אולי אתן יודעות מה עושים עם אטריות מסוג ורמצ'לי? (נראה לי שככה כותבים את שמן, הן נראות כמו אטריות למרק, קצרות יותר ורזות יותר) - בעלי קנה אותן "כי הן היו נורא חמודות", ואין לי מושג מה עושים בהן.
עזרה - פסטה ורמצ'לישיקמה
אפשר למרקיהודיה מא"י
ואפשר גם למוקפץ/נודלס (אפילו שזה לא נודלס אמיתי)
ואם אף אחד מהם לא מתאים לך, אז אפשר סתם עם רוטב, רק זהירות לא לבשל אותן יותר מדי.
תכתבי בגוגל ורמצ'לי ותקבלי מתכוניםנחשוניתאחרונה
על מה אתן מרדדות?heh
כאשר אני מכינה עוגיות, אני מרדדת על נייר פרגמנט, מכיוון שאני לא אוהבת שמניחים אוכל ממשי על שולחן חשוף.(בשרי/ חלבי).
אבל הנייר נקרע מהר, וגם הייתי רוצה פתרון קבוע ולא חד פעמי, בקיצור- אם יש למישהי רעיון יותר מוצלח מניר פרגמנט, אשמח לאמץ.
יש לי קרש חיתוך מזכוכית יש משטחי סיליקוןאם הבנים12
אפשר לקנות חתיכת מפליהודיה מא"י
אני גם מרדדת על נייר פרגמנטאני ירושלמית
דוקא יחסית זה נוח לי. בפרט שאפשר לזרוק את זה...
יש לקנות משטח לרידוד כך שהבצק לא נדבק. אין לי ניסיון עם זה, סתם ראיתי פרסומת ברשת...
יש משטח רידוד מסיליקון.מאמע צאדיקה
ממה שיצא לי לנסות את זה פעם- ממש מעולה!!!
(יתכן שיש כאן גורם של איכות ביחס לחברה שמייצרת...)
הבעיה בכל המשטחים האלו זה הגודל המוגבל שלהםיהודיה מא"י
לי אישית כבר יצא לרדד בצק לאורך של קרוב ל2 מטר.
ולא אין לי בעיה לרדד פשוט על השולחן. אני מנקה אותו היטב לפני ואחרי, וזהו.
שונאת להיות מוגבלת במקום העבודה שלי.
מה שכן משטח סיליקון באמת נשמע כיף. בטח לא נדבק, ולא צריך לקמח.
ולא אין לי בעיה לרדד פשוט על השולחן. אני מנקה אותו היטב לפני ואחרי, וזהו.
שונאת להיות מוגבלת במקום העבודה שלי.
מה שכן משטח סיליקון באמת נשמע כיף. בטח לא נדבק, ולא צריך לקמח.
אצלי על שולחן המטבח יש ניילון שקוף עבה(לא חד פעמי)חילזון 123
ואני עובדת על זה תמיד עם הבצקים ואח"כ מנגבת עם סקוטצ'.
אם לא מכסים באופן קבוע את השולחן אפשר להחזיק אחד רק למטרת הבצקים.
רק צריך לחזק עם משהו כדי שזה לא יזוז כשמרדדים, אפשר עם תופסנים מיוחדים לחיבור מפות לשולחן.
גם אצלינו,פשוט שמים את השעוונית על השולחן.אמא קטנהאחרונה
ואת יכולה לקנות באיזה גודל שמתאים לך...נוח ממש!!
דחוף: מה אפשר לעשות עם חלבונים+חצי כוס סוכרבילי
שהתערבלו להם בנחת ולא יצא מזה קצפת?
יש איזה עוגה שיש בה דבר כזה.
אה ויש גם את הצהוב מהנגלה הבאה.
אנא עזרה, ותזכו להציל מאיסור "בל תשחית"
כל האופות לכאן!
להוסיף לעוגה בחושה.יהודיה מא"י
ואם את לא מכינה עכשיו אפשר לשים במקפיא בתוך קופסא קטנה ביחד עם החלמונים מהנגלה הבאה.
תרשמי על המכסה שיש בפנים X ביצים + Y סוכר. אח"כ להפשיר והשתמש לעוגה בחושה שלא דורשת הקצפה של ביצים כלל.
תודה רבה זה מה שאעשה כנראה....ביליאחרונה
מה זה "משפר אפיה"?אמהונת
חובה??
כימיקלים שמוסיפים במאפיותאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
זה הופך את המאפים להרבה יותר טובים.
אם את לא מתנגדת באופן קיצוני לדברים כאלה (ז"א קונה לחם בחנות למשל) אז מומלץ בחום להוסיף את המשפר במתכונים שבהם הוא מופיע.
עד כמה שידוע לי יש רק חברה אחת שמשווקת את זה בחנויות רגילות ומפאת צו איסור פרסום (מלשון פרסומות) לא אציין את שמה. נמצא בחנות במקרר מוצמד לשקית שמרים טריים של אותה חברה.
אוף הקולורבי הזהנחשונית
בעלי קנה המון כי זה היה בזול, רוב הירקות יקרים כרגע. ניסיתי במרק ירקות - לא טעים. בסלט לבד, מגורד דק - לא טעים. בסלט קולסלו עם גזר, במקום כרוב - לא טעים. זה כן טעים לי מקלות סתם ככה עם מלח. אבל בעלי וילדי לא נוגעים בזה בכל צורה ומצב צבירה. יש לכם רעיונות לפני שאני אומרת לקולורבי שלום ולא להתראות? 

רעיון שמתאים גם לשבועותאיזה טוב ה'!!!!
מרק קולורבי -
מבשלים את הקולורבי עד שמתרכך, מוציאים מהמים, מרסקים בבלנדר. מחזירים לסיר ומוסיפים שמנת לבישול, מים חדשים ותבלינים (לא הרבה, בעיקר מלח אפשר קצת אבקת שום).
ממשיכים לבשל עוד קצת על אש נמוכה.
יוצא מרק סמיך, ויחסית לשאר המוצרים שאני מכיר שעשויים מקולורבי אפילו טעים. (אני גם לא אוהב קולורבי ככב סתם)
בהצלחה.
מקלות קולורבי בפירוריםיהודיה מא"י
מקלפים את הקולורבי היטב. בקליפה יש סיבים לא נעימים בכלל לאכילה. חותכים גם את החלק התחתון מאותה סיבה.
חותכים את הקולורבי לצ'יפסיםמבשלים במים עם מעט מלח עד שהם מתרככים.
מסננים מהמים.
ממיסים בסיר חמאה/מרגרינה, או מחממים שמן.
מוסיפים פירורי לחם/קמח מצה, שום, פפריקה מתוקה, מעט מאוד כורכום (אם משתמשים בפרורים מוזהבים אין צורך בפפריקה וכורכום) ואפשר גם שומשום.
מערבבים עד שנוצרים פירורים זהובים. אם צריך מוסיפים עוד פירורים/שמן.
מוסיפים את מקלות הקולורבי המבושלים, ומערבבים כך שהפירורים מצפים את הקולורבי.
אצלנו טורפים את זה, מצד שני אצלנו אוהבים מאוד קולורבי. אני משתמשת בו למרק לבן סמיך, לפשטידות כו'.
ועוד משהו - קולורבי מחזיק המון זמן במקרר. אז למה שלא תהני לך פשוט מקולורבי חי כאוות נפשך עד שיגמר?
אפשר לנסות>נדנדה כתומה.
לבשל קצת במים, שלא יהיה קשה כ"כ(לקלף לפני זה..) לפרוס לפרוסות ברוחב כ-1\2 ס"מ-1 ס"מ. לצפות בביצה ופירורי לחם(כמו שניצלים) ולטגן.
זה^^ ממש-ממש טעים!!
ואולי גם זהקצת אחרת
קולורבי וגזר חתוכים למקלות דקים בתוך המון המון מיץ לימון.
זה טעים מאד במרק עוףחילזון 123אחרונה
נותן טעם של כרוב קצת.
מי יכול להסביר לי איך מכינים קיגל\פשטידת איטריות?חילזון 123
לא חלבי.
תודה.
קוגל ירושלמי? או מתוק?אני ירושלמית
אין לי מושג מה ההבדלחילזון 123
...

ירושלמי זה עם סוכר מקורמלאני ירושלמית
מתוק זה רק עם סוכר רגיל
בדיוק היום התפרסם מתכון לקוגל ירושלמי:אני ירושלמית
אני מכינה קוגל כזה והוא טעים מאד!! אישית אני שמה פחות סוכר, כי אצלי אוהבים יותר מלוח.
בהצלחה!
קוגל אטריות ירושלמי חריף-מתוקקצת אחרתאחרונה
מצוין. הכנתי בדיוק השבת.
2 חב' אטריות סבתא (800 ג')
2 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1 כף גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור (אני שמה יותר, אוהבת פיקנטי)
1 כפית קינמון
3-4 ביצים
1 כוס מים
יוצקים לסיר רחב את השמן ומפזרים עליו את הסוכר באחידות. מחממים את הסוכר רק עד שהוא מבעבע ומשחים. מוסיפים מיד כוס מים קרים (זהירות! זה קופץ!). מערבבים להמסת הסוכר שלפעמים כבר הפך לגבישים. מוסיפים לסיר כ-2.5 ליטר מים ומרתיחים. מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהן מתרככות. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את שאר החומרים. לערבב לפני שהביצים יהפכו לחביתה. מעבירים לתבנית גדולה ואופים במשך כשעה וחצי. בסוף מסירים כיסוי להשחמה.
בצק שק"מתהילולה
למי שמכירה בצק שק"מ-
צריכה דחוף רעיונות למלית חלבית לשבועות.
אולי משו עם חצילים...?? הולך בכלל עם גבינה?
כל הצעה תתקבל בברכה..
אה ומלוח כמובן!
מה שמתחשקיהודיה מא"י
פטריות, גבינה וזיתים, פירה עפ גבנ"ץ (
) שמנת ובצל, פיצה, תרד, תירס...
) שמנת ובצל, פיצה, תרד, תירס...שמי לב לדברים הבאים - גבינה, שמנת וכו נוזלות כשהן חמות, להדק היטב אחרת כל המילוי יברח החוצה. חוץ מזה זהירות לא לשים יותר מדי מלוי, אחרת שוב הכל בורח.
גבינהתהילולה
גבינה לבנה רגילה??
כל סוגי הגבינותיהודיה מא"י
צריך להזהר איתן שלא יברחו החוצה.
(או שלא הבנתי מה את שואלת)
התכוונתיתהילולה
איזה גבינה מומלץ לשים בתוכו?
גבינה לבנה רגילה?
איזה שמתחשק לךיהודיה מא"י
לבנה, קוטג', שמנת חמוצה, בולגרית, צהובה, פרמזן, קשקבל, נפוליאון... תערובת של כמה. הכל לפי הטעם והתקציב.
אבל לא הייתי שמה גבינה חלקה, אלא מתבלת אותה.וגם לא רק גבינה צהובה/בולגרית, אלא מערבבת עם איזו גבינה רכה.
סליחה על הבורות, מה זה בצק שק"מ?עוד כינוי
שמנת קמח מרגרינה. וזהויהודיה מא"יאחרונה
הייאייייל
למישו יש המלצה כיצד להכין סעודה "חלבית".. אבל מחומרים פרווה???
מחליפיםיהודיה מא"י
חמאה במרגרינה
חלב בחלב סויה/ריץ' קפה
שמנת מתוקה בקצפת צמחית
גבינה צהובה בטופו
גבינה לבנה בגבינת סויה
וכו הלאה
יקר, ולא בריא להחריד.
.חילזון 123אחרונה
אני עשיתי בעבר ככה שרוב הארוחה היא בעצם פרווה ויש כמה דברים שהם דומים קצת לחלבי. (אפשר גם להכין משתי הגרסאות).
מרק פרווה של פטריות ובצל אפשר עם קרוטונים
דג כלשהו
אורז עם צימוקים
פשטידה טובה שהיא לא חלבית
אפשר בלינצס עם מילוי של פטריות ובצל (או עם גבינה לבנה של טופו, אם אוהבים)
אפשר פיצות קטנות בלי גבינה נגיד עם טונה\ירקות\זיתים (אולי זה יותר פוקצ'ה?)
עוגות עם קצפת של שמנת מתוקה פרווה זה לא בעיה להכין.
למישהיא/מישהוא יש מתכון לעוגת גבינה עם בסקוויטים??~moriya~
או משהו בסגנון- פשוט וקל?
תודה...
כן..אנונימי (פותח)
מתכון ממש פשוט וכמה שהוא פשוט הוא טעים!
א.רפדי תבנית -איזה גודל שאת רוצה בבסקווטים שטבלת קודם במים עם 1/2 כפית נס קפה.
ב. הכיני את הגבינה מתוקה שאותה תמרחי על שכבת הבסקווטים ששטחת קודם: ערבבי גבינה לבנה עם קצת אינסטנט פודינג וניל+קצת תמצית וניל+סוכר ושטחי על הבסקוויטים כמו שכתבתי..
ג. שטחי שוב שכבה של בסקווטים על שכבת הגבינה- אך אל תרטיבי פה אותם עם המים ונס הקפה..
ד. הכיני שוקולד - כמו לציפוי של עוגה כושי רגילה ,ולקישוט- ניתן להוסיף סוכריות צבעוניות .
נכון פשוט?!....
נ.ב. טעים ושווה לתת לזה לשהות כמה זמן במקרר ואז הבסקווטים מתרככים ויוצא מעולה בחיתוך!
תהני!

פשוט וקלעוד כינוי
מערבבים 2 כוסות חלב, 1 קופסת גבינה (250 גר') וחבילת אינסטנט פודינג וניל.
בתבנית שמים שכבה ביסקויטים, שכבה מהבלילה וכו' (3-4 פעמים תלוי בגודל התבנית)
וזהו.
לשדרוג ניתן לשים מלמעלה קרם שוקולד, שוקולד מגורד, סוכריות לעוגה וכיד הדמיון הטובה...
מנסיון ילדים ומבוגרים נהנים.
בהצלחה
תודה לכולם!!!~moriya~אחרונה
כשמקפיאים עוגה,מעפר אני באה
איך מחזירים אותה שתהיה רכה וטעימה כאילו שלא הייתה במקפיא?
מפשירים לכמה זמן~moriya~
בשבת יוצא מעולה לשים לחצי שעה+- על הפלטה- יוצא נהדר!!!!!!!!!!!1
פשוט מפשיריםתהילולה
תוציאי מהמקפיא יממה לפני ההגשה ותשאירי בחוץ.
לגבי חימום על הפלטה- אצלי היא התייבשה בשבת האחרונה ונשרפה מלמטה, אז אולי צריך לשים גבוה יותר ולא הרבה זמן...
אולי מישהי יודעת?
אפשר לחמם 10 דקות בתנור לפני השימושחילזון 123אחרונה
נראה לי שאפשר להשתמש בה לעוגותיהודיה מא"יאחרונה
ולגבי ההבדלים, אני ממליצה לך להסתכל באתר של ויקיפדיה, או לעשות חיפוש בגוגל.
רעיונות~א.ל
לאוכל זמין, קל ובריא שאפשר להכין במעונות בתור סטודנטים?
(קחו בחשבון את עניין הכסף, את עניין הנגישות לכלי בישול- שזה לא כזה קיים והזמן)
אשמח לשמוע את רעיונותיכם היצירתיים 

פסטה ופסטה ושוב פסטה?חילזון 123

אפשר להביא טוסטר ולהכין טוסטים שווים עם הרבה ירקות וכאלה.
סלטים - לא דורש בישול.
תפ"א מבושלים עם מעט חמאה, סלט,heh
כמה רעיונות..אוהבתותךאחרונה
בס"ד בר"ה
בעיקרון- אפשר להכין מרקים שווים, כל פעם מירקות זמינים אחרים. זה מזין ויחסית קל להכנה. (אני מכינה כמות כפולה ואז זה נשאר גם למחרת.. אז ככה שמגיעים רעבים בסוף היום לא צריך להתחיל לבשל ולחכותתתת..)
אפשר להכין שקשוקה, שזה ג"כ יחסית לא עבודה רבה ותוצאה טובה מאד.
אפשר גם לעשות בתחילת שבוע או משהו כמות של שניצלים, קציצות (דג, עוף או בשר)- ואז נשאר רק להוסיף תוספת לכל יום.
חוצמזה, שמאד מומלץ טוסטר- קודם כל: אפשר להכין טוסטים שווים ומשביעים!
גם, את יכולה לקנות שניצלוני דג, נקניקיות (פרווה), טבעולים למיניהם וכו- ואז מחממים אותם ג"כ בטוסטר וחוסכים את הבלאגן של סירים וכו'.
נ.ב
מאד מאד ממליצה להקפיד לאכול אוכל מזין עם כ-ל אבות המזון ולא פחמימות ועוד פעם פחמימות, למרות שזה באמת הכי זמין ואין כוח כל פעם להקפיד ע"כ - אח"כ במצטבר נוצרים חסרים..
בעיקרון- אפשר להכין מרקים שווים, כל פעם מירקות זמינים אחרים. זה מזין ויחסית קל להכנה. (אני מכינה כמות כפולה ואז זה נשאר גם למחרת.. אז ככה שמגיעים רעבים בסוף היום לא צריך להתחיל לבשל ולחכותתתת..)
אפשר להכין שקשוקה, שזה ג"כ יחסית לא עבודה רבה ותוצאה טובה מאד.
אפשר גם לעשות בתחילת שבוע או משהו כמות של שניצלים, קציצות (דג, עוף או בשר)- ואז נשאר רק להוסיף תוספת לכל יום.
חוצמזה, שמאד מומלץ טוסטר- קודם כל: אפשר להכין טוסטים שווים ומשביעים!
גם, את יכולה לקנות שניצלוני דג, נקניקיות (פרווה), טבעולים למיניהם וכו- ואז מחממים אותם ג"כ בטוסטר וחוסכים את הבלאגן של סירים וכו'.
נ.ב
מאד מאד ממליצה להקפיד לאכול אוכל מזין עם כ-ל אבות המזון ולא פחמימות ועוד פעם פחמימות, למרות שזה באמת הכי זמין ואין כוח כל פעם להקפיד ע"כ - אח"כ במצטבר נוצרים חסרים..
שאלה:מעפר אני באה
מישהו טעם/עשה עוף עם קולה וזה יצא לו טעים??
אם כן, איך עושים את זה??
במה כדאי לתבל? וכמה קולה להשים?
טעמתי לפני שנתיים-שלושאורושקוש
שכנה שלי היתה עושה..
לא יודעת..זה די רגיל..קצת מתוק..
אבל לא חבל על הבריאות אם אפשר בלי אז לא עדיף?!
לא יודעת שמעתי שזה ממש טעים עם קולה אני רוצה לנסותמעפר אני באה
אבל איך עושים את זה???
זה ממש טעים...נדנדה כתומה.אחרונה
אני יכולה לנסות להשיג לך תמתכון מאמא שלי.. היא הבשלנית של העוף אצלנו..
ואני אומרת שזה טעים> בתור אחת ששונאת קולה, ולא שתתה קולה כבר איזה 4 שנים...
דרוש מתכון לעוגיות בלי מרגרינה שאפשר לעשות צורותחילזון 123
עם הילדים.
יש דבר כזה?
(היה נדמה לי שהיה שרשור על זה כבר אבל אני לא מוצאת אותו...)
יש!מעפר אני באה
עוגיות סבתא
4 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
4 כוסות קמח
שקית א. אפיה
מעט סוכר וקינמון מעורבבים
*מערבבים הכל ולשים.
*מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ.
*קורצים צורות.
*מפזרים סוכר וקינמון.
*מכניסים לתנור ב-180 מעלות שחומם מראש לכ- 15 ד' עד שהעוגיות מזהיבות.
בהצלחה!!!
תודה. ניסיתי ויצא מצויין.חילזון 123
בצק ממש נחמד וקל.
בבקשה!מעפר אני באה
תודה!!!!hehאחרונה
בשם האנושות והכולסטרול של משפחתנו.
יצא מעולה!!!!(הוספתי שקית סוכר וניל)
שתי שאלות, ברשותכם:אלעד
1. האם נכונה השמועה שכל ההבדל בין סוכר חום ללבן הוא הצבע? או שבאמת הסוכר החום יותר בריא (או ליתר דיוק- פחות מזיק)?
2. מה עדיף: לחם מקמח לבן שנאפה בבית, או לחם קנוי מקמח מלא? [השיקולים- קמח לבן הרבה פחות בריא, ואפילו מזיק, ומצד שני במאפיות מוסיפים המון משפרי אפיה, חומרי טעם וריח, מייצבים וכדו' שגם הם לא ידועים בסגולתם הבריאותית..]
תודה!
לילה טובדרדוסית
לגבי 1. אני זוכרת זפעם דנו על זה והגענו לתוצאות שסוכר חום פחות בריא מסוכר לבן בכמויות קטנות, בקמויות מסחריות יש הבדל כלשהו ואני לא זוכרת מהו בדיוק והוא כן בריא יותר.
לגבי 2. אני מאמינה שעדיף לחם בייתי מאש לחם תעשיתי? אבל אם כבר עושים לחם בבית למה לא לעשות אותו מקמח מלא?
לגבי 2. אני מאמינה שעדיף לחם בייתי מאש לחם תעשיתי? אבל אם כבר עושים לחם בבית למה לא לעשות אותו מקמח מלא?
הבדל מהותי...אופה
1) ההבדל הוא לא רק בצבע. תטעמי ותראי. סוכר לבן הוא סוכר חום מזוקק. בתהליך הזיקוק נותר נוזל צמיגי כהה, מולסה. המולסה נותנת טעם שונה לסוכר החום. במולסה יש ויטמינים ומינרלים. יוצא מכך שיש כמות כלשהי של ויטמינים ומינרלים בסוכר חום, אם כי די קטנה. בסוכר חום כהה נשארה יותר מולסה מאשר בבהיר. בבישול ואפיה יהיה הבדל בין שימוש בסוכר לבן לחום.
מבחינה בריאותית- מדובר בסוכר בכל מקרה. פחמימה פשוטה. אם כבר להשתמש בסוכר, ואם לא מפריע לך השוני בטעם, מרקם וכו', אז כנראה שזה פחות מזיק. אני לא בטוחה בכלל שיש הוכחות מחקריות, אם זה חשוב לך.
מבחינה קולינרית- צריך להשתמש ביותר כדי להגיע לאותה רמת מתיקות, יש טעם שונה ובסוכר חום כהה ההבדל מודגש יותר, וכיון שסוכר חום הוא לח, עוגיות, למשל יצאו רכות יותר.
2)לחם שנקרא 'לחם מקמח מלא', הוא לא תמיד עשוי כולו מקמח מלא. בדרך כלל יש כמות ניכרת של קמח לבן. בכל אופן, קמח מלא עדיף. אם את כבר קונה לחם מקמח מלא שלם, בדרך כלל לא מוסיפים לו יותר מדי דברים. בלחם פרוס יש יותר חומרים משמרים. לידיעה כללית- חומצה אסקורבית היא ויטמין סי, ומשתמשים בה להארכת חיי המדף של הלחם. כך שלפחות החומר המשמר הזה הוא בסדר. יש עוד חומרים משמרים, מייצבים ומשפרי אפיה שהם 'בסדר'.
אם את בכל אופן חוששת, אני מצטרפת לדרדוסית בהצעה להכין בבית מקמח מלא. גם זול יותר ואת גם יודעת ממה זה עשוי.
מבחינה בריאותית- מדובר בסוכר בכל מקרה. פחמימה פשוטה. אם כבר להשתמש בסוכר, ואם לא מפריע לך השוני בטעם, מרקם וכו', אז כנראה שזה פחות מזיק. אני לא בטוחה בכלל שיש הוכחות מחקריות, אם זה חשוב לך.
מבחינה קולינרית- צריך להשתמש ביותר כדי להגיע לאותה רמת מתיקות, יש טעם שונה ובסוכר חום כהה ההבדל מודגש יותר, וכיון שסוכר חום הוא לח, עוגיות, למשל יצאו רכות יותר.
2)לחם שנקרא 'לחם מקמח מלא', הוא לא תמיד עשוי כולו מקמח מלא. בדרך כלל יש כמות ניכרת של קמח לבן. בכל אופן, קמח מלא עדיף. אם את כבר קונה לחם מקמח מלא שלם, בדרך כלל לא מוסיפים לו יותר מדי דברים. בלחם פרוס יש יותר חומרים משמרים. לידיעה כללית- חומצה אסקורבית היא ויטמין סי, ומשתמשים בה להארכת חיי המדף של הלחם. כך שלפחות החומר המשמר הזה הוא בסדר. יש עוד חומרים משמרים, מייצבים ומשפרי אפיה שהם 'בסדר'.
אם את בכל אופן חוששת, אני מצטרפת לדרדוסית בהצעה להכין בבית מקמח מלא. גם זול יותר ואת גם יודעת ממה זה עשוי.
מחילהאלעד
נכון אמנם שללחם מקמח מלא יש טעם מעניין, אבל הוא לא תופח ורך כמו הלחם הרגיל..חסר לי את זה 

כבר שנה שאני לא קונה לחם. רק אופה בביתאלעד
כל פעם משו אחר..ואף פעם לא בדיוק לפי המתכון..
מי מעלה שרשורים מתהום הנשיה?????????????????אני ירושלמית
זה באג שעולה לפעמים. פשוט אל תעני להם- והם ירדומאמע צאדיקהאחרונה
חזרה לדף הבא...
במקרה הזה עניתי לך הסבר- כדי שתביני להבא מה קורה ומה לא מממלץ לעשות
(בתור מנהלת את יגכולה גם למחוק את התגובות האחרונות- שלי ושלך, וככה השירשור ישאר נאמן לתאריך שלו...)
ושיהיה ב"הצלחה בניהול החדש!!
רוצים לפתוח שרשור סלטים?קצת אחרת
הנה האתגר:
רק סלטים פשוטים זולים ומהירים מוזמנים!
פשוט = עד שני מרכיבים מלבד שום/בצל
מהיר = עד פעולה אחת (לא לטגן בנפרד דברים, לא לטגן ואז לבשל, לא לשיר שירי אהבה לסלט)
זול = זול (ולמי שתוהה: עגבניות מיובשות, זיתים, זרעונים למיניהם, גבינות קשות - כל זה יקר)
אז אני אתחיל, מקווה שתצטרפו:
1. סלק מבושל חתוך קטן קטן + שמיר קצוץ דק
2. עגבניות חיות עם שום
3. גזר וקולורבי חתוכים למקלות דקים בהרבה מיץ לימון
4. כרוב עם גזר מגורר ומיונז / שומשום קלוי
5. חסה
(אני יודעת שאלה רעיונות לא מקוריים בכלל, אבל לפחות הם טעימים ועונים על הדרישות. מי שמצליחה במגבלות הללו להכין סלט מקורי ונאה היא אלופה!!!)
ץחילזון 123
מלפפון חתוך לעיגולים דקים+בצל פרוס בהרבה רוטב של חומץ+סוכר+מיץ לימון+שמן+פלפל+מלח (אפשר גם עם שמיר)
כרוב חתוך דק עם רוטב כנ"ל
תפו"א מבושל וביצה עם שמן זית ופלפל (או מיונז כמובן)
תירס וגמבה (אפשר עם מיונז)
))))))))))))בצי.ג
גזר-שום- שמיר:
מגררים גזר וקוצצים שמיר ושום. מוסיפים מלח ומיונז ויש לכם אחלה סלט
הנה אחדשירק
עגבניות פרוסות + טבעות בצל + שמן, הרבה מלח והרבה פלפל שחור
אצלינו....אילה שלוחהאחרונה
גזר חמוץ מתוק: גזר מגורר + מיץ לימון + סוכר. יש מי ששם גם שימורי אננס (עם המיץ), או צימוקים, או חמוציות
סלט מלפפונים: מלפפונים חתוכים לפרוסות + מלח + שמן זית +לימון (נראה לי שיש מי ששם חומץ....) +בצל ירוק. אפשר גם שמיר
כרוב וגזר קצוצים + בצל ירוק + שמן זית
תפו"א וסלק חתוכים לקוביות + בצל ירוק + שמן זית. אפשר גם שמיר
ביצים מבושלות ומעוכות במזלג + בצל ירוק + שמן זית
מי יכול לענות עכשיו?אני12345
איך מכינים אורז עם אפונה וגזר של שימורים?
אורז ביחד עם אפונה וגזר?נווה מדבר
או אורז לבד ורוטב של אפונה וגזר?
לא יודעת..אני12345
אני רוצה להכין אורז טעים. וקניתי קופסת שימורים של אפונה וגזר.. זה יצא טוב בבישול? או שעדיף שאשים משהו אחר?
זה יכול לצאת טוב מאודנווה מדבר
אפשר להכין אורז לבד. ואז להכין לו רוטב אפונה וגזר: לטגן בצל, להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות, קצת רסק, תבלינים , לבשל כמה דקות ואז להוסיף את האפונה והגזר ולבשל יחד. זה יוצא מצויין.
ואם הכוונה לאורז ביחד עם אפונה וגזריהודיה מא"י
פשוט מבשלים את האופנה והגזר ביחד עם האורז. אפשר (וכעקרון רצוי) להשתמש באפונה וגזר מוקפאים, או אפונה מוקפאת וגזר חתוך לקוביות.
ואם הכוונה לאורז לבד ורוטב של אפונה וגזר - מבשלים אורז לבן, פותחים קופסאת שימורים של אפונה וגזר, ומסננים...
אני לא רוצה את האורז עם רסק.אני12345
אני מדיפה שישאר לבן. עם מחל ופלפל וקצת אבקת מרק. השאלה איך מוסיפים את הגזר והאפונה? כשזה קר?
לפעמים אני עושה כך:נווה מדבר
מבשלת את הגזר והאפונה במים, מוסיפה קצת תבלינים (במקרה שלך:מלח, פלפל, אבקת מרק) נותנת לזה לבעבע ואז מוסיפה אורז (כך שהמים יכסו אותו כ-2 ס"מ) , מרתיחה מנמיכה את האש , מכסה וממשיכה בבישול עוד כ 15-20 דק'
מעולה. תודה רבה!אני12345
אגב, עוד רעיון, יותר טעים אולינווה מדבר
לטגן בצל, להוסיף לו את האורז, לערבב, להוסיף תבלינים ואפונה וגזר.
ואז להוסיף את המים.
אוקיי. תודה!אני12345
עוד שאלה..
איזה רוטב שמים לקוסקוס אם אין לי צלי?
אפשר גם גזר ואפונה שמתובל?
פחות מתאים גזר ואפונהנווה מדבר
רוטב לקוסקוס הוא על בסיס ירקות + שעועית או מרק ירקות שמוסיפים לו גרגירי חומוס אם תרצי לדעת איך מכינים , תגידי.
מממ..אני12345
העניין הוא שיש לי בבית רק קישואים וגזר ואפונה עם גזר...
תפו"א?נווה מדבר
יש.אני12345
יופינווה מדבר
(איזה מזל שאני באמצע קורס מתוקשב ובמקום להרדם אני כל פעם "קופצת" לפה...)
אז ככה: לטגן בצל להוסיף קוביות של עגבניות, גזר, קישואים (קוביות קטנות יחסית) אם יש עוד ירקות אפשר. אפשר להוסיף ממש מעט רסק (לא חייב) להוסיף קצת מים ולבשל ביחד.
להוסיף מלח ותבלינים: פפריקה, כמון (לא חייב מוסיף המון) אני מוסיפה גם תבלין מרוקאי לקציצות-אם אין אפשר מעט מעט קינמון.
להוסיף תפו"א חתוך לארבע רבעים (אם הוא בינוני אם גדול לחתוך עוד).
אם יש שעועית מבושלת להוסיף, אם רוצים בשרי מוסיפים עוף.
מוסיפים מים שיגיעו עד התפו"א ויכסו אותם קצת, מבשלים על אש נמוכה עד ש"מפלס המים" יורד מתחת לתפו"א ונהיה רוטב סמיך.
טוב, אני חייבת לחזור לקורס, הגזמתי... 

תודה
אני12345אחרונה
ישלכם אוליפלפלתי
מתכונים לעוגות או עוגיות נורמליות בלי מרגרינה?
הקיים כזה דבר?
טעים אבל עם שמן (וכדאי כאלה שלא מתקשות בספיד כמו אבן כי הן על שמן..)
תודה
יש לי ;שתי מתכונים כאלואם ה6
זה מתכון אחד אני עושה אותו בד"כ עם שמן זית עדין,
ורק סוכר חום (2 כוסות)
הם יוצאים רכים מאט יחסית לעוגיות ואם תרצי אותם קשות יותר שימי אותם יותר זמן על חום של 160 מעלות
עוגיות שיבולת שועל
1 כוס מרגרינה (או 1- ½1 כוס שמן)
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
2 כוסות שיבולת שועל
½ כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
שוקולד לפי הטעם
אגוזים לפי הטעם
צימוקים לפי הטעם
וכל תוספת שנראת לכם
מערבבים הכל ויוצרים עיגולים.
מניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ (העוגיות משתטחות)
אופים כ- 13 עד 15 דקות בתנור חם של 180 מעלות.
בתאבון
המתכון השני:
"עוגיות שוקולד סדוקות"
מתוך הספר של אופניימר (הספר הופץ בחינם!)
חומרים:
240 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מחוקה מלח
1 חבילת אופניימר שוקולד צ'יפס (300 גרם)
4 כפות שמן
150 גרם (3/4 כוס)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
150 גרם (1 כוס גדושה) אבקת סוכר
אופן הכנה:
1) מחממים תנור לחום בינוני (180 צ, 350 פ,)
2) מנפים לקערה קטנה את הקמח, אבקת האפיה ומוסיפים מלח.
3) ממיסים את השוקולד צ'יפס בסיר המונח על גבי סיר מים חמים
(או במקרטגל)
4) מוסיפים לשוקולד צ'יפס המומס את השמן והסוכר ,תוך כדי הקצפה.
5) מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה לתערובת דלילה.
6) מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר למשך שעתיים לפחות.
7) מכניסים את האבקת סוכר לקערה שטוחה ובעזרת שתי כפיות לוקחים מעט מן הבצק ומגלגלים באבקת הסוכר. לאחר הגלגול יוצרים כדורים ומניחים אותם על התבנית במחרחק של 5 ס"מ זה מזה.
8) אופים כ 10-12 דקות במרכז התנור (יש להימנע מאפיה ממושכת מדי!)
9) משחררים את העוגיות החמות בעזרת סכין גמישה ומקררים.
מאחסנים בכלי סגור.
יש לי עוד מתכון אחד להמליץ-
קנטוצ'י מתוך הספר עוגת בקלי קלות של דניס סלומון
(המתכון היחיד בספר בלי מרגרינה...)
ורק סוכר חום (2 כוסות)
הם יוצאים רכים מאט יחסית לעוגיות ואם תרצי אותם קשות יותר שימי אותם יותר זמן על חום של 160 מעלות
עוגיות שיבולת שועל
1 כוס מרגרינה (או 1- ½1 כוס שמן)
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
2 כוסות שיבולת שועל
½ כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
שוקולד לפי הטעם
אגוזים לפי הטעם
צימוקים לפי הטעם
וכל תוספת שנראת לכם
מערבבים הכל ויוצרים עיגולים.
מניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ (העוגיות משתטחות)
אופים כ- 13 עד 15 דקות בתנור חם של 180 מעלות.
בתאבון
המתכון השני:
"עוגיות שוקולד סדוקות"
מתוך הספר של אופניימר (הספר הופץ בחינם!)
חומרים:
240 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מחוקה מלח
1 חבילת אופניימר שוקולד צ'יפס (300 גרם)
4 כפות שמן
150 גרם (3/4 כוס)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
150 גרם (1 כוס גדושה) אבקת סוכר
אופן הכנה:
1) מחממים תנור לחום בינוני (180 צ, 350 פ,)
2) מנפים לקערה קטנה את הקמח, אבקת האפיה ומוסיפים מלח.
3) ממיסים את השוקולד צ'יפס בסיר המונח על גבי סיר מים חמים
(או במקרטגל)
4) מוסיפים לשוקולד צ'יפס המומס את השמן והסוכר ,תוך כדי הקצפה.
5) מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה לתערובת דלילה.
6) מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר למשך שעתיים לפחות.
7) מכניסים את האבקת סוכר לקערה שטוחה ובעזרת שתי כפיות לוקחים מעט מן הבצק ומגלגלים באבקת הסוכר. לאחר הגלגול יוצרים כדורים ומניחים אותם על התבנית במחרחק של 5 ס"מ זה מזה.
8) אופים כ 10-12 דקות במרכז התנור (יש להימנע מאפיה ממושכת מדי!)
9) משחררים את העוגיות החמות בעזרת סכין גמישה ומקררים.
מאחסנים בכלי סגור.
יש לי עוד מתכון אחד להמליץ-
קנטוצ'י מתוך הספר עוגת בקלי קלות של דניס סלומון
(המתכון היחיד בספר בלי מרגרינה...)
האם את רוצה גם עוגות?אם ה6
עוגות בלי מרגרינה זה דבר הרבה יותר נפוץ
אבל אם את עדין צריכה אני יכולה לתת לך
אבל אם את עדין צריכה אני יכולה לתת לך
כן. זה יהיה נחמד,פלפלתי
ורק לא עוגת שוקולד. אז זה יש לנו.
עוגות ועוגיות לא שוקולד ולא מרגרינה.
תודה רבה!
עוגות ועוגיות לא שוקולד ולא מרגרינה.
תודה רבה!
איזה מתכון את מעדיפה?אם ה6
יש לי הרבה סוגי עוגות בלי שוקולד ומרגרינה!
מה עדיף לך ?
בננות , תפוז, אגוזים, שיפון, קישואים, גבינה,
בקיצור תבחרי ואני השתדל לכתוב לך במהרה...
בהצלחה
מה עדיף לך ?
בננות , תפוז, אגוזים, שיפון, קישואים, גבינה,
בקיצור תבחרי ואני השתדל לכתוב לך במהרה...
בהצלחה
אגוזים ותפוז. תודה!!פלפלתי
נתחיל בעוגת תפוז כי אין כמוה!אם ה6
בכיף.פלפלתי
נשמח למתכון פשוט ונחמד.
תודה!
תודה!
נתחיל בעוגת תפוז כי אין כמוה!אם ה6
קיבלתי אותה מחמותי-נלקח מספר באנגלית
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
לעבב יחד ולהוסיף בהדרגה
3 ביצים
להמשיך לערבב כ 10 דקות לתערובת אוריית ולהוסיף
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 כוסות קמח
1/2 כוס מים
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
1/2 כפית תמצית וניל
לערבב היטב
לאפות בחום של 175 צ, כ- 30-40 דקות
כשהעוגה יוצאת להכין בסיר נפרד
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
לחמם עד שהסוכר נמס
לאחר האפיה לקרר כ 15 דקות,להפוך את העוגה.
לשפוך את המיץ מעל העוגה.
בתאבון!!!
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
לעבב יחד ולהוסיף בהדרגה
3 ביצים
להמשיך לערבב כ 10 דקות לתערובת אוריית ולהוסיף
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 כוסות קמח
1/2 כוס מים
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
1/2 כפית תמצית וניל
לערבב היטב
לאפות בחום של 175 צ, כ- 30-40 דקות
כשהעוגה יוצאת להכין בסיר נפרד
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
לחמם עד שהסוכר נמס
לאחר האפיה לקרר כ 15 דקות,להפוך את העוגה.
לשפוך את המיץ מעל העוגה.
בתאבון!!!
הי! ישלנו מתכון לעוגת ונילפלפלתי
כמעט העתק של החלק הראשון של העוגה שלך..
אבל תודה!
בע,ה ננסה שהפירות יהיו נורמלים וטיפה יותר זולים..
אבל תודה!
בע,ה ננסה שהפירות יהיו נורמלים וטיפה יותר זולים..
הבטחתי לכתוב לך את המתכון לעוגת אגוזיםאם ה6
עוגת אגוזים:
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
1 כוס קפה (כפית קפה נמס וכוס מים פושרים)
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
100 גרם אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
1) להקציף את החלבונים (הלבן) עם כוס סוכר
2) בכלי אחר להקציף את החלמונים (הצהוב) עם כוס סוכר
3) להוסיף לחלמונים את השמן, הקמח, הקפה, תמצית הוניל,והאבקת אפיה. להרבב היטב
4) להוסיף לתערובת את האגוזים
5) לקפל בעדינות פנימה את החלבונים המוקצפים
6) לאפות כשעה על חום של 180 מעלות צ'.
רצוי לאפות בתבנית גבוה.
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
1 כוס קפה (כפית קפה נמס וכוס מים פושרים)
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
100 גרם אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
1) להקציף את החלבונים (הלבן) עם כוס סוכר
2) בכלי אחר להקציף את החלמונים (הצהוב) עם כוס סוכר
3) להוסיף לחלמונים את השמן, הקמח, הקפה, תמצית הוניל,והאבקת אפיה. להרבב היטב
4) להוסיף לתערובת את האגוזים
5) לקפל בעדינות פנימה את החלבונים המוקצפים
6) לאפות כשעה על חום של 180 מעלות צ'.
רצוי לאפות בתבנית גבוה.
ועוגיות כאלה גם נשמח לדעת.פלפלתי
כי פת שחרית מחכימה.
אתם יודעים..
אתם יודעים..

במקור זה מתכון לאזני המןאם הבנים12
עוגיות צורות כיף גם עם ילדים לעשות, ניתן לגוון במס' צורות אך קודם המתכון:
המצרכים:
4 ביצים
1 כוס שמן
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 חב' אבקת אפיה
5-6 כוסות קמח
אופן ההכנה:
לערבב את הביצים, סוכר ושמן
להוסיף וניל ואבקת אפיה
להוסיף קמח באיטיות וללוש עד שהבצק גמיש ולא דביק
מרדדים לעלה דק עושים צורות שרוצים ואופים בחום בינוני עד שמזהיב.
מס' גיוונים:
לעוגיות קינמון: מוסיפים 1/2 כפית קינמון
לעוגיות שיש או שחור לבן: מוסיפים לחצי בצק 3 כפות קקאו
לעוגיות ממולאות מחביאים חצי או רבע קובית שוקולד בתוך עיגול בצק.
אפשר גם להכין מזה עוגיות סנדויץ עם ריבה
וכו' וכו'
פשוט קל וטעים והכי חשוב ללא מרגרינה.
בשורות טובות ובשפע!!
המצרכים:
4 ביצים
1 כוס שמן
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 חב' אבקת אפיה
5-6 כוסות קמח
אופן ההכנה:
לערבב את הביצים, סוכר ושמן
להוסיף וניל ואבקת אפיה
להוסיף קמח באיטיות וללוש עד שהבצק גמיש ולא דביק
מרדדים לעלה דק עושים צורות שרוצים ואופים בחום בינוני עד שמזהיב.
מס' גיוונים:
לעוגיות קינמון: מוסיפים 1/2 כפית קינמון
לעוגיות שיש או שחור לבן: מוסיפים לחצי בצק 3 כפות קקאו
לעוגיות ממולאות מחביאים חצי או רבע קובית שוקולד בתוך עיגול בצק.
אפשר גם להכין מזה עוגיות סנדויץ עם ריבה
וכו' וכו'
פשוט קל וטעים והכי חשוב ללא מרגרינה.
בשורות טובות ובשפע!!
זה יוצא טעים ואכיל?לאהלהש
כי כמעט ואף פעם לא נתקלתי בעוגיות שהם בצק והם בלי מרגרינה...
ולכן אני מתפלאת...
ניסית את זה פעם?
ולכן אני מתפלאת...
ניסית את זה פעם?
זה יוצא ממש טעים במגוון אפשרויות שוה לנסות.אם הבנים12
בדיוק היום הכנתי עם הילדים.
וואי תודה על הכל!פלפלתי
כמה זמן הן צריכות בתנור ועל איזה חום?אשירתיתאחרונה
נכון. זה באמת מעולה, אבל ישפלפלתי
שתי בעיות:
בקיץ- זה נורא (הכל נמרח) ולכןן זה מתאים יותר לחורף.
לבית שיש בו מתבגרים זה גרוע.
אבל התכון הולך מעולה בלי שום קשר.
בקיץ- זה נורא (הכל נמרח) ולכןן זה מתאים יותר לחורף.
לבית שיש בו מתבגרים זה גרוע.
אבל התכון הולך מעולה בלי שום קשר.
פצעי בגרות...פלפלתי
הייתי בטוחה שזה מובן.
סלטיםעידית לקס
החלטנו להשקיע יותר בצד הבריאותי ולעבור לסלטים על בסיס קבוע. יש למישהי רעיונות לסלטים שהולכים מצויין (גם אצל ילדים)? וכמובן מתכונים.
תודה
סלט יווניעוד כינויאחרונה
משהו שחלק מילדי מאוד אוהבים, אנחנו חותכים בחתיכות יחסית גדולות מלפפונים, פלפלים בכמה צבעים עגבניות שרי (לחצי) או עגבניות רגילות, בצל (עדיף סגול). חותכים קוביות של גבינה קשה (פטה/ בולגרית/צפתית) מתבלים בשמן זית ומלח וזהו. (אפשר לשים קצת זיתים) .
מה שטוב זה החתיכות הגדולות שמאפשרות לכל אחד לקחת את סוג הירקות שהוא אוהב (אצלינו מפונקים כל אחד לא אוהב משהו אחר)
בהצלחה
כמה כוסות זה חצי קילו קמח?אור77
תודה מראש!
קילו קמח זה בערך 9 כוסותאי''ה
אז חצי קילו זה כ- 4.5 כוסות
תלוי איזה גודל הכוס...חרישית
אם כוס המדידה שלי היא הרגילה, עם הידית...?אור77
אז גם אותו הדבר? 4.5? (חשבתי שקילו בכלל זה רק 6 כוסות...טעיתי)
לא טעית..אורושקוש
זה מאוד תלוי בכוס..
לפי מה שאני יודעת זה 6-7 כוסות קילו..אז חצי קילו זה בערך 3.5..
תודה!
אור77
הכוס שלך טובהמעפר אני באה
מקווה שלא מאוחר מדיקצת אחרתאחרונה
חצי קילו קמח = 3.5 כוסות רגילות + כף
עוף בדבש..אמא קטנה
לכ המתכונים ברשת של עוף עם דבש כוללים גם רוטב סויה...
יש למישי רעיון או מתכון שאפשר לעשות אותו בלי סויה,ושיצא עוף מתוק??
ועוד שאלה ,איך מכינים את הצימוקים ושקדים מתוקים ששמים על האורז לקישוט??
יש למישי רעיון או מתכון שאפשר לעשות אותו בלי סויה,ושיצא עוף מתוק??
ועוד שאלה ,איך מכינים את הצימוקים ושקדים מתוקים ששמים על האורז לקישוט??
פשוט על תשימי סויהיהודיה מא"י
תכיני רוטב שכולל דבש, דבש תמרים, תרכיז תפוחים טבעי, תבלינים שמתחשק לך (המתאים זה קנימון, זנגוויל, שום ופלפל אנגלי). אפשר להוסיף חרדל ו/או מיונז שיוסיפו טעם ויעשו את הרוטב סמיך יותר.
על העוף ולתנור. בהתחלה פתוח אח"כ סגור.
*אליהודיה מא"י
תודה!!נראה לי שבאמת פשוט יעשה ומה שיצא יצא..אמא קטנה
שקדים וצימוקיםחילזון 123
פשוט מטגנים אותם קלות בקצת שמן. אפשר גם להוסיף בצל מטוגן.
אני מכינה עוף מתוק עם הרבה סילאן, זה גם נותן צבע יפה. אפשר להוסיף גם שיני שום.
עוף בדבש ואורגנוקצת אחרת
מאוד אהוב אצלנו. אם את אוהבת את יכולה להוסיף גם קצת חרדל. אני מכינה תערובת של דבש+אורגנו+מלח, פלפל, פפריקה אדומה+ קצת שמן לפעמים. מושחת את העוף היטב. מכניסה לתנור מכוסה בנייר כסף. לקראת הסוף מסירה את הכיסוי להשחמה. ובתיאבון!
נעלמה לי התגובה שכתבתי!קצת אחרתאחרונה
ואין לי כח לכתוב שוב הכל. דבש ואורגנו זה נהדר לעוף בתנור. יש גם דבש, חרדל ושום/בצל.