שרשור חדש
מה זה סילאןאורה*
 
דבש תמריםיהודיה מא"יאחרונה
דחוף!!!רוני .ב.
יש למישהיא מתכון טוב לסופלה???
יש לי אחד..ה!ד*ה=)אחרונה
יש מתכון לסופלה של קרין גורן מכירה?
עם לא תכתבי בגוגיל "קרין גורן-מתכון לסופלה"
בטוח תימצאי 
אני הכנתי אותו והוא יצא לי מעולה!!!=)
בהצלחה!!=)
שאלות..אנונימי (פותח)
מה זה ביצה טרופה?? וכן מה זה לטרוף ביצה??
ועוד משהו שלא הבנתי..מה זה פש"ג??
 
לוידעת מה זה פש"ג אבל לטרוף ביצה זה פשוט לערבב**לילי**
אותה
 
פשש כל הכבוד לי נראה לי שעליתי על זה =)חושבת(=
פש''ג זה נראה לי: פלפל שחור גרוס...
ואיי אני גאה בעצמי..
את בטוחה שזה לאנחשוניתאחרונה
"פיל שעיר גמדי"?  מצרך חובה בכל מטבח ישראלי, כידוע...
עונה הבית ספר התחילה....Nעלי
ואני זו שמכינה לי את האוכל בבוקר לבית ספר...ואשמח אם יש לכם רעינות מה למרוח או להשים בפנים...
נ.ב
אני שונאת טונה-אז חח בבקשה בלי זה..
תודה רבה!!=]
כנסי..אנונימי (פותח)
שוקולד,גבינה עם זיתים(או קנוי או למרוח גבינה וזיתים חתוכים),חומוס עם חסה,גבינה/חומוס עם ירקות,חביטה עם גבינה וכו...
 
את רוצה להשקיע?cliffordאחרונה
אם כן אפשר סנדוויץ' עם חביתה - נגיד למרוח למטה גבינה או סחוג ואז חסה וחביתה ואם רוצים גם חתיכות בצל ירוק או פרוסות עגבניות.
את יכולה גם להכין לעצמך טוסט- למרוח קטשופ או רסק ותבלינים , גבנ"צ אם את ממש מתפנקת אז גם זיתים/ בצל/ פטריות ולהכניס לטוסטר.
כדאי לך גם לחתוך לעצמך ירקות ולשים בקופסא ולקחת איתך. זה בריא וכיפי סוף הדרך!
 
מה עם טחינה? אפשר לערבב טחינה גולמית עם סילאן - גם מעולה.
 
אולי לחם עם חסה ופרוסה של גבינה בולגרית או פטה?
 
בתאבון!
קרם שניטאי''ה
עבר עריכה על ידי אי''ה בתאריך ח' אלול תשס"ט 16:21
מתכון קל וטעים:
 
מצרכים:
 
בצק עלים
ריצ'
מי שואהב מתוק - חצי כוס סוכר
חב' פודינג וניל
אבקת סוכר - לפזר מלמעלה
 
הכנה:
חותכים מהבצק עלים שתי חתיכות שוות [בערך בגודל של נייר אפייה]
עושים בהם חורים בעזרת מזלג [כמו במצה, אבל לא באותו כמות כמו שיש במצה] כדי שהם לא יתפחו
אופים אותן [כל אחת בנפרד] עד שהם משחימות
 
 - אם הם קצת תפחו באפיה, אז להשטיח אותם כזה עם היד
 
בנתים -
 
מקציפים את הריצ'  -כשהקצפת מתחילה להתייצב מכניסית בזהירות את הפודינג [והסוכר מי שרוצה]
[אחרי שמכניסי את הפודינג הקצת נהיית יותר סמיכה, לא להבהל]
 
אחרי שהבצק עלים התקרר ל-ג-מ-ר-י [אחרת זה יהרוס את הקצפת]
מורחים על חתיכה אחת את כל הקצפת, ומכסים בחתיכה השניה,
מפזרים מעל אבקת סוכר...
ו... בתאבון!!
 
תמונות - לשם שינוי זה תמונות שאני צילמתי!!
 
 
 
 
 
 
קרם שניט זה אחד הדברים..!!=)חושבת(=
יאאו איך בא לי..
וואי ממש!!!!!**לילי**אחרונה
יש למישהוא מתכון לעוגיות עם שוקולד?.....ימית1
הוקפץ...ימית1
כמובן איך לא?: מתוך הבולג של ניקי ב..=)חושבת(=אחרונה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ"ה אלול תשס"ט 10:50
(נמחק מתכון שהועלה פה בגלל בעיות של זכויות יוצרים)
סקר:אורושקוש
כמה זמן לוקח לכם לבשל שבת?
התכוונתאי''ה
כמה זמן לוקח לאמא לשבשל לשבת? חחח
אני רק אופה ומנקה
"רק" אופה ומנקה?! אשת חיל מי ימצא!נחשונית
לי לוקח לבשל את כל יום שישי. וזה די סיוט. אחרי הדלקת נרות אני כבר לא יכולה לעמוד יותר.
אמא שלי לא אוהבת לבשלאורושקוש
ואני מתה על זה אז אמא שלי מנקה ואני אופה ומבשלת מצדי זה הסידור הכי כיף.
אנחנו..=)חושבת(=
אנחנו מתחילים ביום שיש ב11 בערך ומסיימים סחוטים בארבע..בערך.
אצלנו הבנים לא בקטע של לעזור..
אנחנו בבית רק בנותאורושקוש
אבל אפילו הם לא עוזרות רקי. אז מה זה שווה שיש בנות?
ולנו לוקח בדרך כלל בין שעה וחצי לארבע שעות.
אצלנו אנחנו ארבע בנות כולל אמא שלי...ימית1
ואנחנו מתחילות בבוקר ואט לאט עד 4:30 בערך האוכל מוכן והבית מסודר...
הרעיון שאצלנו כל אחת מבשלת משהוא אחר באותו זמן ואז יכולה לקחת לנו שלוש שעות של אפיה ובישול והכל מוכן...
אממ..Nעלי
אמא מבשלת כל יום שישי..עד בערך שעה וחצי לפני כניסת שבת.....
וואלה אין לי מושגחשבשבת
כאילו אני יכולה לגמור והכל ואז להחליט להוסיף עוד סוג דגים/ תוספת/ בשר/ קינוח/ סלט/ עוגה וכן הלאה...........
 
ככה שאין לי אומדן
תשובהאנונימי (פותח)
לי ולאשתי לוקח לפחות 5 שעות, אנחנו אוהבים לעשות את זה ביחד... אני עושה את הקניות ביום חמישי... ואנחנו מבשלים ביחד במטבח שלנו לכל המשפחה
תלויאנונימי (פותח)
אם יש אורחים בשבת או לא, כי בדרך כלל כשיש עוד אנשים חוץ מהמשפחה המצומצמת (שב"ה היא לא כ"כ מצומצמת ) הרבה דברים משתנים (חוץ מכמות האוכל...).
בדרך כלל אני ואמא שלי במטבח ואנחנו מתחילות ביום חמישי עם הקינוחים, אח"כ אם יש זמן ממשיכים גם לסלטים ולדגים. ביום שישי אנחנו מהבוקר במטבח עד שתיים-שלוש בצהריים, ואמא שלי תמיד נשארת עד ארבע בטענה שהיא נזכרה שיש עוד משהו שהיא צריכה לעשות
בערך מ12 עד כניסת שבת.אנדרלמוסיהאחרונה
מהרגע שאבאמא מגיעים עם הקניות עד הדלקת נרות.. אני נכנסת לשבת מותשת..
עוגיות קוואקראי''ה
הכנתי עוגיות מזה טעימות חבל"ז אני ברגעים אלה מכרסמת אותן...
 
להנאתכן -    [שימו לב - לא לשים יותר מחצי שעה בתנור, גם אם הם נראות לכם רכות, כי זה מתקשה לאחר ההוצאה מהתנור, ואם משאירים את זה יותר מחצי שעה הם נהיות אבנים... ראו הוזהרתם ;) ]
 
הם גם מעולות בהקפאה, אני תמיד מכינה פוול ואז מקפיאה ואז יש תמיד עוגיות כאלה בבית [ואם שמים קמח מלא וסוכר חום אז גם בריאות]...
 

עוגיות קוואקר

2 כוסות קוואקר

2 כוסות קמח, עדיף מלא.

21/2 כוסות סוכר, אפשר חום.

כוס שמן

2 ביצים

כפית א.אפיה

שקית שומשום

כוס אגוזים קצוצים

כף קינמון

כף דבש

לחמם תנור מראש. לאפות 30 דק' כשיוצא מהתנור לחתוך לקוביות כשזה עוד חם.

 

תמונות מהאינטרנט [אין לי כוח לצלם ולהעלות את התמונות אז אני מחפשת באינטרנט תמונות שמתאימות ומעתיקה לפה...]

 

 מתקררות בתבנית

 

 

 

 

נשמע טעים!!!נדנדה כתומה.
ננסה בהזדמנות...
נשמע ממש ממש שווה!!אילה שלוחה
בס"ד
 
חבל שאין לנו בבית אגוזים וגם לא קינמון.. דווקא ממש רציתי להכין היום...
אני בד"כ לא מכינה עם אגוזים..אי''ה
עבר עריכה על ידי אי''ה בתאריך כ"ג אב תשס"ט 15:11
זה לא כ"כ נורא... אבל קינמון זה כן הכרחי
אם לא אוהבים אז לא חייבים לשיםאי''ה
אבל קינמון  נותן טעם מאד ולכן הוא מרכיב חשוב,
 
 
יאא גמאנחנו מכינים משהו בסגנון... אחלה עוגיות!!אנונימי (פותח)
עשיתי כאלה השבוע, עם פחות שמן...אנונימי (פותח)

שתי כוסות זה ממש מספיק...

(וד.א הן מאוד טעימות גם בלי אגוזים וקינמון)

אני מכירה בלי אגוזים וקינמון.מעולותהודי'ה
אני יעלה אולי בהזדמנותD:
אני אמסור ת'מתכון לאחותי...דוסית גאה!
אני בקושי יודעת לישבור ביצה...
מסתומרת שתי כוסות זה ממש מספיק???אי''האחרונה
שתי כוסות זה ה-מ-ו-ן!!!
 
כתוב במתכון כוס אחת של שמן... ההודעה שלך לא ברורה...
דחוף - פודינג וניל כציפוי לעוגהנחשונית
האם פודינג וניל מתאים כציפוי לעוגה? כרגע על הפרק עוגת שיש.
האם אפשר להכין פודינג וניל עם מים, מיץ או נוזל אחר לא חלבי במקום חלב, לצורך העוגה שתישאר פרווה?
לדעתי- ממש לא מתאים!!!אפשר לתקן
אצלנו עושים...דרדסוני
קצף עם פודינג וניל, ריצ' וביצה...
קודם מקציפים את הריץ אחרי זה מוסיפים את הביצה והפודינג וזהו...(אם את עושה קצפת צמחית אז תוסיפי סוכר....)
אבל ממש לא על עוגת שיש!!קיווי
מה קורה לכם אנשים???????
אולי על עוגת גבינה
אפשר על שיש... גם אנחנו עושים כך...דרדסוניאחרונה
הי!אני לא יודעת אם זה הכי קשור...אבל בכל זאת...שוס להיות שלוס
למישהי יש תנקודות של האוכל?...זה די דחוף לי ...תודה..
שומרי משקל, כאילו הקבוצה?שוס להיות שלוס
ואם אני לא בכזה? (ולא רוצה להיות בכזה?)
כן אני רוצה את כל החוברת...נראה לי ..כאילו על כל הסוגים של האוכל.....את יודעת איפה אפשר להשיג? זה משהו שאפשר להוריד מהאינרנט?    תודה רבה!
תנסי אולי בגוגלאי''ה
בעקבות השרשור של אסתראנונימי (פותח)
שכול אחד ימליץ על כל מיני בלוגים, אתרים עם אוכל טעים!
הנה הבלוג של ניקי באנונימי (פותח)
אתר מגניב של מלא מתכונים מלאמלאמלאנעה*אחרונה
הנה הקישור
אחלה רעיוןאשירתית
הנה בלוג באנגלית, צמחוני שאני ממש אוהבת, קפה ליז:
 
בלוג באנגלית אך כל המתכונים מתורגמים, עם תמונות:
 
הבלוג של sarit92o:
 
בצק אלים:
 
פנינת המטבח:
 
תופינים, הבלוג של מונא:
 
בישולוג, בישול עם הגיון, אוכל בריא וטעיםם:
 
המתכונים של אמא:
 
מאיר קוק בוק:
 
לאכול עם העניים, הבלוג של דונה קישוט:
 
והנה אחלה פורום עם אחלה אוכל, אוכל חלבי בתפוז!:
רעיון מעולה לקינוח לארוחת ערב למי שיש זמןנעה*
ואיי היום הכנתי משהוא מעולה לארוחת ערב
עשיתי לאחים שלי לחם עם גבינה צהובה ורסק עגבניות בטוסטר (טוסט מעוך, טביטוסט)
ואז נשאר לי מלא  גבינה צהובה ולא ידעתי מה לעשות איתה אז לקחתי את הטוסטר (זה שמועך הכל ביחד....)
ושמתי עליו קצת גבינה צהובה סתם לבד והיא נמסה על זה וכל בערך דקה קצת סובבתי את זה עם מזלג שלא ידבק
וזה נעשה מתישהוא כמו חביתה פיצית וכל פעם הוספתי עוד קצת גבינה צהובה וכשזה יצא בערך בגודל של זה.......
 
אז הוצאתי כמובן שזה היה מוכן ולא מימי כזה, קשה בקיצור .
אבל כדאי לשים את זה על נייר סופג כדי שיספוג קצת את השמן
ובגלל שזה מוציא קצת שמן אז בזהירות לקחת נייר סופג ולנגב את השמן.
 
אפילו ההורים שלי אהבו את זה זה יצא מעולה וטעים
 
זה בערך 7 דקות הכנה אבל עושים בערך 4 ביחד.
 
 
 
                                                                                         בתאבון
 
 
מחפשים מתכון לשבת בבוקראנונימי (פותח)
משהו רטוב לא חמין/צ'ונט !!! אנחנו תיבשים מרוב פשטידות אנא אנאנא אנא אנאנ אנא
ג'חנון לא רטוב אבל טעיםאופה.
ומשמין בטירוף...   אנחנו בתוך אותו סיר חמין...נחשונית

אם זה נוזלי, אז אסור לשים את זה על הפלטה בשבת. ואם זה יבש, אז זה יבש... 

הפיתרון הזמני מאוד והרע במיעוטו שמצאתי זה למשל:

מנה עיקרית בשרית:

1. פשטידת בשר / עוף: זה אומנם פשטידה אבל זו המנה העיקרית! ובפנים אני שותלת ביצים קשות שלמות, וכשפורסים מקבלים פרוסות פשטידה עם עיני ביצים...   זה יוצא יפה לעין וטעים לחיך.

2. צלי עוף או צלי בשר: אמא שלי לימדה אותי לבשל את זה בלי נוזלים או עם מעט מאוד נוזל, כך שזה לא יוצא עם "רוטב חשוב" שזו ההגדרה ההלכתית לנוזל שאסור לחמם בשבת. רק בזמן הבישול אסור לזוז מהסיר כמעט ולהשגיח שלא ישרף, ועל אש קטנה.

3. קציצות בשר ושניצלים יבשים, צר לי.

4. בלינצס ממולאים בכבד.

5. סיגרים ומשולשים שברח לי השם שלהם, ממולאים בשר ותפו"א.

6. כדורי בשר וממולאים שהתבשלו ברוטב, ובשבת בבוקר מוציאים אותם מהרוטב ומחממים על הפלטה עם חוצץ, בלי הרוטב. כך זה לא נשרף וטעים גם ככה.

7. עושים על האש ביום חמישי/שישי, שומרים במקרר, כן כן מה שאתם שומעים, ובשבת בבוקר שמים בתבנית על הפלטה. וזה כן יוצא טעים מאוד, למרות שלא ירד הרגע מהמנגל.

תוספות:

8. אורז עם מלא מלא תוספות בפנים: ירקות מכל הצבעים הסוגים הגדלים והמינים, קפואים וטריים, פטריות, תיבולים של "פרג" וכל מה שאתם אוהבים. פעם אכלנו אצל משפחה אפילו אורז שבושלו בתוכו פולקעס עוף! היה טעים ומפתיע. אותו כנ"ל עם קינואה, למי שבא להרגיש קצת תוכי בשבת...

9.תפו"א ובטטות אפויים בתנור.

10. קוסקוס חם עם מרמומה טוניסאית קרה. מעדן.

11. והרבה הרבה סלטים קרים צבעוניים וטעימים, מבושלים וטריים, עם חלה...  

עונג שבת!

"להתענג בתענוגים, ברבורים ושליו (אצלנו שרים: וסלט) ודגים"  

מה באמת בעניין איזה ברבור על האש או משהו? איזה צלי שליו קטן?

אם למישהו יש עוד רעיונות, אשמח מאוד לשמוע כי גם לי כבר התייבשו הרעיונות והגרון. ובעצם שום דבר לא באמת פותר את הבעיה...  

ב-הצ-ל-חה, ב-ת-א-בון ושבת שלום! 

יש לך מתכון?אנונימי (פותח)
חיפשתי על האריזה ולא מצאתי מתכון אשכנזיה שכמותי............
עוד רעיונות שטובים אומנם בעיקר לשבתות קיץ חמות:נחשונית

1. סלט עוף קר. יש כמה וכמה מתכונים לסלט עוף בוריאציות שונות.

2. סלט תפו"א וביצים עשיר בכל מיני דברים טובים.

3. ירקות מבושלים שטעימים גם קר: שעועית ירוקה, כרוב ברוטב עגבניות, קישואים, ועוד.

למשולשים קוראים פסטלים.....נדנדה כתומה.
רולדת בשר בבצק עלים עם רוטב מערב שבתאנונימי (פותח)

מכינים רולדת בשר בבצק עלים מחממים על גבי הפלטה זה יבש לחלוטין

הרוטב מחומם לפני שבת ונשאר על הפלטה כל הלילה!

אפשר לקבל את המתכוןאנונימי (פותח)
לרולדה ולרוטב? נשמע טוב...
הרולדה והרוטבאנונימי (פותח)

בקובץ המצורף

ספרו לי איך יצא

לא הצלחתי להעלות את הקובץאנונימי (פותח)
אם תוכלי לשלוח במסראנונימי (פותח)
את המתון של הרולדה והרוטב זה נשמע אחלה ומגרה אם לא בקובץ אז תכתבי בהודעה.
ירקות מוקפצים עם חתיכות חזה עוףאנונימי (פותח)
יש בזה קצת רוטב אבל לא יותר מדי ולכן אפשר לשים על הפלטה בד"כ.
גולאש הונגרי טעים שמונח מהערב עם הרבה רוטב.אנונימי (פותח)
קוגל ירושלמי נחשב פשטידה?אנונימי (פותח)

אנחנו אוכלים קוגל, ממש קל להכנה- המתכון על השקית של האיטריות חברת אוסם.קל וטעים.

חמותי עושה גם ממולאים למינהם (עגבניות עם אורז/בשר וכו).

והורי דגים...

לשלהאנונימי (פותח)
יש לך מתכון טוב לעגבניות ממולאות באורז ובשר?
בטח נחשב פשטידהאנונימי (פותח)
אגב איזה ממולאים חמותך עושה? את יכולה לפרט? נשמח מאוד
קוגל ירושלמי הוא לא רק פשטידה!  |מתקומם|קוגל ירושלמיאחרונה
פפריקש זה הדבר להלן המתכוןאנונימי (פותח)

פפריקש הוא תבשיל קדירה הונגרי מ-עו-ל-ה! להיט לשבת בבוקר. כי הוא בלי נוזלים.

המצרכים: (אני לא כותבת כמויות כי הכל לפי הטעם, הצורך והמידה זה די קל)

1. ירכיים עוף

2. עגבניות לבישול

3. בצל

4. שום.

5. אורז

אופן ההכנה.

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את העוף לטיגון קצר. אח"כ מוסיפים את העגבניות מכסים ונותנים להתבשל על אש קטנה עד שהעוף כמעט מוכן. (כחצי שעה +-)

בשלב זה אמור להיות הרבה רוטב שיצא מהעגבניות והעוף. מתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל, פפריקה חריפה ואפשר קצת כמון)

זה הזמן להוסיף את האורז לערבב, ולהשלים לכמות המים שצריך כדי שאורז יתבשל (תזכרו שיש את הנוזלים הנ"ל אז רק להשלים לפי 2 מהאורז.

זה לוקח עוד כ- 10 דקות וכשכל הנוזלים נספגים התבשיל מוכן.

אם במקרה האורז עוד לא התבשל לא קורה כלום אם מוסיפים עוד מעט מים. הם נספגים בדר"כ בקלות.

בהצלחה, בתיאבון ושבת שלום

 

 

דגים ועודאנונימי (פותח)

אם נמאס לכם מהעוף / שניצלים / קציצות / פשטידות

יש הלכה (לפחות לפי האשכנזים) שמותר לאכול חלבי בשבת בוקר.....

נסו דגים - סלמון אפוי טעים חם או קר

            סול מטוגן (אומנם מזכיר שניצל בצורה אבל הוא כל כך רך וחלומי

            אפשר להכין דג מרוקאי ולהוציא רק את חתיכות הדג מהסיר ולחמם (ואז זה בלי רוטב)

חוץ מזה סלטים קרים: סלט פסטה / תירס / פטריות / חצילים  ישנם אלפי אפשרויות.

עוד משהו שהוא קצת פשטידתי - קחו בצק עלים תחתכו מלבן, שימו באמצע מה שמתחשק -  ירקות מוקפצים, פירה עם בצל מטוגן ופטריות / חצילים מאודים / תירס / אפונה מרוסקת מטובלת בכמון  - בקיצור הכל אפשרי. תסגרו את הבצק בצורה של גליל תברישו ביצה ותאפו... אפשר גם לחתוך לפרוסות לפני האפיה.

 

 

מעקוד - פשטידה טוניסאית מזה טעימה חבל"זנחשונית

יש כאן שתי גירסאות לאותה פשטידה טוניסאית מדהימה - מעקוד. העתקתי את המתכונים כמו שהם מהאתרים כי גם לי עדיין אין מתכון לגמרי קבוע לזה. אבל זה כ"כ משביע וטעים, גם קר.

גירסה 1: עוף חובה, עדיף בלי ירקות.

מתכון של מעקוד טוניסאי אורגינל: מאת לינדה מלחי

חומרים:

4 ביצים,

 5 יחידות של תפ"א,

חזה עוף קטן,

5 ביצים נוספות,

מלח ,

פלפל שחור,

אבקת עוף,

אופן ההכנה:מבשלים את התפ"א עם ה4 ביצים עד לריכוך, שמזלג נינעץ בקלות, את החזה עוף מבשלים עם כף אבקת מרק.אחרי שהכול מוכן מועכים את התפוחים ואת הביצים גם מועכים, את החזה מפוררים לחתיכות קטנות מוסיפים את הפלפל,מלח אם יש צורך. יש שמוסיפים קורט כורכום,אני לא,מקציפים את 5 הביצים במטרפה ומוסיפים לתערובת (זה בכדי שהיה אורירי ) מחממים את התנור לחום 180 מעלות, ניתן לאפות בתבנית חד פעמי או בסיר של הג'חנון, מעבירים את העיסה לסיר אופים ומידי פעם מוסיפים מעט מהמרק של החזה שהתבשל בו. מאוד טעים ומומלץ.

(תוספות: ניתן להוסיף גזר עם אפונה) אני לא מוסיפה את יתר הירקות, אבל אצל המרוקאים כן. אני טוניסאית !!

http://www.amit4u.net/home/nartdetails.aspx?mCatID=10696&nartID=15847

 

גירסה 2: ירקות חובה, עוף אפשרות.

מעקוד - פשטידה טוניסאית  17/5/2004 08:12
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים .

1 כף מרגרינה
1 כוס גזר ואפונה,מקופסת שימורים,שטופים ומסוננים(אפשר כמובן לבשל גזר ואפונה לחוד.)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

7 ביצים טרופות
3 ביצים קשות
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום

3 כפות גדושות קמח תופח,או רגיל מעורב ב1/2 כפית אבקת אפיה.
2 כפות שמן לזילוף.
אופציה-רצועות עוף קטנות,מעוף שבושל במרק.
ההכנה-
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים.מסננים,ומחזירים לסיר ,ללא מים,ומיבשים על להבה נמוכה.
מעבירים לקערה,ומועכים אותם עם כף המרגרינה,במועך תפוחי אדמה או במזלג.
מוסיפים את התבלינים,האפונה והגזר, הביצים הקשות,חתוכות לקוביות קטנות.,ואת הקמח.מערבבים.
טורפים את הביצים הטריות,ומוסיפים לתערובת.מערבבים בעדינות.טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים תנור לחום בינוני -גבוה-בערך 190 מעלות,או יותר,תלוי בתנור.
מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס מרובעת בינונית,משומנת היטיב,או לתבנית קפיץ 26,מרופדת בניר אפיה משומן.
מטפטפים למעלה את השמן,על פני כל המעקוד.
אופים במשך שעה,או עד שמזהיב היטיב.מחכים רבע שעה לפני שפורסים.אם המעקוד אפוי בתבנית קפיץ,יש להפוך אותו על צלחת הגשה.
מגישים חם או פושר.

וזה נקרא אצל המרוקאים מחאמר,
והם מכינים ללא הביצים הקשות.
מקור-זברה,לפי גיסתה.

http://www.matkonim.net/forum/2004/viewmsg.asp?msg=5917

 

לזנית בשר. מומלץ בחוםחבילת טישו
מה המתכון?אנונימי (פותח)
מה המתכון? אגב כל הזכור לי מארוחה חלבית לזניה היא רטובה.........
קציצות בשר ועשבי תיבולפשוטת העם
האם שייך להוסיף לקציצות בשר ברוטב עגבניות עשבי תיבול כמו בזיליקום, טימין וכד'? 
שימו לב, אני לא מתכוונת לרוטב אלא לקציצות.
לפי דעתי בטח שכן, אבל זה ענין של טעםיהודיה מא"יאחרונה
הכנתי סופלה... יצא שיאא הטעיםאי''ה
עבר עריכה על ידי אי''ה בתאריך כ"ו אב תשס"ט 00:43
הנה המתכון: [אגב כתוב לשים רק 8 דק' אבל אני שמתי קצת יותר ואחרי שחתכתי את זה [עשיתי בתבנית גדולה] ראיתי שלא היה מזיק לזה עוד קצת בתנור... ]
 
ועוד משו: עדיף לאפות את זה בכלים מיוחדים לסופלה [זה נראה כמו כוסות חד"פ מקרטון] כי ככה זה אישי וכל אחד מקבל כוס. אני עשיתי את זה בתבנית גדולה וכשחתכתי כדי לחלק לאנשים אז הכל התפרק, כי זה עוגה רכה!!
 
ב"הצלחה!!
 

עוגת סופלה

 

מצרכים:

2 חבילות שוקולד

1/4 כוס סוכר

125 גר' מחמאה [מרגרינה בטעם חמאה]   - אני שמתי במקום זה קצת יותר מחצי כוס שמן

רום

יין

4 ביצים

כוס וחצי קמח


הכנה
:
1.להמיס את השוקולד בסיר עם הסוכר, המחמאה, קצת רום     ויין ומערבבים היטב

 

2. מורידים מהגז ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים. [צריך לערבב מהר כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה מהחום]

 

3.מוסיפים את הקמח ושופכים את העיסה לתבנית משומנת ואופים על 170 מעלות, 8 דקות בדיוק!! זה אמור לצאת מהתנור קצת נוזלי, שמים במקרר ומחממים בהגשה {בשבת על הפלטה מתחילת הארוחה]

ייאייי אני בהלםםם =]אנונימי (פותח)
חחח אני הכרתי מתכון דומה ושידרגתי אותו בדיייווווווווקק למה שכתבת! כולל ה8 דקות!! ולהיזהר שהביצים לא יהפכו לחביתה... מאיפה המתכון?
? ודרך אגבבב זה יוצא מעווולללהה!! למרותש הכנתי פעם סופלה יררת טעים אבל זה מכתון מסובך שלוקח שעוות והמתכון הזה מזה מהיר וקליל!
מגניב..אי''האחרונה
אין לי מושג מאיפה הוא...
 
את יודעת, מתכונים עוברים מפה לאוזן... אי אפשר לדעת בד"כ מה המקור...
מחפשת מתכון לעוגה(עוד פרטים בפנים) דיי דחוף!אנונימי (פותח)
אז ככה:
נולדה לי אחות בשעה טובה ומוצלחת, ובע"ה אמא שלי חוזרת מהבי"ח מחר בבוקר.
אני מחפשת מתכון לעוגה מיוחדת, מושקעת ומקורית שאפשר להכין לה... בהתחשב בכך שהעוגה צריכה להיות מוכנה מחר בבוקר (ואני לא אכין אותה בבוקר, לא יהיה לי זמן, אלא היום בערב) אני אשמח לקבל רעיונות מעשיים! יש לי כמה ספרים של מתכונים לעוגות, אבל מדובר בעוגות שמצריכות המון המון השקעה וזה לא יקרה (אני פה בייביסיטר על האחים והאחיות שלי, וב"ה כל אחד צריך תשומת לב ולא אחות שתתעלם ממנו).
 
תודה מראש!
מקפיצה למעלה,בתקווה לעזרה-דחוף למחראנונימי (פותח)
תודה על העזרה,אנונימי (פותח)
יש לי כמה מתכונים לעוגות פשוטות וקלות להכנה (ביניהן גם עוגת שוקולד) אבל אני מחפשת עוגה מיוחדת, קצת יותר מושקעת מעוגת שוקולד רגילה. או אולי רעיונות מיוחדים ומקוריים לתוספות על עוגת בסיס (שוקולד, גבינה, וכיו"ב).
כל העניין הוא שאני רוצה משהו מיוחד ושונה מעוגות רגילות, אין לי בעיה לאלתר איזה משהו נחמד, אבל אני רוצה יותר מסתם אילתור על עוגת שוקולד (אם לא תהיה לי ברירה זה מה שאני אעשה, אבל כל עוד אני לא צריכה להתחיל להכין את העוגה, אני מעדיפה לשמוע עוד רעיונות).
בסוף הסתדרתי,אנונימי (פותח)אחרונה
חברה שלי נתנה לי כמה רעיונות לעיצוב על עוגת בסיס (וניל) ונראה לי שאני אלך על הכיוון הזה...
תודה בכ"ז.
 
ואפשר לנעול את השירשור כי הוא לא רלוונטי.
אני צריכה רעיונות לארוחת ערב!*חזרזיר*
ולא קלילה אבל גם לא אחת שלוקח מליון שנה להכין אותה!
שיקח לי בערך שעה - שעה וחצי...
אפשר עוד בקשה...אני צריכה  מתכון בלינצס'....
תודה רבה!
תפו"א מוקרמים.אפשר לתקן
לא ניסיתי אבל נשמע שווה! מתוך הבלוג של ניקי ב=)חושבת(=
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ"ה אלול תשס"ט 10:49
(נמחק מתכון שהועלה פה בגלל בעיות של זכויות יוצרים)
מלפפונים חמוצים בטעם של פעםנחשונית
זה אומנם יותר קשור לקניות ולא לבישולים, אבל בכל זאת: מישהו יודע איפה בירושלים, למשל בשוק מחנה יהודה או בגאולה, אפשר למצוא עדיין מלפפונים חמוצים במלח בכבישה ביתית "בטעם של פעם" ?  לא מפחי ענק של מפעל שקיבלו מכת כימיקלים ואיבדו כל טעם?
אנחנו הכנו פעם בבית. לדעתי טעים ושווהאילה שלוחה
בס"ד
 
אם את רוצה מתכון מדויק אני יכולה לבקש מאמא שלי. נראה לי שצריך להכין בערך שבוע מראש.
כן, אשמח למתכון בבקשהנחשונית
היישר מתוך המחשב [כנראה שכתבתי אותו שם מזמן..]אילה שלוחהאחרונה
בס"ד
 

 

חומרים:

מלפפונים קטנים ודקים (בערך 15-20)

2 ראשי שום (קלופים ומפורקים ל"שיניים")

מלח (כף מלח על כל כוס מים)

צרור שמיר (בערך 1 חב' קנויה רגילה "ללא חרקים", "גוש קטיף" וכו')

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים, שופכים מעט מים לתוך צנצנת זכוכית גדולה ודואגים שיגע בכל הדפנות, שופכים לכיור.

מסדרים את המלפפונים כשהם דחוסים היטב בתוך הצנצנת, מעליהם דוחסים את השום ומעל מפזרים את השמיר, ואח"כ עוד שכבה של מלפפונים, שוב שום ושמיר עד שנגמר המקום. לא לשכוח לדחוס הכל.

שמים בכוס מים רותחים עם כף מלח, מערבבים ושופכים לצנצנת, כך מכינים עוד כוסות של מי מלח ושמים בצנצנת עד לכיסוי. מאחסנים במקום חמים כ4-5 ימים. בתאבון!
 
 
מזמן מזמן לא הכנו. נשמח ממש לדעת אם עשית ואיך יצא.
בתאבון!!
סבתא שלי מכינה חמוצים - סוף!אי''ה
אני בע"ה בל"נ אשאל אותה את המתכון, [אם אילה שלוחה לא תשיג אותי ;) ]
יש בגאולה חנות חמוצים מעולהאנונימי (פותח)
קרוב מאוד לכיכר השבת. 'חמוצי גאולה' או משהו כזה. של כהן.
 
 
עזרה בבקשה..אנונימי (פותח)
1.יש לכם אחלה פורום!פשוט מדהים לראות איך כל אחד עוזר לשני בהשקעה ובשימחה..אשריכם!
2.אני רוצה להכין דג לשבת ובחיים לא הכנתי דג..אני לא מבינה בזה וזה אפילו קצת מגעיל אותי אבל אני אוהבת לאכול דג אז החלטתי ששהגיע הזמן ללמוד..
אני ממש אשמח אם תכתבו לי מתכונים ואיך בדיוק להכין..
נ.ב.  אני לא מבינה בסוגי דגים..נסיכה,סול,נילוס וכו..מה ההבדל?ומה הכי טעים??
                                                                    יום טוב..
דגיםיהודיה מא"יאחרונה
אז קודם כל הבסיס לדג טוב זה כמובן שהדג עצמו יהיה טוב. סוג טוב, שמתאים למתכון, נתח גדול ויפה וכו'. ומה לעשות שעל דג טוב בדר"כ גם צריך לשלם טוב.
ובאשר לסוגי דגים - הדגים הפשוטים זה זהבון ומלרוזה מה שנקרא 'דג קרש'. הם מתאימים בעיקר לאמצע שבוע גם באיכות וגם במחיר (שזול יחסית לדגים בדר"כ)
סלמון הוא דג שנחשב למאוד יוקרתי ומעודן, אבל מאוד קשה להכין אותו בלי שיתייבש. הוא מתייבש ברגע.
אמנון/מושט - קונים בדר"כ שלם ולכן מתאים לראש השנה או לאיזו ארוחה מיוחדת. מכינים דגים לפי מספר הסועדים. לחמותי יש מתכון פשוט נהדר לדגים של ראש השנה אם את מעונינת אני אכתוב לך (סתם אין לי כוח כרגע לחפש מתכון שלא בטוח תרצי)
לגבי סולאין לי מושג, אף פעם לא הכנתי אם כי נראה לי שזה דג שבדר"כ מכינים מטוגן.
נסיכת הנילוס - לפי דעתי זה הדג הכי מומלץ, במיוחד למתחילה. הוא קל להכנה, טעים מאוד ולא נהרס גם אם אופים אותו קצת יותר מדי. אני מצרפת לך כאן שני מתכונים פשוטים למדי לנסיכת הנילוס.
ועוד משהו בנוגע לדגים - כל דג באשר הוא משתפר עם משרים אותו לפני ההכנה לחצי שעה-שעה במיץ לימון מדולל. (אפשר משומר). אני שמה כוס מיץ וכוס מים. חוץ מזה כמעט כל הדגים יוצאים טוב מאוד מטוגנים, אבל לדעתי סתם חבל לקלקל מאכל בריא כ"כ ע"י טיגון.

דג נסיכה בתבלינים
חותכים את הדג למנות, ומסדרים בתבנית
מורחים שמן זית על כל אחת מהחתיכות, כך שהן תהיינה משומנות היטב (אני משתמשת במברשת של חלות)
מפזרים תבלינים: שום, פלפל, פפריקה, זנגבויל וטימין. אפשר להוסיף לפי הטעם
אופים בתנור שחומם מראש ב160 מעלות 10-15 דקות, תלוי בגודל החתיכות.

דג נסיכה עם עגבניות.
מניחים את הדג בתבנית (בלי לחתוך)
חותכים בצל לרצועות, מטגנים עד שיעשה שקוף. מפזרים בשכבה אחידה על הדג. (הבצל צריך לכסות את הדג)
פורסים עגבניות לפרוסות, מסדרים מעל הדג.
מפזרים תבלינים - שום, פפריקה, פלפל אורגנו וטימין.
מזלפים שמן זית ואופים בתנור 15-20 דקות ב160 מעלות (תלוי בגודל החתיכות)
קציצותאנונימי (פותח)
אני צריכה מתכון טוב לקציצות ברוטב עגבניות, אשמח להצעות?
ץתעשי חיפוש באינטרנט- יש מתכונים ממש מעולים!!!נדנדה כתומה.
קציצות של מה?אי''ה
בשר? דגים? טונה?
בשר ועוף ברוטב עגבניות?אנונימי (פותח)
הנהאי''ה
לקוח מהבלוג של ניקי  [מומלץ מומלץ מומלץ!!!]
 
כנסו - [מנסיון - אחרי שתכנסו פעם ראשונה לא תשכחו אותו כ"כ בקלות...]
 
יש בצד ימין של המסך רשימה ממיונת של כל המתכונים שלה...  בתאבון!!
 
 
 
קציצות בשר ברוטב חצילים - ניקי ב
 
מצרכים:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ מטוגן
בטטה רכה מעוכה (177 ג`)
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
חצי כפית סודה לשתיה
כפית גדושה פפריקה מרוקאית / רגילה
מעט גריל עוף
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
 
רוטב חצילים:
2 בצלים מטוגנים
5 שיני שום שמנמנות פרוסות
חציל גדול חתוך לקוביות
2 קופסאות רסק קטנות
2 כוסות מים
כף גדושה סילאן
כף פפריקה מרוקאית / רגילה
כמון
סוכר לפי הטעם
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
 
הכנה:
1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים, לצנן חצי שעה במקרר.

2. לטגן בצלים, שום, להוסיף חציל, לטגן עד שמתרכך, להוסיף רסק, מים, סילאן, תבלינים,
להרתיח ולהנמיך את האש, לבדוק טעמים.
 
3. להוסיף בעדינות את הקציצות, לטלטל בעדינות את הסיר שהקציצות ישקעו ברוטב,
בסביבות 25 דקות על האש.
 
 
וכמובן שהסמילי הבוכה היה חייב להכנס...אי''ה
שמישו יעשה עם זה כבר משו....
תודה רבה! באמת נשמע טובאנונימי (פותח)אחרונה
רציתי להכניס ביום שישי אבל לא הספקתי....אי''ה
עבר עריכה על ידי אי''ה בתאריך כ"ב אב תשס"ט 00:14
הכנתי לכבוד שבת....
היא ממש פשוטה להכנה וטעימה....
 

גלילת קצפת

 

מצרכים:

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס קמח

כפית א.אפיה

רבע כפית מלח

כפית ת.וניל

אבקת סוכר

7 כפות קקאו

חב' קצפת

שוקולד ואגוזים מגורדים.

 

הכנה:

1. לחמם תנור מראש

2. להקציף את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה, כשהקצף נוקשה להוסיף את החלמונים תוך הקצפה קלה.

3. להוסיף את הקמח, הקקאו,  א.האפייה, המלח והוניל. "לקפל" בעדינות.

לצקת לתבנית גדולה כך שעובי הבצק לא יהיה יותר מ2 ס"מ.

4. לאפות בתנור חם 12 דקות (עד שהעוגה תקבל גוון חום) להפוך את התבנית על נייר אפיה עליו מפוזרת אבקת סוכר, לגלגל בעדינות ולהניח בקירור.

5. לפתוח את הגלגול למרוח את הקצפת, לגלגל שוב, ולמרוח גם מעל קצפת ולפזר את השוקולד המגורד והאגוזים הקצוצים.

 

 

 

  והתמונה: [ יש לציין שזה לא תמונה שלי, לקחתי אותה פה מהאינטרנט כי לא היה לי כוח לצלם ולהעלות את העוגה שלי....]

 

 

 

יופיחשבשבת
סופסופ מנהלת בפעולה.
 
יישר כח!
באמת יצא לך כזה יפה??אילה שלוחה
בס"ד
 
אני ואחותי ניסינו להכין משהו שנראה ממש דומה לזה, יצא גרוע.. כבר עברו שנים מאז אבל אנחנו לא מעזות לנסות שוב...
כן, אפילו יותר יפה אי''ה
חח פשוט הספירלה שבתמונה היא לא סימטרית, ואצלי אני משתדלת שכן יהיה סימטרי [אני פרפקטציוניסית בצורות מזעזעות...]
 
אני ינסה להסביר לך איך עושים:
 
התחלתי לכתוב פה, וגילית שזה פשוט לא מובן,, אז עשיתי לך עם ציורים להמחשה בקובץ המצורף
 
ב"הצלחה
 
איזה משקיענית!!!אילה שלוחהאחרונה
בס"ד
 
בכל מקרה לא רואה את עצמי עושה דברים כאלה, אבל תודה..