למי יש מתכונים טעימים???
תודה!
בעזהי"ת.
זה גם חוסך טריגליצרידים 
וכנראה שהמייל הזה לא הכי חוקי... העתיקו את התמונות והמתכונים שלה והפיצו במייל בלי לתת קרדיט.
ממש לא אשמתך פפריקה! פשוט המתכונים האלה הם שלה, וצריך לתת את הקרדיט.
אז נשים מקסימות, מי שרוצה להכין את הלביבות שתיקח את המתכונים מפה 
www.nikib.co.il
לא, אין לי מניות אצלה, פשוט אתר שאני מאוד אוהבת וחבל לי לראות אותה יוצאת מופסדת כשהיא כ"כ משקיעה בו...
שלא יהיה לי בצק באמצע. ולא מתכון עם מ"ל וגרמים. אני לא יודעת חשבון.
היום ניסיתי לעשות ויצאתי עצבנית שבא לי לכעוס על כל העולם!![]()
אם השתמשתי בכמות לא קטנה של שמן (קנולה) כדי לטגן צ'יפס, מותר להשתמש בו אח"כ לבישולים אחרים?
מצד איכות האוכל? אניני טעם ירגישו בטח בהבדל, אבל הוא לא אמור להיות משמעותי.
מצד הבריאות? זה פחות בריא אין שום ספק אבל כמה זה משמעותי? באמת שאין לי מושג. אני בטוחה שהשמן עוד עומד בתקנות של משרד הבריאות, ואישית הייתי משתמשת, במיוחד עם השמן עבר רק חימום אחד.
חלות בייתיות,סלטים לכל השבת: חציל ברוטב עגבניות,חציל קלוי,טחינה,חומוס,מטבוחה,סלק,שומר,אבוקדו,חסה,ירקות,
ערב שבת:
דג מושט עם לימון
קוסקוס ומרק ירקות
עוף בסילאן
תפו"א ובטטות
קציצות
בוקר שבת:
חמין עם בשר תפו"א ובטטות {שועית,חומוס,וכו'..}
שניצלים
אורז
ס.שלישית:
פשטידת בצל ופטריות
דג נסיכה מרוקאי
אורז מהבוקר
סלט טונה
קינוחים לכל השבת-
עוגת שוקולד חמה
עוגת ביסקוויטים
עוגה חלבית{ריבת חלב} בבוקר {לפני שבת ובמוצ"ש..}
זהו..מי שרוצה מתכונים אשמח לתת..
בעזהי"ת.
אפשר מתכונים ל:
- חציל ברוטב עגבניות
- פשטידת בצל ופטריות
?
תודה רבה לך 
חציל ברוטב עגבנית:
לקלף את החציל,לחתוך לקוביות להניח על נייר סופג ולפזר מלח {להשאיר את זה ככה בערך שעתיים עד שהנייר סופג רטוב}
לרוטב:
לטגן בשמן עמוק {כמו ציפס}
לכתוש 2 שיני שום,ולחתוך עגבניה פרוס דק ולטגן עם פפריקה ו2 כפות רסק עגבניות להוסיף קצת מלח פלפל..
להכניס את החציל ולערבב.
פשטידת בצל ופטריות: {הכי קלה בארץ!!}
4 בצלים בינוניים לחתוך לקוביות
קופסת שימורים של פטריות
להוסיף מעל כוס קמח
1 א.אפיה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח+פלפל שחור
לערבב את כל החומרים הנ"ל להכניס לתבנית
{אפשר להוסיף מעל גבנ"צ}
לפזר מעל הכל פירורי לחם ולתנור ל 45 דק' על חום 180.
בתאבון!!!!!!!![]()
לא צריך לטגן את הבצל???
תודה!
לא צריך לטגן את הבצל,את הפטריות שפכת עם הנוזלים?!
כי היה צריך לשפוך רק את הפטריות בלי הנוזלי.
על מה החגיגה?
ככה זה שיש לי גנים של ספרדיה, אמא טוניסאית ואבא תימני..![]()
של עוגת ריבת חלב...
תודה!
פצצת קלוריות!!
חילזון 123האמצע- מקציפים את השמנת? או מערבבים הכל סתם ביחד
ובלמעלה-כנ"ל, מקציפים וממיסים את השוקולד או שלא מקציפים?
למעלה לא להקציף..
זה של קרין גורן לא?
ראיתי את זה פעם על אריזת 'פתי בר' של אוסם, ולא העזתי להסחף ולנסות, כך גם הפעם...
אולי אעז בעז"ה, שבוע הבא לכבוד שבת חנוכה..![]()
מה עושים עם השכבה השניה. רק מקציפים ומשטיחים על העיסה של הביסקויטים?
אז איך הציפוי לא נמרח ביחד עם הקצפת?
יפעת - תסבירי בבקשה![]()
לא יודעת,יוצא פצצה.. תרתי משמע ![]()
שתערך אצל חמותי ביום רביעי בעז"ה.
נראה לך שאפשר/כדאי להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלבי? כדי להדגיש את הטעם של הריבת חלב?
אבל נראה לי שלא כדאי.
צריך דווקא את המריר שיתן קצת ניגוד למתיקות הכמעט מוגזמת של הריבת חלב. עם שוקולד חלב זה עלול להיות מתוק מדי.
לא יטשטש?
פשוט כולם משוגעים שם על ריבת חלב...
ואם יש לך מתכון אחר לקינוח פצצתי עם ריבת חלב, אשמח...
אז יש את זה:http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t330468#4099695
ואם אין לך פירורים של עוגת דבש אפשר להשתמש בפירורי בסקוויטים או בפיפוצי אורז. בכל מקרה זה דומה אבל יש בזה הרבה יותר ריבת חלב (יפעת, בלי להעליב עוגה 2 כפות ריבת חלב ועוד קצת קישוט זה לא נחשב...)
ויש גם עוגת ריבת חלב דרום אמריקאית (מתכון אורגינלי, רק שאני כותבת מהזיכרון)
קונים/מכינים בצק עלים. חבילה אחת צריכה להספיק. חוץ מזה תצטרכי צנצנת ריבת חלב וחבילה של שמנת לקצפת.
מחלקים את הבצק ל3, במקור זה צריך להיות 3 עיגולים מדובר בעוגה עגולה חגיגית. אבל כמובן אם רוצים אפשר לעשות את העוגה מרובעת
שמים כל עיגול כזה של בצק עלים על נייר אפייה בתבנית, מחוררים עם מזלג ככה כמו מצה ומכניסים ל10 דקות למקפיא.
אופים בחום גבוה (לא זוכרת כמה אבל 180 בטח יהיה טוב) עד שהבצק מזהיב.
מוציאים ונותנים להתקרר.
מניחים על מגש יפה את העיגול הראשון. מורחים בריבת חלב (אם יש צורך אפשר לחמם מעט) שמים מעל את העיגול השני. מורחים גם אותו בריבת חלב ומכסים בעיגול השלישי
מקציפים את הקצפת עם קצת סוכר ווניל
מצפים את העוגה בקצפת ומעטרים את שוליה בקצפת (נו, כמו בסרטים...) מוסיפים 'קישקושים' לעיטור בריבת חלב במרכז העוגה.
העוגה הזאת היא פשוט חלום לאוהבי ריבת חלב. עם טעם מודגש של ריבת חלב בכל ביס. טבעונים נא לחפש עוגה אחרת...
ויש גם פשוט וקל גלידת ריבת חלב ביתית. המצרכים: צנצנת ריבת חלב, מעט חלב חבילת קצפת כבר מוקצפת, ושתהיה חלבית! הטעם של השמנת חשוב כאן.
מחממים מעט את הריבה ומערבבים עם חלב. אם מכינים ריבה בבית פשוט מכבים את האש קצת מוקדם יותר, כדי שתהיה עוד נוזלית מעט.
לאחר שהריבה קרה היטב שוב מערבבים בעדינות עם הקצפת ולמקפיא.
של העוגה שלך ושל יפעת גם יחד...
בעז"ה אדווח איך יצא...
זה סתם פצצת קלוריות טעימה ![]()
תשלחי לי?....
ואפשר גם את כל השבת מוכנה....
את גרה קרוב לא?!
השבת כבר מוכנה.. הולכת לשחק עם הילדים..
נעשה מפגש פורום אצלכם?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
לא לאיים עלי..יפעת1כולן מוזמנות בשמחה!!
אני לא רוצה לעשות אאוטינג לאף אחת מכן אבל הייתי חייב....
המרחק בין הבתים שלכם לפי הרב גוגל שליט"א הוא 62 ק"מ תחליטו אתן אם זה מספיק קרוב או לא.![]()
ויפעת - אל תשאלי איך אני יודע איפה את גרה.
לא יפה..
אני בבינימין במעלה מכמש.
בסוף לא הייתי שבת בבית,הייתי בלידה..
כל יום..ולקחנו איתנו את האוכל לחמותי.. ואני חזרתי בלילה..
איך עושים? אפוי בתנור?
דג שלם עם עצמות או פילה? קפוא? טרי?
התרשמתי עמוקות מהסעודה השלישית המושקעת (אצלנו במקרה הטוב זה סלט פרות...)
שמן זית
כורכום
מיץ לימון
פטרוזיליה
פלחי לימון
תבלינים:מלח,פלפל שחור עדיף גרוס
שיני שום
לשפוך על הדגים את כל התערובת,ומעל הדגים שיני שום ופלחי לימון לכסות בנייר כסף ולתנור ל 40 דק'
להוציא את הנייר כסף ולתת השחמה ל 15 דק'.
אני לא אוכלת דגים אבל כולם תמיד מתלהבים ומאוד מחמיאים!
נישמע פצצה אני חיבת לנסות.
בכמויות כמה שמן זית? פטרוזליה? מיץ לימון?
סתם שופכת..וחופן פטרוזיליה בערך
אז הנה מתכונים בריאם לחנוכה...
פגשתי באינטרנט ו......
סופגניות בריאות
מרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס יוגורט
2 ביצים
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
שמן מכבישה קרה לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
טורפים את כל המרכיבים חוץ מהשמן ואבקת הסוכר לבלילה חלקה.
מחממים שמן בסיר בינוני וכאשר חם מאד יוצקים לסיר כפות שטוחות של הבלילה.
כאשר הסופגניות מושחמות קלות – הופכים ומטגנים עד להשחמת הצד השני.
מטגנים בדרך זו את כל הבלילה מניחים בקערת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.
סופגניות גבינה אפויות
מרכיבים:
1 כוס גבינה לבנה אורגנית
1 כוס קמח מלא
½ כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
½ כוס טופו מגורר
4 כפות שמן מכבישה קרה
2 ביצים
1 כוס יוגורט
קורט מלח ים
אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לבצק חלק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.
מניחים את כדורי הבצק בגביעי נייר לאפיה ומסדרים את הגביעים בתבנית אפיה.
אופים בחום 170 מעלות למשך 30 דקות, מניחים בקערה ובוזקים אבקת סוכר.
מגישים בליווי קעריות של דובדבנים חמוצים/מתוקים ויוגורט מומתק קלות.
לטקעס – לביבות תפוחי אדמה
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים
2 בצלים בינוניים
3 כפות קמח מלא
2 ביצים
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
שמן מכבישה קרה לטיגון
קורט כורכום
רוטב:
2 כוסות יוגורט
2 בצלים ירוקים קצוצים
קורט מלח ים
אופן ההכנה:
מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה והבצל במגרדת גסה ומניחים בקערה.
מערבבים עם קמח וביצים ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים במחבת שמן מתובל בכורכום ומניחים כפות גדושות של תערובת במרחקים קטנים.
מטגנים את הלביבות עד להשחמה משני הצדדים ומעבירים לצלחת הגשה.
מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים בקערית ליד הלביבות.
לביבות תירס
מרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1 כוס יוגורט
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור
1 כוס גרעיני תירס
שמן מכבישה קרה לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהתירס לבלילה חלקה.
מוסיפים את גרעיני התירס ושתי כפות שמן לבלילה ומערבבים.
מניחים כפות מלאות בלילה במחבת משומנת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.
לדעתי היה כדאי שתכתבי גם את המקור...
(אתר "אש התורה", נכון?)
וגם את השם של מיש שכתב\ה את המתכונים האלו....
חנוכה שמח!!
היה כתוב שם מרים משו
או משו כזה....
אבל מאיפה משיגים את כל החומרים הטבעיים האלה?
מיכוון שאני רואה שעל פי המתכונים הרצים בו אתם בשלניות (בשלנים אם קיימים) למי יש רעיונות לפשטידות פרווה?
אני בשלנית ואופה טובה ורק עפ פשטידות לא הולך לי ![]()
אז מחכה לתוגובות?!
היה על זה שרשור, די ממזמן אבל מצאתי לך
בס"ד
אני רוצה להגיד לכם שזה פשוט בלתי אפשרי להיכנס לפורום הזה!!
רק לקרא את הרכיבים - שוקולד נוטלה, חמאת בוטנים, פצפוצי אורז ..... וואי איך שהראש מתחיל לעבוד שעות נוספות.
אתם חייבים לפחות לכתוב מתכונים דלי סוכר, שמן... בקיצור ההיפך מכל מה שטעים. ![]()
או שאולי אני טועה? אם יש לכם מתכונים שעונים על ההגדרות דיאטטי וטעים - אתם מוזמנים לצרף אותו לשרשור.
+mp8צרות של עשירים
פריכיות עם גבינה
דלי של סלט ירקות
צנימים עם אהההמממ אהההמממממ , שוב גבינה ( 1%)
פלפל ממולא קוטג' ( 1%)
מממ.... מרק ירקות ומרק אפונה, מרק עדשים ומרק עוף שציננו ודלו ממנו את כל השומן שצף למעלה ( מים בצכעים במילה אחרת)
יותר טוב עכשיו? ![]()
יאללה תשני טוב הלילה...
מלצחוק על עצמי... ![]()
דברים טעימים גם אם חוסכים בכל החומרים עתירי שומן סוכר וקלוריות.
יש כאלו שמומחים לזה. כנראה שהם עדיין לא מכירים את הפורום. ![]()
יש לקנות צנצנת של מחית חציל קלוי טבעי, בלי שמן ובלי תבלינים. הוא יכול לשמש חומר גלם נהדר למנות דיאטטיות שונות. צנצנת של 400 גר' עולה כ12 ש"ח. כדי לקבל 400 גר' מחית 'נקיה' כשקולים חצילים לבד יש להשתמש בכמות די נכבד של חצילים, כי יש בהם פחת רציני. מה גם שהעסק של קליית חצילים מלכלך מאד, כך שלדעתי זה בהחלט משתלם לקנות צנצנת כזאת.
לפשטידה להשתמש בערך ב250 גר' חציל קלוי.
3 קופסאות קוטג' 1% או 3% (ולמעלה בקודש...)
או 2 קופסאות קוטג' ו200 גר' גבינה צפתית 5% מפוררת או 100 גר' גבינה צהובה לייט חתוכה לפיסות
5 ביצים
חצי כוס קמח מלא עדין או רגיל
חצי כפית א. אפיה
מלח, פלפל
לערבב היטב את כל החומרים, לצקת לתבנית עגולה או מלבנית בינונית, לאפות בחום בינוני כחצי שעה.
אני ממש אבל ממש אוהבת חצילים ואני לא יכולה להתקרב אליהם כי בדר"כ מטגנים אותם בהמון שמן.
איך קולים אותם? בתנור? אפשר להכין מהם סלט חצילים כמו המטוגן?
או על הגז, או על המנגל. וכמובן על הגז זה מאד מלכלך, לכן יש כל מיני פטנטים. לעטוף בנייר כסף ולאפות בגריל בתנור בחום הכי גבוה... אומרים שזה לא יוצא בדיוק זה.. אבל בערך...
האמת שאני לא ניסיתי את זה אף פעם בגלל הטרחה... כמו שכתבתי אני קונה צנצנת כזאת שמספיקה גם לפשטידה וגם לסלטים או שמשוים אחרים...
ואפשר להכין מזה סלט דיאטטי לגמרי, להוסיף שום כתוש מלח פלפל ומעט שמן זית. או לחילופין מעט טחינה גולמית.
עם טחינה זה מעדן עולמי! כמובן ניתן להוסיף לסלטים אחרים עם חצילים קלויים... (סלט משוואיה שעלה כאן לאחרונה גם נשמע שאפשר להפוך אותו לדיאטטי די בקלות)
למען האמת אני לא סובלת חצילים, אבל אימא שלי מכינה המון ולמדתי ממנה
אפשר לחתוך לפרוסות/קוביות, לשים קצת שמן (רק עד שכל הקוביות יהיו מבריקות ככה, כמו סלט) ולאפות בתנור בגריל בחום גבוה. ולהכין אח"כ סלט בתוספת מיץ לימון, שום וכוסברה (וכשאני מכינה את הסלט הזה לכבוד אורחים אני צולה בצל בתנור עטוף בנייר אלומיניום וחותכת לקוביות ומוסיפה אומרים לי שזה יוצא ממש טעים).
אפשר לקלות את החציל שלם על הכיריים או בתנור, ולכיריים אפשר לקנות איזה רשת מיוחדת כזאת ששומרת על הכיריים שלא יתלכלכו. אפשר כמובן על הדרך גם על המנגל. ואח"כ את התוכן של החציל מרוקנים, מרסקים ומתבלים למגוון רחב של סלטים.
אפשר אפילו להכין במיקרוגל, אבל זה אני לא זוכרת איך בדיוק אימא שלי מכינה
תודה!
אני אנסה בע"ה זה נשמע טעים ובריא
2-3 חצילים תלוי בגודל
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ (לא יותר!), משטחים על תבנית אפיה גדולה, ממליחים ומפזרים מעט מיץ לימון.
אופים בחום גבוה עד להתרככות והזהבה.
בשלב הזה אפשר לנשנש ככה או להמשיך.
תערובת גבינות:
1 קוטג'
1 קופסה גבינה צפתית/בולגרית דלת שומן
3 פרוסות גבינה צהובה לייט חתוכה לפיסות
3 כפות קמח
מלח פלפל /שום א. שום לפי הטעם
מערבבים את החומרים למילוי
לוקחים כל פרוסת חציל גדולה וממלאים במעט מהמילוי מגלגלים לגלילה קטנה ומניחים בתבנית. מהפרוסו הקטנות יוצרים סנדוויצי'ם.
ככה ממלאים את כל החצילים. אם נשארה תערובת ניתן לשמור לחציל הבא
לרוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות
או 6-7 עגבניות קצוצות דק
או 1 קופסה קטנה רסק עגבניות מדוללת במים (פחות טעים)
אורגנו
בזיליקום יבש או טרי
שום כתוש לפי הטעם
מלח ופלפל
כף שמן זית
מערבבים הכל יוצקים על גלילות החצילים ואופים עד שהגבינה מבעבעת. מעדן!
ניתן לאפות לביבות מכל הסוגים ואז הן יוצאות דיאטטיות להפליא.
לביבות ירק:
3 קישואים מגורדים דק
צרור פטרוזליה קצוצה
1 בצל מגורד דק
שמיר אם אוהבים
4 גבעולי בצל ירוק חתוך לפיסות
4 ביצים
חצי כוס קמח
מלח פלפל
מערבבים את כל החומרים יחד, ניתן להוסיף ירק לפי הטעם (טרגון, טימין, בזיליקום, רוזמרין וכו')
יוצרים קציצות בכף על נייר אפיה, אופים עד שהלביבות זהובות ומוצקות.
באותו אופן ניתן כמובן להכין המון סוגי לביבות
לביבות כרישה ובצל
לביבות ירקות (גזר תפו"א קישוא)
לביבות תפו"א (לאטקעס)
לביבות בטטה, אבל כדאי לבשל את הבטטה קודם. וגם להוסיף גבינה קשה לתערבת. עדיף גבינת עיזים (אם תרצי מתכון מדויק אעלה...)
ועוד היד נטויה...
רק להיות יצירתיים ולא להשלים עם מזון שאינו טעים ומספק!! זה האסון הגדול של כל דיאטה!
קופסאת טונה
ביצה אחת
קמח מצה/פירורי לחם (אפשר מלא) לתערובת יציבה
שום, פלפל שחור, שמיר, מלח.
מערבבים הכל היטב היטב, יוצרים בידים קציצות שטוחות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
מזליפים מעט שמן על כל קציצה או מורחים במעט שמן עם מברשת (לא חובה, אפשר לוותר)
אופים בתנור בחום גבוה 15-20 דקות עד שהקציצות מזהיבות מעט
שימו לב שמדובר בכמות קטנה. מכפילים לפי כמה שרוצים
מקסימום כמות כפולה ל3 אנשים.
לא זוכרת כמה קציצות בדיוק יצא לי, נראה לי שמכמות כפולה משהו כמו 15 קציצות.
בכל הצורות הוא דיאטטי (כל עוד לא מציפים אותו בשמן...).
אני חדשה בפרווםם : אני חיבת מתכון לרוטב פסטה קליל יחסית וטעעיםם P: אני בבית מנסים מיליון סוגים של רוטבים ולא מוצאים את הרוטב הטעיםם!!!
אשמח לתגובותת!
רוטב עגבניות פרווה:
לטגן בצל כשהוא זהוב להוסיף עגבניה חתוכה לקוביות
מעל חצי קופסה של רסק עגבניות
וקצת מים,תבלינים:מלח,פלפל שחור,פפריקה,קצת א.מרק,אפשר גם אורגנו.
רוטב שמנת:
לטגן קצת שום כתוש
להוסיף שמנת מתוקה כוס חלב
מלח פלפל וא.מרק בצל
שיצא כמו הקפוא שקונים, פריך ושחום ולא רטוב.
חותכים את התפו"א אדמה, דקים ואחידים. שמים בתבנית משתדלים שיהיה שכבה אחת. מומלצץ להשתמש בנייר אפייה
שמים שמן כך שהם יהיו מצופים היטב, ומכניסים למקפיא ל20 דקות לפחות
בנתיים מחממים את התנור לחום גבוה - 200-220.
מכניסים את התבנית ישר מהמקפיא לתנור חם
כל 15-20 דקות הופכים את הצ'יפס צריך בדר"כ להפוך פעם פעמיים במהלך האפייה, מקסימום 3.
מגישים מיד!
זה לא יוצא כמו צ'יפס שקונים מוכן מהסיבה הפשוטה שצ'יפס קנוי עובר טיגון קצר לפני ההקפאה, אבל זה בהחלט יוצא טעים ופריך.
אבל נשמע שזה לוקח המוווון זמן. 20 דקות הקפאה ועוד מינימום 45 דקות אפיה?! צ'יפס ביתי רגיל בתנור (טורבו גריל, 250 מעלות) לוקח לי כעשרים דקות עד שהוא שחום וטעים.
מה שלוקח הרבה זמן זה לשבת ולחתוך את התפו"א לצ'יפס.
20 דקות במקפיא זה גם 20 דקות עד שהתנור מתחמם.
אבל כן, זה בכלל לא מהיר כמו צ'יפס מוכן, בשביל זה את משלמת... (למרות שבמחיר הנוכחי של תפו"א אני לא בטוחה שזה לא משתלם)
לצ'יפס שלי לוקח 30-20 דקות להיות מוכן - צ'יפס ביתי, מקולף וחתוך במו ידיי, בתנור שחומם אולי שתי דקות.
ולקלף ולחתוך - זה עשר דקות גג לאיזה שישה תפוחי אדמה.
את לא יודעת איזה חיים קלים הם עושי במטבח. יש לי אחד של "פרוגרסור" או "פרוגרסיב" או משהו כזה. הוא קוצץ בצל או חותך ירקות, זה לוקח ממש דקה! והצ'יפסים שלו יוצאים יפהפיים.
הפורס של פרוגרסיב שרואים חיקוי שלו בכל סופר ראוי לשמו מתאים גם לצ'יפס, או שדווקא מכשיר לחיתוך צ'יפס?
אני בכלל לא מכינה לעיתים קרובות צ'יפס, גם לא בתנור. זה עדין תפו"א לא בריאים ולא משביעים, אני מניחה שאילו הייתי מכינה לעיתים קרובות הייתי משקיעה בחותך ציפס טוב.
ויצא לי בדיוק 22 דקות מתפוד חי לצ'יפס פריך. מתוכן 5 דקות לקילוף (אגב לא חייבים לקלף), הוצאת עיניים וחיתוך לפסים דקים, ו-17 דקות בתנור (שהתחמם בזמן הקילוף-חיתוך).
אבל זה לא מלוכלך? זאת קליפה פחות חלקה ממלפפון ועגבניה לא?
אמא שלי מקרצפת עם מברשת קטנה עם זיפים קשיחים. אני מתעצלת אז אני שוטפת טוב טוב עם שפשוף וכאמור מוציאה את העיניים - וזה נקי.
)בת נוגהשונאת לטגן. ובאפיה זה פשוט לא טעים. ואני גם מכרה קשות לצ'יפס, אז אם אני אכין אני יראה כמו תפו"א... הכי אוהבת אישית תפו"א אפויים בתנור זה הכי יאמי (עם תבלינים והכל, לא כמו צ'יפס).
בכל מקרה, פעם עשינו על האש והשתמשנו בקוצץ בשביל זה, והצ'יפסים יצאו יפהפיים. אני משתמשת בחותך רק לבצלים- כי אני מבשלת עם המון המון בצל, זה מסמיך רטבים ובעלי ממש אוהב את זה. מה גם שזה חוסך הרבה בכי...
לא יודעת מה זה חותך אצבעות, אבל של פרוגרסיב הוא נראה כמו קונטיינר רגיל, פשוט עם שכבת פלסטיק באמצע שיש לה ריבוע של סכינים באמצע שלה.
עוזר?
אצלי הוא יכול להיות שעה בתנור ועדיין להיות לח ולבן. בסוף זה מתרכך ודומה יותר לפירה.
יהודיה תודה! אני אנסה...
התנור שלך פשוט חלש...
וצריך חום יותר גבוה ויותר זמן
קבלתי אחד כזה ( משפחה יר"ש) שהשתמשו בה פעם אחת ולי ממש אין מה לעשות בזה.
אשמח למסור למי שירצה.
בכלל, מה עושים בווק שהוא נהיה חלבי???
ירקות מוקפצים לבד / עם טונה/ עם סויה.
ולגבי השאלה הראשונה - אני לא מעוניין תודה.
אני אשמח..שלי בשרי למוקפצים וכאלו..
ב 60 שח...
מישהו מעוניין בזה?
זה שהבסיס - "האדמה" זה בעצם מאפינס שוקולד
יותר מזה אני לא ממש יודעת
צריך לחשבו מה אכיל ומתוק שאפשר לשים כ "פרח"
סוכריות גומי? (אם זה נכנס לקטגוריית ה"אכיל")
חותכים עם חותכן מתאים, אבל שיהיה עבה יחסית.
תוקעים על שעפוד ששרה כמה דקות במים, אופים עם השיפוד.
מוציאים מתבנית רק כשממש קר ועוגיה התייצבה לגמרי.
שופכים במרכז כל "פרח" שוקולד מריר מומס, מפזרים עליו סוכריות צבעוניות. ותקעים בעוגה ( אפשר לאפות את העוגות בכלי חרס קטנים שיראה כמו עציץ)
יש לי מתכון מהספר של רות סירקיס-
היא מלא במרגרינה קצפת ושוקולד-(ומכאן שמה)
הכנתי אותה פעם אחת - והיא באמת טעימה אבל לא ממש בריאה-
אם תרצי הדפיס אותו
אבל לפני המתכון אני מתקנת טעות- זה מהספר של תמי סירקיס-אקרמן (ולא רות סרקיס)
עוגת שוקולד - חטא על פשע / תמי סירקיס-אקרמן מתוך הספר: ``עוגות בכיף``
לעוגה:
400 גרם שוקולד מריר
400 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1 מיכל שמנת לקצפת (טריה או עמידה)
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
3 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
7 ביצים
לזיגוג:
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות חלב
3 כפות דבש
לקישוט:
1/2 כוס שמנת לקצפת (טריה, עמידה או פרווה)
לתבנית בקוטר 26-24 ס"מ.
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני-נמוך (160 מ"צ). משמנים ומקמחים קלות את תבנית האפיה.
2. ממיסים את השוקולד עם החמאה, השמנת והסוכר בסיר על אש נמוכה או במיקרוגל. בוחשים מדי פעם לקבלת קרם חלק ואחיד. ממיסים את אבקת הקפה במים, מוסיפים את הקפה ואת תמצית הווניל לשוקולד. בוחשים ומניחים לשוקולד להתקרר מעט.
3. מקציפים את הביצים היטב לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את תערובת השוקולד ומאחדים.
4. יוצקים לתבנית האפיה ואופים במרכז התנור כ-40 דקות. אם החלק העליון משחים מהר מדי, מכסים קלות ברדיד אלומיניום. בודקים על ידי נעיצת קיסם בצד העוגה (כ-1/3 מהדופן, לא במרכז), ורואים אם הקיסם יוצא יבש.
5. מקררים את העוגה (בתבנית) במקרר 6 שעות לפחות. חלקה המרכזי יצנח מעט וייווצר שקע. מוציאים בזהירות את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה יפה.
6. מכינים את הזיגוג: ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה. מסירים מהאש ובוחשים לקבלת קרם חלק. מוסיפים את החלב והדבש ומערבבים היטב.
7. יוצקים את הזיגוג, בעודו חם, על העוגה ומורחים לכיוון השוליים, כך שהצדדים יצופו באופן אחיד. מחליקים את החלק העליון או שמותירים בו את סימני המריחה. מקררים כשעתיים לפני ההגשה.
8. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף ומקשטים.
הוא גם קל להכנה למרות שהמתכון נראה מסובך:
טארט שוקוהוליק תענוג שמיימי לחלוטין
מהבלוג של ביוטי
ציוד : תבנית פאי 24 ס"מ עם תחתית מתפרקת.
נוזפת בכם שוב - בבקשה קנו מאזניים למטבח, באפיה סוד ההצלחה במידות מדויקות .
לבצק השוקולד
170 גרם קמח (כ-1/3 1 כוס )
36 גרם קקאו (כ-6 כפות )
קורט מלח
180 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר ( כ-7 כפות )
1 חלמון
1/2 1 כפית שמנת מתוקה
לערבב בקערה את היבשים : קמח - קקאו - מלח .
להקרים חמאה וסוכר לאחידות ( תמונה למעלה )אפשר במיקסר בוו גיטרה או בערבוב ידני בקערה, להוסיף חלמון ושמנת לערבב עד אחידות.
להוסיף את תערובת היבשים לערבב עד לקבלת תערובת לחה .
לשים ניילון נצמד על משטח העבודה להניח את הבצק ולאחד לערימה, לשטח טיפה לצורת דיסק (תמונה למעלה) להכניס למקרר לפחות לשעה .
כשמוציאים מהמקרר להשאיר טיפה בחוץ בערך ל-10 דקות עד שמרגיש נעים לעבודה לא רך מדי אבל עדיין קר.
לרדד על משטח מקומח בקוטר הגדול יותר מקוטר התבנית
אם מתרכך מדי לקרר שוב במקרר.
לפרוש בתבנית לא לפחד שלא מדויק לתקן עם האצבעות זה בסדר ( תמונה למעלה )
לחתוך עודפים מהצדדים ממליצה לצנן שוב במקרר לחצי שעה.
בנתיים לחמם תנור ל- 175 מעלות , לאפות 18-22 דקות עד שהבצק יבש למגע האצבע.
לקרר לחלוטין לפני המילוי.
אם לא יצא כל כך ישר ומדויק זה בסדר גם לי יצא לא מדויק ולא ישר בכל פינה
אפשר ליישר בעזרת סכין או לגרד מעט איפה שנראה לכם לא ישר ,הבצק יוצא כל כך חולי ונוח לעיצוב ( תמונה למעלה ).
מילוי השוקוהוליק גנאש
100 גרם שוקולד מריר פרה הפשוט - קצוץ דק(כמה שיותר קצוץ יהיה קל יותר להמיס).
150 גרם שוקולד מריר 70% בלבד קצוץ דק (חשוב מאוד, זה השילוב המנצח בין הרגיל והמריר יותר).
45 גרם חמאה
3 כפות דבש
קורט מלח
1 כוס שמנת מתוקה (מאותו מיכל שפתחנו קודם לכן לבצק).
1/2 1 כפית ליקר שוקולד או תפוז - לא חייב .
בקערה להניח את חומרי ההגנאש ללא השמנת.
בסיר קטן (תמונה למעלה )לחמם שמנת מתוקה עד שמתחילה לבעבע מעט,
מורידים מהאש ושופכים על התערובת , לערבב להוסיף את הליקר (מי שרוצה) להמשיך לערבב עד המסה מלאה ואחידות.
לשפוך את מלית הגנאש לתחתית האפויה הקרה
לצנן כחצי שעה עד התייצבות
אפשר לאכול להתענג ולסגוד ( :
אם נשאר לאחסן במקרר
ממליצה לא לאכול ישירות מבמקרר, גם טעים אבל הכי מענג לתת "להתחמם" בחוץ 20 דקות לפחות לפני ההגשה.
אפשר להגיש עם כדור גלידה או קצפת
ולצלול למחוזות אחרים.
ההשראה - Godiva http://www.godiva.com/recipes/recipe.aspx
או עודת שוקולד חמה..אפשר עם גלידה..
מעניין אותך![]()
עוגת שוקולד חמה:
כוס וחצי קמח
כוס וחצי סוכר
1.א. אפיה
4 כפות פודינג שוקולד
4 כפות קקאו
1 כף נס קפה {עלית,לא מגורען}
3 ביצים
1כוס שמן {אני שמה חצי כוס}
1 כוס מים
חבילת שוקולד מומסת {במיקרוגל 2 דק'.}
אני מערבבת הכל במיקסר ידני...
להכניס לתנור חצי שעה על חום 180
לרוטב:
חבילת שוקולד מריר להמיס 2 דק' במיקרוגל
מעל ח' ריצ' להכניס לעוד 2 דק' למיקרוגל לערבב ולשפוך מעל העוגה..
{אפשר גם להכין חלבי עם שמנת ושוקולד חלב}
סופלה:
אפשר להכין חצי מהכמות-
300 גרם שוקולד מריר
1.5 מחמאה
6 חלמונים {צהוב}
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות קמח
להמיס את המרגרינה עם השוקולד בסיר על הגז
בקערה נפרדת לוקחים את החלמונים והביצים ומקציפים מוסיפים סוכר ואת השוקולד והמרגרינה מהסיר ובסוף להוסיף את הקמח ולערבב
לקחת תבנית שקעים ומנג'טים ולהכניס בערך 2 כפות לכל מנג'ט ולהטביע הכל אחד קובית שוקולד
להכניס לתנור בחום של 180 בערך ל 10 דק'
[בסוף זה נראה סדוק קצת מלמעלה ורוטט]
לפזר מעל א.סוכר
להגיש עם כדור שוקולד וסירופ שוקולד.
שאפשר להכין כמה ימים מראש ולחמם סמוך להגשה.
פשטידות- מטבלים וכד'.
תודה מראש!!
פשטידת אטריות מהירה וטעימה
מכינים פסטה ברוטב שמנת הפשוטה, מוסיפים לחבילת אטריות שלמה 4 ביצים, וגבינה צהובה. אם הולכים על התיבול של העגבניות אפשר להוסיף גם טבעות זיתים. ובכל מקרה אפשר להוסיף עיגולים של נקניקיות טבעול.
מעבירים תבנית, אם רוצים מקשטים בפסים אלכסונים של זעתר ופפריקה מתוקה (נראה חגיגה ביותר), ומזליפים קצת שמן שעושה קרום קריספי, אבל זה כבר לא חובה.
אופים בתנור חם בערך 30-35 דקות, עד שמזהיב, הכי טוב לחמם בתנור, אבל גם על פלטה הולך
פשטידת פרוסות תפו"א
בעזרת מעבד מזון פורסים תפו"א לפרוסות דקיקות
שמים בסיר, מוסיפים מלח ומים לכיסוי.
מביאים לרתיחה
מעבירים לתבנית
מכינים רוטב בשמל (האם את מכירה את המתכון של רוטב בשמל או שיש לך צורך בפירוט?) לתבנית בגודל 20*30 תזדקקי לכמות רוטב מ50 ג' חמאה או מרגרינה.
מכבים את האש
מוסיפים לרוטב ביצה (עד כפול גודל מספיקה ביצה אחת) - טורפים את הביצה, תוך כדי ערבוב מהיר יוצקים בזו אחר זו כמה כפות של רוטב, ואז תוך כדי ערבוב חזק של הרוטב יוצקים את הביצה לתוך הרוטב. זה נקרא השוואת טמפ' ונועד למנוע חביתה בתוך הרוטב.
אופים בתנור חם כ30 דקות עד שמתחיל להזהיב.
גם את הפשטידה הזאת הכי טוב לחמם בתנור, וגם היא עומדת בחימום על פלטה, אבל בניגוד לפשטידת אטריות אי אפשר להקפיא אותה. היא מחזיקה יפה גם כמה ימים במקרר, אבל לא בהקפאה (ניסיתי פעם, התוצאה היתה מבאסת)
ועוד הערה אחת קטנה - מדובר בפשטידת כף, ולא כזו שאפשר לחתוך ריבועים ולקחת ביד, אבל באמת שהיא קוצרת מחמאות.
עוד סוג של מאכלים חלביים שמתאימים לחימום זה המרקים החלביים למניהם. אם משהו נשמע לך מעניין ואת רוצה מתכון, אז אני אפרט.
מרק בצל, מרק פטריות, מרק דלעת, מרק לבן, מרק ירוק (שזה בעצם לבן בתוספת עשבי תיבול), מרק תירס, מרק אפונה...
ולגבי מטבלים - מטבלים חלביים זה דבר פשוט מאין כמוהו! גבינה + תבלינים, וזה אפילו רצוי להכין כמה ימים מראש כי זה תופס טעמים ככה.
אפשר גם לגוון בטעמים ומרקים ע"י הוספה של שמנת חמוצה/שמנת מתוקה/חמאה/שמן זית/יוגרט וכו' לגבינה. וכאשר משחקים עם התיבול והתוספות יש אין סוף אפשרויות
והנה כמה רעיונות, כולם מבוססים על גבינה.
זיתים
שמן זית וזעתר
שום/שום ושמיר - בשתי גרסאות. אפשר לנעוץ פשוט שן שום גדולה חתוכה 4 לאורך בתוך חבילת גבינה, ואפשר להוסיף שום גבישי/אבקת שום לגבינה
בצל מטוגן
שבבי בצל יבש (יוצא אחרת לחלוטין מהבצל המטוגן)
בצל ירוק
עירית
פטריות מטוגנות
לאשכנזים - סלמון מעושן
בזליקום
ועוד...
ויש לי עוד רעיונות עם זה נשמע לך מעניין - בלינצ'ס במילוי פירה וגבנ"ץ (סוף הדרך!), קציצות לבנות (לא מתאים לאירוע חגגי) תפו"א ממולאים.
איזה אירוע את מתכננת הפעם?
ואם קצת תכווני אני בטוחה שנוכל למצוא לך מתכונים מתאימים
היום החופשי שלי הוא יום אחד קודם, השאלה אם זה יישאר טעים.....
הפשטידות הללו יהיו טעימות אם יחממו אותן יום אח"כ בתנור??
מרק חלבי זה רעיון, הבעיה שאין לי סיר חלבי בגודל המתאים, אולי אקנה.....
מטבלי גבינה זו המומחיות שלי, את זה אני מתכוונת לעשות.
אשמח לעוד רעיונות לפשטידות.
תודה!!
יום אחד?? בטח שמחזיק. והחימום בתנור הוא הטוב ביותר לפשטידות.
הנה עוד רעיונות: (מתכונים רק למה שנראה לך)
פשטידת ביסלי
פשטידת פטריות
פשטידת תרד
פשטידת לוף
לזניה/קנלוני
פנקייק (כן, זה יוצא יופי גם בחימום)
ואפשר כמובן בורקסים - גבינה, פיצה וכו'
ואני ממליצה לעשות גם אוכל לא חלבי, תמיד עשויים להיות אנשים שאסור להם חלב או שהם בטעות בשריים ואז זה ממש באסה עם הכל חלבי. אולי אטריות מוקפצות? בעיניי זה משתלב יופי בתוך ארוחה חלבית וגם מוסיף הרבה צבע.
איך עושים פשטידת פטריות? ואיטריות מוקפצות? הכוונה עם ירקות?
פשטידת פטריות, מתכון בערך
בצל
פטריות פרוסות (אפשר טריות ואפשר מקופסא)
מעט שמן/חמאה
ביצים
קמח
גבינה צהובה ואפשר גם גבינה מלוחה
ואפשר גם גבינה לבנה/שמנת חמוצה
תבלינים לפי הטעם
מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הפטריות. מטגנים עוד כמה דקות.
מורידים מהאש. מוסיפים ביצים, קמח, גבינה צהובה וגבינה לתערובת כבדה (לתבנית של 20*30 תצטרכי משהו כמו בצל אחד בינוני, 2 קופסאות שימורים או חבילה אחת של פטריות טריות, 2 ביצים וחבילת שמנת או 3 ביצים ללא שמנת.קמח לפי מה שצריך, וגבינה צהובה - כל המרבה הרי זה משובח). מוסיפים גם תבלינים לפי הטעם (העדפה שלי - שום, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובזיליקום)
אופים בתנור עד שמזהיב, משהו כמו 30 דקות
אטריות מוקפצות
מבשלים חבילת אטריות - הכי טוב ספירלה קטנות או סלסלים, אבל הולך גם עם דברים אחרים. בכל מקרה להעדיף אטריות קטנות ועדינות. מסננים מהמים
חותכים ירקות למקלות דקים
בצל
גזר +פלפל
קישוא
שעועית ירוקה עדינה
תירס קפוא
פטריות
מחממים שמן במחבתץ ווק גדולה או סיר ומתחילים להכניס את הירקות. הסדר שבו הם נכנסים לסיר. ערבוב קל ו2-3 דקות בישול בין לבין. (ואפשר גם כרוב, נבטים וכו' מה שאוהבים)
אם רוצים להשקיע מוסיפים קוביות טופו או עיגולי נקניקיות טבעול. מוסיפים אותם כבר בהתחלה עם הבצל.
מוסיפים רוטב סויה, שום, פלפל לבן וזנגוויל.
מערבבים עם האטריות. מחממים בכלי סגור.
אשתמש ברעיונות הטובים, בע"ה!!
על האתר
www.nikib.co.il
הפשטידות החלביות- במיוחד הפטריות ובטטה- הן פשוט שוס אמיתי, גם הכרישה והעגבניות שרי- פשוט טרפו אותן.
גם ממליצה על לביבות אפויות, קלות להכנה, בריאות וטעימות בטירוף!
גם הפשטידת פסטה טונה הולכת נהדר אם אתם אשכנזים. ובכלל, כל המתכונים שלה מצויינים.
בהצלחה! איזה רעיון מקסים...מתגעגעת לימים שחגגתי את י"ט כסלו במדרשה 
לחתוך באגטים לפרוסות - למרוח רסק, גבינה צהובה וזיתים ולהכניס לתנור לכמה דקות..
לזניה,מרק בצל,מרק כתום,
פשטידת בצל,פשטידת פטריות,פשטידת תירס,
לאבנה,שום שמיר,גבינת שמנת זייתים,טחינה
סלט יווני.
אם את רוצה תכון של משהו תכתבי לי..
וגם מחפשת מתכון קל לתפו"א מוקרמים בתנור.
תודה מראש!!
1 קופסה תירס מסוננת/ אם רוצים להגדיל את הכמות אפשר קופסה וחצי, יוצא קצת פחות עשיר ביחס בין המרכיבים..
1 חמאה מומסת (אם אין בגלל המחסור לדעתי אפשר לותר)
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת או חתוכה לפיסות קטנות
1 כוס קמח + כפית וחצי א. אפיה או קמח תופח
5 ביצים
מעט מלח
לערבב את כל החומרים, לצקת לתבנית ח"פ בינונית או ל שתיים מאורכות לאפות עד הזהבה והתייצבות בחום בינוני כחצי שעה-ארבעים דק'.
להיט נחטף!!
בפרט שבכל המתכונים באינטרנט היו מתכונים רק עם קמח תופח- ולי יש רגיל....
קניתי מחמאה כי לא השגתי חמאה, להשתמש בה במקום?
כי הפשטידה תתיצב גם ככה...
אם בכ"ז חסר לך מאד .. אז תשימי רק 50 גר' שלא יתן טעם מדי מודגש.. כי הטעם של הפשטידה הזאת מאד עדין...
הפסקתי להשתמש בגבינה צהובה
כי גיליתי שקוטג' אחרי אפיה נותן את אותו אפקט
ויותר זול ויותר בריא
MP7 אם את רוצה יש לי מתכון לפשטידת תירס שיא הפשוטה
גם בהכנה וגם בחומרים
כנ"ל לזניה פשוטה
כנ"ל פשטידת בצל ופטריות
ופשטידת הפטריות בתור אחריה....
![]()
תבשלי תפו"א בקליפתם השטופה לבישול חלקי...
תחתכי כל תפו"ד כמעט לחצי אבל תשאירי מחובר
שימי כל תפו"ד בתוך יריעת נייר כסף בגודל מתאים
קחי רוטב בשמל או רוטב פטריות שאת אוהבת (הכי קל להכין רוטב מאבקת רוטב פטריות מוכנה, אבל להוסיף את האבקה לשמנת מתוקה עם חלב וקצת קמח ולבשל עד הסמכה) ותצקי על החתך של התפו"ד שימי גם גבינה צהובה
ותסגרי את נייר הכסף ותאפי כחצי שעה.
זה נראה לי הכי פשוט
בע"ה
אשמח אם יש למישהוא/היא רעיונות לסלט פשוט עם גרגירי רימון.
תודה רבה!!
שבת שלום![]()
אפשר במקום המנגו- פרי משומר כלשהו= לדעתי עדיף אפרסק או משמש, רוטב המכיל מעט מיץ לימון ודבש.
בהצלחה!!
רוטב: סוכר חום, לימון, טיפה שמן, מים.
לערבב את החומרים היטב ולשפוך על הסלט לפני ההגשה.
רוטב: חצי כוס שמן זית,שליש כוס חומץ,2 כפות סויה,2 כפות דבש
כפית חרדל דיז'ון,כפית מיונז
שן שום כתוש.
יוצא להיט!!!!!!!!!11
שימי לב בזמן החיתוך לא להכניס בטעות קליפות לבנות. סחטתי מיץ במסחטת פרי הדר ולחצתי יותר מדי כך שהקליפה הדקיקה הלבנה נכנסה והפכה את המיץ למר מאד!!
יש לי המון פצפוצי אורז בטעם שוקולד- נראים לא משהו, רציתי להפוך אותם לכדורי שוקולד.
יש למישהי מתכון לתערובת השוקולד כך שתהיה יציבה ו"תדביק" את הפצפוצים?
תודה מראש.
או שאת מעדיפה משהו זול יותר, ללא שוקולד אמיתי?
ואח"כ אבדוק את האופציות שלי....
500 ג' צימקאו/שוקולד
חבילת מרגרינה/חמאה (ואני מניחה שלפחות חלק אפשר להמיר בשמן)
חבילת פצפוצים נראה לי של 400 ג', אבל אני לא בטוחה. הגודל הסטנדרטי.
ממיסים את השוקולד עם המרגרינה, מוסיפים את הפיצפוצים משטחים בתבנית
חותכים מיד ומעבירים למנג'טים
והשידרוגים שאפשר להוסיף
בתערובת השוקולד - דבש (יאמי...), עוד שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים, אגוזים טחונים וכו'
עם הפיצפוצים - צימוקים, קרונפלקס וכו'
כי זה מתקשה כשזה מתקרר ולא תצליחי לחתוך.
אפשר במקום לשטח ולחתוך לשים עם כף ישר במנג'טים
אין לי כאן את המתכון שלי אבל מצאתי משהו די דומה באתר הזה-
http://ha-lool.co.il/magazine/rcp.asp?id=1025
200 גרם פיצפוצי אורז (אפשר פצפוצים מאורז מלא- בריא יותר)
200 גרם חלבה (אפשר ללא סוכר) מפוררת
1 חבילת מרגרינה
1 כוס סוכר
3 כפות קקאו/ שוקולית
1 כפית נס קפה
3 כפות מים
1. ממיסים את המרגרינה עם הסוכר והחלבה המפוררת (שפיררנו בידיים) עד שהחלבה נמסה לגמרי ומקבלים מרקם נוזלי.
2. מוסיפים את הקקאו/שוקולית, נס קפה ומים ומעררבים ומסירים מהאש.
3. מוסיפים את הפצפוצי אורז ומערבבים עד שכולם מצופים בעיסה שנוצרה.
4. מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן אותה לפני) ומשטחים בעזרת כף את הפצפוצים ומעבירים למקרר ל- 3 שעות לפחות.
אני הייתי מורידה את המרגרינה ומוסיפה יותר חלווה וקצת שמן (לא יותר משליש כוס).
אפשר גם להחליף חלק מהסוכר בדבש.
מבשלים כמה דקות כוס חמאת בוטנים+ כוס דבש. כשמורידים מהאש מוסיפים פנימה 5 כוסות פצפוצים ומערבבים, על זה ממיסים כ-300 גר' שוקולד (צימקאו) לציפוי.
משהו לא רגיל!!
(מקווה שזכרתי נכון את הכמויות...!
נו, אז למה את צריכה אותנו?
נזכרתי בזה, הראש שלי הולך ברוורס..... 
אז יאללה אפשר מתכונים טעימים לאוכל חלבי?
(בכיוון של פסטה ברוטב שמנת, מרק פטריות משהו כזה..)
אני אצל ההורים וכל המתכונים שלי רחוקים ממני.. ![]()
ופסטה ברוטב שמנת, הפשוט: מבשלים חבילת אטריות, מוסיפים שתי חבילות שמנת חמוצה/גבינה/קוטג'/אשל/גיל... מה שיש ואוהבים מתבלים ב: 2 כפות רסק עגבניות, שום, פלפל שחור ואורגנו או ב 2 כפות אבקת מרק פטריות.
למושחתים אפשר להוסיף גבינה צהובה.
אם משתמשים בקוטג' מומלץ לחמם לפני ההגשה
אם לא מגישים מיד להוסיף חלב כי זה מתייבש בחימום
משתמשים בפטריות טריות בעדיפות ראשונה או בפטריות מקופסא בעדיפות שניה.
בכל מקרה הפטריות צריכות להיות פרוסות.
חותכים בצל, ומטגנים בחמאה/מרגרינה/שמן
כשהוא נהיה שקוף מוסיפים את הפטריות הפרוסות.
ממשיכים לטגן קלות אם מדובר בפטריות טריות או עד שהפטריות מתחילות להשחים עם מדובר בפטריות מקופסא.
מפזרים מעט קמח (כף קמח לכל 25 ג' חמאה)
מערבבים
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת.
מתבלים בפלפל לבן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי ואפשר גם שום ובזילקום (את הבזילקום כדאי לשים רק אם אין אגוז מוסקט)
מבשלים עוד כ 15 ד'
מרסקים בבלנדר
מוסיפים חלב - חצי כוס לקופסאת שימורים אחת. אפשר כמובן להחליף חלב בשמנת.
מומלץ להגיש עם גבינה צהובה
בלינצ'ס, פנקייק, פיצה, פיצה על פנקייק, קציצות לבנות, פשטידת לוף, דג מוקרם...
משהו נשמע מעניין?
או שאולי פשוט תחפשי את השרשור של שבועות...
ראיתי עכשיו שיש כאן בבית קנלוני...
יש לך מתכון?
כי הוא צריך מילוי שלא נוזל בזמן האפייה.
אבל המתכון שעל האריזה (זה קנלוני של אוסם?) נראה ממש סבבה.
תחליפי את הרוטב של אוסם בסתם רוטב עגבניות כמו של פסטה.
אפשרות אחרת, אם יש גבינות קשות (לא גבינה צהובה, היא נוזלת, צריך משהו כמו קשקבל או פרמזן שהן גבינות קשות) לערבב גבינות קשות, אפשר גם קצת גבינה צהובה, עם גבינה לבנה, ביצה וקמח עד לתערבות מוצקה למדי את זה לדחוס לתוך הקנלוני ולמעלה לשים רוטב עגבניות כמו של פסטה או רוטב בשמל. (צריכה מתכון לרוטב בשמל?)
רק תספרי לנו מה עשית בסוף.
אוף עשית לי חשק לחלבי ואכלנו קנלוני במילוי בשר שנשאר משבת לארוחת ערב
לא הבנתי את התהליך, מוסיפים את השמנת/... אחרי שהפסטה מבושלת? מסוננת?
בסיר? ממשיכים לבשל? או מעבירים לקערה?
אפשר הבהרה?
תודה מראש, כי זה דווקא ממש נשמע לי, כחובבת מתכונים פשוטים ![]()
מבשלים את הפסטה, מסננים אותה מהמים, מחזירים לסיר (או מעבירים לקערת הגשה) ואז מוסיפים את השמנת והתבלינים (ושכחתי לרשום קודם אפשר להוסיף גם שמן זית, פטריות מקופסא או טבעות זיתים, הכל לפי הטעם)
רעיה ואםאבל אם אני שמה קוטג' (כי זה מה שיש לי בבית בדרך כלל)
אז זה לא "נמס"
לא כדאי להמשיך לבשל קצת?
אם שמים קוטג' כדאי לחמם את הפסטה לפני ההגשה.
בתנור, בסיר סגור
תודה רבה! ![]()
ומגיע לי צל"ש על המתכון החפוז ביותר
היה לי במקרר שאריות של פסטה "לבנה"
שמתי בקערה, הוספתי כמה כפות קוטג', קצת קטשופ, ואורגנו
ערבבתי היטב
למיקרו לדקה וחצי
והרי ארוחת ערב לתפארת ![]()
יהודיה מא"יאחרונהטוב למעשה ככה בדיוק המתכון הזה התחיל, כשהייתי בתור נערה חוזרת הביתה רעבה, מוציאה לי מגשית של פסטה מהמקפיא (אימא שלי היתה מבשלת בעודף ומקפיא שיהיה כשרוצים), ומוסיפה רסק עגבנית, גבינה לבנה שמן זית וגם גבינה צהובה.
רק אחרי שהתחתנתי זה השתכלל לפסטה בן רגע שאני מכינה כשכולנו רעבים ואין לי זמן/כוח לבשל אוכל מושקע.
ואם כבר- זוכרים את השירושרים על אוכל לבית הספר? זה יכול להיות יופי של פתרון (אם יש אפשרות למיקרוגל. פסטה לבנה עם גבינה ורסק עגבניות ורק לסדר את זה בקופסא בצורה יפה שתעשה חשק לאכול
אני מכינה עוגה עגולה ובאמצע מילוי קרם ואני רוצה גם למרוח בחוץ ומסביב..
כמה קרם צריך? (קרם שעשוי מ1 שמנת מתוקה, אינסטנט וניל, וכוס חלב יספיק?)
(ואיזה כיף! זאת עוגה שחרור לבעלי, לכבוד השחרור שלו מהצבא!)
לעוגה בקוטר 22-26 ואולי אפילו 28 זה צריך להספיק די והותר
אהה ותגידי, אולי יש לך מתכון של עוגת שוקולד טובה וטעימה שנוחה למילוי?
(לא זוכרת איזה עוגה עשיתי בפעם האחרונה..)
דווקא העוגת שוקולד שלי לא מתאימה למילוי.
למילוי הכי טוב עוגת טורט
הנה דוגמא לאחת פשוטה במיוחד (מתאים לתבנית 24-26)
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
16 כפות קמח
6 כפות קקאו (אפשר קצת יותר שתהיה כהה יותר)
4 כפות שמן
מחממים תנור ל160
מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה,
מוסיפים את הקמח והקקאו. כל פעם 2-3 כפות ולערבב בתנועות קיפול עדינות
מוסיפים את השמן, ומערבבים בתנועות קיפול.
מרפדים תבנית בנייר אפייה
משמנים את הנייר אפייה
אופים בתנור במשך 30-40 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע
נראה לי שיתאים לך! היא יוצאת בקלות רבה מהתבנית, אפשר לחתוך לשתי חתיכות ולמלא:
כוס שמן
כוס סוכר
כוס שוקולית (לא קקאו!! שוקולית)
4 ביצים
חמי חבילת שמנת מתוקה (פרווה, אם את רוצה)
כוס קמח תופח מאליו
מערבבים הכל בכף טוב טוב, שלא יהיו גושים!
אופה בתנור בחום של 150 לבערך 50 דקות, תנעצי קיסם- הוא צריך לצאת יבש.
כשהיא יוצאת, תצנני אותה קצת, ואז תוציאי בעדינות מהתבנית, ותחתכי באמצע, תמלאי בקרם ותחזירי. אפשר גם למרוח מלמעלה.
יצא טעים בטירוף
וקל קל קל להכנה!
קמח תופח זה קמח + אבקת אפייה, לא חבל על הכסף?
ניתן להמיר בכוס קמח וכפית אבקת אפיה. אני פשוט משתמשת רק בקמח מלא בבית, חוץ מעוגות, אז אני קונה כבר קמח תופח וזהו...
בתוספת כימיקל חומצי שיוצר תגובה כימית עם הסודה לשתיה ברטיבות.
אם יש סיבה לקנות קמח תופח זה הדיוק שבין כמות הקמח לאבקת האפייה שבו, וגם זה רחוק מלהצדיק את המחיר המנופח
אבל לא בדיוק בקשר לתוצאה
סודה לשתיה אינה אבקת אפייה, ולשניהם יש תפקיד שונה בעוגה.
לכן בהרבה מיקרים החוסר בסודה לשתיה בהחלט מורגש בתוצאה של העוגה
ועוד יותר בעוגיות.
זאת אולי לא סיבה מספיק טובה כדי לקנות קמח תופח, וגם אני לא קונה, אבל כדאי וחשוב לדעת את זה
כי אפשר להוסיף את זה ידני, כמו את אבקת האפיה
אבקת אפייה מורכבת מסדיום ביקרונט (=סודה לשתיה, תסתכלי על הרכיבים של סודה לשתיה) סודיום פירוספט (מלח אלומניום, ויש אבקות אפייה שמכילות משהו חומצי אחר במקום כי זה לא בריא) וקורנפלור/קמח תפו"א ששומרים על הכל יבש כדי שהתגובה הכימית לא תיווצר מוקדם מדי
בהזדמנות הקרובה אני גם אסתכל ברכיבים של קמח תופח לראות עם יש שם משהו מעבר, עד כמה שידוע לי לא.
עצם העובדה שזה תרכובת חדשה, מסבירה בצורה מאד פשוטה שזה לא אותו הדבר
עם כל הכבוד - זה כלל בסיסי בכימיה
גם אבקת האפייה וגם סודה לשתיה פועלות להתפחה, אבל הפעולה אינה אותה פעולה.
אחרת לא היו 2 תרכובות שונות.
ולכן אי אפשר להחליף סודה לשתיה באבקת אפייה ואי אפשר להחליף אבקת אפייה בסודה לשתיה.
וגם חוסר של אחת לא נותנת את אותה התוצאה.
באופן מקצועי בכל אופן, יש הבדל בתוצאה
הכנתי לשבת גולאש... ערבבתי כמה מתכונים ויצא פשוט נהדר!!!!! ללילות שבת הקרים עם החלה החמה מהפלטה אין כמו זה... בעלי ברך אותי כל השבת... הנה המתכון:
מצרכים:
בצל גדול מאוד קצוץ גס
2-3 גזרים חתוכים לרצועות, או איך שאוהבים
חבילת גולאש (השתמשתי בשל "עטרה"- 800 גרם. יצא מצוין)
חבילת רסק עגבניות
חצי חבילה גדולה של עגבניות מרוסקות (עדיף בטעם שום- יוצא מצוין!)
תבלינים
(הוספתי גם קוביית תיבול של קנור- ניחוח צלי, אבל ממש לא חובה)
מטגנים את הבצל בסיר רחב, עד להזהבה (יותר משקוף, פחות משרוף) ואז מוסיפים את קוביות הבשר. מטגנים אותן היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את הרסק והעגבניות מרוסקות, פפריקה, מעט פלפל, מלח, את הגזרים ומוסיפים מים בערך לשלושת רבעי סיר. מערבבים, מביאים לרתיחה, ואז מעבירים לאש נמוכה\בינונית לבישול ארוך של שעתיים שלוש, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
לטעמי יוצא הכי טוב כשנותנים לרוטב להיות מאוד סמיך ולא מימי, ככה זה יוצא מצויין...
תאווה לחיך!!!
ולאו דווקא מוזרים!
(נשמע דוחה אבל טעים!!!)
2-3 אבוקדו (מקולפים)
2 תפוזים (מקולפים)
בערך 10 אגוזי מלך חתוכים
מלח
-מספיק לבערך 10 אנשים.