תודה!
סליחה??? איך זה שאין כאן שרשור מתכונים לסופגניות??אחותו
מחכה...
אולי אני אודיע לכם מה יצא לנו הכי מוצלח.
אה, וכמובן- חודש טוב!!!אחותו
כי אני התייאשתי מסופגניות בייתיות...אני ירושלמית
וכנראה יש עוד כמה כמוני...
כ"כ הרבה עבודה וכסף
ובסוף הילדים מעדיפים את אלו של 10 ב10 ש"ח מהדוכנים בעיר, במבצעים של לפני החג...
וכמובן: חודש טוב!אני ירושלמית
את מוזמנת לעניין באשכול הזה:חסיד ה'אחרונה
עוגות ש"צונחות"avishi
האם למישהו יש רעיון/ידע מה גורם לעוגות לתפוח בתנור, ובהמשך האפיה לצנוח....??
יכול להיות כמות מרובה מידי של א. אפיה?
זה כ"כ מאכזב....
תודה!!!
את פותחת את התנור??מעפר אני באה
כי אם פותחים ת'תנור בזמן שהעוגה עדין לא נאפתה מספיק, העוגה צונחת..
כנסוווו--שמרית999
שמעתי שאם לא משנים את התבנית,אז העוגה עולה ועולה,ולא יורדת..
כי השמן מוריד אותה למטה בגלל שלא תדבק וכל זה..אז יעני הוא מושך אותה..=]
אם זה תבנית חד פעמי-אז תעשי בלי שימון..=]
(בכל אופן שמעתי את זה,ולפי מה שראיתי זה גם עבד..אני לצערי לא יצא לי עדיין לנסות..)
ועוד משהו חשוב-תעשי בהתחלה על חום נמוך \בנוני ולא על גבוה כי ככה העוגה תאפה,ותעלה בגובה שלה,
ולא להוציא מהתנור ישר,אלא לחכות שיתקרר מאט..
ב"הצלחה!!!!!!
תודה רבה!!!avishi
לגבי עוגות גבינהכלנית1
רק לגבי עוגות גבינה, יש לאפות 10 דקות ראשונות בחום יותר גבוה (200 מעלות) ובהמשך להנמיך (180 מעלות כ-50 דקות). יש לזכור שבטוסטר אובן מורידים מעט את הטמפ' כי התבנית קרובה יותר לגוף החימום.
למה העוגה נופלתיהודיה מא"י
מבוסס על עצות מהספר מהמטבח באהבה.
לעוגת ספוג (טורט) - הקצפה לא טובה של החלבונים, חלבונים קרים בעת הקצפה, (יוצא פחות קצף), עירבוב הקמח לא היה מספק בעדינות והקצף נשבר.(גן הקצפה ללא סוכר גורמת לקצף להשבר בקלות), תבנית האפייה גדולה מדי.
עוגות בחושות - יותר מדי סוכר/שומן, הזזת העוגה בזמן האפייה, הוצאה מוקדמת מדי של העוגה/אפייה לא מספקת, תנור לא חם מספיק/חם מדי, החומרים לא עורבבו היטב, מעט מדי/יותר מדי אבקת אפייה.
אלו יותר מידי אופציות....
avishi
עוגיות טעימות ובריאות - למישהו יש רעיון?אילה שלוחה
חשבתי על עוגיות קוואקר או גרנולה, אבל אפשר גם משהו אחר....
בלי מרגרינה אם אפשר.
אשמח מאוד למתכון. תודה!!
עוגיות קוואקריהודיה מא"י
2 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
שקית אבקת אפייה.
ללוש לבצק אחיד, לשטח דק-דק בתבנית עם נייר אפייה(מספיק לתבנית גדולה מאוד) ולאפות בחום 180 כ 20 דקות עד שיזהיב.
לחתוך לעוגיות כשזה עוד חם.
אפשר ורצוי להשתמש בקמח מלא וסוכר חום (יוצא יותר טעים)
אפשר להוסיף שקדים, אגוזים, צימוקים וכו'
הגדירי 'בריא'...אנונימי (פותח)
בדר''כ מה שנחשב בריא גם מלא אנרגיה. שזאת דרך יפה לומר 'משמין'. אבל בכל זאת מדובר בעוגיות ולא באוכל שצריך לאכול בכמויות. אני אוהבת עוגות שמרים קטנות לא מתוקות מדי.
בעוגיות שלא לרידוד, אפשר להחליף חמאה בשמן, רק להפחית כ-20% מהכמות, ז''א 200 גרם חמאה= בערך 3/4 כוס שמן.
עוגיות בסקוטי, ללא שומן, לא מאוד מתוקות (מתכון מהזכרון...): 2.5 כוסות קמח מנופה, 1/2 כפית אבקת אפיה, 1/2 כוס סוכר, תבלינים (להלן). לערבב היטב ולהוסיף 3 ביצים טרופות. ליצור נקניק מאוד ארוך ולאפות 30 דקות בחום בינוני. לצנן כמה שעות, לפרוס לפרוסות דקות ולשים את הפרוסות בתנור ל-6-8 דקות מכל צד בחום 160.
וריאציות: גרד מ2 לימונים או תפוזים ושתי כפות פרג
2-3 כפות קפה נמס ממגורען, בשתי כפות מים ושוקולד צ'יפס
1/4 כוס קקקאו, 1/4 כוס סוכר, כוס שקדים, 3 כפות מים
ועוד רעיונוות- אגוזים, תבלינים, צימוקים וכדומה.
יש גם עוגיות מלוחות (מתכון אלג'יראי, אני יודעת שזאת כמות אבל זה נשמר): לערבב 1 ק''ג קמח, 1.5 כף אבקת אפיה, 1-2 כפות מלח, 2 כוסות שמן, 1.5 כוס מיץ. הבצק מעט דביק- ללוש כמה דקות. לתת לנוח כעשר דקות. לרדד לעלה דק, כ3 מ''מ. לחתוך לחתיכות גדולות. לחתוך הרבה חתכים קטנים בבצק או עם מזלג- כמו במצה. יש מכשיר מיוחד לזה, אבל אני לא יודעת איך הוא נקרא. לאפות ב200 מעלות, אני לא זוכרת כמה זמן- עד שמזהיב.
אשמח לעוד מתכונים...אילה שלוחהאחרונה
(לפעם אחרת)
בסוף עשיתי עוגיות קוואקר, בערך לפי המתכון של יהודיה מא"י (תודה!!) נאפה מחר בע"ה..
אשמח לעוד מתכונים לפעמים אחרות.
ול"אופה: בריא - לא כ"כ אכפת לי על קלוריות.
[ותודה גם לך על הרעיונות...
]
טיבולים מענייניםעמית-טליה
איך אתם מכינים את השניצלים שלכם?
כבר משעמם הביצה והפירורי לחם...
ושאלה שניה, אני כל הזמן שומעת שאבקת מרק עוף זה לא בריא.
מצד שני זה התבלין העיקרי שאני דוחפת לכל דבר
למה זה לא בריא? ומה אפשר לשים במקום? נניח לקוסקוס, פסטה וכדומה...
לפחות לשאלה הראשונהיהודיה מא"י
אז קודם כל אני לא מסתפקת בביצה (כשאני מכינה שניצלים) אלא מכינה משרה - ביצה, רסק עגבניות, חרדל, תבלינים ועוד.
וגיוונים בפרורי לחם. קודם כל אפשר גם כן לתבל אותם בתיבולים שונים.
אפשר לערבב אותם עם אבקת פירה/פרורים של פירה שהכנת לבד יבש מאוד. ומקבלים שניצלים בציפוי צ'יפס.
אפשר להוסיף שומשום/קצח וכו'.
אפשר (מושחת הן מטעמי בריאות והן מטעמי מחיר) להשתמש במקום בפרורי לחם בפרורים של ביסלי או של קורנפלקס. מובטח שהילדים יטרפו בלי להשאיר פירור.
ולגבי תחליף לאבקת מרק עוף - תבלינים. שום, פלפל שחור/לבן, זנגוויל, שמיר ומלח.
תשובותרעיה ואם
שניצל אחר:
מערבבים בקערה -
ביצה וקמח, כמויות לפי הצורך לקבלת עיסה סמיכה אבל לא מידי
אפשר להוסיף מעט מים אם סמיך מידי
מלח פלפל פפריקה (ועוד תבלינים כיד הדמיון)
טובלים את השניצל בעיסה ומטגנים
יוצא שחמחם ועסיסי ביותר!
לגבי אבקת מרק
אני חושבת שהחלק ה"לא בריא" שעליו מדובר, זה המונסודיום
וקיימים היום אבקות מרק בלי מונסודיום אםילו לאוסם יש (לא רק בחנויות טבע)
לבריאות
חוץ מזה שיש עוד דברים לעשות עם חזה עוף/הודויהודיה מא"י
אפשר לחתוך כמו לשניצלים, להכין/לקנות רוטב ברבקיו (מתכון בהמשך רק לפי בקשה) לערבב את השניצלים עם הרוטב, לשים בתבנית בשכבה אחת (ואם צריך לעשות נגלות) ולצלות אותם בתנור בגריל 5-6 דקות מצד אחד, ועוד 2-3 מצד שני. יוצא נהדר.
אפשר גם צלי אבל זה יותר מסובך. אם תרצי מתכון אח"כ.
בשניצלים- מוסיפה לפירורי לחם:+mp8
שומשום, כמון, גבישי שום, שבבי בצל.
חזה עוף אני עושה בעוד וריאציות:
חתוך לקוביות ומושחם עם הרבה בצל ותבלינים, מוקפצים, חתוך לרצועות ומטוגן קלות, לעשות כמו שיפודים בתנור/ גריל/ מנגל.
אפשר לרסק קורנפלקס (תרפזים זולים דווקא!!) ולהוסיףכלנית1
דבש בביצה- מדהים!עדידפ
ולמרק אני מוסיפה אבקת שום ואבקת בצל שהם סוף הדרך כמעט לכל דבר,
לקוסקוס אני מוסיפה שום גבישי ושמיר-ענף טרי או יבש
לפסטה- אורגנו או בזיל ושום ושום ושום
חוויג' מורכב מ-5 תבלינים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, כורכום, כוסברה טחונה וכמון.
אני אוהבת להרכיב חוויג' לבד כי החוויג' הקנוי חריף לי מידי.
וכדי לקבל תוצאה של א. מרק אני מערבבת כורכום, אבקת שום, אבקת בצל, מלח-יחסית הרבה, ופטרוזיליה
ואני משתדלת לזכור לבקש מה' שיצא טעים
יש בקישור פה מתכון-משה ר-
חידוש מעניין--פזוש
עושים את השניצל עם חרדל ביצה וכל האלו, שמים פרורי לחם, ומרסקיםביסלי כן כן שמעתם נכון.. מערבבים את הפירורי לחם עם הפירורי ביסלי שמי בתבנית מברישים נגיעות שמן על השניצלים ומכניסים לתנור לרבע שעה 20 דקות... מניסיון יוצא טעים ובלי שמן כמעט....
20 אפשרויות לתיבול שניצלמיכאל סעדה
קודם כל, לטעמי עדיף לצפות את השניצל בקמח מצה ולא בפירורי לחם.
כדי שהשניצל ישאר שניצל אך הוא ישודרג בטעמו, יש להוסיף תבלון יבש לקמח המצה.
יש לי מספר הצעות מה לערב בקמח המצה אך בכל מקרה יש להוסיף מלח ואבקת פלפל.
שניצל צרפתי- גרגירי חרדל או חרדל דיז'ון מגורען.
שניצל וינאי- שומשום קלוי (שניצל וינאי אורגינל מכינים עם כתף עגל!!)
שניצל פיקנטי- פתיתי פלפל צ'ילי חריף.
שניצל חמצמץ- אבקת סומאק.
שניצל מזרחי- מעט כמון, פפריקה מתוקה וחריפה וכוסברה מיובשת.
שניצל שום- אבקת שום או שום טרי.
שניצל בצל- בצל מטוגן מיובש.
שניצל פלפל- פלפל שחור גרוס.
שניצל מעניין- קצח או כרוויה (קימל)
שניצל מתוק- סוכר עם טיפטיפה מלח לאיזון (זה רק לשרוטים במיוחד!!!)
שניצל איטלקי- בזיליקום מיובש, שום כתוש וצנוברים טחונים.
שניצל פיצה- אורגנו ותבלין לפיצה.
שניצל תימני- חוויג' למרק.
שניצל הודי- קארי
שניצל עיראקי- אבקת עמבה.
שניצל מרוקאי- ראס אל חנות (לא כל אחד אוהב את זה, טעם דומיננטי של ציפורן וקינמון)
שניצל עראק- אבקת אניס (משוגע לחלוטין!!!)
שניצל טריפה- אבקת חלב (כמובן שפרווה) כך מכינים בקנטאקי פרייד צ'יקן-KFC
השניצל של סעדה- אבקת מרק, כורכום, שומשום, פטרוזיליה מיובשת, פפריקה מתוקה וחריפה ופלפל לבן.
אבל למען האמת ולמען הבריאות
שניצל בלי ציפוי על מחבת טפלון עם טיפה שמן, רוטב סויה, פפריקה, מלח ופלפל עושה את העבודה כמו שצריך ובלי עודפים של שמן, חוצ מזה שהציפוי לא נתפס כמו שצריך על השניצל כיוון שהבשר מוכשר והמלח דוחה את הציפוי.
לגבי האבקת מרק- יש אבקות על בסיס צמחי בלבד, אך כשמכינים מרק עוף משתמשים בחתיכת עוף אמיתית עם העור ועצמות עם ירקות שורש (בצל, כרשה, לפת, קולורבי, שומר, גזר, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי) וכמה עלי סלרי ופטרוזיליה ואז לא צריך אבקת מרק בכלל
יהונתן פולארד-משה ר-
ניסיתי להבין מה זה התמונה ששמו בקישור לשירשור הזהחילזון 123
וממש לא הצלחתי להבין, זה אמור להיות שניצל?
(התמונות בסוף העמוד איפה שכתוב "עוד בפורומים")
עשיתי גם פעם עם אבקת פלאפל+mp8
באמת יוצא מדהים!!
המצאתי מתכון מנצח לפני כמה חודשים:טל תלתל
לחתוך את השניצלים לאצבעות ולהשרות לכמה שיותר זמן (עדיף מכוסה במקרר למשך לילה) ב: 1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק, 1/3 כוס שמן זית ו 3-4 כפות סילאן תמרים. הכמויות לא מדוייקות, אני שמה לפי העין.
לטבול בביצה טרופה ואחר כך בפירורי לחם ולטגן בשמן חצי עמוק. ממש חטיפי שניצל! הולך מצויין עם סלט ירוק.
מתכון לאגסיםנסיכה בפיתה
יש י מא אגסים ואני לא מוצאת מתכון פרווה לעוגה בכדי שאוכל לעשות איתם משו ולא זרוק ...
למישהי יש רעיון אולי?
אפשר עוגת אגסים הפוכהיהודיה מא"י
חותכים את האגסים, מסדרים יפה יפה בתחתית של תבנית קפיצית, מכינים בלילת עוגה בחושה לבנה בסיסית שיש לך בבית ומורחים מעל. אופים, וכשמוכן משחררים מהתבנית והופכים. וכעת הדוגמא היפה שסידרת מקשטת את העוגה.
אפשר לעשות עוף באגסים, אם את אוהבת עוף מתוק
אפשר להכין ריבה או לפתן
(מתכונים מפורטים רק אם את רוצה)
או שתהפכי מתכון חלבי לפרווה. מה הופך את המתכונים לחלביים?
אהבתי את הרעיון של העוגה ...נסיכה בפיתה
אפשר מתכון של הליפתן והריבה???...
נראה לי אעשה אותם....
תודה יקירה
קלי קלותיהודיה מא"י
ריבה - להוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות, ולשים בסיר עם כמות סוכר בערך כמו האגסים (אם יש לך מאזני מטבח זה הכי טוב, אם לא תעשי בערך לפי כמה שנראה לך). אם את אוהבת ריבה שהיא ממש ג'לי כדאי להוסיף גם תפוח אחד.
להוסיף קצת מים, ככה רק כדי שלא ישרף בהתחלה, לבשל איזה שעה שעתיים על אש קטנה. לערבב מידי פעם. הריבה מוכנה כשהאגסים רכים וכמעט לא נשארו מים.
אפשר להשאיר ככה, או לרסק לריבה חלקה.
לאיחסון - לוקחים צנצנת זכוכית נקייה, שופכים עליה מים רותחים מבפנים וגם על המכסה, מכניסים את הריבה בעודה רותחת וסוגרים מיד. זה נסגר בוואקום. (אבל כדאי בכל זאת לשמור במקרר)
ללפתן כדאי הוסיף עוד כל מיני פירות. חותכים הכל לחתיכות יפות, מוסיפים מים עד לכיסוי וסוכר לפי הטעם. אפשר להוסיף תבלינים כמו קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי ושאר תבלינים מתוקים. מבשלים עד שהפירות רכים. מגישים קר.
תודה יקירה-נשמע טוב....אגיד לך יום א' איך יצאנסיכה בפיתה
ממרח אגסים ומאפה אגסיםאנונימי (פותח)אחרונה
למאפה- לחתוך אגסים (להוציא גרעינים), לערבב עם 2 כפות סוכר, 1 כף עמילן תירס, 1 כפית אבקת זנג'ביל וולשים בתבנית עוגה משומנת היטב. לפזר מעל פירורי בצק פריך או לערבב כוס וחצי שבולת שועל, 4 כפות סוכר, 4 כפות שמן ולפזר מעל.
לממרח אגסים- להוציא גלעינים, לשים בסיר עם 2 כפות מים, לכסות ולבשל על אש קטנה עד לריכוך מלא. לצנן, לטחון לעיסה חלקה ולהחזיר לסיר. להוסיף מעט מאוד תבלינים (אבקת זנג'ביל, או קינמון או הל וכדומה). לטעום את האגסים ולהוסיף מעט סוכר אם הם חמוצים. לבשל על אש קטנה במשך כמה שעות עד שהרסק נהיה כמו דיסת סולת עבה. הרסק יהפוך מאוד כהה. צריך לערבב כל 15-30 דקות כדי שהתחתית לא תחרך.
נשמר במקרר כשבועיים. אפשר לשים חלק עטוף היטב במקפיא, או להשתמש למילוי עוגת שמרים. ותשימי הרבה אגסים בסיר- מסיר מלא ישאר ממרח בערך 20% או פחות מגודל הסיר.
כדאי לשמור במקפיא, תלוי בריח.אם הבנים12אחרונה
למשו יש מתכון..... להדר!ש=)
שוקולד טוב חלבי לפנקיק????????????
אני צריכה לשבת אירגון ואין לי מושג איך להכין........
תודה!
את מתכוונת לממרח שוקולד, או לסירופ שוקולד?יהודיה מא"י
איזה כמות ומה התקציב? יש כמה רמות, זה הכל עניין של מחיר
שוקולד שאני רוצה להכין.....הדר!ש=)
חברות שלי רוצות שאני אקנה נוטלה ואסור לי (חלב נוכרי.....) ואני רוצה מתכון מצויין כדי להפתיע אותם שאפשר להכין שוקולד לפניקי בלי חלב נוכרי!
תודה.
זה צריך להיות ל16 בנות אבל כל אחת תוכל כמה אז נגיד משהו כמו 35 מנות
השבת שלי חזיר מצטערת! תודה רבה
את מתכוונת אז לממרח שוקולדיהודיה מא"י
קודם כל יש ממרחי שוקולדים אכותיים וטעימים גם בלי אבקת חלב נוכרי. את יכולה לגשת לסופר ולחפש.
אם לא, את יכולה להכין גנאש שוקולד מוקצף, זה לא בדיוק ממרח שוקולד אבל זה בעצם שווה פי אלף.
וההוראות הן מאוד פשוטות - כשתי חבילות שוקולד (המלצה שלי אחת מריר אחת חלבי, השילוב הזה מפוצץ אבל אפשר רק מריר או רק חלבי ואפילו לבן (ללבן צריך יותר שוקולד) חבילה אחת של שמנת מתוקה, להמיס את הכל ביחד בבן מרי (סיר בתוך סיר, כשבסיר התחתון יש מים).
תני לזה לילה להתקרר במקרר, ואז תקציפי את זה עם מיקסר טוב.
אני רק מקווה שהשבט שלך לא גדול, מהכמות שנתתי לך אם אני זוכרת נכון יוצא בערך חצי צנצנת נוטלה, כך שזה לא עסק זול.
ואם את באמת רוצה שהם ישכחו מנוטלה לעולמים תוסיפי אגוזי לוז טחונים לתערובת השוקולד כשהיא עוד חמה.
אשמח אם תספרי לי מה עשית ואיך יצא בסוף.
יהודיה המתכון הזה הוא ליגה אחרת לגמרי מנוטלה!!אני ירושלמית
תחליף נוטלה זה ממרח רוזמרי פרווה...יש במכולות ורשתות שיווק וגם בחנויות מתמחות
בדיוק מה שאמרתי...יהודיה מא"יאחרונה
שווה פי אלף.
למרות שמחיר אני לא בטוחה שזה הרבה יותר יקר, במיוחד לא אם משיגים שוקולד זול
מה עושים עם קורנפלקס מאיכותפלפלתי
דפוקה חוץ מלרסק ולצפות בזה שניצלים?
יש לכם רעיונות?
"כדורי" קורנפלקס במנג'טים..~moriya~
את את רוצה יש לי מתכון=]]
השאלה היא אם הטעם הדפוק לא יורגש בכדורי שוקולדאני ירושלמית
לכן מרסקים אותם ומכינים שניצל....כלנית1
זאת הדרך היחידה כמעט לא להרגיש את הטעם הגרוע. מצד שני, הם מתרסקים בקלות בגלל האיכות שלהם...
אם את מכינה מהם כדורי שוקולד, מומלץ להוסיף יין כדי להסוות את טעמם.
אם את אופה עוגת גבינה, את יכולה לשים קורנפלקס גרוסים בתחתית , אם את רוצה אותה פריכה.
כשאת אופה פשטידה, אפשר לשים קורנפלקס מרוסקים בתחתית במקום פירורי לחם.
אם..הרהוראחרונה
ממיסים את אותו משקל בשוקולד לבישול ועל כל 500 גרם 3 כפות שמן שופכים על הקורנפלקס (ניסינו את זה על קורנפלקס עם טעם של קרטון ויצא ממש טעים...)
ואנחנו אוכלים רק תלמה...
סקר קטן- מה מחיר העגבניה בחנויות שלכם?כלנית1
בשבוע שעבר מחיר העגבניות במכולת היה 121/2. תהיתי אם לקנות. הלכתי לסופר שעשה פרסומת בעניין ומצאתי עגבניות כמעט רקובות או ירוקות כמעט לגמרי, לבחירה ב-7 ש"ח.
והשבוע- בחנות שלידינו העגבניות הירוקות שלנו הסמיקו וגם מחירן עלה בהתאם: 161/2!!!
אז, מה עושים עם הסלט? אומרים שלום לעגבניה, ומשאירים את מלפפון 9 הש"ח?
אצלנו העגבניותנחשונית
ב- 16 ש"ח לקילו, ודווקא השרי ב-15. נורא. אבל הסכמנו בעלי ואני שלכבוד שבת ר"ח כן נקנה ואכן קניתי את השרי. הילדים אוכלים אותן כמו סוכריות וזה טוב. תגידו מה נהיה? עגבניות רק לשבת ר"ח?! כמו עוף או בשר בקר לצלי... במקום עגבניות לבישול אני משתמשת ברסק עגבניות, כשזה מתאים. ועושה כל מיני סלטים אחרים. אבל אין תחליף אמיתי ל עבגניה avagnia כמו שפיצי שלי קורא לה.
עגבניה
מילים: יהודה קרני
לחן: יואל אנגל
אַרְצֵנוּ עֲנִיָּה.
זַמְּרִי נִשְׁמַת כָּל חַי
שִׁירַת עַגְבָנִיָּה.
עַגְבָנִיָּה, עַגְבָנִיָּה!
אֶתְמוֹל רַק בָּאנוּ בָּאֳנִיָּה,
וּכְבָר נִשְׁקַפְתְּ מֵחֲמִיצָה
וּמִסָּלָט וּמִקְּצִיצָה –
גִּילָה, רִנָּה, חֶדְוָה, דִּיצָה,
וּמִסָּלָט וּמִקְּצִיצָה.
עַגְבָנִיָּה, עַגְבָנִיָּה!
אַרְצֵנוּ עֲנִיָּה.
זַמְּרִי נִשְׁמַת כָּל חַי
שִׁירַת עַגְבָנִיָּה!
רַק, רַק, רַק,
רַק עַגְבָנִיָּה
מִמּוֹשָׁב בְּנֵי-בְּרַק
וְעַד דְּגָנִיָּה.
עַגְבָנִיָּה, עַגְבָנִיָּה!...
כָּךְ, כָּךְ, כָּךְ
בִּימֵי הָעֲלִיָּה
תּוּשַׁר בְּכָל מִטְבָּח
שִׁירַת עַגְבָנִיָּה.
עַגְבָנִיָּה, עַגְבָנִיָּה!...
הַי, הַי, הַי!
אַרְצֵנוּ עֲנִיָּה.
כְּבָר שַׁרְנוּ עַד בְּלִי דַּי
שִׁירַת עַגְבָנִיָּה.
עַגְבָנִיָּה, עַגְבָנִיָּה!...
קטעים איתך נחשונית! D:אני ירושלמית
אפילו לזה מצאת שיר...![]()
אז אצלנו אתמול היו כך:
עגבניות שרי הכי יקרות (כרגיל) ב16.8 לק"ג
עגבניות רגילות באשכול ב13.8 לק"ג
ועגבניות תמר, ב9.8 לק"ג
הילדים טוענים שהטעם של העגבניות תמר, מוזר...
עגבניות גדלות מצויןאיזה טוב ה'!!!!
גם באדנית.
ולמי שיש גינה אז בכלל אין בעיה.
רמי לוי- 9.90 ש"חרחלקה
אצלנו היה היום ב 8.90עוד כינוי
עגבניות ירוקות חסרות טעם....
תנסי לטגן אותןרחלקה
זהב אדום
רחלקה
שכנים שלנו גידלו גינה שלמה של עגבניותמשה
בהתחשב במחירי הקיץ החולף ובשיאי השבוע האחרון, זה היה כיף לא נורמלי אבל גם עסק כלכלי לא רע בכלל.
אני קניתי בגלל המחירים קופסאות שלפלפלתי
עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות.. אם המחיר יעלה גם שם לפחות יהיה משהו....
ועגבניות? אנחנו קונים בבודדים. ועגבניות ירוקות זה לגמרי לא רע.... הן מאדימות בבית.
קניתי היום ב5 ש"ח לק"ג..........מתוקה מדבש
אמנם רובן ירוקות, אבל בבית הם יעבדו קצת ואז הם יאדימו ממאמץ...............![]()
וואו!! איפה מצאת???? אני הייתי קונה המוווןןןפלפלתי
אם הייתי מוצאת בכזה מחיר...
אפשר לבשל אותן ולהקפיא... ! זה הרבה יותר זול מקופסאות שימורים למיניהם...
[ובדרך אפשר גם לאכול ...]
מה היית עושה עם עגבניות ירוקות? זה לא בריא!!!אני ירושלמית
עגבניות ירוקות מלאות ברעלן המצוי אצל סולניים 'אלקלואידים בעלי פעילות ביולוגית' (כך מויקיפדיה), אסור לצרוך עגבניות ירוקות בכמות גבוהה זה מזיק!!
עגבניות ירוקות הופכות אחרי כמה ימים לאדומות...פלפלתי
אז מה אכפת לי לקחת אותן כשהן ירוקות ובזול?
עגבניות ירוקותאחצ
אולי באמת יש בעיה לאכול עגבניות כשהן ירוקות ,אבל גם אנחנו קנינו עגבניות ירוקות ,שמנו אותן יום /יומיים בתוך במקום עם הרבה שמש והן נהיו עגבניות אדומות לכל דבר.
אז מי שמוצאת עגבניות ירוקות יותר בזול ,שווה לה מאוד!! לקנות ופשוט לשים אותם בשמש!!!!!!!!
*בתוך הביתאחצ
אצלנו (צ.ת"א) 17 שקללל!! ו10 למלפפונים!אפוש
במחיר כזה, לפחות הן כבר רחוצות והעלה מזהב?נחשונית
נצחנו!בעיתה אחישנה
אצלנו העגבניות ב20 ש"ח!
אמא קנתה סוג ב' ב10 שקלים..
נראה לי המטבוחה של שבת תהיה בטעם של זהב.. ;)
הכל בגלל תולעת מעצבנתדוסית גאה!
שמחסלת את כל הגבניות...
חמסין + שביתה של דבורים מתכון לעגבניות במחיר זהבכלנית1
החמסין הרס את העגבניות ובנוסף, הדבורים שאמורות לסייע בהעברת האבקנים של פרחי העגבניה התעצלו ובמקום לעבוד, נחו. התוצאה: כמה שבועות של מחסור בעגבניות.
לפני כמה שנים גידלתי עגבניות שרי במרפסת והתוצאה היתה טובה, כל שבוע צמחו 5-7 עגבניות. אבל, ברגע שהתחיל הקור, השתיל קפא ומת. אני ממש מצטערת שלא עשיתי את זה השנה: בהתחלה היה מוקדם מדי וקריר וכעת- מאוחר מדי. חשבתי לעשות חממה במרפסת, אבל מן הסתם זה יעלה יותר מהעלות של העגבניה. חשבתי לקחת מתקן זכוכית גדול של חנוכיה ולהניח בתוכו אדנית. אולי במצב הזה כדאי לנסות, כי חומרי הגלם זמינים..
אמא שלי אומרת לקנות עגבניות ולצמצם בממתקים
מושיקו
אני יודעת איפה היו הדבורים בזמן הזה!!!+mp8
הם היו אצלנו ביישוב בהמוניהן, עקצו את כולם ועלו על העצבים, יופי, עכשיו גם עגבניות אין בגללן.......
תשמחו בדבורים שלכם. אצלנו היה קן של דבוריםכלנית1
אצלנו בחצר התגלה קן של דבורים (=ד בפתח, צרעה מזרחית). הם ענקיים ומפחידים. הזמנו את העיריה להדביר והם טענו שהם לא עולים מדרגה אחת ולא נכנסים לשטח פרטי.
שכנה נעקצה משני דבורים שהתיישבו על היד שלה ונסעה מיד לטרם.
וואי וואי איזה סרט.... !פלפלתי
מחנה יהודה-8.50 ש"חבאג2000
מעוכות כאלה, לשקשוקה בלבד?נחשונית
ממש לא. דווקא טובות.באג2000
ובחזרה לשפיות-+mp8
בעלי קנה היום במגה עגבניות טובות ב4 ש"ח לקילו!!
שמעתי שברמי לוי מהדרין - 2 ש"ח. מעניין מאיפה הן...כלנית1
אפשר לקנות עגבניות ירוקות ו.הדר!ש=)
ולשים אותם בשמש כמה שעות ואז יש לך עגבניות בצבע ומצב ממש טוב!
4 ש"ח...חשבשבת
מלחמת חנויות
ואגב הלחם 1.5 ש"ח
שוווה....
32אשירתית
וזה בסופר מרקט הכי יקר בירושלים.
רוששו אותנו!!!!
הם לא יודעים שהמחיר ירד?כלנית1
חצי שקל!dola
ביום שישי האחרון באושר עד בירושלים.
לעגבניות ומלפפונים יפיפיים!
וואי איזו מלחמה הולכת שםרחלקה
בעזהי"ת.
בין רמי לוי לאושר עד...
מעניין מי יינצח!
הלקוח ינצח!!+mp8
זה וודאי. השאלה מי עוד...רחלקה
אתמול ברמי לוי היה 40 אג'באג2000אחרונה
זיתים זיתים זיתיםאז
יש למישהו "מתכון" לזיתים משומרים תוצרת בית??
ז"א שכבר השרתי אותם במים חודש(לאחר שכל יום החלפתי מים)..
מה עושים עכשיו??
תודה לכל העונים
לילה טוב
במתכון שלי משרים את הזיתים רק שבועאיזה טוב ה'!!!!
אבל אני מניח שזה לא מזיק להשרות חודש.
אח"כ מעבירים למיכל זכוכית נקי, מוסיפים: שום, לימון, מלח ומים. מוסיפים מעל קצת שמן זית עד לשפת הכלי. סוגרים היטב ומאחסנים כחודש במקום אפל וקריר.
בהצלחה.
מתכון מיוחד ומוצלח מאודariel_79.
מכינים תערובת של:
200 גר' מלח גס,
8 שיני שום פרוסות,
3 לימונים חתוכים עם הקליפה,
1 כף גריגרי פלפל אנגלי שלם,
5-6 עלי דפנה,
7 - 6 פלפל שטה חריף יבש קטן
שמים שכבה של שליש מכמות הזיתים ומעליה שליש מכמות התערובת וקצת שמן זית
חוזרים על הפעולה שלוש שכבות ממלאים מים עד קצה הכלי וסוגרים.
אחרי שבועיים שלוש ניתן להתחיל לבדוק...
בתאבון
לא חייבים לבקע אותם קודם?כלנית1
שמעתי שהשנה יש מחסור בזיתים, כנראה בגלל מזג האוויר, ואולי בגלל המסיק של הפלשתינאים שחומסים זיתים שלנו ומעלים באש עצים בני עשרות שנים.
דווקא השנה היתה שנה טובה לזיתיםיהודיה מא"י
התכוונת לזיתים הפלשתינים הגנובים? או לשרופים שלנו?כלנית1
שנת זיתים עולמיתיהודיה מא"יאחרונה
ככה זה הולך עם זיתים - שנה ברוכה, העצים ממש כורעים תחת עומס הזיתים, שנה קשה בה היבול מועט.
שנה שעברה היתה שנה קשה, והשנה שנה טובה.
ואולי אני טועה, אבל נראה לי שלמרות השריפות והגנבות שגורמות נזק רב יש גם מטעים רבים שנמסקו על ידי בעליהם היהודים.
קניתי עצמות מוח בשביל להכין מרק, אבל-משתדלת
אף פעם לא הכנתי מרק כזה..
משהי יכולה לתת לי מתכון למרק ירקות לא מסובך עם העצמות האלו??
בדר"כ אני מכינה מרק ירקות עם עצמות של עוף...
תודה.
אנחנו מכינים כמו מרק עוף רגיל אבל הרבה יותר בישולאחותו
וכמה חתיכות של עצמות לשים?משתדלת
וגם את מוסיפה רסק עגבניות??
זה לא ממש משנהיהודיה מא"י
אם את אוהבת טעם חזק של הבשר במרק תשימי הרבה. אם את אוהבת טעם עדין יותר תשימי פחות.
אם את אוהבת רסק עגבניות במרק בשרי תשימי, ואם לא אז לא. (אישית, לא אוהבת)
סליחה על הניג'וז, פשוט באים אורחים..משתדלת
להרתיח מים, להוסיף עצמות, לבשל שעתיים ואז להוסיף ירקות.
יש עוד משו שצריך לדעת???
בדיוקיהודיה מא"י
בפעם האחרונה שקניתי עצמות, לא היה בהן מח בכללכלנית1אחרונה
השבוע הייתי ב"רמי לוי" ושאלתי על עצמות. הראו לי עצמות ריקות. וכשגיליתי עצמות עם מילוי, התברר לי שהן עולות 75 ש"ח לק"ג, אז כנראה שבימינו מוכרים עצמות רק בשביל הטעם ולא בשביל לאכול אותן. בסוף קניתי בשר (קוטר 20 ס"מ) שיש בו עצם אחת במרכז ואני רוצה לבשל לשבת הבאה. מישהי יודעת איך זה בחמין? ואם זו חתיכה גדולה ולא סימטרית במיוחד, האם מספיק לטגן שני צדדים עיקריים או חובה לעבור על 6 צדדים (לפחות, במקרה הזה)?
דחוף דחוף!!!עטרה12
התייבשה לי עוגת שוקולד... שמתי אותה קצת יותר מידי זמן בתנור...
אז כולכן תגידו לי לעשות מזה כדורי שוקולד.
אבל- איך???
אני רוצה מתכון מוצלח....
תודה!![]()
רוצה משהו טעים באמת אבל יקר?יהודיה מא"י
תמיסי שוקולד, תוסיפי שלוק של שמן, ושלוק של ליקר/יין לכל חבילת שוקולד
ואת זה תערבבי עם פרורי העוגה ותעשי כדורים.
אני חושבת שלעוגה של 25*30 יהיה צורך ב3 חבילות שוקולד.
נראה לי שצריך פחות שוקולדAvrechit
אפשר חמאה או מרגרינה במקום חלק מהשוקולד, כי בעוגה כבר יש שוקולד או קקאו - לא צריך כ"כ הרבה.
אני הייתי שופכת על הכל קפה.פלפלתי
באמת יש לנו משהו כזה שקרה לעוגה, וזה מה שאני הולכת לעשות אני חושבת.
בנוסף אפשר ביסקויטים אם רוצים ומה שמתחשק.
מייפלנחשונית
אני מערבבת רוטב מייפל עם טיפה מים רותחים ושופכת על העוגה בעודה חמה. זה מלחלח אותה והטעם משגע. אבל אם העוגה כבר הצטננה או שאת פשוט נחושה בדעתך לעשות ממנה כדורים, לכי על זה.
סירופ שוקולד גם רלוונטי?רחלקה
וואו...עטרה12
תודה על כל התגובות,
אבל, כפי שהבנתי, נניח אני מפוררת את העוגה (ואז אין צורך בביסקוויטים כמובן),
איזה בלילה אני יכולה להכין כדי "להדביק את כל הפירורים לכדורים??
אז- אני צריכה מתכון לבלילה לפירורים.
רוטב שוקולד~moriya~אחרונה
למישו יש מתכון של קרפ צרפתי ?ע*נ2!ש
אם יש לכם מתכון יש קרפ צרפתי תעלו בבקשה...=]
"פאי רועים"אחותו
אני חושבת שכך קוראים לזה.
עם בשר טחון מלמטה ופירה מלמעלה...
למישהו יש מתכון מדויק יותר?
חיפשת בגוגל? shepherd's pieAvrechit
נדמה לי שיש לי איפשהו מתכון פסחי לפאי כזה. אבל זה נמצא אי שם למעלה עם כלי הפסח...
יש לייהודיה מא"י
כפי שקיבלתי מחברה מאנגליה
300 ג' בשר הודו טחון
300 ג' בשר בקר טחון
בצל
רסק עגבניות
שום
כמון
לטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות שום וכמון.
להוסיף את הבשר. לטגן עד שמתחיל להיות חום
להעביר לתבנית.
להכין פירה עם הרבה מרגרינה, לשים מעל הבשר בשכבה אחידה
לפזר מעל פפריקה וקצת שמן זית/מרגרינה.
תודה! תודה!אחותואחרונה
משהי יודעת איפה אפשר להזמין קמח מלא או 70%משתדלת
בכמות גדולה (לכל הקהילה...) ובמחיר סביר??
ביררתי כבר בחוות עולם וזה לא מתאים.
תודה 
מה על תפוח?יהודיה מא"י
אני יודעת שאצלנו במכולת קמח של תפוח עולה משהו כמו 6-7 ש"ח לקילו בקניית שק של 25 ק"ג.
ואם תזמינו ישר מהם ולכל הקהילה זה בטח יהיה אפילו זול יותר. (קמח 100% מלא)
קמח של רובינפלדנווה מדבר
נראה לי מביתר עילית.
אצלנו מוכרים (דרך מישהי שמזמינה מהם כמות גדולה): 118 ש"ח לשק של 15 ק"ג.
89 (נראה לי) לשק של 10 ק"ג
קמח 100% מלא, ובאיכות מעולה.
יש להם גם "משובח" - שזה 90% מלא ודק יותר, עולה יותר יקר (נראה לי 99 ש"ח ל-10 ק"ג)
נראה לי שיש בטחנות ירושלים- ליד אנג'ל ירושליםאחותו
פעם הבאנו משם שק או שניים לישוב שלנו. (וזה היה לפני כמה שנים)
יהודיה מא"י ונווה מדבר-משתדלת
אתן יכולות לתת לי מידע איך אני יוצרת איתם קשר??
על 2 הסוגים לא שמעתי.. עד עכשיו היינו מזמינים מניצת הדובדבן, אך
אני לא מרוצה מהקמח..
אני אברר לךיהודיה מא"י
בבקשה להזכיר לי אם לא החזרתי תשובה בשבוע הקרוב.
תודה רבה.משתדלת
כי חיפשתי באינטרנט קמח של תפוח ולא מצאתי.
את קמח רובינפלד מצאתי...
אז אין צורך לברר על רובינפלד?נווה מדבר
דיברתי איתם בטלפון, אבל הם נתנו לימשתדלת
מחירים גבוהים בהרבה ממה שאת ציינת.
את יודעת במה זה תלוי??
אולי זה תלוי במספר השקים שמזמיניםנווה מדבר
שלחתי לך גם מסר
הם משווקים בבר כל, אמור הליות בסדר.צחקן
את לא מרוצה מהקמח של ניצת? תמיד אופה ב-70%כלנית1
רימוניםrivkazaf
שלום.
אצלנו בישוב משפחה צדיקה מבצעת הזמנה מרוכזת של קמח מלא 100% דרך חברת "רימונים". מדובר בקמח מנופה. אנחנו משלמים 6.80 ש"ח לק"ג.
הטלפון להזמנות-
02-6521718
ייתכן ויש להם סוגים נוספים של קמח.
בהצלחה
תודה רבהמשתדלת
ניצת הדובדבן..פזוש
מה לגבי חוות הר סיני בסוסיא?מאמע צאדיקה
אפשר פרטים על הקמח הזה?? אני לא מכירהמשתדלת
האמת שאין לי ממש פרטים...מאמע צאדיקה
אני רק יודעת שבחוות הר סיני בסוסיא מגדלים חיטה.. ויש להם שם מטחנה של אבן- עושים קמח מלא אורגני טחון ברחיים מאבן -משו איכותי ממש!!
אבל אין לי מושג איפה קונים:או מזמינים...
מה עם קמח יצהר??אז
יש להם 70 אחוז וגם מלא לגמרי.
אם זה עדיין רלוונטי אני יכולה לתת מספר באישי.
אשמח למספר. תודה רבהמשתדלת
מספראזאחרונה
0546382106 איילת
0547657556 עקיבא
תפו"א מוקרמיםשירו למלך
אפשר בבקשה מתכון טוב ופשוט להכנת תפו"א מוקרמים..?
אם היה כאן שרשור על זה אז אשמח אם תביאו לי קשור, ואם לא אז אשמח אם תכתבו לי מתכונים.
תודה מראש
מתכון מהיריהודיה מא"יאחרונה
ואם תרצי אחד מושקע יותר, אחרי שבת.
מקלפים וחותכים את התפו"א לחתיכות שוות. מבשלים במים עד שהם מתרככים, אבל לא מתפוררים.
מעבירים לתבנית.
מפזרים גבינה צהובה.
לוקחים שמנת חמוצה/גבינה/אשל/קוטג' וכו'. מה שיש בבית ואוהבים, מערבבים עם תבלינים - שום, פלפל לבן ואגוז מוסקט, וגם מלח. (אפשר לוותר על האגוז מוסקט אם אין, אבל זה שווה את ההשקעה של המחיר שלו...)
מפזרים מעל התפו"א, אופים בתנור בחום גבוה (200-220) עד שמתחיל להזהיב.
לחם קפוא שעבר אפיה חלקיתמים רבים
הכנתי לחם אתמול בלילה והקפאתי אבל היום כשהוצאתי מהקפאה גיליתי שבפנוכו הוא לא לגמרי אפוי....
אפשר להחזיר אותו לתנור?
איך מצילים אותו???
תודה 
להחזיר לתנוריהודיה מא"י
אני יודעת שאפשר לקנות לחם חצי אפוי, ואז משלימים את האפייה בבית. כך שאני מניחה שזה בסדר להחזיר לתנור.
אפשרות אחרת לעשות טוסטים
תודה אני אנסה להחזיר לתנורמים רביםאחרונה
אין לחם, צריך עוגות!באג2000
טוב,אז אני אחראית על להכין את העוגות והעוגיות לשבת, והאמת- אין לי מושג איך לעשות את זה..
אם יש לכם מתכונים של עוגות ועוגיות- אין לי הרבה דרישות- רק שיהיו קלות להכנה, וטעימות ![]()
כמה שיותר, ובהקדם האפשרי, בכל זאת שבת מחר..
תודה
יש למעלה שרשור עוגות בחושותאם הבנים12
עוגיות קוואקריהודיה מא"יאחרונה
פשוטות, טעימות ובריאות.
2 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח (מלא או רגיל)
2 כוסות סוכר (חום או לבן)
2 אבקת אפייה
2 ביצים
כוס שמן.
אפשר להוסיף - שוקולד צ'יפס, צימוקים, אגוזים וכו'.
לערבב היטב את הכול, לשטח בתבנית לשכבה דקה, (הכמות מתאימה לתבנית גדולה מאוד) ולאפות עד שמזהיב (כ20 דקות) בחום בינוני גבוה.
הכנתי עוף בתנור (בלי עור) ברוטב חרדל ודבשמשתדלת
ויצא יבש ומשעמם 
יש רעיונות לשדרוג והחייאה????
תודה 
לפרק אותו לחתיכות קטנות ולהוסיף למוקפץיהודיה מא"י
להכין לו עוד רוטב ולשפוך מעליו.
וטיפ להבא - אם מורידים את העור כדי שהעוף לא יתייבש חייבים להוסיף לרוטב שמן. (בניגוד לעוף עם עור שלא מוסיפים כדי שלא יהיה שומני מדי.)
לטחון להוסיף:אני ירושלמית
בצל מטוגן
פטרוזליה קצוצה
תבלינים
שמן
ולהפוך לפשטידת בשר/בורקס בשר/ עלי פילו ממולאים בשר/עלי בלינצ'עס ממולאים ומטוגנים
וכו'... כל האופציות טעימות להפליא!!
בפעם הבאה, עוף בלי עור חייב מכסה!!!כלנית1
ממש לא נכון!משצאיד
אני תמיד מכינה בלי עור - ובד"כ לא מכסה
לפי הכמויות שרצות פה- זה יוצא טעים.
אולי היא צריכה לאפות פחות זמן.
אולי המתכון לא טוב-
אבל עוף בלי עור יוצא מאד טעים והרבה יותר בריא!!!
נכון. גם אני לא מכסה ועושה בלי עור ויוצא טעיםחילזון 123
רק כדי שהרוטב יספג אז צריך להפוך את החתיכות באמצע האפיה.