שרשור חדש
משהו שרציתי לומראיזה טוב ה'!!!!

אני אעתיק לפה את המכתב פתיחה:

 

בישול הוא אהבת חיי! משפט מוכר?

 הפורום הזה כאן בשבילכם, המורעבים ברחבי הרשת.

בין אם אתם סטודנטים שנמאס להם כבר מספגטי באלפי וריאציות של רוטב עגבניות,

בין אם אתן אמהות שנמאס לילדיהן מחביתה וסלט כל ערב.

בין אם אתם סתם רווקים שרוצים להרשים את המדוייטת באיזו פשטידה מקורית..

בפורום זה, אנו עוסקים בכל הקשור למטבח: בישול, אפיה, טיגון, צלייה, חימום, אידוי וכו'.....

כל משתתף חדש מתקבל בברכה, (בתנאישהביא איתו את ספר המתכונים.... של סבתא ......)

מתכונים חדשים יתקבלובברכה.

מהות הפורום היא לדסקס אוכל, להחליף מתכונים, לעזור זה לזה בענייניאוכל, להתבדח מעת לעת והכי חשוב להנות.

קבלו הזמנה אישית למסע קסום אלממלכת האוכל.

אז..... ברוכים הבאים וקדימה לעבודה

פה תמיד...



 

הפורום לא נועד לוויכוחים מקצועיים או לא בתחום ההגדרות הכימיות כנ"ל לגבי ויכוחים הלכתיים (למרות שאישית נהניתי מהויכוח הנ"ל...) אז בקשתי מכולכם/ן שנשאיר את הפורום כפי שהיה עד כה - מקום שנעים לבלות בו ולהחליף מתכונים ורעיונות לבישול ואפיה.

 

הריני בזאת לחזק את ידיה של המנהלת שעושה עבודה טובה וכל זאת בהתנדבות מלאה. ומי שלא מרוצה מדרך הניהול מוזמן לחפש לו פורומים מקבילים ברחבי הרשת.

 

תודה על ההקשבה ויום טוב.

צודק בהחלט!! שכוייח!אם הבנים12
כמה חבל, חשבתי ללמוד קונדיטוריה בהתכתבות אחותו

היה חוסך לי הרבה כסף....

 

והמנהלת! אנחנו איתך !

תודה לכם על הפרגון יהודיה מא"י

יהודיה יקרה!!איזה יום שמח

המשיכי בדרכך!!

 

כולנו אחרייך

 

יאמי

מצטרפת לדברי החיזוקאמא מסורה

הצורה שבה נכתבו הדברים והרצון למשוך את הויכוחים עוד ועוד מזכיר לי התנהגות של טרול באינטרנט.

ציטוט מויקיפדיה:

 

סלנג האינטרנט, טרול הוא משתתף בפורום באינטרנט (או בצ'אט), שכל מטרתו היא להזיק באמצעות שיבוש מהלך הדיון בו.

הטרול מסב נזק באמצעות כתיבת הודעות הפוגעות במשתתפים אחרים, הפרת כללי ההתנהגות בפורום, שלהוב (Flaming)..."

הדרך הנכונה להתמודד עם זה, היא התעלמות.

 

יהודיה, תמשיכי לעמוד על המשמר וושידייך לא יפלו מתגובות לא ראויות.

כמה אקשן היה כאן,Avrechit

ואני הפסדתי! עצבני

 

יהודיה, יישר כוחך על ניהול פורומנו הפעיל (אם תשימו לב, תראו שזהו אחד הפורומים הפעילים ביותר באתר!).

 

ו-וויני (דה פו?), נשמח שתעשירי אותנו מנסיונך ומומחיותך, בדרכי נועם

כן אברכית, שמנו לב, חסרת לנו בדיון..... !!בת נוגה
גם אני מיצטרפת אין על הפורום הזה!lila317

בס"ד

 

אני אומנם די חדשה ,אבל מרגישה באחדות ניפלאה בפורום הזה . הרבה דברים טובים למדתי ובתור אחת שגם

אהבת הבישול והאפייה היא מרכז חייה (כן יש לי אוסף ספרים של מתכונים ובעלי יודע שמתנת יום הולדת או נישואין אני רוצה ספר בישול) יכולה לומר מצאתי בפורום הזה בית. תודה למנהלת ולכל המשתתפות/ים!מוציא לשון

^^^^^ מצטרפת לכל הנ"ל!! כפי שאמרתי ליהודיה עםאני ירושלמיתאחרונה

קבלת הניהול החדש בפורום הנוכחי:" את האדם הנכון במקום הנכון"!

 

יהודיה שלנו שופעת ידע פרקטי רב בנושאי הבישול והאפיה השונים! ידע שלעיתים עולה ביעילותו על הטיפים ה'מקצועיים' כביכול של כל מיני 'מקצועיים' למיניהם....

ועוד עזרה להיום...מישהי123

טוב, אני צריכה להכין לשבת חמין ל-15- אנשים  עצבני וחייבת עזרה בהערכת כמויות...

נראה לי אני עושה מגריסים, חומוס, תפ"א ובשר.

אז כמה מכל דבר בערך?...

תודה ושבת שלום!

אז ככה:אני ירושלמית

לדעתי,

 

1 תפו"א בינוני-גדול לאדם

 

1 נתח בשר לאדם אם את שמה בשר לחמין שהוא כבר חתוך (אם את שמה גושים אז שני גושי בשר בינוניים/גדולים).

 

2 כוסות חומוס

 

1 כוס גריסים

אז ככהשלום 22אחרונה

תפו"א בינוני לכל אחד (יש אוכלים יותר, ויש כאלה שלא אוכלים- דיאטה).

אפשר לשלב בחמין חתיכות בשר ועוף (שוקיים)- חתיכה בינונית לכל סועד. אצל המרוקאים לפעמים מכינים קציצות ושמים בסיר החמין- וזה ממש טעים (ראס-אל-חנות'- למי שמכיר).

חומוס בד"כ לא אוכלים הרבה- מספיק כוס וחצי (וכדאי לבשל אותם בסיר לחץ כ-20-30 דקות אחרי שרייה של לילה במים ואבקת סודה לשתיה).

לדעתי חטה יותר טעים מגריסים- 2 כוסות, ויותר טוב להכין אותם בשקית קוקיס נפרדת בתוך הסיר.

לקחת בחשבון שלחמין כזה צריך סיר די גדול, וכדאי לחשב מראש את כמות הנוזלים מזמן הבישול ועד לבוקר יום השבת.

ביצים-איך שכחת?! לדעתי 13 ביצים, בהנחה שיש שיאכלו ביצה שלימה, ויש שיאכלו חצי, ויש שלא יאכלו..

ג'לטין - יש תחליף?אנונימי (פותח)

שלום!

אנחנו לא אוכלים ג'לטין וראיתי הרבה עוגות מוס שצריכות אותו כדי שהעוגה תהיה יציבה כמו בקונדטוריה.

האם יש תחליף לג'לטין ועדיין העוגה תשאר יציבה ויפה כמו במתכון המקורי? 

 

תודה

יש תחליףיהודיה מא"י

קודם כל, מה הסיבה שאתם לא אוכלים ג'לטין? מטעמי כשרות? כי אני יודעת שאפשר לקנות ג'לטין עם הכשר בד"ץ שעשוי מדגים כשרים.

אפשר להשתמש בקורנפלור - אומנם פחות טעים מג'לטין, משאיר צבע מט (אם מוסיפים אותו למשהו שאמור להיות שקוף) וטעמו מורגש מעט בעוגה. הוא כמובן גם צריך בישול של ממש ביחד עם מה שהוא אמור להסמיך.

 

חוץ מזה אני יודעת שג'לי אינסטנט שקונים עשוי לפחות בחלק מהמקרים מאגר אגר ולא מג'לי אמיתי, אז אולי אפשר לקנות גם אבקת אגר אגר ולהשתמש בה? (לא נתקלתי, אבל שווה בדיקה)

 

וכמובן, למתכון ספציפי יהיה קל יותר להציע תחליף.

כן מטעמי כשרות..אנונימי (פותח)

אני יודעת שיש בד"ץ אבל שמעתי שעדיף לא להשתמש בכלל ושיש עם זה קצת בעיה לספרדים, לא יודעת עד כמה נכון אבל אני מעדיפה בלי..

 

קורנפלור מייצב את העוגה?  הצבע מט לא ממש מפריע לי.. ואיזה טעם יש לו? עד כמה משמעותי?

 

חיפשתי בגוגל אבקת אגר אגר ודווקא מצאתי חנויות שמוכרות אבקה כזאת.. את יודעת אולי אם יש מהדרין?

 

ודוגמא למתכון: עוגת גבינה עם תותים של ניקי ב -  http://www.nikib.co.il/recipe-269.aspx

וכמעט כל עוגות המוס שלה מכילות ג'לטין.. 

 

תודה לך!

נכוןיהודיה מא"י

שכחתי באמת. מי שלא אוכל דג עם גבינה אז גם ג'לטין דגים בעייתי בשבילו.

הקורנפלור מייצב את העוגה. אבל לא לא לגמרי נטול טעם כמו ג'לטין.

במתכון שהבאת לדוגמא אני חושבת שאפשר להחליף.

לערבב חצי כוס חלב עם 2-3 כפות קורנפלור, לערבב טוב טוב, לחמם בסיר קטן תוך כדי ערבוב מתמיד, עד ממש יקריש.

להוסיף מיד לתערובת הגבינה ולערבב היטב.

 

ואת שכבת התותים צריך לבשל ממש עם קורנפלור במקום הג'לטין.

בעז"ה אני אנסה..אנונימי (פותח)

לשבת כבר יש לי עוגה אחרת אבל לפעם הבאה.. מקווה שיצליח.. 

 

תודה רבה!!פרח

גם אינסטנט פודינג וניל (יש טעם!) מייצב טוב לפעמים.בת נוגהאחרונה
ג'לטין מבע"ח טהור- פרווה. למה שג'לטין דג יחשב לדג?כלנית1
זהו בדיוק, שיש כאלו שמחמירים בעניןיהודיה מא"י

שאלה דחופה- הקפאת דגים+mp8

האם אפשר להקפיא דגים מוכנים שנותרו מהסעודה??

(נסיכה מבושלת ברוטב, סלמון אפוי)

 

אשמח לתשובות המומחים/יות!!

 

חג שמח!!

כןיהודיה מא"י

אם זה עוד רלוונטי...

מלכתחילה- אין שום בעיהפפריקה--

אנחנו מבשלים לשבת כמות כפולה ומתפנקים על ההפשרה בשבת הבאה.

 

איך היה???

כמעט לא נשאר מה להקפיא.....+mp8
סימן שהיה מוצלח!!אני ירושלמית
כן, אני אפילו מכינה לכתחילה כמות כפולה ומקפיאה חציעדידפאחרונה
מתכון לפיצה מזונות..אנונימי (פותח)

יש למישהו אולי מתכון לפיצות אישיות שמברכים עליהן מזונות?

[ולא כאלה שבמתכון יש גבינה לבנה ואז זה מזונות, 

אלא חלב או משו כזה..]

ממש תודה! =)

פורים שמח D:

פשוט תחליפי מים בחלביהודיה מא"י

או חלק מהמים, אבל העיקר שיותר מחצי יהיה חלב.

או שאין לך בכלל מתכון לפיצה?

כדאי שתבררי עם הרב שלך...אנונימי (פותח)

כי חלב בבצק לא בהכרך הופך את הפיצה למזונות. לפחות לא לאשכנזים.

 

ולפי הרב אברהם יוסף בתוכניתו ברדיו קול חי - זה גם לא הופך את הפיצה למזונות לספרדים.

אז כדאי שתבררי עם הרב שלכם.

תודה, הסתדרתי : )אנונימי (פותח)
קפץ..אנונימי (פותח)

עשיתי עם 3/4 כוס חלב,

אבל לפי מה שאת אומרת.. זה לא בטוח מזונות ?

לפי מה שידוע לייהודיה מא"י

אם יותר מחצי מהנוזלים זה מיץ או חלב זה מזונות, וזה לאשכנזים. לספרדים לפי מה שידוע לי מספיק אפילו פחות.

מצד שני אם קובעים על זה סעודה זאת שאלה אחרת, ואפילו עוגה מתוקה שאוכלים ממנה הרבה חייבת במקרים מסוימים נטילת ידים.

ובקיצור - לשאול את הרב שלכם

כן אבל כל פיצה,מעפר אני באהאחרונה

אפילו שהיא מזונות, אם קובעים אותה לסעודה אז היא המוציא. תלוי גם כמה אוכלים וכו'..

אז עדיף פשוט להישאר עם המוציא בלי שיהיו ספקות..

מתכון לבצק פריך (שמן!) לפי קרין גורןכלנית1

עוגיות צורות (לקוח ממתכון לעוגיות קינמון), לבקשתה של שיפקה

4 ביצים
3/4 כוס סוכר (או יותר- עד כוס אחת, לפי הטעם)
3/4 כוס שמן
4 כוסות קמח
1
שקית אבקת אפייה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ בערך.
קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות. 

כלניתוש, מתאים גם כבסיס פריך לעוגות\פשטידות?בת נוגה
אין לי מושג כי עוד לא הגעתי לזה. הלכו לי החומיות!!כלנית1

אתמול אפיתי חומיות (לבעלי - כדי שיהיה לו מה לאכול אחרי העבודה ולפני שהוא יוצא למנחה), אבל חייבים להשגיח עליהן ויצאתי מהמטבח ל-5 דקות (לסייע לבחורצ'יק להתארגן למקלחת). הן נאפו כ-5 דק' יותר מדי (חומיות רגישות וצריך לדעת את הרגע המדוייק). הן יבשות מכדי לאכול בלי לטבול בחלב, אז אין לי כח וחשק לאפות שום דבר, פרט לעוגת גבינה עם פירורים. אני מקווה שהבצק מתאים גם לפירורים.....

אוי.... באסה! רגע, אולי החומיות המידי - אפויותבת נוגה

יתאימו כבסיס וכציפוי פירורי לעוגת הגבינה?

כי הרי שם דווקא צריך פירורים פריכים, ולא כאלו שיתרככו מהר...

וככה גם תרוויחי טעם שוקולדי בעוגה!

מאוחר מדי. הן בפח...... בעלי הסכים שהן יבשות מדיכלנית1

בצק עם שמן לעולם לא יהיה בצק פריךאנונימי (פותח)

בשביל פריכות חייבים שומן מוקשה. זה אומר מרגרינה או חמאה (שיש בה קצת פחות שומן מוקשה)

בשמן אין שומן מוקשה, לכן בצק עם שמן לעולם לא היה בצק פריך

 

קרין גורן יכולה לכתוב כמה שהיא רוצה אבל זה רק אומר ששיעור בסיס במרכיבי מזון היא לא למדה

וחבל

כל קונדיטור מתחיל יודע את זה, וגם תלמידי תיכון

 

מסכימה עם וויני-שיפקה

פעם ניסיתי עם חצי מרגרינה וחצי שמן(פחדתי לנסות רק עם שמן) וזה יצא איכס. פירורים שאי אפשר לעבוד איתם.

לכן ביקשתי מתכון עם שמן. בשרשור למטה (ע"ע) מישהי נתנה מתכון וכתבה שזה יוצא טוב. מאז לא ניסיתי את זה, אבל היא אמרה שזה יוצא פריך. אפשר לשאול אותה. נראה לי זו היתה פלפלתי..

יש בצקים עם שמן בהחלט טובים, אבל הם לא פריכיםאנונימי (פותח)

מאפה שמבוסס על בצק עם שמן, יצא רך ונימוח אבל לא פריך

 

אנשים לפעמים מבלבלים בין המושגים נימוח ופריך שהם שני הפכים

ואת ההסבר להבדל אפשר להבין דרך ביסקוויטים. ביסקוויט טרי הוא פריך

ביסקוויט שנשאר מחבילה פתוחה וספג לחות או ביסקוויט מחבילה ישנה הוא נימוח ומאד לא נעים לאכילה.

או לחילופין - ביסקוויט שטובלים אותו בתה/קפה נעשה נימוח מאד

 

אז יש בהחלט בצקים טעימים מאד עם שמן אבל הם לעולם לא יהיו פריכים

יש בצק פריך עם שמן שיוצא פריך ולא נימוח!אם הבנים12


 

אדרבא, תני מתכון ונראה מי צודק... בת נוגה
הוייכוחים פה ממש מוזריםאנונימי (פותח)

שיעור ראשון בלימוד מרכיבי מזון, דבר שאגב לומדים גם בתיכון ולא צריך בשביל זה לימודי קונדיטוריה, מבהיר שאין  דבר כזה.

זה כמו שתגידי שבישול השמן יהפוך אותו למוצק. סליחה אבל אין דבר כזה

בדיוק כמו שאי אפשר להשיג פריכות עם שמן. אי אפשר לעשות יש מאין

הקב"ה יכול, אנחנו לא

אז לידיעתךיהודיה מא"י

מרגרינה או שומן מוקשה נעשים בתהליך של חימום שמן צמחי רגיל, או במילים אחרות בישול שמן.

 

דבר שני, אפשר להביא הרבה תאוריות, אבל את הבצק הפריך עם השמן הן לא מעניינותצוחק, הוא אולי טעים פחות מבצק פריך עם שומן מוקשה/חמאה אבל הוא עדין פריך.
 

בתור מנהלת פורום מתכונים הייתי מצפה ממך לידע מקצועאנונימי (פותח)

וההערה שלך פשוט מעידה על ההיפך.

כמו שכתבתי - זה דבר שלומדים אפילו בתיכון, וזה מפליא ביותר שאת לא יודעת את זה.

להגיד שבצק עם שמן יצא פריך - זה להגיד דבר הזוי ובלתי הגיוני שרק נובע מחוסר ידע בסיסי.

אבל אני בטוחה שגם את ההערה הזאת תמחקי כמו שאת נוהגת בהערות שלא מתאימות לך

וחבל

סליחה וויני, אבל-נווה מדבר

זה לא מכובד ולא יפה להגיד כך על יהודיה מא"י!!!

 

א. היא בהחלט מקצועית (גם אם לדעתך כתבה משהו שלא נכון, זה כלל לא מעיד על מקצועיותה בכללי). פרט לכך שלפי דברייך יוצא שגם קרין גורן ממש לא מקצועית- בואי נאמר שיהיו מספיק שיתווכחו איתך על זה.

 

ב. לא ראיתי בשום מקום שיהודיה מחקה הודעות שלא מתאימות לה! (וזה לא בגלל שהיא מחקה אותם...) . זו לא צורת העבודה שלה, ואני מכירה אותה כבר די הרבה זמן בפורומים.

 

וחבל...

 

היא מוחקת וגם מנהל האתר יודע את זהאנונימי (פותח)

וזה לא חדש.

וזה מאד לא מכובד מצד מנהלת פורום לכתוב תגובה לועגת. במיוחד כאשר היא עושה את זה על דברים שהם כל כך יסודיים.

יש עובדות כימיות שאי אפשר להתווכח עליהן, ותרכובת לא יכולה להיות מדברים שאין

זה כללי הטבע שהקב"ה קבע

אם מנהלת הפורום לא יודעת דברים כל כך בסיסיים, מוטב שלא תגיב כי היא רק עושה צחוק מעצמה.

 

 

 

אה יה ייי, לא כדאי להתחיל עם יהודיה שלנו....בת נוגה

המנוסה, החכמה והנהדרת.........

אחרת יתקוממו כאן כל חברי הפורום...............

 

מותר למנהל של כל פורום לעמוד על המשמר, לשנות או לצנזר הודעות כשיקול דעתו,

גם אם זה לא נעים לעומד בצד השני (וזה באמת לא נחמד, מנסיון...).

זה חלק מהעניין ומהתפקיד.

למרות שיש בזה הגבלה מסוימת,

הנהלת האתר ותכל'ס גם אנחנו עצמנו לא באמת רוצים שזה יהפוך ל'הייד פארק' הוירטואלי שפרוץ לכל אמירה ולכל דעה, מתוך השקפה ש'האתר סובל הכל'.

יש איזשהם גבולות.

בפועל, פחות או יותר כ--ל דעה,

ובלבד שתושמע בעדינות והכבוד ראויים - לא תצונזר כלל וכלל.

זה שהיא מוחקת זה הגיוני-הרי זה תפקידהנווה מדבראחרונה

לעמוד על המשמר ולמחוק הודעות שלא מתאימות לאתר, לא מכובדות וכד'

 

אבל היא לא מוחקת הודעות שלא מתאימות לה-באופן אישי.

 

יהודיה היא מנהלת מתמסרת ועושה את עבודתה כמו שצריך, ואת זאת יעידו כולם!

היא מחקה את שלי- ואני שלימה עם זה לגמרי!!!!אחותו

כנראה הפכתי לתוקפנית מדי...

זה תפקידה וזו זכותה.

נו, באמת... תעשו לי טובה...פלפלתי

תכלס - פריך או לא פריך, לא כותבים פה בפורום מתכונים כדי לצאת קונדיטורים. אלא פשוט כדי להכין את האוכל שרוצים וצריכים. זה הכל.  אין טעם להתחיל להתווכח על אם זה מקצועי או לא או כמה מדוייק זה מבחינה כימית או קונדיטורית או כל דבר אחר...

מי שרוצה מתכונים כאלה עם שמן (למשל כמוני) מחפשת אותם כי היא פשוט לא מכניסה מרגרינה הביתה.

וזה לא מעניין אותה כמה סיבות יביאו לה ללמה יוצא יותר טוב עם מרגרינה.... את זה היא יודעת, מה שהיא מחפשת זה את הפיתרון. לא את הויכוח.

 

[וחוצמזה, בפורומים אין תמיד צורך במנהל מקצועי. רק צריך שהוא יהיה בן אדם. ואת זה ב"ה יש. אז מה הבעיה?]

מצגת מקסימה שאחותי שלחה לישירשור

משתמשת בה די הרבה

תהנו!

 

20110316100935.ppt

 

וואו!אחותו
מה זה וואוו!! מי המשקיע????אביאלמז
כנראה הילדים של אביבה הזושירשור

מגניב, אה?

וואוו, השקיעו, איזו מצגת ארוכהאמא מסורה

כזאת מצגת ארוכה הייתי עורכת עם היפרי קישור- מקל מאוד למי שרוצה דווקא את המתכונים האחרונים, במקום להתחיל לדפדף בכל המצגת.

זה לא הרבה זמן עבודה, מותר לי לערוך ולצרף כאן מחדש עם השינוי או שזה מוגן ואסור להעלות בפורום את המצגת ערוכה?

תקחי חלק ותכתבי שזה לקוח מתוך הפורום........כלנית1

וואי זה מעולה בשבילייהיה טוב

תודה רבה!

מדהים!!!איזה יום שמח

שמרתי לי

 

יאמי

לא עולה לי. אולי תשלחי לי חלק אחד או שם אתרכלנית1אחרונה

צנון - מה עושים עם הדבר הזה....אילה שלוחה

אשמח ממש לרעיונות פשוטים ונחמדים...

אפשר להוסיף לסלט ירקות רגיל.אור77
אני מכירה. צריכה עוד רעיונותאילה שלוחה
מתנצלת, גרועה בלשיים שמות,שירשור

תזכירי לי מה זה צנון?

ורוד כהה, הבפנים לבן...נדנדה כתומה.

משו בערך כזה:

 

צנון הגינה (raphanus sativus)

 

פחות או יותר.. התמונה לא משו', אבל זה מה שמצאתי..

סלט ירקות אחר- מתוך ניחוחות בירוק /צ. קרייזמןכלנית1

2 פלפל אדום/כתום/צהוב- לחתוך לאורך

2 פלפל ירוק בהיר- כנ"ל

2 גזר- לחתוך לגפרורים

5 צנוניות (במקומם תשימי צנון אחד, לדעתי, כי הוא יותר דומיננטי)

1/2 ראש כרוב לבן - לחתוך לרצועות צרות

לרוטב: לקלות במעט שמן 2 כפות שומשום

          1 כף שמן

          1 כפית סוכר

           1 כף מלח (נראה לי קצת מוגזם)

           1 כף חומץ

            מיץ מלימון אחד

לבחוש את חומרי הרוטב, להוסיף את השומשום, לנער היטב ולפזר מעל הירקות. לאחסן בכלי מכוסה במקרר כמה שעות לפני ההגשה.

(לא נסיתי את הסלט הנ"ל אבל עשיתי בעבר סלטים מתוך ספרה ונהניתי....)

        

אפשרחילזון 123

לגרד או לחתוך קטן ולערבב עם מיונז או שמנת חמוצה

סלט צנון-קרמבו

סבתי ע"ה היתה מכינה סלט מצנון מגורר ובצל ירוק,

נראה לי שמתובל בשמן, מיץ לימון ומלח.

(אני לא זוכרת בדיוק, אבל זה היה סלט מרענן וטעים מאוד)

הסלט הטעים של אמינחשוניתאחרונה

מכינים סלט קולסלו רגיל: כרוב וגזר עם מיונז, ומוסיפים לו צנון מגורד, הרבה עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, ומיץ לימון, שמן זית. יוצא מזה טעים! הסלט הכי טוב לבשר ועוף, למנגל, לפיתות וכו'.

רעיונות למנות עם עוףאנונימי (פותח)

ערב טוב,

קניתי כמה חבילות של טבע עוף ואני מחפשת מתכונים חדשים לעוף ליום-יום וטעמים מיוחדים לשבת.

אשמח לקבל מתכונים (רצוי שגם הילדים יאהבו)

 

חן חן חיוך

הכי פשוטאנונימי (פותח)

עוף בתנור עם תפו"א...

כמה מתכונים מוצלחים באמתשירשור

עוף בשומר:

חותכים את השומר לרצועות יפות

מניחים מעל את העופות

מוסי]ים מים שיכסו את העוף

כורכום

פלפל שחור

מלח

 

עוף עם בצל ממותק קל:

מתכון שאילתרתי ויצא מעולה וכעת אני חושפת אותו

מטגנים רצועות בצל (כמות יפה) עם כפית סוכר

על להבה נמוכה עד להזהבה.

מניחים מעל את העוף

מוסיפים: מים, כורכום, פלפל שחור ובחטאי- מרק עוף

אם רוצים לשכלל- אפשר להוסיף פלפל אנגלי לא טחון , 2-3 עלי דפנה

וכמובן להוציא אותם לפני ההגשה.

מבשלים על אש נמוכה עד שהעוף ממש רך ומוכן והרוטב מעט סמיך

 

(אני בד"כ מוסיפה פטריות שזה ממש משדרג את הארוחה)

 

עוף עם עגבניות:

מטגנים בצל

מוסיפים קוביות קטנות של עגבניות

מאדים מעט

מוסיפים מים, פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה

מרתיחים ומוסיפים את העוף

לקראת הסוף מוסיפים כוסברה קצוצה.

טעים מאוד לשים את הרוטב של העוף על אורז לבן.

 

שאלה לשירשורכלנית1

היתה תקופה שבה הכנתי עוף בסיר. טיגנתי בצל והוספתי מעל ת אדמה ועוף ותבלינים. היה קל ומצויין. ניסיתי לשחזר בזמן האחרון אבל הפסקתי להכין כי זה יוצא מדי דומה לעוף מכובס. כמה מים יחסית לעוף את שמה? האם רק לכיסוי העוף או יותר? את משתמשת בסיר רחב ויוצאת שיכבה אחת של עוף?

כעיקרון, תפו"א כדאי להוסיף אחרי שהעוף חצי מבושלשירשור

ולא יחד מתחילה.

את העוף אני מבשלת כשהם מונחים אחד ליד השני בשכבה אחת, מעל הירקות שלמטה ומשתדלת לערבב כל הזמן.

אני מבשלת בסיר יחסית קטן והעופות צפופים, ומים יש ממש טיפה מעל גובה העוף ולפעמים בגובה העוף.

והבישול הוא בתחילה על אש גבוהה חצי בישול ואח"כ להבה קטנה כדי להסמיך את המים לרוטב טעים.

תודה. נמאס לי מהמתכון הקבוע של עוף בסילאן.....כלנית1

מתכון של סבתא, מעולה!!!!שירשור

עוף בלימון וזיתים
      
חומרים:

כרעיים של עוף
קופסא קטנה של זיתים ירוקים מגולענים
חבילת כוסברה קצוצה
כף גדושה של שום כתוש
מיץ מלימון שלם
כמה פרוסות לימון

פפריקה אדומה כ

פית כורכום
מלח


אופן הכנה
מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים להוצאת המליחות - מסננים ושוטפים במי ברז.

בסיר רחב מערבבים: שמן זית, פפריקה וכורכום - לעיסה אחידה ומניחים על האש
כשמתחילים להריח את התבלינים מכניסים פנימה את הכרעיים ומערבבים כך שיקבלו את צבע התבלינים מכל הכיוונים.
מטגנים קלות עד להזהבה
מוסיפים את השום הכתוש, הכוסברה הקצוצה ופרוסות הלימון - ומערבבים
מוסיפים את הזיתים השטופים
מוזגים את מיץ הלימון
מתבלים במעט מלח - זהירות! הזיתים מלוחים
לאחר רתיחה קלה - מבשלים על להבה נמוכה כשעה או יותר.

עוף בסילאןlila317

בס"ד

 

4 כרעים או חלקי עוף משתיבלנו אותם בפפריקה ואבקת שום מלח ופלפל לטגן אותם בשמן עד שיתפסו קצת צבע ולהוסיף

סילאן מעל הכרעיםשיהיו מוצפים סילאן ואז מעט מים על אש קטנה שעה.

עוף עם ירקות- בסיר אחדגב'

יש מתכון לא מסובך, יוצא מאוד טעים.

 

קוצצים בצל, שמים עם קצת שמן בסיר, מכסים עם מכסה ומטגנים.

 

בינתיים, קולפים גזר וחותכים לחתיכות קטנות (אני חותכת לעיגולים).

 

מוסיפים את הגזר לסיר, ומכסים.

 

הגזר מתאדה קצת עם הבצל ויוצא ממנו מיץ.

 

מוסיפים תפוחי אדמה ועוף, קצת פלפל שחור.

 

מכסים ומבשלים כשעה- שעה וחצי (עד שמוכן) על אש נמוכה.

 

כדאי להשתדל לא להוסיף מים (חוץ מהמיץ של הבצל והגזר שיוצא באידוי וקצת מים שיוצאים מהעוף), כי כך התבשיל מקבל טעם נהדר.

 

מומלץ...

 

בהצלחה!!

עוף בציפוי פירורים פריךבת נוגה

לערבב היטב בקערית:

*פירורי לחם - עדיף זהובים וגדולים יחסית, אבל עקרונית הכל טוב

*שומשום - לברור קודם

*תבלינים - לפי הטועם ומה שאוהבים!! בעקרון:

   כף פפריקה מתוקה

   כף תבלין גריל עוף

   חצי כף כמון

   רבע כף אבקת שום

   פלפל שחור

   מעט מלח

 

לנקות ולשטוף 6-8 כרעי עוף

להניח כל אחד במהם בקערית, לצפות כהוגן בתערובת הפירורים כשהופכים אותם מצד לצד

לסדר צפוף בתבנית

לטפטף מלמעלה שמן קנולה - אפשר גם זית אם רוצים

לפזר מעל את יתרת התערובת, שתידבק היטב בגלל השמן, ותוסיף פריכות.

 

לאפות תחילה בכיסוי של נייר כסף כשעה - שעה וחצי

ועוד כעשרים דקות גלוי.

 

בתאבון!

 

 

 

עוף ביין, בצל ופטריותבת נוגה

מעדן אמיתי!!! חבל על הזמן!

*להכין את הרוטב:

  לקצוץ שני בצלים גדולים ולטגן בסיר רחב עד הזהבה

  להוסיף עגבניה אחת בשלה קצוצה לקוביות, לערבב ולאדות שתי דקות

  להוסיף סלסלת פטריות שחתכנו גס (הכי כדאי כאן אם אפשר- טריות! יוצא אחרת לגמרי)

  לאדות מספר דקות יחד

  להוסיף יין אדום מתוק

      כמה? כמה שיש, כמה שיותר.....

      כדאי כשתי כוסות.

      אני אוהבת לשפוך בנדיבות, תלוי ב'תקציב' היין שיש לי.

  להוסיף מים בכמות שצריך, עד שהסיר מלא בערך כשליש מגובהו

  להביא לרתיחה הגונה

*לתבל בכפית מלח ובפלפל שחור

*להחליק פנימה את כרעי העוף, מנוקים ושטופים

  לא חייבים כיסוי מלא של הרוטב!

  אם העופות מציצים בחלקם החוצה, פשוט צריך לערבב את תכולת הסיר (בזהירות!) פעמיים שלוש במהלך הבישול,

  כדי שלא יתייבשו החלקים שנשארו גלויים, וכדי שהכל יקבל את הטעם.

*לבשל על אש קטנה-בינונית כשיש בסיר בעבוע קל, כשעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף מקבל צבע שחום יפה.

 

יוצא מאד טעים!!

בתיאבון...... 

 

 

 

 

 

כשאני חושבת על זה המתכון ^^^ ממש מתאים לפורים!!בת נוגה

אנחנו קוראים לזה "עוף שיכור"..............................

מומלץ!!

 

אפשר לשאול מה זה טבע עוף?אנונימי (פותח)


יש לי רעיון למתכון לשבתשיפקה

זה מתכון לאנשים שמוכנים להיות קצת הזויים. דרך ההכנה שלו יוצאת דופן, והטעם די רגיל. יוצא- משהו!!

לוקחים סיר מרפדים אותו מלמטה בשכבה די עבה של בצל, ומומלץ גם תפוחי אדמה- הכל חתוך לפרוסות.

לוקחים עוף מופשר ומורחים עליו (באיזו דרך שתבחרו) פפריקה, אבקת מרק, גריל עוף, וכל תבלין אחר שיעלה בראשכם.

שמים מעל התפוחי אדמה והבצל, וסוגרים את המכסה. מניחים על הפלטה לפני כניסת שבת, ולא פותחים את המכסה כל השבת. בשבת בבוקר פותחים ומעבירים לכלי הגשה- והעוף מוכן!! כן, זה לא יאמן! זה ממש נפלאות הטכנולגיה..

אה, ובעקרון קוראים לזה "עוף 5 דקות"כי לוקח 5 דקות להכין אותו. אפשר גם עם עוף קפוא!!! ז'תומרת אם נתקעת 5 דקות לפני שבת עם עוף במקפיא לא מוכן- תעשו. זה יוצא מדהים!!!

ולכל הדוסים שבינינו- זה מותר ע"פ ההלכה. אבא שלי בדק, ואני לא זוכרת ע"פ איזה סימן  אבל זה מותר מלכתחילה.

נסו ותהנו!!!! לכל שאלה- אני כאן בשבילכם...

 

זה באמת מענין אותי לדעת איך זה מותריהודיה מא"י

כי אוכל שלא ראוי לאכילה בכניסת השבת הוא מוקצה במשך כל השבת, כך לפחות לימדוני רבותי. למעשה כל דבר שלא ראוי לשימוש בכניסת שבת, הוא מוקצה לאורך כל השבת (כמו למשל כביסה שלא הספיקה להתייבש וכו')

ואולי גם תכף אני גם אברר את הענין ואביא מקורות מדויקים

זה בהחלט מותר הלכתית כי האוכל לא בושל בכללאנונימי (פותח)

את צודקת שאוכל שלא בושל כדי צורכו לפני כניסת שבת - הוא מוקצה בשבת 

אבל אוכל שלא בושל בכלל והונח על הפלטה ממש כמה דקות לפני כניסת שבת - בהחלט מותר

רק אסור לפתוח ו/או להזיז את הסיר עד שבת בבוקר או עד שהאוכל מוכן לגמרי(!)

סתם מעניין אותי הרעיוןשירשור

מבלי להיכנס לפן ההלכתי.

איך זה מתבשל בלי מים???

העוף עצמו בבישול מוציא המון מים משל עצמו.פלפלתי

מן הסתם זה קורה גם כאן...

לא שמים שום נוזלשיפקה

וזה יוצא עם המון רוטב. זה מן משהו כזה שהעוף מפריש נוזלים משל עצמו. תנסו!

וליהודיה- אם זה ממש קריטי לך אני יכולה לשאול אתצ אבא שלי מה ההלכה, והמקור המדויק, אבל תסמכי על אבא שלי שכשהוא ראה את הצתכון הזה בפורום כלשהו באינטרנט- הוא ישר הלך להלכה ובדק מכל הצדדים. משהו חשוב בקשר לבישול של זה בשבת- אסור לפתוח תסיר עד שבת בבוקר שרק אז זה מוכן. זה מגרה לפתוח, אבל מתגברים...

ב"הצלחה, ותדווחו איך יצא.

לגבי ההלכה והעוף בשבתאיזה טוב ה'!!!!

אני לא רב אבל כמדומני שצריך שהעוף יהיה כמאכל בן דרוסאי לפני שאתם מתחלים את התהליך הנ"ל (כלומר 1/3 מהבישול - אם צריך לבשל שעה אז צריך לפני שבת לבשל לפחות עשרים דקות)

 

הייתי מציע לכולכן לפני שאתן מתחילות להכין עופות כאלו לשאול את רבותיכם.

אתה מבלבל בין שני מושגיםאנונימי (פותח)

יש הבדל בין אוכל שלא בושל כדי צרכו - כלומר הוא בושל אבל לא מספיק

לבין אוכל שלא בושל כלל

ואוכל שלא בושל כלל - אין שום בעיה להניח אותו על הפלטה ממש לפני כניסת שבת כדי שיתבשל במשך השבת. אסור לפתוח ואסור להזיז עד שבת בוקר - עד שהאוכל מוכן לגמרי

 

מי שלומד כללי הלכה בצורה מסודרת יודע את זה

וכמובן שגם כל רב יסביר את זה

משפט הסיכום שלך מיותר לגמרי. ואולי אף מתנשא...אחותו

אפשר ללמד הלכה גם בלי זה .

תודה.

זאת ממש לא היתה הכוונהאנונימי (פותח)

אבל באמת מי שלומד הלכה בצורה מסודרת יודע את זה

כי עושים הבחנה ברורה בין אוכל שלא בושל כלל לבין אוכל שבושל קצת

ממש לא מובן! גם אני לא רב, אבל עוף קפוא הוא מוקצה!בת נוגה

מה זאת אומרת 'יש הבדל בין אוכל שלא בושל די צורכו'

לבין 'אוכל שלא בושל כלל'???

אם כבר ההבדל הוא להיפך, לרעת האוכל הלא מבושל,

למרות שלעניות ידיעתי שניהם גם יחד אסורים הן באכילה והן בנגיעה אפילו!!

בדיוק מהטעם הזה, שהם אינם מוכנים!!!

שהרי כפי שהבירו כאן יפה, חפץ, ובמקרה הזה - מאכל, שבזמן כניסת השבת לא היה ראוי לשימוש, ושוב במקרה שלנו למאכל, בדיוק כמו שאמר עקיבא לפחות שני שליש מבישולו באוכל מוצק - הוא בחזקת מוקצה גמור!!!

וזה נכון גם ננחי לגבי כביסה שהייתה רטובה בכניסת השבת בשיעור 'תופח על מנת להתפיח' כלומר יכלה להרטיב דבר שנוגע בה, והתייבשה במהלך השבת - גם היא אסורה לשימוש ונראה גם 'מוקצה'.

 

וסתם סיפור שהיה - פעם שכנים שלנו נתקעו עם מקרר שלא עבד במהלך השבת, וביקשו משכנים אחרים להעביר אליהם את תכולת המקפיא, והם באי נעמיות רבה אמרו להם, אאל"ט, שלא יעבירו בבקשה קפואים שאינם ראויים לאכילה, כמו בשר עופות או דגים, כמו שתכננו לעשות, כי הם מוקצה......

וגם כשמחפשים נגיד דבר קפוא כמו פיתה במקפיא, יש לדעת כי יש בעיה להזיז ממקומם בשביל זה עופות או קפואים לא מבושלים אחרים.

 

גם תפוחי אדמה לא מבושלים, שסתם מונחים להם במטבח, היות שאסור לבשלם בשבת, כמו עוף, הרי שאין להם שימוש בשבת והם מוקצה מחמת גופו! אסור לטלטלם!!

 

טוב סליחה על הנאום, אבל די זה ממש היה חשוב לי להבהיר.

שוב, לא רב, כדאי ללמוד ולשאול לגבי כל דבר כדי שנדע מראש בעת הצורך,\

אבל זה בהחלט מידע שלמדתי בעבר ולא סתם באוויר.

 

ושנזכה לשמור את השבת כהלכתה אמן!

תיקון: שיעור מאכל בן דורסאי: יש דעות שונות ובעקרוןבת נוגה

שליש או חצי בישול,

ולא שני שליש כמו שכתבתי.

זה אומר שההלכה מבדילה בין שני המושגיםאנונימי (פותח)

גם אם זה לא נראה לך וגם אם זה לא נראה לי - ההלכה קובעת את זה כך

כך שמה שאדם פרטי חושב לא ממש משנה.

 

לכן סיר חמין למשל (סתם דוגמא) שלא בושל כלל (לא רבע בישול ולא שליש בישול, אלא לא בושל כלל) אפשר להניח על הפלטה לפני כניסת השבת כדי שיתבשל עד שבת בצהרים.

אסור לגעת, אסור לפתוח עד שזה לא מוכן לגמרי.

 

הגולשת שנתנה את המתכון כתבה את זה בעצמה - תבררו עם רב ותראו שאין בעיה הלכתית

והיא צודקת! במקום להתווכח ולהביע דעה אישית, תבררו עם רב - כי זה פשוט נכון

לגבי הערתה הנכונה של בת נוגה-קרמבואחרונה

ההערה במקומה, אך כדאי לעיין ב"שמירת שבת כהלכתה" פרק כב', סעיפים יא'- יב' .

" דבר שאינו ראוי לשימוש עם כניסת שבת, אבל ברור הדבר שכעבור זמן בשבת יהיה ראוי לשימוש,

ובעליו אינו רוצה במצב הנוכחי של דחיה..."

(לגבי כביסה נשאר השמירת שבת ב"צריך עיון...", שם, הערה כ')

מצטרפת לדברי עקיבא+mp8
רק רציתי להוסיף בקשר להלכות שבת-קרמבו

הלכות אלו נדונות בסימן רנ"ג (משנה ברורה חלק ג').

בעיקרון האיסור להשהות מאכל מערב שבת הוא "שמא יחתה",

ולכן, במקומות בהם אין חשש כזה (מאכל מבושל כל צרכו ומצטמק ורע לו,

או לחילופין שאינו מבושל כלל והחיתוי לא יועיל) מותר.

אולם, מכיון שפרטי הלכה זו מורכבים, הן לגבי סוג המאכל והן לגבי מקור החימום ועוד,

רצוי ללמוד מבעל השמירת שבת כהלכתה בפרק א' סעיף סג' (במהדורה הנפוצה) שכתב:

"מכיון שישנם הרבה חילוקי דינים בנוגע להשארת קדירה על גבי האש מערב שבת, טוב להקפיד שכל תבשיל יהיה מבושל כל צרכו בערב שבת...".

 

כמובן שאם מישהו שאל רב מוסמך והתיר לו, יכול לנהוג כדברי רבותיו.

 

וכדאי להזכיר בענין זה את המשנה בפרקי אבות "חכמים היזהרו בדבריכם...", ולהימנע מפרסום הלכות שנמסרו באופן אישי, ולא פורסמו ע"י הרב הפוסק עצמו.

זה עוף ללא אנטיביוטיקהאנונימי (פותח)

אנחנו מקפידים במשפחה על אוכל בריא חיוך

זה לא עוף ללא אנטיביוטיקהיהודיה מא"י

זה עוף שמקבל את האנטיביוטיקה שלו באוכל במקום בזריקות, אבל הוא מקבל בדיוק את אותה אנטיביוטיקה.

בארץ יש פיקוח של משרד הבריאות על כל מוצרי הבשר המשווקים, ועוף שלא קיבל אנטיביוטיקה לא מקבל אישור לשיווק.

זה אכן מידע שהמשווקים נוטים להסתיר מהצרכן, אבל עוף אורגני זה בסכ"ה עוף שאכל את האנטיביוטיקה שלו ולא קיבל אותה בזריקה.

ולמה אנחנו טורחים לקנות ביצים אורגניות מישע?כלנית1

אנחנו משתדלים לתמוך בחוות....... וגם רוצים לאכול ביצים של תרנגולות שלא עוברות התעללות, אבל לא יכולים להרשות לעצמנו לקנות עוף אורגני. אז מה, אין בזה כל תועלת (פרט לתמיכה בישוב.......)?

למה?יהודיה מא"י

את אומרת שאת רוצה לאכול ביצים של תרנגולות שלא עברו התעללות. המטילות האורגניות אכן עוברות הרבה פחות התעללות, כי הן לא מקבלות זריקות בלי סוף. מה גם שבדר"כ הביצים האורגניות הן גם ביצי חופש  - התרנגולות לא נמצאות בכלובים קטנים וצפופים שבו הן לא יכולות לזוז בכלל, אלא בכלובי חצר מרווחים עם מקום להסתובב.

אבל מבחינה בריאותית, נכון, אין לזה שום יתרון.

יש בזה המון תועלת מוסריתאנונימי (פותח)

גם אנחנו קונים ביצים פעם בחודש ביו"ש

ובשאר החודש רק ביצים חופשיות

אגב - חשוב לדעת שביצים אורגניות אינן בהכרח ביצים שהוטלו על ידי תרנגולות שמסתובבות חופשי.

זה נשמע מוזר, אבל מסתבר שזה לא בהכרח

זאת הסיבה שאני קונה ביצים חופשיות ולא אורגניות.

אולי זו לא חכמה+mp8

אבל השבת ניסיתי רוטב מוכן של קנור, (ברביקיו סויה ודבש), קצצתי המון בצל ושום בתבנית ואפיתי יחד.

פשוט מעולה!!

תודה רבה לכולם!אנונימי (פותח)

בינתיים הכנתי את העוף בציפוי פירורים, לבקשת הילדים, בהמשך אנסה את שאר המתכונים!

 

חג שמח ושוב תודה פרח

שוקלדיות נוגטפפריקה--

בדרך כלל אני מכינה בשבלונות מפלסטיק שוקולדי מתערובת של שוקולד, חמאת בוטנים וטיפת שמן. השוקולד מתקשה הייטב במקפיא וקל להפריד אותו מהשבלונה.

 

יש לי מתכון למילוי נוגט אבל הוא נראה לי רך יותר. אפשר לסמור על כך שהוא יתפרק בקלות מהשבלונה או שחייבים בעבורו תבניות סיליקון?

נסי למרוח מעט שמן בעזרת נייר מגבת ואחד בלי- לניסויכלנית1

רעיון מעניין- אנסהפפריקה--
אפשר את המתכון של הנוגט? יש מצב?פלפלתי
הנהפפריקה--

חדש שקיבלתי- לשרותך

 

200 גר' אבקת נוגת כהה (ורד הגליל)

1/2 כוס שמן או קצפת צמחית

100 גר' שוקולד.

 

50 גר/ שוקולד מריר נוסף בנפרד.

 

להמיס ב2 צלחות , למרוח מעט שוקולד מריר על השבלונה ומעליו לצקת את תערובת הנוגט

להקפיא

לשחרר אחרי 10-15 דק'

להחביא---

אחרת לא ישאר כלום!!

 

תודה רבה!פלפלתי
הן יצאו לי מצויןפפריקה--אחרונה

אבל הייתי משפרת את המתכון ומקפידה על תבניות סיליקון

קצת נדבק והיה די קשה לשחרר.

רעיונות למשלוחי מנות מגניבים.....no name102
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י' אדר תשע"ב 12:31
בטח גם לכם נמאס כבר מכל הקליקים, בנבוניורות, חטיפים ושאר שוקולדים.
בואו נשמע ממכם רעיונות של משלוחי מנות בעלי משמעות, ועיצוב יפה!!!
פורים שמח לכם!!!




(עריכה: עוד שרשורים בנושא)


רעיונות למשלוחי מנות

משלוחי מנות - עוד שרשור כאן בפורום


הבצק:פרח לב הזהב

בצק פריך:

200 גר מרגרינה

1/2 3 כוסות קמח

3/4 כוס מים

כפית מלח

 

מלית פיטריות

לטגן בצל קצוץ

כשהוא שקוף להוסיף פטריות קצוצות

לטבל במלח ופלפל גרוס

 

מלית גבינה

ביצה

גבינה לבנה

גבינה צהובה

א. מרק בצל

 

מלית זיתים

זיתים

שום

רסק

לטגן שום כתוש

להוסיף זיתים ורסק

 

אל תבקשי כמויות מדוייקות כי אין לי מושג....

מחפשת מתכון למוס- הכי קל ובסיסי שיש+mp8

יש לי שתי חב' קצפת צמחית.

ראיתי פעם מתכון שממיסים שוקולד ומערבבים עם הקצפת וזהו.

 

 הגיוני??

יש דברים כאלה??

כמה שוקולד???

 

 

תודה מראש!!

יש וישקצפת

קצפת אחת תקציפי, תמיסי 100 גר שוקולד עם השניה [לא להגיע להרתחה]תערבבי את שתי הקצפות בתנועת עטיפה [כלפי פנים בעדינות] חלקי לכלים וזהו, למקרר. אפשר לשדרג את השוקולד ולהוסיף רום \ליקר או כל דבר שבא לך.

בדיוק איך שכתבת!מעפר אני באה

תקציפי את הקצפת, תמיסי את השוקולד ותערבבי בתנועת עטיפה.

תודה לכן!!+mp8אחרונה
חג שמח לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lila317

תופים

עזרה במשלוח מנות...מים רבים

 

בעקבות ההצלחה של שנה שעברה חשבתי לעשות השנה פיתות עם דברים מעל- פיטריות ובצל, שום, פיצה, זעתר...

מה אפשר לתת עם דבר כזה?

 

בנוסף למשלוחי מנות הרגילים שלי אני צריכה להביא השנה גם לאדם מבוגר,

מתאים להביא לו גם פיתות כאלו?

יש רעיונות אחרים בשבילו??

 

תודה רבה!!!

זה תלוי בתקציביהודיה מא"י

אבל נראה לי שאיזה מטבל יהיה ממש אחלה - גבינה מתובלת, רוטב פסטו, ממרח זיתים או אפילו חומוס/מטבוחה/סלט כרוב.

או לחילופין - ירקות טריים, רצוי בצרוף רוטב לסלט.

אפשר לקנות כוסיות כאלו חד פעמיות ליין, ממלאים ברוטב/מטבל וסוגרים בצורה יפה עם ניילון נצמד (למרות שלמטבל אולי צריך כמות גדולה יותר)

ובטח ובטח שלאדם מבוגר מתאים לשלוח דבר כזה, אז מה תשלחי לו שוקולד? לאנשים מבוגרים מתאים בהרבה משלוח מנות מלוח שכזה מאשר ממתקים.

תודה רבה יהודיה!!! עזרת לי!מים רביםאחרונה
צריכה רעיון למשהו קליל ונחמד לסוף הצוםפלונית.אלמונית

שפכו(:

פיצה!יהודיה מא"י

וגם אטריות, פשטידה מעניינת, מרק...

אצלנו אוהבים לאכול..שירשוראחרונה

אז הכנתי מפרום -תפו"א ממולאים בבשר, בצל ממולא בבשר וקישואים ממולאים בבשר.

אורז עם ירקות

סלט ירקות ענקי וממש שווה

 

עוד משהו..אנונימי (פותח)

קבלתי מתכון לכעכים מזרחיים: 3 כוסות קמח, 200 גרם מרגרינה, כפית מלח, חצי כפית א.אפיה, שליש כוס שמן וחצי כוס מים.

השאלה: האם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן על אף שיש כבר שמן במתכון? זה לא יהיה מלא מידי בשמן?

אם אי-אפשר, יש למשהי מתכון מנצח?

דבר נוסף- אפשר להקפיא עוגיות וכעכים עד פורים?

תודה רבה!

אפשר.פלפלתי

ולדעתי אפשר להקפיא הכל, אבל בזה אין לי ניסיון גדול...

מתכון דל מרגרינהכלנית1

במתכון בו אני בד"כ משתמשת יש כמות דומה של מרגרינה ומעט שמן, אז חיפשתי מתכון שמכיל פחות מרגרינה. (בספרי הבישול/אפיה שלי אף פעם לא מצאתי מתכון עם שמן בלבד, אלא שילוב).

הכעכים המלוחים של ממי (מתוך בלוג בישול בקצב הסלסה :

חומרים :

1/2 מרגרינה רכה ( או מחמאה , או מרגרינה משמן קנולה)

1.5 כוסות שמן

2 כוסות מים

2 כפיות מלח

1 כוס שומשום

1 קילו קמח

3 שקיות אבקת אפייה

ביצה+ 1 כף מים + 1/4 כוס שומשום למריחה

אופן ההכנה:

מערבבים את המים עם כל החומרים (למעט הקמח) בקערה ומעבדים (רצוי במיקסר , אך אפשר גם ביד) כעת מוסיפים את הקמח בהדרגה  (לכל קמח יש דרגת ספיגת נוזלים שונה ולכן חשוב להוסיף את הקמח בהדרגה כדי שהכעכים לא ייצאו קשים ודחוסים מדי) , חשוב להקפיד  לא לעבד יותר מדי , כדי לא לפגוע באלסטיות של הבצק.

מעבדים עד שנוצר בצק אחיד, לא דביק, רק שיהיה נוח לעבודה, גמיש ואלסטי (זה בצק מאוד נוח).

יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעתיים (רצוי למשך הלילה אם יש זמן).

מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.

מחלקים את הבצק ל 4  (או ליותר) חלקים בעזרת סכין.

מגלגלים כל חלק לנחש וחותכים כל נחש לחלקים שווים (לפי קוטר הכעכים שאנחנו רוצים, עבה יותר או פחות. אם נרצה כעכים קטנים יותר אז נחלק ליותר חלקים ולהיפך, אם נרצה כעכים גדולים יותר נחלק לפחות חלקים).

מגלגלים כל כדור בצק לנחש ארוך בעובי של כ-2 ס"מ לערך וסוגרים אותו לצורת כעך (טבעת, עיגול) . מהדקים היטב את שתי הקצוות של הבצק כך שהן לא תיפרדנה בעת האפייה.

 אם רוצים לקבל  צורת פרח כמו פה בתמונה אז בעזרת סכין חדה חותכים  חתכים קטנים ואלכסוניים מהחלק הפנימי כלפי חוץ, במרווחים של כ- 2-3 ס"מ האחד מהשני,  אך יש להיזהר לא לחתוך עד סוף עיגול הבצק (בזמן האפייה החריצים שחרצנו ייפתחו מעט וכך תיווצר צורת הפרח היפה).

טורפים ביצה עם כפית של מים בקערה ומוסיפים 1/2כ-  כוס שומשום, בעזרת מברשת מושחים כל כעך בביצה הטרופה עם השומשום (אפשר לפזר עוד שומשום מעל אם רוצים).  .

מרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה , מניחים את הכעכים ואופים בתנור שחיממנו מראש לחום 180 למשך כ- 25- 30 (תלוי בתנור) עד שהם מזהיבים ומעט יבשים .

אשמח לשמוע אם אפית בשמן בלבד, או שלקחת מתכון דל מרגרינה (דרך אגב, אפשר לקנות שמן קוקוס שנראה כמו מרגרינה, אלא שאין בו את שומן רווי כמוה. הבעיה: המחיר....)

אני מחפשת מתכון של כעכים מלוחים כמו של עבאדי...חנצ'ו

מישהי מכירה דבר כזה? לא איכפת לי שיהיה עם מרגרינה...

מתכון ששמרתי ליחילזון 123

ועוד לא ניסיתי-

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1325988&r=1

 

אם את לא מצליחה לפתוח תגידי ואנסה להעתיק

מאתר של שמרית:אחותו

http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=78&ArticleID=83

 

אפיתי בעבר ויצאו נהדר ( ויצא לי גם חרוז... )

 

 

כעכים מלוחים

 

 

 

 

 

מרכיבים ל כ- 35 כעכים:
4 כוסות קמח
30 גר' שמרית
1/2 שקית משפר לאפיה ביתית
200 גר' מרגרינה
1 ביצה
1/4 כוס שמן
2 כפיות מלח
כ 3/4 כוס מים
ביצה טרופה למריחה
קצח,שומשום,זעתר, פרג לבזיקה

 

אופן ההכנה :
לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק שאינו נדבק לדפנות. יש ללוש את הבצק לפחות 5 דקות במהירות בינונית.
מניחים בכלי מכוסה במקום חמים לתפיחה של כ-שעה.
מחלקים את הבצק ל 35 כדורים. מגלגלים כל כדור לרצועה וסוגרים לצורת כעך. משהים לתפיחה בתבנית משומנת היטב או מכוסה בנייר אפיה עד להכפלת הנפח.
מורחים בביצה הטרופה ובוזקים שומשום, קצח, פרג זעתר אניס וכד' בהתאם להעדפה אישית.
אופים בתנור שחומם מראש לחם בינוני כ 25 דקות.
מצננים ומגישים.
מומלץ לאחסן בכלי אטום.

 

 

אה, ואפשר להקפיא. בוודאי.אחותו
המתכון של "אחותו" הוא מתכוני שלי -ויוצא תמיד מוצלחיעלקה

ובודאי שאפשר להקפיא.

בסוף עשיתי את המתכון שכתבתי למעלה עם מחצית מכמותרומי**

המרגרינה ותוספת של רבע-שליש כוס שמן ויצא בצק מצויין!! וגם העוגיות, ב"ה!

שמתי במקפיא והם מחכים שם עד להכנת משלוחי המנות..

תודה רבה!

רומי**

(זו אני רומי* אך שכחתי את הסיסמא, מה שקרה גם לרומי המקורי [בלי כוכבית] חיוך גדול הפעם שמתי לי סיסמא פחות מסובכת..)

אפשר להקפיא בכיף... (להבא)הסנה-בועראחרונה
אוי ואבוי! איזה מין בצק יצא לי?נחשונית

ניסיתי להכין בצק ללחמניות למשלוח מנות. בחרתי את המתכון "חלות משמיים" מהספר "לקראת חלה" עמ' 51. אלא שבמקום קמח חיטה רגיל השתמשתי בקמח שיפון מלא של "ניצת הדובדבן" כי זה מה שבעלי קנה ורציתי לבדוק סוף סוף מה עושים עם זה. על השקית כתוב: "קמח זה עדין במיוחד, אוורירי יותר, תופח יותר ולכן גם טעים יותר." אוקיי, סבבה. התחלתי ללוש והנה לאט לאט עולה ומתגלה האמת המרה: הבצק יצא קשה, גושי, כבד, דחוס, וחום כמעט כמו בוץ! הייתי מוכרחה להוסיף עוד מים וקמח כדי להצליח לעבד אותו. בסוף הצלחתי ליצור גוש כלשהו, עדיין כבד דחוס וחום מאוד. טוב, לא רק כמו בוץ, אבל אני לא אפרט יותר. רק אומר שזה נראה כאילו ממותה ממש ענקית ביקרה במטבח שלי והשאירה לי על השולחן הפתעה מאוד גדולה...  מה קו פורה פה? מה זה צריך להיות הדבר הזה? זה הבצק הרגיל והנורמלי שיוצא מקמח שיפון? הבצק הזה בתפיחה עכשיו, איך ממשיכים מכאן הלאה? אוף, עד שאירגנתי זמן וחומרים, אני מה זה לא קלילה וזורמת באפייה. זה יהיה ממש מרגיז אם זה לא יצליח.

 מבולבל
 

אין לי איך לעזור לךשירשור

אבל התיאורים שלך היו קורעים לגמרי...

טוב, פתרון אפשרי:אביאלמז

א. בד"כ לא עושים בצק מ100% שיפון, שיפון זה קמח כבד מאוד ולכן יצא לך ככה..

 

ב. תעשי לו מספר התפחות.. נניח עכשיו שעה בהתפחה, תלושי שוב עם מים, ותני לו עוד התפחה.. וכו' וכו'..

ככה איזה 3-4 פעמים כל פעם עם מים.. והוא יתאוורר לך יותר..

 

מה שכן, יכול להיות שאח"כ תצטרכי לקמח טוב את המשטח שתעשי עליו את הלחמניות...

הצלחה!

מעלה השערה-קרמבו

אם לא עושים בצק רק מקמח שיפון, אולי אפשר לעשות בצק מקמח רגיל- ולאחד בינהם?

יכול להיות שזה יעזור?

(רק שלפי איך שאת מתארת את גודל הבצק, יהיו לך הרבה מאוד לחמניות....)

הרגתי כמה עוגות וחלות מקמח שיפון. יש לערבב עם חיטהכלנית1

לדעתי, אין מה לעשות, אלא א"כ את מתכוונת להכין בצק נורמלי וליצור תרכובת משניהם. אם לא, אז- לפח (החתולים המפונקים לא יאכלו ולכן זה לא בגדר ראוי לאכילת כלב). הבצק יוצא אפרורי, לא טעים וכשהכנתי עוגת גבינה עם פירורים, הפירורים יצאו מכוערים ומרים. אז, לדעתי, לסל וחסל......

לגבי שאר הקמח- שימי 1/4 מהמתכון שיפון וזה יצא מגוון ומוצלח.

נו נחשונית- איך יצא...?אביאלמז
זה בטח מאוחר. אבל אמור לצאת בסדר גמורaima

אני אפיתי לפנות בוקר עם שיפון. הבצק עצמו שונה מאד. אבל הלחם עצמו יצא טעים.

לא את אותו מתכון. אבל עדיין הבצק היה משונה.aima

והלחם לא.

אני פעם עשיתי רק משיפוןאם הבנים12אחרונה

אכן בצק חום ודביק אבל -

תפח יפה ועשיתי אותו 2 ככרות לחם

לחמניות עיבדתי עם ידים משומנות.

וגם פיתות קטנות

בקיצור דברים שלא דורשים יותר מדי התעסקות בבצק.

 

 

מענין איך יצא בסוף??

מה זה יכול להיות?כלנית1

נראה כמו בלינצ'ס ממולא בסלמון מעושן. איך אפשר לשים תצלומים יפהפיים בלי מתכונים. אז, אני מבקשת שתגידו מה אתם רואים

http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/3096141/IMG_5918-copy-(4)_ga.jpg

לא רואים את התמונות...חילזון 123

אבל לדעתי זה עלה סיגרים

או אולי טורטיה (למרות שלא נראה לי)

צילום: דניאל לילה

זה יכול להיות- התעללות...אחותו

להציג דבר שכזה בלי מתכון....

פשיעה ממש.

חשבתי שכתבת שזה התעללות בגלל הפצ'קריי...נחשונית

את האמת, זה לא נראה לי מתחוכם מדייהודיה מא"י

רק יקר...

משתמשים בבלינצס או טורטיה חתוכה, או עלי פילו - מה שנראה לכן הכי טעים (נגיד שטורטיה)

מניחים במרכז (רוחב) משני שליש גובה, ועד למעלה, שיבלוט קצת, סללמון מעושן

מפזרים בצל ירק, ולפי דעתי מתאים מאוד להוסיף רוטב חרדל ודבש (כזה של סלט)

מקפלים כמו לאפה

ניצלו"ש- מהי טורטיה?קרמבו

איך מכינים אותה?

אני חושבת שקונים אותה ולא מכינים אותהיהודיה מא"י

זה מאכל מקסיקני כמדומני, דומה למדי ללאפה אבל דק יותר ובמרקם קצר אחר

אבל אפשר גם להכין במחבת, תשאלו את הרבי מגוגל

איך אופים עלי פילו בצורה חלולה סיגרית כמו זה?כלנית1

בעלי פילו אין שמן ובודאי מרגרינה ולכן חשבתי לנסות לעשות משהו איתם.

לפני שבועיים הייתי בהדגמה של בשלנית חרדית בשם לאה ברזל והיא ציינה בזעזוע את התוספות של הלחם התעשייתי וטענה שאפילו אם נאפה לחם לבן בבית, זה עדיין יהיה יותר בריא מהלחם ה"כאילו" מלא שבעצם נלקח ממחצית הבצק הלבן בתוספת קרמל וסיבים והופך למלא. יצאתי משם בהרגשה שאני חייבת לאפות את החלות שלי (החלות הקנויות הלבנות לפי דעתה גרועות ביותר. בעלי קונה במאפיה קטנה מקמח מלא, אבל אולי יש סיבה שזה טעים למרות שזה כביכול מלא?)

אני תוהה אם להשקיע בדג בבצק פילו לפי המתכון שלה. אולי ביום ראשון יהיה לי כח וזמן לזה.....

מי אמר שאופים אותם חלולים?יהודיה מא"י

מקפלים אותם עם הדג בפנים, ואז אופים קלות בתנור

את בטוח השזה פילו? כי זה לא נראה ככה בתמונה

אז אפנה למתכון של לאה ברזל. טעים ומתכון מדוייקכלנית1

וגם גבינת שמנת על העלה לפני הגלגול(רואים מעט גבינ)aima
או סלט אבוקדו. בפרט אם זה טורטיה.aimaאחרונה
חיפשתי מתכונים, אבל איןכלנית1

בדקתי מתכונים באתר שלה, ממש מעט ולא משהו, כנראה יותר פרסומת, אבל, כמו שאמרת זו התעללות להציג דברים כ"כ יפים וזהו. ובכל כתבה עליה אין אפילו מתכון אחד.

אם תחפשי פעם עבודה, תוכלי ללמוד ממנה. עושים קייטרינג לארועי החצר (למשל, אנשי עסקים חרדים או אדמו'רים) ומרויחים שם וגם כסף.........

הסיפור שלה מדהים, איך היא למדה בישול בבתי ספר מעולים (חרדית בין חילוניים, כולל בישול מתכונים לא כשרים) וכשחזרה הביתה הכינה את המתכון בבית.

אבל, אני מעדיפה אחת כמו קארין גורן שגם משתפת אותנו במתכונים...

איך מכינים את האוזניים מבצק עלים וסוכר?רות.

יאמי

גיליתי פתאום שיש לי מלא בצק עלים, אז חשבתי להכין לפורים..

 

אמרו לי פעם שזה לא מסובך להכין, מקווה שזה באמת נכון...

it's very simpleאיזה טוב ה'!!!!

או בעברית פשוטה זה באמת לא מסובך -

 

משטחים את הבצק עלים עלל משטח עבודה, מפזרים שכבה אחידה של סוכר, (יש הנוהגים להוסיף גם מעט קינמון וכל אחד ינהג כמנהג אבותיו) בעזרת מערוך מדביקים את הסוכר לבצק בעדינות (שהבצק לא יתרדד יותר מידי אחרת העלים כבר לא יהיו עלים)

 

מקפלים כמו ספר תורה משני הצדדים, חותכים בעובי שווה (כסנטימטר), מסדרים על תבנית עם נייר אפיה בטורים כך שכל אוזן נוגעת בחברותיה מקדימה ומאחורה ונותר רווח בין הטורים.

 

אופים בחום גבוה (250) עד להזהבה כ- 12 דקות ועשרים ושלוש שניות.

 

לאחר הצינון אורזים יפה ושולחים אליי הביתה חיוך גדול

 

דברים נוספים שאפשר לעשות בקלות מבצק עלים -

 

עוגיות וניל: ממלאים את הבצק בקרם וניל וסוגרם כמו בורקס. לאחר הקירור מפזרים קצת אבקת סוכר מעל.

 

דמוי שטרודל: ממלאים בתפוחים, אגוזים, צימוקים, קינמון וכו'

 

דמוי בקלאווה - ממלאים באגוזים / בוטנים עם הרבה סוכר, לאחר האפיה משפריצים (בעזרת בקבוק כמו של חומרי ניקוי) הרבה סירופ שעשוי ממים, סוכר וקליפת לימון מגורדת.

 

ובתחום המלוח - כל סוגי הבורקסים שאת מעלה בדימיונך.

 

 

 

תודה רבה!רות.

איך עושים קרם וניל?

קרם ונילאיזה טוב ה'!!!!

יש שתי שיטות השיטה הקלה והשיטה הקשה.

 

לגבי השיטה הקשה כרגע אין לי כח לחפש את המתכון אבל כמדומני שיהודיה כתבה פעם.

 

השיטה הקלה - לקנות.

זאת היתה תגובה מעצבנת!^^^^^^^פרח לב הזהב

קרם וניל:

2 כוסות חלב

2 שקיות סוכר וניל

2 כפיות קורנפלור

1 חלמון

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חלב, בנוסף.

 

אופן ההכנה:

בסיר קטן מרתיחים חלב, סוכר וסוכר וניל

בכלי נפרד טורפים את החלמון עם הקורנפלור ועוד חצי כוס חלב

כשהחלב רותח יוצקים את התערובת בזרם דק תוך כדי ערבוב (על אש נמוכה)

מערבבים עוד מס' שניות עד שהבלילה מתחילה להסמיך, ומכבים את האש.

בהצלחה!

למה מעצבנת??? פרקטית לחלוטין!!+mp8
תודה רבה!! יש דרך לעשות את זה פרווה?ולא חלב סויה..רות.
ריצ' לבישול. טעים ולא כ"כ בריא....אבל בפורים אפשרכלנית1אחרונה

אני צריכה בצק לעוגיות בשבלונהשירשור

אני מחפשת מתכון לבצק שאפשר ליצור ממנו צורות

ושיהיה גם טעים.

יש לי רק 3/4 מרגרינה..

 

תודה!!

הסתדרתי, תודה!שירשוראחרונה
בצק פריךשיפקה
אופסשיפקה

למישהו יש מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה? תמיד אני עושה עוגיות מעולות אבל הן עם מלא מרגרינה וזה מגעיל אותי. ניסיתי פעם לעשות עם חצי שמן וחצי מרגרינה, וזה יוצא ממש נוזלי ולא נוח לעבודה. בקיצור- כמעט התיאשתי מבצק פריך, שיצא פריך בלי מרגרינמה. אז אני עושה עם מרגרינה וזה מגעיל(בטעם זה טעים, אבל לא בריא בטירוף).

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני צכה מתכון שאפשר לעבוד עם הבצק אח"כ ול ישר מכניסים לתנור.

תומ"ר.

שולחת גם לך למייל.... יש לי בעיהפלפלתי

להעלות כאן תמונות, קבצים פשוט לא עולים לי.

מתכון לבצק פריך/קרין גורן (עוד לא ניסיתי!!)כלנית1
לבצק:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 כוסות קמח
1
שקית אבקת אפייה

(לקישוט:
1/2 כוס סוכר 
1
כפית קינמון )

  עוגיות סבתא עם סוכר וקינמון
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפייה, ולשים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי חצי ס"מ בערך.
קורצים את הבצק בעזרת הגלגלת (או חותכני עוגיות בצורות שונות) ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.

מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על העוגיות בנדיבות (לפני האפייה).
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהן זהובות. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שאוכלים. 

^^זה טעים! אני עושה אתזה!מעפר אני באהאחרונה