שרשור חדש
עוגיות מזל.בת שמש
למישהו יש מתכון?
אין בזה בעיה של אוכל עם משמעות של ע"ז?אני ירושלמית
מתכון זה דבר אחדנחשונית
ומה כותבים על הפתקים שבפנים זה דבר אחר. זה יכול להיות פסוקים, בלי שם ה', תפילות, ברכות, איחולים, צבעים, חיות, צמחים, פרצופים, וכו' וכו'. אינסוף רעיונות שממש לא קשורים לשום ע"ז או כבשה. אבל מתכון אין לי, מצטערת...
ע"ז... אני לא יודעת. אבלאור77
"בל תשחית"?... אלו לא עוגיות אכילות עד כמה שידוע לי.... (וגם פעם שמעתי שאין סימן בשו"ע בנושא: "בל תשחית"). ולא... אין לי מתכון.
אוכלים את הכולל!!! זה ממש טעים!!Nעלי
לNעלי ונחשונית...אור77
מסתבר שאותה אחת, זאת היתה הפעם הראשונה שלה...... ואולי גם האחרונה... חחח זה היה באולפנא...
נראה לי שאפשר לעשות עם כל מתכון של עוגיותאוהבתותך
ופשוט להכניס את הפתקים לתוך העוגייה.

בכל אופן, ככה עשתה חברה לשבת כלה של אחת הבנות וייצא טוב. אבל תקחי את זה בערבון מוגבל.
יש באתר של קרין גורןטל..אחרונה
הפשרתי דג סול ואין מושג מה לעשות איתו.משתדלת
אני לא רוצה לטגן...
יש רעיונות אחרים???
דג סול עם ירקותיהודיה מא"י
דג סול
בצל גדול
שני גזרים
גמבה
שעועית ירוקה עדינה
אפשר גם פטריות.
קצת שמן (זית)
רוטב סויה.
שום, פלפל לבן.

מנקים את הדג, מסדרים בתבנית. מזליפים מעט מיץ לימון.

חותכים את הבצל לרצועות דקיקות
חותכים את הגזר עם קולפן - מקלפים את כולו כך שיש רצועות גזר דקות מאוד.
חותכים את הגמבה לרצועות דקיקות
פורסים את הפטריות, אם יש.

מחממים שמן במחבת גדולה/ווק
מטגנים/מאדים את הבצל עד שנהיה שקוף
מוסיפים את הפלפל, מערבבים, מבשלים דקה שתיים
מוסיפים את הגזר, ואח"כ את השעועית. הפטריות בסוף.
מוסיפים רוטב סויה, שום ופלפל לבן.

שופכים את הירקות על הדג, סוגרים ואופים בתנור 10-15 דקות.
אם הדג לא נכנס בשכבה אחת שמים שכבת דג, שכבת ירקות שכבת דג שכבת ירקות וכו'.

דג סול ברוטב עגבניותיהודיה מא"י
מכינים רוטב עגבניות הכי פשוט שבעולם, כמו לפסטה (ואפשר להשתמש בקטשופ.
מורחים את הדג, אופים 15 דקות בתנור.
סתם שאלה קצת מעליבה...אריקל
אז למה הפשרת אותו? קודם תמצאי מתכון ואז תפשירי...
לא כולם כ"כ מתוקתקים, אשרייך אריקל שאת כן...נחשונית
הוא בן^^ מאמע צאדיקהאחרונה
והאמת שהוא צודק- דג מופשר ולא מבושל- זה בעיה הרבה יותר גדולה מדג קפוא....
רעיוןאנונימי (פותח)
טגני במחבת עםמעט שמן זית פרוסות בצל,הוסיפי רצועות פלפלים בכל מיני צבעים,אפשר גם גזר ותפוחי אדמה פרוסים דק.
תבלי במלח, פפריקה מתוקה, שום ומה שאוהבים.
כשהיקרות מתרככים, שימי את הסול בתבנית, ומעל סדרי את הירקות ולתנור, בערך חצי שעה.\
 
בהצלחה
אם לא בא לך משהו עם ירקותחילזון 123
אפשר פשוט אחרי השריה בלימון ושטיפה לטבול בפרורי לחם לשים בתבנית לטפטף קצת שמן זית ולאפות רבע שעה בערך. זה יוצא ממש קליל.
(אם רוצים - אחרי שכבר מוכן אפשר לאדות בצל והרבה פטרוזיליה ולשפוך מלמעלה.)
תודה רבה לכולכן!!משתדלת
אני באמת לא בשלנית גדולה,
ואני בדר"כ מוציאה מה שיש ומסתדרת אח"כ.
אבל פתאום ראיתי שהסול הוא דג דק ולא ידעתי מה לעשות איתו חוץ משניצל...
המתכון עם הירקות של יהודיה מא"י נשמע טוב,
אבל רק עוד שאלה, מזה אומר לנקות את הדג? יש לו עור, צריך להוריד אותו? איך??
 
תודה
לשטוף אותויהודיה מא"י
וגם לבדוק מתולעים
לא להבהל, זה לא כ"כ קשה. ואם יש כשרות טובה אז אפילו לא צריך לבדוק.
שבעת הימים בפתחמאמע צאדיקה
רעיונות לאוכל לא-בשרי-- שלא מבוסס יותר מידי על פחמימות?
(כלומר- לא לטחון אורז ותירס... משו קצת יותר אהם.)
תסתכלי פה -איזה טוב ה'!!!!
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t306605#3844230

יש שם הרבה הצעות מעניינות.
זה יופי, אבל עכשיו צריך גם מתכונים פרווהנחשונית
גם אני עדיין מחפשת כאלה...  אבל שגם יהיו טעימים, ולא רק דגים וביצים. מתכונים שמשלבים דגנים וקיטניות ויוצרים חלבון מלא, אבל טעימים, אני מדגישה טעימים, שגם ילדים יאהבו ויאכלו, ולא אוכל לתוכים...   

גם הפרה עצובה על חורבן הבית.
אני מוחה בשם הקינואה והדוחןאיזה טוב ה'!!!!
הכינוי אוכל לתוכים מעליב ופוגע - מדובר במאכלים מאד בריאים
ועכשיו משהו יעילאיזה טוב ה'!!!!
תפו"א עם שמן זית ורוזמרין - פשוט להכנה ורוזמרין יש בכל גינה ציבורית ממוצעת (לבדוק מחרקים!!!)

חביתות מיוחדות (עם פטריות / קישואים / בצל וככל העולה ביד הדמיון)

משה בתיבה עם נקניקיות סויה

פיצה (חלבי אבל מתבקש)

פסטות לסוגיהם

וכן.....דוחן/ קינואה ושאר מרעין בישין. אם מכינים אותם טוב הילדים אוהבים (ואגב הבת שלי נהנית מזה שזה אוכל של תוכים - נחשונית קלעת בול)


מצטרפת! (:אור היום
אוכל לתוכים זה מאוד טעים! (לתוכים). התוכים שלי אוכלים אותו בשקידה  (מצד שני, הם הרבה פעמים יורדים לאכול מהרצפה, אז לכו תבינו אותם...).
באתר של ניקי ב.Curious
(שסיפרו לי עליו כאן...)
ישנו מדור "לביבות אפויות". לקחתי משם מתכון (לביבות טונה ותירס) וכם 3 ביצים במקום 2 - עשיתי פשטידה מכל החומרים - יצא 10!
רוטב בולנז צמחונייהודיה מא"י
כמות לכ 6 מנות גדולות.
200 ג' חבילה) שבבי סויה יבשים
2 גזרים גדולים
2 בצלים גדולים
חצי קופסאת שימורים של רסק עגבניות
מעט שמן
תבלינים: שום, פפריקה, פלפל, פלפל אנגלי, זנגוויל, כמון, ארגונו, שמיר, עלי סלרי. לא חייב כולם, איזה שאוהבים.
מיץ לימון, מלח.
מים

משרים את הסויה במים, עדיף רותחים.
מגרדים את הגזר דק.
קוצצים את הבצל.
מסננים את הסויה, שוטפים, משאירים במסננת שיטפטף כל המים.
מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל עד שיעשה שקוף, מוסיפים את הסויה, הגזר, התבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הרסק עגבניות, מערבבים שוב. מוסיפים מים שיכסו +, מיץ לימון ומלח.
מבשלים סגור עד שהרוטב מסמיך, מערבבים מדי פעם.
הולך מצויין על: אטריות, פירה, אורז, גריסים, קינואה, כוסמת וכו'.

אפשר בהחלט להשמיט את הבצל ו/או הגזר.
וגם קציצות עדשיםיהודיה מא"י
250 ג' עדשים אדומות
2 ביצים
2 כפות רסק עגבניות.
פלפל שחור, מלח
קמח מצה/פרורי לחם
שמן לטיגון

בוררים את העדשים, שוטפים אותם במים, מבשלים 10 דקות במים עם מלח.
מסננים את המים, מוסיפים את כל היתר. קמח מצה, כמה שצריך לתערובת יציבה.

וכאן יש שתי אפשרויות - בטיגון לטגן קציצות משני צדדים.
אפייה - ליצור בידיים משומנות קציצות להניח בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, עד שמזהיב קלות.
פלאפל, איך לא?אמא ל-5
יש מתכונים לנסיון ראשון?
המטחנה כבר הוטבלה ומחכה
גם אני אשמח.פלפלתי
בחום הזה פלאפל?יהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך ב' אב תש"ע 01:07
יש לכן כוח חלעמוד ולטגן בשמן עמוק בחום הזה? קבלו ח"ח על ההשקעה.
הנה 
איון לי, אבל זה טוב שיהיה כאן...פלפלתי
פלאפל לעצלניםמאמע צאדיקה
יש במקפיאים של הסופרים קופסא עם כדורים מוכנים- רק לטגן\לאפות ולאכול.
לא יקר (בעיני)
מיקל מאוד על התהליך...
אוי הכנתי היוםתהילולה
ויצא משו משו
וממש לא יקר!
מנסהקצת אחרת
אם תרצי מתכונים אכתוב בלנ"ד מאוחר יותר
 
מג'דרה (אורז עם עדשים ובצל - טעים טעים)
שקשוקה
לחם מטוגן
ספגטי בקוטג' (על פי מתכון של יהודיה, מעולה!)
ספגטי חיל הים (מתכון של סבא של בעלי - ממש בסוף הבישול של האטריות שופכים בתוכן ביצה מקושקשת ומערבבים)
תפוחי אדמה וירקות שונים בשקית קוקי בתנור
קוסקוס (תכיני כל רוטב ירקות שאת רוצה, טעים מאוד עם ביצה קשה)
טוסטים שונים
סביח
חביתת הפתעה (הכי פשוט - לפתוח את המקרר, להוציא מה שיש ולהוסיף לחביתה)
פשטידות שונות שמבוססות על ירקות (בצל, קישואים, בטטה - טעים אבל לא מאוד משביע)
אורז עם שעועית אדומה
קדירת הבוקרים פרווה (פתיתים עם נקניקיות סויה ואפשר גם שעועית)
סלט טונה/ביצים/תפוחי אדמה עשיר לאכול עם לחם
סויה בכל הגרסאות (איך אפשר בלי?)
 
 
 
 
אפשר מתכון מדיוק לספגטי חיל הים.=]Nעלי
לא הבנתי לאיפה שופכים את הביצה? לסיר עם המים של הספגטי? או לקערה שזה מוכן?
והאם קודם מכינים את הביצה או שזה שוט מתבשל על הפסטה..
באמת מה שכתבתי למעלה זה לא מדויק. סליחה.קצת אחרת
להכין ספגטי (בלי רוטב, רק אטריות לבנות)
לסנן ממים לגמרי.
במחבת/סיר לחמם קצת מרגרינה/שמן, להוסיף אטריות, לצקת ביצה טרופה מעל ולערבב.
 
סבא של בעלי היה בחיל הים הרוסי וככה היו מכינים את זה שמה.
תודה!!Nעלי
אפשר חלבי/פיצות-משה ר-
קציצות טונה!!בת שמש
אחותי עשתה אתמול.. אני אביא לך את המתכון מתישהו
גם אני אנסה..אנונימי (פותח)
-קציצות תירס
-בלינצ'ס ממולא בירקות (אפשר בלי חלב וזה פרווה..)
-מרק עדשים כתומות מהיר מהיר פשוט פשוט ומעולה עם לחם טרי בצד... על אף החום הכנתי השבוע והסיר חוסל!
-פשטידות קלילות כמו פשטידת בצל פרווה (ממש פשוט) או קיגל תפוחי אדמה..
-לצ'ו ירקות (מעדן הונגרי המזכיר את השקשוקה הטריוויאלית..)
-דגים בכל צורה..
 
בהצלחה
מתכון לפלאפלאנונימי (פותח)
500 גרם חומוס - מושרה ללילה וטחון גס במטחנת בשר / מג'ימיקס בלהב מתכת
2 בצלים טחונים
2 - 3 כפות קמח
תבלינים לפי הטעם:
מלח, פלפל, כמון, כורכום, פפריקה, כוסברה, פטרוזיליה,שום.

לערבב ליצור כדורים ולטגן.
בתיאבון!

מתכון שלי לסלמון--משובחח--אפוש
בס"ד
קודם כל להשרות אותו (למרות המיתוסים השגויים..) בשמן זית ול-א בלימון! (הלימון רק מייבש אותו וזו טעות של כולםם!) עד להשריה-לתפיסה..
לערבב בקערה נפרדת-חרדל+מיונז
למרוח את הסלמון בכמות יפה (לא יותר מידי..) בין החריצים (שיצרתם על הפילה) להניח שיני שום
לפזר מעל תבלין "גריל דג".
ולפזר מעט פטרוזיליה..
להניח על תבנית עם נייר אפיה לפזר מסביב שלל ירקות (בחתיכות גסות)-גזר קישואים,בצל,גמבה,עגבניה (אחת בלבד כי היא תרטיב מידי..)
לכסות בנייר אפיה ועליו נייר כסף...(חשוב לשמור על האטימה-זה שומר את הדג מיובש)..
להכניס לתנור חם עד שנהיה אפוי לפי העין..
(אגב,כדי שלא יתייבש אפשר להתיז עם היד מעט מיץ לימון לפני האפיה.../לשפוך מעט מים/שמן זית..)
 
נשמע מצויןאנונימי (פותח)
נשמע טובבב.
תודה!
 
למה עדיף להשרות בשמן זית ולא במיץ לימון?
אורז עם שעועית לבנהאנונימי (פותח)
לילדים:אורז עם שעועית או תפוח"א שלם ושעועית.
1.לבשל אורז עדיף אורז מלא.(אורז מלא מבשלים כמו אורז רגיל אבל 45 דקות)
2.או לעטוף תפוח"א שלמים בנייר כסף ולאפות 60 דקות בתנור.
3.לבשל שעועית לבנה סנפרוסט ברוטב אדום.אני מכינה לילדות שלי את השעועית ברוטב שעשוי משמן, כפית רסק עגבניות,כפית אבקת מרק, מעט מלח וסוכר וכוס מים. לבשל את השעועית ברוטב רבע שעה ולהגיש ליד האורז. השעועית מחליפה את הבשר ורוייה בסידן חלבון וברזל.
את התפוח אדמה אני פורסת לאורכו ועליו שופכת את השעועית

לי אני אוהבת להכין סלט ירקות גדול עם כוס חומוסים שלמים וכוס קינואה מבושלת(כמו בארומה).

וגם... אל תשכחו שמכל דבר אפשר לעשות קציצות... לדוגמא משעועית לבנה מבושלת, או מעדשים מבושלות, או סתם מכל מני גבינות.
להתחתן עם תימני...חיפושית אדומה
אני גם בעד!אנונימי (פותח)
בעז"ה אני אתחתן עם תימני בגלל כל ההקלות האלו
 
נראה לי שחיים לא פה.....אור77אחרונה
פתחת ניק מיוחד??
עוגה לשבת!(=א.ש=)
אני צריכה מתכון לעוגה מיוחדת וטעימה (עדיף לא הרבה מסובכת..)
ולא עוגת שוקולד!!(כי נימאס)
תודה.
אוווו... מצרפת לך קישורח ד ש ה
עם המווווווןןןן עוגות מוצלחות!
 
בתאבון!!!
מתכון עוגת אגוזים וממרח תמריםמעפר אני באה
עוגה בריאה וטעימה חבל"ז!
 
חומרים:
4 ביצים
כוס סוכר
בערך 2/3 כוס שמן
2 כפות גדושות ממרח תמרים
אבקת אפיה
חופן אגוזים קצוצים
כפית קינמון-רק מוסיף טעם אם לא רוצים אז לא!
כוס ורבע קמח
 
אופן ההכנה:
*מפרידים את הביצים בקערות ניפרדות, את החלבון בקערה קטנה והחלמון ביותר גדולה.
*להקציף את החלמון וכשמתקבל קצף יציב מוסיפים שליש כוס סוכר וממשיכים להקציף מעט.
*להקציף את החלמון עם השמן ושאר הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר. להוסיף את ממרח התמרים ולערבב
*לערבב את כל החומרים יחד (עם קציפת החלבון) היטב.
להכניס לתנור שחומם מראש בחום 150 מעלות בערך כשעה או עד שקיסם שנינעץ בעוגה יוצא יבש.
 
בתאבון
 
ממליצה לאפות בסיר פלא, העוגה יוצאת גבוה יותר!
עוגת שיש-עם תמריםאמא ל-5
שמעתי השבוע בגן השעשועים
להכין עוגת שיש לערבב לתוכה כמה כפות ממרח תמרים, נראה לי אח"כ מוסיפים את החלק החום של העוגה, לא ניסיתי
הי גילוש, אפשר שאלה לא קשורהקצת אחרת
את באמת מאמינה במה שכתוב בחתימה שלך?
חח לא יודעת! סתם! בשביל הקטע.. למה?מעפר אני באה
ממ.. יש עוד?? תמרים לא נשמע טובב..(=א.ש=)
כיקצת אחרת
למרות שאנחנו במלחמה קשה ומרה עם הערבים, מה שכתבת לא נכון בכלל. חבל לי שאת בוחרת להציג את עצמך (באמצעות החתימה) דווקא ככה. רק התייחסות רצינית לאויבים שלנו (להרוג את כולם זה לא רציני בעיני) תאפשר לנו לנצח אותם. וסליחה שנכנסתי למשהו שהוא אולי לא ענייני.  
נ.ב. אין לי מושג מי את ובת כמה את, אבל בכל זאת אני מרשה לעצמי להמליץ לך בחום ללמוד את הספר "פניני הלכה - העם והארץ" כדי לעשות סדר בראש.
טוב..מעפר אני באהאחרונה
אני צריכה די דחוף מתכון לפיצה מזונות...אורושקוש
או שפשוט מחליפים נגיד את המים במיץ? אני פשוט רוצה שזה לא יהיה המוציא...
פיצה בטעם מיץ תפוזים?..איכסס..#חנוש#
הולכת להביא לך
המתכון#חנוש#
2.5 כוסות קמח
1 שקית אפיה
1 קופסת גבינה (250 גר')
0.5 חבילת מרגרינה (יאמי..תחליפי באיזה בריא שבא לך..)
1 ביצה
כפית מלח

הלמעלה כמובן לפי טעמך האישי.

זה מתכון ממש טעים.
ואפשר להחליף את המים במתכון בחלביהודיה מא"י
זה גם יוצא טעים יותר
בלילה של פנקייק עם קצת יותר קמח מתאימה מאוד גם כן.
חשובקצת אחרת
צריך לשים לב שמעל שיעור מסוים שאוכלים ו/או כשקובעים סעודה על הפיצה גם פיצה שהבצק שלה מזונות מחייבת נטילת ידיים, המוציא וברכת המזון.
^^ בדיוק מה שבאתי להגיד!מעפר אני באהאחרונה
וגם עם קובעים על זה סועדה צריך למרך המוציא והכל!
תשאלי את אבא שלך!
פלאפלעוד כינוי
אני מכינה בבית פלאפל (מושקע: טוחנת חומוסים וכל זה...) הטעם ב"ה יוצא מצויין.
בטיגון הפלאפלים יוצאים קריספיים (פריכים עד קשים מבחוץ).
לבעלי ולי זה מאוד טעים, גם לילדים רק שהם שואלים איך אפשר לעשות שהפלאפל יצא יותר רך... כמו בחנות...!!
מישהו יודע מה הסוד?
תודה ושנזכה בבנין ירושלים השלמה בקרוב בימנו בע"ה.
נסי לטגן אותם על חום קצת יותר נמוךיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך כ"ז אייר תש"ע 20:22
אבל לא כדאי, כי אותו דבר שעושה אותם פריכים עושה אותם גם עם פחות שמן.
או לחילופין - קררי אותם ותני חימום שני
איזה טעם מוזר יש לילדים האלו.
אולי תשתפי אותנו במתכון?
המתכוןעוד כינוי
קודם שאלה: מה זאת אומרת לקרר אותם ולתת חימום שני?
 
והנה המתכון רק שאין כמויות ממש מדויקות של תבלינים...
 
1 ק"ג חומוס מבורר ומושרה לילה.
2 שקיות כוסברה חסלט (אמרו לי שאפשר גם פטרוזיליה, לא ניסיתי)
הרבה שום (לפחות ראש שלם גדול, אפשר יותר...))
4-5 בצלים די גדולים
3-4 פרוסות לחם מושרות במים (לפני הטחינה סוחטים אותו).
מלח וכמון (3-5 כפיות מכל אחד מהם, תלוי בטעם...).
טוחנים הכל במטחנת בשר או במעבד מזון. רצוי לעשות טחינה כפולה כדי שהעיסה תצא טוב ולא תתפורר.
מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב ומטגנים.
אני מקפיאה את העיסה בשקיות ניילון של סנדוויצים בכמות המספיקה לארוחה משפחתית, וכך בפעם הבאה רק צריך להפשיר (לא רצוי במיקרוגל) בלי כל הקשקשת מסביב.
בהצלחה
 
תודה רבהיהודיה מא"י
ולגבי לחמם שוב. אני מתכוונת שתתטגני אותם, תני להם להתקרר לגמרי ואז תחממי שוב בכלי סגור בתנור לדוגמא, או במיקרו (לא לטגן שוב) זה ידוע שמאכלים מטוגנים מאבדים את פריכותם בחימום חוזר.
תודהתהילולה
איזה כייף של רעיון נתת לי
רק שאלה- את החומוס רק משרים? לא מבשלים לפני שטוחנים?
ממש לא לבשל את החומוסעוד כינוי
ניסיתי פעם ויצא ממש לא טוב. בטיגון העיסה התפרקה לגמרי.
תודה ועוד שאלהתהילולה
אני ממש הולכת להכין את זה, מתאים לסעודת יום ירושלים...
אין לי מטחנת בשר/מעבד מזון, רק בלנדר ידני, זה ילך?!
לדעתי יהיה לך קשה לטחון את זה דקחילזון 123
אבל תמיד אפשר לנסות קודם כמות קטנה לא?
אני רואה את ההודעה שלך קצת מאוחר...עוד כינוי
לא הייתי ממליצה, אבל אם ניסית בבלנדר ידני (את מתכוונת לבלנדר מוט?) ויצא טוב נשמח לשמוע...
לא הכנתיתהילולה
כי זה לא ילך עם בלנדר מוט. מזמן רציתי לקנות מעבד מזון...
שמרתי את המתכון
אם תבשלי את החומוס יצא לך ממרח חומוס...חרישית
ועוד משהו - אפשר להשמיט את פרוסות הלחם - ואז לא צריך לטחון שוב, זה נדבק מצוין! (וגם יותר בריא...)

אני גם עושה את זה הרבה - אבל מטגנת הכל ואז מקפיאה, כי אחרת כל פעם הולך לפחות חצי בקבוק שמן - סתם חבל לי על כמות קטנה לשפוך כ"כ הרבה שמן.
הטחינה הנוספת היא לא בגלל הלחם אלא בגלל החומוס...עוד כינוי
מוסיפים לעיסה קצת לפני הטיגון כפית סודה לשתיהאם הבנים12
מה מוסיפה הסודה לשתיה?עוד כינוי
הצלחתי למצוא את השרשור של הפלאפלאנונימי (פותח)
עשיתי היום היה מצויין! מומלץ!
תודה. 
נהדר.עוד כינוי
אני רציתי להכין היום והייתי בטוחה שיש לי בפריזר עוד מנה והסתבר שלא...
הילדים ממש התאכזבו.
אני כמעט בטוחה שצריך להוסיף עוד לחם!אור77
אמא שלי שתחי' גם מכינה בבית את הכל! (גם את השום הכתוש...) אבל כרגע אין לי את האפשרות לשאול...
הכנתי שוב היום (הילדים לחצו...)עוד כינויאחרונה
לפי הכמויות האלו (גם של הלחם - 4 פרוסות של סוף הכיכר) ויצא מעולה!
והפעם שמתי שקית אחת כוסברה ושקית אחת פטרוזיליה...
מה לבשל לשבת? צריך שלא ישאר בשר...-דחוף-אורושקוש
החלטנו לעשות בערב חלבי ובבוקר לעשות משו קטן בשרי.. אז אני עושה חזה עוף חתוך ומטגנת אותו קצת עם בצל..
השאלה היא-מה עוד לעשות לבוקר? חשבתי תפו"א.. וזהו?
יש איזה פשטידה פרווה טעימה ולא מסובכת מדי שגם ילדים אוהבים?
אפשר כמה דבריםאיזה טוב ה'!!!!
א. דג כמנה ראשונה, 

ב.  ירקות נוספים חוץ מתפו"א - שעועית ירוקה, ברוקולי, דלורית, ועוד.

ג. להשקיע בסלטים למיניהם.

אגב סלטים, מה ההבדל בין שולחן שבת של ספרדים לשל אשכנזים? - אצל הספרדים יש ח"י סלטים אצל האשכנזים יש סלט חי...
אהבתי ת'בדיחהמעפר אני באהאחרונה
ואור, לא יכולה לעזור..  מצטערת. אבל שיהיה לך בהצלחה
מחפשת מתכונים לחולי אנמיה (חוסר ברזל)גולי =]
שמחזירים את רמת הברזל בדם...
כמה רעיונותאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
בעיקרון המוצרים הבאים מכילים כמות גדולה של ברזל:

כבד, ברוקולי, תרד, חסה.

אם את לא יודעת מה לעשות איתם אשמח לתת רעיונות.
למה?אור היום
נראה לי שזו פעם ראשונה שאני כותבת כאן (בהודעה עצמאית ולא בתגובה למישהו), וקצת מצחיק להתחיל ככה, אבל שיהיה...
 
למה כשמבשלים אוכל (פסטה לסוגיה ונראה לי שגם ירקות), צריך להביא אותו לידי רתיחה ורק אז להנמיך את האש? זה קטע עקרוני או שאפשר להנמיך עוד לפני כן? זה פשוט מעמיד בסכנת גלישה יותר מדי תבשילים... (כי אני לא אוהבת לשמור עליהם עד לאותו רגע מיוחל של רתיחה).
 
ועוד משהו- כשמטגנים משהו- קציצות טונה, נניח- מה ההבדל בין טיגון בהרבה שמן (כך שהקציצות מיטגנות להן בשמן עד בערך חצי מהגובה שלהן בשכיבה), לבין טיגון בלי שמן (כלומר, שמים טיפה שמן בהתחלה, וזהו)? זה משפיע על האוכל, מעבר לצד הקלורי?
 
תודה
תשובותיהודיה מא"י
צריך להביא קודם לרתיחה, כי בחלק מהמקרים הרתחה איטית עלולה לפגוע במרקם של התבשיל (מקרים יחסית מעטים) ובחלק זה פשוט ענין של חיסכון בזמן (רוב המקרים).
ולגבי פסטה הכי טוב - להרתיח מים, להוסיף את הפסטה להרתיח שוב (ענין של דקה) לכבות את האש ולחכות שיהיה מוכן. הכי חסכוני באנרגיה.
תפו"א אדמה למשל זה באמת לא עקרוני.

ולגבי טיגון - אם תשימי רק קצת שמן בהתחלה הקציצות יהיו באופן משמעותי פחות פריכות וטעימות.
חוץ מזה עם המחבת היא לא טפלון זה ידבק, ואם היא כן טפלון זה יקצר משמעותית את אורך החיים של הטפלון. בכלל טיגון חצי עמוק אני מציעה לא לעשות בטפלון אלא במחבת רגילה.
תודה!אור היום
תודה על ההסבר המפורט בנוגע לבישול ולטיגון. דווקא היה נדמה לי שהקציצות יצאו יותר קשות איכשהו, לא יודעת למה... ומעניין אם המחבת שלנו היא טפלון או לא . אשאל את בעלי בהזדמנות.
 
יום נעים
קשה לפספס מחבת טפלוןיהודיה מא"י
למחבת טפלון יש ציפוי שחור בפנים שמונע הדבקות של אוכל, ואסור להשתמש בכף טיגון ממתכת כי היא שורטת את הציפוי.
מחבת רגילה היא בד"כ אפורה בפנים
מחבת אמייל יש בדר"כ אותו צבע בפנים ובחוץ. בדרך לבן, ובחוץ עם דוגמא.
ויש את מחבתות הנון סטיק החדשות עם הציפוי הקרמי, ואין לי מושג מה זה.
לנו יש מחבת עם ציפוי קרמיאני ירושלמית
היא 'מתנהגת' די בדומה לטלפון, רק שאומרים שהיא יותר בריאה...וכמובן היא לא נשרטת באותה הקלות שטפלון נשרט, כך שהיא גם פרקטית יותר.
 
אבל האמת? יש לנו אותה רק מפסח... ימים יגידו בע"ה...
יש לך מושג מה זה הציפוי הזה בכלל?יהודיה מא"י
ממש מסקרן אותי.
ואני לא ממהרת להאמין לזה שהיא בריאה יותר. כשהטפלון נכנס זה היה הלהיט של הטבעונות וחובבי הבריאות, כי הטפלון מאפשר "לטגן בלי שמן".  והנה הומצא לו ציפוי נון סטיק חדש, ופתאום הטפלון הפך להיות מוקצה מחמת מיאוס... 
רגע, עם הציפוי הקרמי אפשר להשתמש בכף טיגון ממתכת, או גם כן רק בגומי/עץ?
ספרי לנו בהמשך האם היא באמת פחות נשרטת, כי אם כן זה הופך דווקא לקנייה משתלמת.
נדמה לי שמותר להשתמש בכלי מתכתאני ירושלמית
כי זה מה שאני עושה...
 
אבל האמת, שבעלי קנה אותה והוא שמע את ההוראות מן המוכר, והוא כבר לא זוכר אותן ובודאי שלא אני...
 
נראה לי שהיא פחות נשרטת כי אני מקרצפת אותה עם סקוטשברייט והיא נראית כחדשה.
 
אני הבנתי שקרמי זה סוג של קרמיקה... אבל יתכן מאד שלא...
 
 על זה נאמר בעז"ה נחיה ונראה...
הכי כיף מחבת נירוסטהחילזון 123
אפשר לקרצף ולשרוט בלי שום יסורי מצפון
אבל מחבת נון סטיק לא צריך לקרצף...יהודיה מא"יאחרונה
אני רוצה ךהכין בצהרים קוסקוס=]Nעלי
יש למישהי מתכון בבקשה(כולל המרק..)
הקפצהNעלי
מצטרפת.... [ושיהיה פרווה אם אפשר]פלפלתי
עד שיענו אני אומר אתפלפלתי
מה שאני הייתי עושה אם לא היה לי מידי חםהיום ואם בעלי היקר לא היה נוסע.
 
קוסקוס משקית,
 
ולמרק -
ירקות חתוכים (די קטן, כי ככה הולך אצלנו)
 
גזר, דלעת, קישוא, תפוחי אדמה, אולי בטטה,  סלרי,
מרתיחים הכל (וכדי לקצר את הזמן אני תמיד מרתיחה מים בקומקום מראש)
 
מוסיפים קצת אבקת מרק,
והכל טוב...
 
קוסקוס משקית או אמיתי מסולת?קצת אחרת
 
קוסקוס- מתכוןמומין אמאאחרונה
אני מכינה קוסקוס משקית יש אפשרות גם לקנות קוסקוס מלא- למי שזה חשוב ( נראה לי באותו מחיר כמעט...)
שכנה שלי מכינה קוסקוס ביתי- יוצא לה ממש טעים אבל צריך סיר מיוחד לענין וסבלנות.
 
ירקות -
תפו"א/ דלעת/ גזר / בטטה/ קולורבי/ קישוא- מה שיש במקרר
אני חותכת חתיכות יחסית גדולות וכמובן אפשר להוסיף גרגירי חומס ( או משימורים או לבשל לפני כן בנפרד) 
אני מאדה בסיר עם מעט מים.
תבלינים- כורכום, כמון, מלח,פפריקה.
אחרי שמתרכך מעט להוסיף מים לפי הצורך ( תלוי כמה מרק רוצים)
ומחכים שיתבשל ויהיה מוכן.
אוכלים ביחד עם הקוסקוס.
בתאבון
 
מה עושים עם אורז?תהילולה
צהוב (עם כורכום) שהיה לפני כמה ימים טרי חם וטעים
 ועכשיו הוא יבש וקר במקרר ונורא חבל לי לזרוק?!
 
צוות הצלה קדימה!!!
 
(אולי קציצות אורז לשבת? שמעתי על דבר כזה...)
פשטידת אורזיהודיה מא"י
מוסיפים ביצים, ירקות שאוהבים, חתוכים קטן (המלצה של - תירס, אפונה וגזר. הם יכולים להיות טריים, קופאים או מבושלים, אבל לא יבשים), שמן, שאריות של העוף מפורקות לחתיכות קטנות אם יש, או טונה. (אם משתמשים בטונה אפשר להשתמש בטונה עם שמן ולא להוסיף שמן), ואם האורז בכלל בחזקת חלבי - אז גבינה לבנה וצהובה.
מעבירים לתבנית זכוכית משומנת היטב, ואם אין מתאימה אז תבנית עם נייר אפייה. מהדקים (ואפשר למרוח עוד שמן לקרום קריספי) אופים בתנור 20-30 דקות בחום בינוני גבוה.

אם זה לא כמות גדולה אפשר להכין חביתה עם אורז. מחממים אורז במחבת, ושופכים את הביצה למעלה.
ועוד משהויהודיה מא"י
אם רוצים להוסיף עוף לפשטידה, ואין שאריות עוף בבית אפשר להשתמש בחזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות או בבשר/עוף טחון.
להכין כדורי בשראיזה טוב ה'!!!!
2 אפשרויות - או שתערבבי את האורז כבר עם הבשר לפני הבישול או שפשוט לאחר הבישול תאכלי ביחד והרוטב של הכדורי בשר ירטיב את האורז.

למשקיענים יותר אפשר להכין כרוב/ תפו"א/ קישוא/ עגבניה/ בצל ממולאים בבשר עם אורז.

בהצלחה
אולי אורז סיני?חילזון 123
מטגנים קלות במחבת בצל ואפשר עוד ירקות חתוכים לקטן (למשל גזר או תירס)
מוסיפים את האורז מטבלים ברוטב סויה,פלפל,מלח (אשפר גם קצת חומץ וסוכר)
מטגנים כמה דקות
עושים גומה במרכז המחבת ושופכים כמה ביצים מקושקשות. מערבבים את הביצים (וחלק מהאורז) תוך כדי הטיגון.
בסוף מערבבים הכל ואפשר להוסיף בצל ירוק.
 
כמו שיהודיה הציע אפשר גם להוסיף לזה חתיכות עוף קטנות וכד'
וואו תודהתהילולהאחרונה
נשמע נחמד ועדיין רלוונטי כי שוב נתקעתי על אורז בסיר שהתייבש
דרוש מתכון למאכל טעים עם דלורית.אור77
יש לי בבית דלורית... אבל אין לי מתכון טוב בשבילה. אפשר עם עוף או משהו אחר... תודה ויום נעים!
אפשר סוג של תוספתחילזון 123
לאדות בצל בשמן, לחתוך את הדלורית לקוביות ולהוסיף לסיר. להוסיף קצת מים, סילאן, פלפל, מלח, אפשר גם צימוקים.
לבשל בסיר סגור חצי שעה בערך (אפשר גם יותר עד שמתרכך).
תודה רבה!אור77
אבל לא בא לי מתכון מתוק מאוד. אבל בכל זאת אכתוב לי את המתכון... שיהיה לפעם אחרת.
את יכולה להכין מרק כתום-ח ד ש ה
מבטטות, גזר, תפו''א ודלורית...
אפשר גם בהחלט עם עוף בתנוריהודיה מא"י
לקלף, להוציא את הגרעינים ולחתוך לקוביות.
לשים בסיר צלי ביחד עם עוף, ירקות נוספים ותבלינים ולאפות סגור שעה וחצי בתנור.
ח ד ש ה     ויהודיה...אור77
יש לך מתכון של המרק הכתום? בתור אחת שלא מבינה יותר מידי בלהכין מרקים... וליהודיה- יש דבר כזה "סיר צלי"? לא הבנתי...
סיר לצלייהודיה מא"י
זה סיר גדול, בדר"כ ממתכת בצורה מלבנית/אובלית עם מכסה. זה למעשה יותר דומה לתבנית גדולה מאשר לסיר, והוא מיועד להכנת צלי.
זה אפילו לא כ"כ יקר, אבל אפשר להשתמש בכל כלי עם מכסה שאפשר להכניס לתנור, ושיש בו מקום לעוף והירקות.

מרק כתום בפשטות - ירקות כתומים ולבנים. חותכים לחתיכות גדולות, מבשלים עד לריכוך, מרסקים בבלנדר.
אצלנו זה דלעת/דלורית, גזר, בצל, תפו"א, שיני שום. לא ממליצה להכניס קולרבי, זה לא טעים לפי דעתי במרק כזה.
תודה רבה, יהודיה!אור77
מלח לפי טעם? תודה רבה על המתכון!
תוכן ההודעה הקודמת נכנס בטעות...אור77
מרק כתוםח ד ש ה
אופס קפץ-ח ד ש ה
מרק כתום
 

מצרכים:

 

4 גזרים

4 תפו''א

4 בטטות

400 ג' דלעת (אפשר דלורית במקום או בנוסף)

מעט חמאה/ מרגרינה (או שמן כמובן)

2 בצל

1 כף א. מרק בצל

מל''פ

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. ממיסים את החמאה/מרגרינה בסיר גדול ומאדים מעט את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הירקות
  2. מוסיפים מים לסיר עד 3/4 גובה
  3. מוסיפים א. מרק ומל''פ ומביאים לרתיחה קלה
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה- שעה וחצי (עד שהירקות רכים) מדי פעם מערבבים ומתקנים תיבול אם צריך
  5. כשהגזר (הירק הכי קשה) נהיה רק, מבלנדרים עד שנהיה אחיד וחלק

 

 

 

מל"פ?אור77
מלח לפי טעם? תודה רבה על המתכון!
בעיקרון הכף א. מרק נותן המון טעםח ד ש ה
פשוט תטעמי ואם יש צורך אז תוסיפי מל''פ
מה זה מל"פ?אור77
מלח, פלפל??
אההה... אופס... |הולכת להתבייש בפינה|ח ד ש ה
כן..
זה בסדר...אור77
רק בגלל שאת- ח ד ש ה ... תודה רבה רבה!
אהלן אור! יש לי משהו טעים...חיפושית אדומה
לפרוס את הדלורית לפרוסות, לשים בקערה ולפזר מעט פלפל לבן (או שחור) ומעט עלי טימין מיובש, שמן, לערבב הכל בידיים, לפזר על תבנית עם נייר אפיה, לפזר מלח ממלחיה על הפרוסות ולהכניס לתנור עד שהן מתרככות.
ממממממש מעדן!
ש-לום!! אור77אחרונה
תודה רבה! רעיון טוב...
שוקולד - צ'יפס בעוגה...אילה שלוחה
 
איך עושים שהשוקולד - צ'יפס לא ישקעו?
 
תודה!
מערבבים עם מעט קמחיהודיה מא"י
ומפזרים למעלה אחרי שמעברים את העוגה לתבנית.
ועם הבלילה ממש נוזלית גם זה לא יעזור, כך שהכי טוב לעוגת שוקולד צ'יפס זה עוגה עם בלילה סמיכה.
ניראלי ששמים אותו קצת אחרי תחילת האפיה שהבלילה לאפחיחיחי
כ"כ נוזלית
אבל אם פותחיםמעפר אני באה
את התנור אחרי תחילת האפיה העוגה שוקעת לא?
 
מערבבים עם קמח.אביה14אחרונה
הקמח גורם לשוקולד לא לשקוע...
יש למישהוא הצעות לתחרות עוגותפחיחיחי
עוגה מקורית וזולהפחיחיחי
בכללי זה לסניף והשם שלנו אחיה אז אנחנו פתוחים להצעות
מקפיצהמעפר אני באהאחרונה
קציצות טונה... למישהו יש מתכון טוב?פלפלתי
[ובלי גבינה... ]
תודה רבה!
כמו כל קציצהאיזה טוב ה'!!!!
טונה, ביצים, אפשר קצת קמח או פירורי לחם אם רוצים שיהיה יותר קשה, מלח ותבלינים.

אגב, הטונה עצמה קצת מלוחה אז זהירות עם המלח.
אוי אני חולה על זה..אורושקוש
טונה בשמן לא במים! עשיתי פעם בטונה במים ויצא בלי טעם ומגעיל.(לפי הכמות שאת רוצה)
פטרוזיליה וכוסברה(אם את אוהבת)
ביצים
ותבלינים.
קצת פרורי לחם או קמח מצה.
ואפשר קצת שמן זית..
מערבבים הכל ומטגנים. בגלל שזה פחות בריא לטגן אפשר אם יש טוסטר גריל כזה גדול אפשר לשים שם זה גם יוצא טעים.
קציצות טונה- מתכון סוף הדרךאנונימי (פותח)
3 קפסאות טונה בשמן- ללא השמן
3 תפוחי אדמה מבשלים מעוכים
3 ביצים
פירורי לחם לפי הצורך
מלח, תבלינים
אפשר להסיף בצל מגרד.
ליצור קציצות, לטגן.
מעולה! מעולה! מעולה!
אני מכינה את זה הרבה לשבתות, סעודה שלישית וגם אמצע השבוע.
 
הכי קל וטעים-*sapir*
על כל כוס פירורי לחם לשים 1 ביצה+ 1 חב' טונה (אם זה נוזלי מדי להוסיף עוד פירורים..). להוסיף קצת מלח וקצת פלפל שחור, לערבב, לעשות קציצות ולטגן בשמן.
 
יאמי!!
קציצות טונה אפויותקצת אחרת
 
מהאתר של ניקי ב.
הכנתי איזשהי וריאציה של זה, אני לא זוכרת בדיוק מה שיניתי. מתכון מוצלח וטעים.
וואו תודה רבה רבה!פלפלתי
מעתיקה את זה, ובע"ה ננסה את זה.
יש לי הרגשה שזה ירוץ ויעזור לתפריט הביתי שלנו.
תודה רבה רבה ויישר כח לכל המשקיעניות.. !
[ואני מוכנה בכיף לשמוע עוד מתכונים על זה אם למישהו יש עוד משהו....]
מתכון נוסףאמא מסורהאחרונה
טונה מסוננת (אני משתמשת בטונה במים מטעמי בריאות ולא מרגישה הבדל בטעם)
גדר מגורד גס (היחס בהתאם לטונה, לקופסא אחת מגרדת כחצי גזר)
מעט פטרוזליה
2-3 כפות פירורי לחם
ביצה
תבלינים- מלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה
רסק עגבניות
 
לערבב את הכל, אפשר לטגן או לאפות
סדר הפרשת חלה*sapir*
שלום!
 
 מבקשת את עזרתכן-
האם יש למישהי קובץ במחשב של ברכת הפרשת חלה?
 
 
אודה מאוד לעונות!
הנהיהודיה מא"יאחרונה
http://www.challah.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=102982

רק דבר אחד חשוב לא מוזכר שם - צריך להכניס את החלה לשקית ורק אז לומר הרי זו חלה. משום שברגע שאומרים הרי זו חלה, הופכים את החלה לקודשים שאסור לנו כיום לגעת בהם, לכן צריך להכניס את החלה קודם לשקית.
עגבניות מרוסקותקצת אחרת
שלום חברות. הכנתי עגבניות מרוסקות (לאכול עם מלאווח) ונשאר לי די הרבה. יש למישהי רעיון מה לעשות עם זה? עדיף סוג של סלט לשבת. תודה!
רוטב לפיצה?חילזון 123
או לבשל רוטב לספגטי ולהוסיף את זה?
או מטבוחה\מרמומה וכד'
תודהקצת אחרת
בדיוק הכנתי רוטב לפיצה וחלק מהעגבניות שמרתי בצד (:
כל תבשיל אדום..רחלקה
בעזהי"ת.
 
אני אישית גם אוכלת את זה ככה... זה שיא הטעים
כדאי להקפיא שלא יתקלקלכלנית1
קודם כל תקפיאי כדי שלא יתיישן.
תוכלי להוסיף פלפל אדום ולהכין מטבוחה, או ברוטב לליל שבת לקציצות בשר (בתוספת לרסק עגבניות) או לפלפל ממולא באורז.
תודה לכולםקצת אחרת
כלנית - באמת הכנתי קציצות ברוטב אדום.
מטבוחה?!תהילולהאחרונה
לחם ושות'- ללא שמרים+mp8
יש חיה כזו??? מישהי יודעת איך עושים??
נודע לי שביתי בת ה-11 רגישה לשמרים, לחם שקניתי לה בחנות הטבע (שיפון של ד"ר מרק) כ"כ דחוס- שאחי ביס היא מרגישה מחנק.
בינתיים היא אוכלת כל הזמן פריכיות אורז- יש למישהי רעיון/ מתכון לאפיית לחם/ פיתות וכד'- ללא שמרים???
יש לחמים עם אבקת אפיה וכד'נווה מדבר
תנסי לעשות חיפוש בגוגל , למתכונים ללחם ללא שמרים. פעם מצאתי. אם לא תמצאי תגידי ואחפש לך.
שכחתי לומר...נווה מדבר
זה חתיכת תיק!!!
 
שיהיה ממש בהצלחה!!!!  גם לכם וגם לה!
לחמים עם שאור.יהודיה מא"י
יש לי ספר לאפיית לחמים, כולל כמה לחמים עם שאור במקום שמרים, והוראות מדויקות להכנת השאור בפעם הראשונה.
פעם ראשונה זה כאב ראש, אבל אח"כ שומרים חתיכה קטנה מהבצק של הלחם שהופכת לשאור של הלחם הבא. צריך כמובן גם להתרגל לטעם החמוץ של השאור.
עכשיו אין לי זמן, אבל אם יש צורך בעז"ה שבוע הבא אני אשב לכתוב לך את המתכונים.
נסי לבדוק גם אופה לחם - אולי יש כאלו שיודעים לעשות גם לחם שאור, זה יחסוך לך הרבה טרחה.
אפשר גם לקנות לחמים של שאורחילזון 123
אולי אם שיפון היה כבד לה אפשר לקנות לחם שאור של חיטה.
תודה לכולכן!!+mp8
בנושא הרגישותראו כי טוב
אני יודעת שלפעמים רגישות מסוימת משתנה או נעלמת עם הזמן - אז כדאי מידי פעם לוודא מה קורה עם זה, כי אולי לא צריך לחיות עם זה כל החיים.
מנסיון...חרישית
תנסי לעשות לה טוסטים עם הלחם הנ"ל, זו הדרך היחידה שהוא אכיל בצורה סבירה...

לגבי אופה לחם - לא הצלחתי לשנס אותו למבצע.


אפשר לאפות קרקרים לבד (יש בספר של אביגיל מייזליק "אפיה בריאה" כמה מתכונים).


מנסיוניאביגילי
א- אין צורך בלחם שיפון, זה באמת כבד
יש בירושלים את "הבחירה הטבעית" ברחוב אגריפס מול הכניסה לרחוב מחנה יהודה, ליד הפח המסריח (זה נ.צ. לא נחמד, אבל כולם מכירים).
שם תמצאי מבחר מאפים מקמחים שונים ללא שמרים, במילים אחרות לחם שאור.
כדאי לך לשאול על כרטיס המועדון שלי, למיטב זכרוני הוא לא התשלום, אבל רק מותנה בכמות הקניה. (אני קונה פחות מידי, אז אינני יודעת). כשקונים שם קבוע, כדאי לנסות הכל כדי לחסוך.

ב- מתכון ללחם סודה.
אני מכינה בד"כ לחמניות קטנות, לא את כל הבצק ככיכר, כדי שיהיו הלחם משנה שלי לשבת. אני לא מצליחה ליצור לחמניות יפות, רק עיגולים שאני זורקת על התבנית. אבל זה הרבה יותר זול.

וכמובן פיתות קמח ומים של טיולים

בהצלחה!!!



*כרטיס המועדון שלי= כרטיס המועדון שלהםאביגילי
לחם בייתי ללא שמרים- מסובך מאדכלנית1
הבחירה הטבעית:
קודם כל, מומלץ לקנות לחם כוסמין לבן (אל דאגה, זה לא גורם עצירות כמו לבן רגיל) של הבחירה הטבעית. אפשר להשיג שם גם בורקס כוסמין. לחם לבן שלהם נאפה דוקא בסוף השבוע, אז תקני ותקפיאי.
מומלץ להגיע אחרי 11 אחרת אין כמעט בחירה, וכן המוצרים ברובם יהיו מאתמול.
חיפשתי הרבה מתכונים של לחם בלי שמרים, אבל השאור מסובך וגם צריך להתחיל עם שמרים לפחות בפעם הראשונה. תתחילי בלחם קנוי ולאט לאט תנסי כל שבוע מתכון בייתי כשיש לך תחליף קנוי במקפיא לשעת חירום.
דרך אגב, למי שיש קנדידה (מן הסתם זאת הבעיה שלה), ממליצים דוקא קמח כוסמין שיותר קל לעיכול משיפון.
דרך אגב,כדי לגוון, ראיתי בגאולה קצת אחרי כיכר השבת מאפיה שבה מוכרים לחם שיפון ארוז ופרוס ללא שמרים.

לחם שאורמומין אמא
לחם שאור אפשר להשיג בחנויות הטבע ובמאפיות שונות- יש סוגים שונים של לחם שאור יש עם טעם יותר חמצמץ ופחות חמצמץ כנ"ל לגבי הדחיסות של הלחם.
בהתחלה באמת יותר פשוט לקנות אבל להכין בבית ממש לא מסובך ויוצא טעים- תבדקי בגוגל מתכונים ללחם שאור.
אני אוכלת גם ללא שמרים- צריך לשים לב יש קרקרים ועוגיות שיש בהם שמרים- צריך ממש לבדוק ברכיבים כול דבר מזונות.
אפשר לאכול  פריכיות אורז ויש קרקרים של חברת wassa משיפון ללא שמרים - אני נהנתי מהם אפשר לקנות בחנויות טבע ויש אפילו רשתות שיווק שאפשר למצוא אצלם. המחיר סביר בהחלט בהשוואה לקרקים אחרים ( פתית, לחמית וכדו').
 
אני מצרפת קובץ שיש בו כול מיני מתכונים והסבר איך מכינים מחמצת בשביל להכין לחם שאור- זהו אוסף של כול מיני אתרים אחרי חיפוש בגוגל
 
חוץ מזה יש לחמים שאפשר להכין בלי מחמצת אבל התפיחה של העיסה לוקחת בערך יממה
יש לי בבית מתכון - אני יחפש ויכתוב בהמשך
 
בהצלחה רבה
ואני נזכרתיקצת אחרת
שיש את הבלוג של מרילין שנקרא ma blogeria ויש בו מתכונים ללחם שאור וכד'. היא עושה גם סדנאות בישול ואפיה, אז אולי כדאי לכמה אמהות להתארגן יחד וללכת לזה.
יש שני מתכונים נחמדים ללחם עם א.אפיהאני ירושלמית
בספר 'פשוט טעים' של אביגיל מייזליק.
 
אם זה מעניין אותך אעלה אותם.
 
כמה שזכור לי (אפיתי את זה מזמן), זה לחם עם טעם מאד דומה ללחם עם שמרים.
לאני ירושלמיתמומין אמא
אשמח אם תוכלי להעלות את המתכונים ההלו
כול דבר עוזר ובעיקר מקל..
תודה
לחם שאור של של חברת- לחם הארץמומין אמאאחרונה
קניתי השבוע והוא ממש טעים ואכיל ולא דחוס
 
שאלה קצת לא קשורהאנונימי (פותח)
אבל אולי המקצועניות שבינכן תוכלנה לעזור לי...
עברתי לדירה חדשה ואני מעוניינת לקנות תנור אפייה אבל לא מבינה בזה בכלל,
האם מישהי יכולה להמליץ לי מנסיון שלה על תנור טוב וגם האם כדאי עם כיריים?
תודה ((:
גם אנחנו לא מזמן חיפשנו לקנות 2 תנורים*sapir*
ואחרי בירורים...קנינו את SAUTER... מרוצים מאוד!
SAUTERקצת אחרת
אנחנו קנינו דגם עם 2 תאים ומאוד מרוצים.
גם אני ממליצה על SAUTERרבקה28
קניתי לא מזמן תנור של sauter בטרקלין חשמל ואני מאוד מרוצה.
מה שכן, זה לא עם כיריים כי אצלי הם נמצאים כהמשך לשיש.
king תא אחד ממש מרוצהנעמה ושירה
עכשיו קנו לי king תא אחד ואני ממש מרוצה (לא מכינה הרבה חלבי  ואם כן מכשירה ...) יש אצלנו גם 2 משפחות עם 2 תאים והן ממש מרוצות
לי יש קינג דו תאיטוזי
ואני מאוד מרוצה, עם גז מלמעלה...
 
בחרתי את הקינג ולא סאווטר כי בסאווטר אי אפשר להדליק את שני התנורים יחד ועלי זה מקשה במיוחד בעומס של יום שישי..
 
בהצלחה!
אפשר להדליק שני תאים יחד??קצת אחרת
יש בזה מחלוקת הלכתיתאמא מסורה
ולכן בסאוטר שיש לו הכשר הלכתי א"א להדליק את שני התאים בו זמנית.
 
ככלל, עדיף לא לאפות בו זמנית בשני תאים באחד בשרי ובאחד חלבי.
מה שכן אפשר לאפות בו זמנית באחד בשרי או חלבי ובשני פרווה, בתנורים שמתוכננים לאפיה בתא אחד בזמן נתון, זה מאוד מבאס כשאת רוצה לאפות למשל בתא אחד עוף ובשני תפו"א כשאת בלחץ זמן לפני שבת.
צודקת...טוזי
אין לי תנור בשרי בכלל, הם חלבי ופרווה. אני צמחונית אז אנחנו לא אוכלים הרבה בשרי באופן כללי. כשאני צריכה תנור בשרי אני הופכת את הפרווה לבשרי ואח"כ מכשירה אותו.
 
אם יש לי ממש לחץ גדול שאני יודעת שהולך להגיע אני משתכללת והופכת את החלבי לפרווה ואז בכלל חגיגה. אני בקושי עושה את זה כי אני לא כל כך אוהבת להתחיל להכשיר ואח"כ תמיד יש לי מצפון שאולי זה לא היה נקי מספיק ולא עשיתי כמו שצריך וכו....
 
אם אני כבר כותבת אני רוצה להוסיף שני עיניינים...
 
א. בקינג הטיימר לא משהו, אצלי הוא בכלל לא מצלצל, זה מאוד מרגיז כי קורה שאני שוכחת דברים, אולי זה פאשלה רק בשלי אני לא יודעת...
 
ב. דבר נוסף שגיליתי אותו רק עכשיו כשהבת שלי זוחלת לי במטבח ובכל הבית, זה שדי מפחיד שיש תנור דולק בגובה שהיא מגיעה אליו, נגעתי בתנור כשהוא דולק והדלתות ב"ה ב"ה לא מתחממות מידי אבל הצדדים כן מתחממים יותר. וגם שאם הילדים לומדים לפתוח את התנור התחתון זה ממש אבל ממש מפחיד!!!! אין לי פיתרון לזה חוץ מאשר לחשוב על זה כשבונים מטבח ואפשר לעצב תנור בגובה...
 
בטיחות במטבחאמא מסורה
יש בחנויות כל מיני סוגים של סוגרים שמונעים מילדים לפתוח דברים, כדאי שכבר עכשיו תקני כמה, לפני שהיא ממש תתחיל לפתוח כל דבר.
 
האמת, הסוג שיש לנו (רצועה מסילקון שמתחברת לשתי טבעות שמודבקות בשתי דפנות סמוכות), כבר לא כ"כ יעיל כי שני הילדים שלי למדו להוציא את זה, גם הקטנה בת שנה וחצי, לפחות היא לא יודעת לפתוח תנור והגדול מבין יותר שזה אסור. כשיש משהו בתנור אני בכל מקרה בסביבה כך שאם אני רואה אותו רק ניגש לתנור הוא מקבל אזהרה.
 
ואגב- אני לא יודעת איך זה אצלך, אבל לי יש סאווטר והדלתות כבדות וצריך קצת כוח כדי להצליח לפתוח.
טוזי! גם אצלי ב"קינג" (הדו תאי) הטיימראור77אחרונה
לא משהו... והוא לא מדוייק... השעון מצלצל בערך 2 דקות לפני שהטיימר סיים להסתובב.. וממשיך לעבוד עד הסוף (עם הצליל שהוא עושה). חשבתי שרק אצלי זה לא מוצלח... גם אני מהשכחניות...
דחוף!המלכה של העולם
אני חייבת מתכון פשוט לפסטה מוקרמת!
 
תודה..
הכי פשוט שבעולםיהודיה מא"י
מבשלים אטריות
מעבירים לתבנית חסינת חום
מפזרים גבינה צהובה בלי להתקמצן
לוקחים גבינה/שמנת חמוצה/קוטג'/אשל.... מערבבים עם שום פלפל לבן ואגוז מוסקט, שופכים-מורחים על האטריות.
אופים בתנור ב200 מעלות על שהגבינה צהובה נמסה
*אגוז מוסקט זאת המלצהיהודיה מא"יאחרונה
אם אין, אז ממש לא נורא.
מישהיא מכירה את התכון הזה?אנונימי (פותח)
או מתכון אחר מומלץ לעוף בקולה?
טוב אז המתכון:
עוף בקולה
 
התמונה באדיבות מכוורות יד מרדכי
רחל אלג'ים

  • כמות המנות: 0
  • משך ההכנה : כשעה וחצי
  • דרגת קושי: קל

חומרים:

8-10 חלקי עוף
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי סנטימטר
לרוטב: שתי כוסות קולה, שתי כפות קטשופ, שתי כפות דבש, 3-4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה (מומלץ במטרפה ידנית). טובלים את חלקי העוף.
את תפוחי האדמה מסדרים בתחתית תבנית פיירקס, מניחים מעליהם את העוף, ומעל מוזגים את שארית הרוטב.
משאירים לשעה בערך בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

*מתכוןאנונימי (פותח)
אני לא ממליצה קולה באופן כללי לעוףמאמע צאדיקהאחרונה
קולה זה חומר מצויין לניקוי אסלות (מחילה) או לשיחרור ברגים חלודים מאוד.
ל-א לאוכל
 
אבל את יכולה לעשות עוף כמו שמתואר לעיל- עם קצת קרמל או עם תרכיז מיץ או עם קצת מולסה- לתת את הנוזלים ואת הטעם...