מוסקה חצילים ובשר
מנה טעימה ,דורשת מעט השקעה אבל שווה כל ביס.
תבנית מרובעת בינונית כמו בתמונה.
יש להתאים את כמות פרוסות החצילים לתבנית .
החומרים:
3-4 חצילים(או יותר) בינונים חתוכים עם הקליפה לעיגולים או לאורך
כ500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
2 ביצים
שום קצוץ
100 גרם רסק עגבניות
תבלינים: כמון,פפריקה חריפה/מתוקה
תבלין לבשר,מלח,פלפל שחור
חופן פטרוזליה קצוצה/כוסברה קצוצה
לרוטב:
200 גרם רסק עגבניות מדולל עם 10 כפות מים
2 עגבניות אדומות מגורדות
שום כתוש,פפריקה מתוקה/חריפה
מלח,פלפל שחור.
לערבב בקערה את כל המרכיבים ולהניח בצד
הכנה:
זורים מלח על החצילים וממתינים 20 דקות,לאחר מכן לשטוף וליבש
מטגנים את החצילים ומספיגים בניר(ישנה אפשרות גם לאפות את החצילים בתנור,משמנים מעט את התבנית מברישים שמן משתי צידי החציל ,אופים ומדי פעם להפוך)
להזהיב בצל במעט שמן להוסיף את הבשר ועם המזלג לפורר אותו ,להמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבע(עניין של דקה או שתיים)
להוסיף תבלינים להמשיך לערבב ,להנמיך להבה ולבשל כ15 דקות,אם יש צורך להוסיף מעט מים (כף אחת או שתיים).
לאחר 15 דקות לכבות להבה ולהוסיף את הרסק,הביצים הפטרוזיליה ולערבב היטב.
משמנים היטב תבנית מסדרים את החצילים בצפיפות,מוסיפים מעל החצילים את הבשר.
(החצילים צריכים להיות מכוסים בבשר.)
מעל הבשר שוב מסדרים חצילים ומסיימים ברוטב שהכנו והנחנו בצד.
אופים בחום בינוני במדף האמצעי של התנור כ40 דקות או פחות.
בהגשה זורים פטרוזליה קצוצה
סופ"ש נעים לכולם.