שרשור חדש
מתכון ארוחת בריאותאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך כ"ו סיון תש"ע 15:08

ירקות צלויים בגריל בליווי רוטב חמצמץ

 

מצרכים :

 

1 חציל פרוס בעובי 2 ס“מ

1 קישוא פרוס באלכסון בעובי 2 ס“מ

2 בצל סגול חתוך לרבעים

2 גמבות אדומות חתוכות על 4 ללא הזרעים

1 בטטה בינונית פרוסה בעובי 2 ס“מ

מלח גס

פלפל שחור גרוס

5 גבעולי טימין

1/4 כוס שמן זית

5 כפות סילאן

5 שיני שום כתושות

 

 

 

 

לרוטב :

 

צרור בזיליקום

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מיץ מ-5 לימונים

כף שמן זית

רבע כוס יין לבן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום

כפית סוכר

 

 
 
 
 
 
אופן ההכנה
 
 
 
מכניסים לתוך קערה את כל המרכיבים מלבד מרכיבי הרוטב ומערבבים טוב
 
לאחר מכן מניחים את הירקות על גריל  חם או מיצלה וצורבים טוב את כל הירקות משני הצדדים כ 2-3 דקות מכל צד .
 
לאחר שהירקות מוכנים מניחים אותם בצד להתקרר כ 15 דקות.
להכנת הרוטב מכניסים את כל חומרי הרוטב לתוך מעבד מזון וטוחנים טוב עד להתאחדות כל החומרים .
 
להגשה  לוקחים חתיכה מכל ירק מניחים בצלחת ומזלפים מעל את הרוטב.
 

 
אורז מג'דרה - יש למישהו מתכון ?טובילנד:)
 
מג'דרהאנונימי (פותח)
מתכון למג'דרהאנונימי (פותח)
עדיף להשתמש באורז מלא.
אני משתמשת בכמויות שוות, ז'א כוס אורז על כוס עדשים.
לברור ולבשל, אורז לחוד ועדשים לחוד.
לטגן בצל, לפחות 1 גדול וכמה שיני שום, לטבל במלח, פלפל שחור וכמון. לפי הטעם, אך הטעם צריך להיות מורגש, בעיקר של הכמון.
לערבב עם האורז והעדשים, כולל שמן הטיגון
להגיש חם.
מזין ומשביע.
 
תודב רבה..!טובילנד:)אחרונה
תחרות מתכונים, שלב הדירוגיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך ו' סיון תש"ע 23:45
שימו לב כל גולש בפורום ראשי לדרג מתכון אחד מכל קטגוריה.
רשאים לבחור רק גולשים שחברים בפורומים עוד לפני שבועות.
אסור לבחור מתכון שהעלת בעצמך.

וככה נראה טופס דירוג
קטגוריה:עוגות/פשטידות/כללי  (לתשומת הלב לזניה נחשבת לפשטידה)
שם הגולש:
כותרת ההודעה:
כותרת המתכון:
אז קדימה תבחרו - איזה מתכון הכי מצא חן בעיניכם?

הדירוג יסתיים בח"י סיוון

ואם לא טעיתי בספירה הזוכה בתואר בעלת המתכונים הגדולה היא "אני ירושלמית" אני ירושלמית זכית ב3 חיוכים


תודה על הזכיה 'בעלת המתכונים הגדולה'!אני ירושלמית
אני שולחת לכן בחזרה:
 
 
 
אף אחד לא רוצה לדרג???יהודיה מא"י
נראה לי שכדאי להסיר את הנעיצה של השרשור ואז ישימואיזה טוב ה'!!!!
לב שהוא קיים. (אף אחד לא מסתכל על הודעות נעוצות)

בכל אופן ב"ה היו הרבה מתכונים בתחרות וקשה לדרג בין כולם אז נראה לי ש"אני ירושלמית" זוכה באופן טכני גם במתכון הכי טוב כי סטטיסטית אם יש לה הכי הרבה מתכונים כנראה שלפחות אחד מהם הוא גם הטוב ביותר.
עוד משהואיזה טוב ה'!!!!
לא נקבעו כללים לדירוג כך שהוא מאד סובייקטיבי.

אחד יעדיף את המתכון הקל ביותר להכנה ואחר יעדיף את הטעים ביותר וכו'
אכן הדירוג הוא סוביקטיבי לחלוטיןיהודיה מא"י
את רואה?איזה טוב ה'!!!!
עכשיו השרשור "תפח" (שמתי לו קצת שמרים)

ועכשיו נראה מי לא מדרג. (אולי תטילי סנקציות על מתכונים של מי שלא מדרג )
לדעתי אי אפשר לדרגאני ירושלמית
משום שכמו תמיד כל אחד עשה את המתכון/נים הידוע/ים לו...מכבר, את זה שהם כבר מכירים ואוהבים...
 
נכון באמת קצת קשה לדרג אם לא מנסים את הכלחילזון 123
אני אספר שניסיתי לעשות את הגבינת שמנת בטעמים שהציעו בשירשור ויצא טעים ויפה.
אלו שהתארחנו אצלהם התלהבו מאד.
עוד יום אחד לדירוגיהודיה מא"י
באמת אף אחד לא רוצה לדרג?
...יהודיה מא"י
אני ירושלמית זוכה בקטגורית כללי. קבלי שלושה חיוכים 

באין מדרגים אין זוכים בקטגוריות האחרות.
יהודיה את אופטימית!!!אני ירושלמית
כל הכבוד ששרדת את הדירוגים הרבים שרצו פה...
 
וכמובן תודה לכולכם על הזכיה!!
נהננו מאוד מהדג ברוטב חלבי!שומשום אחר2
גם אנחנו הכנו את הדג החלבי הזה יצא משהו!!אני ירושלמית
אם כי זה בהחלט לא הכי דיאטטי בשביל כל שבת...
אני למדתי במדרשה שלא משמינים מאוכל של שבתיהודיה מא"י
ואחרי וויכוח פניתי לרב ושאלתי אותו עם הוא התכוון כפשוטו, והוא אמר שכן
זכית פה אחד!!+mp8אחרונה
ואני ניסיתי את הרוטב בשמלקצת אחרת
עם התפו"א וביצים קשות. הוספתי גם פטריות. סליחה, אני לא זוכרת מי נתנ/ה את המתכון. חיממנו לסעודה שלישית ויצא טעים מאוד!
עוגת תפוחים קלה- יש למישהי/ו?תהילולה
יש לי תפוחים רגילים (צהובים) ועוד 1 ירוק חמוץ ועוד מעט שזקוקים להצלה מיידית לפני היזרקם לפח
 
וכל המציל תפוח אחד בישראל תבוא עליו הברכה
 
ותודה מראש
 
עוגת תפוחים בחושהיהודיה מא"י
קחי איזה מתכון של עוגה בחושה בסיסית שיש לך בבית (לבנה פשוטה כזאת), ותחתכי את התפוחים לחתיכות ותוסיפי.

לי יש מתכון לעוגת תפוחים נהדרת אבל היא השקעה רצינית. (מצטערת עכב השעה אין לי כוח לפרט, אבל את רוצה מתכון מדויק, תכתבי, ובעז"ה מחר.

תחתית בצק פריך, לאפות 15 דקות.
מקלפים וחותכים את התפוחים, מבשלים עם סוכר, קצת מרגרינה וקצת מיץ לימון בערך 20 דקות. מוסיפים קורנפלור ומערבבים.
 מורחים על התחתית.
פירורים - מרגרינה מומסת/שמן, קמח, סוכר (חום) אגוזי מלך מרוסקים - כך שתהיה תערובת פירורית. מפזרים למעלה ואופים חצי שעה. 
יש לי מתכוניםתהילולה
מושקעים, אבל רציתי פשוט...
תודה רבה בכל מקרה!
בסוף עשיתי עוגה מהירה ומאוד טעימהתהילולה
שכבת בצק, שכבת תפוחים מבושלים מרוסקים שוב בצק ושוב תפוחים מרוסקים מעורבבים עם ממרח תמרים (הברקה שלי) ויצא מצוין מצוין
 
והכי חשוב, התפוחים ניצלו מפח הזבל! ואני הרגשתי סיפוק על כך
עוגה שטעימה עם תפוחים, משמשים, אגסים, אפרסקיםראו כי טוב
וכיד הדימיון הטובה.
3/4 1 כוס קמח תופח (או רגיל + אבקת אפיה)
1 כוס סוכר
4 ביצים
1/2 1 כוס שמן (אולי מספיק 1)
לערבב הכל, ולשטח בתבנית (עם נייר אפיה)
פורסים את התפוחים או קוצצים ומניחים מעל (התפוחים קצת "יטבעו")
מעל לפזר 2 כפות סור+כפית קינמון)
170-180 מעלות ולבדוק עם קיסם
תהני...
שאלותקצת אחרתאחרונה
האם צריך/כדאי להקציף את הבלילה? האם העוגה מתפוררת?
שאלה מאתגרת!!מה להכין א.צהרים למחר?אני ירושלמית
אין ביצים
אין עוף/בשר טחון וכו'..
אין ירקות מלבד מה שכתוב למטה
יש אורז מלא- אבל זו תוספת
יש גזר
יש בצל
יש גריסים
יש שעועית
יש עדשים אדומות
יש קופסה אחת קטנה טונה
 
אם היה חורף הייתי מכינה מכל הנ"ל (בלי הטונה) איזה מרק סמיך ומחמם, אבל בחום הזה לא שייך.
 
אין לי שום רעיון...
 
 
גשי לחנות הקרובה לאזור מגורייך ותעשי קניותאיזה טוב ה'!!!!
אורז עם עדשים וירקות?יהודיה מא"י
בעדשים אדומות יש 30% חלבון, זאת מנת חלבון יפה.
אפשר לבשל אורז עם עדשים (להשרות את העדשים כבר מעכשיו) גזר ובצל.
אם זה לפי הטעם שלכם אפשר גם להוסיף את הטונה, בסוף הבישול.
ספרי איך יצא.
רעיוןאמא מסורה
אורז+ קטניה= חלבון.
את יכולה לבשל את האורז ביחד עם העדשים. יש כאלה שזה יספק אותם וישבעו ממנה כזאת, אני אישית אם לא יהיה לי ליד התוספת איזה חתיכת בשר/ עוף/ דג, לא ארגיש ששבעתי, גם אם מבחינה תזונתית המאכל מספק את הכל.
 
לכמה זה צריך להספיק?
אם עד 4 שאוכלים שחלקם ילדים, אפשר לעשות מהטונה קציצות מטוגנות/ אפויות.
מקופסא אחת יוצא לי 7-8 קציצות (הכמות הזאת מספיקה למשפחה קטנה כמונו, שני מבוגרים שמסתפקים ב-3 קציצות ושני ילדים קטנים), אין מצב שתשאילי עוד קופסא, כדי שבטוח הכמות תספיק?
 
אם את רוצה מתכון לקציצות טונה (עם גזר) אכתוב לך.
 
בהצלחה במשימה!!
אופס, כשכתבתי על הקציצות, שכחתי שאין ביציםאמא מסורה
בכל מקרה, אם יש פירורי לחם, זה תחליף טוב לביצים.
ואוווו... באמת מאתגרת.. מנסה לעזור...ח ד ש ה
-בצלים ממולאים בעדשים
-יש רסק עגבניות? את יכולה להכין אורז עם שעועית ברוטב/ אורז עם בצל וגזר
 
למתכונים הבאים  צריך ביצה אחת בלבד! את יכולה לבקש מהשכנה/ ולא אכפת לי אפילו להביא לך (רק נראה לי שאם את ירושלמית אז אנחנו לא כ''כ קרובות... )
- קציצות טונה
- קציצות עדשים וטונה
 
זהו ניסיתי לעזור... בהצלחה! וספרי מה הכנת בסוף..
 
תודה לכולכן!!אני ירושלמית
אז נראה לי שאבשל אורז עם בצל מטוגן לחוד
ואכין קציצות מהטונה העדשים והגזר, ולצורך זה אלווה ביצה מהשכנה (שתכף הולכת לישון...)
 
תודה לכולכן!!
 
אני אשמח למתכון לקציצות טונה עם גזר
קציצות טונהאמא מסורה
טונה מפוררת
גזר מגורד
ביצה
2-3 כפות פירורי לחם 
מלח, פלפל
כף רסק עגבניות (אם אין אפשר לוותר, זה רק תוספת לטעם)
 
לערבב את כל החומרים, ליצור קציצות ולטגן.
אם את מעדיפה לאפות, לאפות כל צד כ-10 דקות (צריך להפוך) עד שמשחים.
 
לא יודעת איך לעשות את הקציצות עם עדשים.
אולי לבשל את העדשים קודם, למעוך ואז להוסיף לתערובת הנ"ל- לא ניסיתי, אילתרתי כרגע כשכתבת שאת רוצה את הקציצות עם עדשים. 
תודה! אני אוסיף את העדשים מבושלותאני ירושלמית
עדשים אדומות מספיק להשרות בשביל קציצותחרישית
בערך שעה, במים מהברז. לא צריך חמים.


אורז עם תבשיל של טונה (אם יש לך תבלין קארי בבית...danron
לבסוף באמת הכנתי את הקציצות הנ,ל ואורז מלא והיהאני ירושלמיתאחרונה
מצוין! תודה לכן!
צריכה רעיונות קלים, בריאים, מזינים ואם אפשר גם זולdanron
בעקבות חוסר כוח פיזי בזמן האחרון אני צריכה רעיונות לארוחות טובות, טעימות, מזינות ואם אפשר אז גם אשמח לזולות.
תודה!
בטוח שיהיו מי שיחלקו איתי על מידת הבריאות של זהיהודיה מא"י
אבל אטריות!!! עשויות מחיטת דורום משובחת. מוסיפים לזה רוטב שכולל את מנת החלבונים - בולנז בשרי/צמחוני (לא להרבות, גם בשר וגם סויה לא כדי לאכול יותר מדי) או רוטב על בסיס גבינה.
לחלופין במקום הרוטב-  מנה של דג זהבון בתנור (רגע עבודה, ו40 דקות בתנור) או עוף בתנור.
סלט ויש יופי של ארוחה.

קדרה של בשר וגריסים - הודו אדום בקוביות, גריסים, גזר (בחתיכות גדולות) רסק עגבניות. מים פי 3.5 מהגריסים. שעה על הכריים. את הגריסים אפשר לבקש מהבעל לברור יום קודם. ובכלל זה קל יותר לפי דעתי מלברור אורז כי הם גדולים יותר, וגם צריך פחות כוסות לאותה כמות אנשים. (וגם כן לא כל יום... )

אם את רוצה מתכון מדויק של משהו בשמחה, עוד רעיונות אח"כ

ויש עודיהודיה מא"י
העקרון לארוחות קלות ומזינות שיהיו גם בריאות זה ארוחות של סיר אחד. תבשיל אחד לבשל, סיר אחד לשטוף. פשוט מכניסים לסיר גם מנת פחמימות, גם מנת חלבונים וגם ירקות מבושלים.

אורז עם רצועות של חזה עוף. פשוט מוסיפים את החזה עוף לסיר אחרי האורז, לפני המים. אני מוסיפה בדר"כ בתיבול גם רוטב סויה.
אורז עם שבבי סויה/בשר טחון ורסק עגבניות
אורז עם עדשים וירקות.
וכדי לגוון אפשר להחליף את האורז בכל מיני דברים אחרים - כוסמת, קינואה, קוסקוס וכו'. החיסרון הוא בצורך לברור, אבל אם את כאמור יכולה לבקש עזרה מבעלך בעניין זה פותר את הבעיה.

קציצות לבנות - (קצת יותר עבודה, וגם קצת יקר אבל זה כולל בסיר אחד אפילו את הקינוח) מערבבים 500 ג' גבינה עם שתי ביצים ו8 כפות קמח, ומעט מלח לתערובת סמיכה
מבשלים בסיר גדול תפו"א בחתיכות גדולות. כשהם רכים מוסיפים "קציצות לבנות" בעזרת שתי כפות. מבשלים עוד 5-10 דקות אחרי שמסיימים לשים את כל הקציצות.
אח"כ שאוכלים כל אחד מועך לעצמו בצלחת תפו"א ביחד עם קציצה, או אוכל בנפרד, לפי ההעדפה. לקינוח מפזרים על קציצה אחת קינמון וסוכר.

קדרת עוף - חמותי מכניסה לסיר עוף שלם(!!) תפו"א, גזר, קישוא, בצל ולפעמים גם דלעת. הכל בלי לחתוך כמעט בכלל, מוסיפה מים ומבשלת. אפשר לקצר תהליכים בסיר לחץ.
את העוף אפשר להחליף בסוגים אחרים.

יהודיה, תודהקצת אחרת
רק לאחרונה התחלתי לעבור לשיטה המבורכת של תבשילי קדרה. הרעיונות שלך בהחלט ינוסו.
איך את מכינה את הזהבון בתנור?
עם רוטב עגבניותיהודיה מא"י
ממש פשוט - רסק, מים, שמן, מיץ לימון ותבלינים ורצוי שיהיה גם שמן רגיל ולא רק שמן זית. (אבל אפשר בהחלט רק שמן רגיל.)
אם את מתעצלת אפשר אפילו סתם קטשופ/רסק עגניות.

לתת לדג להפשיר טוב טוב אחרת הוא יוצא צמיגי, וכדאי לסחוט טוב כל חתיכה לפני ששמים בתבנית. 
40 דקות על 180. 
קיצורי דרך עם טבעולהשיר
אמנם המוצרים המעובדים לא הכי בריאים בעולם, אבל מותר מידי פעם (וגם לא בטוח שעוף הוא מציאה גדולה...):
פרוסות נקניקיות עם קטניות בסיר (אפונה, שעועית ירוקה וכו'), לקלות או לטגן. אפשר לטגן גם בצל למי שמשקיע. מעליהם פתיתים / פסטה / מקרוני - מבשלים לפי ההוראות של הפתיתים, ויש ארוחה שלמה.
כנ"ל עם אורז (אם לא רוצים לברור, אפשר לקנות של 'כיטוב', אבל זה יותר יקר).
 
ועוד רעיון, הכי עצלן בעולם: לחמניות מקמח מלא עם פסטרמה / גבינה צהובה והמון ירקות חיים. בקיץ לא צריך יותר מזה.
 
לחורף, כמובן, מתאימים מרקי קדירה חמים ומשביעים, אבל מי יכול לחשוב עכשיו על משהו חם...
 
בהצלחה
טוב, אמרו כבר כמעט הכלקצת אחרת
נשאר לי רק להוסיף עוד קצת גיוונים:
תפו"א, עגבניות ובשר טחון בסיר (אני מכינה בסיר לחץ) - תוסיפי כמון וקינמון לארוחה בניחוח של חמין
גריסים, תפו"א וגרונות הודו
פסטה שקשוקה (מהאתר של ניקי ב)
וכמובן, הדברים שהס מלהזכיר בקול: בורקסים וביצה קשה עם סלט חי ליד, פיצה קנויה...
 
טיפ: אני משתדלת לתכנן כך ששאריות של יום אחד ישמשו ליום הבא וכך חוסכים עבודה ואוכל. לדוגמא, אם ביום א' הכנתי רוטב ירקות לקוסקוס, למחרת השאריות יהפכו למרק עוף עם כופתאות. ביום ג' הכנתי תוספת של עדשים ואפונה לאורז, ביום ד' זה יהפך לתבשיל פסטה ועוף עם ירקות.
 
 
עוד רעיון לרוטב מזין לאטריותחרישית
אני מכינה רוטב עם רסק עגבניות ועדשים אדומים.
בריא, קל, מזין, ומהיר!
עדשים לא צריכים בישול ארוך?יהודיה מא"י
באמת חשבתי להתחיל להשתמש בהם. ואיך בוררים אותם?
עדשים אדומים מתבשלים ממש מהר.חרישית
מה שנקרא "קלי הבישול...."


אני בוררת אותם כמו אורז, מעבירה על צלחת לראות שאין ביניהם כלום.

עד כמה שזכרוני אינו מטעני כך כותב הרב ויא בספרו, אם מישהו יודע אחרת אשמח אם יתקנו אותי.
תתחיליתהילולה
יש מרקים מדהימים ומזינים (כמובן שלא בחום הזה...)
ממש כדאי
אני הכנתי לשבת הזאת מרק עם גזר קישואים ועדשים כתומות, וממש יצא טעים
 
עוד על עדשים עם פסטה:אנונימי (פותח)

לטגן בצל בסיר, להוסיף את הפסטה יבשה (חבילה של חצי קילו פסטה) ובערך כוס וחצי של עדשים אדומים. לטגן טיפה עם הבצל ולהוסיף מים חמים עד שבערך מכסים את הפסטה (לא יותר). לתבל כמובן מלח פלפל, יוצא טעים חבל על הזמן.
מה לגבי ארוחות סנדוויץ?אני ירושלמיתאחרונה
כשנשאר לך מעוף מבושל או צלוי/מטוגן, תקפיאי את השאריות. וכשאת רוצה ארוחה מהירה ומזינה תפשירי תוסיפי אם את רוצה בצל מטוגן ותבלינים, שימי בתוך פיתה/ 2 פרוסות לחם/לחמניה/ג'בטה/בגט- ואם את משתמשת בכאלו מקמח מלא, אז בכלל זו בריאות במיטבה. את מוסיפה חומוס וחמוצים ואולי גם איזה סלט חסה או ירקות או סתם ירקות חתוכים,. והנה ארוחה קייצית מזינה טעימה, ואהובה על רוב הילדים, וכמובן גם זולה...
אצלנו בקיץ זה להיט (בעיקר לבעלי.. הילדים לא אוהבים עוף בשום צורה)
 
ניתן לגוון עם ארוחות סנדוויץ בלי סוף ועדיין לשמור על ערך תזונתי גבוה.
 
במקום עוף כנ"ל, למלא בדגים או סלט טונה/ביצים
 
בכל מקרה בקיץ החם הזה לדעתי זו אופציה שכדאי להשתמש בה..
מה אתן מכינות לסעודה שלישית?*sapir*
אצלנו תמיד מתבכיינים שאין שום דבר מיוחד...
רעיונות קלים וטעימים למישהי?
 
תודה!
לא הכל קליהודיה מא"י
אבל אלו סוגי הדברים שמכינים אצלנו.
בלינצ'ס (בכל מיני סוגי מילוי)
פנקיק
פשטידה כלשהי (בדר"כ אטריות)
בורקס פיצה ביתי
מאפה זיתים ובעצם כל מיני מאפים.
דג סלמון שלם (למשפחה גדולה)
תפו"א ממולאים/עם גבנ"ץ
פיצה
וחוץ מזה עושים גם יותר סלטים, ומוצאים גם ממרחים שיש בבית
אפשר גם קציצות טונהאנונימי (פותח)
בנוסף למה שכבר נכתב, אפשר קציצות טונה. גם פרווה וגם יש דג בשבת...
אפשר קציצות/לביבות תפו'א או ירקות.
כמובן גם כל מיני פשטידות (יש גם כמה רעיונות במדור אוכל בערוץ 7 )
אפשר גם דג- מטוגן, עם ירקות וכו'.
בורקסים למיניהם.
וכמובן כל-מיני סלטים.
 
 
פיצה ובורקסיםנעה*
מתכוון נהדר לפשטידת פיצהראו כי טוב
משטחים בצק עלים בתבנית, כאשר גם הדפנות מכוסות, יש להדק היטב.
לוקחים קופסא קטנה של רסק ומערבבים עם כף וחצי שמן זית, ומורחים על הבצק.
ואז מתחילה החגיגה, וכל אחד לפי טעמו, אפשר להוריד ולהוסיף:
שולקים עגבניות במים רותחים, מקלפים , פורסים ומניחים על הרסק.
מטגנים פרוסות בצל ומניחים מעל.
מפזרים פטריות מקופסת שימורים.
מפזרים טונה.
אפשר גם תירס,
מפזרים זיתים פרוסים,
ומי שרוצה שזה יהיה חלבי - גם גבינה צהובה.
מעל הכל מפזרים מעט מלח ואבקת שום.
לשים בתנור, בין 180-200 מעלות, בין 30-40 דקות.
מעדן...
לשבת הזאתתהילולהאחרונה
הכנתי לס.שלישית
פשטידת בצל
אפונה וגזר מבושלים
לחם
סלטים
ודגים כמובן (נסיכה ברוטב מרוקאי)
 
מתכון:רולדה עפ קצפתאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך י"ד סיון תש"ע 10:36
 
 
 
עוגה שתמיד קוצרת מחמאות,
וכולם בטוחים שקניתי.

גלילה/רולדה,מתכון יסודי.

לחמם את התנור לחום גבוה.
הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור.
(זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף.)

החומרים:

4 חלבונים
2/3 סוכר
4 חלמונים
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית ווניל
1 כף קליפה לימון מגוררת
קורט מלח.
2/3 כוס קמח רגיל.

הוראות הכנה.:

להקציף את החלבונים עם הסוכר,
לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח.
להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב.
לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק  לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1 וחצי ס"מ.
לאפות בחום גבוה כ10 דקות.(כ180 190 מעלות)
העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע.
להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה.
לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה.
אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים.

המילוי שלי אילנית:
1חבילה  אינסטנט פודינג ווניל+1 שמנת מתוקה+3/4 כוס חלב קר.(מקציפה לקצף יציב)
ריבה/קונפיטורה
(ועוד אפשרות  מילוי:קצפת+פירות משומרים מסוננים מהמיץ.)
מרחתי בעדינות ריבה,ועל זה הוספתי את הקצפת גילגלתי בעדינות.
ומעל העוגה מרחתי  מעט חלק מהקצפת  וגירדתי שוקולד מריר מעל העוגה
טעים חבל"ז.
זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה.
מקור: נירה שויאר

וואו!ראו כי טובאחרונה
אני חייבת לנסות!
תודה
מתכון נהדר למוסקה חצילים ובשראנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך י"ד סיון תש"ע 10:36
 
 

מוסקה חצילים ובשר

 

מנה טעימה ,דורשת מעט השקעה אבל שווה כל ביס.

 

תבנית מרובעת בינונית כמו בתמונה.

יש להתאים את כמות פרוסות החצילים לתבנית .

החומרים:

 3-4 חצילים(או יותר) בינונים חתוכים  עם הקליפה לעיגולים או לאורך

כ500  גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ

2 ביצים

שום קצוץ

100 גרם רסק עגבניות

תבלינים: כמון,פפריקה חריפה/מתוקה

תבלין לבשר,מלח,פלפל שחור

חופן פטרוזליה קצוצה/כוסברה קצוצה

לרוטב:

200 גרם רסק עגבניות מדולל עם 10 כפות מים

2 עגבניות אדומות מגורדות

שום כתוש,פפריקה מתוקה/חריפה

מלח,פלפל שחור.

לערבב בקערה את כל המרכיבים ולהניח בצד

הכנה:

זורים מלח על החצילים וממתינים 20 דקות,לאחר מכן לשטוף וליבש

מטגנים את החצילים ומספיגים בניר(ישנה אפשרות גם לאפות את החצילים בתנור,משמנים מעט את התבנית מברישים שמן משתי צידי החציל ,אופים ומדי פעם להפוך)

להזהיב בצל במעט שמן להוסיף את הבשר ועם המזלג לפורר אותו ,להמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבע(עניין של דקה או שתיים)

להוסיף תבלינים להמשיך לערבב ,להנמיך להבה ולבשל כ15 דקות,אם יש צורך להוסיף מעט מים  (כף אחת או שתיים).

לאחר 15 דקות לכבות להבה ולהוסיף את הרסק,הביצים הפטרוזיליה ולערבב היטב.

משמנים  היטב תבנית מסדרים את החצילים בצפיפות,מוסיפים מעל החצילים את הבשר.

(החצילים צריכים להיות מכוסים בבשר.)

מעל הבשר שוב מסדרים חצילים ומסיימים ברוטב שהכנו והנחנו בצד.

אופים  בחום בינוני  במדף האמצעי של התנור כ40 דקות או פחות.

בהגשה זורים פטרוזליה קצוצה

 

סופ"ש נעים לכולם.

 

 

 

 

אני לא רואה תמונה!! אבל עושה רושם טעים.אנונימי (פותח)
תודהראו כי טובאחרונה
נורא רציתי לנסות פעם ועכשיו נתת לי חשק
אם אפשר בבקשה ,טובילנד:)
אני צריכה  מתכון של רוטב לפסטה טעים ..!
 
 
תודה רבה
חלבי? בשרי? פרווה?יהודיה מא"י
יש הרבה סוגים של רוטב לפסטה. איזה סוג את רוצה?
רוטב אדוםאנונימי (פותח)
 
לטגן בצל קצוץ עד שמזהיב
להוסיף פטריות קצוצות  ולטגן עוד כמה דקות(לא חובה)
להוסיף רסק עגבניות ומים
מלח ואורגנו
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ 10 דקות
 
לא כתבתי כמויות כי זה תלוי בכמות של הפסטה.
 
 
רוטב בולנז לפסטהיהודיה מא"יאחרונה
כמות רוטב לחבילת אטריות. (זאת כמות רוטב בשפע לחבילה אטריות, אבל אם צריך אפשר גם להצטמצם)
חצי קילו בשר טחון (הכי טוב בשר בקר, אבל כל סוג הולך)
בצל גדול (לא חובה)
שמן
כשליש קופסת שימורים של רסק עגבניות.
מיץ לימון
תבלינים: כמון, שום, פפריקה, פלפל שחור, אורגנו, בזילקום, פלפל סודני/שאטה. לא חייב הכל, לפי הטעם.
מים לפי הצורך.
קוצצים את הבצל, מתגטנים בשמן עד שנהיה שקוף
מוסיפים את הבשר, מערבבים-מפוררים במזלג עד שכל הבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את כל השאר. מבשלים- 15-45 דקות. הרוטב מוכן כבר אחרי בישול של כ 15 דקות, אבל בישול ארוך יותר משביח את טעמו. מוסיפים מים לפי כמה זמן שרוצים לבשל ומידי פעם מערבבים. לשים לב שלא נדבק בקרקעית לקראת סוף הבישול צריך לעתים קרובות יותר כדי שלא ידבק.
לבשל סגור כי זה משפריץ כהוגן. 

מישהי יודעת אם אפשר להקפיא גבינה מלוחה?אסופית
בעלי קנה חבילה של 1 ק"ג גבינה מלוחה לשבועות כי זה מה שהיה בסופר ומכיוון שאנחנו משפחה קטנה בינתיים אני מפחדת שזה יתקלקל.
יש למישהי מושג?
 
תודה רבה!
(גבינה מלוחה חמד פיראוס 16% שומן אם זה קשור...)
כן אבל יש אח"כ טעם לוואי אז אפשר להשתמשאיזה טוב ה'!!!!
בפשטידות וכדו'.

בהצלחה
אפשר גם להשתמשחילזון 123אחרונה
בטוסט או פיצה
קליעת חלה של 6- יוצא מדהים!!רצון הרצונות
ניסיתי וזה נראה מ-ד-ה-י-ם!!
(זה נראה מסובך אבל זה לא. צריך לעשות ממש ביחד עם הציור)
 
שבת שלום!
 
 
ולי יש משהו פשוט יותריהודיה מא"יאחרונה
אני מכינה 6 נחשים, מניחה אותם אחד ליד השני.
מצליבה את האמצעיים, ופשוט קולעת שתי וערב.
אבל קבלי ח"ח
סופלה שוקולדעוד כינוי
יש אולי למישהו מתכון לסופלה שוקולד בלי מרגרינה/חמאה????
תודה אבל...עוד כינוי
א. אני מחפשת משהו לא חלבי.
ב. קראתי את התגובות למתכונים (שזה בעצם אותו מתכון) והן היו ממש לא מפרגנות...
אז אולי יש משהו אחר? ניסית לעשות אותו בעצמך? אשמח לשמוע.
אני עשיתי את זה פעםחילזון 123
עם שמנת מתוקה פרווה במקום החלב ויצא ממש טעים
אולי יש למישהו מתכון נוסף???עוד כינוי
סופלה בלי מרגרינהאלעד
יוצא בערך כמו לחם ללא קמח או קפה ללא קפאין
 
 
[או במילים אחרות, או שמכינים סופה או שלא. אבל בלי לזייף ובלי למצמץ ]
^^^^^^^^^^^^^^^^^^אני ירושלמיתאחרונה
אני צריכה מתכון לעוגת שוקולד טעימה .טובילנד:)
תודה רבה ויום טוב
עוגת שוקולד ללא ביציםיהודיה מא"י
לתבנית ענקית של התנור.
4 כוסות קמח 
3 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
2/3 כוס שמן
2 אבקת אפיה (אפשר להחליף ב 3 כפיות סודה לשתיה עם החומרים היבשים+2 כפות חומץ עם הנוזלים)
3 כוסות מים
לערבב היטב שלא יהיו גושים, הכי קל עם מיקסר
לשים בתבנית משומנת היטב כ40 דקות בחום 180 מעלות.
כן כן אין ביצים. וכן אני יודעת שבטח נמאס לכם לראות את המתכון הזה 
אחלה מתכון..! אהבתי את הבלי ביצים....תודה!טובילנד:)אחרונה
מתכון מעניין לגפילטעפיש...אמא קטנה
היות והקפאנו את הגפילטע שלנו כדי שלא יתקלקל,היום כשהפשרתי אותו חיפשתי מה לעשות כדי שיחזור לו המרקם.
ובשביל זה צריך לחמם אותם שוב.
זה יצא נהדר!! גפילטעפיש חם!!

הוספתי לרוטב שיש לו ממילא רסק עגבניות עם קצת מלח ,תפוחי אדמה וגזר חתוכים דק מאד.ובישלתי...
יצא מעדן!!!
אשכנזים שמשוגעים על הגפילטע,תנסו...
איזה כיףיהודיה מא"יאחרונה
אפילו שאישית אני לא סובלת גפילטפיכס (לא אומרים אוכל על איכס!!!)
אם כי למען האמת אימא שלי מכינה לפעמים קציצות דג ברוטב עגבניות פקנטי, ואותן אני דווקא כן אוכלת.
קרם לעוגת יומולדתמומין אמא
למשהי יש רעיון בשביל קרם לעוגת יומולדת בלי מרגרינה
אני צריכה להכין עוגה לבן שלי לגן ואני ממש לא רוצה להשתמש במרגרינה
אשמח להצעות
 
תודה
קצפת? שוקולד? פודינג?יהודיה מא"י
קרם שוקולית מהיר - מערבבים אבקת שוקו עם מעט חלב/מים רותחים עד שמתקבל קרם. אם רוצים לחסוך, מערבבים כמויות שוות של קקאו וסוכר, מוסיפים מעט מים ואפשר גם מעט שמן ומבשלים קצת. אפשר במיקרו.

שוקולד - מתאים להיות חלבי, יקר למדי. ממיסים שוקולד עם תוספת של חצי כוס חלב/חצי מכל שמנת מתוקה על כל טבלת שוקולד.

פודינג פרי - מרסקים פרי שאוהבים, (צריך בערך 3/4 כוס) מוסיפים סוכר (בערך חצי כוס) וקצת מים, מבשלים 10 דקות על אש קטנה. ממיסים כף וחצי קורנפלור בחצי כוס חלב/מים, ומוסיפים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שמסמיך. למרוח על עוגה חמה בעודו חם.
פודינג שוקו - כף קקאו, כף סוכר, כף קורנפלור לכל כוס חלב. מביאים לסף רתיחה  את רוב החלב ביחד עם הקקאו והסוכר, ועד מוסיפים את הקורנפלור מומס בשארית החלב. מערבבים עד שמסמיך

עוד אחד חלבי  וקל - מערבבים שמנת חמוצה/גיל או משהו כזה עם סוכר ותמצית וניל לפי הטעם. למרוח על עוגה חמה.

קישוט אבקת סוכר - גוזרים מנייר אותיות של מזל טוב. מניחים על העוגה מפזרים כמות גדולה למדי של אבקת סוכר, ואז בעזרת פינצטה מוציאים את האותיות.

מזל טוב
את יכולה לעשות משו כזה:מעפר אני באה
להמיס 100 גר' של שוקולד מריר+חצי חבילת קצפת לבישול והקרמה ואים אין אז קצפת רגילה בסיר על אש נמוכה
הקרם שלי- זול פשוט וקל ופרווה וטעים-פזוש
שמים בסיר 3 כפות קקאו, כף קורנפלור, חצי כוס מים, חצי כוס יין, מעט תמצית וניל, כפית נס קפה וחצי כוס סוכר
ממיסים עד שזה רותח ואין גושים ומורחים על העוגה.......
בתאבון.....
תודה לכולןמומין אמאאחרונה
וואי אני כ"כ לא יצירתית בנושא
תודה על כול הרעיונות
עכשיו אני רק צריכה לבחור ולהכין
בשורות טובות
בעיות עם אורזנחשונית
כשאני מבשלת אורז, אני בד"כ מערבבת ומכינה חצי לבן חצי מלא. בעלי אוהב רק מלא ואני רק לבן, אבל ככה שנינו מוכנים לאכול...    הבעיה היא שעכשיו שמתי לב שעל שקיות האורז כתוב אופן הכנה שונה: בכמות המים, בזמני בישול ועוד. לאורז הלבן מספיק פחות מים וזמן בישול קצר יותר ובלי טיגון קודם.
השאלה היא: לפי מה עדיף לבשל, לפי מתכון האורז המלא או האורז הלבן? כמובן שאני רוצה שיצא אחד אחד ולא דביק ורטוב מדי, ומצד שני גם לא יבש מדי.
האם זה נורא משנה אם אני משתמשת בשני סוגי אורז שונים מאוד, כמו אורז בסמטי ארוך, ואורז ועגול? העגול הרי יוצא יותר דביק מטבעו.
ומה אם אני מוסיפה לאורז עוד מרכיבים כמו: חתיכות עוף קטנות, ירקות כמו תירס, אפונה, פיטריות? יש בהם כבר מים, אז צריך להפחית קצת את כמות המים במתכון הרגיל לאורז בסיסי, נכון? בכמה? ומה עם צימוקים? הם דווקא סופגים אליהם מים. מה אז?
איך עשית עד היום?איזה טוב ה'!!!!
את כותבת שאת בדר"כ מערבבת ומכינה חצי חצי. אם עד עכשיו יצא לך טוב אז מה זה משנה מה כתוב בהוראות הכנה?

לדעתי, מכיוון שהתכונות של שני סוגי האורז הם שונים הכי טוב לבשל כל אחד מהם בנפרד ואחרי שמתקרר לערבב שוב.

לגבי התוספות לאורז - הם שוליים ולא כדאי לשנות את מינון המים בגללם.
יש אורז של סוגת מעורב בשנים, שלוש מיניםמעפר אני באה
תעשי חיים קלים! כל אחד באורז שם מבושל כמה שהוא צריך ואת פשוט מכניסה אותו לבישול אחרון בערך כמה דקותת...
זהו, שלפעמים יצא לי טוב ולפעמים לאנחשונית
ועוד לא הצלחתי למצוא מה הדרך שהאורז יוצא הכי טוב. עברתי על המון מתכוני אורז, בחלקם ההוראות ממש הפוכות זו לזו. פעם שטפתי קודם ופעם לא. פעם השריתי קודם ופעם לא. פעם טיגנתי קודם ופעם לא. פעם בישלתי ביחס של  2 כוסות מים ל 1 כוס אורז, ופעם פחות ופעם יותר. הכל לפי המתכונים. ולפעמים יצא מעולה ולפעמים לא, בכל צורות ההכנה...  
נראה לי שיש בעיה בסיסית בכמות המים...אני ירושלמית
כי אורז מלא צורך יותר מים לכוס אורז.( 2 כוסות מים) לעומת אורז לבן שצורך ככוס וחצי מים לכוס אורז. גם זמן הבישול של אורז מלא, ארוך יותר משל לבן.
 
אולי תעשי ממוצע?
 
אם את משתמשת בכוס אחת אורז לבן וכוס אחת אורז מלא תוסיפי 3.5 כוסות מים...ותבשלי נניח חצי שעה (במקום 35 דק' של המלא ו 25דק' של הלבן...)
 
ע"פ ניסיוני עם אורז מלא, אני מוסיפה אותו רק לאחר שהמים רתחו, כמו פסטה. אני כמעט לא מבשלת אורז לבן, אבל הבנתי שבאורז לבן לא חייבים לנהוג כך.אבל אולי כדאי לך אם את מבשלת מעורב להכניס את האורז רק לאחר שהמים רתחו כבר.
אם אפשר הכי טוב לבשל בנפרד.יהודיה מא"יאחרונה
אישית אורז לבן מתבשל אצלי עם 5 כוסות מים ל3 כוסות אורז (מחושבת, אני לא מבשלת כ"כ הרבה) במשך 15-20 דקות על אש קטנה עם תחתית. אורז מלא לעומת זאת מתבשל עם 3 כוסות מים לכוס אורז במשך שעה, על אש קטנה ללא תחתית.
אבל אם קשה לך לבשל בנפרד אני מציעה ניסוי וטעיה. תרשמי כל פעם במדויק כמה אורז שמת וכמה מים שמת, עד שתמצאי את המתכון המנצח.
ואורז מעורב של סוגת זה למעשה 3 סוגי אורז מלא מעורבבים ביחד.
לא נראה לי שצריך לשנות את כמות המים בגלל תוספות אלא אם כן זה משהו שסופח ממש הרבה מים, כמו סויה יבש לדוגמא.
צימוקים הכי טוב להוסיף אחרי הבישול...
בהצלחה
למישי יש מתכון לעוגת גבינה?נדנדה כתומה.
ללא אפיה..
עם פירורים....
 
תודה-רבה....
ליל"ט.
קפיץץ.. דחוףףף!!!נדנדה כתומה.
תסתכלי בשרשורים למטהיהודיה מא"י
יש שם מתכונים
יש לי! משו טעים חבל"ז!-כנסי!מעפר אני באה
מצרכים:
250 גר' בסקויטים
כף סוכר
75 גר' חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
חב' גבינה טוב טעם
שקית אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל/שקית סוכר וניל
 
אופן ההכנה:
*מכניסים למעבד מזון את הביסקויטים וטוחנים
*מוסיפים את החמאה והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחולית
*מקציפים את השמנת היטב ומוסיפים את הגבינה והפודינג ומקפלים עד שמתקבלת בלילה יציבה
*מוסיפים את הוניל ומערבבים היטב
*שמים בתחתית התבנית את הפרורים ומניחים את תערובת הגבינה והשמנת ושוב פרורים מעל
בתאבון וחג שמח
תודה...נדנדה כתומה.
אם אין לי מעבד מזון חלבי?> אפשר להכניס לשקית ולדפוק את זה?
כמה בגרמים זה חב' טוב-טעם? אם אין טוב טעם> אפשר לייבש טיפונת(לנקז תנוזלים) גבינה לבנה רגילה?
אפשר להמיר תחמאה במרגרינה? או בשמן?
 
תודה...
זה אמור להיות חולי כזה אז אני לא חושבת שכדאי!מעפר אני באה
אבל את פשוט לא חייבת לרסק בכלל תקחי בסקויטים שלמים ותטבלי בחלב ותשימי מתחת ומעל! (הקרם)
את החמאה בטוח אי אפשר להמיר בשמן במרגרינה אולי אבל אני לא יודעת אם זה טעים כמו חמאה!
בקשר לגבינה, למה לא טוב טעם? זה חבילה כזאת שלמה (לא כתוב כמה זה)בשקית שקונים בכל סופר יש את זה!!! ושחכתי לכתוב לך תשימי את זה בתבנית קטנה  ואם את רוצה עוגה גדולה תעשי כפול את המצרכים
מקווה שעזרתי!!!
כי במכלת שלנו בד"כ אין.,.נדנדה כתומה.
תודה בכ"מ.. אני ינסה נראלי..
הכנתי את זה היום...נדנדה כתומה.
בסוף כן השתמשתי במצרכים שכתבת..
 
אני ידווח אחרי שבועות איך יצא...
יצא טעים בטירוףףףף!!!נדנדה כתומה.
וגם נראה די טוב...
 
זה קצת מתפורר> זה אמור להיות ככה?
 
תודה רבה!!!
כבר עניתי לך...מעפר אני באה
קרין גורן ה-תשובה!!!נסיכה בפיתהאחרונה
יש לכם אולי מתכון טעים לתפוחי אדמה מוקרמים?רוצה להיות חופשיה
תודה!
תסכלי בתחרות מתכונים לשבועות, בראש העמוד.יהודיה מא"יאחרונה
מחפשת בדחיפות מתכון ללזניה בשריתנווה מדבר
חיפשתי בגוגל, אבל רק מתכון אחד נראה נורמלי ולא ראיתי עליו המלצות מיוחדות.
 
אם למישהי יש מתכון טוב שמצליח- אשמח מאוד!!!
לזניה בשריתיהודיה מא"י
לתבנית בינונית
מערבבים בקערה חצי קילו בשר בקר טחון או בשר בקר טחון +עוף טחון, רסק עגבניות, ותבלינים לפי הטעם. למעשה מכינים רוטב עגבניות כמו לפסטה, ומערבבים עם הבשר, אבל בלי מלח, ועם כמון שלא נמצא בדר"כ  ברוטב לפסטה.

מכינים רוטב בשמל פרווה/בשרי. 
ממיסים 150 ג' מרגרינה (רצוי מחמאה, לא לנסות להחליף בשמן) מוסיפים 6 כפות קמח, מערבבים ונותנים לזה להקציף.
מוסיפים 3 כוסות תחליף חלב, או ציר מרק, או מים. מערבבים היטב. מתבלים בשום, פלפל לבן ומלח. צריך להתקבל רוטב סמיך אבל נוזלי. אם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד תחליף חלב/מים אם הוא נוזלי מבשלים עוד קצת.

חותכים פטריות טריות לפרוסות.

מסדרים עלי לזניה בתחתית התבנית.
מורחים מעל חצי מרוטב הבשר. 
מסדרים פטריות פרוסות.
שמים 1/3 מכמות הרוטב הלבן
עוד שכבת עלי לזניה
שכבת בשר
פטריות
רוטב לבן
עלי לזניה
רוטב לבן
אופים בחום בינוני גבוה, כ 40 דקות, עד שמזהיב. אם מזהיב מוקדם מדי, לכסות.

ואם מתעצלים/לא רוצים להשתמש בכ"כ הרבה מרגרינה מזיקה, אפשר לוותר על הרוטב הלבן, וצריך לדאוג להשאיר רק רוטב נוזלי בלי בשר, ואותו לשים מעל הלזניה.
ואם לא אוהבים פטריות אפשר לוותר עליהן, זה יוצא נהדר גם רק עם בשר.

ועוד הערה אחת קטנה - לזניה חותכים כשהיא קרה, לפני חימום נוסף.
תודה רבה!!!!נווה מדבראחרונה
כתבתי גם בנשואות אבל נראה לי שכאן זה באמת המקום...טוזי
המיקסר שלי פרווה, הקערה שלו נירוסטה והמערבל ממתכת. אני יכולה להקציף את השמנת החלבית בלי להפוך את כל המיקסר לחלבי?
 
אני יודעת שזו שאלה לרב, אולי מישהי כבר שאלה או יודעת...
תודה!
מתייחסים למקסר בדיוק כמו לסיר, בגלל טמפ' גבוההheh
ושומן.
זה באמת שאלה לרב
כתבתי כבריהודיה מא"י
אבל שיהיה לידיעת כולם.
שאלתי רב והוא אמר שזה לא הופך את זה לחלבי כי זה קר ולא בולע.
לא זוכרת איזה רב שאלתי.
אני שאלתי והוא אמרheh
שדין כמו סיר כי המנוע מתחמם ויש חלקי בצק שנבלע במנוע ונופל משם.
תשאלי את הרב *שלך*רחלקהאחרונה