת הסמיכות הרצויה
מבשלים בסיר או במיקרו קישואים ובצל חתוכים לחתיכות קטנות, עד שהקישואים רכים
מתבלים בשום ופלפל שחור.
מוסיפים שמן זית ומלח.
מרסקים למחית חלקה בבלנדר
מרתיחים צנצנת נקייה
מסדרים בפנים בצפיפות רבה פטריות קטנות, שיני שום ופלפל חריף מיובש
שופכים שמן זית עד לכיסוי
מוסיפים מעט חומץ לשימור
סוגרים את הצנצנת
אחרי כמה שעות יהיה צורך להוסיף עוד שמן.
משאירים שבוע לפחות לפני שפותחים.
אבל זה כבר לא ממש מתכון זול (אם כי עדין הרבה יותר זול בפטריות משומרות בשמן זית שקונים בחנות)
הוא אחלה של שמן זית מתובל וטעים
לנעוץ את השירשור הזה ועוד שירשור נוסף של סלטים למעלה? זה ממש יקל לכל מי שמחפשת סלטים...
כי ברטבים בהם יש מיונז ניתן להחליף, לפחות בחלק מהמקרים, טחינה (קנויה או ביתית) כתחליף.
מתי זה מתאים?
לי יש נסיון בעיקר כחלק מרוטב לירקות חתוכים, כשרוצים להסמיך ולהבהיר את הרוטב.
למשל -
חותכים ירקות שאוהבים, לפי בחירה. אני אוהבת:
עגבניות, בצל ירוק, צנוניות, חסה, פטריות טריות (קצת יקר!)
אפשר גם מלפפון עם הקליפה, גזר, כרוב קצוץ וכד'.
ומכינים בנפרד רוטב-
מיץ מהעגבניות שחתכנו, שמן זית, טחינה, מעט חומץ,
מלח, פלפל שחור, אבקת שום, אורגנו ומעט סוכר.
השיטה הכי טובה לערבוב היא בתוך בקבוק קטן בניעור,
טיפ - אני השתמשתי באלו של התמציות וניל או רום שטופים ונקיים.
פשוט שוטפים היטב, ממלאים ברכיבים הנ"ל, סוגרים היטב, ומביאים אותה בניעור חזק רצח.
אפשר להכין הכל מראש, את הרוטב בבקבוקון ואת הירקות בקערה
הכי יפה להשתמש באחת שקופה, ואז לסדר את הירקות החתוכים או בשכבות ישרות או בערמות אופקיות אחת ליד השניה.
ואז ממש בהגשה מנערים שוב את הרוטב ויוצקים מעל הכל.
סליחה על ה -
,
אבל זה יוצא באמת סופר טעים!!!!!!!!!
מטגנים הרבה בצל חתוך קטן בשמן זית. מוסיפים קוביות חצילים ומטגנים אותם עד להזהבה. מוסיפים עגבניות קצוצות, הרבה שום, פלפל חריף למי שאוהב חריף ואולי קצת מים.
מבשלים על אש נמוכה כשעה שיספוק טעמים וזה מוכן.
(מבוסס על מתכון של בני סיידה) לבריאות!
לא מסובך..
חותכים תפוחי עץ, חסה, חמוציות, אננס, פקאנים\אגוזי מלך בחתיכוצת די גדולות, מוסיפים 2 כפות מיונז (אני לא אוהבת, אפשר להקציף ריצ'\השף הלבן ולשים 2 כפות מזה) -אחד הטעימים!!
אז קודם כל, אם תסתכלי פה בשרשור, יש גם סלטים שלא מבוססים על פלפלים או חצלים.
קישואים ברוטב אדום
בצל חתוך
קישואים חתוכים
רסק עגבניות או עגבניות חתוכות
מים
שמן
תבלינים לפי הטעם
מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף
מוסיפים את הקישואים, ומטגנים-מאדים במשך 10 דקות
מוסיפים רסק עגבניות מים ותבלינים
מבשלים עוד שתים שלוש דקות.
סלט גזר מתוק
מגרדים גזר במגרדת גסה
מוסיפים מעט סוכר, מיץ לימון וצימוקים או קוביות אננס או קוביות תפוז
אם משתמשים באננס אפשר במקום מיץ לימון לשים את המים של האננס.
אבל אימא שלי מכינה ונראה לי שהיא משתמשת בשום, פלפל שחור ופטרוזליה או ירוק טרי אחר שיש לה בבית.
שהתאריך שלא היה 2/11, עדיין אפשר להשתמש??
קניתי טרי ומיד הקפאתי.
אם התאריך הוא לשמירה בקירור, והבשר היה במקפיא אפשר להשתמש בלי שום חשש כלל.
וגם אם התאריך היה למקפיא, אבל המקפיא שלך טוב ולבשר אין ריח מסריח, גם אז אפשר להשתמש בלי שום חשש, אלא שאז כדאי לבשל אותו היטב בבישול הראשון שלו. ולא להשאיר המון זמן במקרר.
למקרר או למקפיא? לא כתוב על האריזה.
לבשר הטחון הקפוא שבמקפיא שלי יש תאריך יצור ות. תפוגה- חודשיים אחרי. החברה לוקחת טווח זמן מסויים כמו במוצרי חלב שגם אחרי שחלף התאריך- קנית אבל עדיין לא אכלת. במוצר בשר קפוא יש גבול כמה לשמור אותו. מאחר
שעכשיו חלפו 3 חודשים מזמן שהקפאת את הבשר הטחון, כדאי לבדוק שהצבע לא השתנה מדי וגם אחרי ההפשרה- לבדוק ריח.
תודה לכל מי שענתה!
אם אני מכינה אותם הערב והם בעצם למחר בערב הם עוד יהיו טעימים ושווים או שזה מהדברים שכדאי להכין באותו היום?
תודה!
אבל כדאי לחמם בתנור ולא על פלטה
בכל מקרה, דבר ראשון חותכים את התפו"א לחתיכות בגודל הרצוי, ומבשלים אותם במים עד שיתרככו מעט, אבל שלא יעשו קווץ'.
מסדרים בתבנית יפה להגשה
שיטה א' - מהירה יותר אבל פחות טעימה
מפזרים גבנ"ץ, מערבבים שמנת חמוצה עם תבלינים שום, פלפל לבן, אגוז מוסקט, מלח. מוסיפים חלב לדילול, ושופכים מעל מתפו"א. במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש בקוטג'
שיטה ב' - יותר עבודה ובהחלט שווה את ההשקעה.
מכינים רוטב שמנת/רוטב בשמל
מחממים בסיר קטן 50 ג' חמאה וטיפה שמן שלא ישרף
כשהיא נמסה מוסיפים שתי כפות קמח, מערבכבים ומחכים שיקציף
מוסיפים מכל אחד של שמנת מתוקה (כזאת שהיא ללא תוספת סוכר) או שמנת לבישול
מערבבים, ומוסיפים במידת הצורך גם חלב או מים. צריך לקבל רוטב סמיך. מתבלים: אותו דבר כמו בשיטה א'
רוטב בשמל - ללא שמנת, רק עם חלב.
במתכון הזה לא חובה לשים גבינה צהובה, אבל מומלץ ביותר להוסיף. מפזרים על התפו"א
שופכים בצורה אחידה את הרוטב על התפו"א
ובשתי השיטות - אופים בתנור חם עד להזהבה קלה.
אפשר לשדרג עם תוספת פטריות טריות, בשיטה א' ישר על התפו"א לפני הגבנ"ץ, בשיטה ב', להוסיף לסיר אחרי השמנת/חלב.
נראה לי שאנסה להכין לסעודת ליל יום העצמאות...![]()
תודה, יהודיה!
5 תפוחי אדמה חתוכים ל8\6 [ציפסים עבים]
לציפוי: חצי כוס שמן
חצי כוס קמח תירס
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה אבקת שום.
לערבב את חוומרי הציפוי , לערבב עם תפוחי האדמה. ולתנור 180 [איך עושים מעלות??]