יש לי במקפיא שמנת מתוקה חלבית להקצפה (לא לבישול)
אני מחפשת רעיון קליל ולא מושקע
למשהו לעשות איתה לפני פסח.
אשמח לרעיונות,
תודה רבה!
יש לי במקפיא שמנת מתוקה חלבית להקצפה (לא לבישול)
אני מחפשת רעיון קליל ולא מושקע
למשהו לעשות איתה לפני פסח.
אשמח לרעיונות,
תודה רבה!
אף פעם לא ניסיתי, אבל זכור לי שאי אפשר.כך שאישית לא הייתי בונה עליה למשהו מוקצף
ומה אפשר לעשות - קודם כל אפשר להשתמש כשמנת לבישול, למרק, ירקות/אטריות מוקרמים בתנור (
)
אפשר להכין גאנש שוקולד - לשבור שתי חבילות שוקולד לקוביות (+/- תלוי איזה שוקולד), להביא את השמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד. לחכות דקה שתיים ולערבב עד שכל השוקולד נמס. זה יכול לשמש כציפוי לעוגה, או שאפשר לחכות שיתקרר היטב, ואז לערבב בעדינות עם חבילת שמנת לקצפת, מוקצפת. יוצא מוס שוקולד/גילדת שוקולד נהדרים לצורך זה כדאי לשים קצת פחות שוקולד.
ואפשר פשוט לערבב עם תותים חתוכים וקצת סוכר. להשאיר כמה שעות ולהגיש.. יאמי
אהבתי את הרעיון עם התותים.
זה מעלה לי נשכחות שאמא שלי עשתה לנו תותים עם שמנת כשהיינו קטנים אבל זה היה שמנת רגילה וסוכר.
זה יצא אותו דבר?
יש לך מושג אם צריך סלסילה שלימה של תותים בשביל קופסא אחת של שמנת?
הלוואי והיה לי כל מני שמנת מתוקה וריצים למינהם... (כן יהודיה, אני יודעת שזה לא בריא...)
זה יהיה יותר טעים ![]()
לחבילה אחת של שמנת נראה לי שהייתי שמה רק חצי חבילת תותים.
ואם כבר אני רוצה לציין שלפי כמה וכמה פוסקים פה בארץ בענייני חרקים באוכל תותים נוגעים בצורה שלא ניתנת לשטיפה ויש צורך לקלפם. אם כי לקינוח הזה הקילוף של התותים דווקא עושה טוב, כי ככה הם תופסים טוב יותר את הטעם של השמנת.
ונזכרתי בשדרוג טעים ולא בריא לקינוח הזה - מרשמלו - לחתוך כל מרשמלו ל4 יאמי יאמי...
ליד הירקן שמעמיד אותם בחוץ
פשוט מעורר בי את החבויים ביצרים...
(טוב תקראו עם קריצה...
)
פשוט משכר!!
ואני לא קונה באמת בגלל הטעם שיהודיה כתבה...
להכנס לכל הבלגן הזה של להוריד חצי מהתות וכו'- כואב לי הלב.
שלקלף אותם עם קולפן זה בכלל לא כזה סיפור גדול, במיוחד לא כשהתותים טובים
חוץ מזה שלפי הרב משה כ"ץ, אחרי שמשרים את התותים במי סבון 3(!!) פעמים ושוטפים היטב אפשר להשתמש בהם מרוסקים, ויש שפע של דברים טעימים מאוד שאפשר לעשות עם תותים מרוסקים.
זה רציני? צריך לקלף את התותים? להשרות 3 פעמים? חגגתי עליהם עד עכשיו... איך בדיוק צריך לנקות, ומה עם תותים מרוסקים?
תותים זה דבר נגוע כהוגן. לדעת פוסקים רבים בני זמננו אי אפשר לנקות את התותים כלל ויש צורך לקלף אותם, פשוט לקלף עם קולפן, את כל השכבה החיצונית. אם התות טוב הוא נשאר טעים גם אחרי הקילוף.
אפשרות אחרת להשרות במי סבון ואז לשטוף היטב, אחרי טיפול שכזה הם כבר לא בוודאי נגועים אלא רק כנראה נגועים, וכשהם לא נגועים בוודאות אפשר לרסק אותם היטב, כך שגם התולעים שיש ירסקו ואז מותר לאכול.
אבל חלוקות הדעות בענין והכי טוב לשאול את הרב שלכם ולנהוג כפי שהוא יורה לכם. (ולהתעדכן מידי שנתיים שלוש, כי הדברים האלו משתנים.)
עד עכשיו ידעתי שצריך להשרות לשטוף ולחצות.....
וקל להכנה? עדיפות לפרווה
אין לנו כ"כ את כל הכלים המתאימים- לאט לאט זה יגיע..
אשמח לשמוע 
גלידה לקינוח- משהו משהו!!!
מה הכוונה שאין לכם את כל הכלים המתאימים? כתבתי כאן משהו, ואם לא מתאים לך, אז תגידי איזה כלים יש לך ואני יכתוב משהו מתאים.
אז ככה:
מקציפים 3 חלבונים ו1/4 כוסוכר.
בקערה נפרדת מקציפים 3 חלבונים וריצ' אחד.
מערבבים את 2 הקערות.
לוקחים חבילה של עוגיות חיוכים(או כל עוגיות סנדביץ למיניהן, עדיף בטעם שוקולד, מקסימום וניל) ומרסקים לחתיכות פיציות ומוסיפים לתץערובת. מקפיאים, וזה יוצא משהו משהו!!!
לכל שאלה אפשר לפנות באישי או כאן. עדיף כאן.
ב"הצלחה- שיפקה.
מומלץ ביותר להמנע
רעיון אחד לקניוח פרווה (למרות שזה כבר סוף העונה) סלט פירות יאמי
עוד רעיונות אח"כ כשיהיה לי זמן
להזליף קצפת לכוס יפה ולצקת רוטב פירות:
תותים קפואים ומופשרים מעט מרוסקים בבלנדר עם סוכר. אפשר קווי \ אפרסקים משומרים \ מנגו קפואים.
אפשר על אותה קצפת לצקת כמה צבעים.
![]()
ורק היום יודעים ממה....
ומתו בשיבה טובה ![]()
אני עם כאבי ראש נוראיים- סחרחורות, כאבי גב ופרקים, חום בסביבות הארבעים (שלא יורד אחרי אין סוף אקמול ואדויל), וכל דבר שאני נוגע בו עושה לי בחילה (מחר אני בע"ה אלך לרופא שיבדוק מה זה)!
הבעיה שאשתי אומרת לי שאני חייב לאכול משהו!
(הדבר היחיד שהסכמתי לגעת בו- תפוח מקולף ומבושל- וגם מזה לא יכולתי לאכול יותר מדי..)
להרגיש טוב כדי שאוכל ללמוד משהו!
מרק עוף צח רותח עם מעט ירקות. עם עוף אמיתי. עם הרבה עשבי תיבול ירוקים - פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי. בלי אבקת מרק עם מונוסודיום.
אחרי שתרגיש שיפור אפשר גם:
ספגטי לאנרגיה.
פירה תפו"א.
צנימים - טוסטים מלחם מלא, בלי גבנ"צ, ממרח אחר.
תפוח עץ: חי, מרוסק, אפוי.
פירות יבשים, אגוזים.
לא לאכול שום מאכלי חלב עד שתבריא.
רפואה שלמה, בהצלחה בלימוד ובמבחן.
אם העוף דוחה אותך כרגע, באמת אל תתקרב אליו. העוף - בטח עדיף אורגני, לאורגני יש את מה שאתה צריך כרגע. הכסף עליו זה במקום כסף לרופא ולתרופות
אבל גם אם לא אורגני, זה גם יעזור במשהו ) העוף והירקות הירוקים חובה במרק, ולא סתם אבקת מרק עוף, כי הם משחררים למים את האנטיביוטיקה הטבעית שלהם. ואז, כשאתה אוכל את זה רותח, אתה גם מקבל את האנטיביוטיקה באוכל וגם שואף את האדים וזה פותח סתימות משהו לא נורמלי. משחרר כיווצים, מפחית כאבים, זה ממש עובד. תשתה גלונים של מרק עוף ומים ותראה איזה פלא. לשתות לשתות לשתות.
![]()
בס"ד
לא נורא בלי אוכל העיקר נוזלים ועם לימון שיחטא הכל.
אני אומנם פולניה בגנים אבל במצב הזה רק תה ולימון וליפני המיבחן קובית שוקלד שיהיה בהצלחה ובריאות איתנה
![]()
היום הייתי אצל רופא, ונתן לי אנטיביוטיקה (חוץ מ2 אופטלגין שבלעתי בשקיקה), ונראה שיש שיפור. בינתיים אכלתי חצי פיתה קלויה היטב (אשתי לא מסכימה כ"כ לגבי המרק עוף..).
לשתות כל פעם חצי כוס מים בלבד.
לאכול סמוך למתן התרופה כדי שלא תהיה בחילה.
והכי חשוב, לקנות פרוביוטיקה (חיידקי ביו לחיזוק חיידקי המעיים מהשמות שהאנטי' עושה). לקחת כמוסות אלו בין כדור אנטי' אחד לשני ולא סמוך, כי הפעילות שלה נוגדת את פעילות הכמוסה.
יש לי מלא, וזה חמץ... (כתוב על האריזה)
או שפשוט להתחיל מעכשיו להכין קנידלך![]()
בס"ד
2 כוסות קמח מצה 1ביצה ו1 חלמון 2 כפות שמן או מרק עוף זך מלח פלפל כפית סודה לשתיה וכוס מים פושרים בהתחלה לשים חצי כוס ללוש ועוד קצת עד שהעיסה
נהיית לחה ואז להניח לה לחצי שעה ליצור כדורים ולהניח בסיר עם מים רותחים עד שזה צף לסנן.
* סודה לשתיה שיתנפח קצת
* חלמון לפי הסוד של סבתא ז"ל שלא יהיו קשות מידי
כוס ורבע קמח מצה
כוס ורבע מים חמים
3 או 4 ביצים תלוי בדוגל
3 כפות שמן
כפית מלח ופלפל
בהצלחה
ד.א
אם יוצא לך עיסה דביקית שמי במקרר או יותר מהר במקפיא ל10 דקות וזה יהפוך לעיסה נוחה
שרית
אני עושה -
כוס קמח מצה
כוס מים או יותר טוב מרק עוף מתובל
ביצה
(לדעתי סודה לשתיה לא כדאי להוסיף כי זה מנפח את האוכל אבל גם את הבטן אח"כ)
קציצות, כדורי בשר, ציפוי לשניצלים, ציפוי לשניצל חציל / קישוא, "לנפח" פשטידות, "לנפח" סלט טונה.
משום מה קמח מצה יוצא יותר נוקשה בבישול\ ציפוי מפרורי לחם, אבל לקציצות דגים זה מעולה.
שתי ביצים
ארבע כפות שמן
שלושת רבעי כוס מים
כוס קמח מצה
מלח ופלפל.
ההכנה: לטרוף שתי ביצים בקערה ולהוסיף את השמן, המים, כפית מלח ומעט פלפל שחור- לערבב היטב.
להוסיף את קמח המצה ולערבב, להשהות שעתיים (מכוסה) במקרר.
להרתיח מים עם שתי כפות א. מרק, ליצור כדורים ולבשל כרבע שעה.
1 קופסא (180 גרם) טונה (אם את משתמשת בטונה במים, לסנן ולהוסיף מעט שמן). לסנן.
1 ביצה
1/4-1/2 כוס קמח מצה /פירורי לחם (תלוי אם את אוהבת את הקציצות רכות או קשות)
אפשר להוסיף: 1 גזר מגורר או ת. אדמה (ולהפחית בקמח מצה)
להוסיף עשבי תיבול (שמיר/פטרוזיליה)
ליצור קציצות ולטגן בשמן עמוק, או במעט שמן ולהפוך אחרי שהצד הראשון משחים. המהדרין אופים בתנור כל צד עד להשחמה (אפשר לרסס במעט שמן כדי שלא יצא יבש).
בכל מקום שיש פירורי לחם
2 ביצים
1 וחצי כוס קמח מצה
3 כפות בצל מטוגן
1 אבקת אפייה
4 כפות שמן
1/2 כפית מלח
קורט פלפל
1 כפית אבקת מרק עוף
לערבב את הקמח עם המים, להוסיף בצל, שמן, תבלינים, א. אפיה, וביצים ולערבב היטב.
(כדי שהכדורים לא יתפרקו מומלץ לשים לכמה שעות את העיסה במקרר, אבל לא חובה.)
להרתיח בסיר גדול מים עם אבקת מרק, מלח ותבלינים נוספים.
למרוח קצת שמן על הידיים וליצור כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מגולות) ולזרוק פנימה.
יוצא מעווולה 
![]()
הוא יהיה בע"ה בן 30. בהחלט מאורע שיש לציין!
דא עקא, שבין שלל משימות הבית ונקיונות הפסח אנו אמורים גם לעבור דירה עוד לפני הרגל...
לכן אשמח לרעיונות כייפיים לארוחת ערב שנראית מושקעת אך לא דורשת יותר מידי התקצ'קצ'ות.
אה, וגם אולי חמי וחמותי יבואו לאותה ארוחה.
יש רעיון?
רק הכרובית דורשת תנור,
הסלט נחתך במקום , גם השוקו.
והא לך ארוחת ערב מעדן.
אפשר להוסיף איזה בגט טוב עם גבינות טעימות.
ואיזה כיף לך להכנס לדירה נקיה לפני פסח...
??????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
והוא באמת מגעיל כי כשמפשירים אותו הוא יוצא רכרוכי ומעצבן... ואז רק בבישולים מסוימים הוא טוב ( כי הוא נהיה מחית כזה) אבל עם מוקרם הוא מסתדר לא רע.
ולחסלט יש מעט מאד ורק בעונה...
מגודל ע"י מגדל מסוסיא בהשגחה של הרב ליאור גם ברוקולי וגם כרובית ללא תולעים.
משנה שעברה היה זכור לי רק ברוקולי כנראה שהשנה הוא השתדרג.
מי שרוצה משלוח לאזור השומרון
צריכה לשכנע את אחי וגיסתי להגיע אליי לשבת ![]()
כל היישוב שלכם נגדי ![]()
אני רוצה שהם יגיעו לפה!!!!
זה מה שבעלי תמיד מבקש ליום הולדת...
אפשר גוש של בשר (סינטה או אנטריקות לא זוכרת) בתנור. זה די להכין. רק מתבלים טוב ואופים.
להגיש עם סלט עלים יפה.
![]()
מקפיצה כדי שכולם ייהנו!
תודה.
מבשלים את הפסטה.
במחבת גדולה ועמוקה ( טוב, אפשר גם בסיר רחב ועמוק...) מטגנים בהרבה שמן זית טבעות בצל, מעט שום, פטרוזיליה.
אם רוצים בשרי- מוסיפים רצועות חזה עוף.
מוסיפים את הפסטה לטיגון ( יתכן שתצטרכי להוסיף מעט שמן זית) ומתבלים: מלח, פלפל, טיפטיפת כורכום. 2-3 כפות סוכר ומעט חומץ . וומבשלים יחד 2-3 דקות.
מוסיפים: עלי נענע טרייה/ ביזיליקום טרי.
עגבניות שרי חצויות/ עגבניות רגילות חתוכות
בישול של 2 דקות ולא יותר בסיר מכוסה.
מורידים מהאש ומשאירים עוד קצת מכוסה.
בתאבון!
(אין לזה רוטב, אפשר לחמם בשבת )
סלט פסטה בהגשה עצמית..
הכוונה:
מכינים פסטה (לפי ההוראות)
ואחרי שמוכן מוסיפים קצת שמן זית.
חותכים לקוביות קטנות כל מיני ירקות>> עגבניות, מלפפונים, פלפל אדום (מה שמכונה גמבה), מלפפון חמוץ, זיתים(טבעות), בצל ירוק (טבעות), קוביות גבינה מלוחה(צפתית, בולגרית) קטנטנות, טונה מסוננת ומעוכה..
שמים כל סוג של ירק או מאכל בקערית נפרדת(עם כפית/מזלג להגשה) ונותנים לכל אחד קערה עם פסטה (או ריקה, והפסטה בקערה מרכזית גדולה) ואז כל אחד בוחר לעצמו מה לערבב עם הפסטה שלו.. טעים ממש!! וגם כייפי, וצבעוני.. ובריא..
שלומצ=]נכון שקונים במסעדות סלט יווני אז הם שמים מעל כמו תבלין כזה בצבע חום-בהיר..מישהו יודע אולי איך קוראים לו?
באלי להשקיע ולהכין משהו טעים

אפ'פעם לא אכלתי סלט יווני במסעדה.. אבל עד כמה שידוע לי שמים זעתר בסלט יווני. מטבלים אותו בטיפונת שמן זית, זעתר, וזבו (אפשר גם טיפטיפה מלח..)
טעיים!!
זה נכון שאפשר להוסיף לכל מתכון של חלות (שהוא בלי ביצים) ביצה או שתיים?

הוספתי שתיים.. אחת לא תורגש בכלל....
מקוה שיצא טוב,
הצרה היא שנגמר הקמח
:d
מה זה עושה ביצים בחלה?
כאילו, בשביל מה שמים את זה? אני עושה חלות מצוינות(ותשאלו אנשים כאן בפורום... נתתי תמתכון כמה פעמים) בלי ביצה אחת אפילו- כאילו רק הלמעלה בלמרוח
מה זה גורם לחלה? ובמיוחד מה זה עושה לחלה שאין במתכון שלה ביצים?
תודה!
שיפקה
והופכות אותה ליותר 'עוגתית'. מתאים בעיקר לחלה מתוקה.
הביצה הופכת את החלה לפחות אורירית
כיריים- שקועים או בולטים מעל השיש?
המליצו לנו על בולטים- מכיוון שכך פחות מוגבלים מבחינת החלפת כיריים.
ככה אפשר להחליף רק את המסגרת שבונים על השיש.
אני די נמוכה ואני מפחדת שיהיה גבוה מידי...
אין איזה סטנדרט שע"פיו עושים חור בשיש?
יש תובנות- די דחוף- השישן תיכף מגיע למדוד...
בעזהי"ת.
יש לי כמויות קורנפלקס (של תלמה, סבבה לגמרי), ולא נראה לי שאני אצליח לחסל אותו במתכונתו הנוכחית.
יש למישהו רעיונות מה אפשר לעשות איתו?
ולא הזה עם השוקולד המומס... כי את זה אני לא אוהבת. 
במה עוד אפשר לשלב את זה?
מורחים את חלקי העוף במיונז +חרדל+ פפריקה מתוקה (כמויות לפי האעם והעין...)
גורסים את הקורנפלקס גס, שמים בשקית. מכניסים את חלקי העוף המרוחים בתערבת הנ"ל לשקית ומנערים עד שמצופים מכל הכיוונים.
על אותו רעיון מצפים שניצלים.
ויש גם עוגת גבינה עם תחתית קורנפלקס במקום פירורי בצק... אם מעניין אותך תגגלי...
זה מזכיר לי שנתקלתי במתכון בו מוסיפים ביסלי (לכל מי שנשאר לו מפורים!!!) לציפי השניצל, כמו בקורנפלקס. זכינו להרבה צ'יטוס וחיקוי אפרופו ועוד....
הצעתי לבן שלי שנוסיף לשניצלים של הסעודה צ'יטוס במקום ביסלי, כי אין ביסלי. בתשובה, הוא שאל "ראית פעם באתרים שלך שמוסיפים צ'יטוס לשניצל"?
חמוד !!בת נוגהבעזהי"ת
ודוריטוס בסלט, אגב.
אולי זה בטעם גבינה כן
אבל גם לא בטוח- צריך לבדוק
אני מעבבת לילדים את הקורנפלקס על שמנת ודבש הם ממש אוהבים את זה.
כתבת שאת לא אוהבת את זה עם השוקולד המומס. אני מקווה שהבנתי נכון למה התכוונת: לא רוצה מתכון לחטיפי קורנפלקס מצופים שוקולד? אז אם באמת לזה התכוונת, תתעלמי משני המתכונים הנ"ל. וסליחה. ואם את כן רוצה לנסות, פשוט תחליפי בהם את הפיצפוצים בקורנפלקס. בעבר העליתי פה את המתכונים האלה ועכשיו לא מצאתי אותם. העירו לי על אחד מהם שזה לא הגיוני 5 כפות או 5 כוסות ביחס לשאר המצרכים. אבל לא זוכרת איזה. אולי מישהו פה ידע. המתכונים הם של שכנות שלי ועדיין לא ניסיתי אותם בעצמי. ואפשר גם כדורי שוקולד עם קורנפלקס במקום ביסקויטים.
חטיפי פיצפוצי שוקולד עם חלבה
|
מרכיבים |
אופן ההכנה |
|
1 כוס סוכר 3 כפות קקאו אפשר 1 כף דבש 100 גרם חלבה 150 גרם מרגרינה 5 כפות פיצפוצי אורז |
לבשל הכל חוץ מהפצפוצים על אש קטנה ולערבב עד שהחלבה נמסה ונוצרה עיסה. שופכים את העיסה על פיצפוצי האורז ומערבבים. עכשיו מצרפים את הילדים להכנה: ממלאים עטרות נייר בעיסה, כף בכל עטרה. שומרים במקרר במקום סודי... |
חטיפי פצפוצים עם חמאת בוטנים
|
מרכיבים |
אופן ההכנה |
|
1 כוס חמאת בוטנים 1/2 כוס סוכר 1 כוס דבש 5 כוסות פצפוצי אורז 1 חבילת שוקולד צימקאו |
ממיסים על אש קטנה חמאת בוטנים, סוכר ודבש. לאחר שנמס מוסיפים את הפיצפוצים, מערבבים ושוטחים בתבנית בינונית. ממיסים את השוקולד ושופכים על הפיצפוצים. מקררים במקרר 10 דקות. מוציאים וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2.5 סמ"ר. שומרים במקרר או נועלים בכספת עד שבת. |
קחי ת'קורנפלקס תמעכי קצת (לא הרבה! שיהיו פירורים קטנים כאילו!) תשימי בקערה את הקורנפלקס ותוסיפי עם זה חמאת בוטנים עד שתיהיה לך עיסה כזאת ותשטיחי בתבנית ומעל תשימי שוקולד מומס (שוקולד של קוביות תמיסי ותשימי מעל)
פשווט טעעים!
תגידי איך יצא! 
בהצלחה נשמה!!
את יכולה לשים אותו בתחתית לעוגות/גלידה(-אנחנו עינו שוקולד עם קורנפלקס ומעל זה תות).
את יכולה לאכול את זה עם שוקו במקום חלב.
את יכולה לרסק את זה לערבב עם קוטג' ולאפות.
יש לי מתכון למשהו ממש טעים:
חומרים:
כוס חמאת בוטנים.
חצי כוס סוכר חום.
חצי כוס סוכר לבן.
כוס סירופ תירס(נראה לי את יכולה לשים במקום זה סוכר מומס במים)
כוס שוקולד צ'יפס או כל שוקולד אחר.
7 כוסות קורנפלקס.
מערבבים את 5 החומרים הראשונים על האש וכשזה כבר חם ונמס מוסיפים כוס(לי מספיק חצי כוס) שוקולד צ'יפס.
לפני שכל השוקולד נמס את מורידה מהאש ומוסיפה 7 כוסות קורנפלקס (אפשר יותר),מערבבת,שמה במנג'טים ולפריזר.
לערבב כל הזמן שלא ישרף!!
ייאמי...
ב"ה
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס שמן
4 ביצים
1 פודינג וניל
4 כוסות קורנפלקס גרוס
לערבב הכל מכניסים לתנור בחום 180 מעלות עד שמשחים מלמעלה. (בערך 3/4 שעה)
לבריאות! תגידי איך יצא!
בעזהי"ת.
אני רוצה מתכון של קורנפלקס ממולא!!

דוגרי, הכי קורץ לי פה זה הציפוי לשניצלים...
אעדכן איך ייצא, ומה יאמרו האוכלים 
ושוב תודה
ממולא בקורנפלקס?
מתכון מיוחד כזה שטועמים ממנו ומיד נרדמים לאיזה שלוש שעות עד שאמא תסיים לקפל, לגהץ, לנקות את הבית, להכין ארוחת צהריים, להכין מרק שאבא ביקש, לתלות 2 מכונות ולישון עוד איזו שעה..
וכמובן שלא ייפגום בשנת הצהריים השיגרתית 
מתכונים כאלו ייתקבלו בברכה 
לפעמים ממש בא לי לבנות איזשהו מתקן שיאדה ריטאלין לחלל החדר!!! נניח משהו במזגן...אולי ככה אני אראה את בני היקרים משחקים קצת על השטיח ולא מתפסים על כל דבר אפשרי...![]()
לצפות את הילדים ואת כל הבית בצמר גפן מצופה בניילון נצמד מודבק בסלוטייפ...
ופתיתי צמר גפן עפים באויר מלווים בתרועות ניצחון רמות.
כדורי שינה במטרנה?
גז צחוק במכשיר אדים?
מורפיום במים?
וואווו, אם זה לא פלילי זה לא עובד, הא??? ![]()
בס"ד
זה אומנם לאלרגיה לא ממכר אבל בטוח מרדים ומרגיע. לבת שלי יש בעיה של "ויסות חושי" היא רגישה למגע
התגובה שלה קיצונית לפעמים .שהצרחות שלה מגיעות לשמים וגם התפילות שלי לקצת "שקט" אני נותנת לה פנסטיל
טיפות כמיספר המישקל שלה ושקט ושלוה לכמה זמן.
אבל אני מוסיפה למטרנה רק אם תינוק היסרטי ושום דבר אחר לא מרגיע-
אבל- אני לא הייתי מספיקה להכניס את כל מה שאמרת ב-3 שעות גם בלי 2 פעוטות
אולי הציפיות גבוהות מידי?
בברזיל נותנים לילידם תה פסיפלורה או מיץ פסיפולה (רק ששם זה טבעי סחוט מהפרי..ולא כמו המיצים פה מלאים מי יודע מה...) וזה מרגיע באופן פלאי
ניראה לי שאפשר לנסות את התה.... לא יודעת אם אפשר גם להכין אותו קר או לחמם ולקרר כמו אייסטי... וגם לא יודעת אם הוא מתים לפיצית! לגדולה לא ניראה לי שיש בעיה מיוחדת... וגם שלרוב זהו תה בלי קפאין... מי יודע...אולי זה יעזור...
לשים בתוך מבער שמן ארומתרפי - לבנדר, וניל או כל ריח שנעים וטוב לך..
שמים בקערה של המבער מים ומעל טיפה או 2 של שמן (שימי לב להוסיף מים כשהם נגמרים כדי שהשמן לא יישרף..)
עושה ריח טוב בבית ובעל השפעות מרגיעות..
נעמה ושירהמבערים - אני ראיתי בהכל בדולר (אם אני לא טועה..תחנה מרכזית בקומה השניה)
ברכה והצלחה!
כי זה מנתק את עצמך תחושתית ואם הגוף שלך צריך לייצר חלב אז כדי להיות על הקרקע לגמרי.
רצוי גם שיהיה בריא... תודה!
מה רע בפלטת ירקות + פלטת גבינות ביחד עם לחם מלא (או בשביל הדיאטה פריכיות..) וכוס מיץ תפוזים סחוטה טרי?
אם את רוצה קצת פחות בריא - אומלט.
אם את רוצה עוד פחות בריא - בייגל עם גבינת שמנת וסלמון מעושן (לא יעזור - הגנים הצפון אמריקאיים שלי מתגלים
)
קצת יותר בריא שוב - לבן עם גרנולה.
טוסטים למיניהם.
סטייק אנטריקוט עם צ'יפס (טוב הייתי חייב קצת לאזן..
)
קוראסון גבינה עם כוס שוקו מהבילה (לא מייד אחרי הסטייק..)
קנווד שף או קנווד מיג'ר? (או שבכלל משהו אחר?!....)
מישהי יכולה ליעץ ולפרט מעלות/חסרונות?
תודה!
קנווד שף ומייג'ור הם למעשה אותו סוג מיקסר רק בהספק חשמל וגודל שונה. המייג'ור גדול יותר, פי 1.5 מהשף. לי יש מייג'ור ואני ב"ה מרוצה ממנו. הוא נחשב שניתן ללוש בו שני ק"ג בצק (כמות של הפרשת חלה, מה שמקל על העניין) אבל לי המוכר המליץ שלא לעשות כך, כי זה עלול להרוס את המנוע. לכן אני לשה רק עד 1.5 ק"ג בצק.
אני קניתי את המייג'ור כי אני אוהבת לאפות כמויות גדולות ולהקפיא. במייג'ור ניתן להקציף 12 חלבונים בלי שום בעיה.וסתם למי שהכל עושה בגדול כדאי לקנות את המייג'ור, מי שלא זקוקה לגודל יכולה בהחלט להסתפק בשף.
נקודה אחת שהיא מינוס בעיני, בעת לישת כמות גדולה של בצק, המיקסר ממש 'קופץ' על השיש, וצריך להשגיח שהוא לא 'יברח'... הוא לא מספיק יציב כנראה.
ומכאן למיקסר קיצ'נאייד, שהוא נחשב המקביל של הקנווד מבחינת האיכות והרמה. לקיצ'ינאייד יש רק גודל שמקביל לגודל של השף. והם כנראה אותו הספק חשמל. מה ששונה בקיצ'נאייד שהוא כנרהא הרבה יותר יציב כי הוא גם הרבה יותר כבד.
נדמה לי ששמעתי פעם שהוא גם שקט מאד. אין לי מושג אם באמת זאת אמת (ששמעתי, ושזה אכן כך
)...
בכל מקרה אם את צריכה את הגודל אני כן ממליצה על המייג'ור. אלמלא הגודל יכול להיות שהייתי מעדיפה את הקיצ'נאייד, אבל בגלל הגודל הפרקטי (לצרכים שלי) בחרתי במייג'ור ואני לא מתחרטת. ב"ה.
בהצלחה!
ועוד משהו תגגלי קצת ברבנו גוגל, בטח תמצאי שם עוד מידעים...
ואני ממש מרוצה ממנו, הוא יחסית למיקסרים אחרים שקט ואני מרשה לעצמי להתעסק בו כשישנים אצלי 
הוא קל לתפעול ונוח.
אפשר להוסיף לו כל מיני חלקים מעניינים כמו מטחנת בשר, חותכן עוגיות, מכין פסטה ועוד. (זה לא מגיע יחד עם המיקסר).
החיסרון היחידי שהקיבולת שלו היא לקילו בלבד.
ואם את אופה בכמויות גדולות אז זו הרבה עבודה.
אמא שלי מתעסקת עם הקנווד והוא מרוצה מאוד.
יש לכם רעיונות למשו קליל שאני יכולה לאכול כשאני רעבה? (וגם משועממת, זה בד"כ בא ביחד
)
חביתה
אטריות ברוטב שמנת בן רגע
חצי אבוקדו עם שמן זית וחוץ - לאכול בכפית
תפו"א במיקרו
מרק מהיר מקופסאת שימורים/ירקות קפואים
מבשלים חבילת אטריות
משתמשים לרוטב במה שיש בבית ואוהבים - שמנת חמוצה, גבינה לבנה, יוגורט, קוטג'... לחבילת אטריות אחת יש צורך בשני גביעים - 400-500 ג' בערך.
כשאטריות מוכנות מסננים אותם מהמים מוסיפים את הגבינה או השמנת, 2 כפות רסק עגבניות, קצת שמן זית ותבלינים לפי הטעם (שום, פלפל אורגנו) מערבבים ומגישים מיד
אפשר כמובן להוסיף גבינה צהובה. וזיתים
אפשר להוריד את הרסק עגבניות ולשים במקום אבקת מרק פטריות/אבקת מרק בצל/פטריות מקופסת שימורים
אם כי אם משתמשים בקוטג' מומלץ להכניס את האטריות עם הרוטב לחימום בתנור/מיקרו כדי שהקוטג' ימס
ולמי שנמאס מהרוטב לא חייב להכין אותו כל הזמן
כי פשוט התלהבתי ממנו אבל לאחים שלי כבר נמאס...
גם אצלנו אוהבים את הרוטב הזה מאוד, אבל אני לא עושה אותו יותר מפעם בשבוע...
לשים במחבת חבילה שמנת מתוקה, להוסיף קצת אבקת מרק פטריות ופלפל שחור, כשזה מבעבע- להוסיף גבינה צהובה מגוררת (מישהו הזכיר פה את המילה שחיתות קלורית בלתי נסלחת???)
מרוב שאני מכינה אותו כל החיים...
פסטה, טוסט שווה, חביתה טעימה, פנקייק
בתאבון
משהו כמו עוגה לבנה עם שוקולד צ'יפס/ עוגת קפה כזאת...
תודה רבה!!!
הנה מתכון טעים ופשוט:
מערבבים:
1.5 חב' מרגרינה- אפשר להמיר בשמן!!!(כוס וחצי)
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס סוכר חום
אחר כך מוסיפים אחד אחד-
3 ביצים
3כפיות ת. וניל
3.5 כוסות קמח
כפית וחצי סודה לשתיה
כשהכל מעורבב מוסיפים שוקולד צ'יפס(עדיף אופנהימר- סתם כי הוא הכי טעים
)
שופכים הכל לתבנית ענקית(התבנית של התנור, או תבנית חד פעמית שכתוב על החבילה תבנית ענקית) ואופים 45 דקות בערך עד שהקיסם יבש.
לכל שאלה אפשר לפנות באישי או כאן. שבת שלום מנוחה ושמחה!!!
שיפקה.
מתכונים ורעיונות יצירתיים וגם לא למתכונים עם חמאת בוטנים שקיבלנו במשלוחי מנות יתקבלו בברכה...
יאמי...
סתם, ועכשיו ברצינות, יש פה באחד השרשורים למטה מתכון לפצפוצי אורז עם חמאת בוטנים.
אני פעם הכנתי עוגיות חמאת בוטנים. השתמשתי בחמאת בוטנים טבעית, הוספתי קמח, סוכר וביצה (התחלתי עם כוס חמאת בוטנים, כוס קמח וכוס סוכר, ביצה אחת. ואז הוספתי עוד קמח עד לקבלת בצק שאפשר לעשות איתו עוגיות)
המתכון לקוח מעיתון בתוך המשפחה (מהמדור של אביגיל מייזליק)
יוצא טעים מאוד ויפה להגשה.
חומרים: 50 גרם מרגרינה
צנצנת חמאת בוטנים פחות שתי כפות.
3 כפות אבקת סוכר
רבע כוס דבש
חבילת ביסקוויטים פתי בר מרוסקים.
ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי החימום, עד שהכל מעורבב היטב.
שופכים לתבנית בינונית.
לציפוי: ממיסים בסיר 200 גרם שוקולד מריר
שתי כפות חמאת בוטנים
כף שמן.
יוצקים על התערובת שבתבנית, ומקפיאים.
אני אוהבת להפשיר את העוגה מעט לפני החיתוך,
ואז היא נחתכת יפה בעזרת סכין דקה וחדה.
אם את רוצה מתכון>> תגידי..
ולחם עם חמאת בוטנים וריבה>> יאמיי..
(אמריקאים, אין מה לעשות..
)
עוגיות חמאת בוטינים עם דבש או סוכר חום.
1/2 מרגרינה (או חצי כוס שמן) (אם מכינים עם דבש אז 1/4 כוס שמן/מרגרינה)
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום (או 1/2 כוס דבש)
1 ביצה
לערבב לעיסה אחידה (במיקסר)
להוסיף:
1/4 1 כוס קמח
1/2 כפית א. אפייה
1/3 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
לתת לנוח קצת (כרבע שעה אאל"ט) במקרר.
לעשות כדורים בגודל אגוז מלך בערך, להניח על תבנית עם נייר אפיה ולמעוך קלות עם מזלג, לחיצה אחת לכל כיוון (עושה עיגולים עם דוגמאת שתי וערב בערך..)
אופים בחום 190 מעלות כ12-10 דק'.
בתאבון!!
כן אני יודעת שכבר שלחתי את זה היום... 
חטיפי פצפוצים עם חמאת בוטנים
|
מרכיבים |
אופן ההכנה |
|
1 כוס חמאת בוטנים 1/2 כוס סוכר 1 כוס דבש 5 כוסות פצפוצי אורז 1 חבילת שוקולד צימקאו |
ממיסים על אש קטנה חמאת בוטנים, סוכר ודבש. לאחר שנמס מוסיפים את הפיצפוצים, מערבבים ושוטחים בתבנית בינונית. ממיסים את השוקולד ושופכים על הפיצפוצים. מקררים במקרר 10 דקות. מוציאים וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2.5 סמ"ר. שומרים במקרר או נועלים בכספת עד שבת. |
בס"ד
אחרי החישוב שלי לכמה ביצים לשבת להשאיר נישאר לי 2 ואין מצב שאני יגיע לחנות ואם אני לא עושה עוגה לשבת יהיו הפגנות
אז אולי מישהי מכירה מתכון לעוגה שיש בה 2 ביצים לא יותר?
![]()
תסתכלי פה בשרשור הנעוץ על עוגות בחושות
אני אעתיק לפה את המכתב פתיחה:
בישול הוא אהבת חיי! משפט מוכר?
הפורום הזה כאן בשבילכם, המורעבים ברחבי הרשת.
בין אם אתם סטודנטים שנמאס להם כבר מספגטי באלפי וריאציות של רוטב עגבניות,
בין אם אתן אמהות שנמאס לילדיהן מחביתה וסלט כל ערב.
בין אם אתם סתם רווקים שרוצים להרשים את המדוייטת באיזו פשטידה מקורית..
בפורום זה, אנו עוסקים בכל הקשור למטבח: בישול, אפיה, טיגון, צלייה, חימום, אידוי וכו'.....
כל משתתף חדש מתקבל בברכה, (בתנאישהביא איתו את ספר המתכונים.... של סבתא ......)
מתכונים חדשים יתקבלובברכה.
מהות הפורום היא לדסקס אוכל, להחליף מתכונים, לעזור זה לזה בענייניאוכל, להתבדח מעת לעת והכי חשוב להנות.
קבלו הזמנה אישית למסע קסום אלממלכת האוכל.
אז..... ברוכים הבאים וקדימה לעבודה…
פה תמיד...
הפורום לא נועד לוויכוחים מקצועיים או לא בתחום ההגדרות הכימיות כנ"ל לגבי ויכוחים הלכתיים (למרות שאישית נהניתי מהויכוח הנ"ל...) אז בקשתי מכולכם/ן שנשאיר את הפורום כפי שהיה עד כה - מקום שנעים לבלות בו ולהחליף מתכונים ורעיונות לבישול ואפיה.
הריני בזאת לחזק את ידיה של המנהלת שעושה עבודה טובה וכל זאת בהתנדבות מלאה. ומי שלא מרוצה מדרך הניהול מוזמן לחפש לו פורומים מקבילים ברחבי הרשת.
תודה על ההקשבה ויום טוב.
אחותוהיה חוסך לי הרבה כסף....
והמנהלת! אנחנו איתך !
יהודיה מא"יהמשיכי בדרכך!!
כולנו אחרייך
![]()
הצורה שבה נכתבו הדברים והרצון למשוך את הויכוחים עוד ועוד מזכיר לי התנהגות של טרול באינטרנט.
ציטוט מויקיפדיה:
"בסלנג האינטרנט, טרול הוא משתתף בפורום באינטרנט (או בצ'אט), שכל מטרתו היא להזיק באמצעות שיבוש מהלך הדיון בו.
הטרול מסב נזק באמצעות כתיבת הודעות הפוגעות במשתתפים אחרים, הפרת כללי ההתנהגות בפורום, שלהוב (Flaming)..."
הדרך הנכונה להתמודד עם זה, היא התעלמות.
יהודיה, תמשיכי לעמוד על המשמר וושידייך לא יפלו מתגובות לא ראויות.
ואני הפסדתי! ![]()
יהודיה, יישר כוחך על ניהול פורומנו הפעיל (אם תשימו לב, תראו שזהו אחד הפורומים הפעילים ביותר באתר!).
ו-וויני (דה פו?), נשמח שתעשירי אותנו מנסיונך ומומחיותך, בדרכי נועם 
!!בת נוגהבס"ד
אני אומנם די חדשה ,אבל מרגישה באחדות ניפלאה בפורום הזה . הרבה דברים טובים למדתי ובתור אחת שגם
אהבת הבישול והאפייה היא מרכז חייה (כן יש לי אוסף ספרים של מתכונים ובעלי יודע שמתנת יום הולדת או נישואין אני רוצה ספר בישול) יכולה לומר מצאתי בפורום הזה בית. תודה למנהלת ולכל המשתתפות/ים!![]()
קבלת הניהול החדש בפורום הנוכחי:" את האדם הנכון במקום הנכון"!
יהודיה שלנו שופעת ידע פרקטי רב בנושאי הבישול והאפיה השונים! ידע שלעיתים עולה ביעילותו על הטיפים ה'מקצועיים' כביכול של כל מיני 'מקצועיים' למיניהם....