שרשור חדש
חשווווובב.. >אביב
אני יודעת שזה לא לגמרי קשור לעניין של הפורום שלכם, אבל זה כ"כ חשוב אז אני מפרסמת גם כאן:
ביום שלישי הקרוב יש הפגנה בירושלים נגד הקמת חוות הגז..
זה עניין חשוב ביותר ונוגע לחיים של כולנו. חשוב שנפגין נוכחות.
אז פרטים וכד': http://gas-out.com/

אבל הכי חשוב זה להגיע לשם ממש לפחות לכמה שעות.. עם הרבה מרץ ואכפתיות..

שבוע טוב!!
גריסים...ddba
בס"ד
 
מכינים מהם רק מרק?
 
למישהי יש מתכון?
 
צריך להשרות אותם במים כמו חומוס לפני הבישול?
לא רק במרק.יהודיה מא"יאחרונה
אפשר לבשל אותם על אותו עקרון כמו אורז - אבל 4 כוסות מים לכוס גריסי פנינה ושעה בישול. אח"כ להשאיר סוגר איזה רבע שעה. גריסים רגילים צריכים זמן בישול ארוך יותר.
אפשר גם בחמין ותבשילי קדירה. אין צורך במתכון של ממש - גריסים, ירקות, עוף/בשר, מים ולשים על האש עד שנראה מוכן.
אין צורך להשרות.
שאלה בשריתאנונימי (פותח)
אז ככה-
השבת יש לנו אורחים+ אמא שלי לא בבית עד אחת(בלילה) בערך ואני חושבת לעצמי מה אפשר להכין לשבת בבוקר...
אין יותר מידי אופציות, יש לנו הודו ואני רוצה לבשל משהו טעים ואין לי כ"כ רעיונות...
 
אז רעיונות יתקבלו בברכה! (ועדיף שלא קציצות כלשהן- כי האורחים שלנו לא אוהבים)
תודה!
איזה הודו בדיוק יש לכם?יהודיה מא"י
שווארמה הודו נקבהאנונימי (פותח)
הנה רעיוןיהודיה מא"י
שווארמה עם פטריות.
לחתוך את ההודו לקוביות קטנות למדי, בגודל אחיד.
לטגן בצל.
להוסיף פטריות חתוכות, עדיף טריות.
להוסיף את שווארמה
לתבל: שום, פפריקה, פלפל שחור, בזילקום.
לבשל בערבוב עד שכל ההודו נראה מוכן.
לתת לנוזלים להתאדות
אם יצא שיש הרבה נוזלים להעביר לכלי אחר, בלי הנוזלים.

והנה עוד רעיון, עם רוטב עגבניות.
להכין רוטב עגבניות פשוט:
רסק עגבניות, שמן זית, מיץ לימון תבלינים.
להוסיף את ההודו חתוך לחתיכות קטנות
לבשל ולערבב עד למצב שכמעט ולא נשארו נוזלים. רק תבררי מה אתם נוהגים, אני יודעת שלא כל אחד שם ככה על הפלטה.

וכמובן אפשר חמין - לשים בסיר את ההודו, חתוך לחתיכות גדולות. תפו"א, גזר, בצל (הכי טוב בצלים קטנים שלמים) גריסים ו/או חיטה, גרגרי חומוס, רסק עגבניות תבלינים לפי הטעם שלכם ולא לשכוח מלח (ששכחתי במתכונים האחרים). לא חייבים לשים הכל, רק מה שאוהבים. מים שיכסו את הכל ++  45 דקות לפני שבת מרתיחים את הכל ומבשלים חצי שעה, ואז שמים על הפלטה.
אפשר להוסיף למעלה ביצים קשות קלופות. 

ניצלו"ש- בישול שווארמהאמא מסורה
לשבת בבוקר אני בד"כ מכינה שווארה הודו, ואף פעם אני לא מצליחה להכין אותו מספיק רך ועסיסי.
מבשלת בד"כ עם רוטב אדום ומוסיפה גם יין אדום, שאמור לרכך את הבשר.
 
זה תלוי בזמן הבישול? אם כן, כמה זמן בערך צריך לבשל את הבשר?
 
הערה- בעלי תימני, ואנחנו נוהגים לעשות חליטה לבשר לפני הבישול- יכול להיות שהחליטה גורמת לבשר להיות קשה?
זה תלוי בסוג של הבשריהודיה מא"י
הודו זה בשר יבש, ואין כ"כ מה לעשות נגד זה. שווארמה הודו בחיים לא תצא עסיסית כמו שווראמה כבש.

אבל מה שבכל זאת אפשר לעשות: קודם כל צריך בישול ארוך ורצוי שגם איטי, וצריך לשים שמן בלי להתקמצן.
אני מכינה בדר"כ באמצע שבוע (לא עובר חימום נוסף) ומבשלת מינימום שעה, ואם יש לי זמן אז יותר.
החליטה לא צריכה להפריע, אלא להפך, או כך לפחות נראה לי, אבל אולי אני טועה.
תודה על הרעיונות!אנונימי (פותח)אחרונה
אולי אני אלך על השווארמה עם הפטריות- זה נשמע לי נחמד (זה לא נורא אם הן לא טריות, נכון?)
בכל מקרה שוב תודה רבה,
ובקשר לרוטב- אם הרוטב הוא לא העיקר אין בעיה ואפשר להניח ע"ג הפלטה גם ביום (ספרדים).
 
 
אודה למי שיש לה מתכון לעוף לשבת בבוקרכלנית1
.פחיחיחי
לא צריך צתכון אפשר לשים בתנור עם מלח גס בצד  בחום של 220 נראלי ומממממממממממממ טעים!
ועדיףיהודיה מא"י
לסדר בתבנית גדולה, לפזר מגוון של תבלינים, ואז לאפות. תשתמשי במשולשים, זה יוצא הכי טוב. אתם מניחים על הפלטה עוף עם רוטב קרוש? כי אם כן אין מה לדאוג מהרוטב שנשאר, הוא נקרש, אם אתם לא שמים, תעבירי את העוף לכלי הגשה בלי מעט הרוטב שנשאר.
ויש דברים מושקעים יותר - תכתבי עם את רוצה מתכון מסוים.
חזה עוף בגריל
עוף עם בצל (רק עם שמים רוטב קרוש על הפלטה)
עוף ברוטב ברבקיו (לא נשאר רוטב נוזלי בסוף)
עוף עם פטריות
עוף עם אננס
עוף בדבש.
עוף לשבת בבוקר דווקא!!כלנית1
בכוונה הדגשתי שבת בבוקר, כי בליל שבת אפשר לאפות עוף באננס/משמש/רוטב ועוד. אבל, בשבת בבוקר, אין לי אפשרות לזה ויש לנו אורחים. השאלה היא אם האפשרות היחידה היא שניצלים, או להכניס את העוף לחמין ואולי אפילו לבשל במרק ולסנן ובבוקר להוסיף אותו בלי רוטב לתוך החמין כדי שיתחמם עוד שעתיים ויקבל טעם ושיזוף?
כל מה שכתבתי אפשר להכין בלי רוטב נוזלי בתוצאה הסופיהודיה מא"י
רק תגידי מה נראה לך טעים, אני אכותב מתכון מלא.
אבל אם את מכינה חמין, למה שלא תשימי בו עוף/בשר?
אוליחילזון 123
עוף עם רוטב סויה, סילאן והרבה שום? שמים לא הרבה רוטב ועם האפיה זה די מתאדה
ואח"כ פשוט מעבירים לתבנית חדשה ונקיה וזהו.
אני הופכת את החתיכות באמצע האפיה ואז גם הצד העליון מקבל צבע יפה וטעים.
 
אפשר עוף שלם עם מלח גס, זה בלי רוטב בכלל.
שמים מסביב לשוליים של תבנית האפיה הרבה הרבה מלח גס (חצי שקית בערך), מניחים נייר אפיה מעל ובאמצע עוף שלם (בלי כלום!). ואופים בחום נמוך (150 בערך) כשעתיים\שלוש, עד שיש צבע שחום מעט (כדאי להפוך אותו באמצע לצד השני. חותכים אחרי שזה מוכן.
מחפשת מתכון לעוף מתוק בצי'לי..אנונימי (פותח)
בבישול.
אמרו לי מתכון שמורכב מבצל, עוף ורוטב צ'ילי מתוק- בלבד...
איך עושים את זה?!
צריך להוסיף גם מים?
 
הבצל מוציא המון מיםיהודיה מא"י
כך שהגיוני שלא צריך.
אני מציעה לשים לב, ואם נראה לך שחסר מים, להוסיף קצת שלא ישרף
רעיונותקצת אחרת
בשקית קוקי מעל לחמין
עוף מצופה בביסלי
עוף על מצע תפו"א/אורז - יש המון מתכונים וסגנונות, בלי רוטב ממש
הזכרת לי עוד מתכוןחילזון 123אחרונה
ממש טעים לעוף "יבש" - עוף בקורנפלקס:
טוחנים במעבד מזון קורנפלקס צהוב, מערבבים עם קצת שומשום. (אפשר גם לעשות עם פרורי לחם או חצי חצי אבל עם קורנפלקס יוצא יותר פריך).
מערבבים ביצה עם פלפל, פפריקה, 2 כפות שמן.
לוקחים חתיכות עוף (אני אוהבת בלי עור) טובלים בביצה ואז מצפים טוב בפרורים.
מניחים על נייר אפיה. אופים בערך שעה.
עוווגיותתת!!!!!!!!!!!!!!      (שרשור מתכנדנדה כתומה.
יאללה.. בא לי שרשור עוגיות...
כל מתכון של עוגיות יתקבל בברכה!!
הכל-הכל!!
עם מרגרינה, בלי מרגרינה.. עם ביצים, בלי ביצים, מתוק, מלוח..מסובך, פשוט... הכלל!!
 
 
(החופש הגיע, יש זמן לאפות.. ואני ממש אוהבת לאפות עוגיות...)
 
אני יצטרף עודמעט...
 
יאללה לעבודה..
עוגיות חמאה סנדוויץ בשני צבעים ושוקולדים...אני ירושלמית
 
3 כוסות קמח
2 כוסות קורנפלור
200 גר' חמאה קרה
חצי כוס שמן
2 כוסות סוכר
תמצית וניל- לפי הטעם
חצי כוס מים קרים מאד- לשפוך בהדרגה
 
לעבד לפרורים גסים, להוסיף את המים לאט לאט, רק עד שנוצרים גושי בצק.
 
לחלק את הבצק לשני חלקים.
 
לחלק אחד להוסיף 3 כפות קקאו לבצק שוקולדי (אפשר להוסיף סוכר אם אוהבים יותר מתוק)
 
לקרוץ עוגיות משני צבעי הבצק. אני משתמשת גם בקורצן עם חור כדי ליצור עוגיות עם 'חלון' כדי שיראו את המילוי... כמו בעוגיות ריבה הקנויות (עוגיות בצורת פרח עם חור שרואים דרכו את הריבה)
 
להכין שני מילויים:
 
מלית גנאש שוקולד מריר
 
להמיס 200 גר' שוקולד מריר
 
עם קופסה שמנת מתוקה.
 
לקרר, למלא צמדי עוגיות בהירות. או למלא בעוגיה אחת כהה והשניה עם החור בהירה, וככה הניגוד של הצבעים ניכר לעין.
 
מלית גנאש שוקולד לבן
 
להמיס
 
200 גר' שוקולד לבן
120 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
 
לקרר, ךהקציף במקסר עד לקבלת תערובת תפוחה.
 
למלא צמדי עוגיות כנ,ל, רק הפוך...
 
יפה וטעים!!
 
יש באתר של קרין גורןטל..
לא ניסיתי אבל חלק ממש קרצו לי לנסות... (=
אני ניסיתי כמה מתכונים שלהרבקה28
ויצא מצויין, ממליצה בחום על האתר שלה.
טויב, תורי..נדנדה כתומה.
עוגיות גבינה מלוחות (טעים טעים.. ושיא הלא בריא...)
 
1 קוטג' (אפשר גם קצת חמוץ.. לא חייב טרי-טרי..)
1 מרגרינה לבישול (בלי מלח)
2.5 כוסות קמח
2.5 כפיות א. אפיה
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1 לבן
3/4 כפית מלח
 
מערבבים הכל טוב טוב עד שנהיה חלק.. אם יש מיקסר חלבי משתמשים במיקסר, עם וו לישה.. אם לא, כדאי ללוש בידים. נהיה בצק דביק מאד.
שמים נייר אפיה בתבנית. שמים עוגיות בתבנית, בגודל של כף שטוחה בערך.. (אני משתמשת ב-2 כפות, שאחת אני ממלאת, ועם השניה מורידה לתבנית..) שמים במרווחים של כ-1 ס"מ בין עוגיה לעוגיה. לא חייבים לשטח, זה משתטח מעצמו. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דק', עד שמזהיב. מומלץ לאכול חם!!  מצויין גם בהקפאה. (אחרי ההקפאה מפשירים טיפה במיקרוגל.)
 
 
עוגיות חמאת בוטנים:
(עם דבש/ עם סוכר חום)
 
1/2 מרגרינה(100 גרם)  (אם עושים עם דבש- 1/4 מרגרינה 50 גרם)
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום או חצי כוס דבש
1 ביצה
לערבב היטב (במיקסר...)
להוסיף:
 1/4 1 כוס קמח
1/2 כפית א. אפיה
1/3 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
 
מערבביםהכל טוב-טוב. נותנים לתפוח קצת במקרר (כרבע שעה..)
 
עושים כדורים בגודל של אגוז מלך (אפשר גם קצת יותר קטן) שמים במרווחים של כ-5 ס"מ על תבנית מכוסה בנייר אפיה, מועכים קלות עם מזלג, בצורת שתי וערב. אופים בחום בינוני כ- 10-12 דק'..
 
בתאבוןןן!!!
 
עוגיות קווקאריהודיה מא"י
טעים, בריא וזול.

2 כוסות קמח (לבן או מלא)
2 כוסות סוכר, עדיף חום
2 כוסות קווקאר
2 ביצים
כוס שמן
אבקת אפייה
אם משתמשים בסוכר לבן - כף גדולה של דבש תמרים (כף כזאת של בישול, לא של מרק)
אפשר להוסיף:שקדים, אגוזים, שוקולד צ'יפס, צימוקים, קינמון וכו'...

מערבבים את הכל טוב טוב משטחים בתבנית (מספיק לתבנית ענקית) אופים 20 דקות בחום גבוה- עד שמזהיב. חותכים לריבועים כשעוד חם.
1 שקית אבקת אפיה?קצת אחרת
כןיהודיה מא"יאחרונה
יש למישוו רעיון ל..שירוש=]
אוככל טעים לצאת הצוום שקל להכין אותו?? עם מצרכים שבד''כ יש בבית, אין לי כח עכשיו ללכת לקנות..
פיצהיהודיה מא"י
אצלנו זה הקבוע.
ספגטי
תבשיל קדירה - עוף עם ירקות בסגנון של זרוק הכל לסיר.
מי שמציע אוכל- אז שירשום גם תמתכו שלוו..שירוש=]
תמתכון*שירוש=]
מצטערת הבנתי שחיפשת רעיונותיהודיה מא"י
פיצה -
בצק:
3 כוסות קמח
חצי כוס חלב
חצי כוס מים
2 כפיות שמרים יבשים
2כפיות מלח
2 כפות סוכר
כף שמן זית.
ללוש הכל ביחד, להזהר שהשמרים לא יגעו במלח. לתת לנוח חצי שעה
לרדד לעיגול. למרוח רוטב עגבניות כמו שאת מכינה לספגטי/קטשופ, לפזר תוספת כפי שאת אוהבת בפיצה שלך - זיתים, פטריות, בצל וכו'. לפזר גבינה צהובה. לאפות בנור ב200 מעלות עד שהגבינה מצהיבה קלות.

קדירת עוף עם ירקות - לשים בסיר עוף, תפו"א, קולרבי, בצל, גזר, דלעת, קישוא... איזה ירקות שיש לכם בבית ואתם אוהבים לאכול. להוסיף קצת תבלינים - שום, פלפל, פפריקה. לשים מים ולבשל עד שמוכן. אפשר להוסיף גריסים/אורז מלא.
צריך מתכון לספגטי?
מממ..... פיצה עם עוף???איזה טוב ה'!!!!
איך זה יוצא ביחד? 

אל תתיחסי זה מה שקורה כשצמים ויש בחוץ שרב...
זה היה שני רעיונותיהודיה מא"י
אחד למעדיפים חלבי, ואחד למעדיפים בשרי.
אבל אם נורא מתחשק לך אפשר פיצה עם עוף, ובלי גבנ"ץ
ועכשיו תגובה ענייניתאיזה טוב ה'!!!!
בבית הורי היה נהוג מזה שנים רבות להכין לחם שום.

הכי טוב אם יש לך חלה שלמה אבל כל לחם הוא טוב לעניין

ממיסים מרגרינה (איכס.. לא בריא ) עם קצת מלח והרבה שום.

חותכים את החלה לפרוסות אבל לא עד ללמטה (בגלל זה עדיף חלה שלמה) ומורחים על כל צד מהרוטב. את שארית הרוטב יוצקים על החלה מלמעלה.

מצפים בנייר כסף ומכניסים לתנור לבערך חצי שעה.

אם עושים את זה עם פרוסות אז אפשר לטבול את הפרוסות ברוטב וכדאי להדק טוב את הנייר כסף מסביב.
אפשר גם עם לחמניה?שירוש=]
ואיך מצפייםאת החלה?מצפים את זה עם ניר כסף צמוד לחלה ושמים בתוך תבנית??
בוודאי שאפשר עם לחמניהאיזה טוב ה'!!!!
ומצפים את החלה כפי שכתבת.
לי'ז בתמוז זה כבר לא רלוונטי- אבל לט' באב אולי.אנונימי (פותח)
אצלנו אוכלים בסוף כל צום מרק. ולא חשוב מה מזג האוויר.
אז אם לא יגיע המשיח ולא יבנה בית-המקדש עד ט' באב- אני ממליצה על מרק.
מרק גריסים וירקות.
מרק ירקות.
אפשר, למי שאוהב להוסיף לפני סוף הבישול אטריות(אנחנו לא)
או שקדי מרק(אנחנו כן)  ז'א לא לבשל אותם, להוסיף לצלחת!.
אצלנו מתחילים עם פרות ושתיה, חמה או קרה, מחכים קצת ואז אוכלים מרק, סלט ירקות, מוצרי חלב וכו'.
מאוד לא מומלץ לשבור את הצום עם אוכל כבד.
שנשמע בשורות טובות!
אפשר מתכון למרק גריסים?Nעלי
כמו מרק ירקות רגיל, רק שמוסיפים גריסיםרחלקה
בעזהי"ת.
 
לפני הסוף, כדי שיספיקו להתבשל.
אפשר גם לשים עדשים במקום
הערה לגבי מרק גריסיםאיזה טוב ה'!!!!
עדיף להשתמש בגריסי פנינה ולא בגריסים רגילים (קצת יותר יקר אבל שווה את זה) וכך המרק יוצא איכותי יותר.
מצטרפת..רחלקהאחרונה
שירשור חמיןתהילולה
אני דיי חדשה בעסקי החמין (כי בעלי לא אוהב והחלטתי ללמד אותו לאהוב כי זה הכי קל להכין)  ויש לי כמה שאלות:
1. הבשר לחמין מס' 8 הכרחי? אנחנו לא אוהבים אותו
2. מה הסדר של השכבות, אם בכלל צריך, ומה מומלץ להכניס?
3. מה שמים בשקית קוקי מבחינת קטניות (השבת שמתי הכל בסיר ונהיה דייסתי מידי, ולא היה אפשר לראות מה אוכלים) 
4. למי שמכין כמוני בסיר בישול איטי- מתי עדיף להפעיל? כמה זמן לפני שבת? (לפני שבת ממש אני מעבירה לנמוך)
 
 
בקיצור, מומחי או מומחיות החמין, בבקשה תנו מניסיונכם
 
תודה מראש
חמין בקיץ?יהודיה מא"י
אבל נו שיהיה.
בשר 8 לא הכרחי לחמין בכלל. משתמשים בו לחמין כי הוא זול, וזה בשר שמצריך בישול ארוך מאוד, כך שקצת קשה לעשות איתו משהו אחר.
את יכולה להשתמש בבשר אחר, בקורקבנים, בהודו אדום, או בכל בשר שמתאים לו בישול ארוך. חמותי מכינה את החמין עם עוף, אבל לפי דעתי זה לא טעים. (למרות שאז אפשר לאכול את כל העוף כולל העצמות)
אימא שלי מכינה לפעמים חמין עם בשר טחון, אבל זה לא הולך עם שקיות קוקי.

העקרון של השכבות זה ככה: ככל שהדבר צריך בישול ארוך יותר, ככה הוא צריך להיות למטה יותר. אצלנו זה בשר+ירקות+קטניות ביחד, ומעלה ביצים, כבר מבושלות ומקולפות. 
מה מומלץ לשים? כל מה שאת אוהבת. לא כדאי לשים דבר שצריכים רק בישול קצר - חזה עוף, אורז לבן וכיוצ"ב
בשקיות קוקי שמים כל סוג קטניה בנפרד (או לא בנפרד) ועושים כמה חורים בשקית. איזה קטניות את שמה? אצלי זה גריסים וחיטה. ובדר"כ רק גריסי פנינה כי אין חיטה.

ולגבי הבישול - זה לא צריך להיות שונה מבסיר רגיל. החמין צריך להיות ראוי לאכילה ממש לפני שבת, ולא יותר מכך. ואת אמורה לדעת לפי מה שאת שמה והסיר שלך כמה זמן זה לוקח. 

אז ככהאנונימי (פותח)
אפשר לשים איזה בשר שרוצים, כמו שיהודיה אמרה, הודו אדום גם מתאים מאד.
את יכולה לנסות לשים גם עוף פעם אחת, זה ענין של טעם.
האמת שאנחנו אוהבים אותו דיסתי, זה הכי צ'ונטי לדעתנו, לחמותי זה יוצא ממש בנפרד כל דבר אבל אני לא יודעת איך היא עושה אותו.
אבל אין לי ניסיון עם קוקי ולא עם סיר בישול איטי.
 
והכי חשוב מבחינתי- השבוע לא הכנתי חמין!!! נמאס לי כבר.
פשוט הכנתי עוף בתנור עם תפו"א. ובשבת בבוקר שמתי על הפלטה (על מגש הפוך כמובן)
והיה מעולה!
ולהכין עוף בתנור זה אפילו יותר פשוט מלהכין חמין.
 
מתכון לחמין בוכרי - אושסובוקצת אחרת
מצרכים
1 בצל
1 פלפל אדום
1 תפוח ירוק חמוץ
1 עגבניה
(הכל חתוך קטן)
1.5-2 כוסות אורז עגול
חלקי עוף/כנפיים/גרונות הודו
רסק עגבניות
מלח, פלפל, מים
הכנה
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את האורז ואז את יתר המצרכים. מערבבים וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים תבלינים ומים, עד 2 ס"מ מעל לתערובת. מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים כעשרים דקות. משאירים על הפלטה למשך הלילה. טעים טעים טעים.
במקום שקית קוקי אפשר שקית בדכלנית1אחרונה
אפשר לקנות בניצת הדובדבן (ואולי בעוד חנויות טבע) שקית בד קטנה או בינונית ובה מניחים חומוס או חיטה וכד'). זה יותר בריא משקית קוקי, בעיקר בגלל הבישול הממושך, אבל אחרי שבת צריך להפוך את השקית ולשטוף היטב ואז להכניס למכונת הכביסה. קצת טירחה, אבל מתרגלים.
אפשר לקנות גרגרי חומוס מבושלים ומוקפאים או שעועית מהדרין וכל שבת להוציא כמות קטנה (כמובן לא לבשל מיד אלא אחרי חצי שעה כי החומוס כבר מבושל, רק חסר טעם).
לחם חצי שיפון חצי מלאתהילולה
מי מנדב/ת מתכון?? (והאם אפשר בלי שמרים?)
 
בתומ"ר
נראה לי שיש מתכון על האריזה של הקמחיהודיה מא"י
לפחות על האריזה של הקמח של שטייבל
זהירות בהמרה לקמח שיפוןכלנית1אחרונה
אפיתי עוגת גבינה עם פירורים ועשיתי בצק עם חצי שיפון וחצי מלא והוא יצא מסכן ורטוב. הפירורים יצאו מאד שחומים ונאלצתי להוריד את הבצק ויום אחד גם את הפירורים כי הילד לא רצה...
לכן, ממליצה קודם לקחת מתכון שמגיע עם הקמח ואחרי שתלמדי איך הקמח מתנהג לעשות חצי חצי וכדומה.
כבר הרגתי חומיות ועוגה בניסיונות של קמח כוסמין..
דרוש בדחיפותתתתתתתתשביב
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס פשוטות בלי ביצים... למישהו יש???
יש לך מתכון לעוגיות כלשהן ללא ביצים?יהודיה מא"י
כי אם כן נשמח שתשתפי אותנו, ובטח אפשר פשוט להוסיף להן שוקולד צ'יפס.

ואם אין לך בכלל הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו זה להכין עוגת שוקולד ללא ביצים בתבנית של שקעים קטנים, מועיל? 
3 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
2/3 כוס קקאו
2 חבילות אבקת אפייה (20 ג')
2/3 כוס שמן
3 כוסות מים.
לערבב היטב עד שלא יהיו גושים, הכי קל עם מיקסר, לשים בתבנית משומנת היטב, ולאפות 40 דקות על 180. (זה לתבנית ענקית של התנור, לתבנית שקעים לא כדאי להכין יותר מחצי כמות, ומש האפייה יתקצר בהרבה
אם מוסיפים שוקולד צ'יפס צריך לערבב אותם עם קצת קמח ולפזר מלמעלה.

חוץ מזה תעשי חיפוש בגוגל "עוגיות ללא ביצים" בטח תמצאי משהו שאפשר להוסיך לו שוקולד צ'יפס.
ואם לא אכפת לך להסתכן - תערבבי קמח, סוכר ושמן/מרגרינה לבצק שאפשר ללוש (ואולי כדאי גם משהו שיתן יציבות כמו קוואקר/שקדים טחונים), ואז תוסיפו שאת השוקולד ותערבבי שוב...

ספרי לנו מה יצא בבקשה
יש לך את השקית של השוקולד צ'יפס?אמא מסורה
או מתכון של בצק פריך אחר?
 
אם כל הבעיה זה רק הביצים במתכון ושאר המרכיבים הם בסדר, פשוט אל תשימי ביצים, אם הבצק יבש תוסיפי מעט מים (במקום הנוזלים של הביצים).
 
לפעמים אני מכינה בצק פריך ללא ביצים או שצריך רק חלמונים ואז אני מוותרת, ואף פעם לא הרגשתי הבדל בטעם/ בפריכות של הבצק ולא הייתה לי בעיה בעיבוד שלו.
 
אני לא שמה ביצים בבצקים פריכיםאני ירושלמית
אבל אני מאלתרת.
אז אני נותנת לך אילתור שלי לעוגיות פריכות מעולות ונימוחות, את יכולה להוסיף להן שוקולד צ'יפס.
 
3 כוסות קמח
2 כוסות קורנפלור
2 כוסות סוכר
תמצית וניל לפי הטעם
100 גר' חמאה או מרגרינה
כוס שמן
חצי כוס מים קרים מאד
 
מעבדים לבצק, ויוצרים עוגיות ע"פ הצורה הנוחה לכם. אישית אני יוצרת 'נקניק' עבה וארוך, וחותכת לעוגיות עגולות.
 
אופים עד הזהבה קלה. להזהר מאפיית יתר!
 
יש איזה כיףיהודיה מא"י
אם כי בדרך כלל אני דווקא שמחה לשים ביצה בעוגיות, קצת ערך תזונתי לא יזיק...
אבל יש אצלי במשפחה אלרגיה לביצים, אז נחמד שיהיה גם מתכון בלי ביצים.
כמה עוגיות יוצאות מכזאת כמות^^?אמא מסורה
נראה לי כמות מטורפת.
 
אני בד"כ מכינה עוגיות מכמות של 2 כוסות קמח, יוצאות לי בערך 40 עוגיות וזה מספיק לנו לכמה שבועות.
 
אם אעשה כמות גדולה יותר, זה יהיה בל תשחית, כי עוד לפני שנסיים את העוגיות הם לא יהיו ראויות לאכילה ועד כמה שידוע לי זה מסוג העוגיות שא"א להקפיא.
 
המתכון נראה טוב, אם אצליח להוריד כמויות ביחס נכון, בעז"ה אנסה אותו.
נראה לי איזה 100 עוגיות...אני ירושלמית
אני מכינה מראש כמות גדולה, מקסימום אני מקפיאה. ניתן להפשיר בתנור ואז זה כמו טרי.
 
לרוב אין מה להקפיא...
לא כזה קשהאביגיליאחרונה
זה לא כזה עסק מורכב להכין עוגיות בלי ביצים!!!

יש בבישולה מהאגדות מתכון שהוא מראש בלי ביצים, אני החלפתי את המרגרינה בשמן, טיפת מיץ לחיזוק הבלילה, אפיה קצרה,
ויוצאות עוגיות רכות טעימות מדהימות
ארוחת ערב קרה >>ט'
מחפשת רעיון לארוחת ערב משביעה מספיק אבל קרה - ז"א לא משהו חם וכבד כי גם בלילות חם עכשיו.
 
מנה עיקרית + תוספת כלשהיא נראה לי יספיק.
 
אשמח לרעיונות
 
תודה
חזה עוףיהודיה מא"י
בעיניי זאת מנה אוטלמטיבית לאכול קרה. אפשר להכין צלי, או לפרוס ל'שניצלים' ולהכין בגריל (מתכונים יצורפו על פי דרישה).
מצרפים לזה אטריות, שגם כן לא אוכלים ממש לוהטות, או פשוט אוכלים בתוך פיתות עם סלט.
אוהבת גפילטע פיש? זה גם כן קר. ובכלל דג אפשר להכין קר.
לחם, ממרחים, חביתות, סלט.
פנקייק. (שהוא גם מנה, גם תוספת, וגם מנה אחרונה)
סלט אטריות קר עם טונה/גבינה מלוחה.
ופחות בריא - פסטרמה, פיתות, תירס מקופסאת שימורים, מלפופונים חמוצים, סלט.



רעיונותנחשונית
מרקים קרים:  הולך טוב עם לחם וממרחים
מרק גספצ'ו
מרק קסיק, טורקי או יווני - מלפפונים ביוגורט
פירות ביוגורט

סלטים משביעים:
סלט עוף
סלט תפו"א
סלט ביצים
סלט ניסואז
סלט טאבולה
סלט פסטה
סלטי ירקות מכל הצבעים הסוגים והמינים, חיים או מבושלים

קוסקוס ומרמומה, או כל תבשיל אחר. כן, קר.
פשטידות קרות

כריכים מושקעים ופרוסות פרצופים מקושטות, תכיני צלחת ירקות חתוכים והילדים ימרחו ממרחים ויקשטו בעצמם, אצלנו הם מאושרים לקשט ולאכול.


מרמומה???עטרה12
חשבתי שזה המצאה של המשפחה שלי ...
 
אפשר מתכון למרק קר???
 
תודה!
בבקשהנחשונית

מרמומה ושקשוקה של טוניסאים

מרכיבים: 

תרסיס שמן

3 גמבות מתוקות

1 פלפל ירוק בהיר

1 תפו"א

2 עגבניות בשלות

1 ראש שום

2 קישואים, אפשר

1 פלפלון חריף, אפשר

1 קופסה קטנה רסק עגבניות, אפשר (למי שאוהב רוטב יותר סמיך)

תבלינים: פלפל שחור, פפריקה מתוקה או חריפה, תלוי אם יש לכם לשון מברזל או מצמר פלדה. מלח, הריסה=זה החריף של הטוניסאים, יש צנצנות של זה ברוב המכולות והרשתות.

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לריבועים בגודל 2-3 ס"מ.

מרססים את הסיר היטב בשמן. שמים את הירקות בסיר בשכבות בסדר הזה:

גמבות, פלפלים, קישואים, תפו"א, עגבניות, שיני שום. להוסיף תבלינים והריסה למעלה.

אם מוסיפים רסק עגבניות, לערבב לפני הרתיחה או אחרי שהתקרר לגמרי לילה במקרר.

לא לערבב כשזה חם! שלא יתפוררו התפו"א. עדיף לא להוסיף מים ולהשגיח כל הזמן שלא יישרף. אפשר קצת מים אם חוששים שזה כן הולך להישרף.

לבשל עד לרתיחה עדינה, להנמיך לאש קטנה ולבשל עוד 1/2 שעה מכוסה, עד שהתפו"א רכים אך לא מתפוררים.

טעים עם קוסקוס, אורז, קינואה, פסטה, פתיתים, פירה, לחם, פיתה, ביצים קשות.

כדי להפוך את המרמומה לשקשוקה:

כדאי מלכתחילה לחתוך את הירקות יותר קטן, אבל לא הכרחי. אחרי הרתיחה פותחים בסיר על המרמומה ביצים כמספר האוכלים או כמה שיש מקום בסיר. מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כמו בהסבר למעלה עד שהביצים מתייצבות ומתחילות להתקשות.

 



מרקים קרים:
גספצ'ו - יש כמה אפשרויות ומצאתי המון ברשת, הבאתי כאן את זו שנראתה לי הכי טעימה והכי מוכרת.  http://www.mevashlim.com/Recipe/379315.asp

צזיקי / קסיק / טרטור (לא טרטר, זה אוכל אחר) - שמות וגירסאות שונים לאותו מרק בלקני קר של מלפפונים ביוגורט. גם לזה יש באינטרנט גירסאות רבות, בחרתי אחת שנראתה לי דומה לאיך שאני מכינה.
http://www.sugat.com/recipe_new.asp?id=1566&CatID=1

חומרים:

250 גרם יוגורט איכותי סמיך
4 מלפפונים קטנים ודקים
5 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1 שן שום
1 כף מלח גס
פלפל שחור
שמן זית איכותי


אני מוסיפה לכמות כזאת גם 2 מלפפונים קטנים, כבושים במלח, זה מוסיף המון. במקרה כזה, יש להפחית את כמות המלח, כי המלפפונים החמוצים כבר מלוחים מאוד.


הכנה:
1.  קצצו את המלפפונים דק דק ושימו אותם במסננת על מנת לנגר את הנוזלים.
2. כתשו את שן השום עם מלח גס עד שנוצרת מחית חלקה.
2. ערבבו את היוגורט והמלח-שום בקערה היטב.
3. הוסיפו את המלפפונים ליוגורט וערבבו. הוסיפו את השמיר וערבבו.
4.  העבירו לצלחות אישיות, הוסיפו כמה טיפות שמן זית ופלפל שחור מלמעלה והגישו.


ראיתי גם גירסאות בהן מרסקים את הירקות במעבד מזון.
עוד מתכון טוב שמצאתי  מהקישור שלךעטרה12
לאוהבי הבטטות....
 
ואת המרמומה מכינים אצלנו קצת שונה, אבל אני אנסה את המתכון שלך בהזדמנות הראשונה...
 
נחמד לפגוש פה טונצ'ית...
המרמורה יצאה מעולה!!!!עטרה12אחרונה
רק שהורדתי חצי מהרכיבים
 
תודה!
 
בעלי מרוצה ממך...
 
שמנת תוצרת ביתתהילולה
שמעתי שאפשר להכין שמנת (הקצפה/בישול) תוצרת בית, מהשומן של חלב מורתח או משהו כזה
 
מישהו/י הכין/ה?
 
נשמע לי חסכוני
לפי מה שידוע לי.יהודיה מא"י
אי אפשר להכין שמנת לקצפת מחלב.
את השמנת מוציאים מהחלב עוד לפני הפיסוטר שלו, היא צפה למעלה ואוסיפים אותה.
החלב שאנחנו מקבלים הוא ללא השומן הזה. 
מה שכן משהיא פה סיפרה פעם שהיא מכינה שמנת מחמאה וחלב, לא זוכרת מי זאת היתה, אבל אולי...
לא בטוח גם שזה יוצא זול יותר.
יש אפשרות ליצור שמנת להקצפה:אני ירושלמית
להרתיח חבילה חמאה
כוס חלב
לשים כשזה רותח בבלנדר
לבלנדר
לקרר
כשזה קר ממש (בד"כ יום למחרת) אומרים שניתן להשתמש בזה כמו בשמנת לקצפת.
 
אבל לא ניסיתי..
 
אם את זקוקה לזה כתחליף, תעשי חיפוש בגוגל ליתר ביטחון...(למה אין פועל בעברית ל'חיפוש בגוגל'???)
חבילת חמאה קטנה או גדולה?יהודיה מא"י
100 ג' או 200 ג'?
אם זה 200 זה כבר לא ממש יוצא יותר זול.
אבל ממש מתחשק לי לנסות 
אני מציעהחילזון 123
לקנות שמנת מתוקה- 
להכין ממנה חמאה כמו שהצעת בשירשור של התחרות
ואח"כ לבשל את החמאה עם חלב ולהכין בבלנדר שמנת מתוקה...
השאלה איזה כמות של שמנת זה יוצא...תהילולה
אם תנסי, תשקלי ותגידי לנו, אולי באמת משתלם להכין כי זה כל כך שמיש אצלי, כל שבת!
100 גר' חמאה, והכמות שיוצאת היא כמו של שמנת רגילהאני ירושלמית
גם אם זה לא מדויק במשקל, כך צריך להתייחס לזה.
 
בכל מקרה אם את משתמשת בזה לפשטידות וכו', אז לדעתי זה ממש לא סיכון לנסות את זה.
תנסי להקציף, אם יצליח תכיני גלידה...
אם הניסיון יכשל תשתמשי בזה לתערובת שיש בה צורך לשמנת לא מוקצפת.
תגגלגי...אחותואחרונה
פיצוניות של אמאפחיחיחי
חומרים לבצק :
1 ק"ג קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
1כף מלח
מים פושרים
4\1 כוס שמן
 
הכנה :
להבליע בקמח שמרים ומלח בנפרד להוסיף שמן  ומים פושרים עד לקבלת בצק רך ולא דליל לחלק לעיגולים (בד"כ 18 ) 
 
 
חומרים לרוטב:
בצל בינוני
5-6 עגבניות גדולות ורכות  מגורדות בפומפיה
1 כף פפריקה
2\1 כפית מלח
3כפות רסק עגבניות
 
הכנה :להביא את הבצל להזהבה להוסיף את העגבניות לחקות 10 דקות להוסיף את השאר ולהביא להרתחה
למרוח על הבצק להוסיף זיתים וכו' וכו' לאפות בחום 200  ולהשמין בכיף (לכל מי שבדיאטה אפר עם קמח מלא)
מואה אה אה!!פלספנית
בעזהי"ת
 
[אגב, הערונת- סליחה על הפלישה לפורום, אני דווקא מטיילת פה הרבה אבל לא יצא לי להגיב..]
 
ההורים שלי טסו לחו"ל וההשתלטות על הבית התחילה!!
סתם, בעיקרון אני יודעת לבשל-- אבל בכלזאת, לבשל שבת שלמה ולבד-לבד בלי אמא שתתקן אם אני בכיוון של לעשות משו לא נכון, זה קצת מוזר. [ממ, אני בת 17, אם זה נצרך.. ילדה גדולה! ]
 
בקיצור, מה שאני מבקשת מכן זה ככה:
א. רעיונות ל'מה להכין בכלל'. בעיקרון- חשבנו על מרק עוף [הודו, אותו עיקרון..] ועוף עם תפו"א לערב, שזה הכי בנאלי- ולבוקר לא היה לנו רעיונות, אולי עוף [עקב אי-אכילת בשר כל השבוע, שמים עוף גם בבוקר וגם בערב..], שניצלים [לילדים הקטנים יותר], ואז- דרושה תוספת. עם סד"ש נסתדר, חלבי זה הצד הנחמד של העסק. [אבל אנחנו לא רוצים חלבי בערב או בבוקר נגיד.] הדרישות הם- שהתוספת תהיה בנפרד מהעוף, בגלל אחות צימחונית.
ב. כמה כמויות בערך? אנחנו חמישה ילדים, כולם אוכלים נורמלי חוץ מהקטן.
ג. מתכונים- אנ'לא סגורה עליהם כ"כ. מרק עוף, מכינים ככה? שמים טיפה קמח/קוואקר בסיר, מוסיפים שמן. מטגנים קצת את הבצל וההודו. אח"כ מוסיפים מים ואת שאר הירקות, ומתבלים.
תפו"א אני יודעת, עופות- בתנור, על כמה מעלות? כמה זמן? לאחד נראלי נעשה עוף בדבש, שזה די אילתורים- סילאן, סויה, דברים שכאלה, נכון? ולשני רצינו עוף בביסלי, אבל נראלי זה מתכון מקורי של אמא שאפחד לא מכיר אז נאלתר. [אם מישו מכיר- אשמח למתכון מדוייק יותר]
 
אפשר להביא גם דברים של בערך, אני גם ככה אאלתר- רק את הבסיס אני צ'כה, אוקי?
 
תודה רבה!
משימה...אמא מסורה
אם ההורים שלכם טסו והשאירו אתכם לבד, זה אומר שהם סומכים עליכם שאתם מספיק אחראיים, כולל בבישולים.
(כשהייתי בת 16-17 היו פעמים שהייתי מבשלת שבתות לבד אחרי שאמא שלי ילדה או כשהייתה חולה, זו משימה בהחלט אפשרית), תסמכי על הידע שיש לך עד עכשיו ותחשבי על זה שאת לא צריכה את אמא לידך שתתקן.
 
מרק- לא חובה להוסיף קמח/ קוואקר, אבל אם אתם רגילים כה, עדיף קודם לטגן את הבצל עם מעט שמן ואח"כ להוסיף את הקמח/ קוואקר, השאר- כמו שכתבת.
 
עוף בתנור- לשים על 200 מעלות למשך שעה- שעה וחצי, אחרי שעה לבדוק ואם צריך להמשיך באפיה.
לא מכירה מתכון לעוף בביסלי, אפשר פשוט לתבלן את העוף עם תבלינים- שום כתוש, לכמות כזאת לפחות חצי ראש, פפריקה מתוקה, תבלין לעוף, אגוז מוסקט אם יש, מעט מלח, להוסיף מעט מים שהתערובת תצא קצת כמו משחה- שיהיה קל למרוח את העוף, מורחים כל חתיכת עוף בתערובת ולתנור.
 
תוספת לבוקר אפשר אורז עם ירקות מאודים ללא נוזלים (הירקות בנפרד). או אורז שמבושל עם אפונה וגזר או רק אחד מהם. 
בחום הזה לא הייתי ממליצה על חמין צמחוני (למרות שהוא פשוט להכנה).
 
תספרי איך יצא.
בהצלחה רבה!!
תודה! ו-ברור שאינבעיה לבשל לבד.פלספנית
בעזהי"ת
 
סתם יש דברים שאפעם לא שמתי לב מה בדיוק עושים..
 
אנחנו אוהבים לשים קמח בשביל להסמיך קצת את המרק..
אמרת את הכלקצת אחרת
טוב,פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
 
הכנתי מרק, תפו"א ועוף בביסלי. יצא ממש נחמד [ממ, בואו נאמר שהנגלה הראשונה של התפו"א חוסלה ע"י כלמיני אחים שבאו 'רק לטעום אחד', אז כבר הכנתי נגלה נוספת. ]
איילתוריישן שלום..
 
תודה!
אי"ה מחר נכין אורז כלשהו..
 
 
אני צריכה מתכון לעוגה בלי הרבה קמח?!אמא קטנה
יש  דבר כזה?
נשאר לי אולי כוס או כוס וחצי אם אגרד טוב טוב...איזה עוגה פשוטה אפשר לעשות ??
אשמח לנצל את הערב בשביל זה..
אם למישהי יש רעיון זמין ומהיר..
טורט או רולדהיהודיה מא"י
באופן כללי עוגות טורט לא לוקחות הרבה קמח. הרולדה שאני מכירה למשל (רולדה זה בדר"כ סוג של טורט) לוקחת 3 כפות קמח ל 3 ביצים.
אז הנה עוגת טורט בסיסית.
לתבנית 22-24.
6 ביצים
כוס סוכר
3 כפיות מיץ לימון
2 כפות מים
כפית תמצית וניל
כוס קמח
רבע כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה.

מחממים תנור לחום בינוני.
מקציפים חלבון עם חצי כוס סוכר ומלח.
מקציפים את החלמונים, מוסיפים את הסוכר ומיץ לימון, מיםותמצית וניל. מקציפים לתערובת אורירית.
מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה.
מערבבים טוב בתונעות קיפול.
מאחדים את שתי התערובות
אופים כ' 40 דקות עד שהעוגה קפיצית, וקיסם יוצא יבש.
מצננים על רשת!
 ואם את מעדיפה רולדה - רק תגידי
עדיין רלוונטי?קצת אחרתאחרונה
עוגות גבינה
עוגות של פסח
יש לי מתכון מעולה לעוגת שוקולד ואגוזים עם קמח מצה
 
אם את רוצה מתכונים, אשמח להקליד
מה אתם מכינות לקינוח בשבת?ddba
אנחנו לא מקפידים על "מנה אחרונה" בשבת.
האמת היא שאני אף פעם לא יודעת מה להכין

מה אפשר להכין חוץ מעוגה או עוגה עם משהו אחר?

דברים קלילים בבקשה גם ככה עסוקים בבישולים...

אהה ותודה מראש
גלידה, סלט פירות, אבטיח, מלון, פירות עונה...יהודיה מא"י
בנוסף למה שנכתב כבר- אפשר פיצוחים מכל מיני מיניםאנונימי (פותח)
אפשר פיצוחיםאנונימי (פותח)
(תלוי מה אוהבים וכמה רוצים להוציא)
ואפשר גם ג'לי בטעמים שונים. לא בריא אבל זול ומרענן.
ואפשרקצת אחרתאחרונה
מוסים שונים, מתאים מאוד לקיץ, לא חייב להיות עם ביצים
יש גם המון גיוונים ותוספות שמשדרגות כל סלט פירות
בעדות אשכנז אוכלים לפעמים סלט גזר חי עם צימוקים לקינוח
עוגיות תמרים-דחוףNעלי
חברה שלי הביאה לי עוגיות תמרים.
ואני רוצה להכין לשבת..
ורציתי לשאול אם למישהי יש מתכון-
זה עוגיות בסגנון של  כדורי שוקולד-אבל זה מתמרים..
ופעם היא שמה גם אגוזים קצצוצים..בקיצ' מי שמכירה אני ממדש אשמח לכמויות..
אין לי כמויות, אני הייתי מאלתרתאני ירושלמית
אבל למה שלא תשאלי אותה?
תסתכלי באתר של ניקי ב.קצת אחרת
יש שם מתכון בדיוק כזה.
הכנתי לפורים...Curious
מחב' של תמרים מגולענים (נדמה לי חצי קילו), 200 גר' חלבה מפוררת, וקצת (נראה לי רבע כוס) טחינה גולמית.
שמתי על אש קטנטונת תוך כדי בחישה (כדי לקבל תערובת אחידה) אולי הייתי צריכה להוסיף טיפת מים - לא זוכרת ...
הורדתי מהאש והוספתי בערך 6-8 ביסקויטים מפוררים בבלנדר (אלה פשוט על הביסקויטים שהיו בבית - לכן לא ספרתי), ומכל התערובת עשיתי כדורים - גלגלתי בקוקוס.
יצא ב"ה מעולה אבל הכדורים צריכים להיות ממש קטנים כי זה מאד מרוכז.
לא שמתי שם אגוזים - אבל זה יכול רק להוסיף...
ו"קצת אחרת" - אשמח לקבך את הקישור לאתר של ניקי ב.....
תכנסי לגוגלאמא מסורה
תכתבי- ניקי ב ותגיעי לאתר.
ראיתי.....Curiousאחרונה
טוב להכיר אותו
פעם הייתי עושה את זה מחבילה של תמריםאורושקוש
מגולענים.. אבל אמרו שיש בעיה עם הכשרות של זה עם אני לא טועה אז אני עושה ככה-
 
תמרים- מוצאיה את הגרעינים ושמה במים חמים.
אגוזים/שקדים קצוצים(תלוי כמה את אוהבת..)
קצת יין
ביסקוויטים
 
אם יש לך כוח לקלף את התמרים אחרי שהם התרככו בגלל המים החמים אז תקלפי אבל אם אין לך כוח אפשר גם לשים עם הקליפה.. ללוש הכל ביחד.
אפשר לגלגל לנקניקים כאלה לעטוף בנייר כסף לשים במקפי ואח"כ לפרוס.. או לעשות מזה כדורים כאלה..
 
 
יהודיה- אפשר בבקשה מתכון מדוייק לגלידהאנונימי (פותח)
עם האבטיח/פירות אחרים?
 
כלומר, מה עושים?
 
מקציפים שמנת/קצפת ואז מוסיפים אבטיח שעובד בבלנדר?
 
 
תודה!
אני עושה ככה-אורושקוש
מקציפה בקערה אחת 3/4/5 ביצים (תלוי בכמות של הגלידה שאני רוצה) עם חצי כוס סוכר בערך..
בקערה אחרת מקציפה את השמנת/הקצפת.
ואז מערבבת בעדינות את הביצים עם הקצפת. אחרי שזה מעורבב טוב אני מוסיפה את הפירות שמעובדים בבלנדר ומערבבת.
תודה! את הביצים- מקציפים רק את החלבון, או את כלאנונימי (פותח)
הביצה?
תודה רבה!
ואם יש משהו שעושה בלי ביצים, אני אשמח לשמוע איך..
לא לא לאיהודיה מא"י
ביצים לא מבושלות הן דבר מסוכן. הן עשויות להכיל חיידקים שיכולים לגרום למחלות ואפילו למוות! (כן כן, אחת לכמה שנים מתפרסם איזה מקרה של מוות מסלמונלה, שמגיע ממוצרים מן החי שלא בושלו כראוי)
לגבי הגלידה - זה תלוי באיזה פירות את משתמשת. יש פירות שהרסק שלהם יוצא סמיך וכבד נורא, ולכן אפשר פשוט לערבב אותם עם קצפת וזהו.  (כמו בננה ומנגו)
אבל רוב הפירות מכילים יותר מדי מים, מה שיגרום לגלידה להיות קשה. מתאים לארטיק, אבל לא לגלידה.
חותכיםך את הפירות, מוסיפים סוכר (רבע מכמות הפרי, עד כמות ששוה לכמות הפרי) מבשלים עד שהפירות רכים, וחלק ניכר מכמות המים התאדתה. (לבשל על אש קטנה, שלא ישרף) מחכים שיתקרר ומרסקים היטב. (יוצאת מן ריבה נוזלית למדי) את זה מקפלים לתוך חבילת שמנת לקצפת, מוקצפת. היחס צריך להיות כזה: על חבילת שמנת אחת, צריך ספל ריבה.
אם את רוצה יש גם מתכונים לגלידת שוקולד, גלידת ריבת חלב, וגלידת שוקולד לבן ותותים... כולם בלי ביצים.
מצטערת שלקח לי כ"כ הרבה זמן לענות. בעיות עם האינטרנט.
באמת?!אורושקוש
לא ידעתי..
אז תעלי מתכונים של גלידות שוקולד וכאלה בלי ביצים..
הנהיהודיה מא"י
גלידת שוקולד
חבילת שוקולד מריר
חבילת שוקולד חלב
120 מ"ל חלב
שמנת לקצפת
ממיסים בבן מרי שוקולד + חלב
נותנים להתקרר היטב
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול.

גלידת ריבת חלב
אם קונים ריבת חלב: לוקחים ריבת חלב בכמות של גביעה גבניה קטן, ומערבבים עם מעט חלב (20-30 מ"ל, אין צורך לדייק) כדי שתהיה יותר נוזלית.
מקציפים חבילה של שמנת לקצפת, ומערבבים עם הריבה בתנועות קיפול.
אם מכינים לבד: מכבים את האש קצת מוקדם כדי שהריבה תשאר קצת נוזלית. משתמשים בכמות ריבת חלב של גביע גבינה לחבילת שמנת לקצפת אחת.

{
 ריבת חלב:
 2 ליטר חלב (יכול להיות גם קצת חמוץ)
 1/2 קילו סוכר
 כפית סודה לשתיה.
 מביאים לרתיחה, ואז מעבירים לאש קטנה מאוד. מבשלים פתוח במשך כשעתיים וחצי עד שלוש    מערבבים מידי פעם. הריבה מוכנה כשיש לה צבע חום כרמל כהה, מרקם חלקלק, וכאשר מרימים ממנה בכף היא נשפכת בתחילה בחוט ובסוף בטיפות מתמשכות. נשארת כמות של כוס וחצי. וקחו בחשבון - זה ענין של נסיון לדעת מתי בדיוק הריבה מוכנה, לכן בהתחלה היא עלולה להיות נוזלית מדי/שרופה בתחתית.
}
יש עוד אני אכתוב כשיהיה לי זמן

וגלידת וניל פרווה עם פצפוצי שוקולד?תהילולה
איך מכינים? (יש לי בבית ריץ', שוקולד מריר, פודינג וניל)
תכיני את הפודינג לפי ההוראות שלויהודיה מא"י
עם חלב, לא עם הקצפת
ואז תקציפי את הקצפת, ותקפלי לתוך הפודינג
אח"כ תגררי/תרסקי את השוקולד, ותקפלי גם כן.
ולמקפיא.

עוד לא יצא לי להין גלידת וניל, אבל בלי מכונת גלידה נראה לי שהכי טוב להכין פודינג וניל (לא אינסטינט, עם מקל וניל וקרונפלור) ולערבב עם קצפת.
ובלי מקל וניל שימוש באינטסטינט פונדינג נראה לי שגם צריך לצאת טוב, אבל אף פעם לא ניסיתי.
איך אפשר לעשות את זה בלי חלב? אם אני לא רוצה חלבי.אורושקוש
לקנות מוכן ;)יהודיה מא"י
זה כבר לא יוצא יקר יותר, ואם כל התחליפים שצריך לפרווה, גם הביתי מלא כימקלים.

ולענין - בעלי טוען בתוקף שכשהוא היה בישיבה הם היו מכינים אינסטינט פונידג וניל עם מים במקום חלב. אבל אני לא מאמינה שזה יוצא טוב באמת. אולי לשים כמות כפולה של אינטסטינט פונידג ילך.
אפשר להשתמש בחליף חלב כשלהו איזה שמתחשק.
ואם את מתכוונת לגלידת וניל עם וניל אמיתי כמו שהצעתי, אפשר בהחלט להשתמש במים ולא בחלב.
אבל מאחר ומעולם לא ניסיתי אני לא יכולה לתת כמויות מדוייקות.
נראה ליאורושקושאחרונה
שכשיהיה אפשר לעשות חלבי אני יעשה..
וכשלא- אני פשוט יקח פרי יטחון אותו ויעשה מזה קרטיבים..
אמא שלי הכינה לפני כמה זמן קרטיבים כאלה מאפרסקים והיה ממש טעים.. אחיות שלי הלכו לגינה קטפו אפרסקים שמנו בבלנדר, אח"כ במקפי ויצא טעים ממש!- גם יותר בריא...
דרוש מתכון לשטרודל תפוחים עם בצק עלים*sapir*
דרישות: שיהיה טעים!!! כ-24 מנות....
שטורדליהודיה מא"י
שטרודל אמיתי מכינים עם בצק פילו. אם רוצים שילך קל יותר מכינים מבצק עלים.
מכינים מלית - חותכים תפוחים, מבשלים אותם עם סוכר וקינמון, ואפשר גם צימוקים.אחרי שהם מתרככים מוסיפים קצת קורנפלור/קמח תפו"א (לא חובה) כדי להסמיך עוד קצת את הרוטב.

מבצק פילו - מניחים כמה עלים אחד עם השני - כל עלה צריך למרוח במרגרינה/חמאה מומסת. שמים פס של מלית, מגלגלים, את הגליל סוגרים לטבעת, מורחים בביצה, אופים בתנור.
מבצק עלים - מרדדים לעובי הרצוי (לא דק מדי) שמים פס של מלית וכו'...

אפשר להוסיף בפנים אגוזים קצוצים וכו'.
עם תעשי חיפוש בגוגל תגיעי למתכונים מדויקים יותר.
שטרודל אמיתי, מכינים מבצק שטרודל אני ירושלמית
זהו בצק שמותחים אותו בעזרת מגבת כדי לקבל בצק דק דק ומלית עשירה בפנוכו.
 
מעולם לא הכנתי,(וגם אין לי כונה להכין)
אבל סבתא רבא שלי כן, ואני זוכרת עדיין את גאותה על השטרודל שלה שלא נקרע בכלל...
 
שטרודל מבצק פילו ומבצק עלים אלו חיקויים לעצלנים... כמוני
בצק שטרודל זה בצק פילויהודיה מא"י
ואולי להפך?
אני זוכרת שרציתי להכין פעם שטרודל תפוחים אלא שלא רציתי להשתמש בבצק מוכן. חיפשתי, יגעתי וטרחתי עד שמצאתי מתכון שבו לא השתמשו בבצק עלים/בצק פילו. התחלתי לעקוב אחרי ההוראות במתכון, וגיליתי שהמתכון פשוט מדריך כיצד להכין בשיטות ביתיות בצק פילו.
לא הצלחתי במיוחד למתוח אותו, אבל השטורדל יצא טעים, אז למי אכפת?
לא ולא! הנה ההגדרה למקור מויקיפדיה:אני ירושלמית
שטרודל וינאי

בצק השטרודל הווינאי מאוד גמיש. הוא מוכן בעזרת קמח בעל ריכוז גבוה של גלוטן, עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר. לשם קבלת בצק דק מאוד, הוא מונח על גבי סדין ונמתח לעלה דקיק בעזרת גבות כפות הידיים בלבד בכיוון מן המרכז והחוצה, בתהליך הדורש זמן רב. לאחר מכן הבצק ממולא במלית תפוחים המונחת עליו רק לאחר סחיטה והידוק קפדניים, כשמתחתיה שכבה של פירורי לחם לשם ספיגת הנוזלים. השטרודל מגולגל בזהירות תוך משיכתו של הסדין, הידוק והימנעות מקריעתו של הבצק, ולאחר מכן קצוותיו נתחבים אל בין השטרודל לתבנית. השטרודל מועבר בזהירות אל התבנית, מהודק שוב ונמרח בקפידה בחמאה או במרגרינה מומסת. הוא נאפה בתנור בחום של 200–240 מעלות צלזיוס, בתלות בכמות המלית (ככל שכמות המלית גבוהה יותר, החום יהיה נמוך יותר), ובמשך זמן של 45–60 דקות. לאחר האפייה ניתן לפזר על השטרודל אבקת סוכר.

מאפה השטרודל האוסטרי המסורתי שונה מהשטרודל המוגש בשאר העולם, שלעתים קרובות עשוי בצק פילו או בצק עלים. מקור נוסף של השטרודל הוא המאפים היווניים והמזרח-תיכוניים.

שטרודל טעיםאנונימי (פותח)אחרונה
בצק עלים מרודד דק,
 תפ"ע מרוסק.
קצת קינמון, סוכר
פרורי לחם
חלמון.
חותכים פס מהבצק ברוחב כ15 ס"מ. מניחים תפ"ע מרוסק על חצי מרוחב הפס, בוזקים מעליו קצת סוכר מעורב עם מעט קינמון, ומעליהם 2 כפות פרורי לחם!  (הם סופגים את הרטיבות). מקפלים יפה ואופים. ניתן למרוח ביצה על הבצק או לבזוק א. סוכר אחרי האפיה ואחרי שהתקרר.
איך מצילים אבטיח ומהר?!תהילולה
אפרופו שרשור בל-תשחית:
 
יש לנו כבר שבועיים חצי אבטיח שנח לו במקרר והוא פשוט לא כ"כ טעים...
מה עושים איתו לפני שירקיב??
 
 
אם הוא לא טעים, אז סביר להניח שכל מה שתכיניאני ירושלמית
ממנו יהיה גם לא טעים...
 
בכל זאת את יכולה לנסות לטחון אותו עם קרח, נענע וסוכר בבלנדר, לשייק אביטח נענע מרענן...
 
וכמובן את יכולה לנסות לטחון עם פרי נוסף אחר כמו מלון...
 
את יכולה גם לסחוט/לטחון את האבטיח ולהקפיא בתבנית קרח לקוביות בטעם אבטיח...
 
אבל עדיין בכל האופציות הללו יהיה רושם לטעמו הראשוני של האבטיח. לכן אם הוא ממש לא מוצלח
המקום בשבילו לדעתי הוא הפח...
הוא טעיםתהילולה
אבל המרקם שלו מבעס...הבנת?!
קרטיב/ארטיק אבטיחיהודיה מא"י
לרסק בבלנדר, להוסיף סוכר לפי טעמך, אם בכלל יש צורך, ולהקפיא בכאלה של ארטיקים, או בתוך כוסות עם כפית תקועה.
לארטיק אבטיח - מוסיפים גם חבילת קצפת.
להקציף את הקצפת?תהילולה
או להוסיף כמו שהיא? (קצפת צמחית)
לערבב את הקצפת כמו שהיאאני ירושלמית
אבל אם את רוצה להיות בטוחה חכי ליהודיה...
דווקא להקציףיהודיה מא"י
אבל גם אם לא מקציפים זה עדין צריך לצאת טוב.
(ואני מניחה שזה כבר מאוחר מדי)
אבל לידיעה כללית אם מקציפים הארטיק יהיה 'גלידתי' יותר, מאשר עם לא מקציפים
אה, ובגלל שלא הייתי ברורהיהודיה מא"י
אני התכוונתי דווקא לקצפת משמנת, שהיא טעימה יותר ובריאה יותר
אע"פ שגם ריצ' צריך לצאת טוב

(לא כ"כ ממזמן קניתי קצפת צמחית לרולדה לשבת, אח"כ בבית הסתכלתי ברכיבים ובערך התזונתי של הקצפת, והזדעזעתי... החלטתי למעט ככל האפשר את הכנסת הרעל הזה הביתה)
הבעיה היא ששמנת היא חלבית.. כשאפשר אני משתמשת רק באורושקוש
בשמנת..
אותה בעיה גם עם מרגרינה וחמאה..
מאז שנודע ברבים נזקי המרגרינהיהודיה מא"י
חברות המרגרינה עשו מאמצים רבים כדי להשאר רלוונטיות. כך שהיום למשל מרגרינה ממוצעת מכילה רק משהו כמו אחוז אחד של שומן טרנס, ועשויה משמן קנולה.
וודאי שזה לא בריא (וגם חמאה זה לא בריא סוף...) אבל זה לא גרוע כמו הקצפת הצמחית, שמכילה שמן קוקוס ושמן דקלים, וגם כמות גדולה של שומן טרנס
ואיך אימא שלי היתה אומרת-צוחקת כל דבר טוב בחיים הוא או אסור, או משמין או בלתי מוסרי
שמן קוקוס או דקלים דווקא בסדר לא?חילזון 123
הבעיה היא בשמנים המוקשים שמהם יש גם הרבה בקצפת הצימחית.
שמן קוקוס ושמן דקליםיהודיה מא"י
נמנים בין שמני המאכל הירודים ביותר שקיימים. כשנוסף לכך הם גם מוקשים... בקוקוס יש שומן רווי בערך כמו בחמאה.

ותהילולה - ספרי בבקשה מה עשית ואיך יצא בסוף.
צר לי לאכזבתהילולהאחרונה
אבל עד שהתלבטתי מה לעשות עם האבטיח, הוא כבר באמת סיים את חייו, אפילו בשביל גלידה,
הוא הובל כאחר כבוד הבוקר לפח הזבל  
ת'אמת שלאור הצימצומים הכבדים בביתנו פחדתי ל"בזבז" עליו שמנת צמחית אחת שיש לי ואולי זה לא יצליח...
 
מצטערת אם אכזבתי, ואשמח לשמוע אם מישהו באמת ניסה, כי בטוח עוד יהיו אבטיחים כאלה הקיץ
 
מתכונים טעימים..שירוש=]
א. אני צריכה מתכון ללפנקיקיים.. אין לי מושג איך מכינים..
ב. אני צריכה גם מתכון טעיםם לרוטב לפסטה מוקרמת.. ואני ישמח גם למתכון לרוטב אדום.. זתומרת איזה תבלינים לשים ברוטב אדום ובאיזה כמויות..
ג. לימונדה קרה-- איך מכינים??
ואם יש למישו מתכון למאכל טעעים וקל להכנה ..אני גם ישמח..
מממ... עשית לי תאבון....האהבה שלי
מתכון לרוטב אלפרדו (שמנת):
 
לטגן בצל
לטגן פטריות
להוסיף כפית אבקת מרק פטריות.
שלוק יין לבן
1/4 כפית אגוז מוסקט
מעט מלח ופלפל.
וכמובן להוסיף בסוף את המיכל שמנת...
כשזה מבעבע לכבות ולהגיש.
 
מה שאין בבית לא חייבים (היין לבן ממש מוסיף וגם האגוז מוסקט).
הרוטב יוצא מעולה ...
 
מתכון לרוטב אדום:
אפשר לשים הכל:
1/2 כפית פפריקה
מלח מעט פלפל לפי הטעם..
חובה אורגנו/ בזיליקום.
 
כדאי לטגן לפני בצל, גם כשמטגנים עגבניות אמיתיות ממש מוסיף. אפשר להוסיף זיתים או פטריות אם אוהבים...
 
לימונדה:
פשוט לסחוט לכוס לימון אחד, להוסיף כפית או שתיים סוכר- לפי הטעם, והשאר מים...
זה לפי הטעם אז תנסי ותדעי בעצמך אם את אוהבת את זה יוץר מרוכז או פחות וכמה סוכר...
 
בהצלחה!!!
 
אה. שום. ברוטב אלפרדו חובה באדום רשות האהבה שלי
בדיוק הערב הכנתי ארוחת ערב לאחים שלי..- פנקייקים!אביה14
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • שלושת רבעי כוס חלב
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • סירופ מייפל/ סירופ שוקולד

 

אופן ההכנה

מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה גדולה ומוסיפים את הסוכר.

טורפים את הביצה בקערה נפרדת, מוסיפים את החלב, 2 כפות שמן ותמצית הוניל.

מערבבים היטב...מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח ובוחשים היטב עד שהקמח נרטב ומתקבלת בלילה נוזלית די סמיכה.

משמנים מחבת במפית נייר טבולה בכפית שמן ומחממים בחום בינוני גבוה.

מודדים מנות בלילה במצקת או בספל קטן, יוצקים למחבת החם.כאשר על הפנקייק'ס מתחילות להיות בועות גדולות הופכים אותם לצד השני, ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים.

 


 

בתאבון!



אני הכנתי בכמות כפולה, ויצא סבבה.

פנקייק אורגינליהודיה מא"י
פנקייק אורגינל שעשוי משמנת
גביע שמנת חמוצה
2 ביצים בינוניות
1/2-1 קמח
חצי חבילת אבקת אפייה
2 כפות סוכר
כף שמן
אם צריך - מעט חלב.
מערבבים את הכל חוץ מהשמן היטב בעזרת מטרף לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
משמנים מחבת טפלון. יוצקים בעזרת מצקת כמויות מדודות מטגנים משני צדדים על אש קטנה. ועצה שלי - לקחת מחבת כזאת שתטגני בה פנקייק אחד בכל פעם. (או במחבת פנקייק כמובן)
לגבי כמות הקמח - זה תלוי בכמה עבים את רוצה אותם. לפנקייק דקים שמים פחות קמח שגורם לתערובת להיות דקה יותר, ולפנקייק דקים יותר. לפנקייק עבים שמים יותר קמח שגורם לתערובת להיות סמיכה יותר, ולפנקייק עבים יותר.

אפשר להוסיף לפנקייק: קליפות תפוז מגורד, קקאו, תמצית וניל, מעט יין, שוקולד מגורד, קוקוס, ועוד כיד הדמיון הטובה.
בקמח התכוונת בטח לכוסותחילזון 123
ואני תמיד מכינה בלי אבקת אפיה ויוצא טוב
צודקת יהודיה מא"יאחרונה
שכחתי לכתוב את הכוסות.
ואכן אבקת האפייה איננה הכרחית כלל, ובאחר וביצים תופחות בחום.
שאלה ליהודיה -קצת אחרת
יש אפשרות לפתוח אצלנו מאגר מתכונים?
קיים כבר מאגר מתכוניםיהודיה מא"יאחרונה
בדף הראשי של הערוץ - מתכוני גולשים