השנה נתקלנו "בבעיה" קטנה הילדים גומרים ב15:30 ויש הפסקה ב 13:30 לא. צהריים אז...
מה ניתן לשלוח עם הילדים שיהיה משביע וטעים, ללא צורך בחימום, וללא חשש שמא יתקלקל.
נשמח להצעות
השנה נתקלנו "בבעיה" קטנה הילדים גומרים ב15:30 ויש הפסקה ב 13:30 לא. צהריים אז...
מה ניתן לשלוח עם הילדים שיהיה משביע וטעים, ללא צורך בחימום, וללא חשש שמא יתקלקל.
נשמח להצעות
עם חזה עוף/ שניצל טעים גם קר
או עם פסטרמה
ואם לא התכוונת לכריך אז כל דבר פשוט רק קר...
קוביות תפ"וא, פסטה, אפונה וגזר וכד'...
לא נראה לי שזה יתקלקל עד 13:30
אני כילדה הייתי אוכלת צהריים מאוחר שהגעתי
עד אז היו כריכים...מה לעשות?!
להשאיר הרבה זמן בחוץ!! זה מביא קליפורמים!!
אפילו שעה-שעתים בחוץ=זה כבר בעייתי..=[
אני פשוט שואלת את עצמי, אם זו בעיה של כל ההורים והילדים, למה ביה"ס עם ההורים לא מתארגן לתת ארוחת צהריים? הכי קל זה קייטרינג וחמגשיות. אבל זה יקר כמובן.
כ-5 ש' לארוחת חמגשית, אבל הילדים לא סובלים את האורל הזה.
הבן התחיל עכשיו כיתה א. התכוננתי לשלוח לו בהמשך כאשר יהיה יום ארוך מגש מפוצל שקניתי בחנות חד-פעמית (קניתי 3 סטים עם מכסה) שניצל ואורז או קציצות ואורז. פעם בשבוע אולי טבעול. ואולי פעם בשבוע, אם אעמוד בכך - בלינצ'ס (צריך להכין יום קודם ולהתאפק ולא לאכול).
הוא לא אכלן טוב ורציתי לנצל את זה שהוא יהיה רעב ויאכל מה שיש. אתן חושבות שיש בעיה, הרי בכיתה אין שמש? וכן, האוכל יוצא בבוקר מהמקרר, כך שלוקח זמן עד שיתחמם.
בינתיים אני מנסה להרגיל אותו לאכול אוכל לא חם במיוחד. שניצל מופשר שכמעט לא עבר חימום ועוד. אי אפשר לחיות יום יום על ספגטי או על סנדוויץ' נוסף.
אסור להם להביא לבית הספר אוכל בשרי...
בשנה שעברה הוא סיים כל יום בסביבות שלש. באחת הוא אכל משהו קל- (הוא העדיף לא ליטול ידיים...) בייגלה או קורנפלקס וכשהוא חזר מביה"ס הוא אכל ארוחה בשרית בבית.
יום אחד בשבוע הוא סיים בארבע ואז נתתי לו ארוחה קלה שהתבססה על דגים או טבעול ופחמימה כלשהי. האוכל אף פעם לא התקלקל לו- יוצא מהמקרר בבוקר, יש מגזן שעובד בכיתה..
השנה הוא יסיים רוב הימים בארבע ובאמת אני צריכה לחשוב מה נעשה. אני לא רוצה שהוא יחיה על סנדוויצ'ים או על טבעולים כל השבוע...
ולכן זה מוציא מכלל אפשרות כל דבר בשרי ודגים למינהם (הוא ממילא לא אוהב...)
שולחת בד"כ פסטה (בלי כלום...הוא לא אוהב...)
ומנת חלבון מהצומח (שניצל, נקניקיות וכד' של טבעול)
ב"ה שלושה מתוך חמישה ימים בשבוע יש אפשרות להרשם למסעדה בת"ת...
ובימים האלה הוא בוחר לאכול את הפסטה/תפו"א/אורז של המסעדה.....במקרה הקצת יותר טוב גם פסטרמה ואם ממש הוא מתעלה על עצמו הוא אוכל גם מרק...
אני מרגיעה את עצמי שאצל בנים בד"כ הבררנות הזאת באוכל חולפת לה אי שם בגיל העשרה...(אני מקווה!!)
שניצל בפיתה עם קטשופ וחמוצים,
פולקע עם נייר כסף בקצה להחזיק,
קופסא עם פסטה, זיתים וירקות חתוכים גדול ( סלט נהיה מגעיל)
לפעמים הבן הגדול אוהב לקחת קופסא קטנה של סלט טונה (פתיחה קלה) ולחם ל"ניגוב"
חביתה בלחם,
לחמניה עם נקניקיות,
פיצה,
לא זוכרת כרגע עוד
רק כשהם ממש ממש מתחננים הרבה אז מנה חמה (אייייכס) ( וגם לא משביע)
שלא יווצר מצב שבו ילדים יטעמו זה מזה ויהיה בלגן - חלבי- בשרי וכו'. בכ"ז ילדים...
זו באמת בעיה. יש אפשרות לקייטרינג א-ב-ל גם הוא לא בשרי...והתפריט לא כ"כ מצא חן בעיני מבחינת אבות המזון וכו' (ואני לא פנאטית של בריאות אבל גם לי יש את הגבולות שלי...) והוא גם לא כ"כ זול. אז מבחינתי הוא לא מהווה פתרון.
בינתיים הוא מסיים מוקדם (כנראה המערכת עדיין לא לגמרי מסודרת), אז אני דוחה את ההחלטה לגבי ארוחת הצהרים שלו. מתישהו אצטרך לחשוב על פתרון יצירתי שיתאים לכל הנוגעים, המבשלים והאוכלים בדבר.
אבל אני מכינה לבעלי כל יום סנדביץ לארוחת צהרים.
אז דבר ראשון אני מכינה בדר"כ סנדביץ של 3 פרוסות לחם. אפשר להשתמש גם בלחמניה, אבל זה הרבה יותר יקר. אם הוא אוכל - עדיף בהרבה לחם מלא שהוא משביע יותר. כמובן שכדאי שמה שיש בפנים יהיה מנת חלבון.
ואלו הדברים שאני שמה בדר"כ בסנדביץ
חביתה
גבינה/גבינה צהובה/גבינה מלוחה
בעונה - אבוקדו +ביצה קשה
קציצת עגבניות (ביצה, רסק עגבניות, תבלינים, קמח מצה, וכשאני מטגנת אותה אני נותנת לה את הצורה של הפרוסה)
טונה
פרוסה של צלי בקר/עוף (שנשאר משבת) או כל שאריות אחרות של עוף שמתאימות לאכילה גם קרות. (אפילו כנפיים מפורקות מהמנגל...)
כמובן שבכל סנדביץ אני מורחת חרדל/מיונז/חריף ומוסיפה ירקות טריים, חסה ומלפפונים חמוצים (לא הכל ביחד, מה שמתאים ויש בבית), ולבסוף אורזת בניילון נצמד. זה אומנם לא הכי ידידותי לסביבה
אבל זה שומר על הסנדביץ טוב עד שמגיע הזמן לאכול אותו. מצרפת פירות ויש יופי של ארוחה.
ועוד טיפ - כששמים חסה בסנדביץ מומלץ לא לשים עלה שלם, אלא לחתוך את החסה. ככה אין בעיה של עלה שלא בדיוק נחתך בשיניים...
וכמובן שזה לא במקום ארוחה חמה בערב/כשחוזרים הביתה.
אפשר כמובן גם דברים כמו שניצל טבעול, נקנקיות, פסטרמה וכו'. אבל אני פשוט לא מכניסה את הדברים האלו הביתה. הן בגלל הבריאות והן בגלל המחיר.
ועוד רעיון לחורף. חמותי היתה מכינה מרק סמיך מאוד, מחלקת לשקיות, קושרת היטב ושמה במקפיא. הילדים היו לוקחים שקית שכזאת וקערה. מוסיפים מים רותחים והיה להם מרק מחמם בחורף...
ולגבי הקלקול. בחורף אין צורך לדאוג יותר מדי, שזה רוב שנת הלימודים. ואישית לבעלי אפילו פעם אחת התקלקל הסנדביץ, גם לא כשהוא נסע בחום היוקד של הקיץ שעתיים בטרמפים להגיע לעבודה. אם את חוששת אפשר לקנות צידנית קטנה, או לעטוף את הסנדביץ במגבת.
למשך 6/7 שעות??
אולי ניתן לשים את העוף מבושל וקפוא.. וככה הוא יפשיר אט אט עד לשעת הארוחה...
בצהריים סנדוויץ, פריכיות, פרות וכל השאר ![]()
בהתחלה נלחצתי אבל בעלי העמיד אותי על המקום- מה זה משנה מתי הוא אוכל מה? העיקר שיהיה לבריאות!
ועדין, בחורף הוא לא משתמש בו בכלל.
ובקיץ הוא עדין נוסע שעתיים לפחות בטרמפים, כך שאם בית הספר קרוב וממוזג אין צורך לחשוש.
הדברים נמצאים בתוך תיק שמספק מידת מה של בידוד, ודברים לא מתקלקלים עד כדי כך מהר.
ובשיא הקיץ הרעיון שלך מצוין - לשים אוכל קפוא שיפשיר עד לצהרים.
ניתן לקנות קופסת אוכל עם בידוד ובפנים לשים קופסאות פלסטיק עם אוכל שהעבירו אותו ישר מהמקרר לקופסא, וכך הכל נשאר טרי.
אם האוכל לא נאכל- בערב יש לזרוק את האוכל.
הצעות לתפריט:
שניצל בשרי או טבעולים למיניהם
לא להכין בשר מוכן למיניהם בגלל תוספות לא בריאות (שניצל מוכן, נקניקיות, קציצות מוכנות וכו')
תוספת פחמימות של אורז+אפונה, קוביות תפו"א, פסטה (מישהו יודע איפה אפשר לקנות קטשופ אישי, כמו בבורגראנץ?)
ירקות טריים בקופסה נפרדת
תירס קלחים או שימורים
אפשר לגוון פסטה עם בצל מטוגן, זיתים וטונה (מאד טעים)
פסטה או אורז עם תירס בשימורים
סלט טבולה (למבוגרים בלבד, משיקולי טעם)
חמוצים
בהצלחה!
חייבים קודם לחמם אותם היטב כדי לחסל חיידקים.
ניתן לשים את העוף מהמקרר אבל לא מההקפאה.
חיידקים לא מתפתחים בהקפאה, בטח שלא יותר מאשר במקרר. אם העוף הוכנס למקפיא ראוי לאכילה הוא גם יוצא ממנו ראוי לאכילה.
כשמביאים דברים שכאלו מומלץ להביא גם אסמכתות.
חוץ מזה לידיעה כללית, מוצרי טבעול גרועים בהרבה מבחינה תזונתית מאשר מוצרי בשר מעובד.
תירס בקלח סובל מבעיה קשה של תולעים, ולא ניתן לנקות אותו. זה אולי תוספת יפה של חלבונים אבל בכל זאת לא מומלץ בכלל.
יהודיה מא"י: נכון שחיידקים לא מתפתחים בהקפאה, אך מזון שיוצא מהקפאה, מפתח חיידקים במהירות גבוהה מאוד, יותר ממזון שלא הוקפא. לכן אסור להקפיא מחדש אחרי ההפשרה.
האמת היא שלא ידעתי שצריך לחמם חלבונים שיצאו מהקפאה.
שלום לכולן!
אני תלמידה באולפנה בה גומרים ב:15:30 הכי מוקדם.
אז ככה:
יש אצלינו אפשרות לארוחת צהרים מהאולפנה. אבל בגלל שזה לא משהו... אני מביאה אוכל מהבית.
בכל כיתה יש מיקרוגל שקונים בתחילת ז' והוא נשאר עד י"ב.
ומביאים מהבית אוכל בקופסאות- זה לא מתקלקל אף פעם ותמיד כיף לאכול אוכל של אמא!!!
לפעמים בשרי: עוף תפו,א אורז פשטידות וכו'...
לפעמים סתם טבעול בפיתה, פנקייקסים, קציצות טונה עם פתיתים וכו'....
אם רוצים אפשר למצוא פיתרון...
עלי להודות שמנה חמה נחמדה באופן חד פעמי, אבל היא יקרה יחסית כי היא לא משמשת ארוחה מלאה. אחריה נשארים רעבים אם אוכלים כארוחת צהרים. בחלק מהן יש מונוסודיום גלוטמט שמאד לא בריא וגם באחרות- אטריות מקמח לבן ותבלינים. אין שום בריאות.
לארוחת צהרים רצוי חלבונים וירק, אבל לא פחמימות בלבד, כי בפחמימות מקמח לבן אין ויטמינים וגם הן לא משביעות לאורך זמן כמו חלבון.
לקראת הצום אני רוצה להכין עוגיות שיבולת שועל
למי יש?
תודה!
2 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח (עדיף מלא או מעורבב)
2 כוסות סוכר (עדיף חום)
2 ביצים
כוס שמן
1 אבקת אפייה
ואפשר להוסיף שוקולד ציפס, צימוקים, אגוזים, שקדים וכו'.
מערבבים את הכול טוב טוב, משטחים דק בתבנית (מתאים לתבנית ענקית של התנור, וזה עולה די הרבה) אופים בחום 180 עד שמזהיב היטב (20 דקות בערך) וחותכים כשזה חם לריבועים. אפשר כמובן (וכך במתכון המקורי) לעשות עוגיות עגולות אבל למי יש כוח?
לחכות את שיתקרר לגמרי לפני שמוציאים המתבנית
וטיפ לכל המניקות פה: לאכול הרבה קוואקר לפני הצום עוזר מנוע מחסור בחלב בזמן הצום.
אני רוצה להכניס טחינה גולמית... האם כדאי להפחית מהשמן?
לדוג' רבע כוס טחינה ושלושת-רבעי שמן?
מה דעתך..?
ולגבי הטחינה, כן נראה לי הגיוני להפחית מהשמן, אבל לשקלל את העובדה שטחינה זה רק שני שליש שומן. אז לדוגמא - רבע כוס טחינה ושני שליש כוס שמן, ואם זה יוצא דביק מדי להוסיף קצת קמח/קוואקר.
כדי שיצא טעים??
בעלי אומר שצריך בחג גם בשר (אני אוהבת עוף לסוגיו) כי "אין שמחה אלא בבשר",
מישהו יכול לעזור לי במתכונים שווים???
אני אלופה בבישולים אחרים, בשר בד"כ יוצא לי לא משהו.......
כפי שציינתי קודם- בשר מספר 5.
שמה מעט שמן בסיר, צולה את הנתח לאחר שתובל קלות: מלח פלפל גרוס וטיפה פפריקה , אני אוהבת טימין במקום הפפריקה. ממשיכה לצלות כשעה וחצי מכל צדדיו על להבה נמוכה, הוא יפריש נוזלים וכך אין צורך בתוספות.
מורידה מהסיר, מצננת בחוץ, פורסת בעדינות לפרוסות ולמקרר.
ולמחרת:
מטגנת 2 בצלים גדולים פרוסים מניחה הפרוסות, מטבלת קלות, מוסיפה פטרוזליה ומוסיפה מעט מים לפי הצורך, שוב הסוד הוא בישול איטי וממושך בתוך מיצי הבשר, לכסות ולבשל כשעתיים.
מדהים.
בשר ראש- טיגנה קוביות בשר (שנצלה יום קודם) גרגירי חומוס ובצל
מתבלת מלח פלפל ופפריקה ומוסיפה מים , מבשלת כשעתיים, לריכוך הבשר.
היא גם הכינה באחד הימים אסדו באותו סגנון
החג הזה אכלתי בשר כפי שלא אכלתי בחיים, טעים טעים.
איך מכינים פירה תפו"א שישאר רך אחרי הבישול?
ואם בכ"ז זה מתקשה?
אמא שלי מערבבת עם ביצה, שמה בתבנית ואופה את זה קצת בתנור, כדי שהביצה לא תהיה "חיה".
זה יוצא ממש ממש טעים.
זה מרכך אותו,ומשאיר אותו אורירי..
הבעיה שזה חלבי..=]
שימוש במיקסר לערבוב הפירה. אף פעם לא ניסיתי.
חלה יבשושית מבקשת עזרה דחופה!
הצילוני! הבו מתכון טוב, אחרת גורלי יהיה רע ומר - או שינגסו בי הנמלים המושלות בכיפה ביד רמה או שעובש יעלה בי.
אנא, אני אמנם חלה שכמעט עבר זמנה, אך אל תציעו להפוך אותי לקציצות או ללחם מטוגן. אני רוצה להגשים את עצמי, להגיע לפסגת היכולות שלי כפשטידה טובה או משהו כזה.
תזכו למצוות!
אולי החלה שלך תשמח בזה יותר מאשר להפוך לקציצה או לחם מטוגן, ואולי היא גם תהנה לשחות במרק יותר מאשר להתכווצ'ץ' לה בתוך פשטידה... מי יודע?
איך מכינים קרוטונים?
ניסיתי פעם להכין והתוצאה היתה עגומה: ספוגים קטנים שוחים במרק...
וקולים בתנור על חום נמוך נמוך עד שמתייבשים אך להזהר מהכרחות.
(איל כותבים ת'מילה הזו? להכרך? להחרך? כן מצאתי!) להזהר מהחרכות
מחפשת מתכון לפשטידה שעושים בכמות ענקית, מירקות קפואים,(לקט ירקות/ תירס וכד') והיא בצ'יק צ'ק.
אה, וכמובן, גם שתהיה טעימה.
יש רעיונות??
באופן כללי, מוסיפים ביצים קמח שמן ותבלינים אפשר גם פרורי לחם.
וזה אמור לצאת טוב.
אני בדרך כלל עושה עם ירקות חיים ולא קפואים
אבל הגעתי למסקנה שהרבה פשטידות "בחושות" זה בעצם המתכון שלהן.
בהצלחה
ותעדכני מה עשית בסוף.
אגב, כל הכבוד שאת עומדת לבשל עכשיו, אחרי כל הבישולים לחג.
נראה לי שאני לא מבשלת עכשיו שבוע.... ![]()
בס"ד
אולי זה יתן לי רעיונות נוספים... לסוכות וכאלה.
אני אתחיל.
הכנתי:
בשר ברוטב יין
פרגיות
פלפלים ממולאים
קוסקוס
מרק עוף
עוף עם שזיפים
מוקרמים [כבר לא יכלנו לדחוף בשר.....]
עוגות:
אננס, שוקולד ועקיצת הדבורה.
~~
[טוב, לא בדיוק הכל אני. אמא גם עזרה...]
~~~
איזה רעיונות יש לכם לתוספות חוצ מאורז\ תפוחי אדמה?...
חן חן 
בעזהי"ת.
אפשר אנטיפסטי, תבשילי ירקות למינהם, מוקפץ...
אטריות ביצים
תפו"א / בטטות אפשר להכין במגוון דרכים, ככה שזה לא חייב להיות משעמם
בורגול
לביבות ירקות למיניהן
חביתיות מלוחות
קוגל ירושלמי
אורז מלא
גריסים
חיטה
במקום שפפריקה ועקיבא יתנגחו ביניהם על מומחיותם בענייני שמרים- הנה שאלה מבורה בנושא, תרגישו מלכים עלי, חופשי!!!
שאלות על העוגות שמרים האלה...
1. למה עוגות השמרים שלי אף פעם אינן טעימות כמו של השכנות שמהן לקחתי את המתכון לבצק? כמה ואיך כבר אפשר לקלקל עוגת שמרים ? זמן אפיה? התפחה? סוג הקמח? שמרים???? מה קורה כאן? ( המוצרים בהם אני משתמשת תמיד בתוקף) הן תמיד יותר כבדות כאלו... פחות רכות, נימוחות ואווריריות משל האחרות ( די, אני מרייירת עוד רגע)
2. בושת הבושות- למה התכוון המשורר עקיבא מאומרו "לסגור היטב את העוגה"? אתה מתכוון לזה שיש לך איזה טריק איך העוגות שלי לא יפתחו באפיה והשוקולד יזל וישרף על התבנית? ( שאח"כ צריך לנקות...)
3. לשיא הפדיחה- מה ההבדל בין בצק של עוגה לזה של קרואסון או רוגלך, ובכלל מה ההבדל בין הקרואסון לרוגלך פרט לגודלו? (וואי וואי , אוי לחרפה, אחרי זמן כה רב בפורום עוד לא למדתי כלום...)
תודה למשיבים המומחים!
אני מחכה לשאלות בתחום מומחיותי 
לא מזמן היה שרשור שבו גיליתי (כמעט) את כל רזי המקצוע מי שמוכן/ה להעלות קישור בשמחה. ובינתיים אענה על השאלות הנ"ל:
1. נכון כל המצות הם רק מקמח ומים? אז למה יש הבדל בטעם? - בגלל הזיעה שבידיים
. וברצינות - כל אחד מהדברים שכתבת בהחלט יכול להשפיע על התוצאה הסופית.
2. ישנם טכניקות סגירה שונות עבור כל סוג עוגה המכנה המשותף לכולן הוא מניעת בריחת המילוי. בשרשור הנ"ל פירטתי סוגי סגירה שונים.
3. אין הבדל בין הבצקים יש הבדל בעובי הרידוד, במילוי, בטכניקות השונות הנצרכות להכנה וכמובן בתוצאה הסופית. הקוראסון הוא עוגיה סגורה עם מילוי שנוזל באפיה אם לא סוגרים כמו שצריך. הרוגלך מראש לא מתמודד עם שאלת הנזילות כי המילוי עשוי בדומה לכדורי שוקולד עם פירורים וכך הוא לא נוזל. ברוגלך המילוי מרודד בין שתי שכבות בצק.
סדנאות עוגות שמרים מתקיימות אצלי בבית לפי הזמנה מראש


לא הבנתי כמעט כלום !!!![]()
![]()
![]()
ברצינות, אם הפיתות שלי יוצאות מעדן, זה סימן שהשמרים טובים, לא?
כאילו, מה ציפו שאעשה? אלך לשכנה לקחת ממנה חומרים ולאפות בתנור שלה? לא יותר פשוט ללכת אליה ולבקש שתכין עבורי לשבת וזהו? ( כאילו אין לה מה לעשות חוץ ממני)
מה זה ראש עיסה???
אני מתפיחה בטמפ' חמימה, זה נכון שרצוי להוסיך מים חמימים לבצק? אני חושבצ שאני לשה היטב, וגם שמעתי על העניין של הפרדת היומרים ( שמן, מלח, ביצים - שלא יגעו בשמרים) אני עושה זאת בחלות והן דווקא יוצאות נהדרות ( אגב, גם לא ממש סימטריות, אולי גם לזה יש "שיטה" שלא תגלו לי???? אהההההה?)
להגיד לי שיש טכניקות סגירה שונות זה כמו להגיד לי : יש טריק אבל לא נגלה לך....![]()
בעוגה התכוונתי לכרוכית , גבעונית אני יודעת שזה אחרת ( חוץ מזה יש לנו מספיק כאלה באזור שלנו
)
טוב, קשה לומר שיצאתי יודעת איך להכין רוגלך או קרואסונים, תודה על הנסיון לגאול אותי מבורותי- לא הצלחתם. אבל העיקר שזה עשה לכם טוב, והסב לכם עונג. אגב, איפה פפריקה? היא לא השתלחה בי עדיין... חבל, היתה נהנית...
ולבוא לסדנאות עד קרית ארבע??? נראה לך???אתה כנראה ממש לא יודע היכן אני מצויה ביום יום...
יותר פשוט להגיע לעיר הקרובה לקנות בקונדיטוריה...
קודם כל, טרחתי והבאתי לך קישור שמלא בכל טוב עצות, טריקים וכו'.
דבר שני, באזור שלך יש לי גם נציגים ואולי הם מוכנים לעזור
דבר שלישי, הקונדיטוריות באזור שלך לא משהו אז לא הייתי ממליץ לך לקנות שם
לגבי ראש עיסה - אני לא נוהג לעשות (משתמש או בשמרים יבשים או בשקיות של שמרית - בשניהם אין צורך לעשות זאת)
לגבי הסימטריה של החלות - ישנם 3 טכניקות:
1. לשים משקפיים
2. לעשות צמה (בטח כשהיית באולפנה הייתה לך אחת כזו
)
3. יש טכניקה שקשה להסביר במילים אבל הרעיון הוא שעושים צמה מנחש אחד - כך עושים את כל החלות התעשיתיות.
וואלה תפסתם אותי במצב רוח טוב היום ואתם מפריעים לי לבשל לחג.
הוא למצוא מעט פנאי בקדחת הבישולים כדי לקרוא בו....
מזל שלשבת הבאה כבר לא צריך לבשל...
באזורנו- יש קורס שמעביר קונדיטור, רק 850 שקלים מיותרים שיש לי וכבר אני נרשמת לקורס.
אבל הוא באמת אלוף... אם לא הייתי נבהלת מהסכום הייתי הולכת.
והקונדיטוריות- דוקא טובות אך דורשות נסיעה העירה... וזה כבר השקעה מוגזמת לטעמי.
1. עם משקפיים, הן בכל זאת לא נראות אחידות בכל אורכן
2. לא , לא היתה לי צמה! קורה .
3. באמת תהיתי איך עושים זאת, פעם אני חושבת שהדגימו לי, אולי אזכר
ובינתיים- המשפחה שלי אוכלת גם חלות שאינן סימטריות ...
ולא תפסנו אותך במצ"ר טוב, אלא עשינו לך מצ"ר טוב בזכות השאלות, האינפנטיליות כמעט, שלי על תחום השמרים שאתה כה אוהב.
אני בינתיים אמשיך בבישולי הבשר שלי (לא על מנגל חשמלי) ובעוגות ללא שמרים...
בעזהי"ת
אנחנו בבית מצאנו טריק קליל לדבר. וככה זה עובד:
את הבצק המיועד לחלה אחת, את מחלקת ל- 4. לא לשלוש- ל-4, אבל חתיכה אחת שתהיה טיפ-טיפה יותר גדולה.
משלושת החתיכות הראשונות [שהם באותו הגודל], קולעים צמה אחת- שגם פה יש עוד טריק קטן: נכון תמיד הסוף יוצא הרבה יותר מוצלח מההתחלה? אז מה שאנחנו עושים, זה- מניחים את שלושת ה'נחשים', בהצלבה, אחד על השני- אבל כשההצלבה נמצאת בערך באמצע הנחשים. ואז קולעים למטה- כרגיל, ולמעלה- קולעים הפוך [בדיוק ההפך מצמה, במקום להעביר קדימה מעבירים אחורה]. ככה החלה יוצאת סימטרית.
את החתיכה הרביעית והגדולה יותר, חותכים שוב לשלוש חתיכות קטנות, וקולעים צמה נוספת- באותה טכניקה- אבל, שהצמה תהיה באותו אורך של החלה הגדולה, אבל צרה יותר- ככה שהחלה הקטנה היא בערך שליש מהחלה הגדולה.
אח"כ מטפטפים עם הידיים טיפ-טיפונת מים על החלק העליון של הצמה הגדולה, ומדביקים בעדינות את החלה הקטנה.
לשים לב שבהתפחה שאחרי הקליעה, הצמה הקטנה לא נופלת. אם כן- להרים אותה למקום..
ככה החלות יוצאות גם סימטריות, וגם גבוהות- ולא חלה רחבה ונמוכה..
מה עולה בדעתך?????
יש לך מושג כמה זמן לא הכנתי בצק שמרים??
רק לקרא את השרשור הזה ולקבור את הראש מבושה...
אבל את רזי המצוע תלמדי עם הזמן ובקריאת טיפים כמו של הדר' עקיבא.
ותפסיקי להשתלח בי
.
בעלי אכן העיר לי שזו היתה הברקה הפפריקה הזאת. הוא טוען שאין אצלי אמצע- או חריפה או מתוקה![]()
כנראה יש דברים שהזמן בהם לא עושה את שלו
לעומת זאת- הפיתותתשלי משתבחות ועוד איך! והן מבצק עם שמרים!
וגם האוכל האמיתי ... (טוב, אבל הוא ללא שמרים)
( נא להחליף בגוף ההודעה כל צ ב-ס, וכל ז ב-ז' וכיוצא בזה)
את שמה 2 קילו קמחח, ככה בקעערה, מוסיפה שמרים 3.5 או 4 כפות שמרים יבשים לפי העעונה ( ברצינות!, כשחם- אפשר פחחחות) מוסיפה מים עעד שהעעיסה נעעימה (בעעע, לכי תדעי מה זה אומר) מוסיפה שמן, לא הרבה, מלחח כמו שאת אוהבת, וסוכר (במלעיל) בשביל השמרים יתפחחו. ולשה הרבה עעם הידים.
וברצינות- לוקח זמן להגיע למרקם שאוהבים.
אני אופה בתנור על תבניות גדולות ולא בסיר גריל כי אני לא אוהבת את הכוויות שזה עושה לי.
אני מעדיפה ליצור בצק רך,אך לא נוזלי (ממש לא אוהבת את הפיתות שיוצאות מהמרקם הנוזלי, יוצא כבד מדי) הוא די דביק אבל כשאני מוציאה מהקערה עם מצקת לחה- זה נמשך מן המצקת באיטיות (לא ממש נוזל) ו"נופל" לתבנית. בלי שאריות על המצקת. בידים שטבלו בשמן זית אני "מורחת" את הבצק על התבנית (מרופדת בניייר אפיה) ושמה זעתר מלמעלה, מתפיחה שנית ושמה בתנור על 220 מעלות בערך. לוקח כ10-15 דק' לפיתה. להפוך מיד מן התבנית על מגבת או נייר אפינה על השיש הקר.
לפעמים מוסיפה בורגול לעיסה, מוסיף מרקם מעניין.
זה הרבה יותר פשוט מעוגה.
איך העזת להעלות לרשת את כל השלדים שמתחבאים אצלי בארון מאחורי הקמח???
אם זה מנחם, אותך, אני לא יודעת להכין אפילו פיתות!
כן, כן, יש אנשים כאלה.
א-ב-ל מצאתי בלוג מדהים: הבלוג של מרילין
שם יש מתכונים לעוגות שמרים מצוינות, עם צילומים של כל שלב משלבי העבודה ככה שאפילו אני הצלחתי פעם להכין עוגת שושנים חלבית מעולה.
הנה הקישור:
http://mablogeria.blogspot.com/2008/06/blog-post_5760.html
בהצלחה!
עכשיו רק צריך למצוא ת' סבלנות בשביל זה.
ולמה אין אייקון של שלד? כ"כ רציתי להוסיף כזה להודעה שלי! admin? אתה כאן?
חדשה בתחום, אבל ייוצא לי טוב....
1. מאוד יכול להיות שהמלח נוגע בשמרים ואז הוא "הורג" אותם, ולכן העוגות כבדות ולא רכות...
2. תנסי להפחית מהמילית -רק באמצע ולא בשוליים... אולי?
המון הצלחה, ואל יאוש ....
בסוף יצא לך יותר טעים מהשכנות... ואז הן תבואנה אלייך....
באדיבות ~may~
|
א'-י' |
אחותו |
|
י"א – ט"ו |
כינוי נוסף |
|
ט"ז – כ"ה |
טוזי |
|
כ"ו – ל"ה |
אם הבנים12 |
|
ל"ו – מ' |
heh |
|
מ"א – נ"א |
קצת אחרת |
|
נ"ב – ס' |
רעיה ואם |
|
ס"א – ס"ט |
בילי |
|
ע' – פ"ט |
~may~ |
|
צ' – ק"ו |
אני12345 |
|
ק"ז – קי"ח |
אמא של "קצת אחרת" |
|
קי"ט |
ארשת |
|
ק"כ - סוף |
פפריקה-- |
א'- י"ד- עקיבא ויעל
ט"ו-כ"ט- ddba
ל'- נ"א- אני ירושלמית
נ"ב- ס"ט- מורצ'י
ק'-ק"נ - אם הבנים שמחה
שימו לב חסרה שלמה של פרקים ע' - ק'.
ושתהיה שנת בריאות!!!!!!!
ב"ה נשים לקחו על עצמן שני ספרים שלמים וזה בהחלט משמח אותנו.
לבקשתה של קצת אחרת אספר קצת על יעל -
יעל היא אשה שכולה חסד וכל הזמן מחשבותיה נתונות למעשי חסד החל מעזרה למגורשי גוש קטיף, דרך סיוע לפליטי הצפון בזמן מלחמת לבנון השניה וכמובן חסד יומיומי בשכונה ובכלל.
יעל נולדה וגדלה בפתח תקוה, למדה באולפנת השומרון באלקנה ועשתה שירות לאומי חצי שנה בקרית ארבע ובאמצע השנה עברה למדרשת מעלה חבר.
בשלהי השירות הלאומי הכרנו. וחתונתנו נערכה באלול שאח"כ.
יעל למדה אומנות במדרשת ראשית שבמעון.
במשך השנים נולדו לנו שלושה ילדים חמודים ומתוקים: אילת השחר, שובאל ואחיה.
כל היופי והטוב הזה נגדע בשניה אחת בעקבות תאונת דרכים קשה שאירעה לנו בחוה"מ סוכות בשנה שעברה. הילדים ואני נפצענו באורח קל מאוד והשתחררנו כבר למחורת מבית החולים.
לרוע המזל, יעל נפגעה בצורה קשה ומכיוון שהחילוץ ארך זמן רב היא לא קיבלה מספיק חמצן למוח במשך זמן רב. אנו מודים לה' על עצם העובדה שכולנו חיים אך מצבה של יעל עדיין לא טוב ומוגדר כעת כהכרה מינימלית. היא לא מתקשרת עם הסביבה ולא עושה אפילו פעולות בסיסיות ביותר.
מעבר לתמיכה שאני מקבל מחבריי ומשפחתי, גולשי הפורומים השונים בערוץ 7 גם מביעים את תמיכתם ומתעניינים במצב ועל כך תודתי לכם.
שנה טובה ומתוקה לכולם, יעל, עקיבא והילדים.
שנה של ישועות כלליות ופרטיות, שיתמלאו כל משאלות לבכם לטובה!
בספר שני, משום מה זה לא מופיע, אבל אמרתי בשני הימים ואמרתי גם לילדי להתפלל עליה!!!
רק בשורות טובות, חושבים עליכם ודואגים!!!
קראתי את התקציר של עקיבא והקישור, היא, ילדיה ובעלה קפצו למולי כל החג.
מאחלת לכם שנה טובה! טובה! טובה!
שיתקבלו התפילות לרצון והבריאות והשמחה יחזרו לשכון בביתכם.
ניתפלל עליה ב"נ!!
מתכון של אמי שתחי' שקיבלה מבת דודתה שקיבלה לא יודעת ממי...
להשחים 1/3 כוס סוכר במעט שמן בסיר בעל תחתית עבה
כשהסוכר הופך לקרמל להוסיף:
קוביות גדולות מבטטה אחת גדולה או 2-3 קטנות תלוי בגודל(אני מעדיפה את הקטנות כי הן פחות סיביות ויותר טעימות)
כוס מים חמים
100 גר' משמשים מיובשים חתוכים לחצאים
100 גר' שזיפים יבשים חתוכים לחצאים
50 גר' צימוקים/חמוציות
ניתן לשחק עם הפירות לפי הטעם. להוסיף להשמיט לשנות וכו'.
לתבל במלח וסוכר לפי הטעם, וכן קינמון וזנגויל
כשהבטטה מתרככת אך עדיין מעט פריכה לערבב כף קמח ב1/3 כוס מים ולעבות את הרוטב ליצירת זיגוג סמיך ומבריק.
לפני ההגשה לפזר אגוזים קצוצים גס.
מומלץ!
אצלינו נהוג שלא
ויש גם גימטריה אגוז עם הכולל בגמטריה= חטא.
ששמע בשם אחד האדמורים:
יש כאלה שמאוד נזהרים מהאגוז בגימטריה חטא,
אבל לא כ"כ נזהרים מהחטא עצמו...... 
דבר ראשון אפשר להקפיא- אמא שלי הקפיאה
דבר שני סורי על הביעוס אגוז- בגימטריה 17
חטא- בגימטריה 18
ויש את מתרצי התירוצים שיגידו שהתכוונו לחטא בלי א'......
(והבישולים לחג???)
אכלנו ושבענו, מזל שמחר צום...
החציו לה'- צריךלשאול את הבעל איך היה בביכנ"ס כי בעזרת משחקים- היה משהו משהו.
החציו לכם- היה טעים מאד.
פעם ראשונה שהקפאתי אוכל- והיה לא רע.
הקפאתי עבור שבת.
הבשרי היה מעולה,
טיגנתי חצילים ופלפלים והקפאתי אותם וטיבלתי לאחר ההפשרה- גם היה בסדר גמור.
הפשטידות- הרגישו שעברו פריזר אבל היו נחמדות.
שנזכה לעבוד את ה' גם דרך הצלחת...
שנה טובה לכולם.
נקווה ששאר העניינים השנה יהיו טובים לפחות אותו דבר.....
הקפאתי המון אוכל, וב"ה ההקפאות עברו ממש מצוין! ממש לא הרגישו שום טעם של הקפאה!
חלות, עוגות, פשטידות, אטריות מוקפצות, בשר בקר- (8 - מעולה!)דגים, מרק קניידלך, וכמובן גלידה....
ב"ה ההקפאה עברה מצוין! בעלי מאאאאאאאאאאד רגיש לאוכל מוקפא ולכן אין אצלנו כמעט הקפאות (חחח... אקטואלי...) אבל הפעם לא היתה ברירה וה' עזר. וכמו תמיד כשה' עוזר הכל בסדר...
שתהיה שנה טובה ומתוקה!
לכבוד ר"ה שמתקרב ובא אם אפשר לכתוב רעיונות לעוגת דבש טעימות (פעם עשיתי ויצא פשוט מגעיל!!) אם אפשר כמה שיותר בריאות ולא מסובכות מידי!
אבל הם לא במחשב,אם מישהי רוצה מתכון אני וכנה לנסות להקליד ולשלוחלה.אבל שתגיד איזה סוג בדיוק היא צריכה כדי שאדע אם יש לי את מה שהיא רוצה.
ערוץ 7 עוגת דבש... שווה לנסות
כדי שאני אדע על מה את מדברת!
אני מחפשת מתכון מעוגת דבש עם קמח מלא- למישהי יש? תודה מראש!
עוגת דבש מבושמת
רכיבים:
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
4 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר (שמתי 180 גרם)
1 כוס (320 גרם) דבש
1 כף קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
קמצוץ ציפורן
1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות
2. מנפים קמח יחד עם אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה בקערה גדולה.
3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.
4. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים-שלוש וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה מאוד.
5. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בניייר אפיה.
מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
אופים את העוגה במשך 35-40 דקות . (למי שמעדיף אפייה בקוקטים קטנים האפייה נמשכת -כ- 20 דקות לעוגות אישיות).
אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
מעתיקה לכן- נסו ותהנו, אצלי היא סיפור הצלחה!
אני אופה אותה בתבניות מאורכות ופרוסות העוגה גבורות ומרשימות. כמו"כ בתוך גביעי ניר אפשר ליצוק בכף ולאפות בפחות זמן, יוצאות עוגות אשיות קטנות וטעימות.
7 ביצים
3/4 כוס סוכר
כף גדושה קפה נמס
כוס מים
1/2 כוס שמן
כוס דבש
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה - ציפורן טחון
כפית שטוחה קינמון
3 ו1/2 כוסות קמח
שומשום- לבחירה
- להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
- להקציף חלמונים עם קפה, מים, שמן, דבש וכל שאר החומרים (חוץ מקמח) לבלילה אחידה.
- להבליע את הקצף בבלילה בתנועות קיפול ובעדינות.
- להוסיף את הקמח ושוב להבליע עד שלא ישארו גושי קמח ושאריות קצף.
- לרפד תבנית בניר אפיה, ליצוק את הבלילה, לפזר שומשום מעליה ולאפות בחום בינוני בין 35 ל40 דקות.
- לבדוק בקיסם ולהוציא.
לא יודעת כמה היא בריאה אבל היא טעימה מאוד!
אשמח לשמוע אם מישהיא אפתה.
חג שמח!
אפשר לאפות את העוגה עם קמח מלא?
ופפריקה, זה לא יותר מידי ביצים?? 7 ביצים בעוגה אחת??
מוריה- לא ניסתי ם קמח מלא, אבל הכלל אומר שכל עוגה אפשר להכין איתו רק צריך תוספת נוזלים, כך שאני מניחה שבמקום כוס מים תזדקקי לבערך לכוס וחצי.
גילוש- 7 ביצים זה לא יותר מדי לעוגה גדולה וגבוהה. והיא באמת מצויינת וטובה.
(ואולי כדי שלא תבהלי אצלי במתכון כתוב 7 ביצים גדולות
)
אני אפיתי עוגה במתכון דומה לזה שמופיע בקישור הקודם מקמח מלא והיא יצאה מצויין . אם את קונה קמח מלא 70% את יכולה להתייחס לזה כמעט כמו קמח לבן, רק תפחיתי מעט מהקמח כדי שהעוגה לא תהיה יבשה
אבל לא באמת עוגות דבש אלא בטעם של.
אחת מממרח תמרים ואחת מרסק תפוחי עץ.
עוגת בטעם דבש:
2 וחצי כוסות קמח
שקית א. אפיה
2 כפיות שטוחות ס. לשתיה
1 כפית קינמון
1 קופסת רסק תפוחי עץ (260 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
4 ביצים
לערב הכל ביחד ולאפות בחום בינוני כ 40 דקות.
עוגת ממרח תמרים:
2 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 קופסת ממרח תמרים (220 גרם)
1ו- 3/4 כוסות קמח
1/2 חבילת א. אפיה
1/2 כפית ס. לשתיה
1/2 כפית קינמון
כוס מים רותחים
לחמם את התנור לחום בינוני. להכניס את החומרים לפי הסדר הכתוב ולערבב היטב. כשהתערובת חלקה למזוג לתבנית משומנת ולאפות כ- 40 דקות.
שנה טובה ומתוקה!
לקחתי מתכון לעוגת דבש, דומה לזה שמופיע באתר (גם בשירשור) מהספר של רות סירקיס (למי שתרצה, אעתיק מחר בע"ה). המתכון הכיל למעלה מכוס סוכר אז הפחתתי בסוכר ובמקום כוס דבש, שמתי ממתיק על בסיס מלטיליטול שנראה כמו דבש ויצא כמו עוגת דבש, רק פחות סוכר.
תוכלו לחפש בסופר גירסה של דמוי דבש בלי תוספת סוכר.
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס שמן
1 כוס קפה חזק או תה חזק מוכן
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן, קורט מלח
לבחוש.
לבחוש חומרים יבשים בנפרד ולהוסיף לתערובת ולבחוש:
31/2 כוס קמח, 1 כפית א. אפיה, 1 כפית סודה לשתיה, 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
להקציף 3 חלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף להוסיף 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש. להוסיף לבצק בתנועות עטיפה.
לאפות בתבנית אפיה משומנת כ-60-70 דקות (אפיתי בטוסטר אובן כ-40 דקות).
השתמשתי בקמח מלא ובסוכר חום ובמקום דבש- 3/4 כוס ממתיק על בסיס טבעי בטעם דבש + 1/4 כוס דבש. דבש מאד בריא ומלא סגולות, אבל הכמות הזאת ממש מוגזמת...
מאחר והפורום נרדם קצת וראש השנה מתקרב, ולאור השרשור שהיה פה על איך להיערך לראש השנה. אני מציע שכל אחד/ת ירשמו בטבלה הזו - 20100823013856.doc את התפריט לראש השנה וכך יהיו לאנשים רעיונות איך לתכנן את התפריט.
לדוגמה:
|
לילה ראשון
סימנים תחתיות ארטישוק ממולאות בשר פשטידת בצל גלידה |
לילה שני
בורקס ברוטב עוף אורז מוס שוקולד
|
ליל שבת
מרק עם קניידלאך רולדת הודו עם פטריות תפו"א אפויים עוגה
|
|
בוקר ראשון
דג מושט בעשבי תיבול צלעות כבש ביין תפו"א עם רוזמרין ג'לי
|
בוקר שני
דג פורל צלוי כרוב ממולא פשטידת קישואים גלידה
|
בוקר שבת
דג סלמון אווז עם לקט ירקות העונה שעועית ירוקה גלידה
|
זה לא באמת מה שאני מתכנן, בינתיים סתם זרקתי בשביל הדוגמה.
אשמח לשיתוף פעולה למען כולם.
יש רעיונות מה אפשר לעשות איתם?
חשבתי אולי על פשטידה יש איזה מתכון? או רעיונות אחרים?
להשרות ולשטוף היטב...
לאדות בסיר על אש נמוכה כדי שהעלים יתרככו.(5 דקות)
לחתוך אותם ולהוסיף 4 ביצים, תבלינים ופרורי לחם עד הנוצרת עיסה נעימה ולא כבדה מידי.
בצל קצות ושן שום.
לטגן עם טיפת שמן במחבת על אש נמוכה, ולהפוך צד כשמשחים.
טעים בריא וכיף לאכול.
ואצלי משולש כזה הוא ארוחת עשר לתינוקות.
לעשות כמו עלי גפן ממולאים (אורז ושות')
שנה ממולא, שנה קציצות
רחלקהזוכרים!
גאונות בקטן
בעזהי"ת.
אמא מכינה את זה.... וגם סבתא 
אבל אין לי מושג מה המתכון/אופן ההכנה...
עלי גפן/מנגולד ממולאים.
אחרי נקיון יסודי של העלים,
עלי מנגולד: יש להסיר את הקלח. להכניס את העלים לכ20 שניות למים רותחים , כל עלה בנפרד. ולהוציא בזהירות ( זה מרכך את השדרה של העלה) . אפשר לחתוך עלי מנגולד גדולים לשנים לרוחבם.
מערבבים:1 קג' בשר טחון ( יש לכם כבש? לכו על זה!!!), 2/3 כוס אורז לא מבושל (מלא- לבשל קלות), 1 בצל גדול קצוץ, כף שמיר קצוץ, וכמה כפיות עגבניות מרוסקות ( לא רסק)
בסיר כבד ורחב שמים: 1/2 כוס מים.
ממלאים את העלים: מניחים כף- שתיים במרכז כל עלה ( תלוי בגודלו) מקפלים שני צדדים על המלית ומגלגלים את העלה לאורכו .
מניחים את העלים הממולאים בצפיפות (רבה) בסיר . בין העלים דוחפים קצת פלפל או גמבה חתוכה.
יוצקים על העלים: 2 קופסאות מיץ עגבניות ( או כמות מקבילה של עגבניות טריות מרוסקות), מיץ מחצי לימון ( חובה)כף שמיר קצוץ, מלח ופלפל.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאד כשעה וחצי.
ניתן להגיש חם או קר
וידוי- זו כמות היסטרית של כ 40-45 עלי גפן!!!( אצלי- שני "נגלות " בסיר הרחב...)
כמובן שאפשר לחלק כמויות .
עכשיו אני לא יודעת מה לבחור...
קניתי לראש השנה תבנית קפיצית מתפרקת עם תחתית זכוכית, יש לכם רעיונות מה כדאי לאפות בה? (מותר להקפיא אותה?) תודה מראש!
הכנתי בראוניז והם יצאו לי טיפה יבשים וקשים (כמה דקות יותר מידי בתנור.... הייתי עסוקה בלדבר עם השכנה..)
איך אפשר להציל אותם??
תודה!
כדורי שוקולד רכים כאלו.
נשמח לאכול אותם כברוניז.
עוד הצעות??
ככה זה צריך להיות או שמשהו התפקשש לי בדרך??
אם אכן האפשרות השניה היא הנכונה אז אין סיבה שיצא קשה, כנראה לא שמת מספיק מים.
ובכלל בכל סוג של אורז- מחסור במים האורז קשה, עודף מים- אורז דיסתי.
וזה מה שעשיתי.
אבל לא התכוונתי שהאדמתי אורז,
אלא זה סוג של אורז שנקרא אורז אדום.
פעם הבאה באמת אוסיף יותר.
תודה 
ומה באמתצ קרה עם האורז?
הצלחת להציל אותו או שהוא בעולם שכולו טוב?![]()
אוף. כתבתי תשובה מושקעת והאתר הזה לא קיבל אותה.
אורז אדום אכן דורש יותר זמן בישול וטעים מאד עם רוטב של העוף שנאפה בתנור. תוכלי להוסיף רוטב מהעוף ולהוסיף זמן בישול.
דרך אגב, היום קניתי אורז אדום (פעם בחודש-חודשיים אני קונה אורז פרא שהוא תערובת של אורז אדום ועוד, אבל אף פעם לא קניתי ארוז וגם לא אדום לבד) ואשמח לקצת רעיונות לאורז פרווה.
בעלי והילדה ויתרו על התענוג.
כנראה שכעת אזרוק את זה לפח, מזל שהכנתי רק כוס. 
קניתי לחג ואני רוצה להכין בתנור.
איך? איזה תיבול מומלץ? האם נכון שכדאי לבשל אותם קודם בישול חלקי במים?
איך עושים לזה כזה רוטב צהוב כמו בקיטרינג??
תודה מראש!
שוטפים הייטב, מכינים תערובת של שמן זית, מלח ורוזמרין.
מערבבים עם תפוחי האדמה ומכניסים לתנור מכוסים בניר כסף.
אחרי כ45 דקות בודקים אם התפוחים התרככו ונותנים מס' דקות בלי ניר.
מעולה!
קצוץ או גבעולים??
אין בעיה של תולעים???
אבל חבל - בכל גינה ציבורית ממוצעת ברחבי המזה"ת יש רוזמרין.
קוטפים גבעול וניתן להסיר את העלים מהגבעול בקלות (אא"כ את מעדיפה שזה יישאר כגבעול וכך את יכולה להוציא אותו לאחר האפיה)
צריך לשטוף היטב ולבדוק אם אין תולעים. (בד"כ אין כי הרוזמרין דוחה את רוב סוגי החרקים / תולעים ואם יש אז הם בד"כ חיצוניים ויורדים בשטיפה)
אין לראות בדבריי פסק הלכה ובכל מקרה הייתי מציע לך להתייעץ עם הפוסק שלך.
לדקה או שתיים ולשטוף. ואין צורך לבדוק עלע עלה אבל לשים לב שהגבעול נקי ולא דבוקים אליו קורי עכביש ושאר ידידים.
אבל לשטוף תחת זרם חזק היטב
בחזרה מביכנ"ס- ומשתמש כבשמים ???
רוזמרין הולך עם הרבה דברים. גם עם עוף בתנור זה מסתדר. [לא כולם מתים על זה, אבל זה הולך].
רוזמרין שמים ממש מעט - אחרת זה יוצא מררר 
לחרוץ בתפו"א חריצים (- פרוסות)עד לעומק של חצי
ואז אחרי האפיה זה יוצא מאד יפה וגם קל לחתוך את זה.
מנסיון מאד מוצלח ויפה ![]()
גם אתן??
שלו'ם
בר"ה הייתי רוצה להשאיר במקום פלטה (שתופס מקום ולפעמים יוצא מהקיר כשעוברים ליד...)
את התנור על שעון שבת.
אפעם לא עשיתי זאת
הייתי רוצה לדעת אם זה מומלץ ועל כמה מעלות כדאי לכוון?
תודה![]()
אורה*אחרונההרבה קרא- מקלפים , חותכים לקוביות
מבשלים בסיר עם סוכר, מעט לימון, מעט תמצית רום, יין, אני שמה גם וניל.
מכסים בהרבה מים ומבשלים עד להתרככות.
אנחנו טורפים את זה.
למה לא סתם פשטידת קישואים?
אפשר גם כמו קישואים במיץ עגבניות (בצל מטוגן, קוביות קרא ולהוסיף רסק עגבניות ותבלינים). מצאתי מתכון נחמד של
לביבות קישואים מתוך האתר kitchenbug
זה כמו דלורית קטנה לא? או שיש הבדל כלשהו?
קרא הוא סוג של דלוע שרואה עונג רק בימי ראש השנה, זהו מה שנקרא "קשוא ערבי" ( רק השם כבר לא נשמע מחמיא) הוא נראה כמו דלורית חוורת ( חחח איזה תאור
מעליב כמעט) אבל הוא די נטרלי מבחינת הטעם. מפנים הוא יותר קשה מקשוא והגרעינים שלו פזורים , כמו בקשוא על פני כל הדלוע ולא כמו בדלורית - במרכזו.
אכן, הרבה משתמשים בדלעת.
כשהגעתי לראשונה להורי בעלי והבנתי שמגישים לי דלעת כקרא... זה היה בשבילי כאילו לקחו לי חלק מן החג.
זו היתה פעם ראשונה בחיי (בחיי!) שנתקלתי בזה. וזה רק מראה כמה קשה לאנשים לשנות מהרגלי הבית.
מזל שבביתי אני קובעת בכל הנוגע לבישולים...