במקום רסק עגבניות. משהו יודע מה עושים עם זה?
תודה!
במקום רסק עגבניות. משהו יודע מה עושים עם זה?
תודה!
מרמומה ושקשוקה של טוניסאים
מרכיבים:
שמן לטיגון
3 גמבות מתוקות
1 פלפל ירוק בהיר
1 תפו"א
2 עגבניות בשלות
1 ראש שום
2 קישואים, אפשר
1 פלפלון חריף, אפשר
1 קופסה קטנה רסק עגבניות, אפשר (למי שאוהב רוטב יותר סמיך)
תבלינים: מלח
פלפל שחור, פפריקה מתוקה או חריפה, תלוי אם יש לכם לשון מברזל או מצמר פלדה,
ובמקום כל החריפים אפשר ועדיף פשוט להוסיף על קצה המזלג-
הריסה = זה החריף של הטוניסאים, יש צנצנות של זה ברוב המכולות והרשתות. זהירות זה חריף אש.
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לריבועים בגודל 2-3 ס"מ.
מחממים מעט שמן לטיגון בסיר. שמים את הירקות בסיר בשכבות בסדר הזה:
פלפלים, גמבות, תפו"א, קישואים, עגבניות, שיני שום. להוסיף תבלינים והריסה למעלה.
אם מוסיפים רסק עגבניות, לערבב רק קצת ולפני הרתיחה או אחרי שהתקרר לגמרי לילה במקרר.
לא לערבב כשזה חם! שלא יתפוררו התפו"א. עדיף לא להוסיף מים ולהשגיח כל הזמן שלא יישרף. אפשר קצת מים אם חוששים שזה כן הולך להישרף.
לבשל עד לרתיחה עדינה, להנמיך לאש קטנה ולבשל עוד 1/2 שעה מכוסה, עד שהתפו"א רכים אך לא מתפוררים.
טעים עם קוסקוס, אורז, קינואה, פסטה, פתיתים, פירה, לחם, פיתה, ביצים קשות.
כדי להפוך את המרמומה לשקשוקה:
כדאי מלכתחילה לחתוך את הירקות יותר קטן, אבל לא הכרחי. אחרי הרתיחה פותחים בסיר על המרמומה ביצים כמספר האוכלים או כמה שיש מקום בסיר. מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כמו בהסבר למעלה עד שהביצים מתייצבות ומתחילות להתקשות.
בס"ד
מישהו יודע מה ההבדל בין גריסים לגריסי פנינה?
אפשר לשים אותם בחמין במקום גרגירי החומוס?
גריסי פנינה הרבה יותר טובים ומתאימים למגוון רחב יותר של תבשילים. (קצת יותר יקרים אבל לא כ"כ משמעותי כמו ההבדל באיכות)
אפשר בהחלט לשים בחמין.
ומה המצרכים שאת כן אוהבת אז יהיה אפשר לחשוב יותר ממוקד.
בעזהי"ת.
והלוואי שמישהו יגיד לי אחרת!!
רחלקההכי טעים זה ממרחית אבל זה נוכרייייייי 
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t333969#4128249
וחלב מרוכז אפשר אולי לנסות להכין לבד (למרות שזה נראה לי די הרבה טירחה), תחפשי בגוגל "חלב מרוכז ביתי"
בגדול המתכון היה לטחון במעבד מזון אגוזי לוז
להוסיף קקאו, סוכר, טיפה מלח, תמצית וניל, וקצת שמן.
![]()
והקישור (מותר לתת פה נכון?)-
אבל שקשה למצוא אותו...
אז אם מישהו רואה את זה איפשהו שיודיע, נראה לי שכולנו נשמח מזה.
מישי יודעת איך מכינים?
בעיקרון אני יודעת שהוא מורכב מ-3 דברים- קמח, שמנת חמוצה ומרגרינה.. אבל מישי יודעת מתכון אמיתי?
תודה!
המצרכים
בצק שק"מ משודרג
[1 קמח אוסם קטן = 350 גרם קמח תופח]
1 גביע שמנת 9%
200 גרם חמאה - מרוככת.
2 חלמונים
את יכולה להשמיט את החלמונים, להחליף את החמאה במרגרינה, ואת השמנת באשל.
בהצלחה!
וא"כ איך?
פשוט להוסיף לאורז בזמן הבישול.
אפשר ענף שלם ולהוציא, או רק את העלים, מפוררים
בעקבות שרשור המתכונים ההזויים-
התעורר בי רעיון שרשור המתכונים הכי מושחתים ששמעתם עליהם (מבחינה כלכלית, קלורית ועוד....)
למי יש???
(עד היום אני לא משתחררת מהמתכון שהציע להכין כדורי שוקולד, כשהשוקולד בהם הוא תערובת שברי מקופלת, פסק זמן, כיף כיף ועוד, לא זוכרת את הפרטים, אבל אין ספק שהוא עומד בכבוד בתנאי השרשור דנן....)
![]()
זה המושחתות במטיבה (מבחינה קלורית כמובן)
עוגת גבינה ואוכמניות זה נקרא מושחת? נראה לי לא מספיק לא?
עם שמנת וסלמון מעושן, מתכון של אני ירושלמית משבועות (מי שרוצה מוזמנת לחפש את השרשור ההוא..)
פשטידת כרובית מוקרמת עם גבינה צהובה ושמנת, מחוץ לעונה של הכרובית.
כל המתכונים מהספר "עוד שוקולד"
אם יהיו לי עוד רעיונות אני אכתוב בהמשך
אני ירושלמיתלא פיללתי למצוא את עצמי ב'רשימה השחורה' של המושחתים....![]()
לא מתכון מדויק:
עוגת בסיס מעליה 3 שכבות שוקולדיות
שוקולד מריר עם שמנת מתוקה
שוקולד חלב כנ"ל
שוקולד לבן כנ"ל
ולמעלה לקשט עם שוקולד מגורר.
מיוחד לימי הולדת ואירועים מיוחדים.
שמעתם פעם על דג סלמון במדיח?
לא זאת לא בדיחה, באמת יש מתכון כזה, מניחים את הדג בנייר כסף, שמים תבלינים סוגרים ושמים במדיח (בלי כלים מלוכלכים ובלי סבון כמובן).
ויש גם עוף בבירה - פותחים פחית בירה (נראה לי שבירה, יכול להיות שזה היה קולה) "מושיבים" את העוף על הפחית ואופים בתנור. רק צריך להזהר אח"כ כשמוציאים את זה לא להכוות.
איזה מתכונים הזויים שכאלו אתם מכירים? ולמי שיש מתכון מדוייק מוזמנים לשתף במתכון המלא.
בעזהי"ת.
במיוחד בפסח ![]()
מה הזוי בזה?
זה ממש טעים.
לאכול עם גרנולה במקום חלב לארוחת בוקר של בריאות
בעזהי"ת.
ואז זה מעדן אמיתי!!!
[ואפילו אני אומרת את זה, שאני לא נוגעת בטחינה בשום מצב!!]
אפשר להשתמש ברסק שנשאר למילוי חביתיות מתוקות.
ובקשר להמרת שמן ברסק תפוחים, מובא באתר STARMED שההחלפה מתאימה בעיקר לעוגות בחושות. היא גם מציעה להחליף 100 גרם חמאה ב-80 גרם שמן.
אף פעם לא נסיתי להחליף שמן ברסק תפוחים, אלא רק מרגרינה בשמן, ובעוגות נחלתי הצלחה. בעוגיות, רק מתכונים בודדים יצאו לי מוצלחים בהמרה.
מישהו מכיר?
העוגיות החומות האלו עם השוקולד, שנמכרות במשקל..
יש למישהו מתכון? ואולי אפילו בלי מרגרינה????
נשמח.
זה לא חוקי...![]()
ולגבי העוגיות, לא הצלחתי להבין לאיזה סוג את מתכוונת...ערגליות? עם שוקוצ'יפס? ממולאות שוקולד כמו בעוגיות מיני של אוסם?
שכשהילדים באו לבקר בבית חולים, הם באו עם עוגיות כאלו שקנו בחנות ונזכרתי בפעם... אני כ"כ אוהבת את העוגיות האלו (וגם הם, אבל זה כבר שולי...)
בקיצור, לא ערגליות ולא ממולאות...
נראה לי שבסופרים במעדניות שמוכרים במשקל, קוראים להן פשוט קוקיס.
לא יודעת למה יש לי בזיכרון את השם נילס קוקיס (אולי בגלל נילס ואווזי הבר?!)
עוגיות חומות (יש גם בהירות), עגולות,שטוחות עם חתיכות שוקולד (לא שוקולד צ'יפס) והמהדרים שמים גם אגוזים...
(זה נשמע כמו סיפור שאני מקריאה לילדים לפעמים - "אין חיה כזאת")
זה כרגע ההסבר, למרות שנראה לי שהן מלאות מרגרינה/חמאה (בדרך כלל הן חלביות) ואז זה מוריד אותן מהפרק מבחינתי.
אבל אני מנסה את מזלי.
תודה!
יש מתכונים שאני משמינה רק מהמחשבה עליהם.......
לא, אין לי מתכון, עוגות זה הצד החלש שלי.....
וגם נורא יקרות..........
נראה לי שאת יכולה להשתמש במתכון רגיל של עוגיות שוקולד צ'יפס רק ההבדל הוא
שבטח הם משתמשים בחמאה,ומלא חמאה.
ובמקום שוקולד ציפס חתיכות גדולות יותר של שוקולד אמיתי איכותי (שוקולד לבן, מריר וחלב..)
תנסי ככה, ותראי אם זה יוצא דומה.. (זה בטוח יהיה טעים
בהצלחה!
שזה בעצם עוגיות עם חמאה והמון פצפוצי שוקולד בשלשת הצבעים.. מריר חלבי ולבן
אני לא יודעת אם זה מה שאת מחפשת... אבל זה טעים (ויקר, ומשמין) בטירוף!
עוגיות שוקולד צ'יפס אבל במקום שוקולד צ'יפס שמים פצפוצי שוקולד??
נתקלתי באריזה של העוגיות. הן מכילות שמן צמחי (כנראה שמן ולא מרגרינה שהיא שומן צמחי..) ואינן מכילות ביצים.
בלי בשר.
צריך לבשל את האורז לפני שממלאים ומבשלים ברוטב?
עם מעט שמן ותיבול, ממלאה את הפלפלים, מוסיפה רוטב ומבשלת לפחות שעה(לפעמים יותר) כדאי לבדוק שהאורז בושל.
בהצלחה
פשוט, החלטתי להכין בלי בשר. ובד"כ כשאני מערבבת אורז עם בשר וממלאת אז באמת איני מבשלת את האורז .
לא ידעתי אם הוא מתבשל היטב גם כשהוא לבד.
כדי שהאורז יתבשל טוב
ממליצה לך לנסות להוסיף לימון סחוט - אם לא סיימו כבר את הארוחה
.
ואני אףפעם לא עושה עם בשר וזה יוצא נפלא.
מערבבת אורז, תבלינים רסק וכו', מספיק מים בסיר ועלהאש.
לבריאות
לוקחת סיר שטוח ורחב.
שופכת שמן על התחתית.
ממלאת את תחתית הסיר בגרגרים אבל שלא יהיו צפופים מדי.
מכסה ושמה על האש. כשמתחיל להתפצח מעבירה לאש נמוכה.
מכבים את האש כשהפיצפוצים נחלשים.
מתוק לא יודעת איך להכין.
1/2 חבילת פופקורן (200 ג') להכין בסיר [שמן בתחתית הסיר, עליו לשים את הגרגירים, לסגור את המכסה, לחכות, כשמתחילים לשמוע שהם "קופצים" מומלץ לנענע את הסיר מעל הגז על מנת למנוע שריפת חלק מהפופקורן בתחתית, כאשר הם מפסיקים לקפוץ ניתן לכבות את הגז].
לסירופ:
1/4 מרגרינה בטעם חמאה
1/4 כוס קורן סירופ (סירופ תירס)
1/2 כוס סוכר חום
לבשל עד שהסוכר נמס
[ניתן להוסיף פקאנים ושקדים חתוכים וכו']
לערבב את הפופקורן עם הסירופ לאפות בתנור בחום נמוך 15-20 דק', לקרר להפריד ולזלול. 
בא לי להכין פסטה ברוטב שמנת + גבינה צהובה.
איזה קינוח עתיר שוקולד המיועד למי שלא מומחית גדולה לקינוחים, ואולי עוד משהו- שכרגע אינני יודעת מה.....
המלצות ומתכונים יתקבלו בברכה!!
כמה קל ככה טעים ככה מושחת...![]()
(זה פחות או יותר לאכול שוקולד מומס עם שמנת/חלב...)
איז המתכון את בדיוק צריכה, של הפסטה, הקינוח או שניהם?
מה דעתך על מוס שוקולד בקלי קלות?
בכלל נעלמה...
(אני בכלל בדיאטה אז את כל המחשבות האסורות שלי אני מוציאה על אחרים...
)
מתלבטת בין מסעדה (נסיעה ארוכה, השארת הילדים, ימבה כסף שאפשר לקנות בו משהו שאני רוצה) או להכין לבד ארוחה מושקעת.....
רוצה מתכונים להכל!!!
ועדיין רלוונטי!!!
תודה לכולכן!!
מתכון לשני אנשים:
טוב זה לא ממש מתכון אבל בערך...
1 חבילה שוקולד מריר
1/2 ח' שוקולד חלבי/לבן להגשה לבחירה
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה /או עוד כוס חלב + כף קורנפלור מומס בחלב.
1 כף חמאה (עכשיו יש מחסור, אז ניתן לותר, מקסימום אם רוצים יותר סמיך להוסיף כפית קורנפלור מומסת בחלב)
2 כפות שוקו(לית)
מחממים לסף רתיחה כוס חלב, מוסיפים את השוקולד שבור לקוביות, 2 כפות שוקולית וכף חמאה מבשלים עד שהשוקולד נמס על אש נמוכה מאד
מוסיפים את השמנת או החלב עם הקורנפלור (אני תמיד עושה עם חלב וקורנפלור מטעמי קמצנות בכל התחומים...) מבשלים עד שהעסק הומוגני וסמיך.
מוזגים ל2 מאגים...
מפזרים למעלה פצפוצי שוקולד לבן (שוברים לפצפוצים) או משקיעים קוביות שוקולד חלבי לתוך העסק... (אפשר גם וגם, כל המרבה הרי זה...)
לחובבי האלכוהול, ניתן להוסיף אחרי גמר הבישול 2 כפות קוניאק/ליקר שוקולד או אחר לפי הטעם (תפוזים, בננה או דובדבנים...)
וואו!!! איך בא לי עכשיו!!!
ומזל טוב לכם!!!
להתעלף רק מלקרוא.......
בשביל שוקוליסטית מכורה שכמוני זה בדיוק מה שחסר לי.......
את נקראת לסדר!!!!!!!
אי אפשר פשוט לפתוח שרשור שוקולדי בלי ליטול אחריות לתוצאות!!! מה קרה לך?????????????
הרסת אותי.
אה. מוס שוקולד עם ליקר שוקולד מזוג מעל בכוסיות ארוכות ומעוצבות (יש חד פעמי....) זה מאד טעים.
איזה סוג שוקולד הכי מועדף עלייך? חלב/לבן/מריר?
יש העדפה לחברה מסויימת?
ספרי ליף, אני סקרנית
שוקולד לבן מבחינתי אינו שוקולד, ומריר זה סוג דיעבד....... 
אנחנו לא לגמרי כפילות...![]()
אני מהמכורים הקשים,
פעילות השוקולד בגוף נעשית אצלי בשוקולד מריר 60-70 אחוזי קקאו...
מבשלים את האטריות, רצוי קונכיות או צינורות.
מכינים רוטב שמנת:
(המתכון לחבילת אטריות שלמה)
100 ג' חמאה
4 כפות קמח
חבילת שמנת לקצפת או שמנת לבישול (רק לשים לב שיהיה ללא סוכר)
חלב לפי הצורך
תבלינים: שום, פלפל לבן, אגוז מוסקט ומלח.
ממיסים את החמאה בסיר, על אש קטנה, מוסיפים את הקמח. מערבבים ומחכים שיקציף.
מוסיפים תוך כדי ערבוב מהיר את השמנת וחלב עד לקבלת רוטב מעט דליל.
מתבלים. אם רוצים פטריות עכשיו זה הזמן להוסיף אותן, טריות ופרוסות. (אם רוצים פטריות מקופסאת שימורים מוסיפים אותן עוד לפני הקמח)
ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.
ולהגשה מעבירים את האטריות לכלי חסין חום יפה (אפשר צלחות אישות, ואפשר כלי מרכזי) מפזרים בנדיבות גבינה צהובה, יוצקים את הרוטב ומכניסים לתנור לחום גבוה ממש לשתי דקות עד שכל הגבינה נמסה. מגישים מיד. (אפשר כמובן לבשל את האטריות ולהכין את הרוטב מראש, רק שעד זה צריך טיפה יותר חימום.)
תגידי אתם אשכנזים? אם כן אני מציעה לך להגיש את האטריות ביחד עם סלמון מעושן. זה הולך נפלא ונותן חגיגיות רומנטית נהדרת לארוחה, ועדין יעלה פחות ממנה אחת במסעדה.
זהו למעשה המתכון שלי לגלידת מוס שוקולד הנפלאה שלי. אפשר להקפיא ולאכול כגלידה, או לאכול כמוס.
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד חלב
כ- 120 מ"ל חלב
חבילת שמנת לקצפת
ממיסים את השוקולדים עם החלב בבן מרי לתערובת חלקה
מחכים עד שיתקרר.
מקציפים את השמנת
מאחדים בעדינות את שתי התערובות בתנועת קיפול.
יתכן שתערובת השוקולד תהיה מעט סמיכה לערבוב, במצב כזה יש לערב אותה עם כף-שתיים מהקצפת ואז להמשיך לערבב את הכל בעדינות.
וכדי לשדרג לעוגת מוס מרשימה
אופים עוגת טורט נמוכה בתבנית עגולה בקוטר 24 (לא יותר), (עוגה כמו רולדה רק לאפות בתבנית עגולה במקום מלבנית, את צריכה לזה מתכון או שכבר יש לך?)
כשהעוגה מתקררת מורחים עליה את המוס. שמים במקפיא ליצוב.
מכינים ציפוי שוקולד: חצי כוס קקאו, חצי כוס סוכר, רבע כוס מים, שמינית כוס שמן, או מעט חמאה ותמצית וניל. לבשל את הכל (בסיר או במיקרו) לתערובת חלקה וסמיכה. עם זה נוזלי מדי, להוסיף עוד סוכר וקקאו, ואם זה סמיך מדי להוסיף עוד מים. אפשר להחליף חלק מהסוכר בדבש, זה יוצא נהדר (אוהבים טובלרון?)
להוריד מהאש, להוסיף שני שלוקים של ליקר טוב שאוהבים ולמרוח בעודו חם על המוס שהוצאנו מהמקפיא (צריך להיות די קפוא), להחזיר למקפיא לקרור מהיר.
כעת נשאר לקשט למעלה בקצפת, ואז להחביא עד למועד ההגשה.
הזכרתי אותו בגלל שטובלרון הוא שוקולד עם דבש. זה שילוב נהדר.
פעם עשיתי בתוך לחם בצל, כיכר עגולה לכל אחד, פותחים מלמעלה ומרוקנים ואז יוצקים בפנים את המרק
מרשים וטעים, ולא נורא עבודה, יש לי מתכון ממש פשוט ומוצלח ללחם בצל.
בלינצ'ס עם פירה ובצל ופטריות ועל זה רוטב פטריות- לא חלבי, אבל מתאים לסגנון.
ואם אתם אוהבים דגים, לדעתי זה מאד מתאים ליד הפסטה.
תחפשי מתכון באינטרנט
לצורך העניין, חזרנו גמורים מהעבודה בסביבות 4, ואני תוהה מה לעשות הלאה.......
דבר ראשון, לצאת לקניות עם רשימה מוכנה, אחרת תמצאי עצמך קונה דברים שלא רצית.
דבר שני, לשלוח את הבעל עם רשימה ואז הוא יקנה רק מה שצריך....
אם בוחרים סופר קבוע לקניות, אפשר לבדוק אם יש כרטיס מועדון שמקנה הנחות וגם לבדוק אם יש מבצעים שמתאימים, אם יש מקום איחסון בבית, כדאי לקנות עוד חבילה במבצע ולהקפיא, או שימורים ומזון שנשמר במבצעים של 1+1. אבל, לא להתפתות לקנות במבצע מוצר שאין לך צורך בו.
אם יש זמן, אפשר להשוות מחירים ולראות אם באופן עקבי חנות מסויימת יותר זולה.
לקנות פירות וירקות העונה. לדוגמא, כאשר קונים מלון בחורף הוא גם מגיע מגירור, וגם יותר יקר.
קטניות- יותר בזול בתפזורת (ואם אפשר לקנות בחנויות שבשוק).
שקדי מרק- קונים פעם אחת קופסא ובמשך השנה רק שקית.
אם את רוצה להגביל את עצמך, כמובן שהוצאת מזומן בסכום מדוייק תגביל בלי אפשרות של גמישות כמו כרטיס.
כך בקופה את מוותרת על כל מה שאת לא באמת צריכה, ועדיין נשארת עם סל קניות שמכיל את כל מה שאת צריכה באמת.
שני טיפים הכי חשובים:
לא ללכת רעבים.
לא ללכת עם ילדים.
(שמעתי פעם יועץ כלכלי שאמר שללכת למסעדה קודם- יותר כלכלי מללכת רעבים, שאז קונים בד"כ כל מה שזז. כך גם בקשר לילדים, שבייביסיטר יוצא זול יותר מאשר הם מצטרפים בפזמוני ה"אמא תקני לי...")
לעשות רשימה מדוייקת,
לנסות לשער לפני הקנייה כמה היא תעלה,
ותוך כדי הקנייה לעקוב ולהוסיף כל מוצר ששמים בעגלה לחשבון (בראש או בדף, מה שלא כתוב - לשער מחיר ולבדוק אח"כ בקופה),
ולנסות לחשוב על מה אפשר לוותר מתוך מה שעובר את התקציב המוקצב מראש.
(אפשר להוסיף תקציב נפרד קטן ל'דברים דחופים ששכחתי/פינוקים' - אבל בתנאי שגם הוא מוגבל מראש!)
אם נזכרתם בדברים שהם לא דחופים, אבל אתם אף פעם לא זוכרים אותם בבית - פשוט תכתבו ותוסיפו לרשימה של הפעם הבאה.
וכמובן - לשלם במזומן! עוזר עוזר עוזר!
ב"ה
מאכלים שקל להכין בבית וממממש יקרים (יחסית):
גפילטע- סה"כ דג טחון (חצי כוס) חצי כוס פרורי לחם ,2 ביצים ,סוכר, מלח, שמן.-ב5 ש"ח במקום 30..
עוגה בחושה שבבית 2 ש"ח לעומת 15 בחנות..(2 ביצים,2 כ' קמח,כוס סוכר,כוס שמן,קקאו,אבקות)
גבינה צהובה עדיף לקנות במעדניה מגורדת (ולאפיה יש סוג פיצרלה שזול ממש)
לחם אחיד- קונים ב3 ש"ח ופורסים במכונה.יותר טעים ובמקום 7 ש"ח.
פסטה- אני מעדיפה את הפשוטים שבצורות חמודות 3 ש"ח לחבילה במקום 8..
מטהר אוויר 3-5 ש"ח עובד כמו הזה זב15..
סודה בטעם לימון 3 ש"ח טעים ומרענן כמו כל המשקאות בטעמים שעולים כיום 6-8 ש"ח.
עוגיות- אם יש זמן (לוקח 10 ד"ק) במקום הקנויות שיקרות בד"כ להכין מתכון פשוט או לקנות את העוגיות שבאות 3 ב10.
קטשופ -אפשר גם ב6 ש"ח במקום ה15 של החברות ..
פרכיות - ה3 ב10 טעימים וטובים.
ליקר- אפשר להכין מוודקה\כהל. מתכונים לרוב באינטרנט.אבל רק משתלם לכמויות.
איפה אתה קונה דג טחון בכזה מחיר??
מחישוב פשוט יוצא שקניית צנצנת קציצות זולה מהכנה בבית, וחוסכת את הבלאגן
למי שאוהב את הטעם כמובן.
ב"ה
בהשוואה הנ"ל- התכוונתי לרולדה הקפואה-שמרתיחים עטופה.
דג קפריון טחון קונים בכל חנות דגים\בשר קפוא עולה 30כ- ש"ח לשקית והיא מספיקה לכ7 רולדות בגודל של זה בחנות.(כי יש חומרי מילוי).
זה לא כזה בלאגן, מילא המטבח בבישולים,וסה"כ בלילה בקערה,לוקח 2 דקות לבדוק ביצים,לבחוש פנימה את השום הכתוש ,תבלינים (סוכר מלח וכד)ופרורי לחם. לעטוף בפרגמנט ולהכניס למים הרותחים לשעה..
שווה ניסיון!
תחושה אותנטית ומאוד ביתית.ואפשר לשחק עם תבלינים ותוספות..
לא כ"כ זול לעשות לבד.....
הנקה טובה בהרבה מהרבה מאוד בחינות, וחוץ מיתרונות רבים בריאותיים, זה לא עולה כסף, תמיד זמין, אין צורך לדאוג לבקבוקים, מים חימום ועוד (שזאת גם הוצאה). אם האמא עוד מניקה קצת, אפשר להגביר חלב ע''י שאיבות ולשמור למחר במקרר, או במקפיא. זה לפחות יחסוך חלק מההוצאות.
מותרות- עוגות, עוגיות, קרקרים, ממתקים, חטיפים, משקאות ממותקים, ממש מקפיצים את ההוצאות. אפשר להכין הרבה בבית- עוגיות מחזיקות מעמד לפחות שבועיים, אפשר להכין כמות בצק כפולה ולשמור במקפיא- זה עוזר בזמינות, אפשר להכין תה קר בבית, פופקורן רגיל או בטעמים מאוד זול להכים בבית וגם בריא כי הוא דגן מלא ( אא''כ מוסיפים הרבה סוכר), ובהחלט אפשר וצריך להגביל צריכה של הנ''ל.
חוץ מזה, לתכנן מראש ארוחות. ז''א- לשבת ערב אחד, בדר''כ אני עושה את זה במוצ''ש, ולתכנן ארוחות לחודש. זה לא לוקח הרבה זמן. אני חושבת על מאכלים זולים ומשבצת אותם בתכנון. כל שבוע אני מתכננת ארוחות ספציפיות, ולוקחת בחשבון אם נשארו שאריות משבת ואם צריך להכין לדוגמה עוגיות או גראנולה. התכנון עוזר לי גם כדי לא להתקע בלי שעועית שרויה אם רציתי מרק שעועית, ולא לקלוט שעה לפני הארוחה שחסרים לי מצרכים או זמן.
בחזרה לתכנון חודשי- אני מנסה עכשיו לקנות כמעט הכל פעם בחודש. חודש שני של הניסוי ועד כה מוצא חן בעיני מאוד.
כשאני הולכת לקניות, תמיד אני מגלה משהו במבצע שאני אוהבת ורוצה, דברים ששכחתי לרשום אבל אני צריכה וכו', אז תמיד אני קונה דברים שלא ברשימה או שלא קונה וצריכה לחזור שוב...
תכנון מראש עוזר להחליט מה צריך ובהכרח, גם עוזר להסתדר עם מה שיש.
אז ביום או יומיים אפשר לעשות מבצע ולקנות את מה שצריך. הבעיה היא רק עם חלב, ביצים, ירקות ופירות. אז יש ירקות ופירות שמחזיקים מעמד יותר זמן, וככה אפשר לפחות 'למתוח' את הזמן בין הקניות. בכל אופן, אם מגבילים את הקניות באמצע החודש רק לנ''ל, עדיין אפשר לחסוך בהוצאות. נסו לפחות לשבועיים- זאת הקלה גם מהמירוץ של קניות אוכל- יישאר גם יותר זמן לדברים אחרים וגם פחות עצבים בנסיעות...
לחם אני מכינה ואנחנו משתמשים הרבה בחלב, אבל לא הרבה במוצרי חלב.
אני מאוד אוהבת לנסות מאכלים מיוחדים, אבל צריך לשמור על תקציב. מבחינת תבלינים יש לי הרבה, וזה עוזר בהכנת דברים טעימים אבל זולים. בעזרת תכנון מראש, מקפיא, וה' יתברך, אפשר ליהנות ממגון בלי לעבוד כל היום במטבח. אני מתחילה תכנון במחשבה על מצרכי יסוד זולים-- קמח, ביצים, אורז, קטניות. פעם עשיתי רשימה של כל הדברים שאני יכולה להכין מהמצרכים הכי זולים.
בוקר: אני מכינה גרנולה (השמים הם הגבול בהכנת גרנולה, אבל לא חייבים להוסיף אוכמניות מיובשות או פקאנים...), בלילה לפנקייק אני מכינה בלילה קודם וזה נשמר יומיים-שלושה במקרר, לחמניות מזונות (שאני מכינה) של ירק או מעט מתוקות- עם או בלי מלית, וכמובן יש לחם למי שיש זמן וישוב הדעת לנטילה וברכת המזון...
צהריים וערב: מרק- יכול להיות מרק שעועית סמיך, מרק ירקות עם אטריות/ בצקניות/ פסטה/ גריסים, מרק עדשים עם חוויאג', מרק טחון (ככה גם לא רואים מה בפנים- הזדמנות להכניס ירקות שאחרת עושים עליהם פרצופים...), מרק אפונה סמיך וטחון, מרק דלעת סמיך וטחון...
פסטה או לזניה וסלט. אני מכינה רוטב בשמל ללזניה- לא לוקח הרבה זמן, מאוד זול, ובקלות ניתן להכפיל כמויות ולהקפיא לזניה אחת. אני כמעט אף פעם לא מוסיפה גביננה צהובה ללזניה.
פיצה וסלט. בצק של פיצה קל להכין, ואני לא מוסיפה יותר מדי גבינה.
אורז ושעועית/ עדשים/ קינואה וכדומה.
אורז עם ירקות בחוויאג'/ קארי.
לחם וחביתה משודרגת/ שקשוקה/ סלט ביצים טוב וכדומה. אני מכינה לחם טוב, מה שעוזר לשדרג את הארוחה. ניתן להוסיף ללחם מעט בצל קצוץ דק, מעט בורגול/ קינואה שטופה/ אבקת בצל/ אבקת שום/ עשבי תיבול והתוצאות טעימות.
קציצות מעדשים מבושלים, או שעועית מבושלת. להכין קציצות גדולות ולטגן במעט שמן. המבורגר צמחוני זול.
נגמר לי הזמן, אבל אני מקווה שזה עוזר במשהו...
אני חושבת שהרבה יודעות שהנקה יותר זול (לפחות כל מי שניסתה פעם לקנות מטרנה...) וזה שיקול,
ובכל זאת - יש עוד אלף שיקולים. לא כל אחת מסוגלת ויכולה, ואין צורך לעשות ייסורי מצפון למי שלא מניקה.
[זה לא אישי נגדך, פשוט יש היום כזה לחץ חברתי להניק. תרגיעו, מותר לכל אחת לעשות מה שטוב לה, וכן, גם להתלונן שזה יקר!]
וחוץ מזה - אופה, הרעיונות שלך מצויינים!
אף אחת לא קונה מטרנה כי בא לה להיות בזבזנית, אלא כי ההנקה לא הולכת, ולשחרר כאלו כותרות- זה לא ממש פייר כלפי הנשים הללו.....
כשעושים קניות לשבת כדאי לקנות עופות שלמים ולחלק אותם לבד.
ככה אפשר להשתמש בגרונות ובכנפיים למרק, בשוקיים ובירכיים לעוף לליל שבת ומהחזה אפשר להכין שניצלים וכדו' לבוקר.
העלות של זה היא הרבה פחות מאשר לקנות את כל החלקים בנפרד.
זה יצא זול יותר מחלקים
להלן מס' טיפים מעבר למה שכבר כתבו:
1. אם יש מקפיא גדול ניתן לקנות קרטונים של בשר אחת לחצי שנה (ראש השנה, פסח) ברשת אשפר, בחגים הללו הם עושים מבצעים גדולים לכל חלקי הבשר.
2. להשתמש באבקת כביסה איכותית ויקרה יחסית (אריאל, טייד) זה חוסך את כל חומרי הניקוי להסרת כתמים לפני הכביסה.
3. אם כבר קונים מסיר כתמים לקנות פעם אחת בקבוק ובשאר הפעמים שקיות מילוי (תופס גם לאוכל שמגיע בצורה כזו - משהי הציע לגבוי שקדי מרק).
4. קופסאות איכסון - לא לקנות, לשמור מקופסאות ומארזים שנקנה בהם אוכל. לדוגמא - מהצנצנת של הדבש אפשר לעשות מקום איכסון לקטניות או לאבקת שוקו שקונים בשקית מילוי.
5. לקנות בחבילות גדולות - תה, גבינה, חמאה, משקאות וכו'.
6. לקנות (אם יש מקום בבית) במקומות שמוכרים בסיטונאות: שמן, שימורים, משקאות, טיטולים, נייר טואלט וכו'.
7. לא לקנות את כל האוכל המהיר.
8. שקיות זבל אפשר להשתמש בשקיות של הקניות ולהוריד זבל כל יום או פעמיים ביום.
9. לערוך רשימה מסודרת של כל מה שקונים בבית: החל מגבינה וכלה בחומרי ניקוי, וכל פעם לעבוד עם הרשימה הזו.
10. לא לקחת ילדים, ולצמצם את הממתק שלהם לדבר אחד בקניה.
11. לקנות מארזי ממתקים ושוקולדים.
12. במצרכים שאין בהם סיכון בריאותי ניתן בהחלט לקנות מחברות יותר פשוטות...
13. לקנות קטשופ זול ולהכניס את תכולתו לקטשופ של אוסם ריק. הילדים לא שמים לב לשינוי בטעם.
14. לחלוף מהר את השטח של המעדניה...
15. ללכת ביום של המבצעים. למשל אצלנו ברמי לוי יש יום של מבצעי עופות ויום של פירות. אז שבוע אחד קונים ביום של העופות כמות מספיקה ושבוע אחר ביום של הפירות.
16. חומרי ניקוי לקנות זול - זה עושה את אותה העבודה. למשל חומר לאסלה שהוא זול יכול לשמש גם כמסיר חלודה וכתמי אבנית לכיורים.
17. להשוות מחירים בין מוצרים בחונות.
18. לשים לב שהמבצע באמת מבצע.
בהצלחה,
קניה מהנה.
לא בטוח שזה משתלם בטווח הארוך.
ממקום זול- אז זה בהחלט משתלם.
לעבור על העגלה ברוגע, ולחשוב שוב - מה באמת אני צריך. ובעיקר: מה אני יכול להוריד.
מנסיון - חוסך הרבה כסף.
בעזהי"ת.
בלי שהיא תשים לב.
לדוגמא:
בתוך קציצות (לא בשריות, כמובן), בתוך מטבוחה, וכו'.
תהיו יצירתיים.
ואני חושבת שיש אומגה 3 גם בירקות ירוקים (כמו חסה), אבל אני ממש לא בטוחה.
מה לגבי ויטמין D ?
יש אומגה 3 משמן מרווה. זה בא בכמוסות שאפשר לפתוח אותם ולתת לה לשתות את השמן שהוא די טעים לילדים.
יש בעיה עם האומגה 3
ראשית היא קיימת רק בדגים שחיים במיים מלוחים עמוקים וגם לא בכל הדגים רק בדגים מסויימים מאוד!
שנית, כיום האומגה 3 שנמצאת בדגים לא כל כך בריאה מאחר והמיים בהם הם חיים מזןהמים בפסולת של מפעלים לצערנו. כך שגם הדגים שאנו אוכלים (במידה והם ממיים עמוקים ומלוחים) כבר לא כל כך בריאיםץ
שלישית, כמוסות אומגה 3 המיוצרות מדגים מכילות את מתכות רעילות שמקורה מהפסולת התעשייתית שנשפכת לים (כמו כספית וכו') לקחת כמוסות כאלו זו ממש סכנת נפשות!!
הדגים מקבלים את האומגה 3 מהאצות שהם אוכלים לכן למה לא ללכת למקור ולקחת משם את האומגה 3.
אז במידה ותיתן לה אומגה 3 בכמוסות תן לה אך ורק אומגה 3 צמחית.
לא סתם כתוב באריזות : "ללא חשש כספית, מתכות כאלו ואחרות".
אני נוטל כבר תקופה לא קצרה כמוסות אומגה 3 (של סופהרב) ועד כה ברוך ה' מרגיש מצוין. על המוצר הם כותבים במפורש שהוא מופק מדגים קטנים בלבד, וזאת ע"מ להפיק שמן דגים טהור אשר נקי מכספית, דיאוקסין, PCB ושאר מתכות כבדות (ציטוט). לבד מזאת די ברור שעל החומר לעמוד בתקנים בריאותיים והכי הוא עובר מן הסתם סינון במעבדה- הרי אף אחד אינו רוצה להסתבך עם תביעות עתידיות.
זה שכותבים זה לא אומר שזה בהכרח נכון
בארה"ב כבר הפסיקו להשתמש באומגה 3 מדגים.
וגם שאלת את עצמך מדוע צריך לכתוב על האריזה "נקי מ...". כנראה שבדקו ומצאו שיש בכמוסות חומרים כאלו ואחרים . שהרי אם לא היו מוצאים לא היה צורך לכתוב.
בנוסף זה שאתה מרגיש טוב זה לא מעיד על כלום. אין על האומגה 3 ! ולא אמרתי שבכמוסות שאתה ואחרים לוקחים אין אומגה 3 . בודאי שיש ולכן זה עוזר. אך כשלוקחים את הכמוסות מקבלים בנוסף לאומגה גם חומרים אחרים שהם לא כל כך בריאים. מה שאין באומגה 3 שמקורה מצמחים.
אופטימיתמידאני בת שירות בב"ס יסודי ויש לי פעם בשבוע חוג בישול עם קבוצה קטנה מהכיתה (על חשבון השיעור..)
אני צריכה כמה שיותר רעיונות למתכונים פשוטים (לכיתה ב') שאפשר להכין תוך 40 דק'.. ולא רק כדורי שוקולד ועוגיות.. זה יכול להיות מתכון שאפשר להוסיף לו דברים מעבר כמו נגיד פנקייק אז להכין גם מפית מנייר מקושטת ולקשט גם את הפנקייק עם סוכריות..(בסוף השיעור אנחנו מחלקים את זה לכל הכיתה.. ככה שצריך כמיויות גדולות יחסית)
הרעיון זה להכניס כמה שיותר מיומנויות תוך כדי הבישול.. (לחתוך, לקלף, לגרד וכד'..)
תודה מקוה שתעזרו לי...
מרקים:יקרות - חתוכים, מגוררים, מעוכים.
לחמים: פיצה, פיתות עם זעתר, חלות, לחמניות מתוקות.
סלטים: סלט פירות (עם קצפת או בלי), סלט ירקות.
טיגונים: סופגניות, לביבות, צ'יפס, לחם מטוגן, (פופקורן)
עוגיות - בצורות שונות, חום לבן, שושנים.
אם תרצי מתכונים בשמחה!
אפשר להביא להם בתור תוספות זיתים, פטריות, תירס וכו' מקופסאות שימורים והם ישימו לעצמם מה שהם רוצים.
פיצה וכל דבר אחר עם בצק שצריך תפיחה זה לא כ"כ רעיון טוב כי אין לי מתי להכין את הבצק לפני..
אני צריכה מתכונים פשוטים ממש בלי יותר מידי השקעה על המתכון עצמו.. יותר השקעה על המיסביב(קישוט,הגשה וכו'..) תודה!
או פיציות שזה כרוכית בצק עלים ממולאת רסק +זיתים+גבנ"צ, חתוכה לפרוסות, אופים כשהצד החתוך כלפי מעלה (כמו שושני שמרים)
מבצק עלים ניתן כמובן לאפות גם בורקס במליות שונות
וגם עוגיות (אוזניים, ומקלות מסוכרים עם קקאו)
אפשר להכין פלאפל (את התערבת תביאי מוכנה ורק תטגנו)
תאפו פיתות (לא צריך כ"כ הרבה זמן התפחה)
ותחתכו סלט.
אפשר להכין סלטים חיים שונים (גזר מרוקאי, כרוב, חסה, קולרבי וגזר או כרוב וגזר)
אפשר להכין פיתות +שקשוקה
או פיתות שניצלים
עוגות( גבינה) בלי אפיה (עם בסקויטים)
עוגת שוקולד בחושה +קרם וסוכריות
פודינג שוקולד, פיתות 'טאבון', סוגים שונים של סלטים, פסטה מוקרמת זה מה שעולה לי כרגע.
שהמגבלה היא בלי ירקות בכלל..
לחתוך למנות, לסדר בתבנית
לערבב שמן עם תבלינים שאוהבים, עדיף שמן זית.
מורחים את הדג בתערובת השמן והתבלינים, אופים 15 דקות בחום 190 מעלות.
התיבול שלי - שום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פלפל אנגלי טימין וזנגוויל
לפני שאני מכניסה לתנור אני שופכת על פרוסות הדג כמות נדיבה של לימון ואחר"כ שוטפת אותו. (זה מוציא קצת את הטעם הדגי הכבד).
מכינה תערוכת מטבל של מלח, פפריקה מתוקה, מעט כורכום , טיפטיפה פפריקה חריפה ושמן זית. מורחת על הדגים ובער 18 דקות בתנור כשהתבנית מכוסה בנייר כסף.
עוד דקותיים עם תבנית מגולה- והדג יוצא נהדר.
לבריאות לכם- ותספרי לנו מה עשית ואיך יצא.
להשרות כמה שעות בלימון ומלח ומעט מים, לשטוף היטב.
לשים:
שום- אפשר אבקה,
פפריקה חריפה, מתוקה, מעט כורכום, א. מרק עוף.
לקצוץ כוסברה ולתנור
אבל זה גם תלוי איפה את גרה... אני יכולה להשאיר משהו מהמקפיא יומים במקרר והוא לא יפשיר כמו שצריך.
אם אוכלים מייד, אפשר גם פשוט לחמם על אש נמוכה כדי לזרז תהליכים, אבל זה לא מומלץ