שרשור חדש
קייטרינג מהדרין מהמרכז- למישהו יש המלצות??חלי
אנחנו ממש מחפשים קייטרינג איכותי (אבל לא במחיר בשמיים) מאיזור המרכז.
ושיהיה מהדרין...
 
מישהו מכיר?? נשמח לשמוע, זה די דחוף...
קרנ"ש זה די רחוק נראה לי...חלי
אבל ממש ממש תודה!!!
יש אולי משו רימוני ברחובותחשבשבת
הזמנו מהם פעם וזה היה פשוט טעים
אולם רימונים עושה גם קייטרינגעידית לקס
המקרה המוזר של השמנת בשעת לילה!!!אני ירושלמית
 
אני מרגישה כמו איזה טירונית פאשלנית... אבל...
 
כבר פעם שלישית שאני לא מצליחה להקציף שמנת מתוקה!!! (ויש לי מיקסר קנווד- מיג'ור מצוין!)
 
היא פשוט מסרבת להפוך ל'קצפת' ומעדיפה להשאר שמנת דלילה, עד שפתאום היא מקבלת גרגרים... וחסל!!
 
ברוב עוגות הגבינה הקרות (בהן בעיקר יוצא לי להשתמש בשמנת מוקצפת) כתוב להקציף עם אינסטנט פודינג.
 
אוקי, אז כשהקצפתי עם אינסטנט פודינג הכל היה סבבה.
 
אבל עכשיו זאת הפעם השניה שאני מנסה להקציף בלי פודינג וההההההעעעעעעעעעעעעעעעע אוףףף!!!!!!
 
פעם קודמת היתה לי תאוריה שזה קרה בגלל שהמיקסר ענק והשמנת, רק אחת במספר, כיסתה בקושי את הקרקעית של הקערה, אבל הפעם ניסיתי להקציף שתי שמנת ביחד ואותה הבאסה!!!!
 
 
טוב, אז תסלחו לי אבל זה ממש מבאס!!! חומרים יקרים! ועכשיו אני אהיה חייבת לאלתר כדי להפוך את המלית הזאת ליציבה בכל זאת!!(ואין לי ג'לטין בבית אז זה לא יעזור...)
 
 
אשמח לכל תובנה, הארה ו/או הערה בקשר להלך רוחן ודרך ההתמודדות של שמנת מתוקה להקצפה!!
 
תודה!!
 
 
 
אולי השמנת פשוט עייפה?קצת אחרת
איך יש לך כח לעמוד על הרגליים בשעה כזו????
בהחלט מוזר.יהודיה מא"י
אני אף פעם לא מקציפה עם אינסטנט פודינג, ואף פעם לא היו לי בעיות שכאלו.
ואני לא חושבת שזה קשור לכמות של הקצפת, זה אמור להיות בסדר גם עם חבילה אחת אבל בעצם אני משתמשת במיקסר ידני, כך שאין לי מושג באמת.
והנה כמה רעיונות לדברים שמונעים מהקצפת להתקצף, שתדעי להבא. (לא נראה שיש איך להציל את הקצפת הנוכחית).
קצפת ישנה
קצפת שעברה הקפאה
קצפת לא קרה -ממולץ לשים גם את הקערה במקרר לנפח מקסימלי של קצפת.
תוספת של סוכר ו/או קקאו על התחלת ההקצפה. צריך לחכות שהקצפת תתהווה ואז להתחיל להוסיף בהדרגה את הסוכר.
הקצפה חזקה ומהירה מדי על ההתחלה. קצפת צריך להתחיל להקציף במהירות חלשה ולהעלות לאט לאט.
ראש מיקסר שלא מתאים לקצפת - נסי לקחת בהשאלה מיקסר ידני פשוט מאחת השכנות ותנסי.

ולגבי מה שיש לך בשביל הפעם הזאת, במקרה ועוד לא מצאת מה לעשות - תתשמשי בקורנפלור או בקמח תפו"א להסמיך, יתן תוצאה דומה לגלטין.

שבת שלום
אולי זה בגלל המהירות!מעפר אני באה
את עושה לפי מה שכתוב על האריזה?
אולי כתוב במהירות בינונית ואת עושה מהירה??
 
של איזה חברה הקצפת??
אני עושה ואף פעם אין לי בעיות ב"ה!!
תודה לכן!אני ירושלמית
אז ככה:
 
יכול להיות שהשמנת לא היתה קרה מספיק
 
יכול להיות שהקצפתי מההתחלה במהירות גבוהה מדי
 
את הסוכר שמתי על ההתחלה
 
ובנוסף לכל אלו, גם לא שטפתי את הקערה לאחר הכנת הבצק.
 
טוב נראה לי שכל אלו מוציאים מכלל אפשרות שתנובה אשמה...(היא החברה המשווקת)...
 
נראה אם יהיה לי את האומץ לנסות שוב, והפעם לפי הכללים.
 
את העוגה ניסיתי למצק בעזרת קרם פטיסייר (קרם מחלב חלמונים וקורנפלור עם מעט סוכר) נראה מה יצא...
 
שבת שלום לכולכן ותודה!!
גם לי זה קרה פעמיים..-=talia=-
פשוט בהתחלה זה נשאר לך שמנת כי לא עשית מספיק, ואז תוך שניות זה נהפך למוצק, ואלגרגירים מעודף הקצפה... פשוט באיזה שהוא שלב או מההתחלה, תנמיכ תמהירות של ההקצפה..
אולי זו השעה...תהילולה
בכל זאת 3 לפנות בוקר, גם השמנת צריכה לישון
סתם, עכשיו ברצינות-
אני הגעתי למסקנה דיי מוזרה-
 שהמיקסר הידני הוא הכי טוב לענייני קצפות
גם חמותי איחסנה לאחרונה את המיקסר המשוכלל שלה לטובת הידני
מסתבר שלא תמיד מה שיקר יותר טוב
 
ואגב- אני קבוע מקפיאה את השמנת להקצפה (חלבית/פרווה) ותמיד יוצאת לי אחלה של קצפת...
 
בהצלחה, ובאמת שתנסי להיות במטבח בשעות שפויות, אולי זה יטיב!
חחח... השעות האלו זה אני..אני ירושלמיתאחרונה
אז זה אומר שאני לא שפויה בעינייך?
יש שרשור כזה נעוץ..מעפר אני באהאחרונה
סתם, רציתי לשתף בפשטידת עלי סלק :אני ירושלמית
הכנתי לשבת ויצאה מעולה!!
 
חבילה עלי סלק ללא תולעים
 
2 בצלים קצוצים
 
100 גר' שקדים קלויים מלוחים קצוצים
 
4 ביצים
 
חצי כוס קמח (אני השתמשתי ב70% מלא)
 
מל"פ
 
כחצי כוס שמן/שמן זית
 
 
 
להזהיב את הבצל במעט שמן
 
להוסיף את עלי הסלק והגבעולים קצוצים
 
להוסיף לבצל המוזהב, לגן עד להתרככות.
 
להוסיף את שאר החומרים.
 
לערבב
 
ליצוק ל2 תבניות 'אינגליש קייק' לא הכי ארוכות...
 
אם רוצים אפשר לפזר פירורי לחם על הפשטידה כדי שהיא תהיה יפה..
 
ממש טעים!! וגם בריא! אם רוצים לעשות את זה יותר בריא אפשר כמובן להשתמש בשקדים לא קלויים... אבל אז אולי זה יהיה פחות טעים
אחלה פשטידה לראש השנהיהודיה מא"י
כן, רק אנחנו נוהגים שלא לאכול שקדים בר"האני ירושלמית
ניתן להשמיט כמובן.
לא נוהגים לאכול אגוזים בר"היהודיה מא"י
משהו שקשור לזה שבאיזה אופן אגוז אמור להיות גימטריא של חטא.
בכל מקרה שקד זה לא אגוז. אצלנו זה אפילו סימן (שנשקוד על התורה) אבל כל אחד ומנהגיו.

במשנה ברורה כתוב שלא נהוג לאכול בר"ה גם שקדיםאני ירושלמית
כי הם מרבים את הרוק, וזה מקשה על התפילה.
 
אבל אכן, כל אחד ומנהגיו.
 
והעיקר שבעז"ה תהיה לכולנו שנה טובה! (אוטוטו...)
לא הבנתי למה עלי סלק בלי תולעיםאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
הפשטידה מאבדת חלבונים יקרים וחשובים שהתולעים מכילות??   



נראה טוב - אולי ננסה
מגשי ירקותקצת אחרת
כמה זמן מראש אפשר להכין מגשי ירקות חתוכים ואיך שומרים על הירקות יפים ורעננים? יש לנו איזה אירועונצ'יק ואני בלחץ מההכנות. תודה!
אפשר כמה שעות לפני...אני פהאחרונה
לכסות עם ניילון נצמד ולמקרר. מנסיון.. לא קורה כלום...
קירור בצק שמרים: שאלותאחותו
האם ניתן לשמור בצק שמרים במקרר? כמה זמן ?לפני\אחרי התפחה?
האם ניתן להקפיא???
תודה לכל המומחים
אפשר ואפשריהודיה מא"י
במקרר הבצק ממשיך לתפוח באיטיות. אפשר להשאירו בערך יום, לא יותר מזה.
במקפיא שומרים בצק לפני התפחה. ואפשר לשמור זמן רב למדי. כשרוצים להשתמש מוציאים מהמקפיא ונותנים לו להפשיר לגמרי ולתפוח. התפיחה תקח יותר זמן מבדר"כ, לאחר ההפשרה.
תודה תודה תודהאחותו
הצלת את בצק השמרים שלי.
עוד משהו: בד"כ אני מכינה גלילות מבצק פריך, ומקפיאה מוכן ומגוגל וממולא לפני אפיה. כשהאורחים מתחילים להגיע- אני מכניסה לתנור והאורחים נכנסים לבית עם ריחות אפיה.... ( תענוג) ( ואז הם חושבים שאני מה-זה בעלבוסטה)
אפשר לדעתך עם שמרים?
נראה לי שכן, אבל אני לא בטוחהיהודיה מא"י
בכל מקרה יהיה צריך להתפיח לפני האפייה, וזה איזה ענין של שעתיים לפחות להפשרה +התפחה, ואפילו הרבה יותר. כך שלא בטח שזה עוזר לאורחים
אולי תנסי על גלילה קטנה ותספרי לנו איך זה יצא?
אפשר- אמא שלי עושה את זה...פזוש
מאוחר מדי, עכשיו זה כבר אפוי...אחותואחרונה
מממממ ועוד מעט נראה לי שלא ישאר כלום אני רצה להקפיא אותם אפויים
וגם את הפיתות של שבת...
צימוקיםקצת אחרת
יש לי צימוקים שאני רוצה לנצל לעוגה לשבת. יש למישהו רעיונות? מעדיפה כמובן דברים פשוטים ומהירים. תודה!
עוגת תפוחים וצימוקים מעולה וכלום עבודה..Nעלי
אם בא לך-אז אני ירשום מתכון...
 
אפשר גם סלט פירות ואז להוסיך צימוקים...
אויש, רק עכשיו אני חוזרת לכאןקצת אחרת
אני אחפש איזה מתכון בספר. אם תוכלי לרשום בהמשך אשמח. תודה.
אפשר כל עוגה בחושהיהודיה מא"י
בתנאי שהבלילה שלה לא נוזלית מאוד
פשוט להוסיף את הצימוקים
טוב, את זה אני יודעת בעצמי (:קצת אחרת
 
אפשר בבקשה את המתכון של עוגת התפוחים?אור77
בבקשה-Nעלי
רק חשוב לי לציין-שכמה שזה נשמע לא טוב ומעפן-
אבל ספציפית את העוגה הזו אני לא עושה עם כמיות מדוייקים,אלה רואה לפי העיין..
(כלומר הכנתי אותה איזה 40 פעם לפחות..) ככה שניסתי לחשב את הכמיות-וזה מה שיצא-
מה שאומר שאם זה סמיף מידי-אפשר להוסיף מים או לחילופין קמח..
 
המרקם צריך להיות יחסית דליל-אבל לא ממש..כמו בלינצס\פניקיק..
(כלומר לא כמו עוגה בחושה קשה..אלה כמו עוגת שוקולד כזו זורמת..= מבחינת מרקם!!)
 
חחח ואחרי כל ההקדמות=]
 

3 כוסות קמח

שקית א. אפיה

ש.סוכר וניל

תפוח עץ גדול (או 2 קטנים..)

4\3 כוס צימוקים,

4-כפות קנמון

3 ביצים

3\4 כוס סוכר

3\4 כוס שמן

כוס תה (קר) –שמכניסים אותו רגי רגיל- מים רותחים ותמצית תה- רק חשוב שיהיה

קצת ככה,ולא בהיר- כי זה נותן צבע..(אבל לא ממש כהה,אלה יחסית כהה..)

טיפונת (ממש פחות מששמים בחביתה) מלח.

 

זהוו-מערבבים הכול ביחד..כן פשוט כך- מעערבבים שלא יהיו גושים..

ששמים בתבנית,ואופים בערך 45 דק'-אבל זה ממש תלוי בגודל התבנית ובתנור..

ככה שבפעם הראשונה-פשוט תבדקו אחרי איזה חצי שעה לראות שהכול בסדר..=]

 

וזהוו—זה פשוט נטרף ביום!!=]

בתאבון!!

תודה רבה, מקווה שאני לא אסתבך...אור77
כי אני ו"לפי העין"- לא ממש הולכים יחדיו...
באמת שזה לא קשה!Nעלי
זה רק לערבב..=]
בלי להפריד ביצים,בלי סדר מסויים..פשוט לערבב בלי גושים..=]
 
ב"הצלחה!!=]
תודה, חמודה!אור77
דווקא נשמע מצויןקצת אחרתאחרונה
ינוסה בהחלט בע"ה. תודה.
צימוקים בעוגה - שימי לב!כלנית1
כשמוסיפים צימוקים לעוגה, כדאי לצפות אותם בקמח כדי שלא ישקעו בעיסה
איך בודקים צימוקים?נחשונית
לאחרונה שמעתי/קראתי, לא זוכרת איפה, שלא מספיק לבדוק את הצימוקים ביד ובעין. אלא צריך להשרות אותם במים, ורק כשהם מתנפחים ושקופים אפשר לבדוק באמת, כי יש בהם מלא אורחים. עשיתי זאת. אבל: א. לשמחתי לא מצאתי אורחים.  ב. אחרי שהם התנפחו זה כבר לא צימוקים, צימוקיותם אבדה להם והם חזרו לענביותם. ואני רציתי צימוקים, לא ענבים! אילו רציתי ענבים, הייתי פשוט קונה ענבים...   מה לעשות?
אחרי שבודקיםיהודיה מא"י
מכניסים לתנור על חום נמוך למשך כ 20 דקות. הם חוזרים להיות צימוקים. וזה רק לשיטת המחמירים. לשיטת המקילים די להכניס אותם למים, לבחוש קצת ולהסתכל אם צפו אי אילו גוקים למעלה. אם צפו לזרוק את כל החבילה.
תשאלי את הרב שלכם כיצד לנהוג.
אוכל אחרי הצוםאנונימי (פותח)
המשך--אנונימי (פותח)
מה אתם מכנים אחרי הצום לאכול אפשר שתשלחו לי מתכונים לעוגות פשוטות
אצלנו זה פיצהיהודיה מא"י
קבוע כל סוף צום.

ולמרבה הבושה עוגה אני אופה רוגלך מוכנים שנשארו לי במקפיא משבת שלא היה זה להכין עוגה...

יש לי מתכון לעוגת שוקולד פשוטה וטעימה.

3 כוסות סוכר
4כוסות קמח
1/2 כוס קקאו
2 חבילות אבקת אפייה
3 כוסות מים
אפשר תמצית וניל/רום
לערבב הכל טוב טוב עם מיקסר (או אם כף גדולה, אבל יותר קל במיקסר)
לשפוך לתבנית גדולה (תבנית ענקית כזאת של התנור) משומנת היטב.
לאפות 40 דקות בחום בינוני גבוה
כן אין ביצים

רשמתי את העוגה. נשמע שמתאים לנו. תודה!פלפלתי
גם אני העתקתי את המתכון.... ושאלה לי-אור77
היא גם ללא שמן? בלי ביצים... בלי שמן... ממש עוגה מיוחדת!
פדיחותיהודיה מא"י
כן יש גם שמן. הצום משפיע
צריך להיות בעוגה 2/3 כוס עד כוס קקאו, ולי חצי כפי שכתבתי
ו2/3 כוס שמן.
מחילה
אבטיח, ענבים ושוקו מחלב חם.אחותו
אולי עוגת שמרים
אפשר מתכון?מים רבים
לעוגת שמרים שיוצאת רכה ומילית שנוזלת החוצה?
משו שכיף לאכול......
 
תודה!
צום קל ומועיל!
מה מכינים לצאת הצום??????אנונימי (פותח)
אם יש למישהוא מתכון למאכל קליל ולא קשה להכנה.
וכמובן שלא בשרי......
המשך צומקלללל ♥
לא צריך חמש שרשורים לכל נושאאיזה טוב ה'!!!!
תסתכלו קצת בהודעות האחרות שיש בפורום ובד"כ תמצאו תשובות לשאלותיכם.

חבל שממלאים את הפורום בשרשורים מיותרים במקום להפרות אחד את השני ברעיונות חדשים ומקוריים.
זה כנראה תוצאה של הצום.... פלפלתי
מתכון לפיתות תימניות יש?אמא ל-5
בעלי רוצה פיתות עם מרק ירקות
 
הכוונה לפיתות בסיר חשמלי,
אני לא מבינה כלום מהמתכון של אימי.
אני שמח גם למתכון כזה רק עם מחבת רגילהפלפלתי
או תנור או איך שעושים את זה... (אין לי שמץ בזה....)
תודה!
 
 
[ואם לא מחר, אז מחרתיים...]
מצאתי את זה, אבל אני צריכה למשו עם מחבת רגילה אופלפלתי
תנור. יש אפשרות לעשות משהו כזה, עם מתכון כזה? איך אופים את זה או משהו כזה?
 
וזה הקישור:
בדיוק מצאתי אצלי משהו מאד דומהאיזה טוב ה'!!!!
ואפשר לעשות את זה גם בתנור רגיל.

דבר נוסף, אפשר לעשות בטעמים שונים זאת אומרת להוסיף מעל הפיתה (לפני האפיה) שמן וזעתר / בצל מטוגן / פפריקה וכו'
כמה זמן שמים את זה בתנור?פלפלתי
ותנור רגיל או בגריל שלו או שזה לא משנה?
 
[ולי עדיף תנור רגיל אז איך עושים אתזה? ]
לא צריך להתפלסףאיזה טוב ה'!!!!
תאפי רגיל וגם אם זה לא ייצא בדיוק כמו הפיתה שבתמונה אני בטוח שזה יהיה טעים.

נ.ב. תסתכלי באותו אתר על הפיתות עם החציל והגבינה - אני אישית לא אוהב חצילים אבל למי שאוהב זה נראה מעדן מלכים.
סבבה. ננסה בע"ה.פלפלתי
וזה באמת נראה מעניין וטעים, אבל אצלנו אין מספיק ביקוש לחצילים... קצת חבל לפעמים.
כשחושבים על זה אין סיבה לא לעשות את זה עם קישואיםאיזה טוב ה'!!!!
או כל מיני אופציות אחרות בדומה לזיווה (בצל, גבנ"צ, רוטב פיצה, פטריות, זיתים וכו').

הדיבורים האלו על אוכל בצום לא עושים לי טוב אבל הייתי חייב...
מצאתי פיתה עירקית/תימנית בתנור. לא הספקתי לנסותכלנית1
http://demo.ort.org.il/ortforums/scripts/forum_msg_show.asp?pc=393235558&msgID=824159151
לא מצליחה לפתוחאמא ל-5
יש לי סינון על הכל בערך.
רציתי פיתה בסיר חשמלי עם ספירלות למעלה שמונח על הגז,או חשמלי למעלה ולמטה, אבל גם בתנור הולך.
מישהו יכול להעתיק את המתכון להודעה כאן?
תודה
הנה-איזה טוב ה'!!!!אחרונה
רכיבים: 
ל 8 פיתות גדולות: 

1 קילו קמח (רגיל) 
2 כפות שטוחות שמרים יבשים 
2/3 כף סוכר 
1 כף שטוחה מלח 
3 כפות שמן 
כ 2.5 עד 3 כוסות (+-) של מים חמימים
 

פיתות תימניות

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
מערבבים את חומרי הבצק היבשים. 
מוסיפים חצי מהחומרים היבשים ל רטובים. מערבבים היטב ומוסיפים את החצי השני. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד. 
(אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח) לשים מספר דקות. מכסים במגבת נקייה למשך 30 דקות (במקום חמים). 

מחלקים ל 8 כדורים ופותחים ידנית כל כדור לפיתה (די עבה כ 1 ס"מ). 
כדי שהפיתה לא תתפח אלא תצא כמו פיתה תימנית, לוחצים עם קצות האצבעות מספר פעמים במרכז הבצק. 
אופים בגריל חשמלי (אלומניום), לפני הכנסה לגריל מפזרים מעל לבצק מעט קמח. 
האפייה היא כ 40 שניות לצד ראשון ו כ 20 לצד השני… האפייה מאוד מהירה, יש להזהר שהפיתה לא תשרף. 

לאחר האפייה לעטוף מייד במגבת עבה, כך הפיתות יקבלו קרום רך ונעים.
 
הערות: 
יש לחמם את הגריל החשמלי מספר דקות לפני השימוש. 
דרוש מתכון לבצק קרואסון+מילוי שוקולד*sapir*
למי יש?  (אפשר חלבי...)


תודה!
הנהאיזה טוב ה'!!!!
היה לי פעם מתכון טוב מאחת הקונדיטוריות (שעבדתי בהם) והוא הלך לי לאיבוד.

אני מעתיק (קצת בקיצור ועם שינויים קלים שלי) מתכון מהספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר - אני מקווה שזה לא פרסומת הספר פשוט מעולה למרות שהוא ישן.

40 גר' שמרים יבשים (לדעתי הכי טוב שקית של שמרית + משפר)
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס מים פושרים (אפשר להחליף חלק מזה בחלב)
4 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה רכה
1 ביצה
כף תמצית וניל
כף קליפת לימון מגורדת
קורט מלח


ללוש את כל החומרים לבצק אחיד, לרדד לעלה של כ- 40*40 ס"מ, להניח עוד 200 גר' מרגרינה רכה על העלה, לקפל אותו למעטפה.
ע"י מכות עם המערוך לשטח את הבצק ולאחר מכן להמשיך לרדד, לקפל את הבצק לארבע (להביא את שני הקצוות למרכז ולקפל לחצי בציור יותר קל להסביר) לרדד שוב, ולקפל לשלוש.

שמים את הבצק במקרר לכמה שעות ולאחר מכן ניתן ללהכין ממנו קוראסונים/ עוגות שמרים.

לאחר שממלאים במילוי הרצוי (לקוראסון הכי טוב פשוט שוקולד איכותי רק לוודא שסוגרים טוב כדי שלא ינזל באפיה) מגלגלים, מתפיחים ואופים.

אם יהיה לי כוח אני אכתוב פה יום אחד הצעות למילויים שונים + טכניקות של הכנת עוגות שונות - תלוי בלחץ שתפעילו עלי ובזמן שיעמוד לרשותי.
תודה רבה...אבל אפשר גם מתכון למילוי?*sapir*
כתבתיאיזה טוב ה'!!!!
לקוראסון הכי טוב זה פשוט שוקולד.

אם את מתעקשת אז אפשר להכין מילוי בדומה לכדורי שוקולד (ביסקוויטים מעוכים עם קקאו, סוכר, רום, קצת ממרח שוקולד)

ומבחינת הצורה של קוראסון, חותכים למשולשים גדולים, שמים את המילוי בקצה הרחב ומגלגלים.
אז אני מפעילה לחץ...אור77
כח וזמן רואים שיש לך. תודה מראש!
מצטרפתאמא ל-5
מילויים שונים ומעניינים לקוראסונים ועוגות שמרים.
טוב נכנע.......אבל זה לא לחץ רציני ציפיתי ליותר.איזה טוב ה'!!!!

אם לא הייתי גבר הייתי מציע שנעשה מפגש פורום ואני אדגים דברים שונים אבל מה לעשות שנולדתי גבר - לא כל אחד מושלם

לפני המילויים שכחתי לכתוב שלאחר השהות במקרר כדאי לרדד ולקפל לשלוש לפני הרידוד הסופי.

לכל העוגות שמכינים בתבנית אינגליש להלן, צריך לחתוך את הבצק לריבוע באורך כמו של התבנית וברוחב דומה.

מילוי לעוגת שוקולד - מורחים שמן על הבצק ומפזרים מעל אבקת קקאו, סוכר, אפשר קצת תמצית רום ואפשר גם שבבי שוקולד.
הצורה של עוגת שוקולד -
אפשרות א' "שושנים" לגלגל את הבצק לנקניק ארוך ולחתוך פרוסות בעובי של 2-3 ס"מ ולסדר בתבנית עגולה.
אפשרות ב' לגלגל משני הצדדים כך שיווצרו שני גלילים צרים, לחתוך באמצע, לסובב את שני הגלילים אחד בשני לצורת ספירלה ולהניח בתבנית אינגליש.

מילוי קינמון - למרוח שמן ולפזר סוכר וקינמון ביחס של 1/3 קינמון ו- 2/3 סוכר.
הצורה של עוגת קינמון - מגלגלים לנקניק, חותכים את הנקניק לאורך באמצע ויוצרים ספירלה בצורה שהקווים של הבצק למעלה (לא יודע איך להסביר יותר טוב מקווה שהובנתי.)
הצורה של עוגיות קינמון - לגלגל לנקניק, לחתוך פרוסות של 2-3 ס"מ ולהניח על תבנית כאשר מכניסים את הקצה של הבצק מתחת לפרוסה (כדי שלא "יברח")

מילוי תפוחים - אפשר לקנות אבל לדעתי זה יקר ולא מוצלח. אני מכין עם תפוחים אמיתיים (מקלף, חותך) וסוכר אפשר להוסיף קצת רסק תפוחים מקופסת שימורים (או גרבר) אפשר גם להוסיף צימוקים / אגוזים / קינמון.

הצורה של עוגת תפוחים - מניחים בשליש האמצעי של הריבוע את המילוי ומקפלים את שני החלקים האחרים עליו, הופכים כדי שהבצק לא יברח באפיה, מלמעלה חותכים בבצק שוונצים קטנים בעזרת מספרים לאורך העוגה.
עוגיות תפוחים - חותכים את הבצק לריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים מהמילוי ומקפלים למעטפה ואת הפינה האחרונה שסוגרת את המעטפה מותחים ומניחים מתחת לעוגיה (שוב אותו רעיון, שלא יברח)

מילוי לעוגת גבינה - גבינה לבנה, ביצים, אבקת פודינג וניל, סוכר (אני לא זוכר כמויות מדוייקות אני עושה לפי העין אבל זה צריך להיות יחסית מוצק כי יש לגבינה נטייה לברוח באפייה)
הצורה לעוגה - מניחים בשליש האמצעי של הריבוע את המילוי וחותכים קוים לרוחב שני השלישים האחרים ואז מצליבים את רצועות הבצק באלכסונים משני הצדדים.

מילוי פרג - בניגוד למילוי תפוחים אני כן ממליץ על המילוי הקנוי.
הצורה לעוגה - מורחים את המילוי ומגלגלים לנקניק, מפזרים מלמעלה פרג יבש.

בכל העוגות והעוגיות כמובן, למרוח ביצה לפני האפיה. וכדאי גם להכין סירופ מסוכר ומים ביחס של 2 כוסות מים על כל כוס סוכר (אפשר גם קצת קליפת לימון מגורדת), לבשל על אש גבוהה עד שמקבל גוון חום בהיר, לאחר האפיה למרוח מהסירופ על העוגות זה גם שומר על הטריות שלהן וגם נותן מראה מבריק.

בהצלחה, ומצטער אם בחלק מהדברים לא הייתי מובן מספיק.

תודה רבה! איזה מגניב!אור77
באמת תהיתי איך עושים צורות שונות.... (מחכה להגיע למחשב כדי להדפיס!) תבורך וכל טוב!
וואי, עשית לי חשק להכין!קצת אחרת
שכחתי רוגלךאיזה טוב ה'!!!!
אני פשוט לא אוהב את זה.

מכינים מילוי בדומה לכדורי שוקולד, מורחים על חצי מהשטח של הבצק המרודד, מקפלים על זה את החצי השני ומרדדים שוב כך שהמילוי "לכוד" בין שני שכבות בצק.
חותכים למשולשים ומגלגלים.

מי שרוצה יכולה לשלוח את בעלה לסדנה אצלי 
השאלה האם בעלה ירצה...אני ירושלמית
תוספת לרעיונותאיזה טוב ה'!!!!
בס"ד

קודם כל אני חייב קרדיט לאם הבנים 12 ולבעלה האברך החשוב י' הי"ו שהם גילו לי שיש חנות בשכונת גאולה שמוכרת מוצרי אפיה ויש שם הרבה דברים שאין בחנויות רגילות. מי שרוצה פרטים על החנות אשמח לתת באישי ואם יהודיה מא"י תרשה לי אכתוב פה את הפרטים.

אז משהו שאפשר לקנות בחנות ויעיל לעניין השרשור זה קרם וניל צהוב (אין להם קרם וניל לבן - אם אגלה מקום שמוכר את זה אשמח לעדכן מה ניתן לעשות איתו).

עוגיות וניל שוקו צ'יפס - מורחים על הבצק מהקרם וניל ומפזרים מעל שוקוצ'יפס. לדעתי הכי טוב גם להוסיף קוקוס.
הצורה - כמו בעוגיות קינמון.

עוגיות וניל / אוכמניות / שניהם - ניתן להשתמש במילוי אוכמניות (את זה אפשר לקנות גם בסופר) או וניל ביחד או לחוד.
הצורה - לחתוך את הבצק למעוינים לשים מילוי במרכז לקפל את הפינות הרחוקות כלפי המרכז (2 פינות) ואת הפינה החיצונית למתוח שתהיה מתחת לעוגיה (כרגיל).
אשמח לקבל פרטיםטל..
ובכלל על חנויות מומלצות אחרות אם אתה מכיר, ועדיף-זולות..
פרטים לכל המעונייןאיזה טוב ה'!!!!
יהודיה מא"י אישרה לי אז אני כותב פה - החנות נקראת "נבט" והיא נמצאת ברחוב המסגר 1 בירושלים (לא רחוק מהנהלה ארצית של בנ"ע) טלפון - 026283294.

החנות מאד זולה אבל רצוי שתדעו בדיוק מה אתם מחפשים מאחר וזו לא חנות מכולת שבה אתם מסתובבים בין המדפים אלא צריך להגיד למוכרת והיא מביאה.

מוצרים שניתן למצוא שם - אבקת נוגט, שוקולדים איכותיים מסוגים שונים, תמציות שונות, צבעי מאכל ועוד מוצרים שונים מתחום האפיה.
א. תודה רבה!טל..
ב. יש שם גם כלי אפיה (תבניות, חותכנים וכו')?
ראיתי שם חותכניםאיזה טוב ה'!!!!
לא נראה לי שיש שם הרבה יותר מזה אבל כדאי להתקשר ולברר.
ועוד משהואיזה טוב ה'!!!!
עוגיות וניל מבצק עלים - חותכים רצועה מהבצק עלים (ברוחב של כ- 8 ס"מ) ושמים באמצע פס של קרם וניל צהוב (עדיף עם שק זילוף), מקפלים את הבצק על המילוי באופן שהמילוי יהיה באמצע והקצה יישאר מלמטה.

חותכים למלבנים ואופים. לאחר האפיה לפזר מלמעלה אבקת סוכר.
מילוי לעוגת שמריםאמא ל-5
שוקולד למריחה
כפית ממרח תמרים
כפית קינמון
קקאו-מעט
ולצערי, מרגרינה, 1/4 חב'
לערבב ולמרוח
אפשר להוסיף אחרי המריחה, אגוזים גרוסים או טחונים, קוקוס
למרוח בנדיבות
טעים טעים.
מילוי שוקלד נוזלי לשמריםמיכיה
משהו יודע\ מכיר מתכון שהוא נוזלי ונשפך כשחותכים (ולא רק קקאו סוכר וקצת שמן- שאני מכירה) בעלי חולם על זה מאז שהתחתנו אני מחפשת מתכון כזה ובנתיים אף אחד לא השביע את רצונו...
פשוט תקני שוקולד איכותיאיזה טוב ה'!!!!
בחנויות המתעסקות בתחום - למשל החנות שהמלצתי לפני מספר תגובות.

אם את עושה קוראסונים אז פשוט לשים חתיכה במרכז הקוראסון ואם את עושה עוגה אז בנוסף לקקאו סוכר ושמן תפזרי פירורים מהשוקולד.
פיורים מהשוקלד יעשו את זה נוזלי?מיכיה
אנחנו קשיים...
בכל מקרה - תודה!
כןאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
אלא אם כן את מקפיאה. אם את מגישה את העוגה אפילו קצת חמה זה יהיה נוזלי.
הערה ושאלהחרישית
הערה: קרם וניל אפשר להכין מאינסטנט פודינג וניל עם מים (לא הרבה מים).

שאלה: אפשר לפרט יותר איך מכינים מילוי תפוחים? פעם גירדתי תפוחים, ואחרי האפיה הם לא היו מבושלים .
מילי תפוחים צריך לבשליהודיה מא"י
חותכים תפוחים, מבשלים בסיר עם קצת סוכר וקצת מרגרינה, אחרי שהתפוחים מתרככים מוסיפים כף קורנפלור שמסמיכה את הנוזלים.
אפשר גם לךהכניס לכמה דק' למיקרוגל..נדנדה כתומה.
בתוך כלי מתאים(עם מכסה)
עושה את אותה הפעולה, בפחות זמן...
תשובהאיזה טוב ה'!!!!
א. פודינג וניל עם מים לא משתווה לקרם וניל איכותי.

ב. אני לא מבשל את התפוחים פשוט משתמש באלו האדומים ומתוקים (לא בקי באיך קוראים לזן) וזה יוצא בסדר גמור אחרי האפיה אפילו אם חותכים לקוביות ולא מרסקים.
עוגיות שוקולד צ'יפס משופצרותנחשונית
מתכון לעוגיות המבוסס על המתכון שמודפס על שקית השוקולד צ'יפס הצהובה של אופנהיימר. שיניתי מה שלא התאים לי. אני מביאה כאן את המקור מול הגירסה הטיפונת יותר בריאה ומשביעה שלי. הכנתי אתמול לשבירת הצום היום ויצא יאמי. הכנתי אותן עם הילדים והם היו מאושרים, כל היום חיכו לעוגיות. בעלי שבר איתו את הצום והתמלא אחרי שלוש עוגיות...

המתכון המקורי על השקית:

1 חבילה מרגרינה
1 כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום דחוס
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 ורבע כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס
תוספות אפשריות: 100 גרם צימוקים, אגוזים או קוקוס


המתכון המשופצר שלי:

1 חבילה חמאה      -  קצת יותר בריא ממרגרינה.
1 כוס סוכר חום     -  לא צריך כ"כ הרבה סוכר ובטח לא לבן.
2 ביצים                - משתי תרנגולות: אחת לבנה ואחת חומה.
2 כפיות תמצית וניל    - וניל זה וניל.
1 כפית תמצית רום    - זה היה בקופסה ליד הוניל והילדים אמרו: "ועכשיו מהבקבוק הזה! והפעם אני מקבל את הטבעת!" נו שוין...
2 ורבע כוסות קמח מלא עדין     -  במקום קמח לבן כמובן.
1 כפית סודה לשתייה       -  בטעות נשפך לי קצת יותר, אבל זה לא קילקל.
קורטונצ'יק מלח      - לא סובלת טעם מלוח בעוגיות שוקוצ'יפס, אפילו לא טיפה. אני יודעת שזה עוזר לאפייה מבחינה כימית, אז בכל זאת שמתי טיפונת.
חצי שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס      -  כי שקית שלמה נראה לי מוגזם לגמרי. עושים עלינו קופה אופנהיימר האלה. וזה גם לא טעים עם כ"כ הרבה שוקולד.
4 כפות קוקוס טחון       -  ישר מהוואי.
6 כפות שיבולת שועל מרוסקת      -  לזכר חורבן בית המקדש. המדרש עם רבי עקיבא והשועל, זוכרים? ככה אני דוחפת לילדים קצת שועלים בריאים משביעים ומבורזלים בלי שירגישו ויתלוננו: אמא זה לא טעים לי...
חצי כוס צימוקים      -  אני שמתי כוס אבל נראה לי שהגזמתי קצת.


אופן ההכנה אותו דבר: לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. להוסיף ולערבב את החומרים לפי הסדר. לערבב אחרי הוספת כל מרכיב. ליצור גבשושיות מדודות בכפית ובכפית שנייה להוריד לתבנית לא משומנת במרווחים של 5 ס"מ בין העוגיות. לאפות כ-10 דקות. הכמות מספיקה לכ-70 עוגיות. רצוי לשמור בקופסת פח ואולי גם במקרר או בכספת עם קוד סודי מאוד. אשמח לקבל רעיונות, הערות, הארות, טיפים וכוס קפה עם העוגיות.
רק שתדעייהודיה מא"י
קוקוס זה דבר ממש לא בריא. תסתכלי על הערך התזונתי שלו, יש בו יותר שומן רווי מזיק מחמאה.

ובאמת עוגיות שוקו-ציפס עם חמאה נשמע ממש טעים.

אני בדר"כ עושה עוגיות קווקאר, עם קמח מלא וכשמתחשק לי להשקיע מוסיפה גם שוקו ציפס וצימוקים. נחטף, גם ע"י הילדים. והמתכון שלי מראש עם שמן. 
עם שמן? עוגיות? איך?נחשונית
עוגיות קוואקריהודיה מא"י
לתבנית גדולה

2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כוסות קוואקר גרוס
2 ביצים
אבקת אפייה
כוס שמן
2 כפות דבש/דבש תמרים, מומלץ, לא חובה.
אם רוצים - שקדים, אגוזים, צימוקים, אוכמניות, שוקו ציפס...

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד, לשטח בתבנית ענקית, או שתיים בינוניות עם נייר אפייה, (לא להבהל אם זה נראה ממש דק, זה תופח, אם זה בעובי של יותר מחצי סנטימטר התבנית קטנה מדי, אבל זה יכול להיות פחות) לחתוך לריבועים, לאפות 20-25 דקות בחום בינוני גבוה, עד שמזהיב היטב. לחתוך שוב על סימונים, מיד כשמוציאים מהתנור. לתת להם להתקרר לגמרי לפני שמעבירים לקופסא.

אפשר כמובן לעשות את העוגיות בשיטה המסורתית, לעשות כדורים מהבצק ולהניח בתבנית, עם מרחקים גדולים כי הן מתפרשות. וכמות כזאת תספיק ל70-100 עוגיות. אז כמובן גם אופים אותן פחות. אבל הרבה יותר מהיר וקל לעשות כפי שכתבתי למעלה.

כשיש לי בבית ילד באיזור גיל שנה וחצי אני אופה אותן יותר, ושמה פחות סוכר, וכך הן יוצאות קשות יותר. עוגיה כזאת יכולה להעסיק ילד בין שנה וחצי במשך הרבה מאוד זמן.

העוגיות האלו יוצאות מוצלחות במיוחד דווקא עם קמח מלא וסוכר חום, אבל מתאימות בהחלט גם לקמח וסוכר לבן.
אני הפסקתי לאפות עוגיות..אני ירושלמית
לא עוזרים כל 'השוחד' שאני משלמת לילדים בדמות נטיפי שוקולד וכו'...
 
אם זה טיפונת בריא קמח מלא וסוכר חום, אז כבר זה לא, לא זה!!
ואני בדיוק רק התחלתי...נחשונית
אין ואקום בעולם ב"ה. אחרי ששמעתי ממה אופים את העוגות הבחושות הקנויות, כמעט נדרתי שלעולם לא אקנה אותן יותר. אבל צריך שיהיה בבית משהו לשבת. אז קדימה לעבודה.
ואני לא קונה אותן כי הן מגעילותיהודיה מא"יאחרונה
וכשאני קונה משהו מוכן זה בגלל שאין לי זמן להכין, כך שעוגיות ביתיות לא יעזרו במקרה כזה.
סלט מפלצותאיזה טוב ה'!!!!
רציתי לשתף אותכם בסלט מקורי וטעים מאד

ראש כרוב קטן
קופסה של מנה חמה נודלס בטעם בקר
בצל ירוק
גרעיני חמניה
שמן
מיץ לימון
סוכר

מפוררים את הנודלס לתוך קערה, מוסיפים חצי משקית אבקת התבלינים, שמן, מיץ לימון וסוכר ומערבבים. בינתיים חותכים את הכרוב ואת הבצל ירוק ואז מוסיפים אותם ואת גרעיני החמניה לקערה ומערבבים הכל.

להכין סמוך להגשה אחרת הנודלס מתרככים יותר מדי.
לא הבנתי-לגבי הנודלס?Nעלי
מכינים אותו?
כלומר עושים ממנו מנה חמה?
או שהוא ככה??
כמו שהואיזה טוב ה'!!!!
הנוזלים קצת מרככים אותו אבל הרעיון הוא שזה יוצא קריספי ולכן גם צריך להכין את זה סמוך להגשה כדי שלא יהיה רך מדי (כמו שכתבתי בשורה האחרונה)
וואללה?נחשונית
הכרתי את זה, רק בלי הנודלס...  סלט טעים מאוד. ולמה דווקא מפלצות?
מה ? לא מפלצתי...אחותואחרונה
לשים ככה נודלס מקופסא???
אפשר מתכון (עדיף פשוט) למרק עדשים כתומות? תודהמשתדלת
זה בטח כבר מאוחר מדייהודיה מא"י
אבל כמו מרק ירקות רגיל, בתוספת עדשים.
תחתכי לקוביות את כל הירקות שאת אוהבת לשים במרק, תבררי עדשים ותשטפי אותם שמי בסיר עם מים ותבלינים. ואם את אוהבת לטגן קצת את הירקות למרק העדשים נכנסים לסיר אחרי הבצל.
קחי בחשבון שהעדשים מסמיכים מאוד את המרק, לשים מים בהתאם.
מתכון שלי:Nעליאחרונה
(זה 2 מנות..אם רוצים יותר-פשוט עוד כמיות..)
תפ"א 1
2 גזרים,
בטטה
____
חותכים לקוביות קטנות יחסית-ומבשלים במים (כמו מרק רגיל כזה..) ואז שהתפ"ח והגזר מתחילים להתרכך-
מוספים חצי כוס עדשים..
מוספים מלח פלפל כורכום (וכמון-לא חובה) אפשר גם טיפה פפריקה..
 
זהו..מבשלים עוד 15..או עד שזה נראה מוכן..
 
אם רוצים-אפשר להוסיף קצת כוסברה או סלרי-זה מוסיף המון המון..
 
אני אישית גם טוחנת את זה ואז זה יותר קטיפתי..אבל איך שבא לך..זה טעים גם ככה..
 
בתאבון!
יש לי בלילה מוכנה של בלינצ'ס בכמות גדולהט'
ונהיה חיבים לאכול את זה לפני הצום אחרת הכל ילך לפח וממש חבל - קראתי פה עכשיו שתפו"א לא טוב לפני הצום וזו המלית שתכננתי.
חלבי לא נכנס אצלינו הביתה אז מה כן כדאי ואפשר כמלית/תוספת לבלינצ'ס לפני צום?
 
 
אהההםםם... שוקולד? מילוי פטריות (ביתי)?אחותו
תפו"א לא טוב לפני צום? למה?פלפלתי
זה מה שחשבנו לאכול בסעודה מפסקת....
ובצהרים חשבנו לאכול ביצים וטונה... שיהיה קצת חלבונים...
 
זה כזה גרוע?
תפו"א לא משביעים לאורך זמןיהודיה מא"י
כי הפחמימות שלהם הן ממש פשוט -  טיפה יותר מסוכרים.

אפשר להקפיא את הבלילה של הבלינצ'ס ולהכין בפעם אחרת, זה יהיה בסדר גמור.
אפשר גם להקפיא אותם מוכנים.
ובאמת שאני לא ממליצה לך על בלינצ'ס לפני הצום, זה לא מאכל שממש מתאים. אבל אם בכל זאת, מה דעתך על מלית דמוי פיצה (בלי גבנ"ץ) רסק עגבניות זיתים ואולי גם טופו? או מלית של אורז מלא, כמה שזה נשמע מצחיק.
או אולי מלית שמבוססת על סויה או עדשים אדומות? גם כן משביע טוב לאורך זמן.
להקפיא מוכנים! רעיון מעולה!ט'אחרונה
המח לא עובד אז לא חשבתי על זה...
 
תודה על הרעיונות אשמח לעוד אם יש למישהו.
האמת? שאין לי בעיה לא לאכול יום שלם (זה קורה הרבה...)
הבעיה שלי היא עם שתיה...
זהירות עגבניות נגועותאמא מסורה
קיבלתי השבוע מייל עם קישור למצגת על עגבניות נגועות, באדיבות ארגון "כושרות"- איך לזהות ודרך הטיפול.
 
מצרפת את הקובץ:
 
בהתחלה ראיתי את המצגת, אבל לא התאמצתי להעביר הלאה. אתמול מצאתי עגבניה נגועה וידעתי איך לזהות בזכות המצגת הזאת, אז הבנתי כמה זה חשוב והחלטתי לשתף אתכם במידע.
כל הכבוד!! ותודה רבה רבה רבה!!Nעלי
לא עולה! אפשר שתעתיקו לפה?פזוש
זה קובץ PDFאמא מסורה
לא מכירה דרך להעתיק מקובץ PDF.
הקובץ הוא בעיקר תמונות, אז גם אם יש דרך להעתיק, זה יהיה כבד מידי.
 
תכנסי לאתר של כושרות, אולי דרך שם תוכלי לפתוח את הקובץ.
באסה כי גם לי לא עולהמעפר אני באה
הנה כאןקשלש
  /News/News.aspx/206432 
קצת קרדיט לערוץ 7
אולי עכשיוקשלש
 
או סוף סוף..
 
למרות שהרב אברהם יוסף כתב
 
 
תודה! ישר כח!מעפר אני באהאחרונה
ט� באב: איך עוברים את הצום בקלות?  ארץ הקודש
ט� באב: איך עוברים את הצום בקלות?  
 
ט� באב: איך עוברים את הצום בקלות?
כמה לשתות, מה לאכול לפני, על מה להקפיד במהלך הצום, ולאניני טעם: מה ניתן לשתות מלבד מים? לקראת תשעה באב: כל הטיפים
יוני גבאי ז' באב תש"ע 17:59 18.07.10 הדפסה

שוקולד. לא מומלץ לאכול לפני הצוםלקראת צום תשעה באב מציעה אקווה נובה מידע וטיפים שיעזרו לנו לעבור את הצום בקלות.

• ביום שלפני הצום חשוב לשתות לפחות 8-10 כוסות מים על מנת להרוות את הגוף בנוזלים.

• פזרו את צריכת המים במשך כל היום ושתו כוס מים בכל פעם.

• הקפידו לשתות גם אם אינכם מרגישים צמא, במיוחד בימים חמים או כשאתם נמצאים בחדר בו פועל המזגן.

• הקפידו על שתיית מים מזוקקים המכילים מינרלים חיוניים לגוף דוגמת סידן, מגנזיום פלואור ודלים בנתרן, כגון אקווה נובה.

• מומלץ להעדיף דווקא מים, ולא קולה או קפה, המכילים קפאין המקשה על ספיגת הנוזלים בגוף ואף עלול להגביר את כאבי הראש במהלך הצום.

• מי שאינו אוהב את טעם המים יכול לשפר את טעמם על ידי הוספת עלי נענע טריים ועשבים כגון למון גראס, לימונית או פלחי לימון.

• לקראת הצום מומלץ לאכול מספר ארוחות קטנות המכילות פחמימות מורכבות כמו לחם, תפוחי אדמה, אורז ופסטה, במטרה למלא את המאגר הפחמימות המצוי בכבד ובשרירים לקראת הצום.

• במהלך הצום הקפידו לשהות במקום קריר ומוצל, והימנעו מפעילות גופנית או כל פעילות מאומצת אחרת, בכדי לשמור על הנוזלים בגוף.

• מחסור במים גורם להתייבשות, שסימניה העיקריים הם: צמא, עייפות, כאב ראש, יובש בפה, חולשת שרירים וסחרחורת.

• את שבירת הצום עדיף להתחיל בשתייה עם עוגה קלה (פחמימות), ולאחר כרבע שעה לאכול ארוחה קלה עם קינוח מתוק

ב"ה שלא יהיה צום.ארץ הקודש
לא לאכול תפו"א לפני הצוםיהודיה מא"י
הפחמימות שבתפו"א אומנם לא נחשבות לסוכר, אבל הן לא רחוקות מכך. כתוצאה מכך תפו"א לא משביעים לאורך זמן ולכן לא מומלצים לפני צום. עדיף לאכול דברים כמו דגנים מלאים או פסטה (שכבר כתבת)
מומלץ גם להוסיף חלבונים בארוחה שלפני הצום.
לא לשכוח שבסעודה המפסקת מותר לאכול תבשיל אחד בלבד.
פעם אמרו שבטטות בעלות ערך גליקמי טובאחותו
כלומר הפחמימה בהן מתפרקת לאט.
נכון?
אנחנו אוכלים מרק פונה וקוסקוס. אבל הכככיייי חשוב לשתות היום , במהלך כל היום ולא רק בסופו, הרבה מאד מים
צום מועיל קל לכולםמעפר אני באהאחרונה
סליחה על הבורותתהילולה
אבל מה מותר לאכול בסעודה מפסקת לפני צום ט' באב?!
לפי מה שזכור לי זאת אמורה להיות סעודה פשוטה לא?!
 
אשמח להצעות (חוץ ממרק עדשים כי בעלי לא אוהב)
מה שבדר"כ עושיםיהודיה מא"י
שעה וחצי -שעתיים לפני הצום עושים סעודה גדולה, כזאת שטוב לאכול לפני צום - עם פחמימות מורכבות וחלבונים.

מסיימים לאכול, מברכים וכו'. ואז ממש קצת לפני הצום אוכלים ביצה עם אפר, כסעודה מפסקת. כך הסעודה מפסקת היא פשוטה עם תבשיל אחד מצד אחד, מצד שני לא מגיעים רעבים לצום.
אם לא עושים ככה אז שמי לב שמותר שיהיה רק תבשיל אחד בסעודה.

מתאים מאוד: אורז מלא עם דג וירקות
פסטה ברוטב בולנז צמחי, או ברוטב גבינה (בתנאי שגבינה לא עושה לכם כאב בטן.)
בולנז צמחי??Nעלי
משבבי סויהיהודיה מא"י
כמות לכ 6 מנות גדולות.
200 ג' חבילה) שבבי סויה יבשים
2 גזרים גדולים
2 בצלים גדולים
חצי קופסאת שימורים של רסק עגבניות
מעט שמן
תבלינים: שום, פפריקה, פלפל, פלפל אנגלי, זנגוויל, כמון, ארגונו, שמיר, עלי סלרי. לא חייב כולם, איזה שאוהבים.
מיץ לימון, מלח.
מים

משרים את הסויה במים, עדיף רותחים.
מגרדים את הגזר דק.
קוצצים את הבצל.
מסננים את הסויה, שוטפים, משאירים במסננת שיטפטף כל המים.
מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל עד שיעשה שקוף, מוסיפים את הסויה, הגזר, התבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הרסק עגבניות, מערבבים שוב. מוסיפים מים שיכסו +, מיץ לימון ומלח.
מבשלים סגור עד שהרוטב מסמיך, מערבבים מדי פעם.
הולך מצויין על: אטריות, פירה, אורז, גריסים, קינואה, כוסמת וכו'.

אפשר בהחלט להשמיט את הבצל ו/או הגזר.
ורק שיהיה ברוריהודיה מא"י
שלא יטעו בגללי

את הדברים שהצעתי אסור לאכול בתור סעודה מפסקת! אוכלים אותם לפני הסעודה המפסקת.
סויה:אחותו
לא ממש קשור אבל קשור:
 
כבעלת מקצוע: לידיעתכן אמהות ואבות יקרים:
 
בכיון שהסויה מכילה כמות גדולה של הורמון האסטרוגן, שהוא הורמון נשי מובהק אין לתת ממנו יותר ממנה אחת , לכל המוגזם שניים לשבוע לילדים ( עד גיל תחילת הצמיחה).
מחקרים הוכיחו בצורה מובהקת כי חשיפה גבוהה למוצרים על בסיס סויה היא גורם ישיר להתפתחות מוקדמת אצל בנות וגורם סיכון להתפתחות נשית אצל בנים ( מדובר גם על החל מגיל 5 !) 
 
אגב, מדובר גם על תרכובות מזון לתינוקות שם סדר העדיפות הוא: הנקה , תמ"ל חלבי, תמ"ל נטול לקטוז למי שלא סובל חלבי( או מי שכן סובל ממנו..), ואם יש רגישות ממשית לחלבון חלב יש להעדיף נוטרמיגן ולא הזנה על בסיס תמ"ל צמחי ( מחלבוני סויה),
 
בתאבון
דווקא המחקרים הוכיחו אחרתיהודיה מא"י
אכן סויה מכילה פיטו-אסטרוגנים (לא! לא אסטרוגנים!) אולם מחקרים שנעשו בבני אדם (על תינוקות שמקבלים תמ"ל) הראו שלא נמצא כל קשר בין הסויה לבעיות גדילה כאלו ואחרות.
מחקרים שנעשו על בעלי חיים דווקא כן הראו קשר כזה אם כי קלוש ביותר. אבל אישית בפעם האחרונה שהסתכלתי במראה ראיתי שם בן אדם ולא חיה.
 
ההמלצה של משרד הבריאות היא על 3 מנות בשבוע, למרות שכשלוקחים בחשבון את כמות הסויה שנמצאת במזונות מעובדים, זה משאיר לנו במקרה הטוב מנה אחת נוספת לשבוע. (תלוי כמה מזון מעובד אוכלים בבית).

אבל אין ספק שהנושא רחוק ממחקר רציני. את הפירסומים השונים מנהלים בעיקר גורמים אינטרסנטים לשני הצדדים.
בכל מקרה אם בשבוע אחד בשנה אוכלים קצת יותר סויה כי אסור לאכול בשר, בוודאי שלא יגרם נזק.
ולידיעתך: טונה בקופסאת שימורים מכילה כמות גבוהה של כספית וגם היא לא מומלצת בכמויות גדולות.
יכולה לחלוק עליך פשוט משום שאני עובדתאחותו
של מערכת הבריאות. וגם גורם מטפל. שאלה ראשונה הנשאלת היום במרפאות אנדו זה: ממה התינוק היה מוזן בינקותו?.
לא אמרתי פיטו-אסטרוגנים משום שזה מושג פחות מוכר לציבור.
ונכון- רב האוכלוסיה מוזנת מהמון סויה מתועשת ( אפילו בלחם אחיד, דרך אגב) ולכן זו ההוראה המומלצת לכלל האוכלוסיה ( משרד הבריאות מעולם לא יצא בהוראה אישית לכל אחד כי אין לדבר סוף)
 
אגב, וגם הערתי על כך בשרשור אחר, אתן עונות די בתוקפנות בפורום הזה...
אגב- לא בעיות גדילה, אלא התפתחותאחותו
 
עיינתי שוב , את צודקת לגבי מחקרים אחרונים שנעשואחותו
אבל ההמלצות טרם השתנו...
האסטרוגנים נמצאים היום גם: במזון מן החי המקבל הורמונים ( ביצים, עופות וכו') במוצרי הפלסטיק (כן!) המאכסנים את המזון שלנו, וכל מוצר מתועש כמעט
 
אגב,גם הרבה מחקרים חדשים שנעשו אף הם ממומנים ע"י חברות לא ממש אובייקטיביות. לדוג? מטרנה, תנובה ( משווקת חלב סויה כידוע ועופות עתירי הורמונים)
אנחנו עושים בולונז עם טונהאחותו
ביצה עם אפר?!תהילולה
ביצה זה בסדר, אבל מה לגבי מנהג האפר, במשפחתינו לא נוהגים, אבל אשמח לשמוע...
אוכלים אפר?
האפר הוא זכר לחורבןיהודיה מא"י
ובאופן פרקטי: במשפחתי היו גורפים קצת אפר מהתחתית של הטוסטר אובן, אצל ההורים של בעלי שורפים נייר בשביל האפר. בכל מקרה זה רק מנהג.
עכשיו שמעתי שיעוראמא ל-5אחרונה
מאתר אשירה של הרב שוורץ
 
הוא אומר לטבול ביצה בטיפת אפר.
 
אפר של סיגריה
גפרור שרוף
נייר שרוף
גם אני השנה פעם ראשונה
מתכון לסלט חצילים טעיםט'
מן הסתם זה מתכון מוכר אבל יצא לי כל כך טעים השבת שהחלטתי להעלות אותו לפה
 
 
1 חציל בינוני/גדול
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 בצל גדול
3 שיני שום (אפשר לפי הטעם)
מעט שמן
1 רסק עגבניות
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מלח
 
 
*לפרוס את החציל לפרוסות לא עבות או לרצועות קצרות, לפזר מעל מעט מלח גס ולייבש בשמש כשעה/תיים.
*לנער את המלח ולספוג את הנוזלים באמצעות נייר סופג ולפזר בתבנית
*להכניס לתנור עם מעט שמן , 180 מעלות, 20 דק'.
*לקצוץ את הבצל והשום ולטגן עד להשחמה (כמה שיותר בצל יותר טעים ) לפזר מעל לחצילים
*לחתוך את הפלפלים לרצועות ולפזר מעל החצילים.
- אחרי עוד קצת זמן בתנור:
*להרתיח מים ולערבב את רסק העגבניות שיהיה נוזלי מעט ולהוסיף תבלינים ומלח לפי הטעם
*לשפוך מעל הירקות ולערבב
 
לתת לזה לפחות עוד 40 דק' בתנור עד שמתרכך ומריח טוב
 
 
שיפצורים יתקבלו בברכה
מתכונים של חלות*חזרזיר*
שלום,
אני ממש אשמח למתכונים של חלות [כבר הבנתם לפי הכותרת, לא?!]
וד"א- זה אחלה פורום בשביל כאלו וכאלה שאוהבים/ות להיות במטבח, ויש פה שיתוף פעולה מדהים!!-אז כל הכבוד
איזה חלות?מעפר אני באה
רגילות., קמח מלא, מתוקות? חצי חצי?
יש פול!!
מה את רוצה? איזה סוג?
אשמח לעזור
רגילות, לא מקמח מלא..*חזרזיר*
אפשר גם חצי חצי..
תודה רבה!
החלות שליאמא ל-5אחרונה
1 ק"ג קמח לבן
1 כף מלח.
לערבב.
בקערה נפרדת:
1/2 כוס סוכר (יוצא טיפה מתוק, אם את רוצה תורידי מעט)
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים.
לערבב ולהשאיר מספר דקות להמסת השמרים עם הסוכר.
להוסיף לקערת הקמח
להוסיף:
 
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים חמימים
לעידון- לא חובה- ביצה 1.
 
ללוש היטב.
להתפיח עם כיסוי ניילון להכפלת הכמות.
לתת "אגרוף" לבצק להורדת האויר
 
לקלוע צמות/לחמניות ועוד
להתפיח עוד 20 דקות בתוך התבנית
למרוח ביצה שומשום, גרעיני חמניה וכדומה
 
לאפות בחום בינוני כ-1/2 שעה.
 
בתיאבון
 
 
פשטידת נקניקאיזה טוב ה'!!!!
פשטידה שהמצאתי השבת בעקבות קיומו של נקניק בבית שאני לא יכול לנצל בימות החול (תשעת הימים) -

לבשל 2 כוסות אורז, לאחר שמתבשל ומתקרר להוסיף כ- 300 גרם נקניק חתוך לקוביות, 6 ביצים ומעט תבלינים (לנקניק יש מספיק טעם שלא צריך להוסיף הרבה תבלינים)

לאפות בחום בינוני עד שמשחים מלמעלה.
פשטידת כרוב מעולהאנונימי (פותח)
חייבת לשתף, לא יאומן כמה שזה טעים, וגם פשוט
 
המתכון לשתי תבניות ארוכות (אינגליש קייק)
 
2 בצל
חצי קילו כרוב קצוץ (הכי פשוט זה לקנות שקית)
קוצצים ומטגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את הכרוב ומאדים עד לריכוך, שזה נעשה שקוף. (אפשר להשאיר על אש בינונית מונמכת ולערבב כל כמה זמן.)
מניחים להתקרר (בינתיים עושים אמבטיות לילדים )
ואז מעבירים לקערה ומוסיפים
4 ביצים
כוס קמח
כף אב' מרק
מל"פ
חצי כוס שמן
לערבב היטב
אם זה מידי מידי סמיך להוסיף קצת מים
לאפות  180 מעלות עד שמתיצב.
 
טעים
מה זה מל"פ?מעפר אני באה
מלח פלפלפזוש
אהה חח בורה שכמותי..מעפר אני באהאחרונה
דייסהאוהבתותך
אשמח לקבל מתכון מדוייק לדייסה. עדיף דייסת קוואקר, אך גם דייסת סולת זה בסדר.

תודה רבה!!!
דייסה קוואקריהודיה מא"י
זה אומנם לא בדיוק מדויק, אבל אנ י חושבת שיעזור לך.

בסיר:
שמים בסיר קוואקר, וחלב בכפול גובה מהקוואקר. מוסיפים ממתיק רצוי - סוכר, דבש, סילאן וכו', לפי כמה מתוק שרוצים. (אני שמה 2 כפיות סילאן לכל קערת דייסה מוכנה). אפשר להוסיף קינמון. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, ומבשלים עוד חצי דקה אחרי רתיחה.
אם רוצים דייסה נוזלית יותר שמים יותר חלב, אם רוצים דייסה סמיכה יותר שמים פחות חלב.

במיקרו - שמים קוואקר, חלב וממתיק בקערה. שמים במיקרו 1-2 דקות (תלוי בכמות ומיקרו) מוציאים מערבבים, אם צריך שמים עוד קצת במיקרו. אם צריך אפשר להוסיך גם עוד חלב.

אם רוצים דייסה פרווה אפשר לשים מים במקום חלב, רק שזה פחות טעים.
דייסת קוואקרטוזי
מרתיחה 2 כוסות מים בסיר ומוסיפה אחרי הרתיחה כוס קוואקר, מנמיכה את האש ונותנת לזה לרתוח עוד כדקה. אם את רוצה שזה יהיה יותר סמיך אז תני לזה לרתוח קצת יותר זמן.
 
אחרי הבישול אני מוסיפה קצת מלח וזה, ככה אנחנו אוכלים את הדייסה, אם את רוצה מתוק את יכולה להוסיף סילאן / סוכר / פירות יבשים וכו..
 
בעקרון זה יחס של 1:2 של קוואקר ומים, אם את רוצה שתי כוסות קוואקר שה 4 כוסות מים ואם את רוצה חצי כוס קוואקר זה כוס מים. מקווה שהובנתי...
 
בהצלחה!
מוסיפה שאלהקצת אחרת
מאיזה גיל ילדים יכולים לאכול דייסת קוואקר?
ועוד שאלה בבקשה - כמויותקצת אחרת
כמה קוואקר לאדם/ילד?
תלוי כמה אתם אוהבים דייסה...יהודיה מא"י
בן השנה שלי אוכל דייסה מבערך כף אחת של קוואקר.
בן השנתיים אוכל לארוחת צהריים דייסה מבערך 1/3 כוס קוואקר.
אם אני מכינה בשבילי אז אפילו חצי כוס ויותר.

הם יכולים לאכול מהרגע שהם יכולים לאכול, וזה כבר ענין של גישה. בטיפת חלב אומרים 4 חודשים, אני משתדלת להתחיל לתת אוכל רק קרוב לשנה, ורק כשהילד מגלה ענין של ממש באוכל.
הכי טוב ניסוי וטעיה כדאי להגיע לכמויות שמתאימות לכם.

כשמתחילים לתת לתינוק להכין דייסה עם מים ולא חלב. רק אחרי גיל שנה מותר להתחיל לתת חלב, וגם אז כדאי לעשות את זה בהדרגה. ולא בבת אחת להחליף את כל המים בחלב.
בעניין הגילאיםקצת אחרת
הקוואקר נמס/מתרכך מאוד? אני חוששת קצת מסכנת חנק ח"ו.
מתרכך מאודיהודיה מא"יאחרונה
לקטן אני שמה יותר מים ומבשלת יותר, ליתר ביטחון.

ושמי לב מדובר בקוואקר גרוס ולא שלם. השלם צריך בישול ארוך בהרבה כדי להתרכך כמו שצריך.
סוף סוף אני יכולה להביא גם מתכון... דיסת סולת-אור77
לכל כוס חלב להוסיף 2 כפות (לא גדושות) סולת, טיפה טיפה מלח וכף וחצי סוכר (בעיקרון לפי הטעם, מקסימום אפשר גם להוסיף אחרי הבישול). מניחה את כל החומרים בסיר ומערבבת כל הזמן עד שרותח... [יכול להיות שהיד קצת תתעייף מזל שה' ברא לנו עוד יד! אבל ממש חשוב לא להפסיק כדי שלא יווצרו גושים והמרקם יהיה חלק] יש כאלו שרוצים יותר דליל- אז במקום 2 כפות סולת שמים 1 וחצי. וילדים שאוהבים טעם של שוקולד- יכולים להוסיף אח"כ על הדיסה שלהם כפית שוקולית. זהו, מקווה שזה לא נראה מבולגן ככה. ככה זה בפלא' אין אפשרות לרדת שורה. בהצלחה, וזהירות שלא יגלוש...
כמובן לערבב את השוקולית בדייסה...אור77
תודה רבה לכולן (:אוהבתותך