מחפשת רעיונות להכנת שעועית ירוקה ארוכה עדינה של סנפרוסט.
תודה
מחפשת רעיונות להכנת שעועית ירוקה ארוכה עדינה של סנפרוסט.
תודה
הכמויות הן לשקית אחת שעועית קפואה. ד"א: עד שלמדתי לקרוא חשבתי שזה שועית.
ברוטב אדום:
לחלוט את השעועית 5 דקות במים רותחים ולסנן. לטגן רצועות בצל עד להזהבה. להוסיף את השעועית ולטגן קלות 5 דקות. להוסיף קופסה קטנה רסק עגבניות ואותה כמות מים בקופסה עצמה. להוסיף שיני שום או שום כתוש, מלח, פלפל, פפריקה - לפי הטעם. לערבב ולכבות. לשים לב לבשל קלות ולא עד צאת נשמתה של השעועית.
ברוטב לבן:
אותו כנ"ל, רק במקום רסק עגבניות ופפריקה להוסיף 2 כפות אבקת מרק פיטריות.
אם יש לך פרקולטור לקפה, שמעתי שאפשר להעמיד בו אספרגוס ולחלוט. שככה זה הכי שומר עליו בריא. אז אולי גם שעועית. מעניין לנסות...
לסוג של מוקפץ, משהו עם שומשום, או כל רעיון אחר.
מישהו ניסה עם צנוברים? חמוציות?
בא לי משהו מעניין לראש השנה ואני מוכנה להשקיע (כספית) אבל שיהיה קל להכנה.
אני ירושלמיתאני מזהיבה שום כתוש, מוסיפה את השעועית, מקפיצה אותה עד לריכוך, מוסיפה מלח, פלפל, ופירורי לחם מוזהבים עד לציפוי.
במקום פירורי לחם תוסיפח צנוברים ותקפיצי עד לקלייתם, את יכולה להוסיף גם שומשום קלוי או פירורי לחם...
אבל שוב -
לטגן בצל חתוך לרצועות עד הזהבה, להוסיף את השעועית וקופסת שימורים של פטריות חתוכות ולהמשיך לטגן כמה דקות (לא עד שמתפרק לגמרי במיוחד אם את שמה אח"כ על הפלטה).
ניתן להוסיף גם שומשום לקראת סוף ההקפצה.
שומשום קלוי מתאים לסלט כרוב עם רוטב סויה.
טעמתי בעבר שעועית מוקפצת עם שקדים פרוסים . אותם תוכלי לקנות בבית טבע. זה לא דורש כמות גדולה, כך שזה לא יצא יקר במיוחד. לא הייתי ממליצה על צנוברים כי הם מאד יקרים ולא מוסיפים במוקפץ.
אם את מוכנה להשקיע, יש תערובת מוכנה להקפצה תוצרת "בודק" (בדוק נגד תולעים) שיש בה כבר שקדים פרוסים ועוד אוצרות. חפשי בסופר... (כמובן תלוי איפה את גרה ובמידת היצירתיות של הסופר).
אפשר להקפיץ שעועית ולהוסיף לה אורז.
אם את מזכירה חמוציות, הכנתי אורז ולקראת סוף הבישול הוספתי חמוציות (לא מיד בהתחלה כדי שאלו לא תתרככנה מדי וגם כדי שלא יצא מתוק מדי). אני לא יודעת איך חמוציות הולכות עם שעועית לבד, לעומת זאת האורז מעט יבש והן מעט לחות ומתאימות.
כשכתבת שמתאים שומשום קלוי לסלט ז"א שלא מתאים לשעועית?
ואולי בהזדמנות זו מישהו יתן לי טיפים לעשות את המוקפץ שלא יצא "סחוט"... איזה מחבת? כמה שמן וכדומה...(סליחה על הבורות!)
ועוד משהו, גם אני עושה אורז עם חמוציות (ועוד כל מיני דברים טובים...) יוצא מצויין.
התכוונתי שלפעמים נתקלים בארועים בסלט כרוב עם שומשום קלוי, וזה מתאים. השאלה אם השומשום נדבק לשעועית כמו לכרוב, אני לא בטוחה בגלל המרקם השונה. לשעועית מרקם יותר חלק ויתכן שהשומשום ישאר בצלחת ולא על השעועית. אם יש לך עודף זמן, תנסי, אבל לא הייתי ממליצה על ניסיונות סמוך לחג.
יש מחבת שנקראת ווק, בעבר קניתי ולא היתה יקרה. היא עמוקה, כך שבכל הקפצה הירקות מוקפצים ולא נשארים על התחתית.
את נשמעת משקיענית. בהצלחה!
אני ממש לא משקיענית כי הילדים שלי נורא מקובעים באוכל ונמנעים נחרצות (גם באופן מילולי בוטה ) מכל דבר חדש...
אבל בראש השנה בא לי כבר לחדש במשהו...
ויש קצת אורחים אז זה עושה איזה שהוא חשק להשקיע, נראה מה יצא.
יש לי מתכון לעוגת גבינה עם פירורים.
החומרים לבצק הם-
2.5 כוסות קמח תופח, 3/4 כוס סוכר, 2 חלמונים, 1 סוכר וניל , 1 מרגרינה.
אני רוצה להחליף את המרגרינה בשמן.
האם זה אפשרי? הבצק לא יצא מתפורר מדי?
איך אפשר לעשות את זה בלי לפגוע בעוגה?
תודה.
יש תחליף למרגרינה בבצק, אבל לא בפירורים. אפשר לקנות חמאת קוקוס (קצת יקר). זו נוחה לעבודה והיתרון הבריאותי שאין בה שומן טראנס. אני משתמשת בה להכנת כדורי שוקולד או במתכונים שאין ברירה וחייבים להשתמש במרגרינה. כמו כן, אם את כבר אופה עוגת גבינה, חלבית, כמובן, למה שלא תשתמשי בחמאה. זה הרבה יותר בריא מאשר מרגרינה.
איפה קונים?
מתכונים טובים?
אשמח לעצות..
מכינים בשמן זית בלבד מוקפץ מ: בצל, פרוסות חזה עוף, כרוב, גזר, תירס גמדי, פטריות, פלפל ירוק, ולבסוף נבטים עבים.
מתבלים במלח, פלפל כורכום ויש האוהבים טיפת חומץ.
את עלי הפילו חובה להפשיר לאט, רצוי במקרר לילה מראש.
חותכים במספריים את עלי הפילו ל4 רבעים.
מתיכים מרגרינה ( כל שוחרי הבריאות- נא לעצום עיניים לפני קריאת המשך המתכון הזה!)
נוטלים פרוסת עלה פילו ( בעצם רבע דף) מורחים עם היד או מברשת במעט מרגרינה, מניחים עליו עלה נוסף ושוב מורחים. כך עד שעורמים 4 רבעי עלים זה על זה.
במרכז כל ערימה כזו מניחים כף גדושה מהמוקפץ.
סוגרים כמו שקית :
מקפלים 4 הצלעות למרכז העלה, אח"כ תופסים הפינות שנוצרו ומעלים למעלה. קושרים בחוט כותנה לבן ( כזה של כיפות) אפשר להשרות במים לפני הקשירה כדי להפחית חשש שמא ישרף בתנור אבל אצלי מעולם לא נשרף גם בלי שהשרתי.
כרבע שעה בתנור 180 מעלות בערך, על נייר אפיה. מקבל גוון זהוב יפהפה.
מכל חבילה של עלי פילו מקבלים 18 שקיות.
מן האדים.
וכן, זה באמת טעים
לפני כחודש גיליתי בצק פילאס תורכי(מעדנות). הוא מגיע כמו בצק עלים ומתאים לאפיית בורקס תורכי. קל מאד לשימוש. מפשירים בטמפ' החדר או במקרר יום שלם. היתרון הוא שלא צריך למרוח על זה מרגרינה או שמן וגם הבצק פחות עדין ומתפורר. עם בצק פילו משום מה לא כל כך הסתדרתי, גם בגלל העדינות היתירה וגם בגלל מריחת מרגרינה בכמויות. הכנתי מלית מפירה מתובל וכן מכרוב מאודה. יש על האריזה ציור ברור מאד איך לקפל ויוצאים יופי של בורקסים טעימים שנפתחים בשעת האפיה.
המילוי: גבינה, מחית ת. אדמה, כרוב, פטריות וכל מה שעולה בדעתך.
איך עושים שהשוקולד בפנים יהי'ה נמס ונוזלי ולא יתקשה גם אחרי האפי'ה?
כי בכל המתכונים בערך כתוב למרוח נגיד ממרח שוקולד ואז זה מתקשה אחיר האפי'ה.. נראלכם שאם אני ישים קובית שוקולד בתוך הבצק זה יהי'ה נמס ונוזלי אחרי האפי'ה?
אז אחרי שהקוראסון מתקרר זה יחזור להיות קשה. כמו קוביית שוקולד...
אם רוצים קרם נוזלי יותר צריך לשים קרם נוזלי (נגיד מקקאו וסוכר וקצת מים)
היו מתכונים נחמדים כאן - http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t124645#1188135
זה פתרון מעולה. עדיף לקנות שוקולד איכותי שנועד לזה אבל גם אם את לא רוצה להשקיע לוקח לשוקולד הרבה זמן עד שהוא מתקשה בחזרה וגם אם כבר הגעת לשלב הזה - כמו שאור 77 אמרה - מכסימום תחממי כמה שניות במיקרוגל / פלטה לפני ההגשה.
ראיתי עכשיו שגם בחנויות מסויימות (חנויות גדולות כדוגמת מגה / שופרשל) יש הרבה מוצרי אפיה שעד לאחרונה לא היה ניתן להשיג בחנויות אלו וכדאי לנצל את המגוון האיכותי הנ"ל.
ממרח שוקולד בורח.
הכי טוב למרוח מרגרינה מרוככת ומעליה תערובת של סוכר וקקאו (ואפשר גם מעט קפה נמס).
אני עושה כך שנים ויוצא מעדן!
בלחמניות סגורות אפשר להטמין קובית שוקולד וכשמחממים במקרוגל השוקולד נמס.
א. הנסיון שלי בטוח יותר גדול בכל מה שקשור לעוגות / עוגיות שמרים.
ב. כפי שציינתי עדיף לקנות שוקולד איכותי המתאים במיוחד לזה.
ג. בין אם מדובר בשוקולד איכותי ובין אם לאו - ניתן לחמם והשוקולד חוזר למצב נוזלי.
ד. לגבי ה"בריחה" של הממרח שוקולד - אם עושים צורה סגורה היטב זה לא בורח ולכן המילוי של עוגות שוקולד שונה מקוראסונים וודאי שונה מרוגלך.
בסה"כ על רוב הנק' אנו מסכימים רק רציתי לחדד את העניין.
אם אני רוצה לפזר מעל לאורז לבן ,שקדים וצימוקים- מה עושים איתם?? יש לטגנם קודם?? מפזרים רק סמוך להגשה??
קונים שקדים מולבנים לצורך זה?
לטגן קלות בצל עד להשחמה (להקפיד שלא ישרף)
להוסיף את השקדים ולקלות קלות.
להוסיף את הצימוקים לטיגון קל.
לפזר רק לפני ההגשה.
הכנו לשבת קבב מבשר טחון (לא עוף) וחיממנו אותו בשבת בבוקר, אך עקב דבר לא צפוי האורחה התאחרה מאוד והקבבים התייבשו על הפלטה. מה ניתן לעשות ע"מ להצילם? תודה רבה
או שבשכונה שלכם לא מגדלים חיה לא טהורה? 
דוסים שכמוכם
אני בטוח שבשכונה של ההורים של בעלך יש הרבה כלבים (כל משפחה עם שני כלבים וילד
)
ובאמת לא נראה לי שיש פתרון אחר חוץ מאשר לתת לכלב או לזרוק לאשפה חבל על המאמץ.
ובטח כבר מאוחר מדי, אבל רעיונות להבא.
אפשר להכין רוטב ולחמם בתוכו את הקבב.
אפשר לפורר את הקבב, לערבב עם אורז (שנשאר משבת...) להוסיף ביצים וירקות ולאפות לפשטידת אורז טעימה.
של מרק - לא של בניה 
מרק כתום מבטטה וגזר אפשר להקפיא?
אהבתי את השאלה.
נראה לי שהתשובה שלילית.
מנסיון.
בס"ד.
מישהו שמע על חיידק הסלמנדקה אם אני לא טועה, שאמרו שיש בביצה כשהיא הפוכה?
זה נכון?
איך מונעים את זה?
עלול להופיע בביצה רכה, או בדג מעושן או נקניק (הם לא עוברים בישול ממושך). לכן לא מומלץ לאשה בהריון לאכול מאכלים אלו. בעבר, היה מופיע בשימורים עד שלמדו לעקר אותם מחיידקים (רובם עוברים בישול בתוך הקופסא עצמה..)
מסיבה זו גם מקובל לא לשטוף ביצה לפני השימוש (מותר ממש לפני השימוש, אבל לא כמה ימים קודם. אם היא מגיעה מלוכלכת, תשאירי אותה כך) כדי שאם יש סלמ' זה לא יכנס לביצה.
רעיונות לאוכל לקחת לבי"ס..פשוט אינלי מה לאכול...תתחשבו בזה שאני לא אוכלת פירות וירקות,בשר,חומוס,טחינה ושאר הממרחים,ולא לחם או פיתה..חחחחחחח..לא נשארו כמעט אפשרויות,אבל תשתדלו להמציא משו פללייזז...זה דחוףף!
אם זו לא בדיחה (סכנה של אנורקסיה), תכתבי לנו מה את כן אוכלת וננסה להמציא לך מתכון.
חביתה עם פטרוזיליה/שמיר/פטריות, סלט ביצים.
פיתה עשויה מקמח כוסמין.
לביבות (אני מקווה שתפוחי אדמה לא נכללים בירקות שאינך אוכלת).
קניתי עוף הודו טחון ואני רוצה להכין מהם קציצות...
אבל אין לי שמץ של מושג איך... אני צמחונית אז לא זכור לי שאי פעם טעמתי אז אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל...
אני לא רוצה קציצות שמתאימות לרוטב בולונז. אני רוצה משהו כמה שיותר בריא וכמובן טעים, גם לקטנטנים..
תודה רבה!
להוסיף לחצי קילו הודו טחון 2-3 ביצים וכחצי כוס פירורי לחם (אם עדיין רטוב מדי אז להוסיף עוד פירורי לחם) ותבלינים לפי הטעם (פפריקה, שום, מלח).
אם את רוצה כמה שיותר בריא אז אפשר גם לאפות את הקציצות במקום לטגן אבל אז הן יוצאות קצת יותר יבשות.
ומה עם כדורי עוף? הכוונה לאלו שמבושלים?
זה הסוג הנכון של עוף בכלל?
תודה
קציצות/ כדורי בשר אפשר לעשות עם כל סוגי הטחון- בשר/ עוף/ הודו.
ההבדל בין הסוגים הוא במקרם- יש כאלה שהקציצות יצאו יותר קשות ויש כאלה יותר רכות .
כדי להשיג קציצות רכות ואוורריות מומלץ להוסיף ירק מגורד לתערובת- קישוא/ תפו"א, שמעתי גם על א. אפיה- לי אישית זה לא עזר.
לקציצות מבושלות- תערובת כמו ש"עקיבא יעל" כתב, מכינים רוטב- איזה שאת רוצה, אחרי שהמים ברוטב יוצרים קציצות ומוסיפים. אני מבשלת בד"כ ברוטב אדום עם עגבניות.
אם תרצי מתכון מדויק של הרוטב, אז אני אכתוב.
בהצלחה
אני מוסיפה לחצי קילו ביצה אחת ומעט קמח מצה. אם תוסיפי 3 ביצים תצטרכי להוסיף המון קמח מצה ואז הקציצות ספק בשריות... כמו בטבעול שיש בו מעט מאד סויה...
אני מכינה מבשר טחון, אבל פעם הכנתי מעוף טחון לא מבושל. אפשר גם מבושל, אבל זה יוצא קצת שונה ויותר עבודה.
אני רגיל יותר לכדורי בשר ולא לקציצות ואז צריך יותר ביצה ופירורי לחם ע"מ שלא יתפורר.
בקציצות בהחלט אפשר להסתפק בביצה אחת.
אבל יהודיה מא"י כבר כתבה פה טיפ איך למנוע את ההתפוררות אפילו ללא ביצים.
לחצי קילו טחון- אני מוסיפה ביצה או שתים, פירורי לחם, בצל בינוני מרוסק , 2-3 שיני שום כתושות או מרוסקות בפומפיה דקה, לפעמים אני מוסיפה קישוא מרוסק, תבלינים- תבלין לקציצות, פפריקה.
אפשרויות שאני מכירה-
1. לטגן
2.אפשר להוסיף לקציצות מעט רסק עגבניות. לרוטב- רסק עגבניות+מעט סוכר+מעט מיץ לימון+מים. מרתיחים ואז מכניסים את הקציצות (כדורים). מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. לשים לב שהנוזלים לא נגמרים...
3. לטגן בצל +להוסיף פטריות +אבקת מרק פטריות +מים ולהכניס את כדורי קציצות לבישול.
הכנתי פעם רוטב בולונז לפי הספר של רות סירקיס. זה היה מאד מוצלח, אבל הבן לא אהב את זה אז הפסקתי. לפי המתכון הזה מטגנים בצל ובהמשך את הבשר ומוסיפים רסק. למה לדעתך זה יותר בריא מקציצות?
קודם כל זה בלי פירורי לחם.
דבר שני טיגון קציצות לוקח הרבה יותר שמן מטיגון בצל.
דבר שלישי ברוטב בולונז אפשר גם לשים את הכל בסיר. אז אומנם קציצות אפשר לאפות אבל ההבדל הרבה יותר משמעותי לעומת בולונז בלי טיגון.
חוץ מזה שבבולונז אין ביצים. וסוף כל סוף לא בריא לאכול הרבה ביצים.
ומשהו שעשוי לשכנע את הבן שלך לאכול בולונז - תוסיפי קצת סוכר. ממש מעט, משהו כמו חצי כפית לבולונז של חצי קילו בשר. זה מחדד את המתיקות של העגבניות וגורם לרוטב להיות אהוב יותר על ילדים. (למרות שאלו שלי טורפים בשמחה כל מה שיש בו בשר, ממש טורפים קטנים
)
400 ג' עוף/הודו טחון
1 תפו"א
2 שיני שום
1 בצל בינוני
ביצה
פירורי לחם
מלח, פלפל פפריקה
אני טוחנת במג'ימיקס את הבצל, התפו"א והשום
מוסיפה לעוף, ביצה ותבלינים,
מכינים את הקציצות ומגלגלים בפירורי לחם
אם העיסה לא מספיק 'קשיחה' ונראית נוזלית מידי, אפשר להוסיף פירורי לחם (חוץ מהציפוי..)
ואז מטגנים (אף פעם לא ניסיתי בתנור..)
לטגן בצל להוסיף 2 כפות רסק עגבניות או קופסאת פלסטיק קטנה של עגבניות מרוסקות בבית.
להוסיף ככוס מים, פפריקה, מעט מלח ופלפל.
להרתיח, ליצור קציצות ולהכניס בעדינות.
אם חסר רוטב להוסיף עגבניות ומים.
כדי לגוון אפשר לעשות אותן צהובות ובמקום רסק ועגבניות לשים קצת כורכום. הרוטב מעט דליל אבל יוצא טעים.
אם הילדים שלך ממש ממש אוהבים ירקות
כדאי לגרד לתחתית מעל הבצל גזר ו/או קישואים/ דלורית.
ליצור קציצות ולהניח, לתבל מים רותחים ולשפוך בזהירות על התערובת.והקציצות.
לבריאות
עשיתי מתכון דומה לשלך, אבל בישלתי בתוך רוטב עגבניות. הילד המפונק טען שהקציצות רכות מדי ולא אכל. השקעתי את הנשמה בקציצות הללו, והוא פשוט סילק את השעוונית הבשרית עם הצלחת מהמקום שלו, הלך למקרר, שלף יוגורט ואכל. ממש לא נעים.
ביצה אחת, בצל מגורד (אמא שלי מוסיפה גם תפוח אדמה מגורד), תבלינים ופרורי לחם.
בדרום אמריקה מוסיפים שום כתוש, את הקציצות מועכים ומרדדים למשהוא דק שנראה כעין שניצל ומטגנים לילדים.
ואפשר גם להכין "לחם קציצה", את התערובת לעצב ככיכר לחם לשים בעדינות על תבנית ולעטוף בניר כסף. כחצי שעה בתנור.
להוסיף לתערובת : בצל מטוגן, שום כתוש, כוסברה קצוצה, כף רסק עגבניות, כמון ועוד- כל פעם אני מוסיפה לפי הזמן שיש ליוכמות הסבלנות....
מעניין שברגע שהוספתי מעט סוכר לרוטב, הילד הסכים לאכול 3-4 קציצות. החלטתי שזה כדאי כי ממש נפגעתי כשהוא הוסיף קטשופ לכל קציצה....
שלום לכולם!
אני מחפשת מתכון לעוגת יומולדת יוצאת דופן שיכולה להישמר יום מראש בלי שתתקלקל [אין לי אפשרות להביא אותה טרייה...] לבחור שלא מת על שוקולד ושלא נהרסת-כלומר בלי קצפות למיניהן.
תודה! 
אם המתכון מותאם לתבנית אינגליש קייק-מה טוב. 
לאור הדרישות המרובות, הייתי מציעה לך להכין רולדה. יש מתכונים רבים ופשוטים, כאשר הרעיון הוא לאפות את הבצק הקליל ולהניח את הבצק האפוי עם נייר האפיה על מגבת ולגלגל עד שיתקרר ורק אז פותחים את הגלגול וממלאים. תוכלי לקנות ממרח אגוזים לבן/חום בבית טבע, ממרח שנשמר בלי קירור. אפשר גם ממרח תמרים, אבל הוא מתוק מאד ויותר מתאים לדעתי לאפיה. תשמרי בקירור עד הנסיעה.
סלטים ללא סוכר. אבל טעימים ובלי מיונז. פשוטים כאלו.
לא ניסיתי אף אחד מהם- מצאתי באינטרנט: (אם תנסי- שתפי
)
http://www.lelosukar.co.il/Receips.asp
http://www.meircookbook.net/sucrazit1.htm
עוגת גזר:
מרכיבים:
1 כוס שמן
1 כוס "כמו סוכר"
1/3 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
לפי הטעם קינמון
לפי הטעם ג'ינג'ר
לפי הטעם אגוז מוסקט
2 ביצים
3-4 גזרים מגוררים דק מאוד
אופן הכנה
מערבבים בקערת המיקסר במהירות איטית את השמן וה"כמו סוכר" עד להומוגניות.
מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים כ- דקה במהירות איטית.
מוסיפים את 2 הביצים ואת הגזרים המגורדים ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים.
יוצקים לתבנית אפייה מסוג אינגליש קייק מס` 3 ואופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך כ45- דקות.
*ניתן לוותר על אגוזים אם רוצים
בהצלחה!!!
סלטים: אפשר להוסיף לסלט סלק כמה טיפות של סטיביה (לקנות בבית טבע)- טבעי ולא מעלה את רמת הסוכר.
מנה אחרונה: תפוח אפוי, או רסק תפוחים בתוספת מעט מיץ ענבים, או שלאחר הבישול מוסיפים מעט מנגו/אפרסק מרוסק להמתיק מעט. סלט גזר - להוסיף מיץ תפוזים בלבד. סלט כרוב קורסלאו- אני לוקחת מתכון מהספר ומוסיפה שמן, חומץ, תבלינים וכמה טיפות סטיביה (ממתיק על בסיס טבעי) במקום מיונז.
מנות אחרונות קלות: פעם קניתי ג'לי להכנה מהירה שבמקום סוכר הוא הכיל סוכרלוז (אני לא זוכרת מאיזו חברה, אבל אחת החברות הידועות שעושות ג'לי) . לא הייתי משתמשת בזה באופן קבוע, כי לכל ממתיק יש חסרונות שלו, אבל במקרה הזה, אין לו טעם לוואי וזה יתרון גדול לחג.
אפשר לקנות שוקולד ללא סוכר (קניתי פעם שוקולד של פסח תוצרת שוויץ- רק לשים לב אם הוא לא חלבי, כי יש גירסה חלבית) ואז אפשר להוסיף למתכון מוכר או להוסיף מעט מים/יין ומרגרינה ולבחוש עם פיצפוצי אורז/קינואה לא ממותקים וליצור מעין כדורי שוקולד.
סלט פירות. אפשר לבחור פירות פחות מתוקים, אם יש בעיה
קניתי סירופ דמוי דבש והשתמשתי לעוגת דבש. תוכלי לנסות להשיג בסופר. יש 2 גירסאות: אחת- על בסיס מלטיליטול, טבעי. והשניה פחות מוצלחת מצד זה שיש סוכרלוז, אבל באופן חד פעמי אפשר להשתמש בזה, ללא טעם לוואי, עדיף על פני הדבש האמיתי מצד הערך הגבוה של הסוכר. לא אתן לך מתכון, כי המתכון הוא גם בתוספת סוכר, אבל תוכלי להוסיף לתפוח אפוי, ללחמניות כדי שתהיינה מתוקות ועוד, כיד הדימיון הטובה עליך...

הכי מתאים בחמין.
אפשר בהחלט לשים בסיר עם ירקות (בחתיכות גדולות) וחיטה/גריסים/אורז מלא. אפשר גם להוסיף גרגרי חומוס ואפונה יבשה.
רסק עגבניות, תבלינים לפי הטעם.
שעה בסיר לחץ או שעתיים בסיר רגיל.
אין יותר מדי מה לקלקל, רק לא להוסיף מלח! הקורקבנים מאוד מלוחים. וכמובן לא לשכוח לנקות אותם היטב. להוריד את כל הצהוב, ולשטף טוב טוב, כי הם מאוד מלוכלכים.

כדי שהם יהיו רכים מה שחשוב שהבישול שלהם יהיה ארוך. וכמובן שבישול איטי (חמין) משיג תוצאה טובה יותר מבישול מהיר (סיר לחץ)
כל רוטב שעולה בדעתך יכול להתאים בתנאי שהם מתאים לבישול ארוך ופרווה כמובן.
אפשר לגוון אם סוגי הירקות והקטניות. עם/בלי רסק עגבניות. תבלינים שונים. להוסיף רוטב סויה, דבש וצימוקים (לכבוד ראש השנה, לא ניסיתי אף פעם).
חוץ מזה קורקבנים עוף יוצאים יותר רכים מהודו.
אחרי בישול ארוך במים (בודקת מידי כחצי שעה במזלג אם הם כבר רכים), מזהיבה המון בצל (טבעות) במחבת, מוסיפה פטריות חתוכות מקופסת שימורים, חותכת את הקורבנים לחתיכות קטנות, מוסיפה חתיכות של כבד צלוי.
תיבול:מעט מלח, אבקת מרק פטריות (בערך כף אבקה לכוס מים, ומבשלת כ-10 דק' עד שהרוטב מסמיך (אם זקוקים לעוד רוטב- מוסיפה ע"פ המינו שלעיל כמה שצריך)
דומה מאד ל- MP7 רק שאני מבשל את הקורקבנים כבר ביחד עם הפטריות מראש ולא מוסיף כבד.
ואפשר להגיש עם קונכיות בצק עלים כמנה ראשונה.
תודה למסייעות!אפשר גם בתוך בלינצ'ס, או לטגן עלי פילו בשמן עמוק ולתת להם, באמצעות קופסת שימורים הננעצת במרכזן כשהן על האש- צורה של קערה.
חבל"ז!!
צריכה דחוף רעיונות להכנת ארוחת ערב (רצוי חלבית) ליולדת, בעלה ובנם (בן השנה)
התינוקת החדשה תסתפק בחלב אם נראה לי ![]()
זה צריך להיות זול ומהיר הכנה אבל בריא מזין ומשביע, ושוב מתאים גם לילד בן שנה
תודה מראש
ואז זה רך וקטיפתי..=]
אם את רוצה מתכון תגידי=]
פלטת יקרות חתוכים
חסה, מלפפון, עגבניה, גזר, פלפלים בשלל צבעים, נבטים, פטריות וכל מה שתמצאי...
מס' פרוסות לימון למעלה ולעטוף בנילון נצמד.
פלטת גבינות
לבנה עם זיתים, לבנה עם שמיר, לבנה עם כמון, שמן זית, פפריקה ומעט פלפל, פרובסת גבינה קשות.
פרוסות לחם מלא ואם את מביאה את האוכל חם אז עדיף טוסטים
יוגורט או לבן
וכיף איזה שוקולד או עוגת גבינה לקינוח.
את כמובן יכולת להתקשקש עם מרקים מוקרמים, לזניה, בלינצ'סים ופיצות, אבל אם היית שולחת לי מנה כזו לארוחת ערב הייתי שמחה ביותר!
שיהיה במזל טוב!
יש בדיוק כל מיני רעיונות למאכלים חלביים. בהצלחה וכל הכבוד! זה כל כך עוזר שחברים מכינים אוכל אחרי לידה.
עדיין מתלבטת
בין:
ספגטי מוקרם
לזניה
לחמניות גבינה
משהו עם בצק עלים
אולי פשטידה (בצל?!)
פלפלתיבדיוק הכרעתי לזניה
אם הקטנטן יתןלי להכין בינתיים הוא מפרק לי את הבית....
תודה רבה
אור77אחרונהאני לא בקטע של טבעי טבעי, אבל אני רוצה לדעת על מזונות מסויימים אם הם בריאים:
רסק עגבניות/קטשופ
מיץ ענבים
כרישה
אפונה וגזר, שעועית ירוקה, תירס מקופסאות שימורים
כנ"ל ירקות מוקפאים סנפרוסט
שמעתי פעם שבקטשופ יש כ-9 כפיות סוכר. גם אם זה מוגזם, כנראה שיש בזה משהו. יש לי ספר עם מתכון לקטשופ בייתי, אבל אף פעם לא נסיתי, כי בטח צריך לקלף ולרסק עגבניות וזה מן הסתם לא יצא טעים כמו הקנוי (אחרי כל העבודה על חומוס בייתי, הוא הכריז שהוא לא אוהב חומוס שמכינים בבית...).
שימורים - בניגוד לפעם, כיום לא מוסיפים בד"כ חומר משמר, אלא מבשלים בתוך הקופסא, כך שנשאר ואקום והשימורים נקיים. הבעיה היא שכעקרון שעועית טריה שבישלת לבד עדיפה. אבל, האם תקני אותה ותחתכי קצוות ותבשלי, או שזה שימורים או לא כלום? העונה של שעועית טריה ויותר מזה, אפונה בתרמילים קצרה מאד, כך שתוכלי לחתוך ולהקפיא לתקופה קצרה בלבד.
תזונאית אמרה לי פעם שעדיף לאכול קפואים מאשר לא לאכול ירקות, כך שאם זה העניין, עדיף קפואים ולא סתם פחמימות.
לא לגמרי בצל, אבל קצת דומה. הטעם לא ממש חריף. וזה בריא!
(אני מכירה כרישה כירק חי. אם יש משומר \ קפוא זה גם טוב אבל כמובן שעדיף טרי...)
ובאופן כללי: בד"כ עדיף ירקות קפואים על פני ירקות משומרים, וכמובן שהכי טוב טרי...
שיהיה בתאבון ובבריאות!!
רסק עגבניות הוא מוצר בריא ביותר!! הוא מכיל אחוז נכבד של ליקופן, אותו חומר המעניק לעגבניה את צבעה האדום וגם מגן עלינו מפני ראדיקלים חופשיים. החומר הזה, משתפר דוקא עם בישולו!! לכן עגבניות/גזר וכל ירק אחר כתום/אדום- מבושלים, בריאים הרבה יותר מאשר חי. לעניין הליקופן כמובן. בפרט לגברים (זה חומר שמגן מפני סרטן הערמונית ל"ע)
גם קטשופ מכיל כמות נכבדה של ליקופן, בתנאי שהוא מאיכות טובה, אוסם, היינץ וכו' אחרת הוא סתם צבוע אדום. כתוספת הוא מכיל עוד כמה חומרים לא כ"כ בריאים כמו סוכר, חומרי טעם ריח וכו', בקיצ' בבחירה בין רסק עגבניות לקטשופ, רסק העגבניות מנצח. בבחירה בין ממרח שוקולד לקטשופ, קטשופ לוקח בגדול...
מיץ ענבים מאד מאד בריא!! שוב בתנאי שהוא מאיכות טובה, וטבעי לגמרי. הוא רק משמין.. אבל לך אין בעיה כזאת.
מיץ ענבים מכיל אנטי אוקסידנטים ברמה גבוהה מאד!!
כרישה היא ירק בצלי, וככזאת היא בריאה מאד!!(תגגלי על כרישה ותמצאי ברשת את שלל תכונותיה החיוביות)
ירקות משומרים- לא ממש בריאים.. יש שיאמרו לך מזיקים...
ירקות קפואים באיכות טובה, בריאים מאד. לפעמים אפילו יותר מהטריים, כי אם הם מאיכות טובה, אז יש בקרת איכות מאד גבוהה על הריסוס וכו'. וההקפאה שומרת על רוב הערכים התזונתיים.
אם את מכינה עוף עם אפונה וגזר, אז תשתמשי בקפוא...
מישהו שמע?יודע מה מו מי??
מה אפשר להכין מזה??
תודה
וזה הולך מצויין עם אוכל סיני. (מוקפץ)
רק שהטעם יותר מעודן
מאחר ואנחנו אוכלים כל שבת בבוקר חלבי, מצאתי את עצמי בלי חשק לבשל, כי נגמרו לי הרעיונות...
אני חוזרת על אותם המתכונים שוב ושוב עד שפשוט.. נמאס לי..![]()
אז ממש אשמח להתחדש עם רעיונות שלכם- שיעזרו לי לשבור את השיגרה!
אה, ואם אפשר, אז שיהיה בלי יותר מדי שמנת וכאלה, כי אנחנו משתדלים לאכול בריא ולא משמין ![]()
![]()
וכמובן אפשר גם פרווה
אפשר להכין במליון סגנונות ויכול להיות שעוד לא ניסיתם את כל הדגים - פורל, מושט, סלמון, ועוד. (אם את רוצה מתכונים ספציפיים לדג מסויים תגידי)
חוץ מזה כתבו פה לפני כמה שרשורים לגבי פשטידת ירקות שזה בעצם אותו דבר רק להחליף כל פעם את הירק וזה גם עוזר לגיוון.
אפשר לעשות כל מיני ירקות.
אפשר להשתמש בבצק שק"ם עם כל מיני מילויים.
אפשר להכין / לקנות בורקסים בטעמים מיוחדים.
וכמובן שאפשר לעשות סלטים מושקעיםבסגנונות שונים.
מקווה שנתתי מספיק רעיונות, אם את צריכה מתכונים למשהו ספציפי תכתבי.
תפו"א/ בטטות מוקרמות,
לזניה,
דג נסיכה,
פסטה מוקרמת,
סלט יווני.
סמבוסק
פיצה ביתית
לזניה
פוקצ'ות
תפו"א בבשמל וכד'
ירקות ממולאים
פשטידות עם בסיס בצק (קישים)
מאפי שמרים שונים במילוי מלוח
אולי תציצי באתר של סוגת, יש שם הרבה תבשילים סתמיים
השבת הכנו פיצות קטנות ו"משה בתיבה" עם נקנקיות פרווה לילדים- זה משהו שלא עשינו הרבה זמן
וחוצמזה היו פשטידות שניסיתי לרענן.. וכמובן סלטים.
ובאמת היה יותר כיף וטעים![]()
תודה על הרעיונות ושבוע טוב לכולנו!!
מצחיקולה ![]()
אטריות, שניצלים, צ'יפס.
פלאפל, לאפות ביתיות פרוסות מחייכות - גם ארוחה וגם הפעלה.
תפוח אדמה/ בטטה/ דלורית בתנור
ותספרי מה הכנת בסוף,
אולי יהיה לנו רעיון למחר.
בלינצ'ס, פנקייקס, או פיתה עם סלט שהכנת בתוספת פלאפל קנוי (רצוי טרי ואם לא אז קפוא) - פשוט בשביל שגם לך יהיה גם חופש
אורז עם ירק לתוספת (כמו גזר ואפונה). מבשלים הכל יחד באותו הסיר.
מרק ירקות עשיר, אפשר עם קטניות, וקוסקוס משקית.
כנפיים בתנור או בסיר, לא צריך שום תוספת מלבד תבלינים. מעדן לברברים.
תפו"א וביצים קשות.
סלטים שונים על בסיס טונה/תפו"א/ביצה קשה/שאריות עוף עם לחם טרי.
ואני מצטערת, חייבת לזוז, הילדים ליד מכונת הכביסה ויש יותר מדי שקט.
שפכו את המרכך ופיזרו מעליו פיסות נייר טואלט לקישוט.
מי המציא את הרעיון המטורף הזה של חופש גדול??????
נדנדה כתומה.כנראה שהבן שלי שמע על הרעיון שלך, כי הוא השתעמם באמבטיה, אז הוא לקח גליל נייר טואלט ותלש חתיכות חתיכות לתוך מיכל של בועות סבון וחלק לתוך נטלה. לקח זמן עד שקלטתי מה הולך שם...
תארו לכם היו מוכרים את זה??
בעעע גועל נפש!!
כנראה שיש אנשים שלא בודקים את ההכשר. יש אנשים תמימים שרואים שלט "כשר" וקונים ובשבילם צריך חוק נגד הונאה בכשרות. יתכן שהם זייפו חותמות כשרות או ייצרו אריזות עם הכשר מזוייף ואז יכלו לרמות עוד יותר אנשים. יש הרבה ביצים מוברחות ופירות ערלה של יהודים שנכנסים לרצועה ויוצאים משם ככשרים לכל דבר (למי שאוכל פירות פלשתינאים). הם כבר יודעים איך לעקוף את חוקי הכשרות.
מתכונים טעימים לרוטב של פסטה ?!
אני ישמח לקבל ! 
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t316229#3947441
ויש גם כמובן בולנז בשרי, וזה כבר באמת טעים אבל הרבה עבודה ויקר. מתכון ינתן לפי בקשה.
וגם אטריות ברוטב חלבי בן רגע
מבשלים חבילת אטריות, מסננים. מוסיפים שתי חבילות של שמנת חמוצה/גבינה/קוטג/לבן וכו' מה שיש בבית ואוהבים (סכ"ה400-500 מ"ל)
מוסיפים שתי כפות רסק עגבניות, שום, פלפל, פפריקה אורגנו, שמן זית ומלח. (ועוד תבלינים שאוהבים).
מערבבים את הכל וטורפים בתיאבון....
פסטה ברוטב מוקפץ. מכינים מוקפץ כמו שאוהבים אלא שחותכים את הירקות יחסית קטן. מערבבים עם אטריות מבושלות.(אם אין לך מתכון, גם זה ינתן לפי בקשה)
ויש גם פסטה ברוטב פטריות
ופסטה מוקרמת (אותו כנ"ל)
ואני קונה טחון מעורבב- בקר, לבן, אדום וזה יוצא זול כי מוכרים במחיר של לבן (19 ש"ח לק"ג שזה פחות מ- 10 ש"ח לחצי ק"ג לכמות מספיקה)
מטגנים בצל. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהצבע משתנה (בקר נהיה כהה, הודו- מלבין...) בערך בין 5 ל10 דק'- תלוי ברוחב הסיר.
מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים, מים. מבשלים מערבבים מידי פעם שהבשר לא יידבק לתחתית.
מערבבים עם הפסטה
ובתאבון...
רוטב לבן:
מחממים שמן, מוסיפים 2 כפות קמח. כשמבעבעב מוסיפים- כוס חלב. מערבבים עד שמסמיך.
מלח, פלפל.
מורידים מהאש. מוסיפים גביע שמנת חמוצה מערבבים
ובתאבון...
*** שידרוגים: מטגנים בצל, מוסיפים גבנ"צ לתערובת. חרדל בתיבול
יוצא סוף והולך גם עם תפוחי אדמה
ומחירו של בשר כזה עומד על 40-50 ש"ח לקילו.
בניגוד לקציצות, בולנז הכי טעים כשעושים אותו מבשר בקר בלי תוספת של סוגי טחון אחרים.
אפשר לעשות בולנז מהיר אפילו יותר - שמים את כל החומרים בסיר, ומערבבים מדי פעם תוך כדי בישול בלי טיגון מקדים. מהיר אבל טעים הרבה פחות מבולנז עם בצל וגזר וטיגון מקדים לבשר הטחון.
(ובמאמר מוסגר - אני מציעה לך לבדוק טוב טוב מה שמים לך שם בטחון המעורבב הזה, כי בהחלט יתכן שמוסיפים לו גם סויה, או משהו כזה כדי להוזיל אותו. תאמיני לי, אף אחד לא מוכר בקר טחון במחיר של עוף)
ומבחינת אחוזים - יש כמות משמעותית של בשר בקר? או שמדובר רק בכאלו שאריות קטנות שהם מכניסים?
הייתי שמחה מאוד לדעת איפה אפשר לקנות בשר טחון בזול.
פעם קניתי בשר וראיתי איך טוחנים אותו במקום. התברר לי שאם אין לפחות אחוז מסויים של שומן, הקציצות יוצאות יבשות. הבשר הטחון הקנוי הכי טוב הוא לפני פסח. לא מוסיפים לו סויה, ואפשר לבחור בשר עם מעט שומן, אבל אי אפשר לשמור יותר מחודשיים בהקפאה.
בעלי קונה לפעמים בשר טחון בחנות מיוחדת לבשרי. בעבר זה היה מוצלח אבל בזמן האחרון הטחון הקפוא מלא שומן ולכן עדיף לבקש ממנו לקנות בשר שנטחן לנגד עיניו ולאחר השקילה מורידים את השומן.
(ממש דוחה, ולכן אני שולחת את בעלי לקניית בשרי. לא סובלת לראות את הבשר והעוף, די לי בזה שאני חותכת ומכינה לבישול.
קלאסי אבל נהדר!
מטגנים בצל אחד קצוץ עד להזהבה מוסיפים עגבנייה חתוכה לקוביות, מטגנים 3 דקות. מוסיפים קופסאה של רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם (פפריקה מתוקה, מעט צ'ילי גרוס, פפריקה חריפה, אבקת מרק, מלח, פלפל...) , מוסיפים מים- אני מודדת עם הקופסא של הרסק- פעמיים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 15 שעה...
בתאבון!!!
קוצצים בצל לחתיכות קטנות ומטגנים אותו קצת עד שהוא נהיה שקוף, מוסיפים עגבניות חתוכות (אם יש) בנוסף לזה מוסיפים אח"כ רסק עגבניות, מוסיפים איזה כוס מים, קצת פפריקה, מלח, אורגנו. מרתיחים את הכל ואח" מנמיכים את האש לחמש דקות נוספות עם מכסה סגור.
וזהו.