קייטרינג מהדרין מהמרכז- למישהו יש המלצות??חלי
קרנ"ש זה די רחוק נראה לי...חלי
יש אולי משו רימוני ברחובותחשבשבת
אולם רימונים עושה גם קייטרינגעידית לקס
המקרה המוזר של השמנת בשעת לילה!!!אני ירושלמית











אולי השמנת פשוט עייפה?קצת אחרת
בהחלט מוזר.יהודיה מא"י
אולי זה בגלל המהירות!מעפר אני באה
תודה לכן!אני ירושלמית

גם לי זה קרה פעמיים..-=talia=-
אולי זו השעה...תהילולה


חחח... השעות האלו זה אני..אני ירושלמיתאחרונה

יש שרשור כזה נעוץ..מעפר אני באהאחרונה
סתם, רציתי לשתף בפשטידת עלי סלק :אני ירושלמית
אחלה פשטידה לראש השנהיהודיה מא"י
כן, רק אנחנו נוהגים שלא לאכול שקדים בר"האני ירושלמית
לא נוהגים לאכול אגוזים בר"היהודיה מא"י
במשנה ברורה כתוב שלא נהוג לאכול בר"ה גם שקדיםאני ירושלמית
לא הבנתי למה עלי סלק בלי תולעיםאיזה טוב ה'!!!!אחרונה













קירור בצק שמרים: שאלותאחותו
אפשר ואפשריהודיה מא"י
תודה תודה תודהאחותו
נראה לי שכן, אבל אני לא בטוחהיהודיה מא"י
אפשר- אמא שלי עושה את זה...פזוש
מאוחר מדי, עכשיו זה כבר אפוי...אחותואחרונה
צימוקיםקצת אחרת
עוגת תפוחים וצימוקים מעולה וכלום עבודה..Nעלי
אויש, רק עכשיו אני חוזרת לכאןקצת אחרת
אפשר כל עוגה בחושהיהודיה מא"י
טוב, את זה אני יודעת בעצמי (:קצת אחרת
אפשר בבקשה את המתכון של עוגת התפוחים?אור77
בבקשה-Nעלי
3 כוסות קמח
שקית א. אפיה
ש.סוכר וניל
תפוח עץ גדול (או 2 קטנים..)
4\3 כוס צימוקים,
4-כפות קנמון
3 ביצים
3\4 כוס סוכר
3\4 כוס שמן
כוס תה (קר) –שמכניסים אותו רגי רגיל- מים רותחים ותמצית תה- רק חשוב שיהיה
קצת ככה,ולא בהיר- כי זה נותן צבע..(אבל לא ממש כהה,אלה יחסית כהה..)
טיפונת (ממש פחות מששמים בחביתה) מלח.
זהוו-מערבבים הכול ביחד..כן פשוט כך- מעערבבים שלא יהיו גושים..
ששמים בתבנית,ואופים בערך 45 דק'-אבל זה ממש תלוי בגודל התבנית ובתנור..
ככה שבפעם הראשונה-פשוט תבדקו אחרי איזה חצי שעה לראות שהכול בסדר..=]
וזהוו—זה פשוט נטרף ביום!!=]
בתאבון!!
תודה רבה, מקווה שאני לא אסתבך...אור77

באמת שזה לא קשה!Nעלי
תודה, חמודה!אור77
דווקא נשמע מצויןקצת אחרתאחרונה
צימוקים בעוגה - שימי לב!כלנית1
איך בודקים צימוקים?נחשונית
אחרי שבודקיםיהודיה מא"י
אצלנו זה פיצהיהודיה מא"י
רשמתי את העוגה. נשמע שמתאים לנו. תודה!פלפלתי
גם אני העתקתי את המתכון.... ושאלה לי-אור77
פדיחותיהודיה מא"י
אבטיח, ענבים ושוקו מחלב חם.אחותו
אפשר מתכון?מים רבים
לא צריך חמש שרשורים לכל נושאאיזה טוב ה'!!!!
שורשריהודיה מא"י
זה כנראה תוצאה של הצום....
פלפלתי
מתכון לפיתות תימניות יש?אמא ל-5
אני שמח גם למתכון כזה רק עם מחבת רגילהפלפלתי
מצאתי את זה, אבל אני צריכה למשו עם מחבת רגילה אופלפלתי
בדיוק מצאתי אצלי משהו מאד דומהאיזה טוב ה'!!!!
כמה זמן שמים את זה בתנור?פלפלתי
לא צריך להתפלסףאיזה טוב ה'!!!!
סבבה. ננסה בע"ה.פלפלתי
כשחושבים על זה אין סיבה לא לעשות את זה עם קישואיםאיזה טוב ה'!!!!
מצאתי פיתה עירקית/תימנית בתנור. לא הספקתי לנסותכלנית1
לא מצליחה לפתוחאמא ל-5
הנה-איזה טוב ה'!!!!אחרונה
דרוש מתכון לבצק קרואסון+מילוי שוקולד*sapir*
הנהאיזה טוב ה'!!!!
תודה רבה...אבל אפשר גם מתכון למילוי?*sapir*
כתבתיאיזה טוב ה'!!!!
אז אני מפעילה לחץ...אור77

מצטרפתאמא ל-5
טוב נכנע.......אבל זה לא לחץ רציני ציפיתי ליותר.איזה טוב ה'!!!!

תודה רבה! איזה מגניב!אור77
וואי, עשית לי חשק להכין!קצת אחרת
שכחתי רוגלךאיזה טוב ה'!!!!




השאלה האם בעלה ירצה...אני ירושלמית
תוספת לרעיונותאיזה טוב ה'!!!!
אשמח לקבל פרטיםטל..
פרטים לכל המעונייןאיזה טוב ה'!!!!
א. תודה רבה!טל..
ראיתי שם חותכניםאיזה טוב ה'!!!!
ועוד משהואיזה טוב ה'!!!!
מילוי לעוגת שמריםאמא ל-5
מילוי שוקלד נוזלי לשמריםמיכיה
פשוט תקני שוקולד איכותיאיזה טוב ה'!!!!
פיורים מהשוקלד יעשו את זה נוזלי?מיכיה
כןאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
הערה ושאלהחרישית
.מילי תפוחים צריך לבשליהודיה מא"י
אפשר גם לךהכניס לכמה דק' למיקרוגל..נדנדה כתומה.
תשובהאיזה טוב ה'!!!!
עוגיות שוקולד צ'יפס משופצרותנחשונית
המתכון המקורי על השקית:
1 חבילה מרגרינה
1 כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום דחוס
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 ורבע כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס
תוספות אפשריות: 100 גרם צימוקים, אגוזים או קוקוס
המתכון המשופצר שלי:
1 חבילה חמאה - קצת יותר בריא ממרגרינה.
1 כוס סוכר חום - לא צריך כ"כ הרבה סוכר ובטח לא לבן.
2 ביצים - משתי תרנגולות: אחת לבנה ואחת חומה.
2 כפיות תמצית וניל - וניל זה וניל.
1 כפית תמצית רום - זה היה בקופסה ליד הוניל והילדים אמרו: "ועכשיו מהבקבוק הזה! והפעם אני מקבל את הטבעת!" נו שוין...
2 ורבע כוסות קמח מלא עדין - במקום קמח לבן כמובן.
1 כפית סודה לשתייה - בטעות נשפך לי קצת יותר, אבל זה לא קילקל.
קורטונצ'יק מלח - לא סובלת טעם מלוח בעוגיות שוקוצ'יפס, אפילו לא טיפה. אני יודעת שזה עוזר לאפייה מבחינה כימית, אז בכל זאת שמתי טיפונת.
חצי שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס - כי שקית שלמה נראה לי מוגזם לגמרי. עושים עלינו קופה אופנהיימר האלה. וזה גם לא טעים עם כ"כ הרבה שוקולד.
4 כפות קוקוס טחון - ישר מהוואי.
6 כפות שיבולת שועל מרוסקת - לזכר חורבן בית המקדש. המדרש עם רבי עקיבא והשועל, זוכרים? ככה אני דוחפת לילדים קצת שועלים בריאים משביעים ומבורזלים בלי שירגישו ויתלוננו: אמא זה לא טעים לי...
חצי כוס צימוקים - אני שמתי כוס אבל נראה לי שהגזמתי קצת.
אופן ההכנה אותו דבר: לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. להוסיף ולערבב את החומרים לפי הסדר. לערבב אחרי הוספת כל מרכיב. ליצור גבשושיות מדודות בכפית ובכפית שנייה להוריד לתבנית לא משומנת במרווחים של 5 ס"מ בין העוגיות. לאפות כ-10 דקות. הכמות מספיקה לכ-70 עוגיות. רצוי לשמור בקופסת פח ואולי גם במקרר או בכספת עם קוד סודי מאוד. אשמח לקבל רעיונות, הערות, הארות, טיפים וכוס קפה עם העוגיות.
רק שתדעייהודיה מא"י
עם שמן? עוגיות? איך?נחשונית
עוגיות קוואקריהודיה מא"י
אני הפסקתי לאפות עוגיות..אני ירושלמית

ואני בדיוק רק התחלתי...נחשונית
ואני לא קונה אותן כי הן מגעילותיהודיה מא"יאחרונה
סלט מפלצותאיזה טוב ה'!!!!
לא הבנתי-לגבי הנודלס?Nעלי
כמו שהואיזה טוב ה'!!!!
וואללה?נחשונית
מה ? לא מפלצתי...אחותואחרונה


אפשר מתכון (עדיף פשוט) למרק עדשים כתומות? תודהמשתדלת
זה בטח כבר מאוחר מדייהודיה מא"י
מתכון שלי:Nעליאחרונה
יש לי בלילה מוכנה של בלינצ'ס בכמות גדולהט'
אהההםםם... שוקולד? מילוי פטריות (ביתי)?אחותו
תפו"א לא טוב לפני צום? למה?פלפלתי
תפו"א לא משביעים לאורך זמןיהודיה מא"י
להקפיא מוכנים! רעיון מעולה!ט'אחרונה
אשמח לעוד אם יש למישהו.זהירות עגבניות נגועותאמא מסורה
כל הכבוד!! ותודה רבה רבה רבה!!Nעלי
לא עולה! אפשר שתעתיקו לפה?פזוש
זה קובץ PDFאמא מסורה
באסה כי גם לי לא עולה
מעפר אני באה
הנה כאןקשלש
קצת קרדיט לערוץ 7
אולי עכשיוקשלש
תודה! ישר כח!מעפר אני באהאחרונה
ט� באב: איך עוברים את הצום בקלות? ארץ הקודש
|
ט�
באב: איך עוברים את הצום בקלות? כמה לשתות, מה לאכול לפני, על מה להקפיד במהלך הצום, ולאניני טעם: מה ניתן לשתות מלבד מים? לקראת תשעה באב: כל הטיפים יוני גבאי ז' באב תש"ע 17:59 18.07.10 הדפסה שוקולד. לא מומלץ לאכול לפני הצוםלקראת צום תשעה באב מציעה אקווה נובה מידע וטיפים שיעזרו לנו לעבור את הצום בקלות. • ביום שלפני הצום חשוב לשתות לפחות 8-10 כוסות מים על מנת להרוות את הגוף בנוזלים. • פזרו את צריכת המים במשך כל היום ושתו כוס מים בכל פעם. • הקפידו לשתות גם אם אינכם מרגישים צמא, במיוחד בימים חמים או כשאתם נמצאים בחדר בו פועל המזגן. • הקפידו על שתיית מים מזוקקים המכילים מינרלים חיוניים לגוף דוגמת סידן, מגנזיום פלואור ודלים בנתרן, כגון אקווה נובה. • מומלץ להעדיף דווקא מים, ולא קולה או קפה, המכילים קפאין המקשה על ספיגת הנוזלים בגוף ואף עלול להגביר את כאבי הראש במהלך הצום. • מי שאינו אוהב את טעם המים יכול לשפר את טעמם על ידי הוספת עלי נענע טריים ועשבים כגון למון גראס, לימונית או פלחי לימון. • לקראת הצום מומלץ לאכול מספר ארוחות קטנות המכילות פחמימות מורכבות כמו לחם, תפוחי אדמה, אורז ופסטה, במטרה למלא את המאגר הפחמימות המצוי בכבד ובשרירים לקראת הצום. • במהלך הצום הקפידו לשהות במקום קריר ומוצל, והימנעו מפעילות גופנית או כל פעילות מאומצת אחרת, בכדי לשמור על הנוזלים בגוף. • מחסור במים גורם להתייבשות, שסימניה העיקריים הם: צמא, עייפות, כאב ראש, יובש בפה, חולשת שרירים וסחרחורת. • את שבירת הצום עדיף להתחיל בשתייה עם עוגה קלה (פחמימות), ולאחר כרבע שעה לאכול ארוחה קלה עם קינוח מתוק |
ב"ה שלא יהיה צום.ארץ הקודש
לא לאכול תפו"א לפני הצוםיהודיה מא"י
פעם אמרו שבטטות בעלות ערך גליקמי טובאחותו
צום מועיל קל לכולםמעפר אני באהאחרונה
סליחה על הבורותתהילולה
מה שבדר"כ עושיםיהודיה מא"י
בולנז צמחי??Nעלי
משבבי סויהיהודיה מא"י
200 ג' חבילה) שבבי סויה יבשים
2 גזרים גדולים
2 בצלים גדולים
חצי קופסאת שימורים של רסק עגבניות
מעט שמן
תבלינים: שום, פפריקה, פלפל, פלפל אנגלי, זנגוויל, כמון, ארגונו, שמיר, עלי סלרי. לא חייב כולם, איזה שאוהבים.
מיץ לימון, מלח.
מים
משרים את הסויה במים, עדיף רותחים.
מגרדים את הגזר דק.
קוצצים את הבצל.
מסננים את הסויה, שוטפים, משאירים במסננת שיטפטף כל המים.
מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל עד שיעשה שקוף, מוסיפים את הסויה, הגזר, התבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הרסק עגבניות, מערבבים שוב. מוסיפים מים שיכסו +, מיץ לימון ומלח.
מבשלים סגור עד שהרוטב מסמיך, מערבבים מדי פעם.
הולך מצויין על: אטריות, פירה, אורז, גריסים, קינואה, כוסמת וכו'.
אפשר בהחלט להשמיט את הבצל ו/או הגזר.
ורק שיהיה ברוריהודיה מא"י
סויה:אחותו
דווקא המחקרים הוכיחו אחרתיהודיה מא"י
יכולה לחלוק עליך פשוט משום שאני עובדתאחותו
אגב- לא בעיות גדילה, אלא התפתחותאחותו
עיינתי שוב , את צודקת לגבי מחקרים אחרונים שנעשואחותו
אנחנו עושים בולונז עם טונהאחותו
ביצה עם אפר?!תהילולה
האפר הוא זכר לחורבןיהודיה מא"י
עכשיו שמעתי שיעוראמא ל-5אחרונה
מתכון לסלט חצילים טעיםט'

) לפזר מעל לחצילים

מתכונים של חלות*חזרזיר*
[כבר הבנתם לפי הכותרת, לא?!
]
איזה חלות?מעפר אני באה

רגילות, לא מקמח מלא..*חזרזיר*

החלות שליאמא ל-5אחרונה
פשטידת נקניקאיזה טוב ה'!!!!
פשטידת כרוב מעולהאנונימי (פותח)
)
מה זה מל"פ?מעפר אני באה
מלח פלפלפזוש
אהה חח בורה שכמותי..
מעפר אני באהאחרונה
דייסהאוהבתותך
תודה רבה!!!
דייסה קוואקריהודיה מא"י
דייסת קוואקרטוזי
מוסיפה שאלהקצת אחרת
ועוד שאלה בבקשה - כמויותקצת אחרת
תלוי כמה אתם אוהבים דייסה...יהודיה מא"י
בן השנתיים אוכל לארוחת צהריים דייסה מבערך 1/3 כוס קוואקר.
אם אני מכינה בשבילי אז אפילו חצי כוס ויותר.
הם יכולים לאכול מהרגע שהם יכולים לאכול, וזה כבר ענין של גישה. בטיפת חלב אומרים 4 חודשים, אני משתדלת להתחיל לתת אוכל רק קרוב לשנה, ורק כשהילד מגלה ענין של ממש באוכל.
הכי טוב ניסוי וטעיה כדאי להגיע לכמויות שמתאימות לכם.
כשמתחילים לתת לתינוק להכין דייסה עם מים ולא חלב. רק אחרי גיל שנה מותר להתחיל לתת חלב, וגם אז כדאי לעשות את זה בהדרגה. ולא בבת אחת להחליף את כל המים בחלב.
בעניין הגילאיםקצת אחרת
מתרכך מאודיהודיה מא"יאחרונה
סוף סוף אני יכולה להביא גם מתכון... דיסת סולת-אור77




