טוב, יש לי מלא גריסי פנינה ואני רוצה להכין אותם לשבת, אז אני ממש אשמח למתכונים
.
ולא חמין כי רק אנחנו והפשושון בבית שבת...
טוב, יש לי מלא גריסי פנינה ואני רוצה להכין אותם לשבת, אז אני ממש אשמח למתכונים
.
ולא חמין כי רק אנחנו והפשושון בבית שבת...
1 בצל חתוך לקוביות
25 גר'' מרגרינה
1כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
1 קופסא פטריות קצוצות ומסוננות או לחלופין פטריות טריות
2 גזר קלוף וחתוך לקוביות
2 תפוא אדמה קלוף וחתוך לקוביות גדולות
3 שיני שום קצוצות
1 כף קמח
חופן שמיר קצוץ או לחלופין כרפס קצוץ
מלח ופלפל שחור אבקת מרק ו8 כוסות מים.
לטגן את הבצל במרגריה עד שיזהיב להוסיף את הגריסים וליבחוש. להוסיף את שאר הירקות וקמח ולבחוש לאידוי קל מלח פלפל להוסיף את המים .אחרי הרתיחה את אבקת המרק על אש נמוכה שעה.![]()
אבל לא בא לי מרק לשבת וגם בעלי לא ממש אוהב מרקים...
עוד רעיונות, מישהו??
בעזהי"ת.
לטגן קוביות בצל וקצת שום, להוסיף קוביות עגבניה, להמשיך לאדות.
להוסיף את הגריסים (נראה לי שצריך להשרות אותם קודם במים), מים (עדיף רותחים), רסק עגבניות, ותבלינים (זה המקום להתפרע... צ'ילי מוסיף המון!!!).
לבשל עם מכסה סגור.
יוצא אחלה!!!!!
אגב, את יכולה להוסיף אותם למרק ירקות רגיל, זה ממש מעשיר את העסק....
[בימים הקרים האלה זה ממש מתאים לאיזו ארוחת ערב יומיומית
]
ובעיקר לרגל 2 קילו קמח שנותרו בבית לחיסול...
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים או שקית "שמרית"
כף סוכר
כף מלח
1 ביצה
ושמן לפתיחת (השטחת) המופלטות...
1. שמים את הכל בקעה (צריך להקפיד שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם המלח מוסיפים 4 כוסות מים פושריםולשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד רך וגמיש מניחים בצד למשך כ-30 דקות.
2. בידיים משומנות עושים כדורים מהבצק ומניחים על משטח משומן למשך כ-15 דקות להתפחה קלה.
3. מחממים מחבת או "מולטישף" עם אש נמוכה. על גבי המשטח המשומן מתחילים לשטח את הכדורים עד שנהיה עלה דק מאד מניחים את העלה במחבת (לא צריך לשמן) ובמן שהעלה הראשון נאפה (מיטגן) פותחים עוד אחד וכשרואים שהראשון משחים הופכים אותו ושמים עליו את השני וכן על זה הדרך..
ואז- נהפוך את השני ועליו נטגן את השלישי?
ועד מתי כך?
משנה עומק המחבת?
הבנתי שכשהופכים את השני - הופכים עם הראשון, ומניחים כבר את השלישי.
היא אומרת לעשות ערימה של עד 5 מופלטות
(של טיגון...)
בנוסף - תקפידי שהעיגולים מהבצק יהיו קטנים...
המופלטות צריכות לצאת דקות יחסית..
בהצלחה רבה.
אם יש לך עוד שאלות - אשמח..
יש כמה סוגים של מפלטות: המפלטה הכי טעימה היא זו שעושים למימונה (עושים גם לחינות ואירועים מיוחדים אחרים), והיא נקראת אצלנו הדבדוביים (סוג של "שלווחים" מהרי האטלס הרחוקים...) "מז'וואז'". שופכים קילו קמח לקערה, מוסיפים כשתי כפיות מלח, קצת שמן ומים, ולשים עד שמקבלים בצק גמיש (בבצק של המזוואז אין שמרים ואין סוכר).
ממתינים כחצי שעה.
בחצי שעה הזאת משמנים משטח רחב ככל הניתן במרגרינה (הרבה). אח"כ קורצים מהבצק כדורים ושוטחים אותם על השיש-הכי שטוח ועגול שאפשר- אבל יש להקפיד שהבצק לא יקרע.
אחר ותוך כדי ששטחנו את הבצק, משמנים אותו משני צדדיו במרגרינה, ומקפלים אותו לשלוש על שלוש, ושמים את הבצק הזה בצד המשטח המשומן. אח"כ עושים עוד כדורים בצק כאלה עד שנגמר הבצק.
אח"כ מחממים מחבת הפוכה (בדגש חזק על הפוכה) ומשמנים אותה- כמובן במרגרינה. כשרותחת- מוציאים את הבצק המקופל הראשון, ושוטחים אותו על המחבת (ההפוכה) ומשמנים את הבצק שוב- במרגרינה. הופכים אותו ומשמנים אותו גם מהצד השני, עד שהמפלטה מוכנה.
אתה מופלטות מגישים פתוחות כשהם בערימה- על מנת שלא יתייבשו, ואוכלים אותם עם דבש וחמאה.
יש כאמור סוגים אחרים של מפלטות, אבל זה הסוג הכי קל והכי טעים...
תרבחו ותסעדו!
(ונראה לי שאפילו למרוקאים/יות שביננו אין עצבים להכין את זה לפני פסח..)
משהו מעניין, מיוחד...
ללא קטניות, אפשר שרויה.
ובבקשה- לא עוף מתקתק, יש לי אורחים שלא יבינו מה רציתי מהם ( יחשבו שזה היה רמז עבה על כך שהם הזמינו את עצמם ולא אנו הזמנו אותם...)
עם חזה עוף:
צלי חזה עוף
רולדת חזה עוף במילוי ירקות
חזה עוף בגריל
ועם החלקים הכהים של העוף
עוף בפטריות
עוף ברוטב ברביקיו
חצאי כנפיים בגריל (יוצא הרבה יותר חגיגי וטעים ממה שזה נשמע)
שוקים במילוי בשר טחון
טוב אלו הרעיונות שעלו לי כרגע. אם משהו נשמע לך מענין אני אכתוב את המתכון.
מחלקים כל חזה עוף (כפול=פרפר) לשניים. כל חלק דופקים עם פטיש של בשר עד שיהיה דק דק. וההמלצה שלי היא קודם לפתוח בעזרת סכין ורק אז לדפוק עם הפטיש.
חתוכים לחתיכות קטנות או מגרדים במגרדת גסה ירקות קשים שאוהבים. בצל, קולורבי, קישוא, גזר, יצרו תערובת צבעונית וטעימה.
מחממים שמן במחבת
מתחילים בטיגון קל של הבצל, ואז מוסיפים את השאר הירקות - כמובן לפי הסדר ירק קשה יותר נכנס למחבת קודם.
מתבלים לפי הטעם
ממלאים את הרולדות - פורסים חתיכה של חזה עוף, מניחים לרוחב החתיכה מהמילוי, מגלגלים ומניחים בתבנית.
הרולדות צריכות להיות צפופות בתבנית
מורחים את הרולדות במיונז אם יש לכם ללא קטניות.
מפזרים מעל את מה שנשאר מהירקות
אופים סגור בתנור. 10 דקות ב180 מעלות ועוד רבע שעה ב160 מעלות
אם אין מיונז לפסח, דואגים להכין כמות גדולה מספיק של של ירקות כדי כדשי שמה שנשאר יחסכה לחלוטין את הרולדות, אופים אותו הדבר.
שמים ביצה אחת במעבד מזון , טיפת מלח, מעט לימון. ( ביום יום גם חרדל, או לאוכלי קטניות)
תוך כדי עבודה של המעבד- להוסיף בזרם דק-דק את כוס-כוס וחצי שמן ( עדיף אגוזים מאשר שמן זית בגלל טעמו הבולט של השמן זית)
וזהו, יש מיונז.
בעלך תמני, לא? או שתמנים לא אוכלים?
מוציאים מהשוקים את העצמות (נכון שאת יודעת איך לעשות את זה ולא צריך להסביר?)
מערבבים בקערה בשר (הכי טוב בקר) טחון, רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם אפשר להסיף גם בצל קצוץ וכו'
ממלאים את השוקים, סוגרים עם קיסם או מניחים צפוף בתבנית.
מפזרים תבלינים על השוקיים, ואם הורדנו את העור גם מורחים מעט שמן זית.
אופים בתנור עד שנראה מוכן
אבל כעיקרון - עושים חריץ לאורך הפולקע, בחלק שבו הבשר דק, ואז בעזרת הסכין מחלצים אותה החוצה
אני אנסה בפעם הבאה שאקנה שוקיים שווה את המאמץ![]()
או אולי חזה עוף במחבת?
אמנם השנה בעלי היקר עבר על התנור עם מבער אפילו ( אחרי ההכשרה שלי עם חומרים מזעזעים, פירוק של "אמ-אמא- שלו" וחימום התנור) אבל עדיין, יש לי איזו רתיעה משימוש בתנור לפסח... ואל תשאלי למה. סעיף ילדות.
חבל על המאמץ. אפשר להכין דברים נפלאים על הגז עוגות כשרות לפסח יש בשפע אז למה להתאמץ.![]()
אהבתי את תיאור ניקוי התנור![]()
לא אוהבים...
או שהם עם קמח מצה, ואז היא לא שמורה.
או שהם פשוט לא טעימות.
ויש עוגות כשרות למהדרין לא שרויה... אנחנו לא משתמשים.. אבל תמיד אני רואה אותן על המדפים והן נראות מגרות מאד... ושמעתי שהן גם טעימות.
אני יודעת לדוגמא שהרבנית שלי לא אופה עוגות ולא אוכלים אצלה עוגות. הכל בפשטות .
כל אחד והעדפות שלו/ה.
העיקר פסח כשר ושמח![]()
משתלמת מאד!! אנחנו כ"כ נהנים ממנו! ב"ה!
אולי על המנורה![]()
השוקיים - בטוח יצליח גם בסיר.
רולדות חזה עוף, אני לא בטוחה בכלל. בשביל לעשות בסיר תצטרכי להוסיף איזה רוטב סמיך, וכרגע לא עולה לי רעיון.
אבל במקום אפשר לחתוך לחתוך את החזה עוף לחתיכות קטנות ודקות, להשרות במישרה ולהכין כמו שניצלים בלי ציפוי במחבת.
בחממש דקות. זוכרים? שהיה עליו דיון הלכתי וזה... אם לא- תנברו במעמקי הפורום ותראו. המתכון הזה מומלץ תמיד!!1
מנקים את הכנפיים - מורידים את הציפורן אם יש, (החלק השלישי הקטן הזה של הכנף) חותכים במפרק כל כנף לשתיים, מנקים היטב את הנוצות ואם יש חתיכות עור/שומן גדולות מורידים גם אותן. זה החלק הקשה של העבודה.
מכינים רוטב ברביקיו - רסק עגבניות, יין אדום, דבש/סילאן/מולסה, ותבלינים - שום (אפשר גבישי או כתוש, אבל לא חתוך) פפריקה מתוקה, פלפל שחור, אורגנו, זנגוויל, צ'ילי גרוס (מומלץ ביותר). מוסיפים גם מעט מיץ לימון אבל לא להוסיף מלח. ומי שאוכל קטניות או לא בפסח - להוסיף גם רוטב סויה וחרדל.
מערבבים את הרוטב עם הכנפיים כך ששכולן תהינה מצופות ברוטב, מכסים, ומשאירים לכמה שעות, הכי טוב לילה במקרר. כמובן שאם אין זמן אפשר לשים ישר בתנור בלי לכסות.
מסדרים בתבנית בשכבה אחת ולא צפופים מאוד
שתי אפשרויות לאפיה. רק בגריל. בחום גבוה, שעד שהן מתחילות טיפה להשחיר, ואז הופכים ואופים אותו הדבר בצד השני.
אפשרויות שניה - עם גריל וגם אפייה (שני גופי חימום - עליון ותחתון, או עליון וטורבו) ואז אופים עד שמתחיל להשחיר וזהו.
זמני האפייה משתנים מאוד, תלוי בתנור, בגודל הכנפיים ובצפיפות שלהם בתבנית. (וגם באיך שאתם אוהבים את הכנפיים שלכם)
ואופציה אחרת, קלה ומהירה יותר. אחרי חיתוך וניקוי הכנפיים, מסדרים אותם בתבנית, מפזרים תבלינים שאוהבים ואופים בתנור.
הזנגוויל הכרחי? כי אין לי...
חנצ'ובס"ד
לחמניות מזונות:
להכניס את כל המוצרים לפי סדר הופעתם למיקסר:
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
ללוש הכל לבצק אחיד ורך מאוד (אם יש צורך -להוסיף מעט מים)
להתפיח עד להכפלת נפח הבצק
לקרוץ לחמניות (עדיף לעבוד עם ידיים משומנות)
להניח בתבנית עם נייר אפייה להתפחה נספת
למרוח ביצה ולפזר פרג/ סומסום וכו'....
אפייה בתנור מחומם מראש 180 מעלות לכ-20 דקות (תלוי בתנור )
בהצלחה.
זה מזונות כי זה עוגה, זה לא לחם. אבל לאשכנזים זה בסדר לפי מה שאני יודעת..
מיץ פירות? את זה לא שמעתי....
שו"ע בסימן קסח' פוסק להלכה
שאם יש אחד מהתנאים הבאים התוצר יחשב מזונות
1. כיסים ממולאים סוכר ואגוזים (לקינוח, עיין משנ"ב בסוף הסימן)
2. עיסה שנכססת
3. עיסה שיש בה שמן,סוכר וכד' ונרגש טעמה בעיסה
לגבי ג' אם אתה טועם ואין לזה אעם של לחם
כי זה מתוק, כי יש הרבה שמן וזה לא לחם, מי פירות חלב וכד' וזה לא נרגש כלחם לספרדים זה מזונות
לאשכנזים צריך שיהיה מתוק מאוד כפי שחלוק שם הרמ"א על מרן (יש שמצריכים רוב)
כבר נוטלים ידיים ומברכים המוציא, וברכת המזון.
אז מה הרווחנו מהלחמניות המתוקות?
( אגב, חנצ'ו- זו בדיוק הסיבה שאני לא כתבתי שום מתכון... אצלנו לא יוצא בכלל לאכול לחמניה ולברך עליה מזונות)
ולדעת מרן זה 4 ביצים כך שעד 216 גרם אפשר לאכול בלי בעיה
אז זה לא נכון להגיד שזה לא מועיל ..
(נכון שיש דעות שקביעות סעודה זה מכביצה כזה סעודתך אבל רוב הפוסקים האחרונים לא סוברים כך..)
זה נחשב מצטרף, ואז קבעת על המזונות את סעודתך...
לפחות כך אנו נוהגים.
קשלששזה בעצם סוג של פחזניה-
והיא גם טעימה?
היא מאוד לא בריאה, והיא טעימה בהחלט בתנאי שאת לא רגישה לטעם הסנטטי של הקצפת צמחית.
מוס שוקולד פרווה ללא ביצים לא מבושלות.
מחממים בבן מרי שתי חבילות שוקולד מריר וחבילה אחת של קצפת צמחית.
מחכים עד שתיקרר היטב. הכי טוב לילה במקרר.
מקציפים חבילה נוספת של קצפת צמחית
מאחדים עם תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות.
סינטטי או לא- השוקולד יסתיר את הטעם 
מספיק ל4-6 מנות, אולי 8 אם הן יהיו קטנות יחסית
אמנם אגיש מנות קטנות, אבל לליל הסדר לא נראה שגם 8 יספיקו...
אם מצננים את המוס בתוך צלוחיות נייר , אפשר לשחרר על צלחת וזה ישאר עם הצורה היפה של המנג'טים?
אבל אם את רוצה את יכולה להקפיא אותו ולהגיש קפוא, ואז הוא כן יקבל את הצורה של הכלי.
כתף [5] או שריר [8]
אבל תלוי גם כמה זמן את מבשלת
בבישול ארוך מאוד נראה לי שדווקא ה8 יוצא יותר טוב.
אבל באופן עקרוני 5 נחשב לנתח טוב יותר
בעזהי"ת.
אמנם 5 נחשב יותר, אבל הוא גם הרבה יותר יקר.
נשאר לי כחצי ק"ג מלח גס. יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות איתו כדי להימנע מבל תשחית? לא חייב דווקא לבישול, אולי שימושים אחרים?
הוא לא חמץ, והוא לא מתקלקל. אפשר להמשיך לשמור אותו שנים
אפשר לפזר על חלות/כעכים מלוחים
להשתמש להכין מלפפונים חמוצים
לפזר על פלפלים חתוכים ולקלות אותם בתנור
אותו כנ"ל לעגבניות
עוף במלח - מפזרים את המלח מסביב לעוף (מסביב, לא על) ואופים בתנור פתוח. אומרים שזה יוצא טוב מאוד, אף פעם לא ניסיתי בעצמי.
שמים מלא מלח מסביב לכל התבנית. את העוף באמצע (אפשר על נייר אפיה כדי שלא ממש יגע במלח)
ואופים בחום לא גבוהה כמה שעות עד שמזהיב.
ואפשר לשמור בשביל להכשיר בשר
בס"ד
לעטוף בנייר אלומניום כמה תפו"א בקליפה (שטופים כמובן) להניח בתבנית ולפזר מלח
גס מסביב, לפחות שעה וחצי על חום בנוני או בקיצור עד שהם מיתרככים.
יש להם טעם די דומה של תפו"א של ל"ג בעומר
.
נ.ב
אני מכשירה כבד על האש עם מלח גס אז,אז הנה עוד שימוש בו![]()
על הרעיונות הטובים.
בקשר לבל תשחית - אני פשוט מאלו שאוהבות את פסח בין היתר מפני שזו הזדמנות לסיים דברים שהתחלתי ולהתחדש...
תרתי משמע.
אמנם יצא כמו אבקה, אבל אני משתמשת בו כמו במלח רגיל...
(לנו נגמר המלח הרגיל, ולא רציתי לקנות עוד לפני פסח...)
ולא בא לי להכין קרוטונים, מה עוד אפשר?
איזה טוב ה'!!!!אחרונהטוב אפשר גם להתפצ'קק עם רסק עגבניות , זיתים וגבינה צהובה או קוטג' - לבריאים ביננו.
או:
למרוח עיגולי מלאווח מופשרים בחרדל
לפזר שבבי בצל מטוגן
לחתוך למשולשים (כמו לפיצה)
ולגלגל לסהרונים קטנים
להבריש בביצה
אפשר לפזר שומשום
ולאפות עד הזהבה (לא הרבה זמן)
יוצא טעים ומרשים!
למלא מלאווח בכל טוב (גבינות, ירקות, זיתים וכו' כיד הדימיון הטובה)
לקפל לחצי ולהדק את הקצוות בעזרת מזלג (כך גם יוצאת צורה יפה) ולאפות בחום בינוני עד שהבצק חום.
בס"ד
יש למישו רעיון??
רצוי פרווה.. תןדה
הרי לך אילתור בשלוף. אפשר לשנות ולאלתר כרצונך.
ואני גם רוצה להוסיף - לדעתי פשטידה לא טעימה אם אין בה שמנת/גבינה/גבינה צהובה, אבל אם את מתעקשת...
חותכים תפו"א, מבשלים במים עם מלח
מסננים, ומועכים.
מטגנים בצל במחבת גדולה או בסיר רחב עד שיהיה שקוף/יתחיל להזהיב (ענין של טעם)
מוסיפים פטריות,. הכי טוב טריות פרוסות, אבל גם מקופסא יהיה טוב
אם בחרנו בטריות, מטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב אחרי שהוספנו את הפטריות, זה מספיק.
אם בחרנו במשומרות, מוסיפים אותן כשהבצל רק מתחיל להיות שקוף, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהפטריות מתחילות להצרב.
מערבבים עם הפירה
מוסיפים ביצים (2-3 לתבנית פשטידה סטנדרטית. יותר ביצים=פשטידה קלה יותר) התערובת צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית. אם היא נוזלית, מוסיפים קמח
מוסיפים תבלינים - שום, פלפל, בזיליקום, אגוז מוסקט, או כל תבלין אחר שאוהבים.
מעבירים לתבנית פיירקס משומנת היטב או תבנית מרופדת בנייר אפייה
מיישרים
אפשר למרוח שמן למעלה, לציפוי זהוב וקריספי
אופים בתנור חם כ30 דקות
אני אוהבת מאוד לבשל, וכל ערב בא לי להכין משהו קצת שונה מהרגיל (טוסטים, חביתות, סלטים, ממרחים, גבינות, בלינצ'ס וכולי...) למשפחה שלי, (אחיות שלי רוצות תמיד בלינצ'ס וכבר נמאס לי להכין כל ערב אותו דבר)
הבעיה היא-שיש לי מחסור ברעיונות, פשוטים, לא דורשים חומרים מיוחדים שצריך לקפוץ למכולת לקנות (עצלנית שכמוני
)
אני ישמח ממש לרעיונות מעניינים, טעימים, מגוונים, עדיפות על חלבי או פרווה.
תודה רבה רבה לכם!!!
ערב נעים...
(אני "קוראת סמויה"-איזה פורום נחמד
)
אבל בהחלט משביע וטעים - דייסה (סולת / שיבולת שועל)
גיטרהתודה רבה רבה!!-עשיתי סוג של "ערב גבינות"
אני אשמח למתכונים... ודיסה-באמת טעים ולא של תינוקות-אני אוהבת יותר עם סולת...
(למה קוראים לזה דיסה?!!-זה עושה אסיטואציה של גרעפס תינוקי/קיא/אני לא רוצה להגעיל יותר...חחח)
אחיות שלי כבר היו רעבות אז אילתרתי גבינות בכל מיני סוגים שיתאים לכל הגילאים בבית, לדוגמא:
גבינה עם-פפריקה, שמן זית, הרבה לימון
גבינה-עם זיתים ושמן זית (אפשר גם עם לימון)
גבינה-עם פלפלים מטוגנים קצוצים
גבינה-אפשר גם גבינה מתוקה-עם סוכר-למי שאוהב...
גבינה-עם שום ושמיר-לא עשיתי אבל זה גם נחמד מאוד!
כמובן שאפשר להוסיף מיליון סוגי גבינות....
אפשר לעשות צנימים בתנור וכשזה חם להמיס על זה חמאה רכה, -ארוחה בסגנון כפרי ;)
היה סלט קצוץ מצוין,
היה משביע ונחמד.
אני ישמח למתכונים בכל זאת, להבא.
תודה רבה! לא ציפיתי שיגיבו כ"כ מהר=]
אומנם לא תרמתי משהו לפורום טבחים מצוינים שכמוכם אבל בכל זאת...
ערב נעים וטעים...
נשמע שיש לכם ארוחות טעימות... 
מה עם צ'יפס בתנור? או ירקות אחרים בתנור?
משהו קל לארוחת ערב. נטרף בשניה:
לחם מטוגן . אבל ...
קוצצים בצל
שום
כוסברה
פפריקה
כמון.
מערבבים יחד עם ביצים
טובלים את הלחם בבלילה
ואח"כ טובלים בפירורי לחם.
איזה טוב זה יצא. אפילו הילדים הבררניים והחשדניים שלי טרפו!
גם אני אוהבת לגוון מידי פעם ארוחות ערב לבעלי ולי, ככה משהו טעים ומפנק.
ערב אחד חשבתי מה להכין, ודי התבאסתי כי היה בבית המון לחם שנשאר, מכיכר כזו חסרת מזל, שלא נקנתה מספיק טריה, ומאז עמדה ושערותיה הלבינו על השיש...
הווה אומר - באמת לא עוררה תאבון. ולא היה לי לב לזרוק (היא לא באמת הלבינה
) כ"כ הרבה לחם...
ואז - רעיון.
החלטתי להכין - סנדוויצים אפויים בתנור, במילוי פיקנטי!
התנור שלי בשרי בלבד, כך שטוסט או מילוי גבינות, עם כל אהבתי, לא היה אפשרי.
העמדתי מחבת על האש, קצצתי לקוביות קטנטנות ממה שהיה בבית -
בצל, תפו"א, גזר, המון שום.
אידיתי עד ריכוך, תיבלתי כהוגן, הוספתי מעט קטשופ לחיבור המרכיבים זה לזה.
ואז פרסתי את הלחם לחצאי פרוסות, וטבלתי כל אחת לשניה במים למנוע יבוש.
הנחתי שכבה אחת של חצאי פרוסות בתבנית, עליהם שכבה עבה מהמילוי הריחני,
ומעל שוב חצי פרוסת לחם מעל כל סנדויצ'ון כזה.
טפטפתי מעל הכל שמן זית, לתת ככה קריספיות לכל העסק,
ויאללה לתנור.
10-15 דקות, הריח משגע, הלחם זהוב, והחוצה.
מה אני אגיד...
היה מעדן.
(וחסכוני... איזה כיף לנצל מוצרים שכבר לא במיטבם!! באפיה זה יצא מעולה!)
טוב, לא ספידי ומהיר כמו שבד"כ רוצים, אבל אם יש קצת זמן - שווה לנסות.
כמובן, כל מילוי יכול ללכת, הרעיון הוא עצם הגיוון:
פלפלים בצבעים + פלפל חריף ובצל, בצל מטוגן ופטריות, גבינות עם עגבניות קצוצות ושום,
ואפילו מילוי בשרי, משאריות בשר טחון מטוגן או קציצות - לרסק, להוסיף קטשופ ותבלינים.
בת נוגהאמנם אף פעם אין לנו לחם מזדקן (אנחנו פורסים את הלחם וישר מקפיאים, וכל פעם מוציאים כמה שצריך...)
אבל אולי זה יתאים לשאריות החלה משבת, במקום הטוסט הניצחי.....
ואם עושים משהו חלבי אולי אפשר להרטיב עם חלב.. זה בטח יוצא טעם טיפה שונה, לא?
היו לנו 3 לחמניות שהזדקנו, מייד כשקראתי את הצעתך הקפאתי אותן ועכשיו הכנתי לנו סנדוויצ'ים למחר...
ערבבתי רסק עגבניות עם אורגנו, זעתר, מלח ופלפל
הוספתי קצת מים חמים וערבבתי
מרחתי על הלחם
שמתי זיתים שחורים, פטריות, גבינה בולגרית ופרוסות עגבנייה.
זה נראה ומריח טעים!!!
בעלי כמעט טעם אבל החלטנו שזה למחר 
תודה על הרעיון!
הקפאתי גם את הלחם של שבת נראה מה נעשה איתו....אולי גם באותו סגנון 
לילה טוב!
אביוסאמרתי לו שיחכה שיהיה לחם מזדקן חחח
בס"ד
לטגן בשר טחון עם תבלינים וירקות קצוצים דק דק ובהם למלא את הלחם...להכניס לתנור וזהו..אמור לצאתת מדהייםם!!
מומלץ להגיש עם טחינה חומוס מטבוחה..
בכל מקרה זה יצא ------ [אסור להגיד על אוכל....]
מתכון שמתגלגל:
3-2-1
3 כוסות קמח
2 לבן
1 שקית א. אפיה
ומעל כמובן
רוטב עגבניות
גבינה צהובה
האמת שלא ניסיתי אותו כי תמיד אני שוכחת לקנות לבן
אני משתמשת במתכון קצת יותר מסובך
3 קמח
1 כוס גבינה לבנה
4 כפות שמן
כף א. אפיה
כפית וחצי מלח
1/4 כוס מים חמימים
לשים מרדדים ואופים לכ-5 דק' בתנור שחומם מראש 180
שמים רוטב וגבנ"צ
לתנור לעוד כ15 דק'
נשאר לך לחם משבת ואף אחד לא אוכל אותו?
יש לך לחם כבר יבש(לא עם עובש אבל יבש) שאף אחד לא אוכל?
אפשר לעשות קציצות לחם מתוקות וטעימות להפליא!
כמובן שאת הקציצות אפשר וראוי לאכול עם סירופ מייפל אבל אפשר גם עם גבינה וכל העולה על רוחכם!
עם סלט וזה ארוחה טעימה ומשביעה!
~א.למקווה שהם מעשיים..![]()
* לקחת חתיכות של לחם פרוס ולחתוך אותן לפרוסות דקות וקטנות ובמקביל להכין מטבל של שמן, פלפל שחור ושום כתוש בקערית קטנה.
לטבול כל חתיכה במטבל ולטגן קלות במחבת. במקביל להכין כל מיני סוגי ממרחים: אבוקדו, ריבה, רסק ביצים, גבינה וכך הלאה. התוצאה היא כמין לחם שום עם ממרחים אהובים ![]()
* עוד הצעה שקצת יותר דורשת הכנה מראש, אך יוצאת מעולה ודי פשוטה להכנה: לקחת את כל השאריות שיש בבית: תפ"א, בצל, בטטה, קישואים, פיטריות, שום (המודגשים הם הרכיבים העיקריים) לגרד בפומפייה ולהוסיף ביצים עם פירורי לחם עד ליצירת כמין בלילה.
מהבלילה להכין קציצות- בכל הצורות שהלב חפץ
ולטגן (לוקח כמה דקות ויוצא ממש טעים..)
יחד עם סלט גדול.
אם רוצים להכין משהו מתוק- לסיום, ואם אוהבים. אפשר להכין ג'לי צבעוני. הכנה פשוטה וחביב לקינוח![]()
טעים וקל
בהצלחה רבה..
אביוסבע"ה!!
אפשר כבר מתכון לקובה שכולם דיברו כאן עליו?!?!?
![]()
![]()
תודה!
מיצטרפת לבקשה העדינה אם כבר הצעתם אז בבקשה
מתכון לקובה חמוץ מתוק מלוח משהו.
יש לי בעל כורדי שממתין![]()
קובה סלק ( עיראקי, את בטוחה שבעלך הכורדי יקבל את זה בהבנה?)
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1592965
קובה מרוקאית: אבל איפה המרק איפה???
והנה עוד אחד :
והנה האולטמטיבי! עם המרק!
http://www.bishulim.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%A7_%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%94289
עוד מרק: נראה לי שזה החמצמץ והטעים להפליא:
http://www.2eat.co.il/show_recipe.aspx?recipe=2056
אחרון ודי: ריכוז של הכל ביחד:
http://www.mathamim.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=4354&PN=315
![]()
יאלה לעבודה
זה קובה מטוגנת. בגלל זה אין שם מרק.
לדעתי זה הקובה הכי טעימה (וגם ההכי לא בריאה כמובן)...
הלינק הראשון נראה טוב. אבל אני אוהבת את אותה הקובה עם מרק של דלעת ולא סלק.
אורז טחון
אבל אני בכלל לא 'חסידת בשרי' כך שאולי אני לא דוגמא.
ניסיתי את הקובה מהבלוג של מרלין:
הייתי שולחת לך סיר.
למרק של הקובה מרוקאית זה 2 אפשרויות:
מרק אדום- סלרי,גזר, קישוא, רסק עגבניות, קצת מיץ לימון, תבלינים ויש המשבחים בבמיה
מרק חמוסטה- חמוץ יותר- תבלינים צהובים יותר מיץ לימון ויש המוסיפים מלח לימון (ששש.... אל תגלו....אני לא)
את המרק, את הקובה מכינים אותו דבר, זה רק הרוטב שמשתנה
יהיה לי מה להאכיל את בעלך באותו היום
![]()
בעלי יחכה לשבוע הבא לנסיון הראשון שלי כי אני הולכת לחמתי אבל אני יעשה את הקובה אדום זה עם הרסק
כן ומלח לימון... זה משבעלי אוהב
.
בס"ד
אם תגידי לבעלי סלק הוא מיתעלף ,הוא שונא סלק. לפחות הבת שלי אוהבת ![]()
גם אני לא אוהבת את הקטע של הסלק במרק
סדנת קובה (עם הרבה תמונות)-
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=53212598&archive=1
<לא למי שהכשירה כבר את המטבח לפסח...>
נונהבס"ד
אני רוצה עכשיו בעז"ה להכין עיסה לחלות ולחמניות שום,
אך אני צריכה לצאת בערך ב2 ואשוב בעז"ה בערך ב-7..
האם זה בסדר שהבצק יתפח כ-5 שעות?או שאולי אתפיח אותו במקרר?
אשמח לתשובה .. תודה רבה!
אם תשאירי אותו בחוץ זה יתפח מאד ויגלוש מהקערה בחוץ ויתיבש. במקרר התפיחה תהיה יותר איטית. רק שאת מוציאה חכי קצת לא ישר להתחיל לעבוד איתו.
רעיונות קלים ובלי מוצרים מסובכים כמו שמנת ייתקבלו בתאבון 
כלומר, אוסף הפשטידות שלי. למי שזוכר, הרבה זמן חיפשתי מתכון נורמלי לפשטידה נורמלית, בעיקר לסעודות שבת בשריות בצהריים (המטרה: הגשת ירקות חמים, אבל בלי נוזלים!) אבל גם ליום יום ולאירוח: עם הרבה ירקות, (לא כולל תפו"א) פרווה, בסיסית וקלה. אני עדיין ממשיכה לחפש ולמי שיש לתרום לי מתכון כזה, אשמח מאוד. אבל בינתיים כן הצטברו לי כמה מתכונים כאלה. חלקם מהפורום הזה, חלקם מפורום "נשואות בלבד" וחלקם מכל רחבי האינטרנט. מי שמזהה פה מתכון שלה, נא להצביע ולהודיע. לא העתקתי לקובץ את כל הניקים, פשוט לא חשבתי על זה שאולי פעם יהיה בזה צורך. אז סליחה מכל מי שהמתכון שלה מופיע כאן ללא קרדיט. עדיין לא הספקתי לנסות את כולם.
מתכוני פשטידות פרווה
כמה כללים להכנת פשטידות מירקות בלי מתכון / של "אני ירושלמית"
כיום כמעט ואינני זקוקה למתכון מסודר כדי להכין פשטידות מירקות.
ראיתי שהיחס הוא אותו יחס ורק הירק משתנה, וגם הכנתו המוקדמת משתנה לפי סוג הירק.
משתמשים בכמות של ירק זהה פחות או יותר. אם יש כמות קטנה יותר של ירק, צריך להוסיף יותר קמח נוזלים וביצים כדי להגדיל את הכמות.
לדוג' פשטידת קישואים (לתבנית בינונית קטנה, או 2 אינגליש קייק) משתמשים
ב5-6 קישואים בינוניים כמו במתכון שמעל עם הבצלים...
כדי לתת יותר טעם לפשטידה כדאי להוסיף לכל פשטידה גם בצל מטוגן (2 בצלים נגיד) ולבצל להוסיף את הירק חתוך לקוביות /פרוסות/ מגורד עד לריכוך מסוים לפי הסוג.
גזר לדוג' יצטרך ריכוך ארוך יותר כי הוא מתקשה יותר להתרכך.
קישואים יכולים להשאר פריכים למחצה אפילו בפרוסות והם יתרככו.
עלים כמו תרד/עלי סלק/כרוב כדאי לרכך עד שהעלים נהיים 'סמרטוטיים'...
אחרי שהירק מוכן מוסיפים לו את שאר חומרי הבסיס שהם קמח/ביצים/שמן/מלח פלפל/א.מרק כלשהי אם רוצים ואופים. בצורה הזאת ניתן לשחק עם המון סוגי ירק ולקבל כל מיני סוגי פשטידות.
ואגלה לכם סוד, קישואים זוקיני (בצבע ירוק כהה - מספיקים שלושה, הם גדולים יחסית) מרוככים בצורה שכתבתי למעלה, בפשטידה כזאת עם קמח וכו'... מקבלים טעם של כרובית! ובחצי המחיר נראה לי...
אם יש שאלות לגבי התהליכים הללו, אשמח לענות... “אני ירושלמית"
פשטידת קישואים
3 בצל קצוץ דק דק
5 קישוא מגורד, לנקז היטב את כל הנוזלים
כף שמן
3 כפות קמח תופח או רגיל + אבקת אפיה
מל"פ אבקת מרק
3 ביצים
לערבב ולאפות.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
פשטידת ירקות
1 וחצי כוס קמח
3 ביצים
3/4 מים
3/4 שמן
2 בצלים
מלח (בערך כפית וחצי), פלפל, כוסברה - אם קשור לתוספת(נגיד תירס)
ירקות- מה שבא לך ויש:
תירס (לוותר על המים ולשפוך את כל הקופסא פנימה), פיטריות, גזר, קישוא, הרבה בצל
40 דק' בתנור
פשטידת ירקות
אני משתמשת במכשיר לחיתוך ירקות שעושה מהם קוביות קטנות, אפשר לרסק בפוד או מגרדת, אם יש לך כח.
בצל, תפו"א, בטטה, קישוא גזר וכו'
מוסיפים ביצה קצת קמח קצת שמן ותבלינים
מערבבים היטב ואופים.
פשטידת ירקות רב תכליתית
מיכל שמנת פרווה לבישול/אפיה
4 ביצים
ירק כלשהו - הכל הולך - בכמות לפי העין
מלח, פלפל, תבלינים לפי הטעם
לערבב ולאפות.
פשטידת בזק, אבל עם קצת נזק לארנק.
פשטידת ירקות
(אני עושה מ"סנפרוסט", אפשר מכל הקפואים אחרים)
להפשיר את הירקות (אישית אני משתמשת ב3/4 שקית למתכון הזה)
4 ביצים
2 כפות מיונז
2 כפות קורנפלור
2 כפיות אבקת מרק בצל או תבלינים לפי טעמך.
לערבב הכל עם הירקות, לאפות כחצי שעה על חום בינוני( אצלי 180 מעלות)
פשטידת כל ירק
בצל גדול מטוגן
שקית לקט ירקות במשקל 800 גרם
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז
4 ביצים
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
לערבב הכל, להוסיף את הבצל המטוגן ואת שקית לקט הירקות.
לצקת לתבנית משומנת היטב ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות עד שזהוב ויציב.
* אפשר כל לקט: נורמנדי, כרובית, ברוקולי, לקט כפרי..
במקום קפוא אפשר טרי מבושל באותו משקל.
הכי פשוט להכין כפשטידה, המאפינס יפים יותר אבל לא תמיד יוצאים מושלמים מהתבנית.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
פשטידת ירקות מהירה דלת פחמימות / איריס פלג, מהאינטרנט
אנו הסוכרתיים צריכים למצוא תוספות מעניינות לארוחות כדי לא להתנפל על הפחמימות (גם אם הן טובות). הפעם החלטתי לצרף מתכון פשוט ומהיר ולהראות שזה אפשרי. אצלי במקפיא יש תמיד שקיות של לקט נורמנדי (גזר, כרובית, ברוקולי) ולקט פשטידה (ברוקולי, כרובית, בצל). שני הלקטים של חברת סנפרוסט. לקט נורמנדי מכיל חתיכות גדולות יותר בעוד לקט פשטידה מכיל חתיכות יותר קטנטנות. כל אחר והמירקם האהוב עליו.
מצרכים:
1. את הירק הנורמנדי רצוי להפשיר מספר דקות במיקרוגל
2.בצל בינוני
3. שקית לקט ירקות
4. שתי כפות שמן
5. שליש כוס קמח מלא
6. שתי ביצים
7. כף אבקת מרק
8. מעט פלפל שחור
9. מעט מאד אבקת אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לקוביות
2. לשפוך כף שמן למחבת, להוסיף את קוביות הבצל ולהשחים
3. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב
4. לשמן מעט תבנית של טוסטר אובן
5. לאפות בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד שישחים
הצעות לשינויים:
1. אפשר לבשל קודם את הלקט הנורמנדי. מתקבל מרקם שונה לחלוטין של הפשטידה
2. אפשר להוסיף פיטריות שמפיניון (טריות או מקופסה)
3. אפשר לרפד את התבנית בבצק דק הנמכר בגלילה (כמדומני של מעדנות). אני פורסת את הבצק על התבנית וקצת על השוליים מאחר והוא מתכווץ בחימום, דוקרת במזלג ואופה לבד כ-10 דקות
4. אפשר לרסק גזר וקישוא ולהפוך את התערובת לצפופה יותר.
פשטידת בצל
4-5 בצלים גדולים/בינונים קצוצים
1/2 כוס שמן
כף מלח
1 1/4 כוס קמח תופח (אם משתמשים במלא/רגיל מוסיפים כפית וחצי א.אפיה)
5 ביצים בינוניות
פלפל שחור לפי הטעם
לזריה לקישוט- פירורי לחם/שומשום
להזהיב את הבצל בשמן עד ריכוך והזהבה.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב.
יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק, או לאחת בינונית קטנה.
אופים עד להתייצבות והזהבה כחצי שעה בחום בינוני.
פשטידת בצל
5-6 בצלים בינוניים קצוצים (לא חייב קטן)
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1 1/2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מים
(1 כף אבקת מרק עוף)
פלפל, מלח
לערבב הכל, לאפות בחום בינוני גבוה.
______________________________________________________________________
פשטידת בצל פרווה קלה
לקצוץ 4 בצלים גדולים דק דק ולטגן עם חצי כוס שמן.
לערבב כוס קמח עם חצי כוס מים, 2 ביצים, חצי כף מלח ומעט פלפל שחור.
להוסיף לתערובת את הבצלים ולערבב היטב.
להעביר לתבנית לאפות במשך 40 דקות על 180 מעלות בלי לכסות.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
פשטידה חגיגית בכתום ירוק / של "אני ירושלמית"
שכבה 1 - בצבע כתום
2 גזרים
1 תפו"א
1 בצל גדול
1/4 כוס שמן
1 1/2 כוסות קמח תופח (כנ"ל לגבי א.אפיה)
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
מגרדים את הירקות בפומפיה (פוד) גסה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ואופים כרבע שעה.
שכבה 2 - בצבע ירוק בהיר
לבשל 8 קישואים פרוסים לפרוסות עבות במים מומלחים קלות (אני לא מבשלת קודם רק מגרדת בפומפיה בעלת חורים קטנים) עד לריכוך
לסנן את הקישואים היטב
למעוך את הקישואים, להוסיף
2 כפות מיונז (אני לא מוסיפה)
4 ביצים
א. מרק בצל לפי הטעם
מלח (אם צריך) פלפל
אני מוסיפה לתערובת חצי כוס קמח ומותרת על כל התהליך של הבישול וגם על המיונז כפי שכתבתי.
לשטוח על השכבה הראשונה.
לטגן קלות כוס פירורי לחם ב1/4 כוס שמן
(אני מוותרת על הטיגון והשמן, אבל זה יותר טעים עם..)
לפזר על הפשטידה, לאפות עד להזהבה והתיצבות כחצי שעה בחום בינוני.
לפרוס את הפשטידה רק כשהיא מתקררת!
לערבב על האש:
קופסאת פטריות
כוס בצל מטוגן
1/4 כוס שמן (זה היה בהתחלה 1/2 חבילת מרגרינה אבל הבריאות, הבריאות, זה ממש ממש טעים גם ככה
)
להוסיף חצי כוס מים
פלפל ומלח לפי העין |מקוראית
|
2 כפות אבקת מרק פיטריות
לכבות.
להוסיף:
חצי כוס קמח
2 ביצים.
מתאים לתבנית איינגליש קייק אחת.
בתאבון!!![]()
רצה לבדוק אם יש לי את כל המצרכים 
3 בייצים
3 כוסות פיצפוצי אורז
רבע מרגרינה [אני שמה קצת שמן]
2 קוטג'
2 כפות אבקת מרק בצל
חמגשית קטנה ולתנור.
נמאס לי, משעמם לי, החלטתי לרענן קצת את הבישולים שלי ולתבל גם בתבלינים חדשים לי, לא רק במלח-פלפל כל הזמן. טוב הגזמתי, אני בכל זאת משתמשת בעוד כמה. אז קניתי מה שנראה לי לטעמי, חיפשתי קצת ברשת, אבל עדיין לא מצאתי מספיק מידע. אז מה אפשר לעשות עם התבלינים הבאים ולמה הם מתאימים: שמיר, כוסברה, כורכום, אניס, מיורן, טרגון, ג'ינג'ר=זנגוויל, טימין=קורנית ? ואם יש לכם הצעות לתבלינים נוספים שימושיים שמשדרגים את האוכל, אשמח לשמוע. "שימושיים" הכוונה לתבלינים שמתאימים למספר גדול של מאכלים ולא רק לאיזה מנה יוצאת דופן מהמזרח הרחוק. אבקת וואסאבי למשל...
אין לי חשק להיתקע עם שקית כזו עד פסח הבא. תודה.
בכל אופן -
כורכום - לאורז צהוב, חובה במרק עוף, במרקי ירקות נותן טעם נחמד.
ג'ינג'ר - כל הדברים הסיניים (שזה לרוב קצת חמוץ מתוק) - מוקפץ עוף או ירקות, מרק סיני, איטריות אורז, נודלס.
לא מזמן גם אחותו הביאה פה מתכון לעוגיות זנגוויל נדמה לי.
טימין - ברטבי עגבניות כמו של פיצה או בטוסט, בפסטה, (אפשר אולי קצת בתפו"א אפויים, לא ניסיתי)
טרגון לא ניסיתי אף פעם אבל נדמה לי שזה גם מתאים לרוטב של פיצה.
שמיר וכוסברה - את מתכוונת מיובשים? אף פעם לא ניסיתי מיובש
אבל כוסברה רגילה אפשר לשים במרקים (עוף\ עגבניות\ירקות וכו) או בקציצות בשר או קבב
שמיר יכול להתאים לדעתי לפשטידות או מרקים עדינים יותר (מרוסקים נגיד)
בתנור עם מלח, פלפל גרוס ושמן זית.
יוצא טעים!! ![]()
כי אני פשוט לא משיגה אותם באריזות שמורות כמו של 'חסלט'.
מוכרים כאלו בכלל?
מתאים לטיגון רצעות הודו וגם למרק ולבישול עם עוף .
אני קונה מחנות תבלינים.
או בהרט מתאים לקציצות, בשר/עוף.
נ.ב
כורכום מתאים גם לדגים ואני גם מוסיפה אותו גם לחמין זה מוסיף צבע שחום.
טימין אני מוסיפה לתפו"א אפויים אלא עם הקליפה הקטנים בתוספת שמן זית מלח ופלפל גרוס באמת יאמי![]()
עם רצועות חזה הודו. מומלץ פה אחדד(הפה שלי...
)
ג'ינג'ר - נגד בחילות (כולל הריון)
טימין - נגד שיעול / נזלת
אני מניח שיש עוד אבל זה מה שאני זוכר כרגע.
למה מתאים?
שמיר - מרקים, סלטים, דגים.
כוסברה - קציצות, דג מזרחי.
כורכום - אורז, עוף, מרק, תפו"א.
אניס - לא יודע
מיורן - לא מכיר
טרגון - לא מכיר
ג'ינג'ר - כמו שחילזון כתבה: כל הדברים הסיניים (שזה לרוב קצת חמוץ מתוק) - מוקפץ עוף או ירקות, מרק סיני, איטריות אורז, נודלס.
לא מזמן גם אחותו הביאה פה מתכון לעוגיות זנגוויל נדמה לי.
טימין - כל מה שקשור לעגבניות: סלטים, רוטב לפיצה, תבשילים עם רסק עגבניות.
וחילזון - מה הבעיה בלקנות תבלינים לפני פסח? הם לא חמץ.
אני מכירה כאלו שקונים דווקא את התבלינים שמוכרים לפני פסח בכמות גדולה גם לשנה הרגילה,
מכיוון שלדבריהם (ונראה לי שזה נכון) דווקא אז מוכרים תבלינים טריים יותר ואיכותיים יותר, שטעמם אותנטי ומודגש.
זאת משום שכדי לוודא שהתבלינים נקיים לחלוטין מתערובת חמץ, ושיהיה מעקב ראוי אחרי כל התהליך שהם עוברים,
מייצרים אותם מצמחים שנקטפו לאחרונה, ולכן טעמם עז וטוב יותר.
זה נטו תבלין
ורחלקה דווקא אצלנו לא משתמשים בתבלינים ויש אחלה אוכל
תתפלאי לשמוע אבל זה האוכל שאני הכי אוהבת בשנה.
עם הרבה בצל מטוגן- זה התבלין
בעזהי"ת.
זה לא רק שאין לכם אוכל משביע בפסח,
הוא גם לא טעים!
![]()
בעזהי"ת.
אנחנו ממש מקפידים על כשרות בד"כ, אבל בפסח אנחנו אוכלים גם רק "רבנות"...
גם כשאכלנו רבנות במשך כל השנה, בפסח תמיד הקפדנו מאוד על מהדרין.
בעזהי"ת.
שכחתי לסייג:
רבנות רק כשמדובר במאכלים שמיועדים לאוכלי קטניות בלבד... כי פשוט אין בד"ץ!!!
קחי לדוגמא את האריטיקים של "פלדמן".
כל השנה יש להם הכשר "חתם סופר" אאל"ט, אבל בימי הפסח יש להם רק רבנות רחובות.
ותכלס, זה רק בגלל הקטניות, שהם מיועדים לאוכלי קטניות בלבד.
כנ"ל שוקולד השחר, ויש עוד מלאן כאלה....
זה בגלל שאסור לאכול בפסח מוצרים שמכילים חומצת לימון.
וזה כולל: ארטיקים ושתיה ממותקת.
גם אם יש כשרות טובה צריך לבדוק את הרכיבים.
למשל קובה או משקאות קלים אם מיסתכלים על תויות חלק מהמשקאות קלים ניתן ליראות.
לפי הספר של הרב עמרם אדרעי "מדריך לכשרות מזון" כתוב אין להתשתמש בה ללא הכשר מיוחד בפסח
כי יש שמוצאה מעמילן חיטה ואסורה בפסח. (יש מעמילן תירס).
כ"כ יש גם שמוצאה מקיטניות ולנוהגים להחמיר להיזהר.
היא מן הסתם כוללת גם את אותה חומצת לימון, לא?
אני אשאל את בעלי בדיוק
אבל הבנתי שיש עם חומצת לימון ממש בעיה גם עם כשרות טובה.
נראה לי של בד"ץ יורה דעה.. אצלנו בפסח רוב המוצרים עם הכשר שלהם.
יש ממרח שוקולד בהכשר בד"ץ, ובמבה מהדרין, ועוד המון מאכלים לאוכלי קטניות בהכשרים מהודרים.
רחלקה, יכול להיות שיש מוצרים שלא מקבלים הכשר מהדרין מסיבת הקטניות - אבל זה אומר שגם בשאר הרכיבים והייצור ההשגחה היא ברמה של רבנות ולא ברמת מהדרין. כך שלאכול דווקא בפסח משהו שאפילו כל השנה מקפידים לא לאכול - נראה לי... המ... לא הגיוני כל כך.
תבלין גאוני לכמעט כל דבר -
מרק, עוף, אורז, תפו"א, כל הבשילים לסוגיהם.
משדרג ממש ומוסיף ריח וטעם מיוחדים וצבע יפה.
רק שימי לב שאת קונה חוואיג' למרק ולא לקפה (חוואיג' לקפה זה תבלין אחר לגמרי).
ממש גאוני!
בעזהי"ת.
ולשים לב לא לשים הרבה...
כי הוא מאוד דומיננטי- בדומה לקינמון...
אולי אני פושעת- אבל אני שמתשמת בזה לא רק לאוכל "אוריינטאלי"
כל תבשיל ירקות או עוף יהנה מקצת קארי...
יש לי גם בזיליקום מיובש (טוב לדברים יותר איטלקיים- אנטיפסטי, או לפיצה, או לתבלין אדום)
אגוז מוסקט
אורגנו
חרדל טחון
קימל (ממש תלוי מה הטעם שלכם)
ציפורן
תרמילי הל
יש בחנויות תבלינים מגוון תערובות יעודיות לאוכל -אולי יקר לעיתים -אבל בהחלט מגוון
אחד הדברים...
אני מוסיפה אותו למלא דברים. כל מה שחלבי- הולך..
וגם לבשרי.
ולתפו"א בתנור
ואפילו לדגים..
בקיצר- הכל...
ושום (אבל טרי!)
וצ'ילי- כדי שיהיה פיקנטי..
וכמון- כי זה טעים.
וקינמון+ציפורן+אגוז מוסקט- לכל התבשילים המתוקים...
רק לשים לב למי שמשתדל להמנע ממונוסודיום גלוטמט
שהתבלינים המעורבים כמו פיצה\גרילעוף\שווארמה וכד'
הרבה פעמים מכילים את זה.
(אפשר לראות ברכיבים).
אחד התבליני בסיס אצלנו במטבח!!
נכנס להההכללל!!
וגם זעתר מעולה..
* יש תערובות לאורז שמתאימות גם לסלט ואולי לתפו"א דגים הם מכילים פיסטוקים וכלמיני דברים שווים
* הבנתי מהרב שלנו שלא לקנות בצל ושום מיובש כי א"א לדעת אם הם עמדו בחוץ לילה שלם מקולפים .
* הבעיות בפסח מבחינת חמץ הם כמון וזעתר ידוע בצורה מובהקת אבל ברור לי שיש בעוד ...
שרית
רק שאצלנו משתמשים יותר בשיניים אמיתיות..
הרבה יותר טעים! (ובריא)
לפני כמה שנים היתה פיצריה שאיבדה את תעודת ההכשר שלה. התברר שהכל היה כשר, אבל (אני לא מבינה איך יתכן שהמשגיח לא שם לב ש)התבלין לפיצה היה- ב ש ר י !!!!!!!!!!
ושיהיה בקלות כמובן.
פשוט לבשל אותה במים, לסנן, ואז להוסיף חמאה/שמן זית/מרגרינה ואפשר גם שומשום
ויותר טוב אם יש לך גם תירס קפוא, לבשל ביחד לתוספת צבעונית וטעימה
אולי יש איזה תיבול מעניין יותר?
לטגן מעט בצל לשים את האפונה, מים, רסק עגבניות, שום גבישי. נראליי שזה טעים המשפחה שלי אוהבת את זה(אני לא...)
בהצלחה
בלי רסק עגבניות..אני לא אוהבת עם רסק אני פשוט מטגנת בצל, מוסיפה את האפונה ושמה מלח, פפריקה אדומה וכורכום..
זה ממש מעשיר אותו וטעים.
הבעיה שמי שלא אוהב אפונה מתחיל לברור את האורז המבושל בצלחת...
מהספר של אביגיל מייזליק ממש טעים ניסתי אים את רוצה אשמח לירשום מתכון![]()
שבוע טוב
שאם מכינים אפונה עם המממממון שום כתוש או קצוץ
(לחובבי השום בלבד, כמובן)
ומבשלים ביחד
עם קצת שמן, מלח ופלפל -
זה נהיה ממש טעים.
אצלנו הגרסה הזו עבדה יותר ממתכונים אחרים, משום מה.
בהצלחה!
בעזהי"ת.
מכינים "חאמס", ז"א- מאדים (או מבשלים... תחליטו בעצמכן) קוביות בצל וקוביות עגבניות, שום חתוך, בתוספת מים, טיפונת שמן ומלח ופלפל.
אחרי שזה מתבשל מוסיפים מים, רסק עגבניות, גזר ואת האפונה הקפואה [בחלק הזה אפשר להוסיף גם קצת קוביות תפו"א]
משאירים להתבשל. [בנוהל הרגיל- אש גבוהה>רתיחה>אש קטנה]
ואז אפשר להוסיף גם קציצות בשר.
אמא שלי מוסיפה תמיד, אבל אפשר גם לא להוסיף- ותחת זה להפחית במידת המים...
ב"הצלחה!! 
הכי טעים חלבי אבל אפשר גם פרווה
מאדים את האפונה עם חמאה/שמן
מוסיפים קמח
לאט לאט מוסיפים מים תוך כדי בחישה, עד שלקבלת רוטב סמיך
מתבלים במלח, פלפל וסוכר (אפשר גם בגירסה לא מתוקה)
סליחה שאין לי כמויות...
נגיד שעושים את זה בתור תוספת- בלי בשר בפנים, אז ככה:
תרתיחי בסיר מים, שמן, כורכום (די הרבה), שום חתוך/כתוש (כ-2-3 שיניים לשקית), יין לבן, מעט פלפל שחור, את התחתיות ארטישוק אפשר לחתוך לרבעים ולשים בסיר ואח"כ לשפוך האפונה, ולבשל הרבה עד לאידוי, ושהרוטב יהיה ממש סמיך.
יוצא טעים מאוד.
אצלנו אכלו את זה בפסח (המרוקאים אוכלים בפסח קטניות ירוקות-טריות, ולא אוכלים אורז וקטניות יבשות). ובגלל שזה כ"כ טעים כיום אנו אוכלים את זה כל השנה...
אפשר לעשות מאפונה![]()
ספר הטיפים
כשמו כן הוא.
אין לקחת את מה שכתוב כאן כ"חוקי ברזל".
אלו טיפים שנאספו במשך זמן רב ולקוחים ממקורות שונים.
חלקם נוסו על ידי וחלקם לא.
מקווה שתפיקו את מירב התועלת ממנו.
הטיפ |
הבעיה |
|
|
כאשר המתכון מכיל אבקת סודה לשתיה, יש להוסיפה בסוף ולאפות מיד אחרי הוספתה, כיוון שאפקטיביות האבקה מתחילה ברגע המגע עם הנוזלים |
אבקת סודה לשתיה –הוספה לבצק |
|
|
לקמחם לפני הוספתם לבצק, מה שימנע מהם לשקוע בתחתית התבנית. מומלץ אפילו לחממם בתנור מעט לפני הקימוח |
אגוזים –הוספה לבצק |
|
|
להכניס לשקית עם סגר ולרדד בעזרת מערוך |
אגוזים –קיצוץ ביד |
|
|
לקמחם לפני כן וכן להוסיף 2 כפות או יותר סוכר ממרכיבי המתכון. הקמח ימנע מהם להידבק לדפנות המעבד, כיוון שהם מכילים שומן. הסוכר ימנע מהם להפוך לעיסה |
אגוזים –קיצוץ במעבד |
|
|
יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות |
ביצים –הפרדה |
|
|
יש להקציף בטמפרטורת החדר |
ביצים –הקצפה |
|
|
יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט |
בצק פריך –לישה ורידוד |
|
|
להוסיף קורט אבקת אפיה או אבקת סודה לשתיה לאבקת הסוכר |
זיגוג לעוגה –סדוק וקשה |
|
|
לטבול את הסכין במים רותחים |
חיתוך עוגת קרם קרה |
|
|
יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה. יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא מתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק) |
חלבונים –הקצפה |
|
|
לכתוב או לצייר על דף ניר, לגזור במקומות הרצויים, להניח על העוגה ולפזר אבקת סוכר, קוקוס, קקאו, סוכריות, זיגוג, קצפת וכו' |
כיתוב או ציור על פני עוגה |
|
|
בהוספת קמח יש לערבב עד לספיגת הקמח על מנת למנוע תוצאה של מאפינס קשים |
מאפינס |
|
|
יש להניח את תבנית המאפינס החמה על מגבת רטובה למספר שניות, מה שיחליק את המאפינס החוצה |
מאפינס –הוצאה מהתבנית |
|
הטיפ |
הבעיה |
|
|
אפשר להמיר את כמות המים במיץ תפוזים או תפוחים. |
מאפינס –העשרת הטעם |
|
|
יש להוריד מכמות הנוזלים במתכון או לחילופין לסנן היטב את הפירות לפני כן |
מאפינס פירות רטובים מידי |
|
|
המרת מים בחלב ברכיבי בצק תקנה לבצק יותר רכות |
מים בבצק –המרה |
|
|
מומלץ מאוד לא לאפות מרנג ביום לח |
מרנג –אפיה |
|
|
מומלץ לפרוס בעזרת חוט דנטלי, חוט דייג וכדומה |
עוגה –חיתוך לשכבות |
|
|
לפני ההכנסה לתנור יש להחזיק באויר ולהקפיץ קלות את התבנית עם הבצק על שולחן העבודה 3-4 פעמים בכדי להוציא את האויר המיותר מהבצק
|
עוגה לא ישרה למעלה |
|
|
בכדי למנוע מהעוגיות ל"התפשט" יתר על המידה ול"הימרח", מומלץ להכניס לפני האפיה, את התבנית עם העוגיות למקרר לכ5- דקות |
עוגיות –"התפשטות" בתבנית |
|
|
עוגיות יש להוציא מהתבנית ברגע שמוציאים מהתנור (אלא אם צויין אחרת במתכון) אחרת הם ימשיכו להיאפות בהשפעת חום התבנית |
עוגיות –אפיה |
|
|
בצק לעוגיות ניתן לשמור במקרר כ3-4- ימים עד לשימוש |
עוגיות –בצק |
|
|
בכדי למנוע הידבקות הבצק לחותכני הפלסטיק, מומלץ למרוח את החותכנים במעט שמן |
עוגיות –חותכני פלסטיק |
|
|
בכדי לקבל עוגיות רכות יותר, מומלץ להשתמש בשמן תירס או במרגרינה על בסיס שמן תירס מאשר בחמאה או סוגי מרגרינה אחרים |
עוגיות –חמאה / מרגרינה |
|
|
לאחר הוספת הקמח לבצק, מומלץ מאוד לא לעבד את בצק העוגיות יתר על המידה, על מנת למנוע תוצאה של עוגיות קשות |
עוגיות –עיבוד בצק |
|
|
מומלץ לאפות כאשר תבנית העוגה נמצאת בתוך תבנית התנור ובה ככוס וחצי מים, מה שיעזור לעוגה לא "ליפול" וכן לשמור על לחות מתאימה |
עוגת גבינה |
|
|
יש להימנע מערבוב יתר של הבצק על מנת למנוע היסדקות העוגה |
עוגת גבינה –ערבוב הבלילה |
|
|
לקמחם לפני הוספתם לבצק, מה שימנע מהם לשקוע בתחתית התבנית |
פירות יבשים –הוספה לבצק |
|
|
להקפיא קודם, מה שמפחית את הדביקות ומקל על הקיצוץ
|
פירות יבשים –קיצוץ במעבד |
|
הטיפ |
הבעיה |
|
בכדי לא ל"שבור" את הזיגוג, מומלץ לפרוס בעזרת חוט דנטלי, חוט דייג וכדומה |
פריסת עוגה עם זיגוג |
|
אפשר לקמח באבקת קקאו |
קימוח התבנית לעוגות כהות |
|
יש להימנע מתוספת יתר של קינמון לבצק, מה שימנע ממנו לתפוח. הכמות המקסימלית היא ½ כפית קינמון לכל כוס קמח |
קינמון בבצק לחם |
|
במיוחד ללחם המשמש לסנדביצ'ונים למסיבה, אפשר להוסיף כמה טיפות צבעי מאכל לבצק |
קישוט לחם |
|
יש להוסיף חלבון נוסף על כל ארבעה חלבונים מוקצפים "שבורים" ולהקציף ל30- שניות בלבד |
קצף חלבונים "שבור" |
|
לשים בתנור תבנית אפיה עם מים עד כדי חצי גובה על מנת שיספק לחות וימנע מהקרום להתייבש |
קרום הלחם יבש מידי |
|
אפשר להבריש בחמאה מומסת ברגע שמוציאים את הלחם והלחמניות מהתנור, מה שירכך את הקרום וגם יוסיף טעם |
ריכוך וטעם ללחם |
|
בכדי להקל על הגירוד, כדאי להקפיא קודם למספר שעות |
שוקולד –גירוד |
|
מומלץ להקפיא לפני הוספתם לבצק, מה שישמור על צורתם בצורה המקסימלית |
שוקולד צ'יפס –הוספה לבצק |
|
כתחליף ניתן להשתמש בתמרים, אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, פירות מסוכרים, ממתקים כגון "אגוזי" ודומיו |
שוקולד צ'יפס בעוגיות –תחליף |
|
בכדי לקבל תוצאות טובות יותר בהקצפה, מומלץ לקרר את כלי ההקצפה קודם לכן במקרר |
שמנת מתוקה –הקצפה |
|
הטיפ |
הבעיה |
|
בכדי שההמבורגר יתבשל במרכזו כמו בצדדיו, מומלץ ליצור במרכזו מעין "חור" ע"י לחיצה עם האצבע (ה"חור" ייעלם בסוף הטיגון) |
המבורגר –בישול באמצע |
|
מומלץ להוסיף כוס מים קרים לכל ק"ג תערובת בשר. יש להוסיפם מספר דקות לפני הנחת ההמבורגרים על הגריל |
המבורגר על האש –עסיסיות |
|
לא מומלץ להמליח את הבשר בתחילת הבישול כיוון שהמלח "מוציא" לבשר את המיץ ומעכב את השחמתו. יש להמליח במחצית הבישול, לטעום בתום הבישול ולהוסיף במידת הצורך |
המלחת הבשר
|
|
להקפיא קודם לחצי שעה עד שעה |
חיתוך או פריסה |
|
יש לבקש מהקצב לחתוך את הסטייקים לאורך הסיבים ולא לרוחבם, מה שיפחית את התפרקותו בעת הטיגון או על הגריל |
סטייקים –קניה |
|
רצוי לערבב את כל התבלינים יחד בשקית, להכניס את חלקי העוף ולנער, כך יפוזרו התבלינים באופן שווה על כל חלקי העוף |
עוף בגריל –תיבול |
|
לרפד תבנית בניר כסף ולפזר בין ½ ק"ג ל1- ק"ג מלח גס. להבריש עוף שלם בשמן, פפריקה ופלפל שחור. להניח את העוף במרכז התבנית עם הגב כלפי מטה ולאפות בחום של כ180- מעלות כשעה וחצי עד שעתיים (תלוי בגודל העוף). אפשר להניח את העוף ישירות על המלח או ליצור מעין ערוגה באמצע המלח להנחתו |
עוף עסיסי בצ'יק-צ'אק |
|
כאשר מבשלים ציר או מרק בתוספת עצם מומלץ להוסיף מעט חומץ לבישול. מטרת החומץ היא להוציא את מקסימום הסידן מהעצם |
ציר או מרק –מקסימום סידן |
|
בכדי למנוע לכלוך מיותר, אפשר לקמח או לצפות בפירורי לחם שניצלים וכו' ע"י ניעור כל המרכיבים יחד בשקית |
קימוח / ציפוי בפירורי לחם |
|
לקבלת קציצות בשר אווריריות יותר, יש להוסיף מי סודה או אבקת סודה לשתיה לתערובת הבשר: 80 מ"ל מי סודה או כפית עד שתיים אבקת סודה לכל ק"ג בשר |
קציצות אווריריות |
|
הטיפ |
הבעיה |
|
לאחסן יחד עם תפוח עץ בשקית נייר חומה, מה שיאיץ את הבשלתו |
אבוקדו –הבשלה |
|
באם נראים בשלים אך קשים למגע, מומלץ לאחסן בשקית ניר חומה במקום חשוך כגון: ארון מטבח, ליום-יומיים |
אבוקדו, אפרסקים וקיווי –הבשלה |
|
בכדי לשמור על צבעו מומלץ להוסיף מיץ לימון למי הבישול |
ארטישוק –בישול |
|
לאחסן יחד עם תפוח עף בשקית נייר חומה, מה שיאיץ את הבשלתה |
בננה –הבשלה |
|
להקפיא את הבצל לכ20- דקות לפני הקיצוץ |
בצל –דמעות |
|
מומלץ להוסיפם למי הבישול לאחר שהמים רתחו, כך יאבדו פחות ויטמין C |
ירקות –איבוד ויטמין Cבבישול |
|
רצוי לחורר במספר מקומות את הירק הממולא לפני שמניחים בסיר. בצורה זו יחדור הרוטב למילוי |
ירקות ממולאים |
|
בכדי למנוע ריח בבישול הכרוב, מומלץ להוסיף פרוסות לימון למי הבישול. כמו כן, על מנת לשמור על צבעו של הכרוב האדום בבישול , מומלץ להוסיף כף או שתיים מיץ לימון למי הבישול |
כרוב –בישול |
|
לימונים שהתקשו והתייבשו, יש להניח בקערת מים חמים עד לריכוך ולאחר מכן לרדד בידיים |
לימונים –התקשות |
|
לטבול את העגבניות במים רותחים ל30- שניות ומיד במים קרים |
עגבניה –קילוף |
|
ע"י פורס ביצים |
פטריות –פריסה |
|
יש לבדוק כל פטריה ולוודא שה"כובע" מחובר היטב ל"רגליים". המרווח שנוצר ביניהם מעיד על אי-טריות |
פטריות –קניה |
|
אפשרות 1: לחבוט אותם עם פטיש שניצלים אפשרות 2: לרדד על שולחן או בין כפות הידיים אפשרות 3: לחמם 15-20 שניות במיקרוגל אפשרות 4: להשרות במים חמים למשך 15 דקות כמו כן בכדי שהלימון יניב כמות גדולה יותר של מיץ, כדאי לאחסנו בתוך מים בצנצנת סגורה הרמטית |
פירות הדר –הוצאת מקסימום של מיץ |
|
הטיפ |
הבעיה |
|
חימום של 15 דקות במיקרוגל יקל בקילוף שיני השום |
שום –קילוף |
|
יש למשש ולוודא שהוא קשה ולא ספוגי. כמו כן ע"י המשקל, להחזיק ראש שום בכל יד ולהשוות משקל, ככל שכבד יותר –טרי יותר |
שום –קניה |
|
בכדי להוסיף טעם וניחוח של שום לסלט, אפשר למרוח היטב את קערת הסלט בשן שום |
שום בסלט ללא השום |
|
מומלץ לטגן קודם את הבצל ולהוסיף את השום לקראת הסוף, כיוון שהשום נשרף מהר יותר וכן בכדי למנוע מרירות בטעם |
שום ובצל –טיגון ביחד |
|
ע"י פורס ביצים |
תות שדה –פריסה |
|
בכדי להדגיש את המתיקות ולשפר את טעם התותים בקינוחים, מומלץ להוסיף לתותים מספר טיפות של חומץ בלסמי |
תותים –הדגשת טעם |
|
אין לבשל תירס במי מלח. המלח מקשה את התירס. יש להוסיף מלח רק בעת ההגשה. מומלץ לבשלו במים המכילים קורט סוכר ו2- כפיות חמאה על מנת להדגיש את טעמו. להרתיח למשך 3-4 דקות. הרתחה נוספת לא תרכך את התירס אלא תגרום לו לאבד מטעמו. |
תירס –בישול |
|
לאחסן תפ"א קלוף בכלי מלא מים עד לשימוש בו |
תפ"א –השחרה |
|
מומלץ להוסיף מעט חומץ למי הבישול של תפ"א קלופים, מה שיוצר קרום דק העוזר לשמור על צורתם |
תפ"א –להכנת סלט תפ"א |
|
תוספת של מעט אבקת אפיה למחית תקנה לה יותר אווריריות |
תפ"א –מחית |
|
יש לטפטף מעט מיץ לימון על הפירות הקלופים עד לשימוש |
תפוח, בננה, אגס –השחרה |
מי שמעוניין יש לי קובץ word
רחלקהאחרונהאוף, כל פעם שמגיע יום חמישי אני מתחילה להלחץ שיהיו לי עשרה סוגי סלטים בכמות מכובדת ולא עם יותר מדי מאמץ...
אולי נפתח פה את שרשור הסלטים הגדול והיהודיה הטובה תנעץ את זה למעלה וכך אני לא אצטרך לחפש כל פעם אחורה מדי?
תכלס, לשבוע הקרוב חשבתי על: חצילים במיונז, חצילים מטוגן בחומץ ואולי עוד אחד חריף או בטעם כבד.
גזר מרוקאי מבושל. כרוב סגול וכרוב וגזר. מטבוחה -שבוע שעבר לא הכנתי וכמעט נענשתי...
. חומוס ישראלי (אני מתקמצנת על הטחינה אבל הגיע העת להשתמש...סלק, צנון. ירקות ישראלי.
מה אתם אומרים?

כדורי גבינה ברוטב,
קוסקוס-תחפשי אצל חברותייך למי יש סיר מייוחד
אני מחפשת מיזמן מתכון לקובה לבעלי הכורדי![]()
אחותועם המרק הצהוב בבקשה...
אחותוהם יזיעו ואנחנו נאכל ! ![]()
זה מן לביבות כאלו מגבינה לבנה רגילה. אנחנו אוכלים את זה בתור ארוחה. מומלץ עם פירה. זה אחלה, וילדים ממש אוהבים את זה.
הבעיה היא שאין לזה מתכון מדויק. שמים את כל החומרים(שאני אכתוב כאן) לפי העין והטעם.
גבינה 5%
בצל
סולת
ביצה
קצת(ממש !!) פירורי לחם
שמים בקערה גבינה, חותכים בצל לחתיכות קטנות, שמים סולת(אחרי שבוררים אותה כמובן), ביצה ופירוי לחם. מערבבים ומטבלים במלח ופלפל שחור. טועמים(כן כן!!! אני אוהבת את זה גם לפני הטיגון...) ומטגנים כמו לביבות. אנחנו בבית ממש אוהבים את הז בתור ארוחת ערב עם פירה, ואמא שלי מתעקשת להוסיף סלט גזר חי. לוידת מה הקשר, אבל אפשר לנסות... ב"הצלחה.
כל שאלה אפשר לשאול כאן או באישי.
שיפקה.
![]()
וכמובן צלחת לי ולאחותו לטעימה![]()
3 כוסות סולת
3 כוסות מים אפשר חמים
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
אפשר טיפטיפונת כורכום
לערבב היטב
להכניס למיקרו (כןכן) לשלוש דקות
להוציא לערבב ולפורר
להכניס למיקרו לעוד שלוש דק'
לקחת את הגושים שנוצרו ולסנן בנפה גדולה, אפשר אפילו מסננת פסטה עם חורים קטנים... היתה לי חברה שעשתה את זה עם הצד הפנימי של הפומפיה...