לעשות עם גרון וגב של עוף חוץ ממרק????
יש משהו שאפשרמישהי123
גב?פפריקה--
שניצלים, הרי לכך הוא מיועד-
ואני באופן קבוע בימי הקיץ מכניסה את הגרונות ואת חתיכות הגב ללא השניצל לתוך תבשיל הסופריטו ואוכלים את זה בכיף.
זה גב בלי השניצלמישהי123
ומה זה סופריטו?
סופריטופפריקה--
מטגנים בצל בטיפת שמן
מוסיפים לסיר את חתיסות העוף כשהן מקולפות מעור ושאריות שומן- שטופות ונקיות.
מוסיפים פפריקה מתוקה (וזו לא פרוטקציה- זה המתכון), טיפטיפת כורכום (לבחירה) ומלח לפי הטעם. (אני לא מוסיפב בכלל כי העופות שלי מספיק מלוחים גם ככה)
מאדים על אש נמוכה בערך כשעה, לשים לב שתמיד יש מעט רוטב בסיר ואם לא אפשר להוסיף בלי חשש.
וזהו!
אם את רוצה יותר רוטב- תוסיפי יותר מים.
טעים טעים!!! אפפעם לא נשאר כלום!
לא הבנתי את מה מאדים את הבצל והעצמות?אם הבנים12
מטגנים בצל ומאדים את כל החלקים המתובליםפפריקה--אחרונה
את העצמות את יכולה להוסיף עם התבשיל של העוף.
ואת יכולה לבשל תפוח אדמה ולשים את החלקים של העצמות רק כדי לתת טעם ומישהו כבר יאכל אותם.
אם זה עדיין אקטואלי...
רגל קרושה (:איזה טוב ה'!!!!
לבשל במיםיהודיה מא"י
ואז לפרק את כל חתיכות העוף ולהכין סלט עוף עם חסה.
תודה,מישהי123
ואני לא הולכת לעשות רגל קרושה!!
צלי בשרddba
שלום לכל המומחים
בדרך כלל כשאני רוצה להכין צלי בשר אני קונה את הבשר כגוש קפוא ונותנת לקצב לפרוס אותו לפרוסות.
כשאני מגיעה הביתה אני מכניסה את הפרוסות למקפיא וכל פעם מוציאה מספר פרוסות ומבשלת.
לאחרונה ערכתי קניות בסופר חדש וכששאלתי את הקצב אם אפשר לפרוס אצלו את הבשר הוא אמר שבכלל לא פורסים בשר לפני הבישול זה לא טוב לבשר כך הוא אמר. כששאלתי אותו איך להכין הוא אמר שמרתיחים את גוש הבשר וכשהוא מוכן פורסים ומקפיאים את הפרוסות וכל פעם כשרוצים מוציאים את הכמות הרצויה ומבשלים.
האמת זה נשמע לי מוזר להפשיר בשר ולהקפיא שוב.
מישהו יודע אם דבריו נכונים?
בכל מקרה בעלי קנה בשר כזה ושכח שצריך לפרוס לאחר הקנייה וזה יושב במקפיא ואין לי מושג מה לעשות איתו.
האם לבשל אותו ואחר כל לפרוס והאם להקפיא שוב?
אנחנורחלקה
בעזהי"ת.
קונים נתח, מבשלים אותו (טוב טוב
), ואחרי הבישול פורסים ומקפיאים.
וכל פעם- מפשירים את הכמות הרצויה.
כמובן שאחרי ההפשרה (או תוך כדי, אני לא בדיוק זוכרת) מבשלים את הפרוסות בישול קצר ביחד עם הרוטב הטרי 
בקיצור, הקצב השני צודק 
כנ"ל אנחנואם הבנים12אחרונה
אבל אנחנו נותנים טיגון קל על מנת "לסגור" את הבשר ואז מבשלים אותו, חותכים אותו לאחר שהוא מתקרר, מקפיאים ומוציאים את הכמות הנדרשת כל פעם
משתפת במרק ירקות סמיך וטוביעלקה
אני תמיד מכינה אותו כשבאים אורחים: מרק ירקות רגיל: גזר, בצל, תפו"א מגורר, קישוא.
סלרי - חובה, קצוץ דק. דלעת.
מבשלים לאט . כשעה על אש נמוכה. מוסיפה אבקת מרק ובסוף גם שקית אבקת רוטב פטריות. מהשקיות הקטנות הללו שמוכרים בסופר [יש גם צלי, פסטה]
אבקת מרק פטריות מוסיפה למרק סמיכות וטעם טוב ממש.
את הירקות לקצוץ דק. לפעמים אני מועכת בממחה. בסוף.
אפילו טיפה לא נשארה!יעלקה
לא מטגנת כלוםיעלקה
וזה מה שטוב במרק הירקות. אני מקצצת, שמה בסיר מלא מים ומבשלת לאט על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי. האמת היא שהוא מוכן אחרי 3/4 שעה אבל הזמן עושה את המרק רך מאוד וסמיך. אין שום שמן גם.
לא ניסיתי אף פעםיעלקה
אבל לא נשמע לי. הירקות דומיננטים מידי.
רפואה שלימה!
למרק צ'ורבה רומני אפשר להוסיף קציצות בשרכלנית1אחרונה
מישהי יודעת מה עושים עם עוגות בחושות?יעלקה
כדי שיישארו טריות? שמים במקרר? עוטפים ושמים בחוץ?
זה תלוי בעוגהיהודיה מא"י
כעקרון, סוגרים היטב. עוגה עם סירופ תישאר עסיסית זמן רב יותר, ועוגה עם פירות צריך בדר"כ לשמור במקרר.
ועוגות שמרים?יעלקה
בפריזר?
כן, כמו לחםיהודיה מא"י
וכמובן שגם זה לא עוזר לנצח...
תודה!יעלקה
כל עוגה שאני אופה- מחלקת ל4 ומקפיאהאנונימי (פותח)
בכל יומיים אני מוציאה רבע.
אם יש אורחים- מכניסה למיקרוגל להפשרה- וזה נראה כאילו יצאה עכשיו מהתנור
ואין הבדל בין עוגות שמרים לעוגות בחושות.
רק כדאי לעטוף הייטב בניילון, לכתוב תאריך ותמיד לשלוף את הפחות טריות כדי שלא תמצאי את עצמך בערב פסח עם עוגה בת 3 חודשים...
תודה על הרעיוןיעלקהאחרונה
אני מקפיאה המון אבל לא חשבתי על חצאים ורבעים. והיות ולא כל העוגה נאכלת בשבת [הילדים חסידים של קרואסונים ורוגאלאך מהמאפייה] אני מוצאת את עצמי זורקת חצי. אז זה רעיון טוב להוציא רק רבע
תודה!.
סקר לכבוד חנוכהיהודיה מא"י
מי פה יודע מה זה צ'יפס פלא?
ומי שיודע, יש לכם מושג איך הדבר הזה לא הפך ללהיט?
בבקשה גם מי שלא יודע שיענה שלא.
למה הפסדת?יהודיה מא"י
לכי תקני...
למרות שלמען האמת זה כיף בעיקר לילדים, שנהנים לראות איך זה מתנפח...
אופיק,הסנה-בוער
הכנתי 1.6 ק"ג חלות, ו-שכחתי לשים מלח...
כן, כן, זה עד כדי כך נורא 
מה אפשר לעשות עם מה שנשאר? לזרוק פשוט? ![]()
יש איך למחזריהודיה מא"י
פירורי לחם, פשטידת לחם, לחם מטוגן, ונראה לי שאפילו טוסטים בתוספת מלח יצאו מוצלח
לא הבנתי מה נוראמאמע צאדיקה
אני תמיד מבשלת או אופה בלי מלח
אולי כי את רגילה -אז את יותר מידי מבחינה בהבדל....
את יכולה גם להשתמש בזה עם ממרחיםאו סלטים למיניהם
אפשר למרוח ביצה ותלבלינים כולל מלח ולאפות עוד מעטכלנית1
אפשר נראלי פשוט להשים מלח כשאוכליםהכולטובה=]אחרונה
איך עושים פיתות או משהו כמו מלאווחפלפלתי
על מחבת?
נתקענו בלי לחם, ואין לי כח לאפות. וגם נשמח אם לא צריך לחכות לו שנים להתפחות...
תודה!
אם זה לא מאוחר מדייהודיה מא"י
קילו קמח לבן
500 מ"ל מים
4 כפות שמרים יבשים
שליש כוס שמן
כף גדושה מלח
תבלינים אם רוצים.
לשים את כל החומרים לבצק רך. כמובן שדואגים להפריד בין השמרים למלח
נותנים לו לנוח 20 דקות
בידים משומנות לוקחים כדורים קטנים ומשטחים אותם לפיתות-לאפות דקות
לוקחים מחברת רגילה (לא טפלון!!!) מניחים אותה הפוך על הכיריים.
מחכים עד שהמחבת תתחמם היטב-היטב. ומתחילים לאפות את הלאפות
מניחים לאפה תוך כדי מתיחה שלה על המחבת. דקה-שתיים מכל צד
אחלה ! תודה! עוד רעיונות?פלפלתי
פנקייק/בלינצ'סיהודיה מא"י
צריכה מתכון?
אפשר גם פרווה, פחות טעים אבל אפשר
היה ממש אחלה! תודה רבה!פלפלתי
אני אישית הייתי מורידה קצת מלח כי זה יצא לנו מלוח מידי, גם החלק האחורי של המחבת הרגילה שלנו נראה שלא נדע... אז עשינו אתזה על מחבת טפלון.
סה"כ יצא אחלה. והעיקר - משביע!
תודה רבה רבה!
ואני עדיין שמחה להצעות ורעיונות מה עושים עם לחם ומים דברים כייפים ומהירים..
נשמע טוב, אני גם יאמץ את זה..הכולטובה=]אחרונה
תודה!![]()
היי-חייבת עזרה לחנוכהשמרית999
באים אלינו מלא אורחים..ואני אחראית על האוכל..
חוץ מסופגניות ולביבות...
יש רעיון לארוחה נחמדה והכי חשוב טעימה?
תודה רבה!!
יש מנהג לאכול מאכלי חלב.איזה טוב ה'!!!!
אז למרות שאני לא חסיד של חלבי, להלן הצעה לתפריט:
מרק בצל מוגש עם גבנ"צ וקרוטונים.
דג.
חטיפי זיתים.
ירק (ברוקולי / כרובית / שעועית ירוקה).
בורקסים.
אם צריך מתכון למשהו בשמחה.
אז ככה,כמה רעיונותיפעת1
מרקים {בצל,כתןם,תירס,אפונה,ירקות..}
פיצות
פשטידות{בצל,פטריות,תירס,ברוקולי,קישואים}
פוקצ'ה
תפו"א מוקרמים
לזניה
בורקסים
לחמניות,בייגלס'
גבינות{מלוחה,לאבנה,שום שמיר,שמנת זייתים},מתבלים
ממרח זייתים,אבוקדו,טחינה,חומוס
ירקות חתוכים
סלט חסה,סלט כרוב עם צנוברים
עוגות,שתיה חמה וקרה
כמובן שלא צריך את הכל..זה סתם רעיונות..
אם את צריכה איזשהו מתכון..אשמח לתת לך!
והנה עוד רעיונות למאכליםיהודיה מא"י
בסימן שמן
שניצלים
צ'יפס
ארצ'יוני (כדורי אורז מטוגנים)
וגם מאכלים בסימן אור- אש. היתה לנו בישוב מסיבת ראש חודש לנשים ואני חושבת שזה דווקא ממש רעיון נחמד. במקום מאכלים עם שמן, מאכלים עם אש. אז אנחנו עשינו קרם ברולה, פאי מרנג ופירות משולהבים.
מעניין אותך איזה מתכון?
אותי מענין מתכון לארצ'יוני אם אפשר =)real story
מלוחים או מתוקים?יהודיה מא"י
המתכון המקורי הוא מלוח במלוי מוצרלה וירקות כמדומני.
לי יש מתכון במילוי שוקולד, מה את רוצה?
מלוח, תודהreal story
מסתבר שכדאי לי לבדוק טוב לפני שאני כותבת מילים בלויהודיה מא"י
אני אשמח לקבל את המתכון של המתוקים..טומיאחרונה
תודה.
חודש טוב וחנוכה שמח!!!
פירות משולהבים??חילזון 123
אם את כבר כותבת כזה שם מוזר אז דרוש הסבר מפורט
פירות משולהביםיהודיה מא"י
מתוך הסדנא של "מיקסר"
1/2 קילו פירות חתוכים לקוביות (אפרסק, תפוח,אגס, בננה, קיווי וכדו')
1/2 כוס מים
כוס סוכר
תמצית וניל
1/4 כוס ברנדי
מבשלים את הסוכר והמים על אש גדולה עד לקבלת סירופ רותח עם בועות גדולות. מוסיפים את הפירות ותמצית הוניל. מערבבים בכף עץ עד שכל הפירות מכוסים בסירופ. מוסיפים את הברנדי ומנענעים את המחבת. זהירות זה בוער, יש להרחיק את הגוף מהמחבת לאחר הוספת הברנדי.
האש תכבה מעצמה כאבור 2-3 שניות.
להגיש מיד מומלץ עם גלידה.
טוב באמת נשמע מעניין...חילזון 123
מה הברנדי השרוף עושה בעצם לפירות?
ברנדי זה יקר? זה סוג של יין כזה נכון? (במשקאות חריפים אני באמת בורה
)
הוא מוסיף טעםיהודיה מא"י
והאלכוהל שבברנדי הוא זה שנשרף (שריפה נקייה) וזה פשוט מרשים.
ורק עוד הערה - זה נדלק בעצמו רק על כיריים אמיתיות. מי שמשתמשת בכיריים חשמליות צריכה להדליק עם גפרור...
ולגבי המחיריהודיה מא"י
אם לא תשתמשי עוד בברנדי אז זה יוצא יקר למדי. ברנדי עולה הרבה יותר מיין. אבל אם כן תשתמשי (ובהחלט יש הרבה מה לעשות עם ברנדי במטבח) אז בסכ"ה זה לא נורא, זה לא כ"כ הרבה. (וגם הברנדי מחזיק הרבה שנים)
מישהי מבין משתתפות הפורום יודעת על תבלין כתום?#חנוש#
תבלין כתום כלשהו ואיפה ניתן להשיג אותו..
כורכום + פפריקהיהודיה מא"י
תבלין אחד..#חנוש#
פפריקה, גריל עוף, פפריקה מרוקאית, צ'ילי טחוןאני ירושלמית
גריל דג.
לאיזו מטרה את צריכה את זה?
אף אחד מהם לא כתוםיהודיה מא"י
וגריל עוף זה לא תבלין אחד, זה כמה.
אבל עכשיו אני נזכרת שיש אבקת קרי שהיא כתומה אם כי נראה לי שגם היא תערובת של כמה תבלינים.
ולא הייתי ממליצה להשתמש בצילי בשביל הצבע...הוא חריף מאוד
אני צריכה אותו בשביל עבודה#חנוש#
ככה שהטעם לא משנה במיוחד..
תודה רבה רבה!!
בטח שהם כתומים!!!!!!!אני ירושלמית
וקארי הוא צהוב!
לא יודעת באיזה פפריקה את משתמשת...יהודיה מא"יאחרונה
אבל שלי אדומה בהחלט.
אם מה שחשוב זה הצבע של התבלין עצמו, ולא הצבע שהוא נותן לאוכל אז דווקא הכורכום נראה הכי כתום. (למרות שהוא עושה לאכול צבע צהוב מרקר...)
מלאווח ממולאאיזה טוב ה'!!!!
מידי פעם גם אני "חוטא" ומכין חלבי לשבת.
לשבת הכנתי משהו שמזמן לא הכנתי וחשבתי שיהיה נחמד לכתוב את זה פה לאור הבקשות הרבות למתכונים חלביים.
לוקחים מלאווח ושמים עליו מכל טוב (גבנ"צ, גבינה מלוחה, קישואים, בצל, עגבניות, פטריות, גמבה וכו'. כמובן לא חייבים הכל אלא לפי מה שאוהבים.) עליו שמים עוד מלאווח ומהדקים מסביב בעזרת מזלג.
המתכון מספיק בערך ל- 4 אנשים אם רוצים יותר קומפקטי אפשר רק עם מלאווח אחד ולקפל אותו לחצי.
אופים בחום בינוני עד שמזהיב.
בתיאבון.
אמא שלי עושה את זה פרווהחנצ'ו
עם מילוי תפו"א וכאלו. זה יוצא בסיגנון בורקס וטעים מאוד.
נשמע מהיר וטעים לגמרי! תודה!בת נוגה
עוד בענייני מלאווחחילזון 123
פעם הייתי עושה מזה חטיפי זיתים (חותכת לשמונה משולשים ומגלגלת כל משולש עם זית בפנים.
רק חבל שיש בזה הרבה מרגרינה...
אני עשיתי פעם חטיפי זיתים עם בצק שמריםיהודיה מא"י
הכנתי בצק יחסית רך וגמיש (לא, אני ממש לא זוכרת את הכמויות ששמתי, אבל זה היה בצק של קמח, מים, שמרים, מלח וקצת שמן), רידדתי דק-דק, מרחתי רסק עגבניות בשכבה דקה, חתכתי למשולשים שמתי זית בכל רחד וגלגלתי. יצא נהדר, אבל בלי כמויות של שמן...
אפשר גם עם בצק פשטידה בסיסיאממממאחרונה
בליל שבת תמיד חלבי.יעלקה
זה אומר פשטידות.
טעים!
משתלב טוב עם נס קפה ועוגה גבינה אחר כך..
למי יש רעיון לפשטידה קלה מבצק עלים??אם הבנים12
פשטידת טונה.יעלקה
קלה מאוד.
טונה+זיתים+מיונז+בצל קצוץ. בצק עלים בתחתית התבנית, שמה את המלית, סוגרת עם הבצק, מחוררת קצת , מורחת ביצה
ויללה לתנור.
פשטידת ירקותיהודיה מא"י
ירקות שאוהבים (סוג אחד או כמה שמשתלבים) שמצריכים בישול ארוך יש לבשל לפני
ביצים
קמח/פירורי לחם
תבלינים
רצוי ומומלץ ביותר להוסיף גבינה, גבינה צהובה וגבינה מלוחה.
תחתית של בצק עלים, מילוי פשטידה, לסגור עם בצק עלים. אם משתמשים בירקות צבעוניים נראה חגיגי ויפה
אבל למה לא להכין בורקס פיצה?
לפרוס, למרוח רוטב פיצה, לפזר זיתים, גבינה צהובה ועוד תוספות פיצה שאוהבים. לגלגל לרולדה, לפרוס פרוסות בעובי של שני סנטימטר בערך, להניח בתבנית כשהחתך למעלה - שוכב
נחזור לבשרי (:איזה טוב ה'!!!!
פשטידת בשר זה אחד משלושה מאכלים שמוזכרים במשנ"ב כמאכלים של שבת.
יש גם סיבה - זכר למן שהיה מכוסה מלמטה ומלמעלה.
אם צריך מתכון אז בשמחה.
תודה רבה על ההיענות המהירהאם הבנים12אחרונה
בגלל שזה היה קצת דחוף הייתי זקוקה לאילתורים מהירים
טונה לא היה בנמצא וזמן לבשל את הירקות גם לא... (בשרי לא כ"כ רלונטי)
אז פתחתי את הבצק עלים מרחתי רוטב עגבניות (שהכנתי ממילא לפסטה בכמות גדולה)
הוספתי זיתים קצוצים וגבנ"צ וגילגלתי לנקניק וחתכתי לשבלולים
במקום פשטידה מרשימה יצאו חטיפוני פיצה שנחטפו כליל!!!
הידד לאילתורים!!!
שאלה דחופה וחשובהט'
אם יש לי סיר בשרי שהפעם האחרונה שבושל בו בשר היתה לפני שבועיים, והיום אני רוצה לבשל בו מרק פרווה לחלוטין, יש לי מערבל יד כזה כדי לרסק את הירקות והוא פרווה - מותר להשתמש בו למרק הזה? או שזה יהפוך את המערבל לבשרי?
מקווה שהייתי מובנת...
זה לא יהפוך אותו לבשריח.צ.גנט
מכיוון שהשתמשת בסיר לפני הרבה זמן והוא לא בן יומו..
שיהיה בהצלחה ובתאבון!
עדיף לשאול רביהודיה מא"י
וכמדומני שאם את מרסקת את המרק כשהוא קר, זה לא עושה את הבלנדר בשרי.
אם המרק חם אני לא בטוחה.
אזט'אחרונה
הנה מה שהרב שלי ענה - ברגע שהמרק לא בשרי ולא השתמשת בו לבשרי ב24 שעות האחרונות אפשר לרסק והמערבל ישאר פרווה. גם אם זה חם.
כמה טוב שיש רב בבית 
עוגה מפוארהמאמע צאדיקה
אני רוצה להכין עוגה מכובדת טעימה ומיוחדת
לכבוד אירוע-תפילין של קרוב משפחה מתברמץ...
נראה לי שהעיניין הבסיסי הוא לעשות עוגת שוקולד בחושה טעימה -ועל זה קישוטים....
השאלות שיש לי כרגע במוח--
עוגת קומות- זה יותר יפה... השאלה- אם יש רק כ-10 נוכחים-- זה יתקע עם המון שאריות? או לעשות קומות- אבל קטנצ'יק?
מרוגע או עגול? מה יותר נחמד?
קישוטים- רוצה מתכון טוב ואמין לציפוי- וגם איך צובעים אותו לצבעים שונים (אני לא ממש מתחברת לרעיון של בקבוקוני צבעי מאכל...)
איזה ציורים הייתם ממליצים? תפילין- שם הילד- עוד משו??
קודם כל מזל"טאיזה טוב ה'!!!!
הייתי הולך על עוגה בצורת ס"ת - זה מתאים לנסיבות ולא חייב שיהיה גדול מידי.
צביעה של הציפוי - אפשר להשתמש בחומרים טבעיים כצבעי מאכל. (ורוד - תמצית סלק. חום - קקאו. צהוב - כורכום) היו לי רעיונות לעוד צבעים ואני לא זוכר כרגע. מי שזוכר/ת מוזמנים לשרשר.
אל דאגה - לא מרגישים את הטעם אם שמים קצת מהחומר אבל את הצבע הוא נותן.
בהצלחה.
שכחתי לכתוב משהו לגבי הציפויאיזה טוב ה'!!!!
לדעתי הכי פשוט זה קצפת ריצ' שמוסיפים לה בהקצפה קצת אבקת פודינג ואז היא נהיית הרבה יותר יציבה.
אולי עוגה בצורת תפילין?יהודיה מא"י
אם נשמע לך אני אתן הוראות.
וציפוי - הכי פשוט זה כמובן קצפת. ויש גם ציפוי על בסיס חמאה/מרגירנה (חבילה + כוס סוכר/אבקת סוכר, להקציף לתערובת אורירית,)
יש גם ציפוי קקאו פשוט ומהיר, וציפוי סוכר לבן שגם הוא פשוט ומהיר (אבל מאוד מתוק)
מתכונים על פי בקשה במוצאי שבת
תיכנסי לאינטרנטveredd
ותשלפי רעיונות.
בעיקרון, הציפוי המושלם יכול להיעשות רק על ידי צבעי מאכל. דווקא כשעובדים איתם רואים איזו כמות מיקרוסקופית שמים כדי להביא לצביעה יפה. אם את לא רוצה המון צבעי מאכל, הבסיס יכול להיות לבן, וקישוטים בצבע תכלת- ככה שצריך רק כמות קטנה של צבע מאכל כחול.
אני מאוד מאוד ממליצה על ציפוי של בצק סוכר- לא מי יודע מה בריא, אבל הוא יפהפה ממש, לא כ"כ קשה לתפקד איתו (אם את רוצה- אני יכולה ללמד אותך איך עובדים איתו) ושוב, יש לך בערך כמה גרמים על כל חתיכת עוגה, וכל הציפויים מבוססים על סוכר כזה או אחר.
איזה ציורים אפשר- טלית (לספרדים, בכל מקרה), כיפה, ספר תורה, המספר 13, ילד מתפלל.
מאוד ממליצה- אפשר לעשות עוגה פשוט יחסית, ולהכין עוגיות בצורות יפות או מקושטות- יותר קל להכין, וגם יכול להיות ממש ממש יפה. למשל- עוגיות תכלכלות בצורת חמסה עם המספר 13, עוגיות עגולות שמקשטים לצורת כיפה, עוגיות בצורת 13.
בהצלחה!!
אני אוהבת ציפוי גאנשחנצ'ו
יש לזה מראה יותר עשיר ויוקרתי. במקרה הזה הייתי עושה מרובע, לצורת תפילין וכותבת עם שוקולד לבן. ואפשר כמובן גם להשיג תבנית בצורת תפילין, ואז זה מושלם...
הזכרת לי!!!veredd
צדיקה- יש בחנויות של המוצרים החד פעמיים (החנויות הענקיות האלה עם כל האביזרים) כמו שבלונות מיוחדות שאפשר להמיס לתוכן שוקולד. את בהחלט יכולה לעשות ציפוי גנאש משוקולד מריר כמו שחנצ'ו אמרה ולהמיס תפילין\ספרי תורה או מה שבא לך בשוקולד לבן, זה יכול לצאת פשוט יפהפה...
תודה לכולם!!!מאמע צאדיקה
לקחתי את הרעיון של ציפוי קצפת...
לחלק קטן ממנו אני אשים קקאו או משו- לקו שחור לצייר תפילין, וגם נכניס עוד כמה צבעים לעסק (ריבה גם הולך בתור צבע?)
את העוגה (שוקולד- מרובע שטוח- בשביל לכתוב ולצייר...) (מה גם שזה מה יש בבית או במכולת והחנויות הגדולות- בעיר הגדולה- רחוקות משו...) אני יכולה להכין היום (ולסגור שלא יתייבש)
מה לגבי הציפוי? כמה הוא צריך להיות טרי?
ציפוי קצפת צריך להיות טרי-טרייהודיה מא"יאחרונה
כמה שיותר טרי יותר טוב. אבל מחזיק יום במקרר.
אם העוגה יכולה להיות חלבית מומלץ ביותר להשתמש בשמנת לקצפת ולא בקצפת צמחית. בריא יותר, טעים יותר וזול יותר
בשביל קו שחור לצייר, עדיף להכין כמות קטנה של ציפוי קקאו - כמויות שוות של סוכר וקקאו, וחצי מכך מים/חלב/יין (לדוגמא: כוס קקאו, כוס סוכר וחצי כוס מים אבל זאת כמות ענקית) מבשלים בסיר/מיקרו עד לקבלת תערובת חלקה. אפשר גם שוקולית עם טיפת מים רותחים. בסכ"ה את צריכה ממש מעט. קצפת עם קקאו לא תהיה שחורה, אלא חום-בהיר.
ריבה לא הולך בתור צבע. א. היא צמיגית מכדי להתערבב עם הקצפת. ב. גם אם תדללי אותה במים ותערבבי היא תיתן גוון בהיר ולא צבע של ממש. אם את רוצה אדום תשתמשי במי סלק. זה מספיק לשים מעט כדי לצבוע טוב, והטעם באמת שלא יהיה מורגש
פונדו שוקולדשירה שירים
מה הכמויות? יש לי חבילת שוקולד מריר, חבילת שוקולד חלב ושמנת מתוקה..
אני עושה את זה רק לשני אנשים.. כמה צריך?
חצי, חצי, חצייהודיה מא"י
ואז תראי אם צריך עוד שמנת
תהנו
תודה
שירה שיריםאחרונה
מתכון לסופגניות1חסיד ה'

להכנת כ-30 סופגניות קטנות
1 ק"ג קמח
1 קוביה * או שקית "שמרית"
1 שקית משפר לאפייה של "שמרית" (לא חובה)
100 גר' מרגרינה רכה
4 ביצים מס' 2
130 גר' סוכר ( 2/3 כוס)
1 כף שטוחה מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
3 כפות ברנדי
קליפת לימון מגוררת
עד 1/4 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון, אבקת סוכר, ריבה איכותית.
ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה וחלב.
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את כל החומרים פרט למים, מוסיפים בהדרגה את המים
ומעבדים עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מהדפנות.
משהים הבצק מכוסה להתפחה כ- 30 דקות.
צרים כדורים (בגודל ביצה גדולה) ומניחים על מגש משומן עם רווחים ביניהם.
מתפיחים שוב עד הכפלת נפח.
מחממים בסיר שמן לטיגון (כ-5 ס"מ עומק השמן), מכניסים כף עץ לשמן
ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, רק אז
מרימים הסופגניות בעזרת כף שטוחה משומנת,
מניחים בזהירות בשמן כשצידן העליון כלפי מטה .
מטגנים כל צד כ-1/2 1 דקות עד להזהבה
מניחים על מגש מרופד בנייר סופג,
בעוד הסופגניה חמה מזריקים ריבה ובוזקים מעל אבקת סוכר.
ניתן למלא בממרח חלבה, בריבת חלב, או לצפות בשוקולד מומס עם סוכריות צבעוניות.
* בעת שימוש בקוביית שמרית, ממיסים הקוביה בחצי כוס מים פושרים
בתוספת 1 כפית סוכר. יש להפחית חצי כוס המים להמסה מכמות המים שבמתכון.
טיפ להעברת הבצק מהמשטח לסיר לטיגוןאמא ל-5
לחתוך ריבועי נייר אפייה, להתפיח עליהם את עיגולי הבצק , להרים את הריבוע בעדינות ולהפיל את הסופגניה לשמן החם.
זקוקה לנשים שעושות השבת (פר' מקץ) הפרשת חלהאנונימי (פותח)
נשים יקרות,
אני מארגנת 40 נשים שיעשו הפרשת חלה השבת (פרשת מקץ) עבור חברתי לזרע בר קיימא...
אשמח אם תשתתפו במצווה ותזכירו את שמה לברכה. כמו כן, אם אתן מכירות נשים שמפרישות חלה כל שבת, אשמח ליצור איתן קשר ולמסור את שמה.
מי שמעוניינת יכולה ליצור קשר דרך הפורום או במייל shiran.chamal@gmail.com
תזכו למצוות!
שירן
אנחנו עושות.בת שמש
אני עושה כל שבתאילה שלוחה
מוכנה בשמחה!!
אמא שלי עושה כל שבתבתאל1אחרונה
אני אגיד לה...
פס לבן מריסוס נמלים - איך להוריד?אנונימי (פותח)
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל לא מצאתי מתאים יותר בכותרות הפורומים.
אם לא, אשמח אם תפנו אותי הלאה.
נאלצנו לרסס נגד נמלים על מדף עץ במטבח. בטרם אני מתקינה אותו במטבח בביתנו הטרי
ניסיתי לנקות ומטלית לחה במים לא עוזרת עד הסוף
- במה מומלץ להשתמש למדף עץ בלי להרוס אותו?
מסיר שומנים זה טוב או שזה "יאכל" את המדף עצמו?
תודה מראש למשיבים הזריזים!
מים, סבון, וזמןיהודיה מא"יאחרונה
הפס הלבן הזה יורד לאט לאט עם עוד שטיפה ועוד שטיפה.
היי. אני חדשה פה וראיתי אתמוליעלקה
שמישהי כתבה מתכון לקיגל תפו"א. אני רוצה אותו אבל לא מוצאת היכן הוא. משהו פשוט: תפו"א , בצל, תבלינים ביצים. רציתי לשאול אותה אם מבשלים לפני כן את תפו"א או רק מגררים?
לא ראיתי את המתכוןיהודיה מא"יאחרונה
אבל ברור לי שרק מגררים.
תפו"א מגוררים יתפרקו בבישול אפילו קצר.
משתפת במשהו קטן שהכנתיחילזון 123
אתמול בערב הכנתי "חלה מטוגנת" בתנור
הכל כרגיל- ערבבתי ביצה עם מים וקצת שמן טבלתי את הפרוסות
ושמתי בתבנית עם נייר אפיה משומן וקצת שמן מלמעלה, באמצע האפיה הפכתי לצד השני.
יצא מצויין ולא הייתי צריכה להתעסק עם טיגונים (שונאת את זה)
וגם זה יותר מהר כי הכנתי את כל הנגלה בבת אחת (בתבנית גדולה).
בקיצור לעצלנים כדאי לנסות...
איך שמת את השמן למעלה?מתוקה מדבש
זה כבר יוצא כמעט אותו כמות כשמטגנים לא?
שמן למעלה ולמטה.
זה אמור להיות יותר דיאטטי?
צר ליחילזון 123
לדעתי חלה עם שמן וביצה זה אף פעם לא יהיה דיאטטי, אבל זה טעים בכל זאת. 
בכל אופן -
א.לא חייבים לשים שמן מלמעלה כי ממילא הופכים את זה באמצע האפיה
ב.אני שמתי קצת, יש לי בקבוק עם פיה דקה כזאת שאפשר לטפטף לא הרבה.
ג.כשמטגנים זה בכל זאת יותר שמן. אי אפשר לטגן חלה עם כף שמן
ד.נדמה לי שעדיף שמן שמתחמם בחום קבוע בתנור מאשר שמן על אש גלויה כי אז הוא נשרף מהר יותר ובין נגלה לנגלה משתמשים בשאריות שמן של הנגלה הקודמת.
ה.זה היה לי פשוט נח כי אני שונאת לעמוד מלא זמן ליד המחבת ולשמור על זה והשמן משפריץ וכו'.
תוספת-רק תפילהאחרונה
אני עושה לחם מטוגן עם ביצה וחלב ולפעמים גם מוסיפה סוכר וניל. זה טעים ומתוק!! (גם בלי סוכר וניל)
בריא בכל מקרה זה לא יצא.
[ויחסית הטיגון נסבל אצלי, מעדיפה טיגון מאשר להתחיל להוציא תבניות מהתנור והתחיל לחמם ת'תנור....]
קודם כל הצורה שלהן נהדרת. למה הן מתפוצצות?אני ירושלמית
יכול להיות שאת מושחת אותן בביצה לאחר הקליעה, ולפני ההתפחה השניה, או שאת לא מתפיחה מספיק זמן את ההתפחה הזאת?
הביצה יוצרת כמין קרום על החלה, וכשהחלה תופחת עוד בצנור הקרום מתפוצץ והתוצאה כמו שבתמונות...
אז מה עושים? מתפיחים זמן מספיק לאחר הקליעה, ולפני האפיה בלי למשוח בביצה!
אחרי התפחה שניה עד לגודל הרצוי, (כמעט) מושחים בביצהומכניסים לתנור חם מאד (200 מעלות) לעשר דק'
אח"כ מנימיכים את חום התנור ואופים עוד כ20-30 דק' בחום בינוני עד לאפיה מלאה.
בהצלחה!!
אפשרות נוספתאמא מסורה
יתכן שאחרי הקליעה את מעבירה לתבנית ומותחת את החלה או שמעבירה את החלה לתבנית אחרי שהיא תפחה מעט?
המתיחה הזאת גורמת לחלה להתבקע, ולכן צריך לשמור על הגודל של החלה כמו שנקלעה ולא לנסות "להאריך" אותה כשמניחים בתבנית.
ומה עם החום?יעלקה
צריך חום בינוני גבוהה . זמן אפיה כחצי שעה. אחרי האפיה להשאיר 2 דקות בתנור כבוי
