מה זה סילאןאורה*
דבש תמריםיהודיה מא"יאחרונה
עונה הבית ספר התחילה....Nעלי
את רוצה להשקיע?cliffordאחרונה
קרם שניטאי''ה
קרם שניט זה אחד הדברים..!!=)חושבת(=

וואי ממש!!!!!**לילי**אחרונה
סקר:אורושקוש
התכוונתאי''ה

"רק" אופה ומנקה?! אשת חיל מי ימצא!נחשונית
אמא שלי לא אוהבת לבשלאורושקוש
אנחנו..=)חושבת(=

אנחנו בבית רק בנותאורושקוש
אצלנו אנחנו ארבע בנות כולל אמא שלי...ימית1
אממ..Nעלי
וואלה אין לי מושגחשבשבת
תשובהאנונימי (פותח)
תלויאנונימי (פותח)
) הרבה דברים משתנים (חוץ מכמות האוכל...).
בערך מ12 עד כניסת שבת.אנדרלמוסיהאחרונה
עוגיות קוואקראי''ה
עוגיות קוואקר
2 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח, עדיף מלא.
21/2 כוסות סוכר, אפשר חום.
כוס שמן
2 ביצים
כפית א.אפיה
שקית שומשום
כוס אגוזים קצוצים
כף קינמון
כף דבש
לחמם תנור מראש. לאפות 30 דק' כשיוצא מהתנור לחתוך לקוביות כשזה עוד חם.
תמונות מהאינטרנט [אין לי כוח לצלם ולהעלות את התמונות אז אני מחפשת באינטרנט תמונות שמתאימות ומעתיקה לפה...]

נשמע טעים!!!נדנדה כתומה.
נשמע ממש ממש שווה!!אילה שלוחה
אני בד"כ לא מכינה עם אגוזים..אי''ה
אם לא אוהבים אז לא חייבים לשיםאי''ה
אני מכירה בלי אגוזים וקינמון.מעולותהודי'ה
אני אמסור ת'מתכון לאחותי...דוסית גאה!



מסתומרת שתי כוסות זה ממש מספיק???אי''האחרונה
דחוף - פודינג וניל כציפוי לעוגהנחשונית
האם אפשר להכין פודינג וניל עם מים, מיץ או נוזל אחר לא חלבי במקום חלב, לצורך העוגה שתישאר פרווה?
לדעתי- ממש לא מתאים!!!אפשר לתקן
אצלנו עושים...דרדסוני
אבל ממש לא על עוגת שיש!!קיווי
אפשר על שיש... גם אנחנו עושים כך...דרדסוניאחרונה
הי!אני לא יודעת אם זה הכי קשור...אבל בכל זאת...שוס להיות שלוס
שומרי משקל, כאילו הקבוצה?שוס להיות שלוס
תנסי אולי בגוגלאי''ה
אתר מגניב של מלא מתכונים מלאמלאמלאנעה*אחרונה
מקווה שזה טוב
אחלה רעיוןאשירתית
רעיון מעולה לקינוח לארוחת ערב למי שיש זמןנעה*
אז הוצאתי כמובן שזה היה מוכן ולא מימי כזה, קשה בקיצור .ג'חנון לא רטוב אבל טעיםאופה.
ומשמין בטירוף... אנחנו בתוך אותו סיר חמין...נחשונית
אם זה נוזלי, אז אסור לשים את זה על הפלטה בשבת. ואם זה יבש, אז זה יבש... 
הפיתרון הזמני מאוד והרע במיעוטו שמצאתי זה למשל:
מנה עיקרית בשרית:
1. פשטידת בשר / עוף: זה אומנם פשטידה אבל זו המנה העיקרית! ובפנים אני שותלת ביצים קשות שלמות, וכשפורסים מקבלים פרוסות פשטידה עם עיני ביצים... זה יוצא יפה לעין וטעים לחיך.
2. צלי עוף או צלי בשר: אמא שלי לימדה אותי לבשל את זה בלי נוזלים או עם מעט מאוד נוזל, כך שזה לא יוצא עם "רוטב חשוב" שזו ההגדרה ההלכתית לנוזל שאסור לחמם בשבת. רק בזמן הבישול אסור לזוז מהסיר כמעט ולהשגיח שלא ישרף, ועל אש קטנה.
3. קציצות בשר ושניצלים יבשים, צר לי.
4. בלינצס ממולאים בכבד.
5. סיגרים ומשולשים שברח לי השם שלהם, ממולאים בשר ותפו"א.
6. כדורי בשר וממולאים שהתבשלו ברוטב, ובשבת בבוקר מוציאים אותם מהרוטב ומחממים על הפלטה עם חוצץ, בלי הרוטב. כך זה לא נשרף וטעים גם ככה.
7. עושים על האש ביום חמישי/שישי, שומרים במקרר, כן כן מה שאתם שומעים, ובשבת בבוקר שמים בתבנית על הפלטה. וזה כן יוצא טעים מאוד, למרות שלא ירד הרגע מהמנגל.
תוספות:
8. אורז עם מלא מלא תוספות בפנים: ירקות מכל הצבעים הסוגים הגדלים והמינים, קפואים וטריים, פטריות, תיבולים של "פרג" וכל מה שאתם אוהבים. פעם אכלנו אצל משפחה אפילו אורז שבושלו בתוכו פולקעס עוף! היה טעים ומפתיע. אותו כנ"ל עם קינואה, למי שבא להרגיש קצת תוכי בשבת...
9.תפו"א ובטטות אפויים בתנור.
10. קוסקוס חם עם מרמומה טוניסאית קרה. מעדן.
11. והרבה הרבה סלטים קרים צבעוניים וטעימים, מבושלים וטריים, עם חלה...
עונג שבת!
"להתענג בתענוגים, ברבורים ושליו (אצלנו שרים: וסלט) ודגים" 
מה באמת בעניין איזה ברבור על האש או משהו? איזה צלי שליו קטן?
אם למישהו יש עוד רעיונות, אשמח מאוד לשמוע כי גם לי כבר התייבשו הרעיונות והגרון. ובעצם שום דבר לא באמת פותר את הבעיה... 
ב-הצ-ל-חה, ב-ת-א-בון ושבת שלום! 
עוד רעיונות שטובים אומנם בעיקר לשבתות קיץ חמות:נחשונית
1. סלט עוף קר. יש כמה וכמה מתכונים לסלט עוף בוריאציות שונות.
2. סלט תפו"א וביצים עשיר בכל מיני דברים טובים.
3. ירקות מבושלים שטעימים גם קר: שעועית ירוקה, כרוב ברוטב עגבניות, קישואים, ועוד.
למשולשים קוראים פסטלים.....נדנדה כתומה.
קוגל ירושלמי הוא לא רק פשטידה! |מתקומם|קוגל ירושלמיאחרונה
פפריקש זה הדבר להלן המתכוןאנונימי (פותח)
פפריקש הוא תבשיל קדירה הונגרי מ-עו-ל-ה! להיט לשבת בבוקר. כי הוא בלי נוזלים.
המצרכים: (אני לא כותבת כמויות כי הכל לפי הטעם, הצורך והמידה זה די קל)
1. ירכיים עוף
2. עגבניות לבישול
3. בצל
4. שום.
5. אורז
אופן ההכנה.
מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את העוף לטיגון קצר. אח"כ מוסיפים את העגבניות מכסים ונותנים להתבשל על אש קטנה עד שהעוף כמעט מוכן. (כחצי שעה +-)
בשלב זה אמור להיות הרבה רוטב שיצא מהעגבניות והעוף. מתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל, פפריקה חריפה ואפשר קצת כמון)
זה הזמן להוסיף את האורז לערבב, ולהשלים לכמות המים שצריך כדי שאורז יתבשל (תזכרו שיש את הנוזלים הנ"ל אז רק להשלים לפי 2 מהאורז.
זה לוקח עוד כ- 10 דקות וכשכל הנוזלים נספגים התבשיל מוכן.
אם במקרה האורז עוד לא התבשל לא קורה כלום אם מוסיפים עוד מעט מים. הם נספגים בדר"כ בקלות.
בהצלחה, בתיאבון ושבת שלום
דגים ועודאנונימי (פותח)
אם נמאס לכם מהעוף / שניצלים / קציצות / פשטידות
יש הלכה (לפחות לפי האשכנזים) שמותר לאכול חלבי בשבת בוקר.....
נסו דגים - סלמון אפוי טעים חם או קר
סול מטוגן (אומנם מזכיר שניצל בצורה אבל הוא כל כך רך וחלומי
אפשר להכין דג מרוקאי ולהוציא רק את חתיכות הדג מהסיר ולחמם (ואז זה בלי רוטב)
חוץ מזה סלטים קרים: סלט פסטה / תירס / פטריות / חצילים ישנם אלפי אפשרויות.
עוד משהו שהוא קצת פשטידתי - קחו בצק עלים תחתכו מלבן, שימו באמצע מה שמתחשק - ירקות מוקפצים, פירה עם בצל מטוגן ופטריות / חצילים מאודים / תירס / אפונה מרוסקת מטובלת בכמון - בקיצור הכל אפשרי. תסגרו את הבצק בצורה של גליל תברישו ביצה ותאפו... אפשר גם לחתוך לפרוסות לפני האפיה.
מעקוד - פשטידה טוניסאית מזה טעימה חבל"זנחשונית
יש כאן שתי גירסאות לאותה פשטידה טוניסאית מדהימה - מעקוד. העתקתי את המתכונים כמו שהם מהאתרים כי גם לי עדיין אין מתכון לגמרי קבוע לזה. אבל זה כ"כ משביע וטעים, גם קר.
גירסה 1: עוף חובה, עדיף בלי ירקות.
מתכון של מעקוד טוניסאי אורגינל: מאת לינדה מלחי
חומרים:
4 ביצים,
5 יחידות של תפ"א,
חזה עוף קטן,
5 ביצים נוספות,
מלח ,
פלפל שחור,
אבקת עוף,
אופן ההכנה:מבשלים את התפ"א עם ה4 ביצים עד לריכוך, שמזלג נינעץ בקלות, את החזה עוף מבשלים עם כף אבקת מרק.אחרי שהכול מוכן מועכים את התפוחים ואת הביצים גם מועכים, את החזה מפוררים לחתיכות קטנות מוסיפים את הפלפל,מלח אם יש צורך. יש שמוסיפים קורט כורכום,אני לא,מקציפים את 5 הביצים במטרפה ומוסיפים לתערובת (זה בכדי שהיה אורירי ) מחממים את התנור לחום 180 מעלות, ניתן לאפות בתבנית חד פעמי או בסיר של הג'חנון, מעבירים את העיסה לסיר אופים ומידי פעם מוסיפים מעט מהמרק של החזה שהתבשל בו. מאוד טעים ומומלץ.
(תוספות: ניתן להוסיף גזר עם אפונה) אני לא מוסיפה את יתר הירקות, אבל אצל המרוקאים כן. אני טוניסאית !!
http://www.amit4u.net/home/nartdetails.aspx?mCatID=10696&nartID=15847
גירסה 2: ירקות חובה, עוף אפשרות.
מעקוד - פשטידה טוניסאית |
17/5/2004 08:12 |
|
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים .
1 כף מרגרינה 1 כוס גזר ואפונה,מקופסת שימורים,שטופים ומסוננים(אפשר כמובן לבשל גזר ואפונה לחוד.) 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 7 ביצים טרופות 3 ביצים קשות מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית כורכום 3 כפות גדושות קמח תופח,או רגיל מעורב ב1/2 כפית אבקת אפיה. 2 כפות שמן לזילוף. אופציה-רצועות עוף קטנות,מעוף שבושל במרק. ההכנה- מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים.מסננים,ומחזירים לסיר ,ללא מים,ומיבשים על להבה נמוכה. מעבירים לקערה,ומועכים אותם עם כף המרגרינה,במועך תפוחי אדמה או במזלג. מוסיפים את התבלינים,האפונה והגזר, הביצים הקשות,חתוכות לקוביות קטנות.,ואת הקמח.מערבבים. טורפים את הביצים הטריות,ומוסיפים לתערובת.מערבבים בעדינות.טועמים ומתקנים תיבול. מחממים תנור לחום בינוני -גבוה-בערך 190 מעלות,או יותר,תלוי בתנור. מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס מרובעת בינונית,משומנת היטיב,או לתבנית קפיץ 26,מרופדת בניר אפיה משומן. מטפטפים למעלה את השמן,על פני כל המעקוד. אופים במשך שעה,או עד שמזהיב היטיב.מחכים רבע שעה לפני שפורסים.אם המעקוד אפוי בתבנית קפיץ,יש להפוך אותו על צלחת הגשה. מגישים חם או פושר. וזה נקרא אצל המרוקאים מחאמר, והם מכינים ללא הביצים הקשות. מקור-זברה,לפי גיסתה. |
http://www.matkonim.net/forum/2004/viewmsg.asp?msg=5917
לזנית בשר. מומלץ בחוםחבילת טישו
קציצות בשר ועשבי תיבולפשוטת העם

לפי דעתי בטח שכן, אבל זה ענין של טעםיהודיה מא"יאחרונה
הכנתי סופלה... יצא שיאא הטעיםאי''ה
עוגת סופלה
מצרכים:
2 חבילות שוקולד
1/4 כוס סוכר
125 גר' מחמאה [מרגרינה בטעם חמאה] - אני שמתי במקום זה קצת יותר מחצי כוס שמן
רום
יין
4 ביצים
כוס וחצי קמח
הכנה:
1.להמיס את השוקולד בסיר עם הסוכר, המחמאה, קצת רום ויין ומערבבים היטב
2. מורידים מהגז ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים. [צריך לערבב מהר כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה מהחום]
3.מוסיפים את הקמח ושופכים את העיסה לתבנית משומנת ואופים על 170 מעלות, 8 דקות בדיוק!! זה אמור לצאת מהתנור קצת נוזלי, שמים במקרר ומחממים בהגשה {בשבת על הפלטה מתחילת הארוחה]
מגניב..אי''האחרונה
מחפשת מתכון לעוגה(עוד פרטים בפנים) דיי דחוף!אנונימי (פותח)
תודה על העזרה,אנונימי (פותח)
אני צריכה רעיונות לארוחת ערב!*חזרזיר*
תפו"א מוקרמים.אפשר לתקן
לא ניסיתי אבל נשמע שווה! מתוך הבלוג של ניקי ב=)חושבת(=
מלפפונים חמוצים בטעם של פעםנחשונית
אנחנו הכנו פעם בבית. לדעתי טעים ושווהאילה שלוחה
כן, אשמח למתכון בבקשהנחשונית
היישר מתוך המחשב [כנראה שכתבתי אותו שם מזמן..]אילה שלוחהאחרונה
חומרים:
מלפפונים קטנים ודקים (בערך 15-20)
2 ראשי שום (קלופים ומפורקים ל"שיניים")
מלח (כף מלח על כל כוס מים)
צרור שמיר (בערך 1 חב' קנויה רגילה "ללא חרקים", "גוש קטיף" וכו')
אופן ההכנה:
מרתיחים מים, שופכים מעט מים לתוך צנצנת זכוכית גדולה ודואגים שיגע בכל הדפנות, שופכים לכיור.
מסדרים את המלפפונים כשהם דחוסים היטב בתוך הצנצנת, מעליהם דוחסים את השום ומעל מפזרים את השמיר, ואח"כ עוד שכבה של מלפפונים, שוב שום ושמיר עד שנגמר המקום. לא לשכוח לדחוס הכל.
סבתא שלי מכינה חמוצים - סוף!אי''ה
עזרה בבקשה..אנונימי (פותח)
דגיםיהודיה מא"יאחרונה
ובאשר לסוגי דגים - הדגים הפשוטים זה זהבון ומלרוזה מה שנקרא 'דג קרש'. הם מתאימים בעיקר לאמצע שבוע גם באיכות וגם במחיר (שזול יחסית לדגים בדר"כ)
סלמון הוא דג שנחשב למאוד יוקרתי ומעודן, אבל מאוד קשה להכין אותו בלי שיתייבש. הוא מתייבש ברגע.
אמנון/מושט - קונים בדר"כ שלם ולכן מתאים לראש השנה או לאיזו ארוחה מיוחדת. מכינים דגים לפי מספר הסועדים. לחמותי יש מתכון פשוט נהדר לדגים של ראש השנה אם את מעונינת אני אכתוב לך (סתם אין לי כוח כרגע לחפש מתכון שלא בטוח תרצי)
לגבי סולאין לי מושג, אף פעם לא הכנתי אם כי נראה לי שזה דג שבדר"כ מכינים מטוגן.
נסיכת הנילוס - לפי דעתי זה הדג הכי מומלץ, במיוחד למתחילה. הוא קל להכנה, טעים מאוד ולא נהרס גם אם אופים אותו קצת יותר מדי. אני מצרפת לך כאן שני מתכונים פשוטים למדי לנסיכת הנילוס.
ועוד משהו בנוגע לדגים - כל דג באשר הוא משתפר עם משרים אותו לפני ההכנה לחצי שעה-שעה במיץ לימון מדולל. (אפשר משומר). אני שמה כוס מיץ וכוס מים. חוץ מזה כמעט כל הדגים יוצאים טוב מאוד מטוגנים, אבל לדעתי סתם חבל לקלקל מאכל בריא כ"כ ע"י טיגון.
דג נסיכה בתבלינים
חותכים את הדג למנות, ומסדרים בתבנית
מורחים שמן זית על כל אחת מהחתיכות, כך שהן תהיינה משומנות היטב (אני משתמשת במברשת של חלות)
מפזרים תבלינים: שום, פלפל, פפריקה, זנגבויל וטימין. אפשר להוסיף לפי הטעם
אופים בתנור שחומם מראש ב160 מעלות 10-15 דקות, תלוי בגודל החתיכות.
דג נסיכה עם עגבניות.
מניחים את הדג בתבנית (בלי לחתוך)
חותכים בצל לרצועות, מטגנים עד שיעשה שקוף. מפזרים בשכבה אחידה על הדג. (הבצל צריך לכסות את הדג)
פורסים עגבניות לפרוסות, מסדרים מעל הדג.
מפזרים תבלינים - שום, פפריקה, פלפל אורגנו וטימין.
מזלפים שמן זית ואופים בתנור 15-20 דקות ב160 מעלות (תלוי בגודל החתיכות)
ץתעשי חיפוש באינטרנט- יש מתכונים ממש מעולים!!!נדנדה כתומה.
קציצות של מה?אי''ה
הנהאי''ה
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ מטוגן
בטטה רכה מעוכה (177 ג`)
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
חצי כפית סודה לשתיה
כפית גדושה פפריקה מרוקאית / רגילה
מעט גריל עוף
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
2 בצלים מטוגנים
5 שיני שום שמנמנות פרוסות
חציל גדול חתוך לקוביות
2 קופסאות רסק קטנות
2 כוסות מים
כף גדושה סילאן
כף פפריקה מרוקאית / רגילה
כמון
סוכר לפי הטעם
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים, לצנן חצי שעה במקרר.
2. לטגן בצלים, שום, להוסיף חציל, לטגן עד שמתרכך, להוסיף רסק, מים, סילאן, תבלינים,
וכמובן שהסמילי הבוכה היה חייב להכנס...אי''ה
רציתי להכניס ביום שישי אבל לא הספקתי....אי''ה
גלילת קצפת
מצרכים:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
כפית א.אפיה
רבע כפית מלח
כפית ת.וניל
אבקת סוכר
7 כפות קקאו
חב' קצפת
שוקולד ואגוזים מגורדים.
הכנה:
1. לחמם תנור מראש
2. להקציף את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה, כשהקצף נוקשה להוסיף את החלמונים תוך הקצפה קלה.
3. להוסיף את הקמח, הקקאו, א.האפייה, המלח והוניל. "לקפל" בעדינות.
לצקת לתבנית גדולה כך שעובי הבצק לא יהיה יותר מ2 ס"מ.
4. לאפות בתנור חם 12 דקות (עד שהעוגה תקבל גוון חום) להפוך את התבנית על נייר אפיה עליו מפוזרת אבקת סוכר, לגלגל בעדינות ולהניח בקירור.
5. לפתוח את הגלגול למרוח את הקצפת, לגלגל שוב, ולמרוח גם מעל קצפת ולפזר את השוקולד המגורד והאגוזים הקצוצים.
והתמונה: [ יש לציין שזה לא תמונה שלי, לקחתי אותה פה מהאינטרנט כי לא היה לי כוח לצלם ולהעלות את העוגה שלי....]

יופיחשבשבת
באמת יצא לך כזה יפה??אילה שלוחה
כן, אפילו יותר יפה
אי''ה

איזה משקיענית!!!אילה שלוחהאחרונה

מעקוד - פשטידה טוניסאית