
גילוי מרעיש (וגם מרגיש...
)פלפלתי

סיפוראחותו
איזה זכרונות כייפים!אנחנו ניערנו שמנת בשיעור טבע
אני ירושלמית
אבל הקצפת של המילקי היא ממש קצפת, לא חמאה?אני ירושלמית
כן, אבל הטעם אותו טעם. כי זהפלפלתי
רק שהקצפת של המילקי היא פחות מחמישית באחוזי השומןאני ירושלמית
היא מתנהגת אותו דבר כמו קצפת רגילה?פלפלתי

יכול להיות אוליחילזון 123אחרונה
הצעה ליהודיה -קצת אחרת
נראה לי רעיון ממש מצויןיהודיה מא"י
למרות שלפעמים במקום להקליד מחדש אני עושה חפש-העתק-הדבק...
תפתחי את זה בשרשור חדש, בסדר?
יהודיה, מה דעתך על קישורים לאתרים אחרים?אני ירושלמיתאחרונה
יש למישהי מתכון לעוגת טורט?הביצה שהתחפשה
אני רק רוצה שהיא תצא גבוהה.
ולצפות אותה בקרם לבן [זה הול להיות מגניב-לשבת כלה- מעל הציפוי לתקוע בובת-ברבי-כלה והעוגה תהיה יעני השמלה... 'בנתם?]
אז אני צריכה מתכון של עוגה שתתאים....
[כן, עוגות זה לא הצד שלי...]
תודה חברות!
עצה טובהיהודיה מא"י
יש לי מתכון אבל-(=א.ש=)אחרונה
אני צריכה מתכון ל-~אורית~
כתבתי אותו פה כבר.. ממש טעים וגם בריא!מעפר אני באה

*וגם יותר בריא (בלי מרגרינה)מעפר אני באה
האבקת אפיה לקישוט???עוד כינוי
אבקת אפיה זה לא לקישוט..נדנדה כתומה.אחרונה
מתכון לסלט ירוק, טעים ו"אנטיביוטי"פפריקה--
כדורי שוקולד בריאים!חיפושית אדומה
אני כותבת פה בפעם הראשונה, וזה בעיקר בגלל שכל פעם מחדש כשאני טועמת את כדורי השוקולד האלה, אני מתפעלת מרמת הטעם שלהם ומרמת הבריאות שלהם - שזה שני דברים שלרוב לא הוכלים ביחד... ולכן חשבתי שחייבים לשתף את העולם הרחב במתכון הזה!
אז ככה - אחותי המציאה אותם (נראה לי...) והיא טוענת שההרכב שלהם תלוי בעיקר במה שהיא מוצאת במטבח, ונראה לה מתאים לשים בפנים.
כשביקשתי את המתכון - היא צחקה ואמרה שהיא אף פעם לא מדדה את הכמויות, ושאני אעשה לפי הרגשתי, אז מתנצלת שאין כמויות (עשיתי כמו שהיא אמרה לי, וגם לא מדדתי כמויות...)
הבסיס הוא, כמובן, ביסקווטים מפוררים. אני עשיתי שתי חבילות ויצא יותר מדי אלא אם כן אתם רוצים להכין כמות ממש גדולה. אני ממליצה בניסיון הראשון - לעשות רק חבילה אחת.
לביסקוויטים מוסיפים:
אגוזי מלך ושקדים טחונים (לטחון ביחד כי האגוזים לא נטחנים טוב כשהם במטחנת תבלינים)
זרעי פשתן טחונים
שומשום (איך שהוא...)
מערבבים הכל היטב.
במקביל, ממיסים על אדים שוקולד מריר (נראה לי ש-3/4 חפיסה זה מספיק)
מוסיפים לתערובת של הביסקווטים:
דבש
תירוש
את השוקולד המומס
שמן זית (מבטיחה לכם שלא טועמים אותו אחר כך)
אם רוצים להגביר את השוקולדיות אבל בלי השוקולד - אפשר להוסיף קקאו ולהגדיל קצת את כמות השמן והדבש/תירוש.
מערבבים הכל (כן, עם הידיים, כמו בכדורי שוקולד הרגילים) ומנסים ליצור כדור. אם יוצא כדור שלא מתפורר, ולא רך מדי, ממשיכים ליצור כדורים ולצפות אותם בקוקוס או שמה שמתחשק (אנחנו אוהבים את זה בלי שום ציפוי...)
אם זה רך מדי - אפשר להוסיף ביסקוויטים, ואם זה מתפורר - להוסיף שמן/דבש/תירוש - לפי הטעם (פשוט תטעמו חתיכה קטנה ותחליטו).
ובאמת - טעמו אותם הרבה אנשים ואף אחד לא ניחש שיש בפנים שמן זית או זרעי פשתן. זה מעולה לילדים שלא מוכנים לאכול בריא, רק תזהרו לא לגלות להם מה שמתם בפנים...
בהצלחה ולבריאות!
איך בריא??? כ"כ הרבה ביסקויטים...!!אני ירושלמית
סליחה על הבורותחיפושית אדומה
ואני חשבתי שרק אם כתוב "שומן צמחי מוקשה" על האריזה צריך לדאוג...
ועל האריזה של הביסקוויטים רשום רק "שומן צמחי".
גם אם את צודקת זה לא בריא - קקאו, שוקולד, סוכר.איזה טוב ה'!!!!
חבר'ה, חבר'החיפושית אדומה
קשה לי להאמין שאין בבסיקוויטים קנויים שומן טראנסאני ירושלמית

אם אני לא טועה - זה לא חוקיחיפושית אדומה
אולי במקוםאמא ל-5
האמת?חיפושית אדומה
אולי בכל זאת?נחשונית
רק בשבילך
עוגת גזרחיפושית אדומה
400 גרם גזר מגורר
100 גרם אגוזי מלך חתוכים או קצוצים
100 גרם צימוקים (אפשר להחליף בפיצפוצי שוקולד בכמות לפי הטעם
)מכינים את כל אלה מראש ושומרים לסוף...
מדליקים תנור על חום בינוני (175 מעלות צלזיוס)
4 ביצים (ב"ה לא צריך להפריד...)
1.5 כוס סוכר (חום אם יש) אפשר להפחית מהסוכר - אם רגילים לאכול פחות מתוק.
מקציפים - עד לקבלת קצף סביר (בגלל החלמונים זה לא יהיה הכי יציב, אבל זה מספיק)
מוסיפים קצת יותר מ-1/2 כוס שמן (רצוי שמן תירס או קנולה) בהדרגה תוך כדי ההקצפה.
בקערה נפרדת מערבבים:
2.25 (שתיים ורבע) כוסות קמח
1+1/4 כפיות א. אפיה
1+1/4 כפיות סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר (אני משתמשת בחוויג' לקפה של תימנים כי זה מה שיש לי בבית )
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
לגבי התבלינים: העירבוב שלהם גורם לכך שאף אחד מהם לא יהיה דומיננטי מדי בעוגה. כמו בכל תיבול - אם יש משהו שאתם לא אוהבים לא חייבם לשים אותו. וכמובן - אפשר להוסיף או להפחית מהכמות של כל תבלים לפי הטעם (רשמתי פה מראש כמות קצת מופחתת מהמתכון המקורי)
מוסיפים את תערובת הקמח לקצף הביצים תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה - עד שהכל מתאחה (שוב, רצוי בהדרגה ולא את כל הקמח בבת אחת - כי בבת אחת הקמח יכול להתעופף מחוץ לקערה)
עכשיו הגיע הסוף - מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים. מערבבים בכף (כי בהתחלה זה קשה וחבל סתם לאמץ את המערבל). אחרי שמקבלים בלילה אחידה - שופכים לתבנית הכמות מתאימה לתבנית 26 - אני אישית עושה בפיירקס מלבנית שהיא יותר גדולה וגם אז היא יוצאת יחסית גבוהה אז תעשו את השיקול שלכם...
מכניסים לתנור - לא כתוב לי לכמה זמן, אז תצטרכו להשגיח לבד...
העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש.
תהנו!
האמת?אחותו



אולי בכל זאת ?אמא ל-5
אין לי בעיה עם אוכל לא בריאאיזה טוב ה'!!!!
אבל להציג משהו בלתי בריא בעליל כבריא זה בערך כמו הדגני בוקר שמלאים בסוכר ושאר מרעין בישין והם מוצגים כבריאים.כן, ראיתי את הסלט מפלצות שלך...אחותו
שו הדא סלט מפלצות?נחשונית
תקראי שרשור או שתיים למטה...אחותו
אהההם , חמישה שרשורים למטה...אחותו
זה לא חוקי. אבל שומן צמחי נדמה לי משמש לציון שומןאני ירושלמית
התנצלות ומתכון בריאאני ירושלמית
זה מה שעושה חמותיחיפושית אדומה
מסוכן ביותר!!!!!heh
שאלה לגבי הזרעי פשתןעוד כינוי
אכילה מיידית במידה,heh
רק הערה כללית קטנה:נפשי ישובב
עוד מתכון - קצת יותר בריאמומין אמא
ואפשר גם...חמסה עלינו
אני מוסיפה למתכון...Curious
הכנתי, נהננו והי טעים מאדאממה
עוד אפשרויותנחשונית
כדורי שוקולד בריאיםאנונימי (פותח)
עוגיות קווקאר מקמח מלאאנונימי (פותח)אחרונה
מתכונים ל..שירוש=]
למשל אייס קפה, גלידה .. איך מכינים??
יום טוב!
אייס קפה / מילקשייקאיזה טוב ה'!!!!
כתבתי בטעות להקיא הכוונה כמובן להקפיאאיזה טוב ה'!!!!
חחח
נפשי ישובבאחרונה
גלידה-מים רבים
מתכון לסלט שורשים מרענן בריא ומלא סיבים תזונתייםאני ירושלמית
נשמע טעיים
Nעלי

הסלק חי, או נכון יותר כבוש, כי ככל שעובר הזמן הואאני ירושלמיתאחרונה
יכול להיות שכבר היה על זה שירושור..לויודעת...~הסגרונית~...
יש למישו...?נועוש=]]!!

ישלי.. אבל הוא עם 4 חלבונים...
נדנדה כתומה.אחרונה
מחפשת מתכון...~moriya~

פיצה- לבריאותפפריקה--אחרונה
דרושים רעיונות לממתקים בריאיםאסופית
מרשמלורעיה ואם

ועוד משהורעיה ואם
תודה! יש עוד רעיונות?אסופית
שמעתי על רעיון שמצא חן בעיני.אנונימי (פותח)
עוגיות קוואקר/טחינה/חמאת בוטניםיהודיה מא"י
בתור מדריכת תהילים-פזוש
בקיץ בכל זאת הכי טוב פופאייסנחשונית
יש לחברת אחוה מברקן - חטיפי בריאות לא חלביאחותו
רעיון ענק!פפריקה--
אני ניסיתי את זה והוא נהיה קמחי כזה... זוועה.פלפלתי
לא בריא אבל משתלם ולא מלכלךאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
עזרה דחוף!!! להיום!!מעפר אני באה
עוגת פירורים - בהצלחה!קצת אחרת
וואו אני מלא זמן מחפשת מתכון טוב של העוגה הזאת!!מים רביםאחרונה

עוד רעיונותקצת אחרת
יש לי מתכון לעוגה נהדרתיהודיה מא"י
תודה רבה רבה!מעפר אני באה
בסוף החלטתימעפר אני באה
אם את מוכנה להשקיע (כספית)יהודיה מא"י
כי זה יהיה יותר מידי קצפת!מעפר אני באה
זה לא יהיה יותר מדי קצפתיהודיה מא"י

את יכולה להחליף את המרגרינה בחצי כוס שמן נוספתקצת אחרת
טוב תודה בכל מקרה
מעפר אני באה
שוב.. סלט חצילים - שאלהט'
כתבת הכל - חצילים, פלפלים, שום ומלפפון חמוץ.איזה טוב ה'!!!!
זה לא פלפלים חמוצים?אור77
לא איך שאני מכיר את זה אבל תנסיאיזה טוב ה'!!!!
להציל את החציל!!!אחותו
חצילים בטעם כבדאיזה טוב ה'!!!!
משהו של אמא שלי, שאני לא יודעתפלפלתי
]ממממ....אחותו
סלט חציל פיראטישירק
מממ... אנחנו מרוקנים וממלאים גבינה בולגרית...אחותו
הריר...להציל את החציל+קצת חיסכוןאנונימי (פותח)
להקפיא חציל??? לא העלתי על דעתי!אחותו
והגרסה המעולה של בעלי -קצת אחרת
לטגן אותם כמו שניצל-משה ר-
זה מה שבאתי לכתוב....אור77
אנחנו חותכים את זה לפרוסות,פלפלתי
אנחנומ. שלום
סליחה שאני מתערב אבל משהו שההודעה הזו הזכירה ליאריקל
כשראיתי את ההודעה הזו מיד נזכרתי בדבר הבא:
(בעצם הטקסט שבהמלצה, לא הטקסט של ההודעה..)

מדליק! מדליק! מדליק!אחותו



ךןולוקסוס
חציל אפוינץ1
.אחרי הסלט שלי לא מפסיקים לשיר....מרק חצילים - מעדן פרסי (חורוש horosh)נורה
מרק חציליםנורהאחרונה
אפשר קצת יותר הכוונה?קצת אחרת
סופלה שוקולד זה טוב?קצת אחרת
סופלה שוקולד זה בעצם פונדנטאני ירושלמית
חי חי חיקצת אחרת
רגע, רגע, חוזרת בי קצתקצת אחרת
פונדנט שוקולד:אני ירושלמית
מהאתר (בלוג) 'בצק אלים'- לעוגה: כ6-8 מנות אישיות תלוי בגודל התבניות
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2 חלמונים (רק הצהוב של הביצה)
- 4 וחצי כפות סוכר
- 2 וחצי כפות קמח
- אופציות להגשה:
- קצפת משמנת מתוקה עם קצת סוכר
- גלידת וניל
- חמאת בוטנים
- רוטב פירות חמצמץ כלשהו
- גנאש שוקולד
ממיסים בעדינות את השוקולד והחמאה יחד לבלילה אחידה ויחסית דלילה. מוסיפים פנימה את הביצים והחלמונים וטורפים היטב (מומלץ להוסיף גם קורט מלח). מוסיפים את הסוכר וטורפים שוב. מנפים פנימה את הקמח ומקפלים פנימה בעדינות רק עד שהבלילה אחידה. מעבירים לתבנית מאפינס או למאגים אישיים (לא מחרסינה) אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגות נראות כמעט מוכנות למעלה למעט עיגול שרוטט בעדינות כשמטלטלים את התבנית. זמן האפייה משתנה מתנור לתנור ויארך בין 7 עד אפילו 12 דקות, תלוי בתנור שלכם. מומלץ לעשות אפיית נסיון כדי להסגר על הזמנים המדוייקים. מגישים עם קצפת או גלידה.
הערות שלי:
השתמשתי ב3 ביצים במקום בשתי ביצים ושני חלמונים.
לא שמתי מלח
השתמשתי ב200 גר שוקולד במקום 150
השתמשתי ב100 גר' חמאה במקום 150
יצא טעים מאוד!!
קישור למתכון:
http://www.bazekalim.com/2008/02/14/molten-chocolate-cake/
בלוג אוכל עם צילומים מרהיבים. רק שלא כל המתכונים כשרים...
תחליפי את החמאה במרגרינהאני ירושלמית
אוי לא, המרגרינה הזאת, נדחפת לכל מקוםנחשונית
מה הבעיה עם מרגרינה?אריקלאחרונה
|מתגונן בשם גברת מרגרינה|
|לא מבין למה רואים אותי בתור דבר רע|
מתכון פרווה, סוף הדרך. וגם ממש קל.חרישית
הצילו !!! סעודה שלישית...אני פה
מה הבעיה?פלפלתי
פסטה, אורז, פשטידות למיניהןרחלקה
ואני חשבתי סעודת שלישיםמשה
סלט טבולה (בורגול). יש לו כמה וריאציותכלנית1
יש הרבה מתכונים, כל אחד מוצא לפי טעמו (אנחנו עושים עם נענע ופטרוזיליה, אבל לא כל אחד אוהב)
2. סלט תירס מהיר הכנה: תירס, גמבה חתוכה, מלפפון חמוץ, מלח ושמן
טוב, אז ככהקצת אחרת
ועודקצת אחרתאחרונה
פיקניקאור77
אצלנו מה שהילדים אוהבים:איזה טוב ה'!!!!
תודה! ואם זה לא בשרי וגם יחסית קרוב לבית?אור77
יא אשכנזים...איזה טוב ה'!!!!







אנחנו לא קרובים לזה...אור77
לא התכוונתי להעליבאיזה טוב ה'!!!!
תודה רבה! לא נעלבתי...אור77
אוליחילזון 123
פיקניקאמא ל-5
להכין בבית:אחותו
ברבוניות, זה סוג של דג?אור77
דג קטן וורדרדאחותואחרונה
שמרית- ושמרים יבשים.אור77
)על כל שקית 2 כפות!מעפר אני באה
תודה רבה, צדיקה!אור77
תודה רבה, צדיקה!אור77
ווקשה!!מעפר אני באה

לשים...אחותו
אור77אחרונה
יש לנו בבית הרבה מנגודיסה

גלידה, ריבה, מליקשייקיהודיה מא"י

תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!דיסה
כמה זמן הגלידה נשמרת בהקפאה?real story
טיפים להכנת גלידהכלנית1
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3921516,00.html
עמבהאיזה טוב ה'!!!!
אפשר הדרכה איך??? אנחנו חולי עמבה.אחותו
לא אמרתי שאני יודע איך להכיןאיזה טוב ה'!!!!
תשובת הרב גוגלאיזה טוב ה'!!!!
בהחלט. נחזור להכין גלידה.אחותו
גם להורים שלי הייתה את אותה הבעיה..א.א.ק
אצל אמא שלי עושים את זה גם מתותים.פלפלתי
פשוטאמא ל-5אחרונה
קניות...מים רבים
הכי פשוט לדעתי...אחותו
מצטרפת. וכהתחלה,פלפלתי
תודה רבה!מים רבים

זה מאוד משתנה..=]Nעלי
מסכימה. ואפשר לנסות.פלפלתי
מה פתאום???איזה טוב ה'!!!!




















