
חשווווובב.. >אביב

גריסים...ddba
לא רק במרק.יהודיה מא"יאחרונה
איזה הודו בדיוק יש לכם?יהודיה מא"י
הנה רעיוןיהודיה מא"י
ניצלו"ש- בישול שווארמהאמא מסורה
זה תלוי בסוג של הבשריהודיה מא"י
אודה למי שיש לה מתכון לעוף לשבת בבוקרכלנית1
.פחיחיחי
ועדיףיהודיה מא"י
עוף לשבת בבוקר דווקא!!כלנית1
כל מה שכתבתי אפשר להכין בלי רוטב נוזלי בתוצאה הסופיהודיה מא"י
אוליחילזון 123
הבצל מוציא המון מיםיהודיה מא"י
רעיונותקצת אחרת
הזכרת לי עוד מתכוןחילזון 123אחרונה
עוווגיותתת!!!!!!!!!!!!!! (שרשור מתכנדנדה כתומה.
)
עוגיות חמאה סנדוויץ בשני צבעים ושוקולדים...אני ירושלמית




יש באתר של קרין גורןטל..
אני ניסיתי כמה מתכונים שלהרבקה28
טויב, תורי..
נדנדה כתומה.
)עוגיות קווקאריהודיה מא"י
2 כוסות קמח (לבן או מלא)
2 כוסות סוכר, עדיף חום
2 כוסות קווקאר
2 ביצים
כוס שמן
אבקת אפייה
אם משתמשים בסוכר לבן - כף גדולה של דבש תמרים (כף כזאת של בישול, לא של מרק)
אפשר להוסיף:שקדים, אגוזים, שוקולד צ'יפס, צימוקים, קינמון וכו'...
מערבבים את הכל טוב טוב משטחים בתבנית (מספיק לתבנית ענקית) אופים 20 דקות בחום גבוה- עד שמזהיב. חותכים לריבועים כשעוד חם.
1 שקית אבקת אפיה?קצת אחרת
כןיהודיה מא"יאחרונה
יש למישוו רעיון ל..שירוש=]
פיצהיהודיה מא"י
ספגטי
תבשיל קדירה - עוף עם ירקות בסגנון של זרוק הכל לסיר.
מי שמציע אוכל- אז שירשום גם תמתכו שלוו..שירוש=]
תמתכון*שירוש=]
מצטערת הבנתי שחיפשת רעיונותיהודיה מא"י
בצק:
3 כוסות קמח
חצי כוס חלב
חצי כוס מים
2 כפיות שמרים יבשים
2כפיות מלח
2 כפות סוכר
כף שמן זית.
ללוש הכל ביחד, להזהר שהשמרים לא יגעו במלח. לתת לנוח חצי שעה
לרדד לעיגול. למרוח רוטב עגבניות כמו שאת מכינה לספגטי/קטשופ, לפזר תוספת כפי שאת אוהבת בפיצה שלך - זיתים, פטריות, בצל וכו'. לפזר גבינה צהובה. לאפות בנור ב200 מעלות עד שהגבינה מצהיבה קלות.
קדירת עוף עם ירקות - לשים בסיר עוף, תפו"א, קולרבי, בצל, גזר, דלעת, קישוא... איזה ירקות שיש לכם בבית ואתם אוהבים לאכול. להוסיף קצת תבלינים - שום, פלפל, פפריקה. לשים מים ולבשל עד שמוכן. אפשר להוסיף גריסים/אורז מלא.
צריך מתכון לספגטי?
מממ..... פיצה עם עוף???איזה טוב ה'!!!!




זה היה שני רעיונותיהודיה מא"י
אבל אם נורא מתחשק לך אפשר פיצה עם עוף, ובלי גבנ"ץ
ועכשיו תגובה ענייניתאיזה טוב ה'!!!!
) עם קצת מלח והרבה שום.אפשר גם עם לחמניה?שירוש=]
בוודאי שאפשר עם לחמניהאיזה טוב ה'!!!!
לי'ז בתמוז זה כבר לא רלוונטי- אבל לט' באב אולי.אנונימי (פותח)
אפשר מתכון למרק גריסים?Nעלי
כמו מרק ירקות רגיל, רק שמוסיפים גריסיםרחלקה
הערה לגבי מרק גריסיםאיזה טוב ה'!!!!
מצטרפת..רחלקהאחרונה
שירשור חמיןתהילולה
חמין בקיץ?יהודיה מא"י
אז ככהאנונימי (פותח)

מתכון לחמין בוכרי - אושסובוקצת אחרת
במקום שקית קוקי אפשר שקית בדכלנית1אחרונה
אפשר לקנות גרגרי חומוס מבושלים ומוקפאים או שעועית מהדרין וכל שבת להוציא כמות קטנה (כמובן לא לבשל מיד אלא אחרי חצי שעה כי החומוס כבר מבושל, רק חסר טעם).
לחם חצי שיפון חצי מלאתהילולה
נראה לי שיש מתכון על האריזה של הקמחיהודיה מא"י
זהירות בהמרה לקמח שיפוןכלנית1אחרונה
לכן, ממליצה קודם לקחת מתכון שמגיע עם הקמח ואחרי שתלמדי איך הקמח מתנהג לעשות חצי חצי וכדומה.
כבר הרגתי חומיות ועוגה בניסיונות של קמח כוסמין..
דרוש בדחיפותתתתתתתתשביב
יש לך מתכון לעוגיות כלשהן ללא ביצים?יהודיה מא"י
יש לך את השקית של השוקולד צ'יפס?אמא מסורה
אני לא שמה ביצים בבצקים פריכיםאני ירושלמית
יש איזה כיףיהודיה מא"י
כמה עוגיות יוצאות מכזאת כמות^^?אמא מסורה
נראה לי איזה 100 עוגיות...אני ירושלמית
לא כזה קשהאביגיליאחרונה
יש בבישולה מהאגדות מתכון שהוא מראש בלי ביצים, אני החלפתי את המרגרינה בשמן, טיפת מיץ לחיזוק הבלילה, אפיה קצרה,
ויוצאות עוגיות רכות טעימות מדהימות
ארוחת ערב קרה >>ט'


חזה עוףיהודיה מא"י
מצרפים לזה אטריות, שגם כן לא אוכלים ממש לוהטות, או פשוט אוכלים בתוך פיתות עם סלט.
אוהבת גפילטע פיש? זה גם כן קר. ובכלל דג אפשר להכין קר.
לחם, ממרחים, חביתות, סלט.
פנקייק. (שהוא גם מנה, גם תוספת, וגם מנה אחרונה)
סלט אטריות קר עם טונה/גבינה מלוחה.
ופחות בריא - פסטרמה, פיתות, תירס מקופסאת שימורים, מלפופונים חמוצים, סלט.
רעיונותנחשונית
מרק גספצ'ו
מרק קסיק, טורקי או יווני - מלפפונים ביוגורט
פירות ביוגורט
סלטים משביעים:
סלט עוף
סלט תפו"א
סלט ביצים
סלט ניסואז
סלט טאבולה
סלט פסטה
סלטי ירקות מכל הצבעים הסוגים והמינים, חיים או מבושלים
קוסקוס ומרמומה, או כל תבשיל אחר. כן, קר.
פשטידות קרות
כריכים מושקעים ופרוסות פרצופים מקושטות, תכיני צלחת ירקות חתוכים והילדים ימרחו ממרחים ויקשטו בעצמם, אצלנו הם מאושרים לקשט ולאכול.
מרמומה???עטרה12
...בבקשהנחשונית
מרמומה ושקשוקה של טוניסאים
מרכיבים:
תרסיס שמן
3 גמבות מתוקות
1 פלפל ירוק בהיר
1 תפו"א
2 עגבניות בשלות
1 ראש שום
2 קישואים, אפשר
1 פלפלון חריף, אפשר
1 קופסה קטנה רסק עגבניות, אפשר (למי שאוהב רוטב יותר סמיך)
תבלינים: פלפל שחור, פפריקה מתוקה או חריפה, תלוי אם יש לכם לשון מברזל או מצמר פלדה. מלח, הריסה=זה החריף של הטוניסאים, יש צנצנות של זה ברוב המכולות והרשתות.
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לריבועים בגודל 2-3 ס"מ.
מרססים את הסיר היטב בשמן. שמים את הירקות בסיר בשכבות בסדר הזה:
גמבות, פלפלים, קישואים, תפו"א, עגבניות, שיני שום. להוסיף תבלינים והריסה למעלה.
אם מוסיפים רסק עגבניות, לערבב לפני הרתיחה או אחרי שהתקרר לגמרי לילה במקרר.
לא לערבב כשזה חם! שלא יתפוררו התפו"א. עדיף לא להוסיף מים ולהשגיח כל הזמן שלא יישרף. אפשר קצת מים אם חוששים שזה כן הולך להישרף.
לבשל עד לרתיחה עדינה, להנמיך לאש קטנה ולבשל עוד 1/2 שעה מכוסה, עד שהתפו"א רכים אך לא מתפוררים.
טעים עם קוסקוס, אורז, קינואה, פסטה, פתיתים, פירה, לחם, פיתה, ביצים קשות.
כדי להפוך את המרמומה לשקשוקה:
כדאי מלכתחילה לחתוך את הירקות יותר קטן, אבל לא הכרחי. אחרי הרתיחה פותחים בסיר על המרמומה ביצים כמספר האוכלים או כמה שיש מקום בסיר. מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כמו בהסבר למעלה עד שהביצים מתייצבות ומתחילות להתקשות.
מרקים קרים:
גספצ'ו - יש כמה אפשרויות ומצאתי המון ברשת, הבאתי כאן את זו שנראתה לי הכי טעימה והכי מוכרת. http://www.mevashlim.com/Recipe/379315.asp
צזיקי / קסיק / טרטור (לא טרטר, זה אוכל אחר) - שמות וגירסאות שונים לאותו מרק בלקני קר של מלפפונים ביוגורט. גם לזה יש באינטרנט גירסאות רבות, בחרתי אחת שנראתה לי דומה לאיך שאני מכינה.
http://www.sugat.com/recipe_new.asp?id=1566&CatID=1
חומרים:
250 גרם יוגורט איכותי סמיך
4 מלפפונים קטנים ודקים
5 גבעולי
שמיר, קצוצים דק
1 שן שום
1 כף מלח גס
פלפל
שחור
שמן זית איכותי
אני מוסיפה לכמות כזאת גם 2 מלפפונים קטנים, כבושים במלח, זה מוסיף המון. במקרה כזה, יש להפחית את כמות המלח, כי המלפפונים החמוצים כבר מלוחים מאוד.
הכנה:
1. קצצו את המלפפונים דק דק ושימו אותם במסננת על מנת לנגר את
הנוזלים.
2. כתשו את שן השום עם מלח גס עד שנוצרת מחית חלקה.
2.
ערבבו את היוגורט והמלח-שום בקערה היטב.
3. הוסיפו את המלפפונים ליוגורט
וערבבו. הוסיפו את השמיר וערבבו.
4. העבירו לצלחות אישיות, הוסיפו
כמה טיפות שמן זית ופלפל שחור מלמעלה והגישו.
ראיתי גם גירסאות בהן מרסקים את הירקות במעבד מזון.
עוד מתכון טוב שמצאתי מהקישור שלךעטרה12

הפעם עם הקישור...עטרה12
המרמורה יצאה מעולה!!!!עטרה12אחרונה


שמנת תוצרת ביתתהילולה
לפי מה שידוע לי.יהודיה מא"י
יש אפשרות ליצור שמנת להקצפה:אני ירושלמית

)חבילת חמאה קטנה או גדולה?יהודיה מא"י
אני מציעהחילזון 123
השאלה איזה כמות של שמנת זה יוצא...תהילולה
100 גר' חמאה, והכמות שיוצאת היא כמו של שמנת רגילהאני ירושלמית
תגגלגי...אחותואחרונה
פיצוניות של אמאפחיחיחי
מואה אה אה!!פלספנית
סתם, בעיקרון אני יודעת לבשל-- אבל בכלזאת, לבשל שבת שלמה ולבד-לבד בלי אמא שתתקן אם אני בכיוון של לעשות משו לא נכון, זה קצת מוזר. [ממ, אני בת 17, אם זה נצרך.. ילדה גדולה!
]א. רעיונות ל'מה להכין בכלל'. בעיקרון- חשבנו על מרק עוף [הודו, אותו עיקרון..] ועוף עם תפו"א לערב, שזה הכי בנאלי- ולבוקר לא היה לנו רעיונות, אולי עוף [עקב אי-אכילת בשר כל השבוע, שמים עוף גם בבוקר וגם בערב..], שניצלים [לילדים הקטנים יותר], ואז- דרושה תוספת. עם סד"ש נסתדר, חלבי זה הצד הנחמד של העסק. [אבל אנחנו לא רוצים חלבי בערב או בבוקר נגיד.] הדרישות הם- שהתוספת תהיה בנפרד מהעוף, בגלל אחות צימחונית.
ב. כמה כמויות בערך? אנחנו חמישה ילדים, כולם אוכלים נורמלי חוץ מהקטן.
ג. מתכונים- אנ'לא סגורה עליהם כ"כ. מרק עוף, מכינים ככה? שמים טיפה קמח/קוואקר בסיר, מוסיפים שמן. מטגנים קצת את הבצל וההודו. אח"כ מוסיפים מים ואת שאר הירקות, ומתבלים.
תפו"א אני יודעת, עופות- בתנור, על כמה מעלות? כמה זמן? לאחד נראלי נעשה עוף בדבש, שזה די אילתורים- סילאן, סויה, דברים שכאלה, נכון? ולשני רצינו עוף בביסלי, אבל נראלי זה מתכון מקורי של אמא שאפחד לא מכיר אז נאלתר. [אם מישו מכיר- אשמח למתכון מדוייק יותר
]משימה...אמא מסורה
תודה! ו-ברור שאינבעיה לבשל לבד.פלספנית

אמרת את הכלקצת אחרת
טוב,פלספניתאחרונה
[ממ, בואו נאמר שהנגלה הראשונה של התפו"א חוסלה ע"י כלמיני אחים שבאו 'רק לטעום אחד', אז כבר הכנתי נגלה נוספת.
]
אני צריכה מתכון לעוגה בלי הרבה קמח?!אמא קטנה
נשאר לי אולי כוס או כוס וחצי אם אגרד טוב טוב...איזה עוגה פשוטה אפשר לעשות ??
אשמח לנצל את הערב בשביל זה..
אם למישהי יש רעיון זמין ומהיר..
טורט או רולדהיהודיה מא"י
עדיין רלוונטי?קצת אחרתאחרונה
מה אתם מכינות לקינוח בשבת?ddba
האמת היא שאני אף פעם לא יודעת מה להכין
מה אפשר להכין חוץ מעוגה או עוגה עם משהו אחר?
דברים קלילים בבקשה גם ככה עסוקים בבישולים...
אהה ותודה מראש
גלידה, סלט פירות, אבטיח, מלון, פירות עונה...יהודיה מא"י
ואפשרקצת אחרתאחרונה
עוגיות תמרים-דחוףNעלי
אין לי כמויות, אני הייתי מאלתרתאני ירושלמית
תסתכלי באתר של ניקי ב.קצת אחרת
הכנתי לפורים...Curious
תכנסי לגוגלאמא מסורה
ראיתי.....Curiousאחרונה

פעם הייתי עושה את זה מחבילה של תמריםאורושקוש
אני עושה ככה-אורושקוש
לא לא לאיהודיה מא"י
לגבי הגלידה - זה תלוי באיזה פירות את משתמשת. יש פירות שהרסק שלהם יוצא סמיך וכבד נורא, ולכן אפשר פשוט לערבב אותם עם קצפת וזהו. (כמו בננה ומנגו)
אבל רוב הפירות מכילים יותר מדי מים, מה שיגרום לגלידה להיות קשה. מתאים לארטיק, אבל לא לגלידה.
חותכיםך את הפירות, מוסיפים סוכר (רבע מכמות הפרי, עד כמות ששוה לכמות הפרי) מבשלים עד שהפירות רכים, וחלק ניכר מכמות המים התאדתה. (לבשל על אש קטנה, שלא ישרף) מחכים שיתקרר ומרסקים היטב. (יוצאת מן ריבה נוזלית למדי) את זה מקפלים לתוך חבילת שמנת לקצפת, מוקצפת. היחס צריך להיות כזה: על חבילת שמנת אחת, צריך ספל ריבה.
אם את רוצה יש גם מתכונים לגלידת שוקולד, גלידת ריבת חלב, וגלידת שוקולד לבן ותותים... כולם בלי ביצים.
מצטערת שלקח לי כ"כ הרבה זמן לענות. בעיות עם האינטרנט.
באמת?!אורושקוש
הנהיהודיה מא"י
חבילת שוקולד מריר
חבילת שוקולד חלב
120 מ"ל חלב
שמנת לקצפת
ממיסים בבן מרי שוקולד + חלב
נותנים להתקרר היטב
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול.
גלידת ריבת חלב
אם קונים ריבת חלב: לוקחים ריבת חלב בכמות של גביעה גבניה קטן, ומערבבים עם מעט חלב (20-30 מ"ל, אין צורך לדייק) כדי שתהיה יותר נוזלית.
מקציפים חבילה של שמנת לקצפת, ומערבבים עם הריבה בתנועות קיפול.
אם מכינים לבד: מכבים את האש קצת מוקדם כדי שהריבה תשאר קצת נוזלית. משתמשים בכמות ריבת חלב של גביע גבינה לחבילת שמנת לקצפת אחת.
{
ריבת חלב:
2 ליטר חלב (יכול להיות גם קצת חמוץ)
1/2 קילו סוכר
כפית סודה לשתיה.
מביאים לרתיחה, ואז מעבירים לאש קטנה מאוד. מבשלים פתוח במשך כשעתיים וחצי עד שלוש מערבבים מידי פעם. הריבה מוכנה כשיש לה צבע חום כרמל כהה, מרקם חלקלק, וכאשר מרימים ממנה בכף היא נשפכת בתחילה בחוט ובסוף בטיפות מתמשכות. נשארת כמות של כוס וחצי. וקחו בחשבון - זה ענין של נסיון לדעת מתי בדיוק הריבה מוכנה, לכן בהתחלה היא עלולה להיות נוזלית מדי/שרופה בתחתית.
}
יש עוד אני אכתוב כשיהיה לי זמן
וגלידת וניל פרווה עם פצפוצי שוקולד?תהילולה
תכיני את הפודינג לפי ההוראות שלויהודיה מא"י
איך אפשר לעשות את זה בלי חלב? אם אני לא רוצה חלבי.אורושקוש
לקנות מוכן ;)יהודיה מא"י
נראה ליאורושקושאחרונה
דרוש מתכון לשטרודל תפוחים עם בצק עלים*sapir*
שטורדליהודיה מא"י
מכינים מלית - חותכים תפוחים, מבשלים אותם עם סוכר וקינמון, ואפשר גם צימוקים.אחרי שהם מתרככים מוסיפים קצת קורנפלור/קמח תפו"א (לא חובה) כדי להסמיך עוד קצת את הרוטב.
מבצק פילו - מניחים כמה עלים אחד עם השני - כל עלה צריך למרוח במרגרינה/חמאה מומסת. שמים פס של מלית, מגלגלים, את הגליל סוגרים לטבעת, מורחים בביצה, אופים בתנור.
מבצק עלים - מרדדים לעובי הרצוי (לא דק מדי) שמים פס של מלית וכו'...
אפשר להוסיף בפנים אגוזים קצוצים וכו'.
עם תעשי חיפוש בגוגל תגיעי למתכונים מדויקים יותר.
שטרודל אמיתי, מכינים מבצק שטרודל
אני ירושלמית


בצק שטרודל זה בצק פילויהודיה מא"י
אני זוכרת שרציתי להכין פעם שטרודל תפוחים אלא שלא רציתי להשתמש בבצק מוכן. חיפשתי, יגעתי וטרחתי עד שמצאתי מתכון שבו לא השתמשו בבצק עלים/בצק פילו. התחלתי לעקוב אחרי ההוראות במתכון, וגיליתי שהמתכון פשוט מדריך כיצד להכין בשיטות ביתיות בצק פילו.
לא הצלחתי במיוחד למתוח אותו, אבל השטורדל יצא טעים, אז למי אכפת?
לא ולא! הנה ההגדרה למקור מויקיפדיה:אני ירושלמית
בצק השטרודל הווינאי מאוד גמיש. הוא מוכן בעזרת קמח בעל ריכוז גבוה של גלוטן, עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר. לשם קבלת בצק דק מאוד, הוא מונח על גבי סדין ונמתח לעלה דקיק בעזרת גבות כפות הידיים בלבד בכיוון מן המרכז והחוצה, בתהליך הדורש זמן רב. לאחר מכן הבצק ממולא במלית תפוחים המונחת עליו רק לאחר סחיטה והידוק קפדניים, כשמתחתיה שכבה של פירורי לחם לשם ספיגת הנוזלים. השטרודל מגולגל בזהירות תוך משיכתו של הסדין, הידוק והימנעות מקריעתו של הבצק, ולאחר מכן קצוותיו נתחבים אל בין השטרודל לתבנית. השטרודל מועבר בזהירות אל התבנית, מהודק שוב ונמרח בקפידה בחמאה או במרגרינה מומסת. הוא נאפה בתנור בחום של 200–240 מעלות צלזיוס, בתלות בכמות המלית (ככל שכמות המלית גבוהה יותר, החום יהיה נמוך יותר), ובמשך זמן של 45–60 דקות. לאחר האפייה ניתן לפזר על השטרודל אבקת סוכר.
מאפה השטרודל האוסטרי המסורתי שונה מהשטרודל המוגש בשאר העולם, שלעתים קרובות עשוי בצק פילו או בצק עלים. מקור נוסף של השטרודל הוא המאפים היווניים והמזרח-תיכוניים.
שטרודל טעיםאנונימי (פותח)אחרונה
איך מצילים אבטיח ומהר?!תהילולה
אם הוא לא טעים, אז סביר להניח שכל מה שתכיניאני ירושלמית

הוא טעיםתהילולה
קרטיב/ארטיק אבטיחיהודיה מא"י
לארטיק אבטיח - מוסיפים גם חבילת קצפת.
להקציף את הקצפת?תהילולה
לערבב את הקצפת כמו שהיאאני ירושלמית
דווקא להקציףיהודיה מא"י
אה, ובגלל שלא הייתי ברורהיהודיה מא"י
הבעיה היא ששמנת היא חלבית.. כשאפשר אני משתמשת רק באורושקוש
מאז שנודע ברבים נזקי המרגרינהיהודיה מא"י


שמן קוקוס או דקלים דווקא בסדר לא?חילזון 123
שמן קוקוס ושמן דקליםיהודיה מא"י
צר לי לאכזבתהילולהאחרונה
מתכונים טעימים..שירוש=]
ב. אני צריכה גם מתכון טעיםם לרוטב לפסטה מוקרמת.. ואני ישמח גם למתכון לרוטב אדום.. זתומרת איזה תבלינים לשים ברוטב אדום ובאיזה כמויות..
ג. לימונדה קרה-- איך מכינים??
ואם יש למישו מתכון למאכל טעעים וקל להכנה ..אני גם ישמח..
מממ... עשית לי תאבון....האהבה שלי
אה. שום. ברוטב אלפרדו חובה באדום רשות
האהבה שלי
בדיוק הערב הכנתי ארוחת ערב לאחים שלי..- פנקייקים!אביה14
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה
- שלושת רבעי כוס חלב
- 2 כפות שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- סירופ מייפל/ סירופ שוקולד
אופן ההכנה
מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה גדולה ומוסיפים את הסוכר.
טורפים את הביצה בקערה נפרדת, מוסיפים את החלב, 2 כפות שמן ותמצית הוניל.
מערבבים היטב...מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח ובוחשים היטב עד שהקמח נרטב ומתקבלת בלילה נוזלית די סמיכה.
משמנים מחבת במפית נייר טבולה בכפית שמן ומחממים בחום בינוני גבוה.
מודדים מנות בלילה במצקת או בספל קטן, יוצקים למחבת החם.כאשר על הפנקייק'ס מתחילות להיות בועות גדולות הופכים אותם לצד השני, ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים.
בתאבון!
אני הכנתי בכמות כפולה, ויצא סבבה.
פנקייק אורגינליהודיה מא"י
גביע שמנת חמוצה
2 ביצים בינוניות
1/2-1 קמח
חצי חבילת אבקת אפייה
2 כפות סוכר
כף שמן
אם צריך - מעט חלב.
מערבבים את הכל חוץ מהשמן היטב בעזרת מטרף לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
משמנים מחבת טפלון. יוצקים בעזרת מצקת כמויות מדודות מטגנים משני צדדים על אש קטנה. ועצה שלי - לקחת מחבת כזאת שתטגני בה פנקייק אחד בכל פעם. (או במחבת פנקייק כמובן)
לגבי כמות הקמח - זה תלוי בכמה עבים את רוצה אותם. לפנקייק דקים שמים פחות קמח שגורם לתערובת להיות דקה יותר, ולפנקייק דקים יותר. לפנקייק עבים שמים יותר קמח שגורם לתערובת להיות סמיכה יותר, ולפנקייק עבים יותר.
אפשר להוסיף לפנקייק: קליפות תפוז מגורד, קקאו, תמצית וניל, מעט יין, שוקולד מגורד, קוקוס, ועוד כיד הדמיון הטובה.
בקמח התכוונת בטח לכוסותחילזון 123
צודקת
יהודיה מא"יאחרונה
ואכן אבקת האפייה איננה הכרחית כלל, ובאחר וביצים תופחות בחום.