יש לי אחד וחצי כאלו וממש חבל לי לזרוק אותם...
מה אני יכולה להכין מהם? טעים...
(הייתי מכינה לזניה שווה אבל אין לי עדיין עלי לזניה וגם פסטות אחרות)
תודה!
יש לי אחד וחצי כאלו וממש חבל לי לזרוק אותם...
מה אני יכולה להכין מהם? טעים...
(הייתי מכינה לזניה שווה אבל אין לי עדיין עלי לזניה וגם פסטות אחרות)
תודה!
מערבבים את הקוטג' עם ביצים (נראה לי שתיים), קמח, תבלינים, אבקת אפייה, שמן/חמאה/מרגרינה ואפשר גם איזו תוספת כמו פטריות או זייתים או גבנ"ץ. אופים בתנור עד להזהבה
או שמכינים אטריות ברגע. כשמכינים עם קוטג' מומלץ לחמם לפני ההגשה.
3 כוסות פיצפוצי אורז
3 בייצים
2 כפות אבקת מרק בצל
2 קוטג'
רבע מרגרינה מומסת [אני שמה קצת שמן]
לערבב, חמגשית קטנה ולתנור...
שילוב של 2 המתכונים, יצא נחמד, בעלי התלהב הרבה יותר ממני... (האמת, זה מה שחשוב
)
תודה!
כלנית- התאריך עבר באותו היום אבל אנחנו אוהבים קוטג' טרי לפני שהוא נעשה גושים קטנים כאלו- מפונקים!!
יאמי יאמי!!
אבל קצת מושקע..
ומה שאני בד"כ עושה> כשיש לי קוטג' שהוא ישן, ואין לי זמן/כח/אפשרות להשתמש בו במיידי> אני מקפיאה אותו, ואז מפשירה כשאני יכולה להשתמש בו.. ובגלל שבכ"מ מבשלים/אופים אותו, זה לא משנה..
אין לי את המתכון בהישג יד.. אבל אם את רוצה אני יוכל להביא לך..
מה שאני זוכרת בערך> 1 קוטג', 200 גר' גבינ"צ מגוררת, 1 לבן, קמח (יותר מכוס אאל"ט) שמן/ מרגרינה(בערך חצי כוס נראלי.. לא בטוחה..), מלח. אופים בחום בינוני..
אם זה כמה ימים אז זה לא נורא במיוחד שהוא היה במקפיא
יאמי יאמי
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t341293#4194694
אפשר גם גבינה, אבל בריבת חלב לא מרגישים את זה שפג תוקפו של החלב, ובגבינה כן.
יוצא ממש ממש טעים!!
מרתיחים את החלב בסיר, מוסיפים כוס חומץ וכף מלח. מערבבים כמה דקות.
אח"כ שמים בחיתול שייצאו הנוזלים ומחכים שיתקרר...
איך אפשר לתבל מוקפצים אם אין רוטב סויה?
מה שלי נראה שהייתי עושה
שום, רצוי כתוש
פלפל לבן
זנגוויל
עד כאן אלו היו התבלינים הרגילים שלי של מוקפץ, אלא שהייתי שמה יותר תבלינים אם אין רוטב סויה
ונוסף לכך, כף/שתיים של סילאן, ומעט חרדל, לערבב אותם ביחד לפני ואז להוסיף למוקפץ
חומץ וסוכר או דבש או סילאן (אפשר גם לימון אם אין חומץ)
זנגויל אם יש
שום, פלפל,מלח
לטעם שונה אפשר לתבל ברוטב צ'ילי.
היי בנות, זקוקה לעזרתכן!
אני מחפשת מתכון קליל לעוגיות בריאות בלי שימוש בקמח ועדיפות לבלי סוכר, למרות שדבש או סילאן באים בחשבון.
אני לא שוללת שימוש בגרנולה או בקוואקר [ז"א לא ללא גלוטן בהכרח], אבל בכל זאת שיהיה מספיק מכובד בתור "עוגיות יומולדת"...
תודה רבה!!! 
נשמע שיכול ללכת טוב.. (סוכר חום הולך?)
בכ"מ, אם את רוצה מתכון- תגידי... פשוט אני יצטרך לחפש אותו.. או שפשוט תחפשי באינט'..
(המתכון שלי יש הוא ממש קל> מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית מאפינס, והופ, לתנור..
יש לנו תבניות מאפ]ינס מסיליקון, וגם תבניות מיני-מאפינס> שהם בערך רבע גודל של מאפין רגיל..)
בכל מקרה זה נשמע מעניין...
סוכר חום הולך. 
היא היתה עושה לפעמים עם דבש ולפעמים עם תרכיז תפוחים. בשני המקרים יצא טעים.
היה בזה קמח מלא (יכול להיות שאפשר להחליף בקוואקר)
הבעיה - אמא שלי לא פה ויהיה קצת קשה לשאול אותה בקרוב...
אם את רואה שאת כן מוצאת את המתכון אני אשמח 
הילדים ביקשו עוף עם קורנפלקס
(יאמי.. מצפים את העוף במיונז, ואז במלא פירורים קטנים של קורנפלקס גרוס, ואופים. ממש טעים!)
אבל אין לי מיונז בבית..
רעיונות במה אפשר להחליף?
תודה!
או קטשופ או חרדל.
בזמן האחרון בעקבות ספר בישול שילדים אוהבים (לא זוכרת את השם במדוייק), אני לא משתמשת בביצה, אלא בקטשופ וחרדל. ובאשר לקורנפלקס- שמעתי מפי אחת שמשתמשת בהם כדי לאפות שניצל (אחד הילדים צריך להקפיד על כולסטרול), שצריך דווקא את הזולים ביותר- תירפזים. הם קלים לגריסה ומתאימים יותר מאשר תלמה/קלוגס.
בהצלחה!
משמנת את התבנית, זורה על תחתית התבנית את הפירורים (על נייר אפיה), מעל זה את העוף, מעל זה - שוב שיכבת פירורים, טיפה שמן מלמעלה ולתנור.
יוצא כמו שניצל והרבה יותר טעים ובריא.\
(שיטה יותר מושקעת: להכניס את הפירורים לתוך שקית אוכל, וכל חתיכה לגלגל בפנים בנפרד. כל חתיכה מקבלת ציפוי אישי..)
מתכון לעוגה ליום הולדת..(50)!!
עקיצת הדבורה.
11/4 כוס סוכר
11/2 כוס קמח תופח
כוס חלב או ריץ' לבישול
כוס שמן קנולה
3 ביצים
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
3 כפות קקאו
הוראות הכנה:
לחמם את התנור לחום 180 מעלות.
לשיםאת כל החומרים בקערה לפי הסדר. לבחוש היטב במערבל..
לצקת לתבנית 26 משומנת.
לאפות כ 30-40 דקות.
(מקור המתכון: שטרודל)
אשמח לרעיונות=)
אפשר לבד
אפשר להוסיף לסלט ירקות, סלט חסה
ואפשר למוקפצים.. החכמים יתנו לך כבר מתכון..
יש דרך להיפטר, לטשטש את הטעם המריר שלה? למישהי יש מתכונים מעניינים?
עם הרבה בצל מטוגן ו/או ירקות. ככה זה יוצא הרבה יותר טעים ולא כ"כ אוכל לתוכים.
חפשי בגוגל מתכון של גיל חובב (זה אמור להיות עם פלפלים, אני לא הוספתי)
בדיוק אתמול הכנתי וקיבלתי פידבקים טובים 
מוסיפים לקינואה עלי נענע [שטופים כמובן], חמוציות ואגוזי מלך. מטבלים בשמן זית, לימון, מלח ושות' לפי הטעם, מערבבים ויוצא סלט ערב לחך 
לי מפריע הטעם המריר של הקינואה [או שזה רק נידמה לי...] חוץ מלהעשיר איתה מרקים אני לא מצליחה לעשות איתה כלום. איך מתפטרים מהטעם הזה???
את מוסיפה מלח בזמן הבישול?
אני חושבת שהטעם שלה הוא הטעם, אין מה לעשות. את יכולה לנסות לטשטש, לא להיפטר ממנו לגמרי.
אני יכולה להחליף אותו במתכון של בישטוקים?
בפסח הכנתי פאי לימון בגירסה דומה למשך השנה (אילתרתי בצק ע"ב קצף ומעט סוכר וקמח ת. אדמה ומעליו את הפודינג). כשבישלתי את הפודינג העשוי מקמח ת. אדמה, הוא נקרש הרבה הרבה יותר מהר מהפודינג הרגיל והיה מבושל כל צרכו. מסקנה: לדלל מעט יותר או לבחוש פחות.
לעומת זאת, בתוך עוגת גבינה הוא נבלע כמו קמח רגיל.
איך עושים את זה? מבשלים? משרים? מים קרים/ חמים?
תודה על העזרה..
או לשלוק ולהוסיף לסלט
לסנן ואז זה תלוי למה את צריכה את זה
לדוגמא אני מסננת מטגנת בצל קטן מוסיפה את הבורגול מלח פלפל קארי או תבלין צהוב אחר מוסיפה קופסאת אפונה וגזר מסוננת ,בערך כוס מים חמים + אבקת מרק מנמיכה את האש מכבה שהמים ניספגו. מפוררת כמו קוסקוס עם מזלג. נורא טעים.
יש אפשרות לעשות את זה בשרי פשוט אחרי טיגון הבצל להוסיף רצועות עוף או הודו עד שהם לבנים ואז את הבורגול והאפונה תבלינים ומים.![]()
10:04 | 2005/01/05
בשבילי זה חידוש על בורגול דק כי בדרך כלל יש סוג אחד במרכולים של בורגול ,אני חייבת ליבדוק את זה זה מעניין![]()
בכלל מה זה...
אבל חיטה ראיתי...
בא לי על אגסים ביין אבל לא ככ הבנתי איך מכינים אותם...
עזרה????
תודה 
מקלפים אגסים בשלים, מכניסים לסיר, מכסים ביין מתוק (לא צריך יין יקר מספיק פשוט מהסופר...) מוסיפים קינמון
ומבשלים עד להתרככות (לא לרכך מדי) האגסים.
האגסים ביין מותרים לאישה בהריון?אביוסושמים רק קינמון?
כי קראתי שצריך לשים תרמיל וניל ותרמיל הל...מאיפה ממציאים דברים כאלה???
אני גרה בחור!!!
אם את בענין, אז כשמגיעים לעיר כדאי לקנות ואפשר לשמור במקפיא. (לא זול, בערך 8 ש"ח למקל וניל ואין לי מושג כמה עולה תרמיל הל)
אבל זה בטח יהיה טעים גם בלי זה.
יין זה לא טוב לנשים בהריון, אבל מאחר ורוב האלכוהל גם ככה מתאדה בבישול אני מניחה שבאופן חד פעמי זה לא יהיה נורא בכלל.
אפשר לומר שזה "שירשור הסלטים של שירשור". ועוד כמה... ![]()
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t351514#4291086
יהודייה מנהלתנו, אולי באמת כדאי לנעוץ? זה אחד השירשורים הכי מבוקשים כאן.
אגסים ביין:
אין לי כמויות ומתכון מדוייק. אבל אני כן יודעת איך מכינים אותם לבישול: מקלפים אגסים קשים בקולפן מהחלק הצר לרחב בפסים אחידים, ישרים, דקים ועדינים, ושומרים על צורת האגס. טוב, זו רק המלצה, שיהיה יפה. משאירים את הליבה כדי לשמור על הצורה. ואז מבשלים ביין, מעט סוכר ותבלינים כמו קינמון, ציפורן, זנגויל. לא לבשל יותר מדי שלא יהפכו לסמרטוט. רתיחה ועוד טיפה, עד שיקבלו צבע חום יפה.
חחח תודה על ההשקעה!!
עשיו אני צריכה "רק" לבחור...
בחיתוכים אלכסוניים, לא עד הסוף
כך שתתקבלנה למעשה פרוסות שמחוברות בחלקן העליון,
ואז מניחים כל אגס ככה חצי 'בשכיבה', והפרוסות נפרסות כמעין מניפה.
אוף נראה לי שזה נשמע מסובך,
זה לא, רק היה לי קשה לנסח את זה...
מקווה שהובנתי.
בהצלחה ובתאבון! יוצא טעים ומרשים!
נראה לי שצריך לגלען את האגסים לפני כן... איך עושים את זה?
כי אם חותכים אותם באלכסון אז יש גרעינים כאלה...
תודה 
לא כמו בתפוחים, אוכלים הכל ויורקים (בנימוס!!!
) את בגרעינים...
)בת נוגהוהכנתי גם אני אגסים ביין כקינוח בשבת.
בישלתי עד ריכוך סביר
ביין + מים ותמצית וניל בנדיבות
עם סוכר - לפי העין
ויצא...
מעדן. עונג שבת ממש.
תודה שהזכרתן לי!!
כ"כ קל להכנה, והתוצאה כזו מענגת!!
לא העגול שפורס תפוח לפלחים. אלא הסכין העגולה שמוציאה את ליבת התפוח. האגס עדין יותר אז נסי בזהירות להוציא ליבה מאגס אחד ואם הולך טוב, תמשיכי עם השאר. אם מתפרק, פשוט תשאירי ככה והסועדים כבר יסתדרו.
~א.לאת יכולה לחתוך תפוחים או אגסים או גם וגם, לשים בתבנית, לשפוך יין- לא תירוש
ולפזר סוכר..
לשים בתנור ולחכות שזה ישחים קצת ויספוג את הטעמים. מיד עם הסיום, להמתין טיפה ואח"כ לשים במקרר..
במקביל להכין כוסות עם קצפת ולשים במקרר.
בהגשה- כל אחד שם כמה אגסים או תפוחים מושחמים על הקצפת ואוכלים לשובע ובתאבון.. 
בהצלחה!
נשמע מצוין. שאלה נוספת- נתקלתי פעם במתכון ללזניה שבמקום לעשות שכבות מבשלים קודם את עלי הלזניה, ממלאים כל אחד ומגלגלים לרולדה ורק אח"כ אופים (ואז יש מנות אישיות נחמדות). נראה לך שהמתכון שנתת לי יתאים גם לזה? ראיתי את זה בעיתון משפחה- במדור בישול של אביגיל מייזליק, אך לא שמרתי. מוכר למישהי?
לעשות לזניה מפסטה אחרת, לא עלי לזניה? אני לא בטוחה שאמצא כאן...
רק שאז זה לא בדיוק לזניה, אלא פשטידת אטריות בשכבות. הכי טוב זה ספגטי, ואם אפשר, להניח אותם ישרים.
אם לא ספגטי אז אטריות יחסית קטנות, ולערבב אותן עם ביצים כדי שלא יתפרק
אני יודעת שאפשר להכין שייק או משהו, רק אין לי חלב ובכלל חלבי, אז רעיונות טעימים יתקבלו בברכה... ![]()
ומעט מיץ לימון (אם את רוצה לא חובה), עד לרתיחה ואחר כך עוד מספר דקות.
אם יש לך אינסטנט פודיגוניל תוסיפי למי המרק הזה, כשזה כבר קר. אם אין לך אינסטנט זה לא משנה.
את המרק תטחני בבלנדר (אני מקוה שיש לך)...ואז תקפיאי, לאחר שזה קפא למחצה תטחני שוב לקבלת מרקם 'ברד' אוורירי... (אני הייתי מגרדת מזה פעם בשבת פתיתי ברד למנות יפות וטעמות... עד שבעלי יידע אותי שזה בעצם אסור משום טוחן)ואז תקפיאי שוב, בשבת תגישי כמקפא שרבט טעים ומרענן (חם מאד אצלכם, נכון?)
את יכולה להוסיף מעט קורנפלור מומס במים למרק בזמן הבישול כדי להסמיך אותו. זה יגרום כמו האינסטנט, לכך שהמקפא לא יהיה כזה 'קרחי' אלא יותר 'גלידתי'...
וכמובן אם יש לך קצפת צמחית, את יכולה להוסיף את התותים טחונים עם סוכר, לקבלת גלידת תות...
(בהקצבה אבל יש)חנצ'ובערך אבל משהו...
וגם בכמות האנשים שאת רוצה להאכיל במנה הזאת...
אם את רוצה ל'נפח' את הכמות תוסיפי יותר מים וסוכר (מספיק סוכר שיהיה לזה טעם), אם יש לך מספיק תותים אז רק כמות מים שתכסה את התותים וסוכר להמתקה במידה פחותה.
ולרסק בבלנדר .רוטב מצויין על סתם קצפת\גלידה.
ומקפיאים.
כשרוצים להיות ממש מושחתים אנחנו קונים גם אוכמניות קפואות לטחון ביחד עם זה.... שווה!!
המתכון שלנו:
קמח מצה - או מצות טחונות במעבד מזון (אפשר גם לטחון ביד אבל הרבה יותר קשה...)
בצל ירוק קצוץ
ביצים
שמן זית
מים
ללוש, ליצור כדורים
לחמם בסיר מים וכשירתחו לזרוק פנימה את הכדורים
הכדורים מוכנים כשהם צפים
רק עם מרגרינה- יותר, טעים יותר משמין
אחחח...השלמת חסכים מפסח ![]()
לעניות דעתי (אולי כי לא התרגלתי לרעיון...) זה 'בזבוז' קלורי לא מוצדק,
להכין קנייעדלך דווקא ממרגרינה.
לא ידעתי. תכף אלך לבדוק אם זה באמת נכון.
בקניידלך שלי אין שמן בכלל, או כמעט בכלל והם יוצאים רכים וטעימים ביותר.
משמעותי מאוד...
וחוץ מזה שבריאות זה לא רק קלוריות- בריאות זה הרבה מעבר.
קחי לדוגמא קרונפלקס בריאות וקרונפלקס רגיל- הקרונפלקס הרגיל פחות משמין מהבריא ברוס המקרים.
אבל בשמן יש יותר קלוריות מבמרגרינה, בדקתי. כ100 קלוריות יותר ל100 ג'. (בדר"כ כלל אין לי מרגרינה, היום דווקא כן)
אולי בזבוז בריאותי לשים מרגרינה בקניידלך במקום שמן, אבל לא קלורי![]()
לקניידלך כמעט בלי שמן. תודה!
טורפים ביצים. כמה - ביצה אחת ל3-4 מנות קניידלך.
מוסיפים קמח מצה תבלינים, ואבקת אפייה.
אבקת אפייה - חצי שקית לשתי ביצים
תבלינים - שום, פפריקה, פלפל ושמיר או תבלין ירוק אחר.
קמח מצה - אין לי מושג, נראה לי בערך רבע כוס לביצה, אבל מוסיפים קצת ועוד קצת עד לקבלת מרקם בצקי דביק שאפשר לעשות ממנו כדורים בידים רטובות או בעזרת מכשיר לפלאפל (גם כן רטוב). וכמה בדיוק זה פשוט ענין שלהכיר את המתכון, ואת זה אי אפשר להסביר באינטרנט.
אם רוצים גם מוסיפים מעט שמן
כמובן שמערבבים היטב.
יוצרים כדורים, הכי טוב עם מכשיר לפלאפל, טובלים אותו בכוס עם מים בן כדור לכדור.
מכניסים את הכדורים (או שעושים אותם ישר לתוך) סיר עם מים רותחים ומלח, או לתוך סיר מרק רותח.
סוגרים את המכסה ומבשלים במשך כמה דקות.
נשמע מעניין לשים שום....
מקווה לנסות בע"ה.. 
חותכים את החצילים לקוביות
מפזרים עליהם מלח ומניחים במסננת ל10-15 דקות שיצאו המים
מערבבים את החצילים עם שמן זית (ואם אין אז רגיל) כך שיהיו מצופים בשמן. (לחציל בינוני זה משהו כמו כף-שתיים שמן, אבל אני לא באמת מודדת)
שמים בתבנית בשכבה אחת
אופים בחלק העליון של התנור בחום גבוה מאוד (200-220), עדיף בגריל. מערבבים אותם כל 15 דקות, עד שהם שחומים יפה. זה לוקח בדר"כ חצי שעה.
מוציאים מהתנור מוסיפים שום, פלפל שחור, מלח, מיץ לימון (עדיף סחוט, לא חובה) ופטרוזליה/כוסברה/שמיר/נענע קצוצים. בחורים רק אחד, לפי הטעם.
מערבבים, מגישים קר או חם.
לוקחים בצל
אופים אותו בתוך נייר כסף בתנור, או מבשלים במיקרו עד שיהיה שקפקף, חותכים לקוביות ומוסיפים לסלט. זה חלק טעים וחשוב בסלט.
מקולף? אפשר בנייר עטיפה?
כן, אמור להיות מקולף, ואני מניחה שיהיה בסדר גם בנייר אפייה, רק שיהיה עטוף שלא ישרף
אחרי כמה שבתות לא בבית, אז השבת זה רק אנחנו. יש רעיונות יצירתיים,טעימים ואולי גם יפים לסעודת שבת?
רק זוג?
בשרי? חלבי?
סגנון שאתם אוהבים?
בשרי ובלי דגים...
רעינות למנה ראשונה שניה וקינוח...
תודה!
שושני בצק עלים במילוי בשר טחון: מטגנים מעין לצ'ו: בצל, עגבניות, פלפלים קצוצים, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים לפי הטעם ואת הבשר הטחון.
שוטחים את בצק העלים, מניחים את המילוי ומגלגלים, חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית על הצד השטוח- כעין שושנה.
אין מישהו שלא אוהב את זה!!
אפשר להכין מעורב ירושלמי בקונכיות בצק (או בלעדיהן): להזהיב בצל, פטריות, חתיכות כבד/ קורקבנים וכד'.
מה לגבי מרק? עוף מוקפץ עם נודלס? עוף בתנור עם כל מיני גיוונים?
מנות ראשונות:
סושי צימחוני (רק בגלל שאמרת בלי דגים..)
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר
כבד קצוץ
מנות עיקריות:
רולדת הודו בפטריות ויין
כדורי בשר חמוץ מתוק
לזניה בשרית
כרוב ממולא
ירקות ממולאים
שיפודי עוף
שניצלונים
מנות אחרונות:
גלידה ביתית
ליפתן פירות
סלט פירות
התלהבתי מהר מדי... ![]()
מה זה כדורי בשר חמוץ מתוק? לזניה בשרית?
אשמח למתכונים. גם בערך הולך...
לזניה בשרית יהודיה מא"י כתבה פה פעם מתכון אין לי כוח לחפש אז או שתבקשי ממנה או שתחפשי.
כדורי בשר חמוץ מתוק זה כדורי בשר רגילים שהרוטב שבו מכינים אותם מורכב ממים, אננס, רוטב סויה ותבלינים לפי הטעם.
אני לא יודע איזה חומרי גלם יש לך אי שם בנכר אבל אני מניח שתצליחי לאלתר משהו.
ל 15 איש?
מכינים בשר שהוא לא בשר נטו
לדוגמא בורקס במילוי בשר, ולמלית הבשר מוסיפים גם ירקות, ביצים ופרורי לחם
יש מצב להוסיף סויה?
בורקס יהיה כנראה, רק פרווה. ככה שצריך רעיון אחר. חשבתי על פלפלים ממולאים, אבל מה מגישים לידם?
לחשוב עליהן...
ברוקולי וכרובית
אפונה
שעועית
תפו"א ובטטה
קישואים
גזר
פעם הכנתי ממולאים ובסיר-ברוטב זרקתי קוביות של תפו"א בטטה גזר וקישוא..
יצא סוף!!!
בהצלחה 
תופסים פרה ויש לך כמה ק"ג טובים של בשר טחון ![]()
![]()
![]()
אולי אפשר להכין מזה מנה ראשונה למשל תחתיות ארטישוק ממולאים.
גם אם את "מנפחת" את הבשר עם הרבה פירורי לחם וביצים את לא תגיעי לעולם ל15 מנות מחצי קילו בשר טחון.
לדעתי יכולים לצאת לך 15 קציצות בינוניות ,אם תשמתשי בהם כמילוי [פילפלים וכל מיני...] יצא לך הרבה יותר.
עגבניות
שום
פלפלים אדומים קטנים וחרפים..
אה.. וגם בצל אם צריך..
איך מכינים מכל זה?
אבל צריך בשבילו גם גמבות אדומות.
מטגנים שמן, ושמים דבר ראשון את הפלפל חריף כדי שלשמן יהיה טעם חריף. אח"כ שמים שום וגמבות אדומות חתוכות לקוביות קטנות יחסית. אח"כשמים עבניות איך שאת אוהבת(פעם היינו שמים קוביות גדולות של עגבניות בלי קליפה, והיום שמים עגבניות משתגרדות במג'ימיקס). שמים גם פפריקה רגילה וחריפה ומבשלים על אש גדולה עד שזה רותח. אחרי שזה רותח מעבירים לאש קטנטנה ומרתיחים עד שכל הנוזללים מתאדים(אין לזה זמן מדויק, פשוט לבדוק כל כמה זמן אם הנוזלים התאדו). כל כמה זמן צריך לערבב כדי שלא יחרך למטה.
ב"הצלחה
לשאלות אפשר תמיד לפנות כאן או באישי.
חתוכים את העגבניות לקוביות גדולות
את הפלפלים לחתיכות קטנות קטנות. רק תזהרי שלא יהיה לך חריף. אני משתמשת בדר"כ בפלפל אדום רגיל ושמה גם פלפל סודני אחד מיובש.
פורסים לפרוסות שיני שום. אם אין שמי אבקה
פלפל שחור
מלח
מיץ לימון
אפשר קצת סוכר
שמים בסיר, מבשלים על להבה קטנה שעתיים-שלוש. מערבבים מידי פעם, ואחרי איזה חצי שעה מועכים את העגבניות עם הכף בזמן הערבוב
לפני סוף הבישול מוסיפים קצת שמן זית
זה אמור להצטמצם בשליש-חצי (כלומר נשארת לך כמות של חצי עד שני שליש מהכמות המקורית.)
שהמים יוכלו להתאדות
יש לקלות על רשת כ-2 גמבות, עד שהקליפה משחירה, ומיד לשים בשקית נילון ולסגור אותה.
לקלות עוד פלפל ירוק רגיל, ופלפל ירוק חריף (אפשר 2), ולשים בשקית של הגמבות.
לשים8-10 עגבניות בשלות מאוד במים רותחים (מבעבעים) לכמה דקות, עד שרואים שהקליפה מתחילה להתקלף., לשפוך את המים.
אחרי שהפלפלים מתקררים, לפתוח את השקית, ולקלף את הפלפלים, לחתוך אותם דק דק.
לקלף את העגבניות, ולרסק אותם בתוך סיר (עדיף בלי המים שבתוך העגבניות). לשפוך את הפלפלים החתוכים לסיר, להוסיף מעט שמן (זה סלט מרוקאי- אז מעט שמן זה תלוי במי שמכין), להוסיף כשני שיני שום חתוכים/קצוצים, להוסיף מעט סוכר (אפשר כף/שתיים), מעט מלח (כפית וחצי), ולבשל הרבה הרבה, עד שלבסוף הסלט נהיה סמיך כמו ריבה. לשים לב שתוך כדי הבישול צריך לערבב, כדי שלא ישרף.
לחכות עד שיתקרר, ואוכלים בתור סלט בסעודות שבת.
רוב המרוקאים קוראים לזה סלאטה מטבוחה (מדבוחה), והאלגי'ראים וחלק מהמרוקאים קוראים לזה שקשוקה (צ'קצ'וקה).
לגיוון אפשר לשפוך לתערובת ביצים (ולא לערבב אותם), וזו השקשוקה המרוקאית האסלית- שאין עליה בתור מנה עיקרית בסתם יום חול עם לחם לבן.
אם יהיה לכם זמן וכח לעשות - תגידו איך היה (ניתן להיעזר במנגל חשמלי ובבלנדר, אנו עושים את זה לכל שבת בלנ"ד, ואם לא- יש לנו עסק עם הילדים..).
וזה ללא הקצפה..
במקור זה מתכון לקורנפלור אבל החלפתי אותו בקמח תפו"א וגם במקור זה עם חמאה או מרגרינה ואני החלפתי בחצי כוס שמן.
100 גר' מרגרינה (או חצי כוס שמן)
4 כפות סוכר (לדעתי אפשר קצת יותר כי הקח תפו"א קצת מלוח)
2 ביצים
1 סוכר וניל
3 כוסות קמח תפו"א
2 כפיות א. אפיה.
ללוש לבצק, לעשות כדורים שטוחים יחסית ולהניח ברווחים קטנים. העוגיות תופחות באפיה.
לגיוון, אני הוספתי קקאו ועוד סוכר, וזה יצא אפילו יותר טעים מהמקור.
לבריאות!!!
אני הוספתי לבצק אגוזי מלך טחונים.
יצא מעולה, ב"ה. ![]()
כל תוספת משדרגת!חנצ'ווכל כך פשוט להכנה , ממש כיף!
על אף שהן עם שמן.
אם אמיר את קמח תפוחי האדמה בקמח רגיל הן יצאו אותו דבר?
תודה.
מצאתי מתכון שנראה נחמד, אך שכחתי לקנות כרוב אדום (מקוה לזכור בשבוע הבא), אז אם מישהו ירצה אוכל להעתיק. המקור : פינת המתכונים של מקור ראשון.
אף פעם לא הרגשתי ככה, אבל זהו, חייבים לעשות משהו בנידון . רק מה, אני לא בנויה לדיאטות רצח [מה לעשות אני אוהבת לאכול... ואוהבת לאכול דברים שגורמים לגדול -לרוחב...] איך יורדים במשקל ועדיין נהנים מאוכל. [לא רוצה לאכול רק 3 ארוחות ביום וגם הם של חסה עם פירכיות אורז!!!! ] במה אפשר לקצץ???
איזה טוב ה'!!!!דבר שני, לכי לדיאטנית מקצועית בקופת חולים. לא לכל מיני קוסמים ומכשפים.
ביחד איתה תבני תפריט המתאים לך ובשילוב עם פעילות גופנית מתאימה תוכלי להגיע לתוצאות טובות.
אין קסמים ואין קיצורי דרך.
(מדבר חבית שכמוני שאפילו לא יצאתי לריצה כבר כמה חודשים טובים...)
כלל שני גם הוא פשוט למדי ולא דורש דיאטת רצח: לאכול ארוחת ערב קטנה ולא סמוך לזמן השינה, מאחר שכל ארוחה שאת אוכלת משך היום, את מורדיה חלק מהקלוריות ע"י הליכה, עליה במדרגות וכיו"ב, אבל כאשר את בבית ועומדת לישון, את כמעט ולא מוציאה אנרגיה (אין לי מושג כמה קלוריות שורפים בהקלדה על המחשב...).
כלל שני: לפחות בהתחלה תעשי לעצמך הנחה. אם כל היום שמרת על הכללים ואכלת ארוחות מצומצמות יותר, תוכלי לתת לעצמך צ'ופר ולמרוח על הלחם ממרח אגוזים או משהו מתוק קטנטן כפרס.
+ כפית וחצי סוכר חום, הקפה עצמו משמין?
מה דינם?
(ואנא בלי דיעבד- אני עם 2 ק"ג קמח ואין לי חשק להתקשקש)
שמרים יבשים אמורים לשרוד שבוע בחוץ.
אלא בקופסא אטומה בארון.
לוקח לי כחצי שנה לגמור חבילה, והם אף פעם עוד לא התקלקלו לי.