בוקר טוב
אשמח לקבל מתכון לרוגלך מקמח מלא ללא מרגרינה
תודה מראש
אבל אם יש לך מתכון טוב לחלות מקמח מלא אפשר להתשמש באותו בצק, ואז לרדד לחתוך למלא ולגלגל כמו רוגלך. זה אולי לא יהיה טוב כמו מתכון יעודי, אבל צריך להניב תוצאות טובות.
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא אבל צריך להיזהר עם המים להוסיף לאט לאט ולא הכל ביחד.
את המרגרינה ניתן להמיר בשמן אבל אני לא זוכר את היחס המדוייק - יש פה כמה מומחיות לענייני בריאות שבטוח יודעות.
ויצא טוב..(אולי צדיקה אחותך..)
1 ק"ג קמח
כפית מלח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים
לערבב את כל הנ"ל
להוסיף בגומה: 3 ביצים
2 כוסות מים
1 כוס שמן
ללוש ולתת לתפוח עד שיכפיל נפח.
יוצא מעולה (אני מורידה בדר"כ מהשמן קצת ומוסיפה מים במקום, אבל אל תנסי בהתחלה...)
אני מנסה לזכור אם אני שמה במתכון הזה פחות משתי כוסות מים, כי יש איזה מתכון שכתוב במחברת מתכונים שלי שאני זוכרת שהורדתי מכמות המים שרשומה, אבל...אני לא זוכרת באיזה מתכון מדובר...![]()
אז תנסי להוסיף כוס מים ואז תראי מה המצב ולפי זה תוסיפי.
בעזהי"ת.
בא לי לפנק את המשפחה (המורחבת...) שלי במשהו טעים וכייפי.
למישו יש רעיון נחמד ופשוט?
טנקס 
זה חלבי, קצת יקר אבל שווה כל אגורה.
חבילת שוקולד חלב
חבילת שוקולד מריר
כ 120 מ"ל חלב
חבילת שמנת לקצפת.
ממיסים בבן מרי את השוקולדים והחלב. נותנים להתקרר.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מאחדים את הקצפת עם תערובת השוקולד בעדינות.
מקפיאים. ייתכן שיהיה צורך להוציא את הגלידה מעט לפני ההגשה.
חבילה תותים קפואים של חצי קילו
1 אינסטנט פודינג
סוכר לפי הטעם
מים לבישול
מבשלים את התותים הקפואים במים (נגיד פי שניים מים מכמות התותים- אז כליטר)
ממתיקים בסוכר לפי הטעם שלכם (אני שפכתי וטעמתי עד שהשביע את רצוני)
מבשלים כחצי שעה לאחר הרתיחה
מצננים.
מוסיפים לסיר את הפודינג וניל
טוחנים את העסק בבלנדר יד
מקפיאים
בתחילת הסעודה מוציאים את המקפא מהפריזר, כך שהוא נמס לאיטו אבל נשאר עדיין ברובו קפוא
להגשה 'מגרדים' עם מזלג לפירורי 'ברד' מגישים מיד בצלוחיות או כוסות יפים (עדיף שקופים, הצבע של זה מהמם)
ההכנות נשמעות ארוכות.. בפועל זה עסק של 5 דק' הכל ביחד.
כייף מרענן!!
במקור המתכון הוא:
1כוס חמאת בוטנים
1 כוס דבש
1כוס סוכר
ממסים הכל על אש נמוכה ושופכים לקערה 4 כוסות פיצפוצי אורז
אח"כ לוקחים נייר אפיה, שופכים עליו את העיסה, שמים מלמעלה עוד נייר אפיה, מרדדים לעובי 1 סנטימטר חותכים לריבועים מכניסים למקפיא אח"כ מפרידים ושמים בקופסא.
אני אישית לא שמה סוכר, רק דבש וחמאת בוטנים ושמה במיקרו, אח"כ מוסיפה פיצפוצים. לא תמיד אני מרדדת לפעמים אני שמה במנג'טים. אפשר גם להוסיף שוקולד או סירופ שוקולד. זה לא רע בכלל...
טעים ומהיר... חטיף נחמד!!! 
יש בצק שנקרא בצק תורכי פילה (לא פילו !!). הוא מופיע מרודד כמו בצק עלים. את מפשירה אותו במקרר כמה שעות או שעה מחוץ למקרר, עד שיפשיר. פותחים, מורחים מילוי ומקפלים לפי הציור עם ההוראות המדוייקות שעל העטיפה. קל מאד לטיפול. מילוי: פירה עם בצל מטוגן / כרוב מאודה עם מעט רסק עגבניות/ מילוי פטריות.
הבורקס נפתח ונראה מרשים מאד.
אם תשיגי פלפלים קטנטנים (לא חריפים)- אפשר למלא בסלט ביצים.
קונכיות קטנות של בצק למילוי עצמי- למלא בסלט ביצים או ממרח כבד.
ממרח כבד בטעם צמחי (אם תרצי אתן לך מתכון)- דורש מעט מאמץ.
ממרח כבד על עלה חסה.
והוא בעצם בצק עלים, עדין ומרודד דק יותר.
אבל לדעתי הפילו הכי טעימים (ובריאים)
לא זוכרת..
והכמות שהספיקה לי לחבילת עלי פילו שלמה היתה בערך 100 גר' מרגרינה (או חמאה)
כשבבצק עלים סטנדרטי יש מן הסתם לפחות 400 גר' מרגרינה לחבילה!!!
וחוץ מזה פילו באמת הולך נהדר גם עם שמן, ואפילו שמן זית למאפים מלוחים. כך שאין ספק שהוא בריא יותר!!
200גר' שוקולד לבישול
כפית קפה נמס
כף שמן קנולה
כף גדושה חמאת בוטנים
להמיס בזהירות, להוסיף 2 כפות פיצפוצי אורז או אגוזים טחונים ולערבב הייטב.
למלא שבלונות קטנות ולהקפיא.
תוך 10 דקות יש לך קינוח מתוק וכיפי.
ושבלונות בכל מיני צורות מעניינות אפשר להשיג כמעט בכל חנות לכלי בית או מוצרי אפיה,
ואפשר גם למלא פקקים קטנים וחלוץ מהם את השוקולד כשהוא קפוא.
אחרי יאוש מהגעפילטע הקנוי (היה דג אמריקאי מוצלח שכל המשפחה אהבה, עד שהחברה שינתה מתכון והוסיפה חריפות), חיפוש בלתי פוסק אחר געפילטע מוכן בנוסח פולני (מתוק), החלטתי לעשות מעשה ולחזור לתקופה של פעם, כאשר הכנתי בעצמי. זה היה לאחר ניסיון אחרון לקנות תערובת מוכנה ולהוסיף מים עם סוכר, דבר שלא הועיל להמתיק את הדג.
חיפשתי בכמה חנויות עד שמצאתי קרפיון טחון נטו והחלטתי לחפש מתכון.
מצאתי ב-2 ספרים ובחלק מהמתכונים שמוסיפים לקציצות גם ביצים טריות וגם ביצים קשות מגוררות. למישהי יש ניסיון עם זה? האם הטירחה שווה, או להסתפק בקמח מצה?
אעתיק לך מתכון בהמשך הערב, בלי נדר
זה לא יוצא מתוק אלא מתוק-חריף...
אם אתם אוהבים מתוק תורידי קצת מהמלח והפלפל חריף.
הכמות היא לדג אחד, אני לא כ"כ יודעת איזו כמות של טחון קנית...
טוחנים את הדג עם ביצה קשה אחת ושני בצלים מאודים. (אני גם קונה טחון וומרסקת את הביצה והבצל במעבד מזון).
לערבב הכל עם:
כפית מלח (אפשר קצת יותר)
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות סוכר חום
2 כפות קמח מצה
2 כפות קמח תפו"א
2 ביצים (לא קשות)
להשאיר במקרר לפחות 1/2 שעה.
להרתיח בסיר מים
בתוספת בצל חתוך לפרוסות,
פרוסות גזרים,
כפית מלח
1/2 כפית פלפל
3 כפות סוכר חום.
כשהכל רותח, לעשות קציצות מהדגים, לשים בסיר ולבשל לפחות שעתיים.
בהצלחה רבה
געוואלד!!!!!!! מי אוכל גפילטעפיש? ועוד מתוק?
עכשיו בעבודה אם אזכור בבית אחפש בדיוק מתכון שקבלתי מאבי אלוף הגעפילטע ודוקא בעלי התימני חולה על זה...
בכל מקרה המתכון ההונגרי לא יעזור לה כי היא רוצה בנוסח פולני (מתוק).
לכלנית - אם בכל זאת לא התייאשת מלקנות מוכן אז בירושלים יש מכל הסוגים גם פולני.
ביצה קשה, פרוסות לחם, גזר, ואח"כ מוסיפה לתערובת גם ביצים חיות.
מה שמשקיעים זה מה שיוצא!!! שווה!!
(אני הייתי אוכלת מהעיסה הטחונה של אמא שלי טרום הבישול, ואמא שלי היתה מתעלפת כל פעם מחדש......)
תודה ל"עוד כינוי". עד שגלשתי וגיליתי את המתכון שלך היה מאוחר ולכן בישלתי לפי מתכון מאחד האתרים ואוי ואבוי לתוצאות. לא ידעתי שכדי שהקציצות תהיינה מתוקות באמת צריך להוסיף כמות סוכר גם לעיסה (הוספתי רק כפית סוכר לעיסה ו-2 למים). גם לא ידעתי שצריך לבשל כל כך הרבה זמן (המתכון היה לדג+מילוי וחשבתי שצריך הרבה זמן לבישול בגלל הדג והמילוי וקציחצות קטנות פחות זמן.).
התוצאה: דג לא מבושל כל צרכו. בישלתי עוד אבל הקציצות התפרקו מעט וגם לא היו מתוקות ולכן כמעט ולא נאכלו. אוף!! ואני עוד הקפאתי חצי מהקציצות כדי להרתיח שוב ולהגיש בשמחת תורה....
זה באמת מאכזב!!
פשוט לוקחים מהעיסה (ולא משנה אם זה קציצות דג, תפוח אדמה או חול ים) ומכניסים לסיר קטן שהמים בו רתחו למשך מס' דקות. העיסה קצת מתקשה ואפשר לטעום בלי מאמץ. יש גם דברים שאפשר להעביר לבישול קט במיקרוגל ואז לטעום.
ברגע שמצאת ת המתכון מיד תרשמי לך.
את הקציצות הנותרות תוכלי להטביע ברוטב עגבניות שהתבשלו בו תפוחי אדמה ולבשל עוד קצת כדי שיספוגו את הטעם.
נתנה לי אותו חברה מבוגרת כשהייתי צעירונת ובישלתי את הגפילטעפיש שלי בפעם הראשונה - ואני באה ממשפחה מזרחית אז זו היתה חוויה אמיתית.
חח אתן יכולות להבין למה...
הן יושבות ומחכות שמישהו יאכל אותן וזה לא קורה..
האמת שאני לא אוהבת עוגת בננות כשממש מרגישים את הטעם החזק שלהן-
אז מתכון שיעזור להן לא להפריע מדי- יהיה ממש מעולה.
וכמובן שרעיונות אחרים יתקבלו בברכה![]()
לפרוס לפרוסות דקות, להניח בשכבה אחת בתבנית, ולשים בתנור על חום נמוך מאוד.
להשאיר את התנור קצת פתוח כדי שכל האדים יצאו. זה מוכן אחרי משהו כמו שעתיים.
עוגת בננות ופעמיים מייפל:
מצרכים:
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/2 כוס סירופ מייפל
3 ביצים
3 בננות בשלות מעוכות במזלג
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזי מלך שבורים
1/2 כוס סירופ מייפל
לקישוט:
צ'יפס פרוסות בננה מיובשות (אם רוצים)
אופן ההכנה:
טורפים בקערה בננות, שמן, סירופ מייפל, ביצים, סוכר היטב.
מוסיפים קינמון, אבקת אפייה, קמח, אגוזים ומערבבים.
מעבירים לתבניות משומנות ואופים בחום של 160 מעלות עד להזהבה (קיסם יוצא יבש) כ-40-45 דקות.
מוציאים מהתנור ודוקרים בשיפוד כ-20 חורים בכל עוגה (כדי שרוטב יחלחל).
מחממים את המייפל במחבת ומוזגים על כל עוגה חמה כרבע כוס מייפל.
מקשטים בצ'יפס בננה מצננים ומגישים.
לחתוך לפרוסות, לטבול בסירופ שוקולד ולהקפיא. מזכיר כמו גלידה, מנה אחרונה חביבה במקום מגורי דל התקציב ועשיר הבננות... מצויין לאנשי האקספרס
בסוף עשיתי עוגה ממש טובה עם בננות, שוקולד ציפס, ואגוזים. יצא ממש טוב, במיוחד כשאוכלים טרי טרי מהתנור 
אני מדברת על המזרק הגדול הזה כמו של קישוט עוגות, עם מנוף ודיסקיות עם חורים בתחתית שעושות צורות של עוגיות.
בכל מקרה לאחר חיפושים רבים מצאתי לי לאחרונה אחד כזה ממתכת. בשמחה ובששון התישבתי להכין עוגיות לחג ו... זה לא יוצא. במקום שהעוגיה תשאר לי בתבנית היא נדבקת לדיסקית ולא מוכנה לרדת. כמובן שנסיון למשוך את העוגיה ביד הורס את הצורה שלה.
ניסיתי להוסיף עוד קמח לבצק, ניסיתי לשמן את הדסקיות, לשים את הבצק במקפיא ליצוב, ולשווא.
מישהו פה מכיר את המכשיר המדובר, ויודע לומר לי איך אפשר לפתור את הבעיה? או אולי יש לאי מי מתכון יעודי למכשיר שכזה (לא היה מצורף מתכון למכשיר)
ואני בהחלט מאמינה לך שזה נתקע ללא הואיל.. 
לא יודעת מה להגיד לך, נראה לי שניסית את כל האפשרויות..(להקפיא, לשמן, לקמח)
אבל אני זוכרת את שכנתי לשעבר, מרוקאית שהכינה 'עוגיות מרוקאיות' בעזרת המכשיר הזה.
לצערי אין לי דרך לשאול אותה איך וכיצד... אבל תנסי להקיש בגוגל, עוגיות מרוקאיות.
בהצלחה!
וזה לא היה מוצלח בכלל...
הכי טוב עם חותכני עוגיות או ביידיים. אם את רוצה צורה קצת מעניינת על העוגיה מלמעלה אז תעשי עיגול, תמעכי אותו קצת עם מזלג. זה משאיר דוגמא נחמדה.
ואם כבר עוגייות, אז יש לכם מתכונים לעוגיות טעימות ומהירות?
לי יש משהו פשוט ומהיר, ממצרכים שיש רק בהודו...
5 כוסות קמח, 1 כוס אבקת סוכר (השתמשנו בסוכר טחון, כי הסוכר שם ענק, סתם בבלנדר) ושמן עד שיוצא בצק רך, אבל בערך כוס.
זהו, יוצרים עיגולים, או נחשים קטנים ומעצבים לחצי ירח או חצי מהעיסה מערבבים עם קקאו ואז עושים עוגיות משני צבעים (פשוט הייתי עושה נקניק משתי שכבות, לבן וחום ופורסת. מניחה מיד בתבנית, אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות, לא זוכרת כמה זמן, עוגיות נימוחות וטעימות. 5 דקות עבודה, מהירות!!!
לבריאות
אפשר גם לשדרג את הבצק עם שקדים טחונים או כל מני תוספות טחונות דק, זה צריך לצאת מעולה!
חותכים המון בצל. בצל גדול לכל מנה לפחות.
ממיסים בסיר רחב המון חמאה/מרגרינה - בערך 10 ג' לבצל גדול. ואם את ממש מתעקשת אפשר להשתמש בשמן.
מטגנים את כל הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, (מערבבים מדי פעם כדי שיהיה אחיד) מפזרים קצת קוואקר/קמח בערך כף לכל שניים שלושה בצלים. מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת. מתבלים בפלפל לבן ואגוז מוסקט ואפשר גם שום. (אם אין אגוז מוסקט אז אין, אבל שווה את ההשקעה בתבלין היקר יחסית) מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים במשך כ20 דקות. צריך להשאיר את המכסה קצת פתוח כדי שלא יגלוש.
מוסיפים יין לבן יבש או חצי יבש, שמנת לבישול או חלב או קצפת צמחית ללא סוכר אם את רוצה פרווה. אם אין יין אפשר לוותר.
מעבירים את המרק למרקיות חסינות חום מהסוג העמוק שנראה קצת כמו ספל גדול. מכסים כל צלחת בפרוסות עבות של גבינה צהובה. מחממים תנור ל220 מעלות ואופים את המרק עם הגבנ"ץ 2-3 דקות.
להגיש מיד.
חוץ מזה שהמרק הזה הולך יופי עם לחם טרי או בקערות לחם
אני רוצה לבכין!! בעז"ה ב"נ ננסה..
כמה חלב בערך צריך להוסיף?
למרק של 4-5 מנות.
אני מוסיפה קצת ועוד קצת עד שזה מספיק.
באלי ממש להכין פירה אבל ממש מושקע כזה וטעים!! לא מהדפוקים האלו!!
יש למישו מתכון?
אפשר קישור???
אבל אני צריכה מתכון ממש מפורט
אינלי מושג איך עושים את זה (בורה)
אפשר?
בשרשור הנ"ל כתבו המלצות..
קולפים תפו"א אדמה, וחתוכים לחתיכות. ככל שהחתיכות יהיו קטנות יותר כך הבישול יהיה מהיר יותר. תפו"א אחד גדול לסועד, כמובן כשהפירה משמש כתוספת למנה עיקרית משביעה.
תוספות מומלצות: גזר לפירה צבעוני יותר (אחד בינוני לכל 2-3 תפו"א) ושיני שום (שן גדולה לכל 2-3 תפו"א) אני ממש אוהבת את זה, אבל זה כבר ענין של טעם אישי.
שמים את התפו"א. אם בוחרים להוסיף גזר הגזר צריך להיות חתוך קטן יותר מהתפודים, כי הוא מתבשל לאט יותר. אם כך מוסיפים גם את הגזר (לא לשכוח לקלף) והשום לפי בחירה.
שמים מים עד שיכסה ++ ומלח. (כפית גדושה לסיר של 4-5 ליטר צריכה להספיק).
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהתפו"א רכים מאוד. לשים לב שלא נגמרים המים אחרת זה נשרף ובאסה.
מסננים את המים לתוך כלי. מועכים את הפירה עם ממחה ומוסיפים מים במידת הצורך עד שהפירה מגיע למרקם הרצוי. כאן אפשר להוסיף כל אחד מהדברים הבאים (אפילו כולם ביחד)
שמן זית, חמאה, מרגרינה. חלב, שמנת לבישול. פלפל, פפריקה, שמיר, אגוז מוסקט.
ועם רוצים פירה ממש מושקע מטגנים בצל/בצל ופטריות ומפזרים מעל הפירה.
תפוחי עץ ממולאים בצימוקים, סוכר, קינמון, אגוזים, יין..
ועגבניות עם אגוזים בתנור (ממש טעים! ממליצה!!)
אם את רוצה תמתכונים אז באישי..
:מטגנים במחבת בצל קצוץ עם פלפלים אדומים ועגבניות (כמו לצ'ו,) מתבלים לפי הטעם ומוסיפים רסק עגבניות, מוסיפים טונה/ בשר טחון.
מגלגלים בתוך בצק עלים, וחותכים לשושנים (פורסים את הגליל)
אופים עד להזהבה.
אין מי שלא אוהב את זה!!!
ואגב, חביתיות נשמע לי אחלה רעיון!! אף פעם לא עשיתי!!!
או קונכיות בצק עם קורקבנים?
משרד הבריאות מחייב לשים תאריך קצר מאוד למוצרי בשר קפוא למרות שבפועל הוא מחזיק הרבה יותר זמן.
חוץ מזה שאי אפשר לפספס בשר מקולקל...
למרות זאת עם הוא היה קרוב לדלת, ואתם מרבים לפתוח את המקפיא שלכם, או שסתם המקפיא שלכם לא מי יודע מה אולי כדאי לזרוק בכל זאת.
אוקיי, אני צריכה עוגה די קלה להכנה, וזה די דחוף..
תודה רבה!!
די ממזמן עשו פה שירשור של עוגות בחושות מהירות, הייתי אמורה לנעוץ אותו שכחתי. בכל מקרה הוא נעוץ עכשיו את יכולה להסתכל שם.
ממליצה כמובן על עוגת השוקולד ללא ביצים מהשרשור הנ"ל. העוגה הכי מהירה בעולם, ואהובה על כולם
אם את מחפשת עוגה קלה, אל תצפי לעוגה מיוחדת. אז, הנה מתכון פשוט שקשה לפשל בו. תזכרי שאת יכולה לשנות קצת את הרכיבים ולשנות טעם. למשל, להוסיף מיץ תפוזים במקום מיץ לימון וגם להחליף חלק מהנוזל במיץ ויהיה לזה טעם יותר תפוזי.
את יכולה להוסיף פירות מקופסא ומעליהם ג'לי כדי להפוך אותה למיוחדת.
עוגת לימון / וניל
החומרים
3/4 כוס שמן
11/4 כוס סוכר
3 ביצים
6 טיפות וניל
3/4 כוס חלב/ריץ' /מים
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
2 כפיות א. אפיה
אופן ההכנה
לבחוש את השמן והסוכר. להוסיף ביצים וניל, חלב ולימונדה. לבחוש ולהוסיף קמח. לבחוש לעיסה חלקה.
לחמם תנור מראש לחום בינוני נמוך (160 צ'). לאפות עד להזהבה. מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק
אפילו שדורשות יותר זמן, אבל לא חלבי!!
לכבוד ראש השנה חשבתי להכין בשר (ממש בשר, לא טחון). בדרך כלל אני מוסיפה לחמין קוביות בשר, אבל הפעם אני רוצה לבשל נתח שלם. הבעיה היא שאם אופים בתנור, צריך לאפות כ-3 שעות ולהפוך מידי פעם. זה לא בשבילי. אני מעוניינת לדעת אם אפשר לבשל שעה או יותר, לפרוס ולבשל ברוטב או לאפות אחרי בישול של שעה, כדי שלא יהיה יבש וכדי לקצר את זמן הבישול.
רעיונות בבקשה.
והתשובה היא כן, בשביל שהבשר ייצא רך מספיק צריך לבשל כשעתיים וכל המוסיף הרי זה משובח.
לאחר הבישול הראשון כדאי אם יש זמן לחכות עד שהבשר מתקרר לחלוטין ואז לפרוס ולהמשיך בישול / אפיה ברוטב הרצוי.
רצוי להשתמש בחלק טוב ככל שאפשר (בעיקר תקציבית..)
מאחר והשאלה עקרונית זה בטח עדין רלוונטי. ומצטערת לא ראיתי כששאלת.
אם הטורבו תאורטי בלבד להפעיל את התנור על חום עליון ותחתון בו זמנית. צריך לכסות. חוץ מזה הרוטב צריך להגיע לפחות עד גובה שני שליש מהבשר, ומומלץ להשאיר את הבשר כמה שעות במקרר עם הרוטב לפני האפייה.
יש לי בשר מס' 5. החלטתי לא לקחת סיכון, אלא לבשל ולהפוך כפי שכתוב בספר שקניתי במבצע (29 שח). מקווה שהבשר לא ילך לטימיון
יש לי 21 אורחים בחג.
אני די סגורה על האוכל אבל אין לי רעיונות למנות אחרונות...
אשמח לעזרה ועצות 
תודה!
חג שמח![]()
אפשר לקנות גלידה בצורת לבבות/פרחים שוקו -וניל כמו שמגישים בחתונות של מתנחלים...
שמים על צלחת מקשקשים מעל עם סירופ שוקולד ו/או מניחים על יד ערמת קצפת, יופי של קינוח במינימום עבודה.
ועוד רעיונות: מבחר עוגות ועוגיות ושכל אחד יקח מה שהוא אוהב, סלט פירות, לפתן (ביתי או מקופסא)
עוגת רולדה או כל סוג של עוגת קצפת אחרת. יש לי מתכון לעוגה מדהימה עם שכבות של שוקולד, קצפת ומרנג, רוצה? אפשר גם תפוחים אפויים, וזה אפילו מתאים לחג.
שזה בדיוק מה שאני מתכוונת לכתוב.
על הסעדת כמות היסטרית של אנשים מסתבר שיש הסכמה מסוימת שזה בסדר לקנות .
את כישורי המטבח שלנו נציג בהזדמנויות מצומצמות יותר.
אבל אצלנו שבת/חג בלי גלידה זה לא שבת. ואני לא רואה שום פחיתות כבוד בגלידה לקינוח, זה בעיניי הקינוח האוטלמטיבי, ושום עוגה לא תשתווה לגלידה איכותית. מה שכן דווקא להרבה אנשים אני מעדיפה לפעמים אופציה שאולי לוקחת יותר זמן, אבל זולה יותר.
ואם רוצים להפגין את כישורי המטבח זה יהיה בנוסף לגלידה ולא במקום.
סתם, זה אשכרה מלחיץ
פטנט שלי לסעודות עמוסות: ( לי היו רק 22 בראש השנה ורק 15 יהיו בשמחת תורה, בקטנה)
אופה עוגת שוקולד פשוטה, קונה גלידת וניל וסילאן או סירופ מייפל.
כשמגישה מנה עקרית- מניחה על הפלטה את העוגה שתתחמם מעט
ואז למנה אחרונה מוגשת אחר כבוד עוגת שוקולד חמה עם גלידה וסירופ!
כמובן אפשר להוסיף שוקולד מריר מגורד על הגלידה... או איזה דובדבן...
כשאני ממש במוזה- מכינה בלילה רגילה אבל אופה בתסניות אישיות חד פעמיות ואז זמן האפיה קצר מאד וכל אחד מקבל על צלחתו ליד הגלידה- עוגה אישית. (להוציא את התבנית כמובן- אפשר פשוט "לקרוע " אותה מן העוגה.)
בהצלחה עם כולם שם!
ג'לי עם פירות משומרים ב-2 גירסאות:
לעצלנים -
להכין בכלי גדול ג'לי לפי ההוראות ולהוסיף קופסת שימורים של קוקטייל פירות.
למשקיענים-
להכין ג'לי לפי ההוראות ולשים בקעריות חד"פ חצאי אפרסקים משומרים ולצקת מהג'לי בכל קערית.
כמה נעים לדעת ![]()
בכוסיות של יין חד"פ (אפשר לקנות לא אלו הרגילות אלא משהו קצת יותר יקר בחנויות של חד"פ- מדהים- ונראה מיליון דולר- בלי להגזים!!!), יוצא מ-ד-ה-י-ם-! יש לי מתכון מעולה אם את רוצה תרשמי, מכינים כמות גדולה וזה יוצא מעולה, אם רוצים ממש להשקיע מגישים עם עוגת שוקולד, בכל מקרה זה יפה ומספיק בהחלט.
# פירות - להגיש 2-3 סוגי פירות בצורה יפה במשחק צבעים
# קעריות קטנות עם פירות יבשים ופיצוחים (רעיון יקר)
# מגש עם עוגות במנג'טים, אם יש לך זמן ורצון להשקיע. זה יוצא מאוד יפה.
כמובן, אם את רוצה יש רעיונות מטורפים כמו מיני פירות מרציפן וסלסלות שומשום ממולאות בקרם שקדים וכל העוגיות הקטנות והמסובכות האלה שלוקח שנים להכין...
וסתם עוד מחשבה... יש אפשרות לבקש מנשים שמגיעות שיעזרו עם הקינוח? להן תהיה הזדמנות להפגין את כישוריהן ולך יצא חיסכון בעבודה ובעלות.
בהצלחה! תספרי איך היה.
נראה לי נעשה מוס, ועוגה עם גלידה, ועוד מבחר עוגות ככה לנישנושים...
תודה רבה!!!
אוחח.. זה ממש מסריח!
תודה!
ללימון ריח נעים, ולחומץ ריח שמתנדף במהרה.
אנו מקיימים הרבה מאד מנהגים מבלי שנדע מדוע אנו נוהגים כך - "אוה, זה מנהג!" או, "זה רק משהו שאנשים נוהגים לעשות; אין לכך כל משמעות בעצם...", נאמר למי ששואל מהי הסיבה לשמירת מנהג מסוים. האמת היא, שהסיבה לשמירת מנהגים בדרך זו או אחרת, היא עמוקה יותר ממה שאנו חושבים. חז"ל מלמדים שגם "מנהג ישראל, תורה הוא". אלא שתוכנו העמוק של כל מנהג, איננו ידוע בדרך כלל לרוב האנשים. כדי להראות כמה באמת עמוקים הם המנהגים, הבה נקח לדוגמא שני מנהגים נפוצים שנוהגים בהם בערב יום כיפור.
דוגמא אחת היא אכילת קרעפלאך (כיסנים ממולאים בשר) בערב יום כיפור. מדוע אנו עושים זאת? התשובה הרגילה היא שוב, "אוה זה רק מנהג!" האמת היא שיש סיבה עמוקה על פי תורת הקבלה לאכילת קרעפלאך: הרבי מסביר שהבשר שבתוך הקרעפלאך הוא כנגד מידות הלב ואילו העיסה העוטפת את הבשר - העשויה מקמח חיטים - היא כנגד הדעת, היינו לידע את ה'. בערב יום כיפור, מאירה פנימיות עומק הלב, אלה החסדים המכוסים החבויים בתוך השכל. כך, בעת שאנו אוכלים את הקרעפלאך במרק שלנו בערב יום כיפור, יש לנו משהו לחשוב עליו - אנו מתפללים שמדת החסד והרחמים של ה' תאיר בגלוי בדעתנו ובלבבנו, ושגם אנו ניענה לאחרים מתוך חסד ורחמים. הסבר נוסף: שתי פיסות הבצק העוטפות את הבשר רומזות לשתי הלחם שהיו מניחים על גבי שני הכבשים שהוקרבו בחג השבועות. כשם שבשבועות אנו חוגגים את מתן-תורה שהיה במעמד הר סיני, כך גם יום כיפור הוא יום מתן הלוחות השניות שקיבל משה לאחר שה' סלח לעמו על חטא העגל. הנה, מעתה יש לכן על מה לחשוב בעת אכילת המרק בסעודת ערב יום כיפור.
> לבצק:
1 ביצה שלימה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוס קמח
-----------------------> ללוש עד לקבלת בצק חלק וגמיש, ליצור כדור ולהניח בצד.
> למלית:
1 בשר טחון
2 כפות שמן
1 בצל גדול
מעט מלח ופלפל
-----------------------> לקצוץ ולטגן את הבצל, לפורר לתוכו את הבשר ולתבל במלח ופלפל.
> לרדד מהבצק עלה דק ולקרוץ עיגולים עם כוס.
> לשים באמצע כל עיגול קצת מהבשר ולסגור לחצי עיגול, אפשר להדק את הקצוות בעדינות עם מזלג.
> את הכיסן מכניסים לסיר מים רותחים או מרק.
גמר חתימה טובה!!!
שלום!
אני, לא כל כך מבשלת, ולא אופה.
ואני רוצה להפתיע את המשפחה שלי ולהכין משהו... רק שאני צריכה מתכון פשוט וקל עם הוראות ברורות כדי שאני לא אצטרך עזרה...
אז תנסו ליזכר בדברים שהכנתם בהתחלה, ובבקשה תכתבו בשרשור...
[ עוגת בסקוויטים אני מכינה-אבל זה לא אפיה! ולזניה אני גם יודעת.. ]
תודה!!
בעזהי"ת.
אוכל-אוכל, או עוגיות נחמדות?
מעמולים,
פיצות אישיות,
שבלולי פיצה,
שבלולי וניל,
מלאווח- טונה,
אמממ.. אם את עוד רוצה ואת צריכה מתכונים תגידי 
אשמח גם כן
מתכון קל בטירוף, וטעים אפילו יותר בטירוף...
מתאים לתבנית אפייה מלבנית סטנדרטית.
1 כוס שוקולית
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח מאליו (קמח עוגה)
1 כוס שמן
4 ביצים
חצי חבילת שמנת מתוקה פרווה
מערבבים הכל עם כף גדולה, עד שאין גושים (אם אחרי כמה דקות עדיין יש קצת גושים- לא כזה נורא.)
שמים בתנור על חום של 150 מעלות, קצת פחות משעה. אחרי חמישים דקות תנעצי קיסם באמצע של העוגה, הוא אמור לצאת נקי. תיזהרי לא לשרוף... תשמרי עליה טוב טוב אחרי 45-50 דקות.
תערבבי את החצי השני של השמנת עם חבילת שוקולד מריר פרווה אחת, ותמיסי או בסיר קטן או במיקרו- מה שנוח לך, עד שכל השוקולד נמס ויש תערובת חומה חלקה.
תשפכי מעל העוגה- עדיף כשהיא עדיין חמה.
טעים גם חם וגם קר. אחרי כמה שעות להכניס למקרר.
מקווה שפישטתי מספיק...
מה כדאי לאכול לפני הצום?? שמשביע להרבה זמן ..
לא לאכול דברים שמכבידים על הבטן - לא בשר, לא קטניות, ולא חלב למי שרגיש אפילו טיפה.
וביותר פירוט:
פחמימות - אורז מלא, חיטה כוסמת, פסטה קוסקוס מקמח מלא וכו'. לא לאכול - תפו"א, אורז לבן, קוסקוס לבן וכו'.
חלבונים - עוף, הודו, קציצות, דג, ביצים.
לא לאכול דברים שומניים מאוד, מלוחים מאוד מתוקים מאוד או מתובלים מאוד.
לשתות מיץ ענבים לפני הצום.
לאורך כל היום לפני לאכול שיבולת שועל בעוגיות או דייסה איך שאוהבים, זה מקל מאוד על הצום במיוחד למניקות ולהריוניות.
שיהיה צום קל ומועיל לכולם
זה דווקא מה שהכנו ללפני הצום
תפו"א לא טוב לאכול כי הם מתעכלים ממש מהר ולא משביעים לאורך זמן
בשר לא טוב כי הוא מתעכל ממש לאט ומכביד על הגוף.
לא נורא, שתדעו לפעם הבאה. אני בטוחה שהצום עבר לכם בשלום
הפחמימות של תפו"א כ"כ קצרות שהן לא הרבה יותר מסוכר, עד כדי כך שלהרבה חולי סכרת אסור לאכול תפו"א.
ואת יכולה לבדוק את זה. תאכלי בארוחה רק תפו"א עד שתשבעי. תופתעי כמה מהר את רעבה שוב.
בס"ד.
יש למישו מאכלים\ שתיה, רעיונות למשהו שעוזר נגד צינון, כאב ראש וכאב גרון?
שזה אומר הדונג עם דבש טרי בתוכו
שיח עם עלים ירוקים כהים ומחוספסים צומח בשולי הדרך כמעט בכל מקום.
(ואפילו אפשר לקנות בבתי טבע. יש איזה גאון שניצל פראיירים ועירוניסטים שפשוט לא יודעים לאתר את השיח הנפוץ ביותר כמעט שקיים בארץ...)
שמים מס' עלים כתושים בכוס (כ 2 כפיות ), עורים עליהם מים רותחים , ומצננים.
אפשר לחמם שוב לקראת השתיה. וכאן ההמלצה החמה ביותר שתשמעו - הוסיפו דבש והרבה!!! לא רק שהדבש בריא אבל איכשהוא צריך לחפות על הטעם המזעזע שיש לצמח הזה.
לשתות 3 פעמים ביום וזה עובד נהדר.
היא הכינה פרוסות בצל מושרות בדבש תוך כלי (מכוסה כמובן) למשך לילה.
בבוקר אף אחד לא יצא מהבית בלי 2 כפות מהנוזל שהופרש.
המצוננים קיבלו 3 פעמים ביום.
וזה עזר הדהים!
קוסמת אמרתי?
אחרי יו"כ כדאי שתצטיידי בחיזוקית, כמוסות טבעיות לכל התופעות הללו (לנשים בהריון- לא ברור מה ההשפעה של אכינצאה ולבדוק שזה ללא ג'ינגסנג).
כאב ראש- למרוח בצמר גפן אלכוהול על האיזור הכואב (עצתו של מר קאפח שיש לו טור של צמחי מרפא בעיתון).
דבש - אנטיספטי (ומשמין!!).
תה חם - החום מציק לחיידק שמתמקם בגרון.
מיץ לימון סחוט טבעי, מהול במים (אחרת הריכוז של החומציות של הלימון עלולה להרוס את השיניים)
ויטמין סי (יכול לבוא מקיווי, לתפוז בתקופה הזאת אין כמעט ויטמינים)
חשוב מאד: לשתות הרבה, כי הצינון מייבש!

בצלים קטנים לפי מס' האוכלים או קצת יותר,
4 גזרים חתוכים גדול ( לשלישים או רבעי גזר), או פחוחת גזר ועוד חתיכת דלעת חתוכה לקוביות גדולות או דלורית קטנה.
2 קשואים , חתוכים ל4 באורך ואז כל אורך לחצי ( שמיניות בקיצור, )
לפעמים 2 קולורבי פרוס או רבע כרוב קטן,
עלי סלרי,
גרונות הודו או עוף חלוטים. (האמת? הודו יותר טעים . אבל אם אני קונה עוף שלם אז במרק אני שמה את החלקים הלא נאכלים)
חופן שמיר קצוץ.
מלח, פלפל שחור.
וזהו. להרתיח, שעה- שעה וחצי על האש (הודו אוהב שעה וחצי לפחות, עוף צריך פחות)
ונגמר!
תמיד טעים.
עם פפריקה, אבקת שום, רוטב ברביקיו מוכן, שבבי בצל ועוד.
אהוב מהקטנים עד הגדולים.
יש בזה מעט בשר, אבל הילדים שלי מתים על זה!!!
אוכלים מה שנשאר מראש השנה.
בעזהי"ת.
אצלנו ה-כל התחסל 
בס"ד
אני ממש אוהבת פיתות בצל.. ואת הריח...
יאמייייייייי![]()
6 כוסות קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
ללוש קצת ולהוסיף כף מלח
לערבב שוב וכשמתחיל להתהוות בצק, להוסיף כרבע כוס שמן (לפי ראות העין)
להתפיח חצי שעה -40 דק'.
טגני בצל עד להזהבה
הוסיפי תבלינים כאוות נפשך (פפריקה, מלח, פלפל שחור וכו' )
הוסיפי לבצל והתבלינים שמן זית
ואז ליצור צורה של פיתה ולמרוח עליה מהשמן עם הבצל.
וכמובן לאפות ......אבל שלא ישרף, כי אז זה יוצא מידי קשה.......
בהצלחה!
1. אפשר להשתמש בקמח מלא? וסוכר חום?
2. אם אני רוצה להחליף בשמרים טריים זה אפשרי? באיזה יחס?
האם צריך להתפיח שוב לפני האפיה, אחרי שיוצרים צורת פיתה?
תנור בחום גבוה240 בערך
10-15 דק' בתנור (צרייך להחליט לפי צבע אין מנוס כמעט מלהתנסות על הפיתה הראשונה)
אני אוהבת אותן רכות ואווריריות ולכן- כשמכניסה פיתה אחת, כבר מכינה את הבאה, מה שנותן לה זמן התפחה כלשהוא
מתכון של תימניות לפיתות?????? ככה זה הולך אצלן בערך: ( לפחות ככה לימדו אותי)
( נא להחליף בגוף ההודעה כל צ ב-ס, וכל ז ב-ז' וכיוצא בזה)
את שמה 2 קילו קמחח, ככה בקעערה, מוסיפה שמרים 3.5 או 4 כפות שמרים יבשים לפי העעונה ( ברצינות!, כשחם- אפשר פחחחות) מוסיפה מים עעד שהעעיסה נעעימה (בעעע, לכי תדעי מה זה אומר) מוסיפה שמן, לא הרבה, מלחח כמו שאת אוהבת, וסוכר (במלעיל) בשביל השמרים יתפחחו. ולשה הרבה עעם הידים.
וברצינות- לוקח זמן להגיע למרקם שאוהבים.
אני אופה בתנור על תבניות גדולות ולא בסיר גריל כי אני לא אוהבת את הכוויות שזה עושה לי.
אני מעדיפה ליצור בצק רך,אך לא נוזלי (ממש לא אוהבת את הפיתות שיוצאות מהמרקם הנוזלי, יוצא כבד מדי) הוא די דביק אבל כשאני מוציאה מהקערה עם מצקת לחה- זה נמשך מן המצקת באיטיות (לא ממש נוזל) ו"נופל" לתבנית. בלי שאריות על המצקת. בידים שטבלו בשמן זית אני "מורחת" את הבצק על התבנית (מרופדת בניייר אפיה) ושמה זעתר מלמעלה, מתפיחה שנית ושמה בתנור על 220 מעלות בערך. לוקח כ10-15 דק' לפיתה. להפוך מיד מן התבנית על מגבת או נייר אפינה על השיש הקר.
לפעמים מוסיפה בורגול לעיסה, מוסיף מרקם מעניין.
בעזהי"ת.
פסטה שאווה.
וסלט מושקע (עם פול ירקות, ותיבולים כאלה..)
והכנתי גם עוגיות שקדים ואגוזים (המתכון המקורי הוא רק שקדים, אבל אני גיוונתי..)
מי שרוצה מתכונים- שייבקש..
נשאר כל כך הרבה אוכל...
כל הכבוד למי שהכינה! שנזכה בשנה הבאה להוסיף עוד יום שמחה אחרי ראש השנה במקום הצום (דמיינו לכם איך זה יהיה... עוד יום של סעודות....)
הזמנו פיצה!